Simpelquote:Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).
Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.
Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Het kookboek of simpelquote:Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).
Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.
Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Tof menuquote:Op zaterdag 13 maart 2021 19:35 schreef AgnesGru het volgende:
Vandaag Ottolenghi diner![]()
Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
Volgens mij is karton net zo lekker.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so
Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?quote:Op vrijdag 5 maart 2021 09:44 schreef aeaeae het volgende:
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
Ja heb er water bij gedaan maar dacht wellicht ligt het aan het merk bonen? Want er moest veel bij om het zacht te maken.quote:Op zondag 14 maart 2021 22:32 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
quote:I have NEWS! I introduced you to the whole OTK team last week and now I'm very excited to let you know about our new cookbook from the Ottolenghi Test Kitchen, coming out in the autumn.
It's the first in a new series and it's called OTK: Shelf Love. Pre-order a copy, wherever you are here: http://smarturl.it/ShelfLove
I'm so proud of Noor, Verena, Ixta, Chaya, Gitai and Tara, they are the best team anyone could ever wish for and they have all taught me so much over the years. And now they will be sharing all of their tips, recipes and know how with you, so that you can cook with complete confidence at home.
OTK: Shelf Love UK edition is published in September, pre-order a signed copy here: https://ottolenghi.co.uk/shop/books/otk-shelf-love
OTK: Shelf Love US and CA is published in October, pre-order here: http://smarturl.it/ShelfLove
Had je gedroogde cascabel chillies gebruikt of wat anders?quote:Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn![]()
![]()
Hier mijnes:
[ afbeelding ]
Een beeeeeetje een fangirl ben ik welIn 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij
Dus hoera voor dit topic! *volgt*
Je was me voor.quote:Op zondag 21 maart 2021 16:59 schreef golfer het volgende:
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.
[ afbeelding ]
https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI
Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?quote:Op donderdag 25 maart 2021 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net de bloemkool met chiliboter uit Flavour gemaakt. Met romanesco ipv bloemkool.
Erg lekker. Die kunnen we ook wel een keer op de barbecue maken.
[ afbeelding ]
Gewoon vervangen door kipdijfilet of kaasquote:Op donderdag 25 maart 2021 21:28 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?
quote:Op donderdag 25 maart 2021 21:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Gewoon vervangen door kipdijfilet of kaas
Als er een manier is waarop je het wel lekker vindt, is dit het. Maar ik zou gewoon broccoli nemen en wat korter in de oven doen.quote:Op donderdag 25 maart 2021 21:28 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?
https://www.ah.nl/allerha(...)roosterde-auberginesquote:Op maandag 5 april 2021 10:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb eindelijk eens aubergines in huis. Aangezien Yotam de auberginekoning is, wil ik een recept van hem maken. Maar in Flavour staat niets dat me aanspreekt of waar ik de ingrediënten voor in huis heb. Heeft iemand nog een leuke tip?
Dat is inderdaad het recept dat ik zocht. Maar ik had er niet alles voor in huis dus het is aubergine met ansjovisdressing en oregano geworden. Met couscous en amandel. Zeker voor hethaling vatbaar en erg simpel.quote:Op vrijdag 9 april 2021 11:59 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/allerha(...)roosterde-aubergines
Wij hadden deze woensdagJe moet er wat bij maken als extra's. Op zichzelf staand is het net te weinig.
De aubergine kroketten uit Plenty zijn ook heerlijk.quote:Op maandag 5 april 2021 10:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb eindelijk eens aubergines in huis. Aangezien Yotam de auberginekoning is, wil ik een recept van hem maken. Maar in Flavour staat niets dat me aanspreekt of waar ik de ingrediënten voor in huis heb. Heeft iemand nog een leuke tip?
Opgeslagen, dank. Gelijk trek in ook.quote:Op dinsdag 13 april 2021 17:25 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
De aubergine kroketten uit Plenty zijn ook heerlijk.
http://www.toast-nz.com/2(...)rom-ottolenghis.html
De dragon aioli wordt als suggestie gegeven in het boek:
https://theyearofplenty.w(...)eggplant-croquettes/
Hier staat de pittige cherrytomatensaus uit Simpel te pruttelen
https://www.theguardian.c(...)oaf-yotam-ottolenghiquote:Op dinsdag 13 april 2021 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Opgeslagen, dank. Gelijk trek in ook.
Ik heb ineens veel bieten. Weet iemand een leuk Yotam-recept er mee? We lusten ze eigenlijk niet echt. Maar in een recept van onze favoriete chef kunnen we het vast leren eten.
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.quote:Op dinsdag 13 april 2021 21:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
https://www.theguardian.c(...)oaf-yotam-ottolenghi
Ik ben wel benieuwd naar dat brood eigenlijkWant verder dan salades, geroosterd of stamppot kom ik ook nooit.
quote:Op dinsdag 13 april 2021 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.
Bietenpuree met yoghurt en za'atar (uit Jeruzalem):quote:Op dinsdag 13 april 2021 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb ineens veel bieten. Weet iemand een leuk Yotam-recept er mee? We lusten ze eigenlijk niet echt. Maar in een recept van onze favoriete chef kunnen we het vast leren eten.
https://www.ah.nl/allerha(...)-rode-biet-en-honingquote:Op dinsdag 13 april 2021 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.
Die had ik vorige week, zo lekkerquote:Op zondag 18 april 2021 19:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
Net de gestoomde aubergines met gehakt en bosui weer gemaakt uit simpel. Altijd een winner
Ik denk dat dat wel kanquote:Op donderdag 11 november 2021 11:53 schreef Yinny het volgende:
@:sarabi @:lucky-strike @:coolfool
De paddenstoelen ragu voor de lasagne staat op, maar ik heb blijkbaar een errug pittige peper gebruikt. Denken jullie dat het toevoegen van een bechamelsaus laagje de lasagne erg veranderd?
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.quote:Op donderdag 11 november 2021 17:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik denk dat dat wel kanMaar het is vast al klaar. Hoe was het?
Het is wel een gerecht dat al snel too much is inderdaad.quote:Op donderdag 11 november 2021 18:11 schreef Yinny het volgende:
[..]
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.
Nu had ik gewoon wat ik in huis had aan gedroogde paddenstoelen erin gedaan qua gewicht, maar qua smaak had ik dat beter minder kunnen doen.
Ik proefde ook niet de toegevoegde waarde van de oesterzwammen, dus alleen kastanje champignons had ook vast gekund.
Een heleboel werk, want 2 bakblikken met paddenstoelen in de oven.
Wel voor herhaling vatbaar, maar niet al te vaak
Hij klinkt lekker zo met die citroensap. Ik sla hem opquote:Op donderdag 11 november 2021 18:20 schreef Sjeen het volgende:
Ik maakte deze vanmiddag voor mijn collega’s:
https://www.foodandfriend(...)esoep-met-basilicum/
Die is zeker voor herhaling vatbaar
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op allesquote:Op zaterdag 15 januari 2022 16:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had net portobello-olie in mijn soep
Bohquote:Op zaterdag 15 januari 2022 21:54 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op alles
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?quote:Op donderdag 10 februari 2022 16:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren deze orzo puttanesca uit Shelf Love gemaakt: https://www.ontroerendlek(...)ken-orzo-puttanesca/
Zeer zeker voor herhaling vatbaar. In 5 minuten klaar ook.
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.quote:Op donderdag 10 februari 2022 17:04 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?
Ik had al het idee om er een blikje mais in te doen voor wat meer vullingquote:Op donderdag 10 februari 2022 17:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.
Let wel, dit is geen hoogstaand Ottolenghi-gerecht. Maar wel heerlijk comfort food
Goede kick! Lekkerquote:Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen.![]()
Eerder deze week de "Sobanoedels met limoen, kardemom en avocado" (Simpel, p.181) gemaakt. Ik ben normaal niet zo dol op koude noedels/pasta, maar ik vond het heerlijk. Koud dus en ook fris van smaak, dus vooral ook lekker met warm weer.
Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker.![]()
Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]
Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanraderquote:Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen.![]()
Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker.![]()
Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]
Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Goeie tip! Ik kom om in de courgettes dus alle variatie is welkom.quote:Op maandag 1 augustus 2022 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanrader![]()
Ik maakte er de ovenfrietjes met feta en oregano uit Simple bij. Lekker!
Vorige week maakte ik de courgettesalade met basilicum en walnoot, ook Simple. Die komt echt vaker op het menu
Wat een feestquote:Op zondag 21 augustus 2022 20:03 schreef Bleie het volgende:
Oh, een Ottolenghi-topic!
Ik ga volgend weekend voor zo’n 20 mensen een Ottolenghi-avond verzorgen. Ik heb Sweet, Simpel en Flavour. Ben nu aan bedenken wat ik allemaal ga maken.
Kanshebbers:
Stoofpot van linzen en aubergine
Paddenstoelenlasagne
Geroosterdebieten
Couscoussalade
Hummus
Wittebonenpuree
Iemand nog enorme aanraders? Wel graag vega.
Maar deze heb ik inmiddels 2x gemaakt en wat een heerlijk recept is dit zeg, jeetjequote:Op woensdag 19 januari 2022 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Gisteren deze pastasaus gemaakt https://ottolenghi.co.uk/(...)ck-olives-and-capers. De smaak was heerlijk, ik had de helft van de hoeveelheid harissa gebruikt en daarmee was het net pittig genoeg. Maar de hoeveelheid was niet eens genoeg voor 2 personen, dus de volgende keer verzin ik er wel een voorgerecht bij ofzo en dan voeg ik ook een paar zongedroogde tomaten toe.
Welcome to the clubquote:Op woensdag 31 augustus 2022 18:59 schreef NoCigar het volgende:
Gisteren dit topic voor net eerst gelezen, vandaag de portobello-steaks en de komkommersalade gemaakt. Heerlijk!
quote:Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.
Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]
Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)
[ afbeelding ]
Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)
Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)
Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
Oh ja die worteltjes! Die waren een tijdlang hier ook favoriet. En de goede granaatappels liggen binnenkort weer in de Marrokkaanse winkels hier…quote:Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.
Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]
Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)
[ afbeelding ]
Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)
Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)
Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
Wow, voor hoeveel man?quote:Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn.
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruiktquote:Op vrijdag 2 september 2022 11:44 schreef mascara-klodder het volgende:
Zowel de Turk als de Jumbo hadden geen harissa
Dus dit maar gekocht. Moet dan toch ook goedkomen?
[ link | afbeelding ]
Tnx! Wil het sowieso niet te pittig hebben. Maar de smaak van harissa is wel ernstig lekkerquote:Op vrijdag 2 september 2022 11:54 schreef Molo het volgende:
[..]
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruikt
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |