abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_210347756
Vorige week heb ik dit kookboek binnengekregen. De schrijfster is nogal fan van de instant pot, heeft ook een leuke informatieve site en heeft een Nederlands kookboek geschreven. Met testen heb ik de risotto gemaakt en nu, voor mezelf uit het boek de daging smoor. Heel erg lekker en de andere recepten zien er ook prima uit.
We have far more in common than that which devides us..
pi_210524476
Ik ben wat aan het proberen geweest deze week.

Bloemkoolroosjes zijn gestoomd op 0 minuten veel lekkerder dan op 1, 2 en 4 minuten.

Gepofte aardappel, medium formaat: 9 minuten op hogedruk en 6 minuten op 200 graden in het airfryerdeel is precies goed.

De slowcooker valt echt enorm tegen. Ik zal de gebruiksaanwijzing nog even lezen voor de zekerheid maar ik heb er een hard hoofd in. Ik heb een gerecht gemaakt dat ik in mijn normale slowcooker in 4 uur op low klaar krijg. In de IP stond hij de eerste 1,5 uur op 'preheating' en na totaal 4 uur was het gerecht lauw op zijn best en zeker niet gaar. Ik heb hem afgebroken en 4 uur op High gezet. Na weer 1,5 uur voorverwarmen kwam het op zich redelijk goed. Maar echt warm werd het allemaal niet. Het was een vegetarisch gerecht met quinoa, vroeg of laat wordt dat spul wel gaar en eetbaar. Maar de consistentie van het gerecht is totaal niet wat mijn andere slowcooker er van maakt. Mijn losse SC is overigens niet zo'n crockpot die veel te heet wordt maar gewoon een doodnormaal apparaat dat wel naar behoren werkt.

Ik ben blij dat ik er geen vlees in heb gedaan. Zo traag opwarmen en de superlage temperatuur zou ik bij vlees echt niet vertrouwen. Zelfs ik heb grenzen aan voedselveiligheid.
Spoilers!
pi_210524741
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2023 20:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben wat aan het proberen geweest deze week.

Bloemkoolroosjes zijn gestoomd op 0 minuten veel lekkerder dan op 1, 2 en 4 minuten.

Gepofte aardappel, medium formaat: 9 minuten op hogedruk en 6 minuten op 200 graden in het airfryerdeel is precies goed.

De slowcooker valt echt enorm tegen. Ik zal de gebruiksaanwijzing nog even lezen voor de zekerheid maar ik heb er een hard hoofd in. Ik heb een gerecht gemaakt dat ik in mijn normale slowcooker in 4 uur op low klaar krijg. In de IP stond hij de eerste 1,5 uur op 'preheating' en na totaal 4 uur was het gerecht lauw op zijn best en zeker niet gaar. Ik heb hem afgebroken en 4 uur op High gezet. Na weer 1,5 uur voorverwarmen kwam het op zich redelijk goed. Maar echt warm werd het allemaal niet. Het was een vegetarisch gerecht met quinoa, vroeg of laat wordt dat spul wel gaar en eetbaar. Maar de consistentie van het gerecht is totaal niet wat mijn andere slowcooker er van maakt. Mijn losse SC is overigens niet zo'n crockpot die veel te heet wordt maar gewoon een doodnormaal apparaat dat wel naar behoren werkt.

Ik ben blij dat ik er geen vlees in heb gedaan. Zo traag opwarmen en de superlage temperatuur zou ik bij vlees echt niet vertrouwen. Zelfs ik heb grenzen aan voedselveiligheid.
Ik heb natuurlijk een andere ip dan jij, maar ik vond de sc functie veel te heet en te snel. Doe dus de normale sc ook niet weg.
We have far more in common than that which devides us..
pi_210524908
quote:
0s.gif Op zondag 3 september 2023 20:32 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Ik heb natuurlijk een andere ip dan jij, maar ik vond de sc functie veel te heet en te snel. Doe dus de normale sc ook niet weg.
O dat schiet ook niet op. Of eigenlijk wel dus.

Ik ga hier nog wel dieper induiken. Een apparaat van 300 euro zou gewoon adequaat moeten functioneren.
Spoilers!
pi_210525175
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2023 20:45 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
O dat schiet ook niet op. Of eigenlijk wel dus.

Ik ga hier nog wel dieper induiken. Een apparaat van 300 euro zou gewoon adequaat moeten functioneren.
Er staat me iets bij dt je ook ergens de temperatuur kunt aangeven (of high en low)
We have far more in common than that which devides us..
pi_210525561
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2023 20:45 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
O dat schiet ook niet op. Of eigenlijk wel dus.

Ik ga hier nog wel dieper induiken. Een apparaat van 300 euro zou gewoon adequaat moeten functioneren.
Ik zorg altijd dat wat geslowcooked moet of op kookplaat of met sautefunctie al warm is. Dan doet ie het verder prima.
Ook de niet AF versie warmt anders kut op voor SC.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_210525636
quote:
1s.gif Op zondag 3 september 2023 21:35 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Ik zorg altijd dat wat geslowcooked moet of op kookplaat of met sautefunctie al warm is. Dan doet ie het verder prima.
Ook de niet AF versie warmt anders kut op voor SC.
Dat ga ik zeker proberen.
Spoilers!
pi_210557576
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 augustus 2023 22:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Vorige week heb ik dit kookboek binnengekregen. De schrijfster is nogal fan van de instant pot, heeft ook een leuke informatieve site en heeft een Nederlands kookboek geschreven. Met testen heb ik de risotto gemaakt en nu, voor mezelf uit het boek de daging smoor. Heel erg lekker en de andere recepten zien er ook prima uit.
[ afbeelding ]
De link werkt niet. Welk boek is het?
  donderdag 7 september 2023 @ 12:42:20 #205
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_210557604
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2023 12:38 schreef Bugno3 het volgende:

[..]
De link werkt niet. Welk boek is het?
https://www.instantpot.nl(...)kboek-flying-foodie/
The love you take is equal to the love you make.
pi_210557842
Wat ik zelden lees in SC recepten, is dat door de lage temperatuur er bijna geen vocht verdampt.

En na jaren oefenen, maak ik nog steeds dezelfde fout:
'Teveel water toegevoegd'.

Elke keer neem ik me voor, voorzichtig daarmee te zijn. En elke keer denk ik: 'De volgende keer, toch maar nog iets minder water.'
  donderdag 7 september 2023 @ 13:08:57 #207
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_210557883
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2023 13:04 schreef christmastsunami het volgende:
Wat ik zelden lees in SC recepten, is dat door de lage temperatuur er bijna geen vocht verdampt.

En na jaren oefenen, maak ik nog steeds dezelfde fout:
'Teveel water toegevoegd'.

Elke keer neem ik me voor, voorzichtig daarmee te zijn. En elke keer denk ik: 'De volgende keer, toch maar nog iets minder water.'
De slowcooker is weer anders dan de instant pot (IP). De IP is vooral een snelkookpan en daarbij moet je echt genoeg vocht toevoegen, anders komt het niet goed. En volgens mij ontsnapt er bij de snelkookfunctie van de IP wel vocht (stoom).
The love you take is equal to the love you make.
pi_210559771
Bij de mooiste hogedrukrecepten voeg je toch maar een cup (oid) water toe en ligt je eten boven het vocht op een rekje.

Doe ik te weinig, maar spreekt me wel meer aan.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  donderdag 7 september 2023 @ 18:07:48 #209
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_210560334
quote:
1s.gif Op donderdag 7 september 2023 16:51 schreef Vanyel het volgende:
Bij de mooiste hogedrukrecepten voeg je toch maar een cup (oid) water toe en ligt je eten boven het vocht op een rekje.

Doe ik te weinig, maar spreekt me wel meer aan.
Dat is dan sowieso niet te vergelijken met bereiding in een slowcooker.

Ik denk meer aan stoofgerechten die je 4 uur in een SC zou doen en in minder tijd in een IP. In de SC heb je bij weinig vocht toevoegen hooguit het risico dat je gerecht uitdroogt aan de bovenkant. Bij de IP heb je gewoon genoeg vocht nodig om het apparaat op druk te kunnen laten komen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_210562928
Bij stoofgerechten onder druk voeg ik ook amper water toe, sowieso veeeel minder dan met de gewone pan. Op papier heeft de pot 1 cup (240 ml) nodig om op druk te komen maar in het gerecht zelf zit vaak ook al vocht. Met stoomgerechten op het rekje doe ik vaak weer ietsjes meer (300ml) voor de zekerheid.
pi_210806205
Aanstaande woensdag geeft Mr. Wateenons een online workshop over de snelkookpan

https://wateetons.com/age(...)7MOyfmAOiMOHHPI-4V94
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 1 oktober 2023 @ 18:32:25 #212
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_210806957
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2023 17:04 schreef Kaatje1 het volgende:
Aanstaande woensdag geeft Mr. Wateenons een online workshop over de snelkookpan

https://wateetons.com/age(...)7MOyfmAOiMOHHPI-4V94
Bedankt voor de tip!
Spoilers!
  zondag 1 oktober 2023 @ 22:52:30 #213
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_210809664
Ik ga mijn slowcookert ook weer eens uit het stof trekken morgen.

Best veel mee gedaan, ooit weggezet omdat we een feestje hadden en nooit meer tevoorschijn gehaald. Is al weer een paar jaartjes geleden.. :@

Ik zie vele kipsate recepten, iemand een aanrader?? Mag evt ook met varken.
  vrijdag 13 oktober 2023 @ 16:19:16 #214
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_210938896
Op reddit hebben ze het op /r/slowcooking het steeds over "THE SOUP"
Dit schijnt de lekkerste soep te zijn die je kan maken in een slowcooker.

https://damndelicious.net(...)tellini-soup/#recipe
https://www.365daysofcroc(...)ellini-spinach-soup/

Maar bij geen van deze recepten staat hoeveel water je moet toevoegen?? er moet toch water bij lijkt me? het is toch soep?
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_210939025
quote:
15s.gif Op vrijdag 13 oktober 2023 16:19 schreef junkiesietze het volgende:
Op reddit hebben ze het op /r/slowcooking het steeds over "THE SOUP"
Dit schijnt de lekkerste soep te zijn die je kan maken in een slowcooker.

https://damndelicious.net(...)tellini-soup/#recipe
https://www.365daysofcroc(...)ellini-spinach-soup/

Maar bij geen van deze recepten staat hoeveel water je moet toevoegen?? er moet toch water bij lijkt me? het is toch soep?
Er zit bouillon, tomatensaus, spinazie en room in. Dat lijkt me genoeg vocht.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-10-2023 16:44:40 ]
Spoilers!
pi_211037011
Instant pot in aanbieding bij iBood. Doen of niet?

Heb nu een losse airfryer die kan dan weg
Rijstkoker kan ook weg
Maak zo nu en dan een stoofpotje op het vuur gewoon in een klassieke gietijzeren pan…

Twijfel twijfel
  zondag 22 oktober 2023 @ 08:44:28 #217
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_211037080
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2023 08:18 schreef anndb het volgende:
Instant pot in aanbieding bij iBood. Doen of niet?

Heb nu een losse airfryer die kan dan weg
Rijstkoker kan ook weg
Maak zo nu en dan een stoofpotje op het vuur gewoon in een klassieke gietijzeren pan…

Twijfel twijfel
Ik zou sowieso die apparaten niet wegdoen. Je kunt immers maar ėén ding tegelijk met die instant pot.
The love you take is equal to the love you make.
pi_211037625
quote:
1s.gif Op zondag 22 oktober 2023 08:44 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ik zou sowieso die apparaten niet wegdoen. Je kunt immers maar ėén ding tegelijk met die instant pot.
Hm ja goed punt ik doe het meer om minder spul te hebben namelijk…
  zondag 22 oktober 2023 @ 11:23:49 #219
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_211037886
Hee leuk een Instant Pot topic. Ik heb de Duo Crisp en ben enorm fan.

Laatst had ik er een eenpansgerecht met pasta in gemaakt, maar die brandde aan. Iemand ervaring mee?
KuikenGuppy
pi_211037913
quote:
1s.gif Op zondag 22 oktober 2023 11:23 schreef Burdie het volgende:
Hee leuk een Instant Pot topic. Ik heb de Duo Crisp en ben enorm fan.

Laatst had ik er een eenpansgerecht met pasta in gemaakt, maar die brandde aan. Iemand ervaring mee?
Kijk voor tips even op de site van Flying Foodie. Ook op de fb pagina Nederlandse Instant Pot helpt zij vaak
We have far more in common than that which devides us..
pi_211050024
Is de Arifryer functie op de Crisp net zo goed als elke andere airfryer? Ik heb geen ervaring met slowcookers en airfryers, maar voor mij lijkt het allemaal een beetje too good to be true met die Instant Pot. :P
Uitvinder van de biersmiley.
  maandag 23 oktober 2023 @ 10:04:07 #222
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_211050644
quote:
0s.gif Op maandag 23 oktober 2023 08:49 schreef dimmak het volgende:
Is de Arifryer functie op de Crisp net zo goed als elke andere airfryer? Ik heb geen ervaring met slowcookers en airfryers, maar voor mij lijkt het allemaal een beetje too good to be true met die Instant Pot. :P
Ik heb geen ervaring met airfyers, maar vind die functie op de Duo Crisp vooralsnog helemaal top.
KuikenGuppy
pi_211087591
Ik heb ook de knoop doorgehakt. Vanaf morgen ben ik de trotse eigenaar van een Instant Pot Duo Crisp Ultimate. :P
Uitvinder van de biersmiley.
pi_211133919
Dit weekend meteen maar aan het werk gezet. Voornamelijk de AirFryer functie dan, maar dat is voor een ander topic. Gister wel de sous-vide functie getest met een kogelbiefstukje. Naar 50 graden gebracht en afgebakken in een loeihete gietijzeren pan. Perfectie!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_211300745
Afgelopen weekend een mexicaans stoofpotje gemaakt in de slowcooker. 8 uur laten pruttelen op lage stand, maar daarna was het vlees nog niet goed. Om het te redden heb ik de pressure cook aangezet. Maar wat gaat er fout? Moet ik hem 8 uur op high laten rammelen?
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 15 november 2023 @ 09:18:55 #226
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_211300955
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 08:52 schreef dimmak het volgende:
Afgelopen weekend een mexicaans stoofpotje gemaakt in de slowcooker. 8 uur laten pruttelen op lage stand, maar daarna was het vlees nog niet goed. Om het te redden heb ik de pressure cook aangezet. Maar wat gaat er fout? Moet ik hem 8 uur op high laten rammelen?
Dat denk ik wel.
pi_211301336
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 08:52 schreef dimmak het volgende:
Afgelopen weekend een mexicaans stoofpotje gemaakt in de slowcooker. 8 uur laten pruttelen op lage stand, maar daarna was het vlees nog niet goed. Om het te redden heb ik de pressure cook aangezet. Maar wat gaat er fout? Moet ik hem 8 uur op high laten rammelen?
Heb je het recept? 8 uur zou genoeg moeten zijn maar misschien was het vlees te dik, niet genoeg zuur erbij zou ook kunnen.
High staat bij een slowcooker voor sneller warm worden, niet warmer.
We have far more in common than that which devides us..
pi_211301343
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 08:52 schreef dimmak het volgende:
Afgelopen weekend een mexicaans stoofpotje gemaakt in de slowcooker. 8 uur laten pruttelen op lage stand, maar daarna was het vlees nog niet goed. Om het te redden heb ik de pressure cook aangezet. Maar wat gaat er fout? Moet ik hem 8 uur op high laten rammelen?
Ik heb hetzelfde gehad in de slowcooker van de IP. Ik moet nog uitzoeken hoe dat komt maar hij werd totaal niet warm. Gelukkig was het een vegetarische maaltijd. Na 4 uur stond op het display nog steeds dat hij niet opgewarmd was.

Ik heb nog geen tijd gehad om uit te zoeken hoe het kwam dat die IP niet warm wordt. Ik heb mijn ouderwetse slowcooker weer in gebruik genomen voor nu. En ik moet me vooral meer in gaan lezen over de snelkookfunctie want dat is ook prima voor stoofpotten.
Spoilers!
  woensdag 15 november 2023 @ 10:19:29 #229
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_211301500
Instant Pot zelf schreef er dit over.

Vrij lang verhaal, maar ik denk wel dat het hout snijdt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_211301722
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:19 schreef Lienekien het volgende:
Instant Pot zelf schreef er dit over.

Vrij lang verhaal, maar ik denk wel dat het hout snijdt.
Hmm jammer, maar aan de andere kant de pressure cook modus doet zijn werk ook wel.

Ik ga nog wel eens hetzelfde recept proberen met de slowcooker. Misschien krijg ik het onder de knie. Die functie zit er niet voor niets op natuurlijk.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_211301729
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:01 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Heb je het recept? 8 uur zou genoeg moeten zijn maar misschien was het vlees te dik, niet genoeg zuur erbij zou ook kunnen.
High staat bij een slowcooker voor sneller warm worden, niet warmer.
https://jawnsicooked.com/dinner/crock-pot-birria-tacos-recipe/

Ik had gewoon riblappen en er zit genoeg zuur in zou je zeggen.
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 15 november 2023 @ 10:46:01 #232
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_211301766
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:41 schreef dimmak het volgende:

[..]
Hmm jammer, maar aan de andere kant de pressure cook modus doet zijn werk ook wel.

Ik ga nog wel eens hetzelfde recept proberen met de slowcooker. Misschien krijg ik het onder de knie. Die functie zit er niet voor niets op natuurlijk.
Ik ben benieuwd hoeveel het scheelt als je het losse deksel gebruikt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_211301796
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:42 schreef dimmak het volgende:

[..]
https://jawnsicooked.com/dinner/crock-pot-birria-tacos-recipe/

Ik had gewoon riblappen en er zit genoeg zuur in zou je zeggen.
Lijkt me inderdaad genoeg zuur. Ik heb het ook wel eens gehad in een normale slowcooker, enige dat ik toen kon verzinnen was dat het vlees (gekocht in een aanbieding) te dik was.
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 15 november 2023 @ 10:55:58 #234
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_211301906
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:01 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Heb je het recept? 8 uur zou genoeg moeten zijn maar misschien was het vlees te dik, niet genoeg zuur erbij zou ook kunnen.
High staat bij een slowcooker voor sneller warm worden, niet warmer.
Zuur? Ik heb nog nooit zuur gedaan bij stoofvlees.
Stoof in de instant pot gaat bij mij ook langzamer dan stoven op het fornuis, maar 8 uur zou normaalgesproken echt wel lang genoeg moeten zijn.

Zelf is het nog altijd niet gelukt om goede pasta te maken uit de IP. Iemand daar een tip of recept voor?
KuikenGuppy
pi_211301907
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:46 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ik ben benieuwd hoeveel het scheelt als je het losse deksel gebruikt.
Ik heb de crisp ultimate, dus heb ook maar 1 vaste deksel. :P
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 15 november 2023 @ 10:59:35 #236
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_211301939
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:55 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik heb de crisp ultimate, dus heb ook maar 1 vaste deksel. :P
Het deksel is los te bestellen.
The love you take is equal to the love you make.
pi_211301972
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:55 schreef Burdie het volgende:

[..]
Zuur? Ik heb nog nooit zuur gedaan bij stoofvlees.
Stoof in de instant pot gaat bij mij ook langzamer dan stoven op het fornuis, maar 8 uur zou normaalgesproken echt wel lang genoeg moeten zijn.

Zelf is het nog altijd niet gelukt om goede pasta te maken uit de IP. Iemand daar een tip of recept voor?
Geen ui of tomaat? Zijn ook lekkere smaakmakers altijd
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 15 november 2023 @ 11:08:17 #238
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_211302028
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 11:02 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]
Geen ui of tomaat? Zijn ook lekkere smaakmakers altijd
Uitje meestal wel ja, afhankelijk van het recept. Ik maak vaak smoor of rendang, daar hoort geen tomaat in.
KuikenGuppy
pi_211302106
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 11:08 schreef Burdie het volgende:

[..]
Uitje meestal wel ja, afhankelijk van het recept. Ik maak vaak smoor of rendang, daar hoort geen tomaat in.
Ja precies. Dat zuurt 'hoort' bij stoofvlees is goed voor de smaak bij Nederlandse stoofpotten maar het kan ook prima zonder.

Dit Vietnamese stoofvlees is ook een enorme aanrader trouwens.
Spoilers!
pi_211302732
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:59 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Het deksel is los te bestellen.
Niet voor de ultimate, want dat deksel zit vast.
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 15 november 2023 @ 12:41:24 #241
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_211302952
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 12:18 schreef dimmak het volgende:

[..]
Niet voor de ultimate, want dat deksel zit vast.
Ingewikkeld allemaal.

Ik bekijk soms reviews van de verschillende modellen en van alle functies die elk heeft, zijn er eigenlijk altijd wel een paar waarvan je niet te veel moet verwachten.
The love you take is equal to the love you make.
pi_211304718
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 12:18 schreef dimmak het volgende:

[..]
Niet voor de ultimate, want dat deksel zit vast.
Die vaste deksel open laten staan en de glazen deksel op de pot leggen.
pi_211310653
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 15:44 schreef Elleska het volgende:

[..]
Die vaste deksel open laten staan en de glazen deksel op de pot leggen.
Voor de slowcooker functie moet je de vaste deksel op slot zetten, dat gaat hem dus niet worden.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_211310764
quote:
0s.gif Op donderdag 16 november 2023 09:42 schreef dimmak het volgende:

[..]
Voor de slowcooker functie moet je de vaste deksel op slot zetten, dat gaat hem dus niet worden.
Ze verzinnen ook bij elke versie weer iets nieuws. wat een onzin dat het deksel daarbij op slot moet.
pi_211310766
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:19 schreef Lienekien het volgende:
Instant Pot zelf schreef er dit over.

Vrij lang verhaal, maar ik denk wel dat het hout snijdt.
Leuk verhaal, maar in mijn ervaring moet je gewoon toch eerst saute doen of op kookplaat opwarmen tot heet/warm en dan pas slowcooken. Dan werkt het ook top met normale deksel op vent (en minder vocht).

Ik heb die deksel overigens wel. Blijft knettertraag opwarmen op sc stand.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_211310790
Ik gebruik deze universele deksel van de action: https://www.action.com/nl(...)glazen-pannendeksel/
pi_211310818
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2023 10:55 schreef Burdie het volgende:

[..]
Zuur? Ik heb nog nooit zuur gedaan bij stoofvlees.
Stoof in de instant pot gaat bij mij ook langzamer dan stoven op het fornuis, maar 8 uur zou normaalgesproken echt wel lang genoeg moeten zijn.

Zelf is het nog altijd niet gelukt om goede pasta te maken uit de IP. Iemand daar een tip of recept voor?
Mrs V heeft ongeveer deze een keer gemaakt en scoorde een superblij kind.
https://carameltintedlife.com/instant-pot-pasta/
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  donderdag 16 november 2023 @ 13:38:55 #248
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_211313045
quote:
1s.gif Op donderdag 16 november 2023 09:59 schreef Vanyel het volgende:

[..]
Mrs V heeft ongeveer deze een keer gemaakt en scoorde een superblij kind.
https://carameltintedlife.com/instant-pot-pasta/
Dank je, die ga ik eens proberen! Nog vega ook, fijn :).
KuikenGuppy
pi_211320034
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2023 11:15 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dit Vietnamese stoofvlees is ook een enorme aanrader trouwens.
Recept opgeslagen, die ga ik maken op een zondag :) 14.gif
Zonder hogedruk pan dan, die heb ik niet
pi_211320985
Hallo! Ik wil misschien toch ook een instant pot.
Nu zie ik alleen door alle mogelijke opties en varianten niet meer helemaal welke dan.

- ik heb een airfryer, dus dat hoeft 'ie niet per se te kunnen
- ik wil een redelijk grote zodat ik makkelijk grotere hoeveelheden soep of saus of eten kan maken waar ik dan een portie direct van eet en de rest van kan invriezen

Het lijkt alsof de instant pot duo 7.6L alles kan wat ik denk makkelijk te vinden. En die is momenteel ook behoorlijk aantrekkelijk geprijsd. Máár: is er een reden om toch een ander te overwegen? Volgens mij is van deze de bodem vd binnenpan niet plat en kun je hem dus niet op fornuis gebruiken (keramisch); hebben jullie vaak dat je hem op het fornuis gebruikt eerst of is de sauté stand voldoende en is dat niet nodig? Of andere redenen om toch voor een duo crisp, duo crisp ultimate, pro of pro crisp te gaan?
pi_211321049
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2023 09:16 schreef vlindertje89 het volgende:
Hallo! Ik wil misschien toch ook een instant pot.
Nu zie ik alleen door alle mogelijke opties en varianten niet meer helemaal welke dan.

- ik heb een airfryer, dus dat hoeft 'ie niet per se te kunnen
- ik wil een redelijk grote zodat ik makkelijk grotere hoeveelheden soep of saus of eten kan maken waar ik dan een portie direct van eet en de rest van kan invriezen

Het lijkt alsof de instant pot duo 7.6L alles kan wat ik denk makkelijk te vinden. En die is momenteel ook behoorlijk aantrekkelijk geprijsd. Máár: is er een reden om toch een ander te overwegen? Volgens mij is van deze de bodem vd binnenpan niet plat en kun je hem dus niet op fornuis gebruiken (keramisch); hebben jullie vaak dat je hem op het fornuis gebruikt eerst of is de sauté stand voldoende en is dat niet nodig? Of andere redenen om toch voor een duo crisp, duo crisp ultimate, pro of pro crisp te gaan?
Ik heb, speciaal vanwege de platte bodem de evo plus gekocht. En in ruim anderhalf jaar m nog nooit gebruikt op het fornuis. :D Saute kan je ook op low en high zetten (volgens mij ook nog iets daartussen.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 17 november 2023 @ 11:22:45 #252
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_211322437
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2023 09:16 schreef vlindertje89 het volgende:
Hallo! Ik wil misschien toch ook een instant pot.
Nu zie ik alleen door alle mogelijke opties en varianten niet meer helemaal welke dan.

- ik heb een airfryer, dus dat hoeft 'ie niet per se te kunnen
- ik wil een redelijk grote zodat ik makkelijk grotere hoeveelheden soep of saus of eten kan maken waar ik dan een portie direct van eet en de rest van kan invriezen

Het lijkt alsof de instant pot duo 7.6L alles kan wat ik denk makkelijk te vinden. En die is momenteel ook behoorlijk aantrekkelijk geprijsd. Máár: is er een reden om toch een ander te overwegen? Volgens mij is van deze de bodem vd binnenpan niet plat en kun je hem dus niet op fornuis gebruiken (keramisch); hebben jullie vaak dat je hem op het fornuis gebruikt eerst of is de sauté stand voldoende en is dat niet nodig? Of andere redenen om toch voor een duo crisp, duo crisp ultimate, pro of pro crisp te gaan?
Sauté stand doet voor mij alles wat ik anders op het fornuis had willen doen.
KuikenGuppy
pi_211322708
Top, voor de platte binnenpan hoef ik dus in elk geval geen andere versie te kiezen.
@Burdie jij hebt de crisp duo toch? Als je ook al een airfryer zou hebben, zou je dan alsnog de crisp variant aanraden of is dat dan overbodig? En welke functies gebruik je het vaakst?
  vrijdag 17 november 2023 @ 11:59:12 #254
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_211323069
Ik zou er 1 nemen die van die ventielen heeft die met de hand te bedienen zijn; dan kloppen de meeste instructiefilmpjes op youtube met wat je moet gaan doen

En zonder airfryer want die heb je al.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  vrijdag 17 november 2023 @ 12:04:32 #255
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_211323151
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2023 11:37 schreef vlindertje89 het volgende:
Top, voor de platte binnenpan hoef ik dus in elk geval geen andere versie te kiezen.
@:Burdie jij hebt de crisp duo toch? Als je ook al een airfryer zou hebben, zou je dan alsnog de crisp variant aanraden of is dat dan overbodig? En welke functies gebruik je het vaakst?
Ik denk dat ik de Airfryer dan weg zou doen :P. Ik gebruik (tot nu toe) meestal "high pressure" of "bake".
"Bake" is daarbij echt ideaal, dan is je instantpot gewoon een klein oventje met verwaarloosbaar korte opwarmtijd, dus bijv worstenbroodjes of afbakbroodjes zijn binnen no-time klaar. Airfy heb ik tot nu toe alleen nog maar voor aardappelkroketjes gebruikt, dat trekt me verder ook niet zo, maar wel handig dat de functie er op zit.
KuikenGuppy
  vrijdag 17 november 2023 @ 12:06:36 #256
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_211323174
Ik gebruik de airfry functie ook voor vleesbereidingen; eerst iets pressurecooken met kruiden enzo, en dan daarna een korstje geven met de airfryer functie..

Gegrillde kip in 45 minuutjes, beginnende bij een diepvrieskip van -18.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  vrijdag 17 november 2023 @ 12:11:04 #257
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_211323245
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2023 12:06 schreef fietsie het volgende:
Ik gebruik de airfry functie ook voor vleesbereidingen; eerst iets pressurecooken met kruiden enzo, en dan daarna een korstje geven met de airfryer functie..
Oja dat heb ik ook een keer gedaan. Toen rook het hele huis naar zo'n rotisserie van de markt :').
KuikenGuppy
  vrijdag 17 november 2023 @ 12:12:49 #258
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_211323276
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2023 12:11 schreef Burdie het volgende:

[..]
Oja dat heb ik ook een keer gedaan. Toen rook het hele huis naar zo'n rotisserie van de markt :').
Daar krijg ik bijna een applaus voor als ik dat doe :D
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_211323394
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2023 12:11 schreef Burdie het volgende:

[..]
Oja dat heb ik ook een keer gedaan. Toen rook het hele huis naar zo'n rotisserie van de markt :').
Daar zou ik (voor even) best blij van worden :D
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 17 november 2023 @ 12:24:51 #260
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_211323411
Iemand nog een lekker makkelijk recept voor in de slowcooker? zin om wat lekkers te maken dit weekend maar weet niet wat.
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  vrijdag 17 november 2023 @ 12:28:14 #261
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_211323445
quote:
15s.gif Op vrijdag 17 november 2023 12:24 schreef junkiesietze het volgende:
Iemand nog een lekker makkelijk recept voor in de slowcooker? zin om wat lekkers te maken dit weekend maar weet niet wat.
Dan zou ik deze reeks eens proberen.

CUL / Slowcooker recepten deel 7
The love you take is equal to the love you make.
pi_211323473
quote:
15s.gif Op vrijdag 17 november 2023 12:24 schreef junkiesietze het volgende:
Iemand nog een lekker makkelijk recept voor in de slowcooker? zin om wat lekkers te maken dit weekend maar weet niet wat.
Altijd deze ;) , zo lekker https://www.cookincanuck.(...)ken-recipe-crockpot/
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 17 november 2023 @ 12:42:20 #263
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_211323566
quote:
Dat ziet er erg easy uit ja, gebruik je gewoon kippenboulion van een blokje of uit een potje?
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_211323600
quote:
15s.gif Op vrijdag 17 november 2023 12:42 schreef junkiesietze het volgende:

[..]
Dat ziet er erg easy uit ja, gebruik je gewoon kippenboulion van een blokje of uit een potje?
Ik heb een potje met kippenbouillonpoeder, daar maak ik het van. Want een blokje is voor een liter.
T is echt zo lekker. De saus kook ik vaak wat in en doe het dan vaak door het geplukte vlees. Maar ook wel eens apart, dan kan iedereen naar eigen smaak het over het vlees gieten. Heerlijk bij rijst, maar ook op wraps of op een broodje.
We have far more in common than that which devides us..
pi_211326411
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2023 11:59 schreef fietsie het volgende:
Ik zou er 1 nemen die van die ventielen heeft die met de hand te bedienen zijn; dan kloppen de meeste instructiefilmpjes op youtube met wat je moet gaan doen

En zonder airfryer want die heb je al.

Dat klinkt als de instant pot duo, die heeft nog handmatig te bedienen ventiel voor zover ik kan zien. En is de goedkoopste en zonder airfry functie. Dank allen voor de tips!
  maandag 20 november 2023 @ 10:54:31 #266
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_211356001
quote:
Was lekker! echt oosters smaakje. Alleen had ik van het vocht veel te weinig saus gemaakt |:( dus het was wat droog, en de volgende keer nog wat roerbakgroente doorheen gooien.

Nog wat over ook, dat gaat vanavond op een broodje met coleslaw en kaas bij een kommetje soep :9

[ Bericht 9% gewijzigd door junkiesietze op 20-11-2023 14:20:50 ]
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_211379497
Goed, na heeel lang wikken en wegen, word ik eigenaar van een Instantpot pot duo crisp ultimate. Met de Black Friday korting voor 249,99...
Ben benieuwd!
pi_211379543
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2023 11:50 schreef Yinny het volgende:
Goed, na heeel lang wikken en wegen, word ik eigenaar van een Instantpot pot duo crisp ultimate. Met de Black Friday korting voor 249,99...
Ben benieuwd!
Ik hoop dat ik nog niet te laat voor je ben: https://www.ibood.com/nl/(...)e-multicooker/922801
Uitvinder van de biersmiley.
pi_211379668
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2023 11:55 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik hoop dat ik nog niet te laat voor je ben: https://www.ibood.com/nl/(...)e-multicooker/922801
Dank je wel! Nu bij bol geannuleerd en via Ibood besteld
pi_211382633
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2023 12:08 schreef Yinny het volgende:

[..]
Dank je wel! Nu bij bol geannuleerd en via Ibood besteld
hij is nu nog maar 189, dus in prijs gedaald.
pi_211423295
Hier zit as we speak de daging smoor in de instant pot. @Kaatje1, hoe lang heb jij meestal (ongeveer) nog nodig op sauté na de release om de saus in te koken? En laat je het vlees er die tijd ook in?
pi_211423412
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2023 17:40 schreef vlindertje89 het volgende:
Hier zit as we speak de daging smoor in de instant pot. @:Kaatje1, hoe lang heb jij meestal (ongeveer) nog nodig op sauté na de release om de saus in te koken? En laat je het vlees er die tijd ook in?
Ja ik laat het vlees erin en ik gebruik wel eens allesbinder wanneer het te lang duurt of wanneer er niet zo heel veel vocht is
We have far more in common than that which devides us..
pi_211477110
Instantpot is binnen en eerste gerecht van laaaaange lijst wat ik erin wil klaarmaken is een succes:


https://www.pressurecookr(...)bs-black-bean-sauce/

Ik maakte dit zelden klaar, want moest minimaal 45 minuten stomen...dit is nu zelfs doordeweeks te doen.
pi_211479745
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2023 17:35 schreef Yinny het volgende:
Instantpot is binnen en eerste gerecht van laaaaange lijst wat ik erin wil klaarmaken is een succes:
[ afbeelding ]

https://www.pressurecookr(...)bs-black-bean-sauce/

Ik maakte dit zelden klaar, want moest minimaal 45 minuten stomen...dit is nu zelfs doordeweeks te doen.
Welcome to the club!
Spoilers!
pi_211520686
Hele leuke recepten
https://www.pressurecookrecipes.com/ (Volgens mij dezelfde die @Yinny noemde). Ga morgen die site eens verder ontdekken
We have far more in common than that which devides us..
pi_211522568
quote:
1s.gif Op donderdag 30 november 2023 17:35 schreef Yinny het volgende:
Instantpot is binnen en eerste gerecht van laaaaange lijst wat ik erin wil klaarmaken is een succes:
[ afbeelding ]

https://www.pressurecookr(...)bs-black-bean-sauce/

Ik maakte dit zelden klaar, want moest minimaal 45 minuten stomen...dit is nu zelfs doordeweeks te doen.
Deze ga ik ook even aan mijn maandmenu toevoegen.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_211547758
Mezelf een nieuwe slowcooker cadeau gegeven. Die in de instant pot vond ik niet lekker werken en de grote crockpot is echt te zwaar. Vorige week moest ik m eerst leegscheppen voordat ik m op z’n plek kon zetten. Deze heeft nog wat meer functies en er was een leuke kerstaanbieding.
Komend weekend maar eens wat uitproberen (wanneer de kat haar ok geeft ;) )

We have far more in common than that which devides us..
pi_211548439
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2023 20:16 schreef Kaatje1 het volgende:
Mezelf een nieuwe slowcooker cadeau gegeven. Die in de instant pot vond ik niet lekker werken en de grote crockpot is echt te zwaar. Vorige week moest ik m eerst leegscheppen voordat ik m op z’n plek kon zetten. Deze heeft nog wat meer functies en er was een leuke kerstaanbieding.
Komend weekend maar eens wat uitproberen (wanneer de kat haar ok geeft ;) )

[ afbeelding ]
O+
Spoilers!
pi_211548459
quote:
1s.gif Op donderdag 7 december 2023 21:15 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
O+
De doos met inhoud is al veel lichter van de binnenpot van mijn kleine slowcooker, laat staan de grote.
We have far more in common than that which devides us..
pi_211656694
Ik ben woensdag jarig en ik wil proberen cheesecake te maken in mijn instant pot. Nu zijn er allerlei recepten te vinden natuurlijk, maar vroeg me af, heeft iemand hier daadwerkelijk een (bij voorkeur succesvolle :P ) ervaring met een specifiek recept?
pi_211657122
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2023 11:23 schreef vlindertje89 het volgende:
Ik ben woensdag jarig en ik wil proberen cheesecake te maken in mijn instant pot. Nu zijn er allerlei recepten te vinden natuurlijk, maar vroeg me af, heeft iemand hier daadwerkelijk een (bij voorkeur succesvolle :P ) ervaring met een specifiek recept?
Ik heb die van Flying foodie gebruikt, heerlijk
We have far more in common than that which devides us..
pi_211772438
Ik overweeg een instant pot en een sous vide, en nu zie ik ook apparaten die ook een sous vide functie hebben. Toch altijd beetje sceptisch over apparaten die 100 functies combineren. Dus de vraag wie gebruikt de sous vide functie van de multicooker en hoe bevalt die? Of wie juist niet en waarom niet?
pi_211772929
Ik gebruik die van de instant pot en vind m prettiger dan de anova, die ik eerst had.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_211777065
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2023 11:01 schreef borrepus het volgende:
Ik overweeg een instant pot en een sous vide, en nu zie ik ook apparaten die ook een sous vide functie hebben. Toch altijd beetje sceptisch over apparaten die 100 functies combineren. Dus de vraag wie gebruikt de sous vide functie van de multicooker en hoe bevalt die? Of wie juist niet en waarom niet?
@fietsie ?
  woensdag 27 december 2023 @ 19:33:14 #285
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_211781848
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2023 11:01 schreef borrepus het volgende:
Ik overweeg een instant pot en een sous vide, en nu zie ik ook apparaten die ook een sous vide functie hebben. Toch altijd beetje sceptisch over apparaten die 100 functies combineren. Dus de vraag wie gebruikt de sous vide functie van de multicooker en hoe bevalt die? Of wie juist niet en waarom niet?
Ik heb een sousvide stick met een waterreservoir en daarom passende isolatie, EN ik heb een Instant Pot met sousvide functie.

In de praktijk gebruik ik de losse sous vide oplossing, omdat ik dan op datzelfde moment de Instant Pot beschikbaar heb voor parallelle bereiding van andere zaken OF omdat wat ik in de sous vide stop gewoon te groot is.
Dit kerstdiner had ik 4 kilo ossenhaas in de sous vide, dat past niet in de Instant Pot...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 27 december 2023 @ 19:53:44 #286
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_211782315
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2023 15:04 schreef Goitske het volgende:

[..]
@:fietsie ?
Ik heb al even mijn ding gepost.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_211807648
Bedankt voor de reacties, begrijp dat het in ieder geval wel gewoon goed werkt. Mocht ik nou toch iets te kort komen, kan ik altijd nog een stock erbij kopen ;)
pi_211922397
Ik had een paar weken terug goulash geprobeerd uit de pressure cooker, ik kreeg halverwege een foutcode en toen ik de deksel open deed was de bodem verbrand. Gek, er zat genoeg vocht in. Gister weer een poging gedaan en ik toen kwam ik erachter wat ik de eerste keer fout heb gedaan: DEGLACEREN is de key. Resultaat was een perfecte goulash, die ik zeker vaker ga maken.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_212031023
Recept van dit Koreaanse stoofvlees is terug te vinden op de site van flying foodie. Heerlijk gegeten. Meestal hou ik me de eerste keer aan een recept, hier ook grotendeels gedaan, heb alleen het vlees vooraf niet gezouten (en daarna ook niet toegevoegd.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We have far more in common than that which devides us..
pi_212031559
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2024 19:45 schreef Kaatje1 het volgende:
Recept van dit Koreaanse stoofvlees is terug te vinden op de site van flying foodie. Heerlijk gegeten. Meestal hou ik me de eerste keer aan een recept, hier ook grotendeels gedaan, heb alleen het vlees vooraf niet gezouten (en daarna ook niet toegevoegd.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed uit, maar ik krijg vooral acuut zin in die komkommer.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  zondag 14 januari 2024 @ 20:38:58 #291
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_212031594
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2024 09:15 schreef dimmak het volgende:
Ik had een paar weken terug goulash geprobeerd uit de pressure cooker, ik kreeg halverwege een foutcode en toen ik de deksel open deed was de bodem verbrand. Gek, er zat genoeg vocht in. Gister weer een poging gedaan en ik toen kwam ik erachter wat ik de eerste keer fout heb gedaan: DEGLACEREN is de key. Resultaat was een perfecte goulash, die ik zeker vaker ga maken.
Je had de sautéfunctie gebruikt maar niet wat aan de bodem was gebakken eerst weer losgemaakt met water. Hierdoor was de bodem verder gaan aanbakken. Begrijp ik het dan goed?
The love you take is equal to the love you make.
pi_212034495
quote:
1s.gif Op zondag 14 januari 2024 20:38 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Je had de sautéfunctie gebruikt maar niet wat aan de bodem was gebakken eerst weer losgemaakt met water. Hierdoor was de bodem verder gaan aanbakken. Begrijp ik het dan goed?
Klopt inderdaad.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_212034512
Vorige week van procureur carnitas gemaakt. Dat was een succes, maar dat bracht mij ook op een idee. Spare-ribs uit de pressure cooker.

Ribs in de rub gedaan, half uurtje in de pressure cooker. Daarna een aantal keer afgelakt met BBQ saus en nog 20 minuutjes onder de grill in de oven. Perfect!
Uitvinder van de biersmiley.
pi_212362314
Vandaag de Ajam Ketjap gemaakt naar het recept van flying foodie. Da’s wel heel erg lekker. Kwam erachter dat ik geen uienpoeder in huis had (niet gemist) en ipv sambal met garnalen (allergie)heb ik sambal manis gebruikt. De rijst heb ik dmv de pot in pot methode gemaakt
We have far more in common than that which devides us..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')