Oh ziet er lekker uit!quote:Op maandag 7 oktober 2019 10:40 schreef Molo het volgende:
Mijn cake (koolhydraatarm, uitprobeerding) is ontzettend goed gelukt. Ookal ziet hij een beetje grauw omdat ik amandelmeel met velletjes heb gebruikt, dan wordt het beslag en de cake beetje macrobiotische kleur zeg maar
Smaak is prima
[ afbeelding ]
https://www.sweetashoney.(...)MyZ0PUFBQUFBRjJhVjJB
Enige aanpassing is meer amandelen erop, want knapperige amandelen
Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan?quote:Op vrijdag 27 september 2019 07:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dat is wel balen idd. De jongste hier was altijd lactose intolerant maar na de laatste test lijkt het goed te gaan. Gelukkig kon hij wel tegen de hoeveelheden boter
Lactose intolerantie kun je op een aantal manieren testenquote:Op zaterdag 12 oktober 2019 01:27 schreef Anneloos het volgende:
[..]
Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan?
Kun je prima een dag van te voren maken. Ik zou voor funcakes of bakzolder kiezenquote:Op zaterdag 12 oktober 2019 01:21 schreef Majoraan het volgende:
In November wil ik graag een verjaardagstaart voor mijn kleinzoon die 6 wordt maken.
Ik heb nog nooit een taart gemaakt, behalve 2 proeftaartjes afgelopen week.
Het wordt toch biscuit i.p.v. cake. Waarschijnlijk uit een pakje van funcakes of oetker, want ik heb de kracht niet om 3x een kwartier met de handklopper in een bak warm water te kloppen.
Na veel lezen weet ik dat ik de biscuit een dag van te voren kan maken.
Maar kan ik de taart ook een dag eerder vullen? Ik dacht aan een combi van zelfgemaakte bosvruchtenjam / Rutgers banketbakkersroom / slagroom.
Of is de banketbakkersroom uit een pakje minder bederfelijk, kan ik de gehele taart een dag eerder klaarmaken. (ivm tijd om als backup een taart bij de bakker halen).
Producten met lactose hebben niet altijd dezelfde hoeveelheid lactose. Ik kan wel mascarpone, kwark en boter eten maar geen melk, yoghurt en room. Dat was testen voor mij.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 01:27 schreef Anneloos het volgende:
[..]
Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan?
Onze jongste kon dus wel boter, harde Nederlandse kaas en koekjes etv eten naar geen yoghurt kwark softijs melk etcquote:Op zaterdag 12 oktober 2019 09:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Producten met lactose hebben niet altijd dezelfde hoeveelheid lactose. Ik kan wel mascarpone, kwark en boter eten maar geen melk, yoghurt en room. Dat was testen voor mij.
Ja voor het biscuit, room gaat prima zelf. Biscuit kan je evt ook zelf maken maar voor de eerste keer is dat misschien wat veel samen.quote:Op maandag 14 oktober 2019 00:59 schreef Majoraan het volgende:
Geweldig, die 2 kleine banketbakkertjes
Goitske, jij bedoelde waarschijnlijk dat je funcakes voor de biscuit adviseerde? Of ook de banketbakkersroom? Ik wil de room graag zelf maken, is die ook geschikt voor zwangeren, nadat het eimengsel 2 minuten doorgekookt heeft?
Ik heb er zo'n zin in, en tegelijk zo onzeker
Dank jequote:Op maandag 14 oktober 2019 06:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ja voor het biscuit, room gaat prima zelf. Biscuit kan je evt ook zelf maken maar voor de eerste keer is dat misschien wat veel samen.
De banketbakkersroom van Rutger is heerlijk. Na het afkoelen even opkloppen
Ik zou glazuur maken in rood oranje geel en dan. Dat we over heen doenquote:Op woensdag 16 oktober 2019 09:25 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
Ik heb ook een vraagje:
Mijn dochter heeft het briljante idee gekregen dat ze een vulkaantaart voor haar verjaardag wil hebben.
Nu was mijn plan om een tulbandvorm te gebruiken en deze eventueel op een gewone rond gebakken taart te zetten voor wat meer hoogte.
Chocoladebeslag voor beiden ivm de kleur en de onderste taart eventueel vullen met bv botercreme met aardbeien.
Als lava twijfel ik een beetje wat ik het beste kan gebruiken, ik wil niet dat de cake zompig wordt natuurlijk, een bosvruchtencoulis oid is dus misschien niet zo slim.
Heeft iemand misschien tips of ideeën?
1. Als je echt extract gebruikt kun je ook volledig extract gebruiken qquote:Op dinsdag 15 oktober 2019 22:35 schreef Majoraan het volgende:
Ik heb nog een aantal vragen 😊
1. Ik wil 2x het banketbakkersroom recept van Rutger maken, maar wil graag besparen op de vanillestokjes. Het smaakt vast net zo goed als ik i.p.v. twee, 1 stokje gebruik +15ml extract. Toch?? Scheelt toch weer 3 euro.
2. Ik heb de basis cake van Rutger gebakken met scheutje melk en het was heerlijk. Ik las bij de reacties dat het nog lekkerder is met zure room. Hoeveel creme fraiche moet ik dan toevoegen aan het recept? Een heel bakje van 125 ml?
3. Slagroom. Ik las dat je om een stevige room te krijgen per 100ml slagroom 40ml mascarpone toe moet voegen. Ik ben er nog een beetje huiverig voor, want ik hou wel van slagroom maar niet zo van kaas. Smaakt het dan nog steeds naar slagroom? Of kan ik half om half doen, klopfix/mascarpone
4. Toen ik vorig jaar mijn oven kreeg heb ik de temperatuur getest met plakjes witbrood. Ze waren allemaal even bruin. Maar toen ik laatst 2 cakes tegelijk bakte was de 1 lichtbruin en de ander donkerbruin. Kan een bakvorm zoveel verschil maken, de een was gecoat van buiten, de ander niet. Zelfde recept, zelfde temperatuur, zelfde baktijd.
[ afbeelding ]
Dat is idd echt heel iets anders. Zuurtegraad en vooral vetpercentage is anders.quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:15 schreef Hupje het volgende:
Majoraan, volgens mij is zure room en creme fraiche niet hetzelfde. Even checken dus.
Ik had begrepen dat zure room alleen voor koude gerechten is en crème fraiche voor warme gerechten. Maar ik weet het ook niet zeker.quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:15 schreef Hupje het volgende:
Majoraan, volgens mij is zure room en creme fraiche niet hetzelfde. Even checken dus.
Zure room schift snel als je het door warme gerechten doet, echter is crème fraiche ook prima voor koude gerechten te gebruiken.quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:25 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ik had begrepen dat zure room alleen voor koude gerechten is en crème fraiche voor warme gerechten. Maar ik weet het ook niet zeker.
Mag je zure room gewoon meebakken? De cupcakes met crème fraiche i.p.v. zure room waren wel heel lekker, maar de papieren cupjes wel heel vetquote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat is idd echt heel iets anders. Zuurtegraad en vooral vetpercentage is anders.
Zure room is vrij mager en crème fraiche is heel vet
Beide mag je gewoon meebakken. Alleen zure room is minder vet dus het smaakt gewoon anders, en is sowieso frisser/zuriger.quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:28 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Mag je zure room gewoon meebakken? De cupcakes met crème fraiche i.p.v. zure room waren wel heel lekker, maar de papieren cupjes wel heel vet
Dan kijk je toch wat de cake tov cupcakes ratio is die gebruikt wordt in de andere ingrediënten. Dan heb je antwoord op je vraagquote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:36 schreef Majoraan het volgende:
Molo, denk jij dat ik een heel bekertje zure room 125ml toe kan voegen aan een cakerecept? Rutger zegt dat het lekker is, maar noemt geen hoeveelheid. In zijn cupcakes wordt wel 125 ml gebruikt,
quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:48 schreef Syrena het volgende:
Ik heb in Duitsland een blikje kant en klaar gecarameliseerde gecondenseerde melk gekocht. Want in 2005 maakte ik eens een banoffee, en die was niet helemaal gelukt dus Molo, ik ga in de herhaling, met deze keer de banaan ónder de slagroom.
CUL / Chocolade toffees - hoe maken?
Goeie tip, inderdaad wel zo handig eigenlijk, thanks!quote:Op woensdag 16 oktober 2019 17:44 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou glazuur maken in rood oranje geel en dan. Dat we over heen doen
Ik ben benieuwd hoe hij wordt!quote:Op woensdag 16 oktober 2019 22:32 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
[..]
Goeie tip, inderdaad wel zo handig eigenlijk, thanks!
Leuk gedaan!quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 15:10 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
Het resultaat valt me alles mee, en voor het realistische effect heb ik ook nog wat vuurwerkfonteintjes achter de hand
https://imgur.com/gallery/9t5v5AG
Muffinsquote:Op woensdag 23 oktober 2019 22:30 schreef Cathmar het volgende:
Zaterdag ochtend ontbijt en rugby kijken bij vrienden. Wat ga ik mee nemen? Ontbijt(achtig/geschikt) en wil het vrijdag maken.
Jaaaa appeltaart. Kennen ze hier niet. Thanks!quote:Op woensdag 23 oktober 2019 22:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Muffins
Marmercake
Appeltaart
Havermoutkoekjes
Brioche met roomboter en goeie jam
Rutgerbakt heeft een heel lekker recept. Ik doe altijd dan een hand havermout op de bodemquote:Op woensdag 23 oktober 2019 23:02 schreef Cathmar het volgende:
[..]
Jaaaa appeltaart. Kennen ze hier niet. Thanks!
Ik een schepje custardpoederquote:Op donderdag 24 oktober 2019 16:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
Rutgerbakt heeft een heel lekker recept. Ik doe altijd dan een hand havermout op de bodem
Leuk al die bakboeken! Ik heb vandaag mijn eerste ontvangen: de bakbijbel van rutger. Ik gebruik altijd online recepten normaal maar vind het toch wel prettig om het op papier te hebbenquote:Op zaterdag 12 oktober 2019 19:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb weer 3 bakboeken voor recensie schrijven
[ afbeelding ]
De eerste is van Nigella de nieuwste, erg leuk boek echt een Nigella boek. Min puntje is voor sommigen dat niet bij elk recept een foto staat en een slappe kaft maar dat mag bij mij de pret niet drukken. Uit dit boek heb ik de coca cola cake gebakken. Erg lekker alleen ik proef de coca cola niet echt maaaar het is wel een goddelijke chocolade taart fluffy zacht smelt bijna op je tong en je red het met een pannetje op het vuur, garde of spatel dus geen keukenmachine of mixer nodig. Natuurlijk wel een oven
[ afbeelding ]
Verder viel gisteren het borrelhapjes bakboek van Laura's Bakery op de mat. [ afbeelding ]
En dit vind ik echt een verassend boek, je hebt het idee bij bakboek het idee alles in de oven maar dat is bij een heel groot deel niet. Leuke dips, spiesjes, hummus, kruidenboter, hapjes en natuurlijk dingen uit de oven.
Ik had ook met een actie van Laura mee gedaan als je hem pre order kort kon je een borrelhapjes tas winnen. Nou had ik hem besteld als cadeautje en win ik gewoon de borrelhapjes tas
[ afbeelding ]
En vandaag viel nog 't verrukkelijke Kinderbakboek op de mat van Rutger vd Broek en Mark Haayenga en de recepten zijn van Rutger, staan leuke gedichten die met eten, dierendag en het seizoen te maken hebben, mooi vorm gegeven in een verhaal over de familie Bakker. Ik vermaak mij dus al met lezen 🙈
Ik kom tijd te kort om te werken
Oooh lekkerquote:Op maandag 4 november 2019 22:25 schreef madeliefff het volgende:
Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs.
[ [url=https://i.imgur.com/EmwPAVy.jpg[/img]afbeelding[/url] ]
[ afbeelding ][/img]
Mijn voorkeur gaat ook naar papier word er ook blij van door er alleen maar door heen te bladerenquote:Op maandag 4 november 2019 22:37 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Leuk al die bakboeken! Ik heb vandaag mijn eerste ontvangen: de bakbijbel van rutger. Ik gebruik altijd online recepten normaal maar vind het toch wel prettig om het op papier te hebben
Oh, dat is echt lekker. Dat heb ik ook al twee keer in mijn leven gemaakt. De tweede keer omdat de eerste keer zo goed bevallen wasquote:Op maandag 4 november 2019 22:25 schreef madeliefff het volgende:
Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs.
[ [url=https://i.imgur.com/EmwPAVy.jpg[/img]afbeelding[/url] ]
[ afbeelding ][/img]
Oooh lekkerrrrrquote:Op donderdag 7 november 2019 17:03 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik had afgelopen weekend Brownie gemaakt. Hij was zooo lekker. Heerlijk sticky vanbinnen
[ afbeelding ]
Ja ik zit al na te denken over wat mijn volgende boek moet worden. Raad je dan rutger weer aan of ken je nog andere topboeken?quote:Op dinsdag 5 november 2019 20:06 schreef Goitske het volgende:
[..]
Mijn voorkeur gaat ook naar papier word er ook blij van door er alleen maar door heen te bladeren
Dit is echt een super boek behoort echt tot mijn favorieten
Het makkelijke bakboek is ook echt een aanrader van hem, koekjes bijbel ook maar bak minder koekjes dan ik zou willen
Wat voor boek zoek je? Ik denk dat je daar naar moet kijken.quote:Op vrijdag 8 november 2019 21:50 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ja ik zit al na te denken over wat mijn volgende boek moet worden. Raad je dan rutger weer aan of ken je nog andere topboeken?
Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend.quote:Op zaterdag 9 november 2019 13:11 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wat voor boek zoek je? Ik denk dat je daar naar moet kijken.
Koekjes: koekjes bijbel van rutger
Cakes e.d.: masterclass cakes rutger
Hartig: hartige bakboek van Rutger of borrelhapjes bakboek van Laura daar staan ook veel dips enzo in
Brood: de boeken van Robert van beckhoven of de broodbijbel
Verder is van hans Spitsbaard ook de Taartbijbel uit gekomen die is ook heel gaaf zelfde soort lay-out als de bakbijbel is gewoon bijbel standaard
Algemeen het makkelijke bakboek van Rutger is ook echt super!
Dan is het taarten boek erg leuk maar ook het makkelijke bakboek is leuk zijn sowieso makkelijke ingrediëntenquote:Op zaterdag 9 november 2019 14:38 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend.
Misschien ook leuk vriendin heeft op het moment de bakspecial in de winkel liggen voor 3.99 staat wat uit makkelijke bakboek in, borrelhapjes bakboek, taarten bijbel etcquote:Op zaterdag 9 november 2019 14:38 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend.
thx voor de tipsquote:Op zaterdag 9 november 2019 18:57 schreef Goitske het volgende:
[..]
Misschien ook leuk vriendin heeft op het moment de bakspecial in de winkel liggen voor 3.99 staat wat uit makkelijke bakboek in, borrelhapjes bakboek, taarten bijbel etc
https://www.facebook.com/(...)ink/777243359384485/
Leg wel echt op dat de randen niet boven de vorm uit komen. Anders is het lastiger om de siroop er in te laten zuigenquote:Op zondag 10 november 2019 19:46 schreef Muck het volgende:
Ik heb het recept opgeslagen, ziet er heerlijk uit
Heb je die van Rutger al eens gemaakt? Met olijfolie citroen tijm? Ik geef wel de voorkeur aan citroentijm vind anders de tijm iets te..quote:Op zondag 10 november 2019 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik maak die vaak als cake met citroen
Nee, maar klinkt goed!quote:Op zondag 10 november 2019 21:14 schreef Goitske het volgende:
[..]
Heb je die van Rutger al eens gemaakt? Met olijfolie citroen tijm? Ik geef wel de voorkeur aan citroentijm vind anders de tijm iets te..
Vraagje: is dit kookboek leuk voor een bijna 11-jarige? Ze wil heel graag zelf bakken maar ik merk dat normale kookboeken nog wat te moeilijk zijn, qua taal en soms bereidingswijze.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 19:57 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
En vandaag viel nog 't verrukkelijke Kinderbakboek op de mat van Rutger vd Broek en Mark Haayenga en de recepten zijn van Rutger, staan leuke gedichten die met eten, dierendag en het seizoen te maken hebben, mooi vorm gegeven in een verhaal over de familie Bakker.
Dan kun je kiezen voor deze maar is ze misschien met een jaar of 2 wat te groot voor. Je kunt ook kiezen voor het makkelijke bakboek van Rutger dus is ook heel erg leuk en zeer goed te doen. Korte duidelijke receptenquote:Op zondag 17 november 2019 11:50 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Vraagje: is dit kookboek leuk voor een bijna 11-jarige? Ze wil heel graag zelf bakken maar ik merk dat normale kookboeken nog wat te moeilijk zijn, qua taal en soms bereidingswijze.
Is dit boek geschikt voor haar of is ze daar al iets te oud voor?
Ik post hier nooit wat terwijl we altijd fanatiek bakken hier met verjaardag! Aankomend weekend weer een verjaardag dus maken we:
* koekjes met gesmolten sneeuwman (naar voorbeeld van een Lidl bakmix)
* chocolade merengue cupcakes (van Rutger bakt)
* dadeltaart (van bagel & beans)
* simpele cake maar hysterisch versiert door de jarige
Wat is het recept voor de pepernoten?quote:
Speculaas.quote:Op zondag 17 november 2019 22:29 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Wat is het recept voor de pepernoten?
Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.quote:Op zondag 17 november 2019 22:39 schreef Majoraan het volgende:
Kun je een taart waarin je een laag met slagroom/stukjes verse aardbei maakt, ook een avond tevoren maken. Of wordt de biscuit dan te nat?
Als je mascarpone door de slagroom doet als versteviger, klop je die dan mee met de slagroom of gaat dat er halverwege of aan het eind in.
200 gram zelfrijzend bakmeelquote:Op zondag 17 november 2019 22:29 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Wat is het recept voor de pepernoten?
Eens!quote:Op maandag 18 november 2019 08:30 schreef Myraela het volgende:
[..]
Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
en de slagroom lobbig ipv stijf kloppen toch? Zodat het beter mengtquote:Op maandag 18 november 2019 08:30 schreef Myraela het volgende:
[..]
Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
Omdat er andere informatie bij staatquote:Op maandag 18 november 2019 19:05 schreef laziness het volgende:
Waarom linken naar je eigen fb groep als er ook een link van de website zelf beschikbaar is?
https://www.laurasbakery.nl/pretzel-bites/
Waarom meedoen met een winactie terwijl je het boek al hebt?quote:Op maandag 18 november 2019 19:02 schreef Goitske het volgende:
Pretzel bites in de maak
[ afbeelding ]
En klaar
[ afbeelding ]
Voor het recept https://www.facebook.com/(...)ink/785844151857739/
En ik heb het HHB mee boek voor komend seizoen hier binnen gekregen
https://www.facebook.com/(...)ink/785770358531785/
Voor m'n nichtje, er staat ook dan kan ik bakken met mijn nichtje niet die wil ik zelfquote:Op zaterdag 23 november 2019 13:13 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Waarom meedoen met een winactie terwijl je het boek al hebt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |