Ik ben wel heel bewust nu wat er in komt. Ik bak niet alleen uit de boeken vind het ook lekker om er in te bladeren, ideeën op te doen etc. Qua bakvormen heb ik begin dit jaar wel eea weg gedaan. Had meerdere springvormen waarin bijv iemand een mes had gebruikt of siliconen vormen die gebruik ik niet maar dan gekregen etc. Wat er nu staat gebruik ik regelmatig.quote:Op zondag 7 juli 2019 08:29 schreef Hupje het volgende:
Je bent echt een fanatiekeling, hè Goitske!
Ik hou het bewust bij de spullen die ik nu heb. Nu past het in de keukenkastjes. Dat betekent soms dat ik creatieve aanpassingen moet doen omdat ik bijvoorbeeld een bepaalde vorm niet heb. Ach ja.
En qua kook/bakboeken: ik haal veel recepten van internet. Ik heb een basiskookboek en wat krijgertjes. Gebruik ik die niet, doe ik ze uiteindelijk weer weg.
Die zag ik net voorbijkomen op instagram stories van ohmyfoodness 😃quote:
Haha ik heb ff gekeken idd die van mijquote:Op zondag 14 juli 2019 13:40 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Die zag ik net voorbijkomen op instagram stories van ohmyfoodness 😃
Weet iemand hoe ik in een recept aantal theelepels gelatine omreken naar blaadjes? Staan helaas geen grammen in het recept.
Dat bladeren in kookboeken herken ik. Waarschijnlijk n combinatie van m’n twee hobby’s lezen en koken/bakken.quote:Op zondag 7 juli 2019 08:49 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ik ben wel heel bewust nu wat er in komt. Ik bak niet alleen uit de boeken vind het ook lekker om er in te bladeren, ideeën op te doen etc. Qua bakvormen heb ik begin dit jaar wel eea weg gedaan. Had meerdere springvormen waarin bijv iemand een mes had gebruikt of siliconen vormen die gebruik ik niet maar dan gekregen etc. Wat er nu staat gebruik ik regelmatig.
Vriendin van mij heeft en een Madeleine vorm, en dit en dat ja dan maak ik maar geen Madeleines bijv
Ik wil wel graag een kleinere cake vorm en ene kleine brood vorm maar die wil ik al een paar jaar en doe het nog steeds met wat ik heb staan
Heel veel dingen heb je niet perse nodig.
Ik heb bijv een boterkoek vorm omdat m'n vriendin die had staan en nooit gebruikte. Ze deed ook een Nordic ware tulband weg ivm ruimte gebrek dus voor 10 euro overgenomen (ipv 40 euro nieuw) ik heb voor al die tulbanden ook niet de volle mep betaald anders waren ze er nooit gekomen (de hhb nordice ware look a like kostte zelfs maar 10 cent bij de AH die een mega magazijn opruiming had, heb er toen geloof wel 10-15 gekocht en veel mensen blij gemaakt)
Hoe hou je dat uit 2 jaar in dozenquote:Op zondag 14 juli 2019 19:25 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Dat bladeren in kookboeken herken ik. Waarschijnlijk n combinatie van m’n twee hobby’s lezen en koken/bakken.
Toen we alles gingen inpakken voor de verbouwing/verhuizing heb ik ook alles uitgezocht. Sommige dingen zitten nu al bijna 2 jaar in dozen, dus dar wordt genieten met uitpakken.
Dozen staan in de opslag, eerst voor de verkoop (ong 1 jaar) en nu al een half jaar aan het logeren bij schoonmoeder en moeder. Heel blij dat we vanaf volgende week in ons nieuwe huis kunnen gaan slapen en dan komen langzaam de dozen ook weer uit de opslag, maar benedenverdieping is nog (lang) niet klaar en de keuken dus ook niet. Koken gebeurt nu in de bijkeuken op losse pitjes en een combimagnetronnetjequote:
Het einde is in zicht!quote:Op zondag 14 juli 2019 22:44 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Dozen staan in de opslag, eerst voor de verkoop (ong 1 jaar) en nu al een half jaar aan het logeren bij schoonmoeder en moeder. Heel blij dat we vanaf volgende week in ons nieuwe huis kunnen gaan slapen en dan komen langzaam de dozen ook weer uit de opslag, maar benedenverdieping is nog (lang) niet klaar en de keuken dus ook niet. Koken gebeurt nu in de bijkeuken op losse pitjes en een combimagnetronnetje
Wil je het op het laatste moment aanbrengen? Kun je het toch in een weckpotje doen en dan op het laatste moment er op doenquote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:16 schreef fietsie het volgende:
OK, ik wilde eigenlijk niets verklappen over m'n gebak tot ik het af had, maar ik ben op zoek naar ervaringskennis om Lemon Curd "stevig" (goed transportabel) te maken
Kan ik het gewoon eerst maken, en dan bij gebruik een beetje opwarmen en er gelatineblaadjes in oplossen, zonder naar de kook te gaan? Of is er een andere manier om het "te laten zetten" ?
Het moet juist vast, bij voorkeur "hechten" met het gebak waar ik het op doe...quote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:28 schreef Molo het volgende:
Gewoon met een garde de boel goed loshengsten vlak voor gebruik
Liever niet..quote:Op dinsdag 16 juli 2019 20:42 schreef Goitske het volgende:
[..]
Wil je het op het laatste moment aanbrengen? Kun je het toch in een weckpotje doen en dan op het laatste moment er op doen
Ik ga het morgen testen. Heb berg van die gele rakkers geleverd gekregen net. Dank.quote:Op dinsdag 16 juli 2019 21:37 schreef Dragonberry het volgende:
Een versie maken met wat maizena erin. Dat gaat nergens meer heen als het is afgekoeld
Live getest: het was héel lekker en goed!quote:Op dinsdag 16 juli 2019 21:53 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik ga het morgen testen. Heb berg van die gele rakkers geleverd gekregen net. Dank.
Die koek van jou was lekker zegquote:Op woensdag 24 juli 2019 08:06 schreef AnneX het volgende:
[..]
Live getest: het was héel lekker en goed!
En ik had deze gemaakt.https://www.24kitchen.nl/recepten/frambozenkokoskoek
(met 2 eidooiers (medium) en met 2 eiwitten) en frambozen uit de vriezer.
I.p.v. cocos werd het grof gemalen amandelen.
Daar was ik blij mee. De amandelen proefde ik niet, maar de kokos had ik zeker geproefd.quote:Op woensdag 24 juli 2019 08:06 schreef AnneX het volgende:
[..]
Live getest: het was héel lekker en goed!
En ik had deze gemaakt.https://www.24kitchen.nl/recepten/frambozenkokoskoek
(met 2 eidooiers (medium) en met 2 eiwitten) en frambozen uit de vriezer.
I.p.v. cocos werd het grof gemalen amandelen.
Die klinkt heerlijkquote:Op woensdag 24 juli 2019 08:06 schreef AnneX het volgende:
[..]
En ik had deze gemaakt.https://www.24kitchen.nl/recepten/frambozenkokoskoek
(met 2 eidooiers (medium) en met 2 eiwitten) en frambozen uit de vriezer.
I.p.v. cocos werd het grof gemalen amandelen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |