abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_198030452
De halve CUL SC is in de ban van het laatste boek van Yotam Ottolenghi, Flavour. Deze hype neemt het halve topic over. Genoeg aanleiding voor een eigen topic dus.

Ottolenghi is een Brits-IsraŽlische chef met een aantal succesvolle restaurants en kookboeken. Zijn focus ligt op groente, op bijzondere en heftige smaakcombinaties en creatieve manieren van bereiding.

We kunnen hier helaas geen kopieŽn delen van de recepten uit de boeken, tenzij ze elders op internet staan. Dan zijn ze waarschijnlijk uitgegeven als onderdeel van een perskit dus dan mogen ze gedeeld worden. Culy heeft een mooie lijst met recepten op hun website.
Yotam schrijft regelmatig artikelen met recepten voor The Guardian.

Wat is jouw favoriete recept? Viel er wel eens iets tegen? Heb je nog tips bij de bereiding van bepaalde recepten?

Met eeuwige dank aan @minilot die zo lyrisch was over de portobello steaks dat ze ons een ingrediŽnten daar voor op ging sturen O+
Spoilers!
pi_198030666
Ah, deze ga ik zeker volgen! Wij hebben thuis twee (of drie?) van de boeken, waaronder dus Flavour. En maken er regelmatig gebruik van :Y
Shit happens - twice a day if you're lucky
Tinuviel's romanti-kusje :P
25 mei: Towel Day!
Mensen :')
pi_198031250
We hebben kort geleden de portobello steaks gegeten en de komkommer/tahin salade. Mijn hemel, wŠt een heerlijkheid! Met kerst Flavour gekregen, echt geweldig. Fan hier! *O*
Is dat zo?
pi_198031287
Mijn recensies, allen uit Flavour:

Taco's van kool met knolselderij en barbecuesaus van dadels
Goddelijk. De textuur en de gelaagdheid van de smaken was heel bijzonder om gewoon in mijn eigen keuken te maken. De olie en de dadelsaus gaan nog lang mee.
We aten er een aardappelpuree met veel bieslook en de aromatische olie uit het recept bij. Volgende keer neem ik een pittige geitenkaas.


Komkommersalade a la XiŠn Impression
Heel fijn. Deze salade past overal bij en ik kan er van blijven eten. Het is zelfs lekker zonder eerst te marineren.

Eenpans orecchiette puttanesca
Simpel! Leuke smaakcombinatie. Ik had het met standaard cherrytomaten en olijven gemaakt en daardoor was het gewoon lekker maar niet briljant. Met betere kwaliteit ingrediŽnten is dit vast een heel ander gerecht.

Aardappels en gesmoorde eieren met gochujang uit de oven
Ik noem dit maar koolrabishakshuka, dat bekt wat lekkerder. De koolrabi, gochujang en miso is echt een toffe combinatie. De aardappels zijn aan de onderkant zacht en aan de bovenkant knapperig, dat geeft een mooie textuur. Dit is een redelijk simpel door de weeks recept. Ik maak het morgen nog een keer.



Portobellosteaks met puree van limabonen
Pure briljantie. Intense smaken, prachtige texturen. Veel beter dan dit wordt het niet. Werkt ook prima met witte bonen en kastanjechampignons, als het moet. Ik doe al weken overal de overgebleven olie over :9~

Polenta van verse mais met geblakerde paprika's en in soja ingelegde eidooriers
Dit maakte ik gisteren. Groot succes! Ik dacht dat de paprika de held van de maaltijd zou worden maar dat werd de polenta. Door de polenta gaat ook verse mais en Griekse yoghurt. Dat zorgt er voor dat polenta ineens een heel eetbaar bijgerecht wordt. Dat gemarineerde eigeel was een prachtige toevoeging, het maakte het helemaal af.
Ik heb er een spinaziesalade met dressing van de marinade die over was van de paprika's bij gegeten.

Vanavond maak ik de broccoli op twee manieren met chilipeper en komijn.
Spoilers!
pi_198031770
Als je maar ťťn ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:


Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 16-02-2021 12:26:13 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_198032316
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem. :D Tikje overenthousiast dus :')



(En dat mijn peuter Otto heet is toeval. Heus. :7)

[ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 16-02-2021 12:24:53 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_198032733
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:09 schreef minilot het volgende:
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem. :D Tikje overenthousiast :')

[ afbeelding ]
_O_

Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
pi_198033059
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
pi_198033100
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:26 schreef Doedezemaar het volgende:
_O_

Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
Simple is briljant _O_ En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen :o Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_198034302
Ik vind Simple tot dusver juist het minst geslaagde boek, maar ik doe juist wel graag wat meer moeite en lange ingrediŽntenlijsten schrikken me zelden af :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198034405
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Simple is briljant _O_ En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen :o Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
:o Dat boekje heb ik ook, bedenk ik me nu! En @Lucky_Strike, wat heb jij al veel gemaakt uit dat boek. Leuk om te zien en zeer inspirerend! :)
Is dat zo?
pi_198034780
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
Het is echt wel een aanrader :Y
Spoilers!
pi_198035230
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van

Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
stupidity has become as common as common sense was before
pi_198035651
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar ťťn ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:
[ afbeelding ]

Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*
QFT :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198035676
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:18 schreef marcb1974 het volgende:
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van

Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
Die kokosomeletten staan hier ook op de shortlist!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198035698
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198035934
Waar halen jullie je ingrediŽnten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
pi_198036133
Ik haal mijn ingredienten bij een groentewinkel die bijna alles heeft voor Ottolenghi koken. Gebeurt zelden dat hij iets niets heeft.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_198036637
@Doedezemaar Ik woon in een klein dorp en veel is hier Łberhaupt niet verkrijgbaar - ik ben er intussen wel aan gewend geraakt om wat meer bijzondere ingrediŽnten gewoon online te bestellen :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198036986
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wŠt ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.

quote:
2s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9

quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediŽnten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
"Write drunk, edit sober" (E. Hemingway)
pi_198037071
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wŠt ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]

Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9
[..]

Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Xenos, wat slim :D

In Flavour staat achterin een lijstje met gerechten die je binnen 30 minuten of 60 minuten maakt en ook een lijst met eenpansgerechten.
Spoilers!
pi_198037105
Ik maak regelmatig hummus volgens Ottolenghi's recept uit zijn boek 'Jerusalem'.
Haal zijn boeken met enige regelmaat bij de bieb, want ik heb al genoeg (kook-)boeken :)

Lekkere hummus!
  Official ESF Kreviewer dinsdag 16 februari 2021 @ 15:56:47 #23
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_198037206
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_198037338
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Die heb ik ook gemaakt _O_ Geweldig!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_198037862
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wŠt ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]

Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9
[..]

Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Dank voor de tip van Xenos
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')