abonnement Unibet Coolblue
pi_198030452
De halve CUL SC is in de ban van het laatste boek van Yotam Ottolenghi, Flavour. Deze hype neemt het halve topic over. Genoeg aanleiding voor een eigen topic dus.

Ottolenghi is een Brits-Israëlische chef met een aantal succesvolle restaurants en kookboeken. Zijn focus ligt op groente, op bijzondere en heftige smaakcombinaties en creatieve manieren van bereiding.

We kunnen hier helaas geen kopieën delen van de recepten uit de boeken, tenzij ze elders op internet staan. Dan zijn ze waarschijnlijk uitgegeven als onderdeel van een perskit dus dan mogen ze gedeeld worden. Culy heeft een mooie lijst met recepten op hun website.
Yotam schrijft regelmatig artikelen met recepten voor The Guardian.

Wat is jouw favoriete recept? Viel er wel eens iets tegen? Heb je nog tips bij de bereiding van bepaalde recepten?

Met eeuwige dank aan @minilot die zo lyrisch was over de portobello steaks dat ze ons een ingrediënten daar voor op ging sturen O+
Spoilers!
pi_198030666
Ah, deze ga ik zeker volgen! Wij hebben thuis twee (of drie?) van de boeken, waaronder dus Flavour. En maken er regelmatig gebruik van :Y
pi_198031250
We hebben kort geleden de portobello steaks gegeten en de komkommer/tahin salade. Mijn hemel, wát een heerlijkheid! Met kerst Flavour gekregen, echt geweldig. Fan hier! *O*
Is dat zo?
pi_198031287
Mijn recensies, allen uit Flavour:

Taco's van kool met knolselderij en barbecuesaus van dadels
Goddelijk. De textuur en de gelaagdheid van de smaken was heel bijzonder om gewoon in mijn eigen keuken te maken. De olie en de dadelsaus gaan nog lang mee.
We aten er een aardappelpuree met veel bieslook en de aromatische olie uit het recept bij. Volgende keer neem ik een pittige geitenkaas.


Komkommersalade a la Xián Impression
Heel fijn. Deze salade past overal bij en ik kan er van blijven eten. Het is zelfs lekker zonder eerst te marineren.

Eenpans orecchiette puttanesca
Simpel! Leuke smaakcombinatie. Ik had het met standaard cherrytomaten en olijven gemaakt en daardoor was het gewoon lekker maar niet briljant. Met betere kwaliteit ingrediënten is dit vast een heel ander gerecht.

Aardappels en gesmoorde eieren met gochujang uit de oven
Ik noem dit maar koolrabishakshuka, dat bekt wat lekkerder. De koolrabi, gochujang en miso is echt een toffe combinatie. De aardappels zijn aan de onderkant zacht en aan de bovenkant knapperig, dat geeft een mooie textuur. Dit is een redelijk simpel door de weeks recept. Ik maak het morgen nog een keer.



Portobellosteaks met puree van limabonen
Pure briljantie. Intense smaken, prachtige texturen. Veel beter dan dit wordt het niet. Werkt ook prima met witte bonen en kastanjechampignons, als het moet. Ik doe al weken overal de overgebleven olie over :9~

Polenta van verse mais met geblakerde paprika's en in soja ingelegde eidooriers
Dit maakte ik gisteren. Groot succes! Ik dacht dat de paprika de held van de maaltijd zou worden maar dat werd de polenta. Door de polenta gaat ook verse mais en Griekse yoghurt. Dat zorgt er voor dat polenta ineens een heel eetbaar bijgerecht wordt. Dat gemarineerde eigeel was een prachtige toevoeging, het maakte het helemaal af.
Ik heb er een spinaziesalade met dressing van de marinade die over was van de paprika's bij gegeten.

Vanavond maak ik de broccoli op twee manieren met chilipeper en komijn.
Spoilers!
pi_198031770
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:


Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 16-02-2021 12:26:13 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_198032316
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem. :D Tikje overenthousiast dus :')



(En dat mijn peuter Otto heet is toeval. Heus. :7)

[ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 16-02-2021 12:24:53 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_198032733
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:09 schreef minilot het volgende:
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem. :D Tikje overenthousiast :')

[ afbeelding ]
_O_

Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
pi_198033059
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
pi_198033100
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:26 schreef Doedezemaar het volgende:
_O_

Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
Simple is briljant _O_ En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen :o Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_198034302
Ik vind Simple tot dusver juist het minst geslaagde boek, maar ik doe juist wel graag wat meer moeite en lange ingrediëntenlijsten schrikken me zelden af :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198034405
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Simple is briljant _O_ En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen :o Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
:o Dat boekje heb ik ook, bedenk ik me nu! En @Lucky_Strike, wat heb jij al veel gemaakt uit dat boek. Leuk om te zien en zeer inspirerend! :)
Is dat zo?
pi_198034780
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
Het is echt wel een aanrader :Y
Spoilers!
pi_198035230
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van

Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
stupidity has become as common as common sense was before
pi_198035651
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:
[ afbeelding ]

Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*
QFT :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198035676
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:18 schreef marcb1974 het volgende:
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van

Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
Die kokosomeletten staan hier ook op de shortlist!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198035698
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198035934
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
pi_198036133
Ik haal mijn ingredienten bij een groentewinkel die bijna alles heeft voor Ottolenghi koken. Gebeurt zelden dat hij iets niets heeft.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_198036637
@Doedezemaar Ik woon in een klein dorp en veel is hier überhaupt niet verkrijgbaar - ik ben er intussen wel aan gewend geraakt om wat meer bijzondere ingrediënten gewoon online te bestellen :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198036986
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.

quote:
2s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9

quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Tails tell tales
pi_198037071
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]

Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9
[..]

Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Xenos, wat slim :D

In Flavour staat achterin een lijstje met gerechten die je binnen 30 minuten of 60 minuten maakt en ook een lijst met eenpansgerechten.
Spoilers!
pi_198037105
Ik maak regelmatig hummus volgens Ottolenghi's recept uit zijn boek 'Jerusalem'.
Haal zijn boeken met enige regelmaat bij de bieb, want ik heb al genoeg (kook-)boeken :)

Lekkere hummus!
  Official ESF Kreviewer dinsdag 16 februari 2021 @ 15:56:47 #23
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_198037206
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
pi_198037338
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Die heb ik ook gemaakt _O_ Geweldig!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_198037862
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]

Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9
[..]

Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Dank voor de tip van Xenos
pi_198038053
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:56 schreef Kreator het volgende:
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..



..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Let me see you stripped down to the bone
pi_198038242
Als je Ottolenghi lekker/leuk vindt, kan ik je ook TLV van Jigal Krant aanbevelen. Ook veel goede en makkelijk toegankelijke recepten; van vegaan tot dood-beest-op-bord :Y)
pi_198038425
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavond :) Helemaal extra zin erin gekregen door dit topic ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  Official ESF Kreviewer dinsdag 16 februari 2021 @ 16:54:02 #29
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_198038705
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..

[ afbeelding ]

..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
^) . Lief. Dankje.

Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
pi_198038913
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:54 schreef Kreator het volgende:

[..]

^) . Lief. Dankje.

Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
Misschien staat het bij die recepten op The Guardian. Dat zijn voor zover ik kan zien lang niet allemaal recepten uit zijn boeken (toch @minilot?). Link staat in de OP.
Spoilers!
pi_198038925
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:42 schreef minilot het volgende:
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavond :) Helemaal extra zin erin gekregen door dit topic ^O^
Wat maak je er bij?

Ik ga aan de slag met de broccoli :9
Spoilers!
pi_198041019
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat maak je er bij?

Ik ga aan de slag met de broccoli :9
Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..



Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198041158
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 18:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..

[ afbeelding ]

Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli? :)
Klinkt goed :9

Wij eten er een stukje zalm, wilde rijst en een spinaziesalade bij. Ik wacht nog op een ingeving voor marinade voor de zalm en een dressing voor de salade.
Spoilers!
pi_198041258
Lekker!
Ik maak geregeld wat uit simpel, meestal de relatief simpele dingen :P
Gehaktballetjes met knolselderij
Orecchiette met kikkererwten
Orzo met garnalen
Avocadotoast
Watermeloensalade
pi_198044779
Mja. Die broccoli met twee bereidingen was ok. De textuur van gefrituurde broccoli is niet enorm aantrekkelijk. Best lekker als je het tegelijkertijd met de rauwe broccoli eet. En het was sowieso een leuk experiment. Maar dit was wel de minste tot nu toe. Broccolistam julienne met marinade ga ik wel vaker maken.





De saus van de broccoli was ook de marinade van de zalm. De spinaziesalade had ook olie, appelazijn, komijnzaad en geroosterde zonnebloempitten.
Spoilers!
pi_198047527
Lekker bezig Lucky!

We zouden hier eens vaker het boek uit de kast moeten pakken (Plenty More)
De 'Crushed puy lentils with tahini and cumin ' is hier toch bijna wel wekelijks op het vuur te vinden. (Weliswaar dan zonder ei, maar dan nog steeds heerlijk). Vrij eenvoudig recept wel. :)

Moest even zoeken, maar deze dus: https://ottolenghi.co.uk/(...)ith-tahini-and-cumin

En met dank aan @minilot vrij recent (maar naar mijn mening niet meer recent genoeg) de portobello steaks :9
pi_198047691
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Ik meng idd zelf harissa met rozenwater, voor die papardelle met olijven. Superlekker!
everybody's got something to hide, except me and my monkey
  woensdag 17 februari 2021 @ 05:29:58 #38
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198049474
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen


https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_198049618
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 05:29 schreef Barreltje het volgende:
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen


https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
  woensdag 17 februari 2021 @ 07:37:59 #40
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198049742
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Wellicht.. mijn AH is echt een buurt super.. dus niet eens een XL.. ^O^
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  woensdag 17 februari 2021 @ 08:28:58 #41
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_198050061
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..

[ afbeelding ]

..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Die taart met blauwe kaas en biet is wel echt lekker, die bietjes maak ik ook los als we weer eens bieten over hebben. :9

verder is de Knolselderij bereiding uit Flavour echt geweldig.
En vind ik zijn verschillende vlees recepten in Simple ook wel heel tof, weer eens wat anders dan alleen groente in zijn boeken :D
pi_198050144
Dit topic komt me wel goed uit! Laatst Flavour cadeau gedaan aan m'n schoonzusje, en stiekem leek 't me zelf ook wel wat, die Ottolenghi gerechten. Ik ben echter niet zo'n held in de keuken, dus ik durfde er niet zo goed aan te beginnen. :@

Welk van de boeken zouden jullie aanraden voor een absolute "beginner"?

Ik kan best "fancy" koken, ik doe 't alleen zeer zelden en mijn go-to's bestonden altijd uit vlees of vis. Nu ik meer vegetarisch eet, ben ik inspiratielozer. Flavour was me wel wat uitdagend, zo op 't eerste oog. Veel (nieuwe) ingrediënten is niet per se een probleem, maar veel nieuwe bereidingswijzen in één recept kan me wel wat afschrikken. En ik vind de recepten uit 't vega boek van Jamie Oliver bijvoorbeeld vaak dan net niet lekker genoeg voor de moeite die ik erin stop, vandaar dat ik Ottolenghi overweeg. Daar hoor ik tot nu toe alleen maar positieve dingen over. :)
Your opinion of me is none of my business.
pi_198050732
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
pi_198051222
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2021 09:32 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
pi_198051276
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 10:11 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
De dichtstbijzijnde AH is een XL, dus dat komt wel goed, bedankt voor de tip, want ik ben echt heel benieuwd naar de zwarte knoflook
  Moderator donderdag 18 februari 2021 @ 14:49:27 #46
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_198074872
Vandaag Flavour ook binnen gekregen, zin om dingen te gaan maken :9~
pi_198075135
Iemand zin om voor mij het recepten wijzer even hier neer te zetten ?
Zo goedkoop is het boek niet en we zijn nog niet vegetarisch maar we proberen het wel zo af en toe.
Ik ben eigenlijk benieuwd of hij ook veel met kaas en noten werkt (heb er hier 1 die geen kaas en noten in zijn eten heen lust)
pi_198075900
Vandaag alvast begonnen aan de pompoengalette uit Flavour, recept oa hier te vinden:
https://www.ediblela.com/(...)nge-and-sage-galette

Best bewerkelijk en morgen amper tijd, dus zojuist alvast gemaakt:
- het hartige, bladerdeegachtige polenta/saliedeegje
- de met karwij en salie geroosterde flespompoen en wortel
- het mascarponemengsel met salie, sinaasappelsap, geroosterde sjalot en geroosterde knoflook
- de karamel van ahornsiroop en sinaasappelsap, of in mijn geval bloedsinaasappelsap want ik had nog bloedsinaasappels liggen :)

Morgen alleen nog in elkaar zetten elkaar, afbakken en bestrooien met kleine jonge salieblaadjes. Ik ben benieuwd!

(Ik heb een joekel van een saliestruik in de voortuin en in dit recept gaat een heleboel ^O^ )
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 februari 2021 @ 11:11:03 #49
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_198109072
Yotam kookt nu op BBC1.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 26 februari 2021 @ 10:00:53 #50
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198213459
Ottolenghi O+

Ik heb: het kookboek, plenty, Jeruzalem en Simpel.

Nopi van de bieb geleend om even te testen en Flavour staat nog op mijn verlanglijstje :D

Sweet stiekem ook trouwens _O-
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')