quote:Op dinsdag 16 februari 2021 12:09 schreef minilot het volgende:
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem. Tikje overenthousiast
[ afbeelding ]
Simple is briljant En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.quote:Op dinsdag 16 februari 2021 12:26 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
Dat boekje heb ik ook, bedenk ik me nu! En @Lucky_Strike, wat heb jij al veel gemaakt uit dat boek. Leuk om te zien en zeer inspirerend!quote:Op dinsdag 16 februari 2021 12:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Simple is briljant En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
Het is echt wel een aanraderquote:Op dinsdag 16 februari 2021 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
QFTquote:Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn
Hier mijnes:
[ afbeelding ]
Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij
Dus hoera voor dit topic! *volgt*
Die kokosomeletten staan hier ook op de shortlist!quote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:18 schreef marcb1974 het volgende:
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van
Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk!quote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916
ooit mijn allereerste recept was van Yotam.
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghiquote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Xenos, wat slimquote:Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk!
[..]
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Die heb ik ook gemaakt Geweldig!quote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916
ooit mijn allereerste recept was van Yotam.
Dank voor de tip van Xenosquote:Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk!
[..]
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..quote:Op dinsdag 16 februari 2021 15:56 schreef Kreator het volgende:
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
. Lief. Dankje.quote:Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..
[ afbeelding ]
..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Misschien staat het bij die recepten op The Guardian. Dat zijn voor zover ik kan zien lang niet allemaal recepten uit zijn boeken (toch @minilot?). Link staat in de OP.quote:Op dinsdag 16 februari 2021 16:54 schreef Kreator het volgende:
[..]
. Lief. Dankje.
Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
Wat maak je er bij?quote:Op dinsdag 16 februari 2021 16:42 schreef minilot het volgende:
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavond Helemaal extra zin erin gekregen door dit topic
Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..quote:Op dinsdag 16 februari 2021 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat maak je er bij?
Ik ga aan de slag met de broccoli
Klinkt goedquote:Op dinsdag 16 februari 2021 18:58 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..
[ afbeelding ]
Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli?
Ik meng idd zelf harissa met rozenwater, voor die papardelle met olijven. Superlekker!quote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Net als zwarte knoflook!quote:Op woensdag 17 februari 2021 05:29 schreef Barreltje het volgende:
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen
https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
Wellicht.. mijn AH is echt een buurt super.. dus niet eens een XL..quote:Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Net als zwarte knoflook!
Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Die taart met blauwe kaas en biet is wel echt lekker, die bietjes maak ik ook los als we weer eens bieten over hebben.quote:Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..
[ afbeelding ]
..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemenquote:Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Net als zwarte knoflook!
Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.quote:Op woensdag 17 februari 2021 09:32 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
De dichtstbijzijnde AH is een XL, dus dat komt wel goed, bedankt voor de tip, want ik ben echt heel benieuwd naar de zwarte knoflookquote:Op woensdag 17 februari 2021 10:11 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
Bedankt voor de tip!quote:Op vrijdag 26 februari 2021 10:40 schreef Doedezemaar het volgende:
Net Flavour en Simple besteld. De Engelse uitgaves waren bij bol.com afgeprijsd, dus ik heb nu ¤36 betaald voor die 2 samen.
Thanks voor de tip. Simple & Flavour gekocht zojuist.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.
Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter
Wij eten straks die komkommersalade. Zó lekker!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren de harissaaardappels met tahini gemaakt uit Flavour. En omdat ik eerder deze week exact hetzelfde recept maar dan met pompoen vond, heb ik het gewoon pompoen én aardappel gemaakt. Erg lekker, maar wel redelijk gewoon in vergelijking met de rest. Ik ga deze zeker nogmaals maken.
De tahindressing is trouwens hetzelfde als van de komkommersalade. Yotam recyclet zijn recepten
Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.quote:Op maandag 1 maart 2021 14:33 schreef Molo het volgende:
Welk gerecht moet ik als eerste maken uit Flavour of Simple? Beide zijn net binnen gekomen hier.
Wel doordeweeks dus een simpele korte graag
Zin an
Ja dat is wel een goeiequote:Op maandag 1 maart 2021 15:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.
Herkenbaarquote:Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ottolenghi is wel een groot olijfolie gebruiker ja in sommige recepten minderen we dat wel.quote:Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ik gooi het er ook gewoon niet zoveel in, heb niet altijd het idee dat het nodig is.quote:Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris sausSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker )
De Plenty heb ik juist heelveel uit gekookt. De Plenty More vond ik juist omslachtig.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.
Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter
quote:Op dinsdag 2 maart 2021 18:44 schreef noodgang het volgende:
Ondertussen de Limabonen in Gerookte Cascabel Olie gemaakt samen met de Zwarte bonen met kokos, chili en limoen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris sausUit welk boek is dit?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker )Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
Ohjaquote:
Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkortquote:Op donderdag 4 maart 2021 19:40 schreef Lonaa het volgende:
Bohhh. De polenta met zoete puntpaprika uit Flavour is heerlijk
@Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkort
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:06 schreef Lonaa het volgende:
[..]
@:Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept.
Dat snap ik in de essentie wel. Ik heb dat idee met polenta ook wel een beetje (met pasta ook trouwens. Of rijst ) maar hier zat smaak aan en de consistentie was prettig en warm en jup.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so
Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Simpelquote:Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).
Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.
Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Het kookboek of simpelquote:Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).
Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.
Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Tof menuquote:Op zaterdag 13 maart 2021 19:35 schreef AgnesGru het volgende:
Vandaag Ottolenghi diner
Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
Volgens mij is karton net zo lekker.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so
Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?quote:Op vrijdag 5 maart 2021 09:44 schreef aeaeae het volgende:
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
Ja heb er water bij gedaan maar dacht wellicht ligt het aan het merk bonen? Want er moest veel bij om het zacht te maken.quote:Op zondag 14 maart 2021 22:32 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
quote:I have NEWS! I introduced you to the whole OTK team last week and now I'm very excited to let you know about our new cookbook from the Ottolenghi Test Kitchen, coming out in the autumn.
It's the first in a new series and it's called OTK: Shelf Love. Pre-order a copy, wherever you are here: http://smarturl.it/ShelfLove
I'm so proud of Noor, Verena, Ixta, Chaya, Gitai and Tara, they are the best team anyone could ever wish for and they have all taught me so much over the years. And now they will be sharing all of their tips, recipes and know how with you, so that you can cook with complete confidence at home.
OTK: Shelf Love UK edition is published in September, pre-order a signed copy here: https://ottolenghi.co.uk/shop/books/otk-shelf-love
OTK: Shelf Love US and CA is published in October, pre-order here: http://smarturl.it/ShelfLove
Had je gedroogde cascabel chillies gebruikt of wat anders?quote:Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn
Hier mijnes:
[ afbeelding ]
Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij
Dus hoera voor dit topic! *volgt*
Je was me voor.quote:Op zondag 21 maart 2021 16:59 schreef golfer het volgende:
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.
[ afbeelding ]
https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI
Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?quote:Op donderdag 25 maart 2021 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net de bloemkool met chiliboter uit Flavour gemaakt. Met romanesco ipv bloemkool.
Erg lekker. Die kunnen we ook wel een keer op de barbecue maken.
[ afbeelding ]
Gewoon vervangen door kipdijfilet of kaasquote:Op donderdag 25 maart 2021 21:28 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?
Goeden tip, bedankt.quote:Op donderdag 25 maart 2021 21:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Gewoon vervangen door kipdijfilet of kaas
Als er een manier is waarop je het wel lekker vindt, is dit het. Maar ik zou gewoon broccoli nemen en wat korter in de oven doen.quote:Op donderdag 25 maart 2021 21:28 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?
https://www.ah.nl/allerha(...)roosterde-auberginesquote:Op maandag 5 april 2021 10:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb eindelijk eens aubergines in huis. Aangezien Yotam de auberginekoning is, wil ik een recept van hem maken. Maar in Flavour staat niets dat me aanspreekt of waar ik de ingrediënten voor in huis heb. Heeft iemand nog een leuke tip?
Dat is inderdaad het recept dat ik zocht. Maar ik had er niet alles voor in huis dus het is aubergine met ansjovisdressing en oregano geworden. Met couscous en amandel. Zeker voor hethaling vatbaar en erg simpel.quote:Op vrijdag 9 april 2021 11:59 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/allerha(...)roosterde-aubergines
Wij hadden deze woensdag Je moet er wat bij maken als extra's. Op zichzelf staand is het net te weinig.
De aubergine kroketten uit Plenty zijn ook heerlijk.quote:Op maandag 5 april 2021 10:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb eindelijk eens aubergines in huis. Aangezien Yotam de auberginekoning is, wil ik een recept van hem maken. Maar in Flavour staat niets dat me aanspreekt of waar ik de ingrediënten voor in huis heb. Heeft iemand nog een leuke tip?
Opgeslagen, dank. Gelijk trek in ook.quote:Op dinsdag 13 april 2021 17:25 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
De aubergine kroketten uit Plenty zijn ook heerlijk.
http://www.toast-nz.com/2(...)rom-ottolenghis.html
De dragon aioli wordt als suggestie gegeven in het boek:
https://theyearofplenty.w(...)eggplant-croquettes/
Hier staat de pittige cherrytomatensaus uit Simpel te pruttelen
https://www.theguardian.c(...)oaf-yotam-ottolenghiquote:Op dinsdag 13 april 2021 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Opgeslagen, dank. Gelijk trek in ook.
Ik heb ineens veel bieten. Weet iemand een leuk Yotam-recept er mee? We lusten ze eigenlijk niet echt. Maar in een recept van onze favoriete chef kunnen we het vast leren eten.
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.quote:Op dinsdag 13 april 2021 21:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
https://www.theguardian.c(...)oaf-yotam-ottolenghi
Ik ben wel benieuwd naar dat brood eigenlijk Want verder dan salades, geroosterd of stamppot kom ik ook nooit.
en ik hoopte op een review van jou voor ik het probeerquote:Op dinsdag 13 april 2021 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.
Bietenpuree met yoghurt en za'atar (uit Jeruzalem):quote:Op dinsdag 13 april 2021 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb ineens veel bieten. Weet iemand een leuk Yotam-recept er mee? We lusten ze eigenlijk niet echt. Maar in een recept van onze favoriete chef kunnen we het vast leren eten.
https://www.ah.nl/allerha(...)-rode-biet-en-honingquote:Op dinsdag 13 april 2021 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.
Die had ik vorige week, zo lekker Gaan wel idioot veel ingrediënten in en dan vraag ik me altijd af of ik niet wat weg kan laten, of je dat zou merken Maar de aubergines zo zijn echt lekker.quote:Op zondag 18 april 2021 19:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
Net de gestoomde aubergines met gehakt en bosui weer gemaakt uit simpel. Altijd een winner
Ik denk dat dat wel kan Maar het is vast al klaar. Hoe was het?quote:Op donderdag 11 november 2021 11:53 schreef Yinny het volgende:
@:sarabi @:lucky-strike @:coolfool
De paddenstoelen ragu voor de lasagne staat op, maar ik heb blijkbaar een errug pittige peper gebruikt. Denken jullie dat het toevoegen van een bechamelsaus laagje de lasagne erg veranderd?
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.quote:Op donderdag 11 november 2021 17:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik denk dat dat wel kan Maar het is vast al klaar. Hoe was het?
Het is wel een gerecht dat al snel too much is inderdaad.quote:Op donderdag 11 november 2021 18:11 schreef Yinny het volgende:
[..]
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.
Nu had ik gewoon wat ik in huis had aan gedroogde paddenstoelen erin gedaan qua gewicht, maar qua smaak had ik dat beter minder kunnen doen.
Ik proefde ook niet de toegevoegde waarde van de oesterzwammen, dus alleen kastanje champignons had ook vast gekund.
Een heleboel werk, want 2 bakblikken met paddenstoelen in de oven.
Wel voor herhaling vatbaar, maar niet al te vaak
Hij klinkt lekker zo met die citroensap. Ik sla hem opquote:Op donderdag 11 november 2021 18:20 schreef Sjeen het volgende:
Ik maakte deze vanmiddag voor mijn collega’s:
https://www.foodandfriend(...)esoep-met-basilicum/
Die is zeker voor herhaling vatbaar
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op allesquote:Op zaterdag 15 januari 2022 16:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had net portobello-olie in mijn soep
Bohquote:Op zaterdag 15 januari 2022 21:54 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op alles
Ik maak denk ik nieuw potje van de weekquote:
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?quote:Op donderdag 10 februari 2022 16:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren deze orzo puttanesca uit Shelf Love gemaakt: https://www.ontroerendlek(...)ken-orzo-puttanesca/
Zeer zeker voor herhaling vatbaar. In 5 minuten klaar ook.
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.quote:Op donderdag 10 februari 2022 17:04 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?
Ik had al het idee om er een blikje mais in te doen voor wat meer vullingquote:Op donderdag 10 februari 2022 17:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.
Let wel, dit is geen hoogstaand Ottolenghi-gerecht. Maar wel heerlijk comfort food
Goede kick! Lekkerquote:Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen.
Eerder deze week de "Sobanoedels met limoen, kardemom en avocado" (Simpel, p.181) gemaakt. Ik ben normaal niet zo dol op koude noedels/pasta, maar ik vond het heerlijk. Koud dus en ook fris van smaak, dus vooral ook lekker met warm weer.
Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker.
Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]
Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanraderquote:Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen.
Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker.
Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]
Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Goeie tip! Ik kom om in de courgettes dus alle variatie is welkom.quote:Op maandag 1 augustus 2022 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanrader
Ik maakte er de ovenfrietjes met feta en oregano uit Simple bij. Lekker!
Vorige week maakte ik de courgettesalade met basilicum en walnoot, ook Simple. Die komt echt vaker op het menu
Wat een feestquote:Op zondag 21 augustus 2022 20:03 schreef Bleie het volgende:
Oh, een Ottolenghi-topic!
Ik ga volgend weekend voor zo’n 20 mensen een Ottolenghi-avond verzorgen. Ik heb Sweet, Simpel en Flavour. Ben nu aan bedenken wat ik allemaal ga maken.
Kanshebbers:
Stoofpot van linzen en aubergine
Paddenstoelenlasagne
Geroosterdebieten
Couscoussalade
Hummus
Wittebonenpuree
Iemand nog enorme aanraders? Wel graag vega.
Maar deze heb ik inmiddels 2x gemaakt en wat een heerlijk recept is dit zeg, jeetje . Mijn kinderen (0 en 3) eten dit niet, die vreten het gewoonquote:Op woensdag 19 januari 2022 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Gisteren deze pastasaus gemaakt https://ottolenghi.co.uk/(...)ck-olives-and-capers. De smaak was heerlijk, ik had de helft van de hoeveelheid harissa gebruikt en daarmee was het net pittig genoeg. Maar de hoeveelheid was niet eens genoeg voor 2 personen, dus de volgende keer verzin ik er wel een voorgerecht bij ofzo en dan voeg ik ook een paar zongedroogde tomaten toe.
Welcome to the clubquote:Op woensdag 31 augustus 2022 18:59 schreef NoCigar het volgende:
Gisteren dit topic voor net eerst gelezen, vandaag de portobello-steaks en de komkommersalade gemaakt. Heerlijk!
quote:Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.
Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]
Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)
[ afbeelding ]
Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)
Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)
Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
Oh ja die worteltjes! Die waren een tijdlang hier ook favoriet. En de goede granaatappels liggen binnenkort weer in de Marrokkaanse winkels hier…quote:Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn. Door allerlei gedoe had ik maar heel beperkte voorbereidingstijd, maar ik had gelukkig wel hulp.
Het was heerlijk allemaal!
[ afbeelding ]
Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)
Wittebonenpuree met knoflook aioli (Flavour)
[ afbeelding ]
Tomatensalade en yoghurt met limoen en kardemom (Flavour)
Geroosterde wortels met harissa en granaatappelpitten (Simple)
Geroosterde biet met yoghurt en ingemaakte citroen (Simple)
Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden (Simple)
Niet op de foto: stoofpot van linzen en aubergine (Simple)
Iemand anders had als toetje kwarktaart met honing en tijm en amandelgebak met bramen en laurier (beide uit Simple) gemaakt. Goddelijk allebei!
Wow, voor hoeveel man?quote:Op donderdag 1 september 2022 19:55 schreef Bleie het volgende:
Afgelopen zondag was ons Ottolenghi-festijn.
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruiktquote:Op vrijdag 2 september 2022 11:44 schreef mascara-klodder het volgende:
Zowel de Turk als de Jumbo hadden geen harissa
Dus dit maar gekocht. Moet dan toch ook goedkomen?
[ link | afbeelding ]
Tnx! Wil het sowieso niet te pittig hebben. Maar de smaak van harissa is wel ernstig lekkerquote:Op vrijdag 2 september 2022 11:54 schreef Molo het volgende:
[..]
Yep, hou er wel rekening mee dat deze (volgens mij, in herinnering) een stuk scherper is qua pittigheid dan diegene die Ottolenghi gebruikt
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.quote:Op vrijdag 2 september 2022 10:19 schreef mascara-klodder het volgende:
Wat een feest, Bleie
Ik ga zo naar de supermarkt, tomaatjes halen voor de stoofpot van aubergine en linzen.
Tomaatjes is het enige wat ik niet in huis heb.
Edit: ook de worteltjes ga ik maken heb morgen mijn ouders op bezoek voor de lunch.
Tomaten met feta, rode ui en olijven erbij dan heb ik toch wel een prima lunch bij elkaar
Tnx voor de tipquote:Op vrijdag 2 september 2022 12:37 schreef Bleie het volgende:
[..]
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
Ik ookquote:Op vrijdag 2 september 2022 13:21 schreef Isabeau het volgende:
Ik hou niet zoveel van aubergine, maar tot nu toe was elk gerecht van Ottolenghi met aubergine er in domweg goddelijk lekker.
Benieuwd naar het resultaat, MK!
Heb de champignons gelijk gebakken en keek net na een uur uit laten lekken in de schaal eronder en daar lag echt ontzettend veel vocht in Zou het daar misschien door komen bij jou? Niet lang genoeg uit laten lekken?quote:Op vrijdag 2 september 2022 12:37 schreef Bleie het volgende:
[..]
Wij vonden hem heerlijk, maar wel wat vochtig. Zou dus uitkijken met het toevoegen van water.
Ja, dat zal wel. We hadden niet heel veel tijd. Het ziet er heerlijk uit!quote:Op vrijdag 2 september 2022 14:18 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Heb de champignons gelijk gebakken en keek net na een uur uit laten lekken in de schaal eronder en daar lag echt ontzettend veel vocht in Zou het daar misschien door komen bij jou? Niet lang genoeg uit laten lekken?
Denk dat er wel 150/200 ml vocht in lag. En dan heb ik maar 250gr kastanjechampignons gebruikt. Jij zal aanzienlijk meer champignons hebben gebruikt.
Tnx.quote:Op vrijdag 2 september 2022 18:57 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ja, dat zal wel. We hadden niet heel veel tijd. Het ziet er heerlijk uit!
Die hadden wij vandaag. Boh, wat lekker!quote:Op vrijdag 9 september 2022 20:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb daarnet de stoofpot van gort en koolrabi uit Flavour gemaakt. Lekker zeg Het is prima comfort food, je slobbert het zo naar binnen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |