abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 4 maart 2021 @ 20:00:17 #76
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198325014
Ik wil van het weekend iets uit Flavour maken, maar kan niet kiezen _O-
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  donderdag 4 maart 2021 @ 20:01:59 #77
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198325072
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 19:40 schreef Lonaa het volgende:
Bohhh. De polenta met zoete puntpaprika uit Flavour is heerlijk O+
Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkort :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198325085
Ik heb alle boeken van Yotam - het merendeel gesigneerd behalve flavour 😭
pi_198325181
quote:
1s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:01 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik vind polenta zo verschrikkelijk, maar had het laatst per ongeluk gekocht én heb Flavour dus ga het een allerlaatste maal proberen binnenkort :+
@Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_198325232
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).

Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.

Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
  donderdag 4 maart 2021 @ 20:12:13 #81
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_198325370
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:06 schreef Lonaa het volgende:

[..]

@:Lucky_Strike vindt polenta geloof ik ook verschrikkelijk maar vond dit fantastisch. Mijn ervaring met polenta is alleen dit recept. :7
Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so :+

Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_198325410
quote:
1s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so :+

Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Dat snap ik in de essentie wel. Ik heb dat idee met polenta ook wel een beetje (met pasta ook trouwens. Of rijst :@ ) maar hier zat smaak aan en de consistentie was prettig en warm en jup.
Sterkheidsbaas van alles.
  vrijdag 5 maart 2021 @ 09:22:55 #83
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198332439
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).

Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.

Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Simpel :Y
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_198332533
quote:
2s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:07 schreef Waterdrinker het volgende:
Ik wil binnenkort een van de kookboeken van Ottolenghi aan m'n zusje cadeau geven, maar ik weet niet goed welke (ik heb ze zelf ook niet).

Ze heeft nu geen kookboeken en is ook verre van een keukenprinses, dus ik zoek een boek met wat simpeler gerechten. En dan voornamelijk hoofdgerechten (diner), omdat ze vaak geen idee heeft wat te eten. Het hoeft niet vegetarisch te zijn.

Wat denken jullie dat ze leuk zal vinden? Ik kan niet goed vinden wat de verschillen tussen de boeken zijn. Kan ik het beste voor Simpel gaan?
Het kookboek of simpel
pi_198332651
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 09:22 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Simpel :Y
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 09:30 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Het kookboek of simpel
Thanks allebei!
pi_198332718
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
  zaterdag 13 maart 2021 @ 19:35:17 #87
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198481748
Vandaag Ottolenghi diner *O*

Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_198500079
De paddestoelenragu voor de pittige lasagna staat op. Ik ben zo benieuwd :)

Porcini en gedroogde paddestoelen zijn ook bij de ah te koop trouwens (ik heb geen aandelen)
pi_198500450
Ik heb de geroosterde knolselderij met café de Paris saus gemaakt en de portobello's met chipotlesaus...
Het was lekker, maar niet echt dat ik dit vaker ga eten. Ik vind knolselderij echt lekker, maar blijkbaar meer als het gekookt is, lekker zalving.
De portobello's waren wel lekker op een broodje, dus ooit ga ik die wel weer eens maken, maar voorlopig niet...
Inmiddels heb ik wel rozenharissa en zwarte knoflook in huis, dus ga meer recepten proberen
  zondag 14 maart 2021 @ 19:51:18 #90
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_198501058
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 19:35 schreef AgnesGru het volgende:
Vandaag Ottolenghi diner *O*

Voor: buratta met geroosterde druiven en basilicum (Simpel)
Hoofd: gebakken zeebrasem met harissa (Jeruzalem) zonder de rozen
Na: gepocheerde peren in witte wijn met kardemom (Jeruzalem)
Tof menu :9
Spoilers!
pi_198503599
Het was erg lekker! Een heel goed vegetarisch gerecht. Gelukkig is er genoeg over :)
pi_198504205
quote:
1s.gif Op donderdag 4 maart 2021 20:12 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik heb een keer met een Portugese ober (humorvol) 'mot' gehad die zéker weten wist dat ik hun polenta heerlijk vond.
En ik vond er geen klap aan, dus zei dat hij het na één hapje wel weer mee mocht nemen.
Told you so :+

Ik snap iig tot de dag van vandaag niet waarom je dat vrijwillig zou eten qua smaak. Want het is puur maagvulling heb ik het idee altijd, meh
Volgens mij is karton net zo lekker.
Of Zuid-Afrikaanse pap :r maar dat laatste is misschien niet gek.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_198504216
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 maart 2021 09:44 schreef aeaeae het volgende:
Van de week de bonenpuree gemaakt die bij de portobello steaks hoort. Ik vraag me af of ik iets verkeerd heb gedaan want hij bleef erg dik, veel dikker dan op de foto voor mijn gevoel. Anderen ervaring hiermee? Limabonen van ah gebruikt
Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_198505822
quote:
1s.gif Op zondag 14 maart 2021 22:32 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Gewoon wat meer water en/of citroen erbij doen?
Ja heb er water bij gedaan maar dacht wellicht ligt het aan het merk bonen? Want er moest veel bij om het zacht te maken.
  donderdag 18 maart 2021 @ 13:33:52 #95
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198569917
Van de FB pagina van Ottolenghi:

quote:
I have NEWS! I introduced you to the whole OTK team last week and now I'm very excited to let you know about our new cookbook from the Ottolenghi Test Kitchen, coming out in the autumn.
It's the first in a new series and it's called OTK: Shelf Love. Pre-order a copy, wherever you are here: http://smarturl.it/ShelfLove
I'm so proud of Noor, Verena, Ixta, Chaya, Gitai and Tara, they are the best team anyone could ever wish for and they have all taught me so much over the years. And now they will be sharing all of their tips, recipes and know how with you, so that you can cook with complete confidence at home.
OTK: Shelf Love UK edition is published in September, pre-order a signed copy here: https://ottolenghi.co.uk/shop/books/otk-shelf-love
OTK: Shelf Love US and CA is published in October, pre-order here: http://smarturl.it/ShelfLove
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_198573680


Pittige paddenstoelenlasagne gemaakt (Flavour)! :)
Your opinion of me is none of my business.
  zaterdag 20 maart 2021 @ 13:27:11 #97
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_198602460
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 februari 2021 11:44 schreef minilot het volgende:
Als je maar één ding maakt uit Flavour, laat het dan die fantastische oesterzwamtaco's met alle gesuggereerde bijgerechten zijn O+ O+

Hier mijnes:
[ afbeelding ]

Een beeeeeetje een fangirl ben ik wel :@ In 2011 in het Londense Nopi gegeten toen het net een week open was en ik had de eerste buitenlandse bestelling toen z'n webshop open ging en daar zat derhalve een handgeschreven briefje van Yotam bij O+

Dus hoera voor dit topic! *volgt*
Had je gedroogde cascabel chillies gebruikt of wat anders?
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  zondag 21 maart 2021 @ 16:59:18 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_198621261
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.



https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI

:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_198621889
_O-
pi_198624485
quote:
81s.gif Op zondag 21 maart 2021 16:59 schreef golfer het volgende:
Ottolenghi geeft toe: helft ingrediënten in recepten verzonnen.

[ afbeelding ]

https://speld.nl/2021/03/(...)n8epk9mmt5gF-EzUSZpI

:')
Je was me voor. _O-
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')