yinu | dinsdag 20 december 2022 @ 15:35 |
Heb ik een Instant Pot nodig? Wat zijn jullie ervaringen met dit soort keukenapparaten? Ik heb zelf op dit moment een heel beperkte keuken wegens tijdelijke woning, en overweeg een additionele kookmethode. Ik heb nu een klein inductiekookplaatje, en een klein, oud oventje (dat wel heel goed werkt trouwens). Daarmee koken we eigenlijk best prima, het kost alleen wat tijd en planning. En we hebben geen afzuigkap. En geen vaatwasser. Dus dacht ik: misschien is een slowcooker of hogedrukpan wel iets als aanvulling. Nu hoorde ik dat er ook combinatiepannen bestaan waarin je zowel slow- als pressure kunt koken én ook nog airfryeren. Aan de ene kant lijkt dat me ideaal: 1 apparaat dat veel kan als aanvulling op een heel bescheiden arsenaal aan keukenapparaten. En misschien gaan we dan ook wel weer wat nieuwe soorten dingen eten. Maar aan de andere kant ben ik bang dat ik dan een groot, duur ding heb wat ik nooit gebruik Dus ik ben op zoek naar tips en gebruikerservaringen. Help? Waarom zou ik wel of juist niet een Instant Pot moeten kopen? En dan met of zonder airfryer? Ik heb nog nooit iets uit een airfryer gegeten en weet ook niet zo goed of ik dat nou een enorm voordeel vind... en ben bang dat een combinatie-apparaat slechter is in beide functies. Of heb je een goed alternatief? Even wat achtergrond nog: ik eet haast nooit vlees, en frituur hoogst zelden. Ik houd van groente en bijvoorbeeld van recepten van Ottolenghi, met veel smaak en textuur. En van soepen, stoofpotten, ovenschotels en stamppotten. Ik vermoed dat ik nooit echt zelf yoghurt ga maken of brood ga bakken. Ik heb overigens wel eens een tijdje zelf yoghurt gemaakt en dat was prima, en makkelijk, daar heb ik echt geen instant pot voor nodig, dat lijkt me te veel afwas... maar yoghurt uit de winkel is ook heerlijk. Ik zou wel meer gedroogde peulvruchten willen maken maar ik ben een beetje een slechte planner qua koken dus ik bedenk dat dan niet de dag van tevoren, dus dan ga ik vaak toch maar weer voor blik of pot. Ik vind uitgebreid koken soms leuk maar ik wil ook gewoon elke dag gezond eten en dan wil ik het soms ook gewoon snel en simpel. Maar we vallen voor dat laatste wel vaak terug op beproefde combinaties en dat is soms een beetje saai. | |
Lucky_Strike | dinsdag 20 december 2022 @ 15:42 |
Ja hoi! Ik ben mogelijk ook in de markt voor een Instant Pot of Ninja Foodi. Of een andere goed aangeschreven multicooker maar die ben ik nog niet tegengekomen. Ik wil graag slowcooken met een aanbakfunctie, stomen, rijst koken, snelkoken en airfryen. Daarnaast wil ik een uitgestelde timer, een pot die op inductie kan, onderdelen die in de vaatwasser kunnen. | |
fietsie | dinsdag 20 december 2022 @ 15:44 |
Vanaf morgen rond het middaguur deel ik je mijn ervaringen. Ik ga zo inkopen doen, en de Post doet de rest Wij hadden dus al een jaar een discussie over: - Een airfryer, nog een apparaat erbij - Dure rijstolie in de frituurpan - Negatieve ervaringen met een slowcooker die maar niet onder de 100 graden te houden was - Een grote-porties sous vide oplossing die niet uitnodigt om ook voor iets kleins in te zetten - Inmiddels vier rijststomers, die allemaal nooit gebruikt worden en overal en nergens vandaan gekomen zijn - Een oven met gebreken, op een onhandige plek in huis - Een houtgestookte steenoven in de tuin die uitnodigt tot bakken, maar het proces van rijzen enzo wat nog wel eens tegenvalt En toen zag ik de link van @Kaatje1 , klikte, bestelde, betaalde en wacht nu op de Post. | |
yinu | dinsdag 20 december 2022 @ 15:45 |
Oh ja, pot die ook op inductie kan voor aanbakken is hier ook wel een pré. En graag zonder anti-aanbaklaag. | |
miss_sly | dinsdag 20 december 2022 @ 15:45 |
Als dit werkelijk allemaal met één apparaat kan, ben ik ook om! | |
Lucky_Strike | dinsdag 20 december 2022 @ 15:48 |
@Vanyel en @Kaatje1 zeggen dat het kan. Het hele internet zegt dat ook maar dat vertrouw ik toch minder dan hen | |
Lienekien | dinsdag 20 december 2022 @ 15:51 |
Ze zeggen dat het kan, maar ze hebben nog geen ervaring met de Instantpot die deze functie heeft. Toch? Ik ben wat sceptisch t.a.v. dergelijke multifunctionele apparaten. Er zijn dan altijd functies die het beduidend minder doen dan een los apparaat. | |
Lucky_Strike | dinsdag 20 december 2022 @ 15:52 |
Oh. Inderdaad. Beide hebben geen airfryerfunctie. | |
Vanyel | dinsdag 20 december 2022 @ 15:53 |
Ja. Slotje | |
Vanyel | dinsdag 20 december 2022 @ 15:54 |
Ik bedenk dat 1 of 2 uur van tevoren en mik ze dan in de instant pot | |
fietsie | dinsdag 20 december 2022 @ 15:55 |
Evangelist | |
Vanyel | dinsdag 20 december 2022 @ 15:55 |
Oh en de pan en de deksel en alle kleine frutsels van de deksel en de erbij gekochte glazen deksel gaan allemaal in de afwasmasjien @Lucky_Strike . | |
Vanyel | dinsdag 20 december 2022 @ 15:57 |
Ik vergat te melden dat ik er ook immer mijn eendenborsten in sous vide. | |
Vanyel | dinsdag 20 december 2022 @ 15:57 |
Ja. | |
Lienekien | dinsdag 20 december 2022 @ 15:58 |
@yinu Ik zit ook in kamp twijfel, bijv. voor het vlees eten. Ik gebruikte de slowcooker vooral voor vleesgerechten en dat apparaat staat ook stof te happen sinds we flink hebben geminderd met vlees. Voor hoeveel personen kook jij meestal? Dat kan ook nog wel een factor zijn. Voor een gezin is het alweer een ander verhaal dan als je alleen of met zijn tweeën bent. | |
Lucky_Strike | dinsdag 20 december 2022 @ 16:01 |
Hier ook weinig vlees inderdaad, dat wordt ook meegewogen. | |
yinu | dinsdag 20 december 2022 @ 16:06 |
Ik kook meestal voor met z'n tweeën (maar dan ook weer wel vaak voor meer dagen, of voor de vriezer). Ja ik zie ook heel veel instant pot recepten voor vlees, maar voor die paar keer dat wij ooit vlees eten kan ik ook wel gewoon ouderwets in een pan koken. | |
yinu | dinsdag 20 december 2022 @ 16:07 |
Dat is wel een timeframe dat bij mij past ja. | |
Vanyel | dinsdag 20 december 2022 @ 16:07 |
Ik doe bijvoorbeeld wel eens bloemkoolsoep/crème. Mik ik een cup water in dat ding, rekje, een aardappel in tweeën, bloemkool in tweeën. 5 minuten hogedruk, klots melk erbij en de staafmixer erin. Evt bouillonblok. Klaaaaar. Geen zin om te koken, geen tijd, toch snel klaar. Stokbrood erbij, Mrs V blij. | |
Lucky_Strike | dinsdag 20 december 2022 @ 16:10 |
Ik vind dit soort recepten wel hoopgevend: https://www.flyingfoodie.(...)-uit-de-instant-pot/ https://www.flyingfoodie.(...)et-spinazie-en-feta/ https://www.flyingfoodie.(...)-uit-de-instant-pot/ https://www.flyingfoodie.(...)tant-pot-snel-klaar/ https://www.flyingfoodie.nl/recept/instant-pot-aardappel-gratin/ Plus de vele mogelijkheden met peulvruchten, curry's en soepen. Genoeg vegetarische opties die je zo ingewikkeld kunt maken als je zelf wilt. | |
yinu | dinsdag 20 december 2022 @ 16:13 |
Echt? 5 minuten? Klinkt haalbaar | |
yinu | dinsdag 20 december 2022 @ 16:23 |
Ik heb echt nét diezelfde pagina geopend | |
Lucky_Strike | dinsdag 20 december 2022 @ 16:27 |
Ik kwam deze website tegen: https://www.corriecooks.com/c/one-pot-meals/# Matige site en matige recepten maar het geeft wel wat inspiratie. Gevulde paprika, vega paella, gevulde pasta, etc. Ervarenen, hebben jullie wel eens pasta in de IP gemaakt? | |
yinu | dinsdag 20 december 2022 @ 16:37 |
Oh hilarische site inderdaad. Ik zag lasagne en klikte, en na enig scrollen viel mijn oog op de volgende opmerking: Tuurlijk. Crushed potato chips op je lasagne. Maar wel fijn, die filmpjes van recepten, ik kan me er anders altijd zo weinig van voorstellen. | |
Vanyel | dinsdag 20 december 2022 @ 16:59 |
Nee. Wel eens rijst Bovenop kip in een zutje Ging best goed | |
Cat-astrophe | dinsdag 20 december 2022 @ 17:01 |
TvPot Al is het maar voor de 5 minuten soepen. Dan is mw C blij | |
Kaatje1 | dinsdag 20 december 2022 @ 17:30 |
Ja, ging prima was heerlijk ben het recept kwijt | |
yinu | dinsdag 20 december 2022 @ 22:01 |
Heeft er eigenlijk wel eens iemand yoghurt gemaakt in de Instant Pot? Ik ben benieuwd hoe dat gaat, niet zozeer vanwege gewone yoghurt want dat is uit de winkel ook prima, maar vanwege vegan yoghurts. Ik vind kokosyoghurt lekker maar dat vind ik altijd zo duur. En ik zou het fijn vinden om zelf te kunnen controleren hoe veel en wat voor additieven erin gaan. | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 10:09 |
ETA 11:40. En ehm @yinu yoghurt staat wel op het todo lijstje maar niet bovenaan, sorry. Ik wil proberen zo veel mogelijk van de drie komende kerstdiners met "het ding" te gaan voorbereiden dus ik zit mezelf nu in-te-youtuben | |
yinu | woensdag 21 december 2022 @ 10:21 |
Wat zijn je plannen? En heb je youtubetips? Ik zie vooral een hoop kaf tussen het koren. Een heleboel kanalen van echte Instant Pot fangirls of -boys waarvan ik denk: dan heb ik echt geen Instant Pot nodig hoor. Bijvoorbeeld ‘here’s how to make your own unique Instant Pot ricotta omg this is so easy!!!’ Eh… melk verwarmen en er zuur in flikkeren en dan de stremsels in een theedoek uit laten lekken om ‘ricotta’ te maken (of paneer, of wat voor verse kaas dan ook) kan ik met mijn Hema-steelpannetje van ¤2,95 anders ook prima. Zo zag ik ook iemand (volgens mij die Corrie die LS gevonden had) een ui fruiten in de binnenpan en daar bloemkool’rijst’ bij doen en dat was het hele recept. Dude. Daar heb ik al een pan voor. Ik bedoel: ik wil juist recepten die ik zonder instant pot niet of minder goed/snel/lekker/makkelijk kan maken. Anders red ik het prima met m’n ene pitje, onze ‘hooikist’ gemaakt van verhuisdekens, en m’n Bamix | |
miss_sly | woensdag 21 december 2022 @ 10:24 |
Daarom heb ik er dus ook nog geen. Omdat ik al zoveel dingen heb en niet een extra apparaat wil waar ik dan niets mee zou doen. Maar als ik mijn rijstkoker bijvoorbeeld weg kan doen, zou dat al schelen. En soep zoals @Vanyel aangeeft, klinkt ook erg goed. Als ie dan ook nog kan airfryeren is dat wel een kers op de taart Heb nu geen airfryer, maar soms denk ik wel eens dat het fijn zou zijn er een te hebben. | |
Fok-it | woensdag 21 december 2022 @ 10:26 |
Tvp. Ook een Instant Pot hier maar merk dat ik hem wel minder gebruik dan toen ik hem net had. Dus wat super chille dump gerechten zouden wel chill zijn om het weer beetje op te pikken | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 10:40 |
OK hier mijn 2 cents over de waarom, aanvullend op mijn post hierboven: - We hadden nog geen airfryer - De friteuse gebruiken we steeds minder vaak - Onze oven heeft kuren - Ik heb geen snelkookpan meer sinds ik mijn geërfde heb gesloopt (ventiel stuk) - Mijn slowcooker heb ik weggegeven omdat ie in alle standen behalve de warmhoudstand over de 100 graden ging - Mijn geisoleerde sous vide bak vereist heeeeel veel warm water, deze machine kan het ook met kleinere porties efficient De knelpunten zijn er ook: - Ik heb echt geen kastruimte meer, deze machine zal op het aanrecht moeten gaan wonen. - De drie rijstkokers gaan nu hoe dan ook weg; hij moet het maar gewoon goed kunnen -als- ik het al zou willen (want de rijstkokers werden eigenlijk ook nooit gebruikt, ze kwamen als krijgertjes in huis...) - Echt geen benutten zal betekenen: leren, lezen en of video's kijken. | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 10:40 |
Lienekien | woensdag 21 december 2022 @ 11:55 |
Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen. Wat natuurlijk wel een ding is: hij kan veel, maar niet tegelijk. | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 14:13 |
1e ervaringen: VOLKOMEN RUK Hij komt niet door de initiële test opwarm procedure. | |
yinu | woensdag 21 december 2022 @ 14:43 |
Ik heb nog nooit een snelkookpan of een slowcooker of een rijstkoker gehad. Ik doe dat allemaal gewoon in een pan. Laat staan een sous-vide-apparaat. Ik hou best van koken en van lekker en gezond eten maar ben niet op zoek naar restaurant-eten thuis. Ik ben heel benieuwd wat dat betekent @fietsie ! Komt ie niet op temperatuur? Of is ie gewoon stuk? | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 14:45 |
Leverancier is op dit moment het probleem aan het proberen na te spelen. Het lijkt erop of het drukventiel in het stoomdeksel niet op zijn plek schiet. Maar daarna is de machine ook niet meer open te krijgen. | |
yinu | woensdag 21 december 2022 @ 14:53 |
Klinkt als een stuk exemplaar toch? Wel balen als je m nog voor kerst wilde gebruiken… | |
Vanyel | woensdag 21 december 2022 @ 14:56 |
Dus wel op start gedrukt? | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 15:49 |
Lienekien | woensdag 21 december 2022 @ 16:02 |
En nu? | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 16:04 |
Hij is echt niet in orde: 45 minuten opwarmen later kwam ie weer niet tot het starten van zijn programma. Ben nu bezig met de retourprocedure, die gezien het feit dat mijn auto bij de garage staat voor APK en het postkantoor 5km verderop is nog best, uitdagend is. Want vandaag terug = vrijdag een nieuwe hebben we zojuist afgestemd. | |
Lienekien | woensdag 21 december 2022 @ 16:19 |
Je kon niet ergens handmatig een ventiel open zetten om de druk eraf te halen? | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 16:34 |
Nope Maar de service van de firma is wel erg goed; geen gedoe met een centraal distributie bedrijf e.d. maar gewoon rechtstreeks naar de persoon die me geholpen heeft sturen (Ik ben toevallig erg goed bekend in die wijk , het viel me meteen op) | |
Lienekien | woensdag 21 december 2022 @ 16:46 |
Maar er moet toch wel een optie zitten om het programma te onderbreken en dan ‘quick steam release’? | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 17:40 |
Software matig ja. Blijkt. Ik heb de doos net zelf op de PostNL kar gezet dus hij is onderweg | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 17:40 |
Humpf | |
Lienekien | woensdag 21 december 2022 @ 17:42 |
Ik volg het niet meer. | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 17:44 |
Er zit niet zoals bij oudere modellen een fysiek in te drukken ventiel. Dat zit diep in de machine achter de airfryer module en wordt aangestuurd met een magneet oid | |
Lienekien | woensdag 21 december 2022 @ 17:46 |
Maar het softwarematige werkte dus niet? | |
Vanyel | woensdag 21 december 2022 @ 17:48 |
Ik deed vanmiddag 900 gram gedroogde bonen in mijn pot voor bruine bonen met mijn allerallerallerlaatste laatste 750 gram sigmespek. 3 volwassenen, 1 11-jarige. We zijn er bijna doorheen | |
fietsie | woensdag 21 december 2022 @ 17:50 |
Inderdaad. Want hij registreerde überhaupt niet dat ie op druk was | |
yinu | woensdag 21 december 2022 @ 22:20 |
bruinebonenwindjes | |
Vanyel | woensdag 21 december 2022 @ 23:38 |
Bij mij werkt dat iets anders hoor | |
Lucky_Strike | donderdag 22 december 2022 @ 12:04 |
Research over Instantpot vs. Ninja Foodi:https://mashable.com/deals/instant-pot-vs-ninja-foodi Welke instantpot: https://mashable.com/roundup/best-instant-pot Mijn man heeft gezegd dat ik niet zo moeilijk moet doen en gewoon de Instant Pro Ultimate Crisp voor mijn verjaardag krijg. Lief, maar wel heel veel boven het bedrag dat we normaal voor verjaardagskado's uitgeven. Ik heb ook 85 euro in mijn account bij Cashback XL staan dat ik hiervoor uit kan laten betalen. Ik twijfel nog even door. @Vanyel, jij kocht een glazen deksel. Dat is dus geen optie op de Ultimate Crisp. Zou jij dat als probleem ervaren? Wat heb jij (en kaatje1) nog meer voor accessoires? | |
yinu | donderdag 22 december 2022 @ 14:28 |
Oh @Lucky_Strike dat zou mijn man/persoon/partner ook doen, die word altijd helemaal kriegel van mijn research en getwijfel! Wat mij betreft heb ik trouwens liever een roestvrijstalen binnenkant dan een anti-aanbaklaag dus dan valt de Ninja sowieso al af. Verder ben ik er nog niet over uit of ik nou wel een combinatie met airfryer zou willen of niet. Ik zou denk ik nooit een losse airfryer kopen. En vraag me af of ik die functie van de instant pot ooit zou gebruiken. Maar het zou misschien wel een leuke extra kunnen zijn… | |
Lucky_Strike | donderdag 22 december 2022 @ 15:22 |
Ik wil ook geen anti-aanbaklaag dus geen Ninja. Die biedt, naast in 3 lagen airfryen ipv 2, ook geen voordelen voor mij en wel een veel hogere prijs. Ik wil juist wel een airfryer. Maar ik weet nog steeds niet of ik daar 299 euro voor uit wil geven. | |
Vanyel | donderdag 22 december 2022 @ 15:56 |
Zou ik met name in de winter jammer vinden want dan gooi ik de reguliere deksel eraf, glazen erop en mik ik de pan buiten de kou in voor terugkoelen. Zoveel gemak Verder gebruik ik hem alleen sporadisch even bij sauteren. Dat mag niet met echte deksel en wil je ook niet anders wordt het al snel houtskool allemaal Moet ik dit echt openbaar maken? Ik heb de helft zelfs nog nooit gebruikt. | |
Lienekien | donderdag 22 december 2022 @ 15:59 |
Vertel er ook vooral bij wat je wel en niet gebruikt! | |
Vanyel | donderdag 22 december 2022 @ 16:10 |
Het valt bij nader inzien best mee. | |
Lucky_Strike | donderdag 22 december 2022 @ 17:51 |
Wat gebruik je juist wel of niet? | |
Vanyel | donderdag 22 december 2022 @ 18:03 |
Het is winter en ik ben dus ik gebruik helemaal niks. De pan gebruiken is al opgave genoeg. Maar dat oranje ding is echt veel fijner dan het rekje dat erbij zit. En als je rijst wil maken moet je zoiets als die terracotta met een deksel hebben. | |
Kaatje1 | donderdag 22 december 2022 @ 18:17 |
Even snel, ik heb de evo duo plus (volgens mij dezelfde als @Vanyel want die vond 'm top). Als accessoire heb ik de glazen deksel. Is de ultimate crisp dezelfde als @fietsie heeft? Zo ja, deze is ook in de usa nog maar een paar maanden uit, accessoires komen dan vaak wat later. Heb nu hartstikke veel bonnen gekregen met kerst, dus ik denk dat ik ze aan accessoires ga besteden. | |
sigme | donderdag 22 december 2022 @ 19:27 |
Ik lees geïnteresseerd mee. Maar ik heb al een mooie snelkookpan, en een TurboTronic MC6 Multicooker - Slowcooker, en allerlei ander kookgerei wat ik niet weg zou willen doen dus er mag niks bij.We overwegen dit voorjaar nieuwe varkjes te nemen. Want godverpielekes, wat is dat lekker, eigen vark. En hier is het ook op | |
Vanyel | donderdag 22 december 2022 @ 19:58 |
| |
Kaatje1 | donderdag 22 december 2022 @ 20:01 |
Leuk probeersel @fietsie kwam ik op instagram tegen Limburgs Stoofvlees met een vleugje Indisch Tijd: in totaal 45 minuten incl voorbereiding. Ingrediënten voor 4 personen: 1 kg rundersukade of riblappen in blokjes 2 uien 4 teentjes knoflook 3 laurierblaadjes 6 steranijs (of kruidnagel) Scheut ketjap Eetlepel sambal oelek 75 ml azijn 250 ml water 4 plakken ontbijtkoek olijfolie peper en zout Kook met mij mee! Snij het vlees in blokjes Snipper de uien en knoflook. Zet de instant pot op Sauté en bak het vlees aan met de uien en de knoflook. Voeg de kruiden, water en azijn erbij en als dat goed is doorgeroerd voeg je de ontbijtkoek bij. Zet de instant pot op pressure cook high voor 23 minuten. Na afloop kan je gelijk de druk eraf halen met quick release. Zet de instant pot op sauté en laat het stoofpotje nog even 10 minuten inkoken tot gewenste dikte. Lekker om te serveren met zoete aardappel en aardpeer uit de airfryer. En dan natuurlijk op z’n Limburgs met mayonaise en piccalilly | |
Vanyel | donderdag 22 december 2022 @ 20:38 |
Wat is er Limburgs aan mayo en piccalilly? | |
Lucky_Strike | donderdag 22 december 2022 @ 20:47 |
Jaaaaaaaaaaa! | |
Cat-astrophe | donderdag 22 december 2022 @ 21:09 |
Zalig zijn de onnozelen…. Niet teveel aandacht aan besteden, ze weten immers niet beter | |
Kaatje1 | donderdag 22 december 2022 @ 22:10 |
Ik wilde er nog bij zetten “sorry @Vanyel, niet mijn titel” | |
No239SquadronRAF | vrijdag 23 december 2022 @ 00:21 |
Moet wel paardenvlees zijn eigenlijk he | |
fietsie | zondag 25 december 2022 @ 12:31 |
HIJ DOET HUT! | |
fietsie | zondag 25 december 2022 @ 12:35 |
@Kaatje1 @Lucky_Strike @Vanyel nu een werkende pan! | |
maily | zondag 25 december 2022 @ 12:35 |
| |
Lucky_Strike | zondag 25 december 2022 @ 12:36 |
Ik heb hem net besteld, een paar minuten geleden. Na aftrek van alle Bol-bonnen enzo moest ik nog 100 euro betalen. | |
fietsie | zondag 25 december 2022 @ 12:37 |
Fundamentele verschillen: - Hij werd met de bovenkant boven bezorgd; het vorige pakket op zijn kant - De druksensor in het verwarmingselement kwam vanzelf omhoog bij het uitnemen van de binnenpan - De "knopjes" op het display reageerden direct en met iedere vorm van drukken. Bij die die eerder werd gestuurd moest ik onder een bepaalde hoek drukken. Straks eerste food erin. (nu eerst mn haar drogen ) | |
Lucky_Strike | zondag 25 december 2022 @ 12:39 |
Leuk! Wat ga je maken? Ik heb eigenlijk nog geen plannen, zo ver ben ik nog niet. | |
fietsie | zondag 25 december 2022 @ 12:40 |
We hebben straks met schoonmoeder kerstdiner, tweede kerst zonder schoonpa. Op haar verzoek met zn vieren. Ik maak de door haar gewenste ossenhaas, pommes duchesse en spruitjes. En daarbij rodekool salade, witlofsalade en een komkommerslaatje. En vond een briljant recept (al zeg ik het zelf) van pastinaak. selderijknol en aardappel reepjes wat zelfs de pubers die gister aan tafel zaten opaten alsof ze nooit anders kregen.. | |
Lucky_Strike | zondag 25 december 2022 @ 12:44 |
Lekker Wat gaat daarvan in de IP? Pommes duchesse en spruitjes? Heb je het recept van die knolselderij en pastinaak? | |
fietsie | zondag 25 december 2022 @ 12:46 |
Sowieso de pommes en misschien stoom ik de spuitjes even voor ik ze rooster..
| |
yinu | zondag 25 december 2022 @ 12:49 |
Oh dat recept ziet er heerlijk uit!! Daar heb ik geen instant pot voor nodig En ik ben benieuwd naar jullie ervaringen @fietsie en @Lucky_Strike . Wel top dat je zoveel bonnen kon inzetten! | |
Kaatje1 | zondag 25 december 2022 @ 12:59 |
En een hele blije @fietsie zeker? | |
fietsie | zondag 25 december 2022 @ 13:36 |
Eerste gerecht klaar (Was me alleen niet helder dat tussen voorverwarmen en koken de deksel open moest voor inleggen van voer, omdat mijn brein zei: "Deksel zit bovenop dus alle warmte is er uit als je hem open doet". Dus dit keer zijn de meeste gebarsten. Volgende keer beter. | |
Kaatje1 | zondag 25 december 2022 @ 13:44 |
En hoe smaakten dezen? Ik vind het zo iets raars | |
fietsie | zondag 25 december 2022 @ 13:47 |
Bij de thee waren ze prima. | |
Lucky_Strike | dinsdag 27 december 2022 @ 12:31 |
Hij is binnen De watertest is geslaagd. Ik heb niet per ongeluk de eerste pot van @fietsie gekregen Het op temperatuur komen vond ik wel lang duren. Maar ik stond er op te wachten natuurlijk, dan lijkt wachten altijd langer te duren. Nu nog bedenken wat ik er mee ga doen. Zo ver was ik nog niet. | |
fietsie | dinsdag 27 december 2022 @ 12:32 |
Ik ben ondertussen begonnen met de zoektocht naar goed passende rekjes enzo, voor grillen en om dingen in te kunnen stapelen | |
Lucky_Strike | dinsdag 27 december 2022 @ 12:36 |
Hou me op de hoogte. Ik moet om te beginnen eens kijken of mijn Ikea stoommandje er in past. En of ik een schaal heb voor de pot in pot methode. Ik vind het ontbreken van een gebruiksaanwijzing wel echt kut zeg. Moet ik stomme filmpjes gaan kijken om te leren hoe de deksel open moet | |
fietsie | dinsdag 27 december 2022 @ 13:07 |
Ik heb gewoon de downloadlink gevolgd voor de basis handleiding, en de rest haal ik van oa hun website? | |
Vanyel | dinsdag 27 december 2022 @ 15:06 |
Als je principieel tegen bent, heb je hier niks aan, maar Amazon staat vol met ip accessoires. Weet niet of ook al voor jullie formaat. | |
fietsie | dinsdag 27 december 2022 @ 15:14 |
Ik ben nog even aan het uitzoeken wat de barbarian-units maatvoering van dit device is; 6,2 liter klinkt optimistisch metrisch voor Amazon | |
Kaatje1 | dinsdag 27 december 2022 @ 19:08 |
Ik zag net op fb dat iemand een set had gekocht voor de 5,7 waarvan ze dacht dat het ook in de 6,2 zou passen. Nee dus, 61 euro (incl inklaring | |
fietsie | woensdag 28 december 2022 @ 09:27 |
Daar liep ik dus ook in de webshop al tegen aan (die dat netjes crediteerden). De hoogte / diameter verhouding is ook anders. | |
Lucky_Strike | donderdag 29 december 2022 @ 11:03 |
Dan heb ik verkeerd gekeken. Ik scande een QR-code en moest een filmpje kijken. Heus handig maar niet voor alles. Ik zal eens beter kijken en zoeken dan. Ik heb gisteren een test gedaan. 2 Scones in de airfryer, 3 in de oven. Ik verwarmde de oven voor, bedacht toen dat ik ook de airfryer kon gebruiken. Opzoeken wat de regels rond broodjes afbakken in de airfryer zijn, uitvogelen hoe ik hem laat voorverwarmen, voorverwarmen, scones er in, scones afbakken. En toen was de gewone oven pas voorverwarmd Geen merkbaar verschil in smaak of crunch. Allebei prima. Ik heb net de croisants en kaiserbroodjes voor het ontbijt er ook in gedaan. Wat gaat dat lekker snel zeg. Ik ben fan. Ik weet alleen niet hoe je voorkomt dat de kooktijd al in gaat als je de producten nog niet in de IP hebt gedaan na voorverwarmen. Maar dat krijg je er dus van als je de handleiding niet leest. Wel handig dat je de kooktijd gewoon aan kunt passen zonder dat er processen opnieuw moeten worden gestart zoals in een van onze ovens. | |
fietsie | donderdag 29 december 2022 @ 11:05 |
Dit had ik ook; gekke was, toen ik airfyerde vanaf koud kreeg ik daar een vraag over op het display, toen ik hem "warm" gebruikte niet.. | |
Vanyel | donderdag 29 december 2022 @ 11:15 |
Whut, voorverwarmen? Met de gewone airfryer dien we dat niet hoor, ook als het officieel wel moet. Ding is zo klein, dat is in 2 tellen heet zat. Test eens? | |
fietsie | donderdag 29 december 2022 @ 11:19 |
Ik deed dat dus met die chocolade salted caramel bitterballen, en toen was de voorverwarm tijd + baktijd samen teveel, en deden ze *ploef* | |
Vanyel | donderdag 29 december 2022 @ 11:20 |
Ja jonge dan pas je toch ook de baktijd aan! | |
fietsie | donderdag 29 december 2022 @ 11:21 |
Ik wist toch nog nie dat ze dat zouden gaan doen? | |
fietsie | donderdag 29 december 2022 @ 11:22 |
Overigens, nu we het toch hebben over sneks uit de Airfryer; als je gewoon in de Mora oranje verpakking zittende kleine snekjes in de airfryer gebruikt (die dus ook veel minder kosten dan hun oven/airfryer gelabelde zusjes), dan werkt dat toch ook wel? Of moet je dan een sprayflesje vullen met olie en daarmee aan de slag? | |
Vanyel | donderdag 29 december 2022 @ 11:27 |
Ik vind gewone frituurfrikandellen en bitterballen uit de airfryer echt niet te vreten. Dus ik doe ovensnacks. | |
fietsie | donderdag 29 december 2022 @ 11:28 |
Mooi, dan bak ik die zak voor ik begin met oliebollen bakken (in de olie die nunog in de pan zit) | |
Lucky_Strike | donderdag 29 december 2022 @ 11:59 |
Laatst was ik bij vrienden die per ongeluk een zak normale snacks hadden gekocht en die in de airfryer bereidden. De bitterballen werden gewoon niet bruin. Bleven dezelfde kleur als ze ongefrituurd zijn. Ik dacht dat het wel los zou lopen maar er is echt wel verschil dus. | |
fietsie | donderdag 29 december 2022 @ 15:30 |
Ik bak ze wel in de rijstolie voor ik de pan leegmaak voor zaterdag. Als ik oliebollen ga bakken. Nu ja... ik kan me eigenlijk niet voorstellen van niet. | |
Kaatje1 | donderdag 29 december 2022 @ 16:07 |
Smaak van normale bitterballen en kroketten blijft hetzelfde maar ze blijven wat bleekjes. Laatst kreeg ik bij iemand eigen merk bitterballen van de Deka, vrijwel smakeloos. Als test toen die van kwekkeboom gehaald en die waren een stuk lekkerder | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 15:38 |
Wat ik zoal heb bereid tot nog toe: - Airfryer - kip-bitterballen - Airfryer - Kwekkeboom hapjes - Airfryer - kippevleugeltjes met honing-whisky marinade, van ongmarineerde rauwe kippenvleugeltjes - Saute en Hogedruk - Chili con Carne - Hogedruk - Spruitjes - Hogedruk - Koolraappuree - Slowcook - draadjesvlees van biologische vrij rondren koe van een boer hier in de buurt, met sambal/ketjap/ui En op dit moment zit er een hele kip in de machine: eerst 25 minuten hogedruk, dan op het aanrecht "drogen" aan de lucht, en daarna in de grill-modus van de airfryer. Kip gevuld met rozemarijn (van de struik) en citroen en gember, drie takken rozemarijn in het stoomwater ook. | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 15:41 |
Update @Lucky_Strike @Vanyel @Kaatje1 | |
sigme | vrijdag 6 januari 2023 @ 16:13 |
En wat waren de rapportcijfers/bevindingen? | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 16:15 |
- Airfryer "geschikte" snacks: naar mijn smaak te dikke korstjes, soms suggestie van "taai" - Chili con Carne was goed gelukt maar met teveel water (als gevolg van de waarschuwingsteksten over genoeg water bij pressure cooking) wat lang duurde om weg te stomen in saute stand. - Draadjesvlees: een 9. - Groenten: lekker makkelijk, maar op temperatuur komen duurt best lang dus smokkelen met beginnen met warm water lijkt aantrekkelijk Bijkomend voordeel: voor de gerechten tot nu toe alleen de pot en mand van de IP hoeven "viesmaken" Nadeel: er is nog geen tweede pot en tweede frituurmand te koop wegens "te nieuw" [ Bericht 10% gewijzigd door fietsie op 06-01-2023 16:21:23 ] | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 16:38 |
Leuk om te lezen @fietsie Ik heb nog niet meer dan oliebollen en afbakbroodjes bereid. Ik wilde fritatta maken maar heb daar niet de juiste onderdelen voor. Verder ben ik te gammel geweest om er over na te denken. Er staan een curry en chili sin carne op de planning en vanavond hopelijk een risotto. Ik heb wel een akkefietje met mijn apparaat. Het zegt bij het instellen steeds dat de deksel niet gesloten is. Die melding gaat pas weg als ik de binnenpot heb verwijderd en op die schijf onderin druk. Een filmpje hiervan heb ik vandaag naar Kenners gestuurd. Oh, ik heb trouwens ook een keer aardappels voorgegaard op de stoomstand om later op de bbq te poffen. Twee grote in de IP en twee grote in een pan op inductie. Inductie is een stuk sneller. Als je op gas of anders elektrisch kookt zal de IP denk ik net zo snel zijn. | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 17:06 |
Oow dat is wel jammer. | |
yinu | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:03 |
Interessant om te lezen, dank voor het delen van je bevindingen. Ik moet zeggen dat ik er steeds een beetje minder van overtuigd raak dat ik ook een instant pot nodig heb. We koken al op inductie en als er een nieuwe keuken komt blijven we dat doen. Dat is zo snel, en kan ook heel gemakkelijk op een lage stand stoven. Wat de airfryerstand betreft vraag ik me ook af waarom ik een instant pot zou moeten hebben. Vond jij het tegenvallen @fietsie? Ten opzichte van gewoon frituren of ten opzichte van een ‘echte’ airfryer? | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:09 |
Ten opzichte van frituren dus het product "airfryer geschikt hapje" zelf. Ik heb geen ervaring met andere Airfryers. | |
yinu | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:17 |
Aha. Ik ook niet. Zelfs nog nooit iets op wat uit een airfryer komt. Misschien dat eerst maar eens proberen dan, even in mijn vriendenkring polsen wie er een airfryer heeft. Dat zouden er gemiddeld genomen toch heel wat moeten zijn, zou je denken. Maar alle mensen bij wie ik regelmatig in de keuken kom hebben er in ieder geval geen…. | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:47 |
De risotto van net was prima. Iets te plakkerig maar dat is een kwestie van testen met vocht. In totaal heeft het 18 minuten gekost. Het opwarmen voor het hogedrukkoken was nu totaal geen probleem, dat duurde maar 4 minuten. De pan was nu warm na het sauteren en er ging hete bouillon in. 3 minuten sauteren, 4 minuten opwarmen, 6 minuten koken, 5 minuten ontstomen. Dit geeft wel moed voor meer van dit soort maaltijden. Met orzo, bulgur, pasta, etc. Ik vind de airfryer wel echt fantastisch hoor. Broodjes, scones, appelbeignets, pizzabroodjes, etc. Binnenkort ga ik experimenteren met een pastinaakgratin, broccoli, lasagne, etc. Alle snacks die ik voor mezelf koop zijn voor oven of airfryer omdat er nauwelijks vegetarische snacks zijn voor in de frituur. Tot nu toe gooide ik bijvoorbeeld de bitterballen met paddenstoel of kaaskroketjes van Lidl gewoon in de frituur maar dan worden ze wel erg donker en barsten snel. | |
Vanyel | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:49 |
Dat geldt vooral voor de airfryerzooi met korstje. Frietdingen en frikandellen zijn wel ok. Ik kookte vandaag nog ff een zak droge bonen in de IP omdat ik geen zin had om ze te weken. Arme L_S :/ | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:52 |
Waarom ben ik zielig? | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:53 |
Wellicht? | |
yinu | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:54 |
Oh dat klinkt goed, die risotto. En wat je met de airfryer van plan bent. Ik koop eigenlijk nooit snacks zoals bitterballen oid maar ik heb er ook geen principiële bezwaren tegen Ik heb alleen geen frituur en als ik iets wil frituren doe ik dat dus in een pannetje met olie en dat doe ik alleen als het iets heel speciaals is. Want gedoe en stank. | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:54 |
Oh. Ja. Scherpte is niet mijn ding momenteel | |
Vanyel | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:57 |
Dekselissues | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 20:58 |
Ja, dat vind ik ook wel sneu. Ik ben benieuwd hoe het wordt opgelost. | |
Vanyel | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:01 |
Airfryer stinkt minder. Ik vind bloemkool uit de airfryer matig want er verkoolt altijd een deel, maar andere groente maak ik er graag in. Net als idd allerlei afbakbrood, opwarmen van appelbeignets en oliebollen, pompoenbrood bakken, toast maken van brood. Kip wordt fantastisch knapperig. Mijn broer doet ook braadworst en karbonade erin. Aardappelgratin. Volgende shakshuka. | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:03 |
Ik heb echt een binnenschaal nodig voor shakshuka, gratin, etc. Ik had gehoopt dat @fietsie zich daar inmiddels mee bezig had gehouden zodat ik dat gewoon na kon apen maar hij stelt helaas teleur | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:07 |
Wat maakt toast beter dan uit de broodrooster? Zou een tosti lukken? Nu jij pompoenbrood noemt, bedenk ik maisbrood, notenbrood, banaanbrood, courgettebrood. Overigens heb ik sinds de IP ook enorm veel trek in allerlei varianten op tonijnkoekjes, zoete aardappelkoekjes, rosti, etc etc. Nou nog kookzin. | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:08 |
Ik heb nu deze twee: Ik ben nog op zoek naar een metalen variant voor de rode, met bescheidener "hengseltjes" passend in de 6.2L / 6.5qt, en een setje droogrekjes met gelijke eis | |
Vanyel | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:15 |
Voornamelijk dat ik een airfryer bezit en geen broodrooster. Ik eet liever pantostis, de Mrs maakt ze liever in de paninigrill. Maar voor mijn driedubbele getoaste boterham met 2x kaas, mayo, ei en alle rauwkostige groente die ik kan vinden is de airfryer ideaal. 3 brood erin mikken, kaas op 2, als de groente gesneden is liggen ze nog warm na te hijgen in de fryer. Oh en voor echt lekkere toast insmeren met olie (al dan niet gekruid-knoflookt) en dan knapper knapper. | |
Vanyel | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:17 |
Ik wilde enthousiast roepen dat ik ook ongeveer de onderste heb, maar dat weten jullie vast al... Ik vind de hengsels juist handig. | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:17 |
Mijn werkgever was ontzettend gul met kerst, en schonk een cadeaubon. Die uiteindelijk goed bleek voor een tosti-ijzer van 19,99 incl verzendkosten. | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:18 |
Met het roosteren van kip tot knapperig vond ik ze knap in de weg zitten. Bij het stomen waren ze ideaal. | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:41 |
Waarom gebruik je die bij kip? Dat kan toch in de airfryermand? | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:41 |
Jij bent een echte pro | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:45 |
Ik deed de kip zonder airfryermand op het rode ding ter stomen, opgebonden. (Toen kwam ie vrij hoog in de pan). Na het stomen de kip uit de rvs pan, goed droogstomen op aanrecht (voor knapperig) en de buitenpan gewassen. Toen airfryerbak erin en de kip daarin. Maar dar was ie dus lastig uit te tillen. En daarom dacht ik: kan dat ook met een metalen versie van "de rode" en vinden de sensors in het deksel van de ultimate het OK om te airfryeren zonder airfryer inzet. | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 21:54 |
Ah zo. Wij moeten binnenkort ook eens een kippetje scoren | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 22:00 |
Ik wil eigenlijk weer Duitse kip halen; ik vond die toch minder.... "wit" dan de Nederlandse minikipjes, zelfs die van de poelier. | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 22:05 |
Wij moeten juist een mini hebben voor ons twee Ik haal ze altijd bij de Makro, daar hebben ze heel smakelijke Label Rouge kippen en dat keurmerk vind ik belangrijk. | |
fietsie | vrijdag 6 januari 2023 @ 22:11 |
Het gaat mij ook niet om het formaat, maar om de tot nu toe geconstateerde "minder kuiken zijn" van Duitse kip. Die Franse vind ik.... toch wat prijzig. | |
Lucky_Strike | vrijdag 6 januari 2023 @ 22:13 |
Ah zo. Ik heb geen idee hoe ik dat vast zou moeten stellen. Ik ben geen patholoog anatoom | |
Kaatje1 | zaterdag 7 januari 2023 @ 07:19 |
Ik heb net de ruimte de sling, een stoommandje (ook van kunststof) een een pot in pot set binnen. Nog geen tijd gehad om te testen. Vwb vochtig bij risotto ligt het ook wel erns aan de rijst die je hebt. Had een hele lekkere en was ook perfect, alleen geen idee hoe de verpakking er uit zag en waar gekocht. Ben nu op zoek | |
Lucky_Strike | maandag 9 januari 2023 @ 21:43 |
Vanavond heb ik een 'dump and go' maal gemaakt, chili sin carne met rijst. Of burrito bowl zoals de blogger het noemt. Het maakt mij niet uit hoe het heet, het was smakelijk en simpel. Op tafel stond hot sauce, limoensap, lenteui, avocado en creme fraiche voor er bij. Morgen wil ik nog zoiets maken. Misschien een curry of pasta. Daar denk ik nog over na. Ik mag (ivm het probleem met de deksel) de IP terug sturen naar Kenners en krijg een nieuwe trouwens. | |
Kaatje1 | maandag 9 januari 2023 @ 21:49 |
Fijn dat je een nieuwe deksel krijgt. Lekker recept, komt, meeste dingen heb ik inderdaad ook in huis | |
Vanyel | maandag 9 januari 2023 @ 21:52 |
Waarom doen mensen toch zo vaak rijst als vulling bij heerlijke bonen? | |
Lucky_Strike | maandag 9 januari 2023 @ 22:12 |
Hier varieert het wat er bij de bonen gaat maar vandaag was dit de simpelste oplossing na een zware dag. Soms maak ik het met wraps, quinoa, puree of zonder koolhydraten. | |
yinu | maandag 9 januari 2023 @ 22:26 |
Dit klinkt lekker en makkelijk, zou ik ook kunnen maken (en peulvruchten met granen = samen alle essentiële aminozuren)! En er staat dan in het recept 10 minuten onder druk koken, maar hoe lang duurt dan het op temperatuur komen en het pressure releasen? | |
Lucky_Strike | maandag 9 januari 2023 @ 22:30 |
Als je eerst even sauteert, duurt het op druk komen nog een minuut of 5. Met warm water korter. Ik heb 5 minuten natural release en daarna een quick release gedaan. | |
Vanyel | maandag 9 januari 2023 @ 22:34 |
Ik vind altijd dat de bonen zelf meer dan genoeg koolhydraten bevatten. Al wonen hier ook mensen die er wraps of nachos bij willen. | |
Lucky_Strike | maandag 9 januari 2023 @ 22:56 |
Ik vind het op alle manieren lekker geloof ik Maar de ik hou ook van veel smaken en texturen dus ik eet er al snel iets bij. | |
yinu | maandag 9 januari 2023 @ 23:27 |
En zou je dan ook kunnen kiezen om het te kunnen slowcooken? Dus dat je het er in de ochtend in doet en dan is het 's avonds klaar? | |
Vanyel | dinsdag 10 januari 2023 @ 06:32 |
Kan niet over de rijstversie spreken, maar dat is wel wat ik normaal met mijn chili doe. | |
Lucky_Strike | woensdag 11 januari 2023 @ 21:23 |
Ik heb vandaag een linzencurry met pompoen gemaakt, gegeten met een volkoren naan. Dit soort prutjes zijn wel aan mij besteedt Morgen gaat de IP terug. Ik zal hem missen. In hoop dat ze snel een nieuwe sturen. | |
yinu | woensdag 11 januari 2023 @ 22:46 |
Oeh, dit ziet er lekker uit met die cashew butter! Verrassende toevoeging vind ik maar ik kan het meteen helemaal plaatsen. | |
dimmak | donderdag 12 januari 2023 @ 08:54 |
Wacht even, dus als ik het goed begrijp is zo'n instant pot een slowcooker en airfryer in één? | |
Lucky_Strike | donderdag 12 januari 2023 @ 09:07 |
En ook snelkookpan en rijstkoker en nog wat dingen. | |
dimmak | donderdag 12 januari 2023 @ 09:12 |
Hou op met me. Nu moet ik er eentje hebben! | |
fietsie | zondag 15 januari 2023 @ 14:24 |
Peertjes kunnen dus ook in de Instant Pot; 5 minuten hogedruk en klaar... Nu de siroop aan het indampen op de Saute stand. | |
Lucky_Strike | zondag 22 januari 2023 @ 21:08 |
Vrijdag maakte ik Ottolenghi's orrechiette puttanesca in de IP. Voor de kooktijd gebruikte ik deze methode voor pasta koken in de IP. Het was erg goed gelukt. Vandaag ging er een hele kip in de airfryer. Terwijl de kip rustte, airfryeden we (gare) aardappelpartjes in de schil. Lekker | |
Lucky_Strike | dinsdag 24 januari 2023 @ 21:30 |
Vandaag heb ik paneer tikka masala gemaakt. Vanmiddag eerst de paneer in de IP. Lekker makkelijk, ik hoefde niet in de gaten te houden of de melk overkookte. Ik wil al een paar jaar tikka masala maken dus ben blij dat het er eindelijk van is gekomen. | |
yinu | dinsdag 24 januari 2023 @ 22:15 |
Oh, paneer in de IP! Dat is wel briljant. Was het lekker? | |
Lucky_Strike | dinsdag 24 januari 2023 @ 22:25 |
Ja, was uitstekend. Ik had nog een pak houdbare biologische melk staan. Ik wist niet zeker of het met houdbare melk ook lukte maar dus wel. De IP gaat eerst zelf pasteuriseren dus dat is dan wel dubbel maar dat maakte voor het resultaat niet uit. Vandaag heb ik de paneer ongebakken door de curry gedaan. Volgende keer bak ik het eerst. Kan uiteraard ook in de airfryer, dat probeer ik ook nog een keer. Ik vind paneer echt geweldig maar veel te duur voor wat het is. Nu kan het lekker goedkoop en toch biologisch | |
yinu | dinsdag 24 januari 2023 @ 23:09 |
Nice! Ik maak zelf wel eens paneer, gewoon in een pannetje (haha). Dit recept ziet er sowieso goed uit, ook voor 'gewoon' koken. | |
Vanyel | dinsdag 24 januari 2023 @ 23:27 |
Pasteuriseren? Ik googelde dit en kwam op 4 minuten hogedruk op low? | |
Lucky_Strike | woensdag 25 januari 2023 @ 08:25 |
Zowel de paneer en de tikka masala hoeven zeker niet in de IP inderdaad. Zou kunnen. Volgens mijn recept moest ik de IP op de yoghurt-stand zetten. Ik had geen zin om me daar over in te lezen dus ik heb die knop maar gewoon aan gezet. Dat proces duurde een half uur. Mijne heeft trouwens geen high en low hoge druk. | |
fietsie | woensdag 25 januari 2023 @ 09:13 |
De "Ultimate" doet dit volautomatisch, met een ingebakken programma. Andersom gedacht: het programma gebruiken houdt dus ook in dat het pasteuriseren altijd gebeurt / moet. | |
Vanyel | woensdag 25 januari 2023 @ 09:21 |
Het hogedrukprogramma? Op hoog hoefde het maar 2 minuten zeggen ze. Bizar ho9r. Ik heb denk ik nog nooit paneer gegeten, dus dit moet ik proberen denk ik. | |
fietsie | woensdag 25 januari 2023 @ 09:24 |
Nee er bestaan geen "fysieke programma's " op de nieuwe IP; alleen functionaliteiten. Je hebt als gebruiker er van ook geen enkele interactie meer met "druk" of "hoog of laag" of ventielen | |
Vanyel | woensdag 25 januari 2023 @ 09:31 |
Bah. | |
fietsie | woensdag 25 januari 2023 @ 09:52 |
Qua stoom kies je "Natural release" (afkoelen), "Pulse release" (In pufjes de druk eraf) en "Instant release" (Hop leeg). Stoofpeertjes knallen bij Pulse en Instant uit elkaar | |
Vanyel | woensdag 25 januari 2023 @ 10:00 |
Ik bepaal zelf wel hoe lang ik natural doe en wanneer het eruit mag ploefen | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 januari 2023 @ 22:34 |
Ik heb vrijdag tofu gemaakt in de airfryer, dat werkt ook prima. De ingevroren en geairfryede appelflap van net was uitstekend @fietsie, ben jij nog aan het experimenteren? | |
fietsie | zaterdag 28 januari 2023 @ 22:52 |
De airfryer functie gebruik ik regelmatig ja. Daarnaast drie keer draadjesvlees gemaakt, ik gebruik de hogedruk functie voor het maken van puree van koolraap en selderijknol en heb er ook soep in gemaakt inmiddels. Ik zou vandaag one-pan-pasta proberen maar dat mondde uit in griekse salade omdat uk en ik daar meer trek in hadden... | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 januari 2023 @ 22:58 |
Leuk leuk. Ik krijg mijn kookmojo weer een beetje terug hier door. Dat is heus tijdelijk, dat weet ik. Maar wel even mooi meegenomen. Komende week wil ik in elk geval spruitjes maken. | |
fietsie | zaterdag 28 januari 2023 @ 22:59 |
Spruitjes deed ik in de airfryer laatst, was best lekker Ik heb af en toe zin tijd en energie om te koken, andere dagen (zoals vandaag) zit mn lijf dwars en dan doe ik simpel | |
fietsie | maandag 30 januari 2023 @ 15:11 |
@Lucky_Strike ben je het met mee eens dat een rekje op de bodem van de IP een diameter van 23cm kan hebben? Of vind jij 22,5 ? | |
fietsie | maandag 30 januari 2023 @ 15:24 |
@Lucky_Strike @Vanyel zou dit iets zijn voor icm de IP ? https://www.amazon.nl/Air(...)9Y8D43K8/ref=sr_1_34 | |
Lucky_Strike | maandag 30 januari 2023 @ 16:06 |
23 Zou moeten lukken lijkt me. Uitgebreide set voor een nette prijs bij Amazon Dat lijkt me goed in de IP passen. | |
Vanyel | maandag 30 januari 2023 @ 18:29 |
Ik zou het zo willen voor de airfryer, dat is vast een ja | |
fietsie | maandag 30 januari 2023 @ 21:07 |
De ultimate combineert IP met airfry ja. Dus ik ga zo bestellen | |
fietsie | zondag 5 maart 2023 @ 14:23 |
Vandaag : Siu Yuk (recept hier)
[ Bericht 12% gewijzigd door fietsie op 05-03-2023 19:33:09 ] | |
Lucky_Strike | maandag 6 maart 2023 @ 20:11 |
Ik had eieren, spinazie en aardappels die op moesten dus ik maakte saag aloo met een gekookt ei en volkoren naan. Lekker en snel. Zo heb ik het graag. Aan het eind van de maaltijd werd het een tikje eentonig dus volgende keer maak ik er een salade bij. | |
fietsie | zondag 9 april 2023 @ 12:37 |
ocht je er geld aan uit willen gaan geven : geweldig apparaat. Maar. Ben je iemand die graag begeleid wordt door recepten, die het fijn vind instructies online op te zoeken over temperatuur, instellingen e.d. Of koop je graag accessoires en reserve onderdelen? Overweeg dan een Duo Crisp met het losse Airfryer deksel. Die heeft gangbare maten, de werking is gelijk aan de oudere modellen en je hebt dus veel meer passende recepten en instructies. De “nieuwe” neemt minder plek in , kan een aantal extra kunstjes maar je moet ook meer .. pionieren, avonturen en soms gokken. Simpel voorbeeld: ip’s hebben laag-midden-hoog slowcooker standen. De nieuwe laag-hoog. | |
fietsie | donderdag 27 april 2023 @ 15:18 |
Een terugkerend thema bij de "Instant Pot with Ultimate Lid" is het niet op druk komen. Online ook genoeg over terug te vinden. Met de stap van InstantPot om de druk-regeling elektronisch aan te sturen is het handmatig dichtzetten van het ventiel komen te vervangen, en kiest de electronica in de IP er voor om met enige regelmaat te beslissen dat de temperatuur en de hoeveelheid stoom onvoldoende is om het ventiel elektronisch te sluiten. En blijft de pan dus eindeloos pre-heaten en eindeloos stoom afblazen. In extreme gevallen tot de foutmelding "Geen vloeistoffen in de pan". | |
Kaatje1 | donderdag 27 april 2023 @ 15:23 |
Wat balen! En wat moet (kan) je dan doen? | |
fietsie | donderdag 27 april 2023 @ 15:25 |
Ik heb goede resultaten met het schudden van de pan (als er nog voldoende vloeistof in zit). Hem 2cm van het werkblad tillen aan 1 kant en dan "laten vallen" zodat het schuifventieltje beweegt... (En dan vast en zeker het veld van de sensor opnieuw triggert). Als ie echt helemaal zonder vocht staat maar wel op "DO NOT OPEN LID" dan mag je 4 tot 6 uur wachten tot ie koud is (Met de stekker er uit dus) | |
Kaatje1 | donderdag 27 april 2023 @ 15:28 |
Pffff en wat zeggen ze bij Kenners hierover? | |
fietsie | donderdag 27 april 2023 @ 15:31 |
"Daar herkennen we ons niet in." | |
Kaatje1 | donderdag 27 april 2023 @ 15:35 |
| |
dimmak | vrijdag 5 mei 2023 @ 08:45 |
iBood heeft de Instant Pot in de aanbieding. https://www.ibood.com/off(...)1-multicooker/817726 | |
junkiesietze | vrijdag 5 mei 2023 @ 12:36 |
uitverkocht | |
blessed19 | zondag 7 mei 2023 @ 22:30 |
Ja, Hebbes! gekocht omdat ik een luie donder ben op kookgebied. Ff wat snijden, boemboe, kip en vocht erbij en klaar. Enige wat ik nog mis zijn combi gerechten met rijst/pasta. Ik kan mij ook voorstellen dat die er niet zijn omdat de rijst/pasta erg papperig kan worden. | |
fietsie | maandag 29 mei 2023 @ 15:06 |
Ik vond vrijdag dus een stukje buikspek in de vriezer en dat bleek uit een dik en een dun deel te bestaan. Een gerecht werd gemaakt met het dikke deel, en ik stoomde ook het dunne deel. Vanmorgen lag het dunne deel me aan te staren, gedroogd in de koelkast met aan de vleeskant een lekkere marinade. Dus toen moest t wel... | |
dimmak | maandag 5 juni 2023 @ 09:44 |
Weer een Instant Pot bij iBood. https://www.ibood.com/off(...)1-multicooker/830797 | |
Kaatje1 | dinsdag 13 juni 2023 @ 22:02 |
Ai https://www.engadget.com/(...)iIT8oWH&guccounter=2 | |
Yinny | dinsdag 11 juli 2023 @ 11:17 |
Hmmmm, amazon prime day en de instant pot is in de aanbieding....ben aan het denken om er toch nu al een te kopen ipv wachten tot airfryer het niet meer doet .. | |
THEFXR | dinsdag 11 juli 2023 @ 14:09 |
gewoon kopen, je leeft maar een keer | |
Kaatje1 | dinsdag 11 juli 2023 @ 14:57 |
Ik kocht de instant pot zonder AF want ik had een goede. Paar weken later had ik geen goede meer Dus wanneer je er toch al serieus over denkt, doen | |
Kaatje1 | zaterdag 19 augustus 2023 @ 22:06 |
Vorige week heb ik dit kookboek binnengekregen. De schrijfster is nogal fan van de instant pot, heeft ook een leuke informatieve site en heeft een Nederlands kookboek geschreven. Met testen heb ik de risotto gemaakt en nu, voor mezelf uit het boek de daging smoor. Heel erg lekker en de andere recepten zien er ook prima uit. | |
Lucky_Strike | zondag 3 september 2023 @ 20:12 |
Ik ben wat aan het proberen geweest deze week. Bloemkoolroosjes zijn gestoomd op 0 minuten veel lekkerder dan op 1, 2 en 4 minuten. Gepofte aardappel, medium formaat: 9 minuten op hogedruk en 6 minuten op 200 graden in het airfryerdeel is precies goed. De slowcooker valt echt enorm tegen. Ik zal de gebruiksaanwijzing nog even lezen voor de zekerheid maar ik heb er een hard hoofd in. Ik heb een gerecht gemaakt dat ik in mijn normale slowcooker in 4 uur op low klaar krijg. In de IP stond hij de eerste 1,5 uur op 'preheating' en na totaal 4 uur was het gerecht lauw op zijn best en zeker niet gaar. Ik heb hem afgebroken en 4 uur op High gezet. Na weer 1,5 uur voorverwarmen kwam het op zich redelijk goed. Maar echt warm werd het allemaal niet. Het was een vegetarisch gerecht met quinoa, vroeg of laat wordt dat spul wel gaar en eetbaar. Maar de consistentie van het gerecht is totaal niet wat mijn andere slowcooker er van maakt. Mijn losse SC is overigens niet zo'n crockpot die veel te heet wordt maar gewoon een doodnormaal apparaat dat wel naar behoren werkt. Ik ben blij dat ik er geen vlees in heb gedaan. Zo traag opwarmen en de superlage temperatuur zou ik bij vlees echt niet vertrouwen. Zelfs ik heb grenzen aan voedselveiligheid. | |
Kaatje1 | zondag 3 september 2023 @ 20:32 |
Ik heb natuurlijk een andere ip dan jij, maar ik vond de sc functie veel te heet en te snel. Doe dus de normale sc ook niet weg. | |
Lucky_Strike | zondag 3 september 2023 @ 20:45 |
O dat schiet ook niet op. Of eigenlijk wel dus. Ik ga hier nog wel dieper induiken. Een apparaat van 300 euro zou gewoon adequaat moeten functioneren. | |
Kaatje1 | zondag 3 september 2023 @ 21:06 |
Er staat me iets bij dt je ook ergens de temperatuur kunt aangeven (of high en low) | |
Vanyel | zondag 3 september 2023 @ 21:35 |
Ik zorg altijd dat wat geslowcooked moet of op kookplaat of met sautefunctie al warm is. Dan doet ie het verder prima. Ook de niet AF versie warmt anders kut op voor SC. | |
Lucky_Strike | zondag 3 september 2023 @ 21:41 |
Dat ga ik zeker proberen. | |
Bugno3 | donderdag 7 september 2023 @ 12:38 |
De link werkt niet. Welk boek is het? | |
Lienekien | donderdag 7 september 2023 @ 12:42 |
https://www.instantpot.nl(...)kboek-flying-foodie/ | |
christmastsunami | donderdag 7 september 2023 @ 13:04 |
Wat ik zelden lees in SC recepten, is dat door de lage temperatuur er bijna geen vocht verdampt. En na jaren oefenen, maak ik nog steeds dezelfde fout: 'Teveel water toegevoegd'. Elke keer neem ik me voor, voorzichtig daarmee te zijn. En elke keer denk ik: 'De volgende keer, toch maar nog iets minder water.' | |
Lienekien | donderdag 7 september 2023 @ 13:08 |
De slowcooker is weer anders dan de instant pot (IP). De IP is vooral een snelkookpan en daarbij moet je echt genoeg vocht toevoegen, anders komt het niet goed. En volgens mij ontsnapt er bij de snelkookfunctie van de IP wel vocht (stoom). | |
Vanyel | donderdag 7 september 2023 @ 16:51 |
Bij de mooiste hogedrukrecepten voeg je toch maar een cup (oid) water toe en ligt je eten boven het vocht op een rekje. Doe ik te weinig, maar spreekt me wel meer aan. | |
Lienekien | donderdag 7 september 2023 @ 18:07 |
Dat is dan sowieso niet te vergelijken met bereiding in een slowcooker. Ik denk meer aan stoofgerechten die je 4 uur in een SC zou doen en in minder tijd in een IP. In de SC heb je bij weinig vocht toevoegen hooguit het risico dat je gerecht uitdroogt aan de bovenkant. Bij de IP heb je gewoon genoeg vocht nodig om het apparaat op druk te kunnen laten komen. | |
Elleska | donderdag 7 september 2023 @ 21:28 |
Bij stoofgerechten onder druk voeg ik ook amper water toe, sowieso veeeel minder dan met de gewone pan. Op papier heeft de pot 1 cup (240 ml) nodig om op druk te komen maar in het gerecht zelf zit vaak ook al vocht. Met stoomgerechten op het rekje doe ik vaak weer ietsjes meer (300ml) voor de zekerheid. | |
Kaatje1 | zondag 1 oktober 2023 @ 17:04 |
Aanstaande woensdag geeft Mr. Wateenons een online workshop over de snelkookpan https://wateetons.com/age(...)7MOyfmAOiMOHHPI-4V94 | |
Lucky_Strike | zondag 1 oktober 2023 @ 18:32 |
Bedankt voor de tip! | |
Mubassie | zondag 1 oktober 2023 @ 22:52 |
Ik ga mijn slowcookert ook weer eens uit het stof trekken morgen. Best veel mee gedaan, ooit weggezet omdat we een feestje hadden en nooit meer tevoorschijn gehaald. Is al weer een paar jaartjes geleden.. Ik zie vele kipsate recepten, iemand een aanrader?? Mag evt ook met varken. | |
junkiesietze | vrijdag 13 oktober 2023 @ 16:19 |
Op reddit hebben ze het op /r/slowcooking het steeds over "THE SOUP" Dit schijnt de lekkerste soep te zijn die je kan maken in een slowcooker. https://damndelicious.net(...)tellini-soup/#recipe https://www.365daysofcroc(...)ellini-spinach-soup/ Maar bij geen van deze recepten staat hoeveel water je moet toevoegen?? er moet toch water bij lijkt me? het is toch soep? | |
Lucky_Strike | vrijdag 13 oktober 2023 @ 16:28 |
Er zit bouillon, tomatensaus, spinazie en room in. Dat lijkt me genoeg vocht. [ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-10-2023 16:44:40 ] | |
anndb | zondag 22 oktober 2023 @ 08:18 |
Instant pot in aanbieding bij iBood. Doen of niet? Heb nu een losse airfryer die kan dan weg Rijstkoker kan ook weg Maak zo nu en dan een stoofpotje op het vuur gewoon in een klassieke gietijzeren pan… Twijfel twijfel | |
Lienekien | zondag 22 oktober 2023 @ 08:44 |
Ik zou sowieso die apparaten niet wegdoen. Je kunt immers maar ėén ding tegelijk met die instant pot. | |
anndb | zondag 22 oktober 2023 @ 10:42 |
Hm ja goed punt ik doe het meer om minder spul te hebben namelijk… | |
Burdie | zondag 22 oktober 2023 @ 11:23 |
Hee leuk een Instant Pot topic. Ik heb de Duo Crisp en ben enorm fan. Laatst had ik er een eenpansgerecht met pasta in gemaakt, maar die brandde aan. Iemand ervaring mee? | |
Kaatje1 | zondag 22 oktober 2023 @ 11:26 |
Kijk voor tips even op de site van Flying Foodie. Ook op de fb pagina Nederlandse Instant Pot helpt zij vaak | |
dimmak | maandag 23 oktober 2023 @ 08:49 |
Is de Arifryer functie op de Crisp net zo goed als elke andere airfryer? Ik heb geen ervaring met slowcookers en airfryers, maar voor mij lijkt het allemaal een beetje too good to be true met die Instant Pot. | |
Burdie | maandag 23 oktober 2023 @ 10:04 |
Ik heb geen ervaring met airfyers, maar vind die functie op de Duo Crisp vooralsnog helemaal top. | |
dimmak | donderdag 26 oktober 2023 @ 12:29 |
Ik heb ook de knoop doorgehakt. Vanaf morgen ben ik de trotse eigenaar van een Instant Pot Duo Crisp Ultimate. | |
dimmak | maandag 30 oktober 2023 @ 08:52 |
Dit weekend meteen maar aan het werk gezet. Voornamelijk de AirFryer functie dan, maar dat is voor een ander topic. Gister wel de sous-vide functie getest met een kogelbiefstukje. Naar 50 graden gebracht en afgebakken in een loeihete gietijzeren pan. Perfectie!
| |
dimmak | woensdag 15 november 2023 @ 08:52 |
Afgelopen weekend een mexicaans stoofpotje gemaakt in de slowcooker. 8 uur laten pruttelen op lage stand, maar daarna was het vlees nog niet goed. Om het te redden heb ik de pressure cook aangezet. Maar wat gaat er fout? Moet ik hem 8 uur op high laten rammelen? | |
-Bubseltje- | woensdag 15 november 2023 @ 09:18 |
Dat denk ik wel. | |
Kaatje1 | woensdag 15 november 2023 @ 10:01 |
Heb je het recept? 8 uur zou genoeg moeten zijn maar misschien was het vlees te dik, niet genoeg zuur erbij zou ook kunnen. High staat bij een slowcooker voor sneller warm worden, niet warmer. | |
Lucky_Strike | woensdag 15 november 2023 @ 10:02 |
Ik heb hetzelfde gehad in de slowcooker van de IP. Ik moet nog uitzoeken hoe dat komt maar hij werd totaal niet warm. Gelukkig was het een vegetarische maaltijd. Na 4 uur stond op het display nog steeds dat hij niet opgewarmd was. Ik heb nog geen tijd gehad om uit te zoeken hoe het kwam dat die IP niet warm wordt. Ik heb mijn ouderwetse slowcooker weer in gebruik genomen voor nu. En ik moet me vooral meer in gaan lezen over de snelkookfunctie want dat is ook prima voor stoofpotten. | |
Lienekien | woensdag 15 november 2023 @ 10:19 |
Instant Pot zelf schreef er dit over. Vrij lang verhaal, maar ik denk wel dat het hout snijdt. | |
dimmak | woensdag 15 november 2023 @ 10:41 |
Hmm jammer, maar aan de andere kant de pressure cook modus doet zijn werk ook wel. Ik ga nog wel eens hetzelfde recept proberen met de slowcooker. Misschien krijg ik het onder de knie. Die functie zit er niet voor niets op natuurlijk. | |
dimmak | woensdag 15 november 2023 @ 10:42 |
https://jawnsicooked.com/dinner/crock-pot-birria-tacos-recipe/ Ik had gewoon riblappen en er zit genoeg zuur in zou je zeggen. | |
Lienekien | woensdag 15 november 2023 @ 10:46 |
Ik ben benieuwd hoeveel het scheelt als je het losse deksel gebruikt. | |
Kaatje1 | woensdag 15 november 2023 @ 10:48 |
Lijkt me inderdaad genoeg zuur. Ik heb het ook wel eens gehad in een normale slowcooker, enige dat ik toen kon verzinnen was dat het vlees (gekocht in een aanbieding) te dik was. | |
Burdie | woensdag 15 november 2023 @ 10:55 |
Zuur? Ik heb nog nooit zuur gedaan bij stoofvlees. Stoof in de instant pot gaat bij mij ook langzamer dan stoven op het fornuis, maar 8 uur zou normaalgesproken echt wel lang genoeg moeten zijn. Zelf is het nog altijd niet gelukt om goede pasta te maken uit de IP. Iemand daar een tip of recept voor? | |
dimmak | woensdag 15 november 2023 @ 10:55 |
Ik heb de crisp ultimate, dus heb ook maar 1 vaste deksel. | |
Lienekien | woensdag 15 november 2023 @ 10:59 |
Het deksel is los te bestellen. | |
Kaatje1 | woensdag 15 november 2023 @ 11:02 |
Geen ui of tomaat? Zijn ook lekkere smaakmakers altijd | |
Burdie | woensdag 15 november 2023 @ 11:08 |
Uitje meestal wel ja, afhankelijk van het recept. Ik maak vaak smoor of rendang, daar hoort geen tomaat in. | |
Lucky_Strike | woensdag 15 november 2023 @ 11:15 |
Ja precies. Dat zuurt 'hoort' bij stoofvlees is goed voor de smaak bij Nederlandse stoofpotten maar het kan ook prima zonder. Dit Vietnamese stoofvlees is ook een enorme aanrader trouwens. | |
dimmak | woensdag 15 november 2023 @ 12:18 |
Niet voor de ultimate, want dat deksel zit vast. | |
Lienekien | woensdag 15 november 2023 @ 12:41 |
Ingewikkeld allemaal. Ik bekijk soms reviews van de verschillende modellen en van alle functies die elk heeft, zijn er eigenlijk altijd wel een paar waarvan je niet te veel moet verwachten. | |
Elleska | woensdag 15 november 2023 @ 15:44 |
Die vaste deksel open laten staan en de glazen deksel op de pot leggen. | |
dimmak | donderdag 16 november 2023 @ 09:42 |
Voor de slowcooker functie moet je de vaste deksel op slot zetten, dat gaat hem dus niet worden. | |
Elleska | donderdag 16 november 2023 @ 09:54 |
Ze verzinnen ook bij elke versie weer iets nieuws. wat een onzin dat het deksel daarbij op slot moet. | |
Vanyel | donderdag 16 november 2023 @ 09:54 |
Leuk verhaal, maar in mijn ervaring moet je gewoon toch eerst saute doen of op kookplaat opwarmen tot heet/warm en dan pas slowcooken. Dan werkt het ook top met normale deksel op vent (en minder vocht). Ik heb die deksel overigens wel. Blijft knettertraag opwarmen op sc stand. | |
Elleska | donderdag 16 november 2023 @ 09:56 |
Ik gebruik deze universele deksel van de action: https://www.action.com/nl(...)glazen-pannendeksel/ | |
Vanyel | donderdag 16 november 2023 @ 09:59 |
Mrs V heeft ongeveer deze een keer gemaakt en scoorde een superblij kind. https://carameltintedlife.com/instant-pot-pasta/ | |
Burdie | donderdag 16 november 2023 @ 13:38 |
Dank je, die ga ik eens proberen! Nog vega ook, fijn . | |
Xlarge | vrijdag 17 november 2023 @ 06:58 |
Recept opgeslagen, die ga ik maken op een zondag Zonder hogedruk pan dan, die heb ik niet | |
vlindertje89 | vrijdag 17 november 2023 @ 09:16 |
Hallo! Ik wil misschien toch ook een instant pot. Nu zie ik alleen door alle mogelijke opties en varianten niet meer helemaal welke dan. - ik heb een airfryer, dus dat hoeft 'ie niet per se te kunnen - ik wil een redelijk grote zodat ik makkelijk grotere hoeveelheden soep of saus of eten kan maken waar ik dan een portie direct van eet en de rest van kan invriezen Het lijkt alsof de instant pot duo 7.6L alles kan wat ik denk makkelijk te vinden. En die is momenteel ook behoorlijk aantrekkelijk geprijsd. Máár: is er een reden om toch een ander te overwegen? Volgens mij is van deze de bodem vd binnenpan niet plat en kun je hem dus niet op fornuis gebruiken (keramisch); hebben jullie vaak dat je hem op het fornuis gebruikt eerst of is de sauté stand voldoende en is dat niet nodig? Of andere redenen om toch voor een duo crisp, duo crisp ultimate, pro of pro crisp te gaan? | |
Kaatje1 | vrijdag 17 november 2023 @ 09:20 |
Ik heb, speciaal vanwege de platte bodem de evo plus gekocht. En in ruim anderhalf jaar m nog nooit gebruikt op het fornuis. Saute kan je ook op low en high zetten (volgens mij ook nog iets daartussen. | |
Burdie | vrijdag 17 november 2023 @ 11:22 |
Sauté stand doet voor mij alles wat ik anders op het fornuis had willen doen. | |
vlindertje89 | vrijdag 17 november 2023 @ 11:37 |
Top, voor de platte binnenpan hoef ik dus in elk geval geen andere versie te kiezen. @Burdie jij hebt de crisp duo toch? Als je ook al een airfryer zou hebben, zou je dan alsnog de crisp variant aanraden of is dat dan overbodig? En welke functies gebruik je het vaakst? | |
fietsie | vrijdag 17 november 2023 @ 11:59 |
Ik zou er 1 nemen die van die ventielen heeft die met de hand te bedienen zijn; dan kloppen de meeste instructiefilmpjes op youtube met wat je moet gaan doen En zonder airfryer want die heb je al. | |
Burdie | vrijdag 17 november 2023 @ 12:04 |
Ik denk dat ik de Airfryer dan weg zou doen . Ik gebruik (tot nu toe) meestal "high pressure" of "bake". "Bake" is daarbij echt ideaal, dan is je instantpot gewoon een klein oventje met verwaarloosbaar korte opwarmtijd, dus bijv worstenbroodjes of afbakbroodjes zijn binnen no-time klaar. Airfy heb ik tot nu toe alleen nog maar voor aardappelkroketjes gebruikt, dat trekt me verder ook niet zo, maar wel handig dat de functie er op zit. | |
fietsie | vrijdag 17 november 2023 @ 12:06 |
Ik gebruik de airfry functie ook voor vleesbereidingen; eerst iets pressurecooken met kruiden enzo, en dan daarna een korstje geven met de airfryer functie.. Gegrillde kip in 45 minuutjes, beginnende bij een diepvrieskip van -18. | |
Burdie | vrijdag 17 november 2023 @ 12:11 |
Oja dat heb ik ook een keer gedaan. Toen rook het hele huis naar zo'n rotisserie van de markt . | |
fietsie | vrijdag 17 november 2023 @ 12:12 |
Daar krijg ik bijna een applaus voor als ik dat doe | |
Kaatje1 | vrijdag 17 november 2023 @ 12:22 |
Daar zou ik (voor even) best blij van worden | |
junkiesietze | vrijdag 17 november 2023 @ 12:24 |
Iemand nog een lekker makkelijk recept voor in de slowcooker? zin om wat lekkers te maken dit weekend maar weet niet wat. | |
Lienekien | vrijdag 17 november 2023 @ 12:28 |
Dan zou ik deze reeks eens proberen. CUL / Slowcooker recepten deel 7 | |
Kaatje1 | vrijdag 17 november 2023 @ 12:30 |
Altijd deze , zo lekker https://www.cookincanuck.(...)ken-recipe-crockpot/ | |
junkiesietze | vrijdag 17 november 2023 @ 12:42 |
Dat ziet er erg easy uit ja, gebruik je gewoon kippenboulion van een blokje of uit een potje? | |
Kaatje1 | vrijdag 17 november 2023 @ 12:46 |
Ik heb een potje met kippenbouillonpoeder, daar maak ik het van. Want een blokje is voor een liter. T is echt zo lekker. De saus kook ik vaak wat in en doe het dan vaak door het geplukte vlees. Maar ook wel eens apart, dan kan iedereen naar eigen smaak het over het vlees gieten. Heerlijk bij rijst, maar ook op wraps of op een broodje. | |
vlindertje89 | vrijdag 17 november 2023 @ 18:18 |
Dat klinkt als de instant pot duo, die heeft nog handmatig te bedienen ventiel voor zover ik kan zien. En is de goedkoopste en zonder airfry functie. Dank allen voor de tips! | |
junkiesietze | maandag 20 november 2023 @ 10:54 |
Was lekker! echt oosters smaakje. Alleen had ik van het vocht veel te weinig saus gemaakt dus het was wat droog, en de volgende keer nog wat roerbakgroente doorheen gooien. Nog wat over ook, dat gaat vanavond op een broodje met coleslaw en kaas bij een kommetje soep [ Bericht 9% gewijzigd door junkiesietze op 20-11-2023 14:20:50 ] | |
Yinny | woensdag 22 november 2023 @ 11:50 |
Goed, na heeel lang wikken en wegen, word ik eigenaar van een Instantpot pot duo crisp ultimate. Met de Black Friday korting voor 249,99... Ben benieuwd! | |
dimmak | woensdag 22 november 2023 @ 11:55 |
Ik hoop dat ik nog niet te laat voor je ben: https://www.ibood.com/nl/(...)e-multicooker/922801 | |
Yinny | woensdag 22 november 2023 @ 12:08 |
Dank je wel! Nu bij bol geannuleerd en via Ibood besteld | |
THEFXR | woensdag 22 november 2023 @ 16:45 |
hij is nu nog maar 189, dus in prijs gedaald. | |
vlindertje89 | zaterdag 25 november 2023 @ 17:40 |
Hier zit as we speak de daging smoor in de instant pot. @Kaatje1, hoe lang heb jij meestal (ongeveer) nog nodig op sauté na de release om de saus in te koken? En laat je het vlees er die tijd ook in? | |
Kaatje1 | zaterdag 25 november 2023 @ 17:52 |
Ja ik laat het vlees erin en ik gebruik wel eens allesbinder wanneer het te lang duurt of wanneer er niet zo heel veel vocht is | |
Yinny | donderdag 30 november 2023 @ 17:35 |
Instantpot is binnen en eerste gerecht van laaaaange lijst wat ik erin wil klaarmaken is een succes: https://www.pressurecookr(...)bs-black-bean-sauce/ Ik maakte dit zelden klaar, want moest minimaal 45 minuten stomen...dit is nu zelfs doordeweeks te doen. | |
Lucky_Strike | donderdag 30 november 2023 @ 21:01 |
Welcome to the club! | |
Kaatje1 | maandag 4 december 2023 @ 23:32 |
Hele leuke recepten https://www.pressurecookrecipes.com/ (Volgens mij dezelfde die @Yinny noemde). Ga morgen die site eens verder ontdekken | |
dimmak | dinsdag 5 december 2023 @ 10:40 |
Deze ga ik ook even aan mijn maandmenu toevoegen. | |
Kaatje1 | donderdag 7 december 2023 @ 20:16 |
Mezelf een nieuwe slowcooker cadeau gegeven. Die in de instant pot vond ik niet lekker werken en de grote crockpot is echt te zwaar. Vorige week moest ik m eerst leegscheppen voordat ik m op z’n plek kon zetten. Deze heeft nog wat meer functies en er was een leuke kerstaanbieding. Komend weekend maar eens wat uitproberen (wanneer de kat haar ok geeft ) | |
Lucky_Strike | donderdag 7 december 2023 @ 21:15 |
| |
Kaatje1 | donderdag 7 december 2023 @ 21:17 |
De doos met inhoud is al veel lichter van de binnenpot van mijn kleine slowcooker, laat staan de grote. | |
vlindertje89 | maandag 18 december 2023 @ 11:23 |
Ik ben woensdag jarig en ik wil proberen cheesecake te maken in mijn instant pot. Nu zijn er allerlei recepten te vinden natuurlijk, maar vroeg me af, heeft iemand hier daadwerkelijk een (bij voorkeur succesvolle ) ervaring met een specifiek recept? | |
Kaatje1 | maandag 18 december 2023 @ 12:06 |
Ik heb die van Flying foodie gebruikt, heerlijk | |
borrepus | woensdag 27 december 2023 @ 11:01 |
Ik overweeg een instant pot en een sous vide, en nu zie ik ook apparaten die ook een sous vide functie hebben. Toch altijd beetje sceptisch over apparaten die 100 functies combineren. Dus de vraag wie gebruikt de sous vide functie van de multicooker en hoe bevalt die? Of wie juist niet en waarom niet? | |
Vanyel | woensdag 27 december 2023 @ 11:28 |
Ik gebruik die van de instant pot en vind m prettiger dan de anova, die ik eerst had. | |
Goitske | woensdag 27 december 2023 @ 15:04 |
@fietsie ? | |
fietsie | woensdag 27 december 2023 @ 19:33 |
Ik heb een sousvide stick met een waterreservoir en daarom passende isolatie, EN ik heb een Instant Pot met sousvide functie. In de praktijk gebruik ik de losse sous vide oplossing, omdat ik dan op datzelfde moment de Instant Pot beschikbaar heb voor parallelle bereiding van andere zaken OF omdat wat ik in de sous vide stop gewoon te groot is. Dit kerstdiner had ik 4 kilo ossenhaas in de sous vide, dat past niet in de Instant Pot... | |
fietsie | woensdag 27 december 2023 @ 19:53 |
Ik heb al even mijn ding gepost. | |
borrepus | donderdag 28 december 2023 @ 23:32 |
Bedankt voor de reacties, begrijp dat het in ieder geval wel gewoon goed werkt. Mocht ik nou toch iets te kort komen, kan ik altijd nog een stock erbij kopen | |
dimmak | vrijdag 5 januari 2024 @ 09:15 |
Ik had een paar weken terug goulash geprobeerd uit de pressure cooker, ik kreeg halverwege een foutcode en toen ik de deksel open deed was de bodem verbrand. Gek, er zat genoeg vocht in. Gister weer een poging gedaan en ik toen kwam ik erachter wat ik de eerste keer fout heb gedaan: DEGLACEREN is de key. Resultaat was een perfecte goulash, die ik zeker vaker ga maken. | |
Kaatje1 | zondag 14 januari 2024 @ 19:45 |
Recept van dit Koreaanse stoofvlees is terug te vinden op de site van flying foodie. Heerlijk gegeten. Meestal hou ik me de eerste keer aan een recept, hier ook grotendeels gedaan, heb alleen het vlees vooraf niet gezouten (en daarna ook niet toegevoegd.
| |
Vanyel | zondag 14 januari 2024 @ 20:36 |
Ziet er goed uit, maar ik krijg vooral acuut zin in die komkommer. | |
Lienekien | zondag 14 januari 2024 @ 20:38 |
Je had de sautéfunctie gebruikt maar niet wat aan de bodem was gebakken eerst weer losgemaakt met water. Hierdoor was de bodem verder gaan aanbakken. Begrijp ik het dan goed? | |
dimmak | maandag 15 januari 2024 @ 08:51 |
Klopt inderdaad. | |
dimmak | maandag 15 januari 2024 @ 08:53 |
Vorige week van procureur carnitas gemaakt. Dat was een succes, maar dat bracht mij ook op een idee. Spare-ribs uit de pressure cooker. Ribs in de rub gedaan, half uurtje in de pressure cooker. Daarna een aantal keer afgelakt met BBQ saus en nog 20 minuutjes onder de grill in de oven. Perfect! | |
Kaatje1 | vrijdag 9 februari 2024 @ 19:21 |
Vandaag de Ajam Ketjap gemaakt naar het recept van flying foodie. Da’s wel heel erg lekker. Kwam erachter dat ik geen uienpoeder in huis had (niet gemist) en ipv sambal met garnalen (allergie)heb ik sambal manis gebruikt. De rijst heb ik dmv de pot in pot methode gemaakt | |
Kaatje1 | zondag 25 februari 2024 @ 19:54 |
Gisteren dit in de slowcooker gemaakt. Recept is van ene Hayley die vaak lekkere recepten plaatst op Instagram. Om exacte hoeveelheden te krijgen moet je lid worden van haar receptenpagina. Da's wat prijzig vond ik (6 pond per maand) dus op goed geluk van alles in de cooker gedaan (voor de zekerheid geen zout/peper, dat heb ik net een klein beetje toegevoegd) Slow cooker Chinese chicken curry 😍 absolutely sensational. 3 chicken breasts into the slow cooker, add thickly sliced onion, baby button mushrooms, salt, pepper, chilli flakes, garlic purée, then pour over the curry sauce (I mixed 150g gold brand curry paste with 500ml boiling water) cook on high for 3 hours or low for 6 - add peas towards the end, the chicken should just fall apart. YUMMMMM 🫶🏼😍 will add the recipe card to @hayleysrecipeclub ❤️ enjoy ❤️ | |
Serinde | zondag 25 februari 2024 @ 22:06 |
Ik zie hier hele lekkere dingen voorbij komen. Ga komende week eens kijken of zo’n IP wat voor ons is. Ook handig om broodjes af te bakken blijkbaar? (Gare IKEA oven hier en geen airfryer) | |
Lienekien | zondag 25 februari 2024 @ 22:47 |
Moet je waarschijnlijk wel een variant IP hebben met airfryerfunctie. | |
silverhill | donderdag 28 maart 2024 @ 17:53 |
Ik heb dit topic zitten doorlezen, en volgens mij komt wat ik nu mis in de keuken overeen met veel dingen die ik jou zie maken. Ik mis vooral airfryer/oven functionaliteiten, maar een goede stoofpot maken en vlees rustig garen zou ik ook wel eens gaan doen. Welk IP-model heb jij? En zou je met je huidige ervaring voor een andere versie kiezen? En voor iedereen: Ik twijfel nu tussen de IP Pro Crisp en de IP Duo Crisp Zijn er nog andere goede opties bij Instant Pot? Of toch een ander merk als Ninja? Idealiter bestel ik via Bol, want heb nog een bon als kerstpakket van werk [ Bericht 1% gewijzigd door silverhill op 28-03-2024 18:01:07 ] | |
Nielojram75 | donderdag 28 maart 2024 @ 21:06 |
Wat zijn jullie ervaringen met deze? | |
THEFXR | vrijdag 29 maart 2024 @ 01:24 |
wat vind je van deze met snelkookpan functie? | |
Nielojram75 | vrijdag 29 maart 2024 @ 20:15 |
? |