Goitske | zaterdag 15 juni 2019 @ 08:13 |
Met uit het vorige deel o.a.: Dit pas ik nog aan ben net wakker en zit mobiel | |
Goitske | zaterdag 15 juni 2019 @ 08:14 |
Ze zijn lekker wel zoet. Ik denk dat ik zelf de volgende keer een andere botercrème maak. Van deze wil je niet een grote toef er bovenop dus de volgende keer die ik 250 gram boter, 60 gram poedersuiker en banketbakkersroom doen en dan langzaam naar smaak nog de milkshake poeder erbij doen. En dan een mooie grote toef er op maken. Mijn nichtje is 18 bijna 19 maar bakte altijd uit pakjes en langzaamaan gaat ze over naar recepten. Ik heb haar ook al alvast masterclass cakes van Rutger voor haar verjaardag gegeven (en een nageldroger voor gellak) | |
Goitske | zaterdag 15 juni 2019 @ 18:39 |
Vandaag Groningse poffert gemaakt met krenten en rozijnen Je eet dit als een maaltijd dus niet als cake! Je doet er van oudsher gesmolten boter met (bruine of poeder) suiker overheen en eet het dan Je kunt het au bain Marie maken of in de oven. Ik heb voor de oven gekozen want ik vind het gebakken randje lekker ipv dat hij helemaal zacht is en dus geen echte korst heeft | |
laziness | zaterdag 15 juni 2019 @ 19:19 |
Die staat bij ons in de familie bekend als trommelkoek. Een Fries ding | |
Goitske | zaterdag 15 juni 2019 @ 19:22 |
Zelfs mijn Friese familie noemt het poffert (ik ben half fries) | |
Postbus100 | zaterdag 15 juni 2019 @ 19:55 |
Oooh, superlekker *zwijmel* Mijn moeder maakte dit vroeger ook soms (ze is Groningse) en serveerde er zelf een sausje bij van zeg maar bechamelsaus met héél veel kaneel. Zo heb ik bechamelsaus leren maken | |
Goitske | zaterdag 15 juni 2019 @ 19:59 |
Vanillesaus is ook nog een veel voorkomend combi Ik had het zeker 25 jaar niet gegeten | |
laziness | zaterdag 15 juni 2019 @ 20:24 |
Tja Google maar. Er zijn meerdere benamingen in omloop. | |
Goitske | zaterdag 15 juni 2019 @ 20:27 |
Ik weet het | |
Hupje | zaterdag 15 juni 2019 @ 22:20 |
Nog nooit gegeten, poffert. Is het dan ook te vergelijken met brood? Of is het wel de structuur van cake maar dan minder zoet? Mijn jamtaartjes: Zoals ik al zei, de volgende keer iets hogere randjes en iets minder jam. | |
Postbus100 | zaterdag 15 juni 2019 @ 23:19 |
Ik denk soort van stevige/vaste cake, maar niet zoet. | |
Goitske | zondag 16 juni 2019 @ 07:31 |
Ik vind het qua smaak iets wat richting pannenkoek gaan maar dan als een stevige cake, niet zo vet als pannenkoeken... Lekkere vage omschrijving he | |
Bleie | woensdag 26 juni 2019 @ 18:14 |
Ik vier zaterdag mijn verjaardag, en had eigenlijk bedacht om boterkoek en citroen-merengue te maken, maar gaat dat lukken met ruim 30 graden? | |
Goitske | woensdag 26 juni 2019 @ 18:22 |
Boterkoek wil prima, citroen merengue moet kunnen als je goed je koelkast gebruikt. Let bij de boterkoek wel op dat je een lange afkoeltijd hebt. Gebruik evt je koelkast op het einde om hem echt goed terug te koelen ivm de warmte [ Bericht 47% gewijzigd door Goitske op 26-06-2019 18:28:06 ] | |
Goitske | woensdag 26 juni 2019 @ 18:29 |
https://m.facebook.com/gr(...)k&id=465434714017729 Recept wat ik nog vrij mocht geven No bake cheesecake misschien leuk als je de oven niet wil aan gooien [ Bericht 17% gewijzigd door Goitske op 26-06-2019 18:35:19 ] | |
Bleie | woensdag 26 juni 2019 @ 22:28 |
Dank je! | |
ESF1Gamer | zondag 30 juni 2019 @ 10:00 |
Vraagje: Mijn handmixer is vandaag overleden . Wat is een goede handmixer ter vervanging te kopen? (Ik heb een kleine keuken, dus moet weinig ruimte in beslag nemen) | |
Molo | zondag 30 juni 2019 @ 10:02 |
BrauN multimix Ik heb deze, is perfect. Gebruik mijn aparte blender ook nooit meer. https://www.coolblue.nl/product/770848/braun-hm5107wh.html | |
Postbus100 | zondag 30 juni 2019 @ 11:18 |
Een mixer is een mixer toch? Enige is dat je liefst eentje hebt die op lage stand ook ècht langzaam gaat. En dat ie een beetje vermogen heeft. Maar verder... | |
ESF1Gamer | zondag 30 juni 2019 @ 13:17 |
Het is deze geworden: BRAUN HM5100WH [ Bericht 27% gewijzigd door ESF1Gamer op 30-06-2019 13:27:38 ] | |
Goitske | zondag 30 juni 2019 @ 17:38 |
Ik heb mixer model steentijd die het nog prima doet. Een Phillips van 19 jaar oud En daarnaast sinds een paar jaar een keukenmachine/mixer van Bosch maar het oude beestje komt ook regelmatig uit de kast Ik heb een ander probleem... Mijn kast voor m'n bakboeken zit vol en heb te veel op de wishlist Op dit moment recent uitgekomen het engelse bakboek, Gwenn's Valery, Rutger kont binnenkort uit met het simpele bakboek (basis ingrediënten en een normale mixer is voldoende zeg maar) en n Laura's bakery komt in het najaar met een hapjes bakboek uit Recente aanwinst is de complete antiliaanse keuken waar ik al meerdere dingen uit gemaakt heb. Is meer koken maar wel wat bakken | |
Postbus100 | zondag 30 juni 2019 @ 19:35 |
Misschien kun je nog eens kritisch naar je boekenkast kijken en dingen wegdoen Ik geloof nooit dat je èlk boek nog gebruikt. Vast veel, maar niet alles. Kook/bakboeken zijn ook wel erg modegevoelig, merk ik. Rutger is redelijk tijdloos, en Levine is ook basis-materiaal, maar HHB en Laura Bakt: mwah. Over vijf jaar zijn ze vergeten. | |
Goitske | zondag 30 juni 2019 @ 19:51 |
Laura staat hier nog helemaal niet omdat de boeken niet boeiend waren. HHB staan hier wel een aantal maar niet alles. Heb in de winter de kast nog eens goed bekeken maar niet echt dingen die ik er uit wilde gooien. Vind het ook heerlijk ze door te bladeren voor ideeën. Rutger is volgens mij tijdloos, baksels die in de tijd van m'n oma al er waren soms met een twist. Heb tegenwoordig ook wat kookboeken erbij ipv alleen bakken. Maar ook wel boeken die ik tijden niet gebruikt heb en opeens weer pak. Staan ook 2 van m'n man bij... Misschien dat ik daar ook eens in moet kijken zijn BBQ boeken. Gwenn is Frans boek maar twijfel daar nog over, die wil ik eerst in de handen hebben gehad Levine komt er hier niet in, kan het niet worden met haar recepten en zij irriteert mij. Heb haar nu een paar x in het echt gezien wat een chagrijnig... Ze stond ook haar boeken toen te verkopen dat ik dacht als je zo kijkt dan schrik je iedereen af. Ik kan wel goed omgaan met Robert zijn recepten en de brood Bijbel maar dat zijn ook basic recepten | |
Postbus100 | zondag 30 juni 2019 @ 20:01 |
Gewoon lenen uit de bieb. | |
Goitske | zondag 30 juni 2019 @ 20:02 |
Vriendin heeft hem die neemt hem wel mee een keer Die van Rutger en de nieuwe van Laura daar liggen echt mijn interesse | |
ESF1Gamer | zondag 30 juni 2019 @ 21:20 |
Ik ga die boeken gewoon bij de bieb lenen of anders pak ik mijn tablet erbij voor recepten. Morgen na mijn werk mijn nieuwe handmixer ophalen | |
Goitske | zondag 30 juni 2019 @ 21:24 |
Ik zit er thuis heerlijk in te bladeren nu ook 5 op de bank liggen | |
Goitske | vrijdag 5 juli 2019 @ 22:51 |
Vandaag de kookboeken maar eens wat geordend Het zijn een stuk of 120 staan nog een paar Jamie olivers op zolder en 2 of 3 zijn uitgeleend vandaar niet exacte aantal Dit is in de keuken naast het aanrecht En dit zijn allemaal kleinere en dunne boekjes. Gaan ook nog 2 naar boven die ik niet weg wil doen maar ook niet continu nodig heb en liggen 2 op m'n nachtkastje | |
ESF1Gamer | zaterdag 6 juli 2019 @ 18:46 |
Wow Ik woon vlakbij Boekenvoordeel en moet paar keer de verleiding weerstaan om een kookboek te kopen. Ik moet binnenkort mijn keukenkastjes gaan ordenen. Ik wil de keukenspul wat ik weinig gebruik of in een ander keukenkastje doen of naar de berging brengen (ik heb ook nog inpandige berging wat nu een een grote bende is, maar zolang ik bij de vriezer en de wasmachine kan komen, vind ik wel best) | |
Goitske | zaterdag 6 juli 2019 @ 18:52 |
Ik zou kijken naar gebruik je het ja/nee/soms, kun je zonder ja/nee en ga je het echt gebruiken? Als het antwoord weet ik niet/ner,/kleine kans is zou ik zeggen pak een doos en breng het naar de kringloop Hoeveel bijv mokken/borden/bakjes/spatels etc heb je, kijken waarom heb je zoveel en wil je dat zo houden, herhaal stap hier boven... Ik heb een aantal dingen in de schuur (zit aan huis vast) staan dit zijn bakvormen, ovenschalen, dienbladen enzo die ik niet dagelijks nodig heb maar wel echt wil houden. Eigenlijk moet ik stoppen in mijn mokken maar kan dat op een of andere manier niet... Bepaalde dingen staan bewust op de zijkant zodat je ze makkelijker kunt pakken ipv stapelen Dingen die gestapeld staan hebben een plank verdeler er tussen van de ikea [ Bericht 9% gewijzigd door Goitske op 06-07-2019 19:00:53 ] | |
ESF1Gamer | zaterdag 6 juli 2019 @ 19:31 |
Ik hoef niks naar de kringloop te gaan. Het is meer het handig indelen. Nu moet ik vaak de keukenspullen die ik weinig gebruik eerst aan de kant zetten om bij dingen te komen wat vaak gebruik. Ik heb vorig jaar toen ik verhuisde niet heel erg handig ingedeeld. | |
Goitske | zaterdag 6 juli 2019 @ 20:15 |
Ik woon hier nu 3 jaar en pas het nog wel eens aan | |
Hupje | zondag 7 juli 2019 @ 08:29 |
Je bent echt een fanatiekeling, hè Goitske! Ik hou het bewust bij de spullen die ik nu heb. Nu past het in de keukenkastjes. Dat betekent soms dat ik creatieve aanpassingen moet doen omdat ik bijvoorbeeld een bepaalde vorm niet heb. Ach ja. En qua kook/bakboeken: ik haal veel recepten van internet. Ik heb een basiskookboek en wat krijgertjes. Gebruik ik die niet, doe ik ze uiteindelijk weer weg. | |
Goitske | zondag 7 juli 2019 @ 08:49 |
Ik ben wel heel bewust nu wat er in komt. Ik bak niet alleen uit de boeken vind het ook lekker om er in te bladeren, ideeën op te doen etc. Qua bakvormen heb ik begin dit jaar wel eea weg gedaan. Had meerdere springvormen waarin bijv iemand een mes had gebruikt of siliconen vormen die gebruik ik niet maar dan gekregen etc. Wat er nu staat gebruik ik regelmatig. Vriendin van mij heeft en een Madeleine vorm, en dit en dat ja dan maak ik maar geen Madeleines bijv Ik wil wel graag een kleinere cake vorm en ene kleine brood vorm maar die wil ik al een paar jaar en doe het nog steeds met wat ik heb staan Heel veel dingen heb je niet perse nodig. Ik heb bijv een boterkoek vorm omdat m'n vriendin die had staan en nooit gebruikte. Ze deed ook een Nordic ware tulband weg ivm ruimte gebrek dus voor 10 euro overgenomen (ipv 40 euro nieuw) ik heb voor al die tulbanden ook niet de volle mep betaald anders waren ze er nooit gekomen (de hhb nordice ware look a like kostte zelfs maar 10 cent bij de AH die een mega magazijn opruiming had, heb er toen geloof wel 10-15 gekocht en veel mensen blij gemaakt) | |
Goitske | zondag 14 juli 2019 @ 12:18 |
Kinderchocolade cheesecake | |
ESF1Gamer | zondag 14 juli 2019 @ 12:33 |
Jummie | |
Myraela | zondag 14 juli 2019 @ 13:36 |
| |
AgnesGru | zondag 14 juli 2019 @ 13:40 |
Die zag ik net voorbijkomen op instagram stories van ohmyfoodness 😃 Weet iemand hoe ik in een recept aantal theelepels gelatine omreken naar blaadjes? Staan helaas geen grammen in het recept. | |
Goitske | zondag 14 juli 2019 @ 14:05 |
Haha ik heb ff gekeken idd die van mij | |
Thinkk-Pinkk | zondag 14 juli 2019 @ 14:14 |
Mijn man was jarig van de week en die is gek op appeltaart. Nu houd ik absoluut niet van rozijnen enzo. Dus met walnoten gemaakt. | |
SV-tje | zondag 14 juli 2019 @ 19:25 |
Dat bladeren in kookboeken herken ik. Waarschijnlijk n combinatie van m’n twee hobby’s lezen en koken/bakken. Toen we alles gingen inpakken voor de verbouwing/verhuizing heb ik ook alles uitgezocht. Sommige dingen zitten nu al bijna 2 jaar in dozen, dus dar wordt genieten met uitpakken. | |
Goitske | zondag 14 juli 2019 @ 20:01 |
Hoe hou je dat uit 2 jaar in dozen Een van de eerste dingen die ik heb uitgepakt en een plekje heb gegeven ik vind het heerlijk. En mijn nichtje (19) was hier een paar dagen maar ik had wel gezegd ik moet donderdag werken dus je bent alleen thuis. Doe wat je wil, neus in de boeken pak/maak wat je wil en zet m'n huis niet in de fik. Conclusie ze had pancakes gebakken waren lekker alleen ze had bloem gepakt ipv zelfrijzend bakmeel dus wat platter geworden. En m'n hele boekenkast door zitten neuzen met die cheesecake tot gevolg ohja en nogmaals met een beetje hulp de pancakes gebakken voor iedereen met zelfrijzend bakmeel (mijn kinderen zaten steeds te vragen of ze nog een keer wilde bakken) | |
SV-tje | zondag 14 juli 2019 @ 22:44 |
Dozen staan in de opslag, eerst voor de verkoop (ong 1 jaar) en nu al een half jaar aan het logeren bij schoonmoeder en moeder. Heel blij dat we vanaf volgende week in ons nieuwe huis kunnen gaan slapen en dan komen langzaam de dozen ook weer uit de opslag, maar benedenverdieping is nog (lang) niet klaar en de keuken dus ook niet. Koken gebeurt nu in de bijkeuken op losse pitjes en een combimagnetronnetje | |
Goitske | maandag 15 juli 2019 @ 19:23 |
Het einde is in zicht! | |
Muck | maandag 15 juli 2019 @ 21:01 |
(sorry voor de rommel, het fornuis blinkt inmiddels weer ) Bananenbrood met wat walnoten uit de tuin | |
fietsie | dinsdag 16 juli 2019 @ 20:16 |
OK, ik wilde eigenlijk niets verklappen over m'n gebak tot ik het af had, maar ik ben op zoek naar ervaringskennis om Lemon Curd "stevig" (goed transportabel) te maken. Kan ik het gewoon eerst maken, en dan bij gebruik een beetje opwarmen en er gelatineblaadjes in oplossen, zonder naar de kook te gaan? Of is er een andere manier om het "te laten zetten" ? | |
Molo | dinsdag 16 juli 2019 @ 20:28 |
Gewoon met een garde de boel goed loshengsten vlak voor gebruik | |
Goitske | dinsdag 16 juli 2019 @ 20:42 |
Wil je het op het laatste moment aanbrengen? Kun je het toch in een weckpotje doen en dan op het laatste moment er op doen | |
fietsie | dinsdag 16 juli 2019 @ 20:44 |
Het moet juist vast, bij voorkeur "hechten" met het gebak waar ik het op doe... | |
Goitske | dinsdag 16 juli 2019 @ 20:44 |
https://www.laurasbakery.nl/lemon-curd/ Deze heb ik een hele tijd geleden gemaakt. Gewoon in een potje bewaard | |
fietsie | dinsdag 16 juli 2019 @ 20:44 |
Liever niet.. | |
Dragonberry | dinsdag 16 juli 2019 @ 21:37 |
Een versie maken met wat maizena erin. Dat gaat nergens meer heen als het is afgekoeld | |
fietsie | dinsdag 16 juli 2019 @ 21:53 |
Ik ga het morgen testen. Heb berg van die gele rakkers geleverd gekregen net. Dank. | |
AnneX | woensdag 24 juli 2019 @ 08:06 |
Live getest: het was héel lekker en goed! En ik had deze gemaakt.https://www.24kitchen.nl/recepten/frambozenkokoskoek (met 2 eidooiers (medium) en met 2 eiwitten) en frambozen uit de vriezer. I.p.v. cocos werd het grof gemalen amandelen. | |
Lucky_Strike | woensdag 24 juli 2019 @ 09:10 |
Die koek van jou was lekker zeg Mijn ciroen-rozemarijncake: http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/ | |
Goitske | woensdag 24 juli 2019 @ 09:39 |
En geen foto's van de baksels? Wat jammer nou! | |
Kaatje1 | woensdag 24 juli 2019 @ 13:19 |
Daar was ik blij mee. De amandelen proefde ik niet, maar de kokos had ik zeker geproefd. Hij was erg lekker. Die van LS en Fietsie trouwens ook, lang geleden dat ik op één dag zoveel taart heb gegeten. Komen maanden voor dat ik in een maand niet zoveel gebak eet. | |
Muck | woensdag 31 juli 2019 @ 17:43 |
Die klinkt heerlijk Ik had wat ananas over: Pineapple upside down cake | |
Goitske | maandag 5 augustus 2019 @ 17:43 |
Oooh lekker! | |
Hupje | vrijdag 16 augustus 2019 @ 19:53 |
Ziet er goed uit, die ananastaart! Ik heb een lekkere stroopwafelcake gemaakt. Maar ik ben duidelijk geen foodblogger/fotograaf | |
Goitske | vrijdag 16 augustus 2019 @ 21:05 |
Ooh lekker! Ik heb vandaag een kruimelcake met blauwe bessen en frambozen gemaakt. Had de helft al weg gegeven voordat ik een foto maakte Recept komt uit masterclass cakes van Rutger en is de 3de of 4dr x dat ik hem maak altijd een succes. Deze x citroen ipv limoen gebruikt en ipv zure room melk met citroensap er door even laten staan en dat er door. Heeft het zelfde effect. Was de zure room vergeten te kopen | |
Postbus100 | vrijdag 16 augustus 2019 @ 21:39 |
Ziet er ontzettend lekker uit hoor. Wat is dat witte spul? En hoe maak je dat? | |
Hupje | zaterdag 17 augustus 2019 @ 07:15 |
Er moest eigenlijk mascarpone topping op, maar de mascarpone was uitverkocht in de supermarkt. Ik heb MonChou gemengd met poedersuiker (100g met 30g). | |
Postbus100 | zaterdag 17 augustus 2019 @ 09:46 |
Nice Is dat niet ook de topping die ze gebruiken op worteltjestaart? Ziet er heel lekker uit. | |
fietsie | zaterdag 17 augustus 2019 @ 13:54 |
Vandaag maar eens even een recept van iemand anders ( @Molo ) getest
Over een uurtje meer dus | |
Molo | zaterdag 17 augustus 2019 @ 14:41 |
Wel peulen gebruiken in de vulling hè, geen poeder zoals in je deeg | |
Molo | zaterdag 17 augustus 2019 @ 14:43 |
Inmiddels op vakantie in een groot huis met de fam (soort van kerst met de fam maar dan anders) Mijn zus gaat me leren koekjes maken. Ik ga van de week kanel/kardemummabuller maken. Heeft iemand nog tips voor bakdingen voor kinderen tussen de 3 en 8? Met begeleiding Stille hoop is op Goitske gevestigd | |
fietsie | zaterdag 17 augustus 2019 @ 14:49 |
Vers gemalen peulen gekocht, tot poeder fijn. Heb een haat aan stukjes. | |
Goitske | zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:02 |
Haha fiets heeft mij al zitten appen of ik ff kan kijken in dit topic Wat voor iets wil? Taarten, koekjes, brood etc | |
Goitske | zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:04 |
Goh een brood met een enkele rijs? Normaal is brood een dubbele rijs | |
Molo | zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:05 |
Zoet doet het wel goed bij de kinderen denk ik En niks bij ons dus simpele ingrediënten uit de supermarkt nodig, geen uitstekend of weet ik wat mee | |
Molo | zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:05 |
Dubbele rijs hoor Kardemummabuller | |
Molo | zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:06 |
Pittige stukjes kardemom in de broodjes, hmmm | |
Goitske | zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:11 |
Je mag mij appen voor recepten Verder pepernoten (ja ook hoog zomer lekker), havermout cranberry koekjes, chocolade taart, dingen zoals MonChou taart doen het vaak ook goed, no bake cheesecake. Eigenlijk met hulp kunnen ze op die leeftijd heel erg veel. Voor de jongste zet je het in bakjes neer en mogen die er dingen bij doen en de oudere kun je ook laten mixen evt dat jij het vast houdt. Heb je wel iets van een cake of taart vorm mee? Cupcakes en dan sprinkels er door ofzo gewoon heel simpel maar perfect voor kinderen. | |
fietsie | zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:23 |
Brokjesloze, versgemalen kruiden gekregen van een overactief familielid, die de moeite wel had genomen met de kardamom... En nu weer een klein uurtje wachten en ondertussen de oven verleiden tot een 220 graden achtige temperatuur... En het resultaat (dank aan @Molo voor het recept ) [ Bericht 25% gewijzigd door fietsie op 17-08-2019 17:03:25 ] | |
Goitske | zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:18 |
Oooh lekker fiets! @Molo Evt misschien ook leuk om gelijk als toetje te gebruiken aardbeien tiramisu en dan ivm kinderen geen lange vingers in drank je mist ze niet 6 glaasjes 4 eidooiers 60 gram suiker 250 gram mascarpone 250 ml room 4 zakjes vanille suiker 500 gram aardbeien Klop eidooiers met suiker stijf en meng de mascarpone er door Klop de room met vanillesuiker Roer alles door elkaar En dan laagjes stukje aardbei en room aardbei room etc eindig met een aardbei bovenop | |
Goitske | zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:31 |
Eierkoeken zijn ook altijd leuk! Ze lopen uit in de oven let hier op! https://www.laurasbakery.nl/eierkoeken/ Deze zijn ook erg lekker en leuk https://www.laurasbakery.(...)noten-en-pecannoten/ https://www.laurasbakery.(...)met-druiven-en-kiwi/ En nog heel veel koekjes recepten https://www.laurasbakery.nl/category/zoet-bakken/zoete-koekjes/ Zorg met kinderen dat er een duidelijke taak is als je meerdere tegelijk hebt. De oudste doet de mixer bijv (bij hand mixer leg je hand evt op die van het kind) De jongere krijgen bakjes met afgewogen dingen om erbij te gooien wanneer jij het zegt Als ze kunnen lezen laat ze dan zelf het recept evt lezen Appelschillen en dan in 4en snijden zodat ze kleinere kinderen net een broodmes of voorzichtig met een schilmes er stukjes van kunnen snijden. Evt oudere kinderen dingen laten afwegen Het is hier zo ver dat de oudste van bijna 7 bijna in z'n eentje alles kan maar nog moeite heeft met veel tekst hij gaat nu naar groep 4 dus ik ben voor controle en evt samen met hem lezen. Wegen doet hij ik sta erbij. Etc | |
Molo | zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:52 |
Thanks Flink moeite gedaan Ze kunnen op de een na oudste prima met messen omgaan gelukkig Morgen gaan we koekjes maken (nog wat dingen voor uit te zoeken en kopen, zal je tips bekijken ) en kanelbullar. Die tiramisu is ook een erg goed idee. Denk dat we die ook wel van de week gaan fixen | |
Goitske | zaterdag 17 augustus 2019 @ 20:25 |
Die tiramisu kan natuurlijk met allerlei soorten fruit dus ik denk met een rood fruit mix bijv ook erg lekker Ik weet nog van jaren terug dat het officieel met aardbeien likeur in lange vingers maar was niet te vinden. Dus was er wel klaar mee. Dus zonder lange vingers en likeur gedaan was eigenlijk veel lekkerder en makkelijk al eerder klaar te maken en weg zetten in de koelkast | |
Molo | zaterdag 17 augustus 2019 @ 20:51 |
Rood fruit, koekjes én zuivel gast er hier bij al dat grut én de volwassenen makkelijk in dus dat komt ook goed | |
Muck | zaterdag 17 augustus 2019 @ 20:52 |
Ik denk dat het met frambozen ook lekker is | |
Molo | zaterdag 17 augustus 2019 @ 20:57 |
Álles is lekker met frambozen | |
Molo | maandag 19 augustus 2019 @ 10:27 |
Tot nu toe drie soorten koekjes gemaakt en scones. Vanavond de tiramisu met fruit wat we uit de supermarkt gaan trekken straks En dan nog even verdere lijstje bekijken Gaat er goed in allemaal | |
TjjWester | maandag 26 augustus 2019 @ 14:11 |
Voor een recept heb ik 115 gram bloem en een theelepel bakpoeder nodig, kan ik ook zelfrijzend bloem gebruiken?? | |
Muck | maandag 26 augustus 2019 @ 15:17 |
Pics | |
Molo | maandag 26 augustus 2019 @ 15:52 |
Uhmmm, vergeten Erna nog kardemummabuller en kanelbullar gemaakt, lekker man Was allemaal weer zo opgevroten door de familie sprinkhaan | |
Goitske | maandag 26 augustus 2019 @ 18:11 |
Dan zou je de theelepel moeten afwegen of googlen hoeveel dat is en omrekenen | |
Goitske | woensdag 28 augustus 2019 @ 09:21 |
Vandaag even nieuwe vanille extract gemaakt. Nu weer rustig wachten tot hij klaar is. Heb peulen van de Jumbo gebruikt maar wat zijn die slecht. Keihard, breken... Verder van ohmyfoodness de cheesecake bakmixen gekocht uit pure nieuwsgierigheid... Dus ben benieuwd. Enige wat ik met mix maak is wolkencake citroen en cupcakes voor school met mix van bakzolder. | |
Postbus100 | woensdag 28 augustus 2019 @ 09:31 |
Hoe is de prijs momenteel van vanille? Er was een tijd (2 jaar geleden?) dat die krengen zo 4 euro per stuk kostten. | |
Goitske | woensdag 28 augustus 2019 @ 09:34 |
Ja toen had ik nog voorraad en heb extra t gemaakt klein flesje nu grote fles. Prijzen wisselen erg per winkel. Jumbo eigenmerk 2.09 Plus geloof iets van 2.50 Maar de prijzen zijn nog redelijk hoop als je verder kijkt | |
Goitske | woensdag 28 augustus 2019 @ 09:37 |
Ja toen had ik nog voorraad en heb extra t gemaakt klein flesje nu grote fles. Prijzen wisselen erg per winkel. Jumbo eigenmerk 2.09 Plus geloof iets van 2.50 Maar de prijzen zijn nog redelijk hoop als je verder kijkt online ook nog best aan de prijs. AH eigenmerk moet ook redelijk te doen zijn maar ben wel bang voor de kwaliteit dat het netzo als de Jumbo is Voor extract is het te doen dat gaat toch in de drank en schraap je leeg. Voor zo bakken vind ik de kwaliteit matig tot bij de plus redelijk | |
Postbus100 | woensdag 28 augustus 2019 @ 09:38 |
Hm, al wel iets lager dus. | |
Goitske | woensdag 28 augustus 2019 @ 09:39 |
Ja het wordt weer beter. Online kom ik wel echt 5 euro per peul tegen | |
Piger | woensdag 28 augustus 2019 @ 11:09 |
Heb ze wel eens gekocht online via eBay. 5 jaar geleden had ik 20 stokjes voor 8 pond. Prijzen zijn flink gestegen, maar als je kijkt naar de kwaliteit die je er voor terug krijgt koop ik ze nog steeds t liefst online. | |
Goitske | woensdag 28 augustus 2019 @ 11:24 |
Hiervoor kun je wel goedkopere er in mikken maar die ik nu van de Jumbo had zijn echt niet geschikt voor normaal gebruik | |
AwayTL | dinsdag 3 september 2019 @ 20:20 |
Iemand nog tips voor een kinder Bueno/ kinder suprise drip cake? Ik zat er aan te denken https://rutgerbakt.nl/kerst-recepten/kerst-drip-cake-recept/ te gebruiken en dan een andere topping te gebruiken. Bij betere ideeen hoor ik ze graag. Ik vind biscuit taarten voornamelijk er leuker uit zien dan dat ze smaken. Hap cake met veel suiker . | |
Goitske | dinsdag 3 september 2019 @ 20:45 |
Ik zou denk ik het biscuit /cake chocolade doen en dan een mascarpone cheesecake achtige creme er tussen doen die OhMyFoodnessNL gebruikt bij de kindercheesecake https://www.ohmyfoodness.(...)y-pleasures-kookboek Voor afsmeren zou ik wat achter houden waar je geen bueno door heen mikt want dat krijg je anders niet strak. Qua drip gewone bruine chocolade en puur of melk wat je wil Dit was de cheesecake die ik heb gemaakt met mijn nichtje van 19. Ik heb me niet te veel bemoeid met de toping maar heb je een idee Topping kinderchocolade doormidden gesneden, kinderbueno wit en bruin en halve suprise ei [ Bericht 10% gewijzigd door Goitske op 03-09-2019 20:53:53 ] | |
AwayTL | woensdag 4 september 2019 @ 07:45 |
Mooie taart! Zo’n bovenkant had de aanstaande jarige ook in gedachten ja. Hoe is de smaak vande cheesecake? Beetje zurig of meer creme-ig? De verzoeker in kwestie heeft namelijk hoge eisen qua smaak (lees: is een zeurpiet met eten). | |
Goitske | woensdag 4 september 2019 @ 21:28 |
Het is of je kinderbueno pasta naar binnen zit te lepelen echt zoooo lekker Ik heb heel bewust die kinderchocolade door midden gesneden om het witte te laten zien | |
Zo-is-dat | zaterdag 7 september 2019 @ 20:29 |
Uhhh oh Cheesecake gebakken. Fout 1, op de een of andere manier stond de oven ineens op 190 ipv 160 dat nog net voor verbranden gered Maar toen ging ik hm uitpakken uit z’n alu folie jasje in t waterbad... je raadt t al: ondanks jas bodem vol water Hoe erg zou zompig cheesecake bodem zijn? Niets meer aan te redden denk ik he? | |
Goitske | zaterdag 7 september 2019 @ 21:48 |
Ik ben bang niet te vreten Voor de volgende x gewoon een ovenschaal met water onderin de oven zetten dus geen waterbad vaak werkt dat ook wel | |
Goitske | zaterdag 7 september 2019 @ 21:51 |
Ik kreeg gisteren het makkelijke bakboek van Rutger bakt op de mat van de uitgeverij en mag weer recensie schrijven En zoals ik van Rutger ook verwacht vind ik dit ook weer een top boek! Leuke recepten van heel makkelijk tot wat meer uitdaging (lees koelvers bladerdeeg appelflappen of creme er op met fruit tot een ganache taart en een chocolade taart waarbij ik al enorm heb zitten kwijlen) Ik ben binnenkort jarig dus ga echt de taarten daarvoor testen en heb voor dit weekend ookal een idee. Het is dat de kinderen in terror stand stonden en zodra ik even uit zicht was was het dramaaaa dus geen moment om in de keuken te gaan staan. Ik ben enthousiast over het boek en ben ook erg benieuwd naar de smaken | |
Thinkk-Pinkk | zaterdag 7 september 2019 @ 23:52 |
Heb vandaag weer eens worteltjes taart gemaakt m had nog een berg julienne over. Mjum mjum. Wat klinkt die taart toch akelig gezond als je kijkt wat een hoop er toch in gaat | |
Postbus100 | zaterdag 7 september 2019 @ 23:54 |
Ik zag bij gbbo iemand een worteltjestaart maken. En die werd goedgekeurd. Toen dacht ik : ja, duh... Wat kan er fout gaan met worteltjestaart? Die smaken zijn ALTIJD goed. En die cake wordt altijd smeuïg. Ontzettend veilige en slimme keuze om die te bakken. | |
Thinkk-Pinkk | zaterdag 7 september 2019 @ 23:55 |
Hm niet echt gbbo niveau eigenlijk. Dat is echt zo'n ik flans het even in elkaar cake. | |
Postbus100 | zondag 8 september 2019 @ 00:00 |
Met een goed recept heb jij ook gbbo-niveau hoor. Heb zelf ook wel eens zo'n taart gebakken. Smullen. Maar wel vanuit een goed recept met goede kruiden erdoor. | |
Thinkk-Pinkk | zondag 8 september 2019 @ 00:02 |
Ik heb meestal niet zo'n zin om zelf de gember enzo nog te staan pureren. Maar het komt misschien door mijn eigen idee van een worteltjestaart. Ik maak hem niet uit een koopmanspakje (niet dat dat wat uitmaakt smaakt volgens mij ook prima) Maar ik gebruik bijvoorbeeld wel gewoon koek kruiden uit een potje | |
Goitske | zondag 8 september 2019 @ 16:30 |
Hmm pecannoten repen gemaakt maar imgur doet het niet meer... https://www.instagram.com/p/B2Ju4NSoI3d/?igshid=p3db969hwsvu [ Bericht 61% gewijzigd door Goitske op 08-09-2019 17:43:59 ] | |
Zo-is-dat | zondag 8 september 2019 @ 19:08 |
Het viel toch nog alles mee met de cheesecake! Slechts aan 1 kant een beetje water er in gelopen zo bleek Ook nog een limoen aardbei taart en een appel olijfolie taart met ahornglazuur. | |
Hupje | zondag 8 september 2019 @ 19:33 |
Ziet er weer lekker uit, Goitske en Zo-is-dat! Ik heb vandaag de citroencake met bosbessen van de site van Rutger gemaakt (is eigenlijk van Laura's bakery). Zoals bijna altijd met Wajang boter in plaats van roomboter. Maar hij werd onderin best vettig (de bovenkant was prima). En toen bedacht ik me dat ik dat vaker heb. Komt dat door het verschil in roomboter en plantaardige boter? Moet ik minder boter gebruiken? Of zou het komen door het invetten met (dezelfde) plantaardige boter? Hij was niet foto-waardig, in ieder geval | |
Goitske | zondag 8 september 2019 @ 19:39 |
En ook nog even pindakaas koekjes met havermout https://www.instagram.com/p/B2KJ4kwIDFs/?igshid=qdzrmmncf1ji | |
Yinny | maandag 9 september 2019 @ 11:21 |
Oeh, eigenlijk mag ik geen boeken meer kopen, maar deze klinkt wel erg verleidelijk. | |
TjjWester | maandag 9 september 2019 @ 12:02 |
Vraagje ik wil een normale cake gaan bakken, nu zegt het recept dat de vorm ingebotert moet worden en daarna bakpapier er overheen, dubbelop lijkt me. Op het bakpapier staat invetten niet nodig, wat is wijsheid??? | |
Thinkk-Pinkk | maandag 9 september 2019 @ 12:05 |
Ik doe het wel. Maar dat komt omdat ik twee stroken in het bakblik leg. 1 in de lengte en 1 in de breedte. En dan zit er niet overal bakpapier. | |
Goitske | maandag 9 september 2019 @ 19:22 |
Wel doen. Ik lag altijd over de lange zijde een strook er door heen en steekt dan uit aan de bovenkant dus zijkant bodem zijkant dan til je hem zo er uit | |
TjjWester | maandag 9 september 2019 @ 20:15 |
Geprobeerd stroopwafelcake te maken, de stroop is uiteraard volledig vloeibaar geworden en is aan het papier gaan kleven, de cake was de eerste paar uur veel te zacht en nat. Nu heb ik een harde krokante buitenkant, fluffy binnenkant, ietswat zoetig maar stroopwafel proef ik niet. | |
TjjWester | dinsdag 10 september 2019 @ 19:01 |
Vandaag even opnieuw gedaan, wat dinggetjes getweat. Niet slecht voor slechts de derde cake in mij leven | |
Goitske | dinsdag 10 september 2019 @ 19:17 |
Het ziet er heerlijk uit! | |
tombolafan | dinsdag 10 september 2019 @ 19:56 |
Wat voor vorm gebruik je? | |
TjjWester | dinsdag 10 september 2019 @ 20:00 |
Gisteren gekozen voor een tulband, vandaag opzoek geweest naar een cakeblik maar waarschijnlijk ligt die ergens op zolder. Uit nood gekozen voor een ovenschaal, niet klassiek maar wel lekker. | |
Goitske | dinsdag 10 september 2019 @ 21:04 |
Haha ik dacht al wat een aparte vorm maar werkt natuurlijk ook. Je kunt ook een springvorm gebruiken. Verder voor invetten vooral een tulband gebruik ik graag bakspray. Ik heb altijd die van Panko maar die van de Oetker enzo werken ook. Panko heeft een fijnere spraykop die niet zo snel verstopt zit | |
Goitske | zaterdag 14 september 2019 @ 15:43 |
Vandaag koekjes gebakken Cranberry op pure chocolade https://www.instagram.com/p/B2YsbMEIwUG/?igshid=18h6nd329h1kf En Rozijnen koekjes https://www.instagram.com/p/B2Yr7TUoVS3/?igshid=1s5rtdoqtgq4p | |
Holyme | zaterdag 14 september 2019 @ 17:27 |
Zien er weer goed uit, vooral die rozijnenkoekjes ogen heerlijk | |
Goitske | zaterdag 14 september 2019 @ 18:57 |
Ik mag weer een paar recepten delen dus ik heb gekozen voor de cranberry koekjes want die zijn zoooooo lekker! https://www.facebook.com/(...)ink/508394176388449/ | |
Goitske | zaterdag 14 september 2019 @ 19:07 |
En ik heb iets te veel lemoncurd gemaakt 🙈 Dacht ach maak ff de citroenen op die er nog lagen... Heb nu een grote ovenschaal met lemoncurd staan die aan het afkoelen is. Even een paar potten uitgekookt dan is het een jaar houdbaar Het zijn 5 potten geworden 🙈 https://www.instagram.com/p/B2Zw7UjI7hR/?igshid=pxrzq7lj0v8 [ Bericht 25% gewijzigd door Goitske op 14-09-2019 21:17:48 ] | |
Goitske | woensdag 18 september 2019 @ 21:58 |
Vandaag een chocolade taart gemaakt... Helaas imgur nog steeds met kuren dus maar via mijn insta https://www.instagram.com/p/B2j5Uh7IK2Z/?igshid=xgxhj77gafcd | |
Molo | woensdag 18 september 2019 @ 21:59 |
Oh my Stuurt u ook taart op? Heb je morgen ofzo ook een foto van de binnenkant? | |
Hupje | woensdag 18 september 2019 @ 23:03 |
Lekker bezig, Goitske! Ik heb afgelopen weekend ook weer wat gebakken (stroopwafelcake en appelcake) en ga dat komend weekend ook weer doen (chocoladerol en citroen merengue taart). Rutger heeft zoveel leuke recepten op zijn site! | |
Goitske | donderdag 19 september 2019 @ 06:37 |
Zal ik maken! | |
Goitske | donderdag 19 september 2019 @ 07:32 |
En blondies ook uit het makkelijke bakboek va. Rutger https://www.instagram.com/p/B2lL8v1ow-2/?igshid=1kte0qi3a3b6k | |
Goitske | donderdag 19 september 2019 @ 16:06 |
En de cheesecake https://www.instagram.com/p/B2lwIcAIF9N/?igshid=w1qfbv6nuos8 Plaattaart https://www.instagram.com/p/B2lwPkIIAvf/?igshid=15w51w29z7tzk | |
Hupje | donderdag 19 september 2019 @ 17:10 |
Jummie! | |
Goitske | donderdag 19 september 2019 @ 18:55 |
En de cheesecake https://www.instagram.com/p/B2lwIcAIF9N/?igshid=w1qfbv6nuos8 Plaattaart https://www.instagram.com/p/B2lwPkIIAvf/?igshid=15w51w29z7tzk | |
Hupje | donderdag 19 september 2019 @ 21:59 |
Doen de foto's het weer? Dan mijn laatste baksels: Rutgers 'makkelijke kleine appeltaartjes' (in cupcake vormpjes) Rutgers stroopwafelcake (again, mijn collega's vonden hem zó lekker) Rutgers 'perfecte appelcake'. Helaas vergeten om een foto te maken voordat ik hem gesneden en ingepakt had. | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 09:14 |
Ooooh lekker! | |
Cathmar | vrijdag 20 september 2019 @ 10:38 |
Heerlijk zeg!! Goitske het nieuwe bakboek.. leuk voor (10-12 jarige) kinderen? Zet ik m op het sint/kerst lijstje. | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 14:44 |
Ja dat denk ik wel evt met wat hulp met bepaalde handelingen als ze niet zo handig zijn Binnenkort komt ook het Kinderbakboek uit met recepten van Rutger. Ik krijg dat boek ook maar weet dus niet het niveau van dat boek nog | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 14:45 |
Vandaag een slagroomtaart gemaakt. Nog steeds via insta... (Let op zijn 2 foto's even swipen) https://www.instagram.com/p/B2oiE-eogAe/?igshid=eaets20thiyr | |
Hupje | vrijdag 20 september 2019 @ 15:01 |
Wauw! Hoeveel werk jij, dat je hier allemaal tijd voor hebt | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 15:11 |
24 uur en 2 kinderen maar nu ff hoor ivm verjaardagsvisite morgen | |
madeliefff | vrijdag 20 september 2019 @ 15:23 |
Jij had laatst een mooie kinderbueno cheesecake gemaakt naar het recept van ohmygoodness toch? Maar ik zie bij jou 2 creme lagen.een witte en een chocoladelaag. Bij ohmygoodness zie ik 1 cremelaag in hazelnotenkleur en een koekbodem. Wat heb je dan anders gedaan? Want jouwe is mooier. Of is dat t geheimpje vd chef | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 15:34 |
Die onderste laag is bodem Ik had dit recept geloof ik (heb hem uit het boek Cheesecakes) https://www.ohmyfoodness.(...)y-pleasures-kookboek | |
madeliefff | vrijdag 20 september 2019 @ 15:37 |
Is dat de bodem ja? Hoe komt jouw koekjesbodem zo egaal van kleur dsn :0 ? | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 16:19 |
Gewoon in de keukenmachine proppen en daarin fijn malen | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 16:23 |
Mijn oudste (6 volgende maand 7) staat ff de cheesecake te maken... Ik mag/moet lezen wat hij moet doen en de oven aan zetten. Nog even en ik word de keuken uitgestuurd https://www.instagram.com/p/B2ot3dGI-aq/?igshid=13idbp2npa6bk | |
Hupje | vrijdag 20 september 2019 @ 17:00 |
Leuk! Mijn 4 jarige wil ook al graag veel zelf doen als we gaan bakken. | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 17:30 |
Heerlijk hè! Vraag mij ook af hoe lang ze dit blijven doen hoor. Tzt ook leren koken kunnen zij koken staat het klaar als ik thuis kom | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 20:04 |
Cheesecake met lemon curd en ganache taart in de koelkast. Morgen af maken en op de foto zetten. Nu met de beentjes omhoog wachten op picnic | |
Molo | vrijdag 20 september 2019 @ 20:31 |
Jezus hoeveel bak jij Benieuwd naar de ganachetaart, ik ga zo die makkelijke chocoladetaart maken, Omnomnom | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 20:50 |
Hij moet in het midden een beetje wiebelige zijn he! | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 20:51 |
Verjaardagsvisite morgen 4 zijn naar mijn werk gegaan en in 1 dag bijna op Voor morgen slagroomtaart speciaal voor mijn man die houdt van slagroom maar dat maak ik dus nooit. En cheesecake (hou ik erg van) en ganache Ik app je wel een foto vanuit de koelkast | |
Molo | vrijdag 20 september 2019 @ 20:59 |
Dank Cheesecake mag je houden, de rest zou ik zo pikaan maken | |
Goitske | vrijdag 20 september 2019 @ 21:19 |
Die cheesecake is voor mij. Afblijven | |
Goitske | zaterdag 21 september 2019 @ 08:38 |
Zow ze zijn klaar Ganache taart https://www.instagram.com/p/B2qdD88olpA/?igshid=1gef1zwycagk9 Cheesecake met lemoncurd https://www.instagram.com/p/B2qcjYlo9MA/?igshid=7p8hzkueeebw | |
Molo | zaterdag 21 september 2019 @ 08:48 |
Ik ben onderweg! | |
Goitske | zaterdag 21 september 2019 @ 08:53 |
Je bent welkom hoor | |
Hupje | zaterdag 21 september 2019 @ 09:04 |
Goed bezig! Ik ben nog bezig. Mijn keuken lijkt wel ontploft | |
Cathmar | zaterdag 21 september 2019 @ 09:06 |
Cheesecake met lemoncurd?!!! Klinkt heerlijk. | |
Goitske | zaterdag 21 september 2019 @ 09:50 |
De mijne wil je ook niet zien, net pompoensoep op gezet en kruidenboter gemaakt. Nu nog wat hapjes en dan door het huis vliegen dat het voor het oog goed is | |
Holyme | zaterdag 21 september 2019 @ 10:28 |
Dit! | |
Goitske | zaterdag 21 september 2019 @ 10:33 |
Ik ben heel benieuwd mijn favoriete taart is cheesecake dus ik ga het testen | |
Cathmar | zaterdag 21 september 2019 @ 11:00 |
O ja voor mij is cheesecake, vooral de NY style baked, echt ook altijd favoriet. En lemon... Mmm. Ben benieuwd! | |
AnneX | zaterdag 21 september 2019 @ 12:20 |
LLMP CUL / [FOK!-kookboek] Brood & Banket Post #34 Awesome | |
Hupje | zaterdag 21 september 2019 @ 17:11 |
Hier ben ik gisteravond en vandaag mee bezig geweest: Rutgers citroen-limoentaart met meringue 2x gevalletje oeps, in het recept stond dat je op moest letten dat de citroen limoen vulling niet te ver indikte. Ik ben dus te voorzichtig geweest en hij is te dun. Hopelijk helpt een nachtje in de koelkast nog wat. En er stond dat blind bakken niet nodig was. Nou, mijn zijkanten zijn toch niet allemaal rechtop blijven staan. Rutgers opgerolde chocoladecake met karamel Die is me toch lekker! | |
Goitske | zaterdag 21 september 2019 @ 19:43 |
Heerlijk! | |
Goitske | zaterdag 21 september 2019 @ 19:44 |
Oooh die citroen vind ik zo lekker! De eerste keer is dat bij mij ook mis gegaan met de vulling. Volgens mij is er toen te weinig gelatine in gegaan dat ik een stuk vergeten ben.... Ze zien er heerlijk uit | |
Goitske | zondag 22 september 2019 @ 11:43 |
Het recept voor de cheesecake https://m.facebook.com/gr(...)k&id=513045769256623 | |
Goitske | zondag 22 september 2019 @ 18:25 |
Vandaag een olijfolie cake met citroen en tijm https://m.facebook.com/gr(...)k&id=513246769236523 | |
Lucky_Strike | zondag 22 september 2019 @ 20:45 |
Ik mis je foto's hier Ik maak wel eens olijfolie cake met citroen en rozemarijn. Zo lekker. Ik heb nog iets in de vriezer volgens mij. | |
Goitske | zondag 22 september 2019 @ 22:05 |
Imgur doet debiel dus kan niks uploaden | |
Goitske | zondag 22 september 2019 @ 22:06 |
Kan ik ook nog wel doen, rozemarijn groeit hier ook in m'n tuintje. Heb nu citroentijm gebruikt ipv normale tijm. Had ook nog bonte tijm staan | |
Lucky_Strike | zondag 22 september 2019 @ 22:11 |
Misschien je app eens updaten? Ik heb er geen problemen mee. | |
Goitske | zondag 22 september 2019 @ 22:18 |
Helpt niet Net ff opnieuw gedaan. Misschien ff de installatie en opnieuw | |
Goitske | zondag 22 september 2019 @ 22:30 |
Bingooooo Opnieuw er op gezet heeft geholpen De cake Ganache taart Cheesecake met lemoncurd Slagroomtaart Plaattaart Cheesecake met chocolade Blondies Chocolade taart Lemoncurd Koekjes met pecannoten en cranberry Rozijnen koekjes Pindakaas koeken Pecannoten repen maar dan in een ronde vorm | |
Lucky_Strike | zondag 22 september 2019 @ 22:55 |
Trusten | zondag 22 september 2019 @ 23:00 |
Mooie foto's, wat vond je van de cheesecake? Het recept lijkt erg op die op ziin website en het is het enige recept van hem dat ik vond tegenvallen. Extreem machtig, textuur vond ik ook mwa, alsof je pure roomkaas eet... En dat blijkt achteraf ook wel te kloppen als je de ingrediënten bekijkt... | |
Goitske | maandag 23 september 2019 @ 06:21 |
Ik vond de ronde lekker, de chocolade niet zo | |
Goitske | maandag 23 september 2019 @ 12:56 |
Die cake is echt een aanrader | |
Goitske | dinsdag 24 september 2019 @ 21:27 |
Oke dan heb je een app gevonden waar je makkelijk je bakboeken en kookboeken in kunt zetten. Dus na een tijdje boeken er in zetten moet ik tot de harde conclusie komen dat ik er 131 heb Mijn man zei voor de gein op mijn verjaardag oh nummer hoeveel is dit nu? 130? Dus ik uhmm ja zo ongeveer... Het blijkt ook nog 130 te zijn geweest en 131 kreeg ik later op de middag En ik weet dat er nog een paar van de uitgeverijen komen is het borrelhapjes boek mag ik een review van doen, Vlaanderen bake off, het Kinderbakboek en Nigella de nieuwste | |
Hupje | dinsdag 24 september 2019 @ 22:00 |
Ik kan me daar zó niks bij voorstellen Maar jij klinkt altijd zo enthousiast over kookboeken. Ik heb 1 basiskookboek wat ik soms gebruik en verder haal ik eigenlijk alles van internet. | |
Goitske | dinsdag 24 september 2019 @ 22:19 |
Heerlijk alleen al er door bladeren, geen schermpjes gewoon heerlijk dekentje en een paar boeken, ideeën op doen, papiertjes we tussen wat ik wil maken ooit etc | |
Goitske | dinsdag 24 september 2019 @ 22:21 |
Ik moet zeggen regelmatig worden hier ook boeken uitgeleend aan de buuf, m'n zus, collega etc | |
SV-tje | dinsdag 24 september 2019 @ 22:24 |
Precies dit! Mijn hobby’s lezen en koken gecombineerd 😀 | |
Goitske | woensdag 25 september 2019 @ 19:29 |
boek 132 boek voor recensie schrijven | |
Goitske | donderdag 26 september 2019 @ 16:52 |
Romantische hart koekjes Roomkaaskoekjes | |
Hupje | donderdag 26 september 2019 @ 21:28 |
Dat ziet er weer lekker uit! En netjes... Dat lukt mij nooit zo. De kruimelcake met jam van Rutger, op verzoek weer gebakken. Met roomboter wordt hij mooier dan met plantaardige boter, maar moet hij eigenlijk iets korter in de oven. Perengalette van bladerdeeg, ook van Rutger. Als even-snel-klein-tussendoor gemaakt. | |
Goitske | donderdag 26 september 2019 @ 21:41 |
Ooh lekker! Ik bak eigenlijk alleen met roomboter alleen al vanwege de kleur maar ook de smaak | |
Hupje | donderdag 26 september 2019 @ 22:43 |
Ja, dat zou ik ook willen, maar voor thuis maak ik alles koemelkvrij ivm allergie. Sneu als er iets lekkers gebakken wordt en kind kan niet meesnoepen. Maar dat maakt wel dat recepten soms wat minder mooi lukken | |
Goitske | vrijdag 27 september 2019 @ 07:08 |
Dat is wel balen idd. De jongste hier was altijd lactose intolerant maar na de laatste test lijkt het goed te gaan. Gelukkig kon hij wel tegen de hoeveelheden boter | |
Goitske | vrijdag 27 september 2019 @ 22:09 |
De olijfolie cake deze keer met gewone tijm en citroen. Ik vond citroentijm lekkerder die versterkte de citroensmaak. Deze is ook lekker maar minder citroenig en je proeft meer tijm dus net wat je wil | |
Goitske | zondag 29 september 2019 @ 18:38 |
Bleie | zondag 6 oktober 2019 @ 15:22 |
Ik heb ook een citroen-tijmcake gebakken, maar ander recept (kookboek van Hummingbird Bakery. [ Bericht 25% gewijzigd door Bleie op 07-10-2019 21:47:10 ] | |
Bleie | zondag 6 oktober 2019 @ 15:26 |
Oh. Hoe plaats ik een foto met de imgur app? | |
Molo | zondag 6 oktober 2019 @ 15:33 |
Lang op klikken, op 'share' drukken en dan op 'copy to URL' Iets in die richting iig, dan heb je de .jpg versie | |
Bleie | zondag 6 oktober 2019 @ 15:37 |
Dat had ik gedaan, maar als ik hem dan hier tussen img tags zet, werkt het niet. Dan maar als link. | |
Molo | zondag 6 oktober 2019 @ 15:41 |
Zie plaatje. Links onder, copy to URL moet je hebben. Dat is de .jpg Heb ik nu ook gedaan hiermee | |
Bleie | zondag 6 oktober 2019 @ 15:45 |
Hmm, ziet er bij mij anders uit (ik heb Android), maar ik heb copy url gedaan, en dan hier plaatsen als foto. | |
SEMTEX | maandag 7 oktober 2019 @ 00:10 |
Ik heb amandel- en kokosmeel en ben eigenlijk op zoek naar simpele recepten om er iets mee te doen. Vooralsnog alleen recepten gevonden waarbij 100 andere ingredienten nodig zijn. Hebben jullie misschien ideeen? | |
Molo | maandag 7 oktober 2019 @ 00:35 |
Ik heb ook android. Doe het via de app Geen idee wat jij ziet en klikt en waarom het niet werkt. Een omweg is die link die jij krijgt in de webbrowser plakken en dan dan het plaatje wat je in beeld krijgt gaan staan en lang klikken. Openen in ander tabblad kiezen en dan krijg je daar ook de .jpg versie die je dus kunt copy pasten naar hier | |
Molo | maandag 7 oktober 2019 @ 00:36 |
Ik heb deze op dit moment in de oven staan. Geen idee of het gaat lukken maar rook lekker bij het maken Kan ook met gewoon suiker ipv zoetstoffen https://www.sweetashoney.(...)MyZ0PUFBQUFBRjJhVjJB Wil je met amandelmeel en kokosmeel bakken is xantaangom (te koop bij Holland and Barrett) echt een aanrader. Wordt het van een onsamenhangend geheel meteen een deeg/beslag wat samenhang krijgt. Briljant spul -Edit- smaakt erg goed, verrassend luchtig ook [ Bericht 8% gewijzigd door Molo op 07-10-2019 01:44:39 ] | |
Bleie | maandag 7 oktober 2019 @ 07:44 |
Vreemd. Ik heb echt geen zin om zo veel moeite te doen voor het posten van een plaatje... De cake was trouwens onwijs lekker! | |
Molo | maandag 7 oktober 2019 @ 10:39 |
Als je in de app na uploaden rechtsonder op 'share' klikt krijg je die ruklink die jij had. Lang op de foto gaan staan met je vinger en dan linksonder 'copy to URL'. Is echt secondenwerk | |
Molo | maandag 7 oktober 2019 @ 10:40 |
Mijn cake (koolhydraatarm, uitprobeerding) is ontzettend goed gelukt. Ookal ziet hij een beetje grauw omdat ik amandelmeel met velletjes heb gebruikt, dan wordt het beslag en de cake beetje macrobiotische kleur zeg maar Smaak is prima https://www.sweetashoney.(...)MyZ0PUFBQUFBRjJhVjJB Enige aanpassing is meer amandelen erop, want knapperige amandelen | |
Goitske | woensdag 9 oktober 2019 @ 19:06 |
Oh ziet er lekker uit! | |
Majoraan | zaterdag 12 oktober 2019 @ 01:21 |
In November wil ik graag een verjaardagstaart voor mijn kleinzoon die 6 wordt maken. Ik heb nog nooit een taart gemaakt, behalve 2 proeftaartjes afgelopen week. Het wordt toch biscuit i.p.v. cake. Waarschijnlijk uit een pakje van funcakes of oetker, want ik heb de kracht niet om 3x een kwartier met de handklopper in een bak warm water te kloppen. Na veel lezen weet ik dat ik de biscuit een dag van te voren kan maken. Maar kan ik de taart ook een dag eerder vullen? Ik dacht aan een combi van zelfgemaakte bosvruchtenjam / Rutgers banketbakkersroom / slagroom. Of is de banketbakkersroom uit een pakje minder bederfelijk, kan ik de gehele taart een dag eerder klaarmaken. (ivm tijd om als backup een taart bij de bakker halen). | |
Anneloos | zaterdag 12 oktober 2019 @ 01:27 |
Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan? | |
Majoraan | zaterdag 12 oktober 2019 @ 01:39 |
Dit is mijninspiratie. | |
Goitske | zaterdag 12 oktober 2019 @ 08:33 |
Lactose intolerantie kun je op een aantal manieren testen 1. Een test in het ziekenhuis dat is een H2 ademtest. Dat is nuchter blazen op een apparaatje dat lijkt op een alcoholcontrole. Daarna moet je lactosedrank drinken en om de zoveel tijd weer blazen afhankelijk van de waardes en de klachten heb je het wel of niet. 2. De eliminatie provocatie dat hebben wij hier gedaan. Na een zware buikgriep bleef hij diarree houden. Door alle melk producten weg te laten gingen de klachten weg. Door weer melk te geven of een softijsje kwamen de klachten van buikpijn en diarree terug. Door elk (half)jaar een eliminatie/provocatie te doen kun je testen of het kind er overheen gegroeid is | |
Goitske | zaterdag 12 oktober 2019 @ 08:34 |
Kun je prima een dag van te voren maken. Ik zou voor funcakes of bakzolder kiezen | |
Lucky_Strike | zaterdag 12 oktober 2019 @ 09:46 |
Producten met lactose hebben niet altijd dezelfde hoeveelheid lactose. Ik kan wel mascarpone, kwark en boter eten maar geen melk, yoghurt en room. Dat was testen voor mij. | |
Goitske | zaterdag 12 oktober 2019 @ 10:51 |
Onze jongste kon dus wel boter, harde Nederlandse kaas en koekjes etv eten naar geen yoghurt kwark softijs melk etc Doordat het bij hem een secundaire lactose intolerantie is (dus ontstaan na een buikgriep) kan hij er makkelijk over heen groeien dat is afhankelijk van de bacteriën in de darm die lactose omzetten in lactase. Hij eet nu na 3 jaar weer voor lactose | |
Goitske | zaterdag 12 oktober 2019 @ 19:57 |
Ik heb weer 3 bakboeken voor recensie schrijven De eerste is van Nigella de nieuwste, erg leuk boek echt een Nigella boek. Min puntje is voor sommigen dat niet bij elk recept een foto staat en een slappe kaft maar dat mag bij mij de pret niet drukken. Uit dit boek heb ik de coca cola cake gebakken. Erg lekker alleen ik proef de coca cola niet echt maaaar het is wel een goddelijke chocolade taart fluffy zacht smelt bijna op je tong en je red het met een pannetje op het vuur, garde of spatel dus geen keukenmachine of mixer nodig. Natuurlijk wel een oven Verder viel gisteren het borrelhapjes bakboek van Laura's Bakery op de mat. En dit vind ik echt een verassend boek, je hebt het idee bij bakboek het idee alles in de oven maar dat is bij een heel groot deel niet. Leuke dips, spiesjes, hummus, kruidenboter, hapjes en natuurlijk dingen uit de oven. Ik had ook met een actie van Laura mee gedaan als je hem pre order kort kon je een borrelhapjes tas winnen. Nou had ik hem besteld als cadeautje en win ik gewoon de borrelhapjes tas En vandaag viel nog 't verrukkelijke Kinderbakboek op de mat van Rutger vd Broek en Mark Haayenga en de recepten zijn van Rutger, staan leuke gedichten die met eten, dierendag en het seizoen te maken hebben, mooi vorm gegeven in een verhaal over de familie Bakker. Ik vermaak mij dus al met lezen 🙈 Ik kom tijd te kort om te werken | |
Majoraan | maandag 14 oktober 2019 @ 00:59 |
Geweldig, die 2 kleine banketbakkertjes Goitske, jij bedoelde waarschijnlijk dat je funcakes voor de biscuit adviseerde? Of ook de banketbakkersroom? Ik wil de room graag zelf maken, is die ook geschikt voor zwangeren, nadat het eimengsel 2 minuten doorgekookt heeft? Ik heb er zo'n zin in, en tegelijk zo onzeker | |
Goitske | maandag 14 oktober 2019 @ 06:29 |
Ja voor het biscuit, room gaat prima zelf. Biscuit kan je evt ook zelf maken maar voor de eerste keer is dat misschien wat veel samen. De banketbakkersroom van Rutger is heerlijk. Na het afkoelen even opkloppen | |
Majoraan | maandag 14 oktober 2019 @ 08:25 |
Dank je | |
Hupje | dinsdag 15 oktober 2019 @ 20:16 |
Vandaag maakte ik met mijn kleuter bosbesmuffins. Hij had een recept gezien in een boekje van Maya de bij en ach, we hebben toch vakantie. Helaas vindt hij de bessen erin niet lekker Ik was een beetje onvoorbereid begonnen, dus niet kritisch gekeken naar hoeveelheden. Zou voor 12 muffins zijn. Wij hebben 26 grote cupcake vormpjes kunnen vullen | |
Majoraan | dinsdag 15 oktober 2019 @ 22:35 |
Ik heb nog een aantal vragen 😊 1. Ik wil 2x het banketbakkersroom recept van Rutger maken, maar wil graag besparen op de vanillestokjes. Het smaakt vast net zo goed als ik i.p.v. twee, 1 stokje gebruik +15ml extract. Toch?? Scheelt toch weer 3 euro. 2. Ik heb de basis cake van Rutger gebakken met scheutje melk en het was heerlijk. Ik las bij de reacties dat het nog lekkerder is met zure room. Hoeveel creme fraiche moet ik dan toevoegen aan het recept? Een heel bakje van 125 ml? 3. Slagroom. Ik las dat je om een stevige room te krijgen per 100ml slagroom 40ml mascarpone toe moet voegen. Ik ben er nog een beetje huiverig voor, want ik hou wel van slagroom maar niet zo van kaas. Smaakt het dan nog steeds naar slagroom? Of kan ik half om half doen, klopfix/mascarpone 4. Toen ik vorig jaar mijn oven kreeg heb ik de temperatuur getest met plakjes witbrood. Ze waren allemaal even bruin. Maar toen ik laatst 2 cakes tegelijk bakte was de 1 lichtbruin en de ander donkerbruin. Kan een bakvorm zoveel verschil maken, de een was gecoat van buiten, de ander niet. Zelfde recept, zelfde temperatuur, zelfde baktijd. | |
Little_Miss_Naughty | woensdag 16 oktober 2019 @ 09:25 |
Ik heb ook een vraagje: Mijn dochter heeft het briljante idee gekregen dat ze een vulkaantaart voor haar verjaardag wil hebben. Nu was mijn plan om een tulbandvorm te gebruiken en deze eventueel op een gewone rond gebakken taart te zetten voor wat meer hoogte. Chocoladebeslag voor beiden ivm de kleur en de onderste taart eventueel vullen met bv botercreme met aardbeien. Als lava twijfel ik een beetje wat ik het beste kan gebruiken, ik wil niet dat de cake zompig wordt natuurlijk, een bosvruchtencoulis oid is dus misschien niet zo slim. Heeft iemand misschien tips of ideeën? | |
Goitske | woensdag 16 oktober 2019 @ 17:44 |
Ik zou glazuur maken in rood oranje geel en dan. Dat we over heen doen | |
Goitske | woensdag 16 oktober 2019 @ 17:49 |
1. Als je echt extract gebruikt kun je ook volledig extract gebruiken q 2 geen idee 3 ik gebruik slagroom verstevigen 4 ja de bakvorm kan veel bepalen | |
Goitske | woensdag 16 oktober 2019 @ 17:52 |
Voor de liefhebber het recept van de heerlijke coca cola cake https://www.facebook.com/(...)ink/528316231062910/ | |
Hupje | woensdag 16 oktober 2019 @ 21:15 |
Majoraan, volgens mij is zure room en creme fraiche niet hetzelfde. Even checken dus. | |
Molo | woensdag 16 oktober 2019 @ 21:22 |
Dat is idd echt heel iets anders. Zuurtegraad en vooral vetpercentage is anders. Zure room is vrij mager en crème fraiche is heel vet | |
Majoraan | woensdag 16 oktober 2019 @ 21:25 |
Ik had begrepen dat zure room alleen voor koude gerechten is en crème fraiche voor warme gerechten. Maar ik weet het ook niet zeker. | |
Molo | woensdag 16 oktober 2019 @ 21:27 |
Zure room schift snel als je het door warme gerechten doet, echter is crème fraiche ook prima voor koude gerechten te gebruiken. Ik heb weleens een taart met topping van o.a. creme fraiche gemaakt, kan prima, is alleen erg vet Mascarpone door de slagroom kan trouwens goed, wordt het vetter van en daarom steviger. Smaakt totaal niet naar kaas (mascarpone is gewoon dikke room, geen kaas). Klopfix werkt op een andere manier, dat ziet er wel mooier uit | |
Majoraan | woensdag 16 oktober 2019 @ 21:28 |
Mag je zure room gewoon meebakken? De cupcakes met crème fraiche i.p.v. zure room waren wel heel lekker, maar de papieren cupjes wel heel vet | |
Molo | woensdag 16 oktober 2019 @ 21:30 |
Beide mag je gewoon meebakken. Alleen zure room is minder vet dus het smaakt gewoon anders, en is sowieso frisser/zuriger. Er gaat vast ook boter of olie of iets anders vethoudends in die cupcakes gok ik, dat zal de boosdoener wel zijn van je vette papiertjes. Lijkt me geen ramp, vette cakejes klinkt eigenlijk juist heerlijk | |
Majoraan | woensdag 16 oktober 2019 @ 21:36 |
Molo, denk jij dat ik een heel bekertje zure room 125ml toe kan voegen aan een cakerecept? Rutger zegt dat het lekker is, maar noemt geen hoeveelheid. In zijn cupcakes wordt wel 125 ml gebruikt, | |
Molo | woensdag 16 oktober 2019 @ 21:39 |
Dan kijk je toch wat de cake tov cupcakes ratio is die gebruikt wordt in de andere ingrediënten. Dan heb je antwoord op je vraag | |
Syrena | woensdag 16 oktober 2019 @ 21:48 |
Ik heb in Duitsland een blikje kant en klaar gecarameliseerde gecondenseerde melk gekocht. Want in 2005 maakte ik eens een banoffee, en die was niet helemaal gelukt dus Molo, ik ga in de herhaling, met deze keer de banaan ónder de slagroom. CUL / Chocolade toffees - hoe maken? | |
Molo | woensdag 16 oktober 2019 @ 22:25 |
Fantastisch, wat een tijd terug Zo raar om mijn oude posts te zien | |
Little_Miss_Naughty | woensdag 16 oktober 2019 @ 22:32 |
Goeie tip, inderdaad wel zo handig eigenlijk, thanks! | |
Goitske | vrijdag 18 oktober 2019 @ 09:34 |
Ik ben benieuwd hoe hij wordt! | |
Roomsnoes | zaterdag 19 oktober 2019 @ 08:05 |
Ik ben op zoek naar eeen goed biscuit recept. Ik heb gegoogeled maar wil graag tips van mensen met ervaring Ik ga een brandweertaart maken | |
Little_Miss_Naughty | zaterdag 19 oktober 2019 @ 15:10 |
Het resultaat valt me alles mee, en voor het realistische effect heb ik ook nog wat vuurwerkfonteintjes achter de hand https://imgur.com/gallery/9t5v5AG | |
soapie | zaterdag 19 oktober 2019 @ 16:55 |
Leuk gedaan! | |
Hupje | zaterdag 19 oktober 2019 @ 18:42 |
Ziet er leuk uit! | |
Goitske | zaterdag 19 oktober 2019 @ 18:50 |
Super leuk geworden! | |
Little_Miss_Naughty | zaterdag 19 oktober 2019 @ 20:42 |
Dank jullie wel, thuis is hij ook goedgekeurd door de kritische jury | |
Zusje123 | dinsdag 22 oktober 2019 @ 10:09 |
Gisteren voor proef een cheesecake met biersiroop gemaakt. De smaak was goed, maar de taart was behoorlijk machtig. Hoe zou ik de 'cheeselaag' luchtiger kunnen maken? | |
Bleie | dinsdag 22 oktober 2019 @ 17:19 |
Dochter wilde speculaasjes bakken. Ze had zelf het deeg gemaakt (recept uit de Koekjesbijbel), en had toen geen zin meer. Zelf maar afgemaakt. | |
Goitske | dinsdag 22 oktober 2019 @ 18:06 |
Ze zijn super mooi geworden. Vind ik altijd wel een dingetje met die planken ... | |
Bleie | dinsdag 22 oktober 2019 @ 18:12 |
Ja, ik had die plank al tijden liggen. Ooit gekocht in het Openluchtmuseum, en nu eindelijk eens aangedurfd. Viel me alles mee. | |
Goitske | woensdag 23 oktober 2019 @ 21:23 |
Ik moet het toch weer eens doen heb dezelfde als jou en Sint en Piet | |
Cathmar | woensdag 23 oktober 2019 @ 22:30 |
Zaterdag ochtend ontbijt en rugby kijken bij vrienden. Wat ga ik mee nemen? Ontbijt(achtig/geschikt) en wil het vrijdag maken. | |
Molo | woensdag 23 oktober 2019 @ 22:32 |
Muffins Marmercake Appeltaart Havermoutkoekjes Brioche met roomboter en goeie jam | |
Cathmar | woensdag 23 oktober 2019 @ 23:02 |
Jaaaa appeltaart. Kennen ze hier niet. Thanks! | |
Goitske | donderdag 24 oktober 2019 @ 16:00 |
Rutgerbakt heeft een heel lekker recept. Ik doe altijd dan een hand havermout op de bodem | |
Muck | donderdag 24 oktober 2019 @ 16:14 |
Ik een schepje custardpoeder | |
Goitske | donderdag 24 oktober 2019 @ 19:14 |
Die ik door het appel mengsel | |
Goitske | donderdag 24 oktober 2019 @ 19:16 |
Pesto roomkaas vlechtbrood en pita broodjes uit Laura's borrelbakboek | |
Hupje | donderdag 24 oktober 2019 @ 19:20 |
dat vlechtbrood! | |
Bleie | zondag 3 november 2019 @ 12:27 |
Mijn schoonouders komen straks langs. Vond ik een goed excuus om met mijn dochter een appelkruimelcake te maken. Recept van Rutger Bakt. | |
madeliefff | maandag 4 november 2019 @ 22:25 |
Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs. [/img] [ Bericht 12% gewijzigd door madeliefff op 04-11-2019 22:32:38 ] | |
madeliefff | maandag 4 november 2019 @ 22:37 |
Leuk al die bakboeken! Ik heb vandaag mijn eerste ontvangen: de bakbijbel van rutger. Ik gebruik altijd online recepten normaal maar vind het toch wel prettig om het op papier te hebben | |
Goitske | dinsdag 5 november 2019 @ 20:05 |
Oooh lekker | |
Goitske | dinsdag 5 november 2019 @ 20:06 |
Mijn voorkeur gaat ook naar papier word er ook blij van door er alleen maar door heen te bladeren Dit is echt een super boek behoort echt tot mijn favorieten Het makkelijke bakboek is ook echt een aanrader van hem, koekjes bijbel ook maar bak minder koekjes dan ik zou willen | |
Goitske | dinsdag 5 november 2019 @ 20:08 |
Vanavond noten granola gemaakt Geen hoogstaand baksel maar echt wel een hele lekkere en simpele en je hoeft je niet schuldig te voelen gewoon gezond! 300 gram noten 50 gram sesamzaadjes Beetje zout Eetlepel kaneel 2 eetlepels honing Husselen bakken op 160 graden 20 min, op de helft ff husselen Na afkoelen cranberries of rozijnen er door en in een pot lekker om van te snoepen of door de yoghurt | |
Muck | dinsdag 5 november 2019 @ 21:15 |
Ziet er heerlijk uit Goitske! | |
Postbus100 | dinsdag 5 november 2019 @ 21:24 |
Oh, dat is echt lekker. Dat heb ik ook al twee keer in mijn leven gemaakt. De tweede keer omdat de eerste keer zo goed bevallen was | |
Plakjecake | donderdag 7 november 2019 @ 16:49 |
Ziet er erg goed uit! | |
Thinkk-Pinkk | donderdag 7 november 2019 @ 17:03 |
Ik had afgelopen weekend Brownie gemaakt. Hij was zooo lekker. Heerlijk sticky vanbinnen | |
Goitske | donderdag 7 november 2019 @ 22:41 |
Oooh lekkerrrrr | |
Bleie | vrijdag 8 november 2019 @ 07:58 |
Heerlijk! | |
Goitske | vrijdag 8 november 2019 @ 15:21 |
https://www.facebook.com/groups/776805889428232/ Voor de liefhebbers hier staan ook meerdere recepten die ik online mocht delen en er volgen nog een paar de komende tijd | |
Burdie | vrijdag 8 november 2019 @ 17:56 |
Hoi! Ik kom zo maar even binnen vallen... Mijn zoon is zondag jarig en ik ga morgen een taart bakken voor zijn feestje. Nou zoek ik nog inspiratie voor smaak en vulling. Meestal doe ik een biscuit met 2 lagen vulling, ik neig daar dit keer weer naar. Mijn zoon wil graag een taart die naar chocolade smaakt. Misschien vullen met chocolademousse, jam en slagroom? Iemand andere suggesties? Het wordt overigens een eenhoorntaart, misschien is iets met kleurtjes ook leuk. Of het middelste stuk eruit, en dat vullen met smarties. | |
madeliefff | vrijdag 8 november 2019 @ 21:50 |
Ja ik zit al na te denken over wat mijn volgende boek moet worden. Raad je dan rutger weer aan of ken je nog andere topboeken? | |
Goitske | zaterdag 9 november 2019 @ 13:11 |
Wat voor boek zoek je? Ik denk dat je daar naar moet kijken. Koekjes: koekjes bijbel van rutger Cakes e.d.: masterclass cakes rutger Hartig: hartige bakboek van Rutger of borrelhapjes bakboek van Laura daar staan ook veel dips enzo in Brood: de boeken van Robert van beckhoven of de broodbijbel Verder is van hans Spitsbaard ook de Taartbijbel uit gekomen die is ook heel gaaf zelfde soort lay-out als de bakbijbel is gewoon bijbel standaard Algemeen het makkelijke bakboek van Rutger is ook echt super! | |
madeliefff | zaterdag 9 november 2019 @ 14:38 |
Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend. | |
Goitske | zaterdag 9 november 2019 @ 18:54 |
Dan is het taarten boek erg leuk maar ook het makkelijke bakboek is leuk zijn sowieso makkelijke ingrediënten Dit komt allemaal uit het makkelijke bakboek https://www.facebook.com/(...)ink/776872262754928/ https://www.facebook.com/(...)ink/776813039427517/ Dit uit het Borrelhapjes bakboek https://www.facebook.com/(...)ink/776851969423624/ | |
Goitske | zaterdag 9 november 2019 @ 18:57 |
Misschien ook leuk vriendin heeft op het moment de bakspecial in de winkel liggen voor 3.99 staat wat uit makkelijke bakboek in, borrelhapjes bakboek, taarten bijbel etc https://www.facebook.com/(...)ink/777243359384485/ | |
madeliefff | zondag 10 november 2019 @ 16:31 |
thx voor de tips | |
Goitske | zondag 10 november 2019 @ 16:35 |
Vandaag Groninger poffert gebakken Ik een tulband en in een poffertpan. Voorkeur hier thuis gaat naar de tulband. Traditiegetrouw eet je het met gesmolten boter en bruine suiker of stroop. De jongste gaf de voorkeur aan de stroop de oudste aan boter met suiker | |
Goitske | zondag 10 november 2019 @ 19:12 |
En vandaag mini-limoensiroopcakejes van Nigella Lawson en die zijn echt zooooo lekker En het recept kun je hier vinden: https://www.facebook.com/(...)ink/779281605847327/ | |
Muck | zondag 10 november 2019 @ 19:46 |
Ik heb het recept opgeslagen, ziet er heerlijk uit | |
Goitske | zondag 10 november 2019 @ 20:37 |
Leg wel echt op dat de randen niet boven de vorm uit komen. Anders is het lastiger om de siroop er in te laten zuigen | |
Dragonberry | zondag 10 november 2019 @ 20:48 |
Ik maak die vaak als cake met citroen | |
Goitske | zondag 10 november 2019 @ 21:14 |
Heb je die van Rutger al eens gemaakt? Met olijfolie citroen tijm? Ik geef wel de voorkeur aan citroentijm vind anders de tijm iets te.. | |
Dragonberry | zondag 10 november 2019 @ 22:46 |
Nee, maar klinkt goed! | |
Goitske | maandag 11 november 2019 @ 21:14 |
https://rutgerbakt.nl/cak(...)met-tijm-en-citroen/ | |
Muck | woensdag 13 november 2019 @ 21:48 |
Eerste poging tot het maken van kladkakka Ik ben niet geheel ontevreden, maar de volgende keer mag hij nog iets korter in de oven | |
Goitske | vrijdag 15 november 2019 @ 13:07 |
Vanmorgen Sinterklaas brood gemaakt | |
Tinkerbel_ACC_ | zondag 17 november 2019 @ 11:50 |
Vraagje: is dit kookboek leuk voor een bijna 11-jarige? Ze wil heel graag zelf bakken maar ik merk dat normale kookboeken nog wat te moeilijk zijn, qua taal en soms bereidingswijze. Is dit boek geschikt voor haar of is ze daar al iets te oud voor? Ik post hier nooit wat terwijl we altijd fanatiek bakken hier met verjaardag! Aankomend weekend weer een verjaardag dus maken we: * koekjes met gesmolten sneeuwman (naar voorbeeld van een Lidl bakmix) * chocolade merengue cupcakes (van Rutger bakt) * dadeltaart (van bagel & beans) * simpele cake maar hysterisch versiert door de jarige | |
Goitske | zondag 17 november 2019 @ 12:24 |
Dan kun je kiezen voor deze maar is ze misschien met een jaar of 2 wat te groot voor. Je kunt ook kiezen voor het makkelijke bakboek van Rutger dus is ook heel erg leuk en zeer goed te doen. Korte duidelijke recepten | |
HaverMoutKoekje | zondag 17 november 2019 @ 12:54 |
Ik heb taai taai gebakken gister, volgens het recept van Rutger. https://rutgerbakt.nl/sin(...)t-uit-koekjesbijbel/ Geen foto want door de enorme hoeveelheid honing werd het een plakkerige zooi en zien ze er niet uit Smaak is wel zoals de taai taai uit de winkel, ik heb steranijs gebruikt ipv anijszaad | |
Goitske | zondag 17 november 2019 @ 20:22 |
Hupje | zondag 17 november 2019 @ 21:49 |
Wauw, ziet er echt goed uit, profi! Ik heb de pepernotencake van Laura's Bakery gemaakt. Links met roomboter, rechts koemelkvrije, verder dezelfde omstandigheden. Scheelt veel in kleur! [ Bericht 15% gewijzigd door Hupje op 17-11-2019 21:59:46 ] | |
Friday12 | zondag 17 november 2019 @ 22:29 |
Wat is het recept voor de pepernoten? | |
Majoraan | zondag 17 november 2019 @ 22:39 |
Kun je een taart waarin je een laag met slagroom/stukjes verse aardbei maakt, ook een avond tevoren maken. Of wordt de biscuit dan te nat? Als je mascarpone door de slagroom doet als versteviger, klop je die dan mee met de slagroom of gaat dat er halverwege of aan het eind in. | |
marc0871 | zondag 17 november 2019 @ 23:43 |
Speculaas. | |
Myraela | maandag 18 november 2019 @ 08:30 |
Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter. | |
Goitske | maandag 18 november 2019 @ 09:34 |
200 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram donkere basterdsuiker 2 eetlepels speculaas/koekkruiden 75 gram zachte boter 1-2 eetlepels melk (evt iets extra als het droog blijft) Alles mengen minstens 30 min laten rusten in de koelkast 180 graden ca 15 min ik doe ze meestal heel iets langer maar is afhankelijk van je oven en wat je lekker vind/hoe groot de pepernoten zijn... Kinderen maken ze nog wel eens te groot | |
Goitske | maandag 18 november 2019 @ 09:35 |
Eens! | |
madeliefff | maandag 18 november 2019 @ 17:33 |
en de slagroom lobbig ipv stijf kloppen toch? Zodat het beter mengt | |
Goitske | maandag 18 november 2019 @ 19:02 |
Pretzel bites in de maak En klaar Voor het recept https://www.facebook.com/(...)ink/785844151857739/ En ik heb het HHB mee boek voor komend seizoen hier binnen gekregen https://www.facebook.com/(...)ink/785770358531785/ | |
laziness | maandag 18 november 2019 @ 19:05 |
Waarom linken naar je eigen fb groep als er ook een link van de website zelf beschikbaar is? https://www.laurasbakery.nl/pretzel-bites/ | |
Goitske | maandag 18 november 2019 @ 19:40 |
Omdat er andere informatie bij staat | |
dividivi | zaterdag 23 november 2019 @ 11:35 |
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken. Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis. | |
Anneloos | zaterdag 23 november 2019 @ 12:52 |
De lekkerste geur die bestaat.. | |
tombolafan | zaterdag 23 november 2019 @ 13:13 |
Waarom meedoen met een winactie terwijl je het boek al hebt? | |
Goitske | zaterdag 23 november 2019 @ 13:53 |
Voor m'n nichtje, er staat ook dan kan ik bakken met mijn nichtje niet die wil ik zelf |