quote:Op vrijdag 25 februari 2005 08:17 schreef pirke64 het volgende:
Let trouwens goed op met uitlikken van de pan...
Auw, das toch minder...quote:ik heb me toch m'n tong verbrand gisteren
Ow meeeeennn dat klinkt lekker !! (dit is een onbeschaamde TVP)quote:Op vrijdag 25 februari 2005 15:05 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb weleens Banoffee-pie gemaakt (bananen toffeetaart, heeeeeerlijk).
Daarvoor heb ik de gecondenseerde melk in een grote kom gedaan en in de magnetron gezet.
Iedere keer borrelt het omhoog, dan even de deur opengooien en laten zakken, doorroeren en weer de magnetron aandoen.
Zo doorgaan tot het flink indikt en een toffeekleur krijgt.
Echt superlekker!
Voor de Banoffeepie een kruimelbodem maken, hierover de toffee schenken, hierover stijfgeslagen slagroom en tot slot royaal bedekken met plakjes banaan.
Jammie!
Geen idee.quote:Op vrijdag 25 februari 2005 16:26 schreef Syrena het volgende:
[..]
Ow meeeeennn dat klinkt lekker !! (dit is een onbeschaamde TVP)
Over de kruimelbodem, wat is een goede verhouding biscuitjes/boter ?
Wat is de "Action"? En waar zit het?quote:Op donderdag 24 februari 2005 20:46 schreef pirke64 het volgende:
Trouwens een tip, bij de Action is momenteel de "Chocolat factory" te koop.......voor 8 euro nogwat.
http://www.action.nl/cms/publish/content/showpage.asp?pageid=100quote:Op vrijdag 25 februari 2005 16:45 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Wat is de "Action"? En waar zit het?
Ja hallo, die in de Pijnackerstraat in Amsterdam (Zuid) is zowat bij mij om de hoek, dus wel degelijk in de bewoonde wereld .quote:Op vrijdag 25 februari 2005 18:17 schreef BBQ-kip het volgende:
Dat zit dus nergens in de bewoonde wereld...
Beetje jammer...
Even mijn schoonmoeder bellen, of zij er eentje voor mij wil kopen in Vlissingen
Wil binnenkort eens bonbons gana maken met mijn zusjes samen
Gisteren me rot gezocht bij AH maar ik vond de gecondenseerde melk niet.quote:Op vrijdag 25 februari 2005 15:05 schreef BBQ-kip het volgende:
(...)
Daarvoor heb ik de gecondenseerde melk in een grote kom gedaan (...)
oke thnx morgen ff zoekenquote:Op zondag 27 februari 2005 11:43 schreef krakkemieke het volgende:
Meestal wel gewoon bij een supermarkt. Het kan bij de koffiemelk staan of bij de exotische spullen.
Anders bij een toko.
Klopt het het daar al vaker zien staan wist alleen waar voor te gebruiken nu wel.quote:Op zondag 27 februari 2005 12:51 schreef BBQ-kip het volgende:
Bij de grote AH-winkels staat het bij de Conimex producten, blikjes van Friesche Vlag.
Ha, bedankt voor de tip! Ik dacht al dat 1 blikje veel te veel zou zijn. Morgen ff een tweede halenquote:Op woensdag 6 april 2005 18:39 schreef BBQ-kip het volgende:
Even nog een tip voor Syrena:
2 blikjes gecondenseerde melk gebruiken, het dikt flink in en het is de essentie van de taart
Tussendoor steeds roeren, ookal denk je dat het niet nodig is, tegen het einde kan het flinkt gaan klonteren.
Wanneer het gaat klonteren, geen paniek, gewoon even de mixer erdoorheen jassen, dan wordt het toffee-achtig.
Is het toch te dik geworden? Klein beetje water toevoegen en erdoorheen mixen.
En succes!
Het was wel extreem moeilijk te roeren op het end, ik ben gestopt toen het de kleur had van euhm hele lichte caramel. Er zaten wel klontjes in toen ik het uitsmeerde, maar ik denk dat het ook te kleverig was voor onze mixer uit 1970 De bodem bleef wel mooi hard, na het uitsmeren heb ik eerst alles laten afkoelen en daarna pas slagroom erop gedaan.quote:Op dinsdag 12 april 2005 01:08 schreef BBQ-kip het volgende:
Nee MissyMirjaM, eerst de bodem, dan de toffee, dan de banaan en als laatste de slagroom
Syrena:
Het hoort bruin te worden, zeg maar de kleur van beukenhouten fineermeubelen (beetje rare vergelijking, maar ik weet even niets anders met die kleur).
Kun je de consistentie beschrijven, het was heel dik (wat op zich prima is, want anders wordt de taart te soppig en is het geen echte toffee, die super kleverig is), maar was het korrelig of klonterig of glad?
Het hoort namelijk een gladde zachte massa te worden, die moeilijk te roeren is.
Als het korrelig wordt moet je de mixer erdoor halen, zoals boven al door mij beschreven, dan wordt het als het goed is vanzelf een gladde massa.
De consistentie is erg belangrijk voor de smaak en de "toffee-ervaring".
Leuk dat iedereen zo enthousiast op dit topic reageert
Ik ga binnenkort eens mini banoffee's maken in creme bruleebakjes, lijkt me wel een cool toetje
Daarom doe je de banaan ook onder de slagroom, dan zie je het niet als het verkleurd isquote:Op dinsdag 12 april 2005 14:24 schreef Syrena het volgende:
Ik had de banaan ook op de slagroom (dat zeg je zelf hierboven ) zag er wel leuk uit en was ook lekker, maar ze verkleuren wel snel.
Wat was er mislukt, vertel het maar tegen Tante Kipquote:Op dinsdag 12 april 2005 17:32 schreef jpzegthallo het volgende:
Die van mij waren pure ranzigheid geworden. Mijn glazuur spetterde er af.
quote:Op maandag 9 januari 2006 10:35 schreef Rewimo het volgende:
En nog een tip voor een lekkere kruimelbodem: gebruik in plaats van biscuitjes koffiekoekjes. Dat zijn van die ovale koekjes, beetje bastogne-achtig van smaak. In een stevige plastic zak doen, effe flink rammen met de deegroller en vervolgens mengen met wat gesmolten boter. Ik gebruik die bodem zelf voor monchoutaart maar voor zo'n caramelgebeuren is ie ook erg geschikt denk ik
In de koelkast Verhoudingen weet ik niet, ik heb zelf toen een bodem gebakken. Misschien kun je in de winkel op zo'n kant en klaar pak kijken voor de verhouding kruimels/boter?quote:Op vrijdag 18 augustus 2006 19:00 schreef sieske het volgende:
die biscuitbodem, hoe wordt die precies gemaakt? Ik bedoel, koekjes smashen en mengen met boter en dan????? In de oven, of in de koelkast......je ne sais pas.
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |