quote:Op dinsdag 16 februari 2021 12:09 schreef minilot het volgende:
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem.Tikje overenthousiast
[ afbeelding ]
Simple is briljantquote:Op dinsdag 16 februari 2021 12:26 schreef Doedezemaar het volgende:
![]()
Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
quote:Op dinsdag 16 februari 2021 12:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Simple is briljantEn dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen
Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
Het is echt wel een aanraderquote:Op dinsdag 16 februari 2021 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
QFTquote:Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn![]()
![]()
Hier mijnes:
[ afbeelding ]
Een beeeeeetje een fangirl ben ik welIn 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij
Dus hoera voor dit topic! *volgt*
Die kokosomeletten staan hier ook op de shortlist!quote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:18 schreef marcb1974 het volgende:
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van
Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk!quote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916
ooit mijn allereerste recept was van Yotam.
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghiquote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Xenos, wat slimquote:Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk!
[..]
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Die heb ik ook gemaaktquote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916
ooit mijn allereerste recept was van Yotam.
Dank voor de tip van Xenosquote:Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk!
[..]
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..quote:Op dinsdag 16 februari 2021 15:56 schreef Kreator het volgende:
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
quote:Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..
[ afbeelding ]
..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Misschien staat het bij die recepten op The Guardian. Dat zijn voor zover ik kan zien lang niet allemaal recepten uit zijn boeken (toch @minilot?). Link staat in de OP.quote:Op dinsdag 16 februari 2021 16:54 schreef Kreator het volgende:
[..]. Lief. Dankje.
Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
Wat maak je er bij?quote:Op dinsdag 16 februari 2021 16:42 schreef minilot het volgende:
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavondHelemaal extra zin erin gekregen door dit topic
Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..quote:Op dinsdag 16 februari 2021 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat maak je er bij?
Ik ga aan de slag met de broccoli
Klinkt goedquote:Op dinsdag 16 februari 2021 18:58 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..
[ afbeelding ]
Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli?
Ik meng idd zelf harissa met rozenwater, voor die papardelle met olijven. Superlekker!quote:Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Net als zwarte knoflook!quote:Op woensdag 17 februari 2021 05:29 schreef Barreltje het volgende:
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen
https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
Wellicht.. mijn AH is echt een buurt super.. dus niet eens een XL..quote:Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Net als zwarte knoflook!
Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Die taart met blauwe kaas en biet is wel echt lekker, die bietjes maak ik ook los als we weer eens bieten over hebben.quote:Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..
[ afbeelding ]
..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemenquote:Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Net als zwarte knoflook!
Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.quote:Op woensdag 17 februari 2021 09:32 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
De dichtstbijzijnde AH is een XL, dus dat komt wel goed, bedankt voor de tip, want ik ben echt heel benieuwd naar de zwarte knoflookquote:Op woensdag 17 februari 2021 10:11 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
Bedankt voor de tip!quote:Op vrijdag 26 februari 2021 10:40 schreef Doedezemaar het volgende:
Net Flavour en Simple besteld. De Engelse uitgaves waren bij bol.com afgeprijsd, dus ik heb nu ¤36 betaald voor die 2 samen.
Thanks voor de tip. Simple & Flavour gekocht zojuist.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.
Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter
Wij eten straks die komkommersalade. Zó lekker!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren de harissaaardappels met tahini gemaakt uit Flavour. En omdat ik eerder deze week exact hetzelfde recept maar dan met pompoen vond, heb ik het gewoon pompoen én aardappel gemaakt. Erg lekker, maar wel redelijk gewoon in vergelijking met de rest. Ik ga deze zeker nogmaals maken.
De tahindressing is trouwens hetzelfde als van de komkommersalade. Yotam recyclet zijn recepten
Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.quote:Op maandag 1 maart 2021 14:33 schreef Molo het volgende:
Welk gerecht moet ik als eerste maken uit Flavour of Simple? Beide zijn net binnen gekomen hier.
Wel doordeweeks dus een simpele korte graag
Zin an
Ja dat is wel een goeiequote:Op maandag 1 maart 2021 15:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.
Herkenbaarquote:Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ottolenghi is wel een groot olijfolie gebruiker jaquote:Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ik gooi het er ook gewoon niet zoveel in, heb niet altijd het idee dat het nodig is.quote:Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris sausSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker)
De Plenty heb ik juist heelveel uit gekookt. De Plenty More vond ik juist omslachtig.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.
Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter
quote:Op dinsdag 2 maart 2021 18:44 schreef noodgang het volgende:
Ondertussen de Limabonen in Gerookte Cascabel Olie gemaakt samen met de Zwarte bonen met kokos, chili en limoen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris sausUit welk boek is dit?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker)
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
Ohjaquote:
Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkortquote:Op donderdag 4 maart 2021 19:40 schreef Lonaa het volgende:
Bohhh. De polenta met zoete puntpaprika uit Flavour is heerlijk
@Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkort
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:06 schreef Lonaa het volgende:
[..]
@:Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept.
Dat snap ik in de essentie wel. Ik heb dat idee met polenta ook wel een beetje (met pasta ook trouwens. Of rijstquote:Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so
Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Simpelquote:Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).
Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.
Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Het kookboek of simpelquote:Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).
Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.
Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Tof menuquote:Op zaterdag 13 maart 2021 19:35 schreef AgnesGru het volgende:
Vandaag Ottolenghi diner![]()
Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
Volgens mij is karton net zo lekker.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so
Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?quote:Op vrijdag 5 maart 2021 09:44 schreef aeaeae het volgende:
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
Ja heb er water bij gedaan maar dacht wellicht ligt het aan het merk bonen? Want er moest veel bij om het zacht te maken.quote:Op zondag 14 maart 2021 22:32 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
quote:I have NEWS! I introduced you to the whole OTK team last week and now I'm very excited to let you know about our new cookbook from the Ottolenghi Test Kitchen, coming out in the autumn.
It's the first in a new series and it's called OTK: Shelf Love. Pre-order a copy, wherever you are here: http://smarturl.it/ShelfLove
I'm so proud of Noor, Verena, Ixta, Chaya, Gitai and Tara, they are the best team anyone could ever wish for and they have all taught me so much over the years. And now they will be sharing all of their tips, recipes and know how with you, so that you can cook with complete confidence at home.
OTK: Shelf Love UK edition is published in September, pre-order a signed copy here: https://ottolenghi.co.uk/shop/books/otk-shelf-love
OTK: Shelf Love US and CA is published in October, pre-order here: http://smarturl.it/ShelfLove
Had je gedroogde cascabel chillies gebruikt of wat anders?quote:Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn![]()
![]()
Hier mijnes:
[ afbeelding ]
Een beeeeeetje een fangirl ben ik welIn 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij
Dus hoera voor dit topic! *volgt*
Je was me voor.quote:Op zondag 21 maart 2021 16:59 schreef golfer het volgende:
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.
[ afbeelding ]
https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |