Semifreddo! https://www.24kitchen.nl/recepten/semifreddoquote:Op donderdag 7 mei 2020 14:37 schreef Barreltje het volgende:
ohja.. moederdag.. geen dessert ..
tenzij.. ik heb slagroom en een bak vol met aarbeien, bosbesse, frambozen en blauwe druiven. zou ik daar een ijs van kunnen maken
Woah. Geef.quote:Op donderdag 7 mei 2020 18:40 schreef Blues het volgende:
Wie weet maak ik mijn befaamde limoncellomoussetoet
ik ga het gewoon doen.quote:Op donderdag 7 mei 2020 14:17 schreef Lonaa het volgende:
Ik overweeg baklava te maken. Dat staat al jaren op mijn "moet-ik-een-keer-maken"-lijst.
Ik had m al willen maken voor de koekjes, maar ik vond het niet echt een koekje.quote:Op donderdag 7 mei 2020 21:16 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik ga het gewoon doen.![]()
Alles is in huis. uit alle desserts kiezen 2 personen dit.... Hoe dan?
Volgens mij kan dat wel, maar zelfs ook zonder slagroomquote:Op donderdag 7 mei 2020 14:37 schreef Barreltje het volgende:
ohja.. moederdag.. geen dessert ..
tenzij.. ik heb slagroom en een bak vol met aarbeien, bosbesse, frambozen en blauwe druiven. zou ik daar een ijs van kunnen maken
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodigquote:
is dit voordat we beginnen aan de corona kilo's of het moment denken fuck de kilo's?quote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
Ik ben voorquote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
Een past-Corona-meet, als we elkaar weer allemaal mogen treffen.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
La grande CUL bouffe.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:36 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maak er 'vreetmeet" van. Met soepen, kroketten, toeten etc hebben we zeker een weekend nodig
Mag mijn huis ook wel gebruiken hoor. Met een beetje passen en meten kunnen er zeker 8 mensen blijven slapen.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 12:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Groot hotel afhuren, koks naar huis sturen en met z'n allen zelf aan de gang
Ik weet een geweldige villa in Spa. 30 bedden, 2 keukens. Ik zie mogelijkhedenquote:Op vrijdag 8 mei 2020 12:34 schreef Kaatje1 het volgende:
Groot hotel afhuren, koks naar huis sturen en met z'n allen zelf aan de gang
Gemiddeld doen zo'n 15 mensen mee met dit, en tel dan ook nog hun partners erbij die natuurlijk weten hoe lekker alles is en ook mee willen eten.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 12:42 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Mag mijn huis ook wel gebruiken hoor. Met een beetje passen en meten kunnen er zeker 8 mensen blijven slapen.
Heb een 6-pits fornuis met oven, slowcooker en nog een extra combi oven/magnetron en een hele grote koelkast
Ja, zoiets.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 12:48 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik weet een geweldige villa in Spa. 30 bedden, 2 keukens. Ik zie mogelijkheden
Op? en zélf maken? Lange vingers?quote:Op vrijdag 8 mei 2020 15:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
Lange vingers in de supermarkt waren op. Dus toch maar zelf maken.
Bho, vla met karamel en koffiequote:Op zaterdag 9 mei 2020 10:01 schreef Farenji het volgende:
Ik ben eigenlijk helemaal niet van de toetjes. Maar ik ga iets simpels maken wat ik vroeger altijd erg lekker vond, maar waar ik alleen de fabrieksversie van ken: hopjesvla.
Op! Lege schappen in de supermarkt!quote:Op zaterdag 9 mei 2020 09:40 schreef AnneX het volgende:
[..]
Op? en zélf maken? Lange vingers?
# vragen.
Heerlijk, die crumble, wat een goed idee van die kardemom. Ik marineer de rabarberstukjes meestal in wat witte port (of sinaasappelsap)en steranijs. Helaas geen rabarber in huis, maar zodra ik weer rabarber heb gevonden dan ga ik dat ook weer maken, maar helaas dus niet morgen. Soms doe ik nog wat amandelmeel door het crumbledeeg. Ik heb trouwens ooit bij de kringloop een pastry blender https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pastry_blender gekocht, ideaal voor kruimeldeegquote:Op zaterdag 9 mei 2020 09:39 schreef AnneX het volgende:
Ja, goed idee: dessert.
Al weken loop ik langs twee rabarberplanten in de moestuinen van buren, waarvan ieder mag oogsten.
Dus het wordt een rabarber dessert.
Na een crash was het mapje recepten opgelost in cyberspace, dus vanmorgen weer zoeken.
Genoeg leuke ideeën...wat de doorslag gaf was de hoeveelheid rabarber in het recept en een ‘bijzonder’ ingrediënt.
Het wordt deze van Karin kookt...
Alle andere recepten met aardbeien, taartdeeg, havermout, frangipane komen dan nog wel. https://www.kokenmetkarin(...)-rabarbercrumble.pdf
Dat wordt voor een volgende keer. Nu is mijn dessert wel meer CULquote:Op zaterdag 9 mei 2020 16:35 schreef AnneX het volgende:
@:Cat...goed gefikst van lange vingers.
Je had ook bastogne koekjes kunnen doen?
Dat is waar!👍🏼quote:Op zaterdag 9 mei 2020 16:42 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Dat wordt voor een volgende keer. Nu is mijn dessert wel meer CUL
Ik neem haar plekje in en ben begonnen met de voorbereidingen van een dessert dat ik morgen ga afmaken.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 13:58 schreef Blues het volgende:
Ik volg het topic, maar doe zelf dit weekend niet mee
Wat dan?quote:Op zaterdag 9 mei 2020 16:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik neem haar plekje in en ben begonnen met de voorbereidingen van een dessert dat ik morgen ga afmaken.
Geduld tot morgen.quote:
Recept had ik ook gevonden..quote:Op vrijdag 8 mei 2020 10:35 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Volgens mij kan dat wel, maar zelfs ook zonder slagroom
https://www.laurasbakery.nl/aardbeien-bramenijs/
Oeh ook lekkerquote:Op zaterdag 9 mei 2020 17:36 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Recept had ik ook gevonden..
Maar wordt em bij nader inzien TOCH niet.
Ik ga morgen - voor de lunch- dit dessert maken:
https://nordicdiner.net/scandinavian-waffles/
Wat een leuk recept. Ik kende ze nog niet.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 17:36 schreef Barreltje het volgende:
[..]
Recept had ik ook gevonden..
Maar wordt em bij nader inzien TOCH niet.
Ik ga morgen - voor de lunch- dit dessert maken:
https://nordicdiner.net/scandinavian-waffles/
quote:Op zondag 10 mei 2020 13:01 schreef Cat-astrophe het volgende:
Stiekeme foto ‘onder het jurkje’ terwijl ze staat op te stijven
[ afbeelding ]
De vormquote:Op zondag 10 mei 2020 14:27 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ziet er heerlijk uit. Efficiënt wafelijzer, ook. Wat maakt het eigenlijk Noors?
Aha! Die dubbele kende ik niet, maar thuis hadden we wel zo’n enkele wafelvorm.quote:Op zondag 10 mei 2020 14:34 schreef Barreltje het volgende:
[..]
De vorm![]()
En ik kreeg het toen ik in Noorwegen kocht.
Mooie wafels!quote:Op zondag 10 mei 2020 14:19 schreef Barreltje het volgende:
Goed.
Ik maakte dus Noorse wafels..
Gelukkig had ik 11 jaar geleden (!!) Een Noors wafel ijzer gekregen dus dat pakte ik maar eens uit de kast. Het bleek niet eerder gebruikt te zijn (duh)
[ afbeelding ]
Al eerder maakte ik het beslag en dat stond even te rusten
[ afbeelding ]
Daarna aan de slag met het apparaat
[ afbeelding ]
Stapeltje bouwen en met garnituren aan tafel
[ afbeelding ]
Nom!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
![]()
Vanavond nog wat wafels voor dessert
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lekker, gebakken bananen!quote:Op zondag 10 mei 2020 15:18 schreef drakin het volgende:
Mijn dessert
Hoofdingredient was een banaan en ik maakte dit recept: https://dizzybusyandhungry.com/pan-fried-cinnamon-bananas/
Veel te simpel en dus maakte ik er dit recept bij: https://www.lowcarbchef.nl/recept/mascarpone-toetje-met-bessen Maar dan zonder bessen
En samen werd dat dit:
[ afbeelding ]
En nog warm opgegetenquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er goed uit...eigenlijk..eigenlijk moet de siroop 24 uur intrekkenquote:Op zondag 10 mei 2020 16:29 schreef Lonaa het volgende:
Dus, ik had filodeeg dat niet uit de vriezer kwam (en eigenlijk voor boreks is maar hey).
Ondanks he-le-maal geen zin toch maar begonnen. Zodoende wel weinig foto's
Sowieso vind ik foto's maken onder het bereiden altijd matig, zijn mijn foto's matig en ik werk chaotisch, slordig en mijn keuken is klein. Het is dus al-tijd een teringbende.
Zoals te zien.
[ afbeelding ]
De simple syrup stond al op met suiker, water, citroen, kaneel en orange blossom water.
Ik smolt ook boter, deed pistache en amandel in het blenderding en sneed het deeg soort van op maat want het was driehoekig voor sigaarvormige boreks.
[ afbeelding ]
boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-nootjes-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter
Toen 20 minuten in de oven en de simple syrup eroverheen:
[ afbeelding ]
Nu wachten tot het helemaal afgekoeld is. Duurt lang
Ingredienten:quote:Syllabub is een Engels dessert dat dateert uit de 16de eeuw. In die tijd werd het met wijn en geklopte room gemaakt en een hele nacht koel weggezet. De drank scheidde zich dan: smakelijke room bovenop en smakelijke wijn eronder, die men met lange lepels of door een tuitje aan een speciaal glas door de room heen dronk.
Maar ik vind het ook heel lekker op de nieuwerwetse manier: luchtig opgeklopte slagroom met een zurig, licht alcoholisch vruchten-iets erdoorheen geschept.
Het wordt meestal gemaakt met een scheut brandy, citroensap en -rasp en wat foelie of nootmuskaat. Het mengsel wordt een nacht weggezet om te trekken en dan gezeefd en door opgeklopte room geschept.
Ja, I know.quote:Op zondag 10 mei 2020 16:32 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ziet er goed uit...eigenlijk..eigenlijk moet de siroop 24 uur intrekkenmaar ik zou ook niet kunnen wachten. En er blijft vast wel wat over 😉
quote:Op zondag 10 mei 2020 16:23 schreef AnneX het volgende:
@:Barrel : Lekkere wafels met al het verse fruit.
In ons dorp bij lokale festiviteiten worden die bij duizenden gebakken door de dames.
Deeg werd voorheen gemaakt door de lokale broodfabriek.
Nu weet ik niet, ws. andere bakker en men staat dan met 10-12 wafelijzers te werken.
En het wordt gegeten met kaneel en suiker.Ik heb ze daar wel eens gegeten, bij de rommelmarktSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Oh, dat ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]
Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
Envoor de chocolade vla.
😎quote:Op zondag 10 mei 2020 16:47 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Ik heb ze daar wel eens gegeten, bij de rommelmarkt
Dat moet toch, misschien moet er meer siroop overquote:Op zondag 10 mei 2020 16:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ja, I know.maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik.
Ook die zou ik eten.quote:Op zondag 10 mei 2020 17:12 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]
Appeltaart voor mijn moeder gemaakt
Nog meerquote:Op zondag 10 mei 2020 16:56 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat moet toch, misschien moet er meer siroop over
Grapje...maar om dat zeker te weten moet je proeven (eiwitschuim was ook goed op smaakquote:
Ik denk dat het “aftercoronaculweekend” omgezet moet worden naar een week. Gevolgd door een detox/sport weekquote:
Dank.quote:Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]
Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
Envoor de chocolade vla.
Waar heb je dat deeg vandaan?quote:Op zondag 10 mei 2020 16:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ja, I know.maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik.
Rabarber!quote:Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]
Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
Envoor de chocolade vla.
gewoon bij Turkse supermarkt. Kan gewoon in de voorraad kast. Ze hebben verschillende soortenquote:
Alleen al van het kijken kom ik al aanquote:Op zondag 10 mei 2020 19:37 schreef AnneX het volgende:
Mèn...wat was iedereen smakelijk bezig met de toet. 👍🏼
@:Kaatje ook al restaurant waardig.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |