Ik heb vega burgers gemaakt, op basis van zwarte bonen, cashew noten en feta, min of meer volgens dit recept:
https://www.seriouseats.c(...)n-burger-recipe.htmlDe broodjes eromheen heb ik ook zelf gemaakt, hiervoor volgde ik dit recept:
https://www.baking-sense.com/2020/04/21/sourdough-hamburger-buns/Het lastige aan vega burgers is de structuur. Die moet niet zompig zijn maar ook niet droog, en de kruiden moeten ook goed zijn. Niet te heet maar zeker ook niet te flauw. De burgers van vanavond waren lekker maar de volgende keer ga ik het toch weer net iets anders doen.
Ik begon met roosteren van cashewnoten.
De zwarte bonen heb ik eerst gekookt en daarna in de oven gedroogd zodat het niet te vochtig zou worden. Dit ging achteraf iets te snel, ze hadden iets minder droog gemogen.
Ui, komijn, jalapeño, knoflook en chipotle met adobo saus als smaak-basis.
De bonen, cashew, en feta in de hakmachine, met de smaakmakers, ei, wat ketchup, mayo en panko vermengen tot een brij. Vergeten om te fotograferen.
Over de broodjes had ik twijfels omdat ik die nog nooit zo had gemaakt maar ze kwamen prachtig uit de oven.
En de binnenkant was ook erg okay!
Burgers bruin bakken...
Tadaa!!
Ze smaakten erg lekker. Volgende keer maak ik ze nog wat pittiger en ze kunnen toch wel wat smeuïger, maar heb er toch van gesmuld.