de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.quote:Op zondag 10 mei 2020 19:54 schreef Lonaa het volgende:
Die van jou zijn fotogenieker dan de mijne.
heb net ook geproefd, hier ook lekker
quote:Op zondag 10 mei 2020 18:31 schreef marc0871 het volgende:
De vla was uit de koelkast bijna pudding.
Verse slagroom geklopt.
[ afbeelding ]
Vla met een lekkere klodder slagroom
[ afbeelding ]
waarom zo lang?quote:Op zondag 10 mei 2020 19:58 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.
Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd.quote:
hehehe, fair enough.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:06 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd.![]()
En er stond tot goudbruin en dat was pas na die 2 uur.
Dat heb ik dus ook, ga liever voor een kaasdessert of een kop thee. Maar het ziet er allemaal lekker uit. Zelfs de toeten op basis van amandelquote:Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Zoooo die baklava
En die van Kaatje is idd restaurantwaardig zo mooi!
En echte rabarber
Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!!
Ik had gister speciaal rabarbermoes gemaakt, helemaal vergetenquote:Op zondag 10 mei 2020 20:24 schreef golfer het volgende:
3x een rabarberdessert. Zou het in het seizoen zijn?
Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmensquote:Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!!
Dat is inderdaad niet eenvoudig.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:22 schreef Hupje het volgende:
Voedselfotografie is echt een kunst. Ik vind de plaatjes in kookboeken steeds knapper
Wowquote:Op zondag 10 mei 2020 19:48 schreef Oceanonix het volgende:
mijn project was het maken van baklava
[ afbeelding ]
het eerste laagje
[ afbeelding ]
bijna klaar met laagjes maken
[ afbeelding ]
ingesneden en gebakken en voorzien van siroop
[ afbeelding ]
laatste nootjes erop
[ afbeelding ]
lekker!
ik ook alleen maar van de baklava.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:27 schreef DJMO het volgende:
[..]
Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmens![]()
Het ziet er allemaal prachtig uit, maar er zit niks tussen waarvan ik trek krijg(zelfs niet nu ik gestopt ben met roken
)
Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:12 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Was proefwaardig.
Denk aan Den Eelder met iets meer cacao.
De smaak is iets donkerder.
[ afbeelding ]
Nee. We missen er nog een.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:31 schreef Blues het volgende:
[..]
Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar.
Liters gegeten vroegah
Echt wel.quote:Op zondag 10 mei 2020 20:33 schreef Oceanonix het volgende:
en vergeet bij voedsel fotografie dat het eindresultaat ook lang niet altijd eetbaar is.
Haarlak voor meer glans. Niet gaar voor meer kleur.
Ahquote:Op zondag 10 mei 2020 20:35 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Nee. We missen er nog een.
@:Farenji ging voor de hopjesvla.
Maar ik wil tzt ook wel een poging wagen.
Aan ile flottante heb ik me een keer helemaal misselijk gegeten toen ik met mijn ouders in een frans hotel was waar het "a volonté" werd geserveerd, maw "all you can eat". Het was superlekker, ze bleven maar opscheppen, maar ik heb het daarna nooit meer gegeten.quote:Op zondag 10 mei 2020 19:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Het was best lekker (ik ben meer van een kaas dessert) en leuk om te maken.
île flottante
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik wil hier vanuit gaanquote:Op zondag 10 mei 2020 20:57 schreef Farenji het volgende:
Mijn hopjesvla is niet helemaal wat ik ervan gehoopt had. De smaak is prima, heel lekker zelfs, maar de structuur is nogal meh... Ik vind hem te dik, en tot overmaat van ramp zitten er dikke klonten in... Misschien komt dat doordat ik ipv maizena aardappelzetmeel heb gebruikt, en misschien wel te veel? Heb voor de rest letterlijk het recept uit "het nieuwe Haagse kookboek" gevolgd, toch wel een autoriteit dacht ik.
Toch foto's.
Suiker smelten...
[ afbeelding ]
Tot het mooie karamel is.
[ afbeelding ]
Met melk erbij wordt dat natuurlijk karamelk.
[ afbeelding ]
Eidooiers + bindmiddel erdoorheen roeren, en dan flink sterke espresso erbij.
[ afbeelding ]
Room erbij, en koken tot ie "gloep" gaat zeggen.
[ afbeelding ]
Af laten koelen, en serveren met opgeklopt eiwit.
[ afbeelding ]
Ondanks de klonten toch best te eten, maar ook behoorlijk machtig!
T is vrij simpel. Mij was ooit eens gezegd dat het een enorm werk was, viel heel erg mee. Geen techniek was nieuw. Sommige recepten hebben er nog caramel overheen, maar dat leek me extreem zoet. Daarom gisteren rabarbermoes gemaakt...en compleet vergetenquote:Op zondag 10 mei 2020 21:12 schreef Farenji het volgende:
[..]
Aan ile flottante heb ik me een keer helemaal misselijk gegeten toen ik met mijn ouders in een frans hotel was waar het "a volonté" werd geserveerd, maw "all you can eat". Het was superlekker, ze bleven maar opscheppen, maar ik heb het daarna nooit meer gegeten.
Toch weer een keer proberen, nu ik dit zie.
Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:19 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Ik wil hier vanuit gaan
https://coquinaria.nl/vier-keer-vla/#hopjesvla
Ik denk dat je een verkeerde volgorde hebt gebruikt met het ei.
Je had eerst het ei door je zetmeelbron (aardappel) moeten roeren en dan met wat hete melk familie moeten maken, voordat je het mengsel bij de melk doet.
Nu is het ei eerst een geklutst ei geworden.
Oh, maar dat is makkelijk.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:22 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
T is vrij simpel. Mij was ooit eens gezegd dat het een enorm werk was, viel heel erg mee. Geen techniek was nieuw. Sommige recepten hebben er nog caramel overheen, maar dat leek me extreem zoet. Daarom gisteren rabarbermoes gemaakt...en compleet vergeten
SPOILER: ProcesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tadaaaaaaaaa, fluweelzacht en superromig citroenpuddinkje!
Let me see you stripped down to the bone
Op de foto lijkt ie ook wel erg dik. Maar dat vertekent misschien. Mijn vla is heet nog prima schenkbaar en dikt pas in bij afkoelen.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:26 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet.
Ik had overigens van te voren gegoogeld en ik las dat aardappelzetmeel en maizena inwisselbaar zou moeten zijn, ook qua bindkracht, en dat aardappelzetmeel zelfs een mooier glanzend resultaat zou geven.
Op welke snelheid staat de mixer dan?quote:Op zondag 10 mei 2020 19:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
De slagroom wordt bij het kloppen steeds boter. Vier pogingen gedaan![]()
Ik ben er klaar mee. Dan maar trifle zonder room hoor.
Recept bewaard. Die ga ik een keer maken.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:19 schreef marc0871 het volgende:
https://coquinaria.nl/vier-keer-vla/#hopjesvla
Ik heb dit recept gevolgd, is wat machtiger met eidooiers (en eiwitten) en room:quote:Op zondag 10 mei 2020 21:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Recept bewaard. Die ga ik een keer maken.
Lijkt er toch op alsof het ergens veel te hard is gegaan.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:26 schreef Farenji het volgende:
[..]
Dat heb ik ook gedaan, zo stond het ook in het recept. Maar misschien had ik er wat meer melk doorheen moeten roeren, of beter roeren ofzo, ik weet het niet.
Ik had overigens van te voren gegoogeld en ik las dat aardappelzetmeel en maizena inwisselbaar zou moeten zijn, ook qua bindkracht, en dat aardappelzetmeel zelfs een mooier glanzend resultaat zou geven.
Staat er toch heel logisch in.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:35 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik heb dit recept gevolgd, is wat machtiger met eidooiers (en eiwitten) en room:
[ afbeelding ]
Voor hartige sauzen vind ik het erg goed werken, het bindt helder en wordt niet zo'n papje zoals met maizena en het heeft ook minder bijsmaak.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:36 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Lijkt er toch op alsof het ergens veel te hard is gegaan.
Misschien toch het aardappelzetmeel? (Sorry, blijf het toch een rare keuze vinden)
Ik ben toch al geen fan van aardappelzetmeel.
Ik krijg er altijd glibberige klonten van in mijn sauzen![]()
Het lijkt ook sneller en sterker te binden dan allesbinder, bloem of maizena.
Ik ken deze versie met gebakken eiwit niet. Die met de gepocheerde eiwitten had ik voor het eerst gegeten zonder te weten wat het was, het leek op vanillevla met slagroom, maar bleek veel lekkerder!quote:Op zondag 10 mei 2020 19:32 schreef Kaatje1 het volgende:
Het was best lekker (ik ben meer van een kaas dessert) en leuk om te maken.
île flottante
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb zo'n pakje in de kast staan en had geen idee wat ik ermee moest doen. Dank voor deze tip.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:40 schreef Farenji het volgende:
[..]
Voor hartige sauzen vind ik het erg goed werken, het bindt helder en wordt niet zo'n papje zoals met maizena en het heeft ook minder bijsmaak.
Dat heb ik wel eens gehad met een staafmixer.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:31 schreef AnneX het volgende:
[..]
Op welke snelheid staat de mixer dan?
Misschien op te hoge snelheid? Of ongeduldig?
Wel jammer!
dat is nummer 3quote:Op zondag 10 mei 2020 21:56 schreef drakin het volgende:
Ik heb nog een dessert gemaakt:
[ afbeelding ]
Sinaasappel-citroen eigen bedenksel
[ afbeelding ]
Zal ik nog een 4e maken?quote:
Allemaal hele kleine dessertjesquote:
Berk!quote:Op zondag 10 mei 2020 21:20 schreef Zilverberk het volgende:
Ik heb wel wat gekookt (karamelvla), maar niks gefotografeerd. Die vla is niet erg fotogeniek, dus daar missen jullie weinig aan.
Al mijn desserts zijn trouwens koolhydraatarm, het randje "suiker" op het glas is sukrin, een bruine suiker vervanger, en echt een hele lekkere ook nogquote:
Ik kwam zoveel verschillende mogelijkheden tegen dat ik voor de zekerheid een failproof recept heb gekozen. Zou ik het nog een keer maken zou ik een lastiger versie proberen.quote:Op zondag 10 mei 2020 21:43 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik ken deze versie met gebakken eiwit niet. Die met de gepocheerde eiwitten had ik voor het eerst gegeten zonder te weten wat het was, het leek op vanillevla met slagroom, maar bleek veel lekkerder!
Goed, nou ben je aan het opscheppenquote:Op zondag 10 mei 2020 22:59 schreef drakin het volgende:
En
6e dessert voor overmorgen dan ook maar meteen
kaneelcustard
[ afbeelding ]
Ik had desserts bedacht, dan moest ik wel meedoen he? Maar het was ook makkelijk te combineren een paar desserts. En mini dessertjes die eerste 2 en hele lieve kleine koffiekopjesquote:
Snap ik.quote:Op zondag 10 mei 2020 23:08 schreef drakin het volgende:
[..]
Ik had desserts bedacht, dan moest ik wel meedoen he? Maar het was ook makkelijk te combineren een paar desserts. En mini dessertjes die eerste 2 en hele lieve kleine koffiekopjes
Niet alles door mij alleen gegeten en ook voor komende dagen.quote:
Tell me!quote:
Haha..zou ook een actie van mijn vader kunnen zijnquote:Op maandag 11 mei 2020 07:51 schreef Blues het volgende:
[..]
Tell me!
Ooit op de huishoudschool /vorige eeuw jaren 70 custard gemaakt.
Mocht je mee naar huis nemen... mijn vader wilde een hapje proeven, kwam er niet doorheen, liep naar de garage en kwam terug met hamer en beitel![]()
Niet hygiënisch hoor zo direct uit de garagequote:Op maandag 11 mei 2020 07:51 schreef Blues het volgende:
[..]
Tell me!
Ooit op de huishoudschool /vorige eeuw jaren 70 custard gemaakt.
Mocht je mee naar huis nemen... mijn vader wilde een hapje proeven, kwam er niet doorheen, liep naar de garage en kwam terug met hamer en beitel![]()
Dit zijn ze wel hoor, ik heb er 3 op nu trouwens, wil je ook 1?quote:Op maandag 11 mei 2020 10:19 schreef Oceanonix het volgende:
@:Drakin heb je alle toetjes gepost? Of moet ik nog even wachten?
Mijn appeltaart telde niet mee?quote:Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
16 personen, 19 meetellende desserts
Je hebt 1 dubbel en bent helaas deze vergetenquote:Op maandag 11 mei 2020 18:12 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
Geen probleem, kan gebeurenquote:Op maandag 11 mei 2020 18:12 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
quote:Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
16 personen, 19 meetellende desserts
quote:Op maandag 11 mei 2020 17:50 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
16 personen, 19 meetellende desserts
Boe, ik mis een foto...post # 73quote:Op maandag 11 mei 2020 18:12 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik had 18 foto's gebruikt en niet 19. Foutje. Sorry.
Oei, een lastige dit keer!quote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:19 schreef Oceanonix het volgende:
de laatste poging. Het is mij dit keer bijzonder moeilijk gemaakt door terugtrekkingen zonder duidelijke verwijzing. Dan wordt de administratie die ik gedurende de hele challenge bijhoudt waardeloos.
[ afbeelding ]
Dat je het nog een keer probeerdequote:Op dinsdag 12 mei 2020 18:19 schreef Oceanonix het volgende:
de laatste poging. Het is mij dit keer bijzonder moeilijk gemaakt door terugtrekkingen zonder duidelijke verwijzing. Dan wordt de administratie die ik gedurende de hele challenge bijhoudt waardeloos.
[ afbeelding ]
De custard moet je ook meteen in een andere schaal doen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 22:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
Daarna heb ik de custard gemaakt. Voor het eerst en dat ging prima. Of toch niet want toen de pan al 10 minuten van het vuur was, ontstonden er ineens bruine brokjes aangekoekte bodem. De smaak was echter prima.
Ja, dat is gebleken. Ik heb ook constant geroerd. Nou ja, volgende keer beter.quote:Op vrijdag 15 mei 2020 13:57 schreef marc0871 het volgende:
[..]
De custard moet je ook meteen in een andere schaal doen.
Anders ijlt de warmte van de pan nog door in je custard.
Ik heb mijn chocoladevla meteen in de schaaltjes gegoten, zoals aangeraden, en toen zat er ook al een beetje aangekoekt in de pan.
En ik heb er constant in staan te roeren met een garde.
Oh, en Sandeman.
Ik dacht er laatst nog aan of het nog wel bestond.
Vroeger had je daar die 'mysterieuze' reclame van.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |