abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_193048959
Ik ben ook met de voorbereidingen begonnen voor mijn bitterkoekjessoufflé.
Het moet er zo uit komen te zien:

Alle ingrediënten bij elkaar

Alvast de bitterkoekjespudding maken, zodat het kan afkoelen (in het recept wordt dat niet gezegd, maar uit ervaring is dat best wel handig)

Straks net voor het eten de eiwitten kloppen, in bakjes doen en bakken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 10 mei 2020 @ 15:14:34 #62
217702 Lonaa
Honger!
pi_193049189
er staat een poging tot pistache/amandel (ik had nie genoeg pistache) baklava in de oven.
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 10 mei 2020 @ 15:18:24 #63
370431 drakin
vurig typje
pi_193049236
Mijn dessert

Hoofdingredient was een banaan en ik maakte dit recept: https://dizzybusyandhungry.com/pan-fried-cinnamon-bananas/

Veel te simpel en dus maakte ik er dit recept bij: https://www.lowcarbchef.nl/recept/mascarpone-toetje-met-bessen Maar dan zonder bessen

En samen werd dat dit:
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Freaks like me drink tea
pi_193049278
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 15:18 schreef drakin het volgende:
Mijn dessert

Hoofdingredient was een banaan en ik maakte dit recept: https://dizzybusyandhungry.com/pan-fried-cinnamon-bananas/

Veel te simpel en dus maakte ik er dit recept bij: https://www.lowcarbchef.nl/recept/mascarpone-toetje-met-bessen Maar dan zonder bessen

En samen werd dat dit:
[ afbeelding ]
Lekker, gebakken bananen!
  zondag 10 mei 2020 @ 15:33:30 #65
370431 drakin
vurig typje
pi_193049347
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 15:23 schreef Yinny het volgende:

[..]

Lekker, gebakken bananen!
En nog warm opgegeten :Y)
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Freaks like me drink tea
pi_193049387
Ik ging dus chocoladevla maken.

Ingrediënten



Ik had ze al afgewogen en gemengd, voordat ik er aan dacht om foto's te maken.

Pannetje melk aan de kook brengen



Met een beetje melk een papje gemaakt



Papje bij de kokende melk



Roeren terwijl het bindt

>Foto vergeten<

Vla in schaaltjes en een stukje folie erop tegen velvorming



Staan nu af te koelen in de koelkast.

Straks resultaat met een klodder slagroom erop.
pi_193049749
Dus rabarber crumble met een twitch.

Recept van Karin https://www.kokenmetkarin(...)rumble-met-kardemom/ en toen had Doedezemaar nog wat aanvullende opmerkingen.
Edit: kruimeldeeg gemaakt half bloem/ half amandelmeel.
Dus mengde ik de 100 suiker met sinasappelzest en gember, deed de rabarber erin en was het veels te nat.🤪
Alsnog álles in de ovenschaal en 35 min laten sudderen.
Het staat nu af te koelen: het is vast een rabarbermarmelade met wat verzopen deegkruimels.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_193049825
@Barrel : Lekkere wafels met al het verse fruit.

In ons dorp bij lokale festiviteiten worden die bij duizenden gebakken door de dames.
Deeg werd voorheen gemaakt door de lokale broodfabriek.
Nu weet ik niet, ws. andere bakker en men staat dan met 10-12 wafelijzers te werken.
En het wordt gegeten met kaneel en suiker.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 10 mei 2020 @ 16:29:04 #69
217702 Lonaa
Honger!
pi_193049881
Dus, ik had filodeeg dat niet uit de vriezer kwam (en eigenlijk voor boreks is maar hey).
Ondanks he-le-maal geen zin toch maar begonnen. Zodoende wel weinig foto's :+

Sowieso vind ik foto's maken onder het bereiden altijd matig, zijn mijn foto's matig en ik werk chaotisch, slordig en mijn keuken is klein. Het is dus al-tijd een teringbende.

Zoals te zien.

De simple syrup stond al op met suiker, water, citroen, kaneel en orange blossom water.

Ik smolt ook boter, deed pistache en amandel in het blenderding en sneed het deeg soort van op maat want het was driehoekig voor sigaarvormige boreks.



boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-nootjes-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter

Toen 20 minuten in de oven en de simple syrup eroverheen:


Nu wachten tot het helemaal afgekoeld is. Duurt lang ;(
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193049929
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:29 schreef Lonaa het volgende:
Dus, ik had filodeeg dat niet uit de vriezer kwam (en eigenlijk voor boreks is maar hey).
Ondanks he-le-maal geen zin toch maar begonnen. Zodoende wel weinig foto's :+

Sowieso vind ik foto's maken onder het bereiden altijd matig, zijn mijn foto's matig en ik werk chaotisch, slordig en mijn keuken is klein. Het is dus al-tijd een teringbende.

Zoals te zien.
[ afbeelding ]
De simple syrup stond al op met suiker, water, citroen, kaneel en orange blossom water.

Ik smolt ook boter, deed pistache en amandel in het blenderding en sneed het deeg soort van op maat want het was driehoekig voor sigaarvormige boreks.

[ afbeelding ]

boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-nootjes-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter-filo-boter

Toen 20 minuten in de oven en de simple syrup eroverheen:
[ afbeelding ]

Nu wachten tot het helemaal afgekoeld is. Duurt lang ;(
Ziet er goed uit...eigenlijk..eigenlijk moet de siroop 24 uur intrekken ;) maar ik zou ook niet kunnen wachten. En er blijft vast wel wat over 😉
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 10 mei 2020 @ 16:36:21 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193049959
Mijn dessert werd dus syllabub.
Daartoe geinspireerd door een recept en verhaaltje van Yvette van Boven in het Volkskrant Magazine van gisteren.
Haar verhaal en recept (voor 4 porties, door mij door 2 gedeeld voor 2 porties):

quote:
Syllabub is een Engels dessert dat dateert uit de 16de eeuw. In die tijd werd het met wijn en geklopte room gemaakt en een hele nacht koel weggezet. De drank scheidde zich dan: smakelijke room bovenop en smakelijke wijn eronder, die men met lange lepels of door een tuitje aan een speciaal glas door de room heen dronk.
Maar ik vind het ook heel lekker op de nieuwerwetse manier: luchtig opgeklopte slagroom met een zurig, licht alcoholisch vruchten-iets erdoorheen geschept.
Het wordt meestal gemaakt met een scheut brandy, citroensap en -rasp en wat foelie of nootmuskaat. Het mengsel wordt een nacht weggezet om te trekken en dan gezeefd en door opgeklopte room geschept.
Ingredienten:


Voor de syllabubmix:
de fijngeraspte schil van 1 citroen, plus wat extra voor de garnering
zeker 500 gram aardbeien in kwarten
klein glaasje, 100 ml rosé
2 eetl. fijne suiker
stukje foelie, fijngemalen in de vijzel.


Nachtje afgedekt in de koelkast bewaren.


Voor de syllabub:
300 ml slagroom
60 gram suiker
de iets uitgelekte syllabubmix
versgeraspte nootmuskaat

Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Zeef de syllabubmix, (drink het sap snel op!) en spatel bijna alles door de geklopte room, bewaar wat aardbeien voor het opmaakgerecht. Schep de lobbige room in 4 glazen, rasp er wat nootmuskaat en citroenschil over en dien het dessert meteen op.



Resultaat:


:9

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 10-05-2020 17:09:21 (typefout) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 10 mei 2020 @ 16:36:31 #72
217702 Lonaa
Honger!
pi_193049961
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:32 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ziet er goed uit...eigenlijk..eigenlijk moet de siroop 24 uur intrekken ;) maar ik zou ook niet kunnen wachten. En er blijft vast wel wat over 😉
Ja, I know. ;( maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193050050
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪

Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En _O_ voor de chocolade vla.
pi_193050110
Wat heerlijk allemaal hoor ^O^
pi_193050114
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:23 schreef AnneX het volgende:
@:Barrel : Lekkere wafels met al het verse fruit.

In ons dorp bij lokale festiviteiten worden die bij duizenden gebakken door de dames.
Deeg werd voorheen gemaakt door de lokale broodfabriek.
Nu weet ik niet, ws. andere bakker en men staat dan met 10-12 wafelijzers te werken.
En het wordt gegeten met kaneel en suiker.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb ze daar wel eens gegeten, bij de rommelmarkt O+
pi_193050127
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]

Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En _O_ voor de chocolade vla.
Oh, dat ziet er heerlijk uit
pi_193050142
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:47 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik heb ze daar wel eens gegeten, bij de rommelmarkt O+
😎
pi_193050253
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:36 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja, I know. ;( maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik. :7
Dat moet toch, misschien moet er meer siroop over ;)
We have far more in common than that which devides us..
pi_193050454


Appeltaart voor mijn moeder gemaakt
pi_193050473
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 17:12 schreef Sarabi het volgende:
[ afbeelding ]

Appeltaart voor mijn moeder gemaakt
Ook die zou ik eten.
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 10 mei 2020 @ 17:15:42 #81
370431 drakin
vurig typje
pi_193050499
Nog een dessertje gemaakt :Y)

Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Freaks like me drink tea
pi_193050518
Bij mij staat de baklava in de oven. Siroopje staat af te koelen.

Dus ik heb nu pauze. :D
  zondag 10 mei 2020 @ 17:28:23 #83
217702 Lonaa
Honger!
pi_193050644
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:56 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Dat moet toch, misschien moet er meer siroop over ;)
Nog meer :o
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193050678
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 17:28 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Nog meer :o
Grapje...maar om dat zeker te weten moet je proeven (eiwitschuim was ook goed op smaak :P )
We have far more in common than that which devides us..
pi_193050989
@Lonaa ...Overigens ziet het aanrecht hier er ook niet uit.
Veel kasten en (té) weinig werkoppervlak.
Heb je de afwas gezien in de spoiler? (8>
  zondag 10 mei 2020 @ 18:23:44 #86
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_193051331
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 17:13 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ook die zou ik eten.
Ik zou alles proeven :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_193051363
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 18:23 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik zou alles proeven :9
Ik denk dat het “aftercoronaculweekend” omgezet moet worden naar een week. Gevolgd door een detox/sport week
We have far more in common than that which devides us..
pi_193051440
De vla was uit de koelkast bijna pudding.
Verse slagroom geklopt.



Vla met een lekkere klodder slagroom

pi_193051454
De soufflé staat in de oven, maar ik ben bang dat het puddinkjes worden 8)7
pi_193051852
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]

Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En _O_ voor de chocolade vla.
Dank.

Bij jou moest ik even kijken wat het ook alweer was :@
Het ziet er misschien niet zo uit, maar ik geloof vast dat het lekker is :Y

Wel een hoop citrussmaken, met kardemom, sinaasappel en gember.
Erg fris zoet-zuur?

Kaneel combineert ook heel goed met rabarber.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')