Bedankt voor de tip!quote:Op vrijdag 26 februari 2021 10:40 schreef Doedezemaar het volgende:
Net Flavour en Simple besteld. De Engelse uitgaves waren bij bol.com afgeprijsd, dus ik heb nu ¤36 betaald voor die 2 samen.
Thanks voor de tip. Simple & Flavour gekocht zojuist.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.
Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter
Wij eten straks die komkommersalade. Zó lekker!quote:Op zaterdag 27 februari 2021 14:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren de harissaaardappels met tahini gemaakt uit Flavour. En omdat ik eerder deze week exact hetzelfde recept maar dan met pompoen vond, heb ik het gewoon pompoen én aardappel gemaakt. Erg lekker, maar wel redelijk gewoon in vergelijking met de rest. Ik ga deze zeker nogmaals maken.
De tahindressing is trouwens hetzelfde als van de komkommersalade. Yotam recyclet zijn recepten
Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.quote:Op maandag 1 maart 2021 14:33 schreef Molo het volgende:
Welk gerecht moet ik als eerste maken uit Flavour of Simple? Beide zijn net binnen gekomen hier.
Wel doordeweeks dus een simpele korte graag
Zin an
Ja dat is wel een goeiequote:Op maandag 1 maart 2021 15:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Die harissa-aardappels zijn lekker en simpel. Als je er gelijk pompoen of andere wintergroenten bij doet, ben je klaar. Eventueel de komkommersalade er bij, dat is toch dezelfde dressing.
Herkenbaarquote:Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ottolenghi is wel een groot olijfolie gebruiker ja in sommige recepten minderen we dat wel.quote:Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
Ik gooi het er ook gewoon niet zoveel in, heb niet altijd het idee dat het nodig is.quote:Op dinsdag 2 maart 2021 17:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn olijfolie gaat wel enorm hard sinds Flavour hier in huis is. Ik had net niet eens genoeg om 400ml in de pan te gieten voor de portobellosteaks. Ik heb aangevuld met arachilde en extra virgine.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris sausSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker )
De Plenty heb ik juist heelveel uit gekookt. De Plenty More vond ik juist omslachtig.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 22:32 schreef Molo het volgende:
Vanwege allemaal goedkoop nu, Simple, Flavour en Jerusalrm maar even gekocht.
Ik had ooit Plenty, maar die heb ik weggegeven. Omslachtige recepten die de moeite niet waard waren vond ik. Deze drie zijn hopelijk beter
quote:Op dinsdag 2 maart 2021 18:44 schreef noodgang het volgende:
Ondertussen de Limabonen in Gerookte Cascabel Olie gemaakt samen met de Zwarte bonen met kokos, chili en limoen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De geroosterde knolselderijsteak met Café de Paris sausUit welk boek is dit?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En de Kool met Nam Prik en Udon Noodles met Tofu en Sinaasappel Nam Jim (geen foto's van, wel erg lekker )Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
Ohjaquote:
Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkortquote:Op donderdag 4 maart 2021 19:40 schreef Lonaa het volgende:
Bohhh. De polenta met zoete puntpaprika uit Flavour is heerlijk
@Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkort
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:06 schreef Lonaa het volgende:
[..]
@:Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept.
Dat snap ik in de essentie wel. Ik heb dat idee met polenta ook wel een beetje (met pasta ook trouwens. Of rijst ) maar hier zat smaak aan en de consistentie was prettig en warm en jup.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so
Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Simpelquote:Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).
Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.
Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Het kookboek of simpelquote:Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).
Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.
Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Tof menuquote:Op zaterdag 13 maart 2021 19:35 schreef AgnesGru het volgende:
Vandaag Ottolenghi diner
Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
Volgens mij is karton net zo lekker.quote:Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so
Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?quote:Op vrijdag 5 maart 2021 09:44 schreef aeaeae het volgende:
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
Ja heb er water bij gedaan maar dacht wellicht ligt het aan het merk bonen? Want er moest veel bij om het zacht te maken.quote:Op zondag 14 maart 2021 22:32 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
quote:I have NEWS! I introduced you to the whole OTK team last week and now I'm very excited to let you know about our new cookbook from the Ottolenghi Test Kitchen, coming out in the autumn.
It's the first in a new series and it's called OTK: Shelf Love. Pre-order a copy, wherever you are here: http://smarturl.it/ShelfLove
I'm so proud of Noor, Verena, Ixta, Chaya, Gitai and Tara, they are the best team anyone could ever wish for and they have all taught me so much over the years. And now they will be sharing all of their tips, recipes and know how with you, so that you can cook with complete confidence at home.
OTK: Shelf Love UK edition is published in September, pre-order a signed copy here: https://ottolenghi.co.uk/shop/books/otk-shelf-love
OTK: Shelf Love US and CA is published in October, pre-order here: http://smarturl.it/ShelfLove
Had je gedroogde cascabel chillies gebruikt of wat anders?quote:Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn
Hier mijnes:
[ afbeelding ]
Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij
Dus hoera voor dit topic! *volgt*
Je was me voor.quote:Op zondag 21 maart 2021 16:59 schreef golfer het volgende:
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.
[ afbeelding ]
https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |