abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator zondag 20 december 2020 @ 14:47:57 #51
5428 crew  miss_sly
pi_196841794
quote:
88s.gif Op zondag 20 december 2020 13:09 schreef 1inamelon het volgende:

[..]

Nog nooit gemaakt, maar het klinkt goed en de peuter houdt (meestal :') ) ook van pastinaak. Ik gooi het in de groep!
Ik heb deze eens gemaakt, was erg lekker en met de salie voor volwassenen krijgt ie dan nog net een extra touch.

https://uitpaulineskeuken(...)-met-salieboter.html
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator zondag 20 december 2020 @ 14:52:32 #52
5428 crew  miss_sly
pi_196841881
Wij zijn er ook uit.
Kerstavond doen we niet te uitgebreid. Ik maak een lekkere pasta met truffelpasta, rucola en pecorino. Voor dessert maak ik drie kleine pavlova's met kersen-op-siroop (ook zelf gemaakt) erop.

1e kerstdag (met vrienden en hun dochters) hebben we een Indisch 4-gangenmenu besteld bij Ron's Gastrobar Indonesia. Voor de meiden zoeken we nog een gemakkelijk maar wel beetje feestelijk gerecht, zodat ze lekker wat kunnen eten en verder kunnen spelen, film kijken, etc.

2e kerstdag vistrio vooraf (coquille, hollandse garnalen en zalmtartaat), hoofdgerecht rosbief uit de oven met portsaus, spruitjes uit de oven, gebakken aardappelen uit de oven en stoofpeertjes en nagerecht een sticky toffeecake/pudding (weet het niet precies, die maakt mijn lief).
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_196846323
Hier wordt het op Kerstavond:

Courgettesoep

Vega-Wellington, stoofpeertjes, gestoofde wortels, aardappelkroketjes, en de kinderen vegetarische nuggets.

Toe ben ik nog niet helemaal uit. Ik denk iets met panna cotta, stukje brownie en iets van fruit.

Eerste Kerstdag heb ik de kinderen meer inbreng gegeven, alleen kunnen ze niet bedenken voor het hoofdgerecht. Voorlopig hebben we als voorgerecht gekookte eieren met een halve tomaat erop (= paddestoel) en als toetje Vienetta.
pi_196846608
Voor eerste kerstdag Zij maakt een gehaktbrood, aardappelgratin en toetje (parfait) en ik maak rode kool met appel, cranberry's, appelstroop en rode wijn.

Verder nog zelfgemaakte stoofpeertjes en glühwein.
pi_196848070
Wij zijn er ook uit!

24e: met zijn tweeën , ik ga een kleine Indonesische rijsttafel maken
25e: lunch bij mijn ouders, daarna koken met de kinderen en bbq kerst. Iedereen maakt een gang. Borrelplank, kip drumsticks van de bbq, bavette van de bbq met groente en pomme duchesse, en smores van de bbq.
26e: ontbijt met schoonouders. En ik denk de rest van de dag niks meer i.p.v. voelen als een gevulde kalkoe na 3 dagen ... 😁 anders sushi halen.
pi_196849450
Wij blijven thuis met kerst. Normaal gesproken schuiven we de ene dag bij mijn ouders aan en de andere dag bij mijn schoonouders en verzorg ik dan het dessert. Nu dus zelf plannen gemaakt:
1e kerstdag garnalencocktail, gehaktbroodjes met aardappeltoef, sperziebonen en (vegan) salted caramel panna cotta
2e kerstdag Chinese tomatensoep, ravioli met kip, courgette en gegrilde paprika en ijs
pi_196849633
Mij is gevraagd voor het voorgerecht te zorgen, en ik heb gister aardperen geoogst.
Iemand suggesties?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_196850391
quote:
5s.gif Op zondag 20 december 2020 20:44 schreef sigme het volgende:
Mij is gevraagd voor het voorgerecht te zorgen, en ik heb gister aardperen geoogst.
Iemand suggesties?
Een soep, met kastanjes en prei?
pi_196850467
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 20:38 schreef Hupje het volgende:
Wij blijven thuis met kerst. Normaal gesproken schuiven we de ene dag bij mijn ouders aan en de andere dag bij mijn schoonouders en verzorg ik dan het dessert. Nu dus zelf plannen gemaakt:
1e kerstdag garnalencocktail, gehaktbroodjes met aardappeltoef, sperziebonen en (vegan) salted caramel panna cotta
2e kerstdag Chinese tomatensoep, ravioli met kip, courgette en gegrilde paprika en ijs
Oeh, salted caramel panna cotta klinkt heel lekker! Heb je een receptje?
pi_196850511
@Bleie https://chickslovefood.co(...)cotta-sinner-sunday/ (ik pas het recept zelf aan, deze is niet vegan)
  zondag 20 december 2020 @ 22:35:21 #61
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196851938
quote:
5s.gif Op zondag 20 december 2020 20:44 schreef sigme het volgende:
Mij is gevraagd voor het voorgerecht te zorgen, en ik heb gister aardperen geoogst.
Iemand suggesties?
Zalvig aardperensoepje met gefrituurde aardpeerplakjes/frummels erop?

Aardpeer, boh! :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196854592
quote:
0s.gif Op zondag 20 december 2020 19:40 schreef MeisPluis het volgende:
Wij zijn er ook uit!

24e: met zijn tweeën , ik ga een kleine Indonesische rijsttafel maken
25e: lunch bij mijn ouders, daarna koken met de kinderen en bbq kerst. Iedereen maakt een gang. Borrelplank, kip drumsticks van de bbq, bavette van de bbq met groente en pomme duchesse, en smores van de bbq.
26e: ontbijt met schoonouders. En ik denk de rest van de dag niks meer i.p.v. voelen als een gevulde kalkoe na 3 dagen ... 😁 anders sushi halen.
Wat een heerlijke dagen! O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_196855941
Onze 'eerste kerstdag' was erg geslaagd!

Vooraf tomaten 'steak tartare'


Toen een knolselderijsoepje


Daarna Wellington en geroosterde spruitjes


En als dessert geroosterde ananas met ijs en kokosschaafsel
pi_196860533
Ik ben van plan een nagerecht te maken waar 'mince pies' doorheen moeten. Wat is hiermee te vergelijken? Het is blijkbaar iets Brits, weet niet zo goed waar ik het kan halen.
pi_196860874
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 13:34 schreef Raw85 het volgende:
Ik ben van plan een nagerecht te maken waar 'mince pies' doorheen moeten. Wat is hiermee te vergelijken? Het is blijkbaar iets Brits, weet niet zo goed waar ik het kan halen.
Mincemeat is makkelijk zelf te maken, zo bijvoorbeeld: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/traditional-mincemeat
Mince pie is dat mincemeat in deeg.

Watvoor recept hebt je?
Spoilers!
pi_196860885
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2020 09:17 schreef Tuindier het volgende:
Onze 'eerste kerstdag' was erg geslaagd!

Vooraf tomaten 'steak tartare'
[ afbeelding ]

Toen een knolselderijsoepje
[ afbeelding ]

Daarna Wellington en geroosterde spruitjes
[ afbeelding ]

En als dessert geroosterde ananas met ijs en kokosschaafsel
[ afbeelding ]
Ziet er weer goed uit :9 Vooral je Wellington is een plaatje.
Spoilers!
pi_196860915
Dit topic is nu gereekst aan de Kook Mee Met CUL-reeks :s)
Spoilers!
pi_196860998
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 13:54 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Mincemeat is makkelijk zelf te maken, zo bijvoorbeeld: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/traditional-mincemeat
Mince pie is dat mincemeat in deeg.

Watvoor recept hebt je?
Een apple crumble! Het ijs en custard etc eromheen maak ik ook al zelf dus hoopte met die mince pies makkelijk klaar te kunnen zijn haha :7 Maar misschien toch maar zelf maken dan.
pi_196861146
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 14:00 schreef Raw85 het volgende:

[..]

Een apple crumble! Het ijs en custard etc eromheen maak ik ook al zelf dus hoopte met die mince pies makkelijk klaar te kunnen zijn haha :7 Maar misschien toch maar zelf maken dan.
Oeh, dat klinkt wel erg lekker. Misschien kan je het jezelf makkelijk maken door geen pie te maken maar alleen mincemeat.
Spoilers!
  maandag 21 december 2020 @ 17:09:43 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_196864574
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 december 2020 13:34 schreef golfer het volgende:
Wij laten een restaurant voor ons koken en laten dat tweede kerstdag bezorgen. c_/
We waren gelukkig nog op tijd.
Nu uitverkocht bij dit (Michelinsterren) restaurant.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_196868587
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2020 21:22 schreef Hupje het volgende:
@:Bleie https://chickslovefood.co(...)cotta-sinner-sunday/ (ik pas het recept zelf aan, deze is niet vegan)
Dank!
pi_196879431
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2020 14:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oeh, dat klinkt wel erg lekker. Misschien kan je het jezelf makkelijk maken door geen pie te maken maar alleen mincemeat.
Heb het via een winkel met producten voor expats toch kunnen krijgen! Alsnog hartelijk dank voor je hulp
pi_196883427
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 december 2020 11:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb eens een Italiaanse bloemkool gemaakt, dat was best een succes. Met Italiaanse kruiden, parmezaan, olijven, zongedroogde tomaten.

Grieks kan ook, met oregano, dille, citroensap, knoflook, olijven, feta, walnoot.
Dank! Ik heb besloten om deze te maken: https://www.leukerecepten(...)oemkool-uit-de-oven/ Hopelijk is hij net zo lekker als dat hij er uit ziet!
pi_196884324
Leuk topic.

Ik ga een paar keer uitgebreid koken voor twee. Niet heel bijzondere menu's maar wel lekker zo veel mogelijk zelf maken.

Dit is nu het idee voor een diner:

Amuse
Gerafelde kip met ijsbergsla, mandrijn en gembersaus

Voorgerecht
Carpaccio met truffel

Hoofdgerecht
Biefstuk, verse championsaus, aardappelgratin of duchenne, haricots verts

Nagerecht
Brownie met appelroosjes o.i.d., ijs en slagroom
(Per ongeluk appels gekocht die ik nu wil opmaken.)

Toe
Cappuccino

Ik wil een andere dag 's middags borrelen met zelfgemaakte kruidenboter/gehaktballetjes/tonijnsalade, gewokte knoflook champions. Erbij aioli, roomkaas, gerookte zalm, (afbak)stokbrood/foccatia en rauwkost (wortel, snackkomkommer, cherrytomaatjes, radijs). En dan die avond verse sautosoep met kip, ei, tauge, etc. omdat we waarschijnlijk weinig honger hebben dan. Dat saoto enorm vullend is wil ik even stiekem vergeten :@ .

Daarna kan ik denk ik een paar dagen niet meer lopen of eten :P . Alleen voor Oud en Nieuw nog iets verzinnen.

Suggesties voor bijvoorbeeld appels of iets anders hoor ik graag!
pi_196890208
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 15:46 schreef TwinkleStar001 het volgende:

[..]

Dank! Ik heb besloten om deze te maken: https://www.leukerecepten(...)oemkool-uit-de-oven/ Hopelijk is hij net zo lekker als dat hij er uit ziet!
Dat ziet er heerlijk uit, ik sla hem op.
Spoilers!
pi_196908462
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
pi_196908571
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 19:18 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
Deel morgen ook het resultaat even. Klinkt awesome. :9
  woensdag 23 december 2020 @ 19:39:39 #78
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196908999
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 19:18 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
Heel benieuwd hoe dat eruit ziet!

Ik overweeg sticky toffee pudding te maken want kwam superlekkere dadels tegen in de winkel
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 december 2020 @ 19:54:04 #79
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_196909392
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2020 09:17 schreef Tuindier het volgende:
Onze 'eerste kerstdag' was erg geslaagd!

Vooraf tomaten 'steak tartare'
[ afbeelding ]

Toen een knolselderijsoepje
[ afbeelding ]

Daarna Wellington en geroosterde spruitjes
[ afbeelding ]

En als dessert geroosterde ananas met ijs en kokosschaafsel
[ afbeelding ]
Jullie zijn er vroeg bij. Ziet er geweldig uit!
Praat over de hel en je komt er.
  woensdag 23 december 2020 @ 19:54:27 #80
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_196909402
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 19:18 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
Succes!
Praat over de hel en je komt er.
pi_196912795
Morgen gaan wij trouwens vieslekker gourmetten bij mn vader. 1e kerstdag hebben mn vriend en ik een dikke borrelplank met kaas en wildpie en alles met een hele goeie port :9 2e kerstdag gaan mn vriend en ik dus wel een menuutje maken:

Voor een bladerdeeghapje met feta, munt, prei en artisjok
Hoofd eend met sinaasappelsaus en honingwortelen en de beste geroosterde aardappelen die er bestaan
Na baklava cheesecake :9

Met bijpassende wijntjes. Zin in. :9
pi_196915177
Hier al wat langer aan het puzzelen geweest, maar gezien het onverwacht niet doorgaan van kerstvakantie ivm drukte op het werk moet ik wat schipperen met de voorbereiding.

1e kerstdag: Ossenhaas (familietraditie), iets met gerookte zalm, gravlax en garnalen vooraf, chocolades taartje als dessert.

2e kerstdag: Kalkoenpoten en -filet, iets met ragout in bakjes vooraf, chocolademousse als dessert.

Zondag: Porchetta van @sigme 's varkensbuik, iets met gerookte zalm vooraf, gekocht ijstaartje als dessert.

Daaromheen heb ik wat cliché dingen als Pommes Duchesse, spruitjes, haricot verts, aardappeltaartjes enz.

Vanmiddag heb ik wat voorbereidingen kunnen doen:

SPOILER: Taartje gemaakt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Gravlax gemaakt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 23 december 2020 @ 23:24:11 #83
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196915625
Benieuwd wel hoe je die taart er weer uit krijgt. Of dat niet gaat plakken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196915866
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 23:07 schreef fietsie het volgende:
Hier al wat langer aan het puzzelen geweest, maar gezien het onverwacht niet doorgaan van kerstvakantie ivm drukte op het werk moet ik wat schipperen met de voorbereiding.

1e kerstdag: Ossenhaas (familietraditie), iets met gerookte zalm, gravlax en garnalen vooraf, chocolades taartje als dessert.

2e kerstdag: Kalkoenpoten en -filet, iets met ragout in bakjes vooraf, chocolademousse als dessert.

Zondag: Porchetta van @:sigme 's varkensbuik, iets met gerookte zalm vooraf, gekocht ijstaartje als dessert.

Daaromheen heb ik wat cliché dingen als Pommes Duchesse, spruitjes, haricot verts, aardappeltaartjes enz.

Vanmiddag heb ik wat voorbereidingen kunnen doen:

SPOILER: Taartje gemaakt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Gravlax gemaakt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nice :9

Wij hebben vandaag de Mississippi mud pie gemaakt. De komende 5 avonden gaan we die opeten.
Spoilers!
  woensdag 23 december 2020 @ 23:34:36 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196915871
Mijn vegetariër zwager had maandag toen we kerst vierden daar een prachtig stuk ribeye gerookt en geroosterd. Zálig _O_

Morgen lunchen bij mijn moeder, zal wel culinair drama zijn maar gaat om het idee.

25 en 26 december met kleine gezin hier, Brits menu.
Ontbijt met kleine versie van Engels ontbijt met verse worstjes enzo.

In de avond een Hollandsch voorgerechtje van gerookte paling op toast, want: gerookte paling op toast :9~ :9~ :9~

Daarna zelfgemaakte Cornish pasty's van longhaas, aardappel en knolraap.
Jus erbij, doperwtjes en lekker brood om te dippen. Plus ingemaakte walnoten en ingelegde uitjes. Misschien beetje Stilton erbij.

Sticky toffee pudding (zelfgemaakte, niet te zoet) toe met custard, en voor mijn vent bij de thee (of bier, want boeiend) grote stukken Christmas fruitcake, gekocht in de winkel

Dag erna langzaam geroosterde lamsnek met thijm en honing, lamsjus erbij met gebraden uitjes, wat spruitjes en wat brood. Want veel vlees *)

Als toetje Christmas pudding, gekocht in de winkel, met custard.
En Eton Mess, want wilde mijn dochter graag.

Heel veel zin in. Thema stond al vast voor de vliegende VK virustering hierheen kwam :+

[ Bericht 1% gewijzigd door Molo op 24-12-2020 00:18:14 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196922576
Verder met de voorbereidingen; de ossenhaas was eenmaal uitgepakt wat "dun" voor z'n gewicht, maar ik heb er toch een mooie chateaubriand van 1200gram en 700 gram aan tournedos uit kunnen snijden.

Alles gebrined in vacuum getrokken in de koelkast nu.

SPOILER: The bloody details
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Voor de bereiding volg ik de experts in onderstaand filmpje :)



Het resultaat:





[ Bericht 15% gewijzigd door fietsie op 26-12-2020 00:04:26 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_196924485
Op 't gevaar af er een monoloog van te maken, ik wil graag voor zondag een porchetta maken, en ik volg de instructies van mijn vrolijke sous vide vrienden:


De kruiden heb ik wel anders aangepakt; peper, selderijzout, venkelzaad, knoflook, thijm en grof zeezout.

Basis was een varkensbuik van 1,5 kilo van vrij en blij rondlopend FOK! vark :)

SPOILER: In spoiler voor hen die vleesbereiding niet blieven
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het eindresultaat was qua smaak heerlijk, qua textuur / knapperigheid had het afwerkproces meer tijd mogen hebben (maar die tijd had ik niet), maar het was zeker lekkerder dan eerdere BBQ gebaseerde pogingen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.





[ Bericht 13% gewijzigd door fietsie op 27-12-2020 19:22:47 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_196924715
Mooi fiets O+
pi_196925466
Mooi speelgoed zon vacumeermachine.
pi_196925932


Baklava.
Cheesecake.
:9

Nu nachtje opstijven in de koelkast.
pi_196927074
Oeh, die baklava cheesecake! :9~ En lekker gebonden varkentje, benieuwd naar de vervolgfoto's van je kookkunsten @fietsie ^O^
pi_196929855
Wat komen er mooie en lekkere dingen voorbij.
De Wellington, fietsie’s kunsten, de baklava cheesecake.

Wij deden een soort van makkelijk vanavond.
Er werd een doos gebracht voor ‘aangeklede’ kaasfondue, inclusief pannetje en vorkjes.
Het was ruim voldoende.
In ieder geval weer eens het zondags servies en bestek gebruikt. *)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
de kaas was prima, de bijgerechten erg veel en vlees en dingen in de koelkast voor bij de borrel morgen. De Toet was vurrukkuluk. :Y)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_196939222
Ik maak dus een vega rijsttafel als kerstdiner. Ik bedacht me vanochtend ineens dat ik misschien gewoon de gerechten in m'n sousvide warm kan houden in een zak in plaats van alles last minute op te warmen.

Zou dat een goed idee zijn, of zie ik iets over het hoofd? Warm houden op 60 graden oid?

Dat gaat het over rendang, gehaktballetjes in ketjapsaus, sambal eieren en de pindasaus voor de sate.

Dan hoef ik alleen de nasi, foe yong hai, sambal goreng tempeh en de vega kip voor de sate laste-minute te doen. Dan is m'n fornuis eigenlijk ook wel vol. :')
  vrijdag 25 december 2020 @ 10:06:55 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196939549
Klinkt meer dan prima! :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196942327
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 09:49 schreef Myraela het volgende:
Ik maak dus een vega rijsttafel als kerstdiner. Ik bedacht me vanochtend ineens dat ik misschien gewoon de gerechten in m'n sousvide warm kan houden in een zak in plaats van alles last minute op te warmen.

Zou dat een goed idee zijn, of zie ik iets over het hoofd? Warm houden op 60 graden oid?

Dat gaat het over rendang, gehaktballetjes in ketjapsaus, sambal eieren en de pindasaus voor de sate.

Dan hoef ik alleen de nasi, foe yong hai, sambal goreng tempeh en de vega kip voor de sate laste-minute te doen. Dan is m'n fornuis eigenlijk ook wel vol. :')
Ik zou dat eerder in de oven warm houden, al in het bakje waarin je het serveert. Maar wie weet werkt jou idee ook.
Spoilers!
pi_196943340
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2020 12:13 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik zou dat eerder in de oven warm houden, al in het bakje waarin je het serveert. Maar wie weet werkt jou idee ook.
Oven wordt wel droog, sous vide is wel slim. Zou wel iets warmer doen 70 graden en op het einde nog even wat warmer zetten.

[ Bericht 0% gewijzigd door hhhpsycho op 25-12-2020 12:52:54 (Typefout) ]
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
  vrijdag 25 december 2020 @ 15:35:37 #97
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_196946741
Het hoofdgerecht voor 2e kerstdag is traditioneel: kalkoen.

Ik had een mooie vogel, die was echter gister nog niet geheel ontdooid, dus mocht ik vanmorgen nog even aan de slag met voorbereiden.

Het eindresultaat ligt nu gevacumeerd in de koelkast te wachten op het waterbad wat vanavond (vvoor de poten) start.

Frankenkoen!



SPOILER: Snijden, binden, kruiden en verpakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het resultaat:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.




[ Bericht 11% gewijzigd door fietsie op 26-12-2020 20:38:46 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_196949197
Lekker zelfgemaakte kaasfondue (door g) voor de TV want Top2000 O+
Met vers stokbrood, geblancheerde bloemkool en als frisje een melanzanesalade.

pi_196951012
Voor vanmiddag bij de thee een kerst brownie


Ik ben niet zo culinair als de meesten hier :D Normaal eten we altijd bij familie met kerst, maar dit jaar mocht ik zelf aan de slag.
Garnalencocktail (nee, ik heb geen mooiere schaaltjes :') )

Gehaktbroodjes met aardappeltoef, hasselback aardappels en sperzieboontjes

Salted caramel panna cotta
pi_196951274
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 20:08 schreef Hupje het volgende:
Voor vanmiddag bij de thee een kerst brownie
[ afbeelding ]

Ik ben niet zo culinair als de meesten hier :D Normaal eten we altijd bij familie met kerst, maar dit jaar mocht ik zelf aan de slag.
Garnalencocktail (nee, ik heb geen mooiere schaaltjes :') )
[ afbeelding ]
Gehaktbroodjes met aardappeltoef, hasselback aardappels en sperzieboontjes
[ afbeelding ]
Salted caramel panna cotta
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')