abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 13 november 2015 @ 11:37:16 #154
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_157509093
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 november 2015 11:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Lijkt me super leuk! Ik ben voor! :D

Stukken toffer dan die bak challenge van laatst (waar m'n collega's erg teleurgesteld over zijn dat ie afgelopen is) :P
Ik ook! En dat soepje van minilot doet me denken aan de amper juha die mijn oma wel eens maakt:

  vrijdag 13 november 2015 @ 11:49:13 #155
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157509391
Ik hou van soep met eiflubbeltjes. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_157537375
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei



[ Bericht 0% gewijzigd door Fancyschmancy op 14-11-2015 04:06:34 ]
pi_157539616
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 03:42 schreef Fancyschmancy het volgende:
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei

[ afbeelding ]
Tof! En ziet er prachtig uit :9
  zaterdag 14 november 2015 @ 10:20:58 #158
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157539680
Dat lijkt me errug lekker! :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_157543523
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 03:42 schreef Fancyschmancy het volgende:
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei

[ afbeelding ]
*snufsnuf*
..ruik ik daar een foodblogger? O+ :9

Prachtwafel! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 14 november 2015 @ 15:30:36 #160
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_157546309
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 03:42 schreef Fancyschmancy het volgende:
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei

[ afbeelding ]
Misschien even een n00b vraag. Naar zijn de wafels zelf gewoon van normaal naturel wafelmix of zit daar ook nog iets speciaals in?

Mooie foto trouwens, kreeg er trel van :9
I like the way you look at me with those beautiful eyes
  zaterdag 14 november 2015 @ 15:37:35 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157546478
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 november 2015 15:30 schreef zeefje het volgende:

[..]

Misschien even een n00b vraag. Naar zijn de wafels zelf gewoon van normaal naturel wafelmix of zit daar ook nog iets speciaals in?

Mooie foto trouwens, kreeg er trel van :9
Dankjewel!
Ik heb ze van kikkererwtenmeel gemaakt (gram flour), koop je bij sommige Turkse winkels en toko's met Indiase producten. Verder zit er olijfolie + stijfgeslagen eiwit, een eidooier en gerookt paprikapoeder door.
pi_157546483
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 15:37 schreef RobinOok het volgende:
Ja, kikkererwtenmeel dus. ;)
Dit dus!
pi_157546496
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 13:14 schreef minilot het volgende:

[..]

*snufsnuf*
..ruik ik daar een foodblogger? O+ :9

Prachtwafel! ^O^
Kuch kuch.. haha ja.
Dankjewel!
  zaterdag 14 november 2015 @ 15:45:08 #165
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157546614
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 03:42 schreef Fancyschmancy het volgende:
Sinds kort heb ik (eindelijk!) een wafelijzer, en heb ik hartige wafels geinspireerd op socca (een Franse kikkererwtenpannenkoek) gemaakt, met met paprikaspread, manchego, een eitje een gestoofde prei

[ afbeelding ]
Die wafels :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 14 november 2015 @ 16:03:33 #166
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_157547077
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 15:37 schreef Fancyschmancy het volgende:

[..]

Dankjewel!
Ik heb ze van kikkererwtenmeel gemaakt (gram flour), koop je bij sommige Turkse winkels en toko's met Indiase producten. Verder zit er olijfolie + stijfgeslagen eiwit, een eidooier en gerookt paprikapoeder door.
Thanks
*slaat op*

ik heb een speciaal CUL documentje waar ik alle feiten,handigheidjes en recepten opsla :'(
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_157549125
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 november 2015 09:43 schreef minilot het volgende:
Lijkt bijna een forumkookclubje zo. :) Iedereen hetzelfde maken & recenseren. *O*
ik ben momenteel de BBA challenge aan het terug lezen. Een heleboel bloggers die jaren geleden allemaal elke week een recept uit zelfde broodbakboek gemaakt hebben
http://pinchmysalt.com/the-bba-challenge/
  zondag 15 november 2015 @ 13:18:26 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157565415

Bara met Eitje


Surinaamse bara, gehalveerd en geroosterd in de broodrooster. Met een zachtgekookt eitje.
Toen ook nog maar sriracha erover.


Bara met Ei en Sriracha


[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 15-11-2015 22:34:37 ]
  zondag 15 november 2015 @ 13:32:31 #169
438758 zeer
Opritsjniki
pi_157565658
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 13:18 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bara met Eitje


Surinaamse bara, gehalveerd en geroosterd in de broodrooster. Met een zachtgekookt eitje.
Toen ook nog maar sriracha erover.

[ link | afbeelding ]
Bara met Ei en Sriracha

Lijkt me niet zo bijzonder eigenlijk.
  zondag 15 november 2015 @ 13:41:59 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157565824
Tsja, wat is bijzonder. Het is gewoon een in elkaar geflanste lunch. :-)
Maar ik vind bara vaak wel lekker, de warme specerijen, de geurige kurkuma, ik vind het wel wat hebben. En dat eitje erop deed het leuk. :9
pi_157565902
Zoveel sriracha. Ik ben echt een mietje, twee druppels op een broodje is mijn max. :') Maar ik vind het wel enorm lekker.
pi_157567711
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 13:18 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bara met Eitje


Surinaamse bara, gehalveerd en geroosterd in de broodrooster. Met een zachtgekookt eitje.
Toen ook nog maar [ur=http://www.aziatische-ingredienten.nl/sriracha/]sriracha[/url] erover.

[ link | afbeelding ]
Bara met Ei en Sriracha

dat ziet er lekker uit :9
pi_157573289
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 13:18 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Bara met Eitje


Surinaamse bara, gehalveerd en geroosterd in de broodrooster. Met een zachtgekookt eitje.
Toen ook nog maar [ur=http://www.aziatische-ingredienten.nl/sriracha/]sriracha[/url] erover.

[ link | afbeelding ]
Bara met Ei en Sriracha

Bara! Daar zou ik nou wel trek in hebben.
  zondag 15 november 2015 @ 19:10:33 #174
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157574637
Vlakbij de bakkerij zit een barashop en die maken erg lekkere bara's. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 15 november 2015 @ 20:08:20 #175
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157577303
Ik kende het tot voor kort niet eens, maar een barashop klinkt goed! Ga ik eens opzoeken.
  zondag 15 november 2015 @ 20:39:08 #176
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157579177
Ze schijnen ook onder de toonbank zelfgemaakt alcoholhoudend gemberbier te verkopen. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_157584798
Ziet er lekker uit weer allemaal!

Robinook je ene linkje mist een l ;)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_157585976
quote:
14s.gif Op zondag 15 november 2015 13:45 schreef Myraela het volgende:
Zoveel sriracha. Ik ben echt een mietje, twee druppels op een broodje is mijn max. :') Maar ik vind het wel enorm lekker.
Ik kwam er vandaag pas achter dat er veel soorten sriracha zijn! Van mild pittig tot ridicuul pittig :+ Dus geen idee wat RobinOok heeft gebruikt :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_157586227
quote:
0s.gif Op zondag 15 november 2015 22:45 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik kwam er vandaag pas achter dat er veel soorten sriracha zijn! Van mild pittig tot ridicuul pittig :+ Dus geen idee wat RobinOok heeft gebruikt :D
Oh echt. Dan moet ik een mildere hebben, haha. :')
  zaterdag 21 november 2015 @ 19:17:26 #180
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157721994
Hertenbiefstuk met rode portsaus, gegrilde asperges, gebakken champignons (beide groentjes aan het eind even snel door een olijfolie/knoflook/peterseliedressing gehuld) en aardappelpurree. Zo lekker dat het in vijf minuten op was. :9

pi_157734015
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Hertenbiefstuk met rode portsaus, gegrilde asperges, gebakken champignons (beide groentjes aan het eind even snel door een olijfolie/knoflook/peterseliedressing gehuld) en aardappelpurree. Zo lekker dat het in vijf minuten op was. :9

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!
pi_157737123
Zondagse stinklunch: rijstnoedels + snelle kimchi met iets teveel knoflook :9



quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Hertenbiefstuk met rode portsaus, gegrilde asperges, gebakken champignons (beide groentjes aan het eind even snel door een olijfolie/knoflook/peterseliedressing gehuld) en aardappelpurree. Zo lekker dat het in vijf minuten op was. :9

[ afbeelding ]
Feestelijk. :)

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 22-11-2015 13:23:27 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 november 2015 @ 13:27:07 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157737297
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 19:17 schreef vinnypassy het volgende:
Hertenbiefstuk met rode portsaus, gegrilde asperges, gebakken champignons (beide groentjes aan het eind even snel door een olijfolie/knoflook/peterseliedressing gehuld) en aardappelpurree. Zo lekker dat het in vijf minuten op was. :9

[ afbeelding ]
Toch wil ik eerst die binnenkant zien voor ik 'm goedkeur! ;)
Was ie mooi rood?
  zondag 22 november 2015 @ 13:43:07 #184
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157737548
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 13:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Toch wil ik eerst die binnenkant zien voor ik 'm goedkeur! ;)
Was ie mooi rood?
Hij was perfect medium (en een ietsiepietsie rare), zoals ik mijn vlees graag heb. Het opeten ging te snel om er een foto van te maken. :P
  zondag 22 november 2015 @ 13:58:39 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_157737839
Hert moet naar mijn mening ook iets roder geserveerd dan rund, omdat het zo snel droog wordt.
Goedgekeurd dus! ^O^
Volgende keer graag trancheren voor de foto. :P ;)
pi_157743794
quote:
0s.gif Op donderdag 12 november 2015 20:10 schreef RobinOok het volgende:
Potverdorie! Is de stand weer gelijk. Zo ongeveer. Grrrrr.
Ik heb het een tijdje geleden ook gemaakt en ik vond het erg lekker. Maar mijn man vond het niet veel aan dus de stand staat weer gelijk. Al is hij sowieso een gekookte ei-hater.

Ik kwam laatst shakshuka tegen, dat lijkt er erg op:

bron

[ Bericht 8% gewijzigd door Lot_1 op 22-11-2015 20:46:07 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
  zondag 22 november 2015 @ 18:51:02 #187
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157744307
@RobinOok: yes chef! ;)
@Lot_1: mooie foto! Zelf gemaakt?

Zelf ook weer aan de gang gegaan, het was een goed eetweekend. Vanavond gepocheerde kip met zwarte sesampasta en bosui-olie. De bouillon gebruikt om er een noodlesoep bij te serveren met restjes groenten. Wat. Was. Dit. Lekker!





En ik had nog chocoladefudge, framboos, room en pistachenootjes. Als je die room opklopt met wat rozenwater en vanillerum, kun je daar wel een leuk toetje van maken.



Alleen blijft het kut met dit licht, helemaal als je ook besluit je camera te gebruiken en je daar je SD-kaartje niet instopt. -O-
  zondag 22 november 2015 @ 19:04:29 #188
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157744675
Wat mooi en kleurrijk!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_157745638
Ziet er goed uit die kip. Geďnspireerd door masterchef Australië? :D
pi_157748585
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 18:51 schreef vinnypassy het volgende:
@Lot_1: mooie foto! Zelf gemaakt?
Nee :@ ik heb er rap een bron bij gezet :)

Je eten ziet er heerlijk uit! O+
freedom is just another word for nothing left to lose
  zondag 22 november 2015 @ 21:43:26 #191
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157751354
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 19:30 schreef Dragonberry het volgende:
Ziet er goed uit die kip. Geďnspireerd door masterchef Australië? :D
Ja, ik zag hem daar helemaal klaar liggen en dacht: die moet ik ook! O+
pi_157751585
Ziet er goed uit!
pi_157752565
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 18:27 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Ik heb het een tijdje geleden ook gemaakt en ik vond het erg lekker. Maar mijn man vond het niet veel aan dus de stand staat weer gelijk. Al is hij sowieso een gekookte ei-hater.

Ik kwam laatst shakshuka tegen, dat lijkt er erg op:
[ afbeelding ]
bron
Oh ja, de bombay-eieren! Ze vielen hier erg in de smaak. Met bonuspunten omdat ook mijn 4-jarige ervan gesmuld heeft ^O^
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_157790719


Pierogi met zuurkool en feta

Poolse dumplings met traditionele zuurkool en minder traditionele Griekse feta, rode ui, karwijzaad en gekarameliseerde uien.

Geinspireerd door een heel lief klein pierogirestaurantje dat een paar straten verderop zit.
  dinsdag 24 november 2015 @ 19:18:14 #195
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_157792912
Ohhhh, lekker man _O_

Die ga ik ook eens maken. En eens dat die restaurantjes er ook moeten komen hier, omnomnom :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_157810828
Was deze nog vergeten.



Irish nachos
  woensdag 25 november 2015 @ 14:43:36 #197
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_157810846
:9~ Ik heb net een kapsalon op, maar ik krijg er toch trek van. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_157811350
quote:
0s.gif Op woensdag 25 november 2015 14:43 schreef Isegrim het volgende:
:9~ Ik heb net een kapsalon op, maar ik krijg er toch trek van. :9
Met knoflooksaus en shoarma lijkt mij ook een goede. :Y
  woensdag 25 november 2015 @ 23:09:29 #199
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_157824827
Die aardappelnacho's zijn geniaal..

*op lijstje voor cheatdays zet*
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_158004155
Een kerstbox getest, het hoofdgerecht en de foto vond ik wel goed gelukt :).

  vrijdag 4 december 2015 @ 10:53:09 #201
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_158006002
Dat is inderdaad een erg goed gelukte foto ^O^
pi_158006556
eens :Y sowieso een leuke blog N0a, ik heb er al een aantal keren iets van gemaakt ^O^
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_158008307
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 10:53 schreef vinnypassy het volgende:
Dat is inderdaad een erg goed gelukte foto ^O^
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2015 11:26 schreef Lot_1 het volgende:
eens :Y sowieso een leuke blog N0a, ik heb er al een aantal keren iets van gemaakt ^O^
Dank jullie wel! :@
  zondag 13 december 2015 @ 16:08:13 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158217403

Kongnamul-muchim


Anders dan de ons meer bekende taugé blijven sojascheuten wel crunchy als je ze kookt.
Klik om meer te lezen over: sojascheuten & tauge of klik voor Maangchi's recept voor: kongnamul muchim
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')