abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183322258
registreer om deze reclame te verbergen
Aberglaube-Hanna-B%C3%B6vong-buchcover_wildejagd.jpg
Huginn en Muninn op jacht naar stoute kinderen

Welkom bij de Zwarte Pietendiscussie. Bijna een traditie in ons koude kikkerlandje.
In deze reeks hebben we het over de oorsprong van onze geliefde Pieterbaas. Is het een uiting van racisme voortgekomen uit de tijd van de slavernij of is het zwart schminken van gezichten een eeuwenoud gebruik dat gekoesterd moet worden?

Het Sinterklaasfeest is onderdeel van de voor-christelijke midwinterfeesten. Het feest wordt al duizenden jaren in Europa en zelfs daarbuiten gevierd. Uiteraard zijn er uiterlijke verschillen maar er zijn verrassend veel overeenkomsten.
Er is een Sinterklaasfiguur, een oude man met lange witte haren en baard en vaak in de persoon van Sint Nicolaas. Deze wordt vergezeld door een knecht die meestal zwart geschminkt is, overal aan schoorstenen luistert of er nog stoute kinderen zijn en in het bezit is van een roe en zak.

Argumentenoverzicht voor- en tegenstanders Zwarte Piet

Geen herhaling van discussies, zie in de spoiler een overzicht van argumenten en tegenargumenten van zowel voor- als tegenstanders, van extreem tot gematigd.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
jager_doorzonsint.jpg
Het niet-rolbevestigende Sinterklaasfeest bij de familie Doorzon (door Gerrit de Jager in diverse delen van de stripserie aangekaart)

INFORMATIE OVER DE ACHTERGRONDEN VAN ZWARTE PIET EN DE DISCUSSIE:

• Volgens de Anti-Pieters is Zwarte Piet een racistisch stereotype dat herinnert aan de tijd van de slavernij. Een gevisualiseerd bewijs dat Zwarte Piet een slaaf moet voorstellen is dit:
de92ms.jpg
Ter ondersteuning wordt kunsthistoricus Elmer Kolfin aangehaald die in dit artikel zelf aangeeft geen onderzoek gedaan te hebben naar de figuur Zwarte Piet zelf maar wel naar de slavernij.
http://www.volkskrant.nl/(...)t af van kindslaven'

Het Sint en Pietengilde heeft een historisch verantwoorde pagina over Zwarte Piet.

Zwarte piet-lobby draait uiteindelijk om geld:
De geest komt uit de fles: de zwarte piet-discussie is slechts een opmaat voor forse schadevergoedingen die gebaseerd zijn op het Nederlandse slavernijverleden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 17:42 schreef Montagui het volgende:
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:53 schreef Montagui het volgende:
Infographic verbanden en sponsoring
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Documentaire 'Wild Geraas':
De documentaire van Arnold Jan Scheer (over de WARE oorsprong van Sinterklaas en Zwarte Piet) is namelijk eindelijk af en is online te bestellen of te bekijken via Vimeo. Het lijkt erop dat Scheer geen televisiemaatschappij heeft kunnen vinden die de documentaire zou willen uitzenden maar het is in ieder geval een begin.

http://www.wildgeraasdefilm.nl/
https://vimeo.com/ondemand/wildgeraas/188727445
http://www.arnoldjanscheer.nl/

Diverse video's en afbeeldingen in de spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gezin_op_Sinterklaasavond_Dutch_family_celebrating_St._Nicholas_eve.jpg

quote:
Wie is Zwarte Piet? Hij weet het zelf waarschijnlijk ook niet!

Dat betogen de historici Jop Euwijk en Frank Rensen in hun nieuwe boek 'De identiteitscrisis van Zwarte Piet'. in het boek gaan de twee op zoek naar de historische, culturele en sociale achtergrond van Zwarte Piet. En dat valt nog niet mee...

Hier zie je één van de eerste afbeeldingen van de zwarte knecht van Sinterklaas, afkomstig uit een boekje van Jan Schenkman (1850). Wat opvalt, is dat Zwarte Piet hier nog niet de kenmerkende page-kleding draagt. Dat kwam pas later.
08_St._Nikolaas_bij_een_Snoeper-1.jpg
quote:
Een mysterieuze oorsprong

Want wie is Zwarte Piet nu precies? De oorsprong van de bekende figuur is enigszins in nevelen gehuld. Wat we wél weten, is dat Zwarte Piet een stuk jonger is dan Sinterklaas zelf. De Goedheiligman gaat eeuwenlang in zijn eentje op pad. Pas in de negentiende eeuw krijgt hij in een boekje geschreven door de Nederlandse onderwijzer Jan Schenkman een knecht met een donkere huidkleur. En die knecht komt een beetje uit de lucht vallen.

Sommigen denken dat hij geïnspireerd is op de tot slaaf gemaakten waarmee zeventiende en achttiende eeuwse rijken zich graag lieten afbeelden. In dat scenario zou Sinterklaas een zwart knechtje hebben gekregen om statiger over te komen.

Weer andere historici denken dat Zwarte Piet geïnspireerd is op de donkere mannen die in grote steden werkten (en waarvan twijfelachtig is of ze echt tot slaaf gemaakten waren). Terwijl anderen vermoeden dat Zwarte Piet eigenlijk een Moor is. "Maar voor veel mensen was de naam 'Moor' ook weer synoniem voor 'zwarte Afrikaan'," aldus Jop Euwijk. "Dat maakt het dus nog ingewikkelder. De kennis over wie de Moren waren, en wie er allemaal Moren werden genoemd is ook niet ingeburgerd in Nederland." Kortom: niemand weet eigenlijk door wie Schenkman zich liet inspireren toen hij het knechtje van de Sint introduceerde.
Het boekje van Schenkman is online in te zien: https://www.slideshare.net/FeenyNL/sint-nikolaas-en-zijn-knecht


quote:
Het is toch wel een hele mooie dag aan het worden. KOZP word echt op alle fronten vernederd.
Eerst schrappen ze de meeste demonstraties omdat ze te weinig deelnemers hebben, vervolgens word hun door de gemeentes een hoop beperkende maatregelen opgelegd. De bussen naar Den Helder werden 2x tot stoppen gedwongen door de politie. Vervolgens worden ze overal weggejaagd en aangevallen. In Rotterdam zelfs door zowel voetbalfans als de politie zelf.

En de enige arrestaties zijn er onder KOZP'ers _O_
Alternatieve Sinterklaas journaals:

Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_183322324
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_183322550
quote:
7s.gif Op vrijdag 23 november 2018 00:53 schreef Ringo het volgende:

[..]

Supergezellig!

[ afbeelding ]

Supergezellig, "vreedzaam" demonstreren!
  vrijdag 23 november 2018 @ 12:41:49 #4
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_183322626
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
racistisch filmpje
  vrijdag 23 november 2018 @ 17:49:30 #5
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_183328818
Goeie TT. ^O^
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183331607
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 20:55 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Nog iets over die bron uit 1871: Het Nieuws van den Dag: Kleine Courant was in 1870 opgericht. De hoofdartikelen op de voorpagina werden aanvankelijk geschreven door hoofdredacteur Simon Gorter (1838-1871). Hij werd in 1871 opgevolgd door Hendrik de Veer (1829-1890).
https://www.volkskrant.nl(...)ter-ziele~b5fdac375/

Op grond van die informatie zou je verwachten dat het geciteerde artikel van de hand van De Veer is, en aangezien de auteur Sinterklaasfeesten uit lang vervlogen jaren beschrijft, zou dit betekenen dat Zwarte Piet al in de jaren 1830 onderdeel was van de Sinterklaasviering. Maar De Veer was geboren in Sommelsdijk en woonde vanaf 1839 in Hasselt, ver van Amsterdam en dus ver van het lezerspubliek van deze krant. Mogelijk is het dus door een ander geschreven, of vat De Veer de verhalen samen die hij van geboren Amsterdammers heeft gehoord. Toch versterkt dit mijn vermoeden dat de figuur van de zwarte knecht al voor Schenkman bestond.

[..]

Toch weer een aanvulling op mijn vorige monoloog. :P
Hendrik de Veer blijkt in zijn kindertijd toch in Amsterdam te hebben gewoond:
quote:
Sommelsdijk op Overflakkee is de geboorteplaats van Hendrik de Veer. Nauw anderhalf jaar oud, moest hij de bloeiende plaats verlaten, daar zijn vader Arnold Antonie de Veer, griffier van het ‘Vredegerecht’ aldaar, in 1831 stierf. Zijne moeder, Anna Petronella van der Meulen, bracht het kind naar Amsterdam in het huis van een grootvader, zoodat hij van Sommelsdijk niets anders meênam dan den datum zijner geboorte - 23 November 1829.

De jeugd en de jongelingsjaren van Hendrik de Veer kenmerkten zich niet door vele, maar toch door enkele buitengemeene voorvallen. Moest hij zijn vader vroeg missen, zijne moeder stierf in 1835, waardoor de verweesde zesjarige knaap geheel onder het toezicht en de zorg van welgegoede bloedverwanten kwam. Men zond hem naar eene kostschool in Overijssel.

https://www.dbnl.org/teks(...)17gesc04_01_0001.php
quote:
De zesjarige knaap werd door gegoede bloedverwanten naar de kostschool van den heer Soeters te Hasselt gezonden. In de vacanties bracht hij zijn' vrijen tijd gedeeltelijk te Amsterdam, gedeeltelijk te Zeist bij familie door.

https://www.dbnl.org/teks(...)02189501_01_0021.php
Hij kon dus wel degelijk persoonlijk in aanraking zijn gekomen met de Amsterdamse versie van de Sinterklaasviering, inclusief de zwarte knecht. Het hoofdartikel over de jeugdherinneringen t.a.v. het Sinterklaasfeest in Het Nieuws van den Dag uit 1871 waarin die knecht wordt genoemd, kan dus aan hem worden toegeschreven. Maar een uitgebreidere beschrijving van een Sinterklaasavond uit zijn jeugd is te vinden in een artikel met de titel "Hoe Sinterklaas van zijn voetstuk viel", dat hij in 1880 publiceerde in zijn blad Eigen Haard. Deze episode speelde zich af toen hij "tusschen de tien en elf" was. Dat moet dus in 1839 zijn geweest.

quote:
ufig_220.jpg

Wij waren alle zes rechtzinnige Sinterklaas-vereerders. Wij geloofden eerbiedig aan al de wonderen, zelfs aan de tegenstrijdige mededeelingen waardoor men ons op zijn komst voorbereidde. Sinterklaas kwam regelrecht uit Spanje met de stoomboot, boven op zijn paard. Dat paard werd, evenals de bisschop zelf, nooit oud en was nooit een veulen geweest, evenmin als zijn zwarte knecht ooit onder de kleine nikkers in zijn geboorteland had rondgesprongen. Als de deelen en onderdeelen van elke echte legende, waren de onderscheiden figuren pasklaar en in vol ornaat uit de lucht komen vallen. Ze waren er en ze zouden eeuw aan eeuw precies zoo blijven. Daar ik, gelijk ik gezegd heb, de oudste van ons zestal was, durf ik, wat dit punt betreft, gerust voor de anderen instaan.

't Was dus weer Sinterklaas. De ruime huiskamer, waarvan grootvaders hooge leuningstoel feitelijk en figuurlijk het middelpunt vormde, was geheel ingericht voor de feestviering. De groote tafel stond in een der hoeken geschoven, want er zou gestrooid worden. Misschien, zoo had tante Marie ons geheimzinnig ingefluisterd, kwam de bisschop zelf. Evenwel zonder zijn knecht, die elders moest wezen, en niet te paard, daar dit binnenshuis minder passend en het arme dier vermoeid was.

http://collectie.atlasvan(...)t/52_Chapter49.xhtml
We wisten al dat Alberdingk Thijm naar eigen zeggen in 1828 een feest had bijgewoond waarin een zwarte "Pieter me knecht" optrad. Dit artikel bevestigt dat de zwarte knecht al in de jaren 1830 in Amsterdamse milieus een onderdeel van de traditie was geworden, en als De Veers herinnering accuraat is geldt dat zelfs voor een uitgesproken modern element als de stoomboot, die dan evenmin een vondst van Schenkman zou zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door Iblardi op 23-11-2018 20:56:33 ]
pi_183334218
Sylvana tegen die dronken student. Dat mens is echt helemaal de weg kwijt. _O-
pi_183334221
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 20:44 schreef Iblardi het volgende:
Hij kon dus wel degelijk persoonlijk in aanraking zijn gekomen met de Amsterdamse versie van de Sinterklaasviering, inclusief de zwarte knecht.
Dat kon .
Zijn opa was Johannes Jacobus van der Meulen die in 1843 te Amsterdam overleed.
Ik vond een genealogiefragment van der Meulen, maar er was geen dochter Maria/ Marie
In 1839 leefde nog wel zijn jongste dochter Cornelia Helena, in 1826 gehuwd met Gerrit Koster
(bron: Stam en wapenboek van aanzienlijke Nederlandse familiën . A. Vorsterman van Oyen 1888, pagina 310)
In het Amsterdams gemeentearchief online en wie-was-wie.nl kan ik geen echtpaar Westerhuis-van der Meulen vinden.
Misschien was Marie een kleindochter, geen familie, wel huishoudster en heette haar aanstaande niet Westerhuis ?
Of nam Hendrik de Veer de artistieke vrijheid een pakkend sinterklaasverhaal te schrijven en leende hij ook het paard, de stoomboot, en zwarte knecht toch van Schenkman?
Maar idd Alberding Thijm deed al eerder verslag van een zwarte knecht dd 10 jaar voor de Veer het situeerde.
pi_183334234
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:56 schreef tralalala het volgende:
Sylvana tegen die dronken student. Dat mens is echt helemaal de weg kwijt. _O-
erg he ????
  vrijdag 23 november 2018 @ 23:18:10 #11
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_183334558
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:56 schreef tralalala het volgende:
Sylvana tegen die dronken student. Dat mens is echt helemaal de weg kwijt. _O-
Derksen en Gijp hebben het perfect verwoord
pi_183336305
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:56 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dat kon .
Zijn opa was Johannes Jacobus van der Meulen die in 1843 te Amsterdam overleed.
Ik vond een genealogiefragment van der Meulen, maar er was geen dochter Maria/ Marie
In 1839 leefde nog wel zijn jongste dochter Cornelia Helena, in 1826 gehuwd met Gerrit Koster
(bron: Stam en wapenboek van aanzienlijke Nederlandse familiën . A. Vorsterman van Oyen 1888, pagina 310)
In het Amsterdams gemeentearchief online en wie-was-wie.nl kan ik geen echtpaar Westerhuis-van der Meulen vinden.
Misschien was Marie een kleindochter, geen familie, wel huishoudster en heette haar aanstaande niet Westerhuis ?
Of nam Hendrik de Veer de artistieke vrijheid een pakkend sinterklaasverhaal te schrijven en leende hij ook het paard, de stoomboot, en zwarte knecht toch van Schenkman?
Maar idd Alberding Thijm deed al eerder verslag van een zwarte knecht dd 10 jaar voor de Veer het situeerde.
Goed uitzoekwerk. Wordt vervolgd dan maar?
  zaterdag 24 november 2018 @ 01:46:56 #13
3542 Gia
User under construction
pi_183336752
Knecht is een werknemersfunctie.
Men had voornamelijk blanke knechten. Maar soms ook een zwarte.
Vroeger werd dat gewoon benoemd: de zwarte knecht.
  zaterdag 24 november 2018 @ 06:04:48 #14
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183337517
Het maakt niemand meer iets uit waar Piet vandaan kwam.
- anti-piet voelt zich NU gekwetst door de pieten van nu, die in hun ogen racisme zijn.
- pro-pieten refereren doorgaans aan de piet van hun jeugd, wat in de meeste gevallen na-oorlogs zal zijn. De vraag is dus eerder of díe Piet een uiting van racisme is. En dat is lastig omdat er in de periode tot het Sinterklaasjournaal veel verschillende varianten waren.
- diverse heidenen houden er een Piet op na die is gebaseerd op iets van voor de jaartelling. Zij geven vooral een symbolische betekenis aan Piet.
  zaterdag 24 november 2018 @ 06:11:39 #15
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183337545
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 01:46 schreef Gia het volgende:
Knecht is een werknemersfunctie.
Men had voornamelijk blanke knechten. Maar soms ook een zwarte.
Vroeger werd dat gewoon benoemd: de zwarte knecht.
Een heleboel "zwarten" uit het verleden werden zo genoemd om hun haarkleur. Rooie Sien is geen indiaanse en Zwarte Riek geen neger.
Alleen bij Piet zijn er talloze culturele referenties die verwijzen naar een zwartgemaakt gezicht.
Gezien het veelvuldig gebruik van "zwarte" bij donker haar zou je bij een "zwarte knecht" in de zin van neger dan eerder "negerknecht" verwachten, of Moorse knecht oid.
  zaterdag 24 november 2018 @ 08:28:02 #16
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183337811
Ik snap die boosheid niet zo goed van de anti pieten. Zelfs als zwarte piet (rip) een slaaf was geweest is dat toch het verleden? We gaan het Anne Frank huis toch ook niet sluiten omdat het herinnerd aan de holocaust?
  zaterdag 24 november 2018 @ 08:30:40 #17
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183337821
Ik keek gister even nieuws en wat me meteen opviel; Sinterklaasreclames zonder zwarte piet. Geen merk wat daar nog z'n vingers aan wil branden.
pi_183337941
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 01:46 schreef Gia het volgende:
Knecht is een werknemersfunctie.
Men had voornamelijk blanke knechten. Maar soms ook een zwarte.
Vroeger werd dat gewoon benoemd: de zwarte knecht.
Klopt, hier in het zuiden is het een minder omstreden aanduiding voor een werknemer dan in Holland. Hoewel de aanduiding ook wel langzaam verdwijnt. Alleen oudere mensen gebruiken hem nog.

En ook:
Hier op een schooltje in de buurt werd elke dag een leerling uitgekozen die de juf moest helpen en die werd dan knecht genoemd. Ik heb daar toen wel een opmerking over gemaakt btw. Schooltje is inmiddels weg en opgegaan in een grotere school. Ik denk dat de aanduiding niet meer wordt gebruikt tegenwoordig.
pi_183337950
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 08:28 schreef kaasplankje het volgende:
Ik snap die boosheid niet zo goed van de anti pieten. Zelfs als zwarte piet (rip) een slaaf was geweest is dat toch het verleden? We gaan het Anne Frank huis toch ook niet sluiten omdat het herinnerd aan de holocaust?
Vergelijking gaat mank natuurlijk. We hebben namelijk niet een oud zonnewendefeest voor kinderen waarbij mensen zich verkleden als Anne Frank en dan snoepgoed uitdelen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 08:58:59 #20
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_183337955
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 08:58 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Vergelijking gaat mank natuurlijk. We hebben namelijk niet een oud zonnewendefeest voor kinderen waarbij mensen zich verkleden als Anne Frank en dan snoepgoed uitdelen.
Dat was ook niet de vraag.
pi_183338012
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 22:56 schreef tralalala het volgende:
Sylvana tegen die dronken student. Dat mens is echt helemaal de weg kwijt. _O-
Maar eigenlijk is de conclusie na het kijken van de documentaire (ja, ik heb het aangedurfd) dat vooral de maníer waarop ze dingen zegt me kippevel bezorgt; meer dát dan de daadwerkelijke inhoud van haar teksten.

Ze heeft een bepaald soort hooghartig voorkomen dat het allemaal nog extra erg laat lijken.

Dat had ze 20 jaar geleden niet, toen ze nog clips aan elkaar lulde. Óf het viel niet zo op, omdat je je als TMF-vj niet openlijk met politiek bezig houdt.
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:12:14 #22
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338034
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:08 schreef Eightyone het volgende:

Maar eigenlijk is de conclusie na het kijken van de documentaire (ja, ik heb het aangedurfd) dat vooral de maníer waarop ze dingen zegt me kippevel bezorgt; meer dát dan de daadwerkelijke inhoud van haar teksten.

Ze heeft een bepaald soort hooghartig voorkomen dat het allemaal nog extra erg laat lijken.
Een donkere zelfverzekerde vrouw is voor veel mensen een put off. En zeker als ze stevig port in een ‘eeuwenlange’ traditie. Te bedreigend? Kent ze haar plek niet? Te uppity?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183338045
Ze heeft iets van die akelige schooljuf van vroeger waar je liever zo ver mogelijk bij uit de buurt wilde blijven.

M'n tv-gids opzeggen omdat er een keer een wat minder aangenaam hoofd voorop staat (zoals zo'n 140 mensen inmiddels schijnen te hebben gedaan - ik heb ook die gids) vind ik dan weer wat te kleinzerig.

http://www.mediacourant.n(...)gids-stijgt-tot-140/

[ Bericht 31% gewijzigd door Eightyone op 24-11-2018 09:30:29 ]
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:15:03 #24
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338055
Ze verkondigt geen populaire mening.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183338133
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:12 schreef Copycat het volgende:

[..]

Een donkere zelfverzekerde vrouw is voor veel mensen een put off. En zeker als ze stevig port in een ‘eeuwenlange’ traditie. Te bedreigend? Kent ze haar plek niet? Te uppity?
Blanke mannelijke D66'ers wordt onder soortgelijke omstandigheden ook hooghartigheid verweten, dus speculeren over koloniale reflexen lijkt me overbodig. Het is hier ook nog altijd de VS niet.
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:28:52 #26
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338148
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:26 schreef Iblardi het volgende:

Blanke mannelijke D66'ers wordt ook hooghartigheid verweten, dus speculeren over koloniale reflexen lijkt me overbodig. Het is hier ook nog altijd de VS niet.
Ik ben ervan overtuigd dat er een verband is. Jij niet. Dat mag. En nee, we leven inderdaad in Nederland.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:41:21 #27
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183338247
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:12 schreef Copycat het volgende:

[..]

Een donkere zelfverzekerde vrouw is voor veel mensen een put off. En zeker als ze stevig port in een ‘eeuwenlange’ traditie. Te bedreigend? Kent ze haar plek niet? Te uppity?
En daar is de klassieke denkfout weer.

Mensen ergeren zich mateloos aan haar.

Maar dat is natuurlijk puur en alleen omdat het een zelfverzekerde zwarte vrouw is...
O-)

Besef je wel hoe racistisch en seksistisch dát is?
herr doctor
  zaterdag 24 november 2018 @ 09:46:10 #28
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338294
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:41 schreef thedeedster het volgende:

En daar is de klassieke denkfout weer.

Mensen ergeren zich mateloos aan haar.

Maar dat is natuurlijk puur en alleen omdat het een zelfverzekerde zwarte vrouw is...
O-)

Besef je wel hoe racistisch en seksistisch dát is?
Ja, het benoemen is uiteraard het toppunt van racisme. De haat kwam toen Sylvana haar duidelijke mening over de zwartepietdiscussie niet gesugarcoated onder stoelen en banken stak.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183338444
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:46 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ja, het benoemen is uiteraard het toppunt van racisme. De haat kwam toen Sylvana haar duidelijke mening over de zwartepietdiscussie niet gesugarcoated onder stoelen en banken stak.
Zelf zegt ze dat de haat begon toen ze Simek aansprak over het woord zwartjes.
Mensen weten niet meer hoe denigrerend dat overkomt. Of ze willen het niet weten.
Voor veel mensen is het dat ze dan zegt: jij discrimineert. En dat wil men persé ontkennen.
Tot in het neurotische en sommigen tot in het racistische, al dan niet met verbaal geweld.
Zulke driftige ontkenningen is voer voor psychologen.
Schuldgevoel aan het wegdrukken ? Overdreven politiekcorrect willen zijn ?
pi_183338446
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:15 schreef Copycat het volgende:
Ze verkondigt geen populaire mening.
Haar mening wordt ook heel vaak uit context gerukt viel me vooral op in die docu.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:12:19 #31
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183338474
Die vrouw heeft de laatste jaren zo veel stront over haar heen gekregen dat ik alleen maar respect en bewondering voor haar kalmte en standvastigheid kan opbrengen; en dat ik iedereen die het nog steeds niet kan laten om te mopperen op “het fenomeen Sylvana” bij voorbaat een kansloze sukkel vind.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_183338490
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:07 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Zelf zegt ze dat de haat begon toen ze Simek aansprak over het woord zwartjes.
Mensen weten niet meer hoe denigrerend dat overkomt. Of ze willen het niet weten.
Voor veel mensen is het dat ze dan zegt: jij discrimineert. En dat wil men persé ontkennen.
Tot in het neurotische en sommigen tot in het racistische, al dan niet met verbaal geweld.
Zulke driftige ontkenningen is voer voor psychologen.
Schuldgevoel aan het wegdrukken ? Overdreven politiekcorrect willen zijn ?
Mensen willen graag dat als iemand het maar niet slecht bedoeld, het ook geen discriminatie/racisme kan zijn. Want dat is alleen mogelijk als je de mensen die je daarmee raakt ook geen warm hart toedraagt.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:14:37 #33
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183338500
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:12 schreef Ringo het volgende:
Die vrouw heeft de laatste jaren zo veel stront over haar heen gekregen dat ik alleen maar respect en bewondering voor haar kalmte en standvastigheid kan opbrengen; en dat ik iedereen die het nog steeds niet kan laten om te mopperen op “het fenomeen Sylvana” bij voorbaat een kansloze sukkel vind.
100% Mee eens.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183338520
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:12 schreef Ringo het volgende:
Die vrouw heeft de laatste jaren zo veel stront over haar heen gekregen dat ik alleen nog maar respect en bewondering voor haar kalmte en standvastigheid kan opbrengen; en dat ik iedereen die het nog steeds niet kan laten om te mopperen op “het fenomeen Sylvana” bij voorbaat een kansloze sukkel vind.
Ik weet niet of ze de beste politicus is, maar al die haat illustreert in mijn ogen bij nader inzien toch hoe het punt dat ze maakt wel degelijk heel relevant is.

'Ik ben geen racist, behalve als jij dingen zegt die niet in mijn straatje passen' is blijkbaar toch nog veel te veel aan de orde.
pi_183338523
Gekkies vinden gekkie niet zo gek. Aha.
Feyenoord kampioen 2018-2019
pi_183338613
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:12 schreef Copycat het volgende:

[..]

Een donkere zelfverzekerde vrouw is voor veel mensen een put off. En zeker als ze stevig port in een ‘eeuwenlange’ traditie. Te bedreigend? Kent ze haar plek niet? Te uppity?
Inmiddels ben ik wel SJW genoeg om toch te denken dat de mate waarin er in het publieke debat ruimte is voor een controversiële mening af hangt van factoren die er niet toe mogen zouden doen.

Over Sylvana wordt niet gezegd 'Ik ben ben het niet met haar eens, maar ze durft wel tegen de mainstream media in te gaan en tegen heilige huisjes te schoppen.'

Waar anderen met hun zogenaamde controverse veel meer lof oogsten, alleen al voor hun vermeende lef.
pi_183338642
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:12 schreef Ringo het volgende:
Die vrouw heeft de laatste jaren zo veel stront over haar heen gekregen dat ik alleen maar respect en bewondering voor haar kalmte en standvastigheid kan opbrengen; en dat ik iedereen die het nog steeds niet kan laten om te mopperen op “het fenomeen Sylvana” bij voorbaat een kansloze sukkel vind.
Mee eens.
Nu heb ik wel kritiek op Sylvana, mn hoe ze soms niet flexibel reageert. Maar dan weer kan ze open lachend en sympathiek overkomen. (zie de documentaire, haar clash met een D66'er)

Over sukkel gesproken.. Gisteren was er het proces tegen Vincent Teunissen.
Dit vond hij over Sylvana:
quote:
Tegenover medestanders verklaarde hij zogenaamde „linkse kopstukken” te willen „afknallen”. Hij noemde de namen van Volkert van der G., het Amsterdamse gemeenteraadslid Sylvana Simons en Christa Soeters, die net als Simons actievoert tegen Zwarte Piet. Vooral over Soeters liet Vincent zich in extreme bewoordingen uit. „Ik zou Christa Soeters eerst een beurt geven, vastbinden en er dan met twintig man overheen. Haar emotioneel kapot maken”, schreef Vincent in chatberichten aan een medestander. Als zij haar activisme dan nog niet zou afzweren, was er nog maar één optie: „Dan is er lood voor haar.”
NRC
pi_183338730
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:41 schreef thedeedster het volgende:

[..]

En daar is de klassieke denkfout weer.

Mensen ergeren zich mateloos aan haar.

Maar dat is natuurlijk puur en alleen omdat het een zelfverzekerde zwarte vrouw is...
O-)

Besef je wel hoe racistisch en seksistisch dát is?
Bovendien is ze juist totaal niet zelfverzekerd, anders zou ze niet overal zo'n drama van maken, dat is een dingetje van onzekere mensen, en in haar geval zelfs tegen het psychotische aan.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_183338753
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:34 schreef Hathor het volgende:

[..]

Bovendien is ze juist totaal niet zelfverzekerd, anders zou ze niet overal zo'n drama van maken, dat is een dingetje van onzekere mensen, en in haar geval zelfs tegen het psychotische aan.
Overal zo'n drama ? Dat is jouw kokervisie.
pi_183338813
Hoe zij door random tokkies op straat voor aap wordt uitgescholden, hoe er tokkies voor haar deur haar lastig te vallen in zwarte piet kleding, hoe de pers dagenlang voor haar deur staan voor een interviewtje.... Ik vind het op zich nog wel knap hoe stabiel ze blijft. Zij is zeker een sterke en intelligente vrouw. Maar ze reageert soms ook een beetje té gepikeerd, het zal haar beter doen als ze die opmerkingen en gedragingen van dombo's langs haar heen laat glijden. Maar ja, ze is ook maar gewoon een mens. En dus is het ook logisch dat ze zo reageert. Ze is geen robot en heeft ook gevoelens.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:49:24 #41
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183338933
Wat gezellig dat de gehele sylvana fanclub hier op volle sterkte aanwezig is :)

Ik vind mevrouw niets zeggend, omdat ze in mijn optiek geen autoriteit is om het over wat dan ook maar te hebben. Denk dat ze officieel te boek staat als laagopgeleid.

Daarbij lijken alle fijne fans hier te vergeten dat ze met de hakken over de sloot 1 miezerig zeteltje in de 020 bubbel heeft gewonnen.

Dus misschien dat de fans zich eens af kunnen vragen wie mevrouw dan wel vertegenwoordigd, maar bv ook hoeveel inwoners van nederland haar daadwerkelijk steunen?

Wat de fans zich van mij niet af hoeven te vragen, want die willen dat toch gewoon niet weten: haar identiteitspolitiek is gewoon een verdienmodel. Niks meer of niks minder.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183338981
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:07 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Zelf zegt ze dat de haat begon toen ze Simek aansprak over het woord zwartjes.
Mensen weten niet meer hoe denigrerend dat overkomt. Of ze willen het niet weten.
Voor veel mensen is het dat ze dan zegt: jij discrimineert. En dat wil men persé ontkennen.
Tot in het neurotische en sommigen tot in het racistische, al dan niet met verbaal geweld.
Zulke driftige ontkenningen is voer voor psychologen.
Schuldgevoel aan het wegdrukken ? Overdreven politiekcorrect willen zijn ?
Dat was ook het moment waarop ik dacht dat ze het niet meer begreep, maar mijn aanname was dat Simek opzettelijk een denigrerende term gebruikte omdat hij een portret van een arrogante westerling wilde neerzetten.

Het is overigens op geen enkele manier een rechtvaardiging voor de blinde haat die ze over zich heen krijgt. Dat is gewoon schandalig. Hetzelfde geldt voor de bizarre uitspraken richting Soeters hierboven.
pi_183339008
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:49 schreef ExTec het volgende:
Wat gezellig dat de gehele sylvana fanclub hier op volle sterkte aanwezig is :)

Ik vind mevrouw niets zeggend, omdat ze in mijn optiek geen autoriteit is om het over wat dan ook maar te hebben. Denk dat ze officieel te boek staat als laagopgeleid.

Daarbij lijken alle fijne fans hier te vergeten dat ze met de hakken over de sloot 1 miezerig zeteltje in de 020 bubbel heeft gewonnen.

Dus misschien dat de fans zich eens af kunnen vragen wie mevrouw dan wel vertegenwoordigd, maar bv ook hoeveel inwoners van nederland haar daadwerkelijk steunen?

Wat de fans zich van mij niet af hoeven te vragen, want die willen dat toch gewoon niet weten: haar identiteitspolitiek is gewoon een verdienmodel. Niks meer of niks minder.
Het is gewoon een gestoord wijf, en dat ze nog fans heeft hier op FOK! is best bijzonder te noemen.
Feyenoord kampioen 2018-2019
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:55:31 #44
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339011
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:07 schreef Bluesdude het volgende:

Overdreven politiekcorrect willen zijn ?
100% zuivere projectie.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 10:56:55 #45
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339025
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:55 schreef Scrummie2.0 het volgende:

[..]

Het is gewoon een gestoord wijf, en dat ze nog fans heeft hier op FOK! is best bijzonder te noemen.
Welnee.

Ze hebben in 020 ook internet hoor.

Maar denk dat we ons niet voor de gek moeten houden, in welke mate ze bij wie precies steun geniet.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:01:59 #46
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183339077
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:49 schreef ExTec het volgende:
Wat gezellig dat de gehele sylvana fanclub hier op volle sterkte aanwezig is :)

Ik vind mevrouw niets zeggend, omdat ze in mijn optiek geen autoriteit is om het over wat dan ook maar te hebben. Denk dat ze officieel te boek staat als laagopgeleid.

Daarbij lijken alle fijne fans hier te vergeten dat ze met de hakken over de sloot 1 miezerig zeteltje in de 020 bubbel heeft gewonnen.

Dus misschien dat de fans zich eens af kunnen vragen wie mevrouw dan wel vertegenwoordigd, maar bv ook hoeveel inwoners van nederland haar daadwerkelijk steunen?

Wat de fans zich van mij niet af hoeven te vragen, want die willen dat toch gewoon niet weten: haar identiteitspolitiek is gewoon een verdienmodel. Niks meer of niks minder.
Waarom zou ik het gedachtengoed van Sylvana Simons moeten verdedigen? :').

Ik vind dat gebash op haar persoonlijkheid vooral een hobby voor trieste sukkels.

Als jij de trieste sukkel wilt uithangen, be my guest. :W
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:06:18 #47
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339120
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:01 schreef Ringo het volgende:

[..]

Waarom zou ik het gedachtengoed van Sylvana Simons moeten verdedigen? :').

Ik vind dat gebash op haar persoonlijkheid vooral een hobby voor trieste sukkels.

Als jij de trieste sukkel wilt uithangen, be my guest. :W
Precies, want kritiek hebben op politici is natuurlijk prima, behalve kritiek op de politicus, mevrouw Simons.

Want dan ben je blijkbaar een trieste sukkel.

Maar ik waardeer het niet om daar voor uitgemaakt te worden, en zie derhalve geen andere optie dan dit even te rapporteren.

En dat laatste, omdat ik iets te veel meegemaakt heb dat ik op me lazer krijg als ik vervolgens jou uitmaak voor sukkel, met het advies van de modjes: als ze dat doen, gewoon melden.

Dus bij deze.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:07:41 #48
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183339133
Prettige dag, sneeuwvlok.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:08:10 #49
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339139
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:07 schreef Ringo het volgende:
Prettige dag, sneeuwvlok.
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:55 schreef ExTec het volgende:

[..]

100% zuivere projectie.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:08:51 #50
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183339145
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:17 schreef Chia het volgende:

[..]
Ik weet niet of ze de beste politicus is, maar al die haat illustreert in mijn ogen bij nader inzien toch hoe het punt dat ze maakt wel degelijk heel relevant is.
Volgens deze logica heeft Wilders dan helemaal gelijk.
herr doctor
pi_183339167
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:52 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat was ook het moment waarop ik dacht dat ze het niet meer begreep, maar mijn aanname was dat Simek opzettelijk een denigrerende term gebruikte omdat hij een portret van een arrogante westerling wilde neerzetten.
Ze stelde haar eerste vraag aan hem ook met een aanname erin. En het is DWDD, dus door op een ander punt over te gaan ondermijn je direct het oorspronkelijke onderwerp. Zeer onhandig aangepakt dus.
pi_183339171
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:07 schreef Ringo het volgende:
Prettige dag, sneeuwvlok.
EXtec vindt gescheld niet prettig. Behalve als Sylvana het doelwit is.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183339180
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:01 schreef Ringo het volgende:

[..]

Waarom zou ik het gedachtengoed van Sylvana Simons moeten verdedigen? :').

Ik vind dat gebash op haar persoonlijkheid vooral een hobby voor trieste sukkels.

Als jij de trieste sukkel wilt uithangen, be my guest. :W
Ik ben er als zogenaamde fan net pas achter dat ze überhaupt nog een zetel heeft.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:12:22 #54
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339187
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:08 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Volgens deze logica heeft Wilders dan helemaal gelijk.
Ja, net als deze:

quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 09:15 schreef Copycat het volgende:
Ze verkondigt geen populaire mening.
Denk dat we het er vrijwel allemaal over eens zijn dat Dhr. Wilders ook geen populaire mening verkondigt.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:13:03 #55
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339190
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:11 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

EXtec vindt gescheld niet prettig. Behalve als Sylvana het doelwit is.
Heb je nog wat te melden? :)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183339206
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:11 schreef Chia het volgende:

[..]

Ik ben er als zogenaamde fan net pas achter dat ze überhaupt nog een zetel heeft.
Blijkbaar is Sylvana niet hartgrondig haten al voldoende om tot haar fanclub te behoren.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183339210
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 10:52 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Dat was ook het moment waarop ik dacht dat ze het niet meer begreep, maar mijn aanname was dat Simek opzettelijk een denigrerende term gebruikte omdat hij een portret van een arrogante westerling wilde neerzetten.

Het is overigens op geen enkele manier een rechtvaardiging voor de blinde haat die ze over zich heen krijgt. Dat is gewoon schandalig. Hetzelfde geldt voor de bizarre uitspraken richting Soeters hierboven.
Het is ongebruikelijk om die term "zwartjes" te gebruiken natuurlijk, echter bij Simek spelen een aantal factoren een rol: 1) de man is een Tsjech van oorsprong, 2) de man is op zijn minst toch te zien als een extravagant persoon, die vaak dito uitspraken voor zijn rekening neemt, dus wellicht trachtte hij te provoceren, 3) de man is getrouwd met een Surinaamse, 4) de man was 67 toen hij die term noemde, 5) het lijkt op eenzelfde manier denigrerend als een term "boertje van buut'n" voor personen uit de provincie c.q. termen als "Tokkie", "nutteloze eters", "onrendabelen" etc. voor weer andere categorieën van personen.

Bij Sylvana Simons kun je spreken over een streven naar thymos c.q. iso-thymos (grofweg 'erkenning als gelijke'). Maar een spiegeling aan de geschiedenis van de VS speelt hierbij ook weer een rol m.i. Ik denk dat veel criticasters een punt hebben indien men haar erop wijst dat Nederland een andere manier van omgaan heeft tav het verschijnsel racisme dan men in de VS heeft. Vooral sinds de jaren 60 en 70 staat het onderwijs en de opvoeding in het teken van de iso-thymos die zij zelf ook nastreeft. In zo'n situatie kan een kleine onbedoelde regressie (het butlerpop racisme zeg maar even) natuurlijk des te zwaarder aankomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ryan3 op 24-11-2018 12:08:10 ]
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:15:18 #58
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339217
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:14 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Blijkbaar is Sylvana niet hartgrondig haten al voldoende om tot haar fanclub te behoren.
Waar blijkt dat dan uit?

Ik heb geen individuen aangewezen als zodanig.

Wie de schoen passe, trekke hem aan hé? :)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183339224
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:08 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Volgens deze logica heeft Wilders dan helemaal gelijk.
Ja als je het uit context rukt wel ja. :') Bedoel het uiteraard in het licht van haar punt over racisme en discriminatie.

Want in eerste instantie lijkt tegen racisme en discriminatie zijn een ontzettende open deur. Alle partijen zijn daar toch tegen? En in Nederland is het toch maar zo minimaal, dus waarom is daar een partij voor nodig?

Nou zo minimaal is het dus niet.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:17:03 #60
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183339235
Sylvana zeg gewoon wat iedereen denk, maar da mag ze nie zeggen van de hoge heren op GeenStijl!!!! Zitten haar alleen maar te demonsineren! Maar het gevaar van de altrechtsisering indammen HO maar.
pi_183339245
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:15 schreef ExTec het volgende:

[..]

Waar blijkt dat dan uit?

Ik heb geen individuen aangewezen als zodanig.

Wie de schoen passe, trekke hem aan hé? :)
Er wordt herhaaldelijk gerept over 'haar fans op FOK!' Wie zijn dat dan precies?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:19:08 #62
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339265
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:15 schreef Chia het volgende:

Bedoel het uiteraard in het licht van haar punt over racisme en discriminatie.
Sympathiek dat je wel eerlijk toegeeft dat er met 2 maten word gemeten.

Want eigenschappen zoals standvastigheid en controversialiteit: positief als het tegen vermeend racisme en discriminatie is gericht,

Natuurlijk negatief als Wilders het doet gericht tegen dat achterlijke gedachtegoed genaamd islam.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:20:29 #63
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339290
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:17 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Er wordt herhaaldelijk gerept over 'haar fans op FOK!' Wie zijn dat dan precies?
Dat is voor jou de vraag en voor mij de weet ;)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183339303
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:19 schreef ExTec het volgende:

[..]

Sympathiek dat je wel eerlijk toegeeft dat er met 2 maten word gemeten.

Want eigenschappen zoals standvastigheid en controversialiteit: positief als het tegen vermeend racisme en discriminatie is gericht,

Natuurlijk negatief als Wilders het doet gericht tegen dat achterlijke gedachtegoed genaamd islam.
Mijn hele punt is dat er met 2 maten wordt gemeten. Knap dat je dat door had!
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:22:27 #65
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339312
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:17 schreef speknek het volgende:
Sylvana zeg gewoon wat iedereen denk, maar da mag ze nie zeggen van de hoge heren op GeenStijl!!!!
Lekker boeiend wat hun vinden.

quote:
Zitten haar alleen maar te demonsineren! Maar het gevaar van de altrechtsisering indammen HO maar.
"altrechtsisering indammen"? :')

Werkelijk?
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:22:52 #66
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339315
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:21 schreef Chia het volgende:

[..]

Mijn hele punt is dat er met 2 maten wordt gemeten. Knap dat je dat door had!
QED, hé? ;)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183339325
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:14 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Blijkbaar is Sylvana niet hartgrondig haten al voldoende om tot haar fanclub te behoren.
Door o.a. haar lidmaatschap van Denk twijfel ik ook wel ernstig aan haar kwaliteiten als politica, maar met een zetel in de gemeenteraad maakt dat ook niet heel veel uit.
pi_183339329
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:22 schreef ExTec het volgende:

[..]

QED, hé? ;)
Ik ben niet zo thuis in vage NWS termen, ff Googlen hoor
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:25:13 #69
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339339
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:23 schreef Chia het volgende:

[..]

Door o.a. haar lidmaatschap van Denk twijfel ik ook wel ernstig aan haar kwaliteiten als politica,
Nee, maar dat mag niet hoor, dan ben je namelijk "een sukkel" (Niet mijn woorden hé?).
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:25:30 #70
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339342
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:24 schreef Chia het volgende:

[..]

Ik ben niet zo thuis in vage NWS termen, ff Googlen hoor
Het is latijn.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:26:10 #71
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183339349
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:22 schreef ExTec het volgende:

[..]

Lekker boeiend wat hun vinden.

[..]

"altrechtsisering indammen"? :')

Werkelijk?
🤔
pi_183339352
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:25 schreef ExTec het volgende:

[..]

Nee, maar dat mag niet hoor, dan ben je namelijk "een sukkel" (Niet mijn woorden hé?).
Waarom vind je het dan toch de moeite om zo'n ononderbouwde mening te herhalen?
pi_183339356
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:23 schreef Chia het volgende:

[..]

Door o.a. haar lidmaatschap van Denk twijfel ik ook wel ernstig aan haar kwaliteiten als politica, maar met een zetel in de gemeenteraad maakt dat ook niet heel veel uit.
Die hele Sylvana en haar politieke carrière interesseren mij geen ene reet. Vind het alleen belachelijk dat ze zo intens wordt gehaat.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183339367
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:25 schreef ExTec het volgende:

[..]

Het is latijn.
Thierry termen dan. Potato, potato.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:27:48 #75
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339375
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:26 schreef Chia het volgende:

[..]

Waarom vind je het dan toch de moeite om zo'n ononderbouwde mening te herhalen?
Omdat ik het boven alle kritiek verheffen van, nogal eigenaardig vind?
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:29:46 #76
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339393
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:26 schreef speknek het volgende:

[..]

🤔
Weinigen van ons hebben de illusie dat onze illustere buren een soort van morele politie agentjes zijn.

En de nogal jaren '90 politiek-correcte mentaliteit "MAAR DAN MOETEN ZE OOK ALT-RIGHT AANPAKKEN!!!!" is helemaal ultra bedroevend.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:30:15 #77
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_183339400
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:15 schreef Chia het volgende:

[..]

Ja als je het uit context rukt wel ja. :') Bedoel het uiteraard in het licht van haar punt over racisme en discriminatie.

Want in eerste instantie lijkt tegen racisme en discriminatie zijn een ontzettende open deur. Alle partijen zijn daar toch tegen? En in Nederland is het toch maar zo minimaal, dus waarom is daar een partij voor nodig?

Nou zo minimaal is het dus niet.
Een partij die bij de Tweede Kamer verkiezingen niet één zetel wist te behalen. Zó nodig is deze partij dus ook weer niet. :)
herr doctor
pi_183339404
quote:
5s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:27 schreef ExTec het volgende:

[..]

Omdat ik het boven alle kritiek verheffen van, nogal eigenaardig vind?
Mensen spelen op de man en laten de inhoud voor wat het is? Daar kijk ik niet meer van op hoor.

Het zou makkelijk achterwege kunnen blijven, maar het is net zoiets als school shootings in de VS.
pi_183339422
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:29 schreef ExTec het volgende:

[..]

Weinigen van ons hebben de illusie dat onze illustere buren een soort van morele politie agentjes zijn.

En de nogal jaren '90 politiek-correcte mentaliteit "MAAR DAN MOETEN ZE OOK ALT-RIGHT AANPAKKEN!!!!" is helemaal ultra bedroevend.
Zie jou het punt even missen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:33:01 #80
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339433
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:32 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Zie jou het punt even missen.
Zou zomaar kunnen. Niets menselijks is mij vreemd.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183339441
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:30 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Een partij die bij de Tweede Kamer verkiezingen niet één zetel wist te behalen. Zó nodig is deze partij dus ook weer niet. :)
Er zijn wel meer one issue partijen die het niet halen. Dat betekent dus gelijk dat hun punt niet belangrijk kan zijn of onderbelicht is?

Privacy dus ook maar laten voor wat het is, gewoon lekker overlaten aan de overheid. :~
pi_183339458
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:29 schreef ExTec het volgende:

[..]

Weinigen van ons hebben de illusie dat onze illustere buren een soort van morele politie agentjes zijn.

En de nogal jaren '90 politiek-correcte mentaliteit "MAAR DAN MOETEN ZE OOK ALT-RIGHT AANPAKKEN!!!!" is helemaal ultra bedroevend.
Wat een verschil als mensen de autocorrectie uit hebben staan, hè? Dan staat er ineens een heel andere persoon!
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:35:27 #83
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339469
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:34 schreef Chia het volgende:

Dat betekent dus gelijk dat hun punt niet belangrijk is?
Enige wat het laat zien is hoeveel steun die standpunten genieten onder de gehele bevolking.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:38:43 #84
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183339514
quote:
12s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:34 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Wat een verschil als mensen de autocorrectie uit hebben staan, hè? Dan staat er ineens een heel andere persoon!
Autocorrectie is een biet.
pi_183339572
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:35 schreef ExTec het volgende:

[..]

Enige wat het laat zien is hoeveel steun die standpunten genieten onder de gehele bevolking.
Waarom quote je telkens zo selectief?

Was het privacyvoorbeeld te illustrerend dat stemgedrag niet altijd representatief is voor welke punten 'men' belangrijk vindt?

En daarnaast, ook zaken die in de ogen van het volk niet relevant of belangrijk zijn, kunnen dat wel degelijk zijn natuurlijk. Niet alles is even zichtbaar of er is bijvoorbeeld specialistische kennis voor nodig om ze te kunnen waarnemen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:43:45 #86
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183339586
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis als je mensen die respect kunnen opbrengen voor Sylvana als fans betitelt.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:46:12 #87
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183339616
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:43 schreef Copycat het volgende:
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis als je mensen die respect kunnen opbrengen voor Sylvana als fans betitelt.
Pas op hoor, straks word je gerapporteerd.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:47:47 #88
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183339638
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 06:04 schreef Lunatiek het volgende:
Het maakt niemand meer iets uit waar Piet vandaan kwam.
Naast dat niemand echt weet waar Piet vandaan komt, is het dan ook niet echt relevant.

In deze discussie is het niet meer dan een afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te leiden van de bijzonder naargeestige egocentrische karaktertrek dat je een miniem beetje schmink belangrijker vind dan inclusiviteit in een kinderfeest.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:48:15 #89
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339641
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:42 schreef Chia het volgende:

[..]

Waarom quote je telkens zo selectief?
Ik reageerde op wat ik waarnam als de kern?

quote:
Was het privacyvoorbeeld te illustrerend dat stemgedrag niet altijd representatief is voor welke punten 'men' belangrijk vindt?
Dat zou een correct vergelijk zijn, als we dmv een referendum ons oordeel hadden mogen geven over die privacy wetgeving.

Maar dat mochten we niet, dat valt gewoon onder het kopje: lang geleden voor de 2de Kamer gestemd en als negatieve bonus dat soort rotzooi erbij kado krijgen.

Of dat we misschien een 1 issue partij hebben die over privacy gaat (de piraten partij? Komen in de buurt denk ik?).

quote:
En daarnaast, ook zaken die in de ogen van het volk niet relevant of belangrijk zijn, kunnen dat wel degelijk zijn natuurlijk. Niet alles is even zichtbaar.
Vanzelfsprekend.

Maar je moet natuurlijk wel een metric hanteren.

Anders nemen we een enkeltje naar natte-vinger land, waar de individuele natte vinger wel bepaald wat relevant en/of belangrijk is.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 11:49:10 #90
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183339657
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:46 schreef Ringo het volgende:

[..]

Pas op hoor, straks word je gerapporteerd.
joh dat rapporteren hoef je helemaal niet zo bang voor te zijn hoor, als je gewoon netjes meepost dan gebeurt daar verder niets mee
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:49:34 #91
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339663
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:43 schreef Copycat het volgende:
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis
Die is best creatief ;)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183339711
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:08 schreef thedeedster het volgende:

[..]

Volgens deze logica heeft Wilders dan helemaal gelijk.
Waarom liet je dit weg uit de quote? :') dat was namelijk het hele punt.

Wilders vindt voor zover ik weet niet dat dit teveel aan de orde is.
quote:
'Ik ben geen racist, behalve als jij dingen zegt die niet in mijn straatje passen' is blijkbaar toch nog veel te veel aan de orde.
Dat er veel onderhuids racisme, of in ieder geval het denken in superieure en inferieure groepen mensen, is maakt Wilders inderdaad slim gebruik van. Maar hoe heeft hij, volgens de logica dat er racistische haat los komt en dat dat illustreert dat er meer racisme is dan je zou denken, ergens gelijk in?
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:54:58 #93
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183339736
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:46 schreef Ringo het volgende:

Pas op hoor, straks word je gerapporteerd.
Yep. En dan ben ik weer aan het trollen. Dagbannetje hier.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:55:14 #94
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339739
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:43 schreef Copycat het volgende:
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis als je mensen die respect kunnen opbrengen voor Sylvana als fans betitelt.
Ow, en vraagje:

Ben je ook een kapot botswagentje op de kneuzenkermis als je reflexmatig iedereen die kritiek heeft op de politicus Mevr. Simons uitmaakt voor sukkels, kneuzen, en een kapot botswagentje op een kneuzenkermis? :)

Want dat kunnen we hier allemaal zien gebeuren, hé? :)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:55:58 #95
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183339756
Ik denk dat je de betekenis van reflexen eventjes moet opzoeken.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:56:53 #96
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339773
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:55 schreef Copycat het volgende:
Ik denk dat je de betekenis van reflexen eventjes moet opzoeken.
Maar behalve een laser focus op een bepaald woord, wat er al dan niet thuishoort,

Heb je inhoudelijk dus geen antwoord? :)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 11:57:27 #97
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183339782
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:56 schreef ExTec het volgende:

Maar behalve een laser focus op een bepaald woord, wat er al dan niet thuishoort,

Heb je inhoudelijk dus geen antwoord? :)
Ik ben het inhoudelijk niet eens met je ‘analyse’.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183339803
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:48 schreef ExTec het volgende:

[..]

Of dat we misschien een 1 issue partij hebben die over privacy gaat (de piraten partij? Komen in de buurt denk ik?).
Ja die, en waarschijnlijk nog wel meer, maar die hebben dan geen mediapersoonlijkheid weten te strikken.

Daaruit concluderen dat privacy niet leeft en dus niet relevant is, is eigenlijk wel heel eng kort door de bocht.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:00:19 #99
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339837
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:57 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ik ben het inhoudelijk niet eens met je ‘analyse’.
Dat hoefde je echt niet te antwoorden hoor.

Dat stond al heel lang vast.

Maar waar we naar zoeken is het "waarom"?
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183339839
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:55 schreef ExTec het volgende:

[..]

Ow, en vraagje:

Ben je ook een kapot botswagentje op de kneuzenkermis als je reflexmatig iedereen die kritiek heeft op de politicus Mevr. Simons uitmaakt voor sukkels, kneuzen, en een kapot botswagentje op een kneuzenkermis? :)

Want dat kunnen we hier allemaal zien gebeuren, hé? :)
Volgens mij was dat naar aanleiding van je fan-stempel.

Dat is een vorm van gestook en van de inhoud afdwalen.
pi_183339861
quote:
17s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:43 schreef Copycat het volgende:
Je bent ook wel het kapotte botswagentje op de kneuzenkermis als je mensen die respect kunnen opbrengen voor Sylvana als fans betitelt.
:D
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:03:30 #102
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339886
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:58 schreef Chia het volgende:

[..]

Ja die, en waarschijnlijk nog wel meer, maar die hebben dan geen mediapersoonlijkheid weten te strikken.
Waarom quote je zo selectief? :')

(Dat is een grapje hé, ik snap prima waarom je dat doet).

quote:
Daaruit concluderen dat privacy niet leeft en dus niet relevant is, is eigenlijk wel heel eng kort door de bocht.
Wederom: je zal toch iets moeten nemen om het proberen te meten?

Denk dat we meer richting: geven mensen daar prio aan? - gaan.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:07:24 #103
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183339926
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:00 schreef Chia het volgende:

[..]

Volgens mij was dat naar aanleiding van je fan-stempel.
Nee, dat is een leuke poging van Copycat om het te doen voorkomen als.

Maar het ging hier om, hé?:

quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:01 schreef Ringo het volgende:

[..]

Waarom zou ik het gedachtengoed van Sylvana Simons moeten verdedigen? :').

Ik vind dat gebash op haar persoonlijkheid vooral een hobby voor trieste sukkels.

Als jij de trieste sukkel wilt uithangen, be my guest. :W
Blijkbaar is opmerken dat er aan haar politieke kwaliteiten wellicht wat schort, vanzelfsprekend, per definitie "gebash op haar persoonlijkheid".

En reuze fijn voor jou en Copycat dat we net even doen alsof het ergens anders over ging, maar dat is dus gewoon niet zo.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:15:05 #104
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340039
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:49 schreef sp3c het volgende:

[..]

joh dat rapporteren hoef je helemaal niet zo bang voor te zijn hoor, als je gewoon netjes meepost dan gebeurt daar verder niets mee
Dus mensen voor sukkel uitmaken is "netjes"?

Denk vraag het even ;)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:15:36 #105
167383 Molurus
the talking snake
pi_183340048
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:07 schreef ExTec het volgende:
Blijkbaar is opmerken dat er aan haar politieke kwaliteiten wellicht wat schort, vanzelfsprekend, per definitie "gebash op haar persoonlijkheid".
De vraag is denk ik vooral: waarom vindt men Simons nou zo interessant?

We kunnen hier net zo goed gaan roepen dat Patricia Paay een domme bimbo is - wat zomaar waar zou kunnen zijn - maar waarom zouden we dat doen?

Het komt over als 'lekker makkelijk schieten, want in discussie gaan met iemand die net ff wat meer hersencellen heeft is net ff te lastig'. Het is *dat* wat men een hobby voor trieste kneuzen noemt. Terecht, wat mij betreft. Simons is niet zo heel relevant voor deze discussie.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:18:24 #106
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340085
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:15 schreef Molurus het volgende:

Het komt over als 'lekker makkelijk schieten, want in discussie gaan met iemand die net ff wat meer hersencellen heeft is net ff te lastig'. Het is *dat* wat men een hobby voor trieste kneuzen noemt.
Dat is vrij apart, want A) kun jij niet in mensen hun hoofd kijken, jij kunt gissen naar mensen hun beweegredenen, maar zeker weten doe je het niet,

B) kunnen we ook dit geweldige "argument" 180 graden omdraaien met het lijdend voorwerp Dhr. Wilders.

Dus iedereen die zich tegen Dhr Wilders uitspreekt is een trieste kneus?

Vast niet.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183340094
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:07 schreef ExTec het volgende:

[..]

Nee, dat is een leuke poging van Copycat om het te doen voorkomen als.

Maar het ging hier om, hé?:

[..]

Blijkbaar is opmerken dat er aan haar politieke kwaliteiten wellicht wat schort, vanzelfsprekend, per definitie "gebash op haar persoonlijkheid".

En reuze fijn voor jou en Copycat dat we net even doen alsof het ergens anders over ging, maar dat is dus gewoon niet zo.
Jij bent een trouw volger van de Amsterdamse politiek die wekelijks de optredens van Sylvana in de gemeenteraad tegen het licht houden?

Of vind je haar gewoon een grafwijf omdat ze veel heisa maakt over Zwarte Piet?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183340095
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:03 schreef ExTec het volgende:

[..]

Waarom quote je zo selectief? :')

(Dat is een grapje hé, ik snap prima waarom je dat doet).

[..]

Wederom: je zal toch iets moeten nemen om het proberen te meten?

Denk dat we meer richting: geven mensen daar prio aan? - gaan.
Laat ik het dan maar bij mezelf houden. De houding 'Ik ben geen racist, behalve als jij dingen zegt die niet in mijn straatje passen', vind ik toch wel een punt van aandacht. Dat druist namelijk behoorlijk tegen de grondwet in.

Dat er gewoon heel veel gekkies zijn die losgaan op alles (incl. doodsbedreigingen) wat ze niet aan staat is in mijn ogen niet echt een goed voorbeeld van die houding. Die grijpen gewoon alles aan en bij Wilders is dat dan zijn kapsel oid.

Wel een voorbeeld: wat is zout op alle slakken leggen? Sylvana wordt daar vaak van beschuldigd. En die term wordt vaak gebruikt voor punten die een dominante meerderheid niet relevant vindt. En dat mag, we mogen het gewoon lekker met elkaar oneens zijn. Alleen het downplayen, niet erkennen dat iets voor een ander wel relevant kan zijn en eigenlijk gewoon vinden dat je op moet rotten met je gezeik is wel kwalijk. Dat is de tirannie van de meerderheid. En die is blijkbaar toch best sterk.

Ik wil dat trouwens niet simplificeren tot de meerderheid dat aanrekenen of iets dergelijks. Alleen erkennen dat daar sprake van is en dat dat een wig drijft in hoe we met elkaar samenleven vind ik wel erg belangrijk. Ook juist om weer open in discussie te gaan.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:19:45 #109
167383 Molurus
the talking snake
pi_183340108
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:18 schreef ExTec het volgende:

[..]

Dat is vrij apart, want A) kun jij niet in mensen hun hoofd kijken, jij kunt gissen naar mensen hun beweegredenen, maar zeker weten doe je het niet,
Daarom begon mijn post met een vraag, die je weglaat in je quote.

Ik stel voor dat je *toch* probeert die vraag te beantwoorden.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:18 schreef ExTec het volgende:

B) kunnen we ook dit geweldige "argument" 180 graden omdraaien met het lijdend voorwerp Dhr. Wilders.

Dus iedereen die zich tegen Dhr Wilders uitspreekt is een trieste kneus? Vast niet.
Wilders zit met 20 zetels in de kamer. Da's best een relevant verschil. (En al had je een punt dan is dat nog steeds een treurige tu quoque.)
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:23:49 #110
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340152
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:18 schreef Chia het volgende:

[..]

Laat ik het dan maar bij mezelf houden. De houding 'Ik ben geen racist, behalve als jij dingen zegt die niet in mijn straatje passen', vind ik toch wel een punt van aandacht. Dat druist namelijk behoorlijk tegen de grondwet in.

Dat er gewoon heel veel gekkies zijn die losgaan op alles (incl. doodsbedreigingen) wat ze niet aan staat is niet de enige oorzaak.
Om je een plezier te doen quote ik je even, grosso modo ben ik het met bovenstaande wel eens ;)

quote:
Alleen het downplayen, niet erkennen dat iets voor een ander wel relevant kan zijn en eigenlijk gewoon vinden dat je op moet rotten met je gezeik is wel kwalijk. Dat is de tirannie van de meerderheid. En die is blijkbaar toch best sterk.
Ik kan daar persoonlijk niet zo veel mee? Ik neem blind aan dat voor Mevr. Simons de materie die ze bezigt voor haar wel relevant is. Ik neem aan dat ze het er anders niet over zou hebben.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:26:52 #111
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340178
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:19 schreef Molurus het volgende:

[..]

Daarom begon mijn post met een vraag, die je weglaat in je quote.

Ik stel voor dat je *toch* probeert die vraag te beantwoorden.
Zal kijken wat ik kan doen.

quote:
Wilders zit met 20 zetels in de kamer. Da's best een relevant verschil. (En al had je een punt dan is dat nog steeds een treurige tu quoque.)
Maar volgens mij hadden we het erover dat:

quote:
Het komt over als 'lekker makkelijk schieten,
Waarop ik opmerk dat het dan op Dhr. Wilders net zo gemakkelijk schieten is,

En jij vervolgens dan erbij sleept dat hij "wel 20 zetels heeft".

Wat is de relevantie van het aantal zetels op het al dan niet doel zijn van "lekker makkelijk schieten"?
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:35:02 #112
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340280
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:18 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Jij bent een trouw volger van de Amsterdamse politiek die wekelijks de optredens van Sylvana in de gemeenteraad tegen het licht houden?

Of vind je haar gewoon een grafwijf omdat ze veel heisa maakt over Zwarte Piet?
Dat is onder de noemer dat als ik maar nauwgezet ga volgens wat ze allemaal niet doet, ik haar vast een "reuze goede politica ga vinden" ofzo?

Nee, helaas. Zo werkt het niet, politiek is sales. Je ideeën, en de poppetjes die het willen realiseren, verkopen.

Case in point: Fijne meneer Jetten van D66 z'n bijnaam is ondertussen Robot.

En het zal vast wel dat ook hij "een reuze goed politicus is". Uh huh.

Maar dat beeld heeft hij en zijn partij blijkbaar niet goed kunnen verkopen.

En het staat je volledig vrij om wereldvreemd, niet gehinderd door feedback van de buitenwereld aan je eigen ideeën/politici vast houden.

Heel erg verbolgen zijn dat "mensen maar niet willen zien wat die personen echt zijn, bla bla bla".

"Waarom willen al die domme mensen het maar niet begrijpen?"

Daar heeft de PvdA ook erg goede ervaring mee.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:36:55 #113
167383 Molurus
the talking snake
pi_183340296
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:26 schreef ExTec het volgende:

[..]

Zal kijken wat ik kan doen.

[..]

Maar volgens mij hadden we het erover dat:

[..]

Waarop ik opmerk dat het dan op Dhr. Wilders net zo gemakkelijk schieten is,

En jij vervolgens dan erbij sleept dat hij "wel 20 zetels heeft".

Wat is de relevantie van het aantal zetels op het al dan niet doel zijn van "lekker makkelijk schieten"?
Omdat er in Nederland al gauw 10 miljoen mensen rondlopen op wiens mening makkelijk kan worden geschoten. Moeten we die allemaal gaan bespreken hier? Dat lijkt me niet.

In het geval van Wilders is er een reden waarom zijn mening toch interessant is. Bij Simons ontgaat het me waarom we haar mening interessant zouden moeten vinden.

Maar goed, ik ben benieuwd waar je mee komt, tegen de tijd dat je daarover hebt nagedacht.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_183340401
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:23 schreef ExTec het volgende:

[..]

Om je een plezier te doen quote ik je even, grosso modo ben ik het met bovenstaande wel eens ;)

[..]

Ik kan daar persoonlijk niet zo veel mee? Ik neem blind aan dat voor Mevr. Simons de materie die ze bezigt voor haar wel relevant is. Ik neem aan dat ze het er anders niet over zou hebben.
Sylvanas mening wordt vaak afgedaan als gezeik en op alle slakken zout leggen. In mijn ogen illustreert dat hoe minderheden op een bepaalde manier worden onderdrukt door de meerderheid. Want:

Je kan het met haar oneens zijn of geen mening hebben. Dan kan er op verschillende manieren gereageerd worden:
A: ik snap niet waarom dit voor haar een ding is en ik herken niet wat ze zegt. Doordat mijn ervaring zo erg verschilt voelt het voor mij alsof ze het groter maakt dan het is.
B: Sylvana stelt zich aan met haar gejank over discriminatie in Nederland. Waarschijnlijk vindt ze zelfs blanke vla nog racistisch. Laat haar alsjeblieft een keer haar bek houden.
C: niet reageren, er zijn al zoveel meningen, wat maakt haar mening nu zo interessant?

Ik ben een policor, dus ik neigde altijd naar A, lekker correct jwz. En nog veel vaker naar C, want het boeit me gewoon niet.

Alleen dat die erkenning van haar mening toch zo vaak een brug te ver blijkt te zijn en dat het gewoon geaccepteerd is om haar de mond te willen snoeren, is toch heel raar eigenlijk?

Punten die zij aankaart over dat de samenleving niet gelijk is voor iedereen, begin ik dan toch wel een beetje te herkennen en minder overdreven te vinden door de mate waarin reactie B aanwezig is.
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:49:07 #115
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340434
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:36 schreef Molurus het volgende:

[..]

Omdat er in Nederland al gauw 10 miljoen mensen rondlopen op wiens mening makkelijk kan worden geschoten. Moeten we die allemaal gaan bespreken hier? Dat lijkt me niet.
:? Slechte ideeën mogen wat mij betreft altijd op geschoten worden.

Dat jij blijkbaar? - van mening bent dat de hoeveelheid mensen die de mening delen, een factor is mbt of we het er over dienen te hebben,

Daar kan ik persoonlijk niet zo veel mee.

quote:
Bij Simons ontgaat het me waarom we haar mening interessant zouden moeten vinden.
Ja, en sommige mensen vinden kantklossen helemaal geweldig. Ik niet. Ik ben meer 'into' diep zee dammen.

Interesses verschillen nu eenmaal tussen mensen.

quote:
Maar goed, ik ben benieuwd waar je mee komt, tegen de tijd dat je daarover hebt nagedacht.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183340488
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:35 schreef ExTec het volgende:

[..]

Dat is onder de noemer dat als ik maar nauwgezet ga volgens wat ze allemaal niet doet, ik haar vast een "reuze goede politica ga vinden" ofzo?

Nee, helaas. Zo werkt het niet, politiek is sales. Je ideeën, en de poppetjes die het willen realiseren, verkopen.

Case in point: Fijne meneer Jetten van D66 z'n bijnaam is ondertussen Robot.

En het zal vast wel dat ook hij "een reuze goed politicus is". Uh huh.

Maar dat beeld heeft hij en zijn partij blijkbaar niet goed kunnen verkopen.

En het staat je volledig vrij om wereldvreemd, niet gehinderd door feedback van de buitenwereld aan je eigen ideeën/politici vast houden.

Heel erg verbolgen zijn dat "mensen maar niet willen zien wat die personen echt zijn, bla bla bla".

"Waarom willen al die domme mensen het maar niet begrijpen?"

Daar heeft de PvdA ook erg goede ervaring mee.
Je hebt dus geen idee wat ze uitspookt in de Amsterdamse gemeenteraad of hoe zij zich daar manifesteert?

Kortom, je hekelt haar uitlatingen en hebt gewoon een grafhekel aan haar persoon. Om deze houding een schijn van inhoudelijkheid te geven sleep je haar politieke achtergrond erbij.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zaterdag 24 november 2018 @ 12:56:14 #117
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340510
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:46 schreef Chia het volgende:

[..]

Sylvanas mening wordt vaak afgedaan als gezeik en op alle slakken zout leggen.
Het ligt in de lijn der verwachting dat individuen die het niet eens zijn met haar standpunten, deze standpunten diskwalificeren.

Maar je wil me toch niet gaan vertellen dat dit alleen haar overkomt?

quote:
Alleen dat die erkenning van haar mening toch zo vaak een brug te ver blijkt te zijn en dat het gewoon geaccepteerd is om haar de mond te willen snoeren, is toch heel raar eigenlijk?
Da's hetzelfde.

Zolang Mevr. Simons niet fysiek de mond gesnoerd word, overdrijf je astronomisch.

Ik denk dat het handig is, als je het publieke debat niet door een FOK!-prisma bekijkt.

De mate waarin jij je eigen categorie B opwaardeerd tot "Louter dat zijn haar tegenstanders!" is aan jezelf, niemand anders.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 13:00:15 #118
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340559
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:54 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Je hebt dus geen idee wat ze uitspookt in de Amsterdamse gemeenteraad of hoe zij zich daar manifesteert?
Nope.

Maar ik zei toch: extreem verongelijkt roepen dat "mensen het maar niet willen zien!", dat heeft de PvdA ook zo goed gedaan ;)

quote:
Kortom, je hekelt haar uitlatingen en hebt gewoon een grafhekel aan haar persoon. Om deze houding een schijn van inhoudelijkheid te geven sleep je haar politieke achtergrond erbij.
Maar zijn die uitlatingen en haar politieke achtergrond, niet 1 pot nat?

Doet ze haar uitlatingen, niet juist vanuit haar politieke agenda?

Voor de rest ken ik haar niet als persoon.

Ja, heel vroeger als VJ, uit de tijd dat muziek kanalen op TV nog muziek draaide.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 13:02:18 #119
3542 Gia
User under construction
pi_183340591
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:46 schreef Chia het volgende:

Alleen dat die erkenning van haar mening toch zo vaak een brug te ver blijkt te zijn en dat het gewoon geaccepteerd is om haar de mond te willen snoeren, is toch heel raar eigenlijk?

Punten die zij aankaart over dat de samenleving niet gelijk is voor iedereen, begin ik dan toch wel een beetje te herkennen en minder overdreven te vinden door de mate waarin reactie B aanwezig is.
De reden van het gebash is simpelweg het feit dat ze geen 'nee' accepteren.

Het is geen mening die ze verkondigen, zelfs geen vraag.
Ze eisen dat zp verdwijnt.

Moet elk verzoek van een minderheid klakkeloos ingewilligd worden?

De discussie is 'netjes' begonnen, jaren geleden. Zij voelden zich niet fijn omdat zp hun herinnert aan de slavernij.

Daarop is in geuren en kleuren uitgelegd dat zp geen slaaf is en het zwart slaat op schoorsteenzwart (ik ben 55, toen ik klein was was dat al zo)

Toen begon het gedram, gedreig en demonstreren onder de ogen van onschuldige kinderen.
Tja, dan kun je tegenacties verwachten.
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 13:03:08 #120
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183340601
quote:
5s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:15 schreef ExTec het volgende:

[..]

Dus mensen voor sukkel uitmaken is "netjes"?

Denk vraag het even ;)
dat staat er niet
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_183340608
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:00 schreef ExTec het volgende:

Maar zijn die uitlatingen en haar politieke achtergrond, niet 1 pot nat?

Doet ze haar uitlatingen, niet juist vanuit haar politieke agenda?
Nee. Haar strijd tegen Zwarte Piet was al lang en breed begonnen op het moment dat ze besloot de politiek in te gaan.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183340612
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:56 schreef ExTec het volgende:

[..]

Het ligt in de lijn der verwachting dat individuen die het niet eens zijn met haar standpunten, deze standpunten diskwalificeren.
:') Ja op Feesboek misschien, maar verder is diskwalificatie toch een behoorlijke stap hoor.

quote:
Maar je wil me toch niet gaan vertellen dat dit alleen haar overkomt?
Dat zeg ik helemaal niet.

quote:
Da's hetzelfde.

Zolang Mevr. Simons niet fysiek de mond gesnoerd word, overdrijf je astronomisch.
Ehh wtf? -O- pas als dit zich uit in een kogel vangen mag je niet spreken van de mond snoeren? :')

Ik had het puur over de uitdrukking 'op alle slakken zout leggen' en op die manier iemands mening te downplayen en dus (figuurlijk!!) de mond snoeren.

quote:
Ik denk dat het handig is, als je het publieke debat niet door een FOK!-prisma bekijkt.
Oh had eigenlijk gewoon VI in mijn achterhoofd hoor. Het FOK prisma zijn mi vooral die debieltjes die op alles losgaan en die ik al buiten beschouwing had gelaten.

quote:
De mate waarin jij je eigen categorie B opwaardeerd tot "Louter dat zijn haar tegenstanders!" is aan jezelf, niemand anders.
Tegenstanders? :? Het met iemand oneens zijn maakt iemand geen tegenstander hoor, dat zijn jouw worden.
pi_183340662
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:02 schreef Gia het volgende:

[..]

De reden van het gebash is simpelweg het feit dat ze geen 'nee' accepteren.
Ik had het puur over Sylvana hoor, geen idee waar je die ze vandaan haalt. En verder had ik het ook niet over haar mening over zwarte Piet.

Inderdaad een beetje offtopic hier, maar in het 164 deel lijkt me dat geen probleem.
  zaterdag 24 november 2018 @ 13:15:05 #124
3542 Gia
User under construction
pi_183340738
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:07 schreef Chia het volgende:

Ik had het puur over Sylvana hoor, geen idee waar je die ze vandaan haalt. En verder had ik het ook niet over haar mening over zwarte Piet.

Inderdaad een beetje offtopic hier, maar in het 164 deel lijkt me dat geen probleem.
Het is vooral door haar standpunten over zp, en het feit dat zij en haar medestrijders geen 'nee' accepteren op de vraag of zp niet weg kan, dat veel mensen haar niet meer serieus nemen.

Begrijpelijk.
pi_183340854
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:15 schreef Gia het volgende:

[..]

Het is vooral door haar standpunten over zp, en het feit dat zij en haar medestrijders geen 'nee' accepteren op de vraag of zp niet weg kan, dat veel mensen haar niet meer serieus nemen.

Begrijpelijk.
Heel logisch om iemand verantwoordelijk te houden voor gekkies met een vergelijkbaar standpunt inderdaad. Ik snap dat er een waas voor je ogen trekt en dat het onderscheid niet meer helder is, maar het is geen excuus.

En wtf is er met dat 'nee' moeten accepteren? :? Dat hoeft helemaal niet, iedereen mag hier vasthouden en opkomen voor zijn/haar eigen mening en niemand hoeft een nee te accepteren en van een mening af te stappen. :{

Nou ja, zo lang die niet in strijd is met de grondwet en niet oproept tot geweld enz enz.
  zaterdag 24 november 2018 @ 13:24:50 #126
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340867
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:03 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Nee. Haar strijd tegen Zwarte Piet was al lang en breed begonnen op het moment dat ze besloot de politiek in te gaan.
:D

Bijna grappig.

Een politicus doet politieke uitspraken, maar volgens koos heeft het "niets met politiek te maken".
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183340911
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:47 schreef speknek het volgende:

[..]

Naast dat niemand echt weet waar Piet vandaan komt, is het dan ook niet echt relevant.

In deze discussie is het niet meer dan een afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te leiden van de bijzonder naargeestige egocentrische karaktertrek dat je een miniem beetje schmink belangrijker vind dan inclusiviteit in een kinderfeest.
In Nederland is het men het gewoon zat dat ze bij alles voor racist uitgemaakt worden. Op een gegeven moment is men het geklaag zat en gaat de Nederlander daar tegenin. Dat zag je ook weer bij het geklaag over het 'racistische' butlerbord.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De vrouw die bij zo'n bord ging lopen klagen dat het een racistische karikatuur is, kreeg in plaats van bijval massaal kritiek op haar klacht. Inmiddels is ze haar baan, zetel en lidmaatschap van de SP kwijt. De eigenaresse van de horecatent, die al jaren de zwarte butlerpop voor haar winkel had, heeft juist alleen maar steun en extra klanten erbij gekregen omdat ze besloot de butlerpop gewoon te laten staan.

quote:
Daan van Linschoten: „We hebben meer dan duizend reacties gehad. De tent zit de hele dag hartstikke vol en we krijgen cadeautjes.” Opmerkelijk: Van Linschoten kreeg ook reacties van SP’ers. „Althans, mensen die zeiden dat ze van de SP waren in andere delen van Nederland, die ook vertelden dat ze Rebekka Timmer kenden en haar meer dan zat waren. Ik weet niet in hoeverre dat invloed heeft gehad op haar vertrek bij de SP. Maar ze heeft zich niet populair gemaakt en eigenlijk het tegendeel bereikt van wat ze wilde.”
En datzelfde gebeurd nu met winkels waar KOZP over aan het klagen is omdat ze gebruik maken van zwarte pieten om hun winkel te verfraaien: in plaats van steun voor die klachten krijgen de winkels juist extra klanten omdat ze niet toegeven aan de klachten van KOZP.

De Nederlandse houding zorgt ervoor dat als je blijft klagen met debiele argumenten als dandy coons, blackfaces, minstrels of andere zaken die voorkomen in de Amerikaanse geschiedenis, maar die niets te maken hebben met onze geschiedenis, dat je geklaag dan op een gegeven moment een averechts effect zal hebben.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 24 november 2018 @ 13:29:25 #128
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183340948
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:03 schreef Chia het volgende:

[..]

:') Ja op Feesboek misschien, maar verder is diskwalificatie toch een behoorlijke stap hoor.
Je kunt verwachten dat dit overal gebeurt waar mensen zich in zekere mate anoniem wanen. Niks bijzonders.

quote:
Dat zeg ik helemaal niet.
Klopt. Maar wat is dan je punt?

Dat als je controversiële standpunten hebt, niet iedereen op een beschaafde manier op die argumenten wil in gaan?

Volgende wat je me gaat vertellen is dat de Paus katholiek is. En beren in het bos schijten. En dat Philips lampen maakt.

quote:
Ehh wtf? -O- pas als dit zich uit in een kogel vangen mag je niet spreken van de mond snoeren? :')
Eh, ja, in dat opzicht helaas wel?

Of wil je graag een internet politie, die je aan gaat pakken "als je op een onbeleefde manier
discussieert ?"
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183340967
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:27 schreef voetbalmanager2 het volgende:

In Nederland is het men het gewoon zat dat ze bij alles voor racist uitgemaakt worden.
"bij alles voor racist uitgemaakt " --->> wie dat denkt is een dramaqueen.
Als mensen stoppen met deze fantasieën, dan is er minder haat. Is toch leuker ?
pi_183340980
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:24 schreef ExTec het volgende:

[..]

:D

Bijna grappig.

Een politicus doet politieke uitspraken, maar volgens koos heeft het "niets met politiek te maken".
Ze voert al jaren campagne tegen Zwarte Piet. Worden haar uitspraken met terugwerkende kracht politiek als ze later besluit de politiek in te gaan?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_183341016
Allemachtig: ik heb net de documentaire over Sylvana Simons bekeken en ik heb meerdere keren moeten pauzeren omdat ik me stoorde. Wat een ongelooflijke arrogante verongelijkte vrouw is zij zeg. Mevrouw weet alles beter en zij heeft altijd gelijk. Bij de minste kritiek staat ze te schreeuwen en de manier waarop zij omgaat met een aangeschoten student is te zot voor woorden.
  zaterdag 24 november 2018 @ 13:34:31 #132
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183341018
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:32 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Ze voert al jaren campagne tegen Zwarte Piet. Worden haar uitspraken met terugwerkende kracht politiek als ze later besluit de politiek in te gaan?
Dat zal best.

Maar die uitspraken, komen voort uit haar wereldbeeld. Net zoals haar politieke ideeën uit haar wereldbeeld voortkomen.

Maar dan gaat koos met een mooi stukje hersengymnastiek ons uitleggen "dat haar ZP standpunt NIET politiek is, want toen ze daar mee begon, zat ze nog niet in de politiek, ziet u!".

:')
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183341087
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:29 schreef ExTec het volgende:

[..]

Je kunt verwachten dat dit overal gebeurt waar mensen zich in zekere mate anoniem wanen. Niks bijzonders.
Maar daar had ik het dus niet over, pfff.

quote:
Klopt. Maar wat is dan je punt?

Dat als je controversiële standpunten hebt, niet iedereen op een beschaafde manier op die argumenten wil in gaan?
Laat maar dan. Ik kan nu even niet beter verwoorden, maar in mijn ogen zijn er heel duidelijk verschillen.

quote:
Eh, ja, in dat opzicht helaas wel?

Of wil je graag een internet politie, die je aan gaat pakken "als je op een onbeleefde manier
discussieert ?"
De uitdrukking 'de mond snoeren' mag je van jou dus alleen maar gebruiken in letterlijke zin :') wist niet dat je van de taalpolitie was

Je had figuurlijk niet weg moeten laten hè ;) dat was behoorlijk essentieel
pi_183341135
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:31 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

"bij alles voor racist uitgemaakt " --->> wie dat denkt is een dramaqueen.
Houd eens op met deze fantasieën, die een haat opwekken.
Dandy coons, blackfaces, minstrels, indianen, butlerpoppen, voc-kruiden, cultural appropriation en nog een hele lijst van zaken die al voorbij zijn gekomen. Echt van alles kan racistisch zijn zonder dat je het zelfs ook maar weet. En vervolgens wordt je daar publiekelijk voor aan de schandpaal genageld of erger.

In Nederland zijn we echt wel redelijk en bewust racistische uitlatingen kan je gewoon benoemen en daar zijn we ook kritisch over.

Allerlei doodgewone zaken zo proberen te framen dat de eigenaar daarvan een racist is, dat zijn we nu een beetje zat geworden. En een van de redenen is nu net wat jij benoemt: ze zorgen voor polarisatie en wekken eerder haat op dan dat ze iets oplossen.

De hele pietendiscussie zorgt er bijvoorbeeld juist voor dat mensen weer naar huidskleur gaan kijken in Nederland. Er is veel meer haat en nijd onderling die er voorheen juist niet was. En werkelijk niemand die zwarte pieten leuk vind/vond had daar vroeger racistische motieven voor. Dankzij de pietendiscussie is dat juist nu aan het opkomen. Tot aan hooligans die ineens de grootste fans zijn van zwarte piet.

Zo jammer deze nieuwe wending.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 24 november 2018 @ 13:43:06 #135
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183341138
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:27 schreef voetbalmanager2 het volgende:
In Nederland is het men het gewoon zat dat ze bij alles voor racist uitgemaakt worden. Op een gegeven moment is men het geklaag zat en gaat de Nederlander daar tegenin. Dat zag je ook weer bij het geklaag over het 'racistische' butlerbord.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De vrouw die bij zo'n bord ging lopen klagen dat het een racistische karikatuur is, kreeg in plaats van bijval massaal kritiek op haar klacht. Inmiddels is ze haar baan, zetel en lidmaatschap van de SP kwijt. De eigenaresse van de horecatent, die al jaren de zwarte butlerpop voor haar winkel had, heeft juist alleen maar steun en extra klanten erbij gekregen omdat ze besloot de butlerpop gewoon te laten staan.

[..]

En datzelfde gebeurd nu met winkels waar KOZP over aan het klagen is omdat ze gebruik maken van zwarte pieten om hun winkel te verfraaien: in plaats van steun voor die klachten krijgen de winkels juist extra klanten omdat ze niet toegeven aan de klachten van KOZP.

De Nederlandse houding zorgt ervoor dat als je blijft klagen met debiele argumenten als dandy coons, blackfaces, minstrels of andere zaken die voorkomen in de Amerikaanse geschiedenis, maar die niets te maken hebben met onze geschiedenis, dat je geklaag dan op een gegeven moment een averechts effect zal hebben.
:')

Zoals ik al zei, naargeestig en egocentrisch.

70% van de surinamers en antillianen vinden zwarte piet racistisch, en jouw reactie is om harder in te graven. Je wordt niet eens (aanvankelijk) voor racist uitgemaakt, maar je hebt zoveel moeite met empathie en inclusiviteit dat je alles om jezelf laat draaien. Een duidelijkere blijk van je karakter is er niet.
pi_183341162
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Dandy coons, blackfaces, minstrels, indianen, butlerpoppen, voc-kruiden, cultural appropriation en nog een hele lijst van zaken die al voorbij zijn gekomen. Echt van alles kan racistisch zijn zonder dat je het zelfs ook maar weet. En vervolgens wordt je daar publiekelijk voor aan de schandpaal genageld of erger.

Houd eens op met deze fantasieën, die een haat opwekken.
  zaterdag 24 november 2018 @ 13:44:46 #137
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183341163
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:39 schreef Chia het volgende:

Laat maar dan. Ik kan nu even niet beter verwoorden, maar in mijn ogen zijn er heel duidelijk verschillen.
Ik zie ze dus niet?

quote:
De uitdrukking 'de mond snoeren' mag je van jou dus alleen maar gebruiken in letterlijke zin :') wist niet dat je van de taalpolitie was
Nou, ik weet anders niet, maar als jij op een onbeleefde, onbehouwen manier beledigingen en al dan niet inhoudelijk commentaar naar je hoofd krijgen hetzelfde vind als "de mond snoeren", dan krijg ik haast de neiging xa1pt te quoten.

In een vrij debat kun je wachten tot er iemand zwaar stelling neemt tegen jou standpunten, en het is zomaar mogelijk dat dat er bikkelhard aan toe gaat.

En kun je daar niet tegen, moet je je verre houden van het debat.

Het VS gezegde luid immers "If you can't stand the heat, stay out of the kitchen" en de Nederlandse editie "Politiek is niet voor bange mensen".
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183341170
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De hele pietendiscussie zorgt er bijvoorbeeld juist voor dat mensen weer naar huidskleur gaan kijken in Nederland. Er is veel meer haat en nijd onderling die er voorheen juist niet was. En werkelijk niemand die zwarte pieten leuk vind/vond had daar vroeger racistische motieven voor. Dankzij de pietendiscussie is dat juist nu aan het opkomen. Tot aan hooligans die ineens de grootste fans zijn van zwarte piet.
Het was wellicht niet zo zichtbaar, maar mensen keken altijd al zo naar huidskleur. Ze gebruiken nu KOZP alleen als legitimatie voor hun racisme. Maar het zat er altijd al in.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_183341185
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:44 schreef ExTec het volgende:

[..]

Ik zie ze dus niet?

[..]

Nou, ik weet anders niet, maar als jij op een onbeleefde, onbehouwen manier beledigingen en al dan niet inhoudelijk commentaar naar je hoofd krijgen hetzelfde vind als "de mond snoeren", dan krijg ik haast de neiging xa1pt te quoten.

In een vrij debat kun je wachten tot er iemand zwaar stelling neemt tegen jou standpunten, en het is zomaar mogelijk dat dat er bikkelhard aan toe gaat.

En kun je daar niet tegen, moet je je verre houden van het debat.

Het VS gezegde luid immers "If you can't stand the heat, stay out of the kitchen" en de Nederlandse editie "Politiek is niet voor bange mensen".
Zwaar stelling nemen is wat anders dan iemand allerlei ziektes toewensen en met krachttermen of beledigingen smijten.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_183341206
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:44 schreef ExTec het volgende:

[..]

Ik zie ze dus niet?
Dat weet ik niet. En ik zou het dan eerst concreet moeten kunnen verwoorden om niet opnieuw in een semantische discussie te verzanden zoals hieronder :')

quote:
Nou, ik weet anders niet, maar als jij op een onbeleefde, onbehouwen manier beledigingen en al dan niet inhoudelijk commentaar naar je hoofd krijgen hetzelfde vind als "de mond snoeren", dan krijg ik haast de neiging xa1pt te quoten.

In een vrij debat kun je wachten tot er iemand zwaar stelling neemt tegen jou standpunten, en het is zomaar mogelijk dat dat er bikkelhard aan toe gaat.

En kun je daar niet tegen, moet je je verre houden van het debat.

Het VS gezegde luid immers "If you can't stand the heat, stay out of the kitchen" en de Nederlandse editie "Politiek is niet voor bange mensen".
Ik heb al meerdere malen gezegd dat ik er niet meer mee bedoelde dan het niet erkennen van een mening en die downplayen als gezeik en op alle slakken zout leggen.

Sorry dat ik daar een verwarrende uitdrukking voor heb gebruikt, jezus.
pi_183341225
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:34 schreef ExTec het volgende:

[..]

Dat zal best.

Maar die uitspraken, komen voort uit haar wereldbeeld. Net zoals haar politieke ideeën uit haar wereldbeeld voortkomen.

Maar dan gaat koos met een mooi stukje hersengymnastiek ons uitleggen "dat haar ZP standpunt NIET politiek is, want toen ze daar mee begon, zat ze nog niet in de politiek, ziet u!".

:')
Je mist het punt.

Je veinst inhoudelijkheid door Sylvana aan te vallen op haar politieke achtergrond.

'Ik vind Sylvana een slecht politicus' klinkt immers interessanter dan 'ik vind Sylvana een kutwijf, want Zwarte Piet'.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  zaterdag 24 november 2018 @ 14:08:24 #142
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183341455
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:51 schreef KoosVogels het volgende:

Je mist het punt.

Je veinst inhoudelijkheid door Sylvana aan te vallen op haar politieke achtergrond.

'Ik vind Sylvana een slecht politicus' klinkt immers interessanter dan 'ik vind Sylvana een kutwijf, want Zwarte Piet'.
Ik vind het vooral lafhartig ontkennen van iets wat zo blatant van alle commentaar op haar afdruipt.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183341463
haha die TT is leuk.
  zaterdag 24 november 2018 @ 14:08:47 #144
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183341466
Zwarte Piet is geen racisme, die surinamers en antillianen weten niet waar ze het over hebben, mijn intentie is maatgevend.

40927903_271093710177872_2051776703640787680_n.jpg
pi_183341491
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:08 schreef speknek het volgende:
Zwarte Piet is geen racisme, die surinamers en antillianen weten niet waar ze het over hebben, mijn intentie is maatgevend.

[ afbeelding ]
Je hebt er wel moeite mee om een punt te maken he?
pi_183341519
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:08 schreef speknek het volgende:
Zwarte Piet is geen racisme, die surinamers en antillianen weten niet waar ze het over hebben, mijn intentie is maatgevend.

[ afbeelding ]
De meeste Surinamers vinden zwarte piet niet racistisch. Ze genieten juist van zwarte piet of ze ergeren aan de ergste voor- en tegenstanders. Of beide.

Jouw bewering dat 70% zwarte piet racistisch vinden is ongefundeerd en lachwekkend. Ik denk wel dat 70% van hen zich ergert aan de toon van de 'discussie' en de gevolgen die dat hebben voor hun.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183341561
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:08 schreef speknek het volgende:
Zwarte Piet is geen racisme, die surinamers en antillianen weten niet waar ze het over hebben, mijn intentie is maatgevend.

[ afbeelding ]
Op Curaçao, waar 85 procent van de bevolking zwart is, bestaat geen Zwarte Pietendiscussie en zijn de Zwarte Pieten zwarter dan ooit tevoren. Het zijn beroepsjankers uit Amsterdam die ervoor kiezen racisme te zien in Zwarte Piet.
  zaterdag 24 november 2018 @ 14:20:44 #148
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_183341632
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:08 schreef speknek het volgende:
Zwarte Piet is geen racisme, die surinamers en antillianen weten niet waar ze het over hebben, mijn intentie is maatgevend.

[ afbeelding ]
Blanken zijn roofdieren en mensen met een kleurtje zijn prooi?

Ja? We zijn er weer, mensen.
It's muffin time.
  zaterdag 24 november 2018 @ 14:20:50 #149
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183341635
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:12 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

De meeste Surinamers vinden zwarte piet niet racistisch. Ze genieten juist van zwarte piet of ze ergeren aan de ergste voor- en tegenstanders. Of beide.

Jouw bewering dat 70% zwarte piet racistisch vinden is ongefundeerd en lachwekkend. Ik denk wel dat 70% van hen zich ergert aan de toon van de 'discussie' en de gevolgen die dat hebben voor hun.
Je hebt gelijk het is 73%.

https://www.google.nl/amp(...)t-racistisch-vinden/
pi_183341667
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:12 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

De meeste Surinamers vinden zwarte piet niet racistisch. Ze genieten juist van zwarte piet of ze ergeren aan de ergste voor- en tegenstanders. Of beide.

Jouw bewering dat 70% zwarte piet racistisch vinden is ongefundeerd en lachwekkend. Ik denk wel dat 70% van hen zich ergert aan de toon van de 'discussie' en de gevolgen die dat hebben voor hun.
Zelfs als je bewering waar zou zijn, wat dan nog?
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 14:23:06 #151
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183341668
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:15 schreef Opnaarutrecht het volgende:

[..]

Op Curaçao, waar 85 procent van de bevolking zwart is, bestaat geen Zwarte Pietendiscussie en zijn de Zwarte Pieten zwarter dan ooit tevoren. Het zijn beroepsjankers uit Amsterdam die ervoor kiezen racisme te zien in Zwarte Piet.
Negers zeggen zelf "nigger", dus nigger is niet racistisch!

Hoe groot is het feest überhaupt in Curaçao?

In Suriname is Sinterklaas afgeschaft omdat het racistisch is.
https://www.ad.nl/buitenl(...)racistisch~ac04d5c9/
  zaterdag 24 november 2018 @ 14:23:49 #152
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_183341681
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:23 schreef speknek het volgende:

[..]

Negers zeggen zelf "nigger", dus nigger is niet racistisch!
In zichzelf niet. Het hangt dus van de intentie af. Mooi hoe dat werkt, hea.
It's muffin time.
  zaterdag 24 november 2018 @ 14:25:01 #153
167383 Molurus
the talking snake
pi_183341698
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:23 schreef SpecialK het volgende:

[..]

In zichzelf niet. Het hangt dus van de intentie af. Mooi hoe dat werkt, hea.
Je zegt af en toe best wel domme dingen, maar geen zorgen: da's niet vervelend bedoeld.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_183341760
quote:
Er zijn een hele hoop onderzoeken met verschillende cijfers over hoe men zwarte piet ervaart. Het 1-vandaag onderzoek onder minder dan 1000 mensen is onzinnig en zeker niet maatgevend.

In mijn ervaring vinden Surinamers en Antilianen zwarte piet prima.

Als je, zoals je aangaf, je nog harder in gaat graven vanwege mijn mening (terwijl mijn post ging over hoe Nederlanders in zijn algemeen reageerde op de ergste klagers) , dan raad ik je aan dat alleen op een anoniem forum als FOK! te doen. Onder je eigen naam terwijl je traceerbaar bent, kan namelijk leiden dat je minder aantrekkelijk bent voor je huidige werkgever/ toekomstige werkgevers.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183341767
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:23 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Zelfs als je bewering waar zou zijn, wat dan nog?
Geen idee. Ik reageer op een bewering van een andere user.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 14:30:56 #156
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_183341784
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:23 schreef speknek het volgende:

[..]

Negers zeggen zelf "nigger", dus nigger is niet racistisch!

Hoe groot is het feest überhaupt in Curaçao?

In Suriname is Sinterklaas afgeschaft omdat het racistisch is.
https://www.ad.nl/buitenl(...)racistisch~ac04d5c9/
volgens mij is het allang weer terug

was een dingetje van Bouterse als ik me goed herinner
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_183341864
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:23 schreef speknek het volgende:

[..]

Negers zeggen zelf "nigger", dus nigger is niet racistisch!

Hoe groot is het feest überhaupt in Curaçao?

In Suriname is Sinterklaas afgeschaft omdat het racistisch is.
https://www.ad.nl/buitenl(...)racistisch~ac04d5c9/
Het woord nigger is inherent racistisch. Zwarte Piet niet. Hier beelden van de intocht dit jaar op Curacao . En het sinterklaasfeest is helemaal niet afgeschaft in Suriname. Het voorstel in 2011 heeft het niet gehaald.
pi_183341882
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:29 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Er zijn een hele hoop onderzoeken met verschillende cijfers over hoe men zwarte piet ervaart. Het 1-vandaag onderzoek onder minder dan 1000 mensen is onzinnig en zeker niet maatgevend.

In mijn ervaring vinden Surinamers en Antilianen zwarte piet prima.

Als je, zoals je aangaf, je nog harder in gaat graven vanwege mijn mening (terwijl mijn post ging over hoe Nederlanders in zijn algemeen reageerde op de ergste klagers) , dan raad ik je aan dat alleen op een anoniem forum als FOK! te doen. Onder je eigen naam terwijl je traceerbaar bent, kan namelijk leiden dat je minder aantrekkelijk bent voor je huidige werkgever/ toekomstige werkgevers.
Tuurlijk, die gaan je pohi na op FOK!. Zou ik me alleen zorgen over maken als je geweld en racisme openlijk toejuicht.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 14:39:02 #159
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183341901
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:23 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Zelfs als je bewering waar zou zijn, wat dan nog?
Er was nooit een probleem tot wat beroepszeikers en zeurpieten zich ermee gingen bemoeien.

Wat hij probeert aan te geven is dat eckte Surinamers #ALTIJDREADY zijn.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_183342050
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 08:28 schreef kaasplankje het volgende:
Ik snap die boosheid niet zo goed van de anti pieten. Zelfs als zwarte piet (rip) een slaaf was geweest is dat toch het verleden? We gaan het Anne Frank huis toch ook niet sluiten omdat het herinnerd aan de holocaust?
Zwarte Piet verheerlijkt het slavernijverleden natuurlijk wel een beetje - met de vrolijke negertjes die blij en gelukkig zijn om de witte man te dienen en nooit slaag krijgen als ze hem tegenspreken.
Het Anne Frank huis doet daarentegen niet alsof het achterhuis een gezellig vakantieverblijf was.

Je kan het wel vergelijken met het Amerikaanse Thanksgiving - waarin net wordt gedaan alsof kolonisten en indianen het heel gezellig hadden ipv dat de ene groep de andere grotendeels uitroeide en de rest in reservaten stopte.
pi_183342096
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:46 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Zwarte Piet verheerlijkt het slavernijverleden natuurlijk wel een beetje - met de vrolijke negertjes die blij en gelukkig zijn om de witte man te dienen en nooit slaag krijgen als ze hem tegenspreken.
Als ze slaag zouden krijgen is het racisme. Krijgen ze geen slaag, dan is het het verheerlijken van het slavernijverleden.

Op die manier doen we het nooit goed, en kunnen we het discours het beste laten bepalen door Kick Out Zwarte Piet of de Grauwe Eeuw.

quote:
Het Anne Frank huis doet daarentegen niet alsof het achterhuis een gezellig vakantieverblijf was.

Je kan het wel vergelijken met het Amerikaanse Thanksgiving - waarin net wordt gedaan alsof kolonisten en indianen het heel gezellig hadden ipv dat de ene groep de andere grotendeels uitroeide en de rest in reservaten stopte.
En weer zo'n onzinnige Amerikaanse vergelijking.
  zaterdag 24 november 2018 @ 14:52:33 #162
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183342108
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:46 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Zwarte Piet verheerlijkt het slavernijverleden natuurlijk wel een beetje.
Voor mij niet. Het gaat om de tegenwoordige intentie. Er is niemand die denkt "Hee Sinterklaas is weer in het land, laten wel al die kutnegers lekker beledigen". Daarbij gaan er genoeg gekleurde medelanders naar de intochten.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_183342191
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:50 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Als ze slaag zouden krijgen is het racisme. Krijgen ze geen slaag, dan is het het verheerlijken van het slavernijverleden.
Gewoon de opperpiet aan een ketting meevoeren - en sinterklaas zich af en toe laten terugtrekken met een klein pietje (Catholics gonna Catholic). Misschien de roe ook weer invoeren en ze elkaar laten slaan.

Veel beter feest.
pi_183342263
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:39 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Er was nooit een probleem tot wat beroepszeikers en zeurpieten zich ermee gingen bemoeien.

Wat hij probeert aan te geven is dat eckte Surinamers #ALTIJDREADY zijn.
Dat is niet waar, er is altijd al kritiek op Zwarte Piet geweest.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 15:16:32 #165
167383 Molurus
the talking snake
pi_183342445
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:52 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Voor mij niet. Het gaat om de tegenwoordige intentie. Er is niemand die denkt "Hee Sinterklaas is weer in het land, laten wel al die kutnegers lekker beledigen". Daarbij gaan er genoeg gekleurde medelanders naar de intochten.
Waarom zou dit alleen over intentie (moeten) gaan? Wat de exacte intentie is kun je uberhaupt niet vaststellen.
Philosophy: questions that may never be answered.
Religion: answers that must never be questioned.
pi_183342476


[ Bericht 100% gewijzigd door luxerobots op 24-11-2018 15:18:42 ]
  zaterdag 24 november 2018 @ 15:32:55 #167
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183342657
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 15:16 schreef Molurus het volgende:

[..]

Waarom zou dit alleen over intentie (moeten) gaan? Wat de exacte intentie is kun je uberhaupt niet vaststellen.
De intentie is iets leuks organiseren voor kinderen, hierbij is de intentie vastgesteld.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zaterdag 24 november 2018 @ 15:33:20 #168
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183342665
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 15:04 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dat is niet waar, er is altijd al kritiek op Zwarte Piet geweest.
Ok man.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zaterdag 24 november 2018 @ 15:35:55 #169
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183342701
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 15:32 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

De intentie is iets leuks organiseren voor kinderen, hierbij is de intentie vastgesteld.
Juist, en leuk betekent dat niemand zich gediscrimineerd hoeft te voelen.
pi_183342732
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 15:35 schreef speknek het volgende:

Juist, en leuk betekent dat niemand zich gediscrimineerd hoeft te voelen.
Niemand? Er is er altijd wel 1 die wat te zeiken heeft.
  zaterdag 24 november 2018 @ 15:40:05 #171
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183342792
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 15:35 schreef speknek het volgende:

[..]

Juist, en leuk betekent dat niemand zich gediscrimineerd hoeft te voelen.
Hoeft ook niet, is niet discriminerend bedoeld. Dat weet iedere sukkel.

Roodharigen kunnen zich gediscrimineerd voelen door vuurtorens. Niet mijn probleem.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zaterdag 24 november 2018 @ 15:42:31 #172
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_183342847
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 15:35 schreef speknek het volgende:

[..]

Juist, en leuk betekent dat niemand zich gediscrimineerd hoeft te voelen.
Hoeveel mensen zijn dat dan nu?
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zaterdag 24 november 2018 @ 15:49:20 #173
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183342945
quote:
5s.gif Op zaterdag 24 november 2018 15:42 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Hoeveel mensen zijn dat dan nu?
73% van de surinamers en antillianen, o.a.
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:08:04 #174
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183343218
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 11:47 schreef speknek het volgende:

de bijzonder naargeestige egocentrische karaktertrek dat je een miniem beetje schmink belangrijker vind dan inclusiviteit in een kinderfeest.
Het was inclusief, nu niet meer. Omdat mensen aanstoot nemen aan schmink, wat ze abusievelijk als imitatie van een huidskleur.zien, en niet willen toegeven dat ze fout zaten met hun onderbuikgevoel van racisme, omdat ze dan miljarden denken mis te lopen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:10:45 #175
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183343256
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 12:15 schreef Molurus het volgende:

[..]

De vraag is denk ik vooral: waarom vindt men Simons nou zo interessant?
(...). Terecht, wat mij betreft. Simons is niet zo heel relevant voor deze discussie.
Als ze niks over Zwarte Piet heeft gezegd, hoort het commentaar op die uitzending niet in deze discussie thuis, inderdaad.
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:13:43 #176
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183343306
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:47 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Zwaar stelling nemen is wat anders dan iemand allerlei ziektes toewensen en met krachttermen of beledigingen smijten.
En ook daarvoor is het antwoord: gebeurt aan alle kanten.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:16:02 #177
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183343341
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:51 schreef KoosVogels het volgende:

'Ik vind Sylvana een slecht politicus' klinkt immers interessanter dan 'ik vind Sylvana een kutwijf, want Zwarte Piet'.
Potato potato.

Waarom kan je haar geen slecht politicus vinden, juist vanwege haar ZP standpunt?
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:18:57 #178
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183343372
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 14:08 schreef Copycat het volgende:

[..]

Ik vind het vooral lafhartig ontkennen van iets wat zo blatant van alle commentaar op haar afdruipt.
Jij verwart lafhartig ontkennen met niet op de bandwagen springen over hoe zie-lug ze wel niet is.

Maar ik was er denk ik vrij duidelijk over, dat het iedereen die een controversieel standpunt inneemt in het publieke debat, dat kan overkomen en soms ook overkomt.

Iedereen = inclusief haar hé?
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:25:09 #179
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_183343445
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 15:49 schreef speknek het volgende:

[..]

73% van de surinamers en antillianen, o.a.
Bron zou leuk zijn.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_183343680
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:13 schreef ExTec het volgende:

[..]

En ook daarvoor is het antwoord: gebeurt aan alle kanten.
Vast, maar dat was niet waar het over ging.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:41:03 #182
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183343685
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:08 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Het was inclusief, nu niet meer. Omdat mensen aanstoot nemen aan schmink, wat ze abusievelijk als imitatie van een huidskleur.zien, en niet willen toegeven dat ze fout zaten met hun onderbuikgevoel van racisme, omdat ze dan miljarden denken mis te lopen.
Abusievelijk :')

Plaat loopt vast.

En ook nog wat racistische complottheorien erbij, nice.
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:41:53 #183
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183343699
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:40 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Vast, maar dat was niet waar het over ging.
Ik reageerde alleen op wat jij zei ;)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:42:39 #184
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_183343711
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:39 schreef AchJa het volgende:

[..]

Komt uit dit onderzoek. Waar iets van 750 1e en 2e generatie Antillianen en Surinamers aan meegedaan hebben.
Ah, lekker representatief.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zaterdag 24 november 2018 @ 16:49:34 #185
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183343815
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:42 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Ah, lekker representatief.
Nogal overkill inderdaad. Gegeven zo'n 455.000 surinamers en antillianen, heb je voor een CI van 95% ongeveer 384 respondenten nodig. Met 750 respondenten zit je aan een CI van 99+%.
pi_183343978
Volgens die link is het 62%, niet 73%.
pi_183344015
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:41 schreef ExTec het volgende:

[..]

Ik reageerde alleen op wat jij zei ;)
Je zei dat je in het politieke dan wel maatschappelijke debat kunt verwachten dat mensen zwaar stelling nemen. Dat is wat anders dan de behandeling die Sylvana krijgt. Jij lijkt dat weg te zetten als zijnde 'dat hoort er nu eenmaal bij'.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:14:50 #188
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183344096
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:01 schreef RobbieRonald het volgende:
Volgens die link is het 62%, niet 73%.
73% vind het racistisch, 62% heeft een persoonlijke ervaring (zelf of iemand nabij) waarbij zwarte piet racistisch jegens hen is gebruikt.

Maar al was het maar 10% natuurlijk. Het gaat erom dat inclusiviteit een van de belangrijkste waardes is die we kinderen bij moeten brengen (niet voor niets waren de scholen de eerste die ZP in de ban deden), en "geen probleem voor mij want ik ben blank lulz" een kutinstelling is die niet bij een kinderfeest hoort, waarbij ik hoop dat die persoon geen jonge kinderen heeft.
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:16:19 #189
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183344114
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:06 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je zei dat je in het politieke dan wel maatschappelijke debat kunt verwachten dat mensen zwaar stelling nemen. Dat is wat anders dan de behandeling die Sylvana krijgt. Jij lijkt dat weg te zetten als zijnde 'dat hoort er nu eenmaal bij'.
Klopt.

Heb ik daar ongelijk in, dan? :)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:21:24 #190
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183344200
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:39 schreef AchJa het volgende:

[..]

Komt uit dit onderzoek. Waar iets van 750 1e en 2e generatie Antillianen en Surinamers aan meegedaan hebben.
750 nog wel?

Man man man.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:23:43 #191
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183344229
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:06 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je zei dat je in het politieke dan wel maatschappelijke debat kunt verwachten dat mensen zwaar stelling nemen. Dat is wat anders dan de behandeling die Sylvana krijgt. Jij lijkt dat weg te zetten als zijnde 'dat hoort er nu eenmaal bij'.
Als zijnde :')
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:27:27 #192
3542 Gia
User under construction
pi_183344289
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:49 schreef Chia het volgende:
Ik heb al meerdere malen gezegd dat ik er niet meer mee bedoelde dan het niet erkennen van een mening en die downplayen als gezeik en op alle slakken zout leggen.
We erkennen haar mening wel, maar we gaan er niet in mee, omdat wij, het gros van Nederland, een andere mening hebben. Waarvoor wij ook erkenning willen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:28:59 #193
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183344323
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:21 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

750 nog wel?

Man man man.
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:49 schreef speknek het volgende:

[..]

Nogal overkill inderdaad. Gegeven zo'n 455.000 surinamers en antillianen, heb je voor een CI van 95% ongeveer 384 respondenten nodig. Met 750 respondenten zit je aan een CI van 99+%.
pi_183344345
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:16 schreef ExTec het volgende:

[..]

Klopt.

Heb ik daar ongelijk in, dan? :)
In dat het gewoon zwaar stelling nemen is? Nee. In dat het erbij hoort? Nee. Er is niemand die zoveel stront over zich heen krijgt. Behalve Sylvana dan.
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
pi_183344370
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:49 schreef speknek het volgende:

[..]

Nogal overkill inderdaad. Gegeven zo'n 455.000 surinamers en antillianen, heb je voor een CI van 95% ongeveer 384 respondenten nodig. Met 750 respondenten zit je aan een CI van 99+%.
Klopt, is ruim representatief, voor mensen die dit niet geloven zijn er tegenwoordig mooie tooltjes beschikbaar waarmee je een representatieve steekproef kan berekenen, met de gewenste mate van nauwkeurigheid. Vroeger kreeg je dit bij wiskunde1 in het laatste jaar vlak voor het CSE. :P.
Overigens neem ik aan dat men tegenwoordig wel iets meer aandacht geeft aan kansberekening en statistiek op het VO al.
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:34:32 #196
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183344412
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:30 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

In dat het gewoon zwaar stelling nemen is? Nee. In dat het erbij hoort? Nee. Er is niemand die zoveel stront over zich heen krijgt. Behalve Sylvana dan.
Sylvana; och man, wat vind ik die hilarisch.

Zelf ooit een heel scala aan vooroordelen over 'de zwarte man'. Beweerde bij Pauw iets 'dat ze met eigen ogen had gezien' bleek gelul te zijn aan het eind van de uitzending.

Zelf voor ZP gespeeld maar voor die figuren is het big business en gaat het maar om één ding; herstelbetalingen.

Achterlijke mensen worden achterlijk genoemd. Stop de persen.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:36:45 #197
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_183344443
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:30 schreef Xa1pt het volgende:

Er is niemand die zoveel stront over zich heen krijgt. Behalve Sylvana dan.
Hoezo, is het zo erg dat ze permanent bodyguards nodig heeft dan ofzo?
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_183344483
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:14 schreef speknek het volgende:

[..]

73% vind het racistisch, 62% heeft een persoonlijke ervaring (zelf of iemand nabij) waarbij zwarte piet racistisch jegens hen is gebruikt.

Maar al was het maar 10% natuurlijk. Het gaat erom dat inclusiviteit een van de belangrijkste waardes is die we kinderen bij moeten brengen (niet voor niets waren de scholen de eerste die ZP in de ban deden), en "geen probleem voor mij want ik ben blank lulz" een kutinstelling is die niet bij een kinderfeest hoort, waarbij ik hoop dat die persoon geen jonge kinderen heeft.
Klopt, moest dus 62% zijn.

Ik vind het allemaal maar symptoombestrijding.
pi_183344655
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:39 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Klopt, moest dus 62% zijn.

Ik vind het allemaal maar symptoombestrijding.
Er zijn genoeg onderzoeken die een heel ander beeld laten zien. Veel hangt ook af van de vraagstelling.

De beste indicatie hoe de bevolking over zwarte piet denkt, is hoe ze het zelf willen vieren. Op Curacao zijn de zwarte pieten heel wat zwarter dan dan Nederland en heeft niemand moeite met het uiterlijk van zwarte piet. De 'demonstratie' op Curacao bestond uit 1 persoon: een man met een bordje die gereageerd had op een oproep van KOZP om daar te demonstreren.

En in Nederland zijn de enige intochten zonder zwarte pieten intochten die georganiseerd zijn door gemeentes die uit zichzelf zp aangepast hebben. Van de ruim 1000 intochten is 99% een intocht met alleen zwarte pieten.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 24 november 2018 @ 17:53:38 #200
3542 Gia
User under construction
pi_183344684
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:49 schreef speknek het volgende:

[..]

Nogal overkill inderdaad. Gegeven zo'n 455.000 surinamers en antillianen, heb je voor een CI van 95% ongeveer 384 respondenten nodig. Met 750 respondenten zit je aan een CI van 99+%.
Ligt er ook aan waar die mensen wonen. Als het 750 mensen uit de Bijlmer zijn, zal de uitkomst anders zijn dan wanneer je het vraagt aan 750 negers in den lande, anders dan de randstad.
pi_183344707
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:31 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Klopt, is ruim representatief, voor mensen die dit niet geloven zijn er tegenwoordig mooie tooltjes beschikbaar waarmee je een representatieve steekproef kan berekenen, met de gewenste mate van nauwkeurigheid. Vroeger kreeg je dit bij wiskunde1 in het laatste jaar vlak voor het CSE. :P.
Overigens neem ik aan dat men tegenwoordig wel iets meer aandacht geeft aan kansberekening en statistiek op het VO al.
De statistiek zat er trouwens gigantisch naast in de VS wat betreft de voorspellingen omtrent het presidentschap. Hillary zou volgens de statistiek nu president van de VS zijn.

Wiskundig kan iets wel kloppen, maar er is ook zoiets als psychologie, waarbij mensen het gewenste antwoord geven.
pi_183344717
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:54 schreef luxerobots het volgende:
De statistiek zat er trouwens gigantisch naast in de VS wat betreft de voorspellingen omtrent het presidentschap. Hillary zou volgens de statistiek nu president van de VS zijn.
Dan snap je bijzonder weinig van statistiek.
pi_183344721
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:14 schreef speknek het volgende:

[..]

Maar al was het maar 10% natuurlijk. Het gaat erom dat inclusiviteit een van de belangrijkste waardes is die we kinderen bij moeten brengen (niet voor niets waren de scholen de eerste die ZP in de ban deden), en "geen probleem voor mij want ik ben blank lulz" een kutinstelling is die niet bij een kinderfeest hoort, waarbij ik hoop dat die persoon geen jonge kinderen heeft.
Overigens zou ik maar niet teveel waarde hechen aan de beslissingen van scholen. Op scholen zijn de meeste docenten en bestuurders hartstikke links.
pi_183344733
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:55 schreef nostra het volgende:

[..]

Dan snap je bijzonder weinig van statistiek.
Zeg dat maar tegen die mensen die die talloze peilingen gedaan hebben.
pi_183344735
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:54 schreef luxerobots het volgende:

[..]

De statistiek zat er trouwens gigantisch naast in de VS wat betreft de voorspellingen omtrent het presidentschap. Hillary zou volgens de statistiek nu president van de VS zijn.

Wiskundig kan iets wel kloppen, maar er is ook zoiets als psychologie, waarbij mensen het gewenste antwoord geven.
Ja, komt om dat daar met het nogal eigenaardige kiesstelsel een aantal probleempjes opduiken. PV heeft ze ruim gewonnen wel.
pi_183344764
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:57 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, komt om dat daar met het nogal eigenaardige kiesstelsel een aantal probleempjes opduiken. PV heeft ze ruim gewonnen wel.
Het gaat er daar niet om om de meeste stemmen te halen, maar de meeste kiesmannen.

Iets dat de peilers natuurlijk ook wel weten, maar toch voorspelden ze een verlies voor Trump.
pi_183344798
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:59 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Het gaat er daar niet om om de meeste stemmen te halen, maar de meeste kiesmannen.

Iets dat de peilers natuurlijk ook wel weten, maar toch voorspelden ze een verlies voor Trump.
Klopt en dus liggen daar wat probleempjes mbt de statistiek ook, dat denk ik. Dan speelt de gekozen nauwkeurigheid weer een rol ook.
  zaterdag 24 november 2018 @ 18:03:48 #208
3542 Gia
User under construction
pi_183344831
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:14 schreef speknek het volgende:
Het gaat erom dat inclusiviteit een van de belangrijkste waardes is die we kinderen bij moeten brengen (niet voor niets waren de scholen de eerste die ZP in de ban deden), en "geen probleem voor mij want ik ben blank lulz" een kutinstelling is die niet bij een kinderfeest hoort, waarbij ik hoop dat die persoon geen jonge kinderen heeft.
Negers kunnen ervoor kiezen om hun kinderen uit te leggen dat zp een hulpje is van Sinterklaas en dat ie zwart is, omdat hij kadootjes door de schoorstenen brengt. Om dit uit te beelden wordt hij zwart geschminkt. De kleding is vrolijk van kleur en zit makkelijk om over de daken te kunnen lopen. Pieten zijn beweeglijk en vrolijk. Iedereen kan piet worden, want dankzij de zwarte schmink is iedere Piet gelijk.

Maar nee, men wil dat we alle kinderen gaan wijzen op het fenomeen racisme. We moeten kinderen gaan leren dat zwart racisme is. Zwart is slecht. Mag niet, weg ermee.

Heel logisch.
pi_183344886
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:59 schreef luxerobots het volgende:
Iets dat de peilers natuurlijk ook wel weten, maar toch voorspelden ze een verlies voor Trump.
Nee, dat doen peilingen niet. Toen niet en nooit niet.
pi_183344893
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:39 schreef AchJa het volgende:

[..]

Komt uit dit onderzoek. Waar iets van 750 1e en 2e generatie Antillianen en Surinamers aan meegedaan hebben.
Interessant onderzoek. Het vertelt ons ook dat 80% van de respondenten Zwarte Piet géén racistisch fenomeen vinden.
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
pi_183345007
quote:
9s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:09 schreef nostra het volgende:

[..]

Nee, dat doen peilingen niet. Toen niet en nooit niet.
:') Peilingen voorspelden geen verlies voor Trump? (verlies in de zin van geen presidentschap)
pi_183345043
quote:
Ik krijg soms de indruk dat Nederlanders mensen van een andere nationaliteit of achtergrond in principe accepteren, maar hun uitingen wel aan banden willen leggen. Ze mogen eigenlijk niet protesteren en zeker niet provoceren.
James Kennedy, Nederlandse Amerikaan in Nederland wonend
https://www.trouw.nl/opin(...)-verhouden~a3c8708d/
pi_183345071
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:20 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

James Kennedy, Nederlandse Amerikaan in Nederland wonend
https://www.trouw.nl/opin(...)-verhouden~a3c8708d/
Je zou van die Amerikaan toch wel verwachten dat hij blank zou gebruiken in plaats van het amerikaanse wit. Sowieso moet je niet met een Amerikaanse bril naar Zwarte Piet kijken.
  zaterdag 24 november 2018 @ 18:26:16 #214
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183345132
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:03 schreef Gia het volgende:

[..]

Negers kunnen ervoor kiezen om hun kinderen uit te leggen dat zp een hulpje is van Sinterklaas en dat ie zwart is, omdat hij kadootjes door de schoorstenen brengt. Om dit uit te beelden wordt hij zwart geschminkt. De kleding is vrolijk van kleur en zit makkelijk om over de daken te kunnen lopen. Pieten zijn beweeglijk en vrolijk. Iedereen kan piet worden, want dankzij de zwarte schmink is iedere Piet gelijk.

Maar nee, men wil dat we alle kinderen gaan wijzen op het fenomeen racisme. We moeten kinderen gaan leren dat zwart racisme is. Zwart is slecht. Mag niet, weg ermee.

Heel logisch.
Hey nog een voorstander van roetveegpiet, we komen er wel!
pi_183345160
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:18 schreef luxerobots het volgende:

[..]

:') Peilingen voorspelden geen verlies voor Trump? (verlies in de zin van geen presidentschap)
Peilingen voorspellen niet dat A of B gaat gebeuren. Peilingen voorspellen met zekerheid X het aantal stemmen in een range van Y-Z. Dat impliceert sowieso dus dat in (1-X) van de gevallen de uitkomst zich niet in de range van Y-Z gaat bevinden. Per definitie. Als dat dan gebeurt, zit de statistiek er niet "gigantisch naast". Dat gegeven extrapoleren naar: "laten we maar niets doen met statistiek, want er zit onzekerheid in", is wel heel erg simpel.
  zaterdag 24 november 2018 @ 18:27:57 #216
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183345166
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:26 schreef speknek het volgende:

[..]

Hey nog een voorstander van roetveegpiet, we komen er wel!
Lul toch niet zo dom vent. Roetveegpiet is het probleem niet en dat weet jij ook wel.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zaterdag 24 november 2018 @ 18:32:47 #217
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183345247
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:56 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Overigens zou ik maar niet teveel waarde hechen aan de beslissingen van scholen. Op scholen zijn de meeste docenten en bestuurders hartstikke links.
Dat komt omdat je kinderen bij moet brengen dat je iedereen moet verwelkomen in de groep ongeacht hoe ze eruit zien of wie hun ouders zijn. Tenzij jij natuurlijk vindt dat dat niet zo is, in welk geval ik wederom ten zeerste hoop dat je geen kinderen hebt.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:39 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Klopt, moest dus 62% zijn.

Ik vind het allemaal maar symptoombestrijding.
Nee ik zei 73% vindt het racistisch, en inderdaad, volgens de bron vindt 73% het racistisch. Overigens is het "hilarisch" dat je hier op door blijft gaan met de gedachte dat 62% wel een verdedigbaar aantal is. En met hilarisch bedoel ik pathetisch.
pi_183345264
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:27 schreef nostra het volgende:

[..]

Peilingen voorspellen niet dat A of B gaat gebeuren. Peilingen voorspellen met zekerheid X het aantal stemmen in een range van Y-Z. Dat impliceert sowieso dus dat in (1-X) van de gevallen de uitkomst zich niet in de range van Y-Z gaat bevinden. Per definitie. Als dat dan gebeurt, zit de statistiek er niet "gigantisch naast". Dat gegeven extrapoleren naar: "laten we maar niets doen met statistiek, want er zit onzekerheid in", is wel heel erg simpel.
Waar zeg ik dat we niets moeten doen met statistiek?

Maar goed, dit was weken/maanden wel het beeld dat diverse peilers lieten zien.

28v3nma.png
  zaterdag 24 november 2018 @ 18:33:51 #219
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183345267
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:27 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Lul toch niet zo dom vent. Roetveegpiet is het probleem niet en dat weet jij ook wel.
Waar hèb je het over :D.
pi_183345332
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:32 schreef speknek het volgende:
Nee ik zei 73% vindt het racistisch, en inderdaad, volgens de bron vindt 73% het racistisch. Overigens is het "hilarisch" dat je hier op door blijft gaan met de gedacht dat 62% wel een verdedigbaar aantal is. En met hilarisch bedoel ik pathetisch.
Nee, de vraag was hoeveel mensen zich gediscrimineerd voelen. 62% dus. Als je dan met cijfers komt, kom dan wel met de juiste. Ik verdedig enkel de feiten.
pi_183345386
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:31 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Klopt, is ruim representatief, voor mensen die dit niet geloven zijn er tegenwoordig mooie tooltjes beschikbaar waarmee je een representatieve steekproef kan berekenen, met de gewenste mate van nauwkeurigheid. Vroeger kreeg je dit bij wiskunde1 in het laatste jaar vlak voor het CSE. :P.
Overigens neem ik aan dat men tegenwoordig wel iets meer aandacht geeft aan kansberekening en statistiek op het VO al.
Daar valt over te discussiëren.
Deelnemers aan een opiniepanel lijken mij geen dwarsdoorsnede van de bevolking. Deze mensen zijn maatschappelijk betrokken, hebben zich vrijwillig opgegeven voor dit panel.

quote:
Aan het onderzoek deden 40.315 leden van het EenVandaag Opiniepanel
mee. Het onderzoek vond plaats van 12 tot en met 16 november 2018. De
uitslag van het onderzoek is na weging representatief voor zes variabelen,
namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het
land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen
van 2017.

Aan het onderzoek deden ook ongeveer 750 Nederlanders mee van
Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De resultaten van deze groep zijn
gewogen op leeftijd en geslacht. Daarvoor zijn CBS-cijfers gebruikt over
Nederlanders met een Antilliaanse en Surinaamse achtergrond (eerste en
tweede generatie).
Tevens is dit een opmerkelijke toevoeging die ik niet begrijp.
De weging van alle respondenten op zes factoren, en voor de Nederlanders van
Surinaamse of Antilliaanse afkomst twee factoren.
  zaterdag 24 november 2018 @ 18:40:26 #222
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183345405
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:36 schreef RobbieRonald het volgende:

[..]

Nee, de vraag was hoeveel mensen zich gediscrimineerd voelen. 62% dus. Als je dan met cijfers komt, kom dan wel met de juiste. Ik verdedig enkel de feiten.
Voelen ja, niet zijn, duh.
pi_183345491
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:32 schreef speknek het volgende:
Dat komt omdat je kinderen bij moet brengen dat je iedereen moet verwelkomen in de groep ongeacht hoe ze eruit zien of wie hun ouders zijn. Tenzij jij natuurlijk vindt dat dat niet zo is, in welk geval ik wederom ten zeerste hoop dat je geen kinderen hebt.

Jij vind iedereen die zwarte piet een warm hart toedraagt al iemand die andere groepen uitsluit buiten zijn eigen groep. En dus iemand waarvan je hoopt dat die geen kinderen krijgt.

Begrijp je wel hoe ziekelijk racistisch jouw eigen teksten zijn?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183345604
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:20 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

James Kennedy, Nederlandse Amerikaan in Nederland wonend
https://www.trouw.nl/opin(...)-verhouden~a3c8708d/
Wat een vreselijk politiek correct verhaaltje weer. Nederland is een van de beste landen op aarde om te leven. Het is logisch dat je als verhuist naar een ander land, je je aanpast aan de cultuur die er heerst. Kennedy insinueert dat dat erg is, wat nergens op slaat. Simons en consorten vallen met gestrekt been een Nederlands feest aan door het racistisch te noemen. Bovendien is zij een geweldige betweter. Het is logisch dat veel Nederlanders daardoor een hekel aan haar hebben, al is gedreig en idiote filmpjes maken natuurlijk beneden alle peil. En dat geblaat of 'wit dit, wit dat'. Het is blank.
pi_183345662
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:20 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

James Kennedy, Nederlandse Amerikaan in Nederland wonend
https://www.trouw.nl/opin(...)-verhouden~a3c8708d/
De man komt uit een Amerikaans-Nederlandse cultuur van streng gereformeerden. Ja, die lui vertalen alles toe naar hoe zij de wereld zien idd. Ik vind dat niet echt representatief hoor.
pi_183345664
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:22 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Je zou van die Amerikaan toch wel verwachten dat hij blank zou gebruiken in plaats van het amerikaanse wit. Sowieso moet je niet met een Amerikaanse bril naar Zwarte Piet kijken.
Je reactie bevestigt zijn uitspraak :
quote:
Ik krijg soms de indruk dat Nederlanders mensen van een andere nationaliteit of achtergrond in principe accepteren, maar hun uitingen wel aan banden willen leggen. Ze mogen eigenlijk niet protesteren en zeker niet provoceren.
Hij moet van jou niet de Amerikaanse term voor blank gebruiken ... dat is het woordje white. gebruikt.
Jij verwacht van hem dat hij het meest gebruikte Nederlandse woord oveneemt: 'blank'
Overigens vind ik 'blank' exacter en minder zwart-wit
  zaterdag 24 november 2018 @ 19:01:39 #227
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183345718
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:33 schreef speknek het volgende:

[..]

Waar hèb je het over :D.
Ben je nou echt achterlijk of wat?
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_183345721
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:58 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

De man komt uit een Amerikaans-Nederlandse cultuur van streng gereformeerden. Ja, die lui vertalen alles toe naar hoe zij de wereld zien idd. Ik vind dat niet echt representatief hoor.
Hij is representatief voor zichzelf. Hij vertelt over zijn miljeu, hij beoogt niet representatief te zijn voor die afkomst. Ik denk dat hij dat ook niet is.
pi_183345744
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:01 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Hij is representatief voor zichzelf. Hij vertelt over zijn miljeu, hij beoogt niet representatief te zijn voor die afkomst. Ik denk dat hij dat ook niet is.
Hij vertelt iets dat voor zijn subcultuurtje misschien wel geldt, maar niet voor het gros der Nederlanders, bedoel ik.
pi_183345756
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:54 schreef Opnaarutrecht het volgende:

Simons en consorten vallen met gestrekt been een Nederlands feest aan door het racistisch te noemen.
Heb je een linkje naar die vermeende vreselijke uitspraak van Simons dat het sinterklaasfeest op zich racistisch is?
Heb je ook een linkje waar KOZP dit beweert?
  zaterdag 24 november 2018 @ 19:04:26 #231
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_183345777
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:20 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

James Kennedy, Nederlandse Amerikaan in Nederland wonend
https://www.trouw.nl/opin(...)-verhouden~a3c8708d/
quote:
Ik krijg soms de indruk dat Nederlanders mensen van een andere nationaliteit of achtergrond in principe accepteren, maar hun uitingen wel aan banden willen leggen. Ze mogen eigenlijk niet protesteren en zeker niet provoceren.
Oftewel, die Amerikaan snapt eindelijk 'tolerantie'. Heeft de gemiddelde Nederlander zichzelf ooit geprofileerd als iets anders? Ik doe mijn ding en jij doet je eigen ding. En we vallen elkaar er niet mee lastig. (zolang het binnen de wetten en grenzen der redelijkheid valt).
pi_183345814
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:02 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Hij vertelt iets dat voor zijn subcultuurtje misschien wel geldt, maar niet voor het gros der Nederlanders, bedoel ik.
ah so.... Je zegt hij projecteert een mechanisme van zijn hometown op Nederland ?
Mijn hometown is Breda. En ik kan zijn ervaring deels onderschrijven. En zover ik weet is dat algemeen voor elke hometown in Nederland.
Maar niet in de uitleg dat elke Nederlander daaraan voldoet en of altijd.
pi_183345852
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:58 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je reactie bevestigt zijn uitspraak :

[..]

Hij moet van jou niet de Amerikaanse term voor blank gebruiken ... dat is het woordje white. gebruikt.
Jij verwacht van hem dat hij het meest gebruikte Nederlandse woord oveneemt: 'blank'
Overigens vind ik 'blank' exacter en minder zwart-wit
Niet zo gek toch dat ik van mensen van buitenaf in Nederland verwacht dat ze zich aanpassen.

Wat een nieuws, dat hebben ze echt in geen enkel ander land, dat men verwacht dat nieuwkomers zich aanpassen.
pi_183346010
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:03 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Heb je een linkje naar die vermeende vreselijke uitspraak van Simons dat het sinterklaasfeest op zich racistisch is?
Heb je ook een linkje waar KOZP dit beweert?
Simons heeft genoeg gezeurd, o.a. bij Pauw en DWDD.

Over KOZP kan ik ook duidelijk zijn.
1zzopdf.jpg
pi_183346063
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:08 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Niet zo gek toch dat ik van mensen van buitenaf in Nederland verwacht dat ze zich aanpassen.

Hiermee zeg je toch dat Kennedy gelijk heeft ?
Je bewijst het ook..... mensen met een buitenlandse afkomst worden de maat genomen op hun on-nederlandsheid. Men verwijt hen dat.
pi_183346105
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:16 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Simons heeft genoeg gezeurd, o.a. bij Pauw en DWDD.

Over KOZP kan ik ook duidelijk zijn.
[ afbeelding ]
Ik vroeg je een linkje waar KOZP beweert dat het sinterklaasgedoe op zich racistisch is.
Dat beweren zij niet. Maar jij schuift hen dat standpunt in de schoenen.
Idem met Simons. Zoek eens naar een linkje met quote van haar
pi_183346137
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:18 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Hiermee zeg je toch dat Kennedy gelijk heeft ?
Je bewijst het ook..... mensen met een buitenlandse afkomst worden de maat genomen op hun on-nederlandsheid. Men verwijt hen dat.
Omdat ze met andere ogen naar onze tradities kijken. Als je een traditie niet begrijpt, maar je valt het wel aan. Dan zet dat kwaad bloed, nogal logisch.

Daarbij is er voor demonstreren of een andere mening hebben echt wel plaats. Maar kom niet met je racismegeschreeuw tussen de kinderen staan.
pi_183346167
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:03 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Heb je een linkje naar die vermeende vreselijke uitspraak van Simons dat het sinterklaasfeest op zich racistisch is?
Heb je ook een linkje waar KOZP dit beweert?
Niet kommaneuken. Ze vallen met gestrekt been Zwarte Piet aan, die deel uit maakt van het sinterklaasfeest. Sinterklaas zonder Zwarte Piet is hetzelfde als Koningsdag zonder Oranje of een kerk zonder kruis.
pi_183346180
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:20 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ik vroeg je een linkje waar KOZP beweert dat het sinterklaasgedoe op zich racistisch is.
Dat beweren zij niet. Maar jij schuift hen dat standpunt in de schoenen.
Idem met Simons. Zoek eens naar een linkje met quote van haar
Wow, KOZP huurt een vliegtuig in met de boodschap 'Zwarte Piet is racisme'. En dan nog zie je het niet :')

Over Sylvana kan ik duidelijk zijn, haar boodschap is natuurlijk dat Zwarte Piet weg moet. Maar ze weet het wel met zoveel woorden te omkleden dat ze niet direct zegt 'Zwarte Piet is racisme'.
  zaterdag 24 november 2018 @ 19:24:09 #240
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183346197
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:

Jij vind iedereen die zwarte piet een warm hart toedraagt
Ah gaan we dat proberen, alleen mensen die zwarte piet een negerkarikatuur willen behouden dragen hem een warm hart toe. Degene die het uiterlijk van zwarte piet aan willen laten sluiten bij de standaard diegese van zwart van schoorsteenroet, dat zijn irrationele haters.
quote:
al iemand die andere groepen uitsluit buiten zijn eigen groep. En dus iemand waarvan je hoopt dat die geen kinderen krijgt.
Nee je voorliefde voor een negerkarikatuur an sich maakt niets uit, je doet maar, dat jij die voorliefde plaatst boven een inclusief kinderfeest, ookal is de aanpassing die je zou moeten doen om het feest inclusief te maken voor kinderen van een ander kleurtje, de meest minieme verandering ooit, dat is naargeestig. En niet iets dat je mijns inziens kinderen moet bijleren.
quote:
Begrijp je wel hoe ziekelijk racistisch jouw eigen teksten zijn?
Haha leuk geprobeerd. Als je tegen racisme bent, ben je zelf eigenlijk ook een racist! Goed niveau weer. Maar nee, ten eerste is niet-inclusief zijn geen aangeboren ras. Ten tweede zeg ik nergens dat je geen kinderen mag hebben. Beter nog, ik was gisteren bij het kringgesprek van een van mijn kinderen blijven hangen, en ik hoop vurig dat jullie ook eens de intrinsieke gelukkigheid kunnen ervaren van een klas kleine kinderen die elkaar volkomen accepteren en blind voor afkomst samen de wereld ontdekken. Ik hoop alleen dat je tegen die tijd doorkrijgt dat je een cynische galbak bent geworden, en het belangrijk is om deze onconstructieve houding niet over te brengen op het nageslacht.
  zaterdag 24 november 2018 @ 19:25:52 #241
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183346231
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:01 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Ben je nou echt achterlijk of wat?
Laat Gia zelf maar zeggen dat ze voor de roetveegpiet is.

Jij mag het ook doen, hoor.
pi_183346242
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:22 schreef Opnaarutrecht het volgende:

[..]

Niet kommaneuken. Ze vallen met gestrekt been Zwarte Piet aan, die deel uit maakt van het sinterklaasfeest. Sinterklaas zonder Zwarte Piet is hetzelfde als Koningsdag zonder Oranje of een kerk zonder kruis.
Niet screwen. Iemand beweert iets wat Sylvana Simons van mening zou zijn.
Zover ik weet is dat haar mening niet en wordt ze zo belasterd.
Of...... iemand kan een quote vinden die zijn gelijk bewijst ... die wil ik graag zien met bronvermelding .
Onderwijl is allang door drammende pro-pieters bewezen dat er racisme hangt rond de pietcult zoals zij die zien en verdedigen.
pi_183346295
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:23 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Wow, KOZP huurt een vliegtuig in met de boodschap 'Zwarte Piet is racisme'. En dan nog zie je het niet :')
Jij ziet daar ook niet staan: sinterklaasfeest is op zich racistisch Ik neem aan dat je ogen goed zijn
Het is heel kwalijk dat jij wilt denken dat het er wél staat.

quote:
Over Sylvana kan ik duidelijk zijn, haar boodschap is natuurlijk dat Zwarte Piet weg moet. Maar ze weet het wel met zoveel woorden te omkleden dat ze niet direct zegt 'Zwarte Piet is racisme'.
Ja... dat heeft ze wel eens zo direct gezegd. Ik ben het er niet mee eens, maar jij vervalst haar standpunt tot : ze zegt dat het sinterklaasfeest op zich racistisch is.

Je heb zelf echt niet door hoe je de feitelijkheid vervormt.
pi_183346484
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:26 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Niet screwen. Iemand beweert iets wat Sylvana Simons van mening zou zijn.
Zover ik weet is dat haar mening niet en wordt ze zo belasterd.
Of...... iemand kan een quote vinden die zijn gelijk bewijst ... die wil ik graag zien met bronvermelding .
Onderwijl is allang door drammende pro-pieters bewezen dat er racisme hangt rond de pietcult zoals zij die zien en verdedigen.
Jij volgt de discussie niet goed. Ik schreef dat 'Simons en consorten met gestrekt been een Nederlands feest aanvallen door het racistisch te noemen'. Jij vroeg aan mij een bron, maar luxerobots gaf die. Ik heb het natuurlijk over Zwarte Piet, die ontegenzeggelijk deel uit maakt van het sinterklaasfeest. Jij kommaneukt vervolgens.
pi_183346494
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:30 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Jij ziet daar ook niet staan: sinterklaasfeest is op zich racistisch Ik neem aan dat je ogen goed zijn
Het is heel kwalijk dat jij wilt denken dat het er wél staat.
Mannetje, wat ben je toch weer vermoeiend.

Door te stellen dat Zwarte Piet racisme is. Zeg je toch dat het Sinterklaasfeest racistisch is? Zwarte Piet staat niet los van de Sinterklaastraditie.

quote:
Ja... dat heeft ze wel eens zo direct gezegd. Ik ben het er niet mee eens, maar jij vervalst haar standpunt tot : ze zegt dat het sinterklaasfeest op zich racistisch is.
Waar zeg ik dat Sylvana zegt dat het sinterklaasfeest op zich racistisch is?
pi_183346835
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:38 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Mannetje, wat ben je toch weer vermoeiend.

Door te stellen dat Zwarte Piet racisme is. Zeg je toch dat het Sinterklaasfeest racistisch is? Zwarte Piet staat niet los van de Sinterklaastraditie.

[..]

Waar zeg ik dat Sylvana zegt dat het sinterklaasfeest op zich racistisch is?
Bluesdude doet moeilijk om het moeilijk doen. Hij weet dat het om Zwarte Piet gaat, maar omdat ik in mijn oorspronkelijke post niet specifiek Zwarte Piet zeg, ziet hij zijn kans schoon stampij te maken.
  zaterdag 24 november 2018 @ 19:56:14 #247
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183346878
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:14 schreef speknek het volgende:

73% vind het racistisch
Maar blijft slechts een mening, niet op feiten gebaseerd.

quote:
, 62% heeft een persoonlijke ervaring (zelf of iemand nabij) waarbij zwarte piet racistisch jegens hen is gebruikt.
Als de entiteit Zwarte Piet niet racistisch is, hoe kan hij dan 'racistisch gebruikt' worden?

quote:
Het gaat erom dat inclusiviteit een van de belangrijkste waardes is die we kinderen bij moeten brengen
En met de Zwarte Piet-impasse, kunnen we rustig stellen dat dat dus volledig mislukt is. Intolerantie kweekt intolerantie.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zaterdag 24 november 2018 @ 19:57:24 #248
3542 Gia
User under construction
pi_183346897
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 18:26 schreef speknek het volgende:

[..]

Hey nog een voorstander van roetveegpiet, we komen er wel!
Voor de exemplaren die al heel vaak door de schoorsteen zijn gegleden. Gitzwart, dus.
  zaterdag 24 november 2018 @ 20:03:46 #249
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_183347055
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:57 schreef Gia het volgende:

[..]

Voor de exemplaren die al heel vaak door de schoorsteen zijn gegleden. Gitzwart, dus.
Ik leer mijn dat kinderen dat witte Pieten noobs zijn. De helemaal Zwarte Pieten zijn de bazen. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
  zaterdag 24 november 2018 @ 20:03:47 #250
3542 Gia
User under construction
pi_183347056
Als er één feest is dat aan de slavernij herinnert, is dat Kwakoe wel.
Verbieden, meteen!
pi_183347125
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 20:03 schreef Gia het volgende:
Als er één feest is dat aan de slavernij herinnert, is dat Kwakoe wel.
Verbieden, meteen!
pi_183347271
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 20:03 schreef Gia het volgende:
Als er één feest is dat aan de slavernij herinnert, is dat Kwakoe wel.
Verbieden, meteen!
Het nieuwe slavernijmuseum dat in het centrum van Amsterdam komt te staan doet dat ook. Misschien moet dat er toch maar niet komen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183347329
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:36 schreef ExTec het volgende:

[..]

Hoezo, is het zo erg dat ze permanent bodyguards nodig heeft dan ofzo?
:O
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  zaterdag 24 november 2018 @ 20:37:24 #254
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183347786
Wie ooit in de States geweest is weet dat men het een geweldig fenomeen vindt, die Zwarte Piet.

Zeker als je het uitlegt "ooh yeah that's cool so it's a story for the kids."

Niemand -die aanstoot neemt aan ZP. Wat een land binnen 5 jaar zal ik Amerikaan zijn.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
  zaterdag 24 november 2018 @ 20:38:18 #255
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_183347813
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:49 schreef speknek het volgende:

[..]

Nogal overkill inderdaad. Gegeven zo'n 455.000 surinamers en antillianen, heb je voor een CI van 95% ongeveer 384 respondenten nodig. Met 750 respondenten zit je aan een CI van 99+%.
Ik bedoel, 1 onderzoek is lekker representatief.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 20:51:06 #256
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_183348100
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 20:38 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Ik bedoel, 1 onderzoek is lekker representatief.
Daarnaast is demografie ook een issue. Eenvandaag kijkers zullen wat anders stemmen dan SBS6 kijkers. Antilliaan of niet.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  zaterdag 24 november 2018 @ 20:54:01 #257
3542 Gia
User under construction
pi_183348166
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 november 2018 20:51 schreef Straatcommando. het volgende:

Daarnaast is demografie ook een issue. Eenvandaag kijkers zullen wat anders stemmen dan SBS6 kijkers. Antilliaan of niet.
En waar de ondervraagden wonen, is ook niet onbelangrijk.

Hier, in Brabant, speelt de discussie nauwelijks. Vraag het aan 750 Brabantse negers en de uitslag is totaal anders.
pi_183348459
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:34 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

Sylvana; och man, wat vind ik die hilarisch.

Zelf ooit een heel scala aan vooroordelen over 'de zwarte man'. Beweerde bij Pauw iets 'dat ze met eigen ogen had gezien' bleek gelul te zijn aan het eind van de uitzending.

Zelf voor ZP gespeeld maar voor die figuren is het big business en gaat het maar om één ding; herstelbetalingen.

Achterlijke mensen worden achterlijk genoemd. Stop de persen.
Tja, je kunt van alles van haar of haar opvattingen vinden, maar dat is toch geen reden om zo met iemand om te gaan?
Op woensdag 7 februari 2018 11:59 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik vind eerlijk gezegd de denkbeelden van die Taylor best meevallen.
  Moderator zaterdag 24 november 2018 @ 21:08:42 #259
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_183348563
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 21:04 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Tja, je kunt van alles van haar of haar opvattingen vinden, maar dat is toch geen reden om zo met iemand om te gaan?
Eens. Dat ze shit over d'r heen krijgt is tot daar aan toe, maar het gaat vaak veel te ver.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  zaterdag 24 november 2018 @ 21:08:54 #260
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183348567
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 21:04 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Tja, je kunt van alles van haar of haar opvattingen vinden, maar dat is toch geen reden om zo met iemand om te gaan?
Ze is ook totaal niet boeiend, wel hilarisch.

En je hebt gelijk. Er wordt zwaar op haar gekankerd, maar er wordt ook zwaar gekankerd op Dave Roelvink.

Die figuren zijn te dom om te schijten en zeggen / doen controversiële dingen.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_183348809
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 21:04 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Tja, je kunt van alles van haar of haar opvattingen vinden, maar dat is toch geen reden om zo met iemand om te gaan?
Ben ik met je eens, lijkt nergens naar.


Alhoewel ik weinig begrip kan opbrengen voor haar na deze uitzending van dwdd.

Verzonden vanaf mijn Windows 10
:7
pi_183349492
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 21:08 schreef BoneThugss het volgende:

Die figuren zijn te dom om te schijten
Heb je dat gezien ? Hoe ze schijten ?
Of spuw je gewoon inhoudsloos je gal .... en voel je je geweldig bij zo'n minachting ?
  zaterdag 24 november 2018 @ 21:45:41 #263
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
  zaterdag 24 november 2018 @ 21:48:04 #264
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183349581
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 21:44 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Heb je dat gezien ? Hoe ze schijten ?
Of spuw je gewoon inhoudsloos je gal .... en voel je je geweldig bij zo'n minachting ?
:')
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_183350447
Sylvana is totaal niet interessant, toch krijgt ze erg veel aandacht van de media.
Ik zap weg als ik haar zie, kan dat mens niet aanhoren
pi_183350701
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 22:18 schreef Bottendaal het volgende:
Sylvana is totaal niet interessant, toch krijgt ze erg veel aandacht van de media.
Ik zap weg als ik haar zie, kan dat mens niet aanhoren
De NPO heeft een hele docu van haar gefinancierd, gemaakt en deze week uitgezonden. Bijna de hele docu over haar was positief.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_183350751
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 22:29 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

De NPO heeft een hele docu van haar gefinancierd, gemaakt en deze week uitgezonden. Bijna de hele docu over haar was positief.
Wat een geldverspilling
pi_183350767
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 22:31 schreef Bottendaal het volgende:

[..]

Wat een geldverspilling
Gelukkig is het maar belastinggeld
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 24 november 2018 @ 22:34:33 #269
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_183350847
Maar die hele 'Blackface' is toch te achterlijk voor woorden.

Alsof dat 'de motivatie' zou zijn voor Henk om ZP te spelen.

Echt, waar hebben we hwt over.
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_183351388
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 22:29 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

De NPO heeft een hele docu van haar gefinancierd, gemaakt en deze week uitgezonden. Bijna de hele docu over haar was positief.
Heb welleens interviews met haar exen gezien. (Allemaal blank btw.). En ze praatten allemaal over haar ontzettend moeilijke rotpersoontje.
  zaterdag 24 november 2018 @ 22:56:03 #271
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183351454
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 22:34 schreef BoneThugss het volgende:
Maar die hele 'Blackface' is toch te achterlijk voor woorden.

Alsof dat 'de motivatie' zou zijn voor Henk om ZP te spelen.

Echt, waar hebben we hwt over.
Niemand zegt dat dat de motivatie is.
pi_183352009
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 16:39 schreef AchJa het volgende:

[..]

Komt uit dit onderzoek. Waar iets van 750 1e en 2e generatie Antillianen en Surinamers aan meegedaan hebben.
Ah ja, dat onderzoek waarvan de link tweet na tweet op twitter gepost werd. Zou me daarom niets verbazen als we een groot deel van die 750 terug zouden kunnen vinden als geëngageerde anti-Piet twitteraar en dus gemotiveerd om het onderzoek in te vullen. Ook 'whitey helpers' zouden het als 'surinamer of antilliaan' in hebben kunnen vullen.

Aangezien ik lid ben van dat 1vandaag panel verbaasde ik me er al over dat ik de link op twitter voorbij zag komen, maar nog geen e-mail ontvangen had voor dat onderzoek. Die kwam pas later.

Wat mij betreft is het daarom een onderzoek waar niemand waarde aan kan hechten.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
pi_183352025
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 22:29 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

De NPO heeft een hele docu van haar gefinancierd, gemaakt en deze week uitgezonden. Bijna de hele docu over haar was positief.
Je bedoelt ... Je wilde meer sylvanahaat zien?
  zaterdag 24 november 2018 @ 23:16:14 #274
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183352049
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 20:38 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Ik bedoel, 1 onderzoek is lekker representatief.
1 onderzoek is lekker representatief. 99% CI is lekker representatief. Het klopt wel dat er zelfselectie heeft plaatsgevonden in het Eenvandaag opiniepanel. Dat klopt inderdaad, beter was het wanneer ze mensen random opbelden. En Eenvandaag is notoir slecht met vragen formuleren, alhoewel dat in dit geval geen probleem lijkt te zijn. Wat betreft zelfselectie is het inderdaad minder betrouwbaar. Maar de bovenmatige sample size maakt het wel weer een stuk betrouwbaarder.
pi_183352105
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 23:15 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je bedoelt ... Je wilde meer sylvanahaat zien?
Ik zie het liefste zo min mogelijk van haar. De docu was niet bepaald neutraal of objectief gemaakt.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 24 november 2018 @ 23:25:14 #276
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_183352297
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 23:16 schreef speknek het volgende:

[..]

1 onderzoek is lekker representatief. 99% CI is lekker representatief. Het klopt wel dat er zelfselectie heeft plaatsgevonden in het Eenvandaag opiniepanel. Dat klopt inderdaad, beter was het wanneer ze mensen random opbelden. En Eenvandaag is notoir slecht met vragen formuleren, alhoewel dat in dit geval geen probleem lijkt te zijn. Wat betreft zelfselectie is het inderdaad minder betrouwbaar. Maar de bovenmatige sample size maakt het wel weer een stuk betrouwbaarder.
Dat er niet gecorrigeerd is voor dezelfde factoren als voor de andere ondervraagden maakt het dan weer totaal onbetrouwbaar.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
  zaterdag 24 november 2018 @ 23:27:29 #277
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183352362
quote:
2s.gif Op zaterdag 24 november 2018 23:25 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Dat er niet gecorrigeerd is voor dezelfde factoren als voor de andere ondervraagden maakt het dan weer totaal onbetrouwbaar.
Ik weet niet zo goed wat je hiermee bedoelt.

Het zou kunnen dat we andere connotaties hebben bij 'corrigeren voor' en betrouwbaarheid.
  zaterdag 24 november 2018 @ 23:50:51 #278
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_183352957
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 23:27 schreef speknek het volgende:

[..]

Ik weet niet zo goed wat je hiermee bedoelt.

quote:
Aan het onderzoek deden 40.315 leden van het EenVandaag Opiniepanel
mee. Het onderzoek vond plaats van 12 tot en met 16 november 2018. De
uitslag van het onderzoek is na weging representatief voor zes variabelen,
namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het
land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen
van 2017.
Aan het onderzoek deden ook ongeveer 750 Nederlanders mee van
Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De resultaten van deze groep zijn
gewogen op leeftijd en geslacht. Daarvoor zijn CBS-cijfers gebruikt over
Nederlanders met een Antilliaanse en Surinaamse achtergrond (eerste en
tweede generatie).
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_183352982
YouTube kwam met een suggestie. Ik start de video en zag beelden die nieuw voor mij zijn.
Bananen voeren aan mensen die tegen Zwarte Piet zijn.
...omdat we dachten dat het wel kon....
pi_183354001
Hypocriet is ze eigenlijk. Wel jezelf wit verven maar andersom ho maar.

18+ foto
https://media.mutualart.c(...)40663a125a8_570.Jpeg
pi_183354181
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 23:27 schreef speknek het volgende:

[..]

Ik weet niet zo goed wat je hiermee bedoelt.

Het zou kunnen dat we andere connotaties hebben bij 'corrigeren voor' en betrouwbaarheid.
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:31 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Klopt, is ruim representatief, voor mensen die dit niet geloven zijn er tegenwoordig mooie tooltjes beschikbaar waarmee je een representatieve steekproef kan berekenen, met de gewenste mate van nauwkeurigheid. Vroeger kreeg je dit bij wiskunde1 in het laatste jaar vlak voor het CSE. :P.
Overigens neem ik aan dat men tegenwoordig wel iets meer aandacht geeft aan kansberekening en statistiek op het VO al.
Daar valt over te discussiëren.
Deelnemers aan een opiniepanel lijken mij geen dwarsdoorsnede van de bevolking. Deze mensen zijn maatschappelijk betrokken, hebben zich vrijwillig opgegeven voor dit panel.

quote:
Aan het onderzoek deden 40.315 leden van het EenVandaag Opiniepanel
mee. Het onderzoek vond plaats van 12 tot en met 16 november 2018. De
uitslag van het onderzoek is na weging representatief voor zes variabelen,
namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het
land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen
van 2017.

Aan het onderzoek deden ook ongeveer 750 Nederlanders mee van
Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De resultaten van deze groep zijn
gewogen op leeftijd en geslacht. Daarvoor zijn CBS-cijfers gebruikt over
Nederlanders met een Antilliaanse en Surinaamse achtergrond (eerste en
tweede generatie).
Tevens is dit een opmerkelijke toevoeging die ik niet begrijp.
De weging van alle respondenten op zes factoren, en voor de Nederlanders van
Surinaamse of Antilliaanse afkomst twee factoren.

Dit had ik al eerder gepost vandaag.
  zondag 25 november 2018 @ 06:18:38 #282
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183356140
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 23:15 schreef Montagui het volgende:

[..]

Ah ja, dat onderzoek waarvan de link tweet na tweet op twitter gepost werd. Zou me daarom niets verbazen als we een groot deel van die 750 terug zouden kunnen vinden als geëngageerde anti-Piet twitteraar en dus gemotiveerd om het onderzoek in te vullen. Ook 'whitey helpers' zouden het als 'surinamer of antilliaan' in hebben kunnen vullen.

Aangezien ik lid ben van dat 1vandaag panel verbaasde ik me er al over dat ik de link op twitter voorbij zag komen, maar nog geen e-mail ontvangen had voor dat onderzoek. Die kwam pas later.

Wat mij betreft is het daarom een onderzoek waar niemand waarde aan kan hechten.
Er deugt nog iets niet aan: er wordt aangenomen dat Surinamers en Antillianen per definitie zwart zijn.
  was: computergirl zondag 25 november 2018 @ 06:43:43 #283
17493 HaverMoutKoekje
pi_183356159
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 23:51 schreef spectrumanalyser het volgende:
YouTube kwam met een suggestie. Ik start de video en zag beelden die nieuw voor mij zijn.
Bananen voeren aan mensen die tegen Zwarte Piet zijn.
wat een ongelofelijk triest niveau.
En dat allemaal om feestdag die voor kinderen alleen om snoep en kadootjes gaat. 8)7
  zondag 25 november 2018 @ 08:47:38 #284
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183356433
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 23:51 schreef spectrumanalyser het volgende:
YouTube kwam met een suggestie. Ik start de video en zag beelden die nieuw voor mij zijn.
Bananen voeren aan mensen die tegen Zwarte Piet zijn.
Wat schattig. En zo niet racistisch.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183356552
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 00:46 schreef Klepper272 het volgende:

[..]

[..]

Daar valt over te discussiëren.
Deelnemers aan een opiniepanel lijken mij geen dwarsdoorsnede van de bevolking. Deze mensen zijn maatschappelijk betrokken, hebben zich vrijwillig opgegeven voor dit panel.

[..]

Tevens is dit een opmerkelijke toevoeging die ik niet begrijp.
De weging van alle respondenten op zes factoren, en voor de Nederlanders van
Surinaamse of Antilliaanse afkomst twee factoren.

Dit had ik al eerder gepost vandaag.
De weging bij steekproeven heeft weer alles te maken met betrouwbaarheid. Hoe meer factoren, hoe betrouwbaarder. Hoe groter de steekproef, hoe meer factoren beschikbaar kunnen zijn wrs. Dus dan is de eerste steekproef in dit geval betrouwbaarder wrs. In die steekproef van 40K personen zijn de factoren evenwichtiger verdeeld dus dan in die van 750. Bij die van 750 zou het kunnen zijn dat je meer respondenten hebt die evt. meer politiek geëngageerd zijn op dit punt door hun leeftijd (bijvoorbeeld meer volwassenen van een bepaalde leeftijd) dan in die van 40K.

Het effect dat je steekproef qua betrouwbaarheid wordt aangetast door het feit dat een bepaalde categorie respondenten is oververtegenwoordigd, wordt mbv de weging uitgeschakeld. De Hond gebruikt altijd een geheime formule hiervoor btw (zegt-ie).

[ Bericht 9% gewijzigd door Ryan3 op 25-11-2018 09:23:48 ]
  zondag 25 november 2018 @ 10:54:19 #286
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183357481
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 00:46 schreef Klepper272 het volgende:

[..]


[..]

Daar valt over te discussiëren.
Deelnemers aan een opiniepanel lijken mij geen dwarsdoorsnede van de bevolking. Deze mensen zijn maatschappelijk betrokken, hebben zich vrijwillig opgegeven voor dit panel.

Klopt, dat zei ik al. Maar tenzij ze zich vrijwillig hebben opgegeven om specifiek antwoord te geven op de zwarte piet vraag, is er weinig reden om aan te nemen dat ze er anders instaan dan de gemiddelde Surinamer (te meer omdat sinterklaas al eerder voor racisme is opgeheven in suriname). En als door hun zogenaamde hogere maatschappelijke betrokkenheid het werkelijke percentage niet op 73% ligt maar op 65% (wat gegeven de CI een onwaarschijnlijk grote verschuiving is), dan is dat nog steeds een gigantisch aantal. (En ik zei al eerder dat zelfs 10% een substantieel genoeg aandeel zou moeten zijn, maar het is dus 7x zoveel)

quote:
Tevens is dit een opmerkelijke toevoeging die ik niet begrijp.
De weging van alle respondenten op zes factoren, en voor de Nederlanders van
Surinaamse of Antilliaanse afkomst twee factoren.

Dit had ik al eerder gepost vandaag.
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 november 2018 23:50 schreef Fir3fly het volgende:

[..]


[..]

Er staat "na weging is de steekproef representatief voor zes variabelen". Niet "na weging van zes variabelen is de steekproef representatief". Kan zijn dat ze dat bedoelen, maar het staat er niet. Mocht het zo zijn dat ze dat bedoelen, dan is de meest logische conclusie dat de steekproef van surinamers en antillianen al representatief was voor die andere variabelen. Een andere mogelijkheid is dat ze geen data hebben hoe getrouwde surinamers afwijken van single surinamers.
  zondag 25 november 2018 @ 11:10:57 #287
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183357700
Leesvoer uit de Volkskrant:
https://www.volkskrant.nl(...)er-dialoog~b6357a14/

Er wordt onder meer geschreven over een gedachten-experiment: zouden we stoppen met eten en drinken in het openbaar tijdens de ramadan, als moslims daar om vragen?
Een interessant experiment, want daar komt nog iets bij: zou je in heel Nederland het eten en drinken in het openbaar tijdens de ramadan moeten verbieden, ook als er in de verste verte geen moslim is te bekennen?
En pas dat eens toe op Zwarte Piet: als er in je dorp niemand is die zich gekwetst voelt door de zwarte schmink van de acteur die Zwarte Piet uitbeeldt, waarom zou je die kleur dan veranderen? Omdat mensen in de stad verderop, in Amsterdam zich daardoor gekwetst voelen? Hoe kunnen zij zich gekwetst voelen door iets waar ze niet eens bijzijn om het te ervaren? Is dat een soort "je plaatsvervangend gekwetst voelen"?

Mag je zomaar iemand voor islamofoob of iets dergelijks uitschelden als hij blijft eten en drinken op straat tijdens de ramadan als er geen moslim is om zich daaraan te ergeren?
Waarom zou je mensen die gewoon op hun manier Sinterklaas willen vieren, en dat doen zonder een van de aanwezigen te kwetsen, voor racist mogen uitschelden?

Ik ga er zelf vanuit dat die laatste stap in dat gedachten-experiment is wat mensen furieus maakt: het is niet racistisch bedoeld, geen van de aanwezigen wordt gekwetst, de personen in kwestie zijn voor het overgrote deel geen racisten, waarom krijgt een kleine groep mensen dan overal de ruimte om deze mensen van racisme te beschuldigen?
  zondag 25 november 2018 @ 11:11:56 #288
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183357716
Volkskrant quoten is hier zo’n enorme nono.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zondag 25 november 2018 @ 11:12:37 #289
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_183357724
Oh wacht, alleen een linkje. Dat zal geen probleem zijn.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_183357845
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 november 2018 13:43 schreef speknek het volgende:

[..]

:')

Zoals ik al zei, naargeestig en egocentrisch.

70% van de surinamers en antillianen vinden zwarte piet racistisch, en jouw reactie is om harder in te graven. Je wordt niet eens (aanvankelijk) voor racist uitgemaakt, maar je hebt zoveel moeite met empathie en inclusiviteit dat je alles om jezelf laat draaien. Een duidelijkere blijk van je karakter is er niet.
Vraagje: was je mening over zwarte piet anders geweest, als de meerderheid van de Surinamers, Antillianen geen probleem hadden gehad met zp? zijn deze aantallen relevant?
pi_183357882
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 11:10 schreef Lunatiek het volgende:
Leesvoer uit de Volkskrant:
https://www.volkskrant.nl(...)er-dialoog~b6357a14/

Er wordt onder meer geschreven over een gedachten-experiment: zouden we stoppen met eten en drinken in het openbaar tijdens de ramadan, als moslims daar om vragen?
Een interessant experiment, want daar komt nog iets bij: zou je in heel Nederland het eten en drinken in het openbaar tijdens de ramadan moeten verbieden, ook als er in de verste verte geen moslim is te bekennen?
En pas dat eens toe op Zwarte Piet: als er in je dorp niemand is die zich gekwetst voelt door de zwarte schmink van de acteur die Zwarte Piet uitbeeldt, waarom zou je die kleur dan veranderen? Omdat mensen in de stad verderop, in Amsterdam zich daardoor gekwetst voelen? Hoe kunnen zij zich gekwetst voelen door iets waar ze niet eens bijzijn om het te ervaren? Is dat een soort "je plaatsvervangend gekwetst voelen"?

Mag je zomaar iemand voor islamofoob of iets dergelijks uitschelden als hij blijft eten en drinken op straat tijdens de ramadan als er geen moslim is om zich daaraan te ergeren?
Waarom zou je mensen die gewoon op hun manier Sinterklaas willen vieren, en dat doen zonder een van de aanwezigen te kwetsen, voor racist mogen uitschelden?

Ik ga er zelf vanuit dat die laatste stap in dat gedachten-experiment is wat mensen furieus maakt: het is niet racistisch bedoeld, geen van de aanwezigen wordt gekwetst, de personen in kwestie zijn voor het overgrote deel geen racisten, waarom krijgt een kleine groep mensen dan overal de ruimte om deze mensen van racisme te beschuldigen?
Wat veel mensen zich onvoldoende beseffen is dat ouders hun kinderen heel graag ervaringen willen geven waar ze zelf warme herinneringen aan hebben. Dat extremisten daar voor willen gaan liggen is nog tot daar aan toe, dat de politiek correcte terreur daarin meegaat, waardoor het sinterklaasfeest simpelweg de nek omgedraaid wordt, dat raakt mensen in de kern. Die voelen zich niet meer thuis in hun eigen land.

Politieke correctheid is een sluipmoordenaar en staat haaks op vrijheid van menigsuiting. Waar dat toe kan leiden zie je in de VS. We gaan hard die kant op. Met een verscheurd land ten gevolge, waar boeven (zoals Trump) van kunnen profiteren.

Er is maar één goede reactie op al die gekwetstheid: vol er tegenin. Ze kweken maar een olifantenhuid. Dat geldt voor zeikkutten als Sylvana, mietjes zoals die twee blagen die met hun briefje hopen dat zwakzinnige voetbalsupporters iedereen gaan beledigen behalve homo’s, moslims die menen dat hun religie ook invloed zou moeten hebben op het dagelijks leven van mensen die wel gezond verstand hebben en dus geen religie aanhangen, enz.

Dat hoort ook geen vrijbrief te zijn om te onpas maar iedereen bewust te beledigen, maar iemand met lange tenen mag gewoon gekwests worden. Want dat ligt niet aan de kwetser. Dat ligt aan die fokking lange tenen die bij iedere keer dat die PC terreur weer de kop opsteekt alleen maar groeien!
pi_183357964
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 10:54 schreef speknek het volgende:

[..]

Klopt, dat zei ik al. Maar tenzij ze zich vrijwillig hebben opgegeven om specifiek antwoord te geven op de zwarte piet vraag, is er weinig reden om aan te nemen dat ze er anders instaan dan de gemiddelde Surinamer (te meer omdat sinterklaas al eerder voor racisme is opgeheven in suriname). En als door hun zogenaamde hogere maatschappelijke betrokkenheid het werkelijke percentage niet op 73% ligt maar op 65% (wat gegeven de CI een onwaarschijnlijk grote verschuiving is), dan is dat nog steeds een gigantisch aantal. (En ik zei al eerder dat zelfs 10% een substantieel genoeg aandeel zou moeten zijn, maar het is dus 7x zoveel)

[..]

[..]

Er staat "na weging is de steekproef representatief voor zes variabelen". Niet "na weging van zes variabelen is de steekproef representatief". Kan zijn dat ze dat bedoelen, maar het staat er niet. Mocht het zo zijn dat ze dat bedoelen, dan is de meest logische conclusie dat de steekproef van surinamers en antillianen al representatief was voor die andere variabelen. Een andere mogelijkheid is dat ze geen data hebben hoe getrouwde surinamers afwijken van single surinamers.
In de weging zit sws een stukje fuzziness btw. De Hond gebruikt een eigen formule hiervoor.

Ook wel logisch: stel je vraagt Inlegkruisje X is beter dan Y?
Respondenten komen met 51% nee tegen 49% ja.
Maar wat blijkt er hebben 75% mannen gereageerd en 25% vrouwen.
Hoe moet je dit nu wegen?
Dan moet je die steekproef scheiden en er twee steekproeven van maken, en vervolgens gaan wegen. Dan komt De Hond met zijn eigen formule op de proppen. Maar dat kan fuzzy zijn
  zondag 25 november 2018 @ 11:36:11 #293
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183357965
quote:
11s.gif Op zondag 25 november 2018 11:11 schreef Copycat het volgende:
Volkskrant quoten is hier zo’n enorme nono.
Dat weet ik, dus heb ik alleen het linkje geplaatst en commentaar gegeven op een stuk uit dat artikel, dat ik in mijn eigen woorden heb samengevat..
Dus voor commentaar over het artikel zul je het artikel op de site van de Volkskrant moeten lezen, voor commentaar op mijn interpretatie en conclusie kun je mijn stuk quoten.

Uit dat andere onderzoek (https://eenvandaag.avrotr(...)_zwarte_piet_def.pdf)
Hierin staat de vraag "Ben jij zelf (of een direct familielid) wel eens gediscrimineerd met Zwarte Piet, of niet?"
Een uiterst merkwaardige vraag, en een giftige ook. Hoe kun je gediscrimineerd worden met Zwarte Piet? Een homo kan bijvoorbeeld gediscrimineerd worden met zijn homo-zijn. Maar natuurlijk (en logisch ook) staat er niet dat deze mensen gediscrimineerd worden met "Zwarte Piet zijn". Ze zijn immers geen Zwarte Piet.
Wat er wordt bedoeld is dat ze worden gediscrimineerd op basis van hun huidskleur, en of Zwarte Piet daarbij wordt genoemd. Dat zie je ook aan de voorbeelden op de pagina erna. Maar dan nog klopt het niet:
- iemand vergelijken met Zwarte Piet is niet gelijk aan discriminatie. De vergelijking kan ook positief zijn (met name bij kinderen die in Zwarte Piet een superheld zien).
- iemand uitschelden voor Zwarte Piet is geen discriminatie (het is niet oké, maar géén discriminatie als dat geen verdere gevolgen heeft).

Waar het om draait is dat het een feit is dat er wel degelijk racisme is en dat mensen met een andere huidskleur soms anders worden behandeld. Dat is iets dat je aan moet pakken, en dat lukt niet met het weghalen van Zwarte Piet (Han van der Horst wees hier ook al op). Dan vindt men wel weer andere woorden om mee te schelden: roetmop, zwartjoekel. Moeten we dan de roetmoppen afschaffen en de zwarte honden? Natuurlijk niet, want dan zal er wel weer een ander woord komen om die mensen mee te kwetsen.
Aangezien het verwijderen van Zwarte Piet racisme en uitschelden en discriminatie niet oplost, kan Piet gewoon blijven. Dan zijn in elk geval miljoenen Nederlanders blij die de vrijheid krijgen hun cultuur te uiten zoals zij dat willen - een grondrecht.

In dit artikel staat iets over de roetmop, maar ik vermoet zelf dat men verwijst naar een zwarte mop, een mop als een zwabber, en dan in het bijzonder naar een "zwabber" die wordt gebruikt om roet te verwijderen, bijvoorbeeld de "zwabber" van de schoorsteenveger.

[ Bericht 5% gewijzigd door Lunatiek op 25-11-2018 11:42:26 ]
  zondag 25 november 2018 @ 11:38:12 #294
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_183357995
Goed stuk, bedankt voor het linken. Tsja, is racisme een victimless crime als het slachtoffer er niet bij is. Ik denk het niet. Minder erg, dat wel.
  zondag 25 november 2018 @ 11:40:13 #295
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183358026
-doe maar niet-
pi_183358107
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 19:06 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

ah so.... Je zegt hij projecteert een mechanisme van zijn hometown op Nederland ?
Mijn hometown is Breda. En ik kan zijn ervaring deels onderschrijven. En zover ik weet is dat algemeen voor elke hometown in Nederland.
Maar niet in de uitleg dat elke Nederlander daaraan voldoet en of altijd.
Steile gereformeerden hebben een iets duidelijker afgebakende identiteit dan Bredanaren als Bredanaar die hebben, me dunkt.
pi_183358177
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 11:36 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Dat weet ik, dus heb ik alleen het linkje geplaatst en commentaar gegeven op een stuk uit dat artikel, dat ik in mijn eigen woorden heb samengevat..
Dus voor commentaar over het artikel zul je het artikel op de site van de Volkskrant moeten lezen, voor commentaar op mijn interpretatie en conclusie kun je mijn stuk quoten.

Uit dat andere onderzoek (https://eenvandaag.avrotr(...)_zwarte_piet_def.pdf)
Hierin staat de vraag "Ben jij zelf (of een direct familielid) wel eens gediscrimineerd met Zwarte Piet, of niet?"
Een uiterst merkwaardige vraag, en een giftige ook. Hoe kun je gediscrimineerd worden met Zwarte Piet? Een homo kan bijvoorbeeld gediscrimineerd worden met zijn homo-zijn. Maar natuurlijk (en logisch ook) staat er niet dat deze mensen gediscrimineerd worden met "Zwarte Piet zijn". Ze zijn immers geen Zwarte Piet.
Wat er wordt bedoeld is dat ze worden gediscrimineerd op basis van hun huidskleur, en of Zwarte Piet daarbij wordt genoemd. Dat zie je ook aan de voorbeelden op de pagina erna. Maar dan nog klopt het niet:
- iemand vergelijken met Zwarte Piet is niet gelijk aan discriminatie. De vergelijking kan ook positief zijn (met name bij kinderen die in Zwarte Piet een superheld zien).
- iemand uitschelden voor Zwarte Piet is geen discriminatie (het is niet oké, maar géén discriminatie als dat geen verdere gevolgen heeft).

Waar het om draait is dat het een feit is dat er wel degelijk racisme is en dat mensen met een andere huidskleur soms anders worden behandeld. Dat is iets dat je aan moet pakken, en dat lukt niet met het weghalen van Zwarte Piet (Han van der Horst wees hier ook al op). Dan vindt men wel weer andere woorden om mee te schelden: roetmop, zwartjoekel. Moeten we dan de roetmoppen afschaffen en de zwarte honden? Natuurlijk niet, want dan zal er wel weer een ander woord komen om die mensen mee te kwetsen.
Aangezien het verwijderen van Zwarte Piet racisme en uitschelden en discriminatie niet oplost, kan Piet gewoon blijven. Dan zijn in elk geval miljoenen Nederlanders blij die de vrijheid krijgen hun cultuur te uiten zoals zij dat willen - een grondrecht.

In dit artikel staat iets over de roetmop, maar ik vermoet zelf dat men verwijst naar een zwarte mop, een mop als een zwabber, en dan in het bijzonder naar een "zwabber" die wordt gebruikt om roet te verwijderen, bijvoorbeeld de "zwabber" van de schoorsteenveger.
"Ben jij zelf (of een direct familielid) wel eens gediscrimineerd met Zwarte Piet, of niet?"
Er is een veel groter probleem met deze vraag, dan of het discriminatie is. Het is een dubbele vraag en het antwoord zegt alleen iets over gedeelte tussen haakjes. Iemand die ooit eens gediscrimineerd is, kennen we allemaal wel. :')
Op donderdag 6 september 2012 @ 21:41 schreef Shakkara het volgende:
Uiteraard is het volgens Rutte en consorten de schuld van een imaginair links kabinet dat we ooit ergens in het verleden gehad schijnen te hebben.
  zondag 25 november 2018 @ 11:56:33 #299
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_183358215
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 11:27 schreef VEM2012 het volgende:
Er is maar één goede reactie op al die gekwetstheid: vol er tegenin. Ze kweken maar een olifantenhuid. Dat geldt voor zeikkutten als Sylvana, mietjes zoals die twee blagen die met hun briefje hopen dat zwakzinnige voetbalsupporters iedereen gaan beledigen behalve homo’s, moslims die menen dat hun religie ook invloed zou moeten hebben op het dagelijks leven van mensen die wel gezond verstand hebben en dus geen religie aanhangen, enz.
Huisjesmelkers die doen alsof ze een fatsoenlijke business draaien.

Waarom een ingewikkeld goed gesprek voeren als een simpele bash de boel in één keer op scherp kan zetten?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.