Ew vettenquote:Op donderdag 14 februari 2019 13:28 schreef matspontius het volgende:
Als je het juiste formaat frieten gebruikt (normale oven frites bv) is die friet van uitstekende kwaliteit. En niet vet!
Nee eerder gortdroog. Patat mag best een beetje vet zijn, zolang je ze niet uit moet knijpen.quote:Op donderdag 14 februari 2019 13:28 schreef matspontius het volgende:
Als je het juiste formaat frieten gebruikt (normale oven frites bv) is die friet van uitstekende kwaliteit. En niet vet!
Je hebt nooit airfryer friet gegeten hoor ik al, die zijn absoluut niet droog!quote:Op donderdag 14 februari 2019 14:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee eerder gortdroog. Patat mag best een beetje vet zijn, zolang je ze niet uit moet knijpen.
Heb ik wel en er zit een heel vies smaakje aan, anti-aanbaklaagsmaakje en gortdroge rommel is het ook.quote:Op donderdag 14 februari 2019 15:16 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Je hebt nooit airfryer friet gegeten hoor ik al, die zijn absoluut niet droog!
Met een flinke klodder mayonaise smaakt het nochtans prima.quote:Op donderdag 14 februari 2019 14:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee eerder gortdroog. Patat mag best een beetje vet zijn, zolang je ze niet uit moet knijpen.
Zeker nog nooit echte frieten in ossewit gebakken gegetenquote:Op donderdag 14 februari 2019 19:20 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Met een flinke klodder mayonaise smaakt het nochtans prima.
Onzin, dan doe je het gewoon niet goedquote:Op donderdag 14 februari 2019 14:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee eerder gortdroog. Patat mag best een beetje vet zijn, zolang je ze niet uit moet knijpen.
quote:Op donderdag 14 februari 2019 19:56 schreef matspontius het volgende:
[..]
Onzin, dan doe je het gewoon niet goed
Dit. Behalve dat het patat is.quote:Op donderdag 14 februari 2019 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker nog nooit echte frieten in ossewit gebakken gegeten
In ieder geval niet bewust.quote:Op donderdag 14 februari 2019 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker nog nooit echte frieten in ossewit gebakken gegeten
En uit welk wetenschappelijk onderbouwd onderzoek heb je deze gegevens gehaald?quote:Op vrijdag 15 februari 2019 00:14 schreef fespo het volgende:
zover ik weet wordt een Airfyer alleen gebruikt door dikke families die zogenaamd gezond bezig will zijn maar ondertussen elke week patat uit dat ding vreten (=gezond zonder olie) en Mayonaise light (
)
kring verjaardagenquote:Op vrijdag 15 februari 2019 01:08 schreef golfer het volgende:
[..]
En uit welk wetenschappelijk onderbouwd onderzoek heb je deze gegevens gehaald?
Volgens mij bestonden die cruncher frietjes al voor de airfryer er was, en staat er gewoon op dat er een laagje omheen zit...quote:
Vet is ook helemaal geen probleem, vooral verzadigd vet niet. Dat gebruik je als energie.quote:Op vrijdag 15 februari 2019 13:25 schreef BasEnAad het volgende:
Friet is sowieso niet heel vet, maar 11% zoiets als je het op de klassieke manier bakt.
Ik snap dat drama dan ook niet zo.
Probeer eens te frituren in Ossewit, er zal een smaakhemel voor je opengaanquote:Op vrijdag 15 februari 2019 14:39 schreef Sorella het volgende:
Ik heb een airfryer en een frituurpan en eerlijk is eerlijk er gaat niets boven kroketten etc. en patat uit de frituurpan.
Maar ik heb zo,n ding nu eenmaal staan dus airfryer patat er in gegooid en meh, droge meuk.
dus de volgende lading airfryer patat met een lepeltje olie zoals ze adviseren, nog steeds droog.
Volgende poging, nu een flinke scheut olie over de patat heen en dat door elkaar gemengd zodat de patat bedekt was met een lekker glimmmend olie laagje en dop deze manier is het best wel te eten.
Nu heb ik wel een vermoeden dat ik het met deze aanpak net zo goed in de frituurpan kan gooien
Vroeger verkocht de appie hier ossewit dus dat gebruikte ik altijd maar het wordt niet meer verkocht door appie en de andere supermarkten hier verkopen het ook niet.quote:Op vrijdag 15 februari 2019 14:40 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Probeer eens te frituren in Ossewit, er zal een smaakhemel voor je opengaan
En als je niet zelf je patat wil maken haal dan patat die voorgebakken is in palmolie, niet in zonnebloemolie. Vind je o.a. in de koeling bij de Aldi.
Wie is hier nou de snackbar?quote:Op vrijdag 15 februari 2019 16:09 schreef djkoelkast het volgende:
Snacks heb ik een aparte pan voor, daar zit 90% palm in en 10% ossewit, de patatpan is het ongeveer omgedraaid.
Hier ben ik wel benieuwd naar eigenlijk.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 22:31 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Gras of Graan.
Het ene stuk rundvlees is de andere niet. Verpakkingen reppen tegenwoordig over het voer dat de koe at. Het veevoer zou de smaak bepalen. Zo zijn er biefstukken uit Ierland met een bijzondere smaak door een dieet van gras. Maar in hetzelfde schap liggen Amerikaanse steaks die extra goed zouden smaken door een menu van granen. Maakt het wat uit wat de koe heeft gegeten? De Keuringsdienst over dat wat de koe at.
Tuurlijk heeft het voer rechtstreekse gevolgen voor de smaak net als bij mensen.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:01 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Hier ben ik wel benieuwd naar eigenlijk.
Jij eet regelmatig mensenvlees?quote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:08 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Tuurlijk heeft het voer rechtstreekse gevolgen voor de smaak net als bij mensen.
Lijkt het op ja.quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:39 schreef NoCigar het volgende:
Vertalen zijn nu de hele tijd corn als graan?
Mais is/blijkt een graansoort. Was ik blijkbaar vergeten. Als ik grain hoor denk ik niet aan mais.quote:
Je kan de USA niet met ons vergelijken, heel andere grond. Hier zouden de runderen tot de knie in de prut staan.quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:52 schreef Zith het volgende:
Ik vond het wel verrassend. Niet dat eeuwige 'marbling is best' verhaal.
Die NLse slager had de mooiste stukken gebakken
En die USA koes die in hartje winter gewoon nog lekker buiten relaxen IPV dat gedoe hier in NL in een schuurtje.
Ossenhaas.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 00:53 schreef Erosjuhhh het volgende:
GrasBiefstuk en graanribeye vergelijken met elkaar als 't over graan of gras en vet percentage gaat![]()
![]()
yuckquote:
Ik heb 't over de supermarkt stukjes, las biefstuk, misschien stond er haas voor maar niet gezienquote:
Oh, ik dacht bij Hergo, die dure Amsterdam-Zuidslager. Die haalde een stuk ossenhaas tevoorschijn.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 01:13 schreef Erosjuhhh het volgende:
Ik heb 't over de supermarkt stukjes, las biefstuk, misschien stond er haas voor maar niet gezien
Ah ja ook gezien, logisch dat die ossenhaas mager was, want ossenhaas.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 01:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, ik dacht bij Hergo, die dure Amsterdam-Zuidslager. Die haalde een stuk ossenhaas tevoorschijn.
Daar hebben we toch al eens een uitzending over gehad ?quote:Op vrijdag 22 februari 2019 01:22 schreef golfer het volgende:
En de mythe van Wagyurunderen die zogenaamd gemasseerd worden, met bier gevoerd en klassieke muziek luisteren mag ook wel eens doorbroken worden,
Wel mooi doorgemarmerd vlees, maar uit stallen waarbij de vetgemeste dieren minder bewegingsruimte hebben dan de gemiddelde Nederlandse vleeskoe.
Klopt. Maar nog steeds wordt dat verhaal over bier, massage en klassieke muziek in slagerijen en restaurants opgenoemd als men een stukje Wagyu aanprijst.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 10:54 schreef ddx het volgende:
Daar hebben we toch al eens een uitzending over gehad ?
Of was dat een soortgelijk programma ?
Ach ja zo wordt wel vaker iets wat al lang bekend was gebracht als "oh mijn god kijk eens wat ze doen". Ik neem aan dat iedereen hier de aflevering over Vanille Vla zich nog wel kan herinneren. Was er deze week in het nieuws "18 feb" friesland campina weer stout volgens foodwatch omdat hun (FrieslandCampina) Optimel Vanille geen vanille bevat.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 12:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Maar nog steeds wordt dat verhaal over bier, massage en klassieke muziek in slagerijen en restaurants opgenoemd als men een stukje Wagyu aanprijst.
https://www.npostart.nl/perfecte-wagyu/16-10-2015/POMS_KN_9526827
Niks mis met bevergeil, maar in Optimel zit synthetische vanilline dacht ik, dat is heel wat anders dan vanilleextractquote:Op zaterdag 23 februari 2019 08:39 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Ach ja zo wordt wel vaker iets wat al lang bekend was gebracht als "oh mijn god kijk eens wat ze doen". Ik neem aan dat iedereen hier de aflevering over Vanille Vla zich nog wel kan herinneren. Was er deze week in het nieuws "18 feb" friesland campina weer stout volgens foodwatch omdat hun (FrieslandCampina) Optimel Vanille geen vanille bevat.
Maar dus Vanille Aroma dat spul uit bever klieren.
En nog een andere Vrouw stuk van de Telegraaf, over de rode kleur in lippenstift en nagellak, oh wat erg gestampte luizen, niemand die dan denkt "roze koek" ofzo daar bij de redactie.
Wat is hier gebeurd! Oogsten mislukt of zo?quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Echte vanille gebruiken, of liever, alleen echte vanille gebruiken zou producten vreselijk duur maken,
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is hier gebeurd! Oogsten mislukt of zo?
quote:Mother Nature stepped in
A pair of cyclones laid a major blow to the 2017 vanilla bean crop in Madagascar. As a result of these extreme weather events, the vanilla bean crop was almost entirely wiped out. As a result, vanilla prices leaped to over $600 per kilo. The price per kilogram of vanilla beans has been averaging between $500-600 per kilo ever since, and it doesn’t appear that the vanilla price will be going down anytime soon.
Allereerst een sterk toegenomen vraag naar echte vanille door de industrie, en ook een aantal stormen.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is hier gebeurd! Oogsten mislukt of zo?
Zeker niks mis met beverklieren, maar ook dat valt onder de synthetische vanille. Eigenlijk is het of vanille van het stokje (euh bloem draadje) of nep vanille. Meer keuzes zijn er niet en of dat dan arome, essence of wat voor naam dan ook heeft.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Niks mis met bevergeil, maar in Optimel zit synthetische vanilline dacht ik, dat is heel wat anders dan vanilleextract
Oude afleveringen kunnen toch ook prima besproken worden?quote:Op zaterdag 23 februari 2019 22:43 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Zeker niks mis met beverklieren, maar ook dat valt onder de synthetische vanille. Eigenlijk is het of vanille van het stokje (euh bloem draadje) of nep vanille. Meer keuzes zijn er niet en of dat dan arome, essence of wat voor naam dan ook heeft.
Niet extract trouwens want dat is iets anders. Zoals je bijvoorbeeld frinkandel extract kunt maken voor frikandellen ijs. Zo maak je extract van vanille maar dat is juist het dure.
Maar goed allemaal offtopic, de laatste aflevering was verlakkerij met vlees. Niet met vanille.
Bevergeil is geen vervanger van vanille, maar een onderdeel van de vanille vervangingquote:Op zondag 24 februari 2019 00:53 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Oude afleveringen kunnen toch ook prima besproken worden?
En nee, bevergeil is geen synthetische vanille. Het is een minderwaardige vervanger, maar niet synthetisch.
Natuurlijk is het een beetje overdreven de aandacht maar het bekt wel lekker toch. Beter dan dat het ook uit olie gemaakt kan worden. Een levende bever ziet er toch leuker uit dan een vat olie.quote:Op zondag 24 februari 2019 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bevergeil is geen vervanger van vanille, maar een onderdeel van de vanille vervanging
Het maakt de smaak mooier en complexer. Het is ook erg duur, vandaar dat de gehele levensmiddelindustrie er jaarlijks maar een 300 pond van gebruikt, en van echte vanille een 2,6 milioen pond.
https://books.google.de/b(...)#v=onepage&q&f=false
Dus ja, het wordt gebruikt, maar de aandacht ervoor is nogal overdreven, en minderwaardig is het op zich niet, het is loeiduur
Hoe de kvw en user hier erover schrijven doet het voorkomen alsof er in alle producten waar kunstmatig vanillearoma in zit er bevergeil in verwerkt is, of dat vaniline bevergeil is.quote:Op zondag 24 februari 2019 09:57 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Natuurlijk is het een beetje overdreven de aandacht maar het bekt wel lekker toch. Beter dan dat het ook uit olie gemaakt kan worden. Een levende bever ziet er toch leuker uit dan een vat olie.
Als je met gist een heel lekker vanillearoma kan maken is dat ook prima natuurlijkquote:Op zondag 24 februari 2019 10:32 schreef djkoelkast het volgende:
Vanilline (synthetische vanille) kun je via chemische processen uit hout en oude kranten halen.
Tegenwoordig kunnen ze het ook met gist, dan heet het "natuurlijk vanille aroma"![]()
Maar dat is niets nieuws, ook in de KvW aan bod gekomen.
Ik vind dat er nog te weinig onderzoek is naar de gevolgen van het manipuleren van dna van gisten voor degenen die het moeten eten.quote:Op zondag 24 februari 2019 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je met gist een heel lekker vanillearoma kan maken is dat ook prima natuurlijk
Medicatie in bioreactoren gemaakt i.p.v. uit planten zie ik ook als vooruitgang
Wat zou je onderzocht willen hebben?quote:Op zondag 24 februari 2019 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vind dat er nog te weinig onderzoek is naar de gevolgen van het manipuleren van dna van gisten voor degenen die het moeten eten.
Je weet helemaal niet of er door die manipulatie andere, ongewenste stoffen vrijkomen. Net zoals je bij medicijnen werking, maar ook bijwerkingen kunt hebben. Al dat geknipte en geplakte DNA, wie weet wat voor bijwerkingen dat heeft behalve dat het smaak geeft. Dat zou je moeten onderzoeken.quote:Op zondag 24 februari 2019 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat zou je onderzocht willen hebben?
Als je stoffen door gisten laat produceren zijn die zuiverder dan wanneer je ze uit de natuur haalt.
En wat heeft dat met het programma KvW te maken?quote:Op zondag 24 februari 2019 15:04 schreef KingRadler het volgende:
Intertoys had nooit de bonnen moeten accepteren.
De enige reden dat ze dit doen is winkel voorraad op te ruimen.
Je kan prima de zuiverheid onderzoeken van de verbinding die je produceert en welke andere stoffen er in zitten. Dus wat is je vrees voor ongewenste stoffen?quote:Op zondag 24 februari 2019 14:44 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je weet helemaal niet of er door die manipulatie andere, ongewenste stoffen vrijkomen. Net zoals je bij medicijnen werking, maar ook bijwerkingen kunt hebben. Al dat geknipte en geplakte DNA, wie weet wat voor bijwerkingen dat heeft behalve dat het smaak geeft. Dat zou je moeten onderzoeken.
Niet dat er wat uit gaat komen, ze beweren immers ook nog steeds dat aspartaam geen ongewenste bijwerkingen heeft.
Ik vrees niets, ik wéét dat het niet in orde is. Maar het is ook heel makkelijk te vermijden, net als aroma's.quote:Op zondag 24 februari 2019 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan prima de zuiverheid onderzoeken van de verbinding die je produceert en welke andere stoffen er in zitten. Dus wat is je vrees voor ongewenste stoffen?
Je vrees voor aspertaam is eentje die meer in TRU past
Vertel, wat is er niet in orde aan door gistcellen geproduceerde verbindingenquote:Op zondag 24 februari 2019 15:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vrees niets, ik wéét dat het niet in orde is.
=> KLB / Intertoys: tokkies gonna tokquote:Op zondag 24 februari 2019 15:04 schreef KingRadler het volgende:
Intertoys had nooit de bonnen moeten accepteren.
De enige reden dat ze dit doen is winkel voorraad op te ruimen.
Aspartaam had ik het over. Geknipte DNA in gist moeten ze onderzoeken zei ik.quote:Op zondag 24 februari 2019 15:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel, wat is er niet in orde aan door gistcellen geproduceerde verbindingen
LIF / Aspartaam?quote:Op zondag 24 februari 2019 16:26 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Aspartaam had ik het over. Geknipte DNA in gist moeten ze onderzoeken zei ik.
Geknipt DNA? Daar heb je toch geen last van wanneer je alleen de producten van gistcellen eet en de gistcellen nietquote:Op zondag 24 februari 2019 16:26 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Aspartaam had ik het over. Geknipte DNA in gist moeten ze onderzoeken zei ik.
Dat zou ik dus wel eens onderzocht willen zien, of die natuurlijke aroma's niet wat meer doen dan kunstmatig smaak aan iets geven.quote:Op zondag 24 februari 2019 17:18 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Geknipt DNA? Daar heb je toch geen last van wanneer je alleen de producten van gistcellen eet en de gistcellen niet
Vaniline ofwel C8H8O3 wordt al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw synthetisch gemaakt aanvankelijk uit houtpulp, in de jaren 80 steeds meer in de petrochemie.quote:Op zondag 24 februari 2019 18:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat zou ik dus wel eens onderzocht willen zien, of die natuurlijke aroma's niet wat meer doen dan kunstmatig smaak aan iets geven.
Dat zou toch een gat in de markt moeten zijn om in te stappen.quote:
Niet aan te raden ik heb ooit eens een liter frikandellenijs en een liter frinkandelspeciaal ijs gehad.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 22:43 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Zeker niks mis met beverklieren, maar ook dat valt onder de synthetische vanille. Eigenlijk is het of vanille van het stokje (euh bloem draadje) of nep vanille. Meer keuzes zijn er niet en of dat dan arome, essence of wat voor naam dan ook heeft.
Niet extract trouwens want dat is iets anders. Zoals je bijvoorbeeld frinkandel extract kunt maken voor frikandellen ijs. Zo maak je extract van vanille maar dat is juist het dure.
Maar goed allemaal offtopic, de laatste aflevering was verlakkerij met vlees. Niet met vanille.
Dat zou ik dan weer niet weten, ik gebruikte het frikandel voorbeeldje alleen maar omdat ik ooit eens ergens in een willem wever achtig programme gezien heb hoe ze de smaak van gefrituurde frikandel vangen en die in ijs deden.quote:Op maandag 25 februari 2019 10:11 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Niet aan te raden ik heb ooit eens een liter frikandellenijs en een liter frinkandelspeciaal ijs gehad.
Haha bevestigt weer het stereotypequote:
opkostenvandepubliekeomroep.nlquote:Op donderdag 28 februari 2019 20:35 schreef NoCigar het volgende:
Toch een leuk uitstapje naar Italië.
Zo spannend is het niet om kaas te maken, dus heeft niet zo gek veel meerwaarde. Vind het wel vaker wat stemmingsmakerij en leidende vragen als het over bepaalde zaken gaat.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:39 schreef Oscar. het volgende:
ja tuurlijk, vanwege hygieneregelsme hol
Hij was aan het vertellen dat dit soort kaas beter smelt, vervolgens werd hem dat in de mond gelegd.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:48 schreef alpeko het volgende:
FrieslandCampina gaat wel even vertellen hoe je Italiaans kookt
Klopt eigenlijk is die man gewoon heel eerlijk. Het is geen Italiaanse kaas, het is gewoon kaas die goed gaat met de Hollandse Italiaanse keuken.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:48 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Zo spannend is het niet om kaas te maken, dus heeft niet zo gek veel meerwaarde. Vind het wel vaker wat stemmingsmakerij en leidende vragen als het over bepaalde zaken gaat.
Juist. Nogal goedkoop.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:49 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Hij was aan het vertellen dat dit soort kaas beter smelt, vervolgens werd hem dat in de mond gelegd.
Ook dat is natuurlijk al een zwamverhaal. Beter smelt... want de Italiaanse kaas is niet geschikt voor over de pasta. Het is een flutproduct dat probeert mee te liften op de naam van kazen die 10x meer smaak hebben.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:49 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Hij was aan het vertellen dat dit soort kaas beter smelt, vervolgens werd hem dat in de mond gelegd.
Denk je echt dat er geen verschil is tussen het smeltgedrag van kazen? Vreemd.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:51 schreef alpeko het volgende:
[..]
Ook dat is natuurlijk al een zwamverhaal. Beter smelt... want de Italiaanse kaas is niet geschikt voor over de pasta. Het is een flutproduct dat probeert mee te liften op de naam van kazen die 10x meer smaak hebben.
Hoezo is het smelten van de kaas een zwamverhaal? Dat kan gewoon aan de samenstelling van de kaas liggen https://www.cheesescience.org/melt.htmlquote:Op donderdag 28 februari 2019 20:51 schreef alpeko het volgende:
[..]
Ook dat is natuurlijk al een zwamverhaal. Beter smelt... want de Italiaanse kaas is niet geschikt voor over de pasta. Het is een flutproduct dat probeert mee te liften op de naam van kazen die 10x meer smaak hebben.
Nee oké maar ze voorzien ook niet in een concrete vraag. Ze proberen een goedkoop alternatief neer te zetten voor kazen die langer gerijpt zijn en presenteren het als een Italiaanse kaas. Het is niets meer dan (jong) belegen Goudse. Dat ligt al in het schap.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Het zijn niet de gekken die het maken.......
Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:56 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Denk je echt dat er geen verschil is tussen het smeltgedrag van kazen? Vreemd.
Gros van de Nederlanders weet helemaal niet wat goede producten zijn. Die wil een image, een merk, een sprookje.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:56 schreef alpeko het volgende:
[..]
Nee oké maar ze voorzien ook niet in een concrete vraag. Ze proberen een goedkoop alternatief neer te zetten voor kazen die langer gerijpt zijn en presenteren het als een Italiaanse kaas. Het is niets meer dan (jong) belegen Goudse. Dat ligt al in het schap.
Ja en dat vind ik - en jij ook volgens mij - een slechte ontwikkeling.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gros van de Nederlanders weet helemaal niet wat goede producten zijn. Die wil een image, een merk, een sprookje.
Is dat ooit anders geweest?quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:06 schreef alpeko het volgende:
[..]
Ja en dat vind ik - en jij ook volgens mij - een slechte ontwikkeling.
Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar waarom moet je als journalist dan een leidende vraag stellen? Als ik goed geluisterd heb gaf hij gewoon toe dat die voor de Nederlandse markt is.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:01 schreef alpeko het volgende:
[..]
Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas.
Dat zal allemaal,wel, maar feit blijft dat de interviewster de kaasfabriekant woorden in de mond legt.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:01 schreef alpeko het volgende:
[..]
Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas.
Beetje uitlokken mag best. Natuurlijk willen ze horen dat het een commercieel gedrocht is. Wat het ook is. Ooit wel eens geproefd?quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:08 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar waarom moet je als journalist dan een leidende vraag stellen? Als ik goed geluisterd heb gaf hij gewoon toe dat die voor de Nederlandse markt is.
quote:Het recept mag dan een goed bewaard geheim zijn, de naam van onze kaas is inmiddels bekend en geliefd bij velen. Van de zonovergoten ‘trattoria’s’ in Italië tot de fijne terrasjes in eigen land.
Ja tuurlijk wel. Vroeger. Er was een tijd dat er alleen Italiaanse kaas uit Italië in het schap lag.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is dat ooit anders geweest?
Ik heb de kaas wel eens geproefd en het is inderdaad niets bijzonders qua smaak.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:16 schreef alpeko het volgende:
[..]
Beetje uitlokken mag best. Natuurlijk willen ze horen dat het een commercieel gedrocht is. Wat het ook is. Ooit wel eens geproefd?
De site beweert anders trouwens.
[..]
Hoe zie je dat voor je dan? Ik vond het allemaal wel meevallen qua suggestieve vraagstelling. Is ook een wisselwerking. Die vent kwam niet heel sterk uit de hoek natuurlijk. Ze hadden beter iemand van communicatie kunnen sturen dan iemand die zijn eigen product staat te verdedigen.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:23 schreef Citizen.Erased het volgende:
Natuurlijk is het een vorm van misleiding, maar als iemand meedoet aan het programma en uit wil leggen waarom ze het maken zoals ze maken dan kun je dat ook op een andere manier doen is mijn mening.
Dat zal tussen de oren zitten. De vacuum verpakte geraspte echte Italiaanse kaas is exact hetzelfde als die van een blokje.quote:Op donderdag 28 februari 2019 22:19 schreef Black-Hole het volgende:
Snap sowieso dat hele geraspte kaas gebeuren niet want zelf raspen van een stuk is veel lekkerder.
Mogelijk ja, ook al is het echte Grano Pardano of Parmesan dan nog vind ik er verschil in zitten. Ligt er misschien ook wel aan dat ik net iets grover rasp.quote:Op donderdag 28 februari 2019 22:23 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dat zal tussen de oren zitten. De vacuum verpakte geraspte echte Italiaanse kaas is exact hetzelfde als die van een blokje.
Snoepreisje.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:36 schreef Citizen.Erased het volgende:
Ze konden niet even Googlen bij de Keuringsdienst van Waarde?
https://www.parrano.nl/
https://www.parrano.nl/assortiment/parrano-vers-gesneden-kaas/
https://www.parrano.nl/de-wereld-van-parrano/
Ja, en daarvoor met mozzeralla, kaas met oorsprong, natuurgerijpt, old amsterdam, boerenkaas, goudse kaas, nepkaas op pizzas, etc.quote:Op donderdag 28 februari 2019 22:19 schreef Black-Hole het volgende:
Nederlandse eetcultuur weer op z'n 'best' dit. Wat een lulverhaal van die Campina gast en mooi om die trotse Italianen te zien die wel weten hoe het hoort.
Voor de rest echt niet heel veel nieuws onder de zon, dit is toch wel vrij algemeen bekend zou je denken. Was vorig jaar ook een nagenoeg zelfde item over Cheddar.
Snap sowieso dat hele geraspte kaas gebeuren niet want zelf raspen van een stuk is veel lekkerder.
En daarnaast is een trattoria per definitie al een restaurant dat met streekproducten werkt. Een Hollandse massaproductiekaas zal daar wel niet bijhoren.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:16 schreef alpeko het volgende:
[..]
Beetje uitlokken mag best. Natuurlijk willen ze horen dat het een commercieel gedrocht is. Wat het ook is. Ooit wel eens geproefd?
De site beweert anders trouwens.[..]
En dat zetten ze dan niet op de verpakking? Zie dat namelijk nooit op de verpakking staan, dus waar haal jij deze info vandaan? Proceshulpstoffen hoeven niet vermeld, maar aroma’s, extracten, antioxidanten en conserveermiddelen wel. Dus ik hoor net graag van je.quote:Op donderdag 7 maart 2019 12:46 schreef djkoelkast het volgende:
In veel supermarktgehakt (ook het biologische) zit tegenwoordig ook van alles naast vlees. Natuurlijke aroma's, extracten en weet ik het. Vast allemaal zodat het langer houdbaar of mooi blijft. Ik heb daar geen behoefte aan.
Staat er wel op, zie ingrediëntenquote:Op donderdag 7 maart 2019 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dat zetten ze dan niet op de verpakking? Zie dat namelijk nooit op de verpakking staan, dus waar haal jij deze info vandaan? Proceshulpstoffen hoeven niet vermeld, maar aroma’s, extracten, antioxidanten en conserveermiddelen wel. Dus ik hoor net graag van je.
Okay, nu koop ik geen gehakt bij AHquote:Op donderdag 7 maart 2019 16:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Staat er wel op, zie ingrediënten
https://www.ah.nl/product(...)-gehakt#ingredienten
https://www.ah.nl/product(...)rgehakt#ingredienten
Wel vies trouwens, ik koop o.a. om die reden geen supermarktgehakt meer
Appelsap concentraat iddquote:Op donderdag 7 maart 2019 17:16 schreef qajariaq het volgende:
Is er niet recent een vergelijkbaar aflevering geweest over fruitextract en dergelijke wat dus gewoon suiker is? Ze vallen wart in herhaling helaas.
17 januari jl.quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:16 schreef qajariaq het volgende:
Is er niet recent een vergelijkbaar aflevering geweest over fruitextract en dergelijke wat dus gewoon suiker is? Ze vallen wart in herhaling helaas.
Staat er gewoon op, bij de AH, de Vomar, de Aldi zit in het biologische gehakt "natuurlijk aroma" en/of rozemarijnextract en/of voedingszuur in de vorm van citroenzuur of ascorbinezuur.quote:Op donderdag 7 maart 2019 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dat zetten ze dan niet op de verpakking? Zie dat namelijk nooit op de verpakking staan, dus waar haal jij deze info vandaan? Proceshulpstoffen hoeven niet vermeld, maar aroma’s, extracten, antioxidanten en conserveermiddelen wel. Dus ik hoor net graag van je.
Gehaktmolen? Koop een stuk soepvlees en je maakt het mooiste gehakt, 1 keer malen en het is mooi los van structuur, 2-3 keer malen en je hebt een steviger gehakt (de eiwitten binden het en het krijgt een meer pasta achtige structuur)quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Staat er gewoon op, bij de AH, de Vomar, de Aldi zit in het biologische gehakt "natuurlijk aroma" en/of rozemarijnextract en/of voedingszuur in de vorm van citroenzuur of ascorbinezuur.
Ik koop ook liever geen vlees in de supermarkt, maar er zit hier geen enkele bioslager in de buurt dus soms ontkom je er niet aan.
Ik heb geen "angst" voor E-nummers of wat dan ook, ik wil mijn producten gewoon zo puur mogelijk. En gehakt wat je even laat liggen verkleurt nu eenmaal. Deal with it.
Je kunt hier in de buurt nauwelijks goed vlees krijgen helaas. Moet er altijd minimaal een uur (heen en terug bij elkaar opgeteld) voor rijden. Ik heb een gehaktmolenopzetstuk voor mijn K-Mix, maar die mixer zelf is stuk en op de nieuwe mixer past 'ie niet.quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gehaktmolen? Koop een stuk soepvlees en je maakt het mooiste gehakt, 1 keer malen en het is mooi los van structuur, 2-3 keer malen en je hebt een steviger gehakt (de eiwitten binden het en het krijgt een meer pasta achtige structuur)
Ik doe dit bv als ik hamburgers maak en maal er dan ook gerookt buikspek doorheen, jummie.
Nou erger dus nog, die natuurlijke producten zijn iets minder zuiver.quote:Op donderdag 7 maart 2019 20:47 schreef golfer het volgende:
Mensen willen dus schijnbaar geen E-nummers meer zien en dus vervangen de fabrikanten het door zogenaamde natuurlijke producten met dezelfde chemische samenstelling.
En vrijwel geen fabrikant wil meewerken aan openheid en laten filmen er over.
8quote:Op vrijdag 8 maart 2019 09:28 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Nou erger dus nog, die natuurlijke producten zijn iets minder zuiver.
Ik verwacht van wel. En dan Teun die heel opgewonden vraagt of dequote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:27 schreef Molo het volgende:
Komt dit weer uit op een 'oh jee het is melta' verhaal?
Beide lekkerquote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Kaas soufflé in een beschaafd land
[ afbeelding ]
Nederland
[ afbeelding ]
lava in een snackquote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:25 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Kaassoufflé
Kaas in een krokant jasje uit de frituur. De kaassoufflé. Al jaren een klassieker in de snackbar. Wie heeft er niet een keer zijn tong of gehemelte verbrand door de gesmolten kaas bij de eerste hap. Maar wat voor kaas zit er verstopt onder die laag deeg? Gouda, Emmentaler of Gruyere? De Keuringsdienst snijdt de soufflé open om te kijken wat voor kaas er eigenlijk gegeten wordt.
Het gehakt en ander bewerkt vlees van AH is sinds ze er granaatappelextract instoppen in elk geval nog viezer. Echt niet te vreten.quote:Op donderdag 7 maart 2019 12:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Clean Label
Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten. Zoals bamboevezel, granaatappelextract en snijbietconcentraat. Maar wat doen die in je rundergehakt, schnitzel of slavink? Het blijkt dat supermarkten en vleesproducenten zich in bochten wringen om E-nummers op het etiket te vermijden. Dus gaan ze op zoek naar natuurlijk klinkende vervangers. Daar is een vakterm voor: Clean Label. Maar zie die vervangers ook echt veel anders? De Keuringsdienst over pogingen om etiketten op te schonen.
Dit! Hoewel, ik lustte de shoarma en worstjes ook niet meer, maar toen J die laatst had proefde ik het niet meer. Ik vermoed dat ze toch iets veranderd hebben. Zou me niks verbazen als t nu in t gehakt ook minder te proeven is.quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:36 schreef Molo het volgende:
Als zulke extracten smakeloos en onschadelijk zijn, prima. Gehakt is een behoorlijk bederfelijk product natuurlijk, dus natuurlijke middelen om het wat langer houdbaar te maken zijn prima.
Het smaakt er alleen enorm naar dus ik skip het
Aldi Sud dan. Aldi NL zitten allerlei dingen bij in. Heb t geprobeerd toen.quote:Op zaterdag 9 maart 2019 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Gehakt van de Aldi , 100% rundvlees, verder niets volgens de verpakking
Geen idee. Ik eet het nooit, want hou niet van kaas.quote:Op donderdag 14 maart 2019 21:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ik neem aan dat de meeste mensen het ook niet voorde kaas eten.
Dat geldt toch niet voor alle kaassoufflés neem ik aan?quote:Op donderdag 14 maart 2019 21:22 schreef golfer het volgende:
Er zit dus ongeveer 3 gram kaas in een kaassoufflé.
Rest is bijproducten en water.
Daarom zijn die dingen er juist voor jouquote:Op donderdag 14 maart 2019 21:33 schreef golfer het volgende:
Geen idee. Ik eet het nooit, want hou niet van kaas.
quote:Op donderdag 14 maart 2019 22:30 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Daarom zijn die dingen er juist voor jou![]()
Kaas is slechts 3%![]()
ja het is wel een beetje voorbij he. Alhoewel dit op de publieke omroep altijd beter is dan pak m beet BZV of WIDM. als Henk en Ingrid aan het denken zet... mooi meegenomen.quote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:55 schreef BasEnAad het volgende:
Ze kunnen beter een seizoen overslaan en dan weer met iets interessants komen.
Er zijn ook genoeg mensen die eerdere uitzendingen niet gezien hebben.quote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:55 schreef BasEnAad het volgende:
Ze kunnen beter een seizoen overslaan en dan weer met iets interessants komen.
Gram.quote:
Het is een beetje sleets geworden. Ze doen elke aflevering volgens dezelfde formule. Dat gespeelde verontwaardigd doen dat de belmiep van een supermarkt die 100.000 producten verkoopt niet weet wat er allemaal in product x zit.quote:Op zaterdag 16 maart 2019 01:18 schreef hemarookworst het volgende:
Ik blijf me ergeren dat ze aan het begin van een aflevering de supermarkt bellen met productspecifieke vragen en dat ze het dan niet weten
De amusementswaarde is dan ook de wijze waarop de miep (m/v) probeert te maskeren dat ze het niet weet. Ik vind het een verademing dat steeds meer toegegeven wordt dat ze het niet weten inn plaats van een lulverhaal op te hangen. Ik denk dat ze er dus wel iets mee bereikt hebben dus. Maar het is inderdaad wat sleets geworden.quote:Op zaterdag 16 maart 2019 01:50 schreef BasEnAad het volgende:
Het is een beetje sleets geworden. Ze doen elke aflevering volgens dezelfde formule. Dat gespeelde verontwaardigd doen dat de belmiep van een supermarkt die 100.000 producten verkoopt niet weet wat er allemaal in product x zit.
Veevoer en pakjesvoedsel. Opgelost.quote:Op dinsdag 26 maart 2019 20:21 schreef golfer het volgende:
a.s. donderdag:
Buitenbeentjes
Sinds een paar jaar verkoopt Albert Heijn groenten en fruit die vroeger nooit in het schap zouden belanden. Buitenbeentjes. Appels, peren en wortels die net niet mooi genoeg zijn om in de hoogst haalbare klasse verkocht te worden. Te lekker om weg te gooien zegt de supermarkt. Waar gingen die afwijkende paprika’s en spruitjes dan naartoe voordat ze als ‘Buitenbeentjes’ in de winkel kwamen te liggen? Want werden die wel weggegooid zoals de campagne je doet geloven? De Keuringsdienst gaat op zoek naar groenten en fruit met een afwijking.
hebben ze niet al eens een uitzending gedaan over appels die in het sap en de appelmoes belanden dat dat eigenlijk gewoon alles is wat niet de winkel haalt?quote:Op woensdag 27 maart 2019 09:24 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Veevoer en pakjesvoedsel. Opgelost.
Ik kan me die berg half rottende appels bij een boer nog goed herinneren, ja.quote:Op woensdag 27 maart 2019 10:21 schreef rubbereend het volgende:
[..]
hebben ze niet al eens een uitzending gedaan over appels die in het sap en de appelmoes belanden dat dat eigenlijk gewoon alles is wat niet de winkel haalt?
samen met geperste bijenquote:Op woensdag 27 maart 2019 10:37 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ik kan me die berg half rottende appels bij een boer nog goed herinneren, ja.
Ik heb geen ervaring maar zou het interview waarschijnlijk beter doenquote:
Ik niet. Ze lulde zichzelf steeds meer vast en ging steeds ongemakkelijker kijken.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:42 schreef Remzz het volgende:
Krijg bijna medelijden met dat AH vrouwtje.
Ja, ok wel een beetje. Een paar marketingdroplullen (kill yourself) verzinnen zoiets en mevrouw mag het op TV verdedigen. Jammer voor haar inderdaad, maar uiteindelijk self inflicited wounds.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:42 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Ik heb geen ervaring maar zou het interview waarschijnlijk beter doen
Maarja het is de AH die met die prijzen komt natuurlijk en die vrouw wordt gewoon voor de leeuwen gegooid.
Denk het wel ja!quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:45 schreef Caland het volgende:
Je naait dus eigenlijk gewoon de telers
Bij onze vrienden van de BBC hebben ze vaak van dit soort programma's. The Food Factory, Eat Well For Less en Supermarket Secrets bijvoorbeeld. Dat laatste programma begint zo om 21.00 uur.quote:Op woensdag 24 april 2019 20:50 schreef H0D3NPYL het volgende:
Is er ook een Engelse variant van dit programma? Zo ja, waar kan ik dit kijken?
Ja dat is de Inspection Service of Values.quote:Op woensdag 24 april 2019 20:50 schreef H0D3NPYL het volgende:
Is er ook een Engelse variant van dit programma? Zo ja, waar kan ik dit kijken?
Mijn lievelingszenderquote:Op woensdag 24 april 2019 20:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dat is de Inspection Service of Values.
Te bekijken via BBC Good Good channel
Food CIAquote:Op woensdag 24 april 2019 20:50 schreef H0D3NPYL het volgende:
Is er ook een Engelse variant van dit programma? Zo ja, waar kan ik dit kijken?
Idd: https://www.npo3.nl/food-cia/VPWON_1301872quote:
Of die domme herhaalvragen van Teun van der Keukequote:Op vrijdag 26 april 2019 00:14 schreef zipcon het volgende:
[..]
Idd: https://www.npo3.nl/food-cia/VPWON_1301872
Ik vind het soms wat langdradig maar er worden minder herhaalde vragen gesteld dan in KvW.
Hij heet Teun van de Keuken.quote:Op vrijdag 26 april 2019 00:15 schreef Oscar. het volgende:
Of die domme herhaalvragen van Teun van der Keuke
Dus je bedoelt te zeggen dat hij Teun van der Keuken heet?quote:
quote:Op donderdag 25 april 2019 20:43 schreef BasEnAad het volgende:
Die zeevruchtenaflevering was trouwens leuk vond ik. Gewoon een helder verhaal over hoe het in elkaar steekt. Informatief en mooie beelden ook van hoe ze die zeevruchten binnenhalen.
Niet per se dat willen ontmaskeren en die gespeelde verontwaardiging. Zo voel je je als kijker serieus genomen.
Nee, hij heet Teun van de Keuken.quote:Op vrijdag 26 april 2019 07:17 schreef Oscar. het volgende:
Dus je bedoelt te zeggen dat hij Teun van der Keuken heet?
Ja ok, iedereen weet nu wel dat hij Ton van de Keuken heet. Move onquote:
Oh, dat wist ik niet.quote:
Vadouvan heeft zelf Franse invloeden.quote:Op donderdag 4 juli 2019 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Kerriepoeder is een 18e eeuwse Europese uitvinding (de specerijenmix poeder) oa door Crosse & Blackwell op de markt gebracht. Geïnspireerd op Garam masala en Vadouvan
Daar gaat het gelukkig naartoe. Tenzij fabrikanten of handelaren oneerlijk zijn en de boel zitten voor te liegen. Dan prikken ze er wel doorheen.quote:Op donderdag 25 april 2019 20:43 schreef BasEnAad het volgende:
Die zeevruchtenaflevering was trouwens leuk vond ik. Gewoon een helder verhaal over hoe het in elkaar steekt. Informatief en mooie beelden ook van hoe ze die zeevruchten binnenhalen.
Niet per se dat willen ontmaskeren en die gespeelde verontwaardiging. Zo voel je je als kijker serieus genomen.
Klopt, Puducherry was ooit een Franse kolonie in Indiaquote:Op donderdag 4 juli 2019 18:10 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Vadouvan heeft zelf Franse invloeden.
Idd, mooie vent ook die kokquote:Op donderdag 4 juli 2019 22:35 schreef golfer het volgende:
Leuke uitzending weer met oude Knorrgerechten.
quote:Mokkagebak, koffie met mokkasmaak, mokka-ijs of mokkakoekjes; iedereen in Nederland kent deze smaak. Maar dat betekent niet dat iedereen kan aangeven wat mokka precies is. Werk aan de winkel voor de keuringsdienst dus!
“Er zit geen smaak zo onlosmakelijk vast aan de Nederlandse koffiecultuur als mokka”, is de conclusie van de Keuringsdienst van Waarde: Terug naar de basis. En dus vraagt de altijd nieuwsgierige keuringsdienst zich af wat mokka nu eigenlijk is.
Mokkaboon
Mokkagebak, koffie met mokkasmaak, mokka-ijs of mokkakoekjes; iedereen in Nederland kent deze smaak. Maar dat betekent niet dat iedereen kan aangeven wat mokka precies is. Verder dan dat het wat van koffie weg heeft, komen de meesten niet. De keuringsdienst gaat allereerst terug in de tijd om te ontdekken wanneer mokka zijn intrede deed. Ersin maakt vervolgens een buitenlandse trip om de oorsprong van de mokkaboon te achterhalen. En ook Daan, Maarten, Teun, Sofie en Marijn proberen alles over mokka te weten te komen.
Helaas is mokka in Nederland een soort van gore chocola toevoeging. Echte mokka koffie is best wel lekker maar dat heb ik tot nog toe niet kunnen vinden (in de supermarkt).quote:
Eens vieze zooi.quote:Op zondag 7 juli 2019 11:21 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Helaas is mokka in Nederland een soort van gore chocola toevoeging. Echte mokka koffie is best wel lekker maar dat heb ik tot nog toe niet kunnen vinden (in de supermarkt).
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
quote:Op donderdag 11 juli 2019 22:00 schreef golfer het volgende:
Meneer Boot van die exclusieve koffiewinkel in Baarn verkoopt ook online en wat staat er bovenaan zijn exclusieve aanbiedingen? Juist ja:
https://www.bootkoffie.nl(...)d-Microlot-Espresso/Valt toch wel mee. Per kop thuis gezet ¤ 2,25. Prima toch. Dat koop je niet om er per dag 10 koppen doorheen te jagen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 2% gewijzigd door alpeko op 11-07-2019 22:29:04 ]
Pak van 250 gr. Zou dus bijna 36 koppen zijn voor die 80 euro en per zetting gebruik je maar 7 gram koffie per kopje?quote:Op donderdag 11 juli 2019 22:20 schreef alpeko het volgende:
Valt toch wel mee. Per kop thuis gezet ¤ 2,25.
Staat er achter op de site. Die 7 gram is niet uit de lucht gegrepen.quote:Op donderdag 11 juli 2019 23:00 schreef golfer het volgende:
[..]
Pak van 250 gr. Zou dus bijna 36 koppen zijn voor die 80 euro en per zetting gebruik je maar 7 gram koffie per kopje?
quote:Vanille is in Nederland een geliefde en vertrouwde smaak. De keuringsdienst staat er dan ook behoorlijk van te kijken als ze ontdekken dat vanillestokjes hartstikke duur zijn. Waarom zit het dan toch overal in?
Vanille mag zéker niet ontbreken in een vierluik over geliefde smaken. Daarom gaat deze laatste Keuringsdienst van waarde special over deze exotische smaak. Wat is vanille, waar komt het vandaan en hoe komt het dat vanille in zo veel producten zit?
Vanille
De ijssalon is een mooi startpunt van de zoektocht. Niet alleen omdat het zomer is, maar ook omdat de traditionele vanille-ijsjes nog steeds populair zijn in Nederland. Van daar uit leidt het spoor naar een ijsproducent en vervolgens naar het Afrikaanse eiland Madagaskar. Via de Fransen kwam vanille, dat uit de peul van een orchidee komt, vanuit Mexico naar Madagaskar. En dat bleef niet zonder resultaat, want de keuringsdienst ontdekt dat zo’n 80 procent van de hele wereldproductie hier inmiddels vandaan komt.
Ah, dat van de bevergeil hebben ze al eerder over gehad. Maar het gaat nu dan waarschijnlijk over echte vanille en niet het aroma.quote:
Jep vrij bijzonder iddquote:Op donderdag 18 juli 2019 22:19 schreef ddx het volgende:
Verbaasde mij over de merken die geblurd werden maar ondertussen tig keer op de achtergrond te zien waren.
Echte vanillestokjes zijn gewoon te koop en daaruit schraap je het merg. Producten waar die zwarte puntjes inzitten bevatten dus echte vanille. Beter opletten!quote:Op vrijdag 26 juli 2019 00:54 schreef SuperFokker het volgende:
Aflevering duurde te kort. Waar zit de echte vanille dan nu in? Kun je het ook zo kopen in Nederland?
Vragen, vragen...onbeantwoorde vragen.
En welke producten zijn dat dan?quote:Op vrijdag 26 juli 2019 01:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Echte vanillestokjes zijn gewoon te koop en daaruit schraap je het merg. Producten waar die zwarte puntjes inzitten bevatten dus echte vanille. Beter opletten!
Ik had laatst een pak yoghurt die een week over datum was, daar zaten ook van die zwarte puntjes in. Helaas smaakte het niet echt naar vanillequote:Op vrijdag 26 juli 2019 01:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Echte vanillestokjes zijn gewoon te koop en daaruit schraap je het merg. Producten waar die zwarte puntjes inzitten bevatten dus echte vanille. Beter opletten!
Dus het zit overal in?quote:Op vrijdag 26 juli 2019 10:44 schreef Zipportal het volgende:
Voorspellende aflevering. Eerst iedereen lekker maken en de basis uitleggen en dan draait het er gewoon weer op uit dat er nergens geen vanille in zit.
Dit programma mogen ze wel opdoeken met hun snoepreisjes.
Ik geloof nog steeds niet dat dit 100% betekent dat er echte vanille in zit. Ze kunnen vast wel nep zwarte puntjes maken.quote:Op vrijdag 26 juli 2019 01:23 schreef golfer het volgende:
[..]
Echte vanillestokjes zijn gewoon te koop en daaruit schraap je het merg. Producten waar die zwarte puntjes inzitten bevatten dus echte vanille. Beter opletten!
Precies bij de ah hebben ze een rol vanillekoekjes, 23 stuks, ¤0,99. Met zwarte puntjes. Ze gaan me echt niet wijs maken dat het echte vanille is.quote:Op vrijdag 26 juli 2019 10:59 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Ik geloof nog steeds niet dat dit 100% betekent dat er echte vanille in zit. Ze kunnen vast wel nep zwarte puntjes maken.
Dat kan je op de ingredienten declaratielijst bekijken. In dit geval staat er: Bourbonvanille-extract.quote:Op vrijdag 26 juli 2019 11:51 schreef TjjWester het volgende:
Precies bij de ah hebben ze een rol vanillekoekjes, 23 stuks, ¤0,99. Met zwarte puntjes. Ze gaan me echt niet wijs maken dat het echte vanille is.
Lees de post boven je.quote:Op vrijdag 26 juli 2019 12:08 schreef hemarookworst het volgende:
Kan ook combinatie zijn van toegevoegd aroma en nog wat puntjes voor de vorm
Je zegt nergens geen, dus overal.quote:Op vrijdag 26 juli 2019 10:54 schreef Zipportal het volgende:
[..]
Nee, geen echte vanille is, maar gewoon fabrieksmengseltje.
Nog steeds herhalingen.quote:Op donderdag 5 september 2019 21:14 schreef ThePlaneteer het volgende:
Tot nu toe 2 saaie afleveringen.
Enne de Lidl croissants zijn 't lekker. Maar beter naar Frankrijk.
fixed your postquote:Op vrijdag 6 september 2019 02:34 schreef fespo het volgende:
zelfde crossaint bij de afbakker 4x duurder
De conclusie was gewoon dat het vroeger in Nederland ambachtelijk gemaakt werd en ze de prijzen van het ambachtelijke product aan hebben gehouden voor het industriele product.quote:Op vrijdag 6 september 2019 19:05 schreef qajariaq het volgende:
Wat ik eigenlijk het meest opvallend vind is dat een paar cent verschil in grondstoffen gelijk een factor vijf duurder kan worden voor de consument. Op de een of andere manier koop ik toch al alleen croissants bij de super en dan alleen zo eens per maand onderweg voor de lekkere trek.
Keuringsdienst van waarde maakt wel vaker indruk op me, deze keer ook dus.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |