Mooi, dan bak ik die zak voor ik begin met oliebollen bakken (in de olie die nunog in de pan zit)quote:Op donderdag 29 december 2022 11:27 schreef Vanyel het volgende:
Ik vind gewone frituurfrikandellen en bitterballen uit de airfryer echt niet te vreten. Dus ik doe ovensnacks.
Laatst was ik bij vrienden die per ongeluk een zak normale snacks hadden gekocht en die in de airfryer bereidden. De bitterballen werden gewoon niet bruin. Bleven dezelfde kleur als ze ongefrituurd zijn. Ik dacht dat het wel los zou lopen maar er is echt wel verschil dus.quote:Op donderdag 29 december 2022 11:22 schreef fietsie het volgende:
Overigens, nu we het toch hebben over sneks uit de Airfryer; als je gewoon in de Mora oranje verpakking zittende kleine snekjes in de airfryer gebruikt (die dus ook veel minder kosten dan hun oven/airfryer gelabelde zusjes), dan werkt dat toch ook wel? Of moet je dan een sprayflesje vullen met olie en daarmee aan de slag?
Ik bak ze wel in de rijstolie voor ik de pan leegmaak voor zaterdag. Als ik oliebollen ga bakken.quote:Op donderdag 29 december 2022 11:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Laatst was ik bij vrienden die per ongeluk een zak normale snacks hadden gekocht en die in de airfryer bereidden. De bitterballen werden gewoon niet bruin. Bleven dezelfde kleur als ze ongefrituurd zijn. Ik dacht dat het wel los zou lopen maar er is echt wel verschil dus.
En wat waren de rapportcijfers/bevindingen?quote:Op vrijdag 6 januari 2023 15:38 schreef fietsie het volgende:
Wat ik zoal heb bereid tot nog toe:
- Airfryer - kip-bitterballen
- Airfryer - Kwekkeboom hapjes
- Airfryer - kippevleugeltjes met honing-whisky marinade, van ongmarineerde rauwe kippenvleugeltjes
- Saute en Hogedruk - Chili con Carne
- Hogedruk - Spruitjes
- Hogedruk - Koolraappuree
- Slowcook - draadjesvlees van biologische vrij rondren koe van een boer hier in de buurt, met sambal/ketjap/ui
En op dit moment zit er een hele kip in de machine: eerst 25 minuten hogedruk, dan op het aanrecht "drogen" aan de lucht, en daarna in de grill-modus van de airfryer. Kip gevuld met rozemarijn (van de struik) en citroen en gember, drie takken rozemarijn in het stoomwater ook.
- Airfryer "geschikte" snacks: naar mijn smaak te dikke korstjes, soms suggestie van "taai"quote:Op vrijdag 6 januari 2023 16:13 schreef sigme het volgende:
[..]
En wat waren de rapportcijfers/bevindingen?
Oow dat is wel jammer.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel een akkefietje met mijn apparaat. Het zegt bij het instellen steeds dat de deksel niet gesloten is. Die melding gaat pas weg als ik de binnenpot heb verwijderd en op die schijf onderin druk. Een filmpje hiervan heb ik vandaag naar Kenners gestuurd.
Interessant om te lezen, dank voor het delen van je bevindingen. Ik moet zeggen dat ik er steeds een beetje minder van overtuigd raak dat ik ook een instant pot nodig heb. We koken al op inductie en als er een nieuwe keuken komt blijven we dat doen. Dat is zo snel, en kan ook heel gemakkelijk op een lage stand stoven. Wat de airfryerstand betreft vraag ik me ook af waarom ik een instant pot zou moeten hebben.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 16:15 schreef fietsie het volgende:
[..]
- Airfryer "geschikte" snacks: naar mijn smaak te dikke korstjes, soms suggestie van "taai"
- Chili con Carne was goed gelukt maar met teveel water (als gevolg van de waarschuwingsteksten over genoeg water bij pressure cooking) wat lang duurde om weg te stomen in saute stand.
- Draadjesvlees: een 9.
- Groenten: lekker makkelijk, maar op temperatuur komen duurt best lang dus smokkelen met beginnen met warm water lijkt aantrekkelijk
Bijkomend voordeel: voor de gerechten tot nu toe alleen de pot en mand van de IP hoeven "viesmaken"
Nadeel: er is nog geen tweede pot en tweede frituurmand te koop wegens "te nieuw"
Ten opzichte van frituren dus het product "airfryer geschikt hapje" zelf. Ik heb geen ervaring met andere Airfryers.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:03 schreef yinu het volgende:
[..]
Interessant om te lezen, dank voor het delen van je bevindingen. Ik moet zeggen dat ik er steeds een beetje minder van overtuigd raak dat ik ook een instant pot nodig heb. We koken al op inductie en als er een nieuwe keuken komt blijven we dat doen. Dat is zo snel, en kan ook heel gemakkelijk op een lage stand stoven. Wat de airfryerstand betreft vraag ik me ook af waarom ik een instant pot zou moeten hebben.
Vond jij het tegenvallen @:fietsie? Ten opzichte van gewoon frituren of ten opzichte van een ‘echte’ airfryer?
Aha. Ik ook niet. Zelfs nog nooit iets op wat uit een airfryer komt. Misschien dat eerst maar eens proberen dan, even in mijn vriendenkring polsen wie er een airfryer heeft. Dat zouden er gemiddeld genomen toch heel wat moeten zijn, zou je denken. Maar alle mensen bij wie ik regelmatig in de keuken kom hebben er in ieder geval geen….quote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:09 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ten opzichte van frituren dus het product "airfryer geschikt hapje" zelf. Ik heb geen ervaring met andere Airfryers.
Dat geldt vooral voor de airfryerzooi met korstje.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:09 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ten opzichte van frituren dus het product "airfryer geschikt hapje" zelf. Ik heb geen ervaring met andere Airfryers.
Waarom ben ik zielig?quote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:49 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Dat geldt vooral voor de airfryerzooi met korstje.
Frietdingen en frikandellen zijn wel ok.
Ik kookte vandaag nog ff een zak droge bonen in de IP omdat ik geen zin had om ze te weken.
Arme L_S :/
quote:
Wellicht?quote:omdat er nauwelijks vegetarische snacks zijn voor in de frituur.
Oh dat klinkt goed, die risotto. En wat je met de airfryer van plan bent. Ik koop eigenlijk nooit snacks zoals bitterballen oid maar ik heb er ook geen principiële bezwaren tegenquote:Op vrijdag 6 januari 2023 20:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
De risotto van net was prima. Iets te plakkerig maar dat is een kwestie van testen met vocht.
In totaal heeft het 18 minuten gekost. Het opwarmen voor het hogedrukkoken was nu totaal geen probleem, dat duurde maar 4 minuten. De pan was nu warm na het sauteren en er ging hete bouillon in. 3 minuten sauteren, 4 minuten opwarmen, 6 minuten koken, 5 minuten ontstomen.
Dit geeft wel moed voor meer van dit soort maaltijden. Met orzo, bulgur, pasta, etc.
Ik vind de airfryer wel echt fantastisch hoor. Broodjes, scones, appelbeignets, pizzabroodjes, etc. Binnenkort ga ik experimenteren met een pastinaakgratin, broccoli, lasagne, etc.
Alle snacks die ik voor mezelf koop zijn voor oven of airfryer omdat er nauwelijks vegetarische snacks zijn voor in de frituur. Tot nu toe gooide ik bijvoorbeeld de bitterballen met paddenstoel of kaaskroketjes van Lidl gewoon in de frituur maar dan worden ze wel erg donker en barsten snel.
Oh. Ja. Scherpte is niet mijn ding momenteelquote:
Dekselissuesquote:
Ja, dat vind ik ook wel sneu. Ik ben benieuwd hoe het wordt opgelost.quote:
Wat maakt toast beter dan uit de broodrooster? Zou een tosti lukken?quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:01 schreef Vanyel het volgende:
Airfryer stinkt minder.
Ik vind bloemkool uit de airfryer matig want er verkoolt altijd een deel, maar andere groente maak ik er graag in. Net als idd allerlei afbakbrood, opwarmen van appelbeignets en oliebollen, pompoenbrood bakken, toast maken van brood.
Kip wordt fantastisch knapperig. Mijn broer doet ook braadworst en karbonade erin.
Aardappelgratin. Volgende shakshuka.
Ik heb nu deze twee:quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb echt een binnenschaal nodig voor shakshuka, gratin, etc. Ik had gehoopt dat @:fietsie zich daar inmiddels mee bezig had gehouden zodat ik dat gewoon na kon apen maar hij stelt helaas teleur
Voornamelijk dat ik een airfryer bezit en geen broodrooster.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat maakt toast beter dan uit de broodrooster? Zou een tosti lukken?
Ik wilde enthousiast roepen dat ik ook ongeveer de onderste heb, maar dat weten jullie vast al...quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:08 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik heb nu deze twee:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ben nog op zoek naar een metalen variant voor de rode, met bescheidener "hengseltjes" passend in de 6.2L / 6.5qt, en een setje droogrekjes met gelijke eis
Met het roosteren van kip tot knapperig vond ik ze knap in de weg zitten.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:17 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik wilde enthousiast roepen dat ik ook ongeveer de onderste heb, maar dat weten jullie vast al...
Ik vind de hengsels juist handig.
Waarom gebruik je die bij kip? Dat kan toch in de airfryermand?quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:18 schreef fietsie het volgende:
[..]
Met het roosteren van kip tot knapperig vond ik ze knap in de weg zitten.
Bij het stomen waren ze ideaal.
Jij bent een echte proquote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:15 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Voornamelijk dat ik een airfryer bezit en geen broodrooster.
Ik eet liever pantostis, de Mrs maakt ze liever in de paninigrill.
Maar voor mijn driedubbele getoaste boterham met 2x kaas, mayo, ei en alle rauwkostige groente die ik kan vinden is de airfryer ideaal. 3 brood erin mikken, kaas op 2, als de groente gesneden is liggen ze nog warm na te hijgen in de fryer.
Oh en voor echt lekkere toast insmeren met olie (al dan niet gekruid-knoflookt) en dan knapper knapper.
Ik deed de kip zonder airfryermand op het rode ding ter stomen, opgebonden. (Toen kwam ie vrij hoog in de pan).quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Waarom gebruik je die bij kip? Dat kan toch in de airfryermand?
Ah zo.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:45 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik deed de kip zonder airfryermand op het rode ding ter stomen, opgebonden. (Toen kwam ie vrij hoog in de pan).
Na het stomen de kip uit de rvs pan, goed droogstomen op aanrecht (voor knapperig) en de buitenpan gewassen.
Toen airfryerbak erin en de kip daarin.
Maar dar was ie dus lastig uit te tillen. En daarom dacht ik: kan dat ook met een metalen versie van "de rode" en vinden de sensors in het deksel van de ultimate het OK om te airfryeren zonder airfryer inzet.
Ik wil eigenlijk weer Duitse kip halen; ik vond die toch minder.... "wit" dan de Nederlandse minikipjes, zelfs die van de poelier.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 21:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ah zo.
Wij moeten binnenkort ook eens een kippetje scoren
Wij moeten juist een mini hebben voor ons twee Ik haal ze altijd bij de Makro, daar hebben ze heel smakelijke Label Rouge kippen en dat keurmerk vind ik belangrijk.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 22:00 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik wil eigenlijk weer Duitse kip halen; ik vond die toch minder.... "wit" dan de Nederlandse minikipjes, zelfs die van de poelier.
Het gaat mij ook niet om het formaat, maar om de tot nu toe geconstateerde "minder kuiken zijn" van Duitse kip.quote:Op vrijdag 6 januari 2023 22:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wij moeten juist een mini hebben voor ons twee Ik haal ze altijd bij de Makro, daar hebben ze heel smakelijke Label Rouge kippen en dat keurmerk vind ik belangrijk.
Ah zo. Ik heb geen idee hoe ik dat vast zou moeten stellen. Ik ben geen patholoog anatoomquote:Op vrijdag 6 januari 2023 22:11 schreef fietsie het volgende:
[..]
Het gaat mij ook niet om het formaat, maar om de tot nu toe geconstateerde "minder kuiken zijn" van Duitse kip.
Die Franse vind ik.... toch wat prijzig.
Hier varieert het wat er bij de bonen gaat maar vandaag was dit de simpelste oplossing na een zware dag. Soms maak ik het met wraps, quinoa, puree of zonder koolhydraten.quote:Op maandag 9 januari 2023 21:52 schreef Vanyel het volgende:
Waarom doen mensen toch zo vaak rijst als vulling bij heerlijke bonen?
Dit klinkt lekker en makkelijk, zou ik ook kunnen maken (en peulvruchten met granen = samen alle essentiële aminozuren)!quote:Op maandag 9 januari 2023 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond heb ik een 'dump and go' maal gemaakt, chili sin carne met rijst. Of burrito bowl zoals de blogger het noemt.
Het maakt mij niet uit hoe het heet, het was smakelijk en simpel. Op tafel stond hot sauce, limoensap, lenteui, avocado en creme fraiche voor er bij.
Morgen wil ik nog zoiets maken. Misschien een curry of pasta. Daar denk ik nog over na.
Ik mag (ivm het probleem met de deksel) de IP terug sturen naar Kenners en krijg een nieuwe trouwens.
Als je eerst even sauteert, duurt het op druk komen nog een minuut of 5. Met warm water korter. Ik heb 5 minuten natural release en daarna een quick release gedaan.quote:Op maandag 9 januari 2023 22:26 schreef yinu het volgende:
[..]
Dit klinkt lekker en makkelijk, zou ik ook kunnen maken (en peulvruchten met granen = samen alle essentiële aminozuren)!
En er staat dan in het recept 10 minuten onder druk koken, maar hoe lang duurt dan het op temperatuur komen en het pressure releasen?
Ik vind altijd dat de bonen zelf meer dan genoeg koolhydraten bevatten. Al wonen hier ook mensen die er wraps of nachos bij willen.quote:Op maandag 9 januari 2023 22:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hier varieert het wat er bij de bonen gaat maar vandaag was dit de simpelste oplossing na een zware dag. Soms maak ik het met wraps, quinoa, puree of zonder koolhydraten.
Ik vind het op alle manieren lekker geloof ik Maar de ik hou ook van veel smaken en texturen dus ik eet er al snel iets bij.quote:Op maandag 9 januari 2023 22:34 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik vind altijd dat de bonen zelf meer dan genoeg koolhydraten bevatten. Al wonen hier ook mensen die er wraps of nachos bij willen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |