abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 10 mei 2020 @ 19:20:04 #91
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_193052084
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:36 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja, I know. ;( maar ik kan wel vast stukje proeven, vind ik. :7
Waar heb je dat deeg vandaan? O+
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  zondag 10 mei 2020 @ 19:20:36 #92
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_193052093
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 16:42 schreef AnneX het volgende:
Afgekoeld en opgestijfd - godenzij dank - en heerlijk met allerlei vleug van sinasappel en gember.
Foto voor de collage 🤪 [ link | afbeelding ]

Even teruglezen, want ik zag dat golfer ook even losging!
En _O_ voor de chocolade vla.
Rabarber! O+
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  zondag 10 mei 2020 @ 19:28:08 #93
217702 Lonaa
Honger!
pi_193052205
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:20 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Waar heb je dat deeg vandaan? O+
gewoon bij Turkse supermarkt. Kan gewoon in de voorraad kast. Ze hebben verschillende soorten
Sterkheidsbaas van alles.
  zondag 10 mei 2020 @ 19:30:59 #94
217702 Lonaa
Honger!
pi_193052234
Yufka vellen heten ze
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193052238
Deel 3: eindresultaat


Het was het tweede dessert van een vier gangen diner, ben al een half uur bezig mijn portie op te krijgen. _O- Hapje voor hapje O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_193052250
Het was best lekker (ik ben meer van een kaas dessert) en leuk om te maken.

île flottante



We have far more in common than that which devides us..
pi_193052290
Nou, het was gelukkig toch nog een beetje omhoog gekomen!

De vervolgstappen:
Eiwitten stijf kloppen

Banketbakkersroom loskloppen...het was nogal massief, dus nog 2 eetlepels melk toegevoegd. Anders was het echt niet te mengen, nu was het nog steeds lastig. Eerst een beetje eiwit bij het room, dan de room bij de eiwitten...heel voorzichtig spatelen

In de goed beboterde, besuikerde, gekoelde soufflé bakjes (in het recept stond geen maat, maar zou genoeg voor 4 moeten zijn). Mijn beslag was niet genoeg voor 3 bakjes (ik denk te groot). Au bain marie in de oven...

Ik was dus bang dat ze niet rezen, gelukkig wel, hoewel niet zo mooi als op het plaatje

Smaak: veels te zoet helaas, niet voor herhaling vatbaar.
pi_193052327
Mèn...wat was iedereen smakelijk bezig met de toet. 👍🏼

@Kaatje ook al restaurant waardig. :Y)
pi_193052401
quote:
1s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:37 schreef AnneX het volgende:
Mèn...wat was iedereen smakelijk bezig met de toet. 👍🏼

@:Kaatje ook al restaurant waardig. :Y)
Alleen al van het kijken kom ik al aan
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 10 mei 2020 @ 19:47:26 #100
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193052470
De slagroom wordt bij het kloppen steeds boter. Vier pogingen gedaan :(
Ik ben er klaar mee. Dan maar trifle zonder room hoor.
Spoilers!
pi_193052479
mijn project was het maken van baklava


het eerste laagje


bijna klaar met laagjes maken


ingesneden en gebakken en voorzien van siroop


laatste nootjes erop


lekker! :9
  zondag 10 mei 2020 @ 19:54:45 #102
217702 Lonaa
Honger!
pi_193052585
Die van jou zijn fotogenieker dan de mijne.

heb net ook geproefd, hier ook lekker :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193052629
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:54 schreef Lonaa het volgende:
Die van jou zijn fotogenieker dan de mijne.

heb net ook geproefd, hier ook lekker :9
de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.
  zondag 10 mei 2020 @ 19:58:33 #104
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_193052632
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 18:31 schreef marc0871 het volgende:
De vla was uit de koelkast bijna pudding.
Verse slagroom geklopt.

[ afbeelding ]

Vla met een lekkere klodder slagroom

[ afbeelding ]
:D
Zou proeven.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  zondag 10 mei 2020 @ 20:05:00 #105
217702 Lonaa
Honger!
pi_193052722
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

de mijne heeft 2 uur in de oven gestaan op 170°C. Die is vooral wat bruiner.
waarom zo lang?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193052744
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:05 schreef Lonaa het volgende:

[..]

waarom zo lang?
Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd. :D
En er stond tot goudbruin en dat was pas na die 2 uur. :X
  zondag 10 mei 2020 @ 20:08:54 #107
217702 Lonaa
Honger!
pi_193052771
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:06 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Ben een keer braaf geweest en een recept gevolgd. :D
En er stond tot goudbruin en dat was pas na die 2 uur. :X
hehehe, fair enough.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193052821
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:58 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

:D
Zou proeven.
Was proefwaardig.
Denk aan Den Eelder met iets meer cacao.
De smaak is iets donkerder.

pi_193052889
De ingredienten

Aardbeien in vieren gesneden

Rabarber in iets meer als aanhangend water met de lichtbruine basterdsuiker en de vanille suiker (ik had geen vanille stokje) +/- 15 min. op half hoog vuur

Aardbeien en limoen erbij, even de kook erover en dan uitzetten.

Klaar :)
pi_193052893
Wat ziet alles er lekker uit! Soufflé heb ik 1x geprobeerd, wat een mislukking. Nooit weer :'). Baklava kreeg ik jaren van een collega, dat kan ik zelf ook niet evenaren.
Dus ik deed wat simpels: ik maakte aardbei rabarber crumble. Eerst in de tuin op zoek naar goede stengels.

Dit is wel genoeg.

De ingrediënten.

Rabarber met suiker en een beetje vocht van de aardbeien even koken.

Aardbeien erbij.

Daarna nog custard poeder erbij en in de ovenschaal. Toen heb ik de crumble gemaakt. Dat lukt mij nooit zo mooi met plantaardige boter als met roomboter helaas. Crumble op de aardbei rabarber prut en daarna in de oven.

Klaar!

Aanvallen :)
pi_193052933
Zoooo die baklava :9

En die van Kaatje is idd restaurantwaardig zo mooi!

En echte rabarber :9

Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! :')
pi_193052953
Voedselfotografie is echt een kunst. Ik vind de plaatjes in kookboeken steeds knapper :D
  zondag 10 mei 2020 @ 20:23:15 #113
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193052963
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:
Zoooo die baklava :9

En die van Kaatje is idd restaurantwaardig zo mooi!

En echte rabarber :9

Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! :')
Dat heb ik dus ook, ga liever voor een kaasdessert of een kop thee. Maar het ziet er allemaal lekker uit. Zelfs de toeten op basis van amandel
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 10 mei 2020 @ 20:24:36 #114
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193052975
3x een rabarberdessert. Zou het in het seizoen zijn?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 10 mei 2020 @ 20:26:48 #115
368605 Kaatje1
Kaatje1
pi_193053014
quote:
11s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:24 schreef golfer het volgende:
3x een rabarberdessert. Zou het in het seizoen zijn?
Ik had gister speciaal rabarbermoes gemaakt, helemaal vergeten _O-
We have far more in common than that which devides us..
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zondag 10 mei 2020 @ 20:27:39 #116
147316 crew  DJMO
#trut
pi_193053023
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:20 schreef Blues het volgende:

Kortom, ik zou alles eten al roep ik altijd : Ik ben geen toetjesmens!!!!!!!!! :')
Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmens :N

Het ziet er allemaal prachtig uit, maar er zit niks tussen waarvan ik trek krijg :@ (zelfs niet nu ik gestopt ben met roken :') )
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_193053061
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:22 schreef Hupje het volgende:
Voedselfotografie is echt een kunst. Ik vind de plaatjes in kookboeken steeds knapper :D
Dat is inderdaad niet eenvoudig.
Zeker niet uit de losse pols met een smartphone.
Licht, schaduwen, de hoek, van hoe ver.

Vergeet ook niet dat die fotografen betere camera's, tig lenzen, statieven, allerlei filters en verlichting hebben, om precies dat shot te maken.
Maar ook die maken er misschien wel 30, waar er uiteindelijk misschien 1 of 2 het halen.

Maar ik heb al slechtere foto?s gezien, hoor. En gemaakt.
We gaan vooruit ^O^
pi_193053079
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 19:48 schreef Oceanonix het volgende:
mijn project was het maken van baklava

[ afbeelding ]
het eerste laagje

[ afbeelding ]
bijna klaar met laagjes maken

[ afbeelding ]
ingesneden en gebakken en voorzien van siroop

[ afbeelding ]
laatste nootjes erop

[ afbeelding ]
lekker! :9
Wow :9
  zondag 10 mei 2020 @ 20:31:13 #119
217702 Lonaa
Honger!
pi_193053093
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:27 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ik heb het met interesse gevolgd, om te kijken of er iets bij zou zitten wat ik wel zou eten, maar helaas: ik ben dus écht geen toetjesmens :N

Het ziet er allemaal prachtig uit, maar er zit niks tussen waarvan ik trek krijg :@ (zelfs niet nu ik gestopt ben met roken :') )
ik ook alleen maar van de baklava. :')
Sterkheidsbaas van alles.
pi_193053097
quote:
0s.gif Op zondag 10 mei 2020 20:12 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Was proefwaardig.
Denk aan Den Eelder met iets meer cacao.
De smaak is iets donkerder.

[ afbeelding ]
Ik dacht eigenlijk dat je hopjesvla ging maken, daar was ik héél benieuwd naar.
Liters gegeten vroegah :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')