abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_196908462
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
pi_196908571
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 19:18 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
Deel morgen ook het resultaat even. Klinkt awesome. :9
  woensdag 23 december 2020 @ 19:39:39 #78
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196908999
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 19:18 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
Heel benieuwd hoe dat eruit ziet!

Ik overweeg sticky toffee pudding te maken want kwam superlekkere dadels tegen in de winkel
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 december 2020 @ 19:54:04 #79
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_196909392
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2020 09:17 schreef Tuindier het volgende:
Onze 'eerste kerstdag' was erg geslaagd!

Vooraf tomaten 'steak tartare'
[ afbeelding ]

Toen een knolselderijsoepje
[ afbeelding ]

Daarna Wellington en geroosterde spruitjes
[ afbeelding ]

En als dessert geroosterde ananas met ijs en kokosschaafsel
[ afbeelding ]
Jullie zijn er vroeg bij. Ziet er geweldig uit!
Praat over de hel en je komt er.
  woensdag 23 december 2020 @ 19:54:27 #80
491050 Scheepskok
Beste soepkoker van Ulanda
pi_196909402
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 19:18 schreef emmyemmy2 het volgende:
Ik wil gewoon even delen dat ik morgen baklava cheesecake ga maken.
Succes!
Praat over de hel en je komt er.
pi_196912795
Morgen gaan wij trouwens vieslekker gourmetten bij mn vader. 1e kerstdag hebben mn vriend en ik een dikke borrelplank met kaas en wildpie en alles met een hele goeie port :9 2e kerstdag gaan mn vriend en ik dus wel een menuutje maken:

Voor een bladerdeeghapje met feta, munt, prei en artisjok
Hoofd eend met sinaasappelsaus en honingwortelen en de beste geroosterde aardappelen die er bestaan
Na baklava cheesecake :9

Met bijpassende wijntjes. Zin in. :9
pi_196915177
Hier al wat langer aan het puzzelen geweest, maar gezien het onverwacht niet doorgaan van kerstvakantie ivm drukte op het werk moet ik wat schipperen met de voorbereiding.

1e kerstdag: Ossenhaas (familietraditie), iets met gerookte zalm, gravlax en garnalen vooraf, chocolades taartje als dessert.

2e kerstdag: Kalkoenpoten en -filet, iets met ragout in bakjes vooraf, chocolademousse als dessert.

Zondag: Porchetta van @sigme 's varkensbuik, iets met gerookte zalm vooraf, gekocht ijstaartje als dessert.

Daaromheen heb ik wat cliché dingen als Pommes Duchesse, spruitjes, haricot verts, aardappeltaartjes enz.

Vanmiddag heb ik wat voorbereidingen kunnen doen:

SPOILER: Taartje gemaakt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Gravlax gemaakt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 23 december 2020 @ 23:24:11 #83
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196915625
Benieuwd wel hoe je die taart er weer uit krijgt. Of dat niet gaat plakken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196915866
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2020 23:07 schreef fietsie het volgende:
Hier al wat langer aan het puzzelen geweest, maar gezien het onverwacht niet doorgaan van kerstvakantie ivm drukte op het werk moet ik wat schipperen met de voorbereiding.

1e kerstdag: Ossenhaas (familietraditie), iets met gerookte zalm, gravlax en garnalen vooraf, chocolades taartje als dessert.

2e kerstdag: Kalkoenpoten en -filet, iets met ragout in bakjes vooraf, chocolademousse als dessert.

Zondag: Porchetta van @:sigme 's varkensbuik, iets met gerookte zalm vooraf, gekocht ijstaartje als dessert.

Daaromheen heb ik wat cliché dingen als Pommes Duchesse, spruitjes, haricot verts, aardappeltaartjes enz.

Vanmiddag heb ik wat voorbereidingen kunnen doen:

SPOILER: Taartje gemaakt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Gravlax gemaakt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nice :9

Wij hebben vandaag de Mississippi mud pie gemaakt. De komende 5 avonden gaan we die opeten.
Spoilers!
  woensdag 23 december 2020 @ 23:34:36 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196915871
Mijn vegetariër zwager had maandag toen we kerst vierden daar een prachtig stuk ribeye gerookt en geroosterd. Zálig _O_

Morgen lunchen bij mijn moeder, zal wel culinair drama zijn maar gaat om het idee.

25 en 26 december met kleine gezin hier, Brits menu.
Ontbijt met kleine versie van Engels ontbijt met verse worstjes enzo.

In de avond een Hollandsch voorgerechtje van gerookte paling op toast, want: gerookte paling op toast :9~ :9~ :9~

Daarna zelfgemaakte Cornish pasty's van longhaas, aardappel en knolraap.
Jus erbij, doperwtjes en lekker brood om te dippen. Plus ingemaakte walnoten en ingelegde uitjes. Misschien beetje Stilton erbij.

Sticky toffee pudding (zelfgemaakte, niet te zoet) toe met custard, en voor mijn vent bij de thee (of bier, want boeiend) grote stukken Christmas fruitcake, gekocht in de winkel

Dag erna langzaam geroosterde lamsnek met thijm en honing, lamsjus erbij met gebraden uitjes, wat spruitjes en wat brood. Want veel vlees *)

Als toetje Christmas pudding, gekocht in de winkel, met custard.
En Eton Mess, want wilde mijn dochter graag.

Heel veel zin in. Thema stond al vast voor de vliegende VK virustering hierheen kwam :+

[ Bericht 1% gewijzigd door Molo op 24-12-2020 00:18:14 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196922576
Verder met de voorbereidingen; de ossenhaas was eenmaal uitgepakt wat "dun" voor z'n gewicht, maar ik heb er toch een mooie chateaubriand van 1200gram en 700 gram aan tournedos uit kunnen snijden.

Alles gebrined in vacuum getrokken in de koelkast nu.

SPOILER: The bloody details
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Voor de bereiding volg ik de experts in onderstaand filmpje :)



Het resultaat:





[ Bericht 15% gewijzigd door fietsie op 26-12-2020 00:04:26 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_196924485
Op 't gevaar af er een monoloog van te maken, ik wil graag voor zondag een porchetta maken, en ik volg de instructies van mijn vrolijke sous vide vrienden:


De kruiden heb ik wel anders aangepakt; peper, selderijzout, venkelzaad, knoflook, thijm en grof zeezout.

Basis was een varkensbuik van 1,5 kilo van vrij en blij rondlopend FOK! vark :)

SPOILER: In spoiler voor hen die vleesbereiding niet blieven
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het eindresultaat was qua smaak heerlijk, qua textuur / knapperigheid had het afwerkproces meer tijd mogen hebben (maar die tijd had ik niet), maar het was zeker lekkerder dan eerdere BBQ gebaseerde pogingen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.





[ Bericht 13% gewijzigd door fietsie op 27-12-2020 19:22:47 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_196924715
Mooi fiets O+
pi_196925466
Mooi speelgoed zon vacumeermachine.
pi_196925932


Baklava.
Cheesecake.
:9

Nu nachtje opstijven in de koelkast.
pi_196927074
Oeh, die baklava cheesecake! :9~ En lekker gebonden varkentje, benieuwd naar de vervolgfoto's van je kookkunsten @fietsie ^O^
pi_196929855
Wat komen er mooie en lekkere dingen voorbij.
De Wellington, fietsie’s kunsten, de baklava cheesecake.

Wij deden een soort van makkelijk vanavond.
Er werd een doos gebracht voor ‘aangeklede’ kaasfondue, inclusief pannetje en vorkjes.
Het was ruim voldoende.
In ieder geval weer eens het zondags servies en bestek gebruikt. *)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
de kaas was prima, de bijgerechten erg veel en vlees en dingen in de koelkast voor bij de borrel morgen. De Toet was vurrukkuluk. :Y)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_196939222
Ik maak dus een vega rijsttafel als kerstdiner. Ik bedacht me vanochtend ineens dat ik misschien gewoon de gerechten in m'n sousvide warm kan houden in een zak in plaats van alles last minute op te warmen.

Zou dat een goed idee zijn, of zie ik iets over het hoofd? Warm houden op 60 graden oid?

Dat gaat het over rendang, gehaktballetjes in ketjapsaus, sambal eieren en de pindasaus voor de sate.

Dan hoef ik alleen de nasi, foe yong hai, sambal goreng tempeh en de vega kip voor de sate laste-minute te doen. Dan is m'n fornuis eigenlijk ook wel vol. :')
  vrijdag 25 december 2020 @ 10:06:55 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196939549
Klinkt meer dan prima! :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196942327
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 09:49 schreef Myraela het volgende:
Ik maak dus een vega rijsttafel als kerstdiner. Ik bedacht me vanochtend ineens dat ik misschien gewoon de gerechten in m'n sousvide warm kan houden in een zak in plaats van alles last minute op te warmen.

Zou dat een goed idee zijn, of zie ik iets over het hoofd? Warm houden op 60 graden oid?

Dat gaat het over rendang, gehaktballetjes in ketjapsaus, sambal eieren en de pindasaus voor de sate.

Dan hoef ik alleen de nasi, foe yong hai, sambal goreng tempeh en de vega kip voor de sate laste-minute te doen. Dan is m'n fornuis eigenlijk ook wel vol. :')
Ik zou dat eerder in de oven warm houden, al in het bakje waarin je het serveert. Maar wie weet werkt jou idee ook.
Spoilers!
pi_196943340
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2020 12:13 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik zou dat eerder in de oven warm houden, al in het bakje waarin je het serveert. Maar wie weet werkt jou idee ook.
Oven wordt wel droog, sous vide is wel slim. Zou wel iets warmer doen 70 graden en op het einde nog even wat warmer zetten.

[ Bericht 0% gewijzigd door hhhpsycho op 25-12-2020 12:52:54 (Typefout) ]
Got a sky that looks like heaven
Got an earth that looks like shit
And its getting hard to tell where
What I am ends
  vrijdag 25 december 2020 @ 15:35:37 #97
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_196946741
Het hoofdgerecht voor 2e kerstdag is traditioneel: kalkoen.

Ik had een mooie vogel, die was echter gister nog niet geheel ontdooid, dus mocht ik vanmorgen nog even aan de slag met voorbereiden.

Het eindresultaat ligt nu gevacumeerd in de koelkast te wachten op het waterbad wat vanavond (vvoor de poten) start.

Frankenkoen!



SPOILER: Snijden, binden, kruiden en verpakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het resultaat:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.




[ Bericht 11% gewijzigd door fietsie op 26-12-2020 20:38:46 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_196949197
Lekker zelfgemaakte kaasfondue (door g) voor de TV want Top2000 O+
Met vers stokbrood, geblancheerde bloemkool en als frisje een melanzanesalade.

pi_196951012
Voor vanmiddag bij de thee een kerst brownie


Ik ben niet zo culinair als de meesten hier :D Normaal eten we altijd bij familie met kerst, maar dit jaar mocht ik zelf aan de slag.
Garnalencocktail (nee, ik heb geen mooiere schaaltjes :') )

Gehaktbroodjes met aardappeltoef, hasselback aardappels en sperzieboontjes

Salted caramel panna cotta
pi_196951274
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 20:08 schreef Hupje het volgende:
Voor vanmiddag bij de thee een kerst brownie
[ afbeelding ]

Ik ben niet zo culinair als de meesten hier :D Normaal eten we altijd bij familie met kerst, maar dit jaar mocht ik zelf aan de slag.
Garnalencocktail (nee, ik heb geen mooiere schaaltjes :') )
[ afbeelding ]
Gehaktbroodjes met aardappeltoef, hasselback aardappels en sperzieboontjes
[ afbeelding ]
Salted caramel panna cotta
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit :9
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')