Ik maak deze vaak voor lunch:quote:Op dinsdag 2 juni 2020 13:09 schreef Myraela het volgende:
Oh, eindelijk eens uitzoeken hoe ik zelf een fatsoenlijke vega-burger kan maken, stond al enige tijd op mijn lijstje. Hopelijk kan ik eindelijk de motivatie opbrengen de 14e.
Vertel??quote:Op dinsdag 2 juni 2020 12:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maak al jaren dezelfde burger, gewoon omdat hij geweldig is. Maar ik wil toch eens iets anders maken dit keer.
Rundergehakt mengen met mosterd, barbecuesaus, tijm, peper, zout, blauwe kaas en peterselie. Bakken en op een broodje met sla, tomaat, ontbijtspek, ui en kaas.quote:
Dankjewel, ga ik zeker proberen!quote:Op dinsdag 2 juni 2020 13:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rundergehakt mengen met mosterd, barbecuesaus, tijm, peper, zout, blauwe kaas en peterselie. Bakken en op een broodje met sla, tomaat, ontbijtspek, ui en kaas.
In de meest ideale situatie zijn burger, tomaat, spek, broodje en uit op de barbecue geweestquote:
Vanzelfsprekendquote:Op dinsdag 2 juni 2020 13:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In de meest ideale situatie zijn burger, tomaat, spek, broodje en uit op de barbecue geweest
Ik denk dat het je nog zal verbazenquote:Op zaterdag 6 juni 2020 21:02 schreef SiGNe het volgende:
Deze doe ik mee denk ik, ik heb al Wagyu burgers in de vriezer liggen
Die burgers kan je tegenwoordig gewoon bij de AH kopen dus zoveel stelt dat eigenlijk ook niet meer voor.
Ik bedoelde qua prijs en exclusiviteit.quote:Op maandag 8 juni 2020 23:42 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Ik denk dat het je nog zal verbazen
Mja exclusief vlees van de Appie of de minder exclusieve is vooral marketing als je het mij vraagt. Ik heb nu helaas geen gehaktmolen 😭quote:Op maandag 8 juni 2020 23:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik bedoelde qua prijs en exclusiviteit.
't kostte ¤5,13 voor 2 burgers van 125 gram, je ziet youtubefilmpjes waarbij ze het hebben over hamburgers van ¤100.
Al gebruiken die A5 kwaliteit en malen hel zelf, halen het niet bij de AH uit de diepvries
Maar 't zal verder best goed smaken, ik ben benieuwd.
Wagyu heb ik al eerder gegeten maar dan als biefstuk, dat was wel een van de beste biefstukken die ik gegeten heb.
Ik moet nog even bedenken wat ik met de burgers doe, normaal maak ik een cheeseburgertje met ketchup en mosterd, uitje en augurk of ik probeer een Big King/Mac na te maken met 1000 islanddressing als saus.
Maar wagyu mag wel wat exclusiever denk ik.
Bieten burger!quote:Op dinsdag 2 juni 2020 13:09 schreef Myraela het volgende:
Oh, eindelijk eens uitzoeken hoe ik zelf een fatsoenlijke vega-burger kan maken, stond al enige tijd op mijn lijstje. Hopelijk kan ik eindelijk de motivatie opbrengen de 14e.
Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:55 schreef Aure het volgende:
Burger vullen met kaas ik doe dat wel eens met een blauwe kaas, heeeeerlijk!
Ja dat is echt goed te doen hoor! Ik doe het ook wel eens met brie, is ook lekker.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen.
Klinkt goedquote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen.
Benieuwd naar het resultaatquote:Op vrijdag 12 juni 2020 15:46 schreef Kaatje1 het volgende:
Het gaat een aubergine burger met hummus worden, weer eens iets anders, maar vooral nieuws.
Ik ook. Er komen morgen 4 hamburgerbroodjes, hiervoor heb ik er 2 nodig. Is het niets dan doe ik wat anders op die 2 overgebleven broodjesquote:
Komt vast goedquote:Op vrijdag 12 juni 2020 15:58 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik ook. Er komen morgen 4 hamburgerbroodjes, hiervoor heb ik er 2 nodig. Is het niets dan doe ik wat anders op die 2 overgebleven broodjes
Heb je ene leuk recept toevallig? Ik wil morgen een kipburger maken. Zondag wordt het rundvlees.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 15:43 schreef dimmak het volgende:
Toevallig heb ik kipburger zondag op het menu staan.
Leuk!quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:33 schreef Bos81 het volgende:
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks)
Dit recept voor de kipburger zelf maar dan met bacon, sla, tomaat en chilimayo.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 17:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Heb je ene leuk recept toevallig? Ik wil morgen een kipburger maken. Zondag wordt het rundvlees.
[..]
Leuk!
Ziet er lekker uit maar het is niet helemaal wat ik zoek voor dit keer.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 17:48 schreef dimmak het volgende:
[..]
Dit recept voor de kipburger zelf maar dan met bacon, sla, tomaat en chilimayo.
Welkom!quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:33 schreef Bos81 het volgende:
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks)
Ik kwam deze tegen, was ook een optie voor zondag...quote:Op vrijdag 12 juni 2020 18:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit maar het is niet helemaal wat ik zoek voor dit keer.
Ik zoek dat lekker is zonder broodje en gemaakt van kipgehakt. Het moet ook ongepaneerd zijn want het moet op de barbecue/grill. Ik ga vanavond eens beter op zoek naar een recept.
Zoiets is wel een optie ja.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 18:55 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik kwam deze tegen, was ook een optie voor zondag...
https://kookmutsjes.com/recept/myasian-kipburger/
Het is toch een burgerquote:Op vrijdag 12 juni 2020 20:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het wordt deze Marokkaanse burger: https://kookmutsjes.com/recept/marokkaanse-kipburger/
Maar dus niet op een broodje dus hij telt niet voor deze opdracht
..maar het liefste wil ik gewoon bij jou eten.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij gaan waarschijnlijk wat experimenteren:
- brood zelf maken
- burger vullen met kaas
- uienringen paneren en frituren
- ontbijtspek met maple syrup bestrijken
Welke heb jij gekocht?quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:28 schreef Sarabi het volgende:
Mijn vleesmolen is gisteren binnen gekomen zometeen de picanha ophalen.
Oude kaas (L)quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij gaan waarschijnlijk wat experimenteren:
- brood zelf maken
- burger vullen met kaas
- uienringen paneren en frituren
- ontbijtspek met maple syrup bestrijken
Leuk!!!quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:33 schreef Bos81 het volgende:
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks)
Hier!quote:Op vrijdag 12 juni 2020 17:20 schreef Barreltje het volgende:
gheheh.. is er ook iemand die een vleeschburger maakt?
ik ga kijken of ik morgen een briochebroodje kan maken voor de hamburger.. de vleeschvariant is dan de baan van
Deze https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidappquote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:15 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Welke heb jij gekocht?
[..]
Oude kaas (L)
[..]
Leuk!!!
[..]
Hier!
Ik kon niet kiezen welke burgers ik wilde. Dus wij eten twee dagen op rij hamburgers. Ik ga zo met kaas en madame jeanette gevulde hamburgers maken. Deze zijn heerlijk. Beetje coleslaw, wat ketchup, laagje mayo met chilisaus en een broodje van de BBQ (as usual gerookt natuurlijk.).
Morgen hebben we een over the top grote burger, met spek, gehakt en cheddar mosterd en jalapeno's.
Al een hele vernieuwing dus:Dquote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:52 schreef Hupje het volgende:
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt . Anders wordt het een boterhamburger
Ik twijfel nog tussen 2 recepten, eentje met ei en eentje zonder. Ervaringen?
Verder maak ik een simpele hamburger met gehakt. Normaal bestaat een broodje hamburger bij mij uit een kant en klare runder hamburger of zo'n diepvries hamburger waarvan je niet kunt zien wat voor vlees er in zit.
Nice!quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:22 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Deze https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp
En ik moet niet vergeten de plakjes brisket uit de vriezer te halen. Maar meteen doen.
Iedereen kan het! hier mijn voorproefje voor morgenquote:Op zaterdag 13 juni 2020 18:11 schreef Scheepskok het volgende:
Ik ben niet zo goed in hamburgers maken.
Om die reden ben ik vandaag vast begonnen, mochten ze mislukken dan kon ik morgen nog een alternatief halen.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:52 schreef Hupje het volgende:
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt . Anders wordt het een boterhamburger
Heb je de coleslaw ook zelf gemaakt? Zo ja, wat is je recept?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 18:55 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Iedereen kan het! hier mijn voorproefje voor morgen
Nee sorry, daar was ik dit keer erg lui. Als ik het zelf maak gebruik ik dit recept.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 19:54 schreef DJMO het volgende:
[..]
Heb je de coleslaw ook zelf gemaakt? Zo ja, wat is je recept?
Ik vond het op je foto heel erg lijken op de ColeSlaw van de KFC. En ik heb vele varianten geprobeerd, maar die van de KFC vind ik nog steeds het lekkerste. Ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept daarvoor.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:02 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Nee sorry, daar was ik dit keer erg lui. Als ik het zelf maak gebruik ik dit recept.
Spannend! Ik heb wel een alternatief voor als mijn broodjes mislukken.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:52 schreef Hupje het volgende:
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt . Anders wordt het een boterhamburger
Ik twijfel nog tussen 2 recepten, eentje met ei en eentje zonder. Ervaringen?
Verder maak ik een simpele hamburger met gehakt. Normaal bestaat een broodje hamburger bij mij uit een kant en klare runder hamburger of zo'n diepvries hamburger waarvan je niet kunt zien wat voor vlees er in zit.
Yes, die maak ik altijd.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:29 schreef minilot het volgende:
Voor simpele maar suuuuuuuperfantastische, smaakvolle zelfgemaakte coleslaw zonder waterige zooi onderin de kom, dit recept:
https://www.seriouseats.com/recipes/2013/07/creamy-cole-slaw.html
En hier de uitleg over het recept en de techniek:
https://www.seriouseats.c(...)reamy-cole-slaw.html
Al minstens dertig keer zo gemaakt, altijd perfect
Hij stond al heel lang op mijn 'moet-nog-eens-maken-lijst'. Heb er vandaag speciaal tequila voor gekocht. In zo'n klein flesje. Met sombrero.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:43 schreef minilot het volgende:
Puuuuuuups! Dat moet wel goed komen, @:Lonaa Erg benieuwd naar je bijdrage, dit recept zelf nooit gemaakt
¡Het feestelijkste flesje vañ achter de tooñbank bij de slijter!quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:46 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Hij stond al heel lang op mijn 'moet-nog-eens-maken-lijst'. Heb er vandaag speciaal tequila voor gekocht. In zo'n klein flesje. Met sombrero.
[ afbeelding ]
Yesquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:51 schreef minilot het volgende:
[..]
¡Het feestelijkste flesje vañ achter de tooñbank bij de slijter!
Aah ik snap je punt, ik heb nooit KFC Coleslaw gehad. Want KFC :-Pquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:18 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik vond het op je foto heel erg lijken op de ColeSlaw van de KFC. En ik heb vele varianten geprobeerd, maar die van de KFC vind ik nog steeds het lekkerste. Ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept daarvoor.
De broodjes of ook het vlees?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij maken morgen trouwens deze broodjes. Dat hebben we al eens eerder gedaan en dat is prima bevallen.
Shrimps :-P maar die tequilla is wel prima hahaquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:34 schreef Lonaa het volgende:
Tevens @:minilot , ga ik morgen voor een lady and pups burger
Dees: https://ladyandpups.com/2(...)c-shrimp-burger-eng/
Potentieel nog met extra bacon (why not) en met Pico de Gallo ipv gewone tomaat.
De broodjes. Voor de burgers verzin ik nog wel iets, dat komt wel goed.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:02 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
[..]
De broodjes of ook het vlees?
[..]
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit?quote:Op zondag 14 juni 2020 08:52 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Recepten uitgeschreven, aan de slag nu
Doe ik ook hoor, al print ik ze liever dan dat ik schrijf. Ik pluk regelmatig recepten van internet, die ik daarna aanpas (hoeveelheden; soms ook aanpassingen in ingrediënten omdat ik sommige dingen niet lust of juist iets extra wil toevoegen omdat ik dat lekkerder vind, of water deels vervang door cola, wijn of bier). Ik vind het prettig om dan niet alles uit m'n hoofd te hoeven doen , maar een houvast heb voor wat ik aan het doen ben.quote:Op zondag 14 juni 2020 09:07 schreef Barreltje het volgende:
[..]
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit?
Omdat dan een stuk beter in mijn brein zit wat de bedoeling gaat zijn en de kans dat ik iets over het hoofd zie is kleiner dan bij gewoon uitprinten #warhoofdquote:Op zondag 14 juni 2020 09:07 schreef Barreltje het volgende:
[..]
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit?
Doe ik ook. Ik heb een kookschrift, recepten netjes genummerd. Daarbij schrijf ik ook als iets was mislukt en waarom. En lijsten van artikelen, twee: een met "nooit meer kopen" en "zeker weer kopen"quote:Op zondag 14 juni 2020 09:07 schreef Barreltje het volgende:
[..]
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit?
Hier ook Vier uur eerste rijs, daarna na het vormen nog een uur.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mmm misschien nu spijt dat ik vega hamburgers ga makenquote:Op zondag 14 juni 2020 11:56 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
So far so good
Dat ziet er wel heel erg lekker uitquote:Op zondag 14 juni 2020 11:56 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
So far so good
Vega is wel beter voor allesquote:Op zondag 14 juni 2020 12:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Mmm misschien nu spijt dat ik vega hamburgers ga maken
Moest naar binnen vluchten voor de regen, dus de hummus maar gemaakt. Vocht van de kikkererwten bewaard voor volgende weekquote:Op zondag 14 juni 2020 13:21 schreef Sarabi het volgende:
De guacamole
[ afbeelding ]
En pico de gallo
[ afbeelding ]
Zijn ook klaar. Hoeven we daar straks niet meer naar om te kijken.
Lekkerquote:Op zondag 14 juni 2020 14:19 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Moest naar binnen vluchten voor de regen, dus de hummus maar gemaakt. Vocht van de kikkererwten bewaard voor volgende week
Netjes hoor (dat durfde ik niet aan)quote:Op zondag 14 juni 2020 14:21 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Lekker
De broodjes worden een beetje plat en groot maar ruiken wel al heerlijk
[ afbeelding ]
Woahquote:Op zondag 14 juni 2020 14:49 schreef minilot het volgende:
Nou, aan de cemitas gaat het elk geval niet liggen
[ afbeelding ]
Konden jullie ze maar ruiken, luitjes!
Mooi gelukt!quote:
Ben ook wel content! Heel benieuwd hoe de binnenkant eruit ziet.quote:
Ooh, wat een goeie kleur!quote:
Die zijn ook al zo mooiquote:
Ik kom eraanquote:Op zondag 14 juni 2020 18:16 schreef Lonaa het volgende:
Bohh.
Goed, zoete aardappel hamburger broodjes gemaakt.
Een sausje van mayonaise, tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder, limoen.
Pico de Gallo van gisteren
Garnalen met knoflook en tijm
Gesmolten cheddar
Burger met:
[ afbeelding ]
Wat gekruide geroosterde aardappeltjes
=
[ afbeelding ]
Op.quote:
quote:Op zondag 14 juni 2020 18:07 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]
Met nog wat stukjes brisket en nachos er bij. De Tex Mex smoking burger van Jord Althuizen.
Een hele maaltijd
Dit een idee voor je aubergine burger?quote:Op zondag 14 juni 2020 19:21 schreef Kaatje1 het volgende:
Het werd een aubergine burger met hummus.
En wat vond ik ervan? Best lekker, en ik zal ‘m wel vaker maken, maar er moet nog wel iets aan gedaan worden.
Ik wilde perse vegetarisch. Kreeg ook een tip net met feta, dat was ook een idee geweest. Maar het was niet vies, zeker niet, maar door de diverse andere smaken was ik de hummus kwijt qua smaak. Die zou ik wat pittiger kunnen makenquote:
Gepaneerde aubergine is niet vega? Hij laat eerst kip zien, en daarna het originele recept met aubergine.quote:Op zondag 14 juni 2020 19:33 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik wilde perse vegetarisch. Kreeg ook een tip net met feta, dat was ook een idee geweest. Maar het was niet vies, zeker niet, maar door de diverse andere smaken was ik de hummus kwijt qua smaak. Die zou ik wat pittiger kunnen maken
Ik heb niet verder gekeken, sorry.quote:Op zondag 14 juni 2020 19:36 schreef DJMO het volgende:
[..]
Gepaneerde aubergine is niet vega? Hij laat eerst kip zien, en daarna het originele recept met aubergine.
Yup. Met paneermeel. Erg lekkerquote:Op zondag 14 juni 2020 19:25 schreef Lonaa het volgende:
@:PdeHoog jij had toch een tijdje geleden aubergine burger?
Naja, komt hierop neer:quote:
Klinkt ook prima. Maar eerlijk gezegd is mijn volgende broodje hamburger gewoon weer van vlees. Wilde zien of het zo ook lekker was. En het was prima eetbaar maar in deze serie heb ik meer, voor mij, andere dingen gemaakt die ik lekkerder vondquote:Op zondag 14 juni 2020 19:45 schreef DJMO het volgende:
[..]
Naja, komt hierop neer:
1. Snij je aubergine in lange dunne plakken.
3. Klop je eieren in een bak een beetje los, gooi wat bloem in een andere bak en je panko weer in een andere bak.
4. Je “breading station” staat nu helemaal klaar.
5. Pleur je kip/aubergine eerst in het bloem, dan in de eieren en dan in de panko.
6. Zorg dat alles goed bedekt is!
7. Bakpan opzetten met een goeie laag olie.
8. Bak nu je gepaneerde kip/aubergine lekker goudbruin in de pan.
12. Klaar!
Heb even de punten voor enkel de aubergine uit z'n recept gevist. Aangezien het op een burger moet, de rest van het recept maar weggelaten
Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee)quote:Op zondag 14 juni 2020 19:21 schreef Kaatje1 het volgende:
Broodje Hamburger hoeft natuurlijk niet met vlees (al is dat wel heel lekker) en ook niet met kaas (ook al zo lekker). Maar te gewoontjes dus wat anders gezocht. Het werd een aubergine burger met hummus.
De hummus had ik al eerder gemaakt, dus daar geen foto’s van.
En wat vond ik ervan? Best lekker, en ik zal ‘m wel vaker maken, maar er moet nog wel iets aan gedaan worden. En als ik die andere broodjes hier zie ben ik stikjaloers.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ingesmeerd met olie, knoflook, peper en zout en dat 15 minuten in de oven. Heb nog gedacht aan gerookte paprikapoeder en dat was achteraf gezien een goed idee geweestquote:Op zondag 14 juni 2020 19:50 schreef praadje het volgende:
[..]
Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee)
En gewoon meekokenquote:Op zondag 14 juni 2020 19:50 schreef praadje het volgende:
[..]
Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee)
Ja dat ga ik vast nog wel eens doen, tot dan geniet ik van jullie culinaire uitspattingenquote:
Klinkt goed.quote:Op zondag 14 juni 2020 19:54 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ingesmeerd met olie, knoflook, peper en zout en dat 15 minuten in de oven. Heb nog gedacht aan gerookte paprikapoeder en dat was achteraf gezien een goed idee geweest
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
De broodjes gaan we sowieso nog vaker maken zo lekker. Gewoon met een plakje kaas volgens mij al heerlijkquote:Op zondag 14 juni 2020 20:16 schreef minilot het volgende:
Wat ontzettend leuk dat zoveel van de deelnemers zelfgemaakte broodjes hebben! Erg leuk om te zien!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tadaa!
De maakfoto's had ik nog beloofd:quote:Op zondag 14 juni 2020 18:36 schreef investeerdertje het volgende:
Ja, mijn burgertje:
[ afbeelding ]
De maakfotos komen nog.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 14 juni 2020 23:10 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
De maakfoto's had ik nog beloofd:Geinig idee, de echte cheddar vastplakken met smelt'cheddar'!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lekker hoor, behoudens de drie (!) plakken tomaat, dat zou me een tikkie te waterig worden..
[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 14-06-2020 23:42:14 ]Let me see you stripped down to the bone
Dat viel echt reuze mee! Het was ook meer omdat ik anders tomaat weg moest gooien en dat vond ik zonde. Ik heb alleen wel heel specifiek gehakt en dan moet ik het wel in zo een grilplaat bakken, Ideaal voor hamburgers want het is aardig vet rundergehakt, maar er komt zoveel uit lopen xDquote:Op zondag 14 juni 2020 23:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Geinig idee, de echt cheddar vastplakken met smelt'cheddar'!
Lekker hoor, behoudens de drie (!) plakken tomaat, dat zou me een tikkie te waterig worden..
Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”)quote:Op zondag 14 juni 2020 23:59 schreef Yinny het volgende:
Okeee, ik was vanochtend begonnen met rijst koken en vismengsel maken.
[ afbeelding ]
Sushirijst is al gekookt en de vismix in de koelkast!
[ afbeelding ]
Mijn "broodjes", oftewel gebakken rijst
[ afbeelding ]
Mijn burgers
[ afbeelding ]
Er moet natuurlijk wel saus zijn
[ afbeelding ]
En dan nog wat sla, tomaat en komkommer erbij
[ afbeelding ]
In een stukje bakpapier, zodat het makkelijker oppakken is. De gebruikte rode curry is niet zo pittig, dus ik miste daar de kick, wat extra saus maakte dat weer goed.
Gejat van MOS burger, een Japanse fastfood keten.😜quote:Op maandag 15 juni 2020 00:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”)
Ik hoop dat de misselijkheid weg is......quote:Op zondag 14 juni 2020 21:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's komen morgen. Ben misselijk. Het was het waard.
Is geregeld binnen een half uur Ik ben nog even de nieuwe topics aan het openen.quote:Op maandag 15 juni 2020 18:32 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ik hoop dat de misselijkheid weg is......
Uploaden die foto's!
Ook belangrijk! Dan wacht ik heel geduldig (lees: ga eerst maar eens het onkruid te lijf in de moestuin )quote:Op maandag 15 juni 2020 18:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Is geregeld binnen een half uur Ik ben nog even de nieuwe topics aan het openen.
Waarom wonen jullie daar waar jullie wonen en niet hier op fietsafstandquote:Op maandag 15 juni 2020 19:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ok, dit is wat langer dan een half uur. Maar hier gaan we.
We gingen dus experimenteren met de kruidenmix, kaas, saus, spek sesamzaad en uien.
Gehakt en kaas
We hebben gekruid met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout peper, worcestersaus en ingemaakte ancho chilipasta. De burgers werden gevuld met gruyère.
[ afbeelding ]
Uien
We wilden eens uienringen maken. We hebben een beslag gemaakt van karnemelk, bloem, maismeel, baking soda, ei, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout. We hebben rode en gele uien geprobeerd.
Het bakken werd een bende
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spek
Dit werd ingesmeerd met Guiness barbecuesaus net voor het klaar was.
Het brood
De zelfgebakken broodjes kregen wit, zwart of wit en zwart sesamzaad.
Saus
Gemaakt van mayo, sriracha, ketchup, citroensap en een beetje zout.
Resultaat
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Straks nog een conclusie, ik moet nu koken
ik zou als je niet zelf wil maken, kopen bij de bakker. En dan heb je de keuze tussen hardere broodjes of juist zachte. Laat die kant-en-klaar hamburgers alsjeblieft liggen (uit de supermarkt). Die zijn droog.quote:Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Bedankt dat je op mijn foto's hebt gewacht. Ik was echt te misselijk gisteren om te uploadenquote:Op maandag 15 juni 2020 21:34 schreef Oceanonix het volgende:
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan
[ afbeelding ]
Zodra er op staat dat het voor hamburgers is, is het wat mij betreft oneetbaar. Gewone kadetjes vind ik veel lekkerderquote:Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Vlaamsch broodhuys sandwich bollen. Of zelfmaken uiteraard.quote:Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 00:09 schreef Atak het volgende:
Dat soort broodjes vind ik weer niet erg hamburgerig
De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 00:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.
Eigenlijk moet je brioche bollen hebben maar die maken ze bijna nergens bij bakkers.
Zelf had ik italiaanse bollen gehocht, die zijn alleen niet zacht.
Zijn wel weer groot genoeg voor een redelijke burger.
Vroeger hadden ze die bollen van vers deeg in de koeling liggen maar ze hebben tegenwoordig andere bij de Jumbo, die zijn minder luchtig.
Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 07:22 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.
En in sesambroodjes van de warme bakker. Ik ga nou iets heel geks zeggen: daarom koop ik vooral sesambolletjes bij de supermarkt, daar zit veel minder suiker in.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @borbitquote:Op maandag 15 juni 2020 21:34 schreef Oceanonix het volgende:
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:
[..]
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
Sorry maar dat was zo overduidelijk sarcastisch bedoeld dat ik het snapte......quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:
[..]
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
Als je op je suikerinname let is dat niet zo heel gek hoor, alle beetjes helpen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:06 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
En in sesambroodjes van de warme bakker. Ik ga nou iets heel geks zeggen: daarom koop ik vooral sesambolletjes bij de supermarkt, daar zit veel minder suiker in.
Op zich hij deed wel gewoon mee toch.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:
[..]
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
"Op zondag 14 juni maken we met iedereen die mee wil doen een broodje hamburger"quote:Op dinsdag 16 juni 2020 22:12 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Op zich hij deed wel gewoon mee toch.
Iedereen kookt op een ander niveau. Ik ken mensen die magnetron pannenkoeken in de koekenpan doen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 22:23 schreef Sarabi het volgende:
[..]
"Op zondag 14 juni maken we met iedereen die mee wil doen een broodje hamburger"
Maken is niet hetzelfde als opwarmen
Waar trek je de grens? Als ik een hamburger van de mora of beckers op een zacht bolletje knal, doe ik dan mee of ben ik dan te makkelijk bezig?quote:We zorgen altijd voor een recept dat te maken is door iedereen, zonder ingewikkelde ingrediënten. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt.
Op zich heb je een valide vraag. Ik zie dat het inderdaad niet goed benoemd is. Laten we hier morgen verder over praten in het overlegtopicquote:Op dinsdag 16 juni 2020 22:41 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Waar trek je de grens? Als ik een hamburger van de mora of beckers op een zacht bolletje knal, doe ik dan mee of ben ik dan te makkelijk bezig?
Ik snap dat de user in kwestie een grapje maakte. Maar stel iemand maakt met de paella een knor wereldgerecht ding.
Jammer. Ik heb een uur gewerkt om 30 foto's te maken van het opeet proces. En toen de beste gepost. En ik word niet genoemd. Zeker 2 dagen bezig geweest om een magnetron en belichting te regelen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:
[..]
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |