abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_193052479
mijn project was het maken van baklava


het eerste laagje


bijna klaar met laagjes maken


ingesneden en gebakken en voorzien van siroop


laatste nootjes erop


lekker! :9
  zondag 10 mei 2020 @ 19:54:45 #102
217702 Lonaa
Honger!
pi_193052585
Die van jou zijn fotogenieker dan de mijne.

heb net ook geproefd, hier ook lekker :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193052629
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:54 schreef Lonaa het volgende:
Die van jou zijn fotogenieker dan de mijne.

heb net ook geproefd, hier ook lekker :9
de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.
  zondag 10 mei 2020 @ 19:58:33 #104
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_193052632
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 18:31 schreef marc0871 het volgende:
De vla was uit de koelkast bijna pudding.
Verse slagroom geklopt.

[ afbeelding ]

Vla met een lekkere klodder slagroom

[ afbeelding ]
:D
Zou proeven.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  zondag 10 mei 2020 @ 20:05:00 #105
217702 Lonaa
Honger!
pi_193052722
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.
waarom zo lang?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193052744
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:05 schreef Lonaa het volgende:

[..]

waarom zo lang?
Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd. :D
En er stond tot goudbruin en dat was pas na die 2 uur. :X
  zondag 10 mei 2020 @ 20:08:54 #107
217702 Lonaa
Honger!
pi_193052771
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:06 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd. :D
En er stond tot goudbruin en dat was pas na die 2 uur. :X
hehehe, fair enough.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193052821
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:58 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

:D
Zou proeven.
Was proefwaardig.
Denk aan Den Eelder met iets meer cacao.
De smaak is iets donkerder.

pi_193052889
De ingredienten

Aardbeien in vieren gesneden

Rabarber in iets meer als aanhangend water met de lichtbruine basterdsuiker en de vanille suiker (ik had geen vanille stokje) +/- 15 min. op half hoog vuur

Aardbeien en limoen erbij, even de kook erover en dan uitzetten.

Klaar :)
pi_193052893
Wat ziet alles er lekker uit! Soufflé heb ik 1x geprobeerd, wat een mislukking. Nooit weer :'). Baklava kreeg ik jaren van een collega, dat kan ik zelf ook niet evenaren.
Dus ik deed wat simpels: ik maakte aardbei rabarber crumble. Eerst in de tuin op zoek naar goede stengels.

Dit is wel genoeg.

De ingrediënten.

Rabarber met suiker en een beetje vocht van de aardbeien even koken.

Aardbeien erbij.

Daarna nog custard poeder erbij en in de ovenschaal. Toen heb ik de crumble gemaakt. Dat lukt mij nooit zo mooi met plantaardige boter als met roomboter helaas. Crumble op de aardbei rabarber prut en daarna in de oven.

Klaar!

Aanvallen :)
pi_193052933
Zoooo die baklava :9

En die van Kaatje is idd restaurantwaardig zo mooi!

En echte rabarber :9

Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! :')
pi_193052953
Voedselfotografie is echt een kunst. Ik vind de plaatjes in kookboeken steeds knapper :D
  zondag 10 mei 2020 @ 20:23:15 #113
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193052963
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Zoooo die baklava :9

En die van Kaatje is idd restaurantwaardig zo mooi!

En echte rabarber :9

Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! :')
Dat heb ik dus ook, ga liever voor een kaasdessert of een kop thee. Maar het ziet er allemaal lekker uit. Zelfs de toeten op basis van amandel
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 10 mei 2020 @ 20:24:36 #114
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193052975
3x een rabarberdessert. Zou het in het seizoen zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 10 mei 2020 @ 20:26:48 #115
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193053014
quote:
11s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:24 schreef golfer het volgende:
3x een rabarberdessert. Zou het in het seizoen zijn?
Ik had gister speciaal rabarbermoes gemaakt, helemaal vergeten _O-
We have far more in common than that which devides us..
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 10 mei 2020 @ 20:27:39 #116
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193053023
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:

Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! :')
Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmens :N

Het ziet er allemaal prachtig uit, maar er zit niks tussen waarvan ik trek krijg :@ (zelfs niet nu ik gestopt ben met roken :') )
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193053061
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:22 schreef Hupje het volgende:
Voedselfotografie is echt een kunst. Ik vind de plaatjes in kookboeken steeds knapper :D
Dat is inderdaad niet eenvoudig.
Zeker niet uit de losse pols met een smartphone.
Licht, schaduwen, de hoek, van hoe ver.

Vergeet ook niet dat die fotografen betere camera's, tig lenzen, statieven, allerlei filters en verlichting hebben, om precies dat shot te maken.
Maar ook die maken er misschien wel 30, waar er uiteindelijk misschien 1 of 2 het halen.

Maar ik heb al slechtere foto?s gezien, hoor. En gemaakt.
We gaan vooruit ^O^
pi_193053079
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:48 schreef Oceanonix het volgende:
mijn project was het maken van baklava

[ afbeelding ]
het eerste laagje

[ afbeelding ]
bijna klaar met laagjes maken

[ afbeelding ]
ingesneden en gebakken en voorzien van siroop

[ afbeelding ]
laatste nootjes erop

[ afbeelding ]
lekker! :9
Wow :9
  zondag 10 mei 2020 @ 20:31:13 #119
217702 Lonaa
Honger!
pi_193053093
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:27 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmens :N

Het ziet er allemaal prachtig uit, maar er zit niks tussen waarvan ik trek krijg :@ (zelfs niet nu ik gestopt ben met roken :') )
ik ook alleen maar van de baklava. :')
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193053097
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:12 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Was proefwaardig.
Denk aan Den Eelder met iets meer cacao.
De smaak is iets donkerder.

[ afbeelding ]
Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar.
Liters gegeten vroegah :)
pi_193053130
en vergeet bij voedsel fotografie dat het eindresultaat ook lang niet altijd eetbaar is.
Haarlak voor meer glans. Niet gaar voor meer kleur. :r
pi_193053162
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:31 schreef Blues het volgende:

[..]

Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar.
Liters gegeten vroegah :)
Nee. We missen er nog een.
@Farenji ging voor de hopjesvla.
Maar ik wil tzt ook wel een poging wagen.

[ Bericht 5% gewijzigd door marc0871 op 10-05-2020 20:42:31 ]
pi_193053192
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:33 schreef Oceanonix het volgende:
en vergeet bij voedsel fotografie dat het eindresultaat ook lang niet altijd eetbaar is.
Haarlak voor meer glans. Niet gaar voor meer kleur. :r
Echt wel.
Alles voor het plaatje.

Soms komt er eens een docu voorbij, waar je een kijkje achter de schermen krijgt.
Best wel leerzaam.
pi_193053370
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:35 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Nee. We missen er nog een.
@:Farenji ging voor de hopjesvla.
Maar ik wil tzt ook wel een poging wagen.
Ah :D ik wist dat ik t ergens had gelezen!
pi_193053611
Mijn hopjesvla is niet helemaal wat ik ervan gehoopt had. De smaak is prima, heel lekker zelfs, maar de structuur is nogal meh... Ik vind hem te dik, en tot overmaat van ramp zitten er dikke klonten in... Misschien komt dat doordat ik ipv maizena aardappelzetmeel heb gebruikt, en misschien wel te veel? Heb voor de rest letterlijk het recept uit "het nieuwe Haagse kookboek" gevolgd, toch wel een autoriteit dacht ik.

Toch foto's.

Suiker smelten...



Tot het mooie karamel is.



Met melk erbij wordt dat natuurlijk karamelk.



Eidooiers + bindmiddel erdoorheen roeren, en dan flink sterke espresso erbij.



Room erbij, en koken tot ie "gloep" gaat zeggen.



Af laten koelen, en serveren met opgeklopt eiwit.



Ondanks de klonten toch best te eten, maar ook behoorlijk machtig! :o
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')