abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_189885567
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2019 19:46 schreef Muck het volgende:
Ik heb het recept opgeslagen, ziet er heerlijk uit :9
Leg wel echt op dat de randen niet boven de vorm uit komen. Anders is het lastiger om de siroop er in te laten zuigen
pi_189885884
Ik maak die vaak als cake met citroen :9
pi_189886427
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik maak die vaak als cake met citroen :9
Heb je die van Rutger al eens gemaakt? Met olijfolie citroen tijm? Ik geef wel de voorkeur aan citroentijm vind anders de tijm iets te..
pi_189888337
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2019 21:14 schreef Goitske het volgende:

[..]

Heb je die van Rutger al eens gemaakt? Met olijfolie citroen tijm? Ik geef wel de voorkeur aan citroentijm vind anders de tijm iets te..
Nee, maar klinkt goed!
pi_189899890
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 22:46 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Nee, maar klinkt goed!
https://rutgerbakt.nl/cak(...)met-tijm-en-citroen/
  woensdag 13 november 2019 @ 21:48:05 #281
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189930546
Eerste poging tot het maken van kladkakka :9





Ik ben niet geheel ontevreden, maar de volgende keer mag hij nog iets korter in de oven :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189953252
Vanmorgen Sinterklaas brood gemaakt

pi_189984023
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 19:57 schreef Goitske het volgende:

[ afbeelding ]
En vandaag viel nog 't verrukkelijke Kinderbakboek op de mat van Rutger vd Broek en Mark Haayenga en de recepten zijn van Rutger, staan leuke gedichten die met eten, dierendag en het seizoen te maken hebben, mooi vorm gegeven in een verhaal over de familie Bakker.

Vraagje: is dit kookboek leuk voor een bijna 11-jarige? Ze wil heel graag zelf bakken maar ik merk dat normale kookboeken nog wat te moeilijk zijn, qua taal en soms bereidingswijze.

Is dit boek geschikt voor haar of is ze daar al iets te oud voor?

Ik post hier nooit wat terwijl we altijd fanatiek bakken hier met verjaardag! Aankomend weekend weer een verjaardag dus maken we:
* koekjes met gesmolten sneeuwman (naar voorbeeld van een Lidl bakmix)
* chocolade merengue cupcakes (van Rutger bakt)
* dadeltaart (van bagel & beans)
* simpele cake maar hysterisch versiert door de jarige
pi_189984348
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 11:50 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Vraagje: is dit kookboek leuk voor een bijna 11-jarige? Ze wil heel graag zelf bakken maar ik merk dat normale kookboeken nog wat te moeilijk zijn, qua taal en soms bereidingswijze.

Is dit boek geschikt voor haar of is ze daar al iets te oud voor?

Ik post hier nooit wat terwijl we altijd fanatiek bakken hier met verjaardag! Aankomend weekend weer een verjaardag dus maken we:
* koekjes met gesmolten sneeuwman (naar voorbeeld van een Lidl bakmix)
* chocolade merengue cupcakes (van Rutger bakt)
* dadeltaart (van bagel & beans)
* simpele cake maar hysterisch versiert door de jarige

Dan kun je kiezen voor deze maar is ze misschien met een jaar of 2 wat te groot voor. Je kunt ook kiezen voor het makkelijke bakboek van Rutger dus is ook heel erg leuk en zeer goed te doen. Korte duidelijke recepten
pi_189984719
Ik heb taai taai gebakken gister, volgens het recept van Rutger.
https://rutgerbakt.nl/sin(...)t-uit-koekjesbijbel/

Geen foto want door de enorme hoeveelheid honing werd het een plakkerige zooi en zien ze er niet uit :+
Smaak is wel zoals de taai taai uit de winkel, ik heb steranijs gebruikt ipv anijszaad
pi_189992587

pi_189994919
Wauw, ziet er echt goed uit, profi!

Ik heb de pepernotencake van Laura's Bakery gemaakt. Links met roomboter, rechts koemelkvrije, verder dezelfde omstandigheden. Scheelt veel in kleur!


[ Bericht 15% gewijzigd door Hupje op 17-11-2019 21:59:46 ]
  zondag 17 november 2019 @ 22:29:35 #288
194233 Friday12
Originele kloon
pi_189995841
quote:
Wat is het recept voor de pepernoten?
pi_189996082
Kun je een taart waarin je een laag met slagroom/stukjes verse aardbei maakt, ook een avond tevoren maken. Of wordt de biscuit dan te nat?

Als je mascarpone door de slagroom doet als versteviger, klop je die dan mee met de slagroom of gaat dat er halverwege of aan het eind in. :@
pi_189997448
quote:
6s.gif Op zondag 17 november 2019 22:29 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Wat is het recept voor de pepernoten?
Speculaas.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_190000142
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:39 schreef Majoraan het volgende:
Kun je een taart waarin je een laag met slagroom/stukjes verse aardbei maakt, ook een avond tevoren maken. Of wordt de biscuit dan te nat?

Als je mascarpone door de slagroom doet als versteviger, klop je die dan mee met de slagroom of gaat dat er halverwege of aan het eind in. :@
Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
pi_190000672
quote:
6s.gif Op zondag 17 november 2019 22:29 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Wat is het recept voor de pepernoten?
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels speculaas/koekkruiden
75 gram zachte boter
1-2 eetlepels melk (evt iets extra als het droog blijft)

Alles mengen minstens 30 min laten rusten in de koelkast
180 graden ca 15 min ik doe ze meestal heel iets langer maar is afhankelijk van je oven en wat je lekker vind/hoe groot de pepernoten zijn... Kinderen maken ze nog wel eens te groot
pi_190000680
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:30 schreef Myraela het volgende:

[..]

Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
Eens!
  maandag 18 november 2019 @ 17:33:40 #294
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_190007816
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:30 schreef Myraela het volgende:

[..]

Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
en de slagroom lobbig ipv stijf kloppen toch? Zodat het beter mengt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_190009164
Pretzel bites in de maak


En klaar


Voor het recept https://www.facebook.com/(...)ink/785844151857739/

En ik heb het HHB mee boek voor komend seizoen hier binnen gekregen
https://www.facebook.com/(...)ink/785770358531785/
  maandag 18 november 2019 @ 19:05:52 #296
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_190009210
Waarom linken naar je eigen fb groep als er ook een link van de website zelf beschikbaar is?

https://www.laurasbakery.nl/pretzel-bites/
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_190009698
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 19:05 schreef laziness het volgende:
Waarom linken naar je eigen fb groep als er ook een link van de website zelf beschikbaar is?

https://www.laurasbakery.nl/pretzel-bites/
Omdat er andere informatie bij staat
  zaterdag 23 november 2019 @ 11:35:51 #298
238913 dividivi
caesalpinia coriaria
pi_190080657
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
pi_190081396
De lekkerste geur die bestaat..

-
pi_190081645
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 19:02 schreef Goitske het volgende:
Pretzel bites in de maak
[ afbeelding ]

En klaar
[ afbeelding ]

Voor het recept https://www.facebook.com/(...)ink/785844151857739/

En ik heb het HHB mee boek voor komend seizoen hier binnen gekregen
https://www.facebook.com/(...)ink/785770358531785/
Waarom meedoen met een winactie terwijl je het boek al hebt? :{
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')