Lucky_Strike | woensdag 1 april 2020 @ 21:15 |
In dit topic bespreken we alles rond de derde opdracht van CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic Op zondag 5 april maken we met iedereen die mee wil doen een appeltaart. Appeltaart In de breedste zin van het woord: appel in deeg. Strüdels,flappen en wat dies meer zij zijn ook van harte welkom. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. [ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 02-04-2020 08:25:46 ] | |
minilot | donderdag 2 april 2020 @ 06:11 |
Ik wilde deze eigenlijk overslaan, maar mocht niet van het lief want die houdt wél van appeltaart. ![]() | |
UIO_AMS | donderdag 2 april 2020 @ 08:25 |
Op 5 april dus. Zal zo mijn recept posten. ![]() | |
UIO_AMS | donderdag 2 april 2020 @ 08:32 |
Op verzoek van @BE Canadese Applecrumble Havermouttaart Ingrediënten Springvorm diameter 24 cm 225 gram bruine basterdsuiker 225 gram zelfrijzend bakmeel 180 gram roomboter 90 gram havermout 3 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold) 30 gram rozijnen Eetlepel kaneel Scheut maple syrup / stroop Springvorm diameter 28 cm 375 gram bruine basterdsuiker 375 gram zelfrijzend bakmeel 300 gram roomboter 150 gram havermout 5 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold) 50 gram rozijnen Anderhalve eetlepel kaneel Flinke scheut maple syrup / stroop Stappen 1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 2.Wel de rozijnen in lauw kraanwater. 3.Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Eenmaal gesmolten van het vuur halen. 4.Schil de appels en snij deze in blokjes van 1 á 2 cm. 5.Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer een klein beetje van de gesmolten boter over de bodem en de randen. 6.Mix de basterdsuiker, het bakmeel en de havermout met de resterende gesmolten boter en een flinke scheut maple syrup (of stroop als er geen maple syrup voorradig is) tot een beslag in een schaal. 7.Giet de gewelde rozijnen af en mix deze met de kaneel en de gesneden appels in een grote schaal. 8.Doe de helft van het beslag in de springvorm en druk deze goed op de bodem. De randen hoeven niet met het beslag bedekt te worden. 9.Plaats de appel en rozijnenmix op het beslag in de springvorm. 10.Verkruimel de andere helft van het beslag er overheen maar druk dit niet aan. 11.Vervolgens bak je dit in 60 min in de voorverwarmde oven. | |
BE | donderdag 2 april 2020 @ 08:38 |
Dit gaat hem worden zondag. Kijken of het een #nailedit versie gaat worden. ![]() | |
Myraela | donderdag 2 april 2020 @ 08:42 |
Ik ga de meeste baksels waarschijnlijk ook overslaan, maar toevallig wil mijn vriend dit weekend ook appeltaart alvast voor zijn verjaardag. ![]() ![]() | |
Barreltje | donderdag 2 april 2020 @ 08:50 |
Ik ga denk ik voor een tarte tatin ![]() | |
Lonaa | donderdag 2 april 2020 @ 08:52 |
![]() | |
Lonaa | donderdag 2 april 2020 @ 08:52 |
TVP. | |
Barreltje | donderdag 2 april 2020 @ 08:54 |
Ja . Goede ideeën worden gewoon keihard gekopieerd ![]() ![]() ![]() | |
Sarabi | donderdag 2 april 2020 @ 08:55 |
Helaas geen appels in huis en maandag komen de boodschappen pas weer ![]() | |
Yinny | donderdag 2 april 2020 @ 09:51 |
OokHeb je crackers in huis? https://www.thespruceeats.com/mock-apple-pie-4173990 😂 Of een potje appelmoes? | |
UIO_AMS | donderdag 2 april 2020 @ 15:19 |
Kan weinig aan misgaan. Komt wel goed dus. | |
AnneX | donderdag 2 april 2020 @ 17:32 |
Het beproefde recept opgezocht en van de week de la met bakspullen opgeruimd. Alleen nog 5 goudreinetten en 2 limoenen in huis halen. Eén iemand is héél erg blij. ![]() P.S. Ik ga recept hierboven ook even bestuderen. Havermout? | |
Sarabi | donderdag 2 april 2020 @ 17:36 |
![]() En die andere klinkt erg bijzonder | |
Oceanonix | donderdag 2 april 2020 @ 17:49 |
Ik ga voor de rhabarber-apfel-kuchen. Rabarber uit eigen tuin, appels moet ik even halen bij de groenteboer. | |
UIO_AMS | donderdag 2 april 2020 @ 19:30 |
Zeker. Vond het de eerste keer een beetje raar om dat te gebruiken, maar erg lekker. Al zeg ik het zelf. | |
Lonaa | donderdag 2 april 2020 @ 19:47 |
Ik maak denk ik een appelkruimeltaartje ![]() | |
minilot | vrijdag 3 april 2020 @ 07:58 |
Hmmm. Ik twijfel tussen: http://www.thedailyspud.com/2010/11/07/potato-apple-pastry/ en https://ladyandpups.com/2012/10/13/apple-muffins-eng/ | |
Sjeen | vrijdag 3 april 2020 @ 22:32 |
Zojuist in familieoverleg besloten dat deze het gaat worden, mits ik morgen iets van bloem/bakmeel kan kopen ![]() http://kleinstukjedan.nl/open-appeltaart-holtkamp/ Zonder krenten/rozijnen, want dat vind ik vreselijk. | |
Barreltje | vrijdag 3 april 2020 @ 22:43 |
Geen TAtataTIN | |
Lonaa | zaterdag 4 april 2020 @ 07:18 |
Nee, nooit meer ![]() | |
minilot | zaterdag 4 april 2020 @ 07:20 |
Snif. | |
Lonaa | zaterdag 4 april 2020 @ 07:21 |
Is wel beetje grapje. Ik ga ooit wel een keer een tarte tatin maken. | |
minilot | zaterdag 4 april 2020 @ 07:21 |
Even tegen mezelf praten: het wordt het eerste recept. Want ik heb er maar een klein beetje bloem voor nodig en dat is gezien de schaarste wel fijn ennnnn ik ben erg benieuwd naar de smaak van een deeg dat voor zo'n groot gedeelte uit aardappel bestaat. Maak misschien wel een enkele grote in plaats van de vier kleintjes uit het recept. | |
Lonaa | zaterdag 4 april 2020 @ 07:23 |
En muffins zijn ook maar gewoon...muffins. Wel Lady&pups muffins, maar muffins. Ik vind muffins maar zo zo. | |
Lonaa | zaterdag 4 april 2020 @ 07:24 |
Had ik al muffins gezegd? | |
minilot | zaterdag 4 april 2020 @ 07:24 |
De enige reden dat ik ze zou maken is de Lady & Pupsfactor ![]() En ja, je had afdoende 'muffins' gezegd. ![]() | |
Lonaa | zaterdag 4 april 2020 @ 07:25 |
Ik zag wel nog: https://ladyandpups.com/2014/07/21/caramel-apple-pie-biscuit/ Hmm. | |
Myraela | zaterdag 4 april 2020 @ 07:45 |
Ik ga dinsdag pas appeltaart maken, voor de verjaardag van m'n vriend woensdag. Dus helaaaassss, wel benieuwd wat jullie allemaal gaan maken. | |
Hupje | zaterdag 4 april 2020 @ 08:02 |
Je kunt morgen toch ook gewoon een proefversie maken ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 april 2020 @ 08:23 |
Haha, ‘klein stukje dan’ is wel goede naam voor een baksite ![]() Wel 24 uur wachttijd lees ik in de beschrijving dus dan moet je vandaag al beginnen | |
BE | zaterdag 4 april 2020 @ 10:38 |
Oh, met die cream ertussen! *zwijmel... | |
Kaatje1 | zaterdag 4 april 2020 @ 11:20 |
Yeah...ik kan ook meedoen. Was vergeten appels te halen en om nou alleen daarvoor naar de winkel te gaan vond ik onzin. Maar buuv/vriendin uit de flat neemt ze mee ![]() Lang geleden dat ik appeltaart heb gemaakt, en het worden ook minitaartjes zodat ze de vriezer in kunnen. Woensdag vieren we via Teams de verjaardag van een collega, dan heb ik in iedere geval een gebakje ![]() | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 april 2020 @ 11:40 |
Wordt dat niet zompig Kaat? Ik wil ook wel bakken maar heb niemand om het resultaat op te eten. Vroeger nam ik het mee naar mijn werk. En ik heb geen spullen in huis zoals appels en meel ![]() | |
Kaatje1 | zaterdag 4 april 2020 @ 11:54 |
Geen idee of het zompig gaat worden. Maar dan denk ik altijd aan de uitspraak van mijn moeder “ waar het komt hangen ook geen schilderijen “ ![]() | |
Sjeen | zaterdag 4 april 2020 @ 14:41 |
ja klopt, dat wordt overigens vanavond na het boodschappen doen, de 24 uur is niet absoluut maar ik wil wel graag het deeg een nacht over laten rusten. Hopelijk dus meel op voorraad in mijn supermarkt. | |
Sjeen | zaterdag 4 april 2020 @ 22:06 |
Geen meel ![]() ![]() Dus er ligt nu deeg in de koelkast ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 4 april 2020 @ 22:28 |
Waarom zou je niet gewoon voor jezelf kunnen bakken en opeten? Neem je toch een kleine springvorm? | |
Kaatje1 | zaterdag 4 april 2020 @ 22:32 |
Daarom maak ik er 6 in een muffin vorm. De appelbrengster krijgt er 1, ik 1 en de rest in de vriezer | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 4 april 2020 @ 22:34 |
Oh dat is wel slim! Ik heb geen kleine springvorm nl. Heb alleen ook geen bakmeel of appels ![]() ![]() | |
Kaatje1 | zaterdag 4 april 2020 @ 22:38 |
Da’s wel lastig ja ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 4 april 2020 @ 22:40 |
Ja dat laatste schiet natuurlijk niet op ![]() Maar idd in een muffinvorm kun je ook mini's maken en invriezen. Ik gebruik meestal een springvorm van 18cm doorsnede en die taart gaat dan ook gewoon op ![]() Want taart ![]() Morgen doe ik ook mee. Aangezien ik net de 4de cake van deze week uit de oven heb gehaald maak ik een echt (vegan) mini-taartje. Heb ook nog maar een halve appel nl ![]() ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2020 22:42:48 ] | |
Kaatje1 | zaterdag 4 april 2020 @ 22:56 |
Wat doe je met al die cakes? Of voeder je een weeshuis? | |
Hupje | zaterdag 4 april 2020 @ 23:55 |
Ik ben alvast begonnen... Het wordt Franse appeltaart met frangipane, recept van Rutger Bakt.![]() Ik had geen amandelmeel, dus dat moest ik nog even regelen. ![]() ![]() Alles bij elkaar ![]() Kneed-hulpje ![]() En zo ging het de koelkast in. Morgen verder. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 5 april 2020 @ 00:09 |
En helemaal in stijl @Hupje met je appeltjes-shirt ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 5 april 2020 @ 00:10 |
Gewoon opeten natuurlijk ![]() ![]() There is no we in food ![]() ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2020 00:11:20 ] | |
FlippingCoin | zondag 5 april 2020 @ 00:11 |
Ik lees dit nu pas ![]() | |
Lonaa | zondag 5 april 2020 @ 07:49 |
Oh! https://www.ohmyfoodness.(...)ascarpone-en-whisky/![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2020 @ 08:15 |
Oh frangipane, dat is lekkerrrrrr | |
FutureFairytale | zondag 5 april 2020 @ 08:31 |
Goed recept! Opgeslagen en moet eens whisky kopen. | |
Lot_1 | zondag 5 april 2020 @ 08:31 |
Dat dus ![]() Recept van BBC good good zag er goed uit. Ik heb alleen geen juiste pan/schaal. Zal ik een niet-ronde taart maken in een glazen ovenschaal? Of een lichtgewicht ronde quichevorm gebruiken? Ik heb volgens mij alleen een vorm met een losse bodem, dus daar moet ik dan wel een bakpapiertje in doen. Ik peins nog even verder. | |
Lonaa | zondag 5 april 2020 @ 08:32 |
Dat kan juist, toch, heel handig in een quicheschaal? Ik heb te weinig boter voor een appeltaart, dus ik peins ook nog even verder of ik iets heel kleins maak en wat/hoe dan. | |
Holyme | zondag 5 april 2020 @ 08:46 |
Heb redelijk wat in huis, maar geen oven ![]() ![]() | |
minilot | zondag 5 april 2020 @ 08:51 |
![]() Een half pond gepureerde piepers: hebbes. It's on! ![]() Bak ze, allemaal! ![]() | |
minilot | zondag 5 april 2020 @ 08:52 |
Ooooh. Thematisch kloppende outfit. Jij wint deze editie al! ![]() | |
Lot_1 | zondag 5 april 2020 @ 08:55 |
In het recept maak je de karamel in dezelfde vorm als waar je in bakt. Dat kan in elk geval niet in mijn quicheschaal met dunne metalen bodem. | |
Aure | zondag 5 april 2020 @ 09:24 |
Ik ben geswitcht van appeltaart naar appel-kaneelkruimelcake met banketbakkersroom. Ik vind dat ook best mag ![]() | |
minilot | zondag 5 april 2020 @ 09:34 |
Meer matige telefoonfoto's! Aardappeldeeg in wording: ![]() Braaf zacht taartdeeg ![]() ![]() Nu half uurtje koelen. Even boter bruinen en appels snijden ![]() | |
minilot | zondag 5 april 2020 @ 09:34 |
Klinkt een duizendvoud beter! ![]() | |
minilot | zondag 5 april 2020 @ 09:35 |
Te.. weinig.. boter? ![]() ![]() | |
Yinny | zondag 5 april 2020 @ 09:45 |
Aangezien ik nog nooit een tarte tatin heb gemaakt, moet het vandaag maar eens gebeuren! Ik ga dit recept gebruiken https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/ | |
Aure | zondag 5 april 2020 @ 09:49 |
Het verbaasde mij ook, ik heb eigenlijk altijd wel minstens 1 nieuw pakje liggen ![]() ![]() | |
Farenji | zondag 5 april 2020 @ 10:07 |
Ik heb nog appels en bloem en boter en suiker en alles. Misschien dat ik vandaag toch ook een taartje ga bakken. Iets met walnoten met karamel lijkt me wel wat. ![]() | |
minilot | zondag 5 april 2020 @ 10:27 |
Pre-oven. ![]() ![]() Naja, het 'rustiek' noemen kan natuurlijk gewoon met zoiets boers als aardappeldeeg. ![]() ![]() | |
BE | zondag 5 april 2020 @ 10:42 |
Hij staat in de oven. ![]() Wat een briljant makkelijke taart! ![]() Nu nog een klein uurtje geduld. ![]() ![]() | |
Hupje | zondag 5 april 2020 @ 10:43 |
Het was mij niet eens opgevallen ![]() @minilot Ik ben heel benieuwd naar de smaak! Klaar met hardlopen, de rest van de ingrediënten liggen op kamertemperatuur te komen... zo meteen deel 2! | |
minilot | zondag 5 april 2020 @ 11:00 |
![]() En done! Het deeg bleef ook gaar een pietsje zacht, en zo warm gegeten en met die toch al jusachtige bruine boter wekt het geheel een milde associatie op met een avondprak. ![]() ![]() | |
AnneX | zondag 5 april 2020 @ 11:25 |
Nou ja ![]() Het zag er leuk uit, mini. ![]() Voorbereiding:
| |
BE | zondag 5 april 2020 @ 11:25 |
Kan het zijn dat de temperatuursaanduiding voor een gewone electrische oven is? Op de hetelucht op 200gr heb ik hem er nu met 50 mins uitgehaald, de bovenkanten van de crumble is wel erg donker. Stom eigenlijk, deze oven heeft ook gewoon eletrische functie maar die gebruik ik zo zelden dat ik het eigenlijk gewon vergeet. ![]() | |
Lonaa | zondag 5 april 2020 @ 11:25 |
Ik was in de veronderstelling dat ik meer boter had. Ik heb maar 160 gram. | |
BE | zondag 5 april 2020 @ 11:33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misschien toch wel #nailedit Nu even laten afkoelen en proeven. ![]() | |
LeSage | zondag 5 april 2020 @ 11:36 |
Dit quichedeeg geeft maar 125 gram boter nodig. Wordt het wel een open appeltaart. https://rutgerbakt.nl/bas(...)ap-voor-stap-recept/ | |
Doedezemaar | zondag 5 april 2020 @ 11:57 |
Dat zou ik als uitdaging zien en kijken of er iets in een pan te fabriceren is. Ik bak nooit, dus geen suggesties, maar er zitten hier vast mensen die kunnen meedenken | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 12:08 |
Het spul zit in de oven, nu de ontplofte keuken opruimen | |
Farenji | zondag 5 april 2020 @ 12:09 |
Als je een grote pan met deksel hebt en iets van een rooster ofzo om de taart op te zetten in de pan zou het moeten lukken. Ik heb zo wel pizza, croissants en afbakbroodjes gebakken in mijn studentenkamertje, ging best. | |
Yinny | zondag 5 april 2020 @ 12:16 |
Ziet er heel lekker uit, jammer dat de structuur dan tegenvalt. | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 12:31 |
Leuk, al die verschillende baksels! Ik ga zo beginnen, met een vrij standaard appeltaart, behalve dan dat ie plantaardig wordt. (Dus plantaardige boter en appelmoes in plaats van eieren). Ik heb nu al trek! | |
LeSage | zondag 5 april 2020 @ 12:35 |
Verslagje van de appeltaart.
| |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2020 @ 12:36 |
Ben benieuwd naar resultaat van de appelmoes is dit geval. Wat ik me herinner van toen ik nog vaak muffins en koekjes bakte met appelmoes is dat het wel snel verbrand. Ik zou regelmatig even kijken | |
Lonaa | zondag 5 april 2020 @ 12:42 |
Goed, ik heb dus her en der wat gezocht op internet naar een recept, maar ik vond niet iets waarvan ik dacht 'ja, dit ga ik precies nadoen!'. Wat ook gelijk mijn probleem is met bakken en waarom dat vaak niet lukt, ik hou me maar weinig echt aan een recept. Voor deze appeltaart-in-een-cakevorm (bij gebrek aan een kleine springvorm wat noodzakelijk was omdat ik maar vrij weinig roomboter in huis had) heb ik in grote lijnen een recept gebruikt van Dudok. Of in ieder geval van een recept dat rondzweeft op internet waarvan ze zeggen dat het van Dudok is. Maar dan het recept door de helft. Ongeveer. Deeg gemaakt met bloem, boter en bruine basterdsuiker. Vulling gemaakt met 3 gala appel en 2 granny's, welke even in de koekenpan geweest zijn om onnodig vocht uit te koken. Daarna voeg je wel een zut appelcompote toe dus uh, ja ok. Dus ook appelcompote, rozijnen, kaneel. Kruimel gemaakt van restje deeg, wat meer boter, suiker en bloem. Oh en vanille. Het staat in de oven. Ongeveer 50 minuten. Denk ik. ![]() | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 12:48 |
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 5 april 2020 @ 13:10 |
Ik maak alleen nog maar vegan cakes en appeltaart tegenwoordig. Helemaal prima, van cake wil ik zelfs niet meer anders ![]() Zit nu ook aan de thee met een paar plakjes vegan cake, waar ik ipv suiker trouwens appelstroop heb gebruikt om een beetje in de appelsfeer te blijven vandaag ![]() Over een uurtje ofzo maar eens aan de appeltaart beginnen ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2020 @ 13:12 |
Wow. Kan je de hoeveelheden delen? | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 13:14 |
Oh werkt goed, ik heb het al vaker gemaakt (en mijn familie doet het nu standaard ![]() Wel altijd uitkijken met de hoeveelheid: teveel er bij gooien, en je krijgt echt véél te plakkerig deeg. | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 13:15 |
Ik heb een recept gezocht voor mini appeltaartjes, want zomaar delen durfde ik ook niet aan. Heb er zelf nog wel stukjes walnoot door gedaan. | |
AnneX | zondag 5 april 2020 @ 13:18 |
Wat zien de mini appeltaartjes er leuk en prima uit, kaatje👍🏼 Inderdaad ontplofte keuken gekuisd, en heb nu 15 min pauze en deeg in de koelkast daardoor 15 min extra. | |
Sarabi | zondag 5 april 2020 @ 13:22 |
Ziet er goed uit ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 5 april 2020 @ 13:23 |
Ik ben nog niet begonnen. Ik denk dat het vanavond pas in de oven gaat. Ik heb niet zo veel zin vandaag dus ik maak een crumble. De appelstukjes zijn al wel uit de vriezer. | |
minilot | zondag 5 april 2020 @ 13:24 |
Oh @Kaatje1, wat zijn ze snoezig! ![]() | |
Holyme | zondag 5 april 2020 @ 13:26 |
Ja, had al gedacht aan crumble bakken, appel bakken, crumble erbij. Ha, dat klinkt creatief, al heb ik geen rooster of grote pan, en heb inductie. Lijkt me minder handig (ben er niet echt fan van). Maar ik ga eens kijken of er iets te regelen valt met pan en rooster ![]() Baksels hier ![]() ![]() | |
LeSage | zondag 5 april 2020 @ 13:32 |
Wij hebben inmiddels al een jaar of 11 een combimagnetron van Samsung. Was niet eens zo duur bij aanschaf. Nu al heel lang een grote oven, maar we gebruiken de combi nog meer dan wekelijks. Best de investering waard wat mij betreft en ik gebruik hem ook naast de oven nog (warmt namelijk veel sneller op, voor worstenbroodjes, restjes opwarmen, aardappelkroketjes). En anders een airfryer? Bij de onze zit een speciale vorm om taart in te kunnen bakken. Moet ik eens proberen ja ![]() | |
Holyme | zondag 5 april 2020 @ 13:53 |
Ja, had ik in mijn vorige woning ook, werkte prima ![]() ![]() Als gebakken crumble mijn toetje wordt, zal ik het nog even delen ![]() | |
Barreltje | zondag 5 april 2020 @ 14:00 |
Wat komen die inkepingen er gaaf uit zeg! Een taart net als in de film! ![]() | |
Barreltje | zondag 5 april 2020 @ 14:01 |
Wat zien ze er lekker uit Kaat! Je hebt toch wel ergens het recept? Ik ben benieuwd hoe smakelijk ze zijn als je je ingevroren en weer opgewarmd hebt.. ![]() | |
FlippingCoin | zondag 5 april 2020 @ 14:01 |
Mooie. | |
FlippingCoin | zondag 5 april 2020 @ 14:02 |
Wat ik altijd het kutste stukje vind om te maken is het raster van deeg bovenop, het deeg begint dan te zacht en plakkerig te worden. | |
Barreltje | zondag 5 april 2020 @ 14:10 |
Een voorlopig verslag van hier: Ik maakte gister zelf bladerdeeg Maar dan met glutenvrije broodmix.. ![]() Vandaag schilde ik de appeltjes, maakte karamel en legde alles in een kleinere vorm Nu wachten tot de oven klaar is ![]() | |
Yinny | zondag 5 april 2020 @ 14:11 |
Wat een mooie taart! | |
Lot_1 | zondag 5 april 2020 @ 14:16 |
mijn karamel is verbrand ![]() straks verder | |
Yinny | zondag 5 april 2020 @ 14:20 |
Ze zijn lief! En zien er heel lekker uit! | |
Hupje | zondag 5 april 2020 @ 14:23 |
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage! En die van minilot is... Bijzonder ![]() Barreltje ook goed bezig ![]() Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling ![]() Appels braaf gesneden in plakjes ![]() Frangipane erop ![]() Appels mozaïeken. ![]() Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven. | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 14:23 |
Vind ze ook wel schattig. Hoe ze smaken weet ik nog niet, denk vanavond bij een kop thee | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 14:25 |
Dat ziet er zo leuk uit, maar ik griezel van alles wat van amandelen gemaakt is (behalve amandelen zelf) | |
AnneX | zondag 5 april 2020 @ 14:25 |
Heb ik opgegeven en er bovenop gecrumbeld.
| |
Lucky_Strike | zondag 5 april 2020 @ 14:30 |
Mijn havermoutcrumble is klaar. Ik snoep er steeds van. Ik hoop dat hij de avond haalt. | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 14:35 |
Taart staat in de oven. En ja, dat raster lukt hier ook nooit fatsoenlijk. Nu eerst even een kop thee, wat zooi wegwerken en als de taart klaar is hier een kort verslagje natuurlijk. | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 14:36 |
Wauw...zelf bladerdeeg maken ![]() | |
Hupje | zondag 5 april 2020 @ 14:38 |
Eerst weer een poos in de koelkast leggen. Maar dat geduld kan ik niet altijd opbrengen. | |
Lot_1 | zondag 5 april 2020 @ 14:50 |
het is karameldag, hoor ik net op de radio ![]() hete karamel is heet ![]() ik heb mijn dag niet zo geloof ik. | |
Aure | zondag 5 april 2020 @ 14:57 |
Dit recept triggerde mij, maar gaandeweg heb ik een en ander aangepast: https://www.laurasbakery.nl/appel-kruimel-roomcake/ Mijn vorm was ietsiepietsie groter, maar ik dacht dat het wel prima zou gaan met dezelfde hoeveelheden. Toen ik het beslag met appel er in deed was dat wel een heeeeel dun laagje. Nieuw beslag (dezelfde hoeveelheid) zonder appel gemaakt en dat er boven op gedaan. Daar bovenop als extra een laagje appel met kaneel erop gedaan. ![]() Vervolgens een dikke laag banketbakkersroom, meer dan in het recept staat ![]() ![]() Daar bovenop crumble met kaneel: ![]() Door het verdubbelen van het beslag moest het duizend uur langer in de oven maar zie hier: ![]() ![]() Lekker ![]() | |
Aure | zondag 5 april 2020 @ 15:01 |
Nu al zo mooi ![]() ![]() | |
Barreltje | zondag 5 april 2020 @ 15:07 |
Taart is af en goed gekeurd!![]() Korst/bladerdeeg is niet zo fluffy maar wel lekker! ![]() | |
Farenji | zondag 5 april 2020 @ 15:08 |
Zo, mijn open appeltaartje met karamel en walnoten staat in de oven, ben vergeten om onderweg foto's te maken dus jullie zien alleen het eindresultaat. Mits ie lukt. | |
Yinny | zondag 5 april 2020 @ 15:10 |
Wauw, die ziet er ongebakken al mooi uit! | |
Yinny | zondag 5 april 2020 @ 15:13 |
Jaloers, ik lust ook wel een stukje! Wij hebben eenzelfde taart, ben benieuwd of de mijne er zo goed uitkomt! | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 15:22 |
Ik vond het al een vrij gewaagd experiment ![]() Toch tof dat je het hebt geprobeerd. | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 15:24 |
Oh wat tof, zo'n echte grootmoeders appeltaart ![]() | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 15:24 |
Ziet er al heel mooi uit! Wat een werk joh, dat mozaiëken! ![]() | |
Sarabi | zondag 5 april 2020 @ 15:26 |
Wow wat een plaatje | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 15:53 |
Ok, wat minder spectaculair dan zelfgemaakt bladerdeeg of origami-met-appelstukjes ![]() ![]() Ik begon met dit. In het kader van alle gist uitverkocht ( ![]() ![]() De appels waren dan wel weer helemaal in stijl, om het een beetje goed te maken: ![]() Na wel 3x zoveel rozijnen als op de verpakking van Koopman's stond aangegeven (echt, wat is nou 75 gram rozijnen...tssk!) en dus appelmoes te hebben toegevoegd in plaats van eieren, was dit pre-oven het resultaat: ![]() (Met niet helemaal volledig raster. Oh, en sojamelk in plaats van ei erover gesmeerd voor een bruin, glanzend laagje.) En dit post-oven: ![]() Hij staat nu een klein beetje af te koelen, en dan gaan we zo eens proeven ![]() (En een stukje naar de nu toch wel eenzame onderbuurvrouw brengen. Ik hoop dat de hitte van de oven al mijn mogelijke coronaatjes verbrandt heeft...) | |
Farenji | zondag 5 april 2020 @ 16:00 |
![]() Nog loeiheet en napruttelend, vind hem wel mooi geworden en hij ruikt heerlijk. | |
#ANONIEM | zondag 5 april 2020 @ 16:07 |
Wowww wat een geweldige appelbaksels allemaal ![]() En gewoon zelf bladerdeeg maken @Barreltje, respect ![]() Die van @Hupje ziet er echt heel erg professioneel uit, het geduld ook om al die appels zo mooi te snijden, schillen en zo in vorm te leggen. Echt super! Lol @ de FOK!appels van @Candaasje ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2020 16:08:44 ] | |
Lonaa | zondag 5 april 2020 @ 16:22 |
Ik had, expres, geen foto's van het proces, want mijn proces is altijd 1 grote teringbende. ![]() Toen ik dacht 'oh ja shit foto voor FOK!' had ik m natuurlijk al aangesneden. Anyway, mijn appel-kruimel-taart-in-een-cakevorm: ![]() ![]() Was jum. En niet te zoet omdat geen suiker in de vulling. ![]() | |
Yinny | zondag 5 april 2020 @ 16:26 |
@Farenji mooi gelukt! @Candaasje vega appeltaart! Als die net zo goed smaakt als die er uit ziet, moet het goed komen, zelfs met bakmix! 😊 | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 16:26 |
Ziet er goed uit! ![]() | |
Kaneelstokje | zondag 5 april 2020 @ 16:26 |
Leuk dat er zoveel mensen mee doen ![]() | |
Sarabi | zondag 5 april 2020 @ 16:27 |
Leuk die appels ![]() | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 16:27 |
Ja die bakmix was wel een beetje heiligschennis ![]() We gaan hem zo proberen. Maar hij ruikt al zo goed dat ik waarschijnlijk geen objectief oordeel meer kan vellen ![]() | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 16:29 |
Met dank aan @Kreator, want hij vroeg me of de appels dan wel vegan waren. Dus ik moest even kijken of ze wel toestemming wilden geven voor gebruik, want dan mag het. Maar de boodschap was duidelijk ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2020 @ 16:30 |
![]() ![]() Ik communiceer weer eens lekker onduidelijk merk ik. Kan je het recept delen zodat ik dit ook een keer kan maken? | |
AnneX | zondag 5 april 2020 @ 16:36 |
Uitgebingo’d en nu het resultaat van de appeltaart.![]() En het uitgeschreven recept sinds jaren
| |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 16:43 |
Haha, ik ga even zoeken , #veegtdetranenuitdeogen | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 16:44 |
Ik had ‘m nog staan http://lifebyrosie.nl/recepten/recept-mini-appeltaartjes/ | |
Yinny | zondag 5 april 2020 @ 16:44 |
Mijn tarte tatin Nu wel zelf deeg gemaakt, want dat is toch wel het allerlekkerst. Ik heb wel de verkeerde appels gebrukkt, want het is een beetje te vochtig gebleven. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En geen creme fraiche of slagroom in huis, dus maar mascarpone met yoghurt gemengd voor erbij. Jammie! | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 16:45 |
Oohhhh, jammie | |
Oceanonix | zondag 5 april 2020 @ 16:47 |
De mije mag zo de oven uit. Had wat vertraging opgelopen vanmorgen. na de lunch toch even naar de moestuin om daar wat te doen en niet onbelangrijk de eerste rabarber te oogsten.![]() deeg maken van meel, amandelmeel, boter en 2 eieren ![]() appelsap met suiker koken ![]() daar de rabarber en appel bij doen en koken ![]() compote afgemaakt met maizena, daarna compote gestort in het deeg ![]() en tenslotte loeiheet uit de oven | |
Oceanonix | zondag 5 april 2020 @ 16:49 |
Wat een mooie baksels heeft iedereen! Is dat bloem tekort alleen ontstaan door hamsteren? Of heb ik wat gemist? | |
Yinny | zondag 5 april 2020 @ 16:51 |
@Oceanonix eigen rabarber! Lekker voorjaarstintje, ben benieuwd naar de smaak | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2020 @ 16:51 |
![]() | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 16:54 |
Geen tekort. Maar nou had ik net voordat deze ellende begon bloem gekocht en toen ik m in de kast zette schoof ik iets opzij en bleek dat ik nog een pak had ![]() Kan alleen niet aan gist komen, maar verl brood eet ik ook nier | |
AnneX | zondag 5 april 2020 @ 17:04 |
De tarte tatin ziet er prachtig uit. En lof voor bladerdeeg ![]() Dit is het uitgeschreven recept. Alsnog, want er ging iets mis met linken.
| |
Aure | zondag 5 april 2020 @ 17:08 |
Ziet er wel heerlijk uit ![]() | |
UIO_AMS | zondag 5 april 2020 @ 17:43 |
Ja makkelijk hè. Dat bevalt mij er ook zo aan. Hij ligt alleen best zwaar op de maag. ![]() Ik maak hem zo in de heteluchtoven, maar heb het gevoel dat onze oven toch wat minder heet wordt. Hij hoort overigens wel donker. Hoe was de smaak? | |
UIO_AMS | zondag 5 april 2020 @ 17:45 |
Is die ook naar mijn recept? | |
Lucky_Strike | zondag 5 april 2020 @ 17:50 |
Nope, ander recept. Het mengsel bestaat uit lichtbruine basterdsuiker, havermout, bloem, boter en een beetje zout. | |
UIO_AMS | zondag 5 april 2020 @ 17:54 |
Verschilt niet veel van mijn versie. Die is alleen met bruine suiker en een scheutje maple syrup of stroop. | |
Lucky_Strike | zondag 5 april 2020 @ 17:59 |
Ik had het gezien ja. Dat leek me te zoet. Ik baal wel flink dat ik blijkbaar het recept van mijn moeders appeltaart niet heb. Die is echt briljant. Ze maakt hem al bijna 50 jaar op elke verjaardag. Als ze eens iets anders maakt, krijgt ze klachten.
| |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 18:04 |
Herkenbaar, mijn moeder werd nog net niet weggestuurd als ze zonder appeltaart en cake kwam. ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 5 april 2020 @ 18:07 |
Oh en je kunt punten appeltaart dus echt heel goed invriezen. Dat smaakt echt net als vers. | |
Sjeen | zondag 5 april 2020 @ 18:09 |
Nou, het ging weer even anders... het deeg was niet te rollen ![]() Taart staat inmiddels in de oven, foto komt straks! | |
Sjeen | zondag 5 april 2020 @ 18:11 |
Ik zag al een heleboel lekkere dingen langskomen, waaronder rabarber-appeltaart en appelcrumble. Ik hou van rabarber! En van crumble met havermout, ik maak dat nooit te lang van te voren, dan is het op tegen dat ik het nodig heb ![]() | |
#ANONIEM | zondag 5 april 2020 @ 18:26 |
Fertig! ![]() Ik heb een vegan volkoren appeltaart met macadamia-noten gemaakt afgedekt met geschaafde amandelen. Eerst alles afwegen, snijden en klaarzetten ![]() Deeg kneden tot een bol en een half uur laten rusten in de koelkast ![]() Bakblikje bekleden en vullen ![]() ![]() 35 minuten in de oven op 210graden en klaaaaaaar ![]() ![]() ![]() | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 18:28 |
Ja, even na het ontdooien nog in de oven doen, dan is het helemaal net vers | |
Sjeen | zondag 5 april 2020 @ 18:32 |
wat een lief taartje ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2020 @ 19:02 |
Mooi hoor @mascara-klodder | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 19:03 |
Ziet er goed uit MK | |
FutureFairytale | zondag 5 april 2020 @ 19:07 |
Wat een topic! Heerlijke taarten van iedereen ![]() Appeltaart blijft toch wel een groot favoriet bij velen. | |
AnneX | zondag 5 april 2020 @ 19:21 |
Ow...anders eten wij ons in één week rond aan kilo appeltaart. Er zijn al 2 punten naar de buren voor het gebruiken van hun verticuteermachine. Straks nog 2 voor onszelf. Waarin doe je een punt? In een plastic zakje? Papieren zakje, heb ik? Hhfolie? | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 19:24 |
Ik zou het in een plastic bakje doen met een stukje papier ertussen. | |
Isabeau | zondag 5 april 2020 @ 19:34 |
Heb je hier een online recept van? ![]() Wat een mooie taarten allemaal, van heel traditioneel tot mooie combinaties. Ik heb niks gebakken. Uit bed om 18.00, net avondeten/ontbijt op en straks weer naar het werk. | |
drakin | zondag 5 april 2020 @ 20:01 |
Wat een leuk topic! Even een appeltaartje bakken | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 20:03 |
![]() ![]() ![]() | |
Hupje | zondag 5 april 2020 @ 20:23 |
Ik zou bijna het eindresultaat vergeten.![]() Leuk dat er zulke verschillende taarten zijn gemaakt! | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 20:27 |
Wat een beauty | |
LeSage | zondag 5 april 2020 @ 20:27 |
Oh, al die taarten ![]() Die van ons was echt heerlijk, deeg bladerde heel mooi, niet te zoet en de bodem was zelfs knapperig ![]() Super leuk om te zien hoeveel varianten er bestaan op iets wat op het eerste gezicht vrij standaard lijkt. Vegan, klein, groot, met verschillende korsten, met en zonder noten, met appelmoes, met frangipane. Genoeg inspiratie ook voor een volgende keer ![]() | |
AnneX | zondag 5 april 2020 @ 20:28 |
👍🏼 | |
Sjeen | zondag 5 april 2020 @ 20:29 |
![]() [ Bericht 77% gewijzigd door Sjeen op 05-04-2020 20:37:36 (Ruzie met Imgur) ] | |
Smallish | zondag 5 april 2020 @ 20:47 |
Wat een gezellige foto, Sjeen! | |
Smallish | zondag 5 april 2020 @ 20:48 |
Mooie taarten, mensen! Erg leuk om mee te kijken! | |
Aure | zondag 5 april 2020 @ 20:49 |
![]() | |
Farenji | zondag 5 april 2020 @ 20:52 |
Ik vind dit "kook mee" echt een topidee! ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 5 april 2020 @ 21:17 |
Het was er met het mooie weer niet meer van gekomen te bakken vandaag maar ik kon het toch niet laten ![]() ![]() | |
drakin | zondag 5 april 2020 @ 21:48 |
Ik koos voor een Tarte Tatata![]() Voorbereiding in de pan, suikervervanger, roomboter, kaneel en rozijnen ![]() Overgeschept in keramieken pan en appeltjes netjes neerleggen ![]() Even later, fuck netjes, appeltjes, kaneel en stukjes roomboter als een rommeltje in de pan Geen bladerdeeg met roomboter meer, dus ging ik voor filodeeg (kijken hoe dat uitpakt) ![]() Intussen slagroom kloppen, slagroom zit een snufje kaneel en een heel klein beetje suikervervanger in, zo wordt dit nauwelijks zoet. ![]() hmm ziet er goed uit, filodeeg had ik vochtig gemaakt en na de baktijd van de randen het boter/zoetmengsel nog even erop gesmeerd met een kwast en daarna nog even in de oven laten staan ![]() En het resultaat! Duidelijk teveel rozijnen ![]() ![]() En schoteltje met een stukje staat nu klaar voor me, slagroom en nog een beetje kaneel, hoezo ik hou van kaneel? ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 5 april 2020 @ 21:54 |
Wat een baksels allemaal ![]() | |
Lucky_Strike | zondag 5 april 2020 @ 21:58 |
De crumble was heerlijk. Wat lekker om er havermout door te doen.![]() ![]() | |
Zo-is-dat | zondag 5 april 2020 @ 22:00 |
![]() Appel havermout crumble met gekarameliseerde ananas saus erdoor ![]() | |
Lot_1 | zondag 5 april 2020 @ 22:08 |
Wat een heerlijke baksels allemaal ![]() Mijn tarte tatin is goed gelukt ![]() ![]() | |
Candaasje | zondag 5 april 2020 @ 22:18 |
Ik ben denk ik alleen al door het topic te bekijken zojuist 3kg aangekomen ![]() | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 22:22 |
Ik blijf het ook ruiken ![]() | |
BE | zondag 5 april 2020 @ 22:34 |
Op zich wel lekker maar wel ook 'donker'. Hoe zeg ik dat, beetje stroperig. De kinderen waren geen fan, ikzelf vind hem wel lekker. En ik heb ook nog een puntje aan mijn ouders gebracht. | |
#ANONIEM | zondag 5 april 2020 @ 22:40 |
Ik heb mijn taart al helemaal op ![]() Het zijn wel 2 beschaafde puntjes wat er uit dat vormpje komt ![]() Het totale taartje was 3 ons. Recept voor de liefhebbers, ik bak al een tijdje vegan, niet omdat ik dat ben, maar ik had of geen eieren in huis, of geen melk, of gewoon allebei niet en dan word je creatief ![]() Nu doe ik het gewoon steeds omdat ik het lekker vind en het is zeker ook wel een uitdaging bij sommige dingen. Waaronder dus dat deeg, dat is wat bewerkerlijker dan normaal deeg. Voor een normale taart: 250gr volkoren tarwemeel 100gr rietsuiker 125ml zonnebloemolie Voor het taartje van vandaag had ik van alles 1 derde genomen. De vulling was een halve appel die ik nog had liggen en een handje vol macadamia-noten klein gehakt dat gemend met wat suiker en citoensap. En natuurlijk amandelschaafsel voor bovenop. Want met dat deeg is het echt ruk om een mooi raster te maken. Heb ik met normaal deeg geen problemen mee nl. En mede doordat ik met dit topic meedeed heb ik na 3 weken ofzo eindelijk mijn grote houten deegroller weer gevonden ![]() ![]() | |
drakin | zondag 5 april 2020 @ 22:41 |
Mijn baksel was trouwens zonder recept. Maar dit is ook wel iets makkelijks om te maken natuurlijk. | |
Farenji | zondag 5 april 2020 @ 22:50 |
Dit was mijn allereerste appeltaart (allereerste taart uberhaupt) dus ik heb wel een recept gebruikt: https://www.cinnamonspice(...)el-walnut-apple-pie/ | |
Kaatje1 | zondag 5 april 2020 @ 22:56 |
Zo heb ik door hier aan mee te doen, mijn “nieuwe “ deegroller van Joseph Joseph, die ik al een jaar heb, voor het eerst gebruikt. Meestal vergeet ik dat ik ‘m heb. | |
Blues | zondag 5 april 2020 @ 23:04 |
Meegenoten met de appeltaartdag! Leuk weer ![]() | |
Yinny | maandag 6 april 2020 @ 04:08 |
Hard werken voor jou, petje af! https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/ | |
Yinny | maandag 6 april 2020 @ 04:23 |
Wat een creaties allemaal! Het was leuk en ik heb weer een paar nieuwe recepten op mijn lijstje staan! @Hupje, hij blijft mooi! @Sjeen, klassieke taart en leuke achtergrond ook! @Lucky_Strike lekker met havermout! Ik gebruik dit recept vaak: http://jente75.blogspot.c(...)t-plaatkoek.html?m=1 Lekker snel en makkelijk met gesmolten boter @Lot_1 idd fijn recept van haar! Geweldige blog en haar boeken staan hier ook | |
Isabeau | maandag 6 april 2020 @ 08:09 |
Dank! Ik ben geneigd dit morgen te maken ![]() | |
Oceanonix | vrijdag 10 april 2020 @ 13:12 |
En al jullie appeltaart resultaten. Zo kan je mooi zien wat 1 opdracht tot vele verschillende interpretaties en invullingen kan leiden ![]() ![]() | |
Yinny | vrijdag 10 april 2020 @ 14:23 |
Leuk om ze zo bij elkaar te zien! | |
#ANONIEM | vrijdag 10 april 2020 @ 14:33 |
Geweldig ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 10 april 2020 @ 14:35 |
Kun je dit ook bij de volgende "opdrachten" zo samenvatten in 1 foto? | |
golfer | vrijdag 10 april 2020 @ 14:44 |
Heeft ie al gedaan, zie CUL / Kook mee met CUL: nasi op 8 april | |
Oceanonix | vrijdag 10 april 2020 @ 18:56 |
![]() en voor de insta van Fok ook nog een bijdrage | |
Oceanonix | vrijdag 10 april 2020 @ 18:58 |
Was wel het plan. Ik heb toch iets minder te doen in deze tijd. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 10 april 2020 @ 19:07 |
![]() ![]() wel even FOK! doen ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 10-04-2020 19:08:55 ] | |
Kaatje1 | vrijdag 10 april 2020 @ 19:11 |
Wat grappig om te zien, opdracht appeltaart en dan 17 verschillende. Dat zou je vooraf ook niet bedacht hebben | |
Sjeen | vrijdag 10 april 2020 @ 19:19 |
Leuk gedaan! |