Lucky_Strike | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:20 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op zondag 14 juni maken we met iedereen die mee wil doen een broodje hamburger. Broodje hamburger Vlees, vis, vega en op een willekeurig broodje. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Sarabi | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:22 |
Eens kijken wat in het nieuwe boek van Jord staat de bbq gaat dus weer aan | |
Scheepskok | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:29 |
En deze ga ik ook meedoen! | |
Sarabi | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:33 |
Leuk! | |
Scheepskok | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:34 |
Moet even een boodschappenlijst samenstellen voor de chili en de hamburgers. Alles wordt bezorgd. | |
Lucky_Strike | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:55 |
Ik maak al jaren dezelfde burger, gewoon omdat hij geweldig is. Maar ik wil toch eens iets anders maken dit keer. | |
Myraela | dinsdag 2 juni 2020 @ 13:09 |
Oh, eindelijk eens uitzoeken hoe ik zelf een fatsoenlijke vega-burger kan maken, stond al enige tijd op mijn lijstje. Hopelijk kan ik eindelijk de motivatie opbrengen de 14e. | |
Sarabi | dinsdag 2 juni 2020 @ 13:38 |
Ik maak deze vaak voor lunch: https://leukegeit.nl/zwarte-bonen-veggieburger/ Heel spannend is ie niet | |
Moass | dinsdag 2 juni 2020 @ 13:43 |
Vertel?? | |
Lucky_Strike | dinsdag 2 juni 2020 @ 13:46 |
Rundergehakt mengen met mosterd, barbecuesaus, tijm, peper, zout, blauwe kaas en peterselie. Bakken en op een broodje met sla, tomaat, ontbijtspek, ui en kaas. | |
Moass | dinsdag 2 juni 2020 @ 13:47 |
Dankjewel, ga ik zeker proberen! | |
Lucky_Strike | dinsdag 2 juni 2020 @ 13:48 |
In de meest ideale situatie zijn burger, tomaat, spek, broodje en uit op de barbecue geweest | |
Moass | dinsdag 2 juni 2020 @ 13:51 |
Vanzelfsprekend | |
Sarabi | zaterdag 6 juni 2020 @ 12:26 |
Eindelijk een goede reden om een vleesmolen te bestellen picanha voor de burger is ook al besteld | |
SiGNe | zaterdag 6 juni 2020 @ 21:02 |
Deze doe ik mee denk ik, ik heb al Wagyu burgers in de vriezer liggen Die burgers kan je tegenwoordig gewoon bij de AH kopen dus zoveel stelt dat eigenlijk ook niet meer voor. | |
investeerdertje | maandag 8 juni 2020 @ 23:42 |
Ik denk dat het je nog zal verbazen | |
SiGNe | maandag 8 juni 2020 @ 23:49 |
Ik bedoelde qua prijs en exclusiviteit. 't kostte ¤5,13 voor 2 burgers van 125 gram, je ziet youtubefilmpjes waarbij ze het hebben over hamburgers van ¤100. Al gebruiken die A5 kwaliteit en malen hel zelf, halen het niet bij de AH uit de diepvries Maar 't zal verder best goed smaken, ik ben benieuwd. Wagyu heb ik al eerder gegeten maar dan als biefstuk, dat was wel een van de beste biefstukken die ik gegeten heb. Ik moet nog even bedenken wat ik met de burgers doe, normaal maak ik een cheeseburgertje met ketchup en mosterd, uitje en augurk of ik probeer een Big King/Mac na te maken met 1000 islanddressing als saus. Maar wagyu mag wel wat exclusiever denk ik. [ Bericht 11% gewijzigd door SiGNe op 08-06-2020 23:56:50 ] | |
investeerdertje | dinsdag 9 juni 2020 @ 00:20 |
Mja exclusief vlees van de Appie of de minder exclusieve is vooral marketing als je het mij vraagt. Ik heb nu helaas geen gehaktmolen 😭 Wat voor smaken zoek je in een burger? | |
Sarabi | dinsdag 9 juni 2020 @ 08:28 |
Mijn vleesmolen is gisteren binnen gekomen zometeen de picanha ophalen. | |
Barreltje | dinsdag 9 juni 2020 @ 08:33 |
Bieten burger! | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 08:51 |
Wij gaan waarschijnlijk wat experimenteren: - brood zelf maken - burger vullen met kaas - uienringen paneren en frituren - ontbijtspek met maple syrup bestrijken | |
Aure | dinsdag 9 juni 2020 @ 08:55 |
Burger vullen met kaas ik doe dat wel eens met een blauwe kaas, heeeeerlijk! | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 08:57 |
Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen. | |
Aure | dinsdag 9 juni 2020 @ 08:57 |
Ah wij zijn er de 14e niet, balen. | |
Aure | dinsdag 9 juni 2020 @ 08:58 |
Ja dat is echt goed te doen hoor! Ik doe het ook wel eens met brie, is ook lekker. | |
Lucky_Strike | dinsdag 9 juni 2020 @ 09:01 |
Brie is een goed idee zeg. Ik neem het in overweging. | |
Farenji | dinsdag 9 juni 2020 @ 09:01 |
Ik maak ook een burger met kaas, met feta. Maar dan op basis van zwarte bonen. | |
Sarabi | dinsdag 9 juni 2020 @ 09:13 |
Klinkt goed Wij gaan ook voor het eeret proberen de broodjes zelf te maken | |
Bomenverzameling | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:33 |
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks) | |
dimmak | vrijdag 12 juni 2020 @ 15:43 |
Toevallig heb ik kipburger zondag op het menu staan. | |
Kaatje1 | vrijdag 12 juni 2020 @ 15:46 |
Het gaat een aubergine burger met hummus worden, weer eens iets anders, maar vooral nieuws. | |
Sarabi | vrijdag 12 juni 2020 @ 15:54 |
Benieuwd naar het resultaat | |
Kaatje1 | vrijdag 12 juni 2020 @ 15:58 |
Ik ook. Er komen morgen 4 hamburgerbroodjes, hiervoor heb ik er 2 nodig. Is het niets dan doe ik wat anders op die 2 overgebleven broodjes | |
Sarabi | vrijdag 12 juni 2020 @ 15:59 |
Komt vast goed Wij gaan zelf de broodjes maken, hopelijk gaat dat goed, want heb niet aan back ups gedacht. | |
Yinny | vrijdag 12 juni 2020 @ 17:08 |
Ik ga Thaise visburgers maken met een alternatief broodje https://www.recipetineats.com/thai-fish-cakes-2/ http://dailydelicious.blo(...)urger-rice.html?m=1# En dan duimen dat ik genoeg tijd heb, aangezien we in de middag op bezoek gaan. Het plan is de rijst al vast te koken in de ochtend en de vismengsel ook. | |
Barreltje | vrijdag 12 juni 2020 @ 17:20 |
gheheh.. is er ook iemand die een vleeschburger maakt? ik ga kijken of ik morgen een briochebroodje kan maken voor de hamburger.. de vleeschvariant is dan de baan van | |
Lucky_Strike | vrijdag 12 juni 2020 @ 17:38 |
Heb je ene leuk recept toevallig? Ik wil morgen een kipburger maken. Zondag wordt het rundvlees. Leuk! | |
dimmak | vrijdag 12 juni 2020 @ 17:48 |
Dit recept voor de kipburger zelf maar dan met bacon, sla, tomaat en chilimayo. | |
Lucky_Strike | vrijdag 12 juni 2020 @ 18:14 |
Ziet er lekker uit maar het is niet helemaal wat ik zoek voor dit keer. Ik zoek dat lekker is zonder broodje en gemaakt van kipgehakt. Het moet ook ongepaneerd zijn want het moet op de barbecue/grill. Ik ga vanavond eens beter op zoek naar een recept. | |
Yinny | vrijdag 12 juni 2020 @ 18:51 |
Welkom! | |
Yinny | vrijdag 12 juni 2020 @ 18:55 |
Ik kwam deze tegen, was ook een optie voor zondag... https://kookmutsjes.com/recept/myasian-kipburger/ | |
Lucky_Strike | vrijdag 12 juni 2020 @ 20:38 |
Zoiets is wel een optie ja. | |
Lucky_Strike | vrijdag 12 juni 2020 @ 20:58 |
Het wordt deze Marokkaanse burger: https://kookmutsjes.com/recept/marokkaanse-kipburger/ Maar dus niet op een broodje dus hij telt niet voor deze opdracht | |
Yinny | vrijdag 12 juni 2020 @ 21:35 |
Het is toch een burger Meer dat morgen de verkeerde dag is | |
minilot | zaterdag 13 juni 2020 @ 07:56 |
Ik overweeg een broodje fried chicken a la https://valentinascorner.com/buttermilk-crispy-chicken-sandwich/ ..of https://www.seriouseats.c(...)sandwich-recipe.html ..op zelfgemaakte cemitas, Mexicaanse broodjes: https://www.seriouseats.c(...)food-lab-recipe.html ..maar het liefste wil ik gewoon bij jou eten. [ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 13-06-2020 09:48:59 ] | |
golfer | zaterdag 13 juni 2020 @ 15:38 |
Toeval bestaat niet, maar de eetrubriek van Hiske Versprille in het Volkskrant Magazine van dit weekend gaat dus over...hamburgers. Met tips om die zelf te maken en een beschrijving van de hamburgers van Luc Martin van Pig & Rye in Tilburg. | |
Lonaa | zaterdag 13 juni 2020 @ 15:59 |
Ik ben begonnen Er staat zoete aardappeldeeg in de koelkast te rijzen. | |
investeerdertje | zaterdag 13 juni 2020 @ 16:15 |
Welke heb jij gekocht? Oude kaas (L) Leuk!!! Hier! Ik kon niet kiezen welke burgers ik wilde. Dus wij eten twee dagen op rij hamburgers. Ik ga zo met kaas en madame jeanette gevulde hamburgers maken. Deze zijn heerlijk. Beetje coleslaw, wat ketchup, laagje mayo met chilisaus en een broodje van de BBQ (as usual gerookt natuurlijk.). Morgen hebben we een over the top grote burger, met spek, gehakt en cheddar mosterd en jalapeno's. | |
Sarabi | zaterdag 13 juni 2020 @ 16:22 |
Deze https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp En ik moet niet vergeten de plakjes brisket uit de vriezer te halen. Maar meteen doen. | |
Hupje | zaterdag 13 juni 2020 @ 16:52 |
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt . Anders wordt het een boterhamburger Ik twijfel nog tussen 2 recepten, eentje met ei en eentje zonder. Ervaringen? Verder maak ik een simpele hamburger met gehakt. Normaal bestaat een broodje hamburger bij mij uit een kant en klare runder hamburger of zo'n diepvries hamburger waarvan je niet kunt zien wat voor vlees er in zit. | |
investeerdertje | zaterdag 13 juni 2020 @ 18:11 |
Al een hele vernieuwing dus:D Nice! | |
Scheepskok | zaterdag 13 juni 2020 @ 18:11 |
Ik ben niet zo goed in hamburgers maken. | |
investeerdertje | zaterdag 13 juni 2020 @ 18:55 |
Iedereen kan het! hier mijn voorproefje voor morgen | |
DJMO | zaterdag 13 juni 2020 @ 19:50 |
Om die reden ben ik vandaag vast begonnen, mochten ze mislukken dan kon ik morgen nog een alternatief halen. Ik heb gestoeid met dit recept: https://rutgerbakt.nl/brood-recepten/recept-hamburgerbroodjes/ Eerst m'n bakplaat maar eens schoonpoetsen Geen foto's van het deeg maken , vergeten. Wel foto's van net na de eerste rijs: Toen deed ik een Scheepskok: Tweede rijs en oven voorverwarmen: In de oven: En klaar: Nu afgekoeld in een luchtdichte zak tot morgen. Burgers liggen ook al te wachten tot morgen. Als basis gebruikte ik hetzelfde recept als voor de woensdag gehakt dag. Kastanjechampignons, ui en knoflook bakken Gehakt, knoflookuichampignonsmengel, mosterd, kaas, ei en paneermeer in een bak: Met een hamburgerpers hamburgertjes gemaakt: Kwam ook nog een verdwaalde saucijs tegen in de koelkast (over van een eerdere maaltijd) waarmee ik van de vulling nog een burgertje gemaakt heb. Morgen even nadenken hoe ik het af ga maken, want het gehaktmengsel is érg zacht en valt zo uit elkaar tijdens het braden (heb de rest van het gehakt vandaag gebruikt om een gehaktbal te maken en de rest ingevroren. Omdat het zulke kleine burgers zijn neig ik er naar ze te paneren en te frituren, in de hoop dat ze dan niet uit elkaar flikkeren Een andere optie is ze te omwikkelen met katenspek en dan in een pan te bakken. Ik zie morgen wel | |
Sarabi | zaterdag 13 juni 2020 @ 19:51 |
Broodjes zien er mooi uit! Ben een beetje bang voor morgen Hamburgers komen wel goed, maar die broodjes.....ach anders heb ik nog pistolets in de vriezer hahaha. | |
DJMO | zaterdag 13 juni 2020 @ 19:54 |
Heb je de coleslaw ook zelf gemaakt? Zo ja, wat is je recept? | |
investeerdertje | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:02 |
Nee sorry, daar was ik dit keer erg lui. Als ik het zelf maak gebruik ik dit recept. | |
Lucky_Strike | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:13 |
Wij maken morgen trouwens deze broodjes. Dat hebben we al eens eerder gedaan en dat is prima bevallen. | |
DJMO | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:18 |
Ik vond het op je foto heel erg lijken op de ColeSlaw van de KFC. En ik heb vele varianten geprobeerd, maar die van de KFC vind ik nog steeds het lekkerste. Ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept daarvoor. | |
Lonaa | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:22 |
Spannend! Ik heb wel een alternatief voor als mijn broodjes mislukken. wb kant en kalre burgers, ik ben wel beetje verliefd op de Ultimate Beef Burgers van de AH. Uit de koeling. Die zijn wel lekker. | |
minilot | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:29 |
Voor simpele maar suuuuuuuperfantastische, smaakvolle zelfgemaakte coleslaw zonder waterige zooi onderin de kom, dit recept: https://www.seriouseats.com/recipes/2013/07/creamy-cole-slaw.html En hier de uitleg over het recept en de techniek: https://www.seriouseats.c(...)reamy-cole-slaw.html Al minstens dertig keer zo gemaakt, altijd perfect | |
minilot | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:31 |
Snert, ik blijk alleen nog zwart sesamzaad te hebben in plaats van gewone. Naja, ook lekker op de cemitas, hoop ik | |
Lonaa | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:34 |
Yes, die maak ik altijd. | |
Lonaa | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:34 |
Tevens @minilot , ga ik morgen voor een lady and pups burger Dees: https://ladyandpups.com/2(...)c-shrimp-burger-eng/ Potentieel nog met extra bacon (why not) en met Pico de Gallo ipv gewone tomaat. | |
minilot | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:43 |
Puuuuuuups! Dat moet wel goed komen, @Lonaa Erg benieuwd naar je bijdrage, dit recept zelf nooit gemaakt | |
Lonaa | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:46 |
Hij stond al heel lang op mijn 'moet-nog-eens-maken-lijst'. Heb er vandaag speciaal tequila voor gekocht. In zo'n klein flesje. Met sombrero. | |
minilot | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:51 |
¡Het feestelijkste flesje vañ achter de tooñbank bij de slijter! | |
Lonaa | zaterdag 13 juni 2020 @ 20:52 |
Yes | |
investeerdertje | zaterdag 13 juni 2020 @ 21:02 |
Aah ik snap je punt, ik heb nooit KFC Coleslaw gehad. Want KFC :-P De broodjes of ook het vlees? Shrimps :-P maar die tequilla is wel prima haha | |
Lucky_Strike | zaterdag 13 juni 2020 @ 21:18 |
De broodjes. Voor de burgers verzin ik nog wel iets, dat komt wel goed. Ik heb ook alvast het recept voor de uienringen uitgezocht. | |
Sorella | zaterdag 13 juni 2020 @ 22:36 |
Ik doe ook meer mee deze keer (als mijn kitchenaid het nog doet) Zelf gedraaide hamburgers op een brioche bolletje. Geen idee waar ik de hamburgers mee kruid dat zie ik morgen wel. | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 08:52 |
Recepten uitgeschreven, aan de slag nu | |
Barreltje | zondag 14 juni 2020 @ 08:56 |
Bolletjes deeg gemaakt, staat nu te rijzen.. En ik krijg net door dat we https://www.bbc.co.uk/food/recipes/pork_and_apple_burger_94249 gaan eten vanavond, met varkensgehakt van @sigme | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 08:58 |
Tof, Barrel! Zowel zelfgemaakt brood als spul van @sigme | |
Barreltje | zondag 14 juni 2020 @ 09:07 |
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit? | |
DJMO | zondag 14 juni 2020 @ 09:37 |
Doe ik ook hoor, al print ik ze liever dan dat ik schrijf. Ik pluk regelmatig recepten van internet, die ik daarna aanpas (hoeveelheden; soms ook aanpassingen in ingrediënten omdat ik sommige dingen niet lust of juist iets extra wil toevoegen omdat ik dat lekkerder vind, of water deels vervang door cola, wijn of bier). Ik vind het prettig om dan niet alles uit m'n hoofd te hoeven doen , maar een houvast heb voor wat ik aan het doen ben. | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 10:15 |
Omdat dan een stuk beter in mijn brein zit wat de bedoeling gaat zijn en de kans dat ik iets over het hoofd zie is kleiner dan bij gewoon uitprinten #warhoofd Plus, bij Britse/Amerikaanse recepten moet ik toch ook al omrekenen voor gewichten, inhoudsmaten en temperatuur | |
Scheepskok | zondag 14 juni 2020 @ 11:04 |
Doe ik ook. Ik heb een kookschrift, recepten netjes genummerd. Daarbij schrijf ik ook als iets was mislukt en waarom. En lijsten van artikelen, twee: een met "nooit meer kopen" en "zeker weer kopen" Op de lijst van "nooit meer kopen" staan bijvoorbeeld de hamburgers van Albert Heijn. | |
Sarabi | zondag 14 juni 2020 @ 11:11 |
Nou het deeg ligt te rijzen en de blokjes picanha liggen even in de vriezer, zometeen het gehakt draaien. | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 11:26 |
Hier ook Vier uur eerste rijs, daarna na het vormen nog een uur. | |
Lucky_Strike | zondag 14 juni 2020 @ 11:39 |
Ik heb er helemaal zin in. We gaan alles anders doen dan normaal en dus wat experimenteren. Ik ben benieuwd welke van de experimenten blijven. | |
Hupje | zondag 14 juni 2020 @ 11:53 |
Ik begon op tijd met de broodjes, naar het recept van Rutger vd Broek. En dat was maar goed ook...
| |
Sarabi | zondag 14 juni 2020 @ 11:56 |
So far so good | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 12:08 |
Mmm misschien nu spijt dat ik vega hamburgers ga maken | |
DJMO | zondag 14 juni 2020 @ 12:27 |
Dat ziet er wel heel erg lekker uit | |
Sarabi | zondag 14 juni 2020 @ 12:32 |
Vega is wel beter voor alles | |
Erosjuhhh | zondag 14 juni 2020 @ 12:39 |
Voor lunch vandaag | |
Mikeytt | zondag 14 juni 2020 @ 13:02 |
Heb nog 1 vegaburger die een maand ofzo in de vriezer zit. Zal die er straks maar even uittrekken | |
Sarabi | zondag 14 juni 2020 @ 13:21 |
De guacamole En pico de gallo Zijn ook klaar. Hoeven we daar straks niet meer naar om te kijken. | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 14:19 |
Moest naar binnen vluchten voor de regen, dus de hummus maar gemaakt. Vocht van de kikkererwten bewaard voor volgende week | |
Sarabi | zondag 14 juni 2020 @ 14:21 |
Lekker De broodjes worden een beetje plat en groot maar ruiken wel al heerlijk [ Bericht 3% gewijzigd door Sarabi op 14-06-2020 14:30:48 ] | |
Fernweh | zondag 14 juni 2020 @ 14:36 |
Ik ga rebels zijn en een kroket op een broodje gooien. | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 14:43 |
Netjes hoor (dat durfde ik niet aan) | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 14:49 |
Nou, aan de cemitas gaat het elk geval niet liggen Konden jullie ze maar ruiken, luitjes! | |
Sarabi | zondag 14 juni 2020 @ 14:50 |
De volgende keer gaat het hier hopelijk ook beter | |
Lonaa | zondag 14 juni 2020 @ 14:52 |
Woah Het ruikt hier overigens ook heerlijk. Zoete aardappel-nootmuskaat-hamburgerbroodjes staan in de oven. | |
investeerdertje | zondag 14 juni 2020 @ 14:54 |
Hier liggen de burgers te wachten in de koelkast, de sausjes zijn gemaakt. Zal zo de cheddar eens gaan raspen | |
Farenji | zondag 14 juni 2020 @ 15:03 |
Ik bak ook mijn eigen (zuurdesem)broodjes en zit nu hard te hopen dat die zometeen gaan lukken, dat is nog maar de vraag. Het deeg moet nog even een paar uur doorrijzen. En dan moet ik ook de burgers nog maken, zelfs de bonen ervoor nog koken. Die burgers lukken wel maar ik heb qua broodjes geen plan b, het is dus de dood of de gladiolen. | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 15:05 |
Woah Mini, wat een schoonheden | |
Lonaa | zondag 14 juni 2020 @ 15:11 |
Scheepskok | zondag 14 juni 2020 @ 15:12 |
Mooi gelukt! | |
Lonaa | zondag 14 juni 2020 @ 15:13 |
Ben ook wel content! Heel benieuwd hoe de binnenkant eruit ziet. | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 15:15 |
Ooh, wat een goeie kleur! | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 15:18 |
Die zijn ook al zo mooi | |
Lonaa | zondag 14 juni 2020 @ 15:51 |
Ik kon het toch niet laten. Kleinste broodje open gesneden. Het is gaar, zacht, wel vrij dense maar absoluut niet 'te', zoetig door de zoete aardappel en suiker en ook de nootmuskaat komt goed door. Er wordt op dit moment een halfje gegeten. Met kaas. | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 16:58 |
Oh ja, binnenkant: Heel zacht, geurig en lekker kruim Broodjeshelften straks toasten in de pan met wat boter voordat de kip ertussen gaat | |
DJMO | zondag 14 juni 2020 @ 17:45 |
Hele dag nagedacht over de verdere bereiding van m'n burgers. Uiteindelijk gekozen voor een combinatie van verschillende gerechten. 1 flesje oud bruin bier 1 ei 120 gram bloem kruiden naar smaak ^Maak bierbeslag ^Rasp wat verse cheddar Verwarm frituurpan op hoogste stand Bak in een pan wat katenspek knapperig Haal spek uit de pan en flikker in het bakvocht een ei Haal burgers door het beslag Snijd burgers doormidden en bestrijk met shashlicksaus Beleg met plakje katenspek Flikker burgers in de frituur tot ze goudbruin zijn (voor de miniburgers die ik maakte was dat zo'n 3 minuten) Gooi burger op broodje Gooi er cheddar op vervolgens gebakken ei nog een plakje spek eindig met dot shaslicksaus en bovenkant burger. Eet smakelijk! Eindoordeel: de eigen gebakken broodjes waren een beetje te droog naar m'n zin, m'n eigen gehaktmengsel was heerlijk krokant en prima te doen, de burger die ik maakte van het inwendige van een saucijs wat minder. (maar dat kan ook komen omdat ik die er te snel uitgehaald heb). Ik zou het zeker nog een keer maken, maar dan wel met kant en klaar broodjes, de moeite die dit was is het me niet waard [ Bericht 0% gewijzigd door DJMO op 14-06-2020 18:02:47 ] | |
SiGNe | zondag 14 juni 2020 @ 17:57 |
Kut.. m'n wagyu burgers zijn nog bevroren Gister wel vanuit de vriezer in de koelkast gelegd maar had ze nog in het kartonnen doosje laten zitten en dat isoleert natuurlijk ook. Ben het opzich wel gewend om laat te eten dus wie weet komen er aan het eind van de avond of vannacht nog foto's. | |
Sarabi | zondag 14 juni 2020 @ 18:07 |
Met nog wat stukjes brisket en nachos er bij. De Tex Mex smoking burger van Jord Althuizen. Een hele maaltijd | |
Lonaa | zondag 14 juni 2020 @ 18:16 |
Bohh. Goed, zoete aardappel hamburger broodjes gemaakt. Een sausje van mayonaise, tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder, limoen. Pico de Gallo van gisteren Garnalen met knoflook en tijm Gesmolten cheddar Burger met: Wat gekruide geroosterde aardappeltjes = | |
Muck | zondag 14 juni 2020 @ 18:16 |
Ik kom eraan | |
Lonaa | zondag 14 juni 2020 @ 18:18 |
Op. Was wel echt lekker. De garnalen voegde wel wat toe, maar vielen wel wat weg bij het chorizo-gehakt. (Welke overigens echt naar chorizo worst smaakte ) Daar zou ik er meer van toevoegen volgende keer. En/of in stukjes. En augurk, ik miste augurk. Maar bohh | |
Barreltje | zondag 14 juni 2020 @ 18:31 |
| |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 18:36 |
Zin in die lekkere burgers | |
investeerdertje | zondag 14 juni 2020 @ 18:36 |
Ja, mijn burgertje: De maakfotos komen nog. | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 18:57 |
Broodjes met boter getoast: Voorzien van gefrituurde kip, pickles en chipotlemayo: ..en voor de koter complementaire nuggets gemaakt | |
Sorella | zondag 14 juni 2020 @ 19:01 |
Ingrediënten voor het brioche brood De tweede rijs De hamburgers eitje, paneermeel en all seasoning mix van badia, simpel maar lekker De gebakken plat geworden bollen Foto,s maken is niet mijn ding, broodje, hamburger, uitjes, mayo en ketchup | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 19:21 |
Broodje Hamburger hoeft natuurlijk niet met vlees (al is dat wel heel lekker) en ook niet met kaas (ook al zo lekker). Maar te gewoontjes dus wat anders gezocht. Het werd een aubergine burger met hummus. De hummus had ik al eerder gemaakt, dus daar geen foto’s van. En wat vond ik ervan? Best lekker, en ik zal ‘m wel vaker maken, maar er moet nog wel iets aan gedaan worden. En als ik die andere broodjes hier zie ben ik stikjaloers. | |
DJMO | zondag 14 juni 2020 @ 19:24 |
Dit een idee voor je aubergine burger? | |
Lonaa | zondag 14 juni 2020 @ 19:25 |
@PdeHoog jij had toch een tijdje geleden aubergine burger? | |
Scheepskok | zondag 14 juni 2020 @ 19:26 |
Geweldige foto's allemaal. | |
Bomenverzameling | zondag 14 juni 2020 @ 19:26 |
Ik moest blijven eten, waar ik op bezoek was. Heb dus niet mee kunnen doen. Had wel alles al in huis gehaald. DUs morgen maar eten... | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 19:33 |
Ik wilde perse vegetarisch. Kreeg ook een tip net met feta, dat was ook een idee geweest. Maar het was niet vies, zeker niet, maar door de diverse andere smaken was ik de hummus kwijt qua smaak. Die zou ik wat pittiger kunnen maken | |
DJMO | zondag 14 juni 2020 @ 19:36 |
Gepaneerde aubergine is niet vega? Hij laat eerst kip zien, en daarna het originele recept met aubergine. | |
Farenji | zondag 14 juni 2020 @ 19:37 |
Ik heb vega burgers gemaakt, op basis van zwarte bonen, cashew noten en feta, min of meer volgens dit recept: https://www.seriouseats.c(...)n-burger-recipe.html De broodjes eromheen heb ik ook zelf gemaakt, hiervoor volgde ik dit recept: https://www.baking-sense.com/2020/04/21/sourdough-hamburger-buns/ Het lastige aan vega burgers is de structuur. Die moet niet zompig zijn maar ook niet droog, en de kruiden moeten ook goed zijn. Niet te heet maar zeker ook niet te flauw. De burgers van vanavond waren lekker maar de volgende keer ga ik het toch weer net iets anders doen. Ik begon met roosteren van cashewnoten. De zwarte bonen heb ik eerst gekookt en daarna in de oven gedroogd zodat het niet te vochtig zou worden. Dit ging achteraf iets te snel, ze hadden iets minder droog gemogen. Ui, komijn, jalapeño, knoflook en chipotle met adobo saus als smaak-basis. De bonen, cashew, en feta in de hakmachine, met de smaakmakers, ei, wat ketchup, mayo en panko vermengen tot een brij. Vergeten om te fotograferen. Over de broodjes had ik twijfels omdat ik die nog nooit zo had gemaakt maar ze kwamen prachtig uit de oven. En de binnenkant was ook erg okay! Burgers bruin bakken... Tadaa!! Ze smaakten erg lekker. Volgende keer maak ik ze nog wat pittiger en ze kunnen toch wel wat smeuïger, maar heb er toch van gesmuld. | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 19:40 |
Ik heb niet verder gekeken, sorry. | |
PdeHoog | zondag 14 juni 2020 @ 19:42 |
Yup. Met paneermeel. Erg lekker | |
dimmak | zondag 14 juni 2020 @ 19:44 |
Kipburger van kipdij op een wit bolletje met ijsbergsla, tomaat, bacon en chilimayo. | |
DJMO | zondag 14 juni 2020 @ 19:45 |
Naja, komt hierop neer: 1. Snij je aubergine in lange dunne plakken. 3. Klop je eieren in een bak een beetje los, gooi wat bloem in een andere bak en je panko weer in een andere bak. 4. Je “breading station” staat nu helemaal klaar. 5. Pleur je kip/aubergine eerst in het bloem, dan in de eieren en dan in de panko. 6. Zorg dat alles goed bedekt is! 7. Bakpan opzetten met een goeie laag olie. 8. Bak nu je gepaneerde kip/aubergine lekker goudbruin in de pan. 12. Klaar! Heb even de punten voor enkel de aubergine uit z'n recept gevist. Aangezien het op een burger moet, de rest van het recept maar weggelaten | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 19:49 |
Klinkt ook prima. Maar eerlijk gezegd is mijn volgende broodje hamburger gewoon weer van vlees. Wilde zien of het zo ook lekker was. En het was prima eetbaar maar in deze serie heb ik meer, voor mij, andere dingen gemaakt die ik lekkerder vond | |
praadje | zondag 14 juni 2020 @ 19:50 |
Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee) | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 19:54 |
Ingesmeerd met olie, knoflook, peper en zout en dat 15 minuten in de oven. Heb nog gedacht aan gerookte paprikapoeder en dat was achteraf gezien een goed idee geweest | |
Kaatje1 | zondag 14 juni 2020 @ 19:57 |
En gewoon meekoken | |
praadje | zondag 14 juni 2020 @ 20:00 |
Ja dat ga ik vast nog wel eens doen, tot dan geniet ik van jullie culinaire uitspattingen | |
praadje | zondag 14 juni 2020 @ 20:00 |
Klinkt goed. | |
Barreltje | zondag 14 juni 2020 @ 20:05 |
Ja! Wij aten ook hamburgers.. Vanmorgen voor het werk alvast deeg gemaakt voor de broodjes.. Bij thuiskomst zag dat er zo uit En dat werd De broodjes zagen de hamburgers al helemaal zitten Hamburgers werden gemaakt door alles in een kom te mikken, Daarna even aanbraden en in de oven, met op.het einde wat cheddar toegevoegd Broodjes aanbakken Zelf gemaakte perzik-BBQsaus opwarmen Broodjes opmaken Nom! | |
Blues | zondag 14 juni 2020 @ 20:16 |
Wat een heerlijke hamburgers allemaal | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 20:16 |
Wat ontzettend leuk dat zoveel van de deelnemers zelfgemaakte broodjes hebben! Erg leuk om te zien! | |
golfer | zondag 14 juni 2020 @ 20:23 |
Ter lering ende vermaeck:
| |
Sarabi | zondag 14 juni 2020 @ 20:28 |
De broodjes gaan we sowieso nog vaker maken zo lekker. Gewoon met een plakje kaas volgens mij al heerlijk | |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 20:33 |
Ik ga het in de keukenmachine in exact 45 seconden te maken cemitasdeeg denk ik vanaf nu ook gebruiken steeds als ik briocheachtig deeg met veel eieren, suiker, room en/of melk en boter nodig heb. Ik heb geen standmixer en hoewel ik heel graag gewoon brooddeeg met de hand kneed is zwaar verrijkt deeg een bitch om met de hand te kneden. Mooie workaround, dit! | |
Farenji | zondag 14 juni 2020 @ 20:40 |
Ik vond de broodjes heel erg lekker maar wel veel werk. Het deeg was superplakkerig en ik heb geen keukenmachine dus het kneden was echt gedoe. En bijelkaar heeft het wel een uur of 6 gerezen, en elke keer dat deeg omvouwen, dat is niet iets wat ik elke week ga doen. | |
Oceanonix | zondag 14 juni 2020 @ 21:20 |
Broodjes maken zat er vandaag even niet in. De man heeft de burgers met blauwe kaas gemaakt naar het recept van Gordon Ramsay. | |
Lucky_Strike | zondag 14 juni 2020 @ 21:53 |
Foto's komen morgen. Ben misselijk. Het was het waard. | |
Hupje | zondag 14 juni 2020 @ 22:56 |
Het vervolgTadaa! | |
Hupje | zondag 14 juni 2020 @ 23:10 |
Dit topic is zo leuk om te lezen | |
investeerdertje | zondag 14 juni 2020 @ 23:10 |
De maakfoto's had ik nog beloofd:
| |
minilot | zondag 14 juni 2020 @ 23:22 |
Geinig idee, de echte cheddar vastplakken met smelt'cheddar'! Lekker hoor, behoudens de drie (!) plakken tomaat, dat zou me een tikkie te waterig worden.. [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 14-06-2020 23:42:14 ] | |
investeerdertje | zondag 14 juni 2020 @ 23:40 |
Dat viel echt reuze mee! Het was ook meer omdat ik anders tomaat weg moest gooien en dat vond ik zonde. Ik heb alleen wel heel specifiek gehakt en dan moet ik het wel in zo een grilplaat bakken, Ideaal voor hamburgers want het is aardig vet rundergehakt, maar er komt zoveel uit lopen xD | |
borisz | zondag 14 juni 2020 @ 23:45 |
Mooie burgers hier. | |
Yinny | zondag 14 juni 2020 @ 23:59 |
Okeee, ik was vanochtend begonnen met rijst koken en vismengsel maken. Sushirijst is al gekookt en de vismix in de koelkast! Mijn "broodjes", oftewel gebakken rijst Mijn burgers Er moet natuurlijk wel saus zijn En dan nog wat sla, tomaat en komkommer erbij In een stukje bakpapier, zodat het makkelijker oppakken is. De gebruikte rode curry is niet zo pittig, dus ik miste daar de kick, wat extra saus maakte dat weer goed. | |
Yinny | maandag 15 juni 2020 @ 00:00 |
Wat een geweldige burgers zijn er voorbij gekomen! | |
Kaatje1 | maandag 15 juni 2020 @ 00:08 |
Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”) | |
borbit | maandag 15 juni 2020 @ 00:17 |
SiGNe | maandag 15 juni 2020 @ 00:18 |
Wagyu burger met ijsbergsla, rode ui, jong belegen goudse kaas, streaky bacon en cornichons. Als saus heb ik 1000 island dressing van Remia gebruikt, die lijkt op de Big Mac/King saus. Het broodje is een Italiaanse bol van de Jumbo (zelf afbakken) | |
Yinny | maandag 15 juni 2020 @ 07:20 |
Gejat van MOS burger, een Japanse fastfood keten.😜 | |
Oceanonix | maandag 15 juni 2020 @ 18:32 |
Ik hoop dat de misselijkheid weg is...... Uploaden die foto's! | |
Lucky_Strike | maandag 15 juni 2020 @ 18:33 |
Is geregeld binnen een half uur Ik ben nog even de nieuwe topics aan het openen. | |
Oceanonix | maandag 15 juni 2020 @ 18:36 |
Ook belangrijk! Dan wacht ik heel geduldig (lees: ga eerst maar eens het onkruid te lijf in de moestuin ) | |
Lucky_Strike | maandag 15 juni 2020 @ 19:35 |
Ok, dit is wat langer dan een half uur. Maar hier gaan we. We gingen dus experimenteren met de kruidenmix, kaas, saus, spek sesamzaad en uien. Gehakt en kaas We hebben gekruid met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout peper, worcestersaus en ingemaakte ancho chilipasta. De burgers werden gevuld met gruyère. Uien We wilden eens uienringen maken. We hebben een beslag gemaakt van karnemelk, bloem, maismeel, baking soda, ei, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout. We hebben rode en gele uien geprobeerd. Het bakken werd een bende Spek Dit werd ingesmeerd met Guiness barbecuesaus net voor het klaar was. Het brood De zelfgebakken broodjes kregen wit, zwart of wit en zwart sesamzaad. Saus Gemaakt van mayo, sriracha, ketchup, citroensap en een beetje zout. Resultaat Straks nog een conclusie, ik moet nu koken | |
Myraela | maandag 15 juni 2020 @ 19:53 |
De bende van die uienringen is vaak wel het lekkerste. | |
#ANONIEM | maandag 15 juni 2020 @ 19:58 |
Rudolph had ooit een leuk filmpje over het maken van uienringen, een aanrader: https://www.24kitchen.nl/(...)ngen-met-lente-uidip Rudolph in z'n jonge jaren | |
Kaatje1 | maandag 15 juni 2020 @ 20:34 |
Waarom wonen jullie daar waar jullie wonen en niet hier op fietsafstand | |
Lucky_Strike | maandag 15 juni 2020 @ 21:04 |
Mijn conclusie: -De smaak van gruyère viel volledig weg. - Spek insmeren met barbecuesaus was een superieur idee. - De saus was geweldig. Ik wil hem overal op smeren. - De burgerkruiden waren ok maar er moet wel getweakt worden. De anchopasta viel helaas tegen. Gelukkig groeien poblano's (de peper waar je anchos van maakt) in de tuin, ik kan die pasta vast lekkerder maken. - Het maakt me weinig uit welke kleur sesamzaad er op broodjes zit. - Het vullen van burgers is leuk maar ik mix net zo lief kaas door het gehakt en/of doe er kaas op na/tijdens het grillen. - Uienringen zijn geweldig. Zo geweldig dat er een nieuw woord voor uitgevonden zou moeten worden. Het was de zooi volledig waard. - Gele ui smaakt in uienringen beter dan rode ui. Maar je mag me er nog steeds voor wakker maken. | |
Atak | maandag 15 juni 2020 @ 21:33 |
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken? | |
Oceanonix | maandag 15 juni 2020 @ 21:34 |
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan | |
Oceanonix | maandag 15 juni 2020 @ 21:37 |
ik zou als je niet zelf wil maken, kopen bij de bakker. En dan heb je de keuze tussen hardere broodjes of juist zachte. Laat die kant-en-klaar hamburgers alsjeblieft liggen (uit de supermarkt). Die zijn droog. | |
Lucky_Strike | maandag 15 juni 2020 @ 22:27 |
Bedankt dat je op mijn foto's hebt gewacht. Ik was echt te misselijk gisteren om te uploaden | |
Lucky_Strike | maandag 15 juni 2020 @ 22:29 |
Zodra er op staat dat het voor hamburgers is, is het wat mij betreft oneetbaar. Gewone kadetjes vind ik veel lekkerder | |
n0a | maandag 15 juni 2020 @ 23:49 |
Vlaamsch broodhuys sandwich bollen. Of zelfmaken uiteraard. | |
Atak | dinsdag 16 juni 2020 @ 00:09 |
Dat soort broodjes vind ik weer niet erg hamburgerig | |
SiGNe | dinsdag 16 juni 2020 @ 00:39 |
Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen. Eigenlijk moet je brioche bollen hebben maar die maken ze bijna nergens bij bakkers. Zelf had ik italiaanse bollen gehocht, die zijn alleen niet zacht. Zijn wel weer groot genoeg voor een redelijke burger. Vroeger hadden ze die bollen van vers deeg in de koeling liggen maar ze hebben tegenwoordig andere bij de Jumbo, die zijn minder luchtig. | |
Scheepskok | dinsdag 16 juni 2020 @ 07:22 |
De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer. | |
SiGNe | dinsdag 16 juni 2020 @ 19:03 |
Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes. | |
Scheepskok | dinsdag 16 juni 2020 @ 19:06 |
En in sesambroodjes van de warme bakker. Ik ga nou iets heel geks zeggen: daarom koop ik vooral sesambolletjes bij de supermarkt, daar zit veel minder suiker in. | |
Zorro | dinsdag 16 juni 2020 @ 19:10 |
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @borbit | |
Lucky_Strike | dinsdag 16 juni 2020 @ 19:26 |
| |
Oceanonix | dinsdag 16 juni 2020 @ 20:01 |
Sorry maar dat was zo overduidelijk sarcastisch bedoeld dat ik het snapte...... | |
SiGNe | dinsdag 16 juni 2020 @ 22:08 |
Als je op je suikerinname let is dat niet zo heel gek hoor, alle beetjes helpen. En je kan je afvragen wat die suiker er überhaupt in zit, voor een gewoon brood is dat niet nodig. Al wordt 't vaak gebruikt om brood mee te kleuren, caramelsuikers of melasse, veel bruin brood is eigenlijk witbrood met een kleurtje. Die hele donkere broden kunnen überhaupt neit zo donker worden zonder kleurstof, de kleur van een echt volkorenbrood is zo'n beetje het donkerste dat meel kan worden. | |
Fernweh | dinsdag 16 juni 2020 @ 22:12 |
Op zich hij deed wel gewoon mee toch. | |
Sarabi | dinsdag 16 juni 2020 @ 22:23 |
"Op zondag 14 juni maken we met iedereen die mee wil doen een broodje hamburger" Maken is niet hetzelfde als opwarmen | |
Fernweh | dinsdag 16 juni 2020 @ 22:30 |
Iedereen kookt op een ander niveau. Ik ken mensen die magnetron pannenkoeken in de koekenpan doen. | |
Lucky_Strike | dinsdag 16 juni 2020 @ 22:38 |
Allemaal leuk en aardig maar de insteek van deze reeks is toch echt om dingen zelf te maken. | |
Fernweh | dinsdag 16 juni 2020 @ 22:41 |
Waar trek je de grens? Als ik een hamburger van de mora of beckers op een zacht bolletje knal, doe ik dan mee of ben ik dan te makkelijk bezig? Ik snap dat de user in kwestie een grapje maakte. Maar stel iemand maakt met de paella een knor wereldgerecht ding. | |
Lucky_Strike | dinsdag 16 juni 2020 @ 23:05 |
Op zich heb je een valide vraag. Ik zie dat het inderdaad niet goed benoemd is. Laten we hier morgen verder over praten in het overlegtopic | |
borbit | zaterdag 20 juni 2020 @ 00:13 |
Jammer. Ik heb een uur gewerkt om 30 foto's te maken van het opeet proces. En toen de beste gepost. En ik word niet genoemd. Zeker 2 dagen bezig geweest om een magnetron en belichting te regelen. |