FOK!forum / Culinesse à gogo / Yotam Ottolenghi boeken en recepten
Lucky_Strikedinsdag 16 februari 2021 @ 10:51
De halve CUL SC is in de ban van het laatste boek van Yotam Ottolenghi, Flavour. Deze hype neemt het halve topic over. Genoeg aanleiding voor een eigen topic dus.

Ottolenghi is een Brits-Israëlische chef met een aantal succesvolle restaurants en kookboeken. Zijn focus ligt op groente, op bijzondere en heftige smaakcombinaties en creatieve manieren van bereiding.

We kunnen hier helaas geen kopieën delen van de recepten uit de boeken, tenzij ze elders op internet staan. Dan zijn ze waarschijnlijk uitgegeven als onderdeel van een perskit dus dan mogen ze gedeeld worden. Culy heeft een mooie lijst met recepten op hun website.
Yotam schrijft regelmatig artikelen met recepten voor The Guardian.

Wat is jouw favoriete recept? Viel er wel eens iets tegen? Heb je nog tips bij de bereiding van bepaalde recepten?

Met eeuwige dank aan @minilot die zo lyrisch was over de portobello steaks dat ze ons een ingrediënten daar voor op ging sturen O+
#ANONIEMdinsdag 16 februari 2021 @ 10:59
Ah, deze ga ik zeker volgen! Wij hebben thuis twee (of drie?) van de boeken, waaronder dus Flavour. En maken er regelmatig gebruik van :Y
Smallishdinsdag 16 februari 2021 @ 11:21
We hebben kort geleden de portobello steaks gegeten en de komkommer/tahin salade. Mijn hemel, wát een heerlijkheid! Met kerst Flavour gekregen, echt geweldig. Fan hier! *O*
Lucky_Strikedinsdag 16 februari 2021 @ 11:23
Mijn recensies, allen uit Flavour:

Taco's van kool met knolselderij en barbecuesaus van dadels
Goddelijk. De textuur en de gelaagdheid van de smaken was heel bijzonder om gewoon in mijn eigen keuken te maken. De olie en de dadelsaus gaan nog lang mee.
We aten er een aardappelpuree met veel bieslook en de aromatische olie uit het recept bij. Volgende keer neem ik een pittige geitenkaas.
LrM7akO.jpg

Komkommersalade a la Xián Impression
Heel fijn. Deze salade past overal bij en ik kan er van blijven eten. Het is zelfs lekker zonder eerst te marineren.

Eenpans orecchiette puttanesca
Simpel! Leuke smaakcombinatie. Ik had het met standaard cherrytomaten en olijven gemaakt en daardoor was het gewoon lekker maar niet briljant. Met betere kwaliteit ingrediënten is dit vast een heel ander gerecht.

Aardappels en gesmoorde eieren met gochujang uit de oven
Ik noem dit maar koolrabishakshuka, dat bekt wat lekkerder. De koolrabi, gochujang en miso is echt een toffe combinatie. De aardappels zijn aan de onderkant zacht en aan de bovenkant knapperig, dat geeft een mooie textuur. Dit is een redelijk simpel door de weeks recept. Ik maak het morgen nog een keer.

WrKQpHw.jpg

Portobellosteaks met puree van limabonen
Pure briljantie. Intense smaken, prachtige texturen. Veel beter dan dit wordt het niet. Werkt ook prima met witte bonen en kastanjechampignons, als het moet. Ik doe al weken overal de overgebleven olie over :9~

Polenta van verse mais met geblakerde paprika's en in soja ingelegde eidooriers
Dit maakte ik gisteren. Groot succes! Ik dacht dat de paprika de held van de maaltijd zou worden maar dat werd de polenta. Door de polenta gaat ook verse mais en Griekse yoghurt. Dat zorgt er voor dat polenta ineens een heel eetbaar bijgerecht wordt. Dat gemarineerde eigeel was een prachtige toevoeging, het maakte het helemaal af.
Ik heb er een spinaziesalade met dressing van de marinade die over was van de paprika's bij gegeten.

Vanavond maak ik de broccoli op twee manieren met chilipeper en komijn.
minilotdinsdag 16 februari 2021 @ 11:44
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:
EjlOsEAX0AAkP7M?format=jpg&name=large

Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 16-02-2021 12:26:13 ]
minilotdinsdag 16 februari 2021 @ 12:09
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem. :D Tikje overenthousiast dus :')

A0hq6ugCUAA7_XX?format=jpg&name=900x900

(En dat mijn peuter Otto heet is toeval. Heus. :7)

[ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 16-02-2021 12:24:53 ]
Doedezemaardinsdag 16 februari 2021 @ 12:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:09 schreef minilot het volgende:
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem. :D Tikje overenthousiast :')

[ afbeelding ]
_O_

Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
Doedezemaardinsdag 16 februari 2021 @ 12:42
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
Isabeaudinsdag 16 februari 2021 @ 12:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:26 schreef Doedezemaar het volgende:
_O_

Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
Simple is briljant _O_ En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen :o Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
minilotdinsdag 16 februari 2021 @ 13:36
Ik vind Simple tot dusver juist het minst geslaagde boek, maar ik doe juist wel graag wat meer moeite en lange ingrediëntenlijsten schrikken me zelden af :)
Smallishdinsdag 16 februari 2021 @ 13:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Simple is briljant _O_ En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen :o Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
:o Dat boekje heb ik ook, bedenk ik me nu! En @Lucky_Strike, wat heb jij al veel gemaakt uit dat boek. Leuk om te zien en zeer inspirerend! :)
Lucky_Strikedinsdag 16 februari 2021 @ 13:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
Het is echt wel een aanrader :Y
marcb1974dinsdag 16 februari 2021 @ 14:18
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van

Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
Lonaadinsdag 16 februari 2021 @ 14:37
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:
[ afbeelding ]

Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*
QFT :9
Lonaadinsdag 16 februari 2021 @ 14:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:18 schreef marcb1974 het volgende:
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van

Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
Die kokosomeletten staan hier ook op de shortlist!
Lonaadinsdag 16 februari 2021 @ 14:39
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Doedezemaardinsdag 16 februari 2021 @ 14:51
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
marcb1974dinsdag 16 februari 2021 @ 15:03
Ik haal mijn ingredienten bij een groentewinkel die bijna alles heeft voor Ottolenghi koken. Gebeurt zelden dat hij iets niets heeft.
minilotdinsdag 16 februari 2021 @ 15:26
@Doedezemaar Ik woon in een klein dorp en veel is hier überhaupt niet verkrijgbaar - ik ben er intussen wel aan gewend geraakt om wat meer bijzondere ingrediënten gewoon online te bestellen :)
Forbrydinsdag 16 februari 2021 @ 15:46
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.

quote:
2s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9

quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Lucky_Strikedinsdag 16 februari 2021 @ 15:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]

Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9
[..]

Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Xenos, wat slim :D

In Flavour staat achterin een lijstje met gerechten die je binnen 30 minuten of 60 minuten maakt en ook een lijst met eenpansgerechten.
Kanaroedinsdag 16 februari 2021 @ 15:52
Ik maak regelmatig hummus volgens Ottolenghi's recept uit zijn boek 'Jerusalem'.
Haal zijn boeken met enige regelmaat bij de bieb, want ik heb al genoeg (kook-)boeken :)

Lekkere hummus!
Kreatordinsdag 16 februari 2021 @ 15:56
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
Isabeaudinsdag 16 februari 2021 @ 16:02
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Die heb ik ook gemaakt _O_ Geweldig!
Doedezemaardinsdag 16 februari 2021 @ 16:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]

Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9
[..]

Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Dank voor de tip van Xenos
minilotdinsdag 16 februari 2021 @ 16:26
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:56 schreef Kreator het volgende:
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..

ikMHepY.jpg

..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
#ANONIEMdinsdag 16 februari 2021 @ 16:35
Als je Ottolenghi lekker/leuk vindt, kan ik je ook TLV van Jigal Krant aanbevelen. Ook veel goede en makkelijk toegankelijke recepten; van vegaan tot dood-beest-op-bord :Y)
minilotdinsdag 16 februari 2021 @ 16:42
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavond :) Helemaal extra zin erin gekregen door dit topic ^O^
Kreatordinsdag 16 februari 2021 @ 16:54
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..

[ afbeelding ]

..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
^) . Lief. Dankje.

Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
Lucky_Strikedinsdag 16 februari 2021 @ 17:04
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:54 schreef Kreator het volgende:

[..]

^) . Lief. Dankje.

Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
Misschien staat het bij die recepten op The Guardian. Dat zijn voor zover ik kan zien lang niet allemaal recepten uit zijn boeken (toch @minilot?). Link staat in de OP.
Lucky_Strikedinsdag 16 februari 2021 @ 17:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:42 schreef minilot het volgende:
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavond :) Helemaal extra zin erin gekregen door dit topic ^O^
Wat maak je er bij?

Ik ga aan de slag met de broccoli :9
minilotdinsdag 16 februari 2021 @ 18:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat maak je er bij?

Ik ga aan de slag met de broccoli :9
Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..

akCp1o2.jpg

Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli? :)
Lucky_Strikedinsdag 16 februari 2021 @ 19:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 18:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..

[ afbeelding ]

Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli? :)
Klinkt goed :9

Wij eten er een stukje zalm, wilde rijst en een spinaziesalade bij. Ik wacht nog op een ingeving voor marinade voor de zalm en een dressing voor de salade.
MevrouwPuffdinsdag 16 februari 2021 @ 19:11
Lekker!
Ik maak geregeld wat uit simpel, meestal de relatief simpele dingen :P
Gehaktballetjes met knolselderij
Orecchiette met kikkererwten
Orzo met garnalen
Avocadotoast
Watermeloensalade
Lucky_Strikedinsdag 16 februari 2021 @ 21:20
Mja. Die broccoli met twee bereidingen was ok. De textuur van gefrituurde broccoli is niet enorm aantrekkelijk. Best lekker als je het tegelijkertijd met de rauwe broccoli eet. En het was sowieso een leuk experiment. Maar dit was wel de minste tot nu toe. Broccolistam julienne met marinade ga ik wel vaker maken.

lR54C2s.jpg

5DVGg1d.jpg

De saus van de broccoli was ook de marinade van de zalm. De spinaziesalade had ook olie, appelazijn, komijnzaad en geroosterde zonnebloempitten.
Candaasjedinsdag 16 februari 2021 @ 23:04
Lekker bezig Lucky!

We zouden hier eens vaker het boek uit de kast moeten pakken (Plenty More)
De 'Crushed puy lentils with tahini and cumin ' is hier toch bijna wel wekelijks op het vuur te vinden. (Weliswaar dan zonder ei, maar dan nog steeds heerlijk). Vrij eenvoudig recept wel. :)

Moest even zoeken, maar deze dus: https://ottolenghi.co.uk/(...)ith-tahini-and-cumin

En met dank aan @minilot vrij recent (maar naar mijn mening niet meer recent genoeg) de portobello steaks :9
DeLoetdinsdag 16 februari 2021 @ 23:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Ik meng idd zelf harissa met rozenwater, voor die papardelle met olijven. Superlekker!
Barreltjewoensdag 17 februari 2021 @ 05:29
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen


https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
MevrouwPuffwoensdag 17 februari 2021 @ 07:09
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 05:29 schreef Barreltje het volgende:
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen


https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Barreltjewoensdag 17 februari 2021 @ 07:37
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Wellicht.. mijn AH is echt een buurt super.. dus niet eens een XL.. ^O^
gcjoelwoensdag 17 februari 2021 @ 08:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..

[ afbeelding ]

..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Die taart met blauwe kaas en biet is wel echt lekker, die bietjes maak ik ook los als we weer eens bieten over hebben. :9

verder is de Knolselderij bereiding uit Flavour echt geweldig.
En vind ik zijn verschillende vlees recepten in Simple ook wel heel tof, weer eens wat anders dan alleen groente in zijn boeken :D
Sarasiwoensdag 17 februari 2021 @ 08:40
Dit topic komt me wel goed uit! Laatst Flavour cadeau gedaan aan m'n schoonzusje, en stiekem leek 't me zelf ook wel wat, die Ottolenghi gerechten. Ik ben echter niet zo'n held in de keuken, dus ik durfde er niet zo goed aan te beginnen. :@

Welk van de boeken zouden jullie aanraden voor een absolute "beginner"?

Ik kan best "fancy" koken, ik doe 't alleen zeer zelden en mijn go-to's bestonden altijd uit vlees of vis. Nu ik meer vegetarisch eet, ben ik inspiratielozer. Flavour was me wel wat uitdagend, zo op 't eerste oog. Veel (nieuwe) ingrediënten is niet per se een probleem, maar veel nieuwe bereidingswijzen in één recept kan me wel wat afschrikken. En ik vind de recepten uit 't vega boek van Jamie Oliver bijvoorbeeld vaak dan net niet lekker genoeg voor de moeite die ik erin stop, vandaar dat ik Ottolenghi overweeg. Daar hoor ik tot nu toe alleen maar positieve dingen over. :)
Doedezemaarwoensdag 17 februari 2021 @ 09:32
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
MevrouwPuffwoensdag 17 februari 2021 @ 10:11
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2021 09:32 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
Doedezemaarwoensdag 17 februari 2021 @ 10:14
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 10:11 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
De dichtstbijzijnde AH is een XL, dus dat komt wel goed, bedankt voor de tip, want ik ben echt heel benieuwd naar de zwarte knoflook
noodgangdonderdag 18 februari 2021 @ 14:49
Vandaag Flavour ook binnen gekregen, zin om dingen te gaan maken :9~
Sorelladonderdag 18 februari 2021 @ 15:05
Iemand zin om voor mij het recepten wijzer even hier neer te zetten ?
Zo goedkoop is het boek niet en we zijn nog niet vegetarisch maar we proberen het wel zo af en toe.
Ik ben eigenlijk benieuwd of hij ook veel met kaas en noten werkt (heb er hier 1 die geen kaas en noten in zijn eten heen lust)
minilotdonderdag 18 februari 2021 @ 15:45
Vandaag alvast begonnen aan de pompoengalette uit Flavour, recept oa hier te vinden:
https://www.ediblela.com/(...)nge-and-sage-galette

Best bewerkelijk en morgen amper tijd, dus zojuist alvast gemaakt:
- het hartige, bladerdeegachtige polenta/saliedeegje
- de met karwij en salie geroosterde flespompoen en wortel
- het mascarponemengsel met salie, sinaasappelsap, geroosterde sjalot en geroosterde knoflook
- de karamel van ahornsiroop en sinaasappelsap, of in mijn geval bloedsinaasappelsap want ik had nog bloedsinaasappels liggen :)

Morgen alleen nog in elkaar zetten elkaar, afbakken en bestrooien met kleine jonge salieblaadjes. Ik ben benieuwd!

(Ik heb een joekel van een saliestruik in de voortuin en in dit recept gaat een heleboel ^O^ )
Lienekienzaterdag 20 februari 2021 @ 11:11
Yotam kookt nu op BBC1.
AgnesGruvrijdag 26 februari 2021 @ 10:00
Ottolenghi O+

Ik heb: het kookboek, plenty, Jeruzalem en Simpel.

Nopi van de bieb geleend om even te testen en Flavour staat nog op mijn verlanglijstje :D

Sweet stiekem ook trouwens _O-
Doedezemaarvrijdag 26 februari 2021 @ 10:40
Net Flavour en Simple besteld. De Engelse uitgaves waren bij bol.com afgeprijsd, dus ik heb nu ¤36 betaald voor die 2 samen.
AgnesGruvrijdag 26 februari 2021 @ 10:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 10:40 schreef Doedezemaar het volgende:
Net Flavour en Simple besteld. De Engelse uitgaves waren bij bol.com afgeprijsd, dus ik heb nu ¤36 betaald voor die 2 samen.
Bedankt voor de tip!
Barreltjevrijdag 26 februari 2021 @ 20:27
Ik maakte vanavond de marbella kip met de aubergine met ansjovis. :Y) :9~ De recepten staan beiden in "Simple".

Mijn lief maakte de gerechten in NL en ik in mijn appartement in het buitenland..

De kip moet eigenlijk een dag (of twee) marineren, maar dat zat niet helemaal in de planning.. dus wijntje erbij, alles voorbereidt en gaan.. De ingrediënten waren hier niet lastig, dadel stroop is te koop in de super. In NL was ie te koop bij "de turk" ^O^

Kip voordat ie in de oven gaat

6r8WYbb.jpg

En alles klaar op het bord :Y)

jfzzDl1.jpg

Hij was weer geweldig !
Serindevrijdag 26 februari 2021 @ 20:53
Mijn favoriet is de hartige taart met pompoen en geitenkaas O+

Wij aten tot de zomer van 2018 regelmatig op Ottolenghi geïnspireerde gerechten gemaakt door Shamida, die toen nog bij Utrecht Centraal stond met haar bakfiets :9 Zij is ook eens in Londen geweest om bij Ottolenghi mee te koken als soort van stage.

Ik heb zelf alleen Plenty,
Molovrijdag 26 februari 2021 @ 22:32
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.

Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter :+
Sarasizaterdag 27 februari 2021 @ 13:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.

Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter :+
Thanks voor de tip. Simple & Flavour gekocht zojuist. :)
AgnesGruzaterdag 27 februari 2021 @ 14:22
Ik ga straks Flavour ophalen bij het afhaalpunt *O*
Lucky_Strikezaterdag 27 februari 2021 @ 14:36
Ik heb gisteren de harissaaardappels met tahini gemaakt uit Flavour. En omdat ik eerder deze week exact hetzelfde recept maar dan met pompoen vond, heb ik het gewoon pompoen én aardappel gemaakt. Erg lekker, maar wel redelijk gewoon in vergelijking met de rest. Ik ga deze zeker nogmaals maken.

De tahindressing is trouwens hetzelfde als van de komkommersalade. Yotam recyclet zijn recepten :D
Smallishzaterdag 27 februari 2021 @ 16:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren de harissaaardappels met tahini gemaakt uit Flavour. En omdat ik eerder deze week exact hetzelfde recept maar dan met pompoen vond, heb ik het gewoon pompoen én aardappel gemaakt. Erg lekker, maar wel redelijk gewoon in vergelijking met de rest. Ik ga deze zeker nogmaals maken.

De tahindressing is trouwens hetzelfde als van de komkommersalade. Yotam recyclet zijn recepten :D
Wij eten straks die komkommersalade. Zó lekker!
Molomaandag 1 maart 2021 @ 14:33
Welk gerecht moet ik als eerste maken uit Flavour of Simple? Beide zijn net binnen gekomen hier.

Wel doordeweeks dus een simpele korte graag :+

Zin an :9
Sarasimaandag 1 maart 2021 @ 15:11
Ik heb gisteren Persian style pasta gemaakt, volgens mij staat die ook in Plenty More?

Mijn vriend vond 'm erg geslaagd! Ikzelf proefde er weinig van (corona restsymptomen), maar het was wel superleuk om weer eens andere dingen te doen in de keuken. :)

Ign1KCV.jpeg
Lucky_Strikemaandag 1 maart 2021 @ 15:36
quote:
14s.gif Op maandag 1 maart 2021 14:33 schreef Molo het volgende:
Welk gerecht moet ik als eerste maken uit Flavour of Simple? Beide zijn net binnen gekomen hier.

Wel doordeweeks dus een simpele korte graag :+

Zin an :9
Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.
Lucky_Strikemaandag 1 maart 2021 @ 20:49
Ik maakte nog een gerecht met harissa, pompoen en tahin uit de oven. Dit was toch weer een heel nieuwe smaakbeleving. De sauzen en de dukkah waren een geweldige torevoeging. We hebben er nog een favoriet bij.

In plaats van knolselderij deed ik er trouwens wortel in.
Molomaandag 1 maart 2021 @ 21:01
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 15:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.
Ja dat is wel een goeie

Pompoen eet men hier niet graag, maar staat verder zat in natuurlijk qua groentes
Lucky_Strikedinsdag 2 maart 2021 @ 17:39
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
noodgangdinsdag 2 maart 2021 @ 18:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Herkenbaar :D
Ik bedacht me net dat ik "maar" een liter heb staan nog en dat dat wel aan de krappe kant is :')
AgnesGrudinsdag 2 maart 2021 @ 18:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ottolenghi is wel een groot olijfolie gebruiker ja _O- in sommige recepten minderen we dat wel.
marcb1974dinsdag 2 maart 2021 @ 18:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ik gooi het er ook gewoon niet zoveel in, heb niet altijd het idee dat het nodig is.
noodgangdinsdag 2 maart 2021 @ 18:44
Ondertussen de Limabonen in Gerookte Cascabel Olie gemaakt samen met de Zwarte bonen met kokos, chili en limoen.
SPOILER
Niet de beste foto's, maar t gaat om t idee
kTrilx7.png
De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris saus _O_
SPOILER
2gYGXqN.png
En ja, de saus hoort te schiften :P
EsSudaH.png
En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker :Y) )
Coolfoolwoensdag 3 maart 2021 @ 17:20
Ik maakte afgelopen weekend de pittige paddestoelenlasagne uit Flavour. Wel even wat werk, maar wat een smaakbom. Eerder de schnitzels van puntpaprika. Ook lekker, maar voor een snellere versie zou ik kiezen voor paprika's uit pot. Die knolselderijsteak met Café de Paris saus is de volgende op het lijstje.
mascara-klodderdonderdag 4 maart 2021 @ 07:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.

Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter :+
De Plenty heb ik juist heelveel uit gekookt. De Plenty More vond ik juist omslachtig.
En het kookboek ook veel recepten uit gemaakt :9

Simpel, Nopi en Sweet heb ik weer doorverkocht. Gebruikte ik toch nooit.
Barreltjedonderdag 4 maart 2021 @ 07:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 18:44 schreef noodgang het volgende:
Ondertussen de Limabonen in Gerookte Cascabel Olie gemaakt samen met de Zwarte bonen met kokos, chili en limoen.
SPOILER
Niet de beste foto's, maar t gaat om t idee
[ afbeelding ]
De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris saus _O_
SPOILER
[ afbeelding ]
En ja, de saus hoort te schiften :P
[ afbeelding ]
En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker :Y) )
Uit welk boek is dit? O-)
noodgangdonderdag 4 maart 2021 @ 08:18
quote:
0s.gif Op donderdag 4 maart 2021 07:38 schreef Barreltje het volgende:

[..]


Uit welk boek is dit? O-)
Ohja :P
Allemaal uit Flavour (heb de Engelstalige versie dus weet niet of de vertalingen helemaal overeen komen met het Nederlandse boek)
aeaeaedonderdag 4 maart 2021 @ 19:06
Harissa aardappels met tahin sojasaus gemaakt plus komkommersalade met zelfde dressing. Was lekker

[ Bericht 2% gewijzigd door aeaeae op 04-03-2021 21:04:31 ]
Lonaadonderdag 4 maart 2021 @ 19:40
Bohhh. De polenta met zoete puntpaprika uit Flavour is heerlijk O+
AgnesGrudonderdag 4 maart 2021 @ 20:00
Ik wil van het weekend iets uit Flavour maken, maar kan niet kiezen _O-
Molodonderdag 4 maart 2021 @ 20:01
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 19:40 schreef Lonaa het volgende:
Bohhh. De polenta met zoete puntpaprika uit Flavour is heerlijk O+
Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkort :+
DrSauvignondonderdag 4 maart 2021 @ 20:02
Ik heb alle boeken van Yotam - het merendeel gesigneerd behalve flavour 😭
Lonaadonderdag 4 maart 2021 @ 20:06
quote:
1s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:01 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkort :+
@Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept. :7
Waterdrinkerdonderdag 4 maart 2021 @ 20:07
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).

Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.

Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Molodonderdag 4 maart 2021 @ 20:12
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:06 schreef Lonaa het volgende:

[..]

@:Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept. :7
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so :+

Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Lonaadonderdag 4 maart 2021 @ 20:13
quote:
1s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so :+

Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Dat snap ik in de essentie wel. Ik heb dat idee met polenta ook wel een beetje (met pasta ook trouwens. Of rijst :@ ) maar hier zat smaak aan en de consistentie was prettig en warm en jup.
AgnesGruvrijdag 5 maart 2021 @ 09:22
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).

Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.

Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Simpel :Y
mascara-kloddervrijdag 5 maart 2021 @ 09:30
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).

Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.

Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Het kookboek of simpel
Waterdrinkervrijdag 5 maart 2021 @ 09:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 09:22 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Simpel :Y
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 09:30 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Het kookboek of simpel
Thanks allebei!
aeaeaevrijdag 5 maart 2021 @ 09:44
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
AgnesGruzaterdag 13 maart 2021 @ 19:35
Vandaag Ottolenghi diner *O*

Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
MevrouwPuffzondag 14 maart 2021 @ 18:43
De paddestoelenragu voor de pittige lasagna staat op. Ik ben zo benieuwd :)

Porcini en gedroogde paddestoelen zijn ook bij de ah te koop trouwens (ik heb geen aandelen)
Yinnyzondag 14 maart 2021 @ 19:10
Ik heb de geroosterde knolselderij met café de Paris saus gemaakt en de portobello's met chipotlesaus...
Het was lekker, maar niet echt dat ik dit vaker ga eten. Ik vind knolselderij echt lekker, maar blijkbaar meer als het gekookt is, lekker zalving.
De portobello's waren wel lekker op een broodje, dus ooit ga ik die wel weer eens maken, maar voorlopig niet...
Inmiddels heb ik wel rozenharissa en zwarte knoflook in huis, dus ga meer recepten proberen
Lucky_Strikezondag 14 maart 2021 @ 19:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 19:35 schreef AgnesGru het volgende:
Vandaag Ottolenghi diner *O*

Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
Tof menu :9
MevrouwPuffzondag 14 maart 2021 @ 21:56
Het was erg lekker! Een heel goed vegetarisch gerecht. Gelukkig is er genoeg over :)
Vanyelzondag 14 maart 2021 @ 22:31
quote:
1s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so :+

Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Volgens mij is karton net zo lekker.
Of Zuid-Afrikaanse pap :r maar dat laatste is misschien niet gek.
Vanyelzondag 14 maart 2021 @ 22:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 09:44 schreef aeaeae het volgende:
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
aeaeaemaandag 15 maart 2021 @ 05:10
quote:
1s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:32 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
Ja heb er water bij gedaan maar dacht wellicht ligt het aan het merk bonen? Want er moest veel bij om het zacht te maken.
AgnesGrudonderdag 18 maart 2021 @ 13:33
Van de FB pagina van Ottolenghi:

quote:
I have NEWS! I introduced you to the whole OTK team last week and now I'm very excited to let you know about our new cookbook from the Ottolenghi Test Kitchen, coming out in the autumn.
It's the first in a new series and it's called OTK: Shelf Love. Pre-order a copy, wherever you are here: http://smarturl.it/ShelfLove
I'm so proud of Noor, Verena, Ixta, Chaya, Gitai and Tara, they are the best team anyone could ever wish for and they have all taught me so much over the years. And now they will be sharing all of their tips, recipes and know how with you, so that you can cook with complete confidence at home.
OTK: Shelf Love UK edition is published in September, pre-order a signed copy here: https://ottolenghi.co.uk/shop/books/otk-shelf-love
OTK: Shelf Love US and CA is published in October, pre-order here: http://smarturl.it/ShelfLove
Sarasidonderdag 18 maart 2021 @ 17:29
JoEEHd0.jpg

Pittige paddenstoelenlasagne gemaakt (Flavour)! :)
AgnesGruzaterdag 20 maart 2021 @ 13:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:
[ afbeelding ]

Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*
Had je gedroogde cascabel chillies gebruikt of wat anders?
golferzondag 21 maart 2021 @ 16:59
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.

otto-670x370.png

https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI

:')
Doedezemaarzondag 21 maart 2021 @ 17:38
_O-
Tourniquetzondag 21 maart 2021 @ 20:15
quote:
81s.gif Op zondag 21 maart 2021 16:59 schreef golfer het volgende:
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.

[ afbeelding ]

https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI

:')
Je was me voor. _O-
Lucky_Strikedonderdag 25 maart 2021 @ 20:53
Ik heb net de bloemkool met chiliboter uit Flavour gemaakt. Met romanesco ipv bloemkool.
Erg lekker. Die kunnen we ook wel een keer op de barbecue maken.

UVuQl7q.jpg
Lonaadonderdag 25 maart 2021 @ 21:28
quote:
1s.gif Op donderdag 25 maart 2021 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net de bloemkool met chiliboter uit Flavour gemaakt. Met romanesco ipv bloemkool.
Erg lekker. Die kunnen we ook wel een keer op de barbecue maken.

[ afbeelding ]
Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?
Molodonderdag 25 maart 2021 @ 21:31
quote:
2s.gif Op donderdag 25 maart 2021 21:28 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?
Gewoon vervangen door kipdijfilet of kaas
Lonaadonderdag 25 maart 2021 @ 21:31
quote:
10s.gif Op donderdag 25 maart 2021 21:31 schreef Molo het volgende:

[..]

Gewoon vervangen door kipdijfilet of kaas
:D Goeden tip, bedankt.
Lucky_Strikedonderdag 25 maart 2021 @ 22:27
quote:
2s.gif Op donderdag 25 maart 2021 21:28 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?
Als er een manier is waarop je het wel lekker vindt, is dit het. Maar ik zou gewoon broccoli nemen en wat korter in de oven doen.
MevrouwPuffzondag 28 maart 2021 @ 20:03
Net de knolselderijsteak met café de Paris saus gemaakt, en wat was ie lekker!
marcb1974vrijdag 2 april 2021 @ 20:40
Net ook maar weer eens iets gemaakt,
en damn :9~

(nu nog even zien hoe ik een foto hier krijg)
Lucky_Strikemaandag 5 april 2021 @ 10:19
Ik heb eindelijk eens aubergines in huis. Aangezien Yotam de auberginekoning is, wil ik een recept van hem maken. Maar in Flavour staat niets dat me aanspreekt of waar ik de ingrediënten voor in huis heb. Heeft iemand nog een leuke tip?
PdeHoogvrijdag 9 april 2021 @ 11:59
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 10:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb eindelijk eens aubergines in huis. Aangezien Yotam de auberginekoning is, wil ik een recept van hem maken. Maar in Flavour staat niets dat me aanspreekt of waar ik de ingrediënten voor in huis heb. Heeft iemand nog een leuke tip?
https://www.ah.nl/allerha(...)roosterde-aubergines

Wij hadden deze woensdag :9 Je moet er wat bij maken als extra's. Op zichzelf staand is het net te weinig.
Lucky_Strikemaandag 12 april 2021 @ 20:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 april 2021 11:59 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

https://www.ah.nl/allerha(...)roosterde-aubergines

Wij hadden deze woensdag :9 Je moet er wat bij maken als extra's. Op zichzelf staand is het net te weinig.
Dat is inderdaad het recept dat ik zocht. Maar ik had er niet alles voor in huis dus het is aubergine met ansjovisdressing en oregano geworden. Met couscous en amandel. Zeker voor hethaling vatbaar en erg simpel.

L4fAtXm.jpg
Doedezemaarmaandag 12 april 2021 @ 22:36
Oh, da’s een goed idee voor dat blikje ansjovisfilets dat al tijden in de kast staat
AgnesGrudinsdag 13 april 2021 @ 17:25
quote:
0s.gif Op maandag 5 april 2021 10:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb eindelijk eens aubergines in huis. Aangezien Yotam de auberginekoning is, wil ik een recept van hem maken. Maar in Flavour staat niets dat me aanspreekt of waar ik de ingrediënten voor in huis heb. Heeft iemand nog een leuke tip?
De aubergine kroketten uit Plenty zijn ook heerlijk.
http://www.toast-nz.com/2(...)rom-ottolenghis.html

De dragon aioli wordt als suggestie gegeven in het boek:
https://theyearofplenty.w(...)eggplant-croquettes/

Hier staat de pittige cherrytomatensaus uit Simpel te pruttelen *O*
Lucky_Strikedinsdag 13 april 2021 @ 21:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 april 2021 17:25 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

De aubergine kroketten uit Plenty zijn ook heerlijk.
http://www.toast-nz.com/2(...)rom-ottolenghis.html

De dragon aioli wordt als suggestie gegeven in het boek:
https://theyearofplenty.w(...)eggplant-croquettes/

Hier staat de pittige cherrytomatensaus uit Simpel te pruttelen *O*
Opgeslagen, dank. Gelijk trek in ook.

Ik heb ineens veel bieten. Weet iemand een leuk Yotam-recept er mee? We lusten ze eigenlijk niet echt. Maar in een recept van onze favoriete chef kunnen we het vast leren eten.
Isabeaudinsdag 13 april 2021 @ 21:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 april 2021 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

Opgeslagen, dank. Gelijk trek in ook.

Ik heb ineens veel bieten. Weet iemand een leuk Yotam-recept er mee? We lusten ze eigenlijk niet echt. Maar in een recept van onze favoriete chef kunnen we het vast leren eten.
https://www.theguardian.c(...)oaf-yotam-ottolenghi

Ik ben wel benieuwd naar dat brood eigenlijk *O* Want verder dan salades, geroosterd of stamppot kom ik ook nooit.
Lucky_Strikedinsdag 13 april 2021 @ 22:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 april 2021 21:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

https://www.theguardian.c(...)oaf-yotam-ottolenghi

Ik ben wel benieuwd naar dat brood eigenlijk *O* Want verder dan salades, geroosterd of stamppot kom ik ook nooit.
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.
Isabeaudinsdag 13 april 2021 @ 23:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 april 2021 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.
-O- en ik hoopte op een review van jou voor ik het probeer :7
AgnesGruwoensdag 14 april 2021 @ 10:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 april 2021 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb ineens veel bieten. Weet iemand een leuk Yotam-recept er mee? We lusten ze eigenlijk niet echt. Maar in een recept van onze favoriete chef kunnen we het vast leren eten.
Bietenpuree met yoghurt en za'atar (uit Jeruzalem):

https://bourgondischengez(...)-ottolenghi-part-two

Kan als dip, voorgerecht of als onderdeel van een reeks mezze.
gcjoelwoensdag 14 april 2021 @ 16:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 april 2021 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.
https://www.ah.nl/allerha(...)-rode-biet-en-honing

Deze was erg tof, hartige cheesecake dus :9
Lucky_Strikedonderdag 15 april 2021 @ 22:08
Ik heb net de paddenstoelenlasagna gemaakt en gegeten. Ik geloof niet dat ik ooit zo'n umamibom heb gegeten O+
drakinzaterdag 17 april 2021 @ 00:30
Nog nooit van gehoord en ik blijk toch 1 van hem te hebben.

Kreeg de tip van iemand deze week dus morgen iets met avocado en tuinbonen proberen van hem *O*
MevrouwPuffzondag 18 april 2021 @ 19:53
Net de gestoomde aubergines met gehakt en bosui weer gemaakt uit simpel. Altijd een winner :)
Isabeauzondag 18 april 2021 @ 21:21
quote:
0s.gif Op zondag 18 april 2021 19:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
Net de gestoomde aubergines met gehakt en bosui weer gemaakt uit simpel. Altijd een winner :)
Die had ik vorige week, zo lekker _O_ Gaan wel idioot veel ingrediënten in en dan vraag ik me altijd af of ik niet wat weg kan laten, of je dat zou merken :+ Maar de aubergines zo zijn echt lekker.
Lucky_Strikedonderdag 22 april 2021 @ 08:12
Ik lust eindelijk bieten *O*

Ik heb de hasselback bieten uit Flavour gemaakt. Ze waren zacht, sticky en chewy :9~

DQSnzon.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 22-04-2021 08:44:28 ]
Tuindierdonderdag 22 april 2021 @ 11:57
Oeh dat ziet er ook goed uit! Ik heb ook weer bieten liggen, dus die gaan we zeker ook proberen.
Lucky_Strikemaandag 23 augustus 2021 @ 21:30
Kick! Ik maakte net aubergine met Chinese kool en miso :9
Yinnydonderdag 11 november 2021 @ 11:53
@Sarabi @Lucky-Strike @Coolfool
De paddenstoelen ragu voor de lasagne staat op, maar ik heb blijkbaar een errug pittige peper gebruikt. Denken jullie dat het toevoegen van een bechamelsaus laagje de lasagne erg veranderd?
Lucky_Strikedonderdag 11 november 2021 @ 17:31
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 11:53 schreef Yinny het volgende:
@:sarabi @:lucky-strike @:coolfool
De paddenstoelen ragu voor de lasagne staat op, maar ik heb blijkbaar een errug pittige peper gebruikt. Denken jullie dat het toevoegen van een bechamelsaus laagje de lasagne erg veranderd?
Ik denk dat dat wel kan :Y Maar het is vast al klaar. Hoe was het?
Yinnydonderdag 11 november 2021 @ 18:11
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 17:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Ik denk dat dat wel kan :Y Maar het is vast al klaar. Hoe was het?
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.
Nu had ik gewoon wat ik in huis had aan gedroogde paddenstoelen erin gedaan qua gewicht, maar qua smaak had ik dat beter minder kunnen doen.
Ik proefde ook niet de toegevoegde waarde van de oesterzwammen, dus alleen kastanje champignons had ook vast gekund.
Een heleboel werk, want 2 bakblikken met paddenstoelen in de oven.
Wel voor herhaling vatbaar, maar niet al te vaak
Sjeendonderdag 11 november 2021 @ 18:20
Ik maakte deze vanmiddag voor mijn collega’s:
https://www.foodandfriend(...)esoep-met-basilicum/

Die is zeker voor herhaling vatbaar :Y
Lucky_Strikedonderdag 11 november 2021 @ 18:28
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 18:11 schreef Yinny het volgende:

[..]
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.
Nu had ik gewoon wat ik in huis had aan gedroogde paddenstoelen erin gedaan qua gewicht, maar qua smaak had ik dat beter minder kunnen doen.
Ik proefde ook niet de toegevoegde waarde van de oesterzwammen, dus alleen kastanje champignons had ook vast gekund.
Een heleboel werk, want 2 bakblikken met paddenstoelen in de oven.
Wel voor herhaling vatbaar, maar niet al te vaak
Het is wel een gerecht dat al snel too much is inderdaad.
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 18:20 schreef Sjeen het volgende:
Ik maakte deze vanmiddag voor mijn collega’s:
https://www.foodandfriend(...)esoep-met-basilicum/

Die is zeker voor herhaling vatbaar :Y
Hij klinkt lekker zo met die citroensap. Ik sla hem op :)
Yinnydonderdag 11 november 2021 @ 21:18
Ik heb de lasagne over 2 schalen verdeeld. Er is genoeg over voor morgen lunch of eventueel zelfs avond eten met wat brood en groente. Een schaal kan de vriezer in als makkelijke maaltijd. Dus dat is wel weer fijn van het maken van hele recept.
Lucky_Strikedonderdag 13 januari 2022 @ 21:22
Kick! Ik heb Shelf Love en Simple voor mijn verjaardag gekregen. Simple heb ik nog niet open gedaan maar in Shelf Love staan best leuke recepten. Uit Flavour wil ik alles maken, dat heb ik met Shelf Love wat minder maar er staan desalniettemin nog steeds genoeg leuke recepten in.

De shakshuka van zoete aardappel en de couscoustaart zijn in elk geval geslaagd. Allebei hebben ze een heel fijn mondgevoel en ze zijn erg leuk om te bereiden.

Morgen maak ik de portobellosteaks weer eens :9
yinuzaterdag 15 januari 2022 @ 15:28
Oh ik ontdek dit topic nu net... ik kom haast nooit in CUL maar waarom eigenlijk niet? Ik krijg enorme zin om te koken (en ik hou erg van koken maar ben lui met voorbereiden dus dan eet je toch vaak hetzelfde).

Ik ben dol op Ottolenghi! Wij hebben hier Plenty, Plenty More, Simpel, Jerusalem en Flavour. Dus je zou wel kunnen spreken van fans. Veel gemaakt ook, maar nog nooit de portobellosteak en knolselder-steak terwijl ik dat allebei bijzonder lekker vind. Dus die staan op mijn lijstje nu. En wij hebben een nieuwe sjieke staafmixer met heel veel accessoires dus ik ben nu ook op zoek naar recepten met veel snijwerk *)
Lonaazaterdag 15 januari 2022 @ 16:11
Wij eten morgen de knolselderij taco's uit Flavour :9

Gisteren hadden we de aioli aardappels (met een entrecote en spruiten) uit Shelf Love :9
Lucky_Strikezaterdag 15 januari 2022 @ 16:25
Ik had net portobello-olie in mijn soep :9
Lonaazaterdag 15 januari 2022 @ 21:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 16:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had net portobello-olie in mijn soep :9
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op alles :9
Lucky_Strikezaterdag 15 januari 2022 @ 22:20
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 21:54 schreef Lonaa het volgende:

[..]
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op alles :9
Boh :9~
Lonaazondag 16 januari 2022 @ 08:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 22:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Boh :9~
Ik maak denk ik nieuw potje van de week :9
Doedezemaarwoensdag 19 januari 2022 @ 12:42
Gisteren deze pastasaus gemaakt https://ottolenghi.co.uk/(...)ck-olives-and-capers. De smaak was heerlijk, ik had de helft van de hoeveelheid harissa gebruikt en daarmee was het net pittig genoeg. Maar de hoeveelheid was niet eens genoeg voor 2 personen, dus de volgende keer verzin ik er wel een voorgerecht bij ofzo en dan voeg ik ook een paar zongedroogde tomaten toe.
Lucky_Strikedonderdag 10 februari 2022 @ 16:52
Ik heb gisteren deze orzo puttanesca uit Shelf Love gemaakt: https://www.ontroerendlek(...)ken-orzo-puttanesca/

Zeer zeker voor herhaling vatbaar. In 5 minuten klaar ook.
Doedezemaardonderdag 10 februari 2022 @ 17:04
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2022 16:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren deze orzo puttanesca uit Shelf Love gemaakt: https://www.ontroerendlek(...)ken-orzo-puttanesca/

Zeer zeker voor herhaling vatbaar. In 5 minuten klaar ook.
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?
Lucky_Strikedonderdag 10 februari 2022 @ 17:58
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2022 17:04 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.

Let wel, dit is geen hoogstaand Ottolenghi-gerecht. Maar wel heerlijk comfort food :9
Doedezemaardonderdag 10 februari 2022 @ 19:03
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2022 17:58 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.

Let wel, dit is geen hoogstaand Ottolenghi-gerecht. Maar wel heerlijk comfort food :9
Ik had al het idee om er een blikje mais in te doen voor wat meer vulling ;)
Forbryzaterdag 23 juli 2022 @ 18:14
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen. *O*

Eerder deze week de "Sobanoedels met limoen, kardemom en avocado" (Simpel, p.181) gemaakt. Ik ben normaal niet zo dol op koude noedels/pasta, maar ik vond het heerlijk. Koud dus en ook fris van smaak, dus vooral ook lekker met warm weer.

Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker. _O_

Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
gevulde-courgette.jpg

Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Lucky_Strikezaterdag 23 juli 2022 @ 20:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen. *O*

Eerder deze week de "Sobanoedels met limoen, kardemom en avocado" (Simpel, p.181) gemaakt. Ik ben normaal niet zo dol op koude noedels/pasta, maar ik vond het heerlijk. Koud dus en ook fris van smaak, dus vooral ook lekker met warm weer.

Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker. _O_

Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]

Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Goede kick! Lekker :9

Ik ga die courgette morgen op de barbecue maken, bedankt voor de tip.

Afgelopen vrijdag maakte ik weer de bloemkool met chiliboter uit Flavour. Maandag worden het taco's met oesterzwammen en toppings, ook uit Flavour.
Lucky_Strikemaandag 1 augustus 2022 @ 21:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen. *O*

Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker. _O_

Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]

Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanrader :Y
Ik maakte er de ovenfrietjes met feta en oregano uit Simple bij. Lekker!

Vorige week maakte ik de courgettesalade met basilicum en walnoot, ook Simple. Die komt echt vaker op het menu O+
Tuindierdinsdag 2 augustus 2022 @ 08:25
quote:
1s.gif Op maandag 1 augustus 2022 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanrader :Y
Ik maakte er de ovenfrietjes met feta en oregano uit Simple bij. Lekker!

Vorige week maakte ik de courgettesalade met basilicum en walnoot, ook Simple. Die komt echt vaker op het menu O+
Goeie tip! Ik kom om in de courgettes dus alle variatie is welkom.

Heeft iemand hier wel eens bij een van de Ottolenghi restaurants in London gegeten? Er zijn allerlei verschillende, maar ik kom er niet helemaal uit wat het verschil nou is en welke de grootste aanrader.
Bleiezondag 21 augustus 2022 @ 20:03
Oh, een Ottolenghi-topic!

Ik ga volgend weekend voor zo’n 20 mensen een Ottolenghi-avond verzorgen. Ik heb Sweet, Simpel en Flavour. Ben nu aan bedenken wat ik allemaal ga maken.

Kanshebbers:
Stoofpot van linzen en aubergine
Paddenstoelenlasagne
Geroosterdebieten
Couscoussalade
Hummus
Wittebonenpuree


Iemand nog enorme aanraders? Wel graag vega.
Lucky_Strikezondag 21 augustus 2022 @ 20:13
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2022 20:03 schreef Bleie het volgende:
Oh, een Ottolenghi-topic!

Ik ga volgend weekend voor zo’n 20 mensen een Ottolenghi-avond verzorgen. Ik heb Sweet, Simpel en Flavour. Ben nu aan bedenken wat ik allemaal ga maken.

Kanshebbers:
Stoofpot van linzen en aubergine
Paddenstoelenlasagne
Geroosterdebieten
Couscoussalade
Hummus
Wittebonenpuree


Iemand nog enorme aanraders? Wel graag vega.
Wat een feest *O*

De portobellosteaks zijn goddelijk. Met een heerlijke olie voor over de witte bonenpuree. Het werkt ook goed met kastanjechampignons zonder steeltje, dat is wat budgetvriendelijker.
douche-eendjezondag 21 augustus 2022 @ 22:45
Ik heb sinds een paar weken Simpel in huis en ben nog een beetje zoekende, met name met alle gerechten waarin tahin/za'atar/sesam in zit vanwege mijn allergie.

quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2022 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Gisteren deze pastasaus gemaakt https://ottolenghi.co.uk/(...)ck-olives-and-capers. De smaak was heerlijk, ik had de helft van de hoeveelheid harissa gebruikt en daarmee was het net pittig genoeg. Maar de hoeveelheid was niet eens genoeg voor 2 personen, dus de volgende keer verzin ik er wel een voorgerecht bij ofzo en dan voeg ik ook een paar zongedroogde tomaten toe.
Maar deze heb ik inmiddels 2x gemaakt en wat een heerlijk recept is dit zeg, jeetje :D. Mijn kinderen (0 en 3) eten dit niet, die vreten het gewoon _O-
Bleiedinsdag 23 augustus 2022 @ 09:06
Oh ja, een van de vrienden voor ons eetfestijn mag geen citroen/limoen. Dat zit natuurlijk in heel veel recepten. Kan ik het vrij ongestraft vervangen door azijn, denken jullie?
NoCigarwoensdag 31 augustus 2022 @ 18:59
Gisteren dit topic voor net eerst gelezen, vandaag de portobello-steaks en de komkommersalade gemaakt. Heerlijk!
Lucky_Strikewoensdag 31 augustus 2022 @ 20:26
quote:
2s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 18:59 schreef NoCigar het volgende:
Gisteren dit topic voor net eerst gelezen, vandaag de portobello-steaks en de komkommersalade gemaakt. Heerlijk!
Welcome to the club *O*

Ik maakte gisteren de hasselbackbieten uit Flavour. De bieten heeft mijn man eerst op de barbecue gepoft :9~
Bleiedonderdag 1 september 2022 @ 19:55
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.

Het was heerlijk allemaal!
28c634b780191d1db8f3c358e05431d6.jpg

Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)

e12e41281c30b6150384c89606051480.jpg

Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)

Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)

Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
Lucky_Strikedonderdag 1 september 2022 @ 20:27
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.

Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]

Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)

[ afbeelding ]

Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)

Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)

Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
_O_

Is het nog gelukt met de citroensap vervangen door azijn?
Doedezemaardonderdag 1 september 2022 @ 20:29
Ik wil ook zo’n eetfestijn :Y)
yinudonderdag 1 september 2022 @ 21:47
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.

Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]

Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)

[ afbeelding ]

Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)

Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)

Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
Oh ja die worteltjes! Die waren een tijdlang hier ook favoriet. En de goede granaatappels liggen binnenkort weer in de Marrokkaanse winkels hier…
NoCigardonderdag 1 september 2022 @ 22:27
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn.
Wow, voor hoeveel man?

Edit:
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour) <- Is dit hetzelfde als de gepureerde bonen van/bij de portobello's?
Bleievrijdag 2 september 2022 @ 09:45
We waren met 17 personen (waaronder mijn kinderen van 10 en 12, die alleen maar couscous hebben gegeten en nog een puber die een puberbui had en niets wilde eten). Het was eigenlijk maar net genoeg.

Citroensap vervangen door azijn ging prima volgens mij; in elk geval was alles smakelijk. Alleen in de bietensalade had ik wel de ingemaakte citroen laten zitten, dus die heeft desbetreffende persoon niet gegeten.

De wittebonenpuree was wel echt een ander gerecht dan die met de portobello's (deze staat op blz. 76 geloof ik). Als ik het recept bekijk, is die ik gemaakt heb wat eenvoudiger om te maken. Ik vond het niet ingewikkeld in elk geval. Er zit wel ook knoflookolie bij, waar nog wat van over is, dus die heb ik gisteren over de gebakken aardappels gegooid. Heerlijk!

Het was echt superleuk en -lekker allemaal. We willen dit dus zeker nog een keer doen, maar dan met 3 of 4 koks die allemaal bijvoorbeeld 2 gerechten meenemen. We hebben een aantal mensen in de groep die goed kunnen koken, dus dat lukt wel.
mascara-kloddervrijdag 2 september 2022 @ 10:19
Wat een feest, Bleie :9

Ik ga zo naar de supermarkt, tomaatjes halen voor de stoofpot van aubergine en linzen.
Tomaatjes is het enige wat ik niet in huis heb.

Edit: ook de worteltjes ga ik maken heb morgen mijn ouders op bezoek voor de lunch.

Tomaten met feta, rode ui en olijven erbij dan heb ik toch wel een prima lunch bij elkaar :9

[ Bericht 35% gewijzigd door mascara-klodder op 02-09-2022 10:30:44 ]
Isabeauvrijdag 2 september 2022 @ 10:43
Ik heb gisteren een underwhelming Ottolenghi gerecht gemaakt. Hoe dan 8)7
Was een bloemkoolsalade waar zowel geroosterde bloemkool als rauwe geraspte bloemkool in ging. En pistachenoten en granaatappelpitjes.
mascara-kloddervrijdag 2 september 2022 @ 11:44
Zowel de Turk als de Jumbo hadden geen harissa :')
Dus dit maar gekocht. Moet dan toch ook goedkomen?
20220902-113525.jpg
Molovrijdag 2 september 2022 @ 11:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:44 schreef mascara-klodder het volgende:
Zowel de Turk als de Jumbo hadden geen harissa :')
Dus dit maar gekocht. Moet dan toch ook goedkomen?
[ link | afbeelding ]
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruikt
mascara-kloddervrijdag 2 september 2022 @ 11:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:54 schreef Molo het volgende:

[..]
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruikt
Tnx! Wil het sowieso niet te pittig hebben. Maar de smaak van harissa is wel ernstig lekker :9

Ik ga de keuken in *O* Heb er helemaal zin in.
Bleievrijdag 2 september 2022 @ 12:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2022 10:19 schreef mascara-klodder het volgende:
Wat een feest, Bleie :9

Ik ga zo naar de supermarkt, tomaatjes halen voor de stoofpot van aubergine en linzen.
Tomaatjes is het enige wat ik niet in huis heb.

Edit: ook de worteltjes ga ik maken heb morgen mijn ouders op bezoek voor de lunch.

Tomaten met feta, rode ui en olijven erbij dan heb ik toch wel een prima lunch bij elkaar :9
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
mascara-kloddervrijdag 2 september 2022 @ 12:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 12:37 schreef Bleie het volgende:

[..]
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
Tnx voor de tip ^O^

De aubergines staan inmiddels in de oven. Heb ook echt trek erin.

20220902-124412.jpg
Isabeauvrijdag 2 september 2022 @ 13:21
Ik hou niet zoveel van aubergine, maar tot nu toe was elk gerecht van Ottolenghi met aubergine er in domweg goddelijk lekker.

Benieuwd naar het resultaat, MK!
mascara-kloddervrijdag 2 september 2022 @ 14:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 13:21 schreef Isabeau het volgende:
Ik hou niet zoveel van aubergine, maar tot nu toe was elk gerecht van Ottolenghi met aubergine er in domweg goddelijk lekker.

Benieuwd naar het resultaat, MK!
Ik ook :D

De wortels doe ik er even maar 3 van om te testen.

Rest maak ik wel al schoon voor morgen inc de glacering (is dat een echt woord? :@ :') )

Inmiddels ook courgette en parmezaan geraspt want heb besloten ook nog koekjes erbij te bakken.

De stukjes parmezaan die overbleven in de masjien snij ik kleine blokjes van en doe ik straks in de broccoli-courgette-romanesco soep die ik vanochtend uit de vriezer had gehaald :9

Heerlijk zo'n dagje tutten in de keuken.
mascara-kloddervrijdag 2 september 2022 @ 14:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 12:37 schreef Bleie het volgende:

[..]
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
Heb de champignons gelijk gebakken en keek net na een uur uit laten lekken in de schaal eronder en daar lag echt ontzettend veel vocht in :o Zou het daar misschien door komen bij jou? Niet lang genoeg uit laten lekken?
Denk dat er wel 150/200 ml vocht in lag. En dan heb ik maar 250gr kastanjechampignons gebruikt. Jij zal aanzienlijk meer champignons hebben gebruikt.
mascara-kloddervrijdag 2 september 2022 @ 15:50
*O* De wortels waren helaas niet gaar, die voor morgen kook ik dus even voor. Smaak was prima.

De aubergine-linzenstoof is erg lekker. Doe er zo nog wel wat zout bij. Vond 'm ietwat flauw.

Geloof dat er ook nog koriander bij moest maar dat vinden mijn ouders niet lekker.

Ga zo eerst de keuken opruimen want die is nu ontploft :') en dan de courgettekoekjes met parmezaan maken en de rest vd wortels schoonmaken en voorkoken.

20220902-152645.jpg
Bleievrijdag 2 september 2022 @ 18:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 14:18 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Heb de champignons gelijk gebakken en keek net na een uur uit laten lekken in de schaal eronder en daar lag echt ontzettend veel vocht in :o Zou het daar misschien door komen bij jou? Niet lang genoeg uit laten lekken?
Denk dat er wel 150/200 ml vocht in lag. En dan heb ik maar 250gr kastanjechampignons gebruikt. Jij zal aanzienlijk meer champignons hebben gebruikt.
Ja, dat zal wel. We hadden niet heel veel tijd. Het ziet er heerlijk uit!
mascara-kloddervrijdag 2 september 2022 @ 19:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 18:57 schreef Bleie het volgende:

[..]
Ja, dat zal wel. We hadden niet heel veel tijd. Het ziet er heerlijk uit!
Tnx.

Net even nagemeten maar het was 100ml vocht wat er in een uur tijd uit de gebakken champignons kwam.

De courgettekoekjes met parmezaan horen eigenlijk niet in dit topic maar ze zijn echt ontzettend lekker.
20220902-173921.jpg
mascara-klodderzaterdag 3 september 2022 @ 19:17
De lunch was goedgekeurd door mijn ouders, ze hebben heerlijk gegeten O+
Lucky_Strikevrijdag 9 september 2022 @ 20:08
Ik heb daarnet de stoofpot van gort en koolrabi uit Flavour gemaakt. Lekker zeg :9 Het is prima comfort food, je slobbert het zo naar binnen.
Yinnymaandag 12 september 2022 @ 10:04
Shelf love is nu te koop voor 20 euro....doen of niet?
Bleiezondag 2 oktober 2022 @ 19:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 september 2022 20:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb daarnet de stoofpot van gort en koolrabi uit Flavour gemaakt. Lekker zeg :9 Het is prima comfort food, je slobbert het zo naar binnen.
Die hadden wij vandaag. Boh, wat lekker!
1inamelonmaandag 3 oktober 2022 @ 20:56
Wij hadden net de pappardelle met Rozenharissa, olijven en kappertjes uit Simpel. Echt. Heel. Lekker. En simpel. Die komt vaker op het menu!
Lucky_Strikemaandag 3 oktober 2022 @ 21:12
Ik maakte net de courgette frittata uit Simpel gemaakt. Lekker maar wel wat eenzijdig voor een diner met niets er naast. Meer geschikt als onderdeel van een maaltijd.
AgnesGrudonderdag 2 februari 2023 @ 07:47
Gisteren de aubergine rolletjes (gevuld met paneer en mango chutney) in kokos dal gemaakt, was erg lekker.

Wel de aubergines een dag van te voren gegrild en de kokos dal ook al gemaakt.