Semifreddo! https://www.24kitchen.nl/recepten/semifreddoquote:Op donderdag 7 mei 2020 14:37 schreef Barreltje het volgende:
ohja.. moederdag.. geen dessert ..
tenzij.. ik heb slagroom en een bak vol met aarbeien, bosbesse, frambozen en blauwe druiven. zou ik daar een ijs van kunnen maken
Woah. Geef.quote:Op donderdag 7 mei 2020 18:40 schreef Blues het volgende:
Wie weet maak ik mijn befaamde limoncellomoussetoet
ik ga het gewoon doen.quote:Op donderdag 7 mei 2020 14:17 schreef Lonaa het volgende:
Ik overweeg baklava te maken. Dat staat al jaren op mijn "moet-ik-een-keer-maken"-lijst.
Ik had m al willen maken voor de koekjes, maar ik vond het niet echt een koekje.quote:Op donderdag 7 mei 2020 21:16 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik ga het gewoon doen.
Alles is in huis. uit alle desserts kiezen 2 personen dit.... Hoe dan?
Volgens mij kan dat wel, maar zelfs ook zonder slagroomquote:Op donderdag 7 mei 2020 14:37 schreef Barreltje het volgende:
ohja.. moederdag.. geen dessert ..
tenzij.. ik heb slagroom en een bak vol met aarbeien, bosbesse, frambozen en blauwe druiven. zou ik daar een ijs van kunnen maken
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodigquote:
is dit voordat we beginnen aan de corona kilo's of het moment denken fuck de kilo's?quote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
Ik ben voorquote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
Een past-Corona-meet, als we elkaar weer allemaal mogen treffen.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
La grande CUL bouffe.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
Mag mijn huis ook wel gebruiken hoor. Met een beetje passen en meten kunnen er zeker 8 mensen blijven slapen.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 12:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Groot hotel afhuren, koks naar huis sturen en met z'n allen zelf aan de gang
Ik weet een geweldige villa in Spa. 30 bedden, 2 keukens. Ik zie mogelijkhedenquote:Op vrijdag 8 mei 2020 12:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Groot hotel afhuren, koks naar huis sturen en met z'n allen zelf aan de gang
Gemiddeld doen zo'n 15 mensen mee met dit, en tel dan ook nog hun partners erbij die natuurlijk weten hoe lekker alles is en ook mee willen eten.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 12:42 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Mag mijn huis ook wel gebruiken hoor. Met een beetje passen en meten kunnen er zeker 8 mensen blijven slapen.
Heb een 6-pits fornuis met oven, slowcooker en nog een extra combi oven/magnetron en een hele grote koelkast
Ja, zoiets.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 12:48 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik weet een geweldige villa in Spa. 30 bedden, 2 keukens. Ik zie mogelijkheden
Op? en zélf maken? Lange vingers?quote:Op vrijdag 8 mei 2020 15:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
Lange vingers in de supermarkt waren op. Dus toch maar zelf maken.
Bho, vla met karamel en koffiequote:Op zaterdag 9 mei 2020 10:01 schreef Farenji het volgende:
Ik ben eigenlijk helemaal niet van de toetjes. Maar ik ga iets simpels maken wat ik vroeger altijd erg lekker vond, maar waar ik alleen de fabrieksversie van ken: hopjesvla.
Op! Lege schappen in de supermarkt!quote:Op zaterdag 9 mei 2020 09:40 schreef AnneX het volgende:
[..]
Op? en zélf maken? Lange vingers?
# vragen.
Heerlijk, die crumble, wat een goed idee van die kardemom. Ik marineer de rabarberstukjes meestal in wat witte port (of sinaasappelsap)en steranijs. Helaas geen rabarber in huis, maar zodra ik weer rabarber heb gevonden dan ga ik dat ook weer maken, maar helaas dus niet morgen. Soms doe ik nog wat amandelmeel door het crumbledeeg. Ik heb trouwens ooit bij de kringloop een pastry blender https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pastry_blender gekocht, ideaal voor kruimeldeegquote:Op zaterdag 9 mei 2020 09:39 schreef AnneX het volgende:
Ja, goed idee: dessert.
Al weken loop ik langs twee rabarberplanten in de moestuinen van buren, waarvan ieder mag oogsten.
Dus het wordt een rabarber dessert.
Na een crash was het mapje recepten opgelost in cyberspace, dus vanmorgen weer zoeken.
Genoeg leuke ideeën...wat de doorslag gaf was de hoeveelheid rabarber in het recept en een ‘bijzonder’ ingrediënt.
Het wordt deze van Karin kookt...
Alle andere recepten met aardbeien, taartdeeg, havermout, frangipane komen dan nog wel. https://www.kokenmetkarin(...)-rabarbercrumble.pdf
Dat wordt voor een volgende keer. Nu is mijn dessert wel meer CULquote:Op zaterdag 9 mei 2020 16:35 schreef AnneX het volgende:
@:Cat...goed gefikst van lange vingers.
Je had ook bastogne koekjes kunnen doen?
Dat is waar!👍🏼quote:Op zaterdag 9 mei 2020 16:42 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Dat wordt voor een volgende keer. Nu is mijn dessert wel meer CUL
Ik neem haar plekje in en ben begonnen met de voorbereidingen van een dessert dat ik morgen ga afmaken.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:58 schreef Blues het volgende:
Ik volg het topic , maar doe zelf dit weekend niet mee
Wat dan?quote:Op zaterdag 9 mei 2020 16:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik neem haar plekje in en ben begonnen met de voorbereidingen van een dessert dat ik morgen ga afmaken.
Geduld tot morgen.quote:
Recept had ik ook gevonden..quote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:35 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Volgens mij kan dat wel, maar zelfs ook zonder slagroom
https://www.laurasbakery.nl/aardbeien-bramenijs/
Oeh ook lekkerquote:Op zaterdag 9 mei 2020 17:36 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Recept had ik ook gevonden..
Maar wordt em bij nader inzien TOCH niet.
Ik ga morgen - voor de lunch- dit dessert maken:
https://nordicdiner.net/scandinavian-waffles/
Wat een leuk recept. Ik kende ze nog niet.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 17:36 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Recept had ik ook gevonden..
Maar wordt em bij nader inzien TOCH niet.
Ik ga morgen - voor de lunch- dit dessert maken:
https://nordicdiner.net/scandinavian-waffles/
quote:Op zondag 10 mei 2020 13:01 schreef Cat-astrophe het volgende:
Stiekeme foto ‘onder het jurkje’ terwijl ze staat op te stijven
[ afbeelding ]
De vormquote:Op zondag 10 mei 2020 14:27 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er heerlijk uit. Efficiënt wafelijzer, ook. Wat maakt het eigenlijk Noors?
Aha! Die dubbele kende ik niet, maar thuis hadden we wel zo’n enkele wafelvorm.quote:Op zondag 10 mei 2020 14:34 schreef Barreltje het volgende:
[..]
De vorm
En ik kreeg het toen ik in Noorwegen kocht.
Mooie wafels!quote:Op zondag 10 mei 2020 14:19 schreef Barreltje het volgende:
Goed.
Ik maakte dus Noorse wafels..
Gelukkig had ik 11 jaar geleden (!!) Een Noors wafel ijzer gekregen dus dat pakte ik maar eens uit de kast. Het bleek niet eerder gebruikt te zijn (duh )
[ afbeelding ]
Al eerder maakte ik het beslag en dat stond even te rusten
[ afbeelding ]
Daarna aan de slag met het apparaat
[ afbeelding ]
Stapeltje bouwen en met garnituren aan tafel
[ afbeelding ]
Nom!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vanavond nog wat wafels voor dessert
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lekker, gebakken bananen!quote:Op zondag 10 mei 2020 15:18 schreef drakin het volgende:
Mijn dessert
Hoofdingredient was een banaan en ik maakte dit recept: https://dizzybusyandhungry.com/pan-fried-cinnamon-bananas/
Veel te simpel en dus maakte ik er dit recept bij: https://www.lowcarbchef.nl/recept/mascarpone-toetje-met-bessen Maar dan zonder bessen
En samen werd dat dit:
[ afbeelding ]
En nog warm opgegetenquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed uit...eigenlijk..eigenlijk moet de siroop 24 uur intrekken maar ik zou ook niet kunnen wachten. En er blijft vast wel wat over 😉quote:Op zondag 10 mei 2020 16:29 schreef Lonaa het volgende:
Dus, ik had filodeeg dat niet uit de vriezer kwam (en eigenlijk voor boreks is maar hey).
Ondanks he-le-maal geen zin toch maar begonnen. Zodoende wel weinig foto's
Sowieso vind ik foto's maken onder het bereiden altijd matig, zijn mijn foto's matig en ik werk chaotisch, slordig en mijn keuken is klein. Het is dus al-tijd een teringbende.
Zoals te zien.
[ afbeelding ]
De simple syrup stond al op met suiker, water, citroen, kaneel en orange blossom water.
Ik smolt ook boter, deed pistache en amandel in het blenderding en sneed het deeg soort van op maat want het was driehoekig voor sigaarvormige boreks.
[ afbeelding ]
boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-nootjes-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter
Toen 20 minuten in de oven en de simple syrup eroverheen:
[ afbeelding ]
Nu wachten tot het helemaal afgekoeld is. Duurt lang
Ingredienten:quote:Syllabub is een Engels dessert dat dateert uit de 16de eeuw. In die tijd werd het met wijn en geklopte room gemaakt en een hele nacht koel weggezet. De drank scheidde zich dan: smakelijke room bovenop en smakelijke wijn eronder, die men met lange lepels of door een tuitje aan een speciaal glas door de room heen dronk.
Maar ik vind het ook heel lekker op de nieuwerwetse manier: luchtig opgeklopte slagroom met een zurig, licht alcoholisch vruchten-iets erdoorheen geschept.
Het wordt meestal gemaakt met een scheut brandy, citroensap en -rasp en wat foelie of nootmuskaat. Het mengsel wordt een nacht weggezet om te trekken en dan gezeefd en door opgeklopte room geschept.
Ja, I know. maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik.quote:Op zondag 10 mei 2020 16:32 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ziet er goed uit...eigenlijk..eigenlijk moet de siroop 24 uur intrekken maar ik zou ook niet kunnen wachten. En er blijft vast wel wat over 😉
quote:Op zondag 10 mei 2020 16:23 schreef AnneX het volgende:
@:Barrel : Lekkere wafels met al het verse fruit.
In ons dorp bij lokale festiviteiten worden die bij duizenden gebakken door de dames.
Deeg werd voorheen gemaakt door de lokale broodfabriek.
Nu weet ik niet, ws. andere bakker en men staat dan met 10-12 wafelijzers te werken.
En het wordt gegeten met kaneel en suiker.Ik heb ze daar wel eens gegeten, bij de rommelmarktSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh, dat ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]
Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En voor de chocolade vla.
😎quote:Op zondag 10 mei 2020 16:47 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Ik heb ze daar wel eens gegeten, bij de rommelmarkt
Dat moet toch, misschien moet er meer siroop overquote:Op zondag 10 mei 2020 16:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ja, I know. maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik.
Ook die zou ik eten.quote:Op zondag 10 mei 2020 17:12 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]
Appeltaart voor mijn moeder gemaakt
Nog meerquote:Op zondag 10 mei 2020 16:56 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat moet toch, misschien moet er meer siroop over
Grapje...maar om dat zeker te weten moet je proeven (eiwitschuim was ook goed op smaak )quote:
Ik zou alles proevenquote:
Ik denk dat het “aftercoronaculweekend” omgezet moet worden naar een week. Gevolgd door een detox/sport weekquote:
Dank.quote:Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]
Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En voor de chocolade vla.
Waar heb je dat deeg vandaan?quote:Op zondag 10 mei 2020 16:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ja, I know. maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik.
Rabarber!quote:Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]
Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En voor de chocolade vla.
gewoon bij Turkse supermarkt. Kan gewoon in de voorraad kast. Ze hebben verschillende soortenquote:
Alleen al van het kijken kom ik al aanquote:Op zondag 10 mei 2020 19:37 schreef AnneX het volgende:
Mèn...wat was iedereen smakelijk bezig met de toet. 👍🏼
@:Kaatje ook al restaurant waardig.
de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.quote:Op zondag 10 mei 2020 19:54 schreef Lonaa het volgende:
Die van jou zijn fotogenieker dan de mijne.
heb net ook geproefd, hier ook lekker
quote:Op zondag 10 mei 2020 18:31 schreef marc0871 het volgende:
De vla was uit de koelkast bijna pudding.
Verse slagroom geklopt.
[ afbeelding ]
Vla met een lekkere klodder slagroom
[ afbeelding ]
waarom zo lang?quote:Op zondag 10 mei 2020 19:58 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.
Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd.quote:
hehehe, fair enough.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:06 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd.
En er stond tot goudbruin en dat was pas na die 2 uur.
Dat heb ik dus ook, ga liever voor een kaasdessert of een kop thee. Maar het ziet er allemaal lekker uit. Zelfs de toeten op basis van amandelquote:Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Zoooo die baklava
En die van Kaatje is idd restaurantwaardig zo mooi!
En echte rabarber
Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!!
Ik had gister speciaal rabarbermoes gemaakt, helemaal vergetenquote:Op zondag 10 mei 2020 20:24 schreef golfer het volgende:
3x een rabarberdessert. Zou het in het seizoen zijn?
Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmensquote:Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!!
Dat is inderdaad niet eenvoudig.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:22 schreef Hupje het volgende:
Voedselfotografie is echt een kunst. Ik vind de plaatjes in kookboeken steeds knapper
Wowquote:Op zondag 10 mei 2020 19:48 schreef Oceanonix het volgende:
mijn project was het maken van baklava
[ afbeelding ]
het eerste laagje
[ afbeelding ]
bijna klaar met laagjes maken
[ afbeelding ]
ingesneden en gebakken en voorzien van siroop
[ afbeelding ]
laatste nootjes erop
[ afbeelding ]
lekker!
ik ook alleen maar van de baklava.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:27 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmens
Het ziet er allemaal prachtig uit, maar er zit niks tussen waarvan ik trek krijg (zelfs niet nu ik gestopt ben met roken )
Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:12 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Was proefwaardig.
Denk aan Den Eelder met iets meer cacao.
De smaak is iets donkerder.
[ afbeelding ]
Nee. We missen er nog een.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:31 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar.
Liters gegeten vroegah
Echt wel.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:33 schreef Oceanonix het volgende:
en vergeet bij voedsel fotografie dat het eindresultaat ook lang niet altijd eetbaar is.
Haarlak voor meer glans. Niet gaar voor meer kleur.
Ah ik wist dat ik t ergens had gelezen!quote:Op zondag 10 mei 2020 20:35 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Nee. We missen er nog een.
@:Farenji ging voor de hopjesvla.
Maar ik wil tzt ook wel een poging wagen.
Yep.quote:
Aan ile flottante heb ik me een keer helemaal misselijk gegeten toen ik met mijn ouders in een frans hotel was waar het "a volonté" werd geserveerd, maw "all you can eat". Het was superlekker, ze bleven maar opscheppen, maar ik heb het daarna nooit meer gegeten.quote:Op zondag 10 mei 2020 19:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Het was best lekker (ik ben meer van een kaas dessert) en leuk om te maken.
île flottante
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik wil hier vanuit gaanquote:Op zondag 10 mei 2020 20:57 schreef Farenji het volgende:
Mijn hopjesvla is niet helemaal wat ik ervan gehoopt had. De smaak is prima, heel lekker zelfs, maar de structuur is nogal meh... Ik vind hem te dik, en tot overmaat van ramp zitten er dikke klonten in... Misschien komt dat doordat ik ipv maizena aardappelzetmeel heb gebruikt, en misschien wel te veel? Heb voor de rest letterlijk het recept uit "het nieuwe Haagse kookboek" gevolgd, toch wel een autoriteit dacht ik.
Toch foto's.
Suiker smelten...
[ afbeelding ]
Tot het mooie karamel is.
[ afbeelding ]
Met melk erbij wordt dat natuurlijk karamelk.
[ afbeelding ]
Eidooiers + bindmiddel erdoorheen roeren, en dan flink sterke espresso erbij.
[ afbeelding ]
Room erbij, en koken tot ie "gloep" gaat zeggen.
[ afbeelding ]
Af laten koelen, en serveren met opgeklopt eiwit.
[ afbeelding ]
Ondanks de klonten toch best te eten, maar ook behoorlijk machtig!
T is vrij simpel. Mij was ooit eens gezegd dat het een enorm werk was, viel heel erg mee. Geen techniek was nieuw. Sommige recepten hebben er nog caramel overheen, maar dat leek me extreem zoet. Daarom gisteren rabarbermoes gemaakt...en compleet vergetenquote:Op zondag 10 mei 2020 21:12 schreef Farenji het volgende:
[..]
Aan ile flottante heb ik me een keer helemaal misselijk gegeten toen ik met mijn ouders in een frans hotel was waar het "a volonté" werd geserveerd, maw "all you can eat". Het was superlekker, ze bleven maar opscheppen, maar ik heb het daarna nooit meer gegeten.
Toch weer een keer proberen, nu ik dit zie.
Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:19 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik wil hier vanuit gaan
https://coquinaria.nl/vier-keer-vla/#hopjesvla
Ik denk dat je een verkeerde volgorde hebt gebruikt met het ei.
Je had eerst het ei door je zetmeelbron (aardappel ) moeten roeren en dan met wat hete melk familie moeten maken, voordat je het mengsel bij de melk doet.
Nu is het ei eerst een geklutst ei geworden.
Oh, maar dat is makkelijk.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:22 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
T is vrij simpel. Mij was ooit eens gezegd dat het een enorm werk was, viel heel erg mee. Geen techniek was nieuw. Sommige recepten hebben er nog caramel overheen, maar dat leek me extreem zoet. Daarom gisteren rabarbermoes gemaakt...en compleet vergeten
SPOILER: ProcesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tadaaaaaaaaa, fluweelzacht en superromig citroenpuddinkje!
Let me see you stripped down to the bone
Op de foto lijkt ie ook wel erg dik. Maar dat vertekent misschien. Mijn vla is heet nog prima schenkbaar en dikt pas in bij afkoelen.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:26 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet.
Ik had overigens van te voren gegoogeld en ik las dat aardappelzetmeel en maizena inwisselbaar zou moeten zijn, ook qua bindkracht, en dat aardappelzetmeel zelfs een mooier glanzend resultaat zou geven.
Op welke snelheid staat de mixer dan?quote:Op zondag 10 mei 2020 19:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
De slagroom wordt bij het kloppen steeds boter. Vier pogingen gedaan
Ik ben er klaar mee. Dan maar trifle zonder room hoor.
Recept bewaard. Die ga ik een keer maken.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:19 schreef marc0871 het volgende:
https://coquinaria.nl/vier-keer-vla/#hopjesvla
Ik heb dit recept gevolgd, is wat machtiger met eidooiers (en eiwitten) en room:quote:Op zondag 10 mei 2020 21:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Recept bewaard. Die ga ik een keer maken.
Lijkt er toch op alsof het ergens veel te hard is gegaan.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:26 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet.
Ik had overigens van te voren gegoogeld en ik las dat aardappelzetmeel en maizena inwisselbaar zou moeten zijn, ook qua bindkracht, en dat aardappelzetmeel zelfs een mooier glanzend resultaat zou geven.
Staat er toch heel logisch in.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:35 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik heb dit recept gevolgd, is wat machtiger met eidooiers (en eiwitten) en room:
[ afbeelding ]
Voor hartige sauzen vind ik het erg goed werken, het bindt helder en wordt niet zo'n papje zoals met maizena en het heeft ook minder bijsmaak.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:36 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Lijkt er toch op alsof het ergens veel te hard is gegaan.
Misschien toch het aardappelzetmeel? (Sorry, blijf het toch een rare keuze vinden )
Ik ben toch al geen fan van aardappelzetmeel.
Ik krijg er altijd glibberige klonten van in mijn sauzen
Het lijkt ook sneller en sterker te binden dan allesbinder, bloem of maizena.
Ik ken deze versie met gebakken eiwit niet. Die met de gepocheerde eiwitten had ik voor het eerst gegeten zonder te weten wat het was, het leek op vanillevla met slagroom, maar bleek veel lekkerder!quote:Op zondag 10 mei 2020 19:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Het was best lekker (ik ben meer van een kaas dessert) en leuk om te maken.
île flottante
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb zo'n pakje in de kast staan en had geen idee wat ik ermee moest doen. Dank voor deze tip.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:40 schreef Farenji het volgende:
[..]
Voor hartige sauzen vind ik het erg goed werken, het bindt helder en wordt niet zo'n papje zoals met maizena en het heeft ook minder bijsmaak.
Dat heb ik wel eens gehad met een staafmixer.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:31 schreef AnneX het volgende:
[..]
Op welke snelheid staat de mixer dan?
Misschien op te hoge snelheid? Of ongeduldig?
Wel jammer!
dat is nummer 3quote:Op zondag 10 mei 2020 21:56 schreef drakin het volgende:
Ik heb nog een dessert gemaakt:
[ afbeelding ]
Sinaasappel-citroen eigen bedenksel
[ afbeelding ]
Zal ik nog een 4e maken?quote:
Zie je welquote:
Allemaal hele kleine dessertjesquote:
Maakt niet uit.quote:
Berk!quote:Op zondag 10 mei 2020 21:20 schreef Zilverberk het volgende:
Ik heb wel wat gekookt (karamelvla), maar niks gefotografeerd. Die vla is niet erg fotogeniek, dus daar missen jullie weinig aan.
Al mijn desserts zijn trouwens koolhydraatarm, het randje "suiker" op het glas is sukrin, een bruine suiker vervanger, en echt een hele lekkere ook nogquote:
Ik kwam zoveel verschillende mogelijkheden tegen dat ik voor de zekerheid een failproof recept heb gekozen. Zou ik het nog een keer maken zou ik een lastiger versie proberen.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:43 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik ken deze versie met gebakken eiwit niet. Die met de gepocheerde eiwitten had ik voor het eerst gegeten zonder te weten wat het was, het leek op vanillevla met slagroom, maar bleek veel lekkerder!
Ja, opgegeten, dus dat wordt lastig...quote:
Goed, nou ben je aan het opscheppenquote:Op zondag 10 mei 2020 22:59 schreef drakin het volgende:
En
6e dessert voor overmorgen dan ook maar meteen
kaneelcustard
[ afbeelding ]
Ik had desserts bedacht, dan moest ik wel meedoen he? Maar het was ook makkelijk te combineren een paar desserts. En mini dessertjes die eerste 2 en hele lieve kleine koffiekopjesquote:
Snap ik.quote:Op zondag 10 mei 2020 23:08 schreef drakin het volgende:
[..]
Ik had desserts bedacht, dan moest ik wel meedoen he? Maar het was ook makkelijk te combineren een paar desserts. En mini dessertjes die eerste 2 en hele lieve kleine koffiekopjes
Niet alles door mij alleen gegeten en ook voor komende dagen.quote:
Tell me!quote:
Haha..zou ook een actie van mijn vader kunnen zijnquote:Op maandag 11 mei 2020 07:51 schreef Blues het volgende:
[..]
Tell me!
Ooit op de huishoudschool /vorige eeuw jaren 70 custard gemaakt.
Mocht je mee naar huis nemen... mijn vader wilde een hapje proeven, kwam er niet doorheen, liep naar de garage en kwam terug met hamer en beitel
Niet hygiënisch hoor zo direct uit de garagequote:Op maandag 11 mei 2020 07:51 schreef Blues het volgende:
[..]
Tell me!
Ooit op de huishoudschool /vorige eeuw jaren 70 custard gemaakt.
Mocht je mee naar huis nemen... mijn vader wilde een hapje proeven, kwam er niet doorheen, liep naar de garage en kwam terug met hamer en beitel
Dit zijn ze wel hoor, ik heb er 3 op nu trouwens, wil je ook 1?quote:Op maandag 11 mei 2020 10:19 schreef Oceanonix het volgende:
@:Drakin heb je alle toetjes gepost? Of moet ik nog even wachten?
Mijn appeltaart telde niet mee?quote:Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
16 personen, 19 meetellende desserts
ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.quote:
Je hebt 1 dubbel en bent helaas deze vergetenquote:Op maandag 11 mei 2020 18:12 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
Geen probleem, kan gebeurenquote:Op maandag 11 mei 2020 18:12 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
quote:Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
16 personen, 19 meetellende desserts
quote:Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
16 personen, 19 meetellende desserts
Boe, ik mis een foto...post # 73quote:Op maandag 11 mei 2020 18:12 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
Oei, een lastige dit keer!quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:19 schreef Oceanonix het volgende:
de laatste poging. Het is mij dit keer bijzonder moeilijk gemaakt door terugtrekkingen zonder duidelijke verwijzing. Dan wordt de administratie die ik gedurende de hele challenge bijhoudt waardeloos.
[ afbeelding ]
Dat je het nog een keer probeerdequote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:19 schreef Oceanonix het volgende:
de laatste poging. Het is mij dit keer bijzonder moeilijk gemaakt door terugtrekkingen zonder duidelijke verwijzing. Dan wordt de administratie die ik gedurende de hele challenge bijhoudt waardeloos.
[ afbeelding ]
De custard moet je ook meteen in een andere schaal doen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 22:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
Daarna heb ik de custard gemaakt. Voor het eerst en dat ging prima. Of toch niet want toen de pan al 10 minuten van het vuur was, ontstonden er ineens bruine brokjes aangekoekte bodem. De smaak was echter prima.
Ja, dat is gebleken. Ik heb ook constant geroerd. Nou ja, volgende keer beter.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 13:57 schreef marc0871 het volgende:
[..]
De custard moet je ook meteen in een andere schaal doen.
Anders ijlt de warmte van de pan nog door in je custard.
Ik heb mijn chocoladevla meteen in de schaaltjes gegoten, zoals aangeraden, en toen zat er ook al een beetje aangekoekt in de pan.
En ik heb er constant in staan te roeren met een garde.
Oh, en Sandeman.
Ik dacht er laatst nog aan of het nog wel bestond.
Vroeger had je daar die 'mysterieuze' reclame van.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |