Op verzoek van
@BECanadese Applecrumble HavermouttaartIngrediëntenSpringvorm diameter 24 cm225 gram bruine basterdsuiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
180 gram roomboter
90 gram havermout
3 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold)
30 gram rozijnen
Eetlepel kaneel
Scheut maple syrup / stroop
Springvorm diameter 28 cm375 gram bruine basterdsuiker
375 gram zelfrijzend bakmeel
300 gram roomboter
150 gram havermout
5 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold)
50 gram rozijnen
Anderhalve eetlepel kaneel
Flinke scheut maple syrup / stroop
Stappen1.Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2.Wel de rozijnen in lauw kraanwater.
3.Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Eenmaal gesmolten van het vuur halen.
4.Schil de appels en snij deze in blokjes van 1 á 2 cm.
5.Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en smeer een klein beetje van de gesmolten boter over de bodem en de randen.
6.Mix de basterdsuiker, het bakmeel en de havermout met de resterende gesmolten boter en een flinke scheut maple syrup (of stroop als er geen maple syrup voorradig is) tot een beslag in een schaal.
7.Giet de gewelde rozijnen af en mix deze met de kaneel en de gesneden appels in een grote schaal.
8.Doe de helft van het beslag in de springvorm en druk deze goed op de bodem. De randen hoeven niet met het beslag bedekt te worden.
9.Plaats de appel en rozijnenmix op het beslag in de springvorm.
10.Verkruimel de andere helft van het beslag er overheen maar druk dit niet aan.
11.Vervolgens bak je dit in 60 min in de voorverwarmde oven.