FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: broodje hamburger op zondag 14 juni
Lucky_Strikedinsdag 2 juni 2020 @ 12:20
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op zondag 14 juni maken we met iedereen die mee wil doen een broodje hamburger.

Broodje hamburger
Vlees, vis, vega en op een willekeurig broodje.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Sarabidinsdag 2 juni 2020 @ 12:22
Eens kijken wat in het nieuwe boek van Jord staat *O* de bbq gaat dus weer aan
Scheepskokdinsdag 2 juni 2020 @ 12:29
En deze ga ik ook meedoen!
Sarabidinsdag 2 juni 2020 @ 12:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 12:29 schreef Scheepskok het volgende:
En deze ga ik ook meedoen!
Leuk!
Scheepskokdinsdag 2 juni 2020 @ 12:34
Moet even een boodschappenlijst samenstellen voor de chili en de hamburgers. :9
Alles wordt bezorgd.
Lucky_Strikedinsdag 2 juni 2020 @ 12:55
Ik maak al jaren dezelfde burger, gewoon omdat hij geweldig is. Maar ik wil toch eens iets anders maken dit keer.
Myraeladinsdag 2 juni 2020 @ 13:09
Oh, eindelijk eens uitzoeken hoe ik zelf een fatsoenlijke vega-burger kan maken, stond al enige tijd op mijn lijstje. Hopelijk kan ik eindelijk de motivatie opbrengen de 14e. :D
Sarabidinsdag 2 juni 2020 @ 13:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 13:09 schreef Myraela het volgende:
Oh, eindelijk eens uitzoeken hoe ik zelf een fatsoenlijke vega-burger kan maken, stond al enige tijd op mijn lijstje. Hopelijk kan ik eindelijk de motivatie opbrengen de 14e. :D
Ik maak deze vaak voor lunch:
https://leukegeit.nl/zwarte-bonen-veggieburger/

Heel spannend is ie niet
Moassdinsdag 2 juni 2020 @ 13:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 12:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maak al jaren dezelfde burger, gewoon omdat hij geweldig is. Maar ik wil toch eens iets anders maken dit keer.
Vertel??
Lucky_Strikedinsdag 2 juni 2020 @ 13:46
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 13:43 schreef Moass het volgende:

[..]

Vertel??
Rundergehakt mengen met mosterd, barbecuesaus, tijm, peper, zout, blauwe kaas en peterselie. Bakken en op een broodje met sla, tomaat, ontbijtspek, ui en kaas.
Moassdinsdag 2 juni 2020 @ 13:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 13:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Rundergehakt mengen met mosterd, barbecuesaus, tijm, peper, zout, blauwe kaas en peterselie. Bakken en op een broodje met sla, tomaat, ontbijtspek, ui en kaas.
Dankjewel, ga ik zeker proberen!
Lucky_Strikedinsdag 2 juni 2020 @ 13:48
quote:
2s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 13:47 schreef Moass het volgende:

[..]

Dankjewel, ga ik zeker proberen!
In de meest ideale situatie zijn burger, tomaat, spek, broodje en uit op de barbecue geweest :9
Moassdinsdag 2 juni 2020 @ 13:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 13:48 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In de meest ideale situatie zijn burger, tomaat, spek, broodje en uit op de barbecue geweest :9
Vanzelfsprekend *)
Sarabizaterdag 6 juni 2020 @ 12:26
Eindelijk een goede reden om een vleesmolen te bestellen *O* picanha voor de burger is ook al besteld :D
SiGNezaterdag 6 juni 2020 @ 21:02
Deze doe ik mee denk ik, ik heb al Wagyu burgers in de vriezer liggen :)
Die burgers kan je tegenwoordig gewoon bij de AH kopen dus zoveel stelt dat eigenlijk ook niet meer voor.
investeerdertjemaandag 8 juni 2020 @ 23:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 21:02 schreef SiGNe het volgende:
Deze doe ik mee denk ik, ik heb al Wagyu burgers in de vriezer liggen :)
Die burgers kan je tegenwoordig gewoon bij de AH kopen dus zoveel stelt dat eigenlijk ook niet meer voor.
Ik denk dat het je nog zal verbazen
SiGNemaandag 8 juni 2020 @ 23:49
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 23:42 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Ik denk dat het je nog zal verbazen
Ik bedoelde qua prijs en exclusiviteit.
't kostte ¤5,13 voor 2 burgers van 125 gram, je ziet youtubefilmpjes waarbij ze het hebben over hamburgers van ¤100.
Al gebruiken die A5 kwaliteit en malen hel zelf, halen het niet bij de AH uit de diepvries :D

Maar 't zal verder best goed smaken, ik ben benieuwd.
Wagyu heb ik al eerder gegeten maar dan als biefstuk, dat was wel een van de beste biefstukken die ik gegeten heb.

Ik moet nog even bedenken wat ik met de burgers doe, normaal maak ik een cheeseburgertje met ketchup en mosterd, uitje en augurk of ik probeer een Big King/Mac na te maken met 1000 islanddressing als saus.
Maar wagyu mag wel wat exclusiever denk ik.

[ Bericht 11% gewijzigd door SiGNe op 08-06-2020 23:56:50 ]
investeerdertjedinsdag 9 juni 2020 @ 00:20
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 23:49 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik bedoelde qua prijs en exclusiviteit.
't kostte ¤5,13 voor 2 burgers van 125 gram, je ziet youtubefilmpjes waarbij ze het hebben over hamburgers van ¤100.
Al gebruiken die A5 kwaliteit en malen hel zelf, halen het niet bij de AH uit de diepvries :D

Maar 't zal verder best goed smaken, ik ben benieuwd.
Wagyu heb ik al eerder gegeten maar dan als biefstuk, dat was wel een van de beste biefstukken die ik gegeten heb.

Ik moet nog even bedenken wat ik met de burgers doe, normaal maak ik een cheeseburgertje met ketchup en mosterd, uitje en augurk of ik probeer een Big King/Mac na te maken met 1000 islanddressing als saus.
Maar wagyu mag wel wat exclusiever denk ik.
Mja exclusief vlees van de Appie of de minder exclusieve is vooral marketing als je het mij vraagt. Ik heb nu helaas geen gehaktmolen 😭

Wat voor smaken zoek je in een burger?
Sarabidinsdag 9 juni 2020 @ 08:28
Mijn vleesmolen is gisteren binnen gekomen *O* zometeen de picanha ophalen.
Barreltjedinsdag 9 juni 2020 @ 08:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 13:09 schreef Myraela het volgende:
Oh, eindelijk eens uitzoeken hoe ik zelf een fatsoenlijke vega-burger kan maken, stond al enige tijd op mijn lijstje. Hopelijk kan ik eindelijk de motivatie opbrengen de 14e. :D
Bieten burger! *O* :Y)
Lucky_Strikedinsdag 9 juni 2020 @ 08:51
Wij gaan waarschijnlijk wat experimenteren:
- brood zelf maken
- burger vullen met kaas
- uienringen paneren en frituren
- ontbijtspek met maple syrup bestrijken
Auredinsdag 9 juni 2020 @ 08:55
Burger vullen met kaas :9 ik doe dat wel eens met een blauwe kaas, heeeeerlijk!
Lucky_Strikedinsdag 9 juni 2020 @ 08:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 08:55 schreef Aure het volgende:
Burger vullen met kaas :9 ik doe dat wel eens met een blauwe kaas, heeeeerlijk!
Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen.
Auredinsdag 9 juni 2020 @ 08:57
Ah wij zijn er de 14e niet, balen.
Auredinsdag 9 juni 2020 @ 08:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 08:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen.
Ja dat is echt goed te doen hoor! Ik doe het ook wel eens met brie, is ook lekker.
Lucky_Strikedinsdag 9 juni 2020 @ 09:01
Brie is een goed idee zeg. Ik neem het in overweging.
Farenjidinsdag 9 juni 2020 @ 09:01
Ik maak ook een burger met kaas, met feta. Maar dan op basis van zwarte bonen.
Sarabidinsdag 9 juni 2020 @ 09:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 08:57 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen.
Klinkt goed :9

Wij gaan ook voor het eeret proberen de broodjes zelf te maken
Bomenverzamelingdinsdag 9 juni 2020 @ 16:33
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks) ^O^
dimmakvrijdag 12 juni 2020 @ 15:43
Toevallig heb ik kipburger zondag op het menu staan. :D
Kaatje1vrijdag 12 juni 2020 @ 15:46
Het gaat een aubergine burger met hummus worden, weer eens iets anders, maar vooral nieuws.
Sarabivrijdag 12 juni 2020 @ 15:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 15:46 schreef Kaatje1 het volgende:
Het gaat een aubergine burger met hummus worden, weer eens iets anders, maar vooral nieuws.
Benieuwd naar het resultaat :)
Kaatje1vrijdag 12 juni 2020 @ 15:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 15:54 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Benieuwd naar het resultaat :)
Ik ook. Er komen morgen 4 hamburgerbroodjes, hiervoor heb ik er 2 nodig. Is het niets dan doe ik wat anders op die 2 overgebleven broodjes _O-
Sarabivrijdag 12 juni 2020 @ 15:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 15:58 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik ook. Er komen morgen 4 hamburgerbroodjes, hiervoor heb ik er 2 nodig. Is het niets dan doe ik wat anders op die 2 overgebleven broodjes _O-
Komt vast goed :D

Wij gaan zelf de broodjes maken, hopelijk gaat dat goed, want heb niet aan back ups gedacht.
Yinnyvrijdag 12 juni 2020 @ 17:08
Ik ga Thaise visburgers maken met een alternatief broodje
https://www.recipetineats.com/thai-fish-cakes-2/
http://dailydelicious.blo(...)urger-rice.html?m=1#
En dan duimen dat ik genoeg tijd heb, aangezien we in de middag op bezoek gaan. Het plan is de rijst al vast te koken in de ochtend en de vismengsel ook.
Barreltjevrijdag 12 juni 2020 @ 17:20
gheheh.. is er ook iemand die een vleeschburger maakt? ;)

ik ga kijken of ik morgen een briochebroodje kan maken voor de hamburger.. de vleeschvariant is dan de baan van (8>
Lucky_Strikevrijdag 12 juni 2020 @ 17:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 15:43 schreef dimmak het volgende:
Toevallig heb ik kipburger zondag op het menu staan. :D
Heb je ene leuk recept toevallig? Ik wil morgen een kipburger maken. Zondag wordt het rundvlees.
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:33 schreef Bos81 het volgende:
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks) ^O^
Leuk!
dimmakvrijdag 12 juni 2020 @ 17:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 17:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Heb je ene leuk recept toevallig? Ik wil morgen een kipburger maken. Zondag wordt het rundvlees.
[..]

Leuk!
Dit recept voor de kipburger zelf maar dan met bacon, sla, tomaat en chilimayo.
Lucky_Strikevrijdag 12 juni 2020 @ 18:14
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 17:48 schreef dimmak het volgende:

[..]

Dit recept voor de kipburger zelf maar dan met bacon, sla, tomaat en chilimayo.
Ziet er lekker uit maar het is niet helemaal wat ik zoek voor dit keer.

Ik zoek dat lekker is zonder broodje en gemaakt van kipgehakt. Het moet ook ongepaneerd zijn want het moet op de barbecue/grill. Ik ga vanavond eens beter op zoek naar een recept.
Yinnyvrijdag 12 juni 2020 @ 18:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:33 schreef Bos81 het volgende:
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks) ^O^
Welkom!
Yinnyvrijdag 12 juni 2020 @ 18:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 18:14 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit maar het is niet helemaal wat ik zoek voor dit keer.

Ik zoek dat lekker is zonder broodje en gemaakt van kipgehakt. Het moet ook ongepaneerd zijn want het moet op de barbecue/grill. Ik ga vanavond eens beter op zoek naar een recept.
Ik kwam deze tegen, was ook een optie voor zondag...
https://kookmutsjes.com/recept/myasian-kipburger/
Lucky_Strikevrijdag 12 juni 2020 @ 20:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 18:55 schreef Yinny het volgende:

[..]

Ik kwam deze tegen, was ook een optie voor zondag...
https://kookmutsjes.com/recept/myasian-kipburger/
Zoiets is wel een optie ja.
Lucky_Strikevrijdag 12 juni 2020 @ 20:58
Het wordt deze Marokkaanse burger: https://kookmutsjes.com/recept/marokkaanse-kipburger/

Maar dus niet op een broodje dus hij telt niet voor deze opdracht :+
Yinnyvrijdag 12 juni 2020 @ 21:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 20:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het wordt deze Marokkaanse burger: https://kookmutsjes.com/recept/marokkaanse-kipburger/

Maar dus niet op een broodje dus hij telt niet voor deze opdracht :+
Het is toch een burger :s)
Meer dat morgen de verkeerde dag is
minilotzaterdag 13 juni 2020 @ 07:56
Ik overweeg een broodje fried chicken a la https://valentinascorner.com/buttermilk-crispy-chicken-sandwich/
..of
https://www.seriouseats.c(...)sandwich-recipe.html

..op zelfgemaakte cemitas, Mexicaanse broodjes:
https://www.seriouseats.c(...)food-lab-recipe.html

quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 08:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij gaan waarschijnlijk wat experimenteren:
- brood zelf maken
- burger vullen met kaas
- uienringen paneren en frituren
- ontbijtspek met maple syrup bestrijken
..maar het liefste wil ik gewoon bij jou eten. :9

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 13-06-2020 09:48:59 ]
golferzaterdag 13 juni 2020 @ 15:38
Toeval bestaat niet, maar de eetrubriek van Hiske Versprille in het Volkskrant Magazine van dit weekend gaat dus over...hamburgers.
Met tips om die zelf te maken en een beschrijving van de hamburgers van Luc Martin van Pig & Rye in Tilburg.
Lonaazaterdag 13 juni 2020 @ 15:59
Ik ben begonnen :o Er staat zoete aardappeldeeg in de koelkast te rijzen.
investeerdertjezaterdag 13 juni 2020 @ 16:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 08:28 schreef Sarabi het volgende:
Mijn vleesmolen is gisteren binnen gekomen *O* zometeen de picanha ophalen.
Welke heb jij gekocht? :)

quote:
1s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 08:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij gaan waarschijnlijk wat experimenteren:
- brood zelf maken
- burger vullen met kaas
- uienringen paneren en frituren
- ontbijtspek met maple syrup bestrijken
Oude kaas (L)

quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:33 schreef Bos81 het volgende:
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks) ^O^
Leuk!!!

quote:
7s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 17:20 schreef Barreltje het volgende:
gheheh.. is er ook iemand die een vleeschburger maakt? ;)

ik ga kijken of ik morgen een briochebroodje kan maken voor de hamburger.. de vleeschvariant is dan de baan van (8>
Hier!

Ik kon niet kiezen welke burgers ik wilde. Dus wij eten twee dagen op rij hamburgers. Ik ga zo met kaas en madame jeanette gevulde hamburgers maken. Deze zijn heerlijk. Beetje coleslaw, wat ketchup, laagje mayo met chilisaus en een broodje van de BBQ (as usual gerookt natuurlijk.).

Morgen hebben we een over the top grote burger, met spek, gehakt en cheddar mosterd en jalapeno's.
Sarabizaterdag 13 juni 2020 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 16:15 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Welke heb jij gekocht? :)
[..]

Oude kaas (L)
[..]

Leuk!!!
[..]

Hier!

Ik kon niet kiezen welke burgers ik wilde. Dus wij eten twee dagen op rij hamburgers. Ik ga zo met kaas en madame jeanette gevulde hamburgers maken. Deze zijn heerlijk. Beetje coleslaw, wat ketchup, laagje mayo met chilisaus en een broodje van de BBQ (as usual gerookt natuurlijk.).

Morgen hebben we een over the top grote burger, met spek, gehakt en cheddar mosterd en jalapeno's.
Deze https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp

En ik moet niet vergeten de plakjes brisket uit de vriezer te halen. Maar meteen doen.
Hupjezaterdag 13 juni 2020 @ 16:52
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt :'). Anders wordt het een boterhamburger ;)
Ik twijfel nog tussen 2 recepten, eentje met ei en eentje zonder. Ervaringen?

Verder maak ik een simpele hamburger met gehakt. Normaal bestaat een broodje hamburger bij mij uit een kant en klare runder hamburger of zo'n diepvries hamburger waarvan je niet kunt zien wat voor vlees er in zit. :@
investeerdertjezaterdag 13 juni 2020 @ 18:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 16:52 schreef Hupje het volgende:
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt :'). Anders wordt het een boterhamburger ;)
Ik twijfel nog tussen 2 recepten, eentje met ei en eentje zonder. Ervaringen?

Verder maak ik een simpele hamburger met gehakt. Normaal bestaat een broodje hamburger bij mij uit een kant en klare runder hamburger of zo'n diepvries hamburger waarvan je niet kunt zien wat voor vlees er in zit. :@
Al een hele vernieuwing dus:D
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 16:22 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Deze https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp

En ik moet niet vergeten de plakjes brisket uit de vriezer te halen. Maar meteen doen.
Nice!
Scheepskokzaterdag 13 juni 2020 @ 18:11
Ik ben niet zo goed in hamburgers maken. :{
investeerdertjezaterdag 13 juni 2020 @ 18:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 18:11 schreef Scheepskok het volgende:
Ik ben niet zo goed in hamburgers maken. :{
Iedereen kan het! hier mijn voorproefje voor morgen
DJMOzaterdag 13 juni 2020 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 16:52 schreef Hupje het volgende:
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt . Anders wordt het een boterhamburger

Om die reden ben ik vandaag vast begonnen, mochten ze mislukken dan kon ik morgen nog een alternatief halen.

Ik heb gestoeid met dit recept: https://rutgerbakt.nl/brood-recepten/recept-hamburgerbroodjes/

Eerst m'n bakplaat maar eens schoonpoetsen :')
xvKTjaI.jpg
Geen foto's van het deeg maken , vergeten.
Wel foto's van net na de eerste rijs:
vJmp87d.jpg
Toen deed ik een Scheepskok:
2g4ZuHp.jpg
Tweede rijs en oven voorverwarmen:
wflEy97.jpg
In de oven:
2cuVCXM.jpg
En klaar:
awRWXS1.jpg

Nu afgekoeld in een luchtdichte zak tot morgen.

Burgers liggen ook al te wachten tot morgen. Als basis gebruikte ik hetzelfde recept als voor de woensdag gehakt dag.
Kastanjechampignons, ui en knoflook bakken
8rLopKn.jpg
a0vGZxb.jpg

Gehakt, knoflookuichampignonsmengel, mosterd, kaas, ei en paneermeer in een bak:
7ScKx3Z.jpg

Met een hamburgerpers hamburgertjes gemaakt:
dXdFRXz.jpg

Kwam ook nog een verdwaalde saucijs tegen in de koelkast (over van een eerdere maaltijd) waarmee ik van de vulling nog een burgertje gemaakt heb.

Morgen even nadenken hoe ik het af ga maken, want het gehaktmengsel is érg zacht en valt zo uit elkaar tijdens het braden (heb de rest van het gehakt vandaag gebruikt om een gehaktbal te maken en de rest ingevroren. Omdat het zulke kleine burgers zijn neig ik er naar ze te paneren en te frituren, in de hoop dat ze dan niet uit elkaar flikkeren :')

Een andere optie is ze te omwikkelen met katenspek en dan in een pan te bakken. Ik zie morgen wel
Sarabizaterdag 13 juni 2020 @ 19:51
Broodjes zien er mooi uit!
Ben een beetje bang voor morgen :+
Hamburgers komen wel goed, maar die broodjes.....ach anders heb ik nog pistolets in de vriezer hahaha.
DJMOzaterdag 13 juni 2020 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 18:55 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Iedereen kan het! hier mijn voorproefje voor morgen
Heb je de coleslaw ook zelf gemaakt? Zo ja, wat is je recept?
investeerdertjezaterdag 13 juni 2020 @ 20:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 19:54 schreef DJMO het volgende:

[..]

Heb je de coleslaw ook zelf gemaakt? Zo ja, wat is je recept?
Nee sorry, daar was ik dit keer erg lui. Als ik het zelf maak gebruik ik dit recept.
Lucky_Strikezaterdag 13 juni 2020 @ 20:13
Wij maken morgen trouwens deze broodjes. Dat hebben we al eens eerder gedaan en dat is prima bevallen.
DJMOzaterdag 13 juni 2020 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:02 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Nee sorry, daar was ik dit keer erg lui. Als ik het zelf maak gebruik ik dit recept.
Ik vond het op je foto heel erg lijken op de ColeSlaw van de KFC. En ik heb vele varianten geprobeerd, maar die van de KFC vind ik nog steeds het lekkerste. Ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept daarvoor.
Lonaazaterdag 13 juni 2020 @ 20:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 16:52 schreef Hupje het volgende:
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt :'). Anders wordt het een boterhamburger ;)
Ik twijfel nog tussen 2 recepten, eentje met ei en eentje zonder. Ervaringen?

Verder maak ik een simpele hamburger met gehakt. Normaal bestaat een broodje hamburger bij mij uit een kant en klare runder hamburger of zo'n diepvries hamburger waarvan je niet kunt zien wat voor vlees er in zit. :@
Spannend! :D Ik heb wel een alternatief voor als mijn broodjes mislukken.

wb kant en kalre burgers, ik ben wel beetje verliefd op de Ultimate Beef Burgers van de AH. Uit de koeling. Die zijn wel lekker. :9
minilotzaterdag 13 juni 2020 @ 20:29
Voor simpele maar suuuuuuuperfantastische, smaakvolle zelfgemaakte coleslaw zonder waterige zooi onderin de kom, dit recept:
https://www.seriouseats.com/recipes/2013/07/creamy-cole-slaw.html
En hier de uitleg over het recept en de techniek:
https://www.seriouseats.c(...)reamy-cole-slaw.html

Al minstens dertig keer zo gemaakt, altijd perfect O+
minilotzaterdag 13 juni 2020 @ 20:31
Snert, ik blijk alleen nog zwart sesamzaad te hebben in plaats van gewone. Naja, ook lekker op de cemitas, hoop ik :)
Lonaazaterdag 13 juni 2020 @ 20:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:29 schreef minilot het volgende:
Voor simpele maar suuuuuuuperfantastische, smaakvolle zelfgemaakte coleslaw zonder waterige zooi onderin de kom, dit recept:
https://www.seriouseats.com/recipes/2013/07/creamy-cole-slaw.html
En hier de uitleg over het recept en de techniek:
https://www.seriouseats.c(...)reamy-cole-slaw.html

Al minstens dertig keer zo gemaakt, altijd perfect O+
Yes, die maak ik altijd. :9
Lonaazaterdag 13 juni 2020 @ 20:34
Tevens @minilot , ga ik morgen voor een lady and pups burger *O*

Dees: https://ladyandpups.com/2(...)c-shrimp-burger-eng/

*O* Potentieel nog met extra bacon (why not) en met Pico de Gallo ipv gewone tomaat. :7
minilotzaterdag 13 juni 2020 @ 20:43
Puuuuuuups! :9 Dat moet wel goed komen, @Lonaa O+ Erg benieuwd naar je bijdrage, dit recept zelf nooit gemaakt :)
Lonaazaterdag 13 juni 2020 @ 20:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:43 schreef minilot het volgende:
Puuuuuuups! :9 Dat moet wel goed komen, @:Lonaa O+ Erg benieuwd naar je bijdrage, dit recept zelf nooit gemaakt :)
Hij stond al heel lang op mijn 'moet-nog-eens-maken-lijst'. Heb er vandaag speciaal tequila voor gekocht. In zo'n klein flesje. Met sombrero.

sierra_tequila_silver_mini.jpeg
minilotzaterdag 13 juni 2020 @ 20:51
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:46 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Hij stond al heel lang op mijn 'moet-nog-eens-maken-lijst'. Heb er vandaag speciaal tequila voor gekocht. In zo'n klein flesje. Met sombrero.

[ afbeelding ]
¡Het feestelijkste flesje vañ achter de tooñbank bij de slijter!
*O*
Lonaazaterdag 13 juni 2020 @ 20:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:51 schreef minilot het volgende:

[..]

¡Het feestelijkste flesje vañ achter de tooñbank bij de slijter!
*O*
Yes *O* O+
investeerdertjezaterdag 13 juni 2020 @ 21:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:18 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ik vond het op je foto heel erg lijken op de ColeSlaw van de KFC. En ik heb vele varianten geprobeerd, maar die van de KFC vind ik nog steeds het lekkerste. Ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept daarvoor.
Aah ik snap je punt, ik heb nooit KFC Coleslaw gehad. Want KFC :-P
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij maken morgen trouwens deze broodjes. Dat hebben we al eens eerder gedaan en dat is prima bevallen.
De broodjes of ook het vlees?
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 20:34 schreef Lonaa het volgende:
Tevens @:minilot , ga ik morgen voor een lady and pups burger *O*

Dees: https://ladyandpups.com/2(...)c-shrimp-burger-eng/

*O* Potentieel nog met extra bacon (why not) en met Pico de Gallo ipv gewone tomaat. :7
Shrimps :( :-P maar die tequilla is wel prima haha
Lucky_Strikezaterdag 13 juni 2020 @ 21:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 juni 2020 21:02 schreef investeerdertje het volgende:

[..]


[..]

De broodjes of ook het vlees?
[..]

De broodjes. Voor de burgers verzin ik nog wel iets, dat komt wel goed.

Ik heb ook alvast het recept voor de uienringen uitgezocht.
Sorellazaterdag 13 juni 2020 @ 22:36
Ik doe ook meer mee deze keer (als mijn kitchenaid het nog doet)
Zelf gedraaide hamburgers op een brioche bolletje. Geen idee waar ik de hamburgers mee kruid dat zie ik morgen wel.
minilotzondag 14 juni 2020 @ 08:52
HNtTt6P.jpg

Recepten uitgeschreven, aan de slag nu *O*
Barreltjezondag 14 juni 2020 @ 08:56
Bolletjes deeg gemaakt, staat nu te rijzen..

En ik krijg net door dat we https://www.bbc.co.uk/food/recipes/pork_and_apple_burger_94249 gaan eten vanavond, met varkensgehakt van @sigme O+
minilotzondag 14 juni 2020 @ 08:58
Tof, Barrel! Zowel zelfgemaakt brood als spul van @sigme O+
Barreltjezondag 14 juni 2020 @ 09:07
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 08:52 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Recepten uitgeschreven, aan de slag nu *O*
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit? :o
DJMOzondag 14 juni 2020 @ 09:37
quote:
7s.gif Op zondag 14 juni 2020 09:07 schreef Barreltje het volgende:

[..]

waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit? :o
Doe ik ook hoor, al print ik ze liever dan dat ik schrijf. Ik pluk regelmatig recepten van internet, die ik daarna aanpas (hoeveelheden; soms ook aanpassingen in ingrediënten omdat ik sommige dingen niet lust of juist iets extra wil toevoegen omdat ik dat lekkerder vind, of water deels vervang door cola, wijn of bier). Ik vind het prettig om dan niet alles uit m'n hoofd te hoeven doen , maar een houvast heb voor wat ik aan het doen ben.
minilotzondag 14 juni 2020 @ 10:15
quote:
7s.gif Op zondag 14 juni 2020 09:07 schreef Barreltje het volgende:

[..]

waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit? :o
Omdat dan een stuk beter in mijn brein zit wat de bedoeling gaat zijn en de kans dat ik iets over het hoofd zie is kleiner dan bij gewoon uitprinten #warhoofd
Plus, bij Britse/Amerikaanse recepten moet ik toch ook al omrekenen voor gewichten, inhoudsmaten en temperatuur :)
Scheepskokzondag 14 juni 2020 @ 11:04
quote:
7s.gif Op zondag 14 juni 2020 09:07 schreef Barreltje het volgende:

[..]

waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit? :o
Doe ik ook. Ik heb een kookschrift, recepten netjes genummerd. Daarbij schrijf ik ook als iets was mislukt en waarom. En lijsten van artikelen, twee: een met "nooit meer kopen" en "zeker weer kopen"

Op de lijst van "nooit meer kopen" staan bijvoorbeeld de hamburgers van Albert Heijn.
Sarabizondag 14 juni 2020 @ 11:11
Nou het deeg ligt te rijzen en de blokjes picanha liggen even in de vriezer, zometeen het gehakt draaien.
minilotzondag 14 juni 2020 @ 11:26
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 11:11 schreef Sarabi het volgende:
Nou het deeg ligt te rijzen
Hier ook :Y Vier uur eerste rijs, daarna na het vormen nog een uur.
Lucky_Strikezondag 14 juni 2020 @ 11:39
Ik heb er helemaal zin in. We gaan alles anders doen dan normaal en dus wat experimenteren. Ik ben benieuwd welke van de experimenten blijven.
Hupjezondag 14 juni 2020 @ 11:53
Ik begon op tijd met de broodjes, naar het recept van Rutger vd Broek. En dat was maar goed ook...
SPOILER
Alles klaargezet
KLKqXpF.jpg
Alles afwegen en in de broodbakmachine om te kneden
Ba0cXqc.jpg
Tegenvaller. Dat gekke geluid van de broodbakmachine afgelopen vrijdag was écht niet goed. Hij doet het niet meer… Dan maar met de hand, er zit niks anders op. Waarom had ik ook al weer geen backup plan voor de broodjes?!
vgyC9Y7.jpg
Zo dan. Klaar voor de eerste rijs.
OLSFoGX.jpg
Sarabizondag 14 juni 2020 @ 11:56
sbQ2zHi.jpg

syoSjd9.jpg

tFp9tLx.jpg

So far so good *O*
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 12:08
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 11:56 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

So far so good *O*
Mmm misschien nu spijt dat ik vega hamburgers ga maken
DJMOzondag 14 juni 2020 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 11:56 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

So far so good *O*
Dat ziet er wel heel erg lekker uit :9~
Sarabizondag 14 juni 2020 @ 12:32
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 12:08 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Mmm misschien nu spijt dat ik vega hamburgers ga maken
Vega is wel beter voor alles O+
Erosjuhhhzondag 14 juni 2020 @ 12:39
6Dm8HTu_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium
Voor lunch vandaag :Y)
Mikeyttzondag 14 juni 2020 @ 13:02
Heb nog 1 vegaburger die een maand ofzo in de vriezer zit. Zal die er straks maar even uittrekken :@
Sarabizondag 14 juni 2020 @ 13:21
De guacamole

gPlz1gb.jpg

En pico de gallo
9xVIS6F.jpg

Zijn ook klaar. Hoeven we daar straks niet meer naar om te kijken.
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 14:19
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 13:21 schreef Sarabi het volgende:
De guacamole

[ afbeelding ]

En pico de gallo
[ afbeelding ]

Zijn ook klaar. Hoeven we daar straks niet meer naar om te kijken.
Moest naar binnen vluchten voor de regen, dus de hummus maar gemaakt. Vocht van de kikkererwten bewaard voor volgende week
Sarabizondag 14 juni 2020 @ 14:21
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 14:19 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Moest naar binnen vluchten voor de regen, dus de hummus maar gemaakt. Vocht van de kikkererwten bewaard voor volgende week
Lekker :9

De broodjes worden een beetje plat en groot :') maar ruiken wel al heerlijk

nQBy5Ak.jpg

[ Bericht 3% gewijzigd door Sarabi op 14-06-2020 14:30:48 ]
Fernwehzondag 14 juni 2020 @ 14:36
Ik ga rebels zijn en een kroket op een broodje gooien.
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 14:43
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2020 14:21 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Lekker :9

De broodjes worden een beetje plat en groot :') maar ruiken wel al heerlijk

[ afbeelding ]
Netjes hoor (dat durfde ik niet aan)
minilotzondag 14 juni 2020 @ 14:49
Nou, aan de cemitas gaat het elk geval niet liggen :9

lz0JX7M.jpg

Konden jullie ze maar ruiken, luitjes! O+ _O_
Sarabizondag 14 juni 2020 @ 14:50
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 14:43 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Netjes hoor (dat durfde ik niet aan)
De volgende keer gaat het hier hopelijk ook beter :D
Lonaazondag 14 juni 2020 @ 14:52
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 14:49 schreef minilot het volgende:
Nou, aan de cemitas gaat het elk geval niet liggen :9

[ afbeelding ]

Konden jullie ze maar ruiken, luitjes! O+ _O_
Woah

Het ruikt hier overigens ook heerlijk. Zoete aardappel-nootmuskaat-hamburgerbroodjes staan in de oven. :9
investeerdertjezondag 14 juni 2020 @ 14:54
Hier liggen de burgers te wachten in de koelkast, de sausjes zijn gemaakt. Zal zo de cheddar eens gaan raspen :)
Farenjizondag 14 juni 2020 @ 15:03
Ik bak ook mijn eigen (zuurdesem)broodjes en zit nu hard te hopen dat die zometeen gaan lukken, dat is nog maar de vraag. Het deeg moet nog even een paar uur doorrijzen. En dan moet ik ook de burgers nog maken, zelfs de bonen ervoor nog koken. Die burgers lukken wel maar ik heb qua broodjes geen plan b, het is dus de dood of de gladiolen. :7
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 15:05
Woah Mini, wat een schoonheden
Lonaazondag 14 juni 2020 @ 15:11
RSXZduh.jpg
8-)
Scheepskokzondag 14 juni 2020 @ 15:12
quote:
2s.gif Op zondag 14 juni 2020 15:11 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
8-)
Mooi gelukt!
Lonaazondag 14 juni 2020 @ 15:13
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 15:12 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Mooi gelukt!
Ben ook wel content! Heel benieuwd hoe de binnenkant eruit ziet. :D
minilotzondag 14 juni 2020 @ 15:15
quote:
2s.gif Op zondag 14 juni 2020 15:11 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
8-)
Ooh, wat een goeie kleur! :9
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 15:18
quote:
2s.gif Op zondag 14 juni 2020 15:11 schreef Lonaa het volgende:
[ afbeelding ]
8-)
Die zijn ook al zo mooi
Lonaazondag 14 juni 2020 @ 15:51
9PI9j9G.jpg

Ik kon het toch niet laten. Kleinste broodje open gesneden. Het is gaar, zacht, wel vrij dense maar absoluut niet 'te', zoetig door de zoete aardappel en suiker en ook de nootmuskaat komt goed door. O+

Er wordt op dit moment een halfje gegeten. Met kaas. O+
minilotzondag 14 juni 2020 @ 16:58
Oh ja, binnenkant:
odCNvlk.jpg

Heel zacht, geurig en lekker kruim :9

Broodjeshelften straks toasten in de pan met wat boter voordat de kip ertussen gaat :)
DJMOzondag 14 juni 2020 @ 17:45
Hele dag nagedacht over de verdere bereiding van m'n burgers. Uiteindelijk gekozen voor een combinatie van verschillende gerechten.

1 flesje oud bruin bier
1 ei
120 gram bloem
kruiden naar smaak

^Maak bierbeslag

^Rasp wat verse cheddar

Verwarm frituurpan op hoogste stand

Bak in een pan wat katenspek knapperig

Haal spek uit de pan en flikker in het bakvocht een ei

Haal burgers door het beslag

Snijd burgers doormidden en bestrijk met shashlicksaus

Beleg met plakje katenspek

Flikker burgers in de frituur tot ze goudbruin zijn (voor de miniburgers die ik maakte was dat zo'n 3 minuten)

Gooi burger op broodje

Gooi er cheddar op

vervolgens gebakken ei

nog een plakje spek

eindig met dot shaslicksaus en bovenkant burger.

Eet smakelijk!

YAylE2d.jpg
lcYpt71.jpg
feLeSQH.jpg

Eindoordeel: de eigen gebakken broodjes waren een beetje te droog naar m'n zin, m'n eigen gehaktmengsel was heerlijk krokant en prima te doen, de burger die ik maakte van het inwendige van een saucijs wat minder. (maar dat kan ook komen omdat ik die er te snel uitgehaald heb).

Ik zou het zeker nog een keer maken, maar dan wel met kant en klaar broodjes, de moeite die dit was is het me niet waard :P

[ Bericht 0% gewijzigd door DJMO op 14-06-2020 18:02:47 ]
SiGNezondag 14 juni 2020 @ 17:57
Kut.. m'n wagyu burgers zijn nog bevroren :(
Gister wel vanuit de vriezer in de koelkast gelegd maar had ze nog in het kartonnen doosje laten zitten en dat isoleert natuurlijk ook.
Ben het opzich wel gewend om laat te eten dus wie weet komen er aan het eind van de avond of vannacht nog foto's.
Sarabizondag 14 juni 2020 @ 18:07
aEjssdk.jpg

Met nog wat stukjes brisket en nachos er bij. De Tex Mex smoking burger van Jord Althuizen.

Een hele maaltijd :9
Lonaazondag 14 juni 2020 @ 18:16
Bohh.

Goed, zoete aardappel hamburger broodjes gemaakt.

Een sausje van mayonaise, tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder, limoen.
Pico de Gallo van gisteren
Garnalen met knoflook en tijm
Gesmolten cheddar
Burger met:
ea2l0Lr.jpg

Wat gekruide geroosterde aardappeltjes

=

7f4m11K.jpg
Muckzondag 14 juni 2020 @ 18:16
quote:
2s.gif Op zondag 14 juni 2020 18:16 schreef Lonaa het volgende:
Bohh.

Goed, zoete aardappel hamburger broodjes gemaakt.

Een sausje van mayonaise, tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder, limoen.
Pico de Gallo van gisteren
Garnalen met knoflook en tijm
Gesmolten cheddar
Burger met:
[ afbeelding ]

Wat gekruide geroosterde aardappeltjes

=

[ afbeelding ]
Ik kom eraan :Y)
Lonaazondag 14 juni 2020 @ 18:18
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2020 18:16 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik kom eraan :Y)
Op. ;(

Was wel echt lekker. De garnalen voegde wel wat toe, maar vielen wel wat weg bij het chorizo-gehakt. (Welke overigens echt naar chorizo worst smaakte :9 )
Daar zou ik er meer van toevoegen volgende keer. En/of in stukjes.
En augurk, ik miste augurk.

Maar bohh _O_
Barreltjezondag 14 juni 2020 @ 18:31
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 18:07 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]

Met nog wat stukjes brisket en nachos er bij. De Tex Mex smoking burger van Jord Althuizen.

Een hele maaltijd :9
:9~ :9~ :9~
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 18:36
Zin in die lekkere burgers :9~
investeerdertjezondag 14 juni 2020 @ 18:36
Ja, mijn burgertje:
McvfwKB.jpg

De maakfotos komen nog.
minilotzondag 14 juni 2020 @ 18:57
Broodjes met boter getoast:
EafMIY7WkAAcgSg?format=jpg&name=medium

Voorzien van gefrituurde kip, pickles en chipotlemayo:
EafMIvsWsAADk9x?format=jpg&name=900x900

..en voor de koter complementaire nuggets gemaakt :)
EafMJB8X0AA5rik?format=jpg&name=medium
Sorellazondag 14 juni 2020 @ 19:01
Ingrediënten voor het brioche brood
hucsi9U.jpg

De tweede rijs
cXp2iEM.jpg

De hamburgers eitje, paneermeel en all seasoning mix van badia, simpel maar lekker
CoCMbjd.jpg

De gebakken plat geworden bollen
SuIGEiu.jpg

Foto,s maken is niet mijn ding, broodje, hamburger, uitjes, mayo en ketchup
ejHpxaz.jpg
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 19:21
Broodje Hamburger hoeft natuurlijk niet met vlees (al is dat wel heel lekker) en ook niet met kaas (ook al zo lekker). Maar te gewoontjes dus wat anders gezocht. Het werd een aubergine burger met hummus.
De hummus had ik al eerder gemaakt, dus daar geen foto’s van.
En wat vond ik ervan? Best lekker, en ik zal ‘m wel vaker maken, maar er moet nog wel iets aan gedaan worden. En als ik die andere broodjes hier zie ben ik stikjaloers.
104228506_1675494382612996_3685697208874145427_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8bfeb9&_nc_oc=AQmO2HyoLKnz42QsqOuxCKyuQyepYaNQVNt7KFFEs8EA2xLwA4hpNmwub4l0Lr1dT6g&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=ab36253bf4e2fff1da4903d12e4a85b8&oe=5F0AA07D

103967866_1675494389279662_8949445449708170409_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=8bfeb9&_nc_oc=AQksapWAbTqNFTcRwdEH_edc8E02Rkaj7RNZe64g4iZcWJrtT9P6PXmFEJjwvqhzAmQ&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=2d4900b9bef0788730c3d3e4f6e5d4e1&oe=5F0B5515
DJMOzondag 14 juni 2020 @ 19:24
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:21 schreef Kaatje1 het volgende:
Het werd een aubergine burger met hummus.
En wat vond ik ervan? Best lekker, en ik zal ‘m wel vaker maken, maar er moet nog wel iets aan gedaan worden.
Dit een idee voor je aubergine burger?
Lonaazondag 14 juni 2020 @ 19:25
@PdeHoog jij had toch een tijdje geleden aubergine burger?
Scheepskokzondag 14 juni 2020 @ 19:26
Geweldige foto's allemaal.
Bomenverzamelingzondag 14 juni 2020 @ 19:26
Ik moest blijven eten, waar ik op bezoek was. Heb dus niet mee kunnen doen. :@ :@

Had wel alles al in huis gehaald. DUs morgen maar eten...
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 19:33
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:24 schreef DJMO het volgende:

[..]

Dit een idee voor je aubergine burger?
Ik wilde perse vegetarisch. Kreeg ook een tip net met feta, dat was ook een idee geweest. Maar het was niet vies, zeker niet, maar door de diverse andere smaken was ik de hummus kwijt qua smaak. Die zou ik wat pittiger kunnen maken
DJMOzondag 14 juni 2020 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:33 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik wilde perse vegetarisch. Kreeg ook een tip net met feta, dat was ook een idee geweest. Maar het was niet vies, zeker niet, maar door de diverse andere smaken was ik de hummus kwijt qua smaak. Die zou ik wat pittiger kunnen maken
Gepaneerde aubergine is niet vega? Hij laat eerst kip zien, en daarna het originele recept met aubergine.
Farenjizondag 14 juni 2020 @ 19:37
Ik heb vega burgers gemaakt, op basis van zwarte bonen, cashew noten en feta, min of meer volgens dit recept: https://www.seriouseats.c(...)n-burger-recipe.html

De broodjes eromheen heb ik ook zelf gemaakt, hiervoor volgde ik dit recept: https://www.baking-sense.com/2020/04/21/sourdough-hamburger-buns/

Het lastige aan vega burgers is de structuur. Die moet niet zompig zijn maar ook niet droog, en de kruiden moeten ook goed zijn. Niet te heet maar zeker ook niet te flauw. De burgers van vanavond waren lekker maar de volgende keer ga ik het toch weer net iets anders doen.

Ik begon met roosteren van cashewnoten.

fMA73ga.jpg

De zwarte bonen heb ik eerst gekookt en daarna in de oven gedroogd zodat het niet te vochtig zou worden. Dit ging achteraf iets te snel, ze hadden iets minder droog gemogen.

Jccuw0g.jpg

Ui, komijn, jalapeño, knoflook en chipotle met adobo saus als smaak-basis.

QBrmNYE.jpg

De bonen, cashew, en feta in de hakmachine, met de smaakmakers, ei, wat ketchup, mayo en panko vermengen tot een brij. Vergeten om te fotograferen.

Over de broodjes had ik twijfels omdat ik die nog nooit zo had gemaakt maar ze kwamen prachtig uit de oven.

35eEfuK.jpg

En de binnenkant was ook erg okay!

6tcDTve.jpg

Burgers bruin bakken...

WcZelkL.jpg

Tadaa!! *)

cLAAjjY.jpg

Ze smaakten erg lekker. Volgende keer maak ik ze nog wat pittiger en ze kunnen toch wel wat smeuïger, maar heb er toch van gesmuld.
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 19:40
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:36 schreef DJMO het volgende:

[..]

Gepaneerde aubergine is niet vega? Hij laat eerst kip zien, en daarna het originele recept met aubergine.
Ik heb niet verder gekeken, sorry.
PdeHoogzondag 14 juni 2020 @ 19:42
quote:
2s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:25 schreef Lonaa het volgende:
@:PdeHoog jij had toch een tijdje geleden aubergine burger?
Yup. Met paneermeel. Erg lekker :9
dimmakzondag 14 juni 2020 @ 19:44
IMG-20200614-193306.jpg

Kipburger van kipdij op een wit bolletje met ijsbergsla, tomaat, bacon en chilimayo. O+
DJMOzondag 14 juni 2020 @ 19:45
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:40 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb niet verder gekeken, sorry.
Naja, komt hierop neer:

1. Snij je aubergine in lange dunne plakken.
3. Klop je eieren in een bak een beetje los, gooi wat bloem in een andere bak en je panko weer in een andere bak.
4. Je “breading station” staat nu helemaal klaar.
5. Pleur je kip/aubergine eerst in het bloem, dan in de eieren en dan in de panko.
6. Zorg dat alles goed bedekt is!
7. Bakpan opzetten met een goeie laag olie.
8. Bak nu je gepaneerde kip/aubergine lekker goudbruin in de pan.
12. Klaar!
Heb even de punten voor enkel de aubergine uit z'n recept gevist. Aangezien het op een burger moet, de rest van het recept maar weggelaten :+
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:45 schreef DJMO het volgende:

[..]

Naja, komt hierop neer:

1. Snij je aubergine in lange dunne plakken.
3. Klop je eieren in een bak een beetje los, gooi wat bloem in een andere bak en je panko weer in een andere bak.
4. Je “breading station” staat nu helemaal klaar.
5. Pleur je kip/aubergine eerst in het bloem, dan in de eieren en dan in de panko.
6. Zorg dat alles goed bedekt is!
7. Bakpan opzetten met een goeie laag olie.
8. Bak nu je gepaneerde kip/aubergine lekker goudbruin in de pan.
12. Klaar!
Heb even de punten voor enkel de aubergine uit z'n recept gevist. Aangezien het op een burger moet, de rest van het recept maar weggelaten :+
Klinkt ook prima. Maar eerlijk gezegd is mijn volgende broodje hamburger gewoon weer van vlees. Wilde zien of het zo ook lekker was. En het was prima eetbaar maar in deze serie heb ik meer, voor mij, andere dingen gemaakt die ik lekkerder vond
praadjezondag 14 juni 2020 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:21 schreef Kaatje1 het volgende:
Broodje Hamburger hoeft natuurlijk niet met vlees (al is dat wel heel lekker) en ook niet met kaas (ook al zo lekker). Maar te gewoontjes dus wat anders gezocht. Het werd een aubergine burger met hummus.
De hummus had ik al eerder gemaakt, dus daar geen foto’s van.
En wat vond ik ervan? Best lekker, en ik zal ‘m wel vaker maken, maar er moet nog wel iets aan gedaan worden. En als ik die andere broodjes hier zie ben ik stikjaloers.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee)
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:50 schreef praadje het volgende:

[..]

Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee)
Ingesmeerd met olie, knoflook, peper en zout en dat 15 minuten in de oven. Heb nog gedacht aan gerookte paprikapoeder en dat was achteraf gezien een goed idee geweest
Kaatje1zondag 14 juni 2020 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:50 schreef praadje het volgende:

[..]

Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee)
En gewoon meekoken
praadjezondag 14 juni 2020 @ 20:00
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:57 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

En gewoon meekoken
Ja dat ga ik vast nog wel eens doen, tot dan geniet ik van jullie culinaire uitspattingen
praadjezondag 14 juni 2020 @ 20:00
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 19:54 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ingesmeerd met olie, knoflook, peper en zout en dat 15 minuten in de oven. Heb nog gedacht aan gerookte paprikapoeder en dat was achteraf gezien een goed idee geweest
Klinkt goed.
Barreltjezondag 14 juni 2020 @ 20:05
Ja! Wij aten ook hamburgers..

Vanmorgen voor het werk alvast deeg gemaakt voor de broodjes.. Bij thuiskomst zag dat er zo uit
q1jf83br0kqh.jpg

En dat werd

xxeezfkvook.jpg
De broodjes zagen de hamburgers al helemaal zitten ^O^

Hamburgers werden gemaakt door alles in een kom te mikken,

akw08ordb.jpg

Daarna even aanbraden en in de oven, met op.het einde wat cheddar toegevoegd
ewfwcbf8d.jpg

Broodjes aanbakken

s6wjblkzxv5x.jpg
Zelf gemaakte perzik-BBQsaus opwarmen

o1h176165s4q.jpg

Broodjes opmaken
205ec6ydaw.jpg

Nom!
8u4izlkxsh.jpg
Blueszondag 14 juni 2020 @ 20:16
Wat een heerlijke hamburgers allemaal _O_
minilotzondag 14 juni 2020 @ 20:16
Wat ontzettend leuk dat zoveel van de deelnemers zelfgemaakte broodjes hebben! Erg leuk om te zien! O+
golferzondag 14 juni 2020 @ 20:23
Ter lering ende vermaeck:
SPOILER
Sarabizondag 14 juni 2020 @ 20:28
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 20:16 schreef minilot het volgende:
Wat ontzettend leuk dat zoveel van de deelnemers zelfgemaakte broodjes hebben! Erg leuk om te zien! O+
De broodjes gaan we sowieso nog vaker maken :Y zo lekker. Gewoon met een plakje kaas volgens mij al heerlijk :9
minilotzondag 14 juni 2020 @ 20:33
Ik ga het in de keukenmachine in exact 45 seconden te maken cemitasdeeg denk ik vanaf nu ook gebruiken steeds als ik briocheachtig deeg met veel eieren, suiker, room en/of melk en boter nodig heb. Ik heb geen standmixer en hoewel ik heel graag gewoon brooddeeg met de hand kneed is zwaar verrijkt deeg een bitch om met de hand te kneden. Mooie workaround, dit! :9
Farenjizondag 14 juni 2020 @ 20:40
Ik vond de broodjes heel erg lekker maar wel veel werk. Het deeg was superplakkerig en ik heb geen keukenmachine dus het kneden was echt gedoe. En bijelkaar heeft het wel een uur of 6 gerezen, en elke keer dat deeg omvouwen, dat is niet iets wat ik elke week ga doen. :D
Oceanonixzondag 14 juni 2020 @ 21:20
Broodjes maken zat er vandaag even niet in. De man heeft de burgers met blauwe kaas gemaakt naar het recept van Gordon Ramsay.

GKNQ2QOl.jpg
Lucky_Strikezondag 14 juni 2020 @ 21:53
Foto's komen morgen. Ben misselijk. Het was het waard.
Hupjezondag 14 juni 2020 @ 22:56
Het vervolg
SPOILER
Na de eerste rijs bolletjes maken (toen zagen ze er nog mooi bol uit)
5g3WqdB.jpg
De laatste rijs werkte niet zo goed, ze werden niet meer zo bol. Eenmaal uit de oven waren het meer pitabroodjes…
4Xl1Q2R.jpg

En intussen operatie broodbakmachine; de aandrijfriem bleek vergaan.
uicv9XA.jpg

Ik heb simpele hamburgers gemaakt met rundergehakt en wat kruiden, ei en paneermeel.
d1glCNi.jpg
Tadaa!
zhldVr0.jpg
Hupjezondag 14 juni 2020 @ 23:10
Dit topic is zo leuk om te lezen O+
investeerdertjezondag 14 juni 2020 @ 23:10
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 18:36 schreef investeerdertje het volgende:
Ja, mijn burgertje:
[ afbeelding ]

De maakfotos komen nog.
De maakfoto's had ik nog beloofd:

SPOILER
Eerst de saus, mayo, ketchup, tabasco en sweet chilli
u3tbmrM.jpg
Dan word het tijd voor het vormen van de burgers. 333 gram per stuk :) Beetje zeezout en versgemalen peper
zmK5NIM.jpg
De ontbijtspek klaar maken op de BBQ te laten garen. Ik heb er dit keer voor gekozen om mijn gietijzeren grillpan er onder te leggen om de vet-op-de-briketten overlast wat minder te maken voor de buurt.
nVKTeYT.jpg
Daarna het spek nog even eenzetten direct boven de kolen, maar dan is het alvast indirect gegaard.
NfEYCGt.jpg
Hetzelfde doe ik voor de burgers, maar dan "direct" boven het vuur. 3.5 minuut op de ene zijde
CHhSanB.jpg
Dan 3.5 minuut op de andere zijde. De burger even insmeren met van die gele mosterd (piccalillymosterd)
MKs8ozJ.jpg
Dan de echte cheddar en de smeltkaas er op. Deze combinatie omdat de echte cheddar nooit heel mooi smelt (textuur) en de smeltkaas een mindere smaak geeft. Was het weer ruim waard. Plus de cheddar blijft beter liggen onder smeltkaas.
cV7WRrC.jpg
Even nagaren terwijl ik de broodjes rooster.
LGlXNaD.jpg

En dan komen we bij het opbouwen. Eerst de saus op het onderste broodje.
MXfQBVF.jpg
Sla
DSdrcK1.jpg
Tomaat
bWacrtN.jpg
Ui en komkommer die in azijn, suiker en zout hebben gedreven (paar uur, had ik niet vermeld)
3iEGipL.jpg
En dan het kapje en een prikker en klaar :)
McvfwKB.jpg
minilotzondag 14 juni 2020 @ 23:22
quote:
0s.gif Op zondag 14 juni 2020 23:10 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

De maakfoto's had ik nog beloofd:

SPOILER
Eerst de saus, mayo, ketchup, tabasco en sweet chilli
[ afbeelding ]
Dan word het tijd voor het vormen van de burgers. 333 gram per stuk :) Beetje zeezout en versgemalen peper
[ afbeelding ]
De ontbijtspek klaar maken op de BBQ te laten garen. Ik heb er dit keer voor gekozen om mijn gietijzeren grillpan er onder te leggen om de vet-op-de-briketten overlast wat minder te maken voor de buurt.
[ afbeelding ]
Daarna het spek nog even eenzetten direct boven de kolen, maar dan is het alvast indirect gegaard.
[ afbeelding ]
Hetzelfde doe ik voor de burgers, maar dan "direct" boven het vuur. 3.5 minuut op de ene zijde
[ afbeelding ]
Dan 3.5 minuut op de andere zijde. De burger even insmeren met van die gele mosterd (piccalillymosterd)
[ afbeelding ]
Dan de echte cheddar en de smeltkaas er op. Deze combinatie omdat de echte cheddar nooit heel mooi smelt (textuur) en de smeltkaas een mindere smaak geeft. Was het weer ruim waard. Plus de cheddar blijft beter liggen onder smeltkaas.
[ afbeelding ]
Even nagaren terwijl ik de broodjes rooster.
[ afbeelding ]

En dan komen we bij het opbouwen. Eerst de saus op het onderste broodje.
[ afbeelding ]
Sla
[ afbeelding ]
Tomaat
[ afbeelding ]
Ui en komkommer die in azijn, suiker en zout hebben gedreven (paar uur, had ik niet vermeld)
[ afbeelding ]
En dan het kapje en een prikker en klaar :)
[ afbeelding ]
Geinig idee, de echte cheddar vastplakken met smelt'cheddar'! ^O^

Lekker hoor, behoudens de drie (!) plakken tomaat, dat zou me een tikkie te waterig worden..

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 14-06-2020 23:42:14 ]
investeerdertjezondag 14 juni 2020 @ 23:40
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2020 23:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Geinig idee, de echt cheddar vastplakken met smelt'cheddar'! ^O^
Lekker hoor, behoudens de drie (!) plakken tomaat, dat zou me een tikkie te waterig worden..
Dat viel echt reuze mee! Het was ook meer omdat ik anders tomaat weg moest gooien en dat vond ik zonde. Ik heb alleen wel heel specifiek gehakt en dan moet ik het wel in zo een grilplaat bakken, Ideaal voor hamburgers want het is aardig vet rundergehakt, maar er komt zoveel uit lopen xD
boriszzondag 14 juni 2020 @ 23:45
Mooie burgers hier. _O_
Yinnyzondag 14 juni 2020 @ 23:59
Okeee, ik was vanochtend begonnen met rijst koken en vismengsel maken.
MVAkJbc.jpg
Sushirijst is al gekookt en de vismix in de koelkast!
RmVBywV.jpg
Mijn "broodjes", oftewel gebakken rijst
Fe4Nqnk.jpg
Mijn burgers
LV3jfDU.jpg
Er moet natuurlijk wel saus zijn
cujOP8j.jpg
En dan nog wat sla, tomaat en komkommer erbij
psBCVF4.jpg
In een stukje bakpapier, zodat het makkelijker oppakken is. De gebruikte rode curry is niet zo pittig, dus ik miste daar de kick, wat extra saus maakte dat weer goed.
Yinnymaandag 15 juni 2020 @ 00:00
Wat een geweldige burgers zijn er voorbij gekomen!
Kaatje1maandag 15 juni 2020 @ 00:08
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2020 23:59 schreef Yinny het volgende:
Okeee, ik was vanochtend begonnen met rijst koken en vismengsel maken.
[ afbeelding ]
Sushirijst is al gekookt en de vismix in de koelkast!
[ afbeelding ]
Mijn "broodjes", oftewel gebakken rijst
[ afbeelding ]
Mijn burgers
[ afbeelding ]
Er moet natuurlijk wel saus zijn
[ afbeelding ]
En dan nog wat sla, tomaat en komkommer erbij
[ afbeelding ]
In een stukje bakpapier, zodat het makkelijker oppakken is. De gebruikte rode curry is niet zo pittig, dus ik miste daar de kick, wat extra saus maakte dat weer goed.
Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”) ;)
borbitmaandag 15 juni 2020 @ 00:17
AHI_43545237313836363534_2_LowRes_JPG.JPG?options=399,q85cheeseburgers06.jpg
SiGNemaandag 15 juni 2020 @ 00:18
hamburger.jpg
Wagyu burger met ijsbergsla, rode ui, jong belegen goudse kaas, streaky bacon en cornichons.
Als saus heb ik 1000 island dressing van Remia gebruikt, die lijkt op de Big Mac/King saus.
Het broodje is een Italiaanse bol van de Jumbo (zelf afbakken)
Yinnymaandag 15 juni 2020 @ 07:20
quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2020 00:08 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”) ;)
Gejat van MOS burger, een Japanse fastfood keten.😜
Oceanonixmaandag 15 juni 2020 @ 18:32
quote:
1s.gif Op zondag 14 juni 2020 21:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's komen morgen. Ben misselijk. Het was het waard.
Ik hoop dat de misselijkheid weg is......

Uploaden die foto's! ~O>
Lucky_Strikemaandag 15 juni 2020 @ 18:33
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 18:32 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ik hoop dat de misselijkheid weg is......

Uploaden die foto's! ~O>
Is geregeld binnen een half uur :) Ik ben nog even de nieuwe topics aan het openen.
Oceanonixmaandag 15 juni 2020 @ 18:36
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 18:33 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Is geregeld binnen een half uur :) Ik ben nog even de nieuwe topics aan het openen.
Ook belangrijk! Dan wacht ik heel geduldig (lees: ga eerst maar eens het onkruid te lijf in de moestuin -O- )
Lucky_Strikemaandag 15 juni 2020 @ 19:35
Ok, dit is wat langer dan een half uur. Maar hier gaan we.

We gingen dus experimenteren met de kruidenmix, kaas, saus, spek sesamzaad en uien.

Gehakt en kaas
We hebben gekruid met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout peper, worcestersaus en ingemaakte ancho chilipasta. De burgers werden gevuld met gruyère.
ibPTtyk.jpg

Uien
We wilden eens uienringen maken. We hebben een beslag gemaakt van karnemelk, bloem, maismeel, baking soda, ei, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout. We hebben rode en gele uien geprobeerd.
Het bakken werd een bende :D
fa8hicL.jpg

Il1699w.jpg


Spek
Dit werd ingesmeerd met Guiness barbecuesaus net voor het klaar was.

Het brood
De zelfgebakken broodjes kregen wit, zwart of wit en zwart sesamzaad.

Saus
Gemaakt van mayo, sriracha, ketchup, citroensap en een beetje zout.

Resultaat
WC3UmNF.jpg
Bg7MSrk.jpg

Straks nog een conclusie, ik moet nu koken :)
Myraelamaandag 15 juni 2020 @ 19:53
De bende van die uienringen is vaak wel het lekkerste. :9
#ANONIEMmaandag 15 juni 2020 @ 19:58
Rudolph had ooit een leuk filmpje over het maken van uienringen, een aanrader:

https://www.24kitchen.nl/(...)ngen-met-lente-uidip

Rudolph in z'n jonge jaren :D
Kaatje1maandag 15 juni 2020 @ 20:34
quote:
1s.gif Op maandag 15 juni 2020 19:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ok, dit is wat langer dan een half uur. Maar hier gaan we.

We gingen dus experimenteren met de kruidenmix, kaas, saus, spek sesamzaad en uien.

Gehakt en kaas
We hebben gekruid met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout peper, worcestersaus en ingemaakte ancho chilipasta. De burgers werden gevuld met gruyère.
[ afbeelding ]

Uien
We wilden eens uienringen maken. We hebben een beslag gemaakt van karnemelk, bloem, maismeel, baking soda, ei, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout. We hebben rode en gele uien geprobeerd.
Het bakken werd een bende :D
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Spek
Dit werd ingesmeerd met Guiness barbecuesaus net voor het klaar was.

Het brood
De zelfgebakken broodjes kregen wit, zwart of wit en zwart sesamzaad.

Saus
Gemaakt van mayo, sriracha, ketchup, citroensap en een beetje zout.

Resultaat
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Straks nog een conclusie, ik moet nu koken :)
:9~ :9~ Waarom wonen jullie daar waar jullie wonen en niet hier op fietsafstand :(
Lucky_Strikemaandag 15 juni 2020 @ 21:04
Mijn conclusie:

-De smaak van gruyère viel volledig weg.
- Spek insmeren met barbecuesaus was een superieur idee.
- De saus was geweldig. Ik wil hem overal op smeren.
- De burgerkruiden waren ok maar er moet wel getweakt worden. De anchopasta viel helaas tegen. Gelukkig groeien poblano's (de peper waar je anchos van maakt) in de tuin, ik kan die pasta vast lekkerder maken.
- Het maakt me weinig uit welke kleur sesamzaad er op broodjes zit.
- Het vullen van burgers is leuk maar ik mix net zo lief kaas door het gehakt en/of doe er kaas op na/tijdens het grillen.
- Uienringen zijn geweldig. Zo geweldig dat er een nieuw woord voor uitgevonden zou moeten worden. Het was de zooi volledig waard.
- Gele ui smaakt in uienringen beter dan rode ui. Maar je mag me er nog steeds voor wakker maken.
Atakmaandag 15 juni 2020 @ 21:33
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Oceanonixmaandag 15 juni 2020 @ 21:34
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan

WDYuUAb.jpg
Oceanonixmaandag 15 juni 2020 @ 21:37
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
ik zou als je niet zelf wil maken, kopen bij de bakker. En dan heb je de keuze tussen hardere broodjes of juist zachte. Laat die kant-en-klaar hamburgers alsjeblieft liggen (uit de supermarkt). Die zijn droog.
Lucky_Strikemaandag 15 juni 2020 @ 22:27
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:34 schreef Oceanonix het volgende:
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan

[ afbeelding ]
Bedankt dat je op mijn foto's hebt gewacht. Ik was echt te misselijk gisteren om te uploaden :D
Lucky_Strikemaandag 15 juni 2020 @ 22:29
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Zodra er op staat dat het voor hamburgers is, is het wat mij betreft oneetbaar. Gewone kadetjes vind ik veel lekkerder
n0amaandag 15 juni 2020 @ 23:49
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Vlaamsch broodhuys sandwich bollen. Of zelfmaken uiteraard.
Atakdinsdag 16 juni 2020 @ 00:09
Dat soort broodjes vind ik weer niet erg hamburgerig
SiGNedinsdag 16 juni 2020 @ 00:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 00:09 schreef Atak het volgende:
Dat soort broodjes vind ik weer niet erg hamburgerig
Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.
Eigenlijk moet je brioche bollen hebben maar die maken ze bijna nergens bij bakkers.

Zelf had ik italiaanse bollen gehocht, die zijn alleen niet zacht.
Zijn wel weer groot genoeg voor een redelijke burger.
Vroeger hadden ze die bollen van vers deeg in de koeling liggen maar ze hebben tegenwoordig andere bij de Jumbo, die zijn minder luchtig.
Scheepskokdinsdag 16 juni 2020 @ 07:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 00:39 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.
Eigenlijk moet je brioche bollen hebben maar die maken ze bijna nergens bij bakkers.

Zelf had ik italiaanse bollen gehocht, die zijn alleen niet zacht.
Zijn wel weer groot genoeg voor een redelijke burger.
Vroeger hadden ze die bollen van vers deeg in de koeling liggen maar ze hebben tegenwoordig andere bij de Jumbo, die zijn minder luchtig.
De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.
SiGNedinsdag 16 juni 2020 @ 19:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 07:22 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.
Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.
Scheepskokdinsdag 16 juni 2020 @ 19:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.
En in sesambroodjes van de warme bakker. Ik ga nou iets heel geks zeggen: daarom koop ik vooral sesambolletjes bij de supermarkt, daar zit veel minder suiker in.
Zorrodinsdag 16 juni 2020 @ 19:10
quote:
0s.gif Op maandag 15 juni 2020 21:34 schreef Oceanonix het volgende:
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan

[ afbeelding ]
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @borbit
Lucky_Strikedinsdag 16 juni 2020 @ 19:26
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:

[..]

Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
:{w
Oceanonixdinsdag 16 juni 2020 @ 20:01
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:

[..]

Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
Sorry maar dat was zo overduidelijk sarcastisch bedoeld dat ik het snapte...... :P
SiGNedinsdag 16 juni 2020 @ 22:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:06 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

En in sesambroodjes van de warme bakker. Ik ga nou iets heel geks zeggen: daarom koop ik vooral sesambolletjes bij de supermarkt, daar zit veel minder suiker in.
Als je op je suikerinname let is dat niet zo heel gek hoor, alle beetjes helpen. :)
En je kan je afvragen wat die suiker er überhaupt in zit, voor een gewoon brood is dat niet nodig.
Al wordt 't vaak gebruikt om brood mee te kleuren, caramelsuikers of melasse, veel bruin brood is eigenlijk witbrood met een kleurtje.
Die hele donkere broden kunnen überhaupt neit zo donker worden zonder kleurstof, de kleur van een echt volkorenbrood is zo'n beetje het donkerste dat meel kan worden.
Fernwehdinsdag 16 juni 2020 @ 22:12
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:

[..]

Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
Op zich hij deed wel gewoon mee toch.
Sarabidinsdag 16 juni 2020 @ 22:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 22:12 schreef Fernweh het volgende:

[..]

Op zich hij deed wel gewoon mee toch.
"Op zondag 14 juni maken we met iedereen die mee wil doen een broodje hamburger"


Maken is niet hetzelfde als opwarmen
Fernwehdinsdag 16 juni 2020 @ 22:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 22:23 schreef Sarabi het volgende:

[..]

"Op zondag 14 juni maken we met iedereen die mee wil doen een broodje hamburger"


Maken is niet hetzelfde als opwarmen
Iedereen kookt op een ander niveau. Ik ken mensen die magnetron pannenkoeken in de koekenpan doen.
Lucky_Strikedinsdag 16 juni 2020 @ 22:38
Allemaal leuk en aardig maar de insteek van deze reeks is toch echt om dingen zelf te maken.
Fernwehdinsdag 16 juni 2020 @ 22:41
quote:
We zorgen altijd voor een recept dat te maken is door iedereen, zonder ingewikkelde ingrediënten. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt.
Waar trek je de grens? Als ik een hamburger van de mora of beckers op een zacht bolletje knal, doe ik dan mee of ben ik dan te makkelijk bezig?

Ik snap dat de user in kwestie een grapje maakte. Maar stel iemand maakt met de paella een knor wereldgerecht ding.
Lucky_Strikedinsdag 16 juni 2020 @ 23:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 22:41 schreef Fernweh het volgende:

[..]

Waar trek je de grens? Als ik een hamburger van de mora of beckers op een zacht bolletje knal, doe ik dan mee of ben ik dan te makkelijk bezig?

Ik snap dat de user in kwestie een grapje maakte. Maar stel iemand maakt met de paella een knor wereldgerecht ding.
Op zich heb je een valide vraag. Ik zie dat het inderdaad niet goed benoemd is. Laten we hier morgen verder over praten in het overlegtopic :)
borbitzaterdag 20 juni 2020 @ 00:13
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:

[..]

Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
Jammer. Ik heb een uur gewerkt om 30 foto's te maken van het opeet proces. En toen de beste gepost. En ik word niet genoemd. Zeker 2 dagen bezig geweest om een magnetron en belichting te regelen.