abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_187431021
registreer om deze reclame te verbergen
Met uit het vorige deel o.a.:
Dit pas ik nog aan ben net wakker en zit mobiel :|W
pi_187431024
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 23:09 schreef Hupje het volgende:
Je hebt zelfs meerdere mede bakkertjes? Leuk! Waren ze lekker of heel, heel zoet?

Ik heb vandaag de kleine jamtaartjes van Rutger gemaakt voor het feest, maar krijg m'n foto nog niet geupload. Iets minder jam of een iets hoger deegrandje de volgende keer, dan zien ze er netter uit. Maar ze smaken prima.
Ze zijn lekker wel zoet. Ik denk dat ik zelf de volgende keer een andere botercrème maak. Van deze wil je niet een grote toef er bovenop dus de volgende keer die ik 250 gram boter, 60 gram poedersuiker en banketbakkersroom doen en dan langzaam naar smaak nog de milkshake poeder erbij doen. En dan een mooie grote toef er op maken. Mijn nichtje is 18 bijna 19 maar bakte altijd uit pakjes en langzaamaan gaat ze over naar recepten.
Ik heb haar ook al alvast masterclass cakes van Rutger voor haar verjaardag gegeven O+ (en een nageldroger voor gellak)
pi_187439697
Vandaag Groningse poffert gemaakt met krenten en rozijnen

Ct6ZuEK.jpgXi4CiLn.jpg

Je eet dit als een maaltijd dus niet als cake! Je doet er van oudsher gesmolten boter met (bruine of poeder) suiker overheen en eet het dan
Je kunt het au bain Marie maken of in de oven. Ik heb voor de oven gekozen want ik vind het gebakken randje lekker ipv dat hij helemaal zacht is en dus geen echte korst heeft
  zaterdag 15 juni 2019 @ 19:19:36 #4
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_187440257
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 18:39 schreef Goitske het volgende:
Vandaag Groningse poffert gemaakt met krenten en rozijnen

[ afbeelding ][ afbeelding ]

Je eet dit als een maaltijd dus niet als cake! Je doet er van oudsher gesmolten boter met (bruine of poeder) suiker overheen en eet het dan
Je kunt het au bain Marie maken of in de oven. Ik heb voor de oven gekozen want ik vind het gebakken randje lekker ipv dat hij helemaal zacht is en dus geen echte korst heeft
Die staat bij ons in de familie bekend als trommelkoek. Een Fries ding :D
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_187440289
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 19:19 schreef laziness het volgende:

[..]

Die staat bij ons in de familie bekend als trommelkoek. Een Fries ding :D
Zelfs mijn Friese familie noemt het poffert (ik ben half fries)
pi_187440869
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 18:39 schreef Goitske het volgende:
Vandaag Groningse poffert gemaakt met krenten en rozijnen

[ afbeelding ][ afbeelding ]

Je eet dit als een maaltijd dus niet als cake! Je doet er van oudsher gesmolten boter met (bruine of poeder) suiker overheen en eet het dan
Je kunt het au bain Marie maken of in de oven. Ik heb voor de oven gekozen want ik vind het gebakken randje lekker ipv dat hij helemaal zacht is en dus geen echte korst heeft
Oooh, superlekker *zwijmel* Mijn moeder maakte dit vroeger ook soms (ze is Groningse) en serveerde er zelf een sausje bij van zeg maar bechamelsaus met héél veel kaneel. Zo heb ik bechamelsaus leren maken 8-)
Somebody that I used to know
pi_187440942
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 19:55 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oooh, superlekker *zwijmel* Mijn moeder maakte dit vroeger ook soms (ze is Groningse) en serveerde er zelf een sausje bij van zeg maar bechamelsaus met héél veel kaneel. Zo heb ik bechamelsaus leren maken 8-)
Vanillesaus is ook nog een veel voorkomend combi

Ik had het zeker 25 jaar niet gegeten
  zaterdag 15 juni 2019 @ 20:24:56 #8
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_187441442
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 19:22 schreef Goitske het volgende:

[..]

Zelfs mijn Friese familie noemt het poffert (ik ben half fries)
Tja Google maar. Er zijn meerdere benamingen in omloop.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_187441490
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 20:24 schreef laziness het volgende:

[..]

Tja Google maar. Er zijn meerdere benamingen in omloop.
Ik weet het
pi_187443935
Nog nooit gegeten, poffert. Is het dan ook te vergelijken met brood? Of is het wel de structuur van cake maar dan minder zoet?

Mijn jamtaartjes:
fkWHchC.jpg
Zoals ik al zei, de volgende keer iets hogere randjes en iets minder jam.
pi_187445206
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 22:20 schreef Hupje het volgende:
Nog nooit gegeten, poffert. Is het dan ook te vergelijken met brood? Of is het wel de structuur van cake maar dan minder zoet?

Ik denk soort van stevige/vaste cake, maar niet zoet.
Somebody that I used to know
pi_187448966
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 23:19 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ik denk soort van stevige/vaste cake, maar niet zoet.
Ik vind het qua smaak iets wat richting pannenkoek gaan maar dan als een stevige cake, niet zo vet als pannenkoeken... Lekkere vage omschrijving he _O-
pi_187619535
Ik vier zaterdag mijn verjaardag, en had eigenlijk bedacht om boterkoek en citroen-merengue te maken, maar gaat dat lukken met ruim 30 graden?
pi_187619681
Boterkoek wil prima, citroen merengue moet kunnen als je goed je koelkast gebruikt. Let bij de boterkoek wel op dat je een lange afkoeltijd hebt. Gebruik evt je koelkast op het einde om hem echt goed terug te koelen ivm de warmte

[ Bericht 47% gewijzigd door Goitske op 26-06-2019 18:28:06 ]
pi_187619809
https://m.facebook.com/gr(...)k&id=465434714017729
Recept wat ik nog vrij mocht geven
No bake cheesecake misschien leuk als je de oven niet wil aan gooien VIkfeOW.jpg

[ Bericht 17% gewijzigd door Goitske op 26-06-2019 18:35:19 ]
pi_187624175
quote:
1s.gif Op woensdag 26 juni 2019 18:22 schreef Goitske het volgende:
Boterkoek wil prima, citroen merengue moet kunnen als je goed je koelkast gebruikt. Let bij de boterkoek wel op dat je een lange afkoeltijd hebt. Gebruik evt je koelkast op het einde om hem echt goed terug te koelen ivm de warmte
Dank je!
pi_187676034
Vraagje:

Mijn handmixer is vandaag overleden :'( .
Wat is een goede handmixer ter vervanging te kopen? (Ik heb een kleine keuken, dus moet weinig ruimte in beslag nemen)
  zondag 30 juni 2019 @ 10:02:28 #18
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_187676056
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2019 10:00 schreef F1gamer het volgende:
Vraagje:

Mijn handmixer is vandaag overleden :'( .
Wat is een goede handmixer ter vervanging te kopen? (Ik heb een kleine keuken, dus moet weinig ruimte in beslag nemen)
BrauN multimix

Ik heb deze, is perfect. Gebruik mijn aparte blender ook nooit meer.

https://www.coolblue.nl/product/770848/braun-hm5107wh.html
Zoute user pur sang
pi_187676975
Een mixer is een mixer toch? :@

Enige is dat je liefst eentje hebt die op lage stand ook ècht langzaam gaat. En dat ie een beetje vermogen heeft. Maar verder...
Somebody that I used to know
pi_187678826
Het is deze geworden:

BRAUN HM5100WH

[ Bericht 27% gewijzigd door F1gamer op 30-06-2019 13:27:38 ]
pi_187684314
quote:
2s.gif Op zondag 30 juni 2019 11:18 schreef Postbus100 het volgende:
Een mixer is een mixer toch? :@

Enige is dat je liefst eentje hebt die op lage stand ook ècht langzaam gaat. En dat ie een beetje vermogen heeft. Maar verder...
Ik heb mixer model steentijd die het nog prima doet. Een Phillips van 19 jaar oud
En daarnaast sinds een paar jaar een keukenmachine/mixer van Bosch maar het oude beestje komt ook regelmatig uit de kast

Ik heb een ander probleem... Mijn kast voor m'n bakboeken zit vol en heb te veel op de wishlist :@

Op dit moment recent uitgekomen het engelse bakboek, Gwenn's Valery, Rutger kont binnenkort uit met het simpele bakboek (basis ingrediënten en een normale mixer is voldoende zeg maar) en n Laura's bakery komt in het najaar met een hapjes bakboek uit :@

Recente aanwinst is de complete antiliaanse keuken waar ik al meerdere dingen uit gemaakt heb. Is meer koken maar wel wat bakken
pi_187686438
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2019 17:38 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik heb mixer model steentijd die het nog prima doet. Een Phillips van 19 jaar oud
En daarnaast sinds een paar jaar een keukenmachine/mixer van Bosch maar het oude beestje komt ook regelmatig uit de kast

Ik heb een ander probleem... Mijn kast voor m'n bakboeken zit vol en heb te veel op de wishlist :@

Op dit moment recent uitgekomen het engelse bakboek, Gwenn's Valery, Rutger kont binnenkort uit met het simpele bakboek (basis ingrediënten en een normale mixer is voldoende zeg maar) en n Laura's bakery komt in het najaar met een hapjes bakboek uit :@

Recente aanwinst is de complete antiliaanse keuken waar ik al meerdere dingen uit gemaakt heb. Is meer koken maar wel wat bakken
Misschien kun je nog eens kritisch naar je boekenkast kijken en dingen wegdoen ;) Ik geloof nooit dat je èlk boek nog gebruikt. Vast veel, maar niet alles. Kook/bakboeken zijn ook wel erg modegevoelig, merk ik. Rutger is redelijk tijdloos, en Levine is ook basis-materiaal, maar HHB en Laura Bakt: mwah. Over vijf jaar zijn ze vergeten.
Somebody that I used to know
pi_187686840
Laura staat hier nog helemaal niet omdat de boeken niet boeiend waren. HHB staan hier wel een aantal maar niet alles. Heb in de winter de kast nog eens goed bekeken maar niet echt dingen die ik er uit wilde gooien. Vind het ook heerlijk ze door te bladeren voor ideeën.
Rutger is volgens mij tijdloos, baksels die in de tijd van m'n oma al er waren soms met een twist. Heb tegenwoordig ook wat kookboeken erbij ipv alleen bakken. Maar ook wel boeken die ik tijden niet gebruikt heb en opeens weer pak. Staan ook 2 van m'n man bij... Misschien dat ik daar ook eens in moet kijken zijn BBQ boeken.
Gwenn is Frans boek maar twijfel daar nog over, die wil ik eerst in de handen hebben gehad

Levine komt er hier niet in, kan het niet worden met haar recepten en zij irriteert mij. Heb haar nu een paar x in het echt gezien wat een chagrijnig... Ze stond ook haar boeken toen te verkopen dat ik dacht als je zo kijkt dan schrik je iedereen af.

Ik kan wel goed omgaan met Robert zijn recepten en de brood Bijbel maar dat zijn ook basic recepten
pi_187687091
quote:
1s.gif Op zondag 30 juni 2019 19:51 schreef Goitske het volgende:
Gwenn is Frans boek maar twijfel daar nog over, die wil ik eerst in de handen hebben gehad
Gewoon lenen uit de bieb.
Somebody that I used to know
pi_187687105
quote:
2s.gif Op zondag 30 juni 2019 20:01 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Gewoon lenen uit de bieb.
Vriendin heeft hem die neemt hem wel mee een keer
Die van Rutger en de nieuwe van Laura daar liggen echt mijn interesse
pi_187688599
Ik ga die boeken gewoon bij de bieb lenen of anders pak ik mijn tablet erbij voor recepten.

Morgen na mijn werk mijn nieuwe handmixer ophalen *O*
pi_187688712
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2019 21:20 schreef F1gamer het volgende:
Ik ga die boeken gewoon bij de bieb lenen of anders pak ik mijn tablet erbij voor recepten.

Morgen na mijn werk mijn nieuwe handmixer ophalen *O*
Ik zit er thuis heerlijk in te bladeren nu ook 5 op de bank liggen
pi_187772436
Vandaag de kookboeken maar eens wat geordend

Het zijn een stuk of 120 staan nog een paar Jamie olivers op zolder en 2 of 3 zijn uitgeleend vandaar niet exacte aantal

Dit is in de keuken naast het aanrecht
BwXvPIR.jpg

En dit zijn allemaal kleinere en dunne boekjes. Gaan ook nog 2 naar boven die ik niet weg wil doen maar ook niet continu nodig heb en liggen 2 op m'n nachtkastje :@ ZeEQGcx.jpg
pi_187783168
Wow :o
Ik woon vlakbij Boekenvoordeel en moet paar keer de verleiding weerstaan om een kookboek te kopen.

Ik moet binnenkort mijn keukenkastjes gaan ordenen. Ik wil de keukenspul wat ik weinig gebruik of in een ander keukenkastje doen of naar de berging brengen (ik heb ook nog inpandige berging wat nu een een grote bende is, maar zolang ik bij de vriezer en de wasmachine kan komen, vind ik wel best)
pi_187783259
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2019 18:46 schreef F1gamer het volgende:
Wow :o
Ik woon vlakbij Boekenvoordeel en moet paar keer de verleiding weerstaan om een kookboek te kopen.

Ik moet binnenkort mijn keukenkastjes gaan ordenen. Ik wil de keukenspul wat ik weinig gebruik of in een ander keukenkastje doen of naar de berging brengen (ik heb ook nog inpandige berging wat nu een een grote bende is, maar zolang ik bij de vriezer en de wasmachine kan komen, vind ik wel best)
Ik zou kijken naar gebruik je het ja/nee/soms, kun je zonder ja/nee en ga je het echt gebruiken? Als het antwoord weet ik niet/ner,/kleine kans is zou ik zeggen pak een doos en breng het naar de kringloop

Hoeveel bijv mokken/borden/bakjes/spatels etc heb je, kijken waarom heb je zoveel en wil je dat zo houden, herhaal stap hier boven...

Ik heb een aantal dingen in de schuur (zit aan huis vast) staan dit zijn bakvormen, ovenschalen, dienbladen enzo die ik niet dagelijks nodig heb maar wel echt wil houden. Eigenlijk moet ik stoppen in mijn mokken maar kan dat op een of andere manier niet...

NRScBPQ.jpg

Bepaalde dingen staan bewust op de zijkant zodat je ze makkelijker kunt pakken ipv stapelen
Dingen die gestapeld staan hebben een plank verdeler er tussen van de ikea

[ Bericht 9% gewijzigd door Goitske op 06-07-2019 19:00:53 ]
pi_187783735
Ik hoef niks naar de kringloop te gaan. Het is meer het handig indelen. Nu moet ik vaak de keukenspullen die ik weinig gebruik eerst aan de kant zetten om bij dingen te komen wat vaak gebruik.

Ik heb vorig jaar toen ik verhuisde niet heel erg handig ingedeeld.
pi_187784273
Ik woon hier nu 3 jaar en pas het nog wel eens aan
pi_187790819
Je bent echt een fanatiekeling, hè Goitske! ;)
Ik hou het bewust bij de spullen die ik nu heb. Nu past het in de keukenkastjes. Dat betekent soms dat ik creatieve aanpassingen moet doen omdat ik bijvoorbeeld een bepaalde vorm niet heb. Ach ja.
En qua kook/bakboeken: ik haal veel recepten van internet. Ik heb een basiskookboek en wat krijgertjes. Gebruik ik die niet, doe ik ze uiteindelijk weer weg.
pi_187790903
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2019 08:29 schreef Hupje het volgende:
Je bent echt een fanatiekeling, hè Goitske! ;)
Ik hou het bewust bij de spullen die ik nu heb. Nu past het in de keukenkastjes. Dat betekent soms dat ik creatieve aanpassingen moet doen omdat ik bijvoorbeeld een bepaalde vorm niet heb. Ach ja.
En qua kook/bakboeken: ik haal veel recepten van internet. Ik heb een basiskookboek en wat krijgertjes. Gebruik ik die niet, doe ik ze uiteindelijk weer weg.
Ik ben wel heel bewust nu wat er in komt. Ik bak niet alleen uit de boeken vind het ook lekker om er in te bladeren, ideeën op te doen etc. Qua bakvormen heb ik begin dit jaar wel eea weg gedaan. Had meerdere springvormen waarin bijv iemand een mes had gebruikt of siliconen vormen die gebruik ik niet maar dan gekregen etc. Wat er nu staat gebruik ik regelmatig.
Vriendin van mij heeft en een Madeleine vorm, en dit en dat ja dan maak ik maar geen Madeleines bijv
Ik wil wel graag een kleinere cake vorm en ene kleine brood vorm maar die wil ik al een paar jaar en doe het nog steeds met wat ik heb staan _O-
Heel veel dingen heb je niet perse nodig.
Ik heb bijv een boterkoek vorm omdat m'n vriendin die had staan en nooit gebruikte. Ze deed ook een Nordic ware tulband weg ivm ruimte gebrek dus voor 10 euro overgenomen (ipv 40 euro nieuw) ik heb voor al die tulbanden ook niet de volle mep betaald anders waren ze er nooit gekomen (de hhb nordice ware look a like kostte zelfs maar 10 cent bij de AH die een mega magazijn opruiming had, heb er toen geloof wel 10-15 gekocht en veel mensen blij gemaakt)
pi_187913561
JVTj5oC.jpg

Kinderchocolade cheesecake
pi_187913889
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:18 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Kinderchocolade cheesecake
Jummie :9
pi_187914745
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:18 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Kinderchocolade cheesecake
_O_ _O_ _O_
  zondag 14 juli 2019 @ 13:40:07 #38
482080 AgnesGru
It’s sooo fluffy!
pi_187914808
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 12:18 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Kinderchocolade cheesecake
Die zag ik net voorbijkomen op instagram stories van ohmyfoodness 😃

Weet iemand hoe ik in een recept aantal theelepels gelatine omreken naar blaadjes? Staan helaas geen grammen in het recept.
pi_187915274
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 13:40 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Die zag ik net voorbijkomen op instagram stories van ohmyfoodness 😃

Weet iemand hoe ik in een recept aantal theelepels gelatine omreken naar blaadjes? Staan helaas geen grammen in het recept.
Haha ik heb ff gekeken idd die van mij
pi_187915450
Mijn man was jarig van de week en die is gek op appeltaart.

Nu houd ik absoluut niet van rozijnen enzo. Dus met walnoten gemaakt.

KKI4gPY.jpg
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 14 juli 2019 @ 19:25:54 #41
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_187922883
quote:
1s.gif Op zondag 7 juli 2019 08:49 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ik ben wel heel bewust nu wat er in komt. Ik bak niet alleen uit de boeken vind het ook lekker om er in te bladeren, ideeën op te doen etc. Qua bakvormen heb ik begin dit jaar wel eea weg gedaan. Had meerdere springvormen waarin bijv iemand een mes had gebruikt of siliconen vormen die gebruik ik niet maar dan gekregen etc. Wat er nu staat gebruik ik regelmatig.
Vriendin van mij heeft en een Madeleine vorm, en dit en dat ja dan maak ik maar geen Madeleines bijv
Ik wil wel graag een kleinere cake vorm en ene kleine brood vorm maar die wil ik al een paar jaar en doe het nog steeds met wat ik heb staan _O-
Heel veel dingen heb je niet perse nodig.
Ik heb bijv een boterkoek vorm omdat m'n vriendin die had staan en nooit gebruikte. Ze deed ook een Nordic ware tulband weg ivm ruimte gebrek dus voor 10 euro overgenomen (ipv 40 euro nieuw) ik heb voor al die tulbanden ook niet de volle mep betaald anders waren ze er nooit gekomen (de hhb nordice ware look a like kostte zelfs maar 10 cent bij de AH die een mega magazijn opruiming had, heb er toen geloof wel 10-15 gekocht en veel mensen blij gemaakt)
Dat bladeren in kookboeken herken ik. Waarschijnlijk n combinatie van m’n twee hobby’s lezen en koken/bakken.
Toen we alles gingen inpakken voor de verbouwing/verhuizing heb ik ook alles uitgezocht. Sommige dingen zitten nu al bijna 2 jaar in dozen, dus dar wordt genieten met uitpakken.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_187923809
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 19:25 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Dat bladeren in kookboeken herken ik. Waarschijnlijk n combinatie van m’n twee hobby’s lezen en koken/bakken.
Toen we alles gingen inpakken voor de verbouwing/verhuizing heb ik ook alles uitgezocht. Sommige dingen zitten nu al bijna 2 jaar in dozen, dus dar wordt genieten met uitpakken.
Hoe hou je dat uit 2 jaar in dozen :o


Een van de eerste dingen die ik heb uitgepakt en een plekje heb gegeven :@ ik vind het heerlijk.
En mijn nichtje (19) was hier een paar dagen maar ik had wel gezegd ik moet donderdag werken dus je bent alleen thuis. Doe wat je wil, neus in de boeken pak/maak wat je wil en zet m'n huis niet in de fik.
Conclusie ze had pancakes gebakken waren lekker alleen ze had bloem gepakt ipv zelfrijzend bakmeel dus wat platter geworden. En m'n hele boekenkast door zitten neuzen met die cheesecake tot gevolg _O- ohja en nogmaals met een beetje hulp de pancakes gebakken voor iedereen met zelfrijzend bakmeel (mijn kinderen zaten steeds te vragen of ze nog een keer wilde bakken)BuNDEk9.jpgZZQpNZE.jpg
  zondag 14 juli 2019 @ 22:44:18 #43
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_187927106
quote:
1s.gif Op zondag 14 juli 2019 20:01 schreef Goitske het volgende:

[..]

Hoe hou je dat uit 2 jaar in dozen :o

Dozen staan in de opslag, eerst voor de verkoop (ong 1 jaar) en nu al een half jaar aan het logeren bij schoonmoeder en moeder. Heel blij dat we vanaf volgende week in ons nieuwe huis kunnen gaan slapen en dan komen langzaam de dozen ook weer uit de opslag, maar benedenverdieping is nog (lang) niet klaar en de keuken dus ook niet. Koken gebeurt nu in de bijkeuken op losse pitjes en een combimagnetronnetje
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_187939591
quote:
0s.gif Op zondag 14 juli 2019 22:44 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Dozen staan in de opslag, eerst voor de verkoop (ong 1 jaar) en nu al een half jaar aan het logeren bij schoonmoeder en moeder. Heel blij dat we vanaf volgende week in ons nieuwe huis kunnen gaan slapen en dan komen langzaam de dozen ook weer uit de opslag, maar benedenverdieping is nog (lang) niet klaar en de keuken dus ook niet. Koken gebeurt nu in de bijkeuken op losse pitjes en een combimagnetronnetje
Het einde is in zicht!
  Moderator maandag 15 juli 2019 @ 21:01:02 #45
112545 crew  Muck
pi_187941748
(sorry voor de rommel, het fornuis blinkt inmiddels weer :@ :D )
Bananenbrood met wat walnoten uit de tuin :9
n0O5ERG.jpg
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
  dinsdag 16 juli 2019 @ 20:16:30 #46
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_187956585
OK, ik wilde eigenlijk niets verklappen over m'n gebak tot ik het af had, maar ik ben op zoek naar ervaringskennis om Lemon Curd "stevig" (goed transportabel) te maken.

Kan ik het gewoon eerst maken, en dan bij gebruik een beetje opwarmen en er gelatineblaadjes in oplossen, zonder naar de kook te gaan? Of is er een andere manier om het "te laten zetten" ?

:9
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  dinsdag 16 juli 2019 @ 20:28:52 #47
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_187956844
Gewoon met een garde de boel goed loshengsten vlak voor gebruik
Zoute user pur sang
pi_187957109
quote:
5s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 20:16 schreef fietsie het volgende:
OK, ik wilde eigenlijk niets verklappen over m'n gebak tot ik het af had, maar ik ben op zoek naar ervaringskennis om Lemon Curd "stevig" (goed transportabel) te maken

Kan ik het gewoon eerst maken, en dan bij gebruik een beetje opwarmen en er gelatineblaadjes in oplossen, zonder naar de kook te gaan? Of is er een andere manier om het "te laten zetten" ?

:9
Wil je het op het laatste moment aanbrengen? Kun je het toch in een weckpotje doen en dan op het laatste moment er op doen
  dinsdag 16 juli 2019 @ 20:44:05 #49
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_187957154
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 20:28 schreef Molo het volgende:
Gewoon met een garde de boel goed loshengsten vlak voor gebruik
Het moet juist vast, bij voorkeur "hechten" met het gebak waar ik het op doe...
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_187957155
https://www.laurasbakery.nl/lemon-curd/

Deze heb ik een hele tijd geleden gemaakt. Gewoon in een potje bewaard
  dinsdag 16 juli 2019 @ 20:44:12 #51
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_187957159
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 20:42 schreef Goitske het volgende:

[..]

Wil je het op het laatste moment aanbrengen? Kun je het toch in een weckpotje doen en dan op het laatste moment er op doen

Liever niet..
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_187958188
Een versie maken met wat maizena erin. Dat gaat nergens meer heen als het is afgekoeld
  dinsdag 16 juli 2019 @ 21:53:13 #53
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_187958443
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 21:37 schreef Dragonberry het volgende:
Een versie maken met wat maizena erin. Dat gaat nergens meer heen als het is afgekoeld
Ik ga het morgen testen. Heb berg van die gele rakkers geleverd gekregen net. Dank.
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_188087852
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2019 21:53 schreef fietsie het volgende:

[..]

Ik ga het morgen testen. Heb berg van die gele rakkers geleverd gekregen net. Dank.
Live getest: het was héel lekker en goed!

En ik had deze gemaakt.https://www.24kitchen.nl/recepten/frambozenkokoskoek
(met 2 eidooiers (medium) en met 2 eiwitten) en frambozen uit de vriezer.
I.p.v. cocos werd het grof gemalen amandelen.
  PR en moderator woensdag 24 juli 2019 @ 09:10:07 #55
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_188088485
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juli 2019 08:06 schreef AnneX het volgende:

[..]

Live getest: het was héel lekker en goed!

En ik had deze gemaakt.https://www.24kitchen.nl/recepten/frambozenkokoskoek
(met 2 eidooiers (medium) en met 2 eiwitten) en frambozen uit de vriezer.
I.p.v. cocos werd het grof gemalen amandelen.
Die koek van jou was lekker zeg :9

Mijn ciroen-rozemarijncake: http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_188088908
En geen foto's van de baksels? Wat jammer nou!
pi_188092370
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juli 2019 08:06 schreef AnneX het volgende:

[..]

Live getest: het was héel lekker en goed!

En ik had deze gemaakt.https://www.24kitchen.nl/recepten/frambozenkokoskoek
(met 2 eidooiers (medium) en met 2 eiwitten) en frambozen uit de vriezer.
I.p.v. cocos werd het grof gemalen amandelen.
Daar was ik blij mee. De amandelen proefde ik niet, maar de kokos had ik zeker geproefd.
Hij was erg lekker.

Die van LS en Fietsie trouwens ook, lang geleden dat ik op één dag zoveel taart heb gegeten. Komen maanden voor dat ik in een maand niet zoveel gebak eet.
We have far more in common than that which devides us..
  Moderator woensdag 31 juli 2019 @ 17:43:07 #58
112545 crew  Muck
pi_188224193
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juli 2019 08:06 schreef AnneX het volgende:

[..]

En ik had deze gemaakt.https://www.24kitchen.nl/recepten/frambozenkokoskoek
(met 2 eidooiers (medium) en met 2 eiwitten) en frambozen uit de vriezer.
I.p.v. cocos werd het grof gemalen amandelen.
Die klinkt heerlijk :9

Ik had wat ananas over:
9p0NJ0t.jpg

yxAFCls.jpg

Pineapple upside down cake *O*
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
pi_188300931
Oooh lekker! *O*
pi_188481898
Ziet er goed uit, die ananastaart!

Ik heb een lekkere stroopwafelcake gemaakt. Maar ik ben duidelijk geen foodblogger/fotograaf :')
jcSHcVj.jpg
pi_188483097
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 19:53 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, die ananastaart!

Ik heb een lekkere stroopwafelcake gemaakt. Maar ik ben duidelijk geen foodblogger/fotograaf :')
[ afbeelding ]
Ooh lekker!

Ik heb vandaag een kruimelcake met blauwe bessen en frambozen gemaakt. Had de helft al weg gegeven voordat ik een foto maakte 8)7

Recept komt uit masterclass cakes van Rutger en is de 3de of 4dr x dat ik hem maak altijd een succes. Deze x citroen ipv limoen gebruikt en ipv zure room melk met citroensap er door even laten staan en dat er door. Heeft het zelfde effect. Was de zure room vergeten te kopen :|W

FlI6wGs.jpg

KMi3RSk.jpg
pi_188483722
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 19:53 schreef Hupje het volgende:
Ziet er goed uit, die ananastaart!

Ik heb een lekkere stroopwafelcake gemaakt. Maar ik ben duidelijk geen foodblogger/fotograaf :')
[ afbeelding ]
Ziet er ontzettend lekker uit hoor. Wat is dat witte spul? En hoe maak je dat?
Somebody that I used to know
pi_188487604
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 augustus 2019 21:39 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ziet er ontzettend lekker uit hoor. Wat is dat witte spul? En hoe maak je dat?
Er moest eigenlijk mascarpone topping op, maar de mascarpone was uitverkocht in de supermarkt. Ik heb MonChou gemengd met poedersuiker (100g met 30g).
pi_188488362
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 07:15 schreef Hupje het volgende:

[..]

Er moest eigenlijk mascarpone topping op, maar de mascarpone was uitverkocht in de supermarkt. Ik heb MonChou gemengd met poedersuiker (100g met 30g).
Nice ^O^ Is dat niet ook de topping die ze gebruiken op worteltjestaart? Ziet er heel lekker uit.
Somebody that I used to know
pi_188490865
Vandaag maar eens even een recept van iemand anders ( @Molo ) getest :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
kR9eFCO.jpg

Over een uurtje meer dus :P
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 14:41:36 #66
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188491274
Wel peulen gebruiken in de vulling hè, geen poeder zoals in je deeg :+
Zoute user pur sang
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 14:43:36 #67
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188491288
Inmiddels op vakantie in een groot huis met de fam (soort van kerst met de fam maar dan anders)

Mijn zus gaat me leren koekjes maken.
Ik ga van de week kanel/kardemummabuller maken.

Heeft iemand nog tips voor bakdingen voor kinderen tussen de 3 en 8?
Met begeleiding

Stille hoop is op Goitske gevestigd >:O
Zoute user pur sang
pi_188491336
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 14:41 schreef Molo het volgende:
Wel peulen gebruiken in de vulling hè, geen poeder zoals in je deeg :+
Vers gemalen peulen gekocht, tot poeder fijn. Heb een haat aan stukjes.
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_188491445
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 14:43 schreef Molo het volgende:
Inmiddels op vakantie in een groot huis met de fam (soort van kerst met de fam maar dan anders)

Mijn zus gaat me leren koekjes maken.
Ik ga van de week kanel/kardemummabuller maken.

Heeft iemand nog tips voor bakdingen voor kinderen tussen de 3 en 8?
Met begeleiding

Stille hoop is op Goitske gevestigd >:O
Haha fiets heeft mij al zitten appen of ik ff kan kijken in dit topic _O-

Wat voor iets wil? Taarten, koekjes, brood etc
pi_188491465
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 13:54 schreef fietsie het volgende:
Vandaag maar eens even een recept van iemand anders ( @:Molo ) getest :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ afbeelding ]

Over een uurtje meer dus :P
Goh een brood met een enkele rijs? Normaal is brood een dubbele rijs
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:05:26 #71
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188491476
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 15:02 schreef Goitske het volgende:

[..]

Haha fiets heeft mij al zitten appen of ik ff kan kijken in dit topic _O-

Wat voor iets wil? Taarten, koekjes, brood etc
Zoet doet het wel goed bij de kinderen denk ik :)
En niks bij ons dus simpele ingrediënten uit de supermarkt nodig, geen uitstekend of weet ik wat mee :P
Zoute user pur sang
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:05:46 #72
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188491479
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 15:04 schreef Goitske het volgende:

[..]

Goh een brood met een enkele rijs? Normaal is brood een dubbele rijs
Dubbele rijs hoor :+
Kardemummabuller
Zoute user pur sang
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 15:06:12 #73
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188491484
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 14:49 schreef fietsie het volgende:

[..]

Vers gemalen peulen gekocht, tot poeder fijn. Heb een haat aan stukjes.
Pittige stukjes kardemom in de broodjes, hmmm
Zoute user pur sang
pi_188491545
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 15:05 schreef Molo het volgende:

[..]

Zoet doet het wel goed bij de kinderen denk ik :)
En niks bij ons dus simpele ingrediënten uit de supermarkt nodig, geen uitstekend of weet ik wat mee :P
Je mag mij appen voor recepten

Verder pepernoten (ja ook hoog zomer lekker), havermout cranberry koekjes, chocolade taart, dingen zoals MonChou taart doen het vaak ook goed, no bake cheesecake.
Eigenlijk met hulp kunnen ze op die leeftijd heel erg veel. Voor de jongste zet je het in bakjes neer en mogen die er dingen bij doen en de oudere kun je ook laten mixen evt dat jij het vast houdt.
Heb je wel iets van een cake of taart vorm mee? Cupcakes en dan sprinkels er door ofzo gewoon heel simpel maar perfect voor kinderen.
pi_188491703
Brokjesloze, versgemalen kruiden gekregen van een overactief familielid, die de moeite wel had genomen met de kardamom...

7QWIipM.jpg

YaiiCpk.jpg

ZpbeMr5.jpg

En nu weer een klein uurtje wachten en ondertussen de oven verleiden tot een 220 graden achtige temperatuur...


03OGPdR.jpg

En het resultaat (dank aan @Molo voor het recept )

0JqUkC6.jpg

yBaxyqT.jpg

[ Bericht 25% gewijzigd door fietsie op 17-08-2019 17:03:25 ]
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_188494777
Oooh lekker fiets!

@Molo
Evt misschien ook leuk om gelijk als toetje te gebruiken aardbeien tiramisu en dan ivm kinderen geen lange vingers in drank je mist ze niet

6 glaasjes
4 eidooiers
60 gram suiker
250 gram mascarpone
250 ml room
4 zakjes vanille suiker
500 gram aardbeien

Klop eidooiers met suiker stijf en meng de mascarpone er door
Klop de room met vanillesuiker
Roer alles door elkaar
En dan laagjes stukje aardbei en room aardbei room etc eindig met een aardbei bovenop
pi_188495017
Eierkoeken zijn ook altijd leuk! Ze lopen uit in de oven let hier op!

https://www.laurasbakery.nl/eierkoeken/

Deze zijn ook erg lekker en leuk
https://www.laurasbakery.(...)noten-en-pecannoten/


https://www.laurasbakery.(...)met-druiven-en-kiwi/

En nog heel veel koekjes recepten
https://www.laurasbakery.nl/category/zoet-bakken/zoete-koekjes/

Zorg met kinderen dat er een duidelijke taak is als je meerdere tegelijk hebt.

De oudste doet de mixer bijv (bij hand mixer leg je hand evt op die van het kind)
De jongere krijgen bakjes met afgewogen dingen om erbij te gooien wanneer jij het zegt

Als ze kunnen lezen laat ze dan zelf het recept evt lezen

Appelschillen en dan in 4en snijden zodat ze kleinere kinderen net een broodmes of voorzichtig met een schilmes er stukjes van kunnen snijden.

Evt oudere kinderen dingen laten afwegen

Het is hier zo ver dat de oudste van bijna 7 bijna in z'n eentje alles kan maar nog moeite heeft met veel tekst hij gaat nu naar groep 4 dus ik ben voor controle en evt samen met hem lezen. Wegen doet hij ik sta erbij. Etc
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 19:52:07 #78
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188495375
Thanks :D
Flink moeite gedaan _O_

Ze kunnen op de een na oudste prima met messen omgaan gelukkig O+
Morgen gaan we koekjes maken (nog wat dingen voor uit te zoeken en kopen, zal je tips bekijken :) ) en kanelbullar.

Die tiramisu is ook een erg goed idee. Denk dat we die ook wel van de week gaan fixen ^O^
Zoute user pur sang
pi_188495919
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 19:52 schreef Molo het volgende:
Thanks :D
Flink moeite gedaan _O_

Ze kunnen op de een na oudste prima met messen omgaan gelukkig O+
Morgen gaan we koekjes maken (nog wat dingen voor uit te zoeken en kopen, zal je tips bekijken :) ) en kanelbullar.

Die tiramisu is ook een erg goed idee. Denk dat we die ook wel van de week gaan fixen ^O^
Die tiramisu kan natuurlijk met allerlei soorten fruit dus ik denk met een rood fruit mix bijv ook erg lekker

Ik weet nog van jaren terug dat het officieel met aardbeien likeur in lange vingers maar was niet te vinden. Dus was er wel klaar mee. Dus zonder lange vingers en likeur gedaan was eigenlijk veel lekkerder en makkelijk al eerder klaar te maken en weg zetten in de koelkast
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 20:51:05 #80
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188496343
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 20:25 schreef Goitske het volgende:

[..]

Die tiramisu kan natuurlijk met allerlei soorten fruit dus ik denk met een rood fruit mix bijv ook erg lekker

Ik weet nog van jaren terug dat het officieel met aardbeien likeur in lange vingers maar was niet te vinden. Dus was er wel klaar mee. Dus zonder lange vingers en likeur gedaan was eigenlijk veel lekkerder en makkelijk al eerder klaar te maken en weg zetten in de koelkast
Rood fruit, koekjes én zuivel gast er hier bij al dat grut én de volwassenen makkelijk in dus dat komt ook goed :9
Zoute user pur sang
  Moderator zaterdag 17 augustus 2019 @ 20:52:37 #81
112545 crew  Muck
pi_188496367
Ik denk dat het met frambozen ook lekker is :9
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
  zaterdag 17 augustus 2019 @ 20:57:05 #82
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188496434
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 augustus 2019 20:52 schreef Muck het volgende:
Ik denk dat het met frambozen ook lekker is :9
Álles is lekker met frambozen :9
Zoute user pur sang
  maandag 19 augustus 2019 @ 10:27:07 #83
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188517304
Tot nu toe drie soorten koekjes gemaakt en scones. Vanavond de tiramisu met fruit wat we uit de supermarkt gaan trekken straks

En dan nog even verdere lijstje bekijken :9
Gaat er goed in allemaal
Zoute user pur sang
pi_188633072
Voor een recept heb ik 115 gram bloem en een theelepel bakpoeder nodig, kan ik ook zelfrijzend bloem gebruiken??
speak only if it improves the silence.
  Moderator maandag 26 augustus 2019 @ 15:17:23 #85
112545 crew  Muck
pi_188633833
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2019 10:27 schreef Molo het volgende:
Tot nu toe drie soorten koekjes gemaakt en scones. Vanavond de tiramisu met fruit wat we uit de supermarkt gaan trekken straks

En dan nog even verdere lijstje bekijken :9
Gaat er goed in allemaal
Pics *O*
Op woensdag 6 december 2017 08:30 schreef crv het volgende:
Muck is de KSC oma _O_
You are not required to set yourself on fire to keep other people warm.
  maandag 26 augustus 2019 @ 15:52:57 #86
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_188634332
quote:
1s.gif Op maandag 26 augustus 2019 15:17 schreef Muck het volgende:

[..]

Pics *O*
Uhmmm, vergeten :D

Erna nog kardemummabuller en kanelbullar gemaakt, lekker man :9
Was allemaal weer zo opgevroten door de familie sprinkhaan ^O^
Zoute user pur sang
pi_188636247
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 14:11 schreef TjjWester het volgende:
Voor een recept heb ik 115 gram bloem en een theelepel bakpoeder nodig, kan ik ook zelfrijzend bloem gebruiken??
Dan zou je de theelepel moeten afwegen of googlen hoeveel dat is en omrekenen
pi_188663718
Vandaag even nieuwe vanille extract gemaakt. Nu weer rustig wachten tot hij klaar is. Heb peulen van de Jumbo gebruikt maar wat zijn die slecht. Keihard, breken...

Verder van ohmyfoodness de cheesecake bakmixen gekocht uit pure nieuwsgierigheid... Dus ben benieuwd. Enige wat ik met mix maak is wolkencake citroen en cupcakes voor school met mix van bakzolder.
pi_188663843
quote:
1s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 09:21 schreef Goitske het volgende:
Vandaag even nieuwe vanille extract gemaakt. Nu weer rustig wachten tot hij klaar is. Heb peulen van de Jumbo gebruikt maar wat zijn die slecht. Keihard, breken...

Hoe is de prijs momenteel van vanille? Er was een tijd (2 jaar geleden?) dat die krengen zo 4 euro per stuk kostten.
Somebody that I used to know
pi_188663888
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 09:31 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Hoe is de prijs momenteel van vanille? Er was een tijd (2 jaar geleden?) dat die krengen zo 4 euro per stuk kostten.
Ja toen had ik nog voorraad en heb extra t gemaakt klein flesje nu grote fles.

Prijzen wisselen erg per winkel. Jumbo eigenmerk 2.09
Plus geloof iets van 2.50
Maar de prijzen zijn nog redelijk hoop als je verder kijkt
pi_188663935
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 09:31 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Hoe is de prijs momenteel van vanille? Er was een tijd (2 jaar geleden?) dat die krengen zo 4 euro per stuk kostten.
Ja toen had ik nog voorraad en heb extra t gemaakt klein flesje nu grote fles.

Prijzen wisselen erg per winkel. Jumbo eigenmerk 2.09
Plus geloof iets van 2.50
Maar de prijzen zijn nog redelijk hoop als je verder kijkt online ook nog best aan de prijs. AH eigenmerk moet ook redelijk te doen zijn maar ben wel bang voor de kwaliteit dat het netzo als de Jumbo is

Voor extract is het te doen dat gaat toch in de drank en schraap je leeg. Voor zo bakken vind ik de kwaliteit matig tot bij de plus redelijk
pi_188663944
Hm, al wel iets lager dus.
Somebody that I used to know
pi_188663957
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 09:38 schreef Postbus100 het volgende:
Hm, al wel iets lager dus.
Ja het wordt weer beter. Online kom ik wel echt 5 euro per peul tegen
pi_188665089
Heb ze wel eens gekocht online via eBay.
5 jaar geleden had ik 20 stokjes voor 8 pond. Prijzen zijn flink gestegen, maar als je kijkt naar de kwaliteit die je er voor terug krijgt koop ik ze nog steeds t liefst online.
Eerst denken, dan typen
pi_188665304
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2019 11:09 schreef Piger het volgende:
Heb ze wel eens gekocht online via eBay.
5 jaar geleden had ik 20 stokjes voor 8 pond. Prijzen zijn flink gestegen, maar als je kijkt naar de kwaliteit die je er voor terug krijgt koop ik ze nog steeds t liefst online.
Hiervoor kun je wel goedkopere er in mikken maar die ik nu van de Jumbo had zijn echt niet geschikt voor normaal gebruik
  dinsdag 3 september 2019 @ 20:20:36 #96
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_188776156
Iemand nog tips voor een kinder Bueno/ kinder suprise drip cake?

Ik zat er aan te denken https://rutgerbakt.nl/kerst-recepten/kerst-drip-cake-recept/ te gebruiken en dan een andere topping te gebruiken.

Bij betere ideeen hoor ik ze graag. Ik vind biscuit taarten voornamelijk er leuker uit zien dan dat ze smaken. Hap cake met veel suiker ;( .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_188776564
Ik zou denk ik het biscuit /cake chocolade doen en dan een mascarpone cheesecake achtige creme er tussen doen die OhMyFoodnessNL gebruikt bij de kindercheesecake

https://www.ohmyfoodness.(...)y-pleasures-kookboek

Voor afsmeren zou ik wat achter houden waar je geen bueno door heen mikt want dat krijg je anders niet strak.
Qua drip gewone bruine chocolade en puur of melk wat je wil

Dit was de cheesecake die ik heb gemaakt met mijn nichtje van 19. Ik heb me niet te veel bemoeid met de toping maar heb je een idee
JVTj5oC.jpg

Topping kinderchocolade doormidden gesneden, kinderbueno wit en bruin en halve suprise ei

[ Bericht 10% gewijzigd door Goitske op 03-09-2019 20:53:53 ]
  woensdag 4 september 2019 @ 07:45:44 #98
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_188781237
Mooie taart! Zo’n bovenkant had de aanstaande jarige ook in gedachten ja. Hoe is de smaak vande cheesecake? Beetje zurig of meer creme-ig? De verzoeker in kwestie heeft namelijk hoge eisen qua smaak (lees: is een zeurpiet met eten).
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_188792430
quote:
0s.gif Op woensdag 4 september 2019 07:45 schreef AwayTL het volgende:
Mooie taart! Zo’n bovenkant had de aanstaande jarige ook in gedachten ja. Hoe is de smaak vande cheesecake? Beetje zurig of meer creme-ig? De verzoeker in kwestie heeft namelijk hoge eisen qua smaak (lees: is een zeurpiet met eten).
Het is of je kinderbueno pasta naar binnen zit te lepelen :o echt zoooo lekker

Ik heb heel bewust die kinderchocolade door midden gesneden om het witte te laten zien
pi_188837600
Uhhh oh -O-

Cheesecake gebakken.

Fout 1, op de een of andere manier stond de oven ineens op 190 ipv 160 :{ dat nog net voor verbranden gered

Maar toen ging ik hm uitpakken uit z’n alu folie jasje in t waterbad... je raadt t al: ondanks jas bodem vol water :N

Hoe erg zou zompig cheesecake bodem zijn? Niets meer aan te redden denk ik he?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')