Hoeveel invloed had jij vroeger op wat er gegeten werd, of was jouw moeder, net als zo'n beetje elke moeder meer van het 'eten wat de pot schaft'?quote:Op zaterdag 21 november 2020 09:21 schreef Bleie het volgende:
Wij zijn met de (schoon)familie nog aan het puzzelen op de verdeling. Enige wat ik nu weet is dat mijn ouders op Kerstavond komen eten. Dan zijn we met 4 volwassenen en 2 kinderen. Ik wil graag een vegetarisch kerstdiner op tafel zetten, maar mijn moeder is best wel van het traditionele, met stoofpeertjes, cranberry’s en kalkoen of wild. Dat wordt nog wel een uitdaging, vrees ik.
quote:Op zaterdag 21 november 2020 09:43 schreef babylon het volgende:
[..]
Hoeveel invloed had jij vroeger op wat er gegeten werd, of was jouw moeder, net als zo'n beetje elke moeder meer van het 'eten wat de pot schaft'?
Payback is a bitch!
Hmm. Gaat op de 'optie'lijst. Thanks.quote:Op dinsdag 1 december 2020 15:39 schreef miss_sly het volgende:
Als dessert iets met een fruitige granita? Sorbetijs?
Qua smaak bedoel je, omdat het bier zwaar is?quote:Op dinsdag 1 december 2020 15:49 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Hmm. Gaat op de 'optie'lijst. Thanks.
Edit: Ik denk dat granita het niet gaat redden, tegen het bier.
Ja, precies. Heftig, plakkerig, donker bier. Dat bittere chocolade, zoetigheid en wat zilt schijnt te hebben. Dan is 'bevroren water met een smaakje' denk ik niet afdoende.quote:Op dinsdag 1 december 2020 16:10 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Qua smaak bedoel je, omdat het bier zwaar is?
Ligt er aan wat voor smaak je eraan geeft, denk ik.quote:Op dinsdag 1 december 2020 16:13 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ja, precies. Heftig, plakkerig, donker bier. Dat bittere chocolade, zoetigheid en wat zilt schijnt te hebben. Dan is 'bevroren water met een smaakje' denk ik niet afdoende.
Ik zat inderdaad de yoghurt/frisse room kant op te denken. Met fruit en eventueel wat chocola.quote:Op dinsdag 1 december 2020 16:16 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ligt er aan wat voor smaak je eraan geeft, denk ik.
Granita kan met heel veel smaken worden gemaakt, de zachter dan de andere. Je kunt het ook met limoncello maken, bijvoorbeeld, dat is niet per se zacht. Niet dat ik limoncello nou direct bij dit bier zou doen, maar als voorbeeld dat de smaak ook wel bepaald hoe zacht de granita van smaak is.
Sorbetijs met granita?
Yoghurtschuim, of creme fraiche mousse?
Scones. Heel simpel en snel te maken en erg lekkerquote:Op dinsdag 1 december 2020 17:26 schreef MeisPluis het volgende:
Wij hebben het zo verdeeld dat ik dit jaar een brunch en een ontbijt “moet” maken zodat alles netjes binnen de nu geldende Corona regels valt. Dus eens op zoek naar hele andere inspiratie dan een kerstdiner voor 15 mensen!
Ik vind het ook wel leuk wat dat betreft, een andere uitdaging dan normaal!
Dus als iemand nog leuke recepten daarvoor heeft dan hou ik me aanbevolen!
Zit eraan te denken om zelf brood te bakken, kan ik ook invriezen dus eerder maken.
Oeh, zet ik op mijn lijstje!quote:Op dinsdag 1 december 2020 18:12 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Scones. Heel simpel en snel te maken en erg lekker
Volkomen-rozijnenbrood.
Dat lijkt me ook nog wel wat. Een dag, want zelf koken vind ik óók erg leuk.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:34 schreef golfer het volgende:
Wij laten een restaurant voor ons koken en laten dat tweede kerstdag bezorgen.
Precies. Eerste kerstdag wordt het w.s. kaasfondue en/of pannenkoeken.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:57 schreef miss_sly het volgende:
Dat lijkt me ook nog wel wat. Een dag, want zelf koken vind ik óók erg leuk.
De lekkerste spruitjes weer, maakte ik zo.quote:Op woensdag 9 december 2020 15:48 schreef Tuindier het volgende:
Wij vieren het een week eerder met mijn ouders om zo de exposure een beetje te spreiden.
Ik denk nu aan dit menu (vegan):
Vegan Steak Tartare
Romige knolselderijsoep met pastinaak, prei en rode biet (lekker makkelijk verspakket van AH, wel met lactose-vrij bouillion blokje)
Vegan Wellington
Dan zoek ik daar nog een/twee bijgerechten bij. Aardappelkroketjes of iets dergelijks wordt misschien te zwaar, dus nu dacht ik aan spruitjes. Suggesties zijn welkom.
Ook zoek ik nog een dessert. Ik denk dat vooraf iets bakken en met een bolletje ijs serveren het makkelijkste is, maar daar ga ik dus nog naar opzoek.
En ik zoek een webshop, die zowel tarwegluten als kastanjes kan leveren (scheelt weer verschillende bestellingen maken) want AH heeft beide niet.
Hele kip uit de oven? Met gebakken aardappelen en sperziebonenrolletjes?quote:Op vrijdag 11 december 2020 21:59 schreef miss_sly het volgende:
Ik zoek nog iets voor kerstavond. Iets leuks feestelijks, maar niet te bewerkelijk. Geen gourmet ofzo, gewoon eten. Iemand een leuk idee?
Ik heb eens een Italiaanse bloemkool gemaakt, dat was best een succes. Met Italiaanse kruiden, parmezaan, olijven, zongedroogde tomaten.quote:Op zaterdag 19 december 2020 11:40 schreef TwinkleStar001 het volgende:
Hulp gevraagd!
Ik wil graag een hele geroosterde bloemkool gaan maken met kerst. Ik heb het ooit een keer eerder gemaakt met indiaasachtige kruiden en dat was veels te pittig! Heeft iemand een superrecept hiervoor? Daarnaast ook op zoek naar goede groentencombi's.
Alles is vegetarisch, en er eten ook kinderen mee.. Als voorgerecht zat ik aan gebakken brie met nootjes, dadels, etc te denken. Dank alvast!
Rode kool met appeltjes?quote:Op zaterdag 19 december 2020 14:42 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Ik ga hier voor fazant met een cognac/room saus, geroosterde spruiten, aardappelen gebakken in eendenvet.
Ik mis alleen nog iets (licht) zoet/zuurs daarin, alleen ik weet niet zo goed wat er echt goed bij zou passen.
Elders kwam iemand met het idee om bietjes in te leggen in appelciderazijn/honing, maar ik weet niet of ik het echt een geweldig idee vind.
Iemand nog inspiratie op dat vlak?
Ik denk dat ik ubereats naar jouw adres stuurquote:Op vrijdag 18 december 2020 13:20 schreef dedude87 het volgende:
Helaas een stuk rustiger dit jaar maar zonder diner geen kerst > Dus twee kleine diners (voordeel is ipv 12 man, nu slechts twee bezoekers per dag, dan ga ik wat duurder koken denk ik zo);
Dit tot dusver gepland;
Eerste kerstdag;
Zelfgemaakt kroketje met huisgemaakte truffelmayo
Halve kreeft van de BBQ met citroenboter, vers gebakken broodje erbij.
Entrecote van 1,2 kg (net besteld) van de BBQ met huisgemaakt dikke friet oid, groente uit de oven, stoofpeertjes, en misschien een sjalotten tarte tartin
Appel tarte tartin die even aan tafel afblus/ flambeer met calvados met bolletje vannile ijs.
Tweede kerstdag; nog op zoek naar inspiratie; Iets van een kerstkalkoen met garnalencocktail ofzo. Gasten zijn wat ouderwetsch die dag
Dat zijn allebei inderdaad best aardige opties.quote:Op zaterdag 19 december 2020 19:35 schreef Yinny het volgende:
[..]
Rode kool met appeltjes?
Cranberry chutney?
https://www.davidlebovitz(...)hutney-recipe-sauce/
Oh boy... Zulke mensen om voor te kokenquote:Op zaterdag 19 december 2020 22:44 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
[..]
Dat zijn allebei inderdaad best aardige opties.
Heb net nog een mailtje gehad van mijn ouders dat ze voor de bijgerechten zouden zorgen. Met andere woorden, ze hebben kant en klare shit gekocht die er totaal niet bij past...
En de in de eendenvet gebakken aardappels gaan niet door want mijn stiefma vind dat het teveel cholesterol bevat, ookal hebben het over misschien 30-50 gram eendenvet terwijl we met 6en zijn.... altijd fijn om moeite te doen en dat het dan om van die loze redeneringen wordt afgeschoten
Aaah, zo frustrerend. Hopelijk wordt het toch wel een gezellig dinerquote:Op zaterdag 19 december 2020 22:44 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
[..]
Dat zijn allebei inderdaad best aardige opties.
Heb net nog een mailtje gehad van mijn ouders dat ze voor de bijgerechten zouden zorgen. Met andere woorden, ze hebben kant en klare shit gekocht die er totaal niet bij past...
En de in de eendenvet gebakken aardappels gaan niet door want mijn stiefma vind dat het teveel cholesterol bevat, ookal hebben het over misschien 30-50 gram eendenvet terwijl we met 6en zijn.... altijd fijn om moeite te doen en dat het dan om van die loze redeneringen wordt afgeschoten
Een hartige galette ipv quiche? https://smittenkitchen.co(...)white-bean-galettes/quote:Op zondag 20 december 2020 09:31 schreef Barreltje het volgende:
Hierwordt het kerstavond met zn tweeen,
1e kerstdag bij sch. Ouders en 2 e kerstdag virtuele lunch met mijn ouders..
En ik geloof dat er een plan is om kerstavond wat te bestellen, maar ik heb inerns zo'n gevoel dat ik het "de hele dag in de keuken staan" ga missen.. dat hoort gewoon bij kerst ... wat moet ik anders doen met al die vrije tijd
Dus nu ga ik maar "los" op de lunch.
Ik wil grasg bij zus en ouders een zelfgemaakt pakketje bezorgen.. een deel al op 1e kerstdag gemaakt een deel op 2e kerstdag gemaakt..
Ik denk aan een quiche en iets zoetigs.(wat dus errder gemaakt kan worden.) het is nog wel de vraag of ik alle materialen (quicheblik etc) in huis heb om dat te kunnen maken
Iemand ideeen voor een feestelijke kerst quiche en iets leuks zoet? Zus is hoogzwanger dus daar moet ook nog opgelet worden
quote:Op zondag 20 december 2020 09:44 schreef Yinny het volgende:
[..]
Een hartige galette ipv quiche? https://smittenkitchen.co(...)white-bean-galettes/
Dan nog met stukjes rode paprika, voor de keestkleuren wit/groen/rood of versieren met een bieslook strikje.
Of een bladerdeegpakje
https://www.laurasbakery.nl/bladerdeeg-pakketjes-met-kip/
Een stuk kersttulband
https://rutgerbakt.nl/ker(...)kersttulband-recept/
Een ministol
https://uitdekeukenvanard(...)tstolletjes.html?m=1
Een aanrader is deze fruitsalade
https://smittenkitchen.com/2008/11/winter-fruit-salad/
Pastinaaksoep? Echt kerstsoepje.quote:Op zondag 20 december 2020 13:02 schreef 1inamelon het volgende:
Ons plan voor Eerst Kerstdag:
Voor: Tonijntartaar met ricotta en balsamicocrème
Soep:
Hoofd: varkenshaas met truffel-cashewnoten en pompoen-salie girasoli
Na: blueberry cheesecake
We zoeken nog een soepje dat hierbij past. Niet te zwaar en liever geen paddenstoelen want we maken altijd al paddenstoelensoep Iemand een suggestie?
Nog nooit gemaakt, maar het klinkt goed en de peuter houdt (meestal ) ook van pastinaak. Ik gooi het in de groep!quote:
Ik heb deze eens gemaakt, was erg lekker en met de salie voor volwassenen krijgt ie dan nog net een extra touch.quote:Op zondag 20 december 2020 13:09 schreef 1inamelon het volgende:
[..]
Nog nooit gemaakt, maar het klinkt goed en de peuter houdt (meestal ) ook van pastinaak. Ik gooi het in de groep!
Een soep, met kastanjes en prei?quote:Op zondag 20 december 2020 20:44 schreef sigme het volgende:
Mij is gevraagd voor het voorgerecht te zorgen, en ik heb gister aardperen geoogst.
Iemand suggesties?
Oeh, salted caramel panna cotta klinkt heel lekker! Heb je een receptje?quote:Op zondag 20 december 2020 20:38 schreef Hupje het volgende:
Wij blijven thuis met kerst. Normaal gesproken schuiven we de ene dag bij mijn ouders aan en de andere dag bij mijn schoonouders en verzorg ik dan het dessert. Nu dus zelf plannen gemaakt:
1e kerstdag garnalencocktail, gehaktbroodjes met aardappeltoef, sperziebonen en (vegan) salted caramel panna cotta
2e kerstdag Chinese tomatensoep, ravioli met kip, courgette en gegrilde paprika en ijs
Zalvig aardperensoepje met gefrituurde aardpeerplakjes/frummels erop?quote:Op zondag 20 december 2020 20:44 schreef sigme het volgende:
Mij is gevraagd voor het voorgerecht te zorgen, en ik heb gister aardperen geoogst.
Iemand suggesties?
Wat een heerlijke dagen!quote:Op zondag 20 december 2020 19:40 schreef MeisPluis het volgende:
Wij zijn er ook uit!
24e: met zijn tweeën , ik ga een kleine Indonesische rijsttafel maken
25e: lunch bij mijn ouders, daarna koken met de kinderen en bbq kerst. Iedereen maakt een gang. Borrelplank, kip drumsticks van de bbq, bavette van de bbq met groente en pomme duchesse, en smores van de bbq.
26e: ontbijt met schoonouders. En ik denk de rest van de dag niks meer i.p.v. voelen als een gevulde kalkoe na 3 dagen ... 😁 anders sushi halen.
Mincemeat is makkelijk zelf te maken, zo bijvoorbeeld: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/traditional-mincemeatquote:Op maandag 21 december 2020 13:34 schreef Raw85 het volgende:
Ik ben van plan een nagerecht te maken waar 'mince pies' doorheen moeten. Wat is hiermee te vergelijken? Het is blijkbaar iets Brits, weet niet zo goed waar ik het kan halen.
Ziet er weer goed uit Vooral je Wellington is een plaatje.quote:Op maandag 21 december 2020 09:17 schreef Tuindier het volgende:
Onze 'eerste kerstdag' was erg geslaagd!
Vooraf tomaten 'steak tartare'
[ afbeelding ]
Toen een knolselderijsoepje
[ afbeelding ]
Daarna Wellington en geroosterde spruitjes
[ afbeelding ]
En als dessert geroosterde ananas met ijs en kokosschaafsel
[ afbeelding ]
Een apple crumble! Het ijs en custard etc eromheen maak ik ook al zelf dus hoopte met die mince pies makkelijk klaar te kunnen zijn haha Maar misschien toch maar zelf maken dan.quote:Op maandag 21 december 2020 13:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Mincemeat is makkelijk zelf te maken, zo bijvoorbeeld: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/traditional-mincemeat
Mince pie is dat mincemeat in deeg.
Watvoor recept hebt je?
Oeh, dat klinkt wel erg lekker. Misschien kan je het jezelf makkelijk maken door geen pie te maken maar alleen mincemeat.quote:Op maandag 21 december 2020 14:00 schreef Raw85 het volgende:
[..]
Een apple crumble! Het ijs en custard etc eromheen maak ik ook al zelf dus hoopte met die mince pies makkelijk klaar te kunnen zijn haha Maar misschien toch maar zelf maken dan.
We waren gelukkig nog op tijd.quote:Op vrijdag 4 december 2020 13:34 schreef golfer het volgende:
Wij laten een restaurant voor ons koken en laten dat tweede kerstdag bezorgen.
Dank!quote:Op zondag 20 december 2020 21:22 schreef Hupje het volgende:
@:Bleie https://chickslovefood.co(...)cotta-sinner-sunday/ (ik pas het recept zelf aan, deze is niet vegan)
Heb het via een winkel met producten voor expats toch kunnen krijgen! Alsnog hartelijk dank voor je hulpquote:Op maandag 21 december 2020 14:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oeh, dat klinkt wel erg lekker. Misschien kan je het jezelf makkelijk maken door geen pie te maken maar alleen mincemeat.
Dank! Ik heb besloten om deze te maken: https://www.leukerecepten(...)oemkool-uit-de-oven/ Hopelijk is hij net zo lekker als dat hij er uit ziet!quote:Op zaterdag 19 december 2020 11:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb eens een Italiaanse bloemkool gemaakt, dat was best een succes. Met Italiaanse kruiden, parmezaan, olijven, zongedroogde tomaten.
Grieks kan ook, met oregano, dille, citroensap, knoflook, olijven, feta, walnoot.
Dat ziet er heerlijk uit, ik sla hem op.quote:Op dinsdag 22 december 2020 15:46 schreef TwinkleStar001 het volgende:
[..]
Dank! Ik heb besloten om deze te maken: https://www.leukerecepten(...)oemkool-uit-de-oven/ Hopelijk is hij net zo lekker als dat hij er uit ziet!
Deel morgen ook het resultaat even. Klinkt awesome.quote:Op woensdag 23 december 2020 19:18 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
Heel benieuwd hoe dat eruit ziet!quote:Op woensdag 23 december 2020 19:18 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
Jullie zijn er vroeg bij. Ziet er geweldig uit!quote:Op maandag 21 december 2020 09:17 schreef Tuindier het volgende:
Onze 'eerste kerstdag' was erg geslaagd!
Vooraf tomaten 'steak tartare'
[ afbeelding ]
Toen een knolselderijsoepje
[ afbeelding ]
Daarna Wellington en geroosterde spruitjes
[ afbeelding ]
En als dessert geroosterde ananas met ijs en kokosschaafsel
[ afbeelding ]
Succes!quote:Op woensdag 23 december 2020 19:18 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
SPOILER: Taartje gemaaktOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Gravlax gemaaktOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
quote:Op woensdag 23 december 2020 23:07 schreef fietsie het volgende:
Hier al wat langer aan het puzzelen geweest, maar gezien het onverwacht niet doorgaan van kerstvakantie ivm drukte op het werk moet ik wat schipperen met de voorbereiding.
1e kerstdag: Ossenhaas (familietraditie), iets met gerookte zalm, gravlax en garnalen vooraf, chocolades taartje als dessert.
2e kerstdag: Kalkoenpoten en -filet, iets met ragout in bakjes vooraf, chocolademousse als dessert.
Zondag: Porchetta van @:sigme 's varkensbuik, iets met gerookte zalm vooraf, gekocht ijstaartje als dessert.
Daaromheen heb ik wat cliché dingen als Pommes Duchesse, spruitjes, haricot verts, aardappeltaartjes enz.
Vanmiddag heb ik wat voorbereidingen kunnen doen:SPOILER: Taartje gemaaktOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.NiceSPOILER: Gravlax gemaaktOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij hebben vandaag de Mississippi mud pie gemaakt. De komende 5 avonden gaan we die opeten.Spoilers!
SPOILER: The bloody detailsOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Voor de bereiding volg ik de experts in onderstaand filmpje
Het resultaat:
[ Bericht 15% gewijzigd door fietsie op 26-12-2020 00:04:26 ]Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
SPOILER: In spoiler voor hen die vleesbereiding niet blievenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het eindresultaat was qua smaak heerlijk, qua textuur / knapperigheid had het afwerkproces meer tijd mogen hebben (maar die tijd had ik niet), maar het was zeker lekkerder dan eerdere BBQ gebaseerde pogingen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 13% gewijzigd door fietsie op 27-12-2020 19:22:47 ]Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.de kaas was prima, de bijgerechten erg veel en vlees en dingen in de koelkast voor bij de borrel morgen. De Toet was vurrukkuluk.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zou dat eerder in de oven warm houden, al in het bakje waarin je het serveert. Maar wie weet werkt jou idee ook.quote:Op vrijdag 25 december 2020 09:49 schreef Myraela het volgende:
Ik maak dus een vega rijsttafel als kerstdiner. Ik bedacht me vanochtend ineens dat ik misschien gewoon de gerechten in m'n sousvide warm kan houden in een zak in plaats van alles last minute op te warmen.
Zou dat een goed idee zijn, of zie ik iets over het hoofd? Warm houden op 60 graden oid?
Dat gaat het over rendang, gehaktballetjes in ketjapsaus, sambal eieren en de pindasaus voor de sate.
Dan hoef ik alleen de nasi, foe yong hai, sambal goreng tempeh en de vega kip voor de sate laste-minute te doen. Dan is m'n fornuis eigenlijk ook wel vol.
Oven wordt wel droog, sous vide is wel slim. Zou wel iets warmer doen 70 graden en op het einde nog even wat warmer zetten.quote:Op vrijdag 25 december 2020 12:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik zou dat eerder in de oven warm houden, al in het bakje waarin je het serveert. Maar wie weet werkt jou idee ook.
SPOILER: Snijden, binden, kruiden en verpakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het resultaat:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 11% gewijzigd door fietsie op 26-12-2020 20:38:46 ]Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
Ziet er goed uitquote:Op vrijdag 25 december 2020 20:08 schreef Hupje het volgende:
Voor vanmiddag bij de thee een kerst brownie
[ afbeelding ]
Ik ben niet zo culinair als de meesten hier Normaal eten we altijd bij familie met kerst, maar dit jaar mocht ik zelf aan de slag.
Garnalencocktail (nee, ik heb geen mooiere schaaltjes )
[ afbeelding ]
Gehaktbroodjes met aardappeltoef, hasselback aardappels en sperzieboontjes
[ afbeelding ]
Salted caramel panna cotta
[ afbeelding ]
Lekker Hup!quote:Op vrijdag 25 december 2020 20:08 schreef Hupje het volgende:
Voor vanmiddag bij de thee een kerst brownie
[ afbeelding ]
Ik ben niet zo culinair als de meesten hier Normaal eten we altijd bij familie met kerst, maar dit jaar mocht ik zelf aan de slag.
Garnalencocktail (nee, ik heb geen mooiere schaaltjes )
[ afbeelding ]
Gehaktbroodjes met aardappeltoef, hasselback aardappels en sperzieboontjes
[ afbeelding ]
Salted caramel panna cotta
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 25 december 2020 21:12 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]
Het is de instant diabetes helemaal waard.
Hier staat-ie: https://www.laurasbakery.nl/kerstboom-cranberry-brownie/quote:Op vrijdag 25 december 2020 23:31 schreef AnneX het volgende:
@:Hupje de Kerstbrownie is leuk gedaan! dat was met rode marsepein?
Heb je een link ms? dat slaat wat makkelijker op voor volgend jaar.
Tongquote:Op vrijdag 25 december 2020 21:00 schreef borisz het volgende:
Ik doe het met één foto
[ afbeelding ]
Rundertong .
Oom had gekookt. Op de foto nog Rijst met ui, gember champignons. Pomme du dinges van Zoete aardappel met Italiaanse kruiden. Verder niet op de foto nog bietjes op een lekkere manier en salade.
Vooraf een kippen/garnalensoep uit de Filipijnen.
Na Tiramisu. Helaas dacht ik te laat aan de foto . Maar ook zelf gemaakt en heul erg lekker.
Om het in één klank samen te vatten. *BURP*.
Waar heen?quote:Op zaterdag 26 december 2020 21:05 schreef Molo het volgende:
Het recept loog, en Koos en ik hadden te weinig trek geloof ik.
Tig Cornish pasty's over en we gaan morgen op vakantie
Eens kijken of dat deels in te vriezen is (deel nemen we maar mee daarheen )
Lekker was het wel
De exotische Veluwequote:
Gewoon die vriezer inflikkeren, kan best.quote:Op zaterdag 26 december 2020 21:05 schreef Molo het volgende:
Het recept loog, en Koos en ik hadden te weinig trek geloof ik.
Tig Cornish pasty's over en we gaan morgen op vakantie
Eens kijken of dat deels in te vriezen is (deel nemen we maar mee daarheen )
Lekker was het wel
[ afbeelding ]
Everzwijn en edelhert mee terug?quote:
Afhalen bij de Hoge Veluwe, wel een idee.quote:Op zaterdag 26 december 2020 21:21 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Gewoon die vriezer inflikkeren, kan best.
[..]
Everzwijn en edelhert mee terug?
Wat een super idee, en wat staat het leuk en gezelligquote:Op zaterdag 26 december 2020 22:00 schreef Myraela het volgende:
Vergeten een foto te maken van de rijsttafel. Wel bij de voorgerechten. We hadden mini loempia, versie loempia, bapao en gyoza.
Het was allemaal superlekker, maar vooral blij dat het er ook gezellig uitzag. Soms is een rijsttafel was droevig, met al die bakken op tafel is er geen plek om het ook leuk neer te zetten. Dus hebben we een plank zo lang als de tafel gekocht, 3D geprinte houders en een guirlande met lichtjes en kerstballen eronder.
[ afbeelding ]
Hele boel aangebrand.quote:Op zaterdag 26 december 2020 22:06 schreef AnneX het volgende:
Ow topic voor de foto’s:
Tarte tain met geglaceerde worteltjes in 3 kleuren: [ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit met de ‘opgehoogde’ tafel👍🏼 Myraela.
Wat een briljant plan.quote:Op zaterdag 26 december 2020 22:00 schreef Myraela het volgende:
Vergeten een foto te maken van de rijsttafel. Wel bij de voorgerechten. We hadden mini loempia, versie loempia, bapao en gyoza.
Het was allemaal superlekker, maar vooral blij dat het er ook gezellig uitzag. Soms is een rijsttafel was droevig, met al die bakken op tafel is er geen plek om het ook leuk neer te zetten. Dus hebben we een plank zo lang als de tafel gekocht, 3D geprinte houders en een guirlande met lichtjes en kerstballen eronder.
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 25 december 2020 21:07 schreef Molo het volgende:
Oh die tong ziet er echt véél lekkerder uit dan ik altijd dacht dat het eruit zag. De binnenkant van het vlees ziet er super uit, itt de buitenkant
Het was mijn oma die het had opgedragen . Maar ze heeft het zelf ook bij de slager geregeld. De tong was al éénmaal gepekeld en gerookt. Mijn oom hoefde hem het alleen maar 'af te maken'. Er zijn nog slagers die blij worden van speciale bestellingen .quote:Op zaterdag 26 december 2020 20:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Tong
Dat deed oma ook klaarmaken Al jaren niet meer gegeten.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Denk het.quote:Op zaterdag 26 december 2020 23:03 schreef AnneX het volgende:
[..]
😂 misschien dacht je dat door de paarse wortels?
Favoriete foto van het topic dusver! Alles eraan ziet er goed uit, maar die gecustomizede plank in het midden is wel geniaal!quote:Op zaterdag 26 december 2020 22:00 schreef Myraela het volgende:
Vergeten een foto te maken van de rijsttafel. Wel bij de voorgerechten. We hadden mini loempia, versie loempia, bapao en gyoza.
Het was allemaal superlekker, maar vooral blij dat het er ook gezellig uitzag. Soms is een rijsttafel was droevig, met al die bakken op tafel is er geen plek om het ook leuk neer te zetten. Dus hebben we een plank zo lang als de tafel gekocht, 3D geprinte houders en een guirlande met lichtjes en kerstballen eronder.
[ afbeelding ]
Nee, helaas. Was het zelf even vergeten, moest last-minute toch wat veel dingen tegelijk doen. Maar zag er ook niet heel spannend uit. Gewoon schalen met eten op de plank.quote:Op zondag 27 december 2020 06:50 schreef minilot het volgende:
Favoriete foto van het topic dusver! Alles eraan ziet er goed uit, maar die gecustomizede plank in het midden is wel geniaal!
En aaaargh, wat jammer van geen foto van de rijsttafel! Verder ook door niemand die was aangeschoven op de foto gezet? Zo benieuwd!
Dat is ook veel werk, groot gelijk.quote:Op zondag 27 december 2020 09:41 schreef Myraela het volgende:
Zonder spekkoek overigens, want die gaan we deze keer gewoon kopen. Geen zin meer in.
Geweldige ham en toetje ziet er ook heerlijk uit!quote:Op zondag 27 december 2020 10:04 schreef Aure het volgende:
Ik dacht vaak te laat aan een foto maken, dus ik heb niet alles op de foto. En soms is het ook al half aangesneden
Gegrilde vijgen met geitenkaascreme:
[ afbeelding ]
Zoete kerstham:
[ afbeelding ]
Koffiekoekjesroomtaart:
[ afbeelding ]
2e kerstdag:
Nopi's buikspek :
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |