Haha bevestigt weer het stereotypequote:
opkostenvandepubliekeomroep.nlquote:Op donderdag 28 februari 2019 20:35 schreef NoCigar het volgende:
Toch een leuk uitstapje naar Italië.
Zo spannend is het niet om kaas te maken, dus heeft niet zo gek veel meerwaarde. Vind het wel vaker wat stemmingsmakerij en leidende vragen als het over bepaalde zaken gaat.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:39 schreef Oscar. het volgende:
ja tuurlijk, vanwege hygieneregels me hol
Hij was aan het vertellen dat dit soort kaas beter smelt, vervolgens werd hem dat in de mond gelegd.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:48 schreef alpeko het volgende:
FrieslandCampina gaat wel even vertellen hoe je Italiaans kookt
Klopt eigenlijk is die man gewoon heel eerlijk. Het is geen Italiaanse kaas, het is gewoon kaas die goed gaat met de Hollandse Italiaanse keuken.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:48 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Zo spannend is het niet om kaas te maken, dus heeft niet zo gek veel meerwaarde. Vind het wel vaker wat stemmingsmakerij en leidende vragen als het over bepaalde zaken gaat.
Juist. Nogal goedkoop.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:49 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Hij was aan het vertellen dat dit soort kaas beter smelt, vervolgens werd hem dat in de mond gelegd.
Ook dat is natuurlijk al een zwamverhaal. Beter smelt... want de Italiaanse kaas is niet geschikt voor over de pasta. Het is een flutproduct dat probeert mee te liften op de naam van kazen die 10x meer smaak hebben.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:49 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Hij was aan het vertellen dat dit soort kaas beter smelt, vervolgens werd hem dat in de mond gelegd.
Denk je echt dat er geen verschil is tussen het smeltgedrag van kazen? Vreemd.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:51 schreef alpeko het volgende:
[..]
Ook dat is natuurlijk al een zwamverhaal. Beter smelt... want de Italiaanse kaas is niet geschikt voor over de pasta. Het is een flutproduct dat probeert mee te liften op de naam van kazen die 10x meer smaak hebben.
Hoezo is het smelten van de kaas een zwamverhaal? Dat kan gewoon aan de samenstelling van de kaas liggen https://www.cheesescience.org/melt.htmlquote:Op donderdag 28 februari 2019 20:51 schreef alpeko het volgende:
[..]
Ook dat is natuurlijk al een zwamverhaal. Beter smelt... want de Italiaanse kaas is niet geschikt voor over de pasta. Het is een flutproduct dat probeert mee te liften op de naam van kazen die 10x meer smaak hebben.
Nee oké maar ze voorzien ook niet in een concrete vraag. Ze proberen een goedkoop alternatief neer te zetten voor kazen die langer gerijpt zijn en presenteren het als een Italiaanse kaas. Het is niets meer dan (jong) belegen Goudse. Dat ligt al in het schap.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Het zijn niet de gekken die het maken.......
Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:56 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Denk je echt dat er geen verschil is tussen het smeltgedrag van kazen? Vreemd.
Gros van de Nederlanders weet helemaal niet wat goede producten zijn. Die wil een image, een merk, een sprookje.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:56 schreef alpeko het volgende:
[..]
Nee oké maar ze voorzien ook niet in een concrete vraag. Ze proberen een goedkoop alternatief neer te zetten voor kazen die langer gerijpt zijn en presenteren het als een Italiaanse kaas. Het is niets meer dan (jong) belegen Goudse. Dat ligt al in het schap.
Ja en dat vind ik - en jij ook volgens mij - een slechte ontwikkeling.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gros van de Nederlanders weet helemaal niet wat goede producten zijn. Die wil een image, een merk, een sprookje.
Is dat ooit anders geweest?quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:06 schreef alpeko het volgende:
[..]
Ja en dat vind ik - en jij ook volgens mij - een slechte ontwikkeling.
Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar waarom moet je als journalist dan een leidende vraag stellen? Als ik goed geluisterd heb gaf hij gewoon toe dat die voor de Nederlandse markt is.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:01 schreef alpeko het volgende:
[..]
Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas.
Dat zal allemaal,wel, maar feit blijft dat de interviewster de kaasfabriekant woorden in de mond legt.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:01 schreef alpeko het volgende:
[..]
Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas.
Beetje uitlokken mag best. Natuurlijk willen ze horen dat het een commercieel gedrocht is. Wat het ook is. Ooit wel eens geproefd?quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:08 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar waarom moet je als journalist dan een leidende vraag stellen? Als ik goed geluisterd heb gaf hij gewoon toe dat die voor de Nederlandse markt is.
quote:Het recept mag dan een goed bewaard geheim zijn, de naam van onze kaas is inmiddels bekend en geliefd bij velen. Van de zonovergoten ‘trattoria’s’ in Italië tot de fijne terrasjes in eigen land.
Ja tuurlijk wel. Vroeger. Er was een tijd dat er alleen Italiaanse kaas uit Italië in het schap lag.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is dat ooit anders geweest?
Ik heb de kaas wel eens geproefd en het is inderdaad niets bijzonders qua smaak.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:16 schreef alpeko het volgende:
[..]
Beetje uitlokken mag best. Natuurlijk willen ze horen dat het een commercieel gedrocht is. Wat het ook is. Ooit wel eens geproefd?
De site beweert anders trouwens.
[..]
Hoe zie je dat voor je dan? Ik vond het allemaal wel meevallen qua suggestieve vraagstelling. Is ook een wisselwerking. Die vent kwam niet heel sterk uit de hoek natuurlijk. Ze hadden beter iemand van communicatie kunnen sturen dan iemand die zijn eigen product staat te verdedigen.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:23 schreef Citizen.Erased het volgende:
Natuurlijk is het een vorm van misleiding, maar als iemand meedoet aan het programma en uit wil leggen waarom ze het maken zoals ze maken dan kun je dat ook op een andere manier doen is mijn mening.
Dat zal tussen de oren zitten. De vacuum verpakte geraspte echte Italiaanse kaas is exact hetzelfde als die van een blokje.quote:Op donderdag 28 februari 2019 22:19 schreef Black-Hole het volgende:
Snap sowieso dat hele geraspte kaas gebeuren niet want zelf raspen van een stuk is veel lekkerder.
Mogelijk ja, ook al is het echte Grano Pardano of Parmesan dan nog vind ik er verschil in zitten. Ligt er misschien ook wel aan dat ik net iets grover rasp.quote:Op donderdag 28 februari 2019 22:23 schreef Kreator het volgende:
[..]
Dat zal tussen de oren zitten. De vacuum verpakte geraspte echte Italiaanse kaas is exact hetzelfde als die van een blokje.
Snoepreisje.quote:Op donderdag 28 februari 2019 20:36 schreef Citizen.Erased het volgende:
Ze konden niet even Googlen bij de Keuringsdienst van Waarde?
https://www.parrano.nl/
https://www.parrano.nl/assortiment/parrano-vers-gesneden-kaas/
https://www.parrano.nl/de-wereld-van-parrano/
Ja, en daarvoor met mozzeralla, kaas met oorsprong, natuurgerijpt, old amsterdam, boerenkaas, goudse kaas, nepkaas op pizzas, etc.quote:Op donderdag 28 februari 2019 22:19 schreef Black-Hole het volgende:
Nederlandse eetcultuur weer op z'n 'best' dit. Wat een lulverhaal van die Campina gast en mooi om die trotse Italianen te zien die wel weten hoe het hoort.
Voor de rest echt niet heel veel nieuws onder de zon, dit is toch wel vrij algemeen bekend zou je denken. Was vorig jaar ook een nagenoeg zelfde item over Cheddar.
Snap sowieso dat hele geraspte kaas gebeuren niet want zelf raspen van een stuk is veel lekkerder.
En daarnaast is een trattoria per definitie al een restaurant dat met streekproducten werkt. Een Hollandse massaproductiekaas zal daar wel niet bijhoren.quote:Op donderdag 28 februari 2019 21:16 schreef alpeko het volgende:
[..]
Beetje uitlokken mag best. Natuurlijk willen ze horen dat het een commercieel gedrocht is. Wat het ook is. Ooit wel eens geproefd?
De site beweert anders trouwens.[..]
En dat zetten ze dan niet op de verpakking? Zie dat namelijk nooit op de verpakking staan, dus waar haal jij deze info vandaan? Proceshulpstoffen hoeven niet vermeld, maar aroma’s, extracten, antioxidanten en conserveermiddelen wel. Dus ik hoor net graag van je.quote:Op donderdag 7 maart 2019 12:46 schreef djkoelkast het volgende:
In veel supermarktgehakt (ook het biologische) zit tegenwoordig ook van alles naast vlees. Natuurlijke aroma's, extracten en weet ik het. Vast allemaal zodat het langer houdbaar of mooi blijft. Ik heb daar geen behoefte aan.
Staat er wel op, zie ingrediëntenquote:Op donderdag 7 maart 2019 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dat zetten ze dan niet op de verpakking? Zie dat namelijk nooit op de verpakking staan, dus waar haal jij deze info vandaan? Proceshulpstoffen hoeven niet vermeld, maar aroma’s, extracten, antioxidanten en conserveermiddelen wel. Dus ik hoor net graag van je.
Okay, nu koop ik geen gehakt bij AHquote:Op donderdag 7 maart 2019 16:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Staat er wel op, zie ingrediënten
https://www.ah.nl/product(...)-gehakt#ingredienten
https://www.ah.nl/product(...)rgehakt#ingredienten
Wel vies trouwens, ik koop o.a. om die reden geen supermarktgehakt meer
Appelsap concentraat iddquote:Op donderdag 7 maart 2019 17:16 schreef qajariaq het volgende:
Is er niet recent een vergelijkbaar aflevering geweest over fruitextract en dergelijke wat dus gewoon suiker is? Ze vallen wart in herhaling helaas.
17 januari jl.quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:16 schreef qajariaq het volgende:
Is er niet recent een vergelijkbaar aflevering geweest over fruitextract en dergelijke wat dus gewoon suiker is? Ze vallen wart in herhaling helaas.
Staat er gewoon op, bij de AH, de Vomar, de Aldi zit in het biologische gehakt "natuurlijk aroma" en/of rozemarijnextract en/of voedingszuur in de vorm van citroenzuur of ascorbinezuur.quote:Op donderdag 7 maart 2019 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dat zetten ze dan niet op de verpakking? Zie dat namelijk nooit op de verpakking staan, dus waar haal jij deze info vandaan? Proceshulpstoffen hoeven niet vermeld, maar aroma’s, extracten, antioxidanten en conserveermiddelen wel. Dus ik hoor net graag van je.
Gehaktmolen? Koop een stuk soepvlees en je maakt het mooiste gehakt, 1 keer malen en het is mooi los van structuur, 2-3 keer malen en je hebt een steviger gehakt (de eiwitten binden het en het krijgt een meer pasta achtige structuur)quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Staat er gewoon op, bij de AH, de Vomar, de Aldi zit in het biologische gehakt "natuurlijk aroma" en/of rozemarijnextract en/of voedingszuur in de vorm van citroenzuur of ascorbinezuur.
Ik koop ook liever geen vlees in de supermarkt, maar er zit hier geen enkele bioslager in de buurt dus soms ontkom je er niet aan.
Ik heb geen "angst" voor E-nummers of wat dan ook, ik wil mijn producten gewoon zo puur mogelijk. En gehakt wat je even laat liggen verkleurt nu eenmaal. Deal with it.
Je kunt hier in de buurt nauwelijks goed vlees krijgen helaas. Moet er altijd minimaal een uur (heen en terug bij elkaar opgeteld) voor rijden. Ik heb een gehaktmolenopzetstuk voor mijn K-Mix, maar die mixer zelf is stuk en op de nieuwe mixer past 'ie niet.quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gehaktmolen? Koop een stuk soepvlees en je maakt het mooiste gehakt, 1 keer malen en het is mooi los van structuur, 2-3 keer malen en je hebt een steviger gehakt (de eiwitten binden het en het krijgt een meer pasta achtige structuur)
Ik doe dit bv als ik hamburgers maak en maal er dan ook gerookt buikspek doorheen, jummie.
Nou erger dus nog, die natuurlijke producten zijn iets minder zuiver.quote:Op donderdag 7 maart 2019 20:47 schreef golfer het volgende:
Mensen willen dus schijnbaar geen E-nummers meer zien en dus vervangen de fabrikanten het door zogenaamde natuurlijke producten met dezelfde chemische samenstelling.
En vrijwel geen fabrikant wil meewerken aan openheid en laten filmen er over.
8quote:Op vrijdag 8 maart 2019 09:28 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Nou erger dus nog, die natuurlijke producten zijn iets minder zuiver.
Ik verwacht van wel. En dan Teun die heel opgewonden vraagt of dequote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:27 schreef Molo het volgende:
Komt dit weer uit op een 'oh jee het is melta' verhaal?
Beide lekkerquote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Kaas soufflé in een beschaafd land
[ afbeelding ]
Nederland
[ afbeelding ]
lava in een snackquote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:25 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:
Kaassoufflé
Kaas in een krokant jasje uit de frituur. De kaassoufflé. Al jaren een klassieker in de snackbar. Wie heeft er niet een keer zijn tong of gehemelte verbrand door de gesmolten kaas bij de eerste hap. Maar wat voor kaas zit er verstopt onder die laag deeg? Gouda, Emmentaler of Gruyere? De Keuringsdienst snijdt de soufflé open om te kijken wat voor kaas er eigenlijk gegeten wordt.
Het gehakt en ander bewerkt vlees van AH is sinds ze er granaatappelextract instoppen in elk geval nog viezer. Echt niet te vreten.quote:Op donderdag 7 maart 2019 12:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Clean Label
Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten. Zoals bamboevezel, granaatappelextract en snijbietconcentraat. Maar wat doen die in je rundergehakt, schnitzel of slavink? Het blijkt dat supermarkten en vleesproducenten zich in bochten wringen om E-nummers op het etiket te vermijden. Dus gaan ze op zoek naar natuurlijk klinkende vervangers. Daar is een vakterm voor: Clean Label. Maar zie die vervangers ook echt veel anders? De Keuringsdienst over pogingen om etiketten op te schonen.
Dit! Hoewel, ik lustte de shoarma en worstjes ook niet meer, maar toen J die laatst had proefde ik het niet meer. Ik vermoed dat ze toch iets veranderd hebben. Zou me niks verbazen als t nu in t gehakt ook minder te proeven is.quote:Op donderdag 7 maart 2019 17:36 schreef Molo het volgende:
Als zulke extracten smakeloos en onschadelijk zijn, prima. Gehakt is een behoorlijk bederfelijk product natuurlijk, dus natuurlijke middelen om het wat langer houdbaar te maken zijn prima.
Het smaakt er alleen enorm naar dus ik skip het
Aldi Sud dan. Aldi NL zitten allerlei dingen bij in. Heb t geprobeerd toen.quote:Op zaterdag 9 maart 2019 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Gehakt van de Aldi , 100% rundvlees, verder niets volgens de verpakking
Geen idee. Ik eet het nooit, want hou niet van kaas.quote:Op donderdag 14 maart 2019 21:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ik neem aan dat de meeste mensen het ook niet voorde kaas eten.
Dat geldt toch niet voor alle kaassoufflés neem ik aan?quote:Op donderdag 14 maart 2019 21:22 schreef golfer het volgende:
Er zit dus ongeveer 3 gram kaas in een kaassoufflé.
Rest is bijproducten en water.
Daarom zijn die dingen er juist voor jouquote:Op donderdag 14 maart 2019 21:33 schreef golfer het volgende:
Geen idee. Ik eet het nooit, want hou niet van kaas.
quote:Op donderdag 14 maart 2019 22:30 schreef ikweethetookniet het volgende:
[..]
Daarom zijn die dingen er juist voor jou
Kaas is slechts 3%
ja het is wel een beetje voorbij he. Alhoewel dit op de publieke omroep altijd beter is dan pak m beet BZV of WIDM. als Henk en Ingrid aan het denken zet... mooi meegenomen.quote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:55 schreef BasEnAad het volgende:
Ze kunnen beter een seizoen overslaan en dan weer met iets interessants komen.
Er zijn ook genoeg mensen die eerdere uitzendingen niet gezien hebben.quote:Op dinsdag 12 maart 2019 17:55 schreef BasEnAad het volgende:
Ze kunnen beter een seizoen overslaan en dan weer met iets interessants komen.
Gram.quote:
Het is een beetje sleets geworden. Ze doen elke aflevering volgens dezelfde formule. Dat gespeelde verontwaardigd doen dat de belmiep van een supermarkt die 100.000 producten verkoopt niet weet wat er allemaal in product x zit.quote:Op zaterdag 16 maart 2019 01:18 schreef hemarookworst het volgende:
Ik blijf me ergeren dat ze aan het begin van een aflevering de supermarkt bellen met productspecifieke vragen en dat ze het dan niet weten
De amusementswaarde is dan ook de wijze waarop de miep (m/v) probeert te maskeren dat ze het niet weet. Ik vind het een verademing dat steeds meer toegegeven wordt dat ze het niet weten inn plaats van een lulverhaal op te hangen. Ik denk dat ze er dus wel iets mee bereikt hebben dus. Maar het is inderdaad wat sleets geworden.quote:Op zaterdag 16 maart 2019 01:50 schreef BasEnAad het volgende:
Het is een beetje sleets geworden. Ze doen elke aflevering volgens dezelfde formule. Dat gespeelde verontwaardigd doen dat de belmiep van een supermarkt die 100.000 producten verkoopt niet weet wat er allemaal in product x zit.
Veevoer en pakjesvoedsel. Opgelost.quote:Op dinsdag 26 maart 2019 20:21 schreef golfer het volgende:
a.s. donderdag:
Buitenbeentjes
Sinds een paar jaar verkoopt Albert Heijn groenten en fruit die vroeger nooit in het schap zouden belanden. Buitenbeentjes. Appels, peren en wortels die net niet mooi genoeg zijn om in de hoogst haalbare klasse verkocht te worden. Te lekker om weg te gooien zegt de supermarkt. Waar gingen die afwijkende paprika’s en spruitjes dan naartoe voordat ze als ‘Buitenbeentjes’ in de winkel kwamen te liggen? Want werden die wel weggegooid zoals de campagne je doet geloven? De Keuringsdienst gaat op zoek naar groenten en fruit met een afwijking.
hebben ze niet al eens een uitzending gedaan over appels die in het sap en de appelmoes belanden dat dat eigenlijk gewoon alles is wat niet de winkel haalt?quote:Op woensdag 27 maart 2019 09:24 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Veevoer en pakjesvoedsel. Opgelost.
Ik kan me die berg half rottende appels bij een boer nog goed herinneren, ja.quote:Op woensdag 27 maart 2019 10:21 schreef rubbereend het volgende:
[..]
hebben ze niet al eens een uitzending gedaan over appels die in het sap en de appelmoes belanden dat dat eigenlijk gewoon alles is wat niet de winkel haalt?
samen met geperste bijenquote:Op woensdag 27 maart 2019 10:37 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ik kan me die berg half rottende appels bij een boer nog goed herinneren, ja.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |