abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_198030452
De halve CUL SC is in de ban van het laatste boek van Yotam Ottolenghi, Flavour. Deze hype neemt het halve topic over. Genoeg aanleiding voor een eigen topic dus.

Ottolenghi is een Brits-Israëlische chef met een aantal succesvolle restaurants en kookboeken. Zijn focus ligt op groente, op bijzondere en heftige smaakcombinaties en creatieve manieren van bereiding.

We kunnen hier helaas geen kopieën delen van de recepten uit de boeken, tenzij ze elders op internet staan. Dan zijn ze waarschijnlijk uitgegeven als onderdeel van een perskit dus dan mogen ze gedeeld worden. Culy heeft een mooie lijst met recepten op hun website.
Yotam schrijft regelmatig artikelen met recepten voor The Guardian.

Wat is jouw favoriete recept? Viel er wel eens iets tegen? Heb je nog tips bij de bereiding van bepaalde recepten?

Met eeuwige dank aan @minilot die zo lyrisch was over de portobello steaks dat ze ons een ingrediënten daar voor op ging sturen O+
Spoilers!
pi_198030666
Ah, deze ga ik zeker volgen! Wij hebben thuis twee (of drie?) van de boeken, waaronder dus Flavour. En maken er regelmatig gebruik van :Y
pi_198031250
We hebben kort geleden de portobello steaks gegeten en de komkommer/tahin salade. Mijn hemel, wát een heerlijkheid! Met kerst Flavour gekregen, echt geweldig. Fan hier! *O*
Is dat zo?
pi_198031287
Mijn recensies, allen uit Flavour:

Taco's van kool met knolselderij en barbecuesaus van dadels
Goddelijk. De textuur en de gelaagdheid van de smaken was heel bijzonder om gewoon in mijn eigen keuken te maken. De olie en de dadelsaus gaan nog lang mee.
We aten er een aardappelpuree met veel bieslook en de aromatische olie uit het recept bij. Volgende keer neem ik een pittige geitenkaas.


Komkommersalade a la Xián Impression
Heel fijn. Deze salade past overal bij en ik kan er van blijven eten. Het is zelfs lekker zonder eerst te marineren.

Eenpans orecchiette puttanesca
Simpel! Leuke smaakcombinatie. Ik had het met standaard cherrytomaten en olijven gemaakt en daardoor was het gewoon lekker maar niet briljant. Met betere kwaliteit ingrediënten is dit vast een heel ander gerecht.

Aardappels en gesmoorde eieren met gochujang uit de oven
Ik noem dit maar koolrabishakshuka, dat bekt wat lekkerder. De koolrabi, gochujang en miso is echt een toffe combinatie. De aardappels zijn aan de onderkant zacht en aan de bovenkant knapperig, dat geeft een mooie textuur. Dit is een redelijk simpel door de weeks recept. Ik maak het morgen nog een keer.



Portobellosteaks met puree van limabonen
Pure briljantie. Intense smaken, prachtige texturen. Veel beter dan dit wordt het niet. Werkt ook prima met witte bonen en kastanjechampignons, als het moet. Ik doe al weken overal de overgebleven olie over :9~

Polenta van verse mais met geblakerde paprika's en in soja ingelegde eidooriers
Dit maakte ik gisteren. Groot succes! Ik dacht dat de paprika de held van de maaltijd zou worden maar dat werd de polenta. Door de polenta gaat ook verse mais en Griekse yoghurt. Dat zorgt er voor dat polenta ineens een heel eetbaar bijgerecht wordt. Dat gemarineerde eigeel was een prachtige toevoeging, het maakte het helemaal af.
Ik heb er een spinaziesalade met dressing van de marinade die over was van de paprika's bij gegeten.

Vanavond maak ik de broccoli op twee manieren met chilipeper en komijn.
Spoilers!
pi_198031770
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:


Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 16-02-2021 12:26:13 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_198032316
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem. :D Tikje overenthousiast dus :')



(En dat mijn peuter Otto heet is toeval. Heus. :7)

[ Bericht 13% gewijzigd door minilot op 16-02-2021 12:24:53 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_198032733
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:09 schreef minilot het volgende:
Even teruggezocht. Niet eens zozeer de eerste buitenlandse bestelling voor de Ottolenghi-webshop, maar uberhaupt de eerste bestelling. Ahem. :D Tikje overenthousiast :')

[ afbeelding ]
_O_

Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
pi_198033059
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
pi_198033100
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:26 schreef Doedezemaar het volgende:
_O_

Ik heb hier Plenty staan en dat boekje van de postcodeloterij. De shakshuka maak ik best regelmatig. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen over de aanschaf van Simple en Flavour, misschien moet ik eerst maar eens wat van de recepten die op internet gepubliceerd zijn maken voordat ik weer een kookboek aan de collectie toevoeg
Simple is briljant _O_ En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen :o Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_198034302
Ik vind Simple tot dusver juist het minst geslaagde boek, maar ik doe juist wel graag wat meer moeite en lange ingrediëntenlijsten schrikken me zelden af :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198034405
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Simple is briljant _O_ En dat boekje van de postcodeloterij heb ik geloof ik van mijn ouders gekregen :o Eens opzoeken waar ik dat gelaten heb.
:o Dat boekje heb ik ook, bedenk ik me nu! En @Lucky_Strike, wat heb jij al veel gemaakt uit dat boek. Leuk om te zien en zeer inspirerend! :)
Is dat zo?
pi_198034780
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh en polenta eetbaar, daar geloof ik niks van. Maar hier is het recept zodat ik het misschien toch een keer probeer https://www.nigella.com/r(...)-with-soy-cured-yolk
Het is echt wel een aanrader :Y
Spoilers!
pi_198035230
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van

Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
stupidity has become as common as common sense was before
pi_198035651
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:
[ afbeelding ]

Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*
QFT :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198035676
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:18 schreef marcb1974 het volgende:
Ik heb er hier 5 staan van hem,
hier werd ik blij van

Lamsgehaktballen met feta en salade van bosui en kruiden uit simpel
Rundergehaktballetjes met tuinbonen en citroen uit Jeruzalem
Feestmaal van omeletten met kokos en geelwortel uit Flavour
Die kokosomeletten staan hier ook op de shortlist!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198035698
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198035934
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
pi_198036133
Ik haal mijn ingredienten bij een groentewinkel die bijna alles heeft voor Ottolenghi koken. Gebeurt zelden dat hij iets niets heeft.
stupidity has become as common as common sense was before
pi_198036637
@Doedezemaar Ik woon in een klein dorp en veel is hier überhaupt niet verkrijgbaar - ik ben er intussen wel aan gewend geraakt om wat meer bijzondere ingrediënten gewoon online te bestellen :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198036986
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.

quote:
2s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9

quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Tails tell tales
pi_198037071
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]

Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9
[..]

Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Xenos, wat slim :D

In Flavour staat achterin een lijstje met gerechten die je binnen 30 minuten of 60 minuten maakt en ook een lijst met eenpansgerechten.
Spoilers!
pi_198037105
Ik maak regelmatig hummus volgens Ottolenghi's recept uit zijn boek 'Jerusalem'.
Haal zijn boeken met enige regelmaat bij de bieb, want ik heb al genoeg (kook-)boeken :)

Lekkere hummus!
  Official ESF Kreviewer dinsdag 16 februari 2021 @ 15:56:47 #23
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_198037206
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
pi_198037338
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:39 schreef Lonaa het volgende:
Ik geloof dat dit: https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

ooit mijn allereerste recept was van Yotam. :9
Die heb ik ook gemaakt _O_ Geweldig!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_198037862
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:46 schreef Forbry het volgende:
Hier 4 boeken van Ottolenghi. Plenty, Plenty More, Flavour en Simpel. Ik moet zeggen dat ik vooralsnog weinig uit deze boeken heb gekookt. Ik kies dan toch iets sneller voor iets van Jamie, Yvette van Boven, Donna Hay en nog vele anderen. Maar wát ik tot nu toe van hem heb klaargemaakt smaakte goed en ik ben van plan om in de toekomst meer met zijn boeken te doen.
[..]

Deze heb ik ooit eens klaargemaakt en was heerlijk! :9
[..]

Ze verkopen tegenwoordig producten voor 'koken met Ottolenghi' bij Xenos: https://www.xenos.nl/eten-en-drinken/ottolenghi
Dank voor de tip van Xenos
pi_198038053
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 15:56 schreef Kreator het volgende:
Ik kreeg ooit een taartje van deeg met sinasappelcompote en blauwe kaas voorgeschoteld als recept van Ottolenghi maar ik kan het niet meer vinden. Iemand een foto vh recept?
Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..



..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Let me see you stripped down to the bone
pi_198038242
Als je Ottolenghi lekker/leuk vindt, kan ik je ook TLV van Jigal Krant aanbevelen. Ook veel goede en makkelijk toegankelijke recepten; van vegaan tot dood-beest-op-bord :Y)
pi_198038425
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavond :) Helemaal extra zin erin gekregen door dit topic ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  Official ESF Kreviewer dinsdag 16 februari 2021 @ 16:54:02 #29
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_198038705
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..

[ afbeelding ]

..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
^) . Lief. Dankje.

Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
pi_198038913
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:54 schreef Kreator het volgende:

[..]

^) . Lief. Dankje.

Was iets met sinasappelcompote, blauwe kaas en witlof erop. Heel simpel. Ik dacht van Otto sr.
Wellicht weet onze gezamenlijke vriendin van weleer het nog, want die heeft het ooit gemaakt.
Misschien staat het bij die recepten op The Guardian. Dat zijn voor zover ik kan zien lang niet allemaal recepten uit zijn boeken (toch @minilot?). Link staat in de OP.
Spoilers!
pi_198038925
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:42 schreef minilot het volgende:
Goed! Aan de slag dan maar met de geroosterde aubergine met groene kruiden en gefrituurde knoflook uit Flavour voor vanavond :) Helemaal extra zin erin gekregen door dit topic ^O^
Wat maak je er bij?

Ik ga aan de slag met de broccoli :9
Spoilers!
pi_198041019
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 17:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat maak je er bij?

Ik ga aan de slag met de broccoli :9
Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..



Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_198041158
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 18:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik had bij nader inzien helemaal geen gelegenheid voor aanvullende boodschappen, dus moest het doen met wat ik nog had liggen: kokosrijst en vegaballetjes in pindasaus..

[ afbeelding ]

Wat eet/at jij bij je gefrituurde en gepicklede broccoli? :)
Klinkt goed :9

Wij eten er een stukje zalm, wilde rijst en een spinaziesalade bij. Ik wacht nog op een ingeving voor marinade voor de zalm en een dressing voor de salade.
Spoilers!
pi_198041258
Lekker!
Ik maak geregeld wat uit simpel, meestal de relatief simpele dingen :P
Gehaktballetjes met knolselderij
Orecchiette met kikkererwten
Orzo met garnalen
Avocadotoast
Watermeloensalade
pi_198044779
Mja. Die broccoli met twee bereidingen was ok. De textuur van gefrituurde broccoli is niet enorm aantrekkelijk. Best lekker als je het tegelijkertijd met de rauwe broccoli eet. En het was sowieso een leuk experiment. Maar dit was wel de minste tot nu toe. Broccolistam julienne met marinade ga ik wel vaker maken.





De saus van de broccoli was ook de marinade van de zalm. De spinaziesalade had ook olie, appelazijn, komijnzaad en geroosterde zonnebloempitten.
Spoilers!
pi_198047527
Lekker bezig Lucky!

We zouden hier eens vaker het boek uit de kast moeten pakken (Plenty More)
De 'Crushed puy lentils with tahini and cumin ' is hier toch bijna wel wekelijks op het vuur te vinden. (Weliswaar dan zonder ei, maar dan nog steeds heerlijk). Vrij eenvoudig recept wel. :)

Moest even zoeken, maar deze dus: https://ottolenghi.co.uk/(...)ith-tahini-and-cumin

En met dank aan @minilot vrij recent (maar naar mijn mening niet meer recent genoeg) de portobello steaks :9
pi_198047691
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 14:51 schreef Doedezemaar het volgende:
Waar halen jullie je ingrediënten en dan met name de smaakmakers vandaan? Ik kom een heel eind met de lokale mediterrane winkel, maar waar haal ik zwarte knoflook?
En kan ik rozenharissa zelf maken van reguliere harissa met rozenwater en rozenblaadjes? Iemand dat al eens geprobeerd?
Ik meng idd zelf harissa met rozenwater, voor die papardelle met olijven. Superlekker!
everybody's got something to hide, except me and my monkey
  woensdag 17 februari 2021 @ 05:29:58 #38
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198049474
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen


https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_198049618
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 05:29 schreef Barreltje het volgende:
Rozen harissa kan ik gewoon in mn lokale AH kopen


https://www.ah.nl/product(...)sa-met-rozenblaadjes
Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
  woensdag 17 februari 2021 @ 07:37:59 #40
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198049742
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Wellicht.. mijn AH is echt een buurt super.. dus niet eens een XL.. ^O^
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  woensdag 17 februari 2021 @ 08:28:58 #41
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_198050061
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 16:26 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb ze er net allemaal op nageslagen..

[ afbeelding ]

..maar zonder succes! Het dichtstbijzijnde is een recept in Nopi voor een blauwekaas-cheesecake met honing en gepicklede biet. Niks sinaasappeligs erin. Hmmm.
Die taart met blauwe kaas en biet is wel echt lekker, die bietjes maak ik ook los als we weer eens bieten over hebben. :9

verder is de Knolselderij bereiding uit Flavour echt geweldig.
En vind ik zijn verschillende vlees recepten in Simple ook wel heel tof, weer eens wat anders dan alleen groente in zijn boeken :D
pi_198050144
Dit topic komt me wel goed uit! Laatst Flavour cadeau gedaan aan m'n schoonzusje, en stiekem leek 't me zelf ook wel wat, die Ottolenghi gerechten. Ik ben echter niet zo'n held in de keuken, dus ik durfde er niet zo goed aan te beginnen. :@

Welk van de boeken zouden jullie aanraden voor een absolute "beginner"?

Ik kan best "fancy" koken, ik doe 't alleen zeer zelden en mijn go-to's bestonden altijd uit vlees of vis. Nu ik meer vegetarisch eet, ben ik inspiratielozer. Flavour was me wel wat uitdagend, zo op 't eerste oog. Veel (nieuwe) ingrediënten is niet per se een probleem, maar veel nieuwe bereidingswijzen in één recept kan me wel wat afschrikken. En ik vind de recepten uit 't vega boek van Jamie Oliver bijvoorbeeld vaak dan net niet lekker genoeg voor de moeite die ik erin stop, vandaar dat ik Ottolenghi overweeg. Daar hoor ik tot nu toe alleen maar positieve dingen over. :)
Your opinion of me is none of my business.
pi_198050732
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 07:09 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Net als zwarte knoflook!

Maar wellicht verschilt dat per vestiging.
Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
pi_198051222
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2021 09:32 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik ben al jaren niet meer bij een Albert Heijn geweest, maar misschien moet ik mijn afkeer van die winkel maar eens opzij zetten en een kijkje gaan nemen
Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
pi_198051276
quote:
0s.gif Op woensdag 17 februari 2021 10:11 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Wellicht scheelt het waar de winkel staat, dit is utrecht.
De dichtstbijzijnde AH is een XL, dus dat komt wel goed, bedankt voor de tip, want ik ben echt heel benieuwd naar de zwarte knoflook
  Moderator donderdag 18 februari 2021 @ 14:49:27 #46
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_198074872
Vandaag Flavour ook binnen gekregen, zin om dingen te gaan maken :9~
pi_198075135
Iemand zin om voor mij het recepten wijzer even hier neer te zetten ?
Zo goedkoop is het boek niet en we zijn nog niet vegetarisch maar we proberen het wel zo af en toe.
Ik ben eigenlijk benieuwd of hij ook veel met kaas en noten werkt (heb er hier 1 die geen kaas en noten in zijn eten heen lust)
pi_198075900
Vandaag alvast begonnen aan de pompoengalette uit Flavour, recept oa hier te vinden:
https://www.ediblela.com/(...)nge-and-sage-galette

Best bewerkelijk en morgen amper tijd, dus zojuist alvast gemaakt:
- het hartige, bladerdeegachtige polenta/saliedeegje
- de met karwij en salie geroosterde flespompoen en wortel
- het mascarponemengsel met salie, sinaasappelsap, geroosterde sjalot en geroosterde knoflook
- de karamel van ahornsiroop en sinaasappelsap, of in mijn geval bloedsinaasappelsap want ik had nog bloedsinaasappels liggen :)

Morgen alleen nog in elkaar zetten elkaar, afbakken en bestrooien met kleine jonge salieblaadjes. Ik ben benieuwd!

(Ik heb een joekel van een saliestruik in de voortuin en in dit recept gaat een heleboel ^O^ )
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 20 februari 2021 @ 11:11:03 #49
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_198109072
Yotam kookt nu op BBC1.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 26 februari 2021 @ 10:00:53 #50
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198213459
Ottolenghi O+

Ik heb: het kookboek, plenty, Jeruzalem en Simpel.

Nopi van de bieb geleend om even te testen en Flavour staat nog op mijn verlanglijstje :D

Sweet stiekem ook trouwens _O-
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_198214101
Net Flavour en Simple besteld. De Engelse uitgaves waren bij bol.com afgeprijsd, dus ik heb nu ¤36 betaald voor die 2 samen.
  vrijdag 26 februari 2021 @ 10:59:16 #52
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198214446
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 10:40 schreef Doedezemaar het volgende:
Net Flavour en Simple besteld. De Engelse uitgaves waren bij bol.com afgeprijsd, dus ik heb nu ¤36 betaald voor die 2 samen.
Bedankt voor de tip!
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  vrijdag 26 februari 2021 @ 20:27:18 #53
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198223319
Ik maakte vanavond de marbella kip met de aubergine met ansjovis. :Y) :9~ De recepten staan beiden in "Simple".

Mijn lief maakte de gerechten in NL en ik in mijn appartement in het buitenland..

De kip moet eigenlijk een dag (of twee) marineren, maar dat zat niet helemaal in de planning.. dus wijntje erbij, alles voorbereidt en gaan.. De ingrediënten waren hier niet lastig, dadel stroop is te koop in de super. In NL was ie te koop bij "de turk" ^O^

Kip voordat ie in de oven gaat



En alles klaar op het bord :Y)



Hij was weer geweldig !
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_198223813
Mijn favoriet is de hartige taart met pompoen en geitenkaas O+

Wij aten tot de zomer van 2018 regelmatig op Ottolenghi geïnspireerde gerechten gemaakt door Shamida, die toen nog bij Utrecht Centraal stond met haar bakfiets :9 Zij is ook eens in Londen geweest om bij Ottolenghi mee te koken als soort van stage.

Ik heb zelf alleen Plenty,
  vrijdag 26 februari 2021 @ 22:32:36 #55
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198225628
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.

Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198232637
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.

Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter :+
Thanks voor de tip. Simple & Flavour gekocht zojuist. :)
Your opinion of me is none of my business.
  zaterdag 27 februari 2021 @ 14:22:35 #57
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198233155
Ik ga straks Flavour ophalen bij het afhaalpunt *O*
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_198233339
Ik heb gisteren de harissaaardappels met tahini gemaakt uit Flavour. En omdat ik eerder deze week exact hetzelfde recept maar dan met pompoen vond, heb ik het gewoon pompoen én aardappel gemaakt. Erg lekker, maar wel redelijk gewoon in vergelijking met de rest. Ik ga deze zeker nogmaals maken.

De tahindressing is trouwens hetzelfde als van de komkommersalade. Yotam recyclet zijn recepten :D
Spoilers!
pi_198235214
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 februari 2021 14:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren de harissaaardappels met tahini gemaakt uit Flavour. En omdat ik eerder deze week exact hetzelfde recept maar dan met pompoen vond, heb ik het gewoon pompoen én aardappel gemaakt. Erg lekker, maar wel redelijk gewoon in vergelijking met de rest. Ik ga deze zeker nogmaals maken.

De tahindressing is trouwens hetzelfde als van de komkommersalade. Yotam recyclet zijn recepten :D
Wij eten straks die komkommersalade. Zó lekker!
Is dat zo?
  maandag 1 maart 2021 @ 14:33:09 #60
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198268498
Welk gerecht moet ik als eerste maken uit Flavour of Simple? Beide zijn net binnen gekomen hier.

Wel doordeweeks dus een simpele korte graag :+

Zin an :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198268940
Ik heb gisteren Persian style pasta gemaakt, volgens mij staat die ook in Plenty More?

Mijn vriend vond 'm erg geslaagd! Ikzelf proefde er weinig van (corona restsymptomen), maar het was wel superleuk om weer eens andere dingen te doen in de keuken. :)

Your opinion of me is none of my business.
  maandag 1 maart 2021 @ 15:36:43 #62
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_198269367
quote:
14s.gif Op maandag 1 maart 2021 14:33 schreef Molo het volgende:
Welk gerecht moet ik als eerste maken uit Flavour of Simple? Beide zijn net binnen gekomen hier.

Wel doordeweeks dus een simpele korte graag :+

Zin an :9
Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.
Spoilers!
  maandag 1 maart 2021 @ 20:49:59 #63
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_198275553
Ik maakte nog een gerecht met harissa, pompoen en tahin uit de oven. Dit was toch weer een heel nieuwe smaakbeleving. De sauzen en de dukkah waren een geweldige torevoeging. We hebben er nog een favoriet bij.

In plaats van knolselderij deed ik er trouwens wortel in.
Spoilers!
  maandag 1 maart 2021 @ 21:01:41 #64
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198275765
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 15:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.
Ja dat is wel een goeie

Pompoen eet men hier niet graag, maar staat verder zat in natuurlijk qua groentes
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 2 maart 2021 @ 17:39:03 #65
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_198288123
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Spoilers!
  Moderator dinsdag 2 maart 2021 @ 18:33:18 #66
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_198289099
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Herkenbaar :D
Ik bedacht me net dat ik "maar" een liter heb staan nog en dat dat wel aan de krappe kant is :')
  dinsdag 2 maart 2021 @ 18:34:11 #67
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198289120
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ottolenghi is wel een groot olijfolie gebruiker ja _O- in sommige recepten minderen we dat wel.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  dinsdag 2 maart 2021 @ 18:35:42 #68
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_198289151
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ik gooi het er ook gewoon niet zoveel in, heb niet altijd het idee dat het nodig is.
stupidity has become as common as common sense was before
  Moderator dinsdag 2 maart 2021 @ 18:44:05 #69
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_198289290
Ondertussen de Limabonen in Gerookte Cascabel Olie gemaakt samen met de Zwarte bonen met kokos, chili en limoen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris saus _O_
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker :Y) )
  woensdag 3 maart 2021 @ 17:20:17 #70
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_198304526
Ik maakte afgelopen weekend de pittige paddestoelenlasagne uit Flavour. Wel even wat werk, maar wat een smaakbom. Eerder de schnitzels van puntpaprika. Ook lekker, maar voor een snellere versie zou ik kiezen voor paprika's uit pot. Die knolselderijsteak met Café de Paris saus is de volgende op het lijstje.
pi_198313641
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.

Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter :+
De Plenty heb ik juist heelveel uit gekookt. De Plenty More vond ik juist omslachtig.
En het kookboek ook veel recepten uit gemaakt :9

Simpel, Nopi en Sweet heb ik weer doorverkocht. Gebruikte ik toch nooit.
  donderdag 4 maart 2021 @ 07:38:48 #72
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_198313697
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 18:44 schreef noodgang het volgende:
Ondertussen de Limabonen in Gerookte Cascabel Olie gemaakt samen met de Zwarte bonen met kokos, chili en limoen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris saus _O_
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker :Y) )
Uit welk boek is dit? O-)
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  Moderator donderdag 4 maart 2021 @ 08:18:11 #73
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_198314049
quote:
0s.gif Op donderdag 4 maart 2021 07:38 schreef Barreltje het volgende:

[..]


Uit welk boek is dit? O-)
Ohja :P
Allemaal uit Flavour (heb de Engelstalige versie dus weet niet of de vertalingen helemaal overeen komen met het Nederlandse boek)
pi_198323410
Harissa aardappels met tahin sojasaus gemaakt plus komkommersalade met zelfde dressing. Was lekker

[ Bericht 2% gewijzigd door aeaeae op 04-03-2021 21:04:31 ]
pi_198324411
Bohhh. De polenta met zoete puntpaprika uit Flavour is heerlijk O+
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 4 maart 2021 @ 20:00:17 #76
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198325014
Ik wil van het weekend iets uit Flavour maken, maar kan niet kiezen _O-
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  donderdag 4 maart 2021 @ 20:01:59 #77
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198325072
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 19:40 schreef Lonaa het volgende:
Bohhh. De polenta met zoete puntpaprika uit Flavour is heerlijk O+
Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkort :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198325085
Ik heb alle boeken van Yotam - het merendeel gesigneerd behalve flavour 😭
pi_198325181
quote:
1s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:01 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkort :+
@Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198325232
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).

Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.

Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
  donderdag 4 maart 2021 @ 20:12:13 #81
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198325370
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:06 schreef Lonaa het volgende:

[..]

@:Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept. :7
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so :+

Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198325410
quote:
1s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so :+

Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Dat snap ik in de essentie wel. Ik heb dat idee met polenta ook wel een beetje (met pasta ook trouwens. Of rijst :@ ) maar hier zat smaak aan en de consistentie was prettig en warm en jup.
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 5 maart 2021 @ 09:22:55 #83
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198332439
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).

Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.

Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Simpel :Y
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_198332533
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).

Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.

Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Het kookboek of simpel
pi_198332651
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 09:22 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Simpel :Y
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 09:30 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Het kookboek of simpel
Thanks allebei!
pi_198332718
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
  zaterdag 13 maart 2021 @ 19:35:17 #87
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198481748
Vandaag Ottolenghi diner *O*

Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_198500079
De paddestoelenragu voor de pittige lasagna staat op. Ik ben zo benieuwd :)

Porcini en gedroogde paddestoelen zijn ook bij de ah te koop trouwens (ik heb geen aandelen)
pi_198500450
Ik heb de geroosterde knolselderij met café de Paris saus gemaakt en de portobello's met chipotlesaus...
Het was lekker, maar niet echt dat ik dit vaker ga eten. Ik vind knolselderij echt lekker, maar blijkbaar meer als het gekookt is, lekker zalving.
De portobello's waren wel lekker op een broodje, dus ooit ga ik die wel weer eens maken, maar voorlopig niet...
Inmiddels heb ik wel rozenharissa en zwarte knoflook in huis, dus ga meer recepten proberen
  zondag 14 maart 2021 @ 19:51:18 #90
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_198501058
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 19:35 schreef AgnesGru het volgende:
Vandaag Ottolenghi diner *O*

Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
Tof menu :9
Spoilers!
pi_198503599
Het was erg lekker! Een heel goed vegetarisch gerecht. Gelukkig is er genoeg over :)
pi_198504205
quote:
1s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so :+

Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Volgens mij is karton net zo lekker.
Of Zuid-Afrikaanse pap :r maar dat laatste is misschien niet gek.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_198504216
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 09:44 schreef aeaeae het volgende:
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_198505822
quote:
1s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:32 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
Ja heb er water bij gedaan maar dacht wellicht ligt het aan het merk bonen? Want er moest veel bij om het zacht te maken.
  donderdag 18 maart 2021 @ 13:33:52 #95
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198569917
Van de FB pagina van Ottolenghi:

quote:
I have NEWS! I introduced you to the whole OTK team last week and now I'm very excited to let you know about our new cookbook from the Ottolenghi Test Kitchen, coming out in the autumn.
It's the first in a new series and it's called OTK: Shelf Love. Pre-order a copy, wherever you are here: http://smarturl.it/ShelfLove
I'm so proud of Noor, Verena, Ixta, Chaya, Gitai and Tara, they are the best team anyone could ever wish for and they have all taught me so much over the years. And now they will be sharing all of their tips, recipes and know how with you, so that you can cook with complete confidence at home.
OTK: Shelf Love UK edition is published in September, pre-order a signed copy here: https://ottolenghi.co.uk/shop/books/otk-shelf-love
OTK: Shelf Love US and CA is published in October, pre-order here: http://smarturl.it/ShelfLove
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_198573680


Pittige paddenstoelenlasagne gemaakt (Flavour)! :)
Your opinion of me is none of my business.
  zaterdag 20 maart 2021 @ 13:27:11 #97
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198602460
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:
[ afbeelding ]

Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*
Had je gedroogde cascabel chillies gebruikt of wat anders?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  zondag 21 maart 2021 @ 16:59:18 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_198621261
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.



https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI

:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_198621889
_O-
pi_198624485
quote:
81s.gif Op zondag 21 maart 2021 16:59 schreef golfer het volgende:
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.

[ afbeelding ]

https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI

:')
Je was me voor. _O-
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')