abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 oktober 2019 @ 10:40:43 #203
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189311295
Mijn cake (koolhydraatarm, uitprobeerding) is ontzettend goed gelukt. Ookal ziet hij een beetje grauw omdat ik amandelmeel met velletjes heb gebruikt, dan wordt het beslag en de cake beetje macrobiotische kleur zeg maar :+

Smaak is prima ^O^



https://www.sweetashoney.(...)MyZ0PUFBQUFBRjJhVjJB

Enige aanpassing is meer amandelen erop, want knapperige amandelen :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189350232
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2019 10:40 schreef Molo het volgende:
Mijn cake (koolhydraatarm, uitprobeerding) is ontzettend goed gelukt. Ookal ziet hij een beetje grauw omdat ik amandelmeel met velletjes heb gebruikt, dan wordt het beslag en de cake beetje macrobiotische kleur zeg maar :+

Smaak is prima ^O^

[ afbeelding ]

https://www.sweetashoney.(...)MyZ0PUFBQUFBRjJhVjJB

Enige aanpassing is meer amandelen erop, want knapperige amandelen :9~
Oh ziet er lekker uit!
pi_189391387
In November wil ik graag een verjaardagstaart voor mijn kleinzoon die 6 wordt maken.
Ik heb nog nooit een taart gemaakt, behalve 2 proeftaartjes afgelopen week.

Het wordt toch biscuit i.p.v. cake. Waarschijnlijk uit een pakje van funcakes of oetker, want ik heb de kracht niet om 3x een kwartier met de handklopper in een bak warm water te kloppen.

Na veel lezen weet ik dat ik de biscuit een dag van te voren kan maken.
Maar kan ik de taart ook een dag eerder vullen? Ik dacht aan een combi van zelfgemaakte bosvruchtenjam / Rutgers banketbakkersroom / slagroom.

Of is de banketbakkersroom uit een pakje minder bederfelijk, kan ik de gehele taart een dag eerder klaarmaken. (ivm tijd om als backup een taart bij de bakker halen).
pi_189391423
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 september 2019 07:08 schreef Goitske het volgende:

[..]

Dat is wel balen idd. De jongste hier was altijd lactose intolerant maar na de laatste test lijkt het goed te gaan. Gelukkig kon hij wel tegen de hoeveelheden boter
Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd :@ zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan?
-
pi_189391509
Dit is mijninspiratie.
pi_189392806
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 01:27 schreef Anneloos het volgende:

[..]

Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd :@ zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan?
Lactose intolerantie kun je op een aantal manieren testen
1. Een test in het ziekenhuis dat is een H2 ademtest. Dat is nuchter blazen op een apparaatje dat lijkt op een alcoholcontrole. Daarna moet je lactosedrank drinken en om de zoveel tijd weer blazen afhankelijk van de waardes en de klachten heb je het wel of niet.

2. De eliminatie provocatie dat hebben wij hier gedaan. Na een zware buikgriep bleef hij diarree houden. Door alle melk producten weg te laten gingen de klachten weg. Door weer melk te geven of een softijsje kwamen de klachten van buikpijn en diarree terug. Door elk (half)jaar een eliminatie/provocatie te doen kun je testen of het kind er overheen gegroeid is
pi_189392811
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 01:21 schreef Majoraan het volgende:
In November wil ik graag een verjaardagstaart voor mijn kleinzoon die 6 wordt maken.
Ik heb nog nooit een taart gemaakt, behalve 2 proeftaartjes afgelopen week.

Het wordt toch biscuit i.p.v. cake. Waarschijnlijk uit een pakje van funcakes of oetker, want ik heb de kracht niet om 3x een kwartier met de handklopper in een bak warm water te kloppen.

Na veel lezen weet ik dat ik de biscuit een dag van te voren kan maken.
Maar kan ik de taart ook een dag eerder vullen? Ik dacht aan een combi van zelfgemaakte bosvruchtenjam / Rutgers banketbakkersroom / slagroom.

Of is de banketbakkersroom uit een pakje minder bederfelijk, kan ik de gehele taart een dag eerder klaarmaken. (ivm tijd om als backup een taart bij de bakker halen).
Kun je prima een dag van te voren maken. Ik zou voor funcakes of bakzolder kiezen
pi_189393341
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 01:27 schreef Anneloos het volgende:

[..]

Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd :@ zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan?
Producten met lactose hebben niet altijd dezelfde hoeveelheid lactose. Ik kan wel mascarpone, kwark en boter eten maar geen melk, yoghurt en room. Dat was testen voor mij.
Spoilers!
pi_189393997
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 09:46 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Producten met lactose hebben niet altijd dezelfde hoeveelheid lactose. Ik kan wel mascarpone, kwark en boter eten maar geen melk, yoghurt en room. Dat was testen voor mij.
Onze jongste kon dus wel boter, harde Nederlandse kaas en koekjes etv eten naar geen yoghurt kwark softijs melk etc
Doordat het bij hem een secundaire lactose intolerantie is (dus ontstaan na een buikgriep) kan hij er makkelijk over heen groeien dat is afhankelijk van de bacteriën in de darm die lactose omzetten in lactase. Hij eet nu na 3 jaar weer voor lactose
pi_189400242
Ik heb weer 3 bakboeken voor recensie schrijven


De eerste is van Nigella de nieuwste, erg leuk boek echt een Nigella boek. Min puntje is voor sommigen dat niet bij elk recept een foto staat en een slappe kaft maar dat mag bij mij de pret niet drukken. Uit dit boek heb ik de coca cola cake gebakken. Erg lekker alleen ik proef de coca cola niet echt maaaar het is wel een goddelijke chocolade taart fluffy zacht smelt bijna op je tong en je red het met een pannetje op het vuur, garde of spatel dus geen keukenmachine of mixer nodig. Natuurlijk wel een oven



Verder viel gisteren het borrelhapjes bakboek van Laura's Bakery op de mat.

En dit vind ik echt een verassend boek, je hebt het idee bij bakboek het idee alles in de oven maar dat is bij een heel groot deel niet. Leuke dips, spiesjes, hummus, kruidenboter, hapjes en natuurlijk dingen uit de oven.
Ik had ook met een actie van Laura mee gedaan als je hem pre order kort kon je een borrelhapjes tas winnen. Nou had ik hem besteld als cadeautje en win ik gewoon de borrelhapjes tas *O*


En vandaag viel nog 't verrukkelijke Kinderbakboek op de mat van Rutger vd Broek en Mark Haayenga en de recepten zijn van Rutger, staan leuke gedichten die met eten, dierendag en het seizoen te maken hebben, mooi vorm gegeven in een verhaal over de familie Bakker. Ik vermaak mij dus al met lezen 🙈

Ik kom tijd te kort om te werken _O-
pi_189423822
Geweldig, die 2 kleine banketbakkertjes 8-)

Goitske, jij bedoelde waarschijnlijk dat je funcakes voor de biscuit adviseerde? Of ook de banketbakkersroom? Ik wil de room graag zelf maken, is die ook geschikt voor zwangeren, nadat het eimengsel 2 minuten doorgekookt heeft?

Ik heb er zo'n zin in, en tegelijk zo onzeker :@
pi_189424635
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 00:59 schreef Majoraan het volgende:
Geweldig, die 2 kleine banketbakkertjes 8-)

Goitske, jij bedoelde waarschijnlijk dat je funcakes voor de biscuit adviseerde? Of ook de banketbakkersroom? Ik wil de room graag zelf maken, is die ook geschikt voor zwangeren, nadat het eimengsel 2 minuten doorgekookt heeft?

Ik heb er zo'n zin in, en tegelijk zo onzeker :@
Ja voor het biscuit, room gaat prima zelf. Biscuit kan je evt ook zelf maken maar voor de eerste keer is dat misschien wat veel samen.
De banketbakkersroom van Rutger is heerlijk. Na het afkoelen even opkloppen
pi_189425063
quote:
1s.gif Op maandag 14 oktober 2019 06:29 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ja voor het biscuit, room gaat prima zelf. Biscuit kan je evt ook zelf maken maar voor de eerste keer is dat misschien wat veel samen.
De banketbakkersroom van Rutger is heerlijk. Na het afkoelen even opkloppen
Dank je
pi_189451597
Vandaag maakte ik met mijn kleuter bosbesmuffins. Hij had een recept gezien in een boekje van Maya de bij en ach, we hebben toch vakantie. Helaas vindt hij de bessen erin niet lekker :')
Ik was een beetje onvoorbereid begonnen, dus niet kritisch gekeken naar hoeveelheden. Zou voor 12 muffins zijn. Wij hebben 26 grote cupcake vormpjes kunnen vullen :D
pi_189454550
Ik heb nog een aantal vragen 😊
1. Ik wil 2x het banketbakkersroom recept van Rutger maken, maar wil graag besparen op de vanillestokjes. Het smaakt vast net zo goed als ik i.p.v. twee, 1 stokje gebruik +15ml extract. Toch?? Scheelt toch weer 3 euro.
2. Ik heb de basis cake van Rutger gebakken met scheutje melk en het was heerlijk. Ik las bij de reacties dat het nog lekkerder is met zure room. Hoeveel creme fraiche moet ik dan toevoegen aan het recept? Een heel bakje van 125 ml?
3. Slagroom. Ik las dat je om een stevige room te krijgen per 100ml slagroom 40ml mascarpone toe moet voegen. Ik ben er nog een beetje huiverig voor, want ik hou wel van slagroom maar niet zo van kaas. Smaakt het dan nog steeds naar slagroom? Of kan ik half om half doen, klopfix/mascarpone
4. Toen ik vorig jaar mijn oven kreeg heb ik de temperatuur getest met plakjes witbrood. Ze waren allemaal even bruin. Maar toen ik laatst 2 cakes tegelijk bakte was de 1 lichtbruin en de ander donkerbruin. Kan een bakvorm zoveel verschil maken, de een was gecoat van buiten, de ander niet. Zelfde recept, zelfde temperatuur, zelfde baktijd.
pi_189459137
Ik heb ook een vraagje:
Mijn dochter heeft het briljante idee gekregen dat ze een vulkaantaart voor haar verjaardag wil hebben.
Nu was mijn plan om een tulbandvorm te gebruiken en deze eventueel op een gewone rond gebakken taart te zetten voor wat meer hoogte.
Chocoladebeslag voor beiden ivm de kleur en de onderste taart eventueel vullen met bv botercreme met aardbeien.
Als lava twijfel ik een beetje wat ik het beste kan gebruiken, ik wil niet dat de cake zompig wordt natuurlijk, een bosvruchtencoulis oid is dus misschien niet zo slim.
Heeft iemand misschien tips of ideeën?
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_189468306
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 09:25 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
Ik heb ook een vraagje:
Mijn dochter heeft het briljante idee gekregen dat ze een vulkaantaart voor haar verjaardag wil hebben.
Nu was mijn plan om een tulbandvorm te gebruiken en deze eventueel op een gewone rond gebakken taart te zetten voor wat meer hoogte.
Chocoladebeslag voor beiden ivm de kleur en de onderste taart eventueel vullen met bv botercreme met aardbeien.
Als lava twijfel ik een beetje wat ik het beste kan gebruiken, ik wil niet dat de cake zompig wordt natuurlijk, een bosvruchtencoulis oid is dus misschien niet zo slim.
Heeft iemand misschien tips of ideeën?
Ik zou glazuur maken in rood oranje geel en dan. Dat we over heen doen
pi_189468358
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 oktober 2019 22:35 schreef Majoraan het volgende:
Ik heb nog een aantal vragen 😊
1. Ik wil 2x het banketbakkersroom recept van Rutger maken, maar wil graag besparen op de vanillestokjes. Het smaakt vast net zo goed als ik i.p.v. twee, 1 stokje gebruik +15ml extract. Toch?? Scheelt toch weer 3 euro.
2. Ik heb de basis cake van Rutger gebakken met scheutje melk en het was heerlijk. Ik las bij de reacties dat het nog lekkerder is met zure room. Hoeveel creme fraiche moet ik dan toevoegen aan het recept? Een heel bakje van 125 ml?
3. Slagroom. Ik las dat je om een stevige room te krijgen per 100ml slagroom 40ml mascarpone toe moet voegen. Ik ben er nog een beetje huiverig voor, want ik hou wel van slagroom maar niet zo van kaas. Smaakt het dan nog steeds naar slagroom? Of kan ik half om half doen, klopfix/mascarpone
4. Toen ik vorig jaar mijn oven kreeg heb ik de temperatuur getest met plakjes witbrood. Ze waren allemaal even bruin. Maar toen ik laatst 2 cakes tegelijk bakte was de 1 lichtbruin en de ander donkerbruin. Kan een bakvorm zoveel verschil maken, de een was gecoat van buiten, de ander niet. Zelfde recept, zelfde temperatuur, zelfde baktijd.
[ afbeelding ]
1. Als je echt extract gebruikt kun je ook volledig extract gebruiken q

2 geen idee
3 ik gebruik slagroom verstevigen
4 ja de bakvorm kan veel bepalen
pi_189468395
Voor de liefhebber het recept van de heerlijke coca cola cake

https://www.facebook.com/(...)ink/528316231062910/
pi_189472101
Majoraan, volgens mij is zure room en creme fraiche niet hetzelfde. Even checken dus.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 21:22:02 #223
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189472203
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:15 schreef Hupje het volgende:
Majoraan, volgens mij is zure room en creme fraiche niet hetzelfde. Even checken dus.
Dat is idd echt heel iets anders. Zuurtegraad en vooral vetpercentage is anders.
Zure room is vrij mager en crème fraiche is heel vet
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189472243
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:15 schreef Hupje het volgende:
Majoraan, volgens mij is zure room en creme fraiche niet hetzelfde. Even checken dus.
Ik had begrepen dat zure room alleen voor koude gerechten is en crème fraiche voor warme gerechten. Maar ik weet het ook niet zeker.
  woensdag 16 oktober 2019 @ 21:27:18 #225
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189472281
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:25 schreef Majoraan het volgende:

[..]

Ik had begrepen dat zure room alleen voor koude gerechten is en crème fraiche voor warme gerechten. Maar ik weet het ook niet zeker.
Zure room schift snel als je het door warme gerechten doet, echter is crème fraiche ook prima voor koude gerechten te gebruiken.
Ik heb weleens een taart met topping van o.a. creme fraiche gemaakt, kan prima, is alleen erg vet

Mascarpone door de slagroom kan trouwens goed, wordt het vetter van en daarom steviger. Smaakt totaal niet naar kaas (mascarpone is gewoon dikke room, geen kaas).
Klopfix werkt op een andere manier, dat ziet er wel mooier uit
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189472291
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:22 schreef Molo het volgende:

[..]

Dat is idd echt heel iets anders. Zuurtegraad en vooral vetpercentage is anders.
Zure room is vrij mager en crème fraiche is heel vet
Mag je zure room gewoon meebakken? De cupcakes met crème fraiche i.p.v. zure room waren wel heel lekker, maar de papieren cupjes wel heel vet :@
  woensdag 16 oktober 2019 @ 21:30:05 #227
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189472332
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:28 schreef Majoraan het volgende:

[..]

Mag je zure room gewoon meebakken? De cupcakes met crème fraiche i.p.v. zure room waren wel heel lekker, maar de papieren cupjes wel heel vet :@
Beide mag je gewoon meebakken. Alleen zure room is minder vet dus het smaakt gewoon anders, en is sowieso frisser/zuriger.

Er gaat vast ook boter of olie of iets anders vethoudends in die cupcakes gok ik, dat zal de boosdoener wel zijn van je vette papiertjes.
Lijkt me geen ramp, vette cakejes klinkt eigenlijk juist heerlijk :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189472455
Molo, denk jij dat ik een heel bekertje zure room 125ml toe kan voegen aan een cakerecept? Rutger zegt dat het lekker is, maar noemt geen hoeveelheid. In zijn cupcakes wordt wel 125 ml gebruikt,
  woensdag 16 oktober 2019 @ 21:39:20 #229
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189472512
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:36 schreef Majoraan het volgende:
Molo, denk jij dat ik een heel bekertje zure room 125ml toe kan voegen aan een cakerecept? Rutger zegt dat het lekker is, maar noemt geen hoeveelheid. In zijn cupcakes wordt wel 125 ml gebruikt,
Dan kijk je toch wat de cake tov cupcakes ratio is die gebruikt wordt in de andere ingrediënten. Dan heb je antwoord op je vraag
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189472680
Ik heb in Duitsland een blikje kant en klaar gecarameliseerde gecondenseerde melk gekocht. Want in 2005 maakte ik eens een banoffee, en die was niet helemaal gelukt :+ dus Molo, ik ga in de herhaling, met deze keer de banaan ónder de slagroom.

CUL / Chocolade toffees - hoe maken?
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  woensdag 16 oktober 2019 @ 22:25:31 #231
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189473507
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 21:48 schreef Syrena het volgende:
Ik heb in Duitsland een blikje kant en klaar gecarameliseerde gecondenseerde melk gekocht. Want in 2005 maakte ik eens een banoffee, en die was niet helemaal gelukt :+ dus Molo, ik ga in de herhaling, met deze keer de banaan ónder de slagroom.

CUL / Chocolade toffees - hoe maken?
_O-

Fantastisch, wat een tijd terug :D

Zo raar om mijn oude posts te zien _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189473669
quote:
1s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 17:44 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik zou glazuur maken in rood oranje geel en dan. Dat we over heen doen
Goeie tip, inderdaad wel zo handig eigenlijk, thanks!
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_189495002
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2019 22:32 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:

[..]

Goeie tip, inderdaad wel zo handig eigenlijk, thanks!
Ik ben benieuwd hoe hij wordt!
pi_189511137
Ik ben op zoek naar eeen goed biscuit recept. Ik heb gegoogeled maar wil graag tips van mensen met ervaring :D

Ik ga een brandweertaart maken :7
pi_189515741
Het resultaat valt me alles mee, en voor het realistische effect heb ik ook nog wat vuurwerkfonteintjes achter de hand :+

https://imgur.com/gallery/9t5v5AG
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_189517115
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 oktober 2019 15:10 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
Het resultaat valt me alles mee, en voor het realistische effect heb ik ook nog wat vuurwerkfonteintjes achter de hand :+

https://imgur.com/gallery/9t5v5AG

Leuk gedaan!
pi_189518403
Ziet er leuk uit!
pi_189518495
Super leuk geworden!
pi_189520347
Dank jullie wel, thuis is hij ook goedgekeurd door de kritische jury ;)
Op dinsdag 9 november 2010 17:06 schreef DevilsWhore het volgende:
hehehe, LMN is raarder dan ik :D
pi_189559927
Gisteren voor proef een cheesecake met biersiroop gemaakt.

De smaak was goed, maar de taart was behoorlijk machtig.
Hoe zou ik de 'cheeselaag' luchtiger kunnen maken?
pi_189566348
Dochter wilde speculaasjes bakken. Ze had zelf het deeg gemaakt (recept uit de Koekjesbijbel), en had toen geen zin meer. Zelf maar afgemaakt.

pi_189567213
Ze zijn super mooi geworden. Vind ik altijd wel een dingetje met die planken ...
pi_189567380
Ja, ik had die plank al tijden liggen. Ooit gekocht in het Openluchtmuseum, en nu eindelijk eens aangedurfd. Viel me alles mee.
pi_189588956
Ik moet het toch weer eens doen heb dezelfde als jou en Sint en Piet
pi_189590218
Zaterdag ochtend ontbijt en rugby kijken bij vrienden. Wat ga ik mee nemen? Ontbijt(achtig/geschikt) en wil het vrijdag maken.
Met een meidenkwartet
  woensdag 23 oktober 2019 @ 22:32:28 #246
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_189590261
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 22:30 schreef Cathmar het volgende:
Zaterdag ochtend ontbijt en rugby kijken bij vrienden. Wat ga ik mee nemen? Ontbijt(achtig/geschikt) en wil het vrijdag maken.
Muffins
Marmercake
Appeltaart
Havermoutkoekjes
Brioche met roomboter en goeie jam
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_189590810
quote:
1s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 22:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Muffins
Marmercake
Appeltaart
Havermoutkoekjes
Brioche met roomboter en goeie jam
Jaaaa appeltaart. Kennen ze hier niet. Thanks!
Met een meidenkwartet
pi_189598966
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2019 23:02 schreef Cathmar het volgende:

[..]

Jaaaa appeltaart. Kennen ze hier niet. Thanks!
Rutgerbakt heeft een heel lekker recept. Ik doe altijd dan een hand havermout op de bodem
  donderdag 24 oktober 2019 @ 16:14:17 #249
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189599203
quote:
1s.gif Op donderdag 24 oktober 2019 16:00 schreef Goitske het volgende:

[..]

Rutgerbakt heeft een heel lekker recept. Ik doe altijd dan een hand havermout op de bodem
Ik een schepje custardpoeder :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189602043
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2019 16:14 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik een schepje custardpoeder :9
Die ik door het appel mengsel
pi_189602072
Pesto roomkaas vlechtbrood en pita broodjes uit Laura's borrelbakboek
pi_189602161
:9~ dat vlechtbrood!
pi_189759156
Mijn schoonouders komen straks langs. Vond ik een goed excuus om met mijn dochter een appelkruimelcake te maken. Recept van Rutger Bakt.

  maandag 4 november 2019 @ 22:25:33 #254
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189788708
Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs.



[/img]

[ Bericht 12% gewijzigd door madeliefff op 04-11-2019 22:32:38 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 4 november 2019 @ 22:37:02 #255
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189788869
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 19:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb weer 3 bakboeken voor recensie schrijven

[ afbeelding ]
De eerste is van Nigella de nieuwste, erg leuk boek echt een Nigella boek. Min puntje is voor sommigen dat niet bij elk recept een foto staat en een slappe kaft maar dat mag bij mij de pret niet drukken. Uit dit boek heb ik de coca cola cake gebakken. Erg lekker alleen ik proef de coca cola niet echt maaaar het is wel een goddelijke chocolade taart fluffy zacht smelt bijna op je tong en je red het met een pannetje op het vuur, garde of spatel dus geen keukenmachine of mixer nodig. Natuurlijk wel een oven

[ afbeelding ]

Verder viel gisteren het borrelhapjes bakboek van Laura's Bakery op de mat. [ afbeelding ]

En dit vind ik echt een verassend boek, je hebt het idee bij bakboek het idee alles in de oven maar dat is bij een heel groot deel niet. Leuke dips, spiesjes, hummus, kruidenboter, hapjes en natuurlijk dingen uit de oven.
Ik had ook met een actie van Laura mee gedaan als je hem pre order kort kon je een borrelhapjes tas winnen. Nou had ik hem besteld als cadeautje en win ik gewoon de borrelhapjes tas *O*

[ afbeelding ]
En vandaag viel nog 't verrukkelijke Kinderbakboek op de mat van Rutger vd Broek en Mark Haayenga en de recepten zijn van Rutger, staan leuke gedichten die met eten, dierendag en het seizoen te maken hebben, mooi vorm gegeven in een verhaal over de familie Bakker. Ik vermaak mij dus al met lezen 🙈

Ik kom tijd te kort om te werken _O-
Leuk al die bakboeken! Ik heb vandaag mijn eerste ontvangen: de bakbijbel van rutger. Ik gebruik altijd online recepten normaal maar vind het toch wel prettig om het op papier te hebben
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189802179
quote:
1s.gif Op maandag 4 november 2019 22:25 schreef madeliefff het volgende:
Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs.

[ [url=https://i.imgur.com/EmwPAVy.jpg[/img]afbeelding[/url] ]

[ afbeelding ][/img]
Oooh lekker
pi_189802204
quote:
1s.gif Op maandag 4 november 2019 22:37 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Leuk al die bakboeken! Ik heb vandaag mijn eerste ontvangen: de bakbijbel van rutger. Ik gebruik altijd online recepten normaal maar vind het toch wel prettig om het op papier te hebben
Mijn voorkeur gaat ook naar papier word er ook blij van door er alleen maar door heen te bladeren :@
Dit is echt een super boek behoort echt tot mijn favorieten
Het makkelijke bakboek is ook echt een aanrader van hem, koekjes bijbel ook maar bak minder koekjes dan ik zou willen
pi_189802253


Vanavond noten granola gemaakt
Geen hoogstaand baksel maar echt wel een hele lekkere en simpele en je hoeft je niet schuldig te voelen gewoon gezond!

300 gram noten
50 gram sesamzaadjes
Beetje zout
Eetlepel kaneel
2 eetlepels honing

Husselen bakken op 160 graden 20 min, op de helft ff husselen

Na afkoelen cranberries of rozijnen er door en in een pot lekker om van te snoepen of door de yoghurt
  dinsdag 5 november 2019 @ 21:15:42 #259
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189803689
Ziet er heerlijk uit Goitske! :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189803992
quote:
1s.gif Op maandag 4 november 2019 22:25 schreef madeliefff het volgende:
Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs.

[ [url=https://i.imgur.com/EmwPAVy.jpg[/img]afbeelding[/url] ]

[ afbeelding ][/img]
Oh, dat is echt lekker. Dat heb ik ook al twee keer in mijn leven gemaakt. De tweede keer omdat de eerste keer zo goed bevallen was :9~
Somebody that I used to know
  donderdag 7 november 2019 @ 16:49:13 #261
488184 Plakjecake
ik houd van verse cake!!!
pi_189834849
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:18 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Kinderchocolade cheesecake
Ziet er erg goed uit! ^O^
Groetjes
pi_189835019
Ik had afgelopen weekend Brownie gemaakt. Hij was zooo lekker. Heerlijk sticky vanbinnen O+

I solemnly swear i'm up to no good
pi_189842871
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2019 17:03 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik had afgelopen weekend Brownie gemaakt. Hij was zooo lekker. Heerlijk sticky vanbinnen O+

[ afbeelding ]
Oooh lekkerrrrr
pi_189845732
Heerlijk!
pi_189851465
https://www.facebook.com/groups/776805889428232/

Voor de liefhebbers hier staan ook meerdere recepten die ik online mocht delen en er volgen nog een paar de komende tijd
  vrijdag 8 november 2019 @ 17:56:49 #266
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_189853572
Hoi! Ik kom zo maar even binnen vallen... Mijn zoon is zondag jarig en ik ga morgen een taart bakken voor zijn feestje. Nou zoek ik nog inspiratie voor smaak en vulling. Meestal doe ik een biscuit met 2 lagen vulling, ik neig daar dit keer weer naar. Mijn zoon wil graag een taart die naar chocolade smaakt. Misschien vullen met chocolademousse, jam en slagroom? Iemand andere suggesties?
Het wordt overigens een eenhoorntaart, misschien is iets met kleurtjes ook leuk. Of het middelste stuk eruit, en dat vullen met smarties.
KuikenGuppy
  vrijdag 8 november 2019 @ 21:50:57 #267
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189857379
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2019 20:06 schreef Goitske het volgende:

[..]

Mijn voorkeur gaat ook naar papier word er ook blij van door er alleen maar door heen te bladeren :@
Dit is echt een super boek behoort echt tot mijn favorieten
Het makkelijke bakboek is ook echt een aanrader van hem, koekjes bijbel ook maar bak minder koekjes dan ik zou willen
Ja ik zit al na te denken over wat mijn volgende boek moet worden. Raad je dan rutger weer aan of ken je nog andere topboeken?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189864675
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 november 2019 21:50 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ja ik zit al na te denken over wat mijn volgende boek moet worden. Raad je dan rutger weer aan of ken je nog andere topboeken?
Wat voor boek zoek je? Ik denk dat je daar naar moet kijken.

Koekjes: koekjes bijbel van rutger
Cakes e.d.: masterclass cakes rutger
Hartig: hartige bakboek van Rutger of borrelhapjes bakboek van Laura daar staan ook veel dips enzo in
Brood: de boeken van Robert van beckhoven of de broodbijbel
Verder is van hans Spitsbaard ook de Taartbijbel uit gekomen die is ook heel gaaf zelfde soort lay-out als de bakbijbel is gewoon bijbel standaard

Algemeen het makkelijke bakboek van Rutger is ook echt super!
  zaterdag 9 november 2019 @ 14:38:36 #269
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189865659
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 13:11 schreef Goitske het volgende:

[..]

Wat voor boek zoek je? Ik denk dat je daar naar moet kijken.

Koekjes: koekjes bijbel van rutger
Cakes e.d.: masterclass cakes rutger
Hartig: hartige bakboek van Rutger of borrelhapjes bakboek van Laura daar staan ook veel dips enzo in
Brood: de boeken van Robert van beckhoven of de broodbijbel
Verder is van hans Spitsbaard ook de Taartbijbel uit gekomen die is ook heel gaaf zelfde soort lay-out als de bakbijbel is gewoon bijbel standaard

Algemeen het makkelijke bakboek van Rutger is ook echt super!
Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189868388
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 14:38 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend.
Dan is het taarten boek erg leuk maar ook het makkelijke bakboek is leuk zijn sowieso makkelijke ingrediënten

Dit komt allemaal uit het makkelijke bakboek

https://www.facebook.com/(...)ink/776872262754928/

https://www.facebook.com/(...)ink/776813039427517/

Dit uit het Borrelhapjes bakboek

https://www.facebook.com/(...)ink/776851969423624/
pi_189868425
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 14:38 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend.
Misschien ook leuk vriendin heeft op het moment de bakspecial in de winkel liggen voor 3.99 staat wat uit makkelijke bakboek in, borrelhapjes bakboek, taarten bijbel etc

https://www.facebook.com/(...)ink/777243359384485/
  zondag 10 november 2019 @ 16:31:26 #272
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189881038
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 18:57 schreef Goitske het volgende:

[..]

Misschien ook leuk vriendin heeft op het moment de bakspecial in de winkel liggen voor 3.99 staat wat uit makkelijke bakboek in, borrelhapjes bakboek, taarten bijbel etc

https://www.facebook.com/(...)ink/777243359384485/
thx voor de tips
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189881103
Vandaag Groninger poffert gebakken

Ik een tulband en in een poffertpan. Voorkeur hier thuis gaat naar de tulband. Traditiegetrouw eet je het met gesmolten boter en bruine suiker of stroop.
De jongste gaf de voorkeur aan de stroop de oudste aan boter met suiker


pi_189883711
En vandaag mini-limoensiroopcakejes van Nigella Lawson en die zijn echt zooooo lekker :o




En het recept kun je hier vinden: https://www.facebook.com/(...)ink/779281605847327/
  zondag 10 november 2019 @ 19:46:44 #275
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189884295
Ik heb het recept opgeslagen, ziet er heerlijk uit :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189885567
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2019 19:46 schreef Muck het volgende:
Ik heb het recept opgeslagen, ziet er heerlijk uit :9
Leg wel echt op dat de randen niet boven de vorm uit komen. Anders is het lastiger om de siroop er in te laten zuigen
pi_189885884
Ik maak die vaak als cake met citroen :9
pi_189886427
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik maak die vaak als cake met citroen :9
Heb je die van Rutger al eens gemaakt? Met olijfolie citroen tijm? Ik geef wel de voorkeur aan citroentijm vind anders de tijm iets te..
pi_189888337
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2019 21:14 schreef Goitske het volgende:

[..]

Heb je die van Rutger al eens gemaakt? Met olijfolie citroen tijm? Ik geef wel de voorkeur aan citroentijm vind anders de tijm iets te..
Nee, maar klinkt goed!
pi_189899890
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 22:46 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Nee, maar klinkt goed!
https://rutgerbakt.nl/cak(...)met-tijm-en-citroen/
  woensdag 13 november 2019 @ 21:48:05 #281
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189930546
Eerste poging tot het maken van kladkakka :9





Ik ben niet geheel ontevreden, maar de volgende keer mag hij nog iets korter in de oven :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189953252
Vanmorgen Sinterklaas brood gemaakt

pi_189984023
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 19:57 schreef Goitske het volgende:

[ afbeelding ]
En vandaag viel nog 't verrukkelijke Kinderbakboek op de mat van Rutger vd Broek en Mark Haayenga en de recepten zijn van Rutger, staan leuke gedichten die met eten, dierendag en het seizoen te maken hebben, mooi vorm gegeven in een verhaal over de familie Bakker.

Vraagje: is dit kookboek leuk voor een bijna 11-jarige? Ze wil heel graag zelf bakken maar ik merk dat normale kookboeken nog wat te moeilijk zijn, qua taal en soms bereidingswijze.

Is dit boek geschikt voor haar of is ze daar al iets te oud voor?

Ik post hier nooit wat terwijl we altijd fanatiek bakken hier met verjaardag! Aankomend weekend weer een verjaardag dus maken we:
* koekjes met gesmolten sneeuwman (naar voorbeeld van een Lidl bakmix)
* chocolade merengue cupcakes (van Rutger bakt)
* dadeltaart (van bagel & beans)
* simpele cake maar hysterisch versiert door de jarige
pi_189984348
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 11:50 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Vraagje: is dit kookboek leuk voor een bijna 11-jarige? Ze wil heel graag zelf bakken maar ik merk dat normale kookboeken nog wat te moeilijk zijn, qua taal en soms bereidingswijze.

Is dit boek geschikt voor haar of is ze daar al iets te oud voor?

Ik post hier nooit wat terwijl we altijd fanatiek bakken hier met verjaardag! Aankomend weekend weer een verjaardag dus maken we:
* koekjes met gesmolten sneeuwman (naar voorbeeld van een Lidl bakmix)
* chocolade merengue cupcakes (van Rutger bakt)
* dadeltaart (van bagel & beans)
* simpele cake maar hysterisch versiert door de jarige

Dan kun je kiezen voor deze maar is ze misschien met een jaar of 2 wat te groot voor. Je kunt ook kiezen voor het makkelijke bakboek van Rutger dus is ook heel erg leuk en zeer goed te doen. Korte duidelijke recepten
pi_189984719
Ik heb taai taai gebakken gister, volgens het recept van Rutger.
https://rutgerbakt.nl/sin(...)t-uit-koekjesbijbel/

Geen foto want door de enorme hoeveelheid honing werd het een plakkerige zooi en zien ze er niet uit :+
Smaak is wel zoals de taai taai uit de winkel, ik heb steranijs gebruikt ipv anijszaad
pi_189992587

pi_189994919
Wauw, ziet er echt goed uit, profi!

Ik heb de pepernotencake van Laura's Bakery gemaakt. Links met roomboter, rechts koemelkvrije, verder dezelfde omstandigheden. Scheelt veel in kleur!


[ Bericht 15% gewijzigd door Hupje op 17-11-2019 21:59:46 ]
  zondag 17 november 2019 @ 22:29:35 #288
194233 Friday12
Originele kloon
pi_189995841
quote:
Wat is het recept voor de pepernoten?
pi_189996082
Kun je een taart waarin je een laag met slagroom/stukjes verse aardbei maakt, ook een avond tevoren maken. Of wordt de biscuit dan te nat?

Als je mascarpone door de slagroom doet als versteviger, klop je die dan mee met de slagroom of gaat dat er halverwege of aan het eind in. :@
pi_189997448
quote:
6s.gif Op zondag 17 november 2019 22:29 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Wat is het recept voor de pepernoten?
Speculaas.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_190000142
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:39 schreef Majoraan het volgende:
Kun je een taart waarin je een laag met slagroom/stukjes verse aardbei maakt, ook een avond tevoren maken. Of wordt de biscuit dan te nat?

Als je mascarpone door de slagroom doet als versteviger, klop je die dan mee met de slagroom of gaat dat er halverwege of aan het eind in. :@
Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
pi_190000672
quote:
6s.gif Op zondag 17 november 2019 22:29 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Wat is het recept voor de pepernoten?
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels speculaas/koekkruiden
75 gram zachte boter
1-2 eetlepels melk (evt iets extra als het droog blijft)

Alles mengen minstens 30 min laten rusten in de koelkast
180 graden ca 15 min ik doe ze meestal heel iets langer maar is afhankelijk van je oven en wat je lekker vind/hoe groot de pepernoten zijn... Kinderen maken ze nog wel eens te groot
pi_190000680
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:30 schreef Myraela het volgende:

[..]

Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
Eens!
  maandag 18 november 2019 @ 17:33:40 #294
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_190007816
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:30 schreef Myraela het volgende:

[..]

Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
en de slagroom lobbig ipv stijf kloppen toch? Zodat het beter mengt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_190009164
Pretzel bites in de maak


En klaar


Voor het recept https://www.facebook.com/(...)ink/785844151857739/

En ik heb het HHB mee boek voor komend seizoen hier binnen gekregen
https://www.facebook.com/(...)ink/785770358531785/
  maandag 18 november 2019 @ 19:05:52 #296
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_190009210
Waarom linken naar je eigen fb groep als er ook een link van de website zelf beschikbaar is?

https://www.laurasbakery.nl/pretzel-bites/
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_190009698
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 19:05 schreef laziness het volgende:
Waarom linken naar je eigen fb groep als er ook een link van de website zelf beschikbaar is?

https://www.laurasbakery.nl/pretzel-bites/
Omdat er andere informatie bij staat
  zaterdag 23 november 2019 @ 11:35:51 #298
238913 dividivi
caesalpinia coriaria
pi_190080657
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
pi_190081396
De lekkerste geur die bestaat..

-
pi_190081645
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 19:02 schreef Goitske het volgende:
Pretzel bites in de maak
[ afbeelding ]

En klaar
[ afbeelding ]

Voor het recept https://www.facebook.com/(...)ink/785844151857739/

En ik heb het HHB mee boek voor komend seizoen hier binnen gekregen
https://www.facebook.com/(...)ink/785770358531785/
Waarom meedoen met een winactie terwijl je het boek al hebt? :{
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_190082090
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 november 2019 13:13 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Waarom meedoen met een winactie terwijl je het boek al hebt? :{
Voor m'n nichtje, er staat ook dan kan ik bakken met mijn nichtje niet die wil ik zelf
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')