FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: appeltaart op 5 april
Lucky_Strikewoensdag 1 april 2020 @ 21:15
In dit topic bespreken we alles rond de derde opdracht van CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic

Op zondag 5 april maken we met iedereen die mee wil doen een appeltaart.

Appeltaart
In de breedste zin van het woord: appel in deeg. Strüdels,flappen en wat dies meer zij zijn ook van harte welkom.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.

[ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 02-04-2020 08:25:46 ]
minilotdonderdag 2 april 2020 @ 06:11
Ik wilde deze eigenlijk overslaan, maar mocht niet van het lief want die houdt wél van appeltaart. :7
UIO_AMSdonderdag 2 april 2020 @ 08:25
Op 5 april dus. Zal zo mijn recept posten. :).
UIO_AMSdonderdag 2 april 2020 @ 08:32
Op verzoek van @BE

Canadese Applecrumble Havermouttaart

Ingrediënten

Springvorm diameter 24 cm
225 gram bruine basterdsuiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
180 gram roomboter
90 gram havermout
3 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold)
30 gram rozijnen
Eetlepel kaneel
Scheut maple syrup / stroop

Springvorm diameter 28 cm
375 gram bruine basterdsuiker
375 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram roomboter
150 gram havermout
5 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold)
50 gram rozijnen
Anderhalve eetlepel kaneel
Flinke scheut maple syrup / stroop

Stappen
1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2.Wel de rozijnen in lauw kraanwater.
3.Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Eenmaal gesmolten van het vuur halen.
4.Schil de appels en snij deze in blokjes van 1 á 2 cm.
5.Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer een klein beetje van de gesmolten boter over de bodem en de randen.
6.Mix de basterdsuiker, het bakmeel en de havermout met de resterende gesmolten boter en een flinke scheut maple syrup (of stroop als er geen maple syrup voorradig is) tot een beslag in een schaal.
7.Giet de gewelde rozijnen af en mix deze met de kaneel en de gesneden appels in een grote schaal.
8.Doe de helft van het beslag in de springvorm en druk deze goed op de bodem. De randen hoeven niet met het beslag bedekt te worden.
9.Plaats de appel en rozijnenmix op het beslag in de springvorm.
10.Verkruimel de andere helft van het beslag er overheen maar druk dit niet aan.
11.Vervolgens bak je dit in 60 min in de voorverwarmde oven.
BEdonderdag 2 april 2020 @ 08:38
Dit gaat hem worden zondag.
Kijken of het een #nailedit versie gaat worden. ;)
Myraeladonderdag 2 april 2020 @ 08:42
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 06:11 schreef minilot het volgende:
Ik wilde deze eigenlijk overslaan, maar mocht niet van het lief want die houdt wél van appeltaart. :7
Ik ga de meeste baksels waarschijnlijk ook overslaan, maar toevallig wil mijn vriend dit weekend ook appeltaart alvast voor zijn verjaardag. :D Moet wel met wat ik al in huis heb, dus zal niet heel spannend worden. Ik heb geen noten of rozijnen. ;(
Barreltjedonderdag 2 april 2020 @ 08:50
Ik ga denk ik voor een tarte tatin :Y)
Lonaadonderdag 2 april 2020 @ 08:52
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 08:50 schreef Barreltje het volgende:
Ik ga denk ik voor een tarte tatin :Y)
}:|
Lonaadonderdag 2 april 2020 @ 08:52
TVP.
Barreltjedonderdag 2 april 2020 @ 08:54
quote:
2s.gif Op donderdag 2 april 2020 08:52 schreef Lonaa het volgende:

[..]

}:|
Ja . Goede ideeën worden gewoon keihard gekopieerd O-) :Y) O+
Sarabidonderdag 2 april 2020 @ 08:55
Helaas geen appels in huis en maandag komen de boodschappen pas weer -O- ik hou de volgende onderwerpen in de gaten.
Yinnydonderdag 2 april 2020 @ 09:51
Ook
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 08:55 schreef Sarabi het volgende:
Helaas geen appels in huis en maandag komen de boodschappen pas weer -O- ik hou de volgende onderwerpen in de gaten.
Heb je crackers in huis?
https://www.thespruceeats.com/mock-apple-pie-4173990
😂

Of een potje appelmoes?
UIO_AMSdonderdag 2 april 2020 @ 15:19
quote:
17s.gif Op donderdag 2 april 2020 08:38 schreef BE het volgende:
Dit gaat hem worden zondag.
Kijken of het een #nailedit versie gaat worden. ;)
Kan weinig aan misgaan. Komt wel goed dus.
AnneXdonderdag 2 april 2020 @ 17:32
Het beproefde recept opgezocht en van de week de la met bakspullen opgeruimd.
Alleen nog 5 goudreinetten en 2 limoenen in huis halen.
Eén iemand is héél erg blij. w/

P.S. Ik ga recept hierboven ook even bestuderen. Havermout?
Sarabidonderdag 2 april 2020 @ 17:36
quote:
1s.gif Op donderdag 2 april 2020 09:51 schreef Yinny het volgende:
Ook
[..]

Heb je crackers in huis?
https://www.thespruceeats.com/mock-apple-pie-4173990
😂

Of een potje appelmoes?
:D helaas geen appelmoes

En die andere klinkt erg bijzonder
Oceanonixdonderdag 2 april 2020 @ 17:49
Ik ga voor de rhabarber-apfel-kuchen.
Rabarber uit eigen tuin, appels moet ik even halen bij de groenteboer.
UIO_AMSdonderdag 2 april 2020 @ 19:30
quote:
1s.gif Op donderdag 2 april 2020 17:32 schreef AnneX het volgende:
P.S. Ik ga recept hierboven ook even bestuderen. Havermout?
Zeker. Vond het de eerste keer een beetje raar om dat te gebruiken, maar erg lekker. Al zeg ik het zelf.
Lonaadonderdag 2 april 2020 @ 19:47
Ik maak denk ik een appelkruimeltaartje :9
minilotvrijdag 3 april 2020 @ 07:58
Hmmm. Ik twijfel tussen:
http://www.thedailyspud.com/2010/11/07/potato-apple-pastry/ en https://ladyandpups.com/2012/10/13/apple-muffins-eng/
Sjeenvrijdag 3 april 2020 @ 22:32
Zojuist in familieoverleg besloten dat deze het gaat worden, mits ik morgen iets van bloem/bakmeel kan kopen :P
http://kleinstukjedan.nl/open-appeltaart-holtkamp/

Zonder krenten/rozijnen, want dat vind ik vreselijk.
Barreltjevrijdag 3 april 2020 @ 22:43
quote:
2s.gif Op donderdag 2 april 2020 19:47 schreef Lonaa het volgende:
Ik maak denk ik een appelkruimeltaartje :9
Geen TAtataTIN
Lonaazaterdag 4 april 2020 @ 07:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 22:43 schreef Barreltje het volgende:

[..]

Geen TAtataTIN
Nee, nooit meer ;(
minilotzaterdag 4 april 2020 @ 07:20
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 april 2020 07:18 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Nee, nooit meer ;(
Snif.
Lonaazaterdag 4 april 2020 @ 07:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 07:20 schreef minilot het volgende:

[..]

Snif.
Is wel beetje grapje. Ik ga ooit wel een keer een tarte tatin maken.
minilotzaterdag 4 april 2020 @ 07:21
quote:
Even tegen mezelf praten: het wordt het eerste recept. Want ik heb er maar een klein beetje bloem voor nodig en dat is gezien de schaarste wel fijn ennnnn ik ben erg benieuwd naar de smaak van een deeg dat voor zo'n groot gedeelte uit aardappel bestaat. Maak misschien wel een enkele grote in plaats van de vier kleintjes uit het recept.
Lonaazaterdag 4 april 2020 @ 07:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 07:21 schreef minilot het volgende:

[..]

Even tegen mezelf praten: het wordt het eerste recept. Want ik heb er maar een klein beetje bloem voor nodig en dat is gezien de schaarste wel fijn ennnnn ik ben erg benieuwd naar de smaak van een deeg dat voor zo'n groot gedeelte uit aardappel bestaat. Maak misschien wel een enkele grote in plaats van de vier kleintjes uit het recept.
En muffins zijn ook maar gewoon...muffins. Wel Lady&pups muffins, maar muffins.
Ik vind muffins maar zo zo.
Lonaazaterdag 4 april 2020 @ 07:24
Had ik al muffins gezegd?
minilotzaterdag 4 april 2020 @ 07:24
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 april 2020 07:23 schreef Lonaa het volgende:

[..]

En muffins zijn ook maar gewoon...muffins. Wel Lady&pups muffins, maar muffins.
Ik vind muffins maar zo zo.
De enige reden dat ik ze zou maken is de Lady & Pupsfactor :Y Want verder, yep, muffins, meh.
En ja, je had afdoende 'muffins' gezegd. :*
Lonaazaterdag 4 april 2020 @ 07:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 07:24 schreef minilot het volgende:

[..]

De enige reden dat ik ze zou maken is de Lady & Pupsfactor :Y Want verder, yep, muffins, meh.
En ja, je had afdoende 'muffins' gezegd. :*
Ik zag wel nog: https://ladyandpups.com/2014/07/21/caramel-apple-pie-biscuit/

Hmm.
Myraelazaterdag 4 april 2020 @ 07:45
Ik ga dinsdag pas appeltaart maken, voor de verjaardag van m'n vriend woensdag. Dus helaaaassss, wel benieuwd wat jullie allemaal gaan maken.
Hupjezaterdag 4 april 2020 @ 08:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 07:45 schreef Myraela het volgende:
Ik ga dinsdag pas appeltaart maken, voor de verjaardag van m'n vriend woensdag. Dus helaaaassss, wel benieuwd wat jullie allemaal gaan maken.
Je kunt morgen toch ook gewoon een proefversie maken :9
HaverMoutKoekjezaterdag 4 april 2020 @ 08:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 april 2020 22:32 schreef Sjeen het volgende:
Zojuist in familieoverleg besloten dat deze het gaat worden, mits ik morgen iets van bloem/bakmeel kan kopen :P
http://kleinstukjedan.nl/open-appeltaart-holtkamp/

Zonder krenten/rozijnen, want dat vind ik vreselijk.
Haha, ‘klein stukje dan’ is wel goede naam voor een baksite :D
Wel 24 uur wachttijd lees ik in de beschrijving dus dan moet je vandaag al beginnen
BEzaterdag 4 april 2020 @ 10:38
quote:
Oh, met die cream ertussen! *zwijmel...
Kaatje1zaterdag 4 april 2020 @ 11:20
Yeah...ik kan ook meedoen. Was vergeten appels te halen en om nou alleen daarvoor naar de winkel te gaan vond ik onzin. Maar buuv/vriendin uit de flat neemt ze mee *O*
Lang geleden dat ik appeltaart heb gemaakt, en het worden ook minitaartjes zodat ze de vriezer in kunnen. Woensdag vieren we via Teams de verjaardag van een collega, dan heb ik in iedere geval een gebakje :D
HaverMoutKoekjezaterdag 4 april 2020 @ 11:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:20 schreef Kaatje1 het volgende:
Yeah...ik kan ook meedoen. Was vergeten appels te halen en om nou alleen daarvoor naar de winkel te gaan vond ik onzin. Maar buuv/vriendin uit de flat neemt ze mee *O*
Lang geleden dat ik appeltaart heb gemaakt, en het worden ook minitaartjes zodat ze de vriezer in kunnen. Woensdag vieren we via Teams de verjaardag van een collega, dan heb ik in iedere geval een gebakje :D
Wordt dat niet zompig Kaat?
Ik wil ook wel bakken maar heb niemand om het resultaat op te eten. Vroeger nam ik het mee naar mijn werk.
En ik heb geen spullen in huis zoals appels en meel :{
Kaatje1zaterdag 4 april 2020 @ 11:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:40 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Wordt dat niet zompig Kaat?
Ik wil ook wel bakken maar heb niemand om het resultaat op te eten. Vroeger nam ik het mee naar mijn werk.
En ik heb geen spullen in huis zoals appels en meel :{
Geen idee of het zompig gaat worden. Maar dan denk ik altijd aan de uitspraak van mijn moeder “ waar het komt hangen ook geen schilderijen “ :P
Sjeenzaterdag 4 april 2020 @ 14:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 08:23 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Haha, ‘klein stukje dan’ is wel goede naam voor een baksite :D
Wel 24 uur wachttijd lees ik in de beschrijving dus dan moet je vandaag al beginnen
ja klopt, dat wordt overigens vanavond na het boodschappen doen, de 24 uur is niet absoluut maar ik wil wel graag het deeg een nacht over laten rusten. Hopelijk dus meel op voorraad in mijn supermarkt.
Sjeenzaterdag 4 april 2020 @ 22:06
Geen meel -O- Uiteindelijk maar speltmeel meegenomen. En thuis nog precies 250 zelfrijzend bakmeel gevonden in de voorraadkast :P

Dus er ligt nu deeg in de koelkast :D
#ANONIEMzaterdag 4 april 2020 @ 22:28
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 11:40 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ik wil ook wel bakken maar heb niemand om het resultaat op te eten.

Waarom zou je niet gewoon voor jezelf kunnen bakken en opeten? Neem je toch een kleine springvorm?
Kaatje1zaterdag 4 april 2020 @ 22:32
quote:
5s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:28 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Waarom zou je niet gewoon voor jezelf kunnen bakken en opeten? Neem je toch een kleine springvorm?
Daarom maak ik er 6 in een muffin vorm. De appelbrengster krijgt er 1, ik 1 en de rest in de vriezer
HaverMoutKoekjezaterdag 4 april 2020 @ 22:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:32 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Daarom maak ik er 6 in een muffin vorm. De appelbrengster krijgt er 1, ik 1 en de rest in de vriezer
Oh dat is wel slim! Ik heb geen kleine springvorm nl.
Heb alleen ook geen bakmeel of appels :D :D
Kaatje1zaterdag 4 april 2020 @ 22:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Oh dat is wel slim! Ik heb geen kleine springvorm nl.
Heb alleen ook geen bakmeel of appels :D :D
Da’s wel lastig ja :D en om nou daarvoor naar de winkel te gaan. Als de buuv de appels niet had meegenomen had ik ook niet meegedaan. Ben ook heel benieuwd, het is echt al heel lang geleden dat ik appeltaart heb gemaakt, zelf ben ik er niet zo heel dol op. Tarte tatin is lekkerder, maar niet zo makkelijk in mini vormpjes te maken
#ANONIEMzaterdag 4 april 2020 @ 22:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Oh dat is wel slim! Ik heb geen kleine springvorm nl.
Heb alleen ook geen bakmeel of appels :D :D
Ja dat laatste schiet natuurlijk niet op :+

Maar idd in een muffinvorm kun je ook mini's maken en invriezen.
Ik gebruik meestal een springvorm van 18cm doorsnede en die taart gaat dan ook gewoon op :7
Want taart *;

Morgen doe ik ook mee. Aangezien ik net de 4de cake van deze week uit de oven heb gehaald maak ik een echt (vegan) mini-taartje. Heb ook nog maar een halve appel nl :') Had nl aan 2 appelflappen wel genoeg eerder deze week :')

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 04-04-2020 22:42:48 ]
Kaatje1zaterdag 4 april 2020 @ 22:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:40 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ja dat laatste schiet natuurlijk niet op :+

Maar idd in een muffinvorm kun je ook mini's maken en invriezen.
Ik gebruik meestal een springvorm van 18cm doorsnede en die taart gaat dan ook gewoon op :7
Want taart *;

Morgen doe ik ook mee. Aangezien ik net de 4de cake van deze week uit de oven heb gehaald maak ik een echt (vegan) mini-taartje. Heb ook nog maar een halve appel nl :') Had nl aan 2 appelflappen wel genoeg eerder deze week :')
Wat doe je met al die cakes? Of voeder je een weeshuis?
Hupjezaterdag 4 april 2020 @ 23:55
Ik ben alvast begonnen... Het wordt Franse appeltaart met frangipane, recept van Rutger Bakt.

yVsUaS6.jpg
Ik had geen amandelmeel, dus dat moest ik nog even regelen.
pFiRijJ.jpg
5bXTWIL.jpg

Alles bij elkaar
NweqB9K.jpg

Kneed-hulpje
mmjWsHp.jpg

En zo ging het de koelkast in. Morgen verder.
EqZjzSW.jpg
#ANONIEMzondag 5 april 2020 @ 00:09
En helemaal in stijl @Hupje met je appeltjes-shirt :D O+
#ANONIEMzondag 5 april 2020 @ 00:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 22:56 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Wat doe je met al die cakes? Of voeder je een weeshuis?
Gewoon opeten natuurlijk :9 :7
There is no we in food :{w ;)

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2020 00:11:20 ]
FlippingCoinzondag 5 april 2020 @ 00:11
Ik lees dit nu pas :X
Lonaazondag 5 april 2020 @ 07:49
Oh! https://www.ohmyfoodness.(...)ascarpone-en-whisky/

:9
HaverMoutKoekjezondag 5 april 2020 @ 08:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 23:55 schreef Hupje het volgende:
Ik ben alvast begonnen... Het wordt Franse appeltaart met frangipane, recept van Rutger Bakt.

Oh frangipane, dat is lekkerrrrrr
FutureFairytalezondag 5 april 2020 @ 08:31
quote:
Goed recept! Opgeslagen en moet eens whisky kopen.
Lot_1zondag 5 april 2020 @ 08:31
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2020 08:50 schreef Barreltje het volgende:
Ik ga denk ik voor een tarte tatin :Y)
Dat dus :Y

Recept van BBC good good zag er goed uit.
Ik heb alleen geen juiste pan/schaal. Zal ik een niet-ronde taart maken in een glazen ovenschaal? Of een lichtgewicht ronde quichevorm gebruiken? Ik heb volgens mij alleen een vorm met een losse bodem, dus daar moet ik dan wel een bakpapiertje in doen. Ik peins nog even verder.
Lonaazondag 5 april 2020 @ 08:32
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 08:31 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Dat dus :Y

Recept van BBC good good zag er goed uit.
Ik heb alleen geen juiste pan/schaal. Zal ik een niet-ronde taart maken in een glazen ovenschaal? Of een lichtgewicht ronde quichevorm gebruiken? Ik heb volgens mij alleen een vorm met een losse bodem, dus daar moet ik dan wel een bakpapiertje in doen. Ik peins nog even verder.
Dat kan juist, toch, heel handig in een quicheschaal?

Ik heb te weinig boter voor een appeltaart, dus ik peins ook nog even verder of ik iets heel kleins maak en wat/hoe dan.
Holymezondag 5 april 2020 @ 08:46
Heb redelijk wat in huis, maar geen oven -O- Dus ik geniet op afstand mee van deze leuke reeks. En die taart met whisky opgeslagen :9
minilotzondag 5 april 2020 @ 08:51
FDtLmpY.jpg

Een half pond gepureerde piepers: hebbes. It's on! *O*

Bak ze, allemaal! O+
minilotzondag 5 april 2020 @ 08:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2020 23:55 schreef Hupje het volgende:
Ik ben alvast begonnen... Het wordt Franse appeltaart met frangipane, recept van Rutger Bakt.

[ afbeelding ]
Ik had geen amandelmeel, dus dat moest ik nog even regelen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Alles bij elkaar
[ afbeelding ]

Kneed-hulpje
[ afbeelding ]

En zo ging het de koelkast in. Morgen verder.
[ afbeelding ]
Ooooh. Thematisch kloppende outfit. Jij wint deze editie al! _O_
Lot_1zondag 5 april 2020 @ 08:55
quote:
2s.gif Op zondag 5 april 2020 08:32 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dat kan juist, toch, heel handig in een quicheschaal?

Ik heb te weinig boter voor een appeltaart, dus ik peins ook nog even verder of ik iets heel kleins maak en wat/hoe dan.
In het recept maak je de karamel in dezelfde vorm als waar je in bakt. Dat kan in elk geval niet in mijn quicheschaal met dunne metalen bodem.
Aurezondag 5 april 2020 @ 09:24
Ik ben geswitcht van appeltaart naar appel-kaneelkruimelcake met banketbakkersroom. Ik vind dat ook best mag O-)
minilotzondag 5 april 2020 @ 09:34
Meer matige telefoonfoto's!

Aardappeldeeg in wording:
AO4FiNM.jpg

Braaf zacht taartdeeg O+
cSdMxCC.jpg

Nu half uurtje koelen. Even boter bruinen en appels snijden :W
minilotzondag 5 april 2020 @ 09:34
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 09:24 schreef Aure het volgende:
Ik ben geswitcht van appeltaart naar appel-kaneelkruimelcake met banketbakkersroom. Ik vind dat ook best mag O-)
Klinkt een duizendvoud beter! :9
minilotzondag 5 april 2020 @ 09:35
quote:
2s.gif Op zondag 5 april 2020 08:32 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dat kan juist, toch, heel handig in een quicheschaal?

Ik heb te weinig boter voor een appeltaart, dus ik peins ook nog even verder of ik iets heel kleins maak en wat/hoe dan.
Te.. weinig.. boter? :o :'(
Yinnyzondag 5 april 2020 @ 09:45
Aangezien ik nog nooit een tarte tatin heb gemaakt, moet het vandaag maar eens gebeuren! Ik ga dit recept gebruiken
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/
Aurezondag 5 april 2020 @ 09:49
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 09:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Te.. weinig.. boter? :o :'(
Het verbaasde mij ook, ik heb eigenlijk altijd wel minstens 1 nieuw pakje liggen :D meestal zelfs 2, op dit moment 3 :')
Farenjizondag 5 april 2020 @ 10:07
Ik heb nog appels en bloem en boter en suiker en alles. Misschien dat ik vandaag toch ook een taartje ga bakken. Iets met walnoten met karamel lijkt me wel wat. :Y)
minilotzondag 5 april 2020 @ 10:27
Pre-oven. :') Was nogal gedoe met erg delicaat deeg en iets teveel appel (met donkere basterdsuiker er erg lekker notige gebruinde boter :9 )

Naja, het 'rustiek' noemen kan natuurlijk gewoon met zoiets boers als aardappeldeeg. :7

6f95zhj.jpg
BEzondag 5 april 2020 @ 10:42
quote:
14s.gif Op donderdag 2 april 2020 15:19 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Kan weinig aan misgaan. Komt wel goed dus.
Hij staat in de oven. :9
Wat een briljant makkelijke taart! _O_

Nu nog een klein uurtje geduld. :D :')
Hupjezondag 5 april 2020 @ 10:43
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 00:09 schreef mascara-klodder het volgende:
En helemaal in stijl @:Hupje met je appeltjes-shirt :D O+
Het was mij niet eens opgevallen :D Kleuter heeft dit shirt gewoon graag aan.

@minilot Ik ben heel benieuwd naar de smaak!

Klaar met hardlopen, de rest van de ingrediënten liggen op kamertemperatuur te komen... zo meteen deel 2!
minilotzondag 5 april 2020 @ 11:00
P09ocJT.jpg

En done! Het deeg bleef ook gaar een pietsje zacht, en zo warm gegeten en met die toch al jusachtige bruine boter wekt het geheel een milde associatie op met een avondprak. :+ Desondanks toch nog wel smakelijk en knus, maar niet per se voor herhaling vatbaar.. :)
AnneXzondag 5 april 2020 @ 11:25
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 09:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Te.. weinig.. boter? :o :'(
Nou ja 8)7
Het zag er leuk uit, mini. 8-)

Voorbereiding:
SPOILER
3-EA4-CCA6-9-AA8-4636-9781-06-F9049-C7143.jpg
BEzondag 5 april 2020 @ 11:25
quote:
14s.gif Op donderdag 2 april 2020 15:19 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Kan weinig aan misgaan. Komt wel goed dus.
Kan het zijn dat de temperatuursaanduiding voor een gewone electrische oven is?
Op de hetelucht op 200gr heb ik hem er nu met 50 mins uitgehaald, de bovenkanten van de crumble is wel erg donker.

Stom eigenlijk, deze oven heeft ook gewoon eletrische functie maar die gebruik ik zo zelden dat ik het eigenlijk gewon vergeet. :@
Lonaazondag 5 april 2020 @ 11:25
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 09:35 schreef minilot het volgende:

[..]

Te.. weinig.. boter? :o :'(
Ik was in de veronderstelling dat ik meer boter had. Ik heb maar 160 gram.
BEzondag 5 april 2020 @ 11:33
tFbMsCQ.jpg

bvp5wDi.jpg

xjxwwhC.jpg

Jz2vHes.jpg

uBpe8o1.jpg

Misschien toch wel #nailedit

Nu even laten afkoelen en proeven. ;)
LeSagezondag 5 april 2020 @ 11:36
quote:
2s.gif Op zondag 5 april 2020 11:25 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik was in de veronderstelling dat ik meer boter had. Ik heb maar 160 gram.
Dit quichedeeg geeft maar 125 gram boter nodig. Wordt het wel een open appeltaart.
https://rutgerbakt.nl/bas(...)ap-voor-stap-recept/
Doedezemaarzondag 5 april 2020 @ 11:57
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 08:46 schreef Holyme het volgende:
Heb redelijk wat in huis, maar geen oven -O- Dus ik geniet op afstand mee van deze leuke reeks. En die taart met whisky opgeslagen :9
Dat zou ik als uitdaging zien en kijken of er iets in een pan te fabriceren is. Ik bak nooit, dus geen suggesties, maar er zitten hier vast mensen die kunnen meedenken
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 12:08
Het spul zit in de oven, nu de ontplofte keuken opruimen
Farenjizondag 5 april 2020 @ 12:09
Als je een grote pan met deksel hebt en iets van een rooster ofzo om de taart op te zetten in de pan zou het moeten lukken. Ik heb zo wel pizza, croissants en afbakbroodjes gebakken in mijn studentenkamertje, ging best.
Yinnyzondag 5 april 2020 @ 12:16
Ziet er heel lekker uit, jammer dat de structuur dan tegenvalt.
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 12:31
Leuk, al die verschillende baksels!

Ik ga zo beginnen, met een vrij standaard appeltaart, behalve dan dat ie plantaardig wordt. (Dus plantaardige boter en appelmoes in plaats van eieren).

Ik heb nu al trek!
LeSagezondag 5 april 2020 @ 12:35
Verslagje van de appeltaart.

SPOILER
Ik heb niet echt 1 recept gevolgd, maar een combinatie van recepten en zelf wat bedacht.
Het deeg is quiche deeg van Rutger bakt, maar dan met een beetje vanillesuiker erdoor. Appeltjes zijn met bruine suiker en koek- en speculaaskruiden. Gebakken volgens een YouTube-filmpje.

Het deeg eerst in de vorm gedaan, dit weer gekoeld.
G00g7ct.jpg

Daarna appeltjes geschild en suiker en kruiden erbij :9 misschien hebben de kindjes daar al een beetje van staan eten...
bjAvTfx.jpg

Toen de appeltjes in de vorm.
3ZYlcn0.jpg

Dekseltje erop, ingekerfd en met eigeel en suiker bestreken.
6wNiQga.jpg

En dat ging in de oven, bijna 1,5 uur.

Resultaat:
tstbX3j.jpg

Ziet er op de foto helaas wat donkerder uit dan in het echt, maar is wel flink gebakken, volgens mij is de onderkant ook stevig nu.
En nu afkoelen en straks op gepaste afstand bij mijn ouders in de tuin opeten :9
HaverMoutKoekjezondag 5 april 2020 @ 12:36
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:31 schreef Candaasje het volgende:
Leuk, al die verschillende baksels!

Ik ga zo beginnen, met een vrij standaard appeltaart, behalve dan dat ie plantaardig wordt. (Dus plantaardige boter en appelmoes in plaats van eieren).

Ik heb nu al trek!
Ben benieuwd naar resultaat van de appelmoes is dit geval.
Wat ik me herinner van toen ik nog vaak muffins en koekjes bakte met appelmoes is dat het wel snel verbrand. Ik zou regelmatig even kijken
Lonaazondag 5 april 2020 @ 12:42
Goed, ik heb dus her en der wat gezocht op internet naar een recept, maar ik vond niet iets waarvan ik dacht 'ja, dit ga ik precies nadoen!'. Wat ook gelijk mijn probleem is met bakken en waarom dat vaak niet lukt, ik hou me maar weinig echt aan een recept.

Voor deze appeltaart-in-een-cakevorm (bij gebrek aan een kleine springvorm wat noodzakelijk was omdat ik maar vrij weinig roomboter in huis had) heb ik in grote lijnen een recept gebruikt van Dudok. Of in ieder geval van een recept dat rondzweeft op internet waarvan ze zeggen dat het van Dudok is.
Maar dan het recept door de helft. Ongeveer.

Deeg gemaakt met bloem, boter en bruine basterdsuiker.
Vulling gemaakt met 3 gala appel en 2 granny's, welke even in de koekenpan geweest zijn om onnodig vocht uit te koken. Daarna voeg je wel een zut appelcompote toe dus uh, ja ok.
Dus ook appelcompote, rozijnen, kaneel.

Kruimel gemaakt van restje deeg, wat meer boter, suiker en bloem. Oh en vanille.

Het staat in de oven. Ongeveer 50 minuten. Denk ik.

:7
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 12:48
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,

91964583_1609426822553086_7905168839099285504_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQkJpTGAAaTd_18BuqcvXZv3VX_xyITJbNJ3Gothq80tMrSXvJYm-r66Xml6iHDJuN4&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=f9c4e43324ccad88c17632510ffdded0&oe=5EAFC141

92104030_1609426832553085_2761925324382928896_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQnbWO-kPJbH_iVKZfkfc0v7-Y5DN6tYTITCVQOVdJEneqS9oIGhNSTL_VR1bIZfuGA&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=ef2b906af43dfa37e3c17f3f49f7a09b&oe=5EB0CBFE
#ANONIEMzondag 5 april 2020 @ 13:10
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:31 schreef Candaasje het volgende:
Leuk, al die verschillende baksels!

Ik ga zo beginnen, met een vrij standaard appeltaart, behalve dan dat ie plantaardig wordt. (Dus plantaardige boter en appelmoes in plaats van eieren).

Ik heb nu al trek!
Ik maak alleen nog maar vegan cakes en appeltaart tegenwoordig. Helemaal prima, van cake wil ik zelfs niet meer anders :9
Zit nu ook aan de thee met een paar plakjes vegan cake, waar ik ipv suiker trouwens appelstroop heb gebruikt om een beetje in de appelsfeer te blijven vandaag :+
Over een uurtje ofzo maar eens aan de appeltaart beginnen *O*
HaverMoutKoekjezondag 5 april 2020 @ 13:12
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef Kaatje1 het volgende:
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wow.
Kan je de hoeveelheden delen?
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 13:14
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 12:36 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ben benieuwd naar resultaat van de appelmoes is dit geval.
Wat ik me herinner van toen ik nog vaak muffins en koekjes bakte met appelmoes is dat het wel snel verbrand. Ik zou regelmatig even kijken
Oh werkt goed, ik heb het al vaker gemaakt (en mijn familie doet het nu standaard :D ).
Wel altijd uitkijken met de hoeveelheid: teveel er bij gooien, en je krijgt echt véél te plakkerig deeg.
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 13:15
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 13:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Wow.
Kan je de hoeveelheden delen?
Ik heb een recept gezocht voor mini appeltaartjes, want zomaar delen durfde ik ook niet aan. Heb er zelf nog wel stukjes walnoot door gedaan.
AnneXzondag 5 april 2020 @ 13:18
Wat zien de mini appeltaartjes er leuk en prima uit, kaatje👍🏼

Inderdaad ontplofte keuken gekuisd, en heb nu 15 min pauze en deeg in de koelkast daardoor 15 min extra.
Sarabizondag 5 april 2020 @ 13:22
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef Kaatje1 het volgende:
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit :9
Lucky_Strikezondag 5 april 2020 @ 13:23
Ik ben nog niet begonnen. Ik denk dat het vanavond pas in de oven gaat. Ik heb niet zo veel zin vandaag dus ik maak een crumble. De appelstukjes zijn al wel uit de vriezer.
minilotzondag 5 april 2020 @ 13:24
Oh @Kaatje1, wat zijn ze snoezig! *O*
Holymezondag 5 april 2020 @ 13:26
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 11:57 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Dat zou ik als uitdaging zien en kijken of er iets in een pan te fabriceren is. Ik bak nooit, dus geen suggesties, maar er zitten hier vast mensen die kunnen meedenken
Ja, had al gedacht aan crumble bakken, appel bakken, crumble erbij.

quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 12:09 schreef Farenji het volgende:
Als je een grote pan met deksel hebt en iets van een rooster ofzo om de taart op te zetten in de pan zou het moeten lukken. Ik heb zo wel pizza, croissants en afbakbroodjes gebakken in mijn studentenkamertje, ging best.
Ha, dat klinkt creatief, al heb ik geen rooster of grote pan, en heb inductie. Lijkt me minder handig (ben er niet echt fan van). Maar ik ga eens kijken of er iets te regelen valt met pan en rooster :) En ik gok dat ik wel een keer een oven koop als ik hier nog lang woon. Mis wel meer oven gerechten ondertussen.

Baksels hier :9~ ^O^
LeSagezondag 5 april 2020 @ 13:32
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 13:26 schreef Holyme het volgende:

[..]

Ja, had al gedacht aan crumble bakken, appel bakken, crumble erbij.
[..]

Ha, dat klinkt creatief, al heb ik geen rooster of grote pan, en heb inductie. Lijkt me minder handig (ben er niet echt fan van). Maar ik ga eens kijken of er iets te regelen valt met pan en rooster :) En ik gok dat ik wel een keer een oven koop als ik hier nog lang woon. Mis wel meer oven gerechten ondertussen.

Baksels hier :9~ ^O^
Wij hebben inmiddels al een jaar of 11 een combimagnetron van Samsung. Was niet eens zo duur bij aanschaf. Nu al heel lang een grote oven, maar we gebruiken de combi nog meer dan wekelijks. Best de investering waard wat mij betreft en ik gebruik hem ook naast de oven nog (warmt namelijk veel sneller op, voor worstenbroodjes, restjes opwarmen, aardappelkroketjes).

En anders een airfryer? Bij de onze zit een speciale vorm om taart in te kunnen bakken.
Moet ik eens proberen ja :@
Holymezondag 5 april 2020 @ 13:53
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 13:32 schreef LeSage het volgende:

[..]

Wij hebben inmiddels al een jaar of 11 een combimagnetron van Samsung. Was niet eens zo duur bij aanschaf. Nu al heel lang een grote oven, maar we gebruiken de combi nog meer dan wekelijks. Best de investering waard wat mij betreft en ik gebruik hem ook naast de oven nog (warmt namelijk veel sneller op, voor worstenbroodjes, restjes opwarmen, aardappelkroketjes).

En anders een airfryer? Bij de onze zit een speciale vorm om taart in te kunnen bakken.
Moet ik eens proberen ja :@
Ja, had ik in mijn vorige woning ook, werkte prima :) Heb na de verhuis toen snelsnel een magnetron aangeschaft. Een airfryer ga ik eens verder bekijken, bedankt voor het meedenken! :*

Als gebakken crumble mijn toetje wordt, zal ik het nog even delen :)
Barreltjezondag 5 april 2020 @ 14:00
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 12:35 schreef LeSage het volgende:
Verslagje van de appeltaart.

SPOILER
Ik heb niet echt 1 recept gevolgd, maar een combinatie van recepten en zelf wat bedacht.
Het deeg is quiche deeg van Rutger bakt, maar dan met een beetje vanillesuiker erdoor. Appeltjes zijn met bruine suiker en koek- en speculaaskruiden. Gebakken volgens een YouTube-filmpje.

Het deeg eerst in de vorm gedaan, dit weer gekoeld.
[ afbeelding ]

Daarna appeltjes geschild en suiker en kruiden erbij :9 misschien hebben de kindjes daar al een beetje van staan eten...
[ afbeelding ]

Toen de appeltjes in de vorm.
[ afbeelding ]

Dekseltje erop, ingekerfd en met eigeel en suiker bestreken.
[ afbeelding ]

En dat ging in de oven, bijna 1,5 uur.

Resultaat:
[ afbeelding ]

Ziet er op de foto helaas wat donkerder uit dan in het echt, maar is wel flink gebakken, volgens mij is de onderkant ook stevig nu.
En nu afkoelen en straks op gepaste afstand bij mijn ouders in de tuin opeten :9
Wat komen die inkepingen er gaaf uit zeg! Een taart net als in de film! :Y)
Barreltjezondag 5 april 2020 @ 14:01
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef Kaatje1 het volgende:
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat zien ze er lekker uit Kaat! Je hebt toch wel ergens het recept? Ik ben benieuwd hoe smakelijk ze zijn als je je ingevroren en weer opgewarmd hebt.. :Y)
FlippingCoinzondag 5 april 2020 @ 14:01
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 12:35 schreef LeSage het volgende:
Verslagje van de appeltaart.

SPOILER
Ik heb niet echt 1 recept gevolgd, maar een combinatie van recepten en zelf wat bedacht.
Het deeg is quiche deeg van Rutger bakt, maar dan met een beetje vanillesuiker erdoor. Appeltjes zijn met bruine suiker en koek- en speculaaskruiden. Gebakken volgens een YouTube-filmpje.

Het deeg eerst in de vorm gedaan, dit weer gekoeld.
[ afbeelding ]

Daarna appeltjes geschild en suiker en kruiden erbij :9 misschien hebben de kindjes daar al een beetje van staan eten...
[ afbeelding ]

Toen de appeltjes in de vorm.
[ afbeelding ]

Dekseltje erop, ingekerfd en met eigeel en suiker bestreken.
[ afbeelding ]

En dat ging in de oven, bijna 1,5 uur.

Resultaat:
[ afbeelding ]

Ziet er op de foto helaas wat donkerder uit dan in het echt, maar is wel flink gebakken, volgens mij is de onderkant ook stevig nu.
En nu afkoelen en straks op gepaste afstand bij mijn ouders in de tuin opeten :9
Mooie.
FlippingCoinzondag 5 april 2020 @ 14:02
Wat ik altijd het kutste stukje vind om te maken is het raster van deeg bovenop, het deeg begint dan te zacht en plakkerig te worden.
Barreltjezondag 5 april 2020 @ 14:10
Een voorlopig verslag van hier:

Ik maakte gister zelf bladerdeeg Maar dan met glutenvrije broodmix..
xwhgec.jpg

Vandaag schilde ik de appeltjes, maakte karamel en legde alles in een kleinere vorm
SPOILER
ndb7cr19h.jpg
13o6dd7e6.jpg
cwaydf.jpg
4h21ii6y8vq.jpg
Nu wachten tot de oven klaar is :Y)
Yinnyzondag 5 april 2020 @ 14:11
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 12:35 schreef LeSage het volgende:
Verslagje van de appeltaart.

SPOILER
Ik heb niet echt 1 recept gevolgd, maar een combinatie van recepten en zelf wat bedacht.
Het deeg is quiche deeg van Rutger bakt, maar dan met een beetje vanillesuiker erdoor. Appeltjes zijn met bruine suiker en koek- en speculaaskruiden. Gebakken volgens een YouTube-filmpje.

Het deeg eerst in de vorm gedaan, dit weer gekoeld.
[ afbeelding ]

Daarna appeltjes geschild en suiker en kruiden erbij :9 misschien hebben de kindjes daar al een beetje van staan eten...
[ afbeelding ]

Toen de appeltjes in de vorm.
[ afbeelding ]

Dekseltje erop, ingekerfd en met eigeel en suiker bestreken.
[ afbeelding ]

En dat ging in de oven, bijna 1,5 uur.

Resultaat:
[ afbeelding ]

Ziet er op de foto helaas wat donkerder uit dan in het echt, maar is wel flink gebakken, volgens mij is de onderkant ook stevig nu.
En nu afkoelen en straks op gepaste afstand bij mijn ouders in de tuin opeten :9
Wat een mooie taart!
Lot_1zondag 5 april 2020 @ 14:16
mijn karamel is verbrand :')
straks verder
Yinnyzondag 5 april 2020 @ 14:20
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef Kaatje1 het volgende:
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ze zijn lief! En zien er heel lekker uit!
Hupjezondag 5 april 2020 @ 14:23
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder :D Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.

Barreltje ook goed bezig ^O^ Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
Rw1hHjs.jpg

Appels braaf gesneden in plakjes
G6eIcVb.jpg

Frangipane erop
rSK7Jhm.jpg

Appels mozaïeken.
yTOXNnY.jpg

Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 14:23
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 14:20 schreef Yinny het volgende:

[..]

Ze zijn lief! En zien er heel lekker uit!
Vind ze ook wel schattig. Hoe ze smaken weet ik nog niet, denk vanavond bij een kop thee
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder :D Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.

Barreltje ook goed bezig ^O^ Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]

Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]

Frangipane erop
[ afbeelding ]

Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]

Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Dat ziet er zo leuk uit, maar ik griezel van alles wat van amandelen gemaakt is (behalve amandelen zelf)
AnneXzondag 5 april 2020 @ 14:25
quote:
16s.gif Op zondag 5 april 2020 14:02 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat ik altijd het kutste stukje vind om te maken is het raster van deeg bovenop, het deeg begint dan te zacht en plakkerig te worden.
Heb ik opgegeven en er bovenop gecrumbeld.
SPOILER
1414-CA89-8-D45-4-E50-82-FD-AD1-F9-C898-CD9.jpg
37-F6-E16-E-D0-E1-47-AD-8-E15-BBD701-B676-FC.jpg
Lucky_Strikezondag 5 april 2020 @ 14:30
Mijn havermoutcrumble is klaar. Ik snoep er steeds van. Ik hoop dat hij de avond haalt.
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 14:35
Taart staat in de oven.

En ja, dat raster lukt hier ook nooit fatsoenlijk.

Nu eerst even een kop thee, wat zooi wegwerken en als de taart klaar is hier een kort verslagje natuurlijk.
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 14:36
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 14:10 schreef Barreltje het volgende:
Een voorlopig verslag van hier:

Ik maakte gister zelf bladerdeeg Maar dan met glutenvrije broodmix..
[ afbeelding ]

Vandaag schilde ik de appeltjes, maakte karamel en legde alles in een kleinere vorm
SPOILER
Nu wachten tot de oven klaar is :Y)
Wauw...zelf bladerdeeg maken _O_
Hupjezondag 5 april 2020 @ 14:38
quote:
16s.gif Op zondag 5 april 2020 14:02 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat ik altijd het kutste stukje vind om te maken is het raster van deeg bovenop, het deeg begint dan te zacht en plakkerig te worden.
Eerst weer een poos in de koelkast leggen. Maar dat geduld kan ik niet altijd opbrengen.
Lot_1zondag 5 april 2020 @ 14:50
het is karameldag, hoor ik net op de radio :o

hete karamel is heet :')
ik heb mijn dag niet zo geloof ik.
Aurezondag 5 april 2020 @ 14:57
Dit recept triggerde mij, maar gaandeweg heb ik een en ander aangepast:
https://www.laurasbakery.nl/appel-kruimel-roomcake/

Mijn vorm was ietsiepietsie groter, maar ik dacht dat het wel prima zou gaan met dezelfde hoeveelheden. Toen ik het beslag met appel er in deed was dat wel een heeeeel dun laagje. Nieuw beslag (dezelfde hoeveelheid) zonder appel gemaakt en dat er boven op gedaan. Daar bovenop als extra een laagje appel met kaneel erop gedaan.
Td3ZnoF.jpg

Vervolgens een dikke laag banketbakkersroom, meer dan in het recept staat :P

ufNl2G5.jpg

Daar bovenop crumble met kaneel:
A0OdA1e.jpg

Door het verdubbelen van het beslag moest het duizend uur langer in de oven maar zie hier:

lcAuEic.jpg

SsK5Jhy.jpg

Lekker :9
Aurezondag 5 april 2020 @ 15:01
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder :D Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.

Barreltje ook goed bezig ^O^ Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]

Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]

Frangipane erop
[ afbeelding ]

Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]

Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Nu al zo mooi O+ O+
Barreltjezondag 5 april 2020 @ 15:07
Taart is af en goed gekeurd!

fnmya988yb.jpg

Korst/bladerdeeg is niet zo fluffy maar wel lekker!
gdlrzwqe.jpg
Farenjizondag 5 april 2020 @ 15:08
Zo, mijn open appeltaartje met karamel en walnoten staat in de oven, ben vergeten om onderweg foto's te maken dus jullie zien alleen het eindresultaat. Mits ie lukt.
Yinnyzondag 5 april 2020 @ 15:10
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder :D Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.

Barreltje ook goed bezig ^O^ Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]

Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]

Frangipane erop
[ afbeelding ]

Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]

Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Wauw, die ziet er ongebakken al mooi uit!
Yinnyzondag 5 april 2020 @ 15:13
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 14:57 schreef Aure het volgende:
Dit recept triggerde mij, maar gaandeweg heb ik een en ander aangepast:
https://www.laurasbakery.nl/appel-kruimel-roomcake/

Mijn vorm was ietsiepietsie groter, maar ik dacht dat het wel prima zou gaan met dezelfde hoeveelheden. Toen ik het beslag met appel er in deed was dat wel een heeeeel dun laagje. Nieuw beslag (dezelfde hoeveelheid) zonder appel gemaakt en dat er boven op gedaan. Daar bovenop als extra een laagje appel met kaneel erop gedaan.
[ afbeelding ]

Vervolgens een dikke laag banketbakkersroom, meer dan in het recept staat :P

[ afbeelding ]

Daar bovenop crumble met kaneel:
[ afbeelding ]

Door het verdubbelen van het beslag moest het duizend uur langer in de oven maar zie hier:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Lekker :9
Jaloers, ik lust ook wel een stukje!

quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 15:07 schreef Barreltje het volgende:
Taart is af en goed gekeurd!

[ afbeelding ]

Korst/bladerdeeg is niet zo fluffy maar wel lekker!
[ afbeelding ]
Wij hebben eenzelfde taart, ben benieuwd of de mijne er zo goed uitkomt!
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 15:22
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 11:00 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

En done! Het deeg bleef ook gaar een pietsje zacht, en zo warm gegeten en met die toch al jusachtige bruine boter wekt het geheel een milde associatie op met een avondprak. :+ Desondanks toch nog wel smakelijk en knus, maar niet per se voor herhaling vatbaar.. :)
Ik vond het al een vrij gewaagd experiment :D
Toch tof dat je het hebt geprobeerd.
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 15:24
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 12:35 schreef LeSage het volgende:
Verslagje van de appeltaart.

SPOILER
Ik heb niet echt 1 recept gevolgd, maar een combinatie van recepten en zelf wat bedacht.
Het deeg is quiche deeg van Rutger bakt, maar dan met een beetje vanillesuiker erdoor. Appeltjes zijn met bruine suiker en koek- en speculaaskruiden. Gebakken volgens een YouTube-filmpje.

Het deeg eerst in de vorm gedaan, dit weer gekoeld.
[ afbeelding ]

Daarna appeltjes geschild en suiker en kruiden erbij :9 misschien hebben de kindjes daar al een beetje van staan eten...
[ afbeelding ]

Toen de appeltjes in de vorm.
[ afbeelding ]

Dekseltje erop, ingekerfd en met eigeel en suiker bestreken.
[ afbeelding ]

En dat ging in de oven, bijna 1,5 uur.

Resultaat:
[ afbeelding ]

Ziet er op de foto helaas wat donkerder uit dan in het echt, maar is wel flink gebakken, volgens mij is de onderkant ook stevig nu.
En nu afkoelen en straks op gepaste afstand bij mijn ouders in de tuin opeten :9
Oh wat tof, zo'n echte grootmoeders appeltaart O+
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 15:24
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder :D Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.

Barreltje ook goed bezig ^O^ Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]

Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]

Frangipane erop
[ afbeelding ]

Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]

Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Ziet er al heel mooi uit! Wat een werk joh, dat mozaiëken! O+
Sarabizondag 5 april 2020 @ 15:26
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder :D Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.

Barreltje ook goed bezig ^O^ Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]

Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]

Frangipane erop
[ afbeelding ]

Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]

Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Wow wat een plaatje
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 15:53
Ok, wat minder spectaculair dan zelfgemaakt bladerdeeg of origami-met-appelstukjes O+ want gewoon standaard appeltaart, maar het ruikt heerlijk in huis en het zal vast goed smaken, dus dat is wat telt :9

Ik begon met dit. In het kader van alle gist uitverkocht ( }:| ) en bloemschaarste, dan toch maar een pakje Koopman's uit de kast gevist. We doen gewoon lekker makkelijk.

Whats-App-Image-2020-04-05-at-15-45-09.jpg

De appels waren dan wel weer helemaal in stijl, om het een beetje goed te maken:
Whats-App-Image-2020-04-05-at-15-45-08.jpg

Na wel 3x zoveel rozijnen als op de verpakking van Koopman's stond aangegeven (echt, wat is nou 75 gram rozijnen...tssk!) en dus appelmoes te hebben toegevoegd in plaats van eieren, was dit pre-oven het resultaat:

Whats-App-Image-2020-04-05-at-15-45-08-1.jpg

(Met niet helemaal volledig raster. Oh, en sojamelk in plaats van ei erover gesmeerd voor een bruin, glanzend laagje.)

En dit post-oven:

Whats-App-Image-2020-04-05-at-15-43-23.jpg

Hij staat nu een klein beetje af te koelen, en dan gaan we zo eens proeven ;)
(En een stukje naar de nu toch wel eenzame onderbuurvrouw brengen. Ik hoop dat de hitte van de oven al mijn mogelijke coronaatjes verbrandt heeft...)
Farenjizondag 5 april 2020 @ 16:00
nZyLRuL_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Nog loeiheet en napruttelend, vind hem wel mooi geworden en hij ruikt heerlijk.
#ANONIEMzondag 5 april 2020 @ 16:07
Wowww wat een geweldige appelbaksels allemaal O+

En gewoon zelf bladerdeeg maken @Barreltje, respect _O_

Die van @Hupje ziet er echt heel erg professioneel uit, het geduld ook om al die appels zo mooi te snijden, schillen en zo in vorm te leggen. Echt super!

Lol @ de FOK!appels van @Candaasje :D

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2020 16:08:44 ]
Lonaazondag 5 april 2020 @ 16:22
Ik had, expres, geen foto's van het proces, want mijn proces is altijd 1 grote teringbende. :7

Toen ik dacht 'oh ja shit foto voor FOK!' had ik m natuurlijk al aangesneden. Anyway, mijn appel-kruimel-taart-in-een-cakevorm:
gDFAdDs.jpg
L6au0xt.jpg

Was jum. En niet te zoet omdat geen suiker in de vulling. :Y
Yinnyzondag 5 april 2020 @ 16:26
@Farenji mooi gelukt!

@Candaasje vega appeltaart! Als die net zo goed smaakt als die er uit ziet, moet het goed komen, zelfs met bakmix! 😊
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 16:26
quote:
2s.gif Op zondag 5 april 2020 16:22 schreef Lonaa het volgende:
Ik had, expres, geen foto's van het proces, want mijn proces is altijd 1 grote teringbende. :7

Toen ik dacht 'oh ja shit foto voor FOK!' had ik m natuurlijk al aangesneden. Anyway, mijn appel-kruimel-taart-in-een-cakevorm:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Was jum. En niet te zoet omdat geen suiker in de vulling. :Y
Ziet er goed uit! :9
Kaneelstokjezondag 5 april 2020 @ 16:26
Leuk dat er zoveel mensen mee doen :)
Sarabizondag 5 april 2020 @ 16:27
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 15:53 schreef Candaasje het volgende:
Ok, wat minder spectaculair dan zelfgemaakt bladerdeeg of origami-met-appelstukjes O+ want gewoon standaard appeltaart, maar het ruikt heerlijk in huis en het zal vast goed smaken, dus dat is wat telt :9

Ik begon met dit. In het kader van alle gist uitverkocht ( }:| ) en bloemschaarste, dan toch maar een pakje Koopman's uit de kast gevist. We doen gewoon lekker makkelijk.

[ afbeelding ]

De appels waren dan wel weer helemaal in stijl, om het een beetje goed te maken:
[ afbeelding ]

Na wel 3x zoveel rozijnen als op de verpakking van Koopman's stond aangegeven (echt, wat is nou 75 gram rozijnen...tssk!) en dus appelmoes te hebben toegevoegd in plaats van eieren, was dit pre-oven het resultaat:

[ afbeelding ]

(Met niet helemaal volledig raster. Oh, en sojamelk in plaats van ei erover gesmeerd voor een bruin, glanzend laagje.)

En dit post-oven:

[ afbeelding ]

Hij staat nu een klein beetje af te koelen, en dan gaan we zo eens proeven ;)
(En een stukje naar de nu toch wel eenzame onderbuurvrouw brengen. Ik hoop dat de hitte van de oven al mijn mogelijke coronaatjes verbrandt heeft...)
Leuk die appels :D
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 16:27
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 16:26 schreef Yinny het volgende:
@:farenji mooi gelukt!

@:candaasje vega appeltaart! Als die net zo goed smaakt als die er uit ziet, moet het goed komen, zelfs met bakmix! 😊
Ja die bakmix was wel een beetje heiligschennis :@

We gaan hem zo proberen. Maar hij ruikt al zo goed dat ik waarschijnlijk geen objectief oordeel meer kan vellen :P
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 16:29
quote:
17s.gif Op zondag 5 april 2020 16:07 schreef mascara-klodder het volgende:

Lol @ de FOK!appels van @:Candaasje :D
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 16:27 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Leuk die appels :D
Met dank aan @Kreator, want hij vroeg me of de appels dan wel vegan waren. Dus ik moest even kijken of ze wel toestemming wilden geven voor gebruik, want dan mag het. Maar de boodschap was duidelijk ^O^
HaverMoutKoekjezondag 5 april 2020 @ 16:30
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 13:15 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb een recept gezocht voor mini appeltaartjes, want zomaar delen durfde ik ook niet aan. Heb er zelf nog wel stukjes walnoot door gedaan.
:D _O-
Ik communiceer weer eens lekker onduidelijk merk ik.
Kan je het recept delen zodat ik dit ook een keer kan maken?
AnneXzondag 5 april 2020 @ 16:36
Uitgebingo’d en nu het resultaat van de appeltaart.
A8-A1-A495-88-C9-4-B5-F-B682-9-C83-B8-DC9-F0-F.jpg
En het uitgeschreven recept sinds jaren
SPOILER
A8-A1-A495-88-C9-4-B5-F-B682-9-C83-B8-DC9-F0-F.jpg
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 16:43
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 16:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

:D _O-
Ik communiceer weer eens lekker onduidelijk merk ik.
Kan je het recept delen zodat ik dit ook een keer kan maken?
Haha, ik ga even zoeken , #veegtdetranenuitdeogen
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 16:44
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 16:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

:D _O-
Ik communiceer weer eens lekker onduidelijk merk ik.
Kan je het recept delen zodat ik dit ook een keer kan maken?
Ik had ‘m nog staan
http://lifebyrosie.nl/recepten/recept-mini-appeltaartjes/
Yinnyzondag 5 april 2020 @ 16:44
Mijn tarte tatin
Nu wel zelf deeg gemaakt, want dat is toch wel het allerlekkerst. Ik heb wel de verkeerde appels gebrukkt, want het is een beetje te vochtig gebleven.
6oe4wGZ.jpg
56tfcYp.jpg
X4gqYwN.jpg
4JihjO3.jpg
UWikTP5.jpg
En geen creme fraiche of slagroom in huis, dus maar mascarpone met yoghurt gemengd voor erbij. Jammie!
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 16:45
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 16:44 schreef Yinny het volgende:
Mijn tarte tatin
Nu wel zelf deeg gemaakt, want dat is toch wel het allerlekkerst. Ik heb wel de verkeerde appels gebrukkt, want het is een beetje te vochtig gebleven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En geen creme fraiche of slagroom in huis, dus maar mascarpone met yoghurt gemengd voor erbij. Jammie!
Oohhhh, jammie
Oceanonixzondag 5 april 2020 @ 16:47
De mije mag zo de oven uit. Had wat vertraging opgelopen vanmorgen. na de lunch toch even naar de moestuin om daar wat te doen en niet onbelangrijk de eerste rabarber te oogsten.

GrfykyQl.jpg
deeg maken van meel, amandelmeel, boter en 2 eieren

NX4mkTUl.jpg
appelsap met suiker koken

MNHK9hEl.jpg
daar de rabarber en appel bij doen en koken

xLj6EOdl.jpg
compote afgemaakt met maizena, daarna compote gestort in het deeg

HkH4JeOl.jpg
en tenslotte loeiheet uit de oven
Oceanonixzondag 5 april 2020 @ 16:49
Wat een mooie baksels heeft iedereen!

Is dat bloem tekort alleen ontstaan door hamsteren? Of heb ik wat gemist?
Yinnyzondag 5 april 2020 @ 16:51
@Oceanonix eigen rabarber! Lekker voorjaarstintje, ben benieuwd naar de smaak
HaverMoutKoekjezondag 5 april 2020 @ 16:51
quote:
^O^
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 16:54
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 16:49 schreef Oceanonix het volgende:
Wat een mooie baksels heeft iedereen!

Is dat bloem tekort alleen ontstaan door hamsteren? Of heb ik wat gemist?
Geen tekort. Maar nou had ik net voordat deze ellende begon bloem gekocht en toen ik m in de kast zette schoof ik iets opzij en bleek dat ik nog een pak had :D
Kan alleen niet aan gist komen, maar verl brood eet ik ook nier
AnneXzondag 5 april 2020 @ 17:04
De tarte tatin ziet er prachtig uit.
En lof voor bladerdeeg _O_
Dit is het uitgeschreven recept. Alsnog, want er ging iets mis met linken.
SPOILER
0-FA60848-7-A79-4677-B1-F1-298467-BCAAF0.jpg/
Aurezondag 5 april 2020 @ 17:08
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 16:44 schreef Yinny het volgende:
Mijn tarte tatin
Nu wel zelf deeg gemaakt, want dat is toch wel het allerlekkerst. Ik heb wel de verkeerde appels gebrukkt, want het is een beetje te vochtig gebleven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En geen creme fraiche of slagroom in huis, dus maar mascarpone met yoghurt gemengd voor erbij. Jammie!
Ziet er wel heerlijk uit :9
UIO_AMSzondag 5 april 2020 @ 17:43
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 10:42 schreef BE het volgende:

[..]

Hij staat in de oven. :9
Wat een briljant makkelijke taart! _O_

Nu nog een klein uurtje geduld. :D :')
Ja makkelijk hè. Dat bevalt mij er ook zo aan. Hij ligt alleen best zwaar op de maag. :D.

quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 11:25 schreef BE het volgende:

Kan het zijn dat de temperatuursaanduiding voor een gewone electrische oven is?
Op de hetelucht op 200gr heb ik hem er nu met 50 mins uitgehaald, de bovenkanten van de crumble is wel erg donker.

Stom eigenlijk, deze oven heeft ook gewoon eletrische functie maar die gebruik ik zo zelden dat ik het eigenlijk gewon vergeet. :@
Ik maak hem zo in de heteluchtoven, maar heb het gevoel dat onze oven toch wat minder heet wordt. Hij hoort overigens wel donker. Hoe was de smaak?
UIO_AMSzondag 5 april 2020 @ 17:45
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 14:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn havermoutcrumble is klaar. Ik snoep er steeds van. Ik hoop dat hij de avond haalt.
Is die ook naar mijn recept?
Lucky_Strikezondag 5 april 2020 @ 17:50
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 17:45 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Is die ook naar mijn recept?
Nope, ander recept. Het mengsel bestaat uit lichtbruine basterdsuiker, havermout, bloem, boter en een beetje zout.
UIO_AMSzondag 5 april 2020 @ 17:54
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 17:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nope, ander recept. Het mengsel bestaat uit lichtbruine basterdsuiker, havermout, bloem, boter en een beetje zout.
Verschilt niet veel van mijn versie. Die is alleen met bruine suiker en een scheutje maple syrup of stroop.
Lucky_Strikezondag 5 april 2020 @ 17:59
quote:
14s.gif Op zondag 5 april 2020 17:54 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Verschilt niet veel van mijn versie. Die is alleen met bruine suiker en een scheutje maple syrup of stroop.
Ik had het gezien ja. Dat leek me te zoet.

Ik baal wel flink dat ik blijkbaar het recept van mijn moeders appeltaart niet heb. Die is echt briljant. Ze maakt hem al bijna 50 jaar op elke verjaardag. Als ze eens iets anders maakt, krijgt ze klachten.
SPOILER
We hebben geen contact dus kan het recept niet vragen
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 18:04
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 17:59 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik had het gezien ja. Dat leek me te zoet.

Ik baal wel flink dat ik blijkbaar het recept van mijn moeders appeltaart niet heb. Die is echt briljant. Ze maakt hem al bijna 50 jaar op elke verjaardag. Als ze eens iets anders maakt, krijgt ze klachten.
SPOILER
We hebben geen contact dus kan het recept niet vragen
Herkenbaar, mijn moeder werd nog net niet weggestuurd als ze zonder appeltaart en cake kwam. :D
Lucky_Strikezondag 5 april 2020 @ 18:07
Oh en je kunt punten appeltaart dus echt heel goed invriezen. Dat smaakt echt net als vers.
Sjeenzondag 5 april 2020 @ 18:09
Nou, het ging weer even anders... het deeg was niet te rollen :P Dus maar in plakjes gesneden en gepuzzeld.
Taart staat inmiddels in de oven, foto komt straks!
Sjeenzondag 5 april 2020 @ 18:11
Ik zag al een heleboel lekkere dingen langskomen, waaronder rabarber-appeltaart en appelcrumble. Ik hou van rabarber! En van crumble met havermout, ik maak dat nooit te lang van te voren, dan is het op tegen dat ik het nodig heb :')
#ANONIEMzondag 5 april 2020 @ 18:26
Fertig! *O*
Ik heb een vegan volkoren appeltaart met macadamia-noten gemaakt afgedekt met geschaafde amandelen.

Eerst alles afwegen, snijden en klaarzetten
dnlpub.jpg

Deeg kneden tot een bol en een half uur laten rusten in de koelkast
v89m12ahbe.jpg

Bakblikje bekleden en vullen
3igc8z83flm.jpg
bkok5l8.jpg

35 minuten in de oven op 210graden en klaaaaaaar *O*
2kts0db8quk.jpg
fac45c.jpg
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 18:28
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 18:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh en je kunt punten appeltaart dus echt heel goed invriezen. Dat smaakt echt net als vers.
Ja, even na het ontdooien nog in de oven doen, dan is het helemaal net vers
Sjeenzondag 5 april 2020 @ 18:32
quote:
17s.gif Op zondag 5 april 2020 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Fertig! *O*
Ik heb een vegan volkoren appeltaart met macadamia-noten gemaakt afgedekt met geschaafde amandelen.

Eerst alles afwegen, snijden en klaarzetten
[ afbeelding ]

Deeg kneden tot een bol en een half uur laten rusten in de koelkast
[ afbeelding ]

Bakblikje bekleden en vullen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

35 minuten in de oven op 210graden en klaaaaaaar *O*
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat een lief taartje O+
HaverMoutKoekjezondag 5 april 2020 @ 19:02
Mooi hoor @mascara-klodder
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 19:03
Ziet er goed uit MK
FutureFairytalezondag 5 april 2020 @ 19:07
Wat een topic! Heerlijke taarten van iedereen O+
Appeltaart blijft toch wel een groot favoriet bij velen.
AnneXzondag 5 april 2020 @ 19:21
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 18:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh en je kunt punten appeltaart dus echt heel goed invriezen. Dat smaakt echt net als vers.
Ow...anders eten wij ons in één week rond aan kilo appeltaart.
Er zijn al 2 punten naar de buren voor het gebruiken van hun verticuteermachine.
Straks nog 2 voor onszelf. Waarin doe je een punt?
In een plastic zakje? Papieren zakje, heb ik? Hhfolie?
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 19:24
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 19:21 schreef AnneX het volgende:

[..]

Ow...anders eten wij ons in één week rond aan kilo appeltaart.
Er zijn al 2 punten naar de buren voor het gebruiken van hun verticuteermachine.
Straks nog 2 voor onszelf. Waarin doe je een punt?
In een plastic zakje? Papieren zakje, heb ik? Hhfolie?
Ik zou het in een plastic bakje doen met een stukje papier ertussen.
Isabeauzondag 5 april 2020 @ 19:34
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 16:44 schreef Yinny het volgende:
Mijn tarte tatin
Nu wel zelf deeg gemaakt, want dat is toch wel het allerlekkerst. Ik heb wel de verkeerde appels gebrukkt, want het is een beetje te vochtig gebleven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En geen creme fraiche of slagroom in huis, dus maar mascarpone met yoghurt gemengd voor erbij. Jammie!
Heb je hier een online recept van? :9

Wat een mooie taarten allemaal, van heel traditioneel tot mooie combinaties. Ik heb niks gebakken. Uit bed om 18.00, net avondeten/ontbijt op en straks weer naar het werk.
drakinzondag 5 april 2020 @ 20:01
Wat een leuk topic!

Even een appeltaartje bakken
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 20:03
quote:
17s.gif Op zondag 5 april 2020 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Fertig! *O*
Ik heb een vegan volkoren appeltaart met macadamia-noten gemaakt afgedekt met geschaafde amandelen.

Eerst alles afwegen, snijden en klaarzetten
[ afbeelding ]

Deeg kneden tot een bol en een half uur laten rusten in de koelkast
[ afbeelding ]

Bakblikje bekleden en vullen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

35 minuten in de oven op 210graden en klaaaaaaar *O*
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
O+ O+

^) ?
Hupjezondag 5 april 2020 @ 20:23
Ik zou bijna het eindresultaat vergeten.
q0hrJ9N.jpg

Leuk dat er zulke verschillende taarten zijn gemaakt!
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 20:27
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 20:23 schreef Hupje het volgende:
Ik zou bijna het eindresultaat vergeten.
[ afbeelding ]

Leuk dat er zulke verschillende taarten zijn gemaakt!
Wat een beauty
LeSagezondag 5 april 2020 @ 20:27
Oh, al die taarten :9
Die van ons was echt heerlijk, deeg bladerde heel mooi, niet te zoet en de bodem was zelfs knapperig *O*

Super leuk om te zien hoeveel varianten er bestaan op iets wat op het eerste gezicht vrij standaard lijkt.
Vegan, klein, groot, met verschillende korsten, met en zonder noten, met appelmoes, met frangipane. Genoeg inspiratie ook voor een volgende keer ^O^
AnneXzondag 5 april 2020 @ 20:28
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 19:24 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik zou het in een plastic bakje doen met een stukje papier ertussen.
👍🏼
Sjeenzondag 5 april 2020 @ 20:29
yJgGzWt_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

[ Bericht 77% gewijzigd door Sjeen op 05-04-2020 20:37:36 (Ruzie met Imgur) ]
Smallishzondag 5 april 2020 @ 20:47
Wat een gezellige foto, Sjeen!
Smallishzondag 5 april 2020 @ 20:48
Mooie taarten, mensen! Erg leuk om mee te kijken!
Aurezondag 5 april 2020 @ 20:49
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 20:23 schreef Hupje het volgende:
Ik zou bijna het eindresultaat vergeten.
[ afbeelding ]

Leuk dat er zulke verschillende taarten zijn gemaakt!
O+ zo mooi deze!
Farenjizondag 5 april 2020 @ 20:52
Ik vind dit "kook mee" echt een topidee! ^O^
Zo-is-datzondag 5 april 2020 @ 21:17
Het was er met het mooie weer niet meer van gekomen te bakken vandaag maar ik kon het toch niet laten :D zojuist nog even een appel havermout crumble in de oven geschoven met de gekarameliseerde ananas saus die ik al had staan erdoor :9
drakinzondag 5 april 2020 @ 21:48
Ik koos voor een Tarte Tatata

0FbY4FE.jpg
Voorbereiding in de pan, suikervervanger, roomboter, kaneel en rozijnen

j1OvLfa.jpg
Overgeschept in keramieken pan en appeltjes netjes neerleggen

12Y6ywC.jpg
Even later, fuck netjes, appeltjes, kaneel en stukjes roomboter als een rommeltje in de pan

Geen bladerdeeg met roomboter meer, dus ging ik voor filodeeg (kijken hoe dat uitpakt)

th7xMYg.jpg
Intussen slagroom kloppen, slagroom zit een snufje kaneel en een heel klein beetje suikervervanger in, zo wordt dit nauwelijks zoet.

CNQPf8N.jpg
hmm ziet er goed uit, filodeeg had ik vochtig gemaakt en na de baktijd van de randen het boter/zoetmengsel nog even erop gesmeerd met een kwast en daarna nog even in de oven laten staan

GlOOhEd.jpg
En het resultaat!
Duidelijk teveel rozijnen :+

TWvtUbj.jpg
En schoteltje met een stukje staat nu klaar voor me, slagroom en nog een beetje kaneel, hoezo ik hou van kaneel? :Y
HaverMoutKoekjezondag 5 april 2020 @ 21:54
Wat een baksels allemaal *O*
Lucky_Strikezondag 5 april 2020 @ 21:58
De crumble was heerlijk. Wat lekker om er havermout door te doen.

cK10Pv3.jpg

7kGcB8i.jpg
Zo-is-datzondag 5 april 2020 @ 22:00
kdSNdk0_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=medium

Appel havermout crumble met gekarameliseerde ananas saus erdoor :9
Lot_1zondag 5 april 2020 @ 22:08
Wat een heerlijke baksels allemaal O+ Zoveel diversiteit!
Mijn tarte tatin is goed gelukt :9 uiteindelijk ook het recept van smitten kitchen gebruikt. Fijne heldere uitleg ^O^
Candaasjezondag 5 april 2020 @ 22:18
Ik ben denk ik alleen al door het topic te bekijken zojuist 3kg aangekomen :9
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 22:22
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 22:18 schreef Candaasje het volgende:
Ik ben denk ik alleen al door het topic te bekijken zojuist 3kg aangekomen :9
Ik blijf het ook ruiken :D
BEzondag 5 april 2020 @ 22:34
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 17:43 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ja makkelijk hè. Dat bevalt mij er ook zo aan. Hij ligt alleen best zwaar op de maag. :D.
[..]

Ik maak hem zo in de heteluchtoven, maar heb het gevoel dat onze oven toch wat minder heet wordt. Hij hoort overigens wel donker. Hoe was de smaak?
Op zich wel lekker maar wel ook 'donker'. Hoe zeg ik dat, beetje stroperig. De kinderen waren geen fan, ikzelf vind hem wel lekker. En ik heb ook nog een puntje aan mijn ouders gebracht.
#ANONIEMzondag 5 april 2020 @ 22:40
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 22:18 schreef Candaasje het volgende:
Ik ben denk ik alleen al door het topic te bekijken zojuist 3kg aangekomen :9
Ik heb mijn taart al helemaal op :D
Het zijn wel 2 beschaafde puntjes wat er uit dat vormpje komt :')
Het totale taartje was 3 ons.

Recept voor de liefhebbers, ik bak al een tijdje vegan, niet omdat ik dat ben, maar ik had of geen eieren in huis, of geen melk, of gewoon allebei niet en dan word je creatief :+
Nu doe ik het gewoon steeds omdat ik het lekker vind en het is zeker ook wel een uitdaging bij sommige dingen.
Waaronder dus dat deeg, dat is wat bewerkerlijker dan normaal deeg.

Voor een normale taart:
250gr volkoren tarwemeel
100gr rietsuiker
125ml zonnebloemolie

Voor het taartje van vandaag had ik van alles 1 derde genomen. De vulling was een halve appel die ik nog had liggen en een handje vol macadamia-noten klein gehakt dat gemend met wat suiker en citoensap. En natuurlijk amandelschaafsel voor bovenop. Want met dat deeg is het echt ruk om een mooi raster te maken.
Heb ik met normaal deeg geen problemen mee nl.

En mede doordat ik met dit topic meedeed heb ik na 3 weken ofzo eindelijk mijn grote houten deegroller weer gevonden *O* (lag in de ene oven :') )
drakinzondag 5 april 2020 @ 22:41
Mijn baksel was trouwens zonder recept. Maar dit is ook wel iets makkelijks om te maken natuurlijk.
Farenjizondag 5 april 2020 @ 22:50
Dit was mijn allereerste appeltaart (allereerste taart uberhaupt) dus ik heb wel een recept gebruikt: https://www.cinnamonspice(...)el-walnut-apple-pie/
Kaatje1zondag 5 april 2020 @ 22:56
quote:
6s.gif Op zondag 5 april 2020 22:40 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik heb mijn taart al helemaal op :D
Het zijn wel 2 beschaafde puntjes wat er uit dat vormpje komt :')
Het totale taartje was 3 ons.

Recept voor de liefhebbers, ik bak al een tijdje vegan, niet omdat ik dat ben, maar ik had of geen eieren in huis, of geen melk, of gewoon allebei niet en dan word je creatief :+
Nu doe ik het gewoon steeds omdat ik het lekker vind en het is zeker ook wel een uitdaging bij sommige dingen.
Waaronder dus dat deeg, dat is wat bewerkerlijker dan normaal deeg.

Voor een normale taart:
250gr volkoren tarwemeel
100gr rietsuiker
125ml zonnebloemolie

Voor het taartje van vandaag had ik van alles 1 derde genomen. De vulling was een halve appel die ik nog had liggen en een handje vol macadamia-noten klein gehakt dat gemend met wat suiker en citoensap. En natuurlijk amandelschaafsel voor bovenop. Want met dat deeg is het echt ruk om een mooi raster te maken.
Heb ik met normaal deeg geen problemen mee nl.

En mede doordat ik met dit topic meedeed heb ik na 3 weken ofzo eindelijk mijn grote houten deegroller weer gevonden *O* (lag in de ene oven :') )
Zo heb ik door hier aan mee te doen, mijn “nieuwe “ deegroller van Joseph Joseph, die ik al een jaar heb, voor het eerst gebruikt. Meestal vergeet ik dat ik ‘m heb.
Blueszondag 5 april 2020 @ 23:04
Meegenoten met de appeltaartdag! Leuk weer *O*
Yinnymaandag 6 april 2020 @ 04:08
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2020 19:34 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Heb je hier een online recept van? :9

Wat een mooie taarten allemaal, van heel traditioneel tot mooie combinaties. Ik heb niks gebakken. Uit bed om 18.00, net avondeten/ontbijt op en straks weer naar het werk.
Hard werken voor jou, petje af!
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/
Yinnymaandag 6 april 2020 @ 04:23
Wat een creaties allemaal!
Het was leuk en ik heb weer een paar nieuwe recepten op mijn lijstje staan!
@Hupje, hij blijft mooi!
@Sjeen, klassieke taart en leuke achtergrond ook!
@Lucky_Strike lekker met havermout! Ik gebruik dit recept vaak: http://jente75.blogspot.c(...)t-plaatkoek.html?m=1
Lekker snel en makkelijk met gesmolten boter
@Lot_1 idd fijn recept van haar! Geweldige blog en haar boeken staan hier ook
Isabeaumaandag 6 april 2020 @ 08:09
quote:
Dank! Ik ben geneigd dit morgen te maken :7 Dan ben ik vrij.
Oceanonixvrijdag 10 april 2020 @ 13:12
En al jullie appeltaart resultaten. Zo kan je mooi zien wat 1 opdracht tot vele verschillende interpretaties en invullingen kan leiden *O*

834ZaR4.jpg
Yinnyvrijdag 10 april 2020 @ 14:23
Leuk om ze zo bij elkaar te zien!
#ANONIEMvrijdag 10 april 2020 @ 14:33
Geweldig O+
#ANONIEMvrijdag 10 april 2020 @ 14:35
Kun je dit ook bij de volgende "opdrachten" zo samenvatten in 1 foto?
golfervrijdag 10 april 2020 @ 14:44
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 april 2020 14:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Kun je dit ook bij de volgende "opdrachten" zo samenvatten in 1 foto?
Heeft ie al gedaan, zie CUL / Kook mee met CUL: nasi op 8 april
Oceanonixvrijdag 10 april 2020 @ 18:56
Vu9Gtxv.jpg

en voor de insta van Fok ook nog een bijdrage
Oceanonixvrijdag 10 april 2020 @ 18:58
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 april 2020 14:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Kun je dit ook bij de volgende "opdrachten" zo samenvatten in 1 foto?
Was wel het plan. Ik heb toch iets minder te doen in deze tijd. :7
#ANONIEMvrijdag 10 april 2020 @ 19:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 18:58 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Was wel het plan. Ik heb toch iets minder te doen in deze tijd. :7
_O_ *O* Super

wel even FOK! doen ;)

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 10-04-2020 19:08:55 ]
Kaatje1vrijdag 10 april 2020 @ 19:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 13:12 schreef Oceanonix het volgende:
En al jullie appeltaart resultaten. Zo kan je mooi zien wat 1 opdracht tot vele verschillende interpretaties en invullingen kan leiden *O*

[ afbeelding ]
Wat grappig om te zien, opdracht appeltaart en dan 17 verschillende. Dat zou je vooraf ook niet bedacht hebben
Sjeenvrijdag 10 april 2020 @ 19:19
Leuk gedaan!