abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 7 maart 2019 @ 17:33:36 #151
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_185456268
quote:
1s.gif Op donderdag 7 maart 2019 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]

En dat zetten ze dan niet op de verpakking? Zie dat namelijk nooit op de verpakking staan, dus waar haal jij deze info vandaan? Proceshulpstoffen hoeven niet vermeld, maar aroma’s, extracten, antioxidanten en conserveermiddelen wel. Dus ik hoor net graag van je.
Staat er gewoon op, bij de AH, de Vomar, de Aldi zit in het biologische gehakt "natuurlijk aroma" en/of rozemarijnextract en/of voedingszuur in de vorm van citroenzuur of ascorbinezuur.
Ik koop ook liever geen vlees in de supermarkt, maar er zit hier geen enkele bioslager in de buurt dus soms ontkom je er niet aan.

Ik heb geen "angst" voor E-nummers of wat dan ook, ik wil mijn producten gewoon zo puur mogelijk. En gehakt wat je even laat liggen verkleurt nu eenmaal. Deal with it.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 7 maart 2019 @ 17:36:39 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_185456323
Als zulke extracten smakeloos en onschadelijk zijn, prima. Gehakt is een behoorlijk bederfelijk product natuurlijk, dus natuurlijke middelen om het wat langer houdbaar te maken zijn prima.
Het smaakt er alleen enorm naar dus ik skip het
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 7 maart 2019 @ 17:44:35 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185456440
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2019 17:33 schreef djkoelkast het volgende:
[..]

Staat er gewoon op, bij de AH, de Vomar, de Aldi zit in het biologische gehakt "natuurlijk aroma" en/of rozemarijnextract en/of voedingszuur in de vorm van citroenzuur of ascorbinezuur.
Ik koop ook liever geen vlees in de supermarkt, maar er zit hier geen enkele bioslager in de buurt dus soms ontkom je er niet aan.

Ik heb geen "angst" voor E-nummers of wat dan ook, ik wil mijn producten gewoon zo puur mogelijk. En gehakt wat je even laat liggen verkleurt nu eenmaal. Deal with it.
Gehaktmolen? Koop een stuk soepvlees en je maakt het mooiste gehakt, 1 keer malen en het is mooi los van structuur, 2-3 keer malen en je hebt een steviger gehakt (de eiwitten binden het en het krijgt een meer pasta achtige structuur)
Ik doe dit bv als ik hamburgers maak en maal er dan ook gerookt buikspek doorheen, jummie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 7 maart 2019 @ 19:51:13 #154
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_185459875
quote:
1s.gif Op donderdag 7 maart 2019 17:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]

Gehaktmolen? Koop een stuk soepvlees en je maakt het mooiste gehakt, 1 keer malen en het is mooi los van structuur, 2-3 keer malen en je hebt een steviger gehakt (de eiwitten binden het en het krijgt een meer pasta achtige structuur)
Ik doe dit bv als ik hamburgers maak en maal er dan ook gerookt buikspek doorheen, jummie.
Je kunt hier in de buurt nauwelijks goed vlees krijgen helaas. Moet er altijd minimaal een uur (heen en terug bij elkaar opgeteld) voor rijden. Ik heb een gehaktmolenopzetstuk voor mijn K-Mix, maar die mixer zelf is stuk en op de nieuwe mixer past 'ie niet.
Maar het zou wel een betere optie zijn om het zelf te draaien, kan ik ook gewoon varkensgehakt maken voor mijn Kottbullar, die zijn veel lekkerder met alleen varken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 7 maart 2019 @ 20:02:50 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185460240
Goed vlees is idd een dingetje, supermarkt vlees is vaak een reden geen vlees te eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 7 maart 2019 @ 20:47:30 #156
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185461578
Mensen willen dus schijnbaar geen E-nummers meer zien en dus vervangen de fabrikanten het door zogenaamde natuurlijke producten met dezelfde chemische samenstelling.
En vrijwel geen fabrikant wil meewerken aan openheid en laten filmen er over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 7 maart 2019 @ 20:52:38 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185461776
En de onzuivere natuurlijke extracten zijn dus slechter te meten en te controleren. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_185465161
Interessante aflevering, ik heb me al wel vaker bedacht wat al die zaken nu in het vlees doen.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 00:51:57 #159
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185468906
Tip van Flip: koop je vlees bij een zelf slachtende slager.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 8 maart 2019 @ 08:53:18 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185471214
Een slager of ie nu zelf slacht of niet is zeker niet gegarandeerd beter omdat ie een slager is en geen supermarkt. Bij verpakt vlees staat er tenminste nog op wat er in zit. Ik weet dat er genoeg slagers zijn die rotzooien. Vlees dat al een tijdje te lang ligt spoelen met natrium-p-tolueensulfonchlooramide ( Halamid) en dan in een sterke marinade als grill vlees verkopen bijvoorbeeld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 8 maart 2019 @ 09:15:58 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185471556
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185471826
quote:
11s.gif Op donderdag 7 maart 2019 20:47 schreef golfer het volgende:
Mensen willen dus schijnbaar geen E-nummers meer zien en dus vervangen de fabrikanten het door zogenaamde natuurlijke producten met dezelfde chemische samenstelling.
En vrijwel geen fabrikant wil meewerken aan openheid en laten filmen er over.
Nou erger dus nog, die natuurlijke producten zijn iets minder zuiver.

Maar idd, een vleesmolentje kost geen drol, is leuk en als je granaatappelpitjes wilt toevoegen kán dat gewoon maar het hoeft niet. Top aankoop!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  zaterdag 9 maart 2019 @ 15:10:05 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185496574
Gehakt van de Aldi , 100% rundvlees, verder niets volgens de verpakking
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2019 @ 15:11:17 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185496588
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2019 09:28 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]

Nou erger dus nog, die natuurlijke producten zijn iets minder zuiver.


8
En je weet niet hoeveel nitriet je in je worst hebt als je met snijbietpoeder werkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 maart 2019 @ 17:25:13 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_185566851
a.s. Donderdag:

Kaassoufflé


Kaas in een krokant jasje uit de frituur. De kaassoufflé. Al jaren een klassieker in de snackbar. Wie heeft er niet een keer zijn tong of gehemelte verbrand door de gesmolten kaas bij de eerste hap. Maar wat voor kaas zit er verstopt onder die laag deeg? Gouda, Emmentaler of Gruyere? De Keuringsdienst snijdt de soufflé open om te kijken wat voor kaas er eigenlijk gegeten wordt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 12 maart 2019 @ 17:27:38 #166
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_185566918
Komt dit weer uit op een 'oh jee het is melta' verhaal? ;(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 12 maart 2019 @ 17:40:40 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185567169
Kaas soufflé in een beschaafd land


Nederland
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185567198
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 17:27 schreef Molo het volgende:
Komt dit weer uit op een 'oh jee het is melta' verhaal? ;(
Ik verwacht van wel. En dan Teun die heel opgewonden vraagt of de
producent zelf dat spul op zijn brood doet. Misschien een reportage van een kaasboertje in een mooi ski-oord in Zwitserland waar ze gaan vragen of ze dat verkopen en of ze het anders eens willen bekijken. Maar ik laat me graag verrassen.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 12-03-2019 18:18:08 ]
anonieme razernist
  dinsdag 12 maart 2019 @ 17:50:01 #169
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_185567379
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Kaas soufflé in een beschaafd land
[ afbeelding ]

Nederland
[ afbeelding ]
Beide lekker :9
Compleet andere producten natuurlijk :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 12 maart 2019 @ 17:55:55 #170
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_185567521
Ze kunnen beter een seizoen overslaan en dan weer met iets interessants komen.
pi_185567635
ALWEER een kaas aflevering!?
pi_185567785
Nu al niet geïnteresseerd in de uitkomst
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_185567974
Zal dat ook al analoogkaas zijn? Wat erg ;(
  dinsdag 12 maart 2019 @ 18:40:02 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185568375
Mora
23% van de soufflé is Goudse kaas
https://www.mora.nl/snacks/rijkgevulde-kaassouffles
Cora doet dat zo slecht nog niet

Van Dobben, de sjieke Amsterdammer
7% van de vulling is oude kaas 48+
Zwaar overgewaardeerd merk

http://www.vandobben.nl/product/luxe-kaassouffle/


Vegetus
0% kaas
https://vegetus.nl/vegan-kaassouffle/

De laatste hebben tenminste het excuus dat ze vegan zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 12 maart 2019 @ 18:48:32 #175
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185568547
quote:
3s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 17:25 schreef golfer het volgende:
a.s. Donderdag:

Kaassoufflé


Kaas in een krokant jasje uit de frituur. De kaassoufflé. Al jaren een klassieker in de snackbar. Wie heeft er niet een keer zijn tong of gehemelte verbrand door de gesmolten kaas bij de eerste hap. Maar wat voor kaas zit er verstopt onder die laag deeg? Gouda, Emmentaler of Gruyere? De Keuringsdienst snijdt de soufflé open om te kijken wat voor kaas er eigenlijk gegeten wordt.
lava in een snack
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')