abonnement Unibet Coolblue
pi_202123844
@Sarabi @Lucky-Strike @Coolfool
De paddenstoelen ragu voor de lasagne staat op, maar ik heb blijkbaar een errug pittige peper gebruikt. Denken jullie dat het toevoegen van een bechamelsaus laagje de lasagne erg veranderd?
pi_202129011
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 11:53 schreef Yinny het volgende:
@:sarabi @:lucky-strike @:coolfool
De paddenstoelen ragu voor de lasagne staat op, maar ik heb blijkbaar een errug pittige peper gebruikt. Denken jullie dat het toevoegen van een bechamelsaus laagje de lasagne erg veranderd?
Ik denk dat dat wel kan :Y Maar het is vast al klaar. Hoe was het?
Spoilers!
pi_202129575
quote:
0s.gif Op donderdag 11 november 2021 17:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Ik denk dat dat wel kan :Y Maar het is vast al klaar. Hoe was het?
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.
Nu had ik gewoon wat ik in huis had aan gedroogde paddenstoelen erin gedaan qua gewicht, maar qua smaak had ik dat beter minder kunnen doen.
Ik proefde ook niet de toegevoegde waarde van de oesterzwammen, dus alleen kastanje champignons had ook vast gekund.
Een heleboel werk, want 2 bakblikken met paddenstoelen in de oven.
Wel voor herhaling vatbaar, maar niet al te vaak
  Licht Ontvlambaar donderdag 11 november 2021 @ 18:20:50 #129
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_202129685
Ik maakte deze vanmiddag voor mijn collega’s:
https://www.foodandfriend(...)esoep-met-basilicum/

Die is zeker voor herhaling vatbaar :Y
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_202129819
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 18:11 schreef Yinny het volgende:

[..]
Te pittig voor de kleine en heel erg paddestoel smaak. Geen bechamelsaus toegevoegd.
Nu had ik gewoon wat ik in huis had aan gedroogde paddenstoelen erin gedaan qua gewicht, maar qua smaak had ik dat beter minder kunnen doen.
Ik proefde ook niet de toegevoegde waarde van de oesterzwammen, dus alleen kastanje champignons had ook vast gekund.
Een heleboel werk, want 2 bakblikken met paddenstoelen in de oven.
Wel voor herhaling vatbaar, maar niet al te vaak
Het is wel een gerecht dat al snel too much is inderdaad.
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2021 18:20 schreef Sjeen het volgende:
Ik maakte deze vanmiddag voor mijn collega’s:
https://www.foodandfriend(...)esoep-met-basilicum/

Die is zeker voor herhaling vatbaar :Y
Hij klinkt lekker zo met die citroensap. Ik sla hem op :)
Spoilers!
pi_202132943
Ik heb de lasagne over 2 schalen verdeeld. Er is genoeg over voor morgen lunch of eventueel zelfs avond eten met wat brood en groente. Een schaal kan de vriezer in als makkelijke maaltijd. Dus dat is wel weer fijn van het maken van hele recept.
pi_203176483
Kick! Ik heb Shelf Love en Simple voor mijn verjaardag gekregen. Simple heb ik nog niet open gedaan maar in Shelf Love staan best leuke recepten. Uit Flavour wil ik alles maken, dat heb ik met Shelf Love wat minder maar er staan desalniettemin nog steeds genoeg leuke recepten in.

De shakshuka van zoete aardappel en de couscoustaart zijn in elk geval geslaagd. Allebei hebben ze een heel fijn mondgevoel en ze zijn erg leuk om te bereiden.

Morgen maak ik de portobellosteaks weer eens :9
Spoilers!
pi_203204144
Oh ik ontdek dit topic nu net... ik kom haast nooit in CUL maar waarom eigenlijk niet? Ik krijg enorme zin om te koken (en ik hou erg van koken maar ben lui met voorbereiden dus dan eet je toch vaak hetzelfde).

Ik ben dol op Ottolenghi! Wij hebben hier Plenty, Plenty More, Simpel, Jerusalem en Flavour. Dus je zou wel kunnen spreken van fans. Veel gemaakt ook, maar nog nooit de portobellosteak en knolselder-steak terwijl ik dat allebei bijzonder lekker vind. Dus die staan op mijn lijstje nu. En wij hebben een nieuwe sjieke staafmixer met heel veel accessoires dus ik ben nu ook op zoek naar recepten met veel snijwerk *)
pi_203204635
Wij eten morgen de knolselderij taco's uit Flavour :9

Gisteren hadden we de aioli aardappels (met een entrecote en spruiten) uit Shelf Love :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_203204802
Ik had net portobello-olie in mijn soep :9
Spoilers!
pi_203211178
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 16:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik had net portobello-olie in mijn soep :9
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op alles :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_203211828
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 21:54 schreef Lonaa het volgende:

[..]
Ik eet al de hele week de bloemkoolchilliolieboter op alles :9
Boh :9~
Spoilers!
pi_203215628
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2022 22:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Boh :9~
Ik maak denk ik nieuw potje van de week :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_203267996
Gisteren deze pastasaus gemaakt https://ottolenghi.co.uk/(...)ck-olives-and-capers. De smaak was heerlijk, ik had de helft van de hoeveelheid harissa gebruikt en daarmee was het net pittig genoeg. Maar de hoeveelheid was niet eens genoeg voor 2 personen, dus de volgende keer verzin ik er wel een voorgerecht bij ofzo en dan voeg ik ook een paar zongedroogde tomaten toe.
pi_203601365
Ik heb gisteren deze orzo puttanesca uit Shelf Love gemaakt: https://www.ontroerendlek(...)ken-orzo-puttanesca/

Zeer zeker voor herhaling vatbaar. In 5 minuten klaar ook.
Spoilers!
pi_203601485
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2022 16:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren deze orzo puttanesca uit Shelf Love gemaakt: https://www.ontroerendlek(...)ken-orzo-puttanesca/

Zeer zeker voor herhaling vatbaar. In 5 minuten klaar ook.
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?
pi_203602159
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2022 17:04 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]
Die gaat op m’n lijstje. Had je zelf citroenen ingemaakt?
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.

Let wel, dit is geen hoogstaand Ottolenghi-gerecht. Maar wel heerlijk comfort food :9
Spoilers!
pi_203603147
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2022 17:58 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Bij gebrek aan citroen heb ik er een scheutje citroensap door gedaan. Met ingelegde citroen is het vast nog lekkerder maar ik had niet het idee dat ik iets miste.

Let wel, dit is geen hoogstaand Ottolenghi-gerecht. Maar wel heerlijk comfort food :9
Ik had al het idee om er een blikje mais in te doen voor wat meer vulling ;)
pi_205434137
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen. *O*

Eerder deze week de "Sobanoedels met limoen, kardemom en avocado" (Simpel, p.181) gemaakt. Ik ben normaal niet zo dol op koude noedels/pasta, maar ik vond het heerlijk. Koud dus en ook fris van smaak, dus vooral ook lekker met warm weer.

Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker. _O_

Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.


Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Tails tell tales
  zaterdag 23 juli 2022 @ 20:07:00 #145
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_205435189
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen. *O*

Eerder deze week de "Sobanoedels met limoen, kardemom en avocado" (Simpel, p.181) gemaakt. Ik ben normaal niet zo dol op koude noedels/pasta, maar ik vond het heerlijk. Koud dus en ook fris van smaak, dus vooral ook lekker met warm weer.

Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker. _O_

Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]

Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Goede kick! Lekker :9

Ik ga die courgette morgen op de barbecue maken, bedankt voor de tip.

Afgelopen vrijdag maakte ik weer de bloemkool met chiliboter uit Flavour. Maandag worden het taco's met oesterzwammen en toppings, ook uit Flavour.
Spoilers!
pi_205524878
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2022 18:14 schreef Forbry het volgende:
Eindelijk (weer) eens aan wat Ottolenghi recepten toegekomen. *O*

Vandaag de 'Gevulde courgettes met pijnpoompittensalsa" (Simpel, p.60). Hier wel het eea aan veranderd (omdat ik bepaalde dingen die we al in huis hadden wilde opmaken), maar het gerecht bleef uiteindelijk wel zo'n beetje hetzelfde denk ik. Ik ben eigenlijk niet zo dol op courgette, maar in combinatie met deze vulling toch erg lekker. _O_

Foto van de gevulde courgettes (zonder de pijnboompittensalsa die er nog overheen ging). Van het andere gerecht helaas geen foto.
[ afbeelding ]

Geen idee of dat 'hoort', maar ik had er witte rijst bij gedaan en dat vonden we heel goed passen (en dan 1 courgette per persoon als hoofdgerecht, Ottolenghi gaat uit van 2 per persoon als hoofgerecht).
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanrader :Y
Ik maakte er de ovenfrietjes met feta en oregano uit Simple bij. Lekker!

Vorige week maakte ik de courgettesalade met basilicum en walnoot, ook Simple. Die komt echt vaker op het menu O+
Spoilers!
pi_205526706
quote:
1s.gif Op maandag 1 augustus 2022 21:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Ik heb hem net eindelijk gemaakt. Het is echt wel een aanrader :Y
Ik maakte er de ovenfrietjes met feta en oregano uit Simple bij. Lekker!

Vorige week maakte ik de courgettesalade met basilicum en walnoot, ook Simple. Die komt echt vaker op het menu O+
Goeie tip! Ik kom om in de courgettes dus alle variatie is welkom.

Heeft iemand hier wel eens bij een van de Ottolenghi restaurants in London gegeten? Er zijn allerlei verschillende, maar ik kom er niet helemaal uit wat het verschil nou is en welke de grootste aanrader.
pi_205706798
Oh, een Ottolenghi-topic!

Ik ga volgend weekend voor zo’n 20 mensen een Ottolenghi-avond verzorgen. Ik heb Sweet, Simpel en Flavour. Ben nu aan bedenken wat ik allemaal ga maken.

Kanshebbers:
Stoofpot van linzen en aubergine
Paddenstoelenlasagne
Geroosterdebieten
Couscoussalade
Hummus
Wittebonenpuree


Iemand nog enorme aanraders? Wel graag vega.
pi_205706908
quote:
0s.gif Op zondag 21 augustus 2022 20:03 schreef Bleie het volgende:
Oh, een Ottolenghi-topic!

Ik ga volgend weekend voor zo’n 20 mensen een Ottolenghi-avond verzorgen. Ik heb Sweet, Simpel en Flavour. Ben nu aan bedenken wat ik allemaal ga maken.

Kanshebbers:
Stoofpot van linzen en aubergine
Paddenstoelenlasagne
Geroosterdebieten
Couscoussalade
Hummus
Wittebonenpuree


Iemand nog enorme aanraders? Wel graag vega.
Wat een feest *O*

De portobellosteaks zijn goddelijk. Met een heerlijke olie voor over de witte bonenpuree. Het werkt ook goed met kastanjechampignons zonder steeltje, dat is wat budgetvriendelijker.
Spoilers!
pi_205708635
Ik heb sinds een paar weken Simpel in huis en ben nog een beetje zoekende, met name met alle gerechten waarin tahin/za'atar/sesam in zit vanwege mijn allergie.

quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2022 12:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Gisteren deze pastasaus gemaakt https://ottolenghi.co.uk/(...)ck-olives-and-capers. De smaak was heerlijk, ik had de helft van de hoeveelheid harissa gebruikt en daarmee was het net pittig genoeg. Maar de hoeveelheid was niet eens genoeg voor 2 personen, dus de volgende keer verzin ik er wel een voorgerecht bij ofzo en dan voeg ik ook een paar zongedroogde tomaten toe.
Maar deze heb ik inmiddels 2x gemaakt en wat een heerlijk recept is dit zeg, jeetje :D. Mijn kinderen (0 en 3) eten dit niet, die vreten het gewoon _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')