Ew vettenquote:Op donderdag 14 februari 2019 13:28 schreef matspontius het volgende:
Als je het juiste formaat frieten gebruikt (normale oven frites bv) is die friet van uitstekende kwaliteit. En niet vet!
Nee eerder gortdroog. Patat mag best een beetje vet zijn, zolang je ze niet uit moet knijpen.quote:Op donderdag 14 februari 2019 13:28 schreef matspontius het volgende:
Als je het juiste formaat frieten gebruikt (normale oven frites bv) is die friet van uitstekende kwaliteit. En niet vet!
Je hebt nooit airfryer friet gegeten hoor ik al, die zijn absoluut niet droog!quote:Op donderdag 14 februari 2019 14:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee eerder gortdroog. Patat mag best een beetje vet zijn, zolang je ze niet uit moet knijpen.
Heb ik wel en er zit een heel vies smaakje aan, anti-aanbaklaagsmaakje en gortdroge rommel is het ook.quote:Op donderdag 14 februari 2019 15:16 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Je hebt nooit airfryer friet gegeten hoor ik al, die zijn absoluut niet droog!
Met een flinke klodder mayonaise smaakt het nochtans prima.quote:Op donderdag 14 februari 2019 14:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee eerder gortdroog. Patat mag best een beetje vet zijn, zolang je ze niet uit moet knijpen.
Zeker nog nooit echte frieten in ossewit gebakken gegetenquote:Op donderdag 14 februari 2019 19:20 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Met een flinke klodder mayonaise smaakt het nochtans prima.
Onzin, dan doe je het gewoon niet goedquote:Op donderdag 14 februari 2019 14:15 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee eerder gortdroog. Patat mag best een beetje vet zijn, zolang je ze niet uit moet knijpen.
quote:Op donderdag 14 februari 2019 19:56 schreef matspontius het volgende:
[..]
Onzin, dan doe je het gewoon niet goed
Dit. Behalve dat het patat is.quote:Op donderdag 14 februari 2019 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker nog nooit echte frieten in ossewit gebakken gegeten
In ieder geval niet bewust.quote:Op donderdag 14 februari 2019 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeker nog nooit echte frieten in ossewit gebakken gegeten
En uit welk wetenschappelijk onderbouwd onderzoek heb je deze gegevens gehaald?quote:Op vrijdag 15 februari 2019 00:14 schreef fespo het volgende:
zover ik weet wordt een Airfyer alleen gebruikt door dikke families die zogenaamd gezond bezig will zijn maar ondertussen elke week patat uit dat ding vreten (=gezond zonder olie ) en Mayonaise light ( )
kring verjaardagenquote:Op vrijdag 15 februari 2019 01:08 schreef golfer het volgende:
[..]
En uit welk wetenschappelijk onderbouwd onderzoek heb je deze gegevens gehaald?
Volgens mij bestonden die cruncher frietjes al voor de airfryer er was, en staat er gewoon op dat er een laagje omheen zit...quote:
Vet is ook helemaal geen probleem, vooral verzadigd vet niet. Dat gebruik je als energie.quote:Op vrijdag 15 februari 2019 13:25 schreef BasEnAad het volgende:
Friet is sowieso niet heel vet, maar 11% zoiets als je het op de klassieke manier bakt.
Ik snap dat drama dan ook niet zo.
Probeer eens te frituren in Ossewit, er zal een smaakhemel voor je opengaanquote:Op vrijdag 15 februari 2019 14:39 schreef Sorella het volgende:
Ik heb een airfryer en een frituurpan en eerlijk is eerlijk er gaat niets boven kroketten etc. en patat uit de frituurpan.
Maar ik heb zo,n ding nu eenmaal staan dus airfryer patat er in gegooid en meh, droge meuk.
dus de volgende lading airfryer patat met een lepeltje olie zoals ze adviseren, nog steeds droog.
Volgende poging, nu een flinke scheut olie over de patat heen en dat door elkaar gemengd zodat de patat bedekt was met een lekker glimmmend olie laagje en dop deze manier is het best wel te eten.
Nu heb ik wel een vermoeden dat ik het met deze aanpak net zo goed in de frituurpan kan gooien
Vroeger verkocht de appie hier ossewit dus dat gebruikte ik altijd maar het wordt niet meer verkocht door appie en de andere supermarkten hier verkopen het ook niet.quote:Op vrijdag 15 februari 2019 14:40 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Probeer eens te frituren in Ossewit, er zal een smaakhemel voor je opengaan
En als je niet zelf je patat wil maken haal dan patat die voorgebakken is in palmolie, niet in zonnebloemolie. Vind je o.a. in de koeling bij de Aldi.
Wie is hier nou de snackbar?quote:Op vrijdag 15 februari 2019 16:09 schreef djkoelkast het volgende:
Snacks heb ik een aparte pan voor, daar zit 90% palm in en 10% ossewit, de patatpan is het ongeveer omgedraaid.
Hier ben ik wel benieuwd naar eigenlijk.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 22:31 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Gras of Graan.
Het ene stuk rundvlees is de andere niet. Verpakkingen reppen tegenwoordig over het voer dat de koe at. Het veevoer zou de smaak bepalen. Zo zijn er biefstukken uit Ierland met een bijzondere smaak door een dieet van gras. Maar in hetzelfde schap liggen Amerikaanse steaks die extra goed zouden smaken door een menu van granen. Maakt het wat uit wat de koe heeft gegeten? De Keuringsdienst over dat wat de koe at.
Tuurlijk heeft het voer rechtstreekse gevolgen voor de smaak net als bij mensen.quote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:01 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Hier ben ik wel benieuwd naar eigenlijk.
Jij eet regelmatig mensenvlees?quote:Op dinsdag 19 februari 2019 23:08 schreef TjjWester het volgende:
[..]
Tuurlijk heeft het voer rechtstreekse gevolgen voor de smaak net als bij mensen.
Lijkt het op ja.quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:39 schreef NoCigar het volgende:
Vertalen zijn nu de hele tijd corn als graan?
Mais is/blijkt een graansoort. Was ik blijkbaar vergeten. Als ik grain hoor denk ik niet aan mais.quote:
Je kan de USA niet met ons vergelijken, heel andere grond. Hier zouden de runderen tot de knie in de prut staan.quote:Op donderdag 21 februari 2019 20:52 schreef Zith het volgende:
Ik vond het wel verrassend. Niet dat eeuwige 'marbling is best' verhaal.
Die NLse slager had de mooiste stukken gebakken
En die USA koes die in hartje winter gewoon nog lekker buiten relaxen IPV dat gedoe hier in NL in een schuurtje.
Ossenhaas.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 00:53 schreef Erosjuhhh het volgende:
GrasBiefstuk en graanribeye vergelijken met elkaar als 't over graan of gras en vet percentage gaat
yuckquote:
Ik heb 't over de supermarkt stukjes, las biefstuk, misschien stond er haas voor maar niet gezienquote:
Oh, ik dacht bij Hergo, die dure Amsterdam-Zuidslager. Die haalde een stuk ossenhaas tevoorschijn.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 01:13 schreef Erosjuhhh het volgende:
Ik heb 't over de supermarkt stukjes, las biefstuk, misschien stond er haas voor maar niet gezien
Ah ja ook gezien, logisch dat die ossenhaas mager was, want ossenhaas.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 01:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Oh, ik dacht bij Hergo, die dure Amsterdam-Zuidslager. Die haalde een stuk ossenhaas tevoorschijn.
Daar hebben we toch al eens een uitzending over gehad ?quote:Op vrijdag 22 februari 2019 01:22 schreef golfer het volgende:
En de mythe van Wagyurunderen die zogenaamd gemasseerd worden, met bier gevoerd en klassieke muziek luisteren mag ook wel eens doorbroken worden,
Wel mooi doorgemarmerd vlees, maar uit stallen waarbij de vetgemeste dieren minder bewegingsruimte hebben dan de gemiddelde Nederlandse vleeskoe.
Klopt. Maar nog steeds wordt dat verhaal over bier, massage en klassieke muziek in slagerijen en restaurants opgenoemd als men een stukje Wagyu aanprijst.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 10:54 schreef ddx het volgende:
Daar hebben we toch al eens een uitzending over gehad ?
Of was dat een soortgelijk programma ?
Ach ja zo wordt wel vaker iets wat al lang bekend was gebracht als "oh mijn god kijk eens wat ze doen". Ik neem aan dat iedereen hier de aflevering over Vanille Vla zich nog wel kan herinneren. Was er deze week in het nieuws "18 feb" friesland campina weer stout volgens foodwatch omdat hun (FrieslandCampina) Optimel Vanille geen vanille bevat.quote:Op vrijdag 22 februari 2019 12:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Klopt. Maar nog steeds wordt dat verhaal over bier, massage en klassieke muziek in slagerijen en restaurants opgenoemd als men een stukje Wagyu aanprijst.
https://www.npostart.nl/perfecte-wagyu/16-10-2015/POMS_KN_9526827
Niks mis met bevergeil, maar in Optimel zit synthetische vanilline dacht ik, dat is heel wat anders dan vanilleextractquote:Op zaterdag 23 februari 2019 08:39 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Ach ja zo wordt wel vaker iets wat al lang bekend was gebracht als "oh mijn god kijk eens wat ze doen". Ik neem aan dat iedereen hier de aflevering over Vanille Vla zich nog wel kan herinneren. Was er deze week in het nieuws "18 feb" friesland campina weer stout volgens foodwatch omdat hun (FrieslandCampina) Optimel Vanille geen vanille bevat.
Maar dus Vanille Aroma dat spul uit bever klieren.
En nog een andere Vrouw stuk van de Telegraaf, over de rode kleur in lippenstift en nagellak, oh wat erg gestampte luizen, niemand die dan denkt "roze koek" ofzo daar bij de redactie.
Wat is hier gebeurd! Oogsten mislukt of zo?quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Echte vanille gebruiken, of liever, alleen echte vanille gebruiken zou producten vreselijk duur maken,
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is hier gebeurd! Oogsten mislukt of zo?
quote:Mother Nature stepped in
A pair of cyclones laid a major blow to the 2017 vanilla bean crop in Madagascar. As a result of these extreme weather events, the vanilla bean crop was almost entirely wiped out. As a result, vanilla prices leaped to over $600 per kilo. The price per kilogram of vanilla beans has been averaging between $500-600 per kilo ever since, and it doesn’t appear that the vanilla price will be going down anytime soon.
Allereerst een sterk toegenomen vraag naar echte vanille door de industrie, en ook een aantal stormen.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:30 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wat is hier gebeurd! Oogsten mislukt of zo?
Zeker niks mis met beverklieren, maar ook dat valt onder de synthetische vanille. Eigenlijk is het of vanille van het stokje (euh bloem draadje) of nep vanille. Meer keuzes zijn er niet en of dat dan arome, essence of wat voor naam dan ook heeft.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 09:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Niks mis met bevergeil, maar in Optimel zit synthetische vanilline dacht ik, dat is heel wat anders dan vanilleextract
Oude afleveringen kunnen toch ook prima besproken worden?quote:Op zaterdag 23 februari 2019 22:43 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Zeker niks mis met beverklieren, maar ook dat valt onder de synthetische vanille. Eigenlijk is het of vanille van het stokje (euh bloem draadje) of nep vanille. Meer keuzes zijn er niet en of dat dan arome, essence of wat voor naam dan ook heeft.
Niet extract trouwens want dat is iets anders. Zoals je bijvoorbeeld frinkandel extract kunt maken voor frikandellen ijs. Zo maak je extract van vanille maar dat is juist het dure.
Maar goed allemaal offtopic, de laatste aflevering was verlakkerij met vlees. Niet met vanille.
Bevergeil is geen vervanger van vanille, maar een onderdeel van de vanille vervangingquote:Op zondag 24 februari 2019 00:53 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Oude afleveringen kunnen toch ook prima besproken worden?
En nee, bevergeil is geen synthetische vanille. Het is een minderwaardige vervanger, maar niet synthetisch.
Natuurlijk is het een beetje overdreven de aandacht maar het bekt wel lekker toch. Beter dan dat het ook uit olie gemaakt kan worden. Een levende bever ziet er toch leuker uit dan een vat olie.quote:Op zondag 24 februari 2019 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bevergeil is geen vervanger van vanille, maar een onderdeel van de vanille vervanging
Het maakt de smaak mooier en complexer. Het is ook erg duur, vandaar dat de gehele levensmiddelindustrie er jaarlijks maar een 300 pond van gebruikt, en van echte vanille een 2,6 milioen pond.
https://books.google.de/b(...)#v=onepage&q&f=false
Dus ja, het wordt gebruikt, maar de aandacht ervoor is nogal overdreven, en minderwaardig is het op zich niet, het is loeiduur
Hoe de kvw en user hier erover schrijven doet het voorkomen alsof er in alle producten waar kunstmatig vanillearoma in zit er bevergeil in verwerkt is, of dat vaniline bevergeil is.quote:Op zondag 24 februari 2019 09:57 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Natuurlijk is het een beetje overdreven de aandacht maar het bekt wel lekker toch. Beter dan dat het ook uit olie gemaakt kan worden. Een levende bever ziet er toch leuker uit dan een vat olie.
Als je met gist een heel lekker vanillearoma kan maken is dat ook prima natuurlijkquote:Op zondag 24 februari 2019 10:32 schreef djkoelkast het volgende:
Vanilline (synthetische vanille) kun je via chemische processen uit hout en oude kranten halen.
Tegenwoordig kunnen ze het ook met gist, dan heet het "natuurlijk vanille aroma"
Maar dat is niets nieuws, ook in de KvW aan bod gekomen.
Ik vind dat er nog te weinig onderzoek is naar de gevolgen van het manipuleren van dna van gisten voor degenen die het moeten eten.quote:Op zondag 24 februari 2019 10:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je met gist een heel lekker vanillearoma kan maken is dat ook prima natuurlijk
Medicatie in bioreactoren gemaakt i.p.v. uit planten zie ik ook als vooruitgang
Wat zou je onderzocht willen hebben?quote:Op zondag 24 februari 2019 10:41 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vind dat er nog te weinig onderzoek is naar de gevolgen van het manipuleren van dna van gisten voor degenen die het moeten eten.
Je weet helemaal niet of er door die manipulatie andere, ongewenste stoffen vrijkomen. Net zoals je bij medicijnen werking, maar ook bijwerkingen kunt hebben. Al dat geknipte en geplakte DNA, wie weet wat voor bijwerkingen dat heeft behalve dat het smaak geeft. Dat zou je moeten onderzoeken.quote:Op zondag 24 februari 2019 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat zou je onderzocht willen hebben?
Als je stoffen door gisten laat produceren zijn die zuiverder dan wanneer je ze uit de natuur haalt.
En wat heeft dat met het programma KvW te maken?quote:Op zondag 24 februari 2019 15:04 schreef KingRadler het volgende:
Intertoys had nooit de bonnen moeten accepteren.
De enige reden dat ze dit doen is winkel voorraad op te ruimen.
Je kan prima de zuiverheid onderzoeken van de verbinding die je produceert en welke andere stoffen er in zitten. Dus wat is je vrees voor ongewenste stoffen?quote:Op zondag 24 februari 2019 14:44 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Je weet helemaal niet of er door die manipulatie andere, ongewenste stoffen vrijkomen. Net zoals je bij medicijnen werking, maar ook bijwerkingen kunt hebben. Al dat geknipte en geplakte DNA, wie weet wat voor bijwerkingen dat heeft behalve dat het smaak geeft. Dat zou je moeten onderzoeken.
Niet dat er wat uit gaat komen, ze beweren immers ook nog steeds dat aspartaam geen ongewenste bijwerkingen heeft.
Ik vrees niets, ik wéét dat het niet in orde is. Maar het is ook heel makkelijk te vermijden, net als aroma's.quote:Op zondag 24 februari 2019 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan prima de zuiverheid onderzoeken van de verbinding die je produceert en welke andere stoffen er in zitten. Dus wat is je vrees voor ongewenste stoffen?
Je vrees voor aspertaam is eentje die meer in TRU past
Vertel, wat is er niet in orde aan door gistcellen geproduceerde verbindingenquote:Op zondag 24 februari 2019 15:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vrees niets, ik wéét dat het niet in orde is.
=> KLB / Intertoys: tokkies gonna tokquote:Op zondag 24 februari 2019 15:04 schreef KingRadler het volgende:
Intertoys had nooit de bonnen moeten accepteren.
De enige reden dat ze dit doen is winkel voorraad op te ruimen.
Aspartaam had ik het over. Geknipte DNA in gist moeten ze onderzoeken zei ik.quote:Op zondag 24 februari 2019 15:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel, wat is er niet in orde aan door gistcellen geproduceerde verbindingen
LIF / Aspartaam?quote:Op zondag 24 februari 2019 16:26 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Aspartaam had ik het over. Geknipte DNA in gist moeten ze onderzoeken zei ik.
Geknipt DNA? Daar heb je toch geen last van wanneer je alleen de producten van gistcellen eet en de gistcellen nietquote:Op zondag 24 februari 2019 16:26 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Aspartaam had ik het over. Geknipte DNA in gist moeten ze onderzoeken zei ik.
Dat zou ik dus wel eens onderzocht willen zien, of die natuurlijke aroma's niet wat meer doen dan kunstmatig smaak aan iets geven.quote:Op zondag 24 februari 2019 17:18 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Geknipt DNA? Daar heb je toch geen last van wanneer je alleen de producten van gistcellen eet en de gistcellen niet
Vaniline ofwel C8H8O3 wordt al sinds de jaren 30 van de vorige eeuw synthetisch gemaakt aanvankelijk uit houtpulp, in de jaren 80 steeds meer in de petrochemie.quote:Op zondag 24 februari 2019 18:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat zou ik dus wel eens onderzocht willen zien, of die natuurlijke aroma's niet wat meer doen dan kunstmatig smaak aan iets geven.
Dat zou toch een gat in de markt moeten zijn om in te stappen.quote:
Niet aan te raden ik heb ooit eens een liter frikandellenijs en een liter frinkandelspeciaal ijs gehad.quote:Op zaterdag 23 februari 2019 22:43 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Zeker niks mis met beverklieren, maar ook dat valt onder de synthetische vanille. Eigenlijk is het of vanille van het stokje (euh bloem draadje) of nep vanille. Meer keuzes zijn er niet en of dat dan arome, essence of wat voor naam dan ook heeft.
Niet extract trouwens want dat is iets anders. Zoals je bijvoorbeeld frinkandel extract kunt maken voor frikandellen ijs. Zo maak je extract van vanille maar dat is juist het dure.
Maar goed allemaal offtopic, de laatste aflevering was verlakkerij met vlees. Niet met vanille.
Dat zou ik dan weer niet weten, ik gebruikte het frikandel voorbeeldje alleen maar omdat ik ooit eens ergens in een willem wever achtig programme gezien heb hoe ze de smaak van gefrituurde frikandel vangen en die in ijs deden.quote:Op maandag 25 februari 2019 10:11 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Niet aan te raden ik heb ooit eens een liter frikandellenijs en een liter frinkandelspeciaal ijs gehad.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |