Ik maak deze vaak voor lunch:quote:Op dinsdag 2 juni 2020 13:09 schreef Myraela het volgende:
Oh, eindelijk eens uitzoeken hoe ik zelf een fatsoenlijke vega-burger kan maken, stond al enige tijd op mijn lijstje. Hopelijk kan ik eindelijk de motivatie opbrengen de 14e.
Vertel??quote:Op dinsdag 2 juni 2020 12:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik maak al jaren dezelfde burger, gewoon omdat hij geweldig is. Maar ik wil toch eens iets anders maken dit keer.
Rundergehakt mengen met mosterd, barbecuesaus, tijm, peper, zout, blauwe kaas en peterselie. Bakken en op een broodje met sla, tomaat, ontbijtspek, ui en kaas.quote:
Dankjewel, ga ik zeker proberen!quote:Op dinsdag 2 juni 2020 13:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rundergehakt mengen met mosterd, barbecuesaus, tijm, peper, zout, blauwe kaas en peterselie. Bakken en op een broodje met sla, tomaat, ontbijtspek, ui en kaas.
In de meest ideale situatie zijn burger, tomaat, spek, broodje en uit op de barbecue geweestquote:
Vanzelfsprekendquote:Op dinsdag 2 juni 2020 13:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In de meest ideale situatie zijn burger, tomaat, spek, broodje en uit op de barbecue geweest
Ik denk dat het je nog zal verbazenquote:Op zaterdag 6 juni 2020 21:02 schreef SiGNe het volgende:
Deze doe ik mee denk ik, ik heb al Wagyu burgers in de vriezer liggen
Die burgers kan je tegenwoordig gewoon bij de AH kopen dus zoveel stelt dat eigenlijk ook niet meer voor.
Ik bedoelde qua prijs en exclusiviteit.quote:Op maandag 8 juni 2020 23:42 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Ik denk dat het je nog zal verbazen
Mja exclusief vlees van de Appie of de minder exclusieve is vooral marketing als je het mij vraagt. Ik heb nu helaas geen gehaktmolen 😭quote:Op maandag 8 juni 2020 23:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik bedoelde qua prijs en exclusiviteit.
't kostte ¤5,13 voor 2 burgers van 125 gram, je ziet youtubefilmpjes waarbij ze het hebben over hamburgers van ¤100.
Al gebruiken die A5 kwaliteit en malen hel zelf, halen het niet bij de AH uit de diepvries
Maar 't zal verder best goed smaken, ik ben benieuwd.
Wagyu heb ik al eerder gegeten maar dan als biefstuk, dat was wel een van de beste biefstukken die ik gegeten heb.
Ik moet nog even bedenken wat ik met de burgers doe, normaal maak ik een cheeseburgertje met ketchup en mosterd, uitje en augurk of ik probeer een Big King/Mac na te maken met 1000 islanddressing als saus.
Maar wagyu mag wel wat exclusiever denk ik.
Bieten burger!quote:Op dinsdag 2 juni 2020 13:09 schreef Myraela het volgende:
Oh, eindelijk eens uitzoeken hoe ik zelf een fatsoenlijke vega-burger kan maken, stond al enige tijd op mijn lijstje. Hopelijk kan ik eindelijk de motivatie opbrengen de 14e.
Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:55 schreef Aure het volgende:
Burger vullen met kaasik doe dat wel eens met een blauwe kaas, heeeeerlijk!
Ja dat is echt goed te doen hoor! Ik doe het ook wel eens met brie, is ook lekker.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen.
Klinkt goedquote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het lijkt me heerlijk. We doen nu altijd blauwe kaasbrokjes door het gehakt. Maar je kunt ook een pocket gevuld met kaas in het midden van de burger maken. Dat gaan we proberen.
Benieuwd naar het resultaatquote:Op vrijdag 12 juni 2020 15:46 schreef Kaatje1 het volgende:
Het gaat een aubergine burger met hummus worden, weer eens iets anders, maar vooral nieuws.
Ik ook. Er komen morgen 4 hamburgerbroodjes, hiervoor heb ik er 2 nodig. Is het niets dan doe ik wat anders op die 2 overgebleven broodjesquote:
Komt vast goedquote:Op vrijdag 12 juni 2020 15:58 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik ook. Er komen morgen 4 hamburgerbroodjes, hiervoor heb ik er 2 nodig. Is het niets dan doe ik wat anders op die 2 overgebleven broodjes
Heb je ene leuk recept toevallig? Ik wil morgen een kipburger maken. Zondag wordt het rundvlees.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 15:43 schreef dimmak het volgende:
Toevallig heb ik kipburger zondag op het menu staan.
Leuk!quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:33 schreef Bos81 het volgende:
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks)
Dit recept voor de kipburger zelf maar dan met bacon, sla, tomaat en chilimayo.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 17:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Heb je ene leuk recept toevallig? Ik wil morgen een kipburger maken. Zondag wordt het rundvlees.
[..]
Leuk!
Ziet er lekker uit maar het is niet helemaal wat ik zoek voor dit keer.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 17:48 schreef dimmak het volgende:
[..]
Dit recept voor de kipburger zelf maar dan met bacon, sla, tomaat en chilimayo.
Welkom!quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:33 schreef Bos81 het volgende:
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks)
Ik kwam deze tegen, was ook een optie voor zondag...quote:Op vrijdag 12 juni 2020 18:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit maar het is niet helemaal wat ik zoek voor dit keer.
Ik zoek dat lekker is zonder broodje en gemaakt van kipgehakt. Het moet ook ongepaneerd zijn want het moet op de barbecue/grill. Ik ga vanavond eens beter op zoek naar een recept.
Zoiets is wel een optie ja.quote:Op vrijdag 12 juni 2020 18:55 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik kwam deze tegen, was ook een optie voor zondag...
https://kookmutsjes.com/recept/myasian-kipburger/
Het is toch een burgerquote:Op vrijdag 12 juni 2020 20:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het wordt deze Marokkaanse burger: https://kookmutsjes.com/recept/marokkaanse-kipburger/
Maar dus niet op een broodje dus hij telt niet voor deze opdracht
..maar het liefste wil ik gewoon bij jou eten.quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij gaan waarschijnlijk wat experimenteren:
- brood zelf maken
- burger vullen met kaas
- uienringen paneren en frituren
- ontbijtspek met maple syrup bestrijken
Welke heb jij gekocht?quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:28 schreef Sarabi het volgende:
Mijn vleesmolen is gisteren binnen gekomenzometeen de picanha ophalen.
Oude kaas (L)quote:Op dinsdag 9 juni 2020 08:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij gaan waarschijnlijk wat experimenteren:
- brood zelf maken
- burger vullen met kaas
- uienringen paneren en frituren
- ontbijtspek met maple syrup bestrijken
Leuk!!!quote:Op dinsdag 9 juni 2020 16:33 schreef Bos81 het volgende:
Ik ga meedoen. (voor het eerst dat ik mee doe met deze reeks)
Hier!quote:Op vrijdag 12 juni 2020 17:20 schreef Barreltje het volgende:
gheheh.. is er ook iemand die een vleeschburger maakt?![]()
ik ga kijken of ik morgen een briochebroodje kan maken voor de hamburger.. de vleeschvariant is dan de baan van
Deze https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidappquote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:15 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Welke heb jij gekocht?
[..]
Oude kaas (L)
[..]
Leuk!!!
[..]
Hier!
Ik kon niet kiezen welke burgers ik wilde. Dus wij eten twee dagen op rij hamburgers. Ik ga zo met kaas en madame jeanette gevulde hamburgers maken. Deze zijn heerlijk. Beetje coleslaw, wat ketchup, laagje mayo met chilisaus en een broodje van de BBQ (as usual gerookt natuurlijk.).
Morgen hebben we een over the top grote burger, met spek, gehakt en cheddar mosterd en jalapeno's.
Al een hele vernieuwing dus:Dquote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:52 schreef Hupje het volgende:
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt. Anders wordt het een boterhamburger
![]()
Ik twijfel nog tussen 2 recepten, eentje met ei en eentje zonder. Ervaringen?
Verder maak ik een simpele hamburger met gehakt. Normaal bestaat een broodje hamburger bij mij uit een kant en klare runder hamburger of zo'n diepvries hamburger waarvan je niet kunt zien wat voor vlees er in zit.
Nice!quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:22 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Deze https://www.bol.com/nl/p/(...)share_pdp_androidapp
En ik moet niet vergeten de plakjes brisket uit de vriezer te halen. Maar meteen doen.
Iedereen kan het! hier mijn voorproefje voor morgenquote:Op zaterdag 13 juni 2020 18:11 schreef Scheepskok het volgende:
Ik ben niet zo goed in hamburgers maken.
Om die reden ben ik vandaag vast begonnen, mochten ze mislukken dan kon ik morgen nog een alternatief halen.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:52 schreef Hupje het volgende:
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt . Anders wordt het een boterhamburger
Heb je de coleslaw ook zelf gemaakt? Zo ja, wat is je recept?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 18:55 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Iedereen kan het! hier mijn voorproefje voor morgen
Nee sorry, daar was ik dit keer erg lui. Als ik het zelf maak gebruik ik dit recept.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 19:54 schreef DJMO het volgende:
[..]
Heb je de coleslaw ook zelf gemaakt? Zo ja, wat is je recept?
Ik vond het op je foto heel erg lijken op de ColeSlaw van de KFC. En ik heb vele varianten geprobeerd, maar die van de KFC vind ik nog steeds het lekkerste. Ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept daarvoor.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:02 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Nee sorry, daar was ik dit keer erg lui. Als ik het zelf maak gebruik ik dit recept.
Spannend!quote:Op zaterdag 13 juni 2020 16:52 schreef Hupje het volgende:
Ik ga morgen zelf hamburger broodjes maken. Hopen dat het lukt, want ik heb geen alternatief meegenomen uit de supermarkt. Anders wordt het een boterhamburger
![]()
Ik twijfel nog tussen 2 recepten, eentje met ei en eentje zonder. Ervaringen?
Verder maak ik een simpele hamburger met gehakt. Normaal bestaat een broodje hamburger bij mij uit een kant en klare runder hamburger of zo'n diepvries hamburger waarvan je niet kunt zien wat voor vlees er in zit.
Yes, die maak ik altijd.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:29 schreef minilot het volgende:
Voor simpele maar suuuuuuuperfantastische, smaakvolle zelfgemaakte coleslaw zonder waterige zooi onderin de kom, dit recept:
https://www.seriouseats.com/recipes/2013/07/creamy-cole-slaw.html
En hier de uitleg over het recept en de techniek:
https://www.seriouseats.c(...)reamy-cole-slaw.html
Al minstens dertig keer zo gemaakt, altijd perfect
Hij stond al heel lang op mijn 'moet-nog-eens-maken-lijst'. Heb er vandaag speciaal tequila voor gekocht. In zo'n klein flesje. Met sombrero.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:43 schreef minilot het volgende:
Puuuuuuups!Dat moet wel goed komen, @:Lonaa
Erg benieuwd naar je bijdrage, dit recept zelf nooit gemaakt
¡Het feestelijkste flesje vañ achter de tooñbank bij de slijter!quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:46 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Hij stond al heel lang op mijn 'moet-nog-eens-maken-lijst'. Heb er vandaag speciaal tequila voor gekocht. In zo'n klein flesje. Met sombrero.
[ afbeelding ]
Yesquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:51 schreef minilot het volgende:
[..]
¡Het feestelijkste flesje vañ achter de tooñbank bij de slijter!
Aah ik snap je punt, ik heb nooit KFC Coleslaw gehad. Want KFC :-Pquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:18 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik vond het op je foto heel erg lijken op de ColeSlaw van de KFC. En ik heb vele varianten geprobeerd, maar die van de KFC vind ik nog steeds het lekkerste. Ben nog steeds op zoek naar het ultieme recept daarvoor.
De broodjes of ook het vlees?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:13 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij maken morgen trouwens deze broodjes. Dat hebben we al eens eerder gedaan en dat is prima bevallen.
Shrimpsquote:Op zaterdag 13 juni 2020 20:34 schreef Lonaa het volgende:
Tevens @:minilot , ga ik morgen voor een lady and pups burger
Dees: https://ladyandpups.com/2(...)c-shrimp-burger-eng/Potentieel nog met extra bacon (why not) en met Pico de Gallo ipv gewone tomaat.
![]()
De broodjes. Voor de burgers verzin ik nog wel iets, dat komt wel goed.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 21:02 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
[..]
De broodjes of ook het vlees?
[..]
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit?quote:Op zondag 14 juni 2020 08:52 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Recepten uitgeschreven, aan de slag nu
Doe ik ook hoor, al print ik ze liever dan dat ik schrijf. Ik pluk regelmatig recepten van internet, die ik daarna aanpas (hoeveelheden; soms ook aanpassingen in ingrediënten omdat ik sommige dingen niet lust of juist iets extra wil toevoegen omdat ik dat lekkerder vind, of water deels vervang door cola, wijn of bier). Ik vind het prettig om dan niet alles uit m'n hoofd te hoeven doen , maar een houvast heb voor wat ik aan het doen ben.quote:Op zondag 14 juni 2020 09:07 schreef Barreltje het volgende:
[..]
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit?
Omdat dan een stuk beter in mijn brein zit wat de bedoeling gaat zijn en de kans dat ik iets over het hoofd zie is kleiner dan bij gewoon uitprinten #warhoofdquote:Op zondag 14 juni 2020 09:07 schreef Barreltje het volgende:
[..]
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit?
Doe ik ook. Ik heb een kookschrift, recepten netjes genummerd. Daarbij schrijf ik ook als iets was mislukt en waarom. En lijsten van artikelen, twee: een met "nooit meer kopen" en "zeker weer kopen"quote:Op zondag 14 juni 2020 09:07 schreef Barreltje het volgende:
[..]
waarom schrijf jij je recepten eigenlijk uit?
Hier ookquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mmm misschien nu spijt dat ik vega hamburgers ga makenquote:Op zondag 14 juni 2020 11:56 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
So far so good
Dat ziet er wel heel erg lekker uitquote:Op zondag 14 juni 2020 11:56 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
So far so good
Vega is wel beter voor allesquote:Op zondag 14 juni 2020 12:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Mmm misschien nu spijt dat ik vega hamburgers ga maken
Moest naar binnen vluchten voor de regen, dus de hummus maar gemaakt. Vocht van de kikkererwten bewaard voor volgende weekquote:Op zondag 14 juni 2020 13:21 schreef Sarabi het volgende:
De guacamole
[ afbeelding ]
En pico de gallo
[ afbeelding ]
Zijn ook klaar. Hoeven we daar straks niet meer naar om te kijken.
Lekkerquote:Op zondag 14 juni 2020 14:19 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Moest naar binnen vluchten voor de regen, dus de hummus maar gemaakt. Vocht van de kikkererwten bewaard voor volgende week
Netjes hoor (dat durfde ik niet aan)quote:Op zondag 14 juni 2020 14:21 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Lekker
De broodjes worden een beetje plat en grootmaar ruiken wel al heerlijk
[ afbeelding ]
Woahquote:Op zondag 14 juni 2020 14:49 schreef minilot het volgende:
Nou, aan de cemitas gaat het elk geval niet liggen
[ afbeelding ]
Konden jullie ze maar ruiken, luitjes!![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |