Staat er gewoon op, bij de AH, de Vomar, de Aldi zit in het biologische gehakt "natuurlijk aroma" en/of rozemarijnextract en/of voedingszuur in de vorm van citroenzuur of ascorbinezuur.quote:Op donderdag 7 maart 2019 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dat zetten ze dan niet op de verpakking? Zie dat namelijk nooit op de verpakking staan, dus waar haal jij deze info vandaan? Proceshulpstoffen hoeven niet vermeld, maar aroma’s, extracten, antioxidanten en conserveermiddelen wel. Dus ik hoor net graag van je.
Gehaktmolen? Koop een stuk soepvlees en je maakt het mooiste gehakt, 1 keer malen en het is mooi los van structuur, 2-3 keer malen en je hebt een steviger gehakt (de eiwitten binden het en het krijgt een meer pasta achtige structuur)quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Staat er gewoon op, bij de AH, de Vomar, de Aldi zit in het biologische gehakt "natuurlijk aroma" en/of rozemarijnextract en/of voedingszuur in de vorm van citroenzuur of ascorbinezuur.
Ik koop ook liever geen vlees in de supermarkt, maar er zit hier geen enkele bioslager in de buurt dus soms ontkom je er niet aan.
Ik heb geen "angst" voor E-nummers of wat dan ook, ik wil mijn producten gewoon zo puur mogelijk. En gehakt wat je even laat liggen verkleurt nu eenmaal. Deal with it.
Je kunt hier in de buurt nauwelijks goed vlees krijgen helaas. Moet er altijd minimaal een uur (heen en terug bij elkaar opgeteld) voor rijden. Ik heb een gehaktmolenopzetstuk voor mijn K-Mix, maar die mixer zelf is stuk en op de nieuwe mixer past 'ie niet.quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gehaktmolen? Koop een stuk soepvlees en je maakt het mooiste gehakt, 1 keer malen en het is mooi los van structuur, 2-3 keer malen en je hebt een steviger gehakt (de eiwitten binden het en het krijgt een meer pasta achtige structuur)
Ik doe dit bv als ik hamburgers maak en maal er dan ook gerookt buikspek doorheen, jummie.
Nou erger dus nog, die natuurlijke producten zijn iets minder zuiver.quote:Op donderdag 7 maart 2019 20:47 schreef golfer het volgende:
Mensen willen dus schijnbaar geen E-nummers meer zien en dus vervangen de fabrikanten het door zogenaamde natuurlijke producten met dezelfde chemische samenstelling.
En vrijwel geen fabrikant wil meewerken aan openheid en laten filmen er over.
8quote:Op vrijdag 8 maart 2019 09:28 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Nou erger dus nog, die natuurlijke producten zijn iets minder zuiver.
Ik verwacht van wel. En dan Teun die heel opgewonden vraagt of dequote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:27 schreef Molo het volgende:
Komt dit weer uit op een 'oh jee het is melta' verhaal?
Beide lekkerquote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Kaas soufflé in een beschaafd land
[ afbeelding ]
Nederland
[ afbeelding ]
lava in een snackquote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:25 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Kaassoufflé
Kaas in een krokant jasje uit de frituur. De kaassoufflé. Al jaren een klassieker in de snackbar. Wie heeft er niet een keer zijn tong of gehemelte verbrand door de gesmolten kaas bij de eerste hap. Maar wat voor kaas zit er verstopt onder die laag deeg? Gouda, Emmentaler of Gruyere? De Keuringsdienst snijdt de soufflé open om te kijken wat voor kaas er eigenlijk gegeten wordt.
Het gehakt en ander bewerkt vlees van AH is sinds ze er granaatappelextract instoppen in elk geval nog viezer. Echt niet te vreten.quote:Op donderdag 7 maart 2019 12:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Clean Label
Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten. Zoals bamboevezel, granaatappelextract en snijbietconcentraat. Maar wat doen die in je rundergehakt, schnitzel of slavink? Het blijkt dat supermarkten en vleesproducenten zich in bochten wringen om E-nummers op het etiket te vermijden. Dus gaan ze op zoek naar natuurlijk klinkende vervangers. Daar is een vakterm voor: Clean Label. Maar zie die vervangers ook echt veel anders? De Keuringsdienst over pogingen om etiketten op te schonen.
Dit! Hoewel, ik lustte de shoarma en worstjes ook niet meer, maar toen J die laatst had proefde ik het niet meer. Ik vermoed dat ze toch iets veranderd hebben. Zou me niks verbazen als t nu in t gehakt ook minder te proeven is.quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:36 schreef Molo het volgende:
Als zulke extracten smakeloos en onschadelijk zijn, prima. Gehakt is een behoorlijk bederfelijk product natuurlijk, dus natuurlijke middelen om het wat langer houdbaar te maken zijn prima.
Het smaakt er alleen enorm naar dus ik skip het
Aldi Sud dan. Aldi NL zitten allerlei dingen bij in. Heb t geprobeerd toen.quote:Op zaterdag 9 maart 2019 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Gehakt van de Aldi , 100% rundvlees, verder niets volgens de verpakking
Geen idee. Ik eet het nooit, want hou niet van kaas.quote:Op donderdag 14 maart 2019 21:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ik neem aan dat de meeste mensen het ook niet voorde kaas eten.
Dat geldt toch niet voor alle kaassoufflés neem ik aan?quote:Op donderdag 14 maart 2019 21:22 schreef golfer het volgende:
Er zit dus ongeveer 3 gram kaas in een kaassoufflé.
Rest is bijproducten en water.
Daarom zijn die dingen er juist voor jouquote:Op donderdag 14 maart 2019 21:33 schreef golfer het volgende:
Geen idee. Ik eet het nooit, want hou niet van kaas.
quote:Op donderdag 14 maart 2019 22:30 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Daarom zijn die dingen er juist voor jou
Kaas is slechts 3%
ja het is wel een beetje voorbij he. Alhoewel dit op de publieke omroep altijd beter is dan pak m beet BZV of WIDM. als Henk en Ingrid aan het denken zet... mooi meegenomen.quote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:55 schreef BasEnAad het volgende:
Ze kunnen beter een seizoen overslaan en dan weer met iets interessants komen.
Er zijn ook genoeg mensen die eerdere uitzendingen niet gezien hebben.quote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:55 schreef BasEnAad het volgende:
Ze kunnen beter een seizoen overslaan en dan weer met iets interessants komen.
Gram.quote:
Het is een beetje sleets geworden. Ze doen elke aflevering volgens dezelfde formule. Dat gespeelde verontwaardigd doen dat de belmiep van een supermarkt die 100.000 producten verkoopt niet weet wat er allemaal in product x zit.quote:Op zaterdag 16 maart 2019 01:18 schreef hemarookworst het volgende:
Ik blijf me ergeren dat ze aan het begin van een aflevering de supermarkt bellen met productspecifieke vragen en dat ze het dan niet weten
De amusementswaarde is dan ook de wijze waarop de miep (m/v) probeert te maskeren dat ze het niet weet. Ik vind het een verademing dat steeds meer toegegeven wordt dat ze het niet weten inn plaats van een lulverhaal op te hangen. Ik denk dat ze er dus wel iets mee bereikt hebben dus. Maar het is inderdaad wat sleets geworden.quote:Op zaterdag 16 maart 2019 01:50 schreef BasEnAad het volgende:
Het is een beetje sleets geworden. Ze doen elke aflevering volgens dezelfde formule. Dat gespeelde verontwaardigd doen dat de belmiep van een supermarkt die 100.000 producten verkoopt niet weet wat er allemaal in product x zit.
Veevoer en pakjesvoedsel. Opgelost.quote:Op dinsdag 26 maart 2019 20:21 schreef golfer het volgende:
a.s. donderdag:
Buitenbeentjes
Sinds een paar jaar verkoopt Albert Heijn groenten en fruit die vroeger nooit in het schap zouden belanden. Buitenbeentjes. Appels, peren en wortels die net niet mooi genoeg zijn om in de hoogst haalbare klasse verkocht te worden. Te lekker om weg te gooien zegt de supermarkt. Waar gingen die afwijkende paprika’s en spruitjes dan naartoe voordat ze als ‘Buitenbeentjes’ in de winkel kwamen te liggen? Want werden die wel weggegooid zoals de campagne je doet geloven? De Keuringsdienst gaat op zoek naar groenten en fruit met een afwijking.
hebben ze niet al eens een uitzending gedaan over appels die in het sap en de appelmoes belanden dat dat eigenlijk gewoon alles is wat niet de winkel haalt?quote:Op woensdag 27 maart 2019 09:24 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Veevoer en pakjesvoedsel. Opgelost.
Ik kan me die berg half rottende appels bij een boer nog goed herinneren, ja.quote:Op woensdag 27 maart 2019 10:21 schreef rubbereend het volgende:
[..]
hebben ze niet al eens een uitzending gedaan over appels die in het sap en de appelmoes belanden dat dat eigenlijk gewoon alles is wat niet de winkel haalt?
samen met geperste bijenquote:Op woensdag 27 maart 2019 10:37 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ik kan me die berg half rottende appels bij een boer nog goed herinneren, ja.
Ik heb geen ervaring maar zou het interview waarschijnlijk beter doenquote:
Ik niet. Ze lulde zichzelf steeds meer vast en ging steeds ongemakkelijker kijken.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:42 schreef Remzz het volgende:
Krijg bijna medelijden met dat AH vrouwtje.
Ja, ok wel een beetje. Een paar marketingdroplullen (kill yourself) verzinnen zoiets en mevrouw mag het op TV verdedigen. Jammer voor haar inderdaad, maar uiteindelijk self inflicited wounds.quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:42 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Ik heb geen ervaring maar zou het interview waarschijnlijk beter doen
Maarja het is de AH die met die prijzen komt natuurlijk en die vrouw wordt gewoon voor de leeuwen gegooid.
Denk het wel ja!quote:Op donderdag 28 maart 2019 20:45 schreef Caland het volgende:
Je naait dus eigenlijk gewoon de telers
Bij onze vrienden van de BBC hebben ze vaak van dit soort programma's. The Food Factory, Eat Well For Less en Supermarket Secrets bijvoorbeeld. Dat laatste programma begint zo om 21.00 uur.quote:Op woensdag 24 april 2019 20:50 schreef H0D3NPYL het volgende:
Is er ook een Engelse variant van dit programma? Zo ja, waar kan ik dit kijken?
Ja dat is de Inspection Service of Values.quote:Op woensdag 24 april 2019 20:50 schreef H0D3NPYL het volgende:
Is er ook een Engelse variant van dit programma? Zo ja, waar kan ik dit kijken?
Mijn lievelingszenderquote:Op woensdag 24 april 2019 20:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja dat is de Inspection Service of Values.
Te bekijken via BBC Good Good channel
Food CIAquote:Op woensdag 24 april 2019 20:50 schreef H0D3NPYL het volgende:
Is er ook een Engelse variant van dit programma? Zo ja, waar kan ik dit kijken?
Culinary Institute of Americaquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |