Vreemd. Ik heb echt geen zin om zo veel moeite te doen voor het posten van een plaatje...quote:Op maandag 7 oktober 2019 00:35 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik heb ook android. Doe het via de app
Geen idee wat jij ziet en klikt en waarom het niet werkt.
Een omweg is die link die jij krijgt in de webbrowser plakken en dan dan het plaatje wat je in beeld krijgt gaan staan en lang klikken. Openen in ander tabblad kiezen en dan krijg je daar ook de .jpg versie die je dus kunt copy pasten naar hier
Als je in de app na uploaden rechtsonder op 'share' klikt krijg je die ruklink die jij had.quote:Op maandag 7 oktober 2019 07:44 schreef Bleie het volgende:
[..]
Vreemd. Ik heb echt geen zin om zo veel moeite te doen voor het posten van een plaatje...
De cake was trouwens onwijs lekker!
Oh ziet er lekker uit!quote:Op maandag 7 oktober 2019 10:40 schreef Molo het volgende:
Mijn cake (koolhydraatarm, uitprobeerding) is ontzettend goed gelukt. Ookal ziet hij een beetje grauw omdat ik amandelmeel met velletjes heb gebruikt, dan wordt het beslag en de cake beetje macrobiotische kleur zeg maar
Smaak is prima
[ afbeelding ]
https://www.sweetashoney.(...)MyZ0PUFBQUFBRjJhVjJB
Enige aanpassing is meer amandelen erop, want knapperige amandelen
Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan?quote:Op vrijdag 27 september 2019 07:08 schreef Goitske het volgende:
[..]
Dat is wel balen idd. De jongste hier was altijd lactose intolerant maar na de laatste test lijkt het goed te gaan. Gelukkig kon hij wel tegen de hoeveelheden boter
Lactose intolerantie kun je op een aantal manieren testenquote:Op zaterdag 12 oktober 2019 01:27 schreef Anneloos het volgende:
[..]
Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan?
Kun je prima een dag van te voren maken. Ik zou voor funcakes of bakzolder kiezenquote:Op zaterdag 12 oktober 2019 01:21 schreef Majoraan het volgende:
In November wil ik graag een verjaardagstaart voor mijn kleinzoon die 6 wordt maken.
Ik heb nog nooit een taart gemaakt, behalve 2 proeftaartjes afgelopen week.
Het wordt toch biscuit i.p.v. cake. Waarschijnlijk uit een pakje van funcakes of oetker, want ik heb de kracht niet om 3x een kwartier met de handklopper in een bak warm water te kloppen.
Na veel lezen weet ik dat ik de biscuit een dag van te voren kan maken.
Maar kan ik de taart ook een dag eerder vullen? Ik dacht aan een combi van zelfgemaakte bosvruchtenjam / Rutgers banketbakkersroom / slagroom.
Of is de banketbakkersroom uit een pakje minder bederfelijk, kan ik de gehele taart een dag eerder klaarmaken. (ivm tijd om als backup een taart bij de bakker halen).
Producten met lactose hebben niet altijd dezelfde hoeveelheid lactose. Ik kan wel mascarpone, kwark en boter eten maar geen melk, yoghurt en room. Dat was testen voor mij.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 01:27 schreef Anneloos het volgende:
[..]
Ik lees mee in het topic en ik ben eigenlijk wel benieuwd zijn hier tests voor? En wat lijkt dan goed te gaan?
Onze jongste kon dus wel boter, harde Nederlandse kaas en koekjes etv eten naar geen yoghurt kwark softijs melk etcquote:Op zaterdag 12 oktober 2019 09:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Producten met lactose hebben niet altijd dezelfde hoeveelheid lactose. Ik kan wel mascarpone, kwark en boter eten maar geen melk, yoghurt en room. Dat was testen voor mij.
Ja voor het biscuit, room gaat prima zelf. Biscuit kan je evt ook zelf maken maar voor de eerste keer is dat misschien wat veel samen.quote:Op maandag 14 oktober 2019 00:59 schreef Majoraan het volgende:
Geweldig, die 2 kleine banketbakkertjes
Goitske, jij bedoelde waarschijnlijk dat je funcakes voor de biscuit adviseerde? Of ook de banketbakkersroom? Ik wil de room graag zelf maken, is die ook geschikt voor zwangeren, nadat het eimengsel 2 minuten doorgekookt heeft?
Ik heb er zo'n zin in, en tegelijk zo onzeker
Dank jequote:Op maandag 14 oktober 2019 06:29 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ja voor het biscuit, room gaat prima zelf. Biscuit kan je evt ook zelf maken maar voor de eerste keer is dat misschien wat veel samen.
De banketbakkersroom van Rutger is heerlijk. Na het afkoelen even opkloppen
Ik zou glazuur maken in rood oranje geel en dan. Dat we over heen doenquote:Op woensdag 16 oktober 2019 09:25 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
Ik heb ook een vraagje:
Mijn dochter heeft het briljante idee gekregen dat ze een vulkaantaart voor haar verjaardag wil hebben.
Nu was mijn plan om een tulbandvorm te gebruiken en deze eventueel op een gewone rond gebakken taart te zetten voor wat meer hoogte.
Chocoladebeslag voor beiden ivm de kleur en de onderste taart eventueel vullen met bv botercreme met aardbeien.
Als lava twijfel ik een beetje wat ik het beste kan gebruiken, ik wil niet dat de cake zompig wordt natuurlijk, een bosvruchtencoulis oid is dus misschien niet zo slim.
Heeft iemand misschien tips of ideeën?
1. Als je echt extract gebruikt kun je ook volledig extract gebruiken qquote:Op dinsdag 15 oktober 2019 22:35 schreef Majoraan het volgende:
Ik heb nog een aantal vragen 😊
1. Ik wil 2x het banketbakkersroom recept van Rutger maken, maar wil graag besparen op de vanillestokjes. Het smaakt vast net zo goed als ik i.p.v. twee, 1 stokje gebruik +15ml extract. Toch?? Scheelt toch weer 3 euro.
2. Ik heb de basis cake van Rutger gebakken met scheutje melk en het was heerlijk. Ik las bij de reacties dat het nog lekkerder is met zure room. Hoeveel creme fraiche moet ik dan toevoegen aan het recept? Een heel bakje van 125 ml?
3. Slagroom. Ik las dat je om een stevige room te krijgen per 100ml slagroom 40ml mascarpone toe moet voegen. Ik ben er nog een beetje huiverig voor, want ik hou wel van slagroom maar niet zo van kaas. Smaakt het dan nog steeds naar slagroom? Of kan ik half om half doen, klopfix/mascarpone
4. Toen ik vorig jaar mijn oven kreeg heb ik de temperatuur getest met plakjes witbrood. Ze waren allemaal even bruin. Maar toen ik laatst 2 cakes tegelijk bakte was de 1 lichtbruin en de ander donkerbruin. Kan een bakvorm zoveel verschil maken, de een was gecoat van buiten, de ander niet. Zelfde recept, zelfde temperatuur, zelfde baktijd.
[ afbeelding ]
Dat is idd echt heel iets anders. Zuurtegraad en vooral vetpercentage is anders.quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:15 schreef Hupje het volgende:
Majoraan, volgens mij is zure room en creme fraiche niet hetzelfde. Even checken dus.
Ik had begrepen dat zure room alleen voor koude gerechten is en crčme fraiche voor warme gerechten. Maar ik weet het ook niet zeker.quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:15 schreef Hupje het volgende:
Majoraan, volgens mij is zure room en creme fraiche niet hetzelfde. Even checken dus.
Zure room schift snel als je het door warme gerechten doet, echter is crčme fraiche ook prima voor koude gerechten te gebruiken.quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:25 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Ik had begrepen dat zure room alleen voor koude gerechten is en crčme fraiche voor warme gerechten. Maar ik weet het ook niet zeker.
Mag je zure room gewoon meebakken? De cupcakes met crčme fraiche i.p.v. zure room waren wel heel lekker, maar de papieren cupjes wel heel vetquote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Dat is idd echt heel iets anders. Zuurtegraad en vooral vetpercentage is anders.
Zure room is vrij mager en crčme fraiche is heel vet
Beide mag je gewoon meebakken. Alleen zure room is minder vet dus het smaakt gewoon anders, en is sowieso frisser/zuriger.quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:28 schreef Majoraan het volgende:
[..]
Mag je zure room gewoon meebakken? De cupcakes met crčme fraiche i.p.v. zure room waren wel heel lekker, maar de papieren cupjes wel heel vet
Dan kijk je toch wat de cake tov cupcakes ratio is die gebruikt wordt in de andere ingrediënten. Dan heb je antwoord op je vraagquote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:36 schreef Majoraan het volgende:
Molo, denk jij dat ik een heel bekertje zure room 125ml toe kan voegen aan een cakerecept? Rutger zegt dat het lekker is, maar noemt geen hoeveelheid. In zijn cupcakes wordt wel 125 ml gebruikt,
quote:Op woensdag 16 oktober 2019 21:48 schreef Syrena het volgende:
Ik heb in Duitsland een blikje kant en klaar gecarameliseerde gecondenseerde melk gekocht. Want in 2005 maakte ik eens een banoffee, en die was niet helemaal gelukt dus Molo, ik ga in de herhaling, met deze keer de banaan ķnder de slagroom.
CUL / Chocolade toffees - hoe maken?
Goeie tip, inderdaad wel zo handig eigenlijk, thanks!quote:Op woensdag 16 oktober 2019 17:44 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik zou glazuur maken in rood oranje geel en dan. Dat we over heen doen
Ik ben benieuwd hoe hij wordt!quote:Op woensdag 16 oktober 2019 22:32 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
[..]
Goeie tip, inderdaad wel zo handig eigenlijk, thanks!
Leuk gedaan!quote:Op zaterdag 19 oktober 2019 15:10 schreef Little_Miss_Naughty het volgende:
Het resultaat valt me alles mee, en voor het realistische effect heb ik ook nog wat vuurwerkfonteintjes achter de hand
https://imgur.com/gallery/9t5v5AG
Muffinsquote:Op woensdag 23 oktober 2019 22:30 schreef Cathmar het volgende:
Zaterdag ochtend ontbijt en rugby kijken bij vrienden. Wat ga ik mee nemen? Ontbijt(achtig/geschikt) en wil het vrijdag maken.
Jaaaa appeltaart. Kennen ze hier niet. Thanks!quote:Op woensdag 23 oktober 2019 22:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Muffins
Marmercake
Appeltaart
Havermoutkoekjes
Brioche met roomboter en goeie jam
Rutgerbakt heeft een heel lekker recept. Ik doe altijd dan een hand havermout op de bodemquote:Op woensdag 23 oktober 2019 23:02 schreef Cathmar het volgende:
[..]
Jaaaa appeltaart. Kennen ze hier niet. Thanks!
Ik een schepje custardpoederquote:Op donderdag 24 oktober 2019 16:00 schreef Goitske het volgende:
[..]
Rutgerbakt heeft een heel lekker recept. Ik doe altijd dan een hand havermout op de bodem
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |