RobinOok | zondag 30 augustus 2015 @ 13:36 |
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes! Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen: Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! ..en nu zijn we zijn alweer toe aan het zoveelste deel! Het idee: - Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten! - Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld. - Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc. - Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles. - Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten! - We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten! Enkele (willekeurige) foto's uit het vorige deel: Vinnypassy's courgette-auberginesoep met knoflookcroutons en broodje(s) caprese: De_Taartjesfee's aardappel/courgettetaart: Myraela's bierkippetje: Stavromulabeta's verse rijstnoedels met paddestoelen: NoralyZ's galettes met nectarines en rozensiroop: Robinook's Gegrilde bloemkool: Dahippieunicorn's Zandgebak met Gezouten Karamel en Chocolade Ganache van Matt Preston: N0a's krokant buikspek gebakken op een laag uien en appels: Minilot's Chinese broodjes met bieslook, olie en witte peper: Vinnypassy's caprese (met alleen zaadjes en sap, gemengd met wat olijfolie en een heel klein sjalotje ipv plakken tomaat): Game on! [ Bericht 22% gewijzigd door RobinOok op 30-08-2015 14:05:20 ] | |
RobinOok | zondag 30 augustus 2015 @ 14:00 |
*dubbel* | |
RobinOok | zondag 30 augustus 2015 @ 14:01 |
En komt die bizon dan uit Noord Amerika of hier ergens van een fokkerij? Kost dat per kilo? [ Bericht 83% gewijzigd door RobinOok op 30-08-2015 14:08:10 ] | |
emmyemmy | zondag 30 augustus 2015 @ 14:34 |
37 euro per kilo. Weet niet waar het vandaan komt maar smaakt prima van een duitse supermarkt hier | |
zeer | zondag 30 augustus 2015 @ 22:45 |
Wortel-venkel-snijselderij-snijbiet-kervel-courgette-tomaat-palmkool-was-,pronk-en-kievitsbonen-soep. Alles uit eigen tuin . [ Bericht 0% gewijzigd door zeer op 31-08-2015 20:41:10 ] | |
FutureFairytale | zondag 30 augustus 2015 @ 23:44 |
Mooi al die groentes op de snijplank! | |
vinnypassy | maandag 31 augustus 2015 @ 15:04 |
Mooie soepnaam ook. | |
RobinOok | maandag 31 augustus 2015 @ 20:32 |
Ja, maar lekker lijkt het me niet. | |
zeefje | maandag 31 augustus 2015 @ 20:34 |
Groentesoep 2.0 | |
zeer | maandag 31 augustus 2015 @ 20:42 |
Heb je een slechte smaak of..? | |
RobinOok | maandag 31 augustus 2015 @ 20:42 |
Nee, integendeel. Ik heb een exquise smaak. | |
Molo | maandag 31 augustus 2015 @ 20:43 |
Met Robin eens... Sorry. Het ziet eruit als hoop in bouillon gekookte groenten. | |
zeer | maandag 31 augustus 2015 @ 20:45 |
Hoogmoed komt voor de val . Molo dit is groentesoep. Groentesoep, molo. | |
RobinOok | maandag 31 augustus 2015 @ 20:46 |
Groentensoep kan best lekker zijn, maar deze lijkt me niet lekker. | |
Twiveo | maandag 31 augustus 2015 @ 20:51 |
Mooi dat je je menig verkondigt RobinOok maar je kunt ook gewoon iedereen in z'n waarde laten toch? Ik loop hier ook niet te verkondigen dat ik niet warmloop van de gerechten die jij hebt gemaakt met je exquise smaak. Heb je het geproefd? Nee? Hou je dan gewoon stil want misschien was het best lekker... En groentesoep de naam zegt het toch al? Elke groente kan hier in! | |
Molo | maandag 31 augustus 2015 @ 20:55 |
Dus je mag hier niet niet-positief reageren op foto's/gerechten? Bijzonder, dat is nieuw voor mij. | |
RobinOok | maandag 31 augustus 2015 @ 20:55 |
Tuut tuut tuut tuut. | |
Twiveo | maandag 31 augustus 2015 @ 20:58 |
Tuurlijk mag dat, maar moet dat allemaal zo lomp? Ik bedoel ook meer de quasi arrogante RobinOok... | |
Molo | maandag 31 augustus 2015 @ 21:01 |
Als je dit al lomp noemt.... Welkom op fok dan Kom op man, stelletje PMS-ers, paar mensen zijn niet lyrisch over je eten, nou nou nou, vreeeeeselijk hoor meid. Dat is nu eenmaal risico van content op internet/fok gooien, jammer voor je. En ja, dat was wel lomp, maar kom op man, jankapen | |
RobinOok | maandag 31 augustus 2015 @ 21:01 |
Lomp? Zeggen dat iets me niet lekker lijkt is lomp? Pfffff, zal ik je eens laten zien wat lomp is? *edit* Oh, hoeft niet, dat doet Molo al. Haha. | |
Twiveo | maandag 31 augustus 2015 @ 21:02 |
Bring it on | |
Molo | maandag 31 augustus 2015 @ 21:03 |
Flikker gewoon een eind op, daaaaag | |
Njosnavelin | maandag 31 augustus 2015 @ 21:04 |
Wow, dat je dat allemaal gewoon in je tuin hebt groeien | |
vinnypassy | maandag 31 augustus 2015 @ 21:23 |
Tsjonge. Ik wou zeggen dat wij mannen nooit zo moeilijk doen over dit soort dingen, maar ik zie dat het juist een man is die dit is begonnen. | |
Molo | maandag 31 augustus 2015 @ 21:25 |
Ik als wijf dacht ook wijven reacties te bespeuren hoor | |
RobinOok | maandag 31 augustus 2015 @ 21:42 |
De titel is foodgawker en de subtitel "a feast for your eyes". Ik vind het interessant om te snappen wanneer een foto je doet watertanden en wanneer niet. Soms weet je dat iets vast lekker zal zijn, maar ziet het er niet lekker uit. (die paarse taartjes van Mini laatst) Soms weet je dat iets niet lekker zal zijn, maar ziet het er prachtig uit. (van die fondanttaarten) En soms weet je dat iets niet lekker zal zijn (veel verschillende soorten groenten in groentennat) en ziet het er ook niet uit. (alle kleur eruit gekookt in een grijze drab) Nou en? Inderdaad, je weet pas of het echt niet lekker was als je het proeft. MAAR DAT KAN HIER DUS NIET! Bovendien gaat het daar ook ook niet om in dit topic, over hoe het smaakt. Belangrijker/leuker is hoe het eruit ziet. Nou, de groenten en het plankje met gesneden groenten zien er prachtig uit. Het grijze soepje niet. Nogmaals: nou en? | |
Soury | maandag 31 augustus 2015 @ 21:48 |
Nice | |
Elleska | maandag 31 augustus 2015 @ 22:20 |
daar ben ik het wel mee eens. de groentes en vooral de gesneden groentes op het plankje is kwijlmateriaal. daarbij vergeleken valt de soep op de foto heel erg tegen. kan best zijn dat het smakelijk was, maar dat is er op de foto echt niet aan af te zien. | |
Molo | maandag 31 augustus 2015 @ 22:22 |
Ik kan me best een voorstelling maken van hoe iets smaakt als ik ingrediënten weet en het zie. Ik vind dit er niet aantrekkelijk of smakelijk uit zien, en bij bedenken in mijn hoofd hoe de smaken samen gaan, lijkt het me gewoon een saai bergje groenten in bouillon. | |
zeer | dinsdag 1 september 2015 @ 00:05 |
srs benieuwd naar mooie groentesoep hier | |
Myraela | dinsdag 1 september 2015 @ 09:37 |
Ik vind groentesoep nooit mooi, maar de kleuren op die plank zijn geweldig. Ik had laatste een soort van saoto gemaakt. Zeker zodra ik de rijst er doorheen roer ziet het er niet meer uit. Maar /care. Soep maak je niet voor de looks. | |
Grutsk | dinsdag 1 september 2015 @ 20:12 |
Wauw die bonen uit de heel-veel-groentensoep zien er bijzonder uit! Mij lijkt het lekker hoor. | |
emmyemmy | dinsdag 8 september 2015 @ 20:31 |
Mijn groentesoepje Nouja een ''Thaise'' kokos kippen ramensoep: | |
n0a | woensdag 9 september 2015 @ 12:51 |
Bulgogi van varkensvlees. Mijn nieuwe obsessie. | |
PluisigNijntje | woensdag 9 september 2015 @ 13:14 |
Oh dat klinkt heerlijk en zo ziet het er ook uit! | |
LintuxCx | donderdag 10 september 2015 @ 10:22 |
Fuck, nou wil ik ook Koreaans eten. Geen Kimchi erbij? | |
n0a | donderdag 10 september 2015 @ 11:15 |
Nee, wel Koreaanse komkommersalade . | |
LintuxCx | donderdag 10 september 2015 @ 12:24 |
Een waardige vervanger. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 10 september 2015 @ 13:10 |
Zijn deze hotpepper flakes dan die van gewone gedroogde pepertjes? | |
n0a | donderdag 10 september 2015 @ 13:19 |
Nee, is echt anders. Minder pittig dan gewone chilivlokken, deze hoeveelheid zou met gewone chilivlokken niet eetbaar zijn. | |
RobinOok | donderdag 10 september 2015 @ 13:23 |
Nee, is een speciale, milde chilipepersoort: http://www.aziatische-ingredienten.nl/koreaans-peperpoeder/ | |
FutureFairytale | donderdag 10 september 2015 @ 14:09 |
Heerlijk noa! Heb t nog maar 1x zelf gemaakt, was goed geslaagd (wel biefstuk gebruikt). Moet ik nog maar weer een keer doen. | |
minilot | donderdag 10 september 2015 @ 17:46 |
Oooo, lekker! Ik sla 'm op en eet 'm volgende week! | |
minilot | donderdag 10 september 2015 @ 17:48 |
Vandaag voor het eerst geprobeerd bonbons te maken. Gelukt Vulling van zoute karamel, onderkant van witte chocolade. http://www.bbc.co.uk/food/recipes/seashell_caramels_89965 | |
Dragonberry | donderdag 10 september 2015 @ 18:00 |
Oeh lekker weer mini | |
FutureFairytale | donderdag 10 september 2015 @ 18:27 |
Ik wil proeven!! | |
HaverMoutKoekje | donderdag 10 september 2015 @ 19:12 |
hmmmm, stuur eens eentje op | |
fietsie | vrijdag 11 september 2015 @ 18:52 |
Morgen een "BBQ feestje" waar ik niet al mijn eigen goodies beschikbaar heb, dus vandaag voorbereiden. Wat maak ik (wat ik hier wil posten): - Een lamsboutje - Een "Boston butt"; pulled pork Hoe? - Het lamsboutje met alleen wat olijfolie en knoflook in de houtgestookte steenoven - De Boston butt een paar uur koud gerookt, en dan garen in de dan beschikbare steenoven Tussendoor maak ik er een BBQ saus bij, een rundvlees salade en mijn variant op de melizano salade (van die laatste 2 geen foto's). Eerst een rub maken voor de varkensschouder Om droog worden te voorkomen ook wat brine om mee te injecteren klaarmaken Die ligt klaar om naar de smoker te gaan Dan het lamsboutje voorbereiden Ondertussen zorgen voor een beetje warmte in de stenen van de oven; een hitteschermpje om direct verbranden van vlees te voorkomen staat er al in. Dan aan de slag met de BBQ saus.... En toen ging er iets mis met mijn camera instellingen... <<Update 1: Lamsbout uit de oven >> <<Update 2: We moesten natuurlijk ook nog avondeten eten... even wat geplukt dus.>> Vanavond mais. Ieder op zijn of haar eigen manier, ik het liefst met rulgebakken gehakt. Hulp in de keuken OK. En nu is het dus wakkerblijven tot de Boston butt zo ver is dat ie uit de oven kan.... Later meer [ Bericht 17% gewijzigd door fietsie op 11-09-2015 19:54:44 ] | |
Isabeau | vrijdag 11 september 2015 @ 19:42 |
fietsie! | |
Molo | vrijdag 11 september 2015 @ 20:04 |
Goeie handel ouwe Fries! | |
Marijkezwolle | vrijdag 11 september 2015 @ 20:20 |
Ziet er heerlijk uit Fiets! | |
fietsie | vrijdag 11 september 2015 @ 23:02 |
Het tussenresultaat. Morgen nog even opwarmen | |
RobinOok | vrijdag 11 september 2015 @ 23:15 |
Zeg, Fietsie, die AH vissaus, die kan echt niet hoor, die heeft echt bijna niks met vissaus te maken, zo vies. Als je blind moest proeven zou je het niet als vissaus herkennen. Kom op, volgende keer gewoon echte, Thaise of Vietnamese vissaus kopen. Vaak ook gewoon te koop bij appie. Van squid brand bijvoorbeeld, van die bolle flesjes met frisgroen etiket. http://www.aziatische-ingredienten.nl/vissaus/ | |
fietsie | vrijdag 11 september 2015 @ 23:20 |
Ik heb hem ook eerlijk gezegd niet gebruikt want er stond nog een open flesje van een of ander obscuur in-de-toko-gekocht merk. Die van AH nog nooit geproefd eigenlijk... | |
RobinOok | vrijdag 11 september 2015 @ 23:21 |
Nou, ik wel. En het lijkt echt niet eens op vissaus. | |
#ANONIEM | zondag 13 september 2015 @ 11:43 |
Zelf bereide Cassave soep Aloude favoriet nl. Black eyed peas met varkensvlees Eerder vermeld en uitgelegd.in dit topic. | |
RobinOok | zondag 13 september 2015 @ 13:19 |
Mwahh. Dat mag je lekker zelf opeten. | |
Zo-is-dat | zondag 13 september 2015 @ 18:31 |
Hier ook nog maar even appel abrikoos kruimel vlaai en vanille bosvruchten chocolade aardbei kwarktaart | |
fietsie | dinsdag 15 september 2015 @ 11:50 |
Mjam! | |
RobinOok | zondag 20 september 2015 @ 21:55 |
Foto bij tl-buis, maar lekker genoeg om toch hier te zetten: lamskebab met geroosterde pompoen met een tomatensaus met goudgele knoflookraïta (beide uit nieuw kookboek "Made in India van Meela Sodha) en nasi kuning. Was lekker! Zeker na 2 weken Frankrijk. | |
Isabeau | zondag 20 september 2015 @ 23:02 |
Dat was een middagje in de keuken staan zo te zien wel waard, RobinOok | |
louter_genieten | zondag 20 september 2015 @ 23:03 |
Ben je tevreden over het boek? Ik zoek nog een Indiaas kookboek. | |
RobinOok | zondag 20 september 2015 @ 23:12 |
Ja, ik vind het wel wat hebben. Het zijn familierecepten, gewoon voor dagelijkse dingen thuis. Niet te ingewikkeld, niet te traditioneel, gewoon lekkere recepten. Review volgt binnenkort op mijn site. | |
mascara-klodder | zondag 20 september 2015 @ 23:16 |
Hoe zoet | |
mascara-klodder | zondag 20 september 2015 @ 23:19 |
Meela | |
Zo-is-dat | vrijdag 2 oktober 2015 @ 17:09 |
Fougasse | |
minilot | zondag 4 oktober 2015 @ 08:32 |
Fraaaaaaaaaaaai Mooi bonkig ook zo, met die olijven. En wat een goede kleur! Vind je het vormen goed te doen? Ik vind insnijden en 'uithangen' bij fougasse altijd goe dte doen, maar krijg ze dan vervolgens niet zo netjes op de bakplaat.. Toch eens vaker maken. | |
Zo-is-dat | zondag 4 oktober 2015 @ 09:24 |
Heb ze op de bakplaat pas ingesneden en uitgelegd, dat scheelde nogal want t viel nu al tegen, had flink nat deeg en dus plakkerig deeg. Maar daarom zijn ze wel des te lekkerder nu | |
minilot | zondag 4 oktober 2015 @ 09:34 |
Aah, ok. Ik doe het zo: | |
Zo-is-dat | zondag 4 oktober 2015 @ 09:41 |
Oeh mooi zo ja! Daar was dit deeg echt te nat voor | |
RobinOok | zondag 4 oktober 2015 @ 16:48 |
Bombay Eieren Niet iedereen blijkt even enthousiast te zijn over dit gerecht als ik, maar ik vind het dus echt briljant in zijn simpele degelijkheid. Het stelt niet veel voor, kind kan de was doen, geen wow-factor, maar soms is dat gewoon wat je wilt: een stevige, hartige, kruidige hap! Met lekker brood, bijvoorbeeld karwijbrood van JeroenBaktBrood.nl. Ik eet er dus echt mijn vingers bij op. | |
vinnypassy | zondag 4 oktober 2015 @ 17:11 |
Ei Knoflook Tomaat Kruiden en specerijen Foto | |
Zo-is-dat | zondag 4 oktober 2015 @ 17:16 |
Haha, dit! Hier maak ik vriendlief zekersteweten heel blij mee! | |
RobinOok | zondag 4 oktober 2015 @ 17:43 |
Leuk! Mag ik dan feedback? Want dan ga ik mijn lief en mijn broer ermee om hun oren slaan. :-) Nee, geintje. Het maakt mij niet uit, maar ik vind dit gerecht dus gewoon heerlijk zoals een goede kom spaghetti bolognese op zijn tijd heerlijk kan zijn. Maar als je er teveel van verwacht (of teveel van mij verwacht) ja, dan kan het tegen vallen. | |
vinnypassy | zondag 4 oktober 2015 @ 18:41 |
Als ik jouw foto's zie dan zou ik altijd veel van jou verwachten. Mijn foto's zijn niet altijd even mooi, maar het eten eigenlijk altijd wel lekker (of mag je dat eigenlijk niet zeggen?). Vandaag dit super ingewikkelde ding gemaakt, omdat je ook zonder huisdieren dierendag kunt vieren. Met gekarameliseerde ui en (gewone) augurk, maar dat zie je niet op de foto. | |
Molo | zondag 4 oktober 2015 @ 18:43 |
Gefruite uitjes bedoel je? Ziet er lekker uit, wat voor worsten zijn het? | |
vinnypassy | zondag 4 oktober 2015 @ 18:48 |
Oh nee: de gekarameliseerde ui zit eronder, de gefruite bovenop. Vind verschillende teksturen altijd wel lekker. Worst is de smokey braadworst van de Plus. Normaal koop ik geen gemarineerd vlees in de supermarkt, maar deze is verrassend lekker. | |
Zo-is-dat | zondag 4 oktober 2015 @ 19:18 |
Ik denk dat ik hm vandeweek wel een keer ga maken, ik laat t weten hoe goed ie bevalt | |
Isabeau | zondag 4 oktober 2015 @ 19:53 |
Waarom zou je dat niet mogen zeggen? Liever verrukkelijk eten iets minder fraai op de foto dan oogstrelende foto's van iets wat helemaal niet lekker blijkt te zijn Oooh, dat moet ik weer eens maken. Zo simpel, zo lekker | |
RobinOok | zaterdag 10 oktober 2015 @ 21:09 |
PeperKip! Kip, beetje sojasaus, azijn, beetje kerriepoeder en veel zwarte peper. Kokosmelk, gecarameliseerde uien, knoflook, gember, citroengras. (recept) | |
RobinOok | zondag 11 oktober 2015 @ 12:54 |
Broodje Jeroen met Tomaat | |
Molo | zondag 11 oktober 2015 @ 14:16 |
Klinkt alsof er een plakje Jeroen onder die tomaat ligt | |
RobinOok | zondag 11 oktober 2015 @ 14:58 |
Ja, lekker om in te bijten, een sappig plakje Jeroen! :-) | |
#ANONIEM | zondag 11 oktober 2015 @ 21:00 |
M'n eigen avondeten maar weer eens bereidt. Licht pikante garnalen met gevarieerde groenten in knofllook met uiteraard witte rijst. | |
Molo | zondag 11 oktober 2015 @ 21:02 |
Totaal geen foodgawker foto Iwanius, maar ziet er wel lekker uit Waarom de rijst niet apart? | |
n0a | dinsdag 13 oktober 2015 @ 16:32 |
Saucijzenbroodjes met duxelles en gebakken uien. Ik wilde een soort Wellington saucijzenbroodje maken . | |
#ANONIEM | dinsdag 13 oktober 2015 @ 19:51 |
zien er goed uit! | |
minilot | donderdag 15 oktober 2015 @ 10:36 |
Een vegan lunch gisteren, bord vol piepers. Papas Arrugadas, ook wel Canarische zoutaardappeltjes, met rode mojo en wat gedroogde kervel. Heel erg lekker! | |
RobinOok | zaterdag 17 oktober 2015 @ 14:40 |
De kwarteleitjes moesten op Zachtgekookte kwarteleitjes (2:35m) op geroosterd brood met sriracha-mayonaise, koriander, peper en zout. Was nog lekker ook! | |
vinnypassy | zaterdag 17 oktober 2015 @ 22:12 |
Zoveel zacht eigeel Waren ze niet koud geworden na het pellen? Dat vind ik bij kwarteleitjes altijd zo'n enorm klerenwerk he. | |
RobinOok | zaterdag 17 oktober 2015 @ 22:40 |
Ja, wel koud geworden. Of lauw. Maar dat is geen probleem bij een "eiersalade". Toch? Pellen blijft kut. En valt altijd tegen. Klopt. | |
vinnypassy | zondag 18 oktober 2015 @ 00:01 |
Nee, geen probleem. Vroeg het me gewoon af, misschien had je een trucje, want warm of lauw eigeel vind ik toch nog altijd het lekkerst. Als ze voor dat pellen van kwarteleitjes toch eens iets zouden uitvinden... | |
SnoepTomaatje | zondag 18 oktober 2015 @ 01:18 |
Holy shit dat ziet er lekker uit. | |
minilot | maandag 19 oktober 2015 @ 12:06 |
Ik eet dit vanavond. | |
RobinOok | maandag 19 oktober 2015 @ 12:15 |
Leuk. Ik wacht met smart op je feedback. :-) | |
Weltschmerz | maandag 19 oktober 2015 @ 12:23 |
Een heel klein theelepeltje? Ik heb geen ervaring met het pellen van kwarteleitjes, maar ik pel kippeneieren altijd met een theelepel. Die moet ongeveer dezelfde bolling hebben als het ei, maar je hebt ook kleine theelepeltjes met een flinke bolling. | |
minilot | donderdag 22 oktober 2015 @ 11:29 |
Zie die website van je | |
minilot | donderdag 22 oktober 2015 @ 11:30 |
Lunch! Gebakken polenta met paddestoelensaus. Idee van: http://localmilkblog.com/(...)d-mushroom-ragu.html ..maar dan met alleen champignons in plaats van leukere paddestoelen | |
minilot | donderdag 22 oktober 2015 @ 11:31 |
Heh, wel echt tijd van het jaar voor baggerfoto's, qua licht Stikdonker buiten! | |
LeeHarveyOswald | donderdag 22 oktober 2015 @ 11:59 |
Ik moet toch wat vaker in dit topic meekijken. | |
Myraela | donderdag 22 oktober 2015 @ 12:11 |
Toch ziet het er heerlijk uit. | |
RobinOok | zaterdag 24 oktober 2015 @ 13:21 |
Geroosterde boterham met eiersalade. 2 gekookte eieren in blokjes 1 appel in blokjes 1 sjalotje heel fijgesnipperd 3 el mayo 1,5 el gembersiroop 1 tl kerrie djawa peper, zout naar smaak (het takje thijm is dus nep, alleen voor de foto) | |
vinnypassy | zaterdag 24 oktober 2015 @ 13:48 |
Ziet er weer goed uit. Ik eet héél graag eiersalade. Ik heb zelf nog nooit zoetige eiersalade gemaakt (heb hem liever pittig), maar ik zou hem zo best eens willen proberen. | |
RobinOok | zondag 25 oktober 2015 @ 09:32 |
Pittig met sambal of sriracha is ook lekker ja! Maar toch eieren met kerrie djawa is meer jeugdsentiment. Die appel is omdat ik hier 3 kilo appelen heb liggen. :-) Ik zou een zure aanbevelen. Maar hoe dan ook, met de gembersiroop is het inderdaad best een zoete eiersalade ja. Je moet er van houden. ;-) | |
zeefje | zondag 25 oktober 2015 @ 09:37 |
Goede tip trouwens hoe je je ei makkelijk in stukjes kan snijden . | |
RobinOok | zondag 25 oktober 2015 @ 10:03 |
Makkelijk in mooooie stukjes! :-) | |
RobinOok | vrijdag 30 oktober 2015 @ 18:44 |
Bulgogi 2.0 op een gestoomd broodje In Korea grillen ze zoetgemarineerde plakjes biefstuk op een tafelbbq, maar als ik dat thuis doe valt het altijd tegen. (taaaaai!) Bovendien gaat het me aan mijn hart, een entrecote aan gort snijden. Dus ik marineer en gril 'm in zijn geheel en snijd hem daarna pas in plakjes: Bulgogi 2.0 (op deze foto op een gestoomd, Chinees broodje) | |
minilot | zondag 1 november 2015 @ 17:04 |
Jemig, wat ziet dat vlees er goed uit! | |
minilot | zondag 1 november 2015 @ 17:05 |
Keukenscheikundedagje: krokant karamelschuim met chocolade en cayennepeper. De wondere wereld van natriumbicarbonaat. | |
Isegrim | zondag 1 november 2015 @ 17:10 |
Recept graag! | |
minilot | zondag 1 november 2015 @ 17:44 |
Buffalo Sponge Candy | |
HaverMoutKoekje | zondag 1 november 2015 @ 18:29 |
was het ook lekker? | |
minilot | zondag 1 november 2015 @ 18:39 |
Zeer! | |
Marijkezwolle | zondag 1 november 2015 @ 19:51 |
Dat ziet er echt fantastisch uit Heb je het broodje ook zelf gemaakt? Zo ja, wat is het beste recept? | |
RobinOok | zondag 1 november 2015 @ 19:58 |
Nee, het broodje koop ik gewoon. Maar hier staat wel een link naar een recept: lotusbroodjes. Schijnt niet moeilijk te zijn, maar je hebt er ook niet heel veel eer van volgens mij. Dus daarom koop ik ze net zo lief. | |
Marijkezwolle | maandag 2 november 2015 @ 21:21 |
Ik heb ze nog nooit kant en klaar gezien In de toko? Dan toch maar eens neuzen | |
IsabellaMariaAnna | maandag 2 november 2015 @ 21:24 |
Oh my.. Karamelschuim | |
minilot | donderdag 5 november 2015 @ 11:39 |
Ontbijt vanmorgen was een boel (overbelicht) herfstfruit. Peer, kaki, granaatappel, mandarijn en okee, een verdwaalde zomerpruim | |
minilot | donderdag 5 november 2015 @ 12:09 |
Lunch is heel wat hartiger: olijf/venkel-biscotti met geklopte feta | |
TravelRose | donderdag 5 november 2015 @ 16:30 |
Ziet er heerlijk uit. Zit er nog iets door de feta? | |
minilot | vrijdag 6 november 2015 @ 11:54 |
Schepje dikke Turkse yoghurt. | |
RobinOok | zondag 8 november 2015 @ 14:26 |
Pannenkoeken met gecarameliseerde appeltjes en een sayah siroopje. Dat is gewoon 1 schijfje Thaise palmsuiker gesmolten met een scheut spekkoeklikeur. Ander likeurtje is natuurlijk ook lekker. Andere suiker ook. Was heul niet slecht bij elkaar bedacht. | |
minilot | maandag 9 november 2015 @ 12:56 |
Oeee, wat herfstig! Lekker! Ik zal maar weer eens zo'n fles likeur kopen.. | |
minilot | maandag 9 november 2015 @ 12:57 |
Lunch! Zelfgemaakt spelt/sesambrood, zelfgemaakte dulce de membrillo (kweeperengelei) en een stuk manchego | |
Smallish | maandag 9 november 2015 @ 13:19 |
Oe, dat ziet er ook weer lekker uit. Sesam? Geen maanzaad? | |
minilot | maandag 9 november 2015 @ 13:23 |
Nee, sesam. Is toch duidelijk op de foto? Of zie je alleen een klein fotootje wegens mobiel? Maanzaad, dat zijn bolletjes. Sesamzaad is druppelvormig. En zwarte sesam is echt zwart, maanzaad is blauwachtig. | |
Smallish | maandag 9 november 2015 @ 13:28 |
Ik keek niet verder dan de kleur... Donker is maanzaad en licht is sesam. Ik heb nooit zwarte sesam, dus kwam het niet in me op! | |
minilot | maandag 9 november 2015 @ 13:29 |
Ah, vandaar. Ik vind zwarte sesam altijd wel mooi als contrastkleur en het smaakt gewoon naar sesamzaad. | |
RobinOok | maandag 9 november 2015 @ 14:50 |
Ziet er prachtig uit, maar is het ook lekker? En dus het anderhalf uur roeren waard? | |
minilot | maandag 9 november 2015 @ 15:01 |
Meer dan waard! Het is zacht en zoet en fruitig en bloemig en als je het tegelijk met zoutige kaas in je mond stopt is het helemáál fantastisch Ik ga zo nog twee kilo kweeperen bij de Turk halen Het schijnt dat je die blokjes maandenlang goed kunt houden in de koelkast dus dan zijn al mijn kaasplankjes het komende half jaar gedekt. | |
FranticDJ | maandag 9 november 2015 @ 15:54 |
Hebben ze een thermomix voor uitgevonden ? | |
Bramito | maandag 9 november 2015 @ 16:33 |
Hoe krijg jij die membrillo zo rood? | |
NijntjesUk | maandag 9 november 2015 @ 17:04 |
Ik zie mooie (en waarschijnlijk lekkere) dingen voorbijkomen! Niet zo'n stylish foto, maar lekker. Courgette-chocolade "brood". Maar ik eet het als cake. [ Bericht 12% gewijzigd door NijntjesUk op 09-11-2015 17:10:17 ] | |
minilot | maandag 9 november 2015 @ 17:30 |
Uh.. Geen idee. Dat werd het vanzelf na bijna twee uur koken en roeren. En als ik zo met Google Afbeeldingen zoek, dan krijg ik toch ook wel een hoop rozerode resultaten te zien. Dus zo gek lijkt het me niet. Ik had van deze batch kweeperen er ook al een paar twe euur in de oven (in partjes) gestoofd in suikerwater met steranijs en kaneel, en de stukken kweepeer werden daarbij ook vanzelf ongeveer deze kleur. | |
minilot | maandag 9 november 2015 @ 17:31 |
Woah! En zijnd at kastanjes? Kunnen we een doorsnee-foto zien, misschien? | |
NijntjesUk | maandag 9 november 2015 @ 18:19 |
Hihi, nee, dat zijn hazelnoten in de schil. Wil best n doorsnede foto maken, maar die is niet spectaculair, want de noten liggen alleen bovenop. Zal m zo proeven, dus aansnijden. Edit; bij deze. [ Bericht 14% gewijzigd door NijntjesUk op 09-11-2015 19:19:11 ] | |
zeefje | maandag 9 november 2015 @ 19:20 |
Ik ging googelen op thermomix maar is dat niet gewoon een keukenmachine? | |
HaverMoutKoekje | maandag 9 november 2015 @ 19:21 |
met verwarm functie. En 1000+ euro | |
Zo-is-dat | maandag 9 november 2015 @ 19:42 |
Feedback! Vond t hartstikke lekker! En vriendlief ook | |
zeefje | maandag 9 november 2015 @ 20:00 |
http://www.keukenmachines(...)96-cooking-chef.html Dat kan deze ook. Net zoveel aanschafwaarde als mijn auto😅 | |
Bramito | maandag 9 november 2015 @ 20:35 |
Ik krijg het soms van vrienden en dan is het meer geel. Ik ben er trouwens niet echt fan van. | |
RobinOok | dinsdag 10 november 2015 @ 12:12 |
Cool! Goed te horen. :-) Moet je eigenlijk ook even op de site vertellen, dan hebben nog meer mensen er wat aan. | |
Skoap | dinsdag 10 november 2015 @ 20:50 |
Ik heb het ook net gemaakt. Erg lekker! Heb wel een paar kleine dingen anders gedaan, maar dat doe ik bijna altijd . Ik kan bijna nooit 100% een recept volgen. Mijn man vond het ook heerlijk! En ik heb gelijk even een reactie op je website gegeven. | |
RobinOok | dinsdag 10 november 2015 @ 21:12 |
Leuk, dank je!!! (wat dan anders?:)) | |
Skoap | dinsdag 10 november 2015 @ 21:25 |
kruidenbouillon blokjes (Maggie rood/gele verpakking), beetje nootmuskaat (geeft tomatenprut altijd meer diepte vind ik) en beetje zoetje ketjap (en dan geen suiker meer gebruiken) Ik vond het zo lekker dat ik dit zeker weten nog veel vaker ga eten! Thnx voor het recept! | |
megamandy | dinsdag 10 november 2015 @ 22:15 |
Ook ik heb vanavond de Bombay Eieren gemaakt Maar het was inderdaad heel lekker En lekker makkelijk om te maken met gangbare kruiden. Ook fijne volgorde, als het ene staat te bakken heb je nog genoeg tijd om het volgende te snijden/vijzelen etc. Dit wordt denk ik een blijvertje | |
minilot | donderdag 12 november 2015 @ 11:58 |
Ontbijt: Bombay Eggs! Wel een beetje eens met je lief en je broer inzake 'best lekker maar niet zo bijzonder'. Misschien teveel er een kerel voor zelf? Het was echt wel een prima ontbijt, lekker kruidig door de koriander en komijn, maar niet iets waar ik nou op andere ochtenden naar ga terugverlangen. | |
RobinOok | donderdag 12 november 2015 @ 20:10 |
Potverdorie! Is de stand weer gelijk. Zo ongeveer. Grrrrr. | |
vinnypassy | donderdag 12 november 2015 @ 21:53 |
Ik ben ervan overtuigd dat dit lekker is (het dit onlangs een beetje op z'n Mexicaans gehad), dus ik ga dit ook wel eens maken. Ideaal, tomaat en ei, what's not to like. Die stand komt dus nog wel goed. | |
Isegrim | donderdag 12 november 2015 @ 23:21 |
Het ziet er in elk geval wel superlekker uit. LHO moet het ook maar eens maken. | |
minilot | vrijdag 13 november 2015 @ 09:43 |
Lijkt bijna een forumkookclubje zo. Iedereen hetzelfde maken & recenseren. | |
minilot | vrijdag 13 november 2015 @ 11:12 |
Warm ontbijt: egg drop soup met kukurma, sesamolie en bosui | |
Zo-is-dat | vrijdag 13 november 2015 @ 11:17 |
Lijkt me super leuk! Ik ben voor! Stukken toffer dan die bak challenge van laatst (waar m'n collega's erg teleurgesteld over zijn dat ie afgelopen is) | |
Helsinki | vrijdag 13 november 2015 @ 11:37 |
Ik ook! En dat soepje van minilot doet me denken aan de amper juha die mijn oma wel eens maakt: | |
Isegrim | vrijdag 13 november 2015 @ 11:49 |
Ik hou van soep met eiflubbeltjes. | |
Fancyschmancy | zaterdag 14 november 2015 @ 03:42 |
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei [ Bericht 0% gewijzigd door Fancyschmancy op 14-11-2015 04:06:34 ] | |
Zo-is-dat | zaterdag 14 november 2015 @ 10:16 |
Tof! En ziet er prachtig uit | |
Isegrim | zaterdag 14 november 2015 @ 10:20 |
Dat lijkt me errug lekker! | |
minilot | zaterdag 14 november 2015 @ 13:14 |
*snufsnuf* ..ruik ik daar een foodblogger? Prachtwafel! | |
zeefje | zaterdag 14 november 2015 @ 15:30 |
Misschien even een n00b vraag. Naar zijn de wafels zelf gewoon van normaal naturel wafelmix of zit daar ook nog iets speciaals in? Mooie foto trouwens, kreeg er trel van | |
RobinOok | zaterdag 14 november 2015 @ 15:37 |
Ja, kikkererwtenmeel dus. | |
Fancyschmancy | zaterdag 14 november 2015 @ 15:37 |
Dankjewel! Ik heb ze van kikkererwtenmeel gemaakt (gram flour), koop je bij sommige Turkse winkels en toko's met Indiase producten. Verder zit er olijfolie + stijfgeslagen eiwit, een eidooier en gerookt paprikapoeder door. | |
Fancyschmancy | zaterdag 14 november 2015 @ 15:38 |
Dit dus! | |
Fancyschmancy | zaterdag 14 november 2015 @ 15:39 |
Kuch kuch.. haha ja. Dankjewel! | |
Molo | zaterdag 14 november 2015 @ 15:45 |
Die wafels | |
zeefje | zaterdag 14 november 2015 @ 16:03 |
Thanks *slaat op* ik heb een speciaal CUL documentje waar ik alle feiten,handigheidjes en recepten opsla | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 14 november 2015 @ 17:44 |
ik ben momenteel de BBA challenge aan het terug lezen. Een heleboel bloggers die jaren geleden allemaal elke week een recept uit zelfde broodbakboek gemaakt hebben http://pinchmysalt.com/the-bba-challenge/ | |
RobinOok | zondag 15 november 2015 @ 13:18 |
Bara met Eitje Surinaamse bara, gehalveerd en geroosterd in de broodrooster. Met een zachtgekookt eitje. Toen ook nog maar sriracha erover. Bara met Ei en Sriracha [ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 15-11-2015 22:34:37 ] | |
zeer | zondag 15 november 2015 @ 13:32 |
Lijkt me niet zo bijzonder eigenlijk. | |
RobinOok | zondag 15 november 2015 @ 13:41 |
Tsja, wat is bijzonder. Het is gewoon een in elkaar geflanste lunch. :-) Maar ik vind bara vaak wel lekker, de warme specerijen, de geurige kurkuma, ik vind het wel wat hebben. En dat eitje erop deed het leuk. | |
Myraela | zondag 15 november 2015 @ 13:45 |
Zoveel sriracha. Ik ben echt een mietje, twee druppels op een broodje is mijn max. Maar ik vind het wel enorm lekker. | |
Prego | zondag 15 november 2015 @ 15:04 |
dat ziet er lekker uit | |
Fancyschmancy | zondag 15 november 2015 @ 18:18 |
Bara! Daar zou ik nou wel trek in hebben. | |
Isegrim | zondag 15 november 2015 @ 19:10 |
Vlakbij de bakkerij zit een barashop en die maken erg lekkere bara's. | |
RobinOok | zondag 15 november 2015 @ 20:08 |
Ik kende het tot voor kort niet eens, maar een barashop klinkt goed! Ga ik eens opzoeken. | |
Isegrim | zondag 15 november 2015 @ 20:39 |
Ze schijnen ook onder de toonbank zelfgemaakt alcoholhoudend gemberbier te verkopen. | |
tombolafan | zondag 15 november 2015 @ 22:19 |
Ziet er lekker uit weer allemaal! Robinook je ene linkje mist een l | |
Isabeau | zondag 15 november 2015 @ 22:45 |
Ik kwam er vandaag pas achter dat er veel soorten sriracha zijn! Van mild pittig tot ridicuul pittig Dus geen idee wat RobinOok heeft gebruikt | |
Myraela | zondag 15 november 2015 @ 22:51 |
Oh echt. Dan moet ik een mildere hebben, haha. | |
vinnypassy | zaterdag 21 november 2015 @ 19:17 |
Hertenbiefstuk met rode portsaus, gegrilde asperges, gebakken champignons (beide groentjes aan het eind even snel door een olijfolie/knoflook/peterseliedressing gehuld) en aardappelpurree. Zo lekker dat het in vijf minuten op was. | |
soapie | zondag 22 november 2015 @ 08:55 |
Ziet er goed uit! | |
minilot | zondag 22 november 2015 @ 13:16 |
Zondagse stinklunch: rijstnoedels + snelle kimchi met iets teveel knoflook Feestelijk. [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 22-11-2015 13:23:27 ] | |
RobinOok | zondag 22 november 2015 @ 13:27 |
Toch wil ik eerst die binnenkant zien voor ik 'm goedkeur! Was ie mooi rood? | |
vinnypassy | zondag 22 november 2015 @ 13:43 |
Hij was perfect medium (en een ietsiepietsie rare), zoals ik mijn vlees graag heb. Het opeten ging te snel om er een foto van te maken. | |
RobinOok | zondag 22 november 2015 @ 13:58 |
Hert moet naar mijn mening ook iets roder geserveerd dan rund, omdat het zo snel droog wordt. Goedgekeurd dus! Volgende keer graag trancheren voor de foto. | |
Lot_1 | zondag 22 november 2015 @ 18:27 |
Ik heb het een tijdje geleden ook gemaakt en ik vond het erg lekker. Maar mijn man vond het niet veel aan dus de stand staat weer gelijk. Al is hij sowieso een gekookte ei-hater. Ik kwam laatst shakshuka tegen, dat lijkt er erg op: bron [ Bericht 8% gewijzigd door Lot_1 op 22-11-2015 20:46:07 ] | |
vinnypassy | zondag 22 november 2015 @ 18:51 |
@RobinOok: yes chef! @Lot_1: mooie foto! Zelf gemaakt? Zelf ook weer aan de gang gegaan, het was een goed eetweekend. Vanavond gepocheerde kip met zwarte sesampasta en bosui-olie. De bouillon gebruikt om er een noodlesoep bij te serveren met restjes groenten. Wat. Was. Dit. Lekker! En ik had nog chocoladefudge, framboos, room en pistachenootjes. Als je die room opklopt met wat rozenwater en vanillerum, kun je daar wel een leuk toetje van maken. Alleen blijft het kut met dit licht, helemaal als je ook besluit je camera te gebruiken en je daar je SD-kaartje niet instopt. | |
Isegrim | zondag 22 november 2015 @ 19:04 |
Wat mooi en kleurrijk! | |
Dragonberry | zondag 22 november 2015 @ 19:30 |
Ziet er goed uit die kip. Geïnspireerd door masterchef Australië? | |
Lot_1 | zondag 22 november 2015 @ 20:46 |
Nee ik heb er rap een bron bij gezet Je eten ziet er heerlijk uit! | |
vinnypassy | zondag 22 november 2015 @ 21:43 |
Ja, ik zag hem daar helemaal klaar liggen en dacht: die moet ik ook! | |
Myraela | zondag 22 november 2015 @ 21:48 |
Ziet er goed uit! | |
Clubsoda | zondag 22 november 2015 @ 22:07 |
Oh ja, de bombay-eieren! Ze vielen hier erg in de smaak. Met bonuspunten omdat ook mijn 4-jarige ervan gesmuld heeft | |
Fancyschmancy | dinsdag 24 november 2015 @ 18:10 |
Pierogi met zuurkool en feta Poolse dumplings met traditionele zuurkool en minder traditionele Griekse feta, rode ui, karwijzaad en gekarameliseerde uien. Geinspireerd door een heel lief klein pierogirestaurantje dat een paar straten verderop zit. | |
Molo | dinsdag 24 november 2015 @ 19:18 |
Ohhhh, lekker man Die ga ik ook eens maken. En eens dat die restaurantjes er ook moeten komen hier, omnomnom | |
n0a | woensdag 25 november 2015 @ 14:42 |
Was deze nog vergeten. Irish nachos | |
Isegrim | woensdag 25 november 2015 @ 14:43 |
Ik heb net een kapsalon op, maar ik krijg er toch trek van. | |
n0a | woensdag 25 november 2015 @ 15:06 |
Met knoflooksaus en shoarma lijkt mij ook een goede. | |
MutedFaith | woensdag 25 november 2015 @ 23:09 |
Die aardappelnacho's zijn geniaal.. *op lijstje voor cheatdays zet* | |
n0a | vrijdag 4 december 2015 @ 08:37 |
Een kerstbox getest, het hoofdgerecht en de foto vond ik wel goed gelukt . | |
vinnypassy | vrijdag 4 december 2015 @ 10:53 |
Dat is inderdaad een erg goed gelukte foto | |
Lot_1 | vrijdag 4 december 2015 @ 11:26 |
eens sowieso een leuke blog N0a, ik heb er al een aantal keren iets van gemaakt | |
n0a | vrijdag 4 december 2015 @ 13:21 |
Dank jullie wel! | |
RobinOok | zondag 13 december 2015 @ 16:08 |
Kongnamul-muchim Anders dan de ons meer bekende taugé blijven sojascheuten wel crunchy als je ze kookt. Klik om meer te lezen over: sojascheuten & tauge of klik voor Maangchi's recept voor: kongnamul muchim | |
vinnypassy | maandag 14 december 2015 @ 20:10 |
Foto is helaas wat rommelig geworden, maar wat was dit lekker! Ik dacht: doe eens gek met je restjes pulled pork. Die heb ik opgebakken met een beetje five spices en oestersaus, vervolgens zelf Chinese stoombroodjes en zoetzure groentjes gemaakt, beetje hoisinsaus, limoen, lente-ui, koriander en sriracha extra pittig en nomnomnom zeg. :< | |
Zo-is-dat | maandag 14 december 2015 @ 21:40 |
Klinkt verrukkelijk! | |
Fancyschmancy | dinsdag 15 december 2015 @ 20:58 |
Platbroodjes met heel veel za'atar, kikkererwtensalade, rodekool in 't zuur en venkel. Nagemaakt van een gerecht op de kaart van een klein, krap, maar heel leuk restaurantje in Lower East Side met de naam El Rey, waar ze het 'This is not falafel seasonal falafel' noemen. Ik was er tevreden mee: zuur, zout, fris en een beetje romig door de knoflokige tahinsaus! | |
#ANONIEM | woensdag 16 december 2015 @ 23:30 |
Vandaag was ik thuis i.v.m. bezoek van familie en bezig geweest in de keuken met een aloud Surinaams recept die ik tijdens een verblijf in Suriname heb opgeschreven. Ik bereide dus een Surinaamse Okersoep als voorgerecht en als hoofdgerecht maakte ik een Surinaamse pastei die ook Albert Heijn in het assortiment schijnt te hebben volgens 1 van de familie leden die mijn eigen versie toch vele malen beter,verser en smaakvoller vond. De ronde tafel is weer van stal gehaald voor de vele gasten. Het zilver op tafel met bijbehorende servetringen. Miep heeft de tafelindeling gedaan in overleg met mij.Of te wel "Zoals 't heurt" De grote soepkom met de Okersoep. In mijn huis geen pannen op tafel. Tokkie manieren doen wij niet aan. De soep in het soepkommetje met een stengel erbij als aardigheidje. Maiskolfjes,gemengde sla en natuurlijk de Kip pastei in de grote schaal. Het gevulde bordje met een restant van champagne (Roederer Brut premier) en een glas gevuld met een 2007 Margaux Bordeaux en plat water. Lekker! Daarna schalen gevuld met allerlei zoetigheden die gekocht en gehaald zijn bij Banketbakkerij & Chocolaterie Winkelman. Tja...als kok van de dag mag ik mijzelf ook wel verwennen. Toch? En gezien de lege borden en de vele complimenten na afloop had ik het dus niet slecht gedaan. Zo!..ik heb mijn portie van in de keuken staan weer voor even gehad. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 16-12-2015 23:34:13 ] | |
DancingPhoebe | woensdag 16 december 2015 @ 23:32 |
TAFELKLEED STRIJKEN
| |
Isegrim | woensdag 16 december 2015 @ 23:48 |
Je servies! | |
sirdanilot | donderdag 17 december 2015 @ 00:05 |
Zo Iwanius, wist niet dat je zo een keukenprins was ! | |
emmyemmy | donderdag 17 december 2015 @ 07:36 |
Echt smaakvol vind ik het er niet uit zien.. | |
MonkNL | donderdag 17 december 2015 @ 08:52 |
Okersoep krijg ik altijd van een een Surinaamse vriendin als ik ziek ben (geweest) om aan te sterken.. Zal vast wel lekker zijn geweest, alleen zijn de foto's niet echt super aantrekkelijk.. Combi met het servies snap ik ook niet helemaal.. [ Bericht 15% gewijzigd door MonkNL op 17-12-2015 10:48:55 ] | |
Myraela | donderdag 17 december 2015 @ 09:12 |
Ik vind het niet echt kloppen bij Surinaams eten hoor. | |
Myraela | donderdag 24 december 2015 @ 08:49 |
Simpel cupcakes gemaakt, maar wel blij met de foto. | |
RobinOok | donderdag 24 december 2015 @ 09:34 |
Snap ik! Ik hou niet van cupcakes maar de foto is een dikke 10! Echt goed. | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 09:41 |
Dit. Cupcakes: bluh! Foto: yay! | |
minilot | donderdag 24 december 2015 @ 09:43 |
Niet om te zeuren, maar leg mij het verschil eens uit tussen pannen op tafel (waar je iets op tegen hebt) of een ovenschaal met kippastei op tafel? Je kunt die pastei toch ook gewoon in de keuken alvast netjes portioneren op borden, met een maïskolfje ernaast en wat aangemaakte sla? | |
Myraela | donderdag 24 december 2015 @ 10:25 |
Bedankt! | |
RobinOok | donderdag 24 december 2015 @ 10:30 |
Dat vroeg ik mij dus ook af. Ik vind die ovenschaal er niet uitzien. Maar als de etiquette het goed vindt, dan mag het blijkbaar, ook al ziet het er niet uit. | |
vinnypassy | donderdag 24 december 2015 @ 12:51 |
Nice hoor, hele mooie foto. Heb je een speciale ruimte om foto's te maken, of heb je het overdag gemaakt? | |
Myraela | donderdag 24 december 2015 @ 13:28 |
Ik heb een hoekje met studiolampen. Het was overigens wel gewoon overdag, maar zelfs dan is het de laatste tijd vaak nog te grauw. Ik ben wel weer klaar voor lange dagen en veel licht. | |
RobinOok | donderdag 24 december 2015 @ 15:27 |
Sichuan Bitterbal Hij was voor de kerst, maar recept toch maar op mijn blog gezet: Hollandse bitterballen van Sichuan style redcooked beef. | |
DancingPhoebe | donderdag 24 december 2015 @ 15:41 |
Erhmagerd! Omnomnom! | |
Weltschmerz | donderdag 24 december 2015 @ 20:00 |
Het gaat alweer de goeie kant op. | |
LintuxCx | vrijdag 25 december 2015 @ 19:15 |
Szechuan en bitterballen, maak me gek. | |
Isegrim | vrijdag 25 december 2015 @ 19:15 |
QFT. | |
LintuxCx | zaterdag 26 december 2015 @ 11:51 |
Chocolate Tiffins gemaakt voor kerst. | |
fietsie | zaterdag 26 december 2015 @ 12:22 |
Niet zo fancy, wel beetje trots... Volgende keer toch maar weer goede camera pakken voor zo'n foto.. | |
LintuxCx | zaterdag 26 december 2015 @ 13:03 |
De smaak komt ws nog steeds prima over. | |
Myraela | zaterdag 26 december 2015 @ 14:05 |
Lijkt me goddelijk. Is dat vlees van die poten al langzaam van het bot aan het glijden? | |
fietsie | zaterdag 26 december 2015 @ 14:14 |
Uhuh Die poten waren het allerlekkerst... mooi donker vlees.... | |
vinnypassy | zondag 27 december 2015 @ 13:16 |
Zo, ff bijgekomen van al dat vlees, saus en stokbrood met boter van gisteren. | |
vinnypassy | zondag 27 december 2015 @ 18:07 |
En ik moest ook nog wat met de restjes: rode bietensalade met sinaasappel, cajunspekjes, basilicum, geitenkaas en balsamicodressing (wat een smaakexplosie als ik van alles tegelijk een hapje nam ) en pavlova met citroen/limoencurd, fruit en rumroom. Ik wist pas toen ik klaar was met spuiten hoe ik die room er mooi op kon doen... En dan is het nu tijd voor een weekje normaal eten. Totdat het oudejaarsdag is. | |
4EverBlackEyed | zondag 27 december 2015 @ 20:51 |
Even tussendoor, maar ik vind Maanchi's filmpjes erg leuk "Hello everybody!" | |
RobinOok | zondag 27 december 2015 @ 23:38 |
Eens, Maangchi is leuk mens. En ze kan lekker koken ook. | |
Isegrim | zondag 27 december 2015 @ 23:45 |
Dat pannekoekje dat ze maakt ziet er lekker uit. | |
Isabeau | woensdag 30 december 2015 @ 21:15 |
FOT / Maandelijkse fotowedstrijd Januari 2016: Eten | |
vinnypassy | vrijdag 1 januari 2016 @ 19:28 |
Hamburgers (zonder bindmiddel, alleen met wat peper en zout) op zelfgemaakte briochebroodjes met zelfgemaakte rode uiencompôte, belegen kaas en ketchup. Ideaal voor een dag als vandaag. | |
Helsinki | vrijdag 1 januari 2016 @ 19:29 |
Ziet er goed uit! Recept voor briochebroodjes? . | |
vinnypassy | vrijdag 1 januari 2016 @ 19:40 |
Voor 8 stuks: 250 lauwwarm water 3 el lauwwarme melk 2 tl gist 2,5 el suiker 2 grote eieren 430 gram bloem 1,5 tl zout 2,5 el zachte boter 1. Doe de melk, gist en suiker bij het water en laat 10 minuten staan, totdat er een schuimend laagje bovenop zichtbaar is. 2. Meng de bloem, zout en boter door elkaar. Klop één ei apart en doe door de bloem. Doe het gistmengsel erdoor en meng 8-10 minuten in keukenmachine, tot het deeg loslaat van de randen van de schaal. Doe in een kom, bedek met een vochtige theedoek en laat 2 uur rijzen op een wat warmere plek. 3. Verdeel daarna het deeg in 8 gelijke ballen. Leg op een bakplaat met bakpapier, bedek met een vochtige theedoek en laat opnieuw 2 uur rijzen. 4. Klop het tweede ei los met een el melk. Bestrijk de bollen hiermee, doe er optioneel wat sesamzaadjes overheen. Bak de bollen in ongeveer 15 minuten gaar in een op 200 graden voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn en wat lichter aanvoelen. Als ze nog zwaar of massief voelen, zijn ze niet goed gaar en moet je ze er nog wat langer in zetten. | |
Zo-is-dat | vrijdag 1 januari 2016 @ 20:01 |
Hmmm verrukkelijk! | |
Molo | vrijdag 1 januari 2016 @ 20:03 |
Die burgers | |
SnoepTomaatje | vrijdag 1 januari 2016 @ 20:06 |
Oeh, lekker! Hoe houd je het vlees zo mooi bij elkaar zonder bindmiddel? | |
vinnypassy | vrijdag 1 januari 2016 @ 20:17 |
Dit was half om half van de slager, zit meestal wel een goede verhouding vet in. Vlees klein beetje aandrukken, maar niet teveel (perfect rondje vormen is niet te doen). Vuur redelijk hoog, vlees er voorzichtig indoen en daarna voorzichtig omdraaien. | |
RobinOok | zaterdag 9 januari 2016 @ 14:18 |
Broodje met leftover entrecote en homemade knoflooksausje (geslagen room, yoghurt, mayo, 1/2 geraspt knoflookje, peper, zout, citroensap, snufje kerriepoeder, sjalotje, peterselie) op een afbakbroodje. (Laat de Turkse slager vaak een dikke plak entrecote afsnijden omdat ik niet zo'n voorgesneden, miezerige dunne plak wil. Maar dan is het vaak wel beetje veel voor met ons tweetjes. Dus dan bewaar ik een stukkie en eet het de volgende dag op brood) [ Bericht 12% gewijzigd door RobinOok op 09-01-2016 15:32:34 ] | |
Molo | zaterdag 9 januari 2016 @ 14:33 |
Lekker zeg, ik krijg er trek van! | |
zeefje | zaterdag 9 januari 2016 @ 14:37 |
Ik vind het knap hoe jij de fotos maakt. Bij mij zal of de saus er al naar beneden gedrupt zijn óf er zal een hap uit genomen zijn want mén dat ziet er lekker uit Trouwens zelfgemaakte knoflooksaus klinkt lekker..maar zonder knoflook? | |
RobinOok | zaterdag 9 januari 2016 @ 15:30 |
Oeps. :-) Effe editten. | |
Weltschmerz | zaterdag 9 januari 2016 @ 15:34 |
Klopt, alleen niet geschikt om hem rood te bakken. | |
n0a | zaterdag 9 januari 2016 @ 15:38 |
Ik doe nooit bindmiddel in mijn burgers. Ik neem rundergehakt dat in van die sliertjes zit en druk het niet al te stevig aan tot burgers (geïnspireerd door Heston). Zo krijg je lekkere sappige burgers die niet taai zijn. Peper en zout doe ik er pas op tijdens het bakken. | |
4EverBlackEyed | zaterdag 9 januari 2016 @ 18:19 |
Goede foto's ! Ik krijg er trek van | |
RobinOok | zondag 10 januari 2016 @ 16:13 |
Borrelhapje : gerookte eendenborst (gewoon van de Appie) met een stukje mixed pickle (ook gewoon van de Appie). Waarschuwing: stemgemberhaters kunnen dit beter gauw wegklikken. | |
vinnypassy | zondag 10 januari 2016 @ 21:06 |
Ik had een heerlijke lunch: toast met avocado, uitgebakken spek, gepocheerd ei en chilivlokken. Ik denk oprecht dat dit de meest complete lunch is. Qua smaak dan. En als avondeten lamsrack met portsaus en aardappelgratin, prei en worteltjes. Ik moet alleen nog leren de focus op het vlees te richten, dus de foto maar ff in de spoiler. En de gratin had nog wat meer ei/room nodig om hem goed stevig te maken, maar het smaakte goed.
| |
FutureFairytale | zondag 10 januari 2016 @ 21:44 |
2 heerlijke foto's Vinny! | |
RobinOok | zaterdag 16 januari 2016 @ 20:54 |
Geroosterde pompoen met spicy tomatensaus Altijd handig om in huis te hebben: pompoen. Om in een handomdraai met een ui, een blik tomaten en wat knoflook, gember, chilipeper, korianderzaad en komijnzaad om te toveren in een lekkere "curry". Zelfs voor pompoenhaters goed te doen, want je proeft geen pompoen. En pompoen is ook te vervangen door zoete aardappel | |
vinnypassy | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:12 |
Klinkt goed Robin! Wel jammer dat je geen pompoen proeft, want pompoen is lekker. Mijn zus hoorde dat ik ravioli met ricotta en eierdooier (en boter-saliesaus) ging maken, dus wilde zij mee-eten: als compromis maakte zij de walnotentaart. Als voorafje bedacht ik toen ineens coquilles met parmaham en erwtenpurree met munt en balsamico. En dat op een gewone zaterdag. Coquilles Ravioli En zo ziet 'ie eruit als je hem doormidden snijdt Walnotentaart | |
Molo | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:19 |
Tietjesravioli Mooie foto's, en lekkere gerechtjes | |
Isegrim | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:38 |
'Tietjesravioli'. Typisch Molo. | |
Molo | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:41 |
Ja sorry Hihi Ik zou er dan zelf drie op een bordje leggen om mijn eigen brein af te leiden | |
Isegrim | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:43 |
Flinke tepels wel. | |
Molo | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:45 |
Inkoppertje: zwangere ravioli Ik had trouwens de lekkerste soep ooit net, aardperensoep, maar lelijk op de foto gezet dus die plaats ik hier niet. Wel aanrader voor alles en iedereen, wat een lekkere groente dat | |
RobinOok | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:48 |
Maar zoooo kut schillen. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:49 |
welke richting gaat de smaak op? Volgens mij heb ik het een keer gegeten en vond ik het een smakeloze hap maar dat lag vast aan mijn kookkunsten | |
Molo | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:52 |
Yep... Al vind ik het het wel waard En sabatier dunschiller doet wel ook wonderen, scheelde enorm qua schiltijd, alleen de aardperen waren al beetje zacht, dus dat hielp ook niet mee | |
Molo | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:52 |
Beetje in de richting van zachte/romige artisjokken vind ik. Al is het toch weer anders. Maar erg smaakvol | |
Myraela | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:53 |
Die ravioli wil ook nog een keer maken sinds het in masterchef was. Ik at vanavond niet zo culinair, maar wel lekker. Mijn vriend had kipburgers gemaakt. | |
Molo | zaterdag 16 januari 2016 @ 21:55 |
Met papiertje en al Kip gemalen/gehakt of heel stuk kip? | |
vinnypassy | zaterdag 16 januari 2016 @ 22:00 |
Tietjesravioli, die houd ik erin. | |
Myraela | zaterdag 16 januari 2016 @ 22:03 |
Het zijn hele kippendij filetjes Gemarineerd, door de bloem gehaald en gefrituurd. | |
Molo | zaterdag 16 januari 2016 @ 22:08 |
Oh daar kan ik me even geen voorstelling bij maken Moet ik maar eens proberen denk ik | |
habitue | zondag 17 januari 2016 @ 12:46 |
Recept van de tietjesravioli? | |
Trusten | zondag 17 januari 2016 @ 12:49 |
Ben ook benieuwd, zien er prachtig uit | |
vinnypassy | zondag 17 januari 2016 @ 13:09 |
Recept.
| |
habitue | maandag 18 januari 2016 @ 14:14 |
Dank! Ga ze binnenkort eens maken. Wordt mn pastamachine tenminste nog eens gebruikt. | |
OscarMopperkont | donderdag 21 januari 2016 @ 18:12 |
Zijn er hier ook mensen die foto's posten van hoe ze het zelf gemaakt hebben in plaats van plaatjes van voorbeelden te posten? | |
egeltje1985 | donderdag 21 januari 2016 @ 18:15 |
dit zijn toch allemaal eigen foto's? | |
RobinOok | donderdag 21 januari 2016 @ 18:55 |
Je bedoelt "in progress foto's"? Stap 1, stap 2, stap 3 en dan pas het eindresultaat? | |
DjinN | zaterdag 23 januari 2016 @ 14:17 |
~ Verwijderd vanwege dom commentaar [ Bericht 93% gewijzigd door DjinN op 23-01-2016 14:51:07 ] | |
Molo | zaterdag 23 januari 2016 @ 14:18 |
Het zal vast heerlijk zijn, maar op de foto lijkt het een bak bloederige poep | |
zeefje | zaterdag 23 januari 2016 @ 14:23 |
Doe je dit in de oven of wat? | |
OscarMopperkont | zaterdag 23 januari 2016 @ 14:33 |
Zelfs ik hoef dit niet | |
Isegrim | zaterdag 23 januari 2016 @ 14:36 |
Ik lees dit topic voor jouw omschrijvingen. | |
Molo | zaterdag 23 januari 2016 @ 14:37 |
Ow | |
DjinN | zaterdag 23 januari 2016 @ 14:51 |
Wauw wat een kutreacties hier zeg...ik dacht ook even iets te plaatsen wat ik heb gemaakt. | |
Molo | zaterdag 23 januari 2016 @ 14:58 |
Hoe lekker ook, het is gewoon geen mooie aantrekkelijke foto van een gerecht. Niet zo wijverig reageren zeg | |
DjinN | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:00 |
Als iemand compleet tactloos en beledigend reageert mag ik mezelf verdedigen neem ik zo aan ? Heeft niets met "wijverig reageren" te maken. Maar goed, is de eerste en de laatste keer dat ik hier iets plaats, no worries | |
Molo | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:01 |
Lees de OP eens door, kijk naar je foto en oordeel dan zelf maar. Jankwijf | |
DjinN | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:04 |
Wauw nog meteen gaan schelden ook......misschien moet je even leren hoe je normaal met mensen kan omgaan...iets gewoon normaal tegen iemand zeggen is teveel gevraagd ? Of voelt het gewoon goed om zo te reageren vanachter je computertje ? Het is dat ik me niet tot jouw niveau ga verlagen anders had ik je een regelrechte idioot genoemd | |
houdjemond | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:06 |
Ik mis weer al het leuks op de zaterdagmiddag | |
FutureFairytale | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:08 |
Jammer dat de foto weggehaald is (heb em niet kunnen zien). Al die foto's met (soms overdreven) filter/kleuren etc zijn prachtig maar foto's van eerlijk eten hoort er gewoon bij. Beetje jammer dat alleen de mensen die zo'n perfect hoekje, lampen etc hebben alleen foto's mogen plaatsen en de rest, die hun uiterste best doet om wat lekkers te maken, worden uitgescholden. Slaat helemaal nergens op. Lekker asociaal ook. | |
Molo | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:10 |
FFT, ik weet niet of je de foto hebt gezien (URL in gequote bericht doet het nog), maar het zag er gewoon niet mooi uit. Ook niet met filter, lens, ander servies of weet ik wat | |
FutureFairytale | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:11 |
Heb de foto niet gezien. Maar dan nog. Tis eten toch. | |
RobinOok | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:11 |
Nou, van een blauw bordje zou het vast reuze opknappen! | |
Isegrim | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:12 |
*proest* | |
Molo | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:12 |
| |
zeefje | zaterdag 23 januari 2016 @ 15:45 |
Ik weet niet eens wat het was | |
emmyemmy | zaterdag 23 januari 2016 @ 16:11 |
Ziet er uit alsof het ook gewoon erg slecht licht is.Het fruit eronderin heeft wel mooie kleuren. Het klinkt niet vies Soort crumble ofzo. | |
egeltje1985 | zaterdag 23 januari 2016 @ 18:52 |
Al ziet het er niet mooi uit, kan het nog wel lekker zijn natuurlijk. Maar dan hoort de foto eerder in 'wat eten we vandaag' lijkt me. |