Ik ga de meeste baksels waarschijnlijk ook overslaan, maar toevallig wil mijn vriend dit weekend ook appeltaart alvast voor zijn verjaardag. Moet wel met wat ik al in huis heb, dus zal niet heel spannend worden. Ik heb geen noten of rozijnen.quote:Op donderdag 2 april 2020 06:11 schreef minilot het volgende:
Ik wilde deze eigenlijk overslaan, maar mocht niet van het lief want die houdt wél van appeltaart.
Ja . Goede ideeën worden gewoon keihard gekopieerdquote:
Heb je crackers in huis?quote:Op donderdag 2 april 2020 08:55 schreef Sarabi het volgende:
Helaas geen appels in huis en maandag komen de boodschappen pas weer ik hou de volgende onderwerpen in de gaten.
Kan weinig aan misgaan. Komt wel goed dus.quote:Op donderdag 2 april 2020 08:38 schreef BE het volgende:
Dit gaat hem worden zondag.
Kijken of het een #nailedit versie gaat worden.
helaas geen appelmoesquote:Op donderdag 2 april 2020 09:51 schreef Yinny het volgende:
Ook
[..]
Heb je crackers in huis?
https://www.thespruceeats.com/mock-apple-pie-4173990
😂
Of een potje appelmoes?
Zeker. Vond het de eerste keer een beetje raar om dat te gebruiken, maar erg lekker. Al zeg ik het zelf.quote:Op donderdag 2 april 2020 17:32 schreef AnneX het volgende:
P.S. Ik ga recept hierboven ook even bestuderen. Havermout?
Geen TAtataTINquote:
Is wel beetje grapje. Ik ga ooit wel een keer een tarte tatin maken.quote:
Even tegen mezelf praten: het wordt het eerste recept. Want ik heb er maar een klein beetje bloem voor nodig en dat is gezien de schaarste wel fijn ennnnn ik ben erg benieuwd naar de smaak van een deeg dat voor zo'n groot gedeelte uit aardappel bestaat. Maak misschien wel een enkele grote in plaats van de vier kleintjes uit het recept.quote:Op vrijdag 3 april 2020 07:58 schreef minilot het volgende:
Hmmm. Ik twijfel tussen:
http://www.thedailyspud.com/2010/11/07/potato-apple-pastry/ en https://ladyandpups.com/2012/10/13/apple-muffins-eng/
En muffins zijn ook maar gewoon...muffins. Wel Lady&pups muffins, maar muffins.quote:Op zaterdag 4 april 2020 07:21 schreef minilot het volgende:
[..]
Even tegen mezelf praten: het wordt het eerste recept. Want ik heb er maar een klein beetje bloem voor nodig en dat is gezien de schaarste wel fijn ennnnn ik ben erg benieuwd naar de smaak van een deeg dat voor zo'n groot gedeelte uit aardappel bestaat. Maak misschien wel een enkele grote in plaats van de vier kleintjes uit het recept.
De enige reden dat ik ze zou maken is de Lady & Pupsfactor Want verder, yep, muffins, meh.quote:Op zaterdag 4 april 2020 07:23 schreef Lonaa het volgende:
[..]
En muffins zijn ook maar gewoon...muffins. Wel Lady&pups muffins, maar muffins.
Ik vind muffins maar zo zo.
Ik zag wel nog: https://ladyandpups.com/2014/07/21/caramel-apple-pie-biscuit/quote:Op zaterdag 4 april 2020 07:24 schreef minilot het volgende:
[..]
De enige reden dat ik ze zou maken is de Lady & Pupsfactor Want verder, yep, muffins, meh.
En ja, je had afdoende 'muffins' gezegd.
Je kunt morgen toch ook gewoon een proefversie makenquote:Op zaterdag 4 april 2020 07:45 schreef Myraela het volgende:
Ik ga dinsdag pas appeltaart maken, voor de verjaardag van m'n vriend woensdag. Dus helaaaassss, wel benieuwd wat jullie allemaal gaan maken.
Haha, ‘klein stukje dan’ is wel goede naam voor een baksitequote:Op vrijdag 3 april 2020 22:32 schreef Sjeen het volgende:
Zojuist in familieoverleg besloten dat deze het gaat worden, mits ik morgen iets van bloem/bakmeel kan kopen
http://kleinstukjedan.nl/open-appeltaart-holtkamp/
Zonder krenten/rozijnen, want dat vind ik vreselijk.
Oh, met die cream ertussen! *zwijmel...quote:Op zaterdag 4 april 2020 07:25 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik zag wel nog: https://ladyandpups.com/2014/07/21/caramel-apple-pie-biscuit/
Hmm.
Wordt dat niet zompig Kaat?quote:Op zaterdag 4 april 2020 11:20 schreef Kaatje1 het volgende:
Yeah...ik kan ook meedoen. Was vergeten appels te halen en om nou alleen daarvoor naar de winkel te gaan vond ik onzin. Maar buuv/vriendin uit de flat neemt ze mee
Lang geleden dat ik appeltaart heb gemaakt, en het worden ook minitaartjes zodat ze de vriezer in kunnen. Woensdag vieren we via Teams de verjaardag van een collega, dan heb ik in iedere geval een gebakje
Geen idee of het zompig gaat worden. Maar dan denk ik altijd aan de uitspraak van mijn moeder “ waar het komt hangen ook geen schilderijen “quote:Op zaterdag 4 april 2020 11:40 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Wordt dat niet zompig Kaat?
Ik wil ook wel bakken maar heb niemand om het resultaat op te eten. Vroeger nam ik het mee naar mijn werk.
En ik heb geen spullen in huis zoals appels en meel
ja klopt, dat wordt overigens vanavond na het boodschappen doen, de 24 uur is niet absoluut maar ik wil wel graag het deeg een nacht over laten rusten. Hopelijk dus meel op voorraad in mijn supermarkt.quote:Op zaterdag 4 april 2020 08:23 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Haha, ‘klein stukje dan’ is wel goede naam voor een baksite
Wel 24 uur wachttijd lees ik in de beschrijving dus dan moet je vandaag al beginnen
Waarom zou je niet gewoon voor jezelf kunnen bakken en opeten? Neem je toch een kleine springvorm?quote:Op zaterdag 4 april 2020 11:40 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ik wil ook wel bakken maar heb niemand om het resultaat op te eten.
Daarom maak ik er 6 in een muffin vorm. De appelbrengster krijgt er 1, ik 1 en de rest in de vriezerquote:Op zaterdag 4 april 2020 22:28 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Waarom zou je niet gewoon voor jezelf kunnen bakken en opeten? Neem je toch een kleine springvorm?
Oh dat is wel slim! Ik heb geen kleine springvorm nl.quote:Op zaterdag 4 april 2020 22:32 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Daarom maak ik er 6 in een muffin vorm. De appelbrengster krijgt er 1, ik 1 en de rest in de vriezer
Da’s wel lastig ja en om nou daarvoor naar de winkel te gaan. Als de buuv de appels niet had meegenomen had ik ook niet meegedaan. Ben ook heel benieuwd, het is echt al heel lang geleden dat ik appeltaart heb gemaakt, zelf ben ik er niet zo heel dol op. Tarte tatin is lekkerder, maar niet zo makkelijk in mini vormpjes te makenquote:Op zaterdag 4 april 2020 22:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Oh dat is wel slim! Ik heb geen kleine springvorm nl.
Heb alleen ook geen bakmeel of appels
Ja dat laatste schiet natuurlijk niet opquote:Op zaterdag 4 april 2020 22:34 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Oh dat is wel slim! Ik heb geen kleine springvorm nl.
Heb alleen ook geen bakmeel of appels
Wat doe je met al die cakes? Of voeder je een weeshuis?quote:Op zaterdag 4 april 2020 22:40 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ja dat laatste schiet natuurlijk niet op
Maar idd in een muffinvorm kun je ook mini's maken en invriezen.
Ik gebruik meestal een springvorm van 18cm doorsnede en die taart gaat dan ook gewoon op
Want taart
Morgen doe ik ook mee. Aangezien ik net de 4de cake van deze week uit de oven heb gehaald maak ik een echt (vegan) mini-taartje. Heb ook nog maar een halve appel nl Had nl aan 2 appelflappen wel genoeg eerder deze week
Gewoon opeten natuurlijkquote:Op zaterdag 4 april 2020 22:56 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Wat doe je met al die cakes? Of voeder je een weeshuis?
Oh frangipane, dat is lekkerrrrrrquote:Op zaterdag 4 april 2020 23:55 schreef Hupje het volgende:
Ik ben alvast begonnen... Het wordt Franse appeltaart met frangipane, recept van Rutger Bakt.
Goed recept! Opgeslagen en moet eens whisky kopen.quote:Op zondag 5 april 2020 07:49 schreef Lonaa het volgende:
Oh! https://www.ohmyfoodness.(...)ascarpone-en-whisky/
Dat dusquote:
Dat kan juist, toch, heel handig in een quicheschaal?quote:Op zondag 5 april 2020 08:31 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Dat dus
Recept van BBC good good zag er goed uit.
Ik heb alleen geen juiste pan/schaal. Zal ik een niet-ronde taart maken in een glazen ovenschaal? Of een lichtgewicht ronde quichevorm gebruiken? Ik heb volgens mij alleen een vorm met een losse bodem, dus daar moet ik dan wel een bakpapiertje in doen. Ik peins nog even verder.
Ooooh. Thematisch kloppende outfit. Jij wint deze editie al!quote:Op zaterdag 4 april 2020 23:55 schreef Hupje het volgende:
Ik ben alvast begonnen... Het wordt Franse appeltaart met frangipane, recept van Rutger Bakt.
[ afbeelding ]
Ik had geen amandelmeel, dus dat moest ik nog even regelen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alles bij elkaar
[ afbeelding ]
Kneed-hulpje
[ afbeelding ]
En zo ging het de koelkast in. Morgen verder.
[ afbeelding ]
In het recept maak je de karamel in dezelfde vorm als waar je in bakt. Dat kan in elk geval niet in mijn quicheschaal met dunne metalen bodem.quote:Op zondag 5 april 2020 08:32 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat kan juist, toch, heel handig in een quicheschaal?
Ik heb te weinig boter voor een appeltaart, dus ik peins ook nog even verder of ik iets heel kleins maak en wat/hoe dan.
Klinkt een duizendvoud beter!quote:Op zondag 5 april 2020 09:24 schreef Aure het volgende:
Ik ben geswitcht van appeltaart naar appel-kaneelkruimelcake met banketbakkersroom. Ik vind dat ook best mag
Te.. weinig.. boter?quote:Op zondag 5 april 2020 08:32 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dat kan juist, toch, heel handig in een quicheschaal?
Ik heb te weinig boter voor een appeltaart, dus ik peins ook nog even verder of ik iets heel kleins maak en wat/hoe dan.
Het verbaasde mij ook, ik heb eigenlijk altijd wel minstens 1 nieuw pakje liggen meestal zelfs 2, op dit moment 3quote:
Hij staat in de oven.quote:Op donderdag 2 april 2020 15:19 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Kan weinig aan misgaan. Komt wel goed dus.
Het was mij niet eens opgevallen Kleuter heeft dit shirt gewoon graag aan.quote:Op zondag 5 april 2020 00:09 schreef mascara-klodder het volgende:
En helemaal in stijl @:Hupje met je appeltjes-shirt
Nou jaquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kan het zijn dat de temperatuursaanduiding voor een gewone electrische oven is?quote:Op donderdag 2 april 2020 15:19 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Kan weinig aan misgaan. Komt wel goed dus.
Ik was in de veronderstelling dat ik meer boter had. Ik heb maar 160 gram.quote:
Dit quichedeeg geeft maar 125 gram boter nodig. Wordt het wel een open appeltaart.quote:Op zondag 5 april 2020 11:25 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik was in de veronderstelling dat ik meer boter had. Ik heb maar 160 gram.
Dat zou ik als uitdaging zien en kijken of er iets in een pan te fabriceren is. Ik bak nooit, dus geen suggesties, maar er zitten hier vast mensen die kunnen meedenkenquote:Op zondag 5 april 2020 08:46 schreef Holyme het volgende:
Heb redelijk wat in huis, maar geen oven Dus ik geniet op afstand mee van deze leuke reeks. En die taart met whisky opgeslagen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
Ben benieuwd naar resultaat van de appelmoes is dit geval.quote:Op zondag 5 april 2020 12:31 schreef Candaasje het volgende:
Leuk, al die verschillende baksels!
Ik ga zo beginnen, met een vrij standaard appeltaart, behalve dan dat ie plantaardig wordt. (Dus plantaardige boter en appelmoes in plaats van eieren).
Ik heb nu al trek!
Ik maak alleen nog maar vegan cakes en appeltaart tegenwoordig. Helemaal prima, van cake wil ik zelfs niet meer andersquote:Op zondag 5 april 2020 12:31 schreef Candaasje het volgende:
Leuk, al die verschillende baksels!
Ik ga zo beginnen, met een vrij standaard appeltaart, behalve dan dat ie plantaardig wordt. (Dus plantaardige boter en appelmoes in plaats van eieren).
Ik heb nu al trek!
Wow.quote:Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef Kaatje1 het volgende:
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh werkt goed, ik heb het al vaker gemaakt (en mijn familie doet het nu standaard ).quote:Op zondag 5 april 2020 12:36 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ben benieuwd naar resultaat van de appelmoes is dit geval.
Wat ik me herinner van toen ik nog vaak muffins en koekjes bakte met appelmoes is dat het wel snel verbrand. Ik zou regelmatig even kijken
Ik heb een recept gezocht voor mini appeltaartjes, want zomaar delen durfde ik ook niet aan. Heb er zelf nog wel stukjes walnoot door gedaan.quote:Op zondag 5 april 2020 13:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Wow.
Kan je de hoeveelheden delen?
Ziet er goed uitquote:Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef Kaatje1 het volgende:
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ja, had al gedacht aan crumble bakken, appel bakken, crumble erbij.quote:Op zondag 5 april 2020 11:57 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Dat zou ik als uitdaging zien en kijken of er iets in een pan te fabriceren is. Ik bak nooit, dus geen suggesties, maar er zitten hier vast mensen die kunnen meedenken
Ha, dat klinkt creatief, al heb ik geen rooster of grote pan, en heb inductie. Lijkt me minder handig (ben er niet echt fan van). Maar ik ga eens kijken of er iets te regelen valt met pan en rooster En ik gok dat ik wel een keer een oven koop als ik hier nog lang woon. Mis wel meer oven gerechten ondertussen.quote:Op zondag 5 april 2020 12:09 schreef Farenji het volgende:
Als je een grote pan met deksel hebt en iets van een rooster ofzo om de taart op te zetten in de pan zou het moeten lukken. Ik heb zo wel pizza, croissants en afbakbroodjes gebakken in mijn studentenkamertje, ging best.
Wij hebben inmiddels al een jaar of 11 een combimagnetron van Samsung. Was niet eens zo duur bij aanschaf. Nu al heel lang een grote oven, maar we gebruiken de combi nog meer dan wekelijks. Best de investering waard wat mij betreft en ik gebruik hem ook naast de oven nog (warmt namelijk veel sneller op, voor worstenbroodjes, restjes opwarmen, aardappelkroketjes).quote:Op zondag 5 april 2020 13:26 schreef Holyme het volgende:
[..]
Ja, had al gedacht aan crumble bakken, appel bakken, crumble erbij.
[..]
Ha, dat klinkt creatief, al heb ik geen rooster of grote pan, en heb inductie. Lijkt me minder handig (ben er niet echt fan van). Maar ik ga eens kijken of er iets te regelen valt met pan en rooster En ik gok dat ik wel een keer een oven koop als ik hier nog lang woon. Mis wel meer oven gerechten ondertussen.
Baksels hier
Ja, had ik in mijn vorige woning ook, werkte prima Heb na de verhuis toen snelsnel een magnetron aangeschaft. Een airfryer ga ik eens verder bekijken, bedankt voor het meedenken!quote:Op zondag 5 april 2020 13:32 schreef LeSage het volgende:
[..]
Wij hebben inmiddels al een jaar of 11 een combimagnetron van Samsung. Was niet eens zo duur bij aanschaf. Nu al heel lang een grote oven, maar we gebruiken de combi nog meer dan wekelijks. Best de investering waard wat mij betreft en ik gebruik hem ook naast de oven nog (warmt namelijk veel sneller op, voor worstenbroodjes, restjes opwarmen, aardappelkroketjes).
En anders een airfryer? Bij de onze zit een speciale vorm om taart in te kunnen bakken.
Moet ik eens proberen ja
quote:Op zondag 5 april 2020 12:35 schreef LeSage het volgende:
Verslagje van de appeltaart.Wat komen die inkepingen er gaaf uit zeg! Een taart net als in de film!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
Wat zien ze er lekker uit Kaat! Je hebt toch wel ergens het recept? Ik ben benieuwd hoe smakelijk ze zijn als je je ingevroren en weer opgewarmd hebt..quote:Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef Kaatje1 het volgende:
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 5 april 2020 12:35 schreef LeSage het volgende:
Verslagje van de appeltaart.Mooie.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu wachten tot de oven klaar isRabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
quote:Op zondag 5 april 2020 12:35 schreef LeSage het volgende:
Verslagje van de appeltaart.Wat een mooie taart!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze zijn lief! En zien er heel lekker uit!quote:Op zondag 5 april 2020 12:48 schreef Kaatje1 het volgende:
Mini appeltaartjes. Ze zijn nog te heet om te eten, maar oh wat ruikt het lekker,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vind ze ook wel schattig. Hoe ze smaken weet ik nog niet, denk vanavond bij een kop theequote:Op zondag 5 april 2020 14:20 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ze zijn lief! En zien er heel lekker uit!
Dat ziet er zo leuk uit, maar ik griezel van alles wat van amandelen gemaakt is (behalve amandelen zelf)quote:Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.
Barreltje ook goed bezig Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]
Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]
Frangipane erop
[ afbeelding ]
Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]
Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Heb ik opgegeven en er bovenop gecrumbeld.quote:Op zondag 5 april 2020 14:02 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat ik altijd het kutste stukje vind om te maken is het raster van deeg bovenop, het deeg begint dan te zacht en plakkerig te worden.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zondag 5 april 2020 14:10 schreef Barreltje het volgende:
Een voorlopig verslag van hier:
Ik maakte gister zelf bladerdeeg Maar dan met glutenvrije broodmix..
[ afbeelding ]
Vandaag schilde ik de appeltjes, maakte karamel en legde alles in een kleinere vormWauw...zelf bladerdeeg makenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu wachten tot de oven klaar isWe have far more in common than that which devides us..
Eerst weer een poos in de koelkast leggen. Maar dat geduld kan ik niet altijd opbrengen.quote:Op zondag 5 april 2020 14:02 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat ik altijd het kutste stukje vind om te maken is het raster van deeg bovenop, het deeg begint dan te zacht en plakkerig te worden.
Nu al zo mooiquote:Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.
Barreltje ook goed bezig Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]
Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]
Frangipane erop
[ afbeelding ]
Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]
Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Wauw, die ziet er ongebakken al mooi uit!quote:Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.
Barreltje ook goed bezig Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]
Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]
Frangipane erop
[ afbeelding ]
Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]
Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Jaloers, ik lust ook wel een stukje!quote:Op zondag 5 april 2020 14:57 schreef Aure het volgende:
Dit recept triggerde mij, maar gaandeweg heb ik een en ander aangepast:
https://www.laurasbakery.nl/appel-kruimel-roomcake/
Mijn vorm was ietsiepietsie groter, maar ik dacht dat het wel prima zou gaan met dezelfde hoeveelheden. Toen ik het beslag met appel er in deed was dat wel een heeeeel dun laagje. Nieuw beslag (dezelfde hoeveelheid) zonder appel gemaakt en dat er boven op gedaan. Daar bovenop als extra een laagje appel met kaneel erop gedaan.
[ afbeelding ]
Vervolgens een dikke laag banketbakkersroom, meer dan in het recept staat
[ afbeelding ]
Daar bovenop crumble met kaneel:
[ afbeelding ]
Door het verdubbelen van het beslag moest het duizend uur langer in de oven maar zie hier:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Lekker
Wij hebben eenzelfde taart, ben benieuwd of de mijne er zo goed uitkomt!quote:Op zondag 5 april 2020 15:07 schreef Barreltje het volgende:
Taart is af en goed gekeurd!
[ afbeelding ]
Korst/bladerdeeg is niet zo fluffy maar wel lekker!
[ afbeelding ]
Ik vond het al een vrij gewaagd experimentquote:Op zondag 5 april 2020 11:00 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
En done! Het deeg bleef ook gaar een pietsje zacht, en zo warm gegeten en met die toch al jusachtige bruine boter wekt het geheel een milde associatie op met een avondprak. Desondanks toch nog wel smakelijk en knus, maar niet per se voor herhaling vatbaar..
quote:Op zondag 5 april 2020 12:35 schreef LeSage het volgende:
Verslagje van de appeltaart.Oh wat tof, zo'n echte grootmoeders appeltaartSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er al heel mooi uit! Wat een werk joh, dat mozaiëken!quote:Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.
Barreltje ook goed bezig Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]
Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]
Frangipane erop
[ afbeelding ]
Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]
Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Wow wat een plaatjequote:Op zondag 5 april 2020 14:23 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, Kaatje1 en LeSage!
En die van minilot is... Bijzonder Als ik je beschrijving lees, krijg ik niet echt de behoefte om hem ook te maken, haha.
Barreltje ook goed bezig Die van mij staat ook in de oven.
Wat ik nodig had voor de frangipane en appel vulling
[ afbeelding ]
Appels braaf gesneden in plakjes
[ afbeelding ]
Frangipane erop
[ afbeelding ]
Appels mozaïeken.
[ afbeelding ]
Suiker met kaneel erbij en nu staat hij in de oven.
Ziet er goed uit!quote:Op zondag 5 april 2020 16:22 schreef Lonaa het volgende:
Ik had, expres, geen foto's van het proces, want mijn proces is altijd 1 grote teringbende.
Toen ik dacht 'oh ja shit foto voor FOK!' had ik m natuurlijk al aangesneden. Anyway, mijn appel-kruimel-taart-in-een-cakevorm:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was jum. En niet te zoet omdat geen suiker in de vulling.
Leuk die appelsquote:Op zondag 5 april 2020 15:53 schreef Candaasje het volgende:
Ok, wat minder spectaculair dan zelfgemaakt bladerdeeg of origami-met-appelstukjes want gewoon standaard appeltaart, maar het ruikt heerlijk in huis en het zal vast goed smaken, dus dat is wat telt
Ik begon met dit. In het kader van alle gist uitverkocht ( ) en bloemschaarste, dan toch maar een pakje Koopman's uit de kast gevist. We doen gewoon lekker makkelijk.
[ afbeelding ]
De appels waren dan wel weer helemaal in stijl, om het een beetje goed te maken:
[ afbeelding ]
Na wel 3x zoveel rozijnen als op de verpakking van Koopman's stond aangegeven (echt, wat is nou 75 gram rozijnen...tssk!) en dus appelmoes te hebben toegevoegd in plaats van eieren, was dit pre-oven het resultaat:
[ afbeelding ]
(Met niet helemaal volledig raster. Oh, en sojamelk in plaats van ei erover gesmeerd voor een bruin, glanzend laagje.)
En dit post-oven:
[ afbeelding ]
Hij staat nu een klein beetje af te koelen, en dan gaan we zo eens proeven
(En een stukje naar de nu toch wel eenzame onderbuurvrouw brengen. Ik hoop dat de hitte van de oven al mijn mogelijke coronaatjes verbrandt heeft...)
Ja die bakmix was wel een beetje heiligschennisquote:Op zondag 5 april 2020 16:26 schreef Yinny het volgende:
@:farenji mooi gelukt!
@:candaasje vega appeltaart! Als die net zo goed smaakt als die er uit ziet, moet het goed komen, zelfs met bakmix! 😊
quote:Op zondag 5 april 2020 16:07 schreef mascara-klodder het volgende:
Lol @ de FOK!appels van @:Candaasje
Met dank aan @Kreator, want hij vroeg me of de appels dan wel vegan waren. Dus ik moest even kijken of ze wel toestemming wilden geven voor gebruik, want dan mag het. Maar de boodschap was duidelijkquote:
quote:Op zondag 5 april 2020 13:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik heb een recept gezocht voor mini appeltaartjes, want zomaar delen durfde ik ook niet aan. Heb er zelf nog wel stukjes walnoot door gedaan.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Haha, ik ga even zoeken , #veegtdetranenuitdeogenquote:Op zondag 5 april 2020 16:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ik communiceer weer eens lekker onduidelijk merk ik.
Kan je het recept delen zodat ik dit ook een keer kan maken?
Ik had ‘m nog staanquote:Op zondag 5 april 2020 16:30 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ik communiceer weer eens lekker onduidelijk merk ik.
Kan je het recept delen zodat ik dit ook een keer kan maken?
Oohhhh, jammiequote:Op zondag 5 april 2020 16:44 schreef Yinny het volgende:
Mijn tarte tatin
Nu wel zelf deeg gemaakt, want dat is toch wel het allerlekkerst. Ik heb wel de verkeerde appels gebrukkt, want het is een beetje te vochtig gebleven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En geen creme fraiche of slagroom in huis, dus maar mascarpone met yoghurt gemengd voor erbij. Jammie!
quote:Op zondag 5 april 2020 16:44 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik had ‘m nog staan
http://lifebyrosie.nl/recepten/recept-mini-appeltaartjes/
Geen tekort. Maar nou had ik net voordat deze ellende begon bloem gekocht en toen ik m in de kast zette schoof ik iets opzij en bleek dat ik nog een pak hadquote:Op zondag 5 april 2020 16:49 schreef Oceanonix het volgende:
Wat een mooie baksels heeft iedereen!
Is dat bloem tekort alleen ontstaan door hamsteren? Of heb ik wat gemist?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er wel heerlijk uitquote:Op zondag 5 april 2020 16:44 schreef Yinny het volgende:
Mijn tarte tatin
Nu wel zelf deeg gemaakt, want dat is toch wel het allerlekkerst. Ik heb wel de verkeerde appels gebrukkt, want het is een beetje te vochtig gebleven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En geen creme fraiche of slagroom in huis, dus maar mascarpone met yoghurt gemengd voor erbij. Jammie!
Ja makkelijk hè. Dat bevalt mij er ook zo aan. Hij ligt alleen best zwaar op de maag. .quote:Op zondag 5 april 2020 10:42 schreef BE het volgende:
[..]
Hij staat in de oven.
Wat een briljant makkelijke taart!
Nu nog een klein uurtje geduld.
Ik maak hem zo in de heteluchtoven, maar heb het gevoel dat onze oven toch wat minder heet wordt. Hij hoort overigens wel donker. Hoe was de smaak?quote:Op zondag 5 april 2020 11:25 schreef BE het volgende:
Kan het zijn dat de temperatuursaanduiding voor een gewone electrische oven is?
Op de hetelucht op 200gr heb ik hem er nu met 50 mins uitgehaald, de bovenkanten van de crumble is wel erg donker.
Stom eigenlijk, deze oven heeft ook gewoon eletrische functie maar die gebruik ik zo zelden dat ik het eigenlijk gewon vergeet.
Is die ook naar mijn recept?quote:Op zondag 5 april 2020 14:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn havermoutcrumble is klaar. Ik snoep er steeds van. Ik hoop dat hij de avond haalt.
Nope, ander recept. Het mengsel bestaat uit lichtbruine basterdsuiker, havermout, bloem, boter en een beetje zout.quote:
Verschilt niet veel van mijn versie. Die is alleen met bruine suiker en een scheutje maple syrup of stroop.quote:Op zondag 5 april 2020 17:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nope, ander recept. Het mengsel bestaat uit lichtbruine basterdsuiker, havermout, bloem, boter en een beetje zout.
Ik had het gezien ja. Dat leek me te zoet.quote:Op zondag 5 april 2020 17:54 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Verschilt niet veel van mijn versie. Die is alleen met bruine suiker en een scheutje maple syrup of stroop.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Spoilers!
quote:Op zondag 5 april 2020 17:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik had het gezien ja. Dat leek me te zoet.
Ik baal wel flink dat ik blijkbaar het recept van mijn moeders appeltaart niet heb. Die is echt briljant. Ze maakt hem al bijna 50 jaar op elke verjaardag. Als ze eens iets anders maakt, krijgt ze klachten.Herkenbaar, mijn moeder werd nog net niet weggestuurd als ze zonder appeltaart en cake kwam.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We have far more in common than that which devides us..
Ja, even na het ontdooien nog in de oven doen, dan is het helemaal net versquote:Op zondag 5 april 2020 18:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh en je kunt punten appeltaart dus echt heel goed invriezen. Dat smaakt echt net als vers.
wat een lief taartjequote:Op zondag 5 april 2020 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Fertig!
Ik heb een vegan volkoren appeltaart met macadamia-noten gemaakt afgedekt met geschaafde amandelen.
Eerst alles afwegen, snijden en klaarzetten
[ afbeelding ]
Deeg kneden tot een bol en een half uur laten rusten in de koelkast
[ afbeelding ]
Bakblikje bekleden en vullen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
35 minuten in de oven op 210graden en klaaaaaaar
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ow...anders eten wij ons in één week rond aan kilo appeltaart.quote:Op zondag 5 april 2020 18:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh en je kunt punten appeltaart dus echt heel goed invriezen. Dat smaakt echt net als vers.
Ik zou het in een plastic bakje doen met een stukje papier ertussen.quote:Op zondag 5 april 2020 19:21 schreef AnneX het volgende:
[..]
Ow...anders eten wij ons in één week rond aan kilo appeltaart.
Er zijn al 2 punten naar de buren voor het gebruiken van hun verticuteermachine.
Straks nog 2 voor onszelf. Waarin doe je een punt?
In een plastic zakje? Papieren zakje, heb ik? Hhfolie?
Heb je hier een online recept van?quote:Op zondag 5 april 2020 16:44 schreef Yinny het volgende:
Mijn tarte tatin
Nu wel zelf deeg gemaakt, want dat is toch wel het allerlekkerst. Ik heb wel de verkeerde appels gebrukkt, want het is een beetje te vochtig gebleven.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En geen creme fraiche of slagroom in huis, dus maar mascarpone met yoghurt gemengd voor erbij. Jammie!
quote:Op zondag 5 april 2020 18:26 schreef mascara-klodder het volgende:
Fertig!
Ik heb een vegan volkoren appeltaart met macadamia-noten gemaakt afgedekt met geschaafde amandelen.
Eerst alles afwegen, snijden en klaarzetten
[ afbeelding ]
Deeg kneden tot een bol en een half uur laten rusten in de koelkast
[ afbeelding ]
Bakblikje bekleden en vullen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
35 minuten in de oven op 210graden en klaaaaaaar
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat een beautyquote:Op zondag 5 april 2020 20:23 schreef Hupje het volgende:
Ik zou bijna het eindresultaat vergeten.
[ afbeelding ]
Leuk dat er zulke verschillende taarten zijn gemaakt!
👍🏼quote:Op zondag 5 april 2020 19:24 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zou het in een plastic bakje doen met een stukje papier ertussen.
zo mooi deze!quote:Op zondag 5 april 2020 20:23 schreef Hupje het volgende:
Ik zou bijna het eindresultaat vergeten.
[ afbeelding ]
Leuk dat er zulke verschillende taarten zijn gemaakt!
Ik blijf het ook ruikenquote:Op zondag 5 april 2020 22:18 schreef Candaasje het volgende:
Ik ben denk ik alleen al door het topic te bekijken zojuist 3kg aangekomen
Op zich wel lekker maar wel ook 'donker'. Hoe zeg ik dat, beetje stroperig. De kinderen waren geen fan, ikzelf vind hem wel lekker. En ik heb ook nog een puntje aan mijn ouders gebracht.quote:Op zondag 5 april 2020 17:43 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ja makkelijk hè. Dat bevalt mij er ook zo aan. Hij ligt alleen best zwaar op de maag. .
[..]
Ik maak hem zo in de heteluchtoven, maar heb het gevoel dat onze oven toch wat minder heet wordt. Hij hoort overigens wel donker. Hoe was de smaak?
Ik heb mijn taart al helemaal opquote:Op zondag 5 april 2020 22:18 schreef Candaasje het volgende:
Ik ben denk ik alleen al door het topic te bekijken zojuist 3kg aangekomen
Zo heb ik door hier aan mee te doen, mijn “nieuwe “ deegroller van Joseph Joseph, die ik al een jaar heb, voor het eerst gebruikt. Meestal vergeet ik dat ik ‘m heb.quote:Op zondag 5 april 2020 22:40 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik heb mijn taart al helemaal op
Het zijn wel 2 beschaafde puntjes wat er uit dat vormpje komt
Het totale taartje was 3 ons.
Recept voor de liefhebbers, ik bak al een tijdje vegan, niet omdat ik dat ben, maar ik had of geen eieren in huis, of geen melk, of gewoon allebei niet en dan word je creatief
Nu doe ik het gewoon steeds omdat ik het lekker vind en het is zeker ook wel een uitdaging bij sommige dingen.
Waaronder dus dat deeg, dat is wat bewerkerlijker dan normaal deeg.
Voor een normale taart:
250gr volkoren tarwemeel
100gr rietsuiker
125ml zonnebloemolie
Voor het taartje van vandaag had ik van alles 1 derde genomen. De vulling was een halve appel die ik nog had liggen en een handje vol macadamia-noten klein gehakt dat gemend met wat suiker en citoensap. En natuurlijk amandelschaafsel voor bovenop. Want met dat deeg is het echt ruk om een mooi raster te maken.
Heb ik met normaal deeg geen problemen mee nl.
En mede doordat ik met dit topic meedeed heb ik na 3 weken ofzo eindelijk mijn grote houten deegroller weer gevonden (lag in de ene oven )
Hard werken voor jou, petje af!quote:Op zondag 5 april 2020 19:34 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Heb je hier een online recept van?
Wat een mooie taarten allemaal, van heel traditioneel tot mooie combinaties. Ik heb niks gebakken. Uit bed om 18.00, net avondeten/ontbijt op en straks weer naar het werk.
Dank! Ik ben geneigd dit morgen te maken Dan ben ik vrij.quote:Op maandag 6 april 2020 04:08 schreef Yinny het volgende:
Hard werken voor jou, petje af!
https://smittenkitchen.com/2019/11/perfect-apple-tarte-tatin/
Heeft ie al gedaan, zie CUL / Kook mee met CUL: nasi op 8 aprilquote:Op vrijdag 10 april 2020 14:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Kun je dit ook bij de volgende "opdrachten" zo samenvatten in 1 foto?
Was wel het plan. Ik heb toch iets minder te doen in deze tijd.quote:Op vrijdag 10 april 2020 14:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Kun je dit ook bij de volgende "opdrachten" zo samenvatten in 1 foto?
Superquote:Op vrijdag 10 april 2020 18:58 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Was wel het plan. Ik heb toch iets minder te doen in deze tijd.
Wat grappig om te zien, opdracht appeltaart en dan 17 verschillende. Dat zou je vooraf ook niet bedacht hebbenquote:Op vrijdag 10 april 2020 13:12 schreef Oceanonix het volgende:
En al jullie appeltaart resultaten. Zo kan je mooi zien wat 1 opdracht tot vele verschillende interpretaties en invullingen kan leiden
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |