Ik kom eraanquote:Op zondag 14 juni 2020 18:16 schreef Lonaa het volgende:
Bohh.
Goed, zoete aardappel hamburger broodjes gemaakt.
Een sausje van mayonaise, tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder, limoen.
Pico de Gallo van gisteren
Garnalen met knoflook en tijm
Gesmolten cheddar
Burger met:
[ afbeelding ]
Wat gekruide geroosterde aardappeltjes
=
[ afbeelding ]
Op.quote:
quote:Op zondag 14 juni 2020 18:07 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]
Met nog wat stukjes brisket en nachos er bij. De Tex Mex smoking burger van Jord Althuizen.
Een hele maaltijd
Dit een idee voor je aubergine burger?quote:Op zondag 14 juni 2020 19:21 schreef Kaatje1 het volgende:
Het werd een aubergine burger met hummus.
En wat vond ik ervan? Best lekker, en ik zal ‘m wel vaker maken, maar er moet nog wel iets aan gedaan worden.
Ik wilde perse vegetarisch. Kreeg ook een tip net met feta, dat was ook een idee geweest. Maar het was niet vies, zeker niet, maar door de diverse andere smaken was ik de hummus kwijt qua smaak. Die zou ik wat pittiger kunnen makenquote:
Gepaneerde aubergine is niet vega? Hij laat eerst kip zien, en daarna het originele recept met aubergine.quote:Op zondag 14 juni 2020 19:33 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik wilde perse vegetarisch. Kreeg ook een tip net met feta, dat was ook een idee geweest. Maar het was niet vies, zeker niet, maar door de diverse andere smaken was ik de hummus kwijt qua smaak. Die zou ik wat pittiger kunnen maken
Ik heb niet verder gekeken, sorry.quote:Op zondag 14 juni 2020 19:36 schreef DJMO het volgende:
[..]
Gepaneerde aubergine is niet vega? Hij laat eerst kip zien, en daarna het originele recept met aubergine.
Yup. Met paneermeel. Erg lekkerquote:Op zondag 14 juni 2020 19:25 schreef Lonaa het volgende:
@:PdeHoog jij had toch een tijdje geleden aubergine burger?
Naja, komt hierop neer:quote:
Klinkt ook prima. Maar eerlijk gezegd is mijn volgende broodje hamburger gewoon weer van vlees. Wilde zien of het zo ook lekker was. En het was prima eetbaar maar in deze serie heb ik meer, voor mij, andere dingen gemaakt die ik lekkerder vondquote:Op zondag 14 juni 2020 19:45 schreef DJMO het volgende:
[..]
Naja, komt hierop neer:
1. Snij je aubergine in lange dunne plakken.
3. Klop je eieren in een bak een beetje los, gooi wat bloem in een andere bak en je panko weer in een andere bak.
4. Je “breading station” staat nu helemaal klaar.
5. Pleur je kip/aubergine eerst in het bloem, dan in de eieren en dan in de panko.
6. Zorg dat alles goed bedekt is!
7. Bakpan opzetten met een goeie laag olie.
8. Bak nu je gepaneerde kip/aubergine lekker goudbruin in de pan.
12. Klaar!
Heb even de punten voor enkel de aubergine uit z'n recept gevist. Aangezien het op een burger moet, de rest van het recept maar weggelaten
Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee)quote:Op zondag 14 juni 2020 19:21 schreef Kaatje1 het volgende:
Broodje Hamburger hoeft natuurlijk niet met vlees (al is dat wel heel lekker) en ook niet met kaas (ook al zo lekker). Maar te gewoontjes dus wat anders gezocht. Het werd een aubergine burger met hummus.
De hummus had ik al eerder gemaakt, dus daar geen foto’s van.
En wat vond ik ervan? Best lekker, en ik zal ‘m wel vaker maken, maar er moet nog wel iets aan gedaan worden. En als ik die andere broodjes hier zie ben ik stikjaloers.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ingesmeerd met olie, knoflook, peper en zout en dat 15 minuten in de oven. Heb nog gedacht aan gerookte paprikapoeder en dat was achteraf gezien een goed idee geweestquote:Op zondag 14 juni 2020 19:50 schreef praadje het volgende:
[..]
Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee)
En gewoon meekokenquote:Op zondag 14 juni 2020 19:50 schreef praadje het volgende:
[..]
Heb je die aubergine er rauw op gedaan of eerst gegrild? (even een vraag van een vaste meelezer van jullie Kook mee)
Klinkt goed.quote:Op zondag 14 juni 2020 19:54 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ingesmeerd met olie, knoflook, peper en zout en dat 15 minuten in de oven. Heb nog gedacht aan gerookte paprikapoeder en dat was achteraf gezien een goed idee geweest
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
De broodjes gaan we sowieso nog vaker makenquote:Op zondag 14 juni 2020 20:16 schreef minilot het volgende:
Wat ontzettend leuk dat zoveel van de deelnemers zelfgemaakte broodjes hebben! Erg leuk om te zien!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tadaa!![]()
De maakfoto's had ik nog beloofd:quote:Op zondag 14 juni 2020 18:36 schreef investeerdertje het volgende:
Ja, mijn burgertje:
[ afbeelding ]
De maakfotos komen nog.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 14 juni 2020 23:10 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
De maakfoto's had ik nog beloofd:Geinig idee, de echte cheddar vastplakken met smelt'cheddar'!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lekker hoor, behoudens de drie (!) plakken tomaat, dat zou me een tikkie te waterig worden..
[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 14-06-2020 23:42:14 ]Let me see you stripped down to the bone
Dat viel echt reuze mee! Het was ook meer omdat ik anders tomaat weg moest gooien en dat vond ik zonde. Ik heb alleen wel heel specifiek gehakt en dan moet ik het wel in zo een grilplaat bakken, Ideaal voor hamburgers want het is aardig vet rundergehakt, maar er komt zoveel uit lopen xDquote:Op zondag 14 juni 2020 23:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Geinig idee, de echt cheddar vastplakken met smelt'cheddar'!
Lekker hoor, behoudens de drie (!) plakken tomaat, dat zou me een tikkie te waterig worden..
Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”)quote:Op zondag 14 juni 2020 23:59 schreef Yinny het volgende:
Okeee, ik was vanochtend begonnen met rijst koken en vismengsel maken.
[ afbeelding ]
Sushirijst is al gekookt en de vismix in de koelkast!
[ afbeelding ]
Mijn "broodjes", oftewel gebakken rijst
[ afbeelding ]
Mijn burgers
[ afbeelding ]
Er moet natuurlijk wel saus zijn
[ afbeelding ]
En dan nog wat sla, tomaat en komkommer erbij
[ afbeelding ]
In een stukje bakpapier, zodat het makkelijker oppakken is. De gebruikte rode curry is niet zo pittig, dus ik miste daar de kick, wat extra saus maakte dat weer goed.
Gejat van MOS burger, een Japanse fastfood keten.😜quote:Op maandag 15 juni 2020 00:08 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Wat een leuk idee ook om rijstbroodjes te maken. Het ziet er schitterend uit (wegens allergie zeg ik niet “wat lekker”)
Ik hoop dat de misselijkheid weg is......quote:Op zondag 14 juni 2020 21:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Foto's komen morgen. Ben misselijk. Het was het waard.
Is geregeld binnen een half uurquote:Op maandag 15 juni 2020 18:32 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ik hoop dat de misselijkheid weg is......
Uploaden die foto's!
Ook belangrijk! Dan wacht ik heel geduldig (lees: ga eerst maar eens het onkruid te lijf in de moestuinquote:Op maandag 15 juni 2020 18:33 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Is geregeld binnen een half uurIk ben nog even de nieuwe topics aan het openen.
quote:Op maandag 15 juni 2020 19:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ok, dit is wat langer dan een half uur. Maar hier gaan we.
We gingen dus experimenteren met de kruidenmix, kaas, saus, spek sesamzaad en uien.
Gehakt en kaas
We hebben gekruid met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout peper, worcestersaus en ingemaakte ancho chilipasta. De burgers werden gevuld met gruyère.
[ afbeelding ]
Uien
We wilden eens uienringen maken. We hebben een beslag gemaakt van karnemelk, bloem, maismeel, baking soda, ei, knoflookpoeder, gerookt paprikapoeder, peper en zout. We hebben rode en gele uien geprobeerd.
Het bakken werd een bende![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Spek
Dit werd ingesmeerd met Guiness barbecuesaus net voor het klaar was.
Het brood
De zelfgebakken broodjes kregen wit, zwart of wit en zwart sesamzaad.
Saus
Gemaakt van mayo, sriracha, ketchup, citroensap en een beetje zout.
Resultaat
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Straks nog een conclusie, ik moet nu koken
ik zou als je niet zelf wil maken, kopen bij de bakker. En dan heb je de keuze tussen hardere broodjes of juist zachte. Laat die kant-en-klaar hamburgers alsjeblieft liggen (uit de supermarkt). Die zijn droog.quote:Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Bedankt dat je op mijn foto's hebt gewacht. Ik was echt te misselijk gisteren om te uploadenquote:Op maandag 15 juni 2020 21:34 schreef Oceanonix het volgende:
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan
[ afbeelding ]
Zodra er op staat dat het voor hamburgers is, is het wat mij betreft oneetbaar. Gewone kadetjes vind ik veel lekkerderquote:Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Vlaamsch broodhuys sandwich bollen. Of zelfmaken uiteraard.quote:Op maandag 15 juni 2020 21:33 schreef Atak het volgende:
Waar kan ik het beste broodje halen om een hamburger te maken?
Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 00:09 schreef Atak het volgende:
Dat soort broodjes vind ik weer niet erg hamburgerig
De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 00:39 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Bakkersbollen van de AH hebben een betere smaak dan de gewone bollen die ze verkopen.
Eigenlijk moet je brioche bollen hebben maar die maken ze bijna nergens bij bakkers.
Zelf had ik italiaanse bollen gehocht, die zijn alleen niet zacht.
Zijn wel weer groot genoeg voor een redelijke burger.
Vroeger hadden ze die bollen van vers deeg in de koeling liggen maar ze hebben tegenwoordig andere bij de Jumbo, die zijn minder luchtig.
Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 07:22 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
De bakkersbollen bevatten meer suiker, dat is jammer.
En in sesambroodjes van de warme bakker. Ik ga nou iets heel geks zeggen: daarom koop ik vooral sesambolletjes bij de supermarkt, daar zit veel minder suiker in.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maar dat zit ook weer in hamburgerbroodjes en in echte briochebroodjes.
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @borbitquote:Op maandag 15 juni 2020 21:34 schreef Oceanonix het volgende:
de samenvatting, 16 personen hebben mee gedaan
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:
[..]
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
Sorry maar dat was zo overduidelijk sarcastisch bedoeld dat ik het snapte......quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:
[..]
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
Als je op je suikerinname let is dat niet zo heel gek hoor, alle beetjes helpen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:06 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
En in sesambroodjes van de warme bakker. Ik ga nou iets heel geks zeggen: daarom koop ik vooral sesambolletjes bij de supermarkt, daar zit veel minder suiker in.
Op zich hij deed wel gewoon mee toch.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:
[..]
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
"Op zondag 14 juni maken we met iedereen die mee wil doen een broodje hamburger"quote:Op dinsdag 16 juni 2020 22:12 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Op zich hij deed wel gewoon mee toch.
Iedereen kookt op een ander niveau. Ik ken mensen die magnetron pannenkoeken in de koekenpan doen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 22:23 schreef Sarabi het volgende:
[..]
"Op zondag 14 juni maken we met iedereen die mee wil doen een broodje hamburger"
Maken is niet hetzelfde als opwarmen
Waar trek je de grens? Als ik een hamburger van de mora of beckers op een zacht bolletje knal, doe ik dan mee of ben ik dan te makkelijk bezig?quote:We zorgen altijd voor een recept dat te maken is door iedereen, zonder ingewikkelde ingrediënten. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt.
Op zich heb je een valide vraag. Ik zie dat het inderdaad niet goed benoemd is. Laten we hier morgen verder over praten in het overlegtopicquote:Op dinsdag 16 juni 2020 22:41 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Waar trek je de grens? Als ik een hamburger van de mora of beckers op een zacht bolletje knal, doe ik dan mee of ben ik dan te makkelijk bezig?
Ik snap dat de user in kwestie een grapje maakte. Maar stel iemand maakt met de paella een knor wereldgerecht ding.
Jammer. Ik heb een uur gewerkt om 30 foto's te maken van het opeet proces. En toen de beste gepost. En ik word niet genoemd. Zeker 2 dagen bezig geweest om een magnetron en belichting te regelen.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 19:10 schreef Zorro het volgende:
[..]
Ik mis in dit overzicht de hier toch echt geplaatste foto's van de goddelijke cheeseburgers van @:borbit
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |