abonnement Unibet Coolblue
pi_205719179
Oh ja, een van de vrienden voor ons eetfestijn mag geen citroen/limoen. Dat zit natuurlijk in heel veel recepten. Kan ik het vrij ongestraft vervangen door azijn, denken jullie?
pi_205805082
Gisteren dit topic voor net eerst gelezen, vandaag de portobello-steaks en de komkommersalade gemaakt. Heerlijk!
anonieme razernist
pi_205806109
quote:
2s.gif Op woensdag 31 augustus 2022 18:59 schreef NoCigar het volgende:
Gisteren dit topic voor net eerst gelezen, vandaag de portobello-steaks en de komkommersalade gemaakt. Heerlijk!
Welcome to the club *O*

Ik maakte gisteren de hasselbackbieten uit Flavour. De bieten heeft mijn man eerst op de barbecue gepoft :9~
Spoilers!
pi_205814472
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.

Het was heerlijk allemaal!


Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)



Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)

Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)

Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
pi_205814729
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.

Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]

Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)

[ afbeelding ]

Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)

Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)

Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
_O_

Is het nog gelukt met de citroensap vervangen door azijn?
Spoilers!
pi_205814741
Ik wil ook zo’n eetfestijn :Y)
pi_205815563
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.

Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]

Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)

[ afbeelding ]

Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)

Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)

Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
Oh ja die worteltjes! Die waren een tijdlang hier ook favoriet. En de goede granaatappels liggen binnenkort weer in de Marrokkaanse winkels hier…
pi_205815977
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn.
Wow, voor hoeveel man?

Edit:
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour) <- Is dit hetzelfde als de gepureerde bonen van/bij de portobello's?
anonieme razernist
pi_205818013
We waren met 17 personen (waaronder mijn kinderen van 10 en 12, die alleen maar couscous hebben gegeten en nog een puber die een puberbui had en niets wilde eten). Het was eigenlijk maar net genoeg.

Citroensap vervangen door azijn ging prima volgens mij; in elk geval was alles smakelijk. Alleen in de bietensalade had ik wel de ingemaakte citroen laten zitten, dus die heeft desbetreffende persoon niet gegeten.

De wittebonenpuree was wel echt een ander gerecht dan die met de portobello's (deze staat op blz. 76 geloof ik). Als ik het recept bekijk, is die ik gemaakt heb wat eenvoudiger om te maken. Ik vond het niet ingewikkeld in elk geval. Er zit wel ook knoflookolie bij, waar nog wat van over is, dus die heb ik gisteren over de gebakken aardappels gegooid. Heerlijk!

Het was echt superleuk en -lekker allemaal. We willen dit dus zeker nog een keer doen, maar dan met 3 of 4 koks die allemaal bijvoorbeeld 2 gerechten meenemen. We hebben een aantal mensen in de groep die goed kunnen koken, dus dat lukt wel.
pi_205818295
Wat een feest, Bleie :9

Ik ga zo naar de supermarkt, tomaatjes halen voor de stoofpot van aubergine en linzen.
Tomaatjes is het enige wat ik niet in huis heb.

Edit: ook de worteltjes ga ik maken heb morgen mijn ouders op bezoek voor de lunch.

Tomaten met feta, rode ui en olijven erbij dan heb ik toch wel een prima lunch bij elkaar :9

[ Bericht 35% gewijzigd door mascara-klodder op 02-09-2022 10:30:44 ]
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205818472
Ik heb gisteren een underwhelming Ottolenghi gerecht gemaakt. Hoe dan 8)7
Was een bloemkoolsalade waar zowel geroosterde bloemkool als rauwe geraspte bloemkool in ging. En pistachenoten en granaatappelpitjes.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205819045
Zowel de Turk als de Jumbo hadden geen harissa :')
Dus dit maar gekocht. Moet dan toch ook goedkomen?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  vrijdag 2 september 2022 @ 11:54:48 #163
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_205819178
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:44 schreef mascara-klodder het volgende:
Zowel de Turk als de Jumbo hadden geen harissa :')
Dus dit maar gekocht. Moet dan toch ook goedkomen?
[ link | afbeelding ]
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruikt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_205819219
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2022 11:54 schreef Molo het volgende:

[..]
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruikt
Tnx! Wil het sowieso niet te pittig hebben. Maar de smaak van harissa is wel ernstig lekker :9

Ik ga de keuken in *O* Heb er helemaal zin in.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205819654
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2022 10:19 schreef mascara-klodder het volgende:
Wat een feest, Bleie :9

Ik ga zo naar de supermarkt, tomaatjes halen voor de stoofpot van aubergine en linzen.
Tomaatjes is het enige wat ik niet in huis heb.

Edit: ook de worteltjes ga ik maken heb morgen mijn ouders op bezoek voor de lunch.

Tomaten met feta, rode ui en olijven erbij dan heb ik toch wel een prima lunch bij elkaar :9
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
pi_205819835
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 12:37 schreef Bleie het volgende:

[..]
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
Tnx voor de tip ^O^

De aubergines staan inmiddels in de oven. Heb ook echt trek erin.

Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205820325
Ik hou niet zoveel van aubergine, maar tot nu toe was elk gerecht van Ottolenghi met aubergine er in domweg goddelijk lekker.

Benieuwd naar het resultaat, MK!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_205820775
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 13:21 schreef Isabeau het volgende:
Ik hou niet zoveel van aubergine, maar tot nu toe was elk gerecht van Ottolenghi met aubergine er in domweg goddelijk lekker.

Benieuwd naar het resultaat, MK!
Ik ook :D

De wortels doe ik er even maar 3 van om te testen.

Rest maak ik wel al schoon voor morgen inc de glacering (is dat een echt woord? :@ :') )

Inmiddels ook courgette en parmezaan geraspt want heb besloten ook nog koekjes erbij te bakken.

De stukjes parmezaan die overbleven in de masjien snij ik kleine blokjes van en doe ik straks in de broccoli-courgette-romanesco soep die ik vanochtend uit de vriezer had gehaald :9

Heerlijk zo'n dagje tutten in de keuken.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205820852
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 12:37 schreef Bleie het volgende:

[..]
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
Heb de champignons gelijk gebakken en keek net na een uur uit laten lekken in de schaal eronder en daar lag echt ontzettend veel vocht in :o Zou het daar misschien door komen bij jou? Niet lang genoeg uit laten lekken?
Denk dat er wel 150/200 ml vocht in lag. En dan heb ik maar 250gr kastanjechampignons gebruikt. Jij zal aanzienlijk meer champignons hebben gebruikt.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205821614
*O* De wortels waren helaas niet gaar, die voor morgen kook ik dus even voor. Smaak was prima.

De aubergine-linzenstoof is erg lekker. Doe er zo nog wel wat zout bij. Vond 'm ietwat flauw.

Geloof dat er ook nog koriander bij moest maar dat vinden mijn ouders niet lekker.

Ga zo eerst de keuken opruimen want die is nu ontploft :') en dan de courgettekoekjes met parmezaan maken en de rest vd wortels schoonmaken en voorkoken.

Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205823266
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 14:18 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]
Heb de champignons gelijk gebakken en keek net na een uur uit laten lekken in de schaal eronder en daar lag echt ontzettend veel vocht in :o Zou het daar misschien door komen bij jou? Niet lang genoeg uit laten lekken?
Denk dat er wel 150/200 ml vocht in lag. En dan heb ik maar 250gr kastanjechampignons gebruikt. Jij zal aanzienlijk meer champignons hebben gebruikt.
Ja, dat zal wel. We hadden niet heel veel tijd. Het ziet er heerlijk uit!
pi_205823445
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2022 18:57 schreef Bleie het volgende:

[..]
Ja, dat zal wel. We hadden niet heel veel tijd. Het ziet er heerlijk uit!
Tnx.

Net even nagemeten maar het was 100ml vocht wat er in een uur tijd uit de gebakken champignons kwam.

De courgettekoekjes met parmezaan horen eigenlijk niet in dit topic maar ze zijn echt ontzettend lekker.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205833460
De lunch was goedgekeurd door mijn ouders, ze hebben heerlijk gegeten O+
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_205911269
Ik heb daarnet de stoofpot van gort en koolrabi uit Flavour gemaakt. Lekker zeg :9 Het is prima comfort food, je slobbert het zo naar binnen.
Spoilers!
pi_205944760
Shelf love is nu te koop voor 20 euro....doen of niet?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')