abonnement Unibet Coolblue
pi_164023672




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
pi_164023687
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:20 schreef Faeroer het volgende:
Is het einde van de wereld al nabij?
Dat komt pas als men zeker weet dat men kan leven op een andere planeet, vermoed ik?
pi_164023799
Hoe nu verder? Krijgt de Turkse vlag een groene of zwarte kleur? Worden de nieuwe pelgrimstocht idolen in Ankara en Istanboel alleen door Sjiieten of ook door Soennieten aanbeden? Komen de Islamisten uit de donkere hoek om de nieuwe standbeelden en hun aanbidders een 'kopje kleiner' te maken? Zoveel vragen in #53, zo weinig antwoorden.
pi_164023853
Als je antwoorden uit de glazen bol wilt hebben?
Wie was dat ook alweer in het forum welke dat kon?
pi_164024021
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:29 schreef john2406 het volgende:
Als je antwoorden uit de glazen bol wilt hebben?
Wie was dat ook alweer in het forum welke dat kon?
Begrijp ik, alleen een 20-tal nummers van dit topic gaan alleen over Erdogan is goede man, Erdogan is slechte man. Geen feitjes, geen toekomst ideeën, niets. Alleen maar groep 1 tegen groep 2.
pi_164024061
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:19 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Die zijn er wel maar daar heeft de Westerse media niks aan.

Net als Wikileaks, zodra Wikileaks met het bericht kwam dat ze de AKP emails uit gingen brengen stond de Westerse media vooraan om er een bericht over te schrijven.

En daarna? Niks, de emails beviel men niet en men zweeg er maar over.
Je hoeveelheid bronnen is overweldigend.
pi_164024082
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:35 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Begrijp ik, alleen een 20-tal nummers van dit topic gaan alleen over Erdogan is goede man, Erdogan is slechte man. Geen feitjes, geen toekomst ideeën, niets. Alleen maar groep 1 tegen groep 2.
Ik heb nog geen emails kunnen laten vertalen ik weet of kan nog het 1 of het andere bevestigen.

Denk of vermoed wel dat deze niet te vergelijken is met Ata turk of wel?
pi_164024214
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:21 schreef zarGon het volgende:

[..]

Er blijkt niets boeiends in de eerste release (300K documenten), hm?
Oh ja hoor. De namen, adressen en leeftijden van vrijwel alle vrouwen die fan zijn van Erdogans partij ;)
pi_164025037
Hoop dat Assad binnenkort Turkije kan bezoeken. De oppositie in Turkije moet hem uitnodigen tegen Erdogan.
pi_164029643
Diyanet Nederland richt pijlen op Hizmet

quote:
Gepubliceerd op 26 juli 2016 - 14:56

Het bestuur van de Islamitische Stichting Nederland, de Nederlandse tak van het Turkse Presidium voor Religieuze Zaken (Diyanet), heeft dinsdag een verklaring gepubliceerd naar aanleiding van de spanningen in de Turkse gemeenschap in Nederland na de mislukte coup van 15-16 juli in Turkije.

In de verklaring, die Diyanet heeft opgesteld na een bijeenkomst met bestuursleden en imams van 143 Diyanet-moskeeën zondag in Utrecht, noemt de organisatie de sociale beweging Hizmet een ''terreurorganisatie''. ''De algemene overtuiging in Turkije, van zowel de coalitie als de oppositie, is dat achter deze staatsgreep de terreurorganisatie FETÖ/PYD [staat voor Fethullahistische Terroristische Organisatie/Parallelle Staat Structuur, de naam die het Erdoğan-regime heeft gegeven aan Hizmet, red.] zit. Ten aanzien van deze beweging hebben we al eerder een duidelijk en bekend standpunt verklaard. In onze beleving verschilt deze organisatie niet van de PKK, Boko Haram en IS en gaat het hier om een terreurorganisatie. De aanwezigen merken op dat dergelijke organisaties die religieuze waarden volgens hun eigen agenda en perverse overtuigingen misbruiken, door iedereen bestreden zouden moeten worden'', staat in de verklaring. Diyanet claimt dat in verschillende moskeeën pogingen tot provocaties zijn geweest ''door het verheerlijken van de staatsgreep en het doen van grove uitingen''.

Bron: Zaman Vandaag

Was het niet de familie Erdogan die nauwe banden met IS onderhield en wapens leverde?

Als Diyanet zo doorgaat, verwacht ik sluiting in West-Europa wegens opruiing en haatverspreiding. Ik vertrouw de Nederlandse veiligheidsdienst er op dat ze deze aan de Turkse regering gelieerde instelling scherp in de gaten houden.
pi_164031146
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:33 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Diyanet Nederland richt pijlen op Hizmet


[..]

Bron: Zaman Vandaag

Was het niet de familie Erdogan die nauwe banden met IS onderhield en wapens leverde?

Als Diyanet zo doorgaat, verwacht ik sluiting in West-Europa wegens opruiing en haatverspreiding. Ik vertrouw de Nederlandse veiligheidsdienst er op dat ze deze aan de Turkse regering gelieerde instelling scherp in de gaten houden.
Ik niet :') . Hebben ze de afgelopen decennia ook niet bepaald gedaan....
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_164035205
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:33 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Diyanet Nederland richt pijlen op Hizmet


[..]

Bron: Zaman Vandaag

Was het niet de familie Erdogan die nauwe banden met IS onderhield en wapens leverde?

Als Diyanet zo doorgaat, verwacht ik sluiting in West-Europa wegens opruiing en haatverspreiding. Ik vertrouw de Nederlandse veiligheidsdienst er op dat ze deze aan de Turkse regering gelieerde instelling scherp in de gaten houden.
Jij bent echt zwaaarrrr Gulenci of niet.
pi_164035291
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:33 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Diyanet Nederland richt pijlen op Hizmet

...
Ben je sympathiek tegenover Gülen omdat je anti-AKP bent, of hoe zit dat nou?

Ik zie je al de tweede keer Zaman citeren, waarbij je Gülen verdedigt.
pi_164035298
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:08 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Jij bent echt zwaaarrrr Gulenci of niet.
:D. _O-.

Goede timing.
pi_164035322
Waarom altijd in zij/wij denken? Doe gewoon allemaal aardig, samen lekker eten ja tog
pi_164035335
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:11 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ben je sympathiek tegenover Gülen omdat je anti-AKP bent, of hoe zit dat nou?

Ik zie je al de tweede keer Zaman citeren, waarbij je Gülen verdedigt.
Hij is Gulenci, stond mij nog bij van paar jaren terug, wist alleen niet zeker, tot nu :7
pi_164035349
Verrek, Erdogan is bezig politieke zuiveringen door te voeren.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_164035357
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:11 schreef zarGon het volgende:

[..]

:D. _O-.

Goede timing.
Niet dat er wat op tegen is, maar dan kan je z'n perspectief beter plaatsen.
pi_164035367
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:08 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Jij bent echt zwaaarrrr Gulenci of niet.
En jij bent objectief tegenover Erdo.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_164035399
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:14 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

En jij bent objectief tegenover Erdo.
Ehm, ik ben ook zwaar fan van Gulen hoor.

quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2007 00:05 schreef Triggershot het volgende:
Het mooie aan Gulens beweging is dat hij alleen de islam gebruikt om een punt te maken bij de moslims. De profeets vreedzame karakter gebruikt hij bijvoorbeeld om mensen te inspireren tot dialoog em tolerantie. Jezus gebruikt hij bijvoorbeeld om een brug te slaan met de christenen. Mozes met de jood. En democratie voor de algemene westerling. Een van de weinige mensen waarin ik me heb verdiept die de islam niet als nachtsmiddel gebruikt. Maar als instruments voor dialoog. Zonder ze eerst als moslim te laten denken. Of door de dingen in islamitisch perspectief te laten. En als je praat met een niet moslim afhankelijk van de onderwerpen hoeft mohamed niet altijd ter sprake te komen.
:D

[ Bericht 51% gewijzigd door #ANONIEM op 26-07-2016 23:16:13 ]
pi_164035517
En in dit topic zie je precies wat het probleem is in Turkije, en ook hier. Of je bent Erdogan fan, of Gulen fan.

De meeste Turken lijken geen middenweg te kennen :')
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
pi_164035524
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:12 schreef Faeroer het volgende:
Waarom altijd in zij/wij denken?
Het is niet per se of per definitie zij/wij, maar weten waar iemand zich mee verbonden voelt helpt om de persoon en zijn standpunten beter te begrijpen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:13 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Niet dat er wat op tegen is, maar dan kan je z'n perspectief beter plaatsen.
Ja, dit dus.
pi_164035558
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:19 schreef Trommeldaris het volgende:
En in dit topic zie je precies wat het probleem is in Turkije, en ook hier. Of je bent Erdogan fan, of Gulen fan.

De meeste Turken lijken geen middenweg te kennen :')
Meeste Erdogan-volgers zijn ook oerdom. Nog niet zolang geleden aanbeden ze Gulen en nu is die een terrorist.
  dinsdag 26 juli 2016 @ 23:21:43 #24
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164035597
Waarom die neiging 1 persoon te volgen? :? Creepy.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164035607
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:19 schreef Trommeldaris het volgende:
En in dit topic zie je precies wat het probleem is in Turkije, en ook hier. Of je bent Erdogan fan, of Gulen fan.

De meeste Turken lijken geen middenweg te kennen :')
Het is meer de bronnen die aangehaald worden. Je hebt een paar kranten die sterk bij een groepering horen, en dan valt het wel op als een bron vaker geciteerd wordt.

Yeni Şafak is bijvoorbeeld enorm pro-regering, Zaman is enorm pro-Gülen, een Cumhuriyet is dan weer enorm pro-seculier. Om maar eventjes iets op te noemen.
pi_164035631
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:21 schreef Perrin het volgende:
Waarom die neiging 1 persoon te volgen? :? Creepy.
Idd, ik vind ze beiden wel wat hebben op hun eigen manier, dat vonden ze ook lange tijd van elkaar, dus zie niet in waarom je krampachtig gefocust zou moeten zijn aan 1 kamp.
pi_164035716
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:20 schreef Atak het volgende:

[..]

Meeste Erdogan-volgers zijn ook oerdom. Nog niet zolang geleden aanbeden ze Gulen en nu is die een terrorist.
Jij bent ook geval apart. :').

Tot 'gisteren' zat je in de pro-Erdoğan-kamp en 'vandaag' heb je een draai gemaakt van 180 graden. Is meerdere mensen hier opgevallen.

Ben benieuwd wat er voor die ommezwaai heeft gezorgd.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-07-2016 23:26:33 ]
pi_164035721
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:21 schreef zarGon het volgende:

[..]

Het is meer de bronnen die aangehaald worden. Je hebt een paar kranten die sterk bij een groepering horen, en dan valt het wel op als een bron vaker geciteerd wordt.

Yeni Şafak is bijvoorbeeld enorm pro-regering, Zaman is enorm pro-Gülen, een Cumhuriyet is dan weer enorm pro-seculier. Om maar eventjes iets op te noemen.
En precies wat ik bedoel. Alles en iedereen lijkt een fan te zijn. Is het zo moeilijk om enigszins objectief na te denken voor Turken? Lees meerdere bronnen en denk erover na? Waarom lijken ze zich zo ontzettend op te trekken aan een enkele groep.

Zodra ze dat doen kan die groep niets fout doen, en is de andere letterlijk en figuurlijk ineens een terrorist?

Ik zie in dit soort topics echt weinig Turken die zich objectiever ertussen plaatsen. Ik heb overigens wel een veel groter respect voor die laatste groep dan ik ooit voor dit hele gedoe zou hebben. Lijkt me niet makkelijk om er constant tussen te moeten staan. Je zal als vijand van iedereen gezien worden i.p.v. iemand die na kan denken.
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
pi_164035854
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:11 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ben je sympathiek tegenover Gülen omdat je anti-AKP bent, of hoe zit dat nou?
Elk weldenkend mens kan sympathie opbrengen voor het soefisme van Gülen. Als je oplet, zie je dat bijna alle niet-moslims achter de vreedzame boodschap van Gülen staan dan achter de narcistische boodschap van Erdogan. Maakt mij dat een Gülenist? Prima, alles beter dan een Erdoganist.

Ik ben niet perse anti-AKP, maar ik heb wel een hekel aan leiders die zich voordoen als moslim om veel stemmen te winnen. Ik heb een hekel aan leiders die zichzelf verrijken en hun volk met een aalmoes laten leven. Ik heb een hekel aan leiders die zonder enig bewijs hele groepen als zondebok kan aanwijzen. Ik heb een hekel aan leiders die tegen het volk zeggen tegen Israel, Sisi, Assad, IS te zijn, maar uit de oog van de camera's exact het tegenovergestelde doen.

quote:
Ik zie je al de tweede keer Zaman citeren, waarbij je Gülen verdedigt.
Als je andere Nederlandstalige kranten kent die van Turkse oorsprong zijn, dan houd ik me aanbevolen. Bovendien is het een krant die hoog aangeschreven staat en niet onder controle van Erdogan.
pi_164035916
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:26 schreef Trommeldaris het volgende:

[..]

En precies wat ik bedoel. Alles en iedereen lijkt een fan te zijn. Is het zo moeilijk om enigszins objectief na te denken voor Turken? Lees meerdere bronnen en denk erover na? Waarom lijken ze zich zo ontzettend op te trekken aan een enkele groep.

Zodra ze dat doen kan die groep niets fout doen, en is de andere letterlijk en figuurlijk ineens een terrorist?

Ik zie in dit soort topics echt weinig Turken die zich objectiever ertussen plaatsen. Ik heb overigens wel een veel groter respect voor die laatste groep dan ik ooit voor dit hele gedoe zou hebben. Lijkt me niet makkelijk om er constant tussen te moeten staan. Je zal als vijand van iedereen gezien worden i.p.v. iemand die na kan denken.
Ik heb inmiddels heel goed door wat de 'Nederlandse' users hier objectief vinden; men wil eigenlijk vooral de eigen mening herhaald zien worden, en willen dat de Turkse users hetzelfde napraten. Men staat eigenlijk helemaal niet open voor een andere mening.

Dat 'middenweg' waar jij het over hebt, lijken 'jullie' niet eens te herkennen. Het heeft verder geen zin om tegen de stroming in te gaan hier - begrijpend lezen kan men niet, en men trekt de ene na de andere foute conclusie.

Maar goed, totaal geen zin hierin joh.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-07-2016 23:35:59 ]
pi_164035960
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:32 schreef zarGon het volgende:
Ik heb inmiddels heel goed door wat de 'Nederlandse' users hier objectief vinden; men wil eigenlijk vooral de eigen mening herhaald zien worden, en willen dat de Turkse users hetzelfde napraten. Men staat eigenlijk helemaal niet open voor een andere mening.
Valt wel mee hoor. ;)
pi_164036007
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:34 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Valt wel mee hoor. ;)
Uitzonderingen her en der uiteraard, maar ik vind het niet de norm om heerlijk te zijn dat het 'mee valt'.
  dinsdag 26 juli 2016 @ 23:36:27 #33
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164036014
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:34 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Valt wel mee hoor. ;)
Idd. De meeste Nederlanders vinden en weten vrij weinig van interne Turkse politiek.

Ze zien wel dat Turkije onder Erdogan er in hun ogen niet op vooruit gaat.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164036031
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:32 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ik heb inmiddels heel goed door wat de 'Nederlandse' users hier objectief vinden; men wil eigenlijk vooral de eigen mening herhaald zien worden, en willen dat de Turkse users hetzelfde napraten. Men staat eigenlijk helemaal niet open voor een andere mening.
Nee hoor, alleen ik heb de gemiddelde Nederlander nooit over iemand horen praten alsof het een godheid is. Zo praten veel Turken wel over Erdogan of Gulen.

quote:
Dat 'middenweg' waar jij het over hebt, lijken 'jullie' niet eens te herkennen. Het heeft verder geen zin om tegen de stroming in te gaan hier - begrijpend lezen kan men trekt de ene na de andere foute conclusie.
Het gaat niet om een middenweg. Als jij vind dat Erdogan goed bezig is en dat je het liefst een stapel lijken in de straat ziet, vind ik het best hoor.
Ik snap alleen dat verafgoden van bepaalde politieke figuren niet.
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
  dinsdag 26 juli 2016 @ 23:37:52 #35
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164036048
Ik snap dat verafgoden ook niet. Het gaat om beleid, niet om poppetjes?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164036236
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:34 schreef Faeroer het volgende:

[..]

Valt wel mee hoor. ;)
Allesbehalve.

Ik zie vooral een meute dat weinig afweet hoe het precies zit, en vooral zijn eigen mening - gebaseerd op de Nederlandse media (over objectieve bronnen gesproken) - posten, zo hard en fel mogelijk.

En als ze dan tegengesproken worden (en terecht gecorrigeerd), ben je per definitie pro-Erdoğan en pro-AKP en 'wat doe je hier dan nog joh als je hart in Turkije ligt'...

Je wordt hier al heel snel in een hokje gedouwd (anti-ons, dus pro-dat) als de persoonlijke mening niet overeenkomt met de heersende mening.
pi_164036247
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:44 schreef zarGon het volgende:
En als ze dan tegengesproken worden (en terecht gecorrigeerd), ben je per definitie pro-Erdoğan en pro-AKP en 'wat doe je hier dan nog joh als je hart in Turkije ligt'...

Je wordt hier al heel snel in een hokje gedouwd (anti-ons, dus pro-dat) als de persoonlijke mening niet overeenkomt met de heersende mening.
Dat zie ik vooral de Turken doen bij elkaar. :')
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
pi_164036249
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:37 schreef Trommeldaris het volgende:

[..]

Nee hoor, alleen ik heb de gemiddelde Nederlander nooit over iemand horen praten alsof het een godheid is. Zo praten veel Turken wel over Erdogan of Gulen.

[..]

Het gaat niet om een middenweg. Als jij vind dat Erdogan goed bezig is en dat je het liefst een stapel lijken in de straat ziet, vind ik het best hoor.
Ik snap alleen dat verafgoden van bepaalde politieke figuren niet.
Ik heb het over de mensen in dit topic en hoe zij reageren op...

Ach, weet je wat, never mind.
pi_164036329
Turkije heeft CBS en CPB nodig. w/
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164036353
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:26 schreef zarGon het volgende:

[..]

Jij bent ook geval apart. :').

Tot 'gisteren' zat je in de pro-Erdoğan-kamp en 'vandaag' heb je een draai gemaakt van 180 graden. Is meerdere mensen hier opgevallen.

Ben benieuwd wat er voor die ommezwaai heeft gezorgd.
Misschien zijn de ogen geopend en ziet hij terecht in dat Tayyip Adolfgeit een gore zelfverrijkende fascist is. Welke leider laat er nou een paleis van ruim een miljard bouwen als tig kinderen in je land niets te vreten hebben.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  dinsdag 26 juli 2016 @ 23:49:59 #41
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164036368
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:45 schreef Trommeldaris het volgende:

[..]

Dat zie ik vooral de Turken doen bij elkaar. :')
Idd. :X

Nederland is denk ik wel overwegend anti-Erdogan, maar vooral omdat ze Turkije zien afglijden onder zijn bewind.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164036486
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:49 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Misschien zijn de ogen geopend en ziet hij terecht in dat Tayyip Adolfgeit een gore fascist is.
Echt tof man, dat constante gescheld.

- En maar meteen een disclaimer, voordat ik wat naar mijn hoofd geslingerd krijg. Ik snap dat totaal niet, dat gescheld. Het lijkt zowat een sport geworden te zijn. Wil je nou wel of geen discussie voeren met andersdenkenden, of wil je vooral je eigen mening zo hard mogelijk uitschreeuwen? Ik ben dat gescheld helemaal zat, omdat je daarmee aangeeft dat je eigenlijk helemaal geen discussie wil voeren. Je stoot daarmee mogelijke gesprekspartners af. Schelden hoort helemaal niet in een discussie, ongeacht de context. Vind het zo enorm kinderachtig overkomen. Ordinair en simpelweg verwerpelijk.

En nee, niet omdat er gescheld wordt op Erdoğan. Je leeft je maar uit. Het gaat om de algemene trend die ik ook in andere reeksen en topics zie. -
  woensdag 27 juli 2016 @ 00:30:15 #43
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164037084
6 officieren, die onterecht tussen de 3 en 4 jaar in de gevangenis hebben gezeten nadat ze beschuldigd waren van het plannen van een coup, zijn vanaf vandaag weer actief binnen het Turkse leger. Ze zijn alle 6 bij de Marine aangesteld als admiraal.

http://www.milliyet.com.t(...)erde-gundem-2283921/
pi_164037349
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:37 schreef Perrin het volgende:
Ik snap dat verafgoden ook niet. Het gaat om beleid, niet om poppetjes?
Zijn minder ontwikkelde mensen.
pi_164037372
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:33 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Diyanet Nederland richt pijlen op Hizmet


[..]

Bron: Zaman Vandaag

Was het niet de familie Erdogan die nauwe banden met IS onderhield en wapens leverde?

Als Diyanet zo doorgaat, verwacht ik sluiting in West-Europa wegens opruiing en haatverspreiding. Ik vertrouw de Nederlandse veiligheidsdienst er op dat ze deze aan de Turkse regering gelieerde instelling scherp in de gaten houden.
lees jij niks anders dan zaman? als je lid van de gulen sekte bent snap ik dat wel overigens.

daarnaast vraag ik me af waar de opruiing en haatverspreiding is? de gulen sekte is al jaren in open oorlog tegen turkse overheidsinstanties. het is niet meer dan vanzelfsprekend dat diyanet ze in de hoek duwt waar ze horen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037381
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 00:55 schreef Perrin het volgende:

[..]

Op je mobiel wat langer op de link drukken, openen op incognito tabblad?
oh idd, niet bij stil gestaan. thanks!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 27 juli 2016 @ 01:02:12 #47
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164037394
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

oh idd, niet bij stil gestaan. thanks!
Niet verder vertellen hè ;)
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164037470
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:30 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Elk weldenkend mens kan sympathie opbrengen voor het soefisme van Gülen. Als je oplet, zie je dat bijna alle niet-moslims achter de vreedzame boodschap van Gülen staan dan achter de narcistische boodschap van Erdogan. Maakt mij dat een Gülenist? Prima, alles beter dan een Erdoganist.
dat zei mijn neef die Gulenci is ook letterlijk, "Alles is beter dan de AKP. Het maakt niet uit wie het land leidt, als zij het maar niet doen." Waren zijn woorden zijn woorden. Kennelijk is dat code onder de Gulenisten,

[ Bericht 18% gewijzigd door Frutsel op 27-07-2016 08:45:00 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037512
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:36 schreef Perrin het volgende:

[..]

Idd. De meeste Nederlanders vinden en weten vrij weinig van interne Turkse politiek.
en daar ligt het probleem ook. turkstaligen hebben het al lastig om de turkse politiek te volgen. laat staan als je de turkse taal niet spreekt en het enkel moet hebben van waardeloos ingelichte nederlandse bronnen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037521
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:37 schreef Trommeldaris het volgende:

[..]

Nee hoor, alleen ik heb de gemiddelde Nederlander nooit over iemand horen praten alsof het een godheid is. Zo praten veel Turken wel over Erdogan of Gulen.
zijn er hier ook mensen die praten alsof erdo gulen een godheid is?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037526
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:37 schreef Perrin het volgende:
Ik snap dat verafgoden ook niet. Het gaat om beleid, niet om poppetjes?
in turkije gaat het om het poppetje, solly :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037562
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:44 schreef zarGon het volgende:

[..]

Allesbehalve.

Ik zie vooral een meute dat weinig afweet hoe het precies zit, en vooral zijn eigen mening - gebaseerd op de Nederlandse media (over objectieve bronnen gesproken) - posten, zo hard en fel mogelijk.

En als ze dan tegengesproken worden (en terecht gecorrigeerd), ben je per definitie pro-Erdoğan en pro-AKP en 'wat doe je hier dan nog joh als je hart in Turkije ligt'...

Je wordt hier al heel snel in een hokje gedouwd (anti-ons, dus pro-dat) als de persoonlijke mening niet overeenkomt met de heersende mening.
ik werd vandaag door iemand hier aangesproken met dat het triest is dat ik "niets heb geleerd met 16 jaar naar school gaan, immers als ik wel iets had geleerd had ik nooit erdo gesteund" ofzoiets :')

wtf gek. dat mens weet niet eens waar hij het over heeft en zit mij gewoon de les te lezen over een turks onderwerp _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 27 juli 2016 @ 01:20:00 #53
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164037571
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

in turkije gaat het om het poppetje, solly :P
Maar waarom maakt het poppetje zoveel uit? Volgen Turken gewoon graag een Grote Leider? Is discussiëren over de inhoud ipv juichen voor 1 persoon te ingewikkeld?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164037577
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:02 schreef Perrin het volgende:

[..]

Niet verder vertellen hè ;)
my lips are sealed, maar crappy artikel idd :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037608
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:20 schreef Perrin het volgende:

[..]

Maar waarom maakt het poppetje zoveel uit? Volgen Turken gewoon graag een Grote Leider? Is discussiëren over de inhoud ipv juichen voor 1 persoon te ingewikkeld?
das een goede vraag. ik weet het niet. zo heb ik de turkse politiek altijd ervaren. dat het om de persoon gaat en niet zo zeer waar ze voor staan. sterke leiders zijn ze sowieso gek op. en communicatie vinden ze belangrijk. iedereen probeert bv de Erdo stijl van praten te kopieren :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 27 juli 2016 @ 01:22:58 #56
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164037611
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

my lips are sealed, maar crappy artikel idd :Y
Die Jahjah of hoe hij ook heet, heb ik nog maar op erg weinigs zinnigs kunnen betrappen. Vooral een beetje stoken, polariseren en stoer doen.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164037660
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:22 schreef Perrin het volgende:

[..]

Die Jahjah of hoe hij ook heet, heb ik nog maar op erg weinigs zinnigs kunnen betrappen. Vooral een beetje stoken, polariseren en stoer doen.
hij verwoordt het vaak wel leuk, vind hoor. hij is de eerste gast meen ik dit jaar met zomergasten. http://www.nu.nl/media/42(...)mergasten-avond.html
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 27 juli 2016 @ 01:27:26 #58
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164037669
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

hij verwoordt het vaak wel leuk, vind hoor. hij is de eerste gast meen ik dit jaar met zomergasten. http://www.nu.nl/media/42(...)mergasten-avond.html
Ben erg benieuwd, maar behoorlijk argwanend.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164037676
Ik vind Erdogan te mild en weinig uitstraling hebben als een leider die het land moet besturen.
Hij gedraagt zich niet al een ware baas.
Hij moet met zijn vuist op tafel slaan en roepen dat het nu afgelopen is.
Ik ben bang dat wanneer hij de schuldigen die achter de coup zitten niet gaat straffen, er nog een tweede coup zal komen.
Hij wil referendum gaan houden. Wtf, zelfs Rutte heeft meer ballen dan hem.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164037702
de NOS nieuwsuur heeft vandaag saadet karabulut en azmani uitgenodigd om over turkije te praten zag ik zojuist. het was ongetwijfeld geen turkije bash gesprek :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037707
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:28 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Ik vind Erdogan te mild en weinig uitstraling hebben als een leider die het land moet besturen.
Hij gedraagt zich niet al een ware baas.
Hij moet met zijn vuist op tafel slaan en roepen dat het nu afgelopen is.
Ik ben bang dat wanneer hij de schuldigen die achter de coup zitten niet gaat straffen, er nog een tweede coup zal komen.
Hij wil referendum gaan houden. Wtf, zelfs Rutte heeft meer ballen dan hem.
zeik niet man :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037753
pro erdo krant begint de bevolking al klaar te maken voor het nieuws dat de doodstraf niet komt :P

voor de turkstaligen http://www.sabah.com.tr/g(...)-bekleyen-rekor-ceza
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037799
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 23:22 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Idd, ik vind ze beiden wel wat hebben op hun eigen manier, dat vonden ze ook lange tijd van elkaar, dus zie niet in waarom je krampachtig gefocust zou moeten zijn aan 1 kamp.
^O^ Zijn er geen pogingen geweest om Erdogan en Gulen met elkaar te verzoenen? Best wel jammer dat twee personen miljoenen (?) Turken scheiden.
pi_164037832
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:40 schreef Tevik het volgende:

[..]

^O^ Zijn er geen pogingen geweest om Erdogan en Gulen met elkaar te verzoenen? Best wel jammer dat twee personen miljoenen (?) Turken scheiden.
Hear Hear _O_
You know, you come from nothing
you're going back to nothing
what have you lost? Nothing!
pi_164037834
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:40 schreef Tevik het volgende:

[..]

^O^ Zijn er geen pogingen geweest om Erdogan en Gulen met elkaar te verzoenen? Best wel jammer dat twee personen miljoenen (?) Turken scheiden.
er zijn geen miljoenen gulenisten. misschien ooit maar nu al jaren niet meer, sinds dat hij de turkse staatsinstellingen de oorlog heeft verklaard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037895
"erdogan de almachtige" "er was eens een democratie" in duitsland hetzelfde deuntje als in nederland kennelijk :')

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037955
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:40 schreef Tevik het volgende:

[..]

^O^ Zijn er geen pogingen geweest om Erdogan en Gulen met elkaar te verzoenen? Best wel jammer dat twee personen miljoenen (?) Turken scheiden.
Ze zijn altijd de dikste vrienden geweest hoor. Zo noemt Erdogan Gülen nu zijn "aartsvijand", alsof je midden in een aflevering van de BBC-serie Sherlock zit, maar in principe is het een haat-liefde verhouding. Ze streken identiek hetzelfde na, alleen de manier waarop wijkt af.
I´m back.
pi_164037957
eindelijk weer eens goed nieuws uit TR, zoals eerder aangegeven maar uiteraard niet eens wordt benoemd in de nederlandse media is het feit dat de AKP en de oppositie partije nader tot elkaar lijken te komen door deze hele drama

Party leaders agree to work on small-scale constitution changes: Turkish PM
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037963
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:03 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ze zijn altijd de dikste vrienden geweest hoor.
ze hadden een verstandshuwelijk ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 27 juli 2016 @ 02:07:47 #70
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_164037983
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

dan ken je de turkse cultuur niet :P

samenwerken is meer iets voor de polder. in turkije is de mentaliteit, "om niet onderdrukt te worden moet je onderdrukken". :*
Vandaar die teringbende. Misschien moet men het daar toch eens over een andere boeg gooien. Dit lijkt nergens op.
Dit, dus.
pi_164037993
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:07 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Vandaar die teringbende. Misschien moet men het daar toch eens over een andere boeg gooien. Dit lijkt nergens op.
eens, maar cultuur / mentaliteitsveranderingen doe je niet ff in een paar jaartjes.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164037998
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze hadden een verstandshuwelijk ;)
Maar wel zoentjes geven, want uiteindelijk wilden ze beiden de seculariteit in Turkije onder de hak van hun laars vernietigen en vandaar uit in feite de hele wereld overnemen c.q. eraan leiding geven.
I´m back.
pi_164038002
hear, hear. luister naar mustafa jullie westerlingen :Y)

Who knows Turkey better, Turks or Westerners?

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038012
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:09 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Maar wel zoentjes geven, want uiteindelijk wilden ze beiden de seculariteit in Turkije onder de hak van hun laars vernietigen en vandaar uit in feite de hele wereld overnemen c.q. eraan leiding geven.
uiteraard.

isis en al qaida waren ook ooit onderdeel van dezelfde organisatie en nu zitten ze elkaars hoofden eraf te snijden om maar 1 voorbeeld te geven })
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038015
quote:
2s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:09 schreef Slayage het volgende:
hear, hear. luister naar mustafa jullie westerlingen :Y)

Who knows Turkey better, Turks or Westerners?


Hoeveel krijg jij betaald?
pi_164038016
quote:
2s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:09 schreef Slayage het volgende:
hear, hear. luister naar mustafa jullie westerlingen :Y)

Who knows Turkey better, Turks or Westerners?

De laatsten uiteraard, Turken weten zelf niet jack from shit.
Zelfde trouwens dat een Vlaming je beter kan uitleggen wat een Hollander is dan een Hollander zelf hoor.
I´m back.
pi_164038029
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteraard.

isis en al qaida waren ook ooit onderdeel van dezelfde organisatie en nu zitten ze elkaars hoofden eraf te snijden om maar 1 voorbeeld te geven })
Isis heeft in wezen dezelfde doelstelling idd. Al-Qaida wil ik niet 1,2,3 zeggen, hun doelstelling aanvankelijk althans was beperkter volgens mij.
I´m back.
  woensdag 27 juli 2016 @ 02:13:24 #78
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_164038031
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

eens, maar cultuur / mentaliteitsveranderingen doe je niet ff in een paar jaartjes.
Kijk eens naar de Balkanlanden. In '95 nog compleet verwoest door een van de ergste burgeroorlogen en nu het ene EU lidmaatschap na het andere. Economisch en politiek alles weer heel behoorlijk op de rails. Het mentaliteitargument gaat niet meer op. Voormalig Joegoslavië bewijst dat
Dit, dus.
pi_164038037
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:11 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Hoeveel krijg jij betaald?
vallah is allemaal vrijwilligerswerk voor het vaderland ALLAHU AKBAR _O_ maar ook vrijwilligers moeten slapen en hebben verplichtingen in de ochtend.

bis morgeeeen :W
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038053
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:13 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Isis heeft in wezen dezelfde doelstelling idd. Al-Qaida wil ik niet 1,2,3 zeggen, hun doelstelling aanvankelijk althans was beperkter volgens mij.
ze streven naar exact hetzelfde de manier waarop wordt bediscussieerd. al qaida is flexibeler en past zich aan de omgeving waar isis zegt de wereld moet zich aan mij aanpassen. das ook de reden waarom ze alle moslims die zicht niet aan hen onderwerpen als afvalligen hebben verklaard en atm in oorlog zijn metd e gehele wereld
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038063
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:52 schreef Slayage het volgende:

[..]


daarnaast is het ergste wat je kan doen is verraad plegen en dat is wat Gulen heeft gedaan.

wdb is er geen weg meer terug.
welk verraad aan Erdo heeft die Gulen dan gepleegd?

[ Bericht 10% gewijzigd door Frutsel op 27-07-2016 08:57:29 ]
pi_164038070
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:13 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Kijk eens naar de Balkanlanden. In '95 nog compleet verwoest door een van de ergste burgeroorlogen en nu het ene EU lidmaatschap na het andere. Economisch en politiek alles weer heel behoorlijk op de rails. Het mentaliteitargument gaat niet meer op. Voormalig Joegoslavië bewijst dat
klopt ja eerst moest er heel veel bloed vloeien een genocide eraan te pas komen en moest het land deels bezet worden om de strijdende partijen uit elkaar te halen. was een hele makkelijk bevalling.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038125
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

nog zo een westerling die geen idee heeft waar we het over hebben kennelijk :Y)
tja, je zult het misschien niet geloven ... Maar jij post op een westers forum 😎
pi_164038135
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:30 schreef Peace99 het volgende:

[..]

tja, je zult het misschien niet geloven ... Maar jij post op een westers forum 😎
Beetje kennis van zaken is wel nodig, of het nu een turks of westers forum is.
pi_164038179
quote:
2s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:03 schreef ToT het volgende:

[..]

_O- Dat verklaart een hoop! :D
Klinkt misschien grappig, maar dit is een algemeen probleem in het MO. Hele andere mentaliteit dan hier in het Westen. Hier was het net zo, ongeveer 100 jaar geleden. Europeanen hebben best wel ernstige dingen gedaan en meegemaakt voordat ze gingen samenwerken. En zelfs nu heb je nog mensen van de oudere generaties die duitsers/britten/russen/whatever niks gunnen.
pi_164038181
quote:
2s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:03 schreef ToT het volgende:

[..]

_O- Dat verklaart een hoop! :D
verklaart idd een hoop 😢
pi_164038250
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:41 schreef Peunage het volgende:

[..]

Klinkt misschien grappig, maar dit is een algemeen probleem in het MO. Hele andere mentaliteit dan hier in het Westen. Hier was het net zo, ongeveer 100 jaar geleden. Europeanen hebben best wel ernstige dingen gedaan en meegemaakt voordat ze gingen samenwerken. En zelfs nu heb je nog mensen van de oudere generaties die duitsers/britten/russen/whatever niks gunnen.
idd, europeanen moesten de vernietigende gebeurtenissen van de twee wereld oorlogen meemaken eer ze wakker werden en gingen samenwerken, maar dat ook weer onder dwang/drang van de VS die na het einde van de tweede wereld oorlog tegenover een enorme sovjetblok stond en wist dat een verdeeld europa geen tegenstand kon bieden aan de de sovjets.

das ook de reden dat rusland het prachtig vind dat de EU rammelt aan alle kanten, omdat bij een verenigd europa de russen weinig in te brengen hebben, maar bij een verdeeld europa kunnen ze de ene met de andere europese land tegen elkaar uitspelen om er zo beter van te worden.

het is spijtig dat de gemiddelde europeaan vergeten is, hoe verdeeld europa was en hoeveel ellende dat met zich mee bracht. anders zaten ze heel anders naar het europese project te kijken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038317
ook haat richting mensen met een andere mening in belgie

quote:
Vlaamse socialisten willen af van Erdogan-aanhanger die opriep tot actie tegen critici

De Vlaamse socialistische partij SP.a start een procedure om een volksvertegenwoordiger die zijn sympathie voor de Turkse president Erdogan niet onder stoelen of banken steekt, uit de partij te zetten. Dat meldt De Standaard. Ahmet Koç (39) is al lang lid van de partij en lid van de provincieraad van Belgisch Limburg. Op Facebook plaatste de politicus uit de gemeente Beringen na de mislukte staatsgreep in Turkije een oproep met de tekst “Allah, bescherm ons tegen de landverraders. Mensen kom in opstand, verenig u, geef hen geen kansen.” Kort daarop probeerden tientallen Erdogan-aanhangers in Beringen een gebouw van de Gülen-beweging te belegeren.

Koç heeft jarenlang in de hogere regionen van de partij verkeerd maar viel de laatste tijd in ongenade vanwege zijn uitgesproken steun aan Erdogan, onder meer in de Böhmermann-affaire. Daarmee ging hij in tegen de politiek voor persvrijheid van de partij.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038331
wat is de boodschap van deze prent? ikke niet begrijp.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038504
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 03:05 schreef Slayage het volgende:
wat is de boodschap van deze prent? ikke niet begrijp.

[ afbeelding ]
da's een straf als je westerse vragen niet beantwoord 😋 (Wat een geklooi fok via gsm trouwens 😡)
pi_164038526
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 03:03 schreef Slayage het volgende:
ook haat richting mensen met een andere mening in belgie

[..]

OOK België is niet bedient van een oproep tot geïmporteerde oorlog 👍
pi_164038531
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 03:05 schreef Slayage het volgende:
wat is de boodschap van deze prent? ikke niet begrijp.

[ afbeelding ]
Kom op. Zo moeilijk is het niet. :')

De man schreeuwt "Erdogan is groot" in plaats van "Allah is groot" zodat hij de doodstraf niet krijgt.
pi_164038533
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 04:15 schreef Atak het volgende:

[..]

Kom op. Zo moeilijk is het niet. :')

De man schreeuwt "Erdogan is groot" in plaats van "Allah is groot" zodat hij de doodstraf niet krijgt.
👏 (Wat mis ik mijn fok emoticons nu😠)

[ Bericht 3% gewijzigd door Peace99 op 27-07-2016 04:27:25 (Reden van wijziging? Wijziging dus ...) ]
  woensdag 27 juli 2016 @ 06:07:21 #94
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164038577


JA te laat

Naar het doodschiet team jij
Het volk wil graag doodschiet teams
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164038646
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 00:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

lees jij niks anders dan zaman? als je lid van de gulen sekte bent snap ik dat wel overigens.

Tuurlijk wel. NU, Telegraaf, Trouw, Volkskrant, NRC, FD en inderdaad Zaman.

quote:
daarnaast vraag ik me af waar de opruiing en haatverspreiding is? de gulen sekte is al jaren in open oorlog tegen turkse overheidsinstanties. het is niet meer dan vanzelfsprekend dat diyanet ze in de hoek duwt waar ze horen.
Zover ik het nieuws volg is de zogenaamde open oorlog vooral eenrichtingsverkeer, namelijk Erdogan tegen Gulen.

De vraag is je al eerder gesteld, en uiteraard onbeantwoord, maar hoe is Gulen in oorlog met de overheid?
pi_164038653
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:40 schreef Tevik het volgende:

[..]

^O^ Zijn er geen pogingen geweest om Erdogan en Gulen met elkaar te verzoenen? Best wel jammer dat twee personen miljoenen (?) Turken scheiden.
Erdogan en zijn familie zijn betrapt op de grootste corruptie die het land kende en zocht een zondebok, welke al snel was gevonden in Gulen.

De enige die miljoenen van elkaar scheidt is Erdogan, niet Gulen. De eerste heeft een boodschap van haat, de tweede van rationaliteit en vrede.
pi_164038691
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 07:10 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Erdogan en zijn familie zijn betrapt op de grootste corruptie die het land kende en zocht een zondebok, welke al snel was gevonden in Gulen.

De enige die miljoenen van elkaar scheidt is Erdogan, niet Gulen. De eerste heeft een boodschap van haat, de tweede van rationaliteit en vrede.
Ach man, het zijn allebei criminelen en ze werken gewoon samen. Je kunt helemaal geen rationaliteit en vrede verkondigen binnen de islam. Het wordt tijd dat er een wet komt die mensen de vrijheid geeft om uit de islam te stappen zonder vervolgd te worden, hoeven ze ook niet achter een 'verlichte' oplichter aan te lopen.
pi_164038830
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 07:10 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

De eerste heeft een boodschap van haat, de tweede van rationaliteit en vrede.
dat is gebleken _O- _O- _O- die masker is allang gevallen vriend :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038856
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 04:15 schreef Atak het volgende:

[..]

Kom op. Zo moeilijk is het niet. :')

De man schreeuwt "Erdogan is groot" in plaats van "Allah is groot" zodat hij de doodstraf niet krijgt.
dus hij is een rat die doet alsof hij geen rat is, maar speelt geen goede niet-rat? is dat het?
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 06:07 schreef michaelmoore het volgende:
[ afbeelding ]

JA te laat

Naar het doodschiet team jij
Het volk wil graag doodschiet teams
:*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038865
zelfs de politieke tak van de PKK doet mee

quote:
Turkish parliament approves commission to investigate July 15 coup attempt

Turkish parliament on Tuesday unanimously approved forming a commission to investigate the July 15 failed Gülenist coup attempt.

The commission will be made up of parliamentarians from all four of Turkey's main political parties -- the ruling Justice and Development (AK) Party, the Republican People's Party (CHP), the Peoples' Democratic Party (HDP) and the Nationalist Movement Party (MHP).

It will be able to question suspects, including those in detention, as public prosecutors are able to. The commission is aimed at establishing the facts surrounding the attempt to overthrow the government.

Justice Minister Bekir Bozdağ warned parliament of the need to take precautions to guard against the "countdown of a new coup attempt".

Engin Altay, the deputy chairman of the CHP, said the "nation, parliament and media repulsed this coup and the tanks" and called for the coup plotters to receive the "maximum level" punishment.

MHP Deputy Chairman Erkan Akçay said: "We cannot act as if nothing happened. Of course, the traitors who attempted the coup will be put on trial and get the punishment they deserve."

Mithat Sincar, an HDP lawmaker, said the state had the duty to fairly investigate and judge the coup plotters.

At least 246 people, including civilians and security personnel, were killed, and nearly 2,200 people were injured during the July 15 failed coup attempt carried out by Gülenists within the military.

Prior to the July 15 coup attempt, operations against Gülenists had revealed that members of the movement had infiltrated the police force, judicial system and military with efforts to overthrow the democratically elected government while illegally wiretapping thousands of people, including the prime minister, journalists and other prominent figures.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164038954
quote:
2s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:07 schreef Slayage het volgende:
zelfs de politieke tak van de PKK doet mee

[..]

Logisch, Gulen heeft geroepen dat de huizen van de Koerden platgebrand moeten worden. Waar ie overigens op één lijn zit met Erdolf (hé, da's toevallig)
pi_164038980
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:21 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Logisch, Gulen heeft geroepen dat de huizen van de Koerden platgebrand moeten worden.
daar weet ik niks van.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164039006
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

help me daarbij dan. link/bron? als het uit je duim gezogen is het lastig inlezen lijkt me
Die speeches van Gulen zullen wel goed gedocumenteerd zijn neem ik aan.
pi_164039010
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:21 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Logisch, Gulen heeft geroepen dat de huizen van de Koerden platgebrand moeten worden. Waar ie overigens op één lijn zit met Erdolf (hé, da's toevallig)
bron?
pi_164039029
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:28 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Die speeches van Gulen zullen wel goed gedocumenteerd zijn neem ik aan.
gulen is (ver het algemeen) best voorzichtig met wt hij zegt voor de cameras, dus het lijkt me onwaarschijnlijk dat hij zoiets zou zeggen.

hij heeft wel een gebed gedaan dat hij AKP lui "veel vuur" toewenste meen ik. ik weet niet of daar naar refereert
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164039031
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat is gebleken _O- _O- _O- die masker is allang gevallen vriend :')
nog steeds geen bewijs voor je beweringen? ik hoop dat Erdogan je in het hiernamaals zal bijstaan zoals jij hem hier onvoorwaardelijk bijstaat. succes met je Bakara makara vrienden :W
pi_164039032
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:28 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

bron?
Kan ik zo snel niet vinden, ik las het een dezer dagen. Zat in een van z'n speeches. Maar verbaast het jullie? Zo'n lieverdje is het toch niet?
  woensdag 27 juli 2016 @ 08:31:34 #108
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164039033
Als ik het allemaal zo bekijk dan moet Erdogan dit boek wel in zijn kast hebben staan:

De manier waarop hij beetje bij beetje richting een totalitaire staat rolt is exemplarisch.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164039039
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:31 schreef DustPuppy het volgende:
Als ik het allemaal zo bekijk dan moet Erdogan dit boek wel in zijn kast hebben staan:
[ afbeelding ]
de vernieuwde uitgave is van zijn hand!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164039044
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:31 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Kan ik zo snel niet vinden, ik las het een dezer dagen. Zat in een van z'n speeches. Maar verbaast het jullie? Zo'n lieverdje is het toch niet?
zal best, maar ik vorm mijn mening liever op basis van feiten. als je iets hebt, dan hoor ik het graag
pi_164039060
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

gulen is (ver het algemeen) best voorzichtig met wt hij zegt voor de cameras, dus het lijkt me onwaarschijnlijk dat hij zoiets zou zeggen.

hij heeft wel een gebed gedaan dat hij AKP lui "veel vuur" toewenste meen ik. ik weet niet of daar naar refereert
hij heeft letterlijk gezegd, de hel voor degenen die de ellende in turkije veroorzaken. typerend dat de akp zich daardoor aangesproken voelt :D

[..]

gulen is (ver het algemeen) best voorzichtig met wt hij zegt voor de cameras, dus het lijkt me onwaarschijnlijk dat hij zoiets zou zeggen.

hij heeft wel een gebed gedaan dat hij AKP lui "veel vuur" toewenste meen ik. ik weet niet of daar naar refereert
[/quote]
pi_164039062
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:33 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

zal best, maar ik vorm mijn mening liever op basis van feiten. als je iets hebt, dan hoor ik het graag
De website van Gulen is onbereikbaar dus ik kan het daar niet opzoeken.
www.fethullahgulen.nl
  woensdag 27 juli 2016 @ 08:36:31 #113
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164039063
quote:
10s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

de vernieuwde uitgave is van zijn hand!
Deze is er ook al:
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 27 juli 2016 @ 08:37:11 #114
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164039065
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:36 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Deze is er ook al:
[ afbeelding ]
Ik heb trouwens die vergelijking met Hitler en Trump nooit zo begrepen.
Als Trump al op iemand lijkt is het Mussolini en niet Hitler.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_164039068
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:36 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

hij heeft letterlijk gezegd, de hel voor degenen die de ellende in turkije veroorzaken. typerend dat de akp zich daardoor aangesproken voelt :D

[..]

gulen is (ver het algemeen) best voorzichtig met wt hij zegt voor de cameras, dus het lijkt me onwaarschijnlijk dat hij zoiets zou zeggen.

hij heeft wel een gebed gedaan dat hij AKP lui "veel vuur" toewenste meen ik. ik weet niet of daar naar refereert
Hij riep op om hun huizen plat te branden. Daar heeft Erdolf voor gezorgd dus Gulen kan tevreden zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Loekie1 op 27-07-2016 08:45:31 ]
pi_164039071
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:36 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

De website van Gulen is onbereikbaar dus ik kan het daar niet opzoeken.
www.fethullahgulen.nl
ik weet niet of dat zijn website is, maar www.herkul.org in ieder geval wel. ook in het engels
pi_164039073
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:36 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

hij heeft letterlijk gezegd, de hel voor degenen die de ellende in turkije veroorzaken. typerend dat de akp zich daardoor aangesproken voelt :D
link/bron. dan kan ik het voor jou letterlijk vertalen wat hij heeft gezegd :*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164039362
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:37 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Hij riep op om hun huizen plat te branden. Daar heeft Erdolf voor gezorgd dus Gulen kan tevreden zijn.
zelfde gebed als die net is aangehaald, alleen hij dacht dat bet om erdo en zijn akp ging. hij richtte zijn gebed op kwaadwillenden van turkije en het doet me dus goed om te horen dat vooral erdo, zijn akp en de pkk zich aangesproken voelen O-)

tevens was het een gebed gericht aan God, niet aan erdo. hij verzocht God de huizen van kwaadwillenden te verbranden, maar ik begrijp best waar de verwarring vandaan komt dat erdo huizen in brand steekt. een groot deel van de akp aanhang ziet hem als zodanig, God behoede ons van dergelijke godslasteraars
  Moderator woensdag 27 juli 2016 @ 09:59:19 #119
8781 crew  Frutsel
pi_164039951
47 ex-werknemers van Zaman moeten worden opgepakt...

http://aa.com.tr/en/today(...)ered-detained/616383
pi_164040069
Voor wie in de feiten van de staatsgreep geïnteresseerd is:
http://macedoniaonline.eu/content/view/29834/46/
Get your facts first, then you can distort them as you please. Mark Twain
  woensdag 27 juli 2016 @ 10:12:13 #121
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164040118
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 10:08 schreef Bert2 het volgende:
Voor wie in de feiten van de staatsgreep geïnteresseerd is:
http://macedoniaonline.eu/content/view/29834/46/
'Feiten'.

Dus als dit klopt hebben we volgende maand een 'coup' in Griekenland.

En dit:
quote:
For months Moscow tracked the data and voice conversations of the Turkish pilots responsible for the downing of the Russian Su24 jet. It discovered the two pilots are American implants and were used to shoot down a Russian jet in order to put a major wedge in the otherwsie cozy relationship between Ankara and Moscow. The US used the proven British tactic of "divide and conquer". There were at least several dozen Turkish officers who were American implants at the Incirlik AirBase, the AirForce and the Army as well. All were arrested.
is de reinste bullshit. Als je dit gelooft snap je duidelijk niet hoe een militaire hiërarchie werkt.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 27 juli 2016 @ 10:17:49 #122
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_164040174
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 08:05 schreef Slayage het volgende:

dus hij is een rat die doet alsof hij geen rat is, maar speelt geen goede niet-rat? is dat het?
Is een andersdenkende burger een rat die verdelging verdient, dan? Is dat de Türkse opvatting van democratie?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 27 juli 2016 @ 11:22:35 #123
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164041101
http://www.telegraaf.nl/b(...)journalisten___.html

blijft geen ene journalist over
alleen nog maar Erdogan aanbidders
als umar nu naar turkije gaat komt ze gelijk voor het doodschietteam

quote:
'Turkije wil nog 47 journalisten arresteren'
7 min geleden
ISTANBUL - De Turkse autoriteiten willen nog eens 47 journalisten arresteren. Dat meldt nieuwszender CNN Türk. De maatregel houdt verband met harder optreden na de mislukte militaire staatsgreep.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Moderator woensdag 27 juli 2016 @ 11:24:23 #124
8781 crew  Frutsel
pi_164041126
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 11:22 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)journalisten___.html

blijft geen ene journalist over
alleen nog maar Erdogan aanbidders
als umar nu naar turkije gaat komt ze gelijk voor het doodschietteam

[..]

Ja dat zullen die ex-zaman werknemers zijn, de toen nog Gulen-krant... :P
  woensdag 27 juli 2016 @ 12:19:45 #125
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164042166
quote:
2s.gif Op woensdag 27 juli 2016 10:17 schreef Ringo het volgende:

[..]

Is een andersdenkende burger een rat die verdelging verdient, dan? Is dat de Türkse opvatting van democratie?
De Grötë Züïvërïng van erdopan he.
pi_164042502
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 11:22 schreef michaelmoore het volgende:
doodschietteam
Doodschietteam? _O-

Ik denk dat je het vuurpeloton bedoelt maar ik denk dat Turkije een andere executie methode gaat gebruiken.

De doodstraf zal sowieso niet gelden voor journalisten.
pi_164042727
Waarom heet dit topic nog Staatsgreep in Turkije en niet Toneelstuk in Turkije?

http://joostniemoller.nl/(...)-coup-reconstructie/
  woensdag 27 juli 2016 @ 14:26:47 #128
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164044914
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 12:45 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Waarom heet dit topic nog Staatsgreep in Turkije en niet Toneelstuk in Turkije?

http://joostniemoller.nl/(...)-coup-reconstructie/
Haha, moeten we van een Nederlander horen wat er wel of niet echt is in Turkije?

quote:
Bij een coup dien je gelijk de regeringstop vast te zetten, en middels een overmaat aan militaire aanwezigheid de bevolking in eerste instantie te weerhouden om in opstand te komen
Fout, bij een coup dien je gelijk de legerleiding in handen te hebben, dat hadden de coupplegers niet.

quote:
Ook moeten de media direct in handen worden genomen. Maar van dit alles gebeurde maar een beetje.
Men had gepland de coup vroeg in de ochtend te starten, terwijl iedereen in bed lag te snurken, aan de media heb je niks op dat moment. Ze wilden alleen TRT innemen voor hun officiële verklaring.

quote:
Een vreemde rol werd ook gespeeld door CNN. Al vrij snel verscheen er een vrouwelijke commentator van CNN in beeld, die gestationeerd was in het Pentagon. Zij deelde mee dat de Amerikaanse regering niet aan de kant van de coupplegers stond, maar dat de ‘democratie’ en dus Erdogan moest zegevieren. Andere commentaren maakten daar weer kanttekeningen bij, maar die bevonden zich niet in het Pentagon. Het leek alsof CNN voorinformatie had.
De meeste Westerse media riepen dat Erdogan al heel Europa had afgerezen voor politiekasiel. Volgens NBC kwam dat nieuws van US military bronnen...

blablabla, wat een onzin stukje, het feit dat hij deze foto gebruik zegt wel genoeg over zijn informatie over de coup. Men gebruikte deze foto als bewijs dat "jihadisten", soldaten aan het vermoorden waren. Alleen hielpen deze mensen de soldaten juist om ze naar het ziekenhuis te krijgen



Matige propaganda poging

[ Bericht 6% gewijzigd door ClapClapYourHands op 27-07-2016 14:32:28 ]
pi_164045050
quote:
10s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Haha, moeten we van een Nederlander horen wat er wel of niet echt is in Turkije?

[..]

Fout, bij een coup dien je gelijk de legerleiding in handen te hebben, dat hadden de coupplegers niet.

[..]

Men had gepland de coup vroeg in de ochtend te starten, terwijl iedereen in bed lag te snurken, aan de media heb je niks op dat moment. Ze wilden alleen TRT innemen voor hun officiële verklaring.

[..]

De meeste Westerse media riepen dat Erdogan al heel Europa had afgerezen voor politiekasiel. Volgens NBC kwam dat nieuws van US military bronnen...

blablabla, wat een onzin stukje, het feit dat hij deze foto gebruik zegt wel genoeg over zijn informatie over de coup. Men gebruikte deze foto als bewijs dat "jihadisten", soldaten aan het vermoorden waren. Alleen hielpen deze mensen de soldaten juist om ze naar het ziekenhuis te krijgen

[ afbeelding ]

Matige propaganda poging

vond jij de 'coup' ook een godsgeschenk? je baasje vond namelijk van wel
  woensdag 27 juli 2016 @ 14:35:27 #130
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164045091
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:33 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

vond jij de 'coup' ook een godsgeschenk? je baasje vond namelijk van wel
Goeie inhoudelijk comment KirmiziBeyaz. Het feit dat je met dit soort onzin sites aankomt zetten zegt wel genoeg. Je eigen argumenten zijn op en probeert maar met propaganda aan te zetten om mensen maar te overtuigen dat dit opeens een toneelstukje is.
pi_164045187
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:35 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Goeie inhoudelijk comment KirmiziBeyaz. Het feit dat je met dit soort onzin sites aankomt zetten zegt wel genoeg. Je eigen argumenten zijn op en probeert maar met propaganda aan te zetten om mensen maar te overtuigen dat dit opeens een toneelstukje is.
ik geef toe dat het een wazige site was. daarom zal ik je verblijden met een andere:
http://m.trouw.nl/tr/m/nl(...)gers-me-bellen.dhtml

het is niet zozeer dat mijn argumenten op zijn, maar dat de erdofielen meestal een dikke plaat hebben, want o o de wereld begrijpt ons en erdo niet blabbla
pi_164045273
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:33 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

vond jij de 'coup' ook een godsgeschenk? je baasje vond namelijk van wel
:').
  woensdag 27 juli 2016 @ 14:48:25 #133
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164045309
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:42 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

ik geef toe dat het een wazige site was. daarom zal ik je verblijden met een andere:
http://m.trouw.nl/tr/m/nl(...)gers-me-bellen.dhtml

het is niet zozeer dat mijn argumenten op zijn, maar dat de erdofielen meestal een dikke plaat hebben, want o o de wereld begrijpt ons en erdo niet blabbla
Hij gebruikt dezelfde argumenten, ik ga dus mijn antwoorden copy/pasten van m'n vorige bericht waar dat nodig is

quote:
"Het belangrijkste doel bij een coup is de gevangenname van het staatshoofd. Zolang hij op vrije voeten is, kan hij de mensen mobiliseren en ze oproepen het regime te verdedigen.
Fout, bij een coup dien je gelijk de legerleiding in handen te hebben, dat hadden de coupplegers niet.

quote:
"De coupplegers maakten ook tal van andere fouten. De Turkse krijgsmacht is groot en verspreid over een enorm gebied, dus het is moeilijk om alle strijdkrachten achter je te krijgen. Maar er is dan nog een alternatief: je moet proberen te voorkomen dat de militairen die tot het regeringskamp behoren de regering te hulp kunnen schieten. Je blokkeert alle wegen en landingsbanen, bijvoorbeeld door vrachtwagens op het asfalt te plaatsen. De regeringsgezinde militairen kunnen dan niet landen of moeten een grote omweg maken. Tegen de tijd dat ze aankomen heb je de machtscentra waarschijnlijk al in bezit. Al deze zaken deden de militairen niet. Zelfs Erdogan kon gewoon landen.
Feitelijk onjuiste constatering. Landingsbanen werden gebombardeerd door de coupplegers, en landingsgestellen van helikopters werden gesaboteerd zodat ze onbruikbaar waren.


quote:
"De militairen zagen ook niet het belang in van de media. Het eerste wat je doet als je een coup pleegt is het stilleggen van alle communicatiekanalen, anders kan de leider het volk toespreken en aanzetten tot een tegencoup. Toen ik Erdogan op televisie zag terwijl de coup in volle gang was, wist ik dat het gedaan was met de staatsgreep.
Men had gepland de coup vroeg in de ochtend te starten, terwijl iedereen in bed lag te snurken, aan de media heb je niks op dat moment. Ze wilden alleen TRT innemen voor hun officiële verklaring.

Again, we hoeven niet van de Westerse media te leren wat er in Turkije is gebeurd. Men kent hier het halve verhaal, men denkt hier dat de coup om 10 uur 's nachts begonnen is terwijl die om 3 uur in de middag al begonnen was.
pi_164045398
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Hij gebruikt dezelfde argumenten, ik ga dus mijn antwoorden copy/pasten van m'n vorige bericht waar dat nodig is

[..]

Fout, bij een coup dien je gelijk de legerleiding in handen te hebben, dat hadden de coupplegers niet.

[..]

Feitelijk onjuiste constatering. Landingsbanen werden gebombardeerd door de coupplegers, en landingsgestellen van helikopters werden gesaboteerd zodat ze onbruikbaar waren.

[..]

Men had gepland de coup vroeg in de ochtend te starten, terwijl iedereen in bed lag te snurken, aan de media heb je niks op dat moment. Ze wilden alleen TRT innemen voor hun officiële verklaring.

Again, we hoeven niet van de Westerse media te leren wat er in Turkije is gebeurd. Men kent hier het halve verhaal, men denkt hier dat de coup om 10 uur 's nachts begonnen is terwijl die om 3 uur in de middag al begonnen was.
internationaal coup expert, maar jij zult het inderdaad wel beter weten :O
  woensdag 27 juli 2016 @ 14:55:56 #135
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164045427
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:54 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

internationaal coup expert, maar jij zult het inderdaad wel beter weten :O
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:35 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Goeie inhoudelijk comment KirmiziBeyaz. Het feit dat je met dit soort onzin sites aankomt zetten zegt wel genoeg. Je eigen argumenten zijn op en probeert maar met propaganda aan te zetten om mensen maar te overtuigen dat dit opeens een toneelstukje is.
Grappig genoeg kan ik op jouw one-liners ook antwoorden copy-pasten.
pi_164045498
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:55 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

[..]

Grappig genoeg kan ik op jouw one-liners ook antwoorden copy-pasten.
je hebt gelijk, trouw is een onzin site. omg, alsof je met een clapmongool praat :|W
  woensdag 27 juli 2016 @ 15:01:15 #137
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_164045510
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 15:00 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

je hebt gelijk, trouw is een onzin site. omg, alsof je met een clapmongool praat :|W
'alsof' ?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  woensdag 27 juli 2016 @ 15:02:29 #138
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164045535
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 15:00 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

je hebt gelijk, trouw is een onzin site. omg, alsof je met een clapmongool praat :|W
Wanneer ga je nu eens inhoudelijk reageren ipv op de man in te spelen? Ik moet het eerste fatsoenlijke argument van jou nog lezen.
pi_164045570
Wordt wel een beetje eentonig zo, mannen.
pi_164045583
Gaat wel hard hier, laten we gewoon lekker kip eten
pi_164045689
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 12:45 schreef KirmiziBeyaz het volgende:
Waarom heet dit topic nog Staatsgreep in Turkije en niet Toneelstuk in Turkije?

http://joostniemoller.nl/(...)-coup-reconstructie/
Joost Niemoller is een helemaal doorgedraaide racist en moslimhater. Wel zielig dat je een bericht van hem hier plaatst.
pi_164045902
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 15:12 schreef polderturk het volgende:

[..]

Joost Niemoller is een helemaal doorgedraaide racist en moslimhater. Wel zielig dat je een bericht van hem hier plaatst.
sorry ;(
pi_164045987
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:33 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

vond jij de 'coup' ook een godsgeschenk? je baasje vond namelijk van wel
Dat is natuurlijk nog geen reden dat het in scene is gezet...
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_164046050
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 14:42 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]
het is niet zozeer dat mijn argumenten op zijn, maar dat de erdofielen meestal een dikke plaat hebben, want o o de wereld begrijpt ons en erdo niet blabbla
Erdofielen :') Er is een consensus in Turkije op dit moment, dat de coup echt was, Gülen achter de coup zat met zijn parallelle staat en dat Amerika (en de NAVO) de coup hebben gesteund.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164046099
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 01:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

nog zo eentje die in een fantasie wereld leeft :P

vrede tussen erdo en gulen gaat nooit gebeuren.
Als men het wil en zich ervoor inspant is het mogelijk, en het zou alleen maar in het belang van Turkije/Turken zijn.
pi_164046172
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 15:31 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Erdofielen :') Er is een consensus in Turkije op dit moment, dat de coup echt was, Gülen achter de coup zat met zijn parallelle staat en dat Amerika (en de NAVO) de coup hebben gesteund.
helaas speelt het al dan niet aanwezig zijn van enige consensus geen rol bij de vraag wie de coup heeft gepleegd. alleen feitelijke bewijzen tellen en tot nu toe zijn dat er welgeteld..... nul
pi_164046215
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 07:10 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

Erdogan en zijn familie zijn betrapt op de grootste corruptie die het land kende en zocht een zondebok, welke al snel was gevonden in Gulen.

De enige die miljoenen van elkaar scheidt is Erdogan, niet Gulen. De eerste heeft een boodschap van haat, de tweede van rationaliteit en vrede.
Waar twee kijven hebben twee schuld. Het heeft ook weinig te maken met de boodschap die ze uitdragen, want daar handelen beiden zelf niet naar, maar om macht. Het is wel zo dat de Gulen-beweging mensen opleidt om te infiltreren in de machtsstructuur, wat zeker nodig was in de tijd voor de AKP, omdat moslims (en minderheden) in hun eigen land onderdrukt werden door een kleine groep extremistische seculieren/kemalisten. Maar nu met de AKP aan de macht, die moslims en minderheden hun rechten heeft teruggegeven, hoort Gulen zijn beweging te ontbinden of in ieder geval een andere koers te laten varen die minder op macht is gericht, zoals eigenlijk een soefie tariqa hoort te zijn. Als Gulen of zijn beweging het land wil leiden zal hij het via de democratische weg moeten doen.
pi_164046307
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 15:41 schreef Tevik het volgende:

[..]

Waar twee kijven hebben twee schuld. Het heeft ook weinig te maken met de boodschap die ze uitdragen, want daar handelen beiden zelf niet naar, maar om macht. Het is wel zo dat de Gulen-beweging mensen opleidt om te infiltreren in de machtsstructuur, wat zeker nodig was in de tijd voor de AKP, omdat moslims (en minderheden) in hun eigen land onderdrukt werden door een kleine groep extremistische seculieren/kemalisten. Maar nu met de AKP aan de macht, die moslims en minderheden hun rechten heeft teruggegeven, hoort Gulen zijn beweging te ontbinden of in ieder geval een andere koers te laten varen die minder op macht is gericht, zoals eigenlijk een soefie tariqa hoort te zijn. Als Gulen of zijn beweging het land wil leiden zal hij het via de democratische weg moeten doen.
in welk opzicht is er van beide kanten gekijf waar te nemen? ik zie maar 1 partij kijven en de ander alleen incasseren. hoe deelt de ander volgens jou de klappen uit?
pi_164046606
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 15:38 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

helaas speelt het al dan niet aanwezig zijn van enige consensus geen rol bij de vraag wie de coup heeft gepleegd. alleen feitelijke bewijzen tellen en tot nu toe zijn dat er welgeteld..... nul
Jij gebruikt termen zoals "toneelstuk". Welke feitelijke bewijzen heb jij daarvoor?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-07-2016 16:02:46 ]
pi_164046710
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:02 schreef zarGon het volgende:

[..]

Jij gebruikt termen zoals "toneelstuk". Welke feitelijke bewijzen heb jij daarvoor?
zolang er geen feitelijke bewijzen zijn is dit voor mij een toneelstuk, met veel onschuldige slachtoffers. maar als jij er geen moeite mee hebt om mensen te beschuldigen zonder enig bewijs, dan moet je dat lekker zelf weten. in zo een geval kan ik je alleen hetzelfde toewensen.
  woensdag 27 juli 2016 @ 16:09:51 #151
262 Re
Kiss & Swallow
pi_164046736
ik vind het maar eng volk die erdo-aanhangers...
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_164046791
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:08 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

zolang er geen feitelijke bewijzen zijn is dit voor mij een toneelstuk.
Ah, zonder bewijzen is het natuurlijk wel geoorloofd om het af te doen als "toneelstuk". Dan is het opeens wel okay om het af te schuiven op Erdoğan.

En wanneer de andere kant hetzelfde doet - afschuiven op iemand zonder concrete bewijzen - dan ben jij er snel bij om te vragen naar feitelijke bewijzen.
pi_164046995
quote:
14s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:09 schreef Re het volgende:
ik vind het maar eng volk die erdo-aanhangers...
Zijn ziekelijk wmb
pi_164047020
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 15:46 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

in welk opzicht is er van beide kanten gekijf waar te nemen? ik zie maar 1 partij kijven en de ander alleen incasseren. hoe deelt de ander volgens jou de klappen uit?
Is dat niet inherent aan de twee personen waar het nu om lijkt te draaien?

Aan de ene kant hebt je Erdoğan, die vooral vanuit emotie lijkt te reageren en vaak overkomt als een tactloze botte oetlul. Diplomatie doet 'm weinig, hij handelt zonder eromheen te draaien, ziet later wel wat het wordt.

Een aan de andere kant heb je Gülen (en zijn beweging). Niet al te veel over bekend, niet op de voorgrond, machtig en rijk, op veel plekken mannetjes, niet vanuit emotie maar vanuit belangen, regelt z'n zaakjes achter de schermen, stilletjes en berekenend.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 27-07-2016 16:25:13 ]
pi_164047060
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:12 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ah, zonder bewijzen is het natuurlijk wel geoorloofd om het af te doen als "toneelstuk". Dan is het opeens wel okay om het af te schuiven op Erdoğan.

En wanneer de andere kant hetzelfde doet - afschuiven op iemand zonder concrete bewijzen - dan ben jij er snel bij om te vragen naar feitelijke bewijzen.
als tienduizenden mensen zonder bewijs worden opgepakt, ontslagen en voor landverrader uitgemaakt, dan vraag ik idd op zijn minst om bewijzen. als jij dat wel normaal vindt, dan zou ik je adviseren om eens bij je imam langs te gaan om te vragen wat na je dood de consequenties zijn van het valselijk beschuldigen van andere, vrome, moslims.
pi_164047116
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 15:38 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

helaas speelt het al dan niet aanwezig zijn van enige consensus geen rol bij de vraag wie de coup heeft gepleegd. alleen feitelijke bewijzen tellen en tot nu toe zijn dat er welgeteld..... nul
O aub, we hebben zelfs tapes van Gülen uit de jaren 80 waarin hij beschrijft hoe hij Turkije wilde overnemen door de ambtenarij over te nemen. En, dat is ook wat er structureel is gebeurd afgelopen 30 jaren, dat weet elke Turk. :') Dus hij heeft een motief en bovendien waren veel van de coupplegers verbonden aan Gülen. Hoeveel bewijs wil je meer hebben? :')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164047141
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:29 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

O aub, we hebben zelfs tapes van Gülen uit de jaren 80 waarin hij beschrijft hoe hij Turkije wilde overnemen door de ambtenarij over te nemen. En, dat is ook wat er structureel is gebeurd afgelopen 30 jaren, dat weet elke Turk. :') Dus hij heeft een motief en bovendien waren veel van de coupplegers verbonden aan Gülen. Hoeveel bewijs wil je meer hebben? :')
In jouw verhaal staat geen enkel bewijs.
pi_164047189
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:26 schreef KirmiziBeyaz het volgende:

[..]

als tienduizenden mensen zonder bewijs worden opgepakt, ontslagen en voor landverrader uitgemaakt, dan vraag ik idd op zijn minst om bewijzen. als jij dat wel normaal vindt, dan zou ik je adviseren om eens bij je imam langs te gaan om te vragen wat na je dood de consequenties zijn van het valselijk beschuldigen van andere, vrome, moslims.
Dit is al de twee keer dat je een 'slechte' optie omschrijft, om dat vervolgens bij mij neer te leggen met "als jij dat normaal vindt". De vorige was "als jij er geen moeite mee hebt"...

Leuke techniek, wel.

Hoe kun jij om bewijzen vragen aan de ander, als jij zelf niet eens bewijzen hebt voor je eigen beweringen?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 27-07-2016 16:33:30 ]
pi_164047190
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:30 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

In jouw verhaal staat geen enkel bewijs.
Moet je maar beter op de hoogte zijn van dingen. Ik ga geen artikelen of persoonlijke anekdotes voor jullie verzamelen. :{w
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164047495
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:29 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

O aub, we hebben zelfs tapes van Gülen uit de jaren 80 waarin hij beschrijft hoe hij Turkije wilde overnemen door de ambtenarij over te nemen. En, dat is ook wat er structureel is gebeurd afgelopen 30 jaren, dat weet elke Turk. :') Dus hij heeft een motief en bovendien waren veel van de coupplegers verbonden aan Gülen. Hoeveel bewijs wil je meer hebben? :')
wie zijn we ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164047531
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:33 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Moet je maar beter op de hoogte zijn van dingen. Ik ga geen artikelen of persoonlijke anekdotes voor jullie verzamelen. :{w
Wespensteek is rechter en moet een oordeel vellen in deze zaak. Anders kan hij de reeks niet sluiten.
  woensdag 27 juli 2016 @ 17:24:51 #162
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_164048068
quote:
99s.gif Op woensdag 27 juli 2016 02:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

klopt ja eerst moest er heel veel bloed vloeien een genocide eraan te pas komen en moest het land deels bezet worden om de strijdende partijen uit elkaar te halen. was een hele makkelijk bevalling.
Dat is natuurijk onzin, want gaat juist om de periode na die narigheid. Ze hebben daar met een enorme oorlog moeten dealen en daarna is het bergopwaarts gegaan en doen ze mee in Europa. In Turkije is het om de 15/20 jaar een staatsgreep en belandt men van de regen in de drup. Totaal geen vooruitgang te ontdekken.
Dit, dus.
pi_164048260
quote:
14s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:09 schreef Re het volgende:
ik vind het maar eng volk die erdo-aanhangers...
auw.
  woensdag 27 juli 2016 @ 17:46:44 #164
262 Re
Kiss & Swallow
pi_164048507
quote:
8s.gif Op woensdag 27 juli 2016 17:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

auw.
ja, kan er niet echt iets aan doen, al hou ik wel van je hoor
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_164048582
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:33 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Moet je maar beter op de hoogte zijn van dingen. Ik ga geen artikelen of persoonlijke anekdotes voor jullie verzamelen. :{w
Ik ben goed op de hoogte van wat je schreef dat kon ik immers lezen en daar stond geen enkel bewijs in.
pi_164048908
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:52 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

wie zijn we ?
Wij de gemiddelde Turken. Mijn hele familie weet wel over die tapes waar ze naar vroeger luisterden. Het was niet alsof Gülen de enige was die zijn preken liet opnemen en zo verspreidde.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_164048965
Gulen was de welbekende tram van ome Erdo en kreeg dat wat laat door :Y
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 woensdag 27 juli 2016 @ 18:14:43 #168
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_164049007
quote:
14s.gif Op woensdag 27 juli 2016 17:24 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Dat is natuurijk onzin, want gaat juist om de periode na die narigheid. Ze hebben daar met een enorme oorlog moeten dealen en daarna is het bergopwaarts gegaan en doen ze mee in Europa. In Turkije is het om de 15/20 jaar een staatsgreep en belandt men van de regen in de drup. Totaal geen vooruitgang te ontdekken.
Zie het zo. Nu moet je er niet op vakantie gaan maar over 20 jaar is het weer smullen geblazen in de all in resorts.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_164049407
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:29 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

O aub, we hebben zelfs tapes van Gülen uit de jaren 80 waarin hij beschrijft hoe hij Turkije wilde overnemen door de ambtenarij over te nemen. En, dat is ook wat er structureel is gebeurd afgelopen 30 jaren, dat weet elke Turk. :') Dus hij heeft een motief en bovendien waren veel van de coupplegers verbonden aan Gülen. Hoeveel bewijs wil je meer hebben? :')
Oh dan is het goed, ga maar lekker de terrorist uithangen en brandbommen gooien.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_164049912
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 18:34 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Oh dan is het goed, ga maar lekker de terrorist uithangen en brandbommen gooien.
Yep en ook nog niet eens in je thuis land toch?

Of zou er voor thuis land vaderland behoren te staan?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 27-07-2016 18:57:20 ]
  woensdag 27 juli 2016 @ 19:00:13 #171
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_164049991
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 18:14 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Zie het zo. Nu moet je er niet op vakantie gaan maar over 20 jaar is het weer smullen geblazen in de all in resorts.
Nu kan je dat volk dus weer 20 jaar overal ineens tegenkomen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_164050028
quote:
17s.gif Op woensdag 27 juli 2016 17:46 schreef Re het volgende:

[..]

ja, kan er niet echt iets aan doen, al hou ik wel van je hoor
vooruit dan maar :o
  woensdag 27 juli 2016 @ 20:17:54 #173
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164051691
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 18:14 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Zie het zo. Nu moet je er niet op vakantie gaan maar over 20 jaar is het weer smullen geblazen in de all in resorts.
honger lijden in de strafkampen net als in Noord Korea
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  † In Memoriam † woensdag 27 juli 2016 @ 21:29:18 #174
230491 Zith
pls tip
pi_164053704
Wees niet te hard op de erdo Turken hier, als ze posten het officiële verhaal niet te geloven dan worden ze de volgende keer in Turkije opgepakt.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_164054133
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 18:12 schreef WammesWaggel het volgende:
Gulen was de welbekende tram van ome Erdo en kreeg dat wat laat door :Y
een trein was het toch?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164054747
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 21:29 schreef Zith het volgende:
Wees niet te hard op de erdo Turken hier, als ze posten het officiële verhaal niet te geloven dan worden ze de volgende keer in Turkije opgepakt.
ja man vergeef ons :Y) :Y) :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164054826
De Turkse overheid heeft per direct tientallen media gesloten die in verband worden gebracht met de Gülen-beweging. Het gaat om 3 persbureaus, 16 tv-stations, 23 radiozenders, 45 kranten en 15 tijdschriften die kritisch zijn over de regering.

Na de mislukte staatsgreep van eerder deze maand nam president Erdogan meer maatregelen om tegenstanders tegen te werken. Daarbij maakte hij gebruik van de bevoegdheden die de noodtoestand biedt. Zo werden duizenden ambtenaren, docenten, rechters en militairen ontslagen.

Ook vandaag heeft het Turkse leger 1684 militairen ontslagen. Onder hen zijn 149 generaals en 1099 officieren. De militairen worden er net als de journalisten van verdacht dat zij sympathiseren met de Gülen-beweging, die door de Turkse overheid wordt gezien als de aanstichter van de couppoging van 15 juli.
8000 arrestaties

Daarnaast zijn de marechaussee en het commando van de kustwacht onder controle gesteld van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens de legerleiding hebben in totaal 8651 militairen deelgenomen aan de mislukte staatsgreep. De minister van Binnenlandse Zaken maakte bekend dat in het onderzoek in totaal bijna 16.000 mensen zijn aangehouden, van wie er meer dan 8000 in staat van beschuldiging zijn gesteld.

Het Turkse leger telt 650.000 militairen en is daarmee het op een na grootste leger van de NAVO, na de Amerikaanse strijdkrachten.

http://nos.nl/artikel/212(...)-het-zwijgen-op.html
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164055002
Ik vind dat Erdogan assertiviteitstraining moet volgen, voordat er een tweede coup volgt.
Krijgen wat je wilt, 'nee'-zeggen en de ander vertellen waar het op staat is zelden makkelijk. Niet op het werk tegen collega's, niet thuis tegen je partner. Op tijd duidelijk en assertief kunnen zijn is daarom prettig.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164055131
pi_164055444
ik vind 1684 militairen van de 650 000 te weinig.
dat is 0,25%.
Met 0,25% een coup willen plegen tegen 99,75% is niet geloofwaardig.
Er moeten echt meer personen erbij betrokken geweest zijn.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164055567
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:24 schreef aloa het volgende:
[ afbeelding ]
Lekkere frame ook.
  woensdag 27 juli 2016 @ 22:39:00 #182
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_164055586
quote:
10s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:38 schreef Ceberut het volgende:

[..]

Lekkere frame ook.
Maar is het waar?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_164055667
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:39 schreef Perrin het volgende:

[..]

Maar is het waar?
Vast wel.
pi_164055701
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:34 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
ik vind 1684 militairen van de 650 000 te weinig.
dat is 0,25%.
Met 0,25% een coup willen plegen tegen 99,75% is niet geloofwaardig.
Er moeten echt meer personen erbij betrokken geweest zijn.
Ja dat is bij voorbaat al een kansloze missie.
Een denker, geleerde en intellectueel zoals die Gülen weet dat ook
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164055719
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:24 schreef aloa het volgende:
[ afbeelding ]
Triggershot beargumenteerde eerder dat het sluiten van tv-zenders en kranten niet veel uitmaakte, omdat er nog genoeg kritische/onafhankelijk media over was.

We zien het.
pi_164055729
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:39 schreef Perrin het volgende:

[..]

Maar is het waar?
kennelijk. heel veel gulen media zie ik. sommige zenders ken ik niet.

https://wikileaks.org/akp-emails/emailid/75350
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164055749
Weten jullie überhaupt wel hoeveel zenders er totaal in Turkije zijn?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_164055769
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:34 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
ik vind 1684 militairen van de 650 000 te weinig.
dat is 0,25%.
Met 0,25% een coup willen plegen tegen 99,75% is niet geloofwaardig.
Er moeten echt meer personen erbij betrokken geweest zijn.
Dat komt inderdaad over alsof je van tevoren weet dat het gaat mislukken...
pi_164055774
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:44 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Weten jullie überhaupt wel hoeveel zenders er totaal in Turkije zijn?
iig geen gulen media meer _O_ _O_ _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 27 juli 2016 @ 22:45:58 #190
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164055778
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:44 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Weten jullie überhaupt wel hoeveel zenders er totaal in Turkije zijn?
Op Turksat alleen al zitten 700+ zenders.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 27 juli 2016 @ 22:46:19 #191
74056 crew  ToT
pi_164055792
Och zolang er nog een paar Erdoganzenders overblijven, krijgen de Turken ongetwijfeld nog wel neutraal journaal via objectieve wegen! :P
pi_164055812
quote:
10s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Op Turksat alleen al zitten 700+ zenders.
Triest :')
pi_164055838
quote:
2s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:46 schreef ToT het volgende:
Och zolang er nog een paar Erdoganzenders overblijven, krijgen de Turken ongetwijfeld nog wel neutraal journaal via objectieve wegen! :P
jij hebt het door VRIEND :7
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 27 juli 2016 @ 22:49:11 #194
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164055883
Ik kijk altijd alleen maar ATV dus voor mij maakt het niet uit.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 27 juli 2016 @ 22:56:49 #195
452665 proxyservies
viva argentina
pi_164056085
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:24 schreef aloa het volgende:
[ afbeelding ]
ANP ...
pi_164056090
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Ik kijk altijd alleen maar ATV dus voor mij maakt het niet uit.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ik kijk alleen netflix op "TV" *)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164056280
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:56 schreef proxyservies het volgende:

[..]

ANP ...
Teletekst...
pi_164056302
enginbas twitterde op woensdag 27-07-2016 om 20:48:13 A banner from pro AKP, pro democracy supporter from Taxim square... "No to EU, yes to execution" https://t.co/qN02ojFCTX reageer retweet
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 27 juli 2016 @ 23:30:28 #199
74056 crew  ToT
pi_164057000
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 23:04 schreef StaceySinger het volgende:
enginbas twitterde op woensdag 27-07-2016 om 20:48:13 A banner from pro AKP, pro democracy supporter from Taxim square... "No to EU, yes to execution" https://t.co/qN02ojFCTX reageer retweet
[ afbeelding ]
Haat > stabiele toekomst
  Moderator woensdag 27 juli 2016 @ 23:34:40 #200
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164057090
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 22:34 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
ik vind 1684 militairen van de 650 000 te weinig.
dat is 0,25%.
Met 0,25% een coup willen plegen tegen 99,75% is niet geloofwaardig.
Er moeten echt meer personen erbij betrokken geweest zijn.
bij een coup ga je er sowieso niet van uit dat je tegen de rest moet vechten

dan is het een opstand of zelfs burgeroorlog
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_164057220
Belgisch-Turkse organisaties dienen klacht in tegen onbekenden: “Doodsbedreigingen en vernielingen moeten nu stoppen”

De Belgische koepelvereniging van een zeventigtal Turkse organisaties, Fedactio, meldt woensdagavond dat ze advocaat Walter Van Steenbrugge in de arm hebben genomen en donderdag in Gent klacht zullen indienen tegen onbekenden.

“De doodsbedreigingen en vernielingen moeten nu stoppen”, meent Van Steenbrugge. “Het gaat van kwaad naar erger: de onzerzoeksrechter moet tussenkomen en de nodige veiligheidsmaatregelen nemen.” Nog volgens de advocaat heeft Fedactio geen banden met het Gülennetwerk. “Het gaat om vredelievende intellectuelen, die voor de mensenrechten en tegen de doodstraf zijn, en in die zin de absolute tegenpool van de Turkse president Erdogan zijn. Het is waarschijnlijk ook daarom dat ze nu geviseerd worden.”

“Het gaat om federale materie, maar Gent is het aanknopingspunt omdat daar onder meer graffiti op gevels gespoten is”, zegt Van Steenbrugge. “Maar het vandalisme en de doodsbedreigingen situeren zich over het hele land: Antwerpen, Brussel, Limburg... Het gaat van kwaad naar erger, en dat moet stoppen. En nee, dan vind ik niet dat klacht indienen nog meer olie op het vuur gooit.”
Belgisch-Turkse organisaties dienen klacht in tegen onbekenden: “Doodsbedreigingen en vernielingen moeten nu stoppen”
Advocaat Walter Van Steenbrugge. Foto: Simon Mouton

Erdogan-aanhangers

Volgens Van Steenbrugge werd er niet over één nacht ijs gegaan bij het opstellen van de klacht. “We hebben een uitgebreid onderzoek gevraagd. Er worden in onze klacht geen namen genoemd, maar er wordt uiteraard wel in de richting van Erdogan-aanhangers gekeken.”

Klacht indienen doet voor Fedactio niets af “aan haar eerste wens voor verzoening en vreedzame dialoog (...) We zijn dan ook bereid ten allen tijde met wie dan ook in dialoog te treden en het nodige te doen zodat de rust en kalmte in onze samenleving terugkeert”.

In haar communiqué beklemtoont Fedactio nogmaals “alle vormen van antidemocratisch ingrijpen tegen elke wettig verkozen regering” te veroordelen. In zijn communicatie verwijst Fedactio nergens naar Gülen, en ook Van Steenbrugge ontkent dat er banden zijn met de imam die door Erdogan ervan beschuldigd wordt achter de mislukte staatsgreep te zitten.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160727_02401772
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_164057502
Als dit waar is dan zou het dus een pro-Saudi coup geweest zijn:

http://www.yenisafak.com/(...)-turkey-coup-2500507
pi_164057749
Erdolf gaat maar door joh.
  donderdag 28 juli 2016 @ 00:24:25 #204
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_164057974
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 00:08 schreef J0kkebr0k het volgende:
Erdolf gaat maar door joh.
Maar zijn kudde pikrukkers vindt het blijkbaar allemaal oké, want zo rült de Türkse opvattüng van democratü dus wat zouden we?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_164058066
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 18:09 schreef Mathemaat het volgende:
Wij de gemiddelde Turken. Mijn hele familie weet wel over die tapes waar ze naar vroeger luisterden. Het was niet alsof Gülen de enige was die zijn preken liet opnemen en zo verspreidde.
Maar Erdoğan heeft een tijd en alliantie gehad met Gulen toch? Toen was die "staat binnen en staat" geen probleem? Pas na de onenigheid werd het voor Erdoğan en probleem?
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_164058417
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 16:29 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

O aub, we hebben zelfs tapes van Gülen uit de jaren 80 waarin hij beschrijft hoe hij Turkije wilde overnemen door de ambtenarij over te nemen. En, dat is ook wat er structureel is gebeurd afgelopen 30 jaren, dat weet elke Turk. :') Dus hij heeft een motief en bovendien waren veel van de coupplegers verbonden aan Gülen. Hoeveel bewijs wil je meer hebben? :')
Hij en Erdogan hebben pas een paar jaar geleden hun samenwerking verbroken. Waren ze dan niet in de jaren 80 samen van plan om Turkije over te nemen?
pi_164058573
Dit is zó als de Armeense 'kwestie'.
Turken kennen kennelijk geen onafhankelijk onderzoek. Geen weerwoord. Zijn zo halsstarrig. Zo niet gewend aan democratie en vrijheid van meningsuiting.
Make my day!
  donderdag 28 juli 2016 @ 01:20:35 #208
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164058594
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 01:17 schreef agter het volgende:
Dit is zo als de Armeense 'kwestie'.
Turken kennen kennelijk geen onafhankelijk onderzoek. Geen weerwoord. Zijn zo halsstarrig. Zo niet gewend aan democratie en vrijheid van meningsuiting.
Gelukkig leg jij hier even uit hoe het zit.

Altijd grappig dat mensen hier commentaar hebben zonder met feiten te komen.
pi_164058619
quote:
10s.gif Op donderdag 28 juli 2016 01:20 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Gelukkig leg jij hier even uit hoe het zit.

Altijd grappig dat mensen hier commentaar hebben zonder met feiten te komen.
Turkse wortels zeker?
Make my day!
  donderdag 28 juli 2016 @ 01:23:51 #210
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164058623
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 01:23 schreef agter het volgende:

[..]

Turkse wortels zeker?
ANP lezer zeker? Het gebrek aan argumenten zegt een hoop.
pi_164058713
quote:
10s.gif Op donderdag 28 juli 2016 01:23 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

ANP lezer zeker? Het gebrek aan argumenten zegt een hoop.
Zelfs de Turkse bondgenoten vonden de Armeense kwestie toentertijd wat ver gaan, maar iedereen die wat anders zegt dan Turkije is natuurlijk een ANP lezer.
  donderdag 28 juli 2016 @ 02:05:51 #212
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_164058852
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 01:38 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Zelfs de Turkse bondgenoten vonden de Armeense kwestie toentertijd wat ver gaan, maar iedereen die wat anders zegt dan Turkije is natuurlijk een ANP lezer.
Als je het over Armenië wilt hebben doe je dat maar in een ander topic. Als je inhoudelijks iets te melden hebt mbt deze coup hoor ik het wel.
pi_164059406
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2016 23:55 schreef Atak het volgende:
Als dit waar is dan zou het dus een pro-Saudi coup geweest zijn:

http://www.yenisafak.com/(...)-turkey-coup-2500507
Als dit al waar zou zijn, wat me zou verbazen aangezien Yeni Safak eigenlijk geen krant genoemd mag worden maar eerder een staatspropaganda-apparaat, dan zou dit betekenen dat Hakan Fidan en zijn MIT heeft zitten slapen. Wat ben je voor veiligheidsdienst als zoveel landen van de 'coup' op de hoogte waren en jij zelf vooral druk was met het monitoren van je eigen burgers? Leraren, doktoren, rechters worden ontslagen, maar diegenen die alles daadwerkelijk hadden kunnen voorkomen staan erbij en kijken er naar?
pi_164059418
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 00:29 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Maar Erdoğan heeft een tijd en alliantie gehad met Gulen toch? Toen was die "staat binnen en staat" geen probleem? Pas na de onenigheid werd het voor Erdoğan en probleem?
Alliantie is een groot woord. Instellingen in Turkije werden voornamelijk bevolkt door seculieren en zorgen voor een religieuze tweespalt in het land. Gulen heeft veel hoogopgeleiden in de gelederen, die naast nationalistisch ook nog vroom moslim zijn. Erdogan heeft Gulen gebruikt om de seculieren te vervangen en Gulen vond het wel prima, na jarenlang door de seculieren onderdrukt te zijn.

Wist hij veel dat Erdogan een verrader eerste klas was. Eerst verraadde hij Erbakan, toen Gulen en nu zijn volk. Taqqiya zit in het bloed van deze man, wat niet gek is gezien zijn voorliefde voor Iran.
  donderdag 28 juli 2016 @ 08:15:32 #215
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164059829
http://www.telegraaf.nl/b(...)ia_zwijgen_op__.html

terecht
wie er nu iets ten nadele van Erdodolf durft te zeggen , gaat naar het doodschietteam
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164060168
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 01:00 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Hij en Erdogan hebben pas een paar jaar geleden hun samenwerking verbroken. Waren ze dan niet in de jaren 80 samen van plan om Turkije over te nemen?
pas toen de AKP aan de macht kwam hebben ze een paar jaar een samenwerkingsverband gehad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 28 juli 2016 @ 08:52:44 #217
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_164060170
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 02:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Als je het over Armenië wilt hebben doe je dat maar in een ander topic. Als je inhoudelijks iets te melden hebt mbt deze coup hoor ik het wel.
_O-
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_164060400
Is het nu echt bewezen dat de coup vanuit die Gulen is gepleegd?
En... Zijn al die mense en media die ontslagen en/of opgepakt worden ook echt Gulenaanhangers?
Dit riekt toch meer naar despotisme. Als je niet voor E. bent, ben je verdacht en vogelvrij. Het doet er niet meer toe of je wel/niet Gulenaanhanger bent. Gewoon iedereen die niet idolaat van E. Is wordt geëlimineerd.
Nu vinden de echte E. aanhangers dat nog prachtig. Totdat ze ontdekken dat je voortdurend moet opletten dat jij niet de volgende bent omdat iedereen iedereen kan beschuldigen en je zonder enig bewijs zo hup opgepakt kan worden.
E. volgt stap voor stap het draaiboek voor dictatorschap. Voorbeelden te over in de loop vak de geschiedenis en over de hele wereld.
En het domme klootjesvolk trapt er ook altijd weer in. Totdat datzelfde volk na jaren van onderdrukking en ellende wakker wordt en heel veel jaren van geweld en afbraak nodig zijn om er weer vanaf te komen.
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_164060872
quote:
'Ik heb zelf ook vrienden die Gülen-aanhanger zijn'

Door: Niels Markus − 27/07/16, 23:24

© Phil Nijhuis. Halil Karaaslan: 'Nederlandse media meten met twee maten'.

Na de couppoging in Turkije zette Halil Karaaslan een bericht op Facebook: "Laten we geen heksenjacht beginnen tegen Gülen-aanhangers. We kennen ze al jaren, ze zijn onze vrienden." Hij kreeg een reactie van een ver familielid: "Met jouw woorden laat je je ware gezicht zien, jij bent één van die mensen."

Dat zelfs familie zo reageert, tekent hoe 'geflipt' de discussie inmiddels is, zegt de leraar (27) uit Rotterdam. "Je bent voor, of tegen ons. Maar ik moet ook AKP kunnen stemmen en tegelijkertijd kritiek op leider Erdogan kunnen hebben."

Zoals de meeste Nederlandse Turken stemde Karaaslan bij de vorige verkiezingen AKP. "Geen van de andere partijen past echt bij mij: de seculieren, de ultra-nationalisten noch de HDP, die banden heeft met de Koerdische terreurbeweging PKK. Bovendien is het land nu niet minder democratisch dan in 2002, toen de AKP aan de macht kwam." Dat maakt hem nog geen Erdogan-sympathisant, zoals hij laatst op televisie werd geïntroduceerd, vindt Karaaslan. "Als ik PvdA stem, ben ik geen Samsomsympathisant."

Selectieve kritiek

De discussie is gepolariseerd, ook in de Nederlandse media, zegt Karaaslan. Hij stoort zich aan de berichtgeving. "Natuurlijk kun je kritiek hebben op Turkije. Ook voor de coup was ik kritisch over de persvrijheid, corruptie en het onderwijsbeleid onder Erdogan. Arrestanten mogen never nooit gemarteld worden. Maar ik word boos als kritiek selectief wordt."

Hoe kan Rutte tot kalmte manen als de democratie vergaat?

Nederlandse media meten met twee maten, vindt hij. "Het gaat wel over Turkse kinderen op scholen in Rotterdam-Zuid of Amsterdam-West die massaal de democratie zouden afwijzen, maar er is minder aandacht voor de arbeidswet die Frankrijk ondemocratisch heeft ingevoerd. Of de noodtoestand die de overheid daar meer bevoegdheden geeft." Berichten dat in Turkije alweer 1200 onschuldige soldaten zijn vrijgelaten, dringen hier niet door. En het ging in Nederland wekenlang over de arrestatie van Ebru Umar. "Nauwelijks over de man die hier werd veroordeeld omdat hij de koning had beledigd." Turkije heeft nu eenmaal een wet die belediging van het staatshoofd strafbaar stelt, zegt Karaaslan. "Je kunt de wet wel aanvechten, maar je kunt het Turkije niet kwalijk nemen dat het zijn wetten uitvoert."

De Turkse democratie lijkt in Nederland per definitie niets voor te stellen, vindt hij. "Rutte riep na de coup op kalm te blijven. Ik was verbijsterd dat hij de coup niet afkeurde. Hoe kan hij tot kalmte manen als de democratie vergaat?"

Als Churandy Martina goud wint, dan is hij een Nederlander, wordt hij gediskwalificeerd, is hij Antilliaan.

Woede

De woede die hij zelf voelt, ziet hij bij veel Turkse Nederlanders, ook bij zijn leerlingen op een mbo in Schiedam. Ze kunnen het alleen minder goed verwoorden. "Als een jongen zegt: 'de media maken allochtonen zwart', dan vraag ik naar zijn argumenten. Hij wijst dan op de andere behandeling die allochtonen in de media krijgen. Als atleet Churandy Martina goud wint, dan is hij een Nederlander, wordt hij gediskwalificeerd, is hij Antilliaan."

Karaaslan hoopt dat Turkse groeperingen, in Nederland en Turkije, weer in gesprek gaan. Zelf heeft hij ook vrienden die Gülen aanhangen. "We hebben een appgroep: de Fightclub. Op de schermafbeelding staan Erdogan en Gülen met bokshandschoenen tegenover elkaar. Maar de vriendschap is groter dan de ideologische verschillen."
Harde aanval op Gülen-aanhang in Nederland

...

[quote]De Turkse moskeekoepel Diyanet, die in de vrijdagpreek nog tot rust maande, roept in een nieuwe verklaring op de Gülen-beweging 'te bestrijden'. Ze beschuldigt hen van betrokkenheid bij de staatsgreep in Turkije. Ook trekt ze een directe vergelijking met terroristische organisaties als Islamitische Staat en Boko Haram.

Islamoloog Nico Landman van de Universiteit van Utrecht, die al lange tijd onderzoek doet naar Diyanet, stelt dat de organisatie bijdraagt aan polarisatie. "Terecht roept men op tot kalmte en wijst men geweld af", zegt Landman. "Maar je kunt je afvragen of men door het demoniseren van de Gülenbeweging daden van agressie tegen aanhangers van die beweging niet goedpraat."

Diyanet denkt zelf niet dat ze met het gelijkschakelen van Gülen met terreurbeweging IS aanzet tot haat of geweld. Ozkanli: "Als je in je preken zo duidelijk aan de rust refereert, zie ik dat anders."
[/quote]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164061346
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 09:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

"Ja maar frankrijk doet het ook."

Klinkt leuk, maar heeft Frankrijk meerdere media kanalen op zwart gezet? Nee. Heeft Frankrijk duizenden mensen op straat gezet onder het mom "moslim". Nee.

Plus het feit dat je het niet afkeurt, dus ik zie niet in waarom je het gedrag van Frankrijk dan wel fout zou vinden. In de ogen van Erdogan aanhangers pakt Frankrijk het juist lafjes aan, lijkt me.

quote:
De Turkse democratie lijkt in Nederland per definitie niets voor te stellen, vindt hij. "Rutte riep na de coup op kalm te blijven. Ik was verbijsterd dat hij de coup niet afkeurde. Hoe kan hij tot kalmte manen als de democratie vergaat?"
En als de hele wereld nu roept dat democratie vergaat door het gedrag van Erdogan, zijn het juist mensen zoals jij die beginnen te gillen.
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
  Moderator donderdag 28 juli 2016 @ 10:33:13 #221
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_164061541
Ik vind het verschrikkelijk kwalijk wat in turkije gebeurt maar het blijft iets wat in turkije gebeurt. Ik vind het belachelijk als hier groepen in nederland zijn die gewoon beide mogen bestaan elkaar het leven zuur gaan maken en dat is een nederlands probleem dus daar moet nederland wat aan doen. (geen idee wat bemiddelen, wandaden berechten, etc... zoals ze ook zouden doen als het hier om 2 nederlandse groeperingen gaat).

Verder moet denk ik niet uitgevlakt worden dat de ak partij al jaren de verkiezing wint, en het aan de turken is als ze dit niet willen om dan anders te gaan stemmen. Daar hebben wij als nederlanders niets aan te "willen". Wel kunnen we schending van mensenrechten aankaarten etc etc.

Het lijkt voor sommige mensen nogal lastig te accepteren dat de turkse cultuur een andere cultuur is dan die in nederland, en dat daar een ander soort leiders gewaardeerd wordt dan hier. Het is imo een onzinnig argument om te maar te blijven claimen dat turkije zich moet gedragen als een westers land, want het is geen westers land.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator donderdag 28 juli 2016 @ 10:47:50 #222
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_164061800
het is wel een Westers land, daarom zijn we zo verbaasd over deze middeleeuwse onzin
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator donderdag 28 juli 2016 @ 11:15:59 #223
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_164062343
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 10:47 schreef sp3c het volgende:
het is wel een Westers land, daarom zijn we zo verbaasd over deze middeleeuwse onzin
Ik ben er nooit geweest maar ik denk dat ze vrij veel culturele overeenkomsten hebben met Arabische landen en ook met westerse landen maar cultureel neigt het meer naar Arabisch maar ik kan het mis hebben..
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_164062363
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 02:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Als je het over Armenië wilt hebben doe je dat maar in een ander topic. Als je inhoudelijks iets te melden hebt mbt deze coup hoor ik het wel.
Dit topic wordt voornamelijk in stand gehouden door Turken die de realiteit ontkennen en denken dat de rest allemaal te dom om te poepen is. Een beetje een soort nog extremere PVV'ers zijn jullie. Armenië is daar ook onderdeel van.
pi_164062404
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 11:16 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Dit topic wordt voornamelijk in stand gehouden door Turken die de realiteit ontkennen en denken dat de rest allemaal te dom om te poepen is. Een beetje een soort nog extremere PVV'ers zijn jullie. Armenië is daar ook onderdeel van.
Hebben we er iets mee te maken dan, mits dat ze het in het daar houden?
pi_164062497
Kunnen onderwerpen die helemaal (maar dan ook echt helemaal) niets te maken hebben met de coup gewoon weggehaald worden? Of het nou Armenië is, of Cyprus of Koerden, of het Beleg van Wenen of de overname van Constantinopel, of zelfs Slag bij Manzikert, het is alleen maar ruis in dit topic.
pi_164062638
quote:
2s.gif Op donderdag 28 juli 2016 10:33 schreef Bosbeetle het volgende:
Verder moet denk ik niet uitgevlakt worden dat de ak partij al jaren de verkiezing wint, en het aan de turken is als ze dit niet willen om dan anders te gaan stemmen. Daar hebben wij als nederlanders niets aan te "willen". Wel kunnen we schending van mensenrechten aankaarten etc etc.

Het lijkt voor sommige mensen nogal lastig te accepteren dat de turkse cultuur een andere cultuur is dan die in nederland, en dat daar een ander soort leiders gewaardeerd wordt dan hier. Het is imo een onzinnig argument om te maar te blijven claimen dat turkije zich moet gedragen als een westers land, want het is geen westers land.
^O^.

Er wordt te veel met een Nederlandse blik naar gekeken, zonder dat men eigenlijk echt probeert te begrijpen waarom dingen zijn zoals ze zijn...

Natuurlijk, het Westen is wat betreft een paar zaken veel verder, iets dat ik ook heel graag in Turkije zou willen zien. Maar je kan wat er hier in het Westen is, niet één op één implementeren in Turkije.

Je kunt het proces niet versnellen door met het vingertje te wijzen en te roepen hoe ze het moeten doen. Dat werkt tussen personen ook niet; iedereen wil zijn pad zelf kiezen en bewandelen. Het kost tijd en ervaring, en op dat gebied is het Westen veel verder dan het Midden-Oosten.

Verder lijken velen hier niet te begrijpen dat het polderen zoals we dat in Nederland hebben, niet werkt kan in Turkije. Verschil in mentaliteit: hier in Nederland werken de partijen samen om verder te komen, daar in Turkije loopt het spaak wanneer er te veel monden een mening hebben (stilstand/achteruitgang). Verder zorgt de hoge kiesdrempel (Turkije: 10%, Nederland 0,667%) er ook voor dat het politiek landschap geen kleine veranderingen kent.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 28-07-2016 11:39:38 ]
pi_164062999
quote:
2s.gif Op donderdag 28 juli 2016 11:15 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Ik ben er nooit geweest maar ik denk dat ze vrij veel culturele overeenkomsten hebben met Arabische landen en ook met westerse landen maar cultureel neigt het meer naar Arabisch maar ik kan het mis hebben..
Het verschilt per regio. Het westen (denk bijv. aan Istanbul, de westkust (Izmir e.d.) en de rivièra (Antalya/Alanya e.d.)) is westers, het oosten en zuidoosten (grens Irak, grens Syrië, Koerden) is cultureel meer Arabisch. En dan heb je het grote middenstuk, de Anadolu ('Anatolië'), waar men traditioneel is - tussen het westerlijke en oosterlijke in.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-07-2016 11:55:51 ]
pi_164063984
Toch ongeveer een topic of 50 dat ik hier gekeken heb, maar mijn dochter is inmiddels veilig terug van d'r vakantie op zo'n resort ^O^
pi_164064817
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 10:20 schreef Trommeldaris het volgende:

[..]

"Ja maar frankrijk doet het ook."
land A en B doen exact hetzelfde.

bij land A wordt er in de media slechts een kanttekening gemaakt. de politiek benoemt het niet eens laat staan dat ze er een issue van maakt.

bij land B wordt er in de media met chocolade letters bericht van gemaakt, geanalyseerd, hele scenarios worden eraan vastgeplakt. politici schreeuwen moord en brand.

dit is meten met twee maten.

quote:
En als de hele wereld nu roept dat democratie vergaat door het gedrag van Erdogan, zijn het juist mensen zoals jij die beginnen te gillen.
de westerse landen zijn die dag van de coup allemaal door de mand gevallen. met hun mooie verhalen over de democratie wat erdogan aan het ondermijnen was. die dag wilden de coup plegers de democratie een doodsteek toebrengen en wat deden al die westerse politici met hun geheven vingertje altijd richting turkije/erdogan???

die waren muisstil. ik heb dit ervaren als ronduit schokkend...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Moderator donderdag 28 juli 2016 @ 13:38:56 #231
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_164064949
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 13:32 schreef Slayage het volgende:
land A en B doen exact hetzelfde.
land A en B doen nooit exact hetzelfde en als ze al exact hetzelfde deden doen ze dat in een andere context.

Vooralsnog is frankrijk niet media aan het verbieden etc. Het is niet raar dat alles wat turkije nu doet in de context gezien wordt van de zaken die spelen, en niet als losstaande feiten worden gezien.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 28 juli 2016 @ 13:39:33 #232
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164064961
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 13:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

land A en B doen exact hetzelfde.

bij land A wordt er in de media slechts een kanttekening gemaakt. de politiek benoemt het niet eens laat staan dat ze er een issue van maakt.

bij land B wordt er in de media met chocolade letters bericht van gemaakt, geanalyseerd, hele scenarios worden eraan vastgeplakt. politici schreeuwen moord en brand.

dit is meten met twee maten.

Welk ander westers/europees land sluit honderden kranten en zenders, laat mensen oppakken en ontslaan dan nu?
pi_164065029
quote:
2s.gif Op donderdag 28 juli 2016 10:33 schreef Bosbeetle het volgende:

Het lijkt voor sommige mensen nogal lastig te accepteren dat de turkse cultuur een andere cultuur is dan die in nederland, en dat daar een ander soort leiders gewaardeerd wordt dan hier. Het is imo een onzinnig argument om te maar te blijven claimen dat turkije zich moet gedragen als een westers land, want het is geen westers land.
het is in zoverre een onzinnige discussie dat het aan de turken is welke leiders zij kiezen. ik kan er met mijn hoofd niet bij. dat mensen (niet-turken) hier zonder kennis van cultuur en geschiedenis roepen: "hoe halen ze het in hun hoofd om te stemmen voor erdogan???"

erdogan is een product van de turkse maatschappij en past precies in zijn functie als een leider en een politicus van turkije net als dat berlusconi ook paste in zijn functie als een leider en een politicus van italie.

je kan er wel een mening over hebben, daar ben je vrij in uiteraard, alleen als je aan die mening een oordeel velt over personen die stemmen op in dit geval erdogan. laat dan je waarde oordelen bij jezelf omdat je geen enkele kennis hebt van cultuur en geschiedenis van turkije zodoende ben je simpelweg niet in staat om daar een degelijk oordeel over te vellen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164065054
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 10:47 schreef sp3c het volgende:
het is wel een Westers land, daarom zijn we zo verbaasd over deze middeleeuwse onzin
daar zijn de meningen over verdeeld. imo optiek is het oosters noch westers :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164065077
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 11:16 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Dit topic wordt voornamelijk in stand gehouden door Turken die de realiteit ontkennen en denken dat de rest allemaal te dom om te poepen is. Een beetje een soort nog extremere PVV'ers zijn jullie. Armenië is daar ook onderdeel van.
zie mijn post hierboven :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164065244
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 11:33 schreef zarGon het volgende:

Er wordt te veel met een Nederlandse blik naar gekeken, zonder dat men eigenlijk echt probeert te begrijpen waarom dingen zijn zoals ze zijn...
en daar ligt de grootste uitdaging voor velen

a) beseffen dat je kijkt door een bepaalde bril
b) beseffen dat niet iedereen kijkt door dezelfde bril als jij
c) beseffen dat je simpelweg nooit in staat kunt zijn om te kijken zoals de andere, vanwege andere ervaringen, cultuur, geschiedenis
d) en dat die verschillen gewoon helemaal okay zijn

ik denk dat heel veel mensen niet eens verder komen dan a)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164065260
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 12:50 schreef edraket31 het volgende:
Toch ongeveer een topic of 50 dat ik hier gekeken heb, maar mijn dochter is inmiddels veilig terug van d'r vakantie op zo'n resort ^O^
gefeliciteerd! geniet!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164065284
quote:
2s.gif Op donderdag 28 juli 2016 13:38 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

land A en B
wel vwb de noodtoestand.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164065572
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 13:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

land A en B doen exact hetzelfde.

bij land A wordt er in de media slechts een kanttekening gemaakt. de politiek benoemt het niet eens laat staan dat ze er een issue van maakt.

bij land B wordt er in de media met chocolade letters bericht van gemaakt, geanalyseerd, hele scenarios worden eraan vastgeplakt. politici schreeuwen moord en brand.

dit is meten met twee maten.
Omdat land B een bizarre hoeveelheid mensen ontslaat, vastzet, e.d. Je kan niet alleen kijken naar het woord "noodtoestand". Als Turkije hetzelfde deed als Frankrijk, was er niets aan de hand geweest.

quote:
de westerse landen zijn die dag van de coup allemaal door de mand gevallen. met hun mooie verhalen over de democratie wat erdogan aan het ondermijnen was. die dag wilden de coup plegers de democratie een doodsteek toebrengen en wat deden al die westerse politici met hun geheven vingertje altijd richting turkije/erdogan???

die waren muisstil. ik heb dit ervaren als ronduit schokkend...
:') Ze wachten af tot de volgende dag met reageren. Dat is slimmer dan gelijk gillen.

quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 13:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is in zoverre een onzinnige discussie dat het aan de turken is welke leiders zij kiezen. ik kan er met mijn hoofd niet bij. dat mensen (niet-turken) hier zonder kennis van cultuur en geschiedenis roepen: "hoe halen ze het in hun hoofd om te stemmen voor erdogan???"

erdogan is een product van de turkse maatschappij en past precies in zijn functie als een leider en een politicus van turkije net als dat berlusconi ook paste in zijn functie als een leider en een politicus van italie.

je kan er wel een mening over hebben, daar ben je vrij in uiteraard, alleen als je aan die mening een oordeel velt over personen die stemmen op in dit geval erdogan. laat dan je waarde oordelen bij jezelf omdat je geen enkele kennis hebt van cultuur en geschiedenis van turkije zodoende ben je simpelweg niet in staat om daar een degelijk oordeel over te vellen.
Ik had ook Berlusconi evenveel kritiek. Natuurlijk moeten de Turken aan het einde van de dag doen wat ze zelf willen. Het boeit me ook weinig dat mensen op Erdogan stemmen.

Alleen praten ze gelijk alle handelingen van Erdogan goed. Erdgogan kan hun moeders en dochters verkrachten, en ze zullen het nog recht proberen te praten . Het blinde volgen, het kritiekloze schaapachtige gedrag. Dat snap ik niet, dat heeft niemand mij kunnen uitleggen. Alleen waardeloze oneliners zoals "Je moet de Turkse cultuur begrijpen."
Het enige wat die Turken mij zeggen is dat het een cultuur is met volgzame schapen zijn zonder enig eigen denkvermogen.

Gelukkig zijn er nog wel wat kritische Turken, maar die zijn schaarser gebleken dat dat ik had gehoopt. Je mag best achter Erdogan staan, maar ook een Erdogan fan zou moeten inzien dat hij nu wel wat dingen doet die niet door de beugel kunnen.
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
pi_164065625
wat is deze _O-

quote:
Austrian town bans Turkish flags citing integration concerns

The mayor of an Austrian town has called on residents to remove Turkish flags displayed since the July 15 coup attempt from their homes, local media said.

Klaus Schneeberger, the mayor of Wiener Neustadt, around 50 kilometers (30 miles) south of Vienna, issued an open letter to Turkish associations and housing cooperatives calling for flags to be removed in the interest of integration.

"Wiener Neustadt is a cosmopolitan, tolerant city," he said in the letter quoted by the Kurier newspaper last week. "Due to the high influx of migrants, however, the issue of integration is one of the greatest challenges of our time."

He added: "I therefore call on all who flagged their homes or balconies with Turkish flags to remove them immediately. In Wiener Neustadt it's not about domestic issues in Turkey but about how we manage our city."

The flags were hung by ethnic Turkish residents to show their support for democracy in Turkey following the failed military coup, which resulted in at least 246 deaths.

Following demonstrations in support of Turkish democracy in Austria, where around 250,000 ethnic Turks live, Foreign Minister Sebastian Kurz spoke out against "importing the political conflict to Austria."
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164065693
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:10 schreef Slayage het volgende:
wat is deze _O-

[..]

Dat is een reactie op het feit dat Turken die in Oostenrijk wonen, net als die in Nederland, schijnbaar de politiek 1500-3000km verderop belangrijker lijken te vinden dan in hun eigen land.

En in tegenstelling tot de titel van jouw ontzettend onafhankelijke bron, worden ze niet verboden. Er is een oproep gedaan aan de Turkse bewoners om ze te verwijderen.

"I therefore call on all who flagged their homes or balconies with Turkish flags to remove them immediately."
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
  donderdag 28 juli 2016 @ 14:17:35 #242
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_164065719
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:10 schreef Slayage het volgende:
wat is deze _O-

[..]

Beetje hetzelfde als 150 kranten en TV-zenders verbieden en 2000 scholen sluiten.

Bovendien is het een oproep, een vraag. Niet een wet of verplichting zoals bij erdopan.
pi_164065784
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:07 schreef Trommeldaris het volgende:

Omdat land B een bizarre hoeveelheid mensen ontslaat, vastzet, e.d. Je kan niet alleen kijken naar het woord "noodtoestand". Als Turkije hetzelfde deed als Frankrijk, was er niets aan de hand geweest.
uiteraard is de situatie anders, maar het verschil zit hem in feit dat we aan de ene kant het hebben over het "vertrouwde" frankrijk en aan de andere kant het "wantrouwde" turkije ;)

quote:
:') Ze wachten af tot de volgende dag met reageren. Dat is slimmer dan gelijk gillen.
als je zo begaan bent met de democratie in TR, had je als politicus op zijn minst kunnen laten zien, die avond/nacht dat wat de omstandigeheden ook zijn. een coup nooit een antwoord is op wat dan ook. vandaag de dag met social media is dat helemaal geen kunst als wilders het kan, kan elke politicus.

quote:
Ik had ook Berlusconi evenveel kritiek. Natuurlijk moeten de Turken aan het einde van de dag doen wat ze zelf willen. Het boeit me ook weinig dat mensen op Erdogan stemmen.

Alleen praten ze gelijk alle handelingen van Erdogan goed. Erdgogan kan hun moeders en dochters verkrachten, en ze zullen het nog recht proberen te praten . Het blinde volgen, het kritiekloze schaapachtige gedrag. Dat snap ik niet, dat heeft niemand mij kunnen uitleggen. Alleen waardeloze oneliners zoals "Je moet de Turkse cultuur begrijpen."
Het enige wat die Turken mij zeggen is dat het een cultuur is met volgzame schapen zijn zonder enig eigen denkvermogen.

Gelukkig zijn er nog wel wat kritische Turken, maar die zijn schaarser gebleken dat dat ik had gehoopt. Je mag best achter Erdogan staan, maar ook een Erdogan fan zou moeten inzien dat hij nu wel wat dingen doet die niet door de beugel kunnen.
je framet nu akp stemmers als, "blinde schapen, die geen eigen mening hebben".

dan eindigt dit gesprek meteen. omdat jij de deur sluit voor een gesprek. dit terwijl je doet alsof je oprecht geinteresseerd bent in het "gedrag" van akp stemmers.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164065830
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:16 schreef Trommeldaris het volgende:

[..]

Dat is een reactie op het feit dat Turken die in Oostenrijk wonen, net als die in Nederland, schijnbaar de politiek 1500-3000km verderop belangrijker lijken te vinden dan in hun eigen land.

En in tegenstelling tot de titel van jouw ontzettend onafhankelijke bron, worden ze niet verboden. Er is een oproep gedaan aan de Turkse bewoners om ze te verwijderen.

"I therefore call on all who flagged their homes or balconies with Turkish flags to remove them immediately."
het is idd geen ban.

daarnaast is op dit moment ook voor mij persoonlijk ook niks belangrijker in de actualiteiten dan de nasleep van de coup.

kan jij je daar iets bij voorstellen of doe je net als die burgemeester in oostenrijk, alsof het eigenlijk helemaal niet relevant zou zijn voor mij wat er in TR gebeurt?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164065872
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:10 schreef Slayage het volgende:
wat is deze _O-

[..]

Het kan juridisch niet, maar het is pure provocatie al die Turkse vlaggen.
pi_164066192
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:21 schreef Slayage het volgende:
uiteraard is de situatie anders, maar het verschil zit hem in feit dat we aan de ene kant het hebben over het "vertrouwde" frankrijk en aan de andere kant het "wantrouwde" turkije ;)
Ik wantrouwde Turkije nooit, en vele met mij denk ik. Het gedrag van Erdogan zorgt nou eenmaal wel voor wantrouwen, en dat is niet vreemd. Frankrijk heeft zover ik weet nog niet dingen gedaan die echt niet door de beugel kunnen. Als dat wel zo is, dan zal ik dat ook afkeuren.

quote:
je framet nu akp stemmers als, "blinde schapen, die geen eigen mening hebben".

dan eindigt dit gesprek meteen. omdat jij de deur sluit voor een gesprek. dit terwijl je doet alsof je oprecht geinteresseerd bent in het "gedrag" van akp stemmers.
Ik ben ook oprecht geinteresseerd in het gedrag. Alleen veel Turken die AKP stemmer zijn lijken zich inderdaad als een blind schaap te gedragen. Ik geef ook al aan dat het zeker niet allemaal zijn hoor.

quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:24 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is idd geen ban.

daarnaast is op dit moment ook voor mij persoonlijk ook niks belangrijker in de actualiteiten dan de nasleep van de coup.

kan jij je daar iets bij voorstellen of doe je net als die burgemeester in oostenrijk, alsof het eigenlijk helemaal niet relevant zou zijn voor mij wat er in TR gebeurt?
Oh ik begrijp zeker wel dat het relevant is hoor, kan me voorstellen dat veel Turken zowel hier als in Oostenrijk genoeg familie hebben die in Turkije woont.
Ik vind alleen dat de mate van interesse, door bijv. het bedreigen van Gulen aanhangers hier, bizar hoog.
Nobody knows what's going to happen. And then we film it. That's the whole concept.
pi_164066448
quote:
7s.gif Op donderdag 28 juli 2016 13:39 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Welk ander westers/europees land sluit honderden kranten en zenders, laat mensen oppakken en ontslaan dan nu?
Zijn er nog banen in Turkije of is inmiddels iedereen ontslagen of uit zijn functie gezet?
pi_164066579
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:58 schreef Elzies het volgende:

[..]

Zijn er nog banen in Turkije of is inmiddels iedereen ontslagen of uit zijn functie gezet?
Ze zoeken nog een paar duizend rechters, ambtenaren en docenten die de kont van Erdogan willen likken.
pi_164066776
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:26 schreef Childofthe90s het volgende:

Het kan juridisch niet, maar het is pure provocatie al die Turkse vlaggen.
vanuit turks perspectief is het niet meer dan empathie tonen met. das alles.

hoewel ik de plaatselijke situatie in dat stadje niet ken kan ik me aan de andere kant wel voorstellen dat sommigen denken, waar gaat dit over? wat hebben onze burgers te maken met de politieke gebeurtenissen in een ver land? hebben we hier een 5e colonne?

nee het is empathie met het land.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164066809
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 15:04 schreef Childofthe90s het volgende:

[..]

Ze zoeken nog een paar duizend rechters, ambtenaren en docenten die de kont van Erdogan willen likken.
Zoveel tongen voor zo'n klein zwart gaatje? Wat zullen zijn billen blinken. :)
pi_164066953
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:45 schreef Trommeldaris het volgende:

Oh ik begrijp zeker wel dat het relevant is hoor, kan me voorstellen dat veel Turken zowel hier als in Oostenrijk genoeg familie hebben die in Turkije woont.
Ik vind alleen dat de mate van interesse, door bijv. het bedreigen van Gulen aanhangers hier, bizar hoog.
bedreigen en aanslagen slaat nergens op en dient bestreden te worden. ik snap de emotie wel, dat je boos bent, maar geweld is geen oplossing in deze situatie. sterker nog het werkt averechts nu wordt de gulen beweiging hier in de nederlandse media en de politiek in de slachtoffer rol geplaatst. de gulen sekte is gewoon al een aantal jaar in open oorlog met turkse instellingen, dus wat dat betreft zie ik de sekte ook niet meer dan een clubje landverraders, die bestreden moeten worden. ik wil nooit meer zien wat ik die dag heb moeten meemaken. alleen besef ik me ook aan de andere kant dat al die verenigingen zo ingericht zijn dat een hele hoop mensen die in de organisaties zitten of er affiniteiten mee hebben niet eens beseffen met wat voor mensen ze te maken hebben.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164066966
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 14:58 schreef Elzies het volgende:

[..]

Zijn er nog banen in Turkije of is inmiddels iedereen ontslagen of uit zijn functie gezet?
er zijn idd aardig wat vacatures open las ik :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164067513
Gulen:

quote:
"You must move in the arteries of the system without anyone noticing your existence until you reach all the power centers... until the conditions are ripe, they [the followers] must continue like this... You must wait for the time when you are complete and conditions are ripe, until we can shoulder the entire world and carry it... You must wait until such time as you have gotten all the state power, until you have brought to your side all the power of the constitutional institutions in Turkey... Until that time, any step taken would be too early - like breaking an egg without waiting the full 40 days for it to hatch. It would be like killing the chick inside."
mooie opsomming waarom in Turkije er consensus is dat de Gulen beweging ontmanteld dient te worden. tevens een tip voor de mensen die eigenlijk geen enkel idee hebben wat de Gulen beweging is en ze zien als "slachtoffer van erdos heksenjacht".

overigens KirmiziBeyaz (onze enige echte trotse Gulenist van dit topic) je wilde graag weten hoe de Gulen beweging in oorlog is met de Turkse staat. ik vind dit een duidelijk verhaal.

quote:
Thinking Gülen is a peaceful scholar is a huge mischaracterization

Approximately two months ago, I was sitting across a table from two British academics who pin themselves as Turkey experts. The conversation became heated when I tried to point out the machinations of the Gülen movement in the high profile Ergenekon and Sledgehammer cases and its attempts to sabotage the latest Kurdish peace process.

Their knowledge regarding Gülen came from the intense lobbying of the movement in the U.S. and U.K. Not only did they reckon too little about the incidents that had shaken Turkey in the last five-six years, they were not willing to listen either. This was not an isolated incident. To the contrary, the same can unfortunately be said for many Western journalists, academics and politicians. The post-coup coverage of the Western media shows traces of that sentiment which attracted the attention and rightful criticism of many credible Turkish journalists.


One may criticize the government's human rights record or the ongoing purge in the country however this should not mask the Gülen movement's involvement in all types of unlawful activities, including the recent coup attempt. Turkey and the Turkish people faced a tremendous attack of a deep state created by the Gülen movement. Failure to report this part of the story may either be intentionally negligent journalism or a byproduct of deficient information. Hoping that the latter is the case, I want to provide a 11-point list of facts on Gülen:


1. The Gülen movement, led by Islamic scholar Fethullah Gülen, is embraced by the Western media and politicians as a promoter of peace and interfaith dialogue. However, this was hardly ever the case. He actually left Turkey subsequent to a trial that charged him with toppling the secular state in 1999. However, in the post 9/11 era he found support in the West, where he was seen as an antidote to rising radical Islamism. His first application to the U.S. for "a preference visa as an alien of extraordinary ability in the field of education" was denied due to the fact that he was "is not an educator, and is certainly not one of a small percentage of experts in the field of education who have risen to the very top of that field. Further, the record contains overwhelming evidence that [the] plaintiff [Gülen] is primarily the leader of a large and influential religious and political movement with immense commercial holdings." But then Gülen was nevertheless granted a green card with reference letters including ones from three U.S. officials: Former U.S. Ambassador to Turkey Morton Abromovotiz and former CIA officials George Fidas and Graham Fuller.


2. The Gülen movement has two layers. The first one consists of Fethullah Gülen's many disciples who more or less believe that he is the Mahdi, the Islamic version of a messiah. The second layer is the top echelon known to operate as a secret network, nested mainly in the security apparatus and the judiciary, to achieve their goals through Machiavellian methods, especially in Turkey. His followers in the state civil service, judiciary, police and - as we have understood recently - in the army are more loyal to Gülen than the institutions they work for. They take orders from the "brothers" of the movement rather than acting in the lawful chain of command of the state.


3. Fethullah Gülen believes in secretive and incremental take-over from within and that the change should come from the bottom up. One of his early sermons which was included in the indictment of 1999 epitomizes this belief: "You must move in the arteries of the system without anyone noticing your existence until you reach all the power centers... until the conditions are ripe, they [the followers] must continue like this... You must wait for the time when you are complete and conditions are ripe, until we can shoulder the entire world and carry it... You must wait until such time as you have gotten all the state power, until you have brought to your side all the power of the constitutional institutions in Turkey... Until that time, any step taken would be too early - like breaking an egg without waiting the full 40 days for it to hatch. It would be like killing the chick inside."


4. The Gülen movement had been working with the best PR agents in America and built a strong lobbying machine in the U.S., the U.K. and Turkey. According to the U.S. government, this movement's financial capacity was estimated to be between $25 billion and $50 billion with schools and charities in more than 150 countries.


5. The Gülen movement's infiltration into the Turkish state dates back to late 1980s. His disciples' presence were tacitly condoned by the Bülent Ecevit, Süleyman Demirel and Tansu Çiller administrations, even though he has always been considered as a threat by the Kemalist establishment and the army, which considers itself the guardian of the secular state. It appears that those who suspected their actions were very much right.


6. The Gülen movement lived its golden years during the first decade of the Justice and Development Party (AKP) government. The AKP initially formed an alliance with the group to eliminate the power of the army in politics. This alliance was most apparent in 2007, in the aftermath of the e-memorandum of the military opposing the presidency of Abdullah Gül. 46 days later a high profile case called Ergenekon started. Another case called Sledgehammer followed in 2010. In these cases, military officials, opposition MPs and journalists were accused of plotting a violent coup to oust the AKP government. It later turned out that these cases were based on fabricated evidence and that most such fabrications were done by the Gülenists in the police. All the defendants were acquitted of those crimes in 2015. President Recep Tayy?p Erdogan later admitted that he was misled by Gülen's followers in the state. July 15 showed that it was actually the followers of Gülen who had violent coup plans.


7. Daily Hürriyet Editor-in-Chief Sedat Ergin recently published an article affirming that the perpetrators of the coup were the military officers who had risen to critical positions which were vacated by the sham Sledgehammer trial. It is obvious that these cases served the purpose of undermining the power of Kemalists in the armed forces and replacing them with the Gülenists.


8. Journalists who had written about the Gülen machinations in these trials endured slander campaigns and threats of arrests. Fellow journalists Bar?s Terkoglu, Bar?s Pehlivan, Soner Yalç?n, Nedim Sener and Ahmet S?k served time because of their work that showed Gülen's infiltration into the state. S?k was writing a book on Gülen's presence in the police force while Sener was investigating the links of Gülen's disciples with the 2007 murder of Turkish-Armenian journalist Hrant Dink. Now Gülen-linked officers stand trial on the Dink murder case.


9. Fethullah Gülen in his recent op-ed for the New York Times makes a reference to the AKP's crackdown on Kurds. However, this sounds rather hypocritical. Many of us, including myself, criticized the AKP's handling of the peace process. However, the Gülen movement was one of the main forces that worked actively to undermine the process. Their first strike was a mass arresting campaign against almost 8000 Kurdish activists, elected mayors, academics and journalists after 2009 known as the KCK (Kurdistan Communities Union) arrests. Prominent Kurdish politician Hatip Dicle acknowledged that "the mind that started the KCK operations was the Gülen movement's elements in the police and judiciary... After we had won 100 mayorships from the 2009 local elections, they came up with the idea of these operations just to terrorize us." The idea of the Gülen movement being the mastermind behind the KCK operations not only belongs to Kurds, as it was also confirmed by the AKP government. "It was the Gülen movement who had staged the KCK trials," said Undersecretary of Public Security and Order Muhammed Dervisoglu. The second strike was the leaking of the records of the Oslo talks, where the chief of National Intelligence Agency (MIT), Hakan Fidan, was negotiating with the outlawed Kurdistan Workers' Party (PKK). Only the Gülenists within the security apparatus had the means to reach such confidential material and they were the ones who promoted them the most. The third strike was an attempt to detain Fidan and former directors of the organization on Feb. 7, 2012, because of those negotiations. This attempt was also backed by known Gülenists within the judiciary.


10. The accusation that the coup attempt was led by Gülenist generals is not based on simple force of assertion. It is rather based on hard evidence that had unfortunately been dismissed for years. Ahmet Zeki Üçok, a military prosecutor, carried out a comprehensive investigation into the Gülenists in the armed forces in 2009. He discovered a large secret network within the army. He identified many members of this unlawful organization by their names. However, he could not complete his investigation as he was detained on the grounds that he tortured certain witnesses by "hypnotizing" them and also as part of the Sledgehammer case. He spent almost five years in prison. When he gave an interview to Ahmet Hakan last April he stated that he knew the Gülenists in the army name-by-name. Immediately after the botched coup attempt, he declared that the leaders of the coup matched perfectly the list that he had. Referring to the F-16s that bombed the Turkish parliament he recalled the words of now-retired Col. Selçuk Basyigit in the court records: "We are now very strong. We have F-16s, F-4s that will take off with a single order of Fethullah Gülen." Üçok's findings were corroborated by many soldiers who fought against the coup attempt or by those soldiers who were the victims of the Sledgehammer case.


11. Finally, all political parties in the parliament, the AKP, the Republican People's Party (CHP), the Nationalist Movement Party (MHP) and the Peoples' Democratic Party (HDP) are in consensus in an unprecedented way that the coup attempt of July 15 was orchestrated by Gülenist soldiers. The testimonies of the perpetrators of the coup further prove this point. Chief of General Staff Gen. Hulusi Akar's aide-de-camp confessed to links to Gülen and described how he had wiretapped former Chief of Armed Forces Necdet Ozel.

Akar's testimony also revealed that one of the masterminds of the coup, Maj. Gen. Hakan Evrim, told him that he could arrange a phone call with Gülen, whom he called their "intellectual leader," on the night of the coup

In light of this information it would certainly be a huge mischaracterization to think of Gülen merely as a peaceful Islamic scholar and preacher. His followers in the armed forces waged a campaign of terror on the night of July 15 and Gülen's role in it deserves everyone's attention.

July/28/2016
http://www.hurriyetdailyn(...)102173&NewsCatID=548
kennelijk zijn er mensen gevlucht naar duitsland. alsof arme merkel niet genoeg aan haar hoofd heeft.

quote:
Turkije wil dat Duitsland gevluchte Gülen-gezinde aanklagers uitlevert

Een aantal aanklagers gelieerd aan Fetullah Gülen zijn van Turkije naar Duitsland gevlucht. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu heeft Duitsland om uitlevering
gevraagd. Dat meldt hij op CNN Türk.
Door: Redactie 28 juli 2016, 15:33 - Bron: Reuters

President Erdogan beschuldigt de naar Amerika uitgeweken oud-imam Fethullah Gülen ervan achter de militaire couppoging van vrijdagavond te zitten. Ooit waren de twee vrienden, nu zijn het aartsvijanden. Gülen ontkent in alle toonaarden dat hij er iets mee te maken heeft. Wie is hij precies? Lees hier het profiel terug (+) dat onze buitenlandverslaggever Rob Vreeken in 2014 schreef over Gülen.

De Duitse regering heeft nog niet in het openbaar gereageerd op het uitleveringsverzoek van Turkije. Bondskanselier Angela Merkel toonde donderdagmiddag tijdens een persconferentie wel begrip voor de bezorgdheid van de Turkse regering. Ze stelde dat 'er actie moet worden ondernomen tegen de rebellen met alle middelen die een rechtsstaat tot zijn beschikking heeft.' Ze benadrukte echter dat de reactie van de regering wel proportioneel moet blijven.

Tegen Gülen zelf, die op dit moment in zelfgekozen ballingschap in de Verenigde Staten leeft, loopt ook een uitleveringsverzoek. Cavusoglu stelt 'positieve verandering' te zien in de houding van de Amerikanen jegens het verzoek van de Turken.

Met dit uitleveringsverzoek is haast geboden. Volgens de Turkse minister van Justitie Bekir Bozdag zou Gülen plannen hebben de VS te ontvluchten. Hij noemde Australië, Mexico, Canada, Zuid Afrika en Egypte als mogelijke bestemmingen. Egypte heeft al laten weten dat het nog geen asielaanvraag van de geestelijke heeft ontvangen. Mocht het nog komen, dan zullen de Egyptische autoriteiten de aanvraag onderzoeken.


[ Bericht 68% gewijzigd door Slayage op 28-07-2016 16:44:40 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 28 juli 2016 @ 16:56:39 #254
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_164068804

met aangepaste tekst, met beelden van met Turkse vlaggen zwaaiende Nederturkieturkies:



In Rotterdam, Rotterdam
is van alles aan de gang
want Erdogan, Erdogan
is de man die alles kan
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_164068858
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 16:56 schreef B.R.Oekhoest het volgende:
[ afbeelding ]

In Rotterdam, Rotterdam
is van alles aan de gang
want Erdogan, Erdogan
is de man die alles kan

_O_ _O_ _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164068904
in turkije maakt op Google de zoek term "hoe stop je een tank" een piek tijdens de coup _O- _O- _O-

http://www.hurriyetdailyn(...)102122&NewsCatID=550
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 28 juli 2016 @ 17:14:43 #257
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_164069029
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 17:03 schreef Slayage het volgende:
in turkije maakt op Google de zoek term "hoe stop je een tank" een piek tijdens de coup _O- _O- _O-

http://www.hurriyetdailyn(...)102122&NewsCatID=550
Die hebben 1989 in China niet bewust meegekregen.....
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_164069739
leider van de grootste turkse oppositie partij is hoopvol over de toekomst net als de meeste turken atm. :Y :Y :Y

quote:
Continuation of Turkey’s ‘reconciliation atmosphere’ is key, says CHP leader

Main opposition Republican People’s Party (CHP) chair Kemal Kılıçdaroğlu has praised the environment of “reconciliation” and tolerance that has emerged out of the failed July 15 coup attempt in Turkey, adding that his party’s “biggest wish” is the continuation of this “atmosphere.”

“Today an atmosphere of reconciliation and mutual listening has emerged in politics. My biggest wish is for the maintenance of this atmosphere. My second biggest wish is for the enlargement of a common ground,” said Kılıçdaroğlu, making reference to the Turkish Republic’s founding values and principles of a democratic, secular, social law state.


The CHP head’s remarks came in a live interview with private broadcaster CNN Türk on July 28, three days after he joined the ruling Justice and Development Party (AKP) and the Nationalist Movement Party (MHP) leaders in a meeting with President Recep Tayyip Erdoğan at the presidential palace in Ankara.

Describing the situation in the aftermath of the coup attempt in Turkey, Kılıçdaroğlu said the coup attempt was “not the result of an intelligence failure, but of a governance failure.”

“If you do not give jobs to people who can do them, if the state is not structured healthily, if you hand over the state to groups that are against the state, and if you put them in the state’s key posts, this is called a failure of governance,” he added.

Regarding the discussion on the possible reinstatement of capital punishment, Kılıçdaroğlu said these demands have “created concern” in many environments, including the EU. He noted that the issue became particularly heated in the early aftermath of the coup attempt but is not being talked about so much today.

“I hope the government does not put its signature to such craziness,” said the CHP leader.

Touching upon the arrest and detention warrants issued for a number of journalists as part of the probe launched into the attempt, Kılıçdaroğlu said the hasty detention of journalist Bülent Mumay, despite him saying that he would go to testify the following morning, would overshadow the prosecution process.
The CHP leader also touched on the call his secretary received from soldiers during the coup attempt claiming that the chief of general staff was leading the coup.

“We responded ‘we are against the coup, whoever is carrying it out.’ It is obvious that an indirect inducement was coming to us and MHP there,” he said.

http://www.hurriyetdailyn(...)102209&NewsCatID=338
July/28/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 28 juli 2016 @ 19:14:16 #260
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164071060
http://www.telegraaf.nl/b(...)n_commanderen__.html

zo dan is ie helemaal de baas over alle turken


quote:
Erdogan wil soldaten en spionnen commanderen
50 min geleden
ANKARA - Recep Tayyip Erdogan wil de gewapende strijdkrachten en de inlichtingendienst MIT van Turkije onder zijn controle brengen.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164071245
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:14 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)n_commanderen__.html

zo dan is ie helemaal de baas over alle turken

[..]

Als de Turkse meerderheid dat wil is het prima. Zo raar is het niet.
pi_164071451
Hurriyet Opinie ( nee geen Erdofan's, integendeel)

Thinking Gülen is a peaceful scholar is a huge mischaracterization
quote:
Approximately two months ago, I was sitting across a table from two British academics who pin themselves as Turkey experts. The conversation became heated when I tried to point out the machinations of the Gülen movement in the high profile Ergenekon and Sledgehammer cases and its attempts to sabotage the latest Kurdish peace process.

Their knowledge regarding Gülen came from the intense lobbying of the movement in the U.S. and U.K. Not only did they reckon too little about the incidents that had shaken Turkey in the last five-six years, they were not willing to listen either. This was not an isolated incident. To the contrary, the same can unfortunately be said for many Western journalists, academics and politicians. The post-coup coverage of the Western media shows traces of that sentiment which attracted the attention and rightful criticism of many credible Turkish journalists.

One may criticize the government’s human rights record or the ongoing purge in the country however this should not mask the Gülen movement’s involvement in all types of unlawful activities, including the recent coup attempt. Turkey and the Turkish people faced a tremendous attack of a deep state created by the Gülen movement. Failure to report this part of the story may either be intentionally negligent journalism or a byproduct of deficient information. Hoping that the latter is the case, I want to provide a 11-point list of facts on Gülen:

1. The Gülen movement, led by Islamic scholar Fethullah Gülen, is embraced by the Western media and politicians as a promoter of peace and interfaith dialogue. However, this was hardly ever the case. He actually left Turkey subsequent to a trial that charged him with toppling the secular state in 1999. However, in the post 9/11 era he found support in the West, where he was seen as an antidote to rising radical Islamism. His first application to the U.S. for “a preference visa as an alien of extraordinary ability in the field of education” was denied due to the fact that he was “is not an educator, and is certainly not one of a small percentage of experts in the field of education who have risen to the very top of that field. Further, the record contains overwhelming evidence that [the] plaintiff [Gülen] is primarily the leader of a large and influential religious and political movement with immense commercial holdings.” But then Gülen was nevertheless granted a green card with reference letters including ones from three U.S. officials: Former U.S. Ambassador to Turkey Morton Abromovotiz and former CIA officials George Fidas and Graham Fuller.

2. The Gülen movement has two layers. The first one consists of Fethullah Gülen’s many disciples who more or less believe that he is the Mahdi, the Islamic version of a messiah. The second layer is the top echelon known to operate as a secret network, nested mainly in the security apparatus and the judiciary, to achieve their goals through Machiavellian methods, especially in Turkey. His followers in the state civil service, judiciary, police and – as we have understood recently - in the army are more loyal to Gülen than the institutions they work for. They take orders from the “brothers” of the movement rather than acting in the lawful chain of command of the state.

3. Fethullah Gülen believes in secretive and incremental take-over from within and that the change should come from the bottom up. One of his early sermons which was included in the indictment of 1999 epitomizes this belief: “You must move in the arteries of the system without anyone noticing your existence until you reach all the power centers… until the conditions are ripe, they [the followers] must continue like this… You must wait for the time when you are complete and conditions are ripe, until we can shoulder the entire world and carry it… You must wait until such time as you have gotten all the state power, until you have brought to your side all the power of the constitutional institutions in Turkey… Until that time, any step taken would be too early - like breaking an egg without waiting the full 40 days for it to hatch. It would be like killing the chick inside.”

4. The Gülen movement had been working with the best PR agents in America and built a strong lobbying machine in the U.S., the U.K. and Turkey. According to the U.S. government, this movement’s financial capacity was estimated to be between $25 billion and $50 billion with schools and charities in more than 150 countries.

5. The Gülen movement’s infiltration into the Turkish state dates back to late 1980s. His disciples’ presence were tacitly condoned by the Bülent Ecevit, Süleyman Demirel and Tansu Çiller administrations, even though he has always been considered as a threat by the Kemalist establishment and the army, which considers itself the guardian of the secular state. It appears that those who suspected their actions were very much right.

6. The Gülen movement lived its golden years during the first decade of the Justice and Development Party (AKP) government. The AKP initially formed an alliance with the group to eliminate the power of the army in politics. This alliance was most apparent in 2007, in the aftermath of the e-memorandum of the military opposing the presidency of Abdullah Gül. 46 days later a high profile case called Ergenekon started. Another case called Sledgehammer followed in 2010. In these cases, military officials, opposition MPs and journalists were accused of plotting a violent coup to oust the AKP government. It later turned out that these cases were based on fabricated evidence and that most such fabrications were done by the Gülenists in the police. All the defendants were acquitted of those crimes in 2015. President Recep Tayyıp Erdoğan later admitted that he was misled by Gülen’s followers in the state. July 15 showed that it was actually the followers of Gülen who had violent coup plans.

7. Daily Hürriyet Editor-in-Chief Sedat Ergin recently published an article affirming that the perpetrators of the coup were the military officers who had risen to critical positions which were vacated by the sham Sledgehammer trial. It is obvious that these cases served the purpose of undermining the power of Kemalists in the armed forces and replacing them with the Gülenists.

8. Journalists who had written about the Gülen machinations in these trials endured slander campaigns and threats of arrests. Fellow journalists Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Soner Yalçın, Nedim Şener and Ahmet Şık served time because of their work that showed Gülen’s infiltration into the state. Şık was writing a book on Gülen’s presence in the police force while Şener was investigating the links of Gülen’s disciples with the 2007 murder of Turkish-Armenian journalist Hrant Dink. Now Gülen-linked officers stand trial on the Dink murder case.

9. Fethullah Gülen in his recent op-ed for the New York Times makes a reference to the AKP’s crackdown on Kurds. However, this sounds rather hypocritical. Many of us, including myself, criticized the AKP’s handling of the peace process. However, the Gülen movement was one of the main forces that worked actively to undermine the process. Their first strike was a mass arresting campaign against almost 8000 Kurdish activists, elected mayors, academics and journalists after 2009 known as the KCK (Kurdistan Communities Union) arrests. Prominent Kurdish politician Hatip Dicle acknowledged that “the mind that started the KCK operations was the Gülen movement’s elements in the police and judiciary… After we had won 100 mayorships from the 2009 local elections, they came up with the idea of these operations just to terrorize us.” The idea of the Gülen movement being the mastermind behind the KCK operations not only belongs to Kurds, as it was also confirmed by the AKP government. “It was the Gülen movement who had staged the KCK trials,” said Undersecretary of Public Security and Order Muhammed Dervisoğlu. The second strike was the leaking of the records of the Oslo talks, where the chief of National Intelligence Agency (MİT), Hakan Fidan, was negotiating with the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK). Only the Gülenists within the security apparatus had the means to reach such confidential material and they were the ones who promoted them the most. The third strike was an attempt to detain Fidan and former directors of the organization on Feb. 7, 2012, because of those negotiations. This attempt was also backed by known Gülenists within the judiciary.

10. The accusation that the coup attempt was led by Gülenist generals is not based on simple force of assertion. It is rather based on hard evidence that had unfortunately been dismissed for years. Ahmet Zeki Üçok, a military prosecutor, carried out a comprehensive investigation into the Gülenists in the armed forces in 2009. He discovered a large secret network within the army. He identified many members of this unlawful organization by their names. However, he could not complete his investigation as he was detained on the grounds that he tortured certain witnesses by “hypnotizing” them and also as part of the Sledgehammer case. He spent almost five years in prison. When he gave an interview to Ahmet Hakan last April he stated that he knew the Gülenists in the army name-by-name. Immediately after the botched coup attempt, he declared that the leaders of the coup matched perfectly the list that he had. Referring to the F-16s that bombed the Turkish parliament he recalled the words of now-retired Col. Selçuk Başyiğit in the court records: “We are now very strong. We have F-16s, F-4s that will take off with a single order of Fethullah Gülen.” Üçok’s findings were corroborated by many soldiers who fought against the coup attempt or by those soldiers who were the victims of the Sledgehammer case.

11. Finally, all political parties in the parliament, the AKP, the Republican People’s Party (CHP), the Nationalist Movement Party (MHP) and the Peoples’ Democratic Party (HDP) are in consensus in an unprecedented way that the coup attempt of July 15 was orchestrated by Gülenist soldiers. The testimonies of the perpetrators of the coup further prove this point. Chief of General Staff Gen. Hulusi Akar’s aide-de-camp confessed to links to Gülen and described how he had wiretapped former Chief of Armed Forces Necdet Ozel.

Akar’s testimony also revealed that one of the masterminds of the coup, Maj. Gen. Hakan Evrim, told him that he could arrange a phone call with Gülen, whom he called their “intellectual leader,” on the night of the coup

In light of this information it would certainly be a huge mischaracterization to think of Gülen merely as a peaceful Islamic scholar and preacher. His followers in the armed forces waged a campaign of terror on the night of July 15 and Gülen’s role in it deserves everyone’s attention.
Erdogan trekt de aanklachten tegen de oppositieleiders in, gaat dit ook breed aandacht krijgen in het Westen denk je?

Erdoğan to withdraw cases opened against Turkey’s opposition leaders

quote:
Turkish President Recep Tayyip Erdoğan has decided to withdraw all court cases he previously opened against the chairs of opposition parties, as tentative signs of solidarity among rival political factions continue after the recent failed coup attempt.

Speaking to Reuters, presidential sources have said Erdoğan has moved to launch a new process after opposition parties quickly took a clear stance against the coup initiative by factions within the military on July 15.

“As a result, he is withdrawing all cases opened against opposition leaders in a show of solidarity between the political parties,” said the source, speaking on condition of anonymity.

Erdoğan’s move came after he hosted the leaders of three parties represented at parliament, excluding the Peoples’ Democratic Party (HDP) leaders, at the Presidential Palace on July 25.

Sources from the office of the president said before the meeting that Erdoğan would invite the three party leaders over their united stance against the coup attempt and also listen to their views on ongoing measures against supporters of U.S.-based Islamic scholar Fethullah Gülen within the state.

According to Article 299 of the Turkish Penal Code, it is a criminal offense to insult the president. The offense carries a jail sentence of between one and four years.

Since being elected president in Turkey’s first public presidential elections in 2014, many – including celebrities, journalists and high school students – have faced charges for “insulting” Erdoğan.

Criminal complaints regarding the offense have also been filed against main opposition Republican People’s Party (CHP) leader Kemal Kılıçdaroğlu and Peoples’ Democratic Party (HDP) co-chair Selahattin Demirtaş.

After he was elected as prime minister for his third term back in 2011, Erdoğan similarly withdrew insult cases he had earlier opened against Kılıçdaroğlu and Bahçeli for their alleged offenses against him during the election campaign period.
pi_164071575
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:32 schreef Triggershot het volgende:
Hurriyet Opinie ( nee geen Erdofan's, integendeel)

Thinking Gülen is a peaceful scholar is a huge mischaracterization

[..]

Erdogan trekt de aanklachten tegen de oppositieleiders in, gaat dit ook breed aandacht krijgen in het Westen denk je?

Erdoğan to withdraw cases opened against Turkey’s opposition leaders

[..]

het eerste artikel is goed, daarom had ik em ook geplaatst hier. het tweede artikel laat maar weer eens zien hoe politiek en justitie dwars doorelkaar lopen in TR. iets wat altijd al is geweest helaas. maar als antwoord op je vraag nee daar zal de westerse media geen aandacht aan schenken, omdat het niet pas binnen de nu al jaren durende erdo hetze...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164071671
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

het eerste artikel is goed, daarom had ik em ook geplaatst hier. het tweede artikel laat maar weer eens zien hoe politiek en justitie dwars doorelkaar lopen in TR. iets wat altijd al is geweest helaas. maar als antwoord op je vraag nee daar zal de westerse media geen aandacht aan schenken, omdat het niet pas binnen de nu al jaren durende erdo hetze...
Het gaat hier niet om externe aanklachten waarvoor hij ze een pardon geeft he, het gaat om persoonlijke aanklachten van hemzelf richting de oppositieleiders. Dus de 'kendi actigi davalar'. Dat heeft vrij weinig te maken met dat de politiek en justitie dwars door elkaar loopt, hoewel je wel gelijk hebt, is het hier niet van toepassing.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-07-2016 19:43:17 ]
pi_164071720
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:42 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het gaat hier niet om externe aanklachten waarvoor hij ze een pardon geeft he, het gaat om persoonlijke aanklachten van hemzelf richting de oppositieleiders. Dus de 'kendi actigi davalar'. Dat heeft vrij weinig te maken met dat de politiek en justitie dwars door elkaar loopt, hoewel je wel gelijk hebt, is het hier niet van toepassing.
ah okay, hij had kennelijk beledigingsklachten lopen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164071738
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

ah okay, hij had kennelijk beledigingsklachten lopen.
Meerdere :7
pi_164071798
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Meerdere :7
dictator uitlatingen zeker :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164071812
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

dictator uitlatingen zeker :P
Jep, was al veroordeeld, Kilicdaroglu.
  donderdag 28 juli 2016 @ 19:51:51 #269
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_164071913
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:22 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Als de Turkse meerderheid dat wil is het prima. Zo raar is het niet.
en de meerderheid is erdogan
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_164071961
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:32 schreef Triggershot het volgende:
Erdogan trekt de aanklachten tegen de oppositieleiders in, gaat dit ook breed aandacht krijgen in het Westen denk je?

Ze zijn nu zo bang om opgepakt te worden dat de aanklachten niet meer nodig zijn omdat ze nu al doen wat hij zegt?
pi_164071964
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:51 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

en de meerderheid is erdogan
Ja precies.
pi_164072004
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:53 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Ze zijn nu zo bang om opgepakt te worden dat de aanklachten niet meer nodig zijn omdat ze nu al doen wat hij zegt?
een teken van goodwill
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164072065
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

een teken van goodwill
Zolang ze doen wat hij wil inderdaad goede wil, anders worden ze aangeklaagd en gaat hij weer over tot kwade wil. Blijkbaar voelt hij zich nu zo sterk dat hij nu dit kan doen.
pi_164072083
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:53 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Ze zijn nu zo bang om opgepakt te worden dat de aanklachten niet meer nodig zijn omdat ze nu al doen wat hij zegt?
Nee, net op TV. Erdogan mag tijdens de noodtoestand functioneren als officieel leider en woordvoerder van alle oppositiepartijen binnen en buiten het parlement en de taken herverdelen als president.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-07-2016 19:58:22 ]
pi_164072089
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:54 schreef Slayage het volgende:
een teken van goodwill
ow. Neuh, dan gaat dat het NOS journaal niet halen nee.
pi_164072157
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:58 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nee, net op TV. Erdogan mag tijdens de noodtoestand functioneren als officieel leider en woordvoerder van alle oppositiepartijen binnen en buiten het parlement en de taken herverdelen als president.
Ja dus, hij heeft alle macht en kan nu grootmoedig doen omdat zijn doel is bereikt, de rest is er alleen nog om Ja te zeggen tegen zijn besluiten. De dictatuur is compleet.
pi_164072194
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:01 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Ja dus, hij heeft alle macht en kan nu grootmoedig doen omdat zijn doel is bereikt, de rest is er alleen nog om Ja te zeggen tegen zijn besluiten. De dictatuur is compleet.
case closed. topic kan dicht. rip TR van ataturk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_164072199
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:01 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Ja dus, hij heeft alle macht en kan nu grootmoedig doen omdat zijn doel is bereikt, de rest is er alleen nog om Ja te zeggen tegen zijn besluiten. De dictatuur is compleet.
Je snapt dat het onzin was wat ik zei?
pi_164072257
Hebben jullie het hier nog steeds over :')
pi_164072261
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:02 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je snapt dat het onzin was wat ik zei?
Het is wat er nu aan de hand is in Turkije, Erdogan heeft zoveel mensen zonder bewijs vastgezet en ontslagen dat niemand hem nu tegen durft te spreken.
pi_164072279
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:05 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Het is wat er nu aan de hand is in Turkije, Erdogan heeft zoveel mensen zonder bewijs vastgezet en ontslagen dat niemand hem nu tegen durft te spreken.
Ja en of je hebt natuurlijk geen idee waar je het over hebt en bent te goedgelovig zolang het maar tegen Erdogan is?
pi_164072421
quote:
99s.gif Op donderdag 28 juli 2016 15:50 schreef Slayage het volgende:
Gulen:
"You must move in the arteries of the system without anyone noticing your existence until you reach all the power centers... until the conditions are ripe, they [the followers] must continue like this... You must wait for the time when you are complete and conditions are ripe, until we can shoulder the entire world and carry it... You must wait until such time as you have gotten all the state power, until you have brought to your side all the power of the constitutional institutions in Turkey... Until that time, any step taken would be too early - like breaking an egg without waiting the full 40 days for it to hatch. It would be like killing the chick inside."
Die uitspraak van Gulen is wel van een tijd geleden, uit een tijd toen de kemalisten het voor het zeggen hadden en de meerderheid onderdrukten. Het kan zijn dat hij misschien allang niet meer achter die uitspraak staat?
pi_164072461
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:06 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ja en of je hebt natuurlijk geen idee waar je het over hebt en bent te goedgelovig zolang het maar tegen Erdogan is?
Zo werkt het nu eenmaal, de berichten over laten vallen van aanklachten en het opsluiten van journalisten geven aan hoe de verhoudingen zijn. In Turkije heb je nu de keuze tussen voor Erdogan zijn of het gevaar te lopen dat je wordt gezien als iemand die de coup steunt. Tegen een president met zoveel macht kun je je niet verdedigen, hij beheerst politie, leger, rechtspraak en journalistiek en heeft de macht in de politiek. Er zullen mensen zijn die het niet met hem eens zijn maar die lopen gevaar en die hoor je nauwelijks. Ik ben ook helemaal niet tegen Erdogan maar tegen de macht die hij nu naar zich toetrekt en het ontslaan van onafhankelijke journalisten en het opsluiten en ontslaan zonder vorm van proces of bewijs. Een president hoort zich niet met rechtspraak te bemoeien en hoort ook niet aanklachten te laten vervallen omdat hem dat nu politiek uitkomt, ook dat laatste geeft aan dat de macht van hem ongehoord is, een dictatuur.
pi_164072465
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:12 schreef Tevik het volgende:

[..]

Die uitspraak van Gulen is wel van een tijd geleden, uit een tijd toen de kemalisten het voor het zeggen hadden en de meerderheid onderdrukten. Het kan zijn dat hij misschien allang niet meer achter die uitspraak staat?
Zou je denken

:7
pi_164072610
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:13 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Zou je denken

:7
Wat zegt hij daar?
pi_164072867
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:18 schreef Tevik het volgende:

[..]

Wat zegt hij daar?
"Erdogan, jouw moeder".
pi_164072892
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:13 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Zo werkt het nu eenmaal, de berichten over laten vallen van aanklachten en het opsluiten van journalisten geven aan hoe de verhoudingen zijn. In Turkije heb je nu de keuze tussen voor Erdogan zijn of het gevaar te lopen dat je wordt gezien als iemand die de coup steunt. Tegen een president met zoveel macht kun je je niet verdedigen, hij beheerst politie, leger, rechtspraak en journalistiek en heeft de macht in de politiek. Er zullen mensen zijn die het niet met hem eens zijn maar die lopen gevaar en die hoor je nauwelijks. Ik ben ook helemaal niet tegen Erdogan maar tegen de macht die hij nu naar zich toetrekt en het ontslaan van onafhankelijke journalisten en het opsluiten en ontslaan zonder vorm van proces of bewijs. Een president hoort zich niet met rechtspraak te bemoeien en hoort ook niet aanklachten te laten vervallen omdat hem dat nu politiek uitkomt, ook dat laatste geeft aan dat de macht van hem ongehoord is, een dictatuur.
Als ik jou zou moeten geloven dan heeft alleen Erdogan het voor het zeggen en is er geen kritiek meer op hem, maar stemmen ze op alles met een ja.

Terwijl ik toch een Kilicdaroglu fel zie ageren tegen een Erdogan, over het falen van zijn regeren en dat hij niet achter het inperken van de persvrijheid staat:

quote:
“If you do not give jobs to people who can do them, if the state is not structured healthily, if you hand over the state to groups that are against the state, and if you put them in the state’s key posts, this is called a failure of governance,” he added.
http://www.hurriyetdailyn(...)102209&NewsCatID=338

quote:
“Those who are innocent should not be thrown into the fire with those who are guilty,” he said, as thousands were either detained or suspended from duty as part of a nationwide crackdown on people suspected of having links to the movement of U.S.-based Islamic scholar Fethullah Gülen, an ally turned nemesis of the ruling Justice and Development Party (AKP) who is accused of masterminding the coup plot.
quote:
“We all need to engage in self-criticism,” he said, apparently referring to the previous alliance between Gülen and the Justice and Development Party (AKP) government, which was blasted by the CHP at the time.
http://www.hurriyetdailyn(...)102158&NewsCatID=338

Waar hij het zelfs oproept het geen 'heksenjacht' te maken.

En ik maar denken dat er een gezamenlijke parlementaire commissie is opgericht om samen de coup te onderzoeken.

quote:
Lawmakers have unanimously approved the formation of a commission to investigate the failed coup attempt of July 15.

The commission will be made up of parliamentarians from all four of Turkey’s main political parties - the ruling Justice and Development Party (AKP), the main opposition Republican People’s Party (CHP), the Nationalist Movement Party (MHP), and the Peoples’ Democratic Party (HDP).

The commission will have the authority to question suspects, including those currently in detention, just as public prosecutors are able to do.
http://www.hurriyetdailyn(...)102205&NewsCatID=338

Of dat de HDP zou claimen dat sommige mensen van de AKP achter de coup zitten en dat ze zullen blijven strijden tegen de AKP:

quote:
Meanwhile, the HDP co-chair said the authorities given to the government after the declaration of the state of emergency could well be used as another opportunity to crack down on the opposition, vowing to continue “fighting against both the coup plotters and the AKP.”
quote:
“This is not a prediction, it is based half on confirmed information and half on estimation. Some from the AKP, either former or current members may have supported the attempt,” HDP co-chair Selahattin Demirtaş told daily Hürriyet in an interview on July 24.
http://www.hurriyetdailyn(...)102065&NewsCatID=338

Of journalisten die indirect Erdogan een zieke geest noemen:

quote:
Accusing every journalist who objects to government policies of being a spy or doing intelligence work indicates a sick mind. What is even more worrying in terms of the future of our freedoms and democracy is the fact that people with the paranoid and plot-prone mentality typical of small groups - which until the recent past were on the political sidelines - and today threatening and targeting journalists that are not liked by the government without any limit or obstacles.
http://www.hurriyetdailyn(...)=78579&NewsCatID=413

Als ik dit allemaal moet negeren en maar moet afgaan op 'jouw' lezing, dan heeft Erdogan alle macht al in Turkije en kan niemand iets doen of zeggen wat hem niet zint. Of dat ook de werkelijkheid is? Nee niet echt.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 28-07-2016 20:28:58 ]
pi_164073030
quote:
11s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

"Erdogan, jouw moeder".
Even serieus ... ik ben nieuwsgierig
pi_164073075
quote:
18s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:32 schreef Tevik het volgende:

[..]

Even serieus ... ik ben nieuwsgierig
Hij doet een 'beddua' een negatieve dua vol met vervloekingen en oproepen tot een goddelijke vernietiging, de claim is dat hij dat richting Erdogan doet.
pi_164073165
Na Gulen komt Zekeriya Beyaz aan de beurt



:7
pi_164073221
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hij doet een 'beddua' een negatieve dua vol met vervloekingen en oproepen tot een goddelijke vernietiging, de claim is dat hij dat richting Erdogan doet.
Oké, maar dat is niet dat hij zijn volgelingen oproept om de staat te infiltreren. Die du'a was misschien een reactie op het sluiten van zijn scholen, bedrijven, vervolgen van zijn volgelingen, etc.
pi_164073328
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:39 schreef Tevik het volgende:

[..]

Oké, maar dat is niet dat hij zijn volgelingen oproept om de staat te infiltreren. Die du'a was misschien een reactie op het sluiten van zijn scholen, bedrijven, vervolgen van zijn volgelingen, etc.
Sure, maar daarentegen heeft hij nog nooit zulke uitspraken gedaan over de Kemalisten anderzijds, zeker niet publiekelijk, dus de vraag is maar of hij er op is teruggekomen.
pi_164073389
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 19:54 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Ja precies.
Hoe komen jullie erbij dat de meerderheid tegen Erdo is?

https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_presidential_election,_2014.
pi_164073508
quote:
6s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:44 schreef zarGon het volgende:

[..]

Hoe komen jullie erbij dat de meerderheid tegen Erdo is?
Uit de
natuurlijk

[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 28-07-2016 20:48:34 ]
pi_164073575
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hij doet een 'beddua' een negatieve dua vol met vervloekingen en oproepen tot een goddelijke vernietiging, de claim is dat hij dat richting Erdogan doet.
Haha, 'bad dua', snap je 'm, haha.
pi_164073616
quote:
10s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:49 schreef zarGon het volgende:

[..]

Haha, 'bad dua', snap je 'm, haha.
Ik vond de mijne hierboven leuker.
pi_164073817
Peiling over wie er volgens de Turken achter de staatsgreep zit



Fikrim yok = Geen idee
Dis Gucler = Buitenlandse krachten
Ordu = Leger
Diger = Overige
Devlet = De overheid.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 28-07-2016 20:55:21 ]
pi_164073936
De beurs in Turkije klimt weer op.
Zoekt de harem van Adnan Oktar nog asiel toevallig? :9
pi_164074092
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:58 schreef WammesWaggel het volgende:
De beurs in Turkije klimt weer op.
Zoekt de harem van Adnan Oktar nog asiel toevallig? :9
Al voor de 4e dag. Gaat goed :7
pi_164074262
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 20:58 schreef WammesWaggel het volgende:
De beurs in Turkije klimt weer op.
Zoekt de harem van Adnan Oktar nog asiel toevallig? :9
Adnan Oktar staat 100% achter Erdogan. Hij vond wel dat men met barmhartigheid en liefde om moest gaan met de soldaten.
pi_164074661
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2016 21:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Al voor de 4e dag. Gaat goed :7
Erdogan _O_ #Groot-Turkije #Ergodanli-imparatorlugu
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')