abonnement Unibet Coolblue
pi_189602072
Pesto roomkaas vlechtbrood en pita broodjes uit Laura's borrelbakboek
pi_189602161
:9~ dat vlechtbrood!
pi_189759156
Mijn schoonouders komen straks langs. Vond ik een goed excuus om met mijn dochter een appelkruimelcake te maken. Recept van Rutger Bakt.

  maandag 4 november 2019 @ 22:25:33 #254
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189788708
Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs.



[/img]

[ Bericht 12% gewijzigd door madeliefff op 04-11-2019 22:32:38 ]
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  maandag 4 november 2019 @ 22:37:02 #255
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189788869
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 19:57 schreef Goitske het volgende:
Ik heb weer 3 bakboeken voor recensie schrijven

[ afbeelding ]
De eerste is van Nigella de nieuwste, erg leuk boek echt een Nigella boek. Min puntje is voor sommigen dat niet bij elk recept een foto staat en een slappe kaft maar dat mag bij mij de pret niet drukken. Uit dit boek heb ik de coca cola cake gebakken. Erg lekker alleen ik proef de coca cola niet echt maaaar het is wel een goddelijke chocolade taart fluffy zacht smelt bijna op je tong en je red het met een pannetje op het vuur, garde of spatel dus geen keukenmachine of mixer nodig. Natuurlijk wel een oven

[ afbeelding ]

Verder viel gisteren het borrelhapjes bakboek van Laura's Bakery op de mat. [ afbeelding ]

En dit vind ik echt een verassend boek, je hebt het idee bij bakboek het idee alles in de oven maar dat is bij een heel groot deel niet. Leuke dips, spiesjes, hummus, kruidenboter, hapjes en natuurlijk dingen uit de oven.
Ik had ook met een actie van Laura mee gedaan als je hem pre order kort kon je een borrelhapjes tas winnen. Nou had ik hem besteld als cadeautje en win ik gewoon de borrelhapjes tas *O*

[ afbeelding ]
En vandaag viel nog 't verrukkelijke Kinderbakboek op de mat van Rutger vd Broek en Mark Haayenga en de recepten zijn van Rutger, staan leuke gedichten die met eten, dierendag en het seizoen te maken hebben, mooi vorm gegeven in een verhaal over de familie Bakker. Ik vermaak mij dus al met lezen 🙈

Ik kom tijd te kort om te werken _O-
Leuk al die bakboeken! Ik heb vandaag mijn eerste ontvangen: de bakbijbel van rutger. Ik gebruik altijd online recepten normaal maar vind het toch wel prettig om het op papier te hebben
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189802179
quote:
1s.gif Op maandag 4 november 2019 22:25 schreef madeliefff het volgende:
Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs.

[ [url=https://i.imgur.com/EmwPAVy.jpg[/img]afbeelding[/url] ]

[ afbeelding ][/img]
Oooh lekker
pi_189802204
quote:
1s.gif Op maandag 4 november 2019 22:37 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Leuk al die bakboeken! Ik heb vandaag mijn eerste ontvangen: de bakbijbel van rutger. Ik gebruik altijd online recepten normaal maar vind het toch wel prettig om het op papier te hebben
Mijn voorkeur gaat ook naar papier word er ook blij van door er alleen maar door heen te bladeren :@
Dit is echt een super boek behoort echt tot mijn favorieten
Het makkelijke bakboek is ook echt een aanrader van hem, koekjes bijbel ook maar bak minder koekjes dan ik zou willen
pi_189802253


Vanavond noten granola gemaakt
Geen hoogstaand baksel maar echt wel een hele lekkere en simpele en je hoeft je niet schuldig te voelen gewoon gezond!

300 gram noten
50 gram sesamzaadjes
Beetje zout
Eetlepel kaneel
2 eetlepels honing

Husselen bakken op 160 graden 20 min, op de helft ff husselen

Na afkoelen cranberries of rozijnen er door en in een pot lekker om van te snoepen of door de yoghurt
  dinsdag 5 november 2019 @ 21:15:42 #259
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189803689
Ziet er heerlijk uit Goitske! :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189803992
quote:
1s.gif Op maandag 4 november 2019 22:25 schreef madeliefff het volgende:
Gevulde speculaas gemaakt met eigengemaakte spijs.

[ [url=https://i.imgur.com/EmwPAVy.jpg[/img]afbeelding[/url] ]

[ afbeelding ][/img]
Oh, dat is echt lekker. Dat heb ik ook al twee keer in mijn leven gemaakt. De tweede keer omdat de eerste keer zo goed bevallen was :9~
Somebody that I used to know
  donderdag 7 november 2019 @ 16:49:13 #261
488184 Plakjecake
ik houd van verse cake!!!
pi_189834849
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:18 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Kinderchocolade cheesecake
Ziet er erg goed uit! ^O^
Groetjes
pi_189835019
Ik had afgelopen weekend Brownie gemaakt. Hij was zooo lekker. Heerlijk sticky vanbinnen O+

I solemnly swear i'm up to no good
pi_189842871
quote:
0s.gif Op donderdag 7 november 2019 17:03 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik had afgelopen weekend Brownie gemaakt. Hij was zooo lekker. Heerlijk sticky vanbinnen O+

[ afbeelding ]
Oooh lekkerrrrr
pi_189845732
Heerlijk!
pi_189851465
https://www.facebook.com/groups/776805889428232/

Voor de liefhebbers hier staan ook meerdere recepten die ik online mocht delen en er volgen nog een paar de komende tijd
  vrijdag 8 november 2019 @ 17:56:49 #266
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_189853572
Hoi! Ik kom zo maar even binnen vallen... Mijn zoon is zondag jarig en ik ga morgen een taart bakken voor zijn feestje. Nou zoek ik nog inspiratie voor smaak en vulling. Meestal doe ik een biscuit met 2 lagen vulling, ik neig daar dit keer weer naar. Mijn zoon wil graag een taart die naar chocolade smaakt. Misschien vullen met chocolademousse, jam en slagroom? Iemand andere suggesties?
Het wordt overigens een eenhoorntaart, misschien is iets met kleurtjes ook leuk. Of het middelste stuk eruit, en dat vullen met smarties.
KuikenGuppy
  vrijdag 8 november 2019 @ 21:50:57 #267
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189857379
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2019 20:06 schreef Goitske het volgende:

[..]

Mijn voorkeur gaat ook naar papier word er ook blij van door er alleen maar door heen te bladeren :@
Dit is echt een super boek behoort echt tot mijn favorieten
Het makkelijke bakboek is ook echt een aanrader van hem, koekjes bijbel ook maar bak minder koekjes dan ik zou willen
Ja ik zit al na te denken over wat mijn volgende boek moet worden. Raad je dan rutger weer aan of ken je nog andere topboeken?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189864675
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 november 2019 21:50 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ja ik zit al na te denken over wat mijn volgende boek moet worden. Raad je dan rutger weer aan of ken je nog andere topboeken?
Wat voor boek zoek je? Ik denk dat je daar naar moet kijken.

Koekjes: koekjes bijbel van rutger
Cakes e.d.: masterclass cakes rutger
Hartig: hartige bakboek van Rutger of borrelhapjes bakboek van Laura daar staan ook veel dips enzo in
Brood: de boeken van Robert van beckhoven of de broodbijbel
Verder is van hans Spitsbaard ook de Taartbijbel uit gekomen die is ook heel gaaf zelfde soort lay-out als de bakbijbel is gewoon bijbel standaard

Algemeen het makkelijke bakboek van Rutger is ook echt super!
  zaterdag 9 november 2019 @ 14:38:36 #269
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189865659
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 13:11 schreef Goitske het volgende:

[..]

Wat voor boek zoek je? Ik denk dat je daar naar moet kijken.

Koekjes: koekjes bijbel van rutger
Cakes e.d.: masterclass cakes rutger
Hartig: hartige bakboek van Rutger of borrelhapjes bakboek van Laura daar staan ook veel dips enzo in
Brood: de boeken van Robert van beckhoven of de broodbijbel
Verder is van hans Spitsbaard ook de Taartbijbel uit gekomen die is ook heel gaaf zelfde soort lay-out als de bakbijbel is gewoon bijbel standaard

Algemeen het makkelijke bakboek van Rutger is ook echt super!
Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189868388
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 14:38 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend.
Dan is het taarten boek erg leuk maar ook het makkelijke bakboek is leuk zijn sowieso makkelijke ingrediënten

Dit komt allemaal uit het makkelijke bakboek

https://www.facebook.com/(...)ink/776872262754928/

https://www.facebook.com/(...)ink/776813039427517/

Dit uit het Borrelhapjes bakboek

https://www.facebook.com/(...)ink/776851969423624/
pi_189868425
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 14:38 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ja koekjes/koek en taarten denk ik voor nu even. Mss dat taartenboek dan . Ik heb vaak met taarten namelijk dat ik er niet aan begin omdat ik geen enkel recept perfect genoeg vind om te maken haha. Ik kies vaak ook vh ene recept de bodem en van het andere recept weee de vulling. Er zijn ook zoveel soorten taarten dat je door de bomen het bos niet meer zit. Frustrerend.
Misschien ook leuk vriendin heeft op het moment de bakspecial in de winkel liggen voor 3.99 staat wat uit makkelijke bakboek in, borrelhapjes bakboek, taarten bijbel etc

https://www.facebook.com/(...)ink/777243359384485/
  zondag 10 november 2019 @ 16:31:26 #272
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_189881038
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 18:57 schreef Goitske het volgende:

[..]

Misschien ook leuk vriendin heeft op het moment de bakspecial in de winkel liggen voor 3.99 staat wat uit makkelijke bakboek in, borrelhapjes bakboek, taarten bijbel etc

https://www.facebook.com/(...)ink/777243359384485/
thx voor de tips
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_189881103
Vandaag Groninger poffert gebakken

Ik een tulband en in een poffertpan. Voorkeur hier thuis gaat naar de tulband. Traditiegetrouw eet je het met gesmolten boter en bruine suiker of stroop.
De jongste gaf de voorkeur aan de stroop de oudste aan boter met suiker


pi_189883711
En vandaag mini-limoensiroopcakejes van Nigella Lawson en die zijn echt zooooo lekker :o




En het recept kun je hier vinden: https://www.facebook.com/(...)ink/779281605847327/
  zondag 10 november 2019 @ 19:46:44 #275
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189884295
Ik heb het recept opgeslagen, ziet er heerlijk uit :9
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189885567
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2019 19:46 schreef Muck het volgende:
Ik heb het recept opgeslagen, ziet er heerlijk uit :9
Leg wel echt op dat de randen niet boven de vorm uit komen. Anders is het lastiger om de siroop er in te laten zuigen
pi_189885884
Ik maak die vaak als cake met citroen :9
pi_189886427
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Ik maak die vaak als cake met citroen :9
Heb je die van Rutger al eens gemaakt? Met olijfolie citroen tijm? Ik geef wel de voorkeur aan citroentijm vind anders de tijm iets te..
pi_189888337
quote:
1s.gif Op zondag 10 november 2019 21:14 schreef Goitske het volgende:

[..]

Heb je die van Rutger al eens gemaakt? Met olijfolie citroen tijm? Ik geef wel de voorkeur aan citroentijm vind anders de tijm iets te..
Nee, maar klinkt goed!
pi_189899890
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 22:46 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Nee, maar klinkt goed!
https://rutgerbakt.nl/cak(...)met-tijm-en-citroen/
  woensdag 13 november 2019 @ 21:48:05 #281
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189930546
Eerste poging tot het maken van kladkakka :9





Ik ben niet geheel ontevreden, maar de volgende keer mag hij nog iets korter in de oven :)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189953252
Vanmorgen Sinterklaas brood gemaakt

pi_189984023
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 oktober 2019 19:57 schreef Goitske het volgende:

[ afbeelding ]
En vandaag viel nog 't verrukkelijke Kinderbakboek op de mat van Rutger vd Broek en Mark Haayenga en de recepten zijn van Rutger, staan leuke gedichten die met eten, dierendag en het seizoen te maken hebben, mooi vorm gegeven in een verhaal over de familie Bakker.

Vraagje: is dit kookboek leuk voor een bijna 11-jarige? Ze wil heel graag zelf bakken maar ik merk dat normale kookboeken nog wat te moeilijk zijn, qua taal en soms bereidingswijze.

Is dit boek geschikt voor haar of is ze daar al iets te oud voor?

Ik post hier nooit wat terwijl we altijd fanatiek bakken hier met verjaardag! Aankomend weekend weer een verjaardag dus maken we:
* koekjes met gesmolten sneeuwman (naar voorbeeld van een Lidl bakmix)
* chocolade merengue cupcakes (van Rutger bakt)
* dadeltaart (van bagel & beans)
* simpele cake maar hysterisch versiert door de jarige
pi_189984348
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 11:50 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Vraagje: is dit kookboek leuk voor een bijna 11-jarige? Ze wil heel graag zelf bakken maar ik merk dat normale kookboeken nog wat te moeilijk zijn, qua taal en soms bereidingswijze.

Is dit boek geschikt voor haar of is ze daar al iets te oud voor?

Ik post hier nooit wat terwijl we altijd fanatiek bakken hier met verjaardag! Aankomend weekend weer een verjaardag dus maken we:
* koekjes met gesmolten sneeuwman (naar voorbeeld van een Lidl bakmix)
* chocolade merengue cupcakes (van Rutger bakt)
* dadeltaart (van bagel & beans)
* simpele cake maar hysterisch versiert door de jarige

Dan kun je kiezen voor deze maar is ze misschien met een jaar of 2 wat te groot voor. Je kunt ook kiezen voor het makkelijke bakboek van Rutger dus is ook heel erg leuk en zeer goed te doen. Korte duidelijke recepten
pi_189984719
Ik heb taai taai gebakken gister, volgens het recept van Rutger.
https://rutgerbakt.nl/sin(...)t-uit-koekjesbijbel/

Geen foto want door de enorme hoeveelheid honing werd het een plakkerige zooi en zien ze er niet uit :+
Smaak is wel zoals de taai taai uit de winkel, ik heb steranijs gebruikt ipv anijszaad
pi_189992587

pi_189994919
Wauw, ziet er echt goed uit, profi!

Ik heb de pepernotencake van Laura's Bakery gemaakt. Links met roomboter, rechts koemelkvrije, verder dezelfde omstandigheden. Scheelt veel in kleur!


[ Bericht 15% gewijzigd door Hupje op 17-11-2019 21:59:46 ]
  zondag 17 november 2019 @ 22:29:35 #288
194233 Friday12
Originele kloon
pi_189995841
quote:
Wat is het recept voor de pepernoten?
pi_189996082
Kun je een taart waarin je een laag met slagroom/stukjes verse aardbei maakt, ook een avond tevoren maken. Of wordt de biscuit dan te nat?

Als je mascarpone door de slagroom doet als versteviger, klop je die dan mee met de slagroom of gaat dat er halverwege of aan het eind in. :@
pi_189997448
quote:
6s.gif Op zondag 17 november 2019 22:29 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Wat is het recept voor de pepernoten?
Speculaas.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_190000142
quote:
0s.gif Op zondag 17 november 2019 22:39 schreef Majoraan het volgende:
Kun je een taart waarin je een laag met slagroom/stukjes verse aardbei maakt, ook een avond tevoren maken. Of wordt de biscuit dan te nat?

Als je mascarpone door de slagroom doet als versteviger, klop je die dan mee met de slagroom of gaat dat er halverwege of aan het eind in. :@
Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
pi_190000672
quote:
6s.gif Op zondag 17 november 2019 22:29 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Wat is het recept voor de pepernoten?
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels speculaas/koekkruiden
75 gram zachte boter
1-2 eetlepels melk (evt iets extra als het droog blijft)

Alles mengen minstens 30 min laten rusten in de koelkast
180 graden ca 15 min ik doe ze meestal heel iets langer maar is afhankelijk van je oven en wat je lekker vind/hoe groot de pepernoten zijn... Kinderen maken ze nog wel eens te groot
pi_190000680
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:30 schreef Myraela het volgende:

[..]

Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
Eens!
  maandag 18 november 2019 @ 17:33:40 #294
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_190007816
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 08:30 schreef Myraela het volgende:

[..]

Kan prima de dag van te voren. En wat ik doe is de slagroom eerst opkloppen, de mascarpone pas op het eind erbij. Roer de mascarpone wel eerst vast een beetje los, dan mengt het beter.
en de slagroom lobbig ipv stijf kloppen toch? Zodat het beter mengt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_190009164
Pretzel bites in de maak


En klaar


Voor het recept https://www.facebook.com/(...)ink/785844151857739/

En ik heb het HHB mee boek voor komend seizoen hier binnen gekregen
https://www.facebook.com/(...)ink/785770358531785/
  maandag 18 november 2019 @ 19:05:52 #296
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_190009210
Waarom linken naar je eigen fb groep als er ook een link van de website zelf beschikbaar is?

https://www.laurasbakery.nl/pretzel-bites/
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_190009698
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 19:05 schreef laziness het volgende:
Waarom linken naar je eigen fb groep als er ook een link van de website zelf beschikbaar is?

https://www.laurasbakery.nl/pretzel-bites/
Omdat er andere informatie bij staat
  zaterdag 23 november 2019 @ 11:35:51 #298
238913 dividivi
caesalpinia coriaria
pi_190080657
Ik wil ook eens wat meer gaan bakken en zit dus wat recepten door te kijken.
Bij heel veel recepten gaat er een klein beetje melk door het deeg, zie ik. Waarom is dat? Kan ik het eventueel vervangen door water of room? Heb namelijk bijna nooit melk in huis.
pi_190081396
De lekkerste geur die bestaat..

-
pi_190081645
quote:
1s.gif Op maandag 18 november 2019 19:02 schreef Goitske het volgende:
Pretzel bites in de maak
[ afbeelding ]

En klaar
[ afbeelding ]

Voor het recept https://www.facebook.com/(...)ink/785844151857739/

En ik heb het HHB mee boek voor komend seizoen hier binnen gekregen
https://www.facebook.com/(...)ink/785770358531785/
Waarom meedoen met een winactie terwijl je het boek al hebt? :{
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')