Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?quote:Op donderdag 25 maart 2021 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net de bloemkool met chiliboter uit Flavour gemaakt. Met romanesco ipv bloemkool.
Erg lekker. Die kunnen we ook wel een keer op de barbecue maken.
[ afbeelding ]
Gewoon vervangen door kipdijfilet of kaasquote:Op donderdag 25 maart 2021 21:28 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?
Goeden tip, bedankt.quote:Op donderdag 25 maart 2021 21:31 schreef Molo het volgende:
[..]
Gewoon vervangen door kipdijfilet of kaas
Als er een manier is waarop je het wel lekker vindt, is dit het. Maar ik zou gewoon broccoli nemen en wat korter in de oven doen.quote:Op donderdag 25 maart 2021 21:28 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Is het ook lekker als je niet echt van bloemkool houdt?
https://www.ah.nl/allerha(...)roosterde-auberginesquote:Op maandag 5 april 2021 10:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb eindelijk eens aubergines in huis. Aangezien Yotam de auberginekoning is, wil ik een recept van hem maken. Maar in Flavour staat niets dat me aanspreekt of waar ik de ingrediënten voor in huis heb. Heeft iemand nog een leuke tip?
Dat is inderdaad het recept dat ik zocht. Maar ik had er niet alles voor in huis dus het is aubergine met ansjovisdressing en oregano geworden. Met couscous en amandel. Zeker voor hethaling vatbaar en erg simpel.quote:Op vrijdag 9 april 2021 11:59 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/allerha(...)roosterde-aubergines
Wij hadden deze woensdag Je moet er wat bij maken als extra's. Op zichzelf staand is het net te weinig.
De aubergine kroketten uit Plenty zijn ook heerlijk.quote:Op maandag 5 april 2021 10:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb eindelijk eens aubergines in huis. Aangezien Yotam de auberginekoning is, wil ik een recept van hem maken. Maar in Flavour staat niets dat me aanspreekt of waar ik de ingrediënten voor in huis heb. Heeft iemand nog een leuke tip?
Opgeslagen, dank. Gelijk trek in ook.quote:Op dinsdag 13 april 2021 17:25 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
De aubergine kroketten uit Plenty zijn ook heerlijk.
http://www.toast-nz.com/2(...)rom-ottolenghis.html
De dragon aioli wordt als suggestie gegeven in het boek:
https://theyearofplenty.w(...)eggplant-croquettes/
Hier staat de pittige cherrytomatensaus uit Simpel te pruttelen
https://www.theguardian.c(...)oaf-yotam-ottolenghiquote:Op dinsdag 13 april 2021 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Opgeslagen, dank. Gelijk trek in ook.
Ik heb ineens veel bieten. Weet iemand een leuk Yotam-recept er mee? We lusten ze eigenlijk niet echt. Maar in een recept van onze favoriete chef kunnen we het vast leren eten.
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.quote:Op dinsdag 13 april 2021 21:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
https://www.theguardian.c(...)oaf-yotam-ottolenghi
Ik ben wel benieuwd naar dat brood eigenlijk Want verder dan salades, geroosterd of stamppot kom ik ook nooit.
en ik hoopte op een review van jou voor ik het probeerquote:Op dinsdag 13 april 2021 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.
Bietenpuree met yoghurt en za'atar (uit Jeruzalem):quote:Op dinsdag 13 april 2021 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb ineens veel bieten. Weet iemand een leuk Yotam-recept er mee? We lusten ze eigenlijk niet echt. Maar in een recept van onze favoriete chef kunnen we het vast leren eten.
https://www.ah.nl/allerha(...)-rode-biet-en-honingquote:Op dinsdag 13 april 2021 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat brood klinkt geweldig! Maar ik heb geen zin om het te maken. Wel om te eten.
Die had ik vorige week, zo lekker Gaan wel idioot veel ingrediënten in en dan vraag ik me altijd af of ik niet wat weg kan laten, of je dat zou merken Maar de aubergines zo zijn echt lekker.quote:Op zondag 18 april 2021 19:53 schreef MevrouwPuff het volgende:
Net de gestoomde aubergines met gehakt en bosui weer gemaakt uit simpel. Altijd een winner
Ik denk dat dat wel kan Maar het is vast al klaar. Hoe was het?quote:Op donderdag 11 november 2021 11:53 schreef Yinny het volgende:
@:sarabi @:lucky-strike @:coolfool
De paddenstoelen ragu voor de lasagne staat op, maar ik heb blijkbaar een errug pittige peper gebruikt. Denken jullie dat het toevoegen van een bechamelsaus laagje de lasagne erg veranderd?
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.quote:Op donderdag 11 november 2021 17:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik denk dat dat wel kan Maar het is vast al klaar. Hoe was het?
Het is wel een gerecht dat al snel too much is inderdaad.quote:Op donderdag 11 november 2021 18:11 schreef Yinny het volgende:
[..]
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.
Nu had ik gewoon wat ik in huis had aan gedroogde paddenstoelen erin gedaan qua gewicht, maar qua smaak had ik dat beter minder kunnen doen.
Ik proefde ook niet de toegevoegde waarde van de oesterzwammen, dus alleen kastanje champignons had ook vast gekund.
Een heleboel werk, want 2 bakblikken met paddenstoelen in de oven.
Wel voor herhaling vatbaar, maar niet al te vaak
Hij klinkt lekker zo met die citroensap. Ik sla hem opquote:Op donderdag 11 november 2021 18:20 schreef Sjeen het volgende:
Ik maakte deze vanmiddag voor mijn collega’s:
https://www.foodandfriend(...)esoep-met-basilicum/
Die is zeker voor herhaling vatbaar
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op allesquote:Op zaterdag 15 januari 2022 16:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had net portobello-olie in mijn soep
Bohquote:Op zaterdag 15 januari 2022 21:54 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op alles
Ik maak denk ik nieuw potje van de weekquote:
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?quote:Op donderdag 10 februari 2022 16:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren deze orzo puttanesca uit Shelf Love gemaakt: https://www.ontroerendlek(...)ken-orzo-puttanesca/
Zeer zeker voor herhaling vatbaar. In 5 minuten klaar ook.
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.quote:Op donderdag 10 februari 2022 17:04 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?
Ik had al het idee om er een blikje mais in te doen voor wat meer vullingquote:Op donderdag 10 februari 2022 17:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.
Let wel, dit is geen hoogstaand Ottolenghi-gerecht. Maar wel heerlijk comfort food
Goede kick! Lekkerquote:Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen.
Eerder deze week de "Sobanoedels met limoen, kardemom en avocado" (Simpel, p.181) gemaakt. Ik ben normaal niet zo dol op koude noedels/pasta, maar ik vond het heerlijk. Koud dus en ook fris van smaak, dus vooral ook lekker met warm weer.
Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker.
Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]
Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanraderquote:Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen.
Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker.
Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]
Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Goeie tip! Ik kom om in de courgettes dus alle variatie is welkom.quote:Op maandag 1 augustus 2022 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanrader
Ik maakte er de ovenfrietjes met feta en oregano uit Simple bij. Lekker!
Vorige week maakte ik de courgettesalade met basilicum en walnoot, ook Simple. Die komt echt vaker op het menu
Wat een feestquote:Op zondag 21 augustus 2022 20:03 schreef Bleie het volgende:
Oh, een Ottolenghi-topic!
Ik ga volgend weekend voor zo’n 20 mensen een Ottolenghi-avond verzorgen. Ik heb Sweet, Simpel en Flavour. Ben nu aan bedenken wat ik allemaal ga maken.
Kanshebbers:
Stoofpot van linzen en aubergine
Paddenstoelenlasagne
Geroosterdebieten
Couscoussalade
Hummus
Wittebonenpuree
Iemand nog enorme aanraders? Wel graag vega.
Maar deze heb ik inmiddels 2x gemaakt en wat een heerlijk recept is dit zeg, jeetje . Mijn kinderen (0 en 3) eten dit niet, die vreten het gewoonquote:Op woensdag 19 januari 2022 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Gisteren deze pastasaus gemaakt https://ottolenghi.co.uk/(...)ck-olives-and-capers. De smaak was heerlijk, ik had de helft van de hoeveelheid harissa gebruikt en daarmee was het net pittig genoeg. Maar de hoeveelheid was niet eens genoeg voor 2 personen, dus de volgende keer verzin ik er wel een voorgerecht bij ofzo en dan voeg ik ook een paar zongedroogde tomaten toe.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |