abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_198038053
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:56 schreef Kreator het volgende:
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..



..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Let me see you stripped down to the bone
pi_198038242
Als je Ottolenghi lekker/leuk vindt, kan ik je ook TLV van Jigal Krant aanbevelen. Ook veel goede en makkelijk toegankelijke recepten; van vegaan tot dood-beest-op-bord :Y)
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_198038425
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavond :) Helemaal extra zin erin gekregen door dit topic ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  Official ESF Kreviewer dinsdag 16 februari 2021 @ 16:54:02 #29
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_198038705
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..

[ afbeelding ]

..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
^) . Lief. Dankje.

Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_198038913
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:54 schreef Kreator het volgende:

[..]

^) . Lief. Dankje.

Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
Misschien staat het bij die recepten op The Guardian. Dat zijn voor zover ik kan zien lang niet allemaal recepten uit zijn boeken (toch @minilot?). Link staat in de OP.
Spoilers!
pi_198038925
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:42 schreef minilot het volgende:
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavond :) Helemaal extra zin erin gekregen door dit topic ^O^
Wat maak je er bij?

Ik ga aan de slag met de broccoli :9
Spoilers!
pi_198041019
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat maak je er bij?

Ik ga aan de slag met de broccoli :9
Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..



Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198041158
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 18:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..

[ afbeelding ]

Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli? :)
Klinkt goed :9

Wij eten er een stukje zalm, wilde rijst en een spinaziesalade bij. Ik wacht nog op een ingeving voor marinade voor de zalm en een dressing voor de salade.
Spoilers!
pi_198041258
Lekker!
Ik maak geregeld wat uit simpel, meestal de relatief simpele dingen :P
Gehaktballetjes met knolselderij
Orecchiette met kikkererwten
Orzo met garnalen
Avocadotoast
Watermeloensalade
pi_198044779
Mja. Die broccoli met twee bereidingen was ok. De textuur van gefrituurde broccoli is niet enorm aantrekkelijk. Best lekker als je het tegelijkertijd met de rauwe broccoli eet. En het was sowieso een leuk experiment. Maar dit was wel de minste tot nu toe. Broccolistam julienne met marinade ga ik wel vaker maken.





De saus van de broccoli was ook de marinade van de zalm. De spinaziesalade had ook olie, appelazijn, komijnzaad en geroosterde zonnebloempitten.
Spoilers!
pi_198047527
Lekker bezig Lucky!

We zouden hier eens vaker het boek uit de kast moeten pakken (Plenty More)
De 'Crushed puy lentils with tahini and cumin ' is hier toch bijna wel wekelijks op het vuur te vinden. (Weliswaar dan zonder ei, maar dan nog steeds heerlijk). Vrij eenvoudig recept wel. :)

Moest even zoeken, maar deze dus: https://ottolenghi.co.uk/(...)ith-tahini-and-cumin

En met dank aan @minilot vrij recent (maar naar mijn mening niet meer recent genoeg) de portobello steaks :9
pi_198047691
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Ik meng idd zelf harissa met rozenwater, voor die papardelle met olijven. Superlekker!
everybody's got something to hide, except me and my monkey
  woensdag 17 februari 2021 @ 05:29:58 #38
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198049474
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen


https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Klus snacks - Barrels Basic Binnen en Buitenhuis klut topic
pi_198049618
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 05:29 schreef Barreltje het volgende:
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen


https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
  woensdag 17 februari 2021 @ 07:37:59 #40
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198049742
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Wellicht.. mijn AH is echt een buurt super.. dus niet eens een XL.. ^O^
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Klus snacks - Barrels Basic Binnen en Buitenhuis klut topic
  woensdag 17 februari 2021 @ 08:28:58 #41
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_198050061
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..

[ afbeelding ]

..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Die taart met blauwe kaas en biet is wel echt lekker, die bietjes maak ik ook los als we weer eens bieten over hebben. :9

verder is de Knolselderij bereiding uit Flavour echt geweldig.
En vind ik zijn verschillende vlees recepten in Simple ook wel heel tof, weer eens wat anders dan alleen groente in zijn boeken :D
pi_198050144
Dit topic komt me wel goed uit! Laatst Flavour cadeau gedaan aan m'n schoonzusje, en stiekem leek 't me zelf ook wel wat, die Ottolenghi gerechten. Ik ben echter niet zo'n held in de keuken, dus ik durfde er niet zo goed aan te beginnen. :@

Welk van de boeken zouden jullie aanraden voor een absolute "beginner"?

Ik kan best "fancy" koken, ik doe 't alleen zeer zelden en mijn go-to's bestonden altijd uit vlees of vis. Nu ik meer vegetarisch eet, ben ik inspiratielozer. Flavour was me wel wat uitdagend, zo op 't eerste oog. Veel (nieuwe) ingrediënten is niet per se een probleem, maar veel nieuwe bereidingswijzen in één recept kan me wel wat afschrikken. En ik vind de recepten uit 't vega boek van Jamie Oliver bijvoorbeeld vaak dan net niet lekker genoeg voor de moeite die ik erin stop, vandaar dat ik Ottolenghi overweeg. Daar hoor ik tot nu toe alleen maar positieve dingen over. :)
Your opinion of me is none of my business.
pi_198050732
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
pi_198051222
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2021 09:32 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
pi_198051276
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 10:11 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
De dichtstbijzijnde AH is een XL, dus dat komt wel goed, bedankt voor de tip, want ik ben echt heel benieuwd naar de zwarte knoflook
  Moderator donderdag 18 februari 2021 @ 14:49:27 #46
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_198074872
Vandaag Flavour ook binnen gekregen, zin om dingen te gaan maken :9~
pi_198075135
Iemand zin om voor mij het recepten wijzer even hier neer te zetten ?
Zo goedkoop is het boek niet en we zijn nog niet vegetarisch maar we proberen het wel zo af en toe.
Ik ben eigenlijk benieuwd of hij ook veel met kaas en noten werkt (heb er hier 1 die geen kaas en noten in zijn eten heen lust)
pi_198075900
Vandaag alvast begonnen aan de pompoengalette uit Flavour, recept oa hier te vinden:
https://www.ediblela.com/(...)nge-and-sage-galette

Best bewerkelijk en morgen amper tijd, dus zojuist alvast gemaakt:
- het hartige, bladerdeegachtige polenta/saliedeegje
- de met karwij en salie geroosterde flespompoen en wortel
- het mascarponemengsel met salie, sinaasappelsap, geroosterde sjalot en geroosterde knoflook
- de karamel van ahornsiroop en sinaasappelsap, of in mijn geval bloedsinaasappelsap want ik had nog bloedsinaasappels liggen :)

Morgen alleen nog in elkaar zetten elkaar, afbakken en bestrooien met kleine jonge salieblaadjes. Ik ben benieuwd!

(Ik heb een joekel van een saliestruik in de voortuin en in dit recept gaat een heleboel ^O^ )
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 februari 2021 @ 11:11:03 #49
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_198109072
Yotam kookt nu op BBC1.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 26 februari 2021 @ 10:00:53 #50
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198213459
Ottolenghi O+

Ik heb: het kookboek, plenty, Jeruzalem en Simpel.

Nopi van de bieb geleend om even te testen en Flavour staat nog op mijn verlanglijstje :D

Sweet stiekem ook trouwens _O-
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')