icloud | zondag 21 december 2014 @ 20:56 |
Laatste posts:
[ Bericht 31% gewijzigd door Mord_Sith op 22-12-2014 00:39:57 ] | |
-Mellow- | zondag 21 december 2014 @ 21:21 |
euh, OP even aanpassen misschien? | |
hetzalallemaalwel | zondag 21 december 2014 @ 21:21 |
Weet iemand nog een leuk recept voor tomatenvlaai? | |
sirdanilot | zondag 21 december 2014 @ 21:23 |
@ RobinOok: Nou, heel goed van je hoor Wat voor ouder laat z'n kinderen trouwens babbelaars maken, dat is toch veel te heet voor kinderen? Hooguit kun je in het laatste stadium de streng laten rollen, of de babbelaars laten uitsnijden. Ik heb ook wel eens dingen laten mislukken omdat ik wel het recept volgde, maar het recept gewoon slecht was. Het is gewoon een kwestie van ervaring, en ook van de kwaliteit van je spullen. In mijn vorige huis had ik bijvoorbeeld een hele slechte oven en dan mislukt er wel eens wat. Bakken doe ik maar heel zelden, maar tegenwoordig heb ik een goede oven dus iets meer nu en dan lukt het ook steeds vaker gewoon. | |
sirdanilot | zondag 21 december 2014 @ 21:25 |
Wat is dat? Google leert dat het een soort hartige taart is. Maar de naam klinkt mij heel raar in de oren... :S In Portugal hebben ze overigens tomatenjam, en dat is gewoon een zoete jam (botanisch gezien is de tomaat dan ook een vrucht en de smaak is ook enigszins zoet). Dat is erg lekker vind ik. | |
-Mellow- | zondag 21 december 2014 @ 21:28 |
Nouja, dat vind ik wel wat kort door de bocht. Hangt natuurlijk helemaal van de leeftijd van het kind af ook. En het soort kind en weet ik van wat voor factoren nog meer. (In Nederland zijn mensen al bang als een zesjarige een botermes vasthoudt, in Ecuador lopen kleuters heel vakkundig met machetes het gras te maaien. Ik bedoel, of iets gevaarlijk is hangt toch helemaal van de situatie af.) | |
sirdanilot | zondag 21 december 2014 @ 21:35 |
Ja dat snap ik, maar heb je zelf al eens babbelaars gemaakt? Dan moet je in de weer met een hete kleverige bal suikermassa, dat vind ik zelf al lastig dus je hebt wel een wonderkind als die dat kan denk ik. | |
-Mellow- | zondag 21 december 2014 @ 21:39 |
Nee, van het maken van babbelaars weet ik niks. Ik geloof je direct als dat een moeilijk karwei is. Maar neemt niet weg dat het ongetwijfeld best te leren is aan een (wat groter) kind. | |
sirdanilot | zondag 21 december 2014 @ 21:40 |
Nou dan wil ik mijn kinderen ook leren om een kalkoen uit te benen of zo, scheelt ook weer werk | |
madeliefff | zondag 21 december 2014 @ 22:35 |
zit je te trollen ofzo..gatver | |
RobinOok | zondag 21 december 2014 @ 22:46 |
Babbelaars maken is dus helemaal niet moeilijk. Dat is het hele punt hier, ha, ik was echt geen wonderkind hoor. Gewoon het recept volgen en vooral NIET eigenwijs zijn. | |
Pietverdriet | zondag 21 december 2014 @ 22:47 |
Dat is met suikerwerk heel belangrijk | |
sirdanilot | zondag 21 december 2014 @ 22:49 |
Hoe oud was je toen je dit deed? Zat je met 6 jaar oud al aan de gloeiend hete suikerstroop? | |
RenRen- | zondag 21 december 2014 @ 22:54 |
Ik heb een vraagje. Bruine suiker die gebruikt wordt door Amerikanen vind ik er altijd heel anders uitzien dan onze bruine suiker, maar ook heel anders dan onze (licht)bruine basterdsuiker. Het plakt veel meer aan elkaar. Zit er een groot verschil in beide producten, of kan het gewoon gebruikt worden? | |
RobinOok | zondag 21 december 2014 @ 22:57 |
In amerika kennen ze geen bruine basterdsuiker. Dus ja, groot verschil. | |
RobinOok | zondag 21 december 2014 @ 22:58 |
Nee, 6 zal ik niet geweest zijn. Denk 10, 12, zoiets. Misschien ook wel ouder, ik weet het niet meer. | |
-Mellow- | zondag 21 december 2014 @ 23:00 |
Babbelaars maken zal wel niks voor mij zijn dan. Ik ben stronteigenwijs en ook ietwat rebels ingesteld Een recept strikt opvolgen kost mij echt moeite. Mijn bakavonturen gaan dan ook hartstikke vaak mis (en gelukkig ook hartstikke vaak goed).Op zo'n moment sta ik wel eens stampvoetend in de keuken, maar ik vind het ook heel leuk om alles lekker zellef uit te vogelen. Ik moet wel zeggen, sinds ik maatschepjes heb gaat alles veel beter en zijn er aanzienlijk minder mislukkingen. | |
Molo | zondag 21 december 2014 @ 23:06 |
Onzin, kan prima | |
hetzalallemaalwel | zondag 21 december 2014 @ 23:51 |
Ik zou niet durven.. | |
hetzalallemaalwel | zondag 21 december 2014 @ 23:51 |
Heb je nog een leuk recept dan? | |
Molo | zondag 21 december 2014 @ 23:57 |
Vlaaideeg, custard erop, klein beetje kaneel over strooien. Daarop gehalveerde lekkere (belangrijk!!) tomaatjes met de open kant leggen. Daar rietsuiker overheen strooien, ruim, en dan op graad of 160 bakken tot de tomaatjes goed zacht en gekarameliseerd zijn. Als ze goed maar nog te licht zijn, extra beetje (verpoederde) rietsuiker eroverheen strooien en dan even op hoge temperatuur bakken tot bruin. Stamt af van een Portugees recept | |
hetzalallemaalwel | zondag 21 december 2014 @ 23:59 |
In de oven? | |
Molo | maandag 22 december 2014 @ 00:00 |
Ja waar anders in? | |
hetzalallemaalwel | maandag 22 december 2014 @ 00:00 |
Magnetron? | |
Molo | maandag 22 december 2014 @ 00:01 |
Rrrright | |
hetzalallemaalwel | maandag 22 december 2014 @ 00:02 |
Ooh, nou sorry dat ik niet zo'n bakexpert ben | |
djkoelkast | maandag 22 december 2014 @ 00:03 |
Mja, hetzalallemaalwel | |
Molo | maandag 22 december 2014 @ 00:04 |
Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he. Ik zou lekker beginnen met een taart kopen bij de HEMA, misschien lukt dat je wel | |
hetzalallemaalwel | maandag 22 december 2014 @ 00:04 |
Die is niet meer open. | |
Molo | maandag 22 december 2014 @ 00:05 |
Je fontanel wel geloof ik | |
hetzalallemaalwel | maandag 22 december 2014 @ 00:06 |
Toch jammer ik had wel zin in een lekkere tomatenvlaai | |
hetzalallemaalwel | maandag 22 december 2014 @ 00:06 |
Tr gemaakt. Erg gemeen dit. | |
#ANONIEM | maandag 22 december 2014 @ 00:10 |
Maar bij de HEMA hebben ze geen tomatenvlaai... | |
Mord_Sith | maandag 22 december 2014 @ 00:29 |
Je gaat zelf zitten baggeren en dan miemelen als je wat terug krijgt op je bordje? Eet smakelijk zou ik zeggen, wil je er een vorkje bij? | |
hetzalallemaalwel | maandag 22 december 2014 @ 00:29 |
Ik zou niet miemelen als ik een tomatenvlaai op mijn bordje terug kreeg | |
Mord_Sith | maandag 22 december 2014 @ 00:33 |
Wil je er slagroom bij? | |
hetzalallemaalwel | maandag 22 december 2014 @ 00:34 |
Als 't kan wel ja. | |
icloud | maandag 22 december 2014 @ 00:34 |
Maak maar een mooie | |
Mord_Sith | maandag 22 december 2014 @ 00:41 |
OP is aangepast met de laatste paar posts. Laten we verder ontopic gaan, speelkwartier is over. | |
sirdanilot | maandag 22 december 2014 @ 02:07 |
Gatver die tomatenvlaai klinkt echt heel erg goor op die manier | |
Ringo | maandag 22 december 2014 @ 21:55 |
Voor Kerst heb ik een machtige chocolade-cheesecake in gedachten, à la dit recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-chocoladecheesecake. Mijn vraag is: kan ik de roomkaas vervangen door mascarpone? Of 50/50? Is mascarpone sowieso een goed idee als de taart wordt gebakken? | |
Molo | maandag 22 december 2014 @ 21:59 |
Kan, maar is het niet | |
-Mellow- | dinsdag 23 december 2014 @ 11:00 |
Lijkt mij prima kunnen. Mascarpone is wel minder zuur/fris dan roomkaas, en ook machtiger. Maar het hangt er maar vanaf waar je zin in hebt. | |
Bleie | dinsdag 23 december 2014 @ 11:29 |
Lijkt mij vooral te machtig. En cheesecake is al behoorlijk machtig. | |
Yankee | woensdag 24 december 2014 @ 10:04 |
Hummingbird cake uit 'Comfort Food' van Jamie Oliver gemaakt" De foto is matig, de cake is fantastisch | |
Isegrim | woensdag 24 december 2014 @ 10:22 |
Het ziet er wel superlekker uit eigenlijk. | |
emil23 | woensdag 24 december 2014 @ 11:09 |
Oliebollentijd dient zich weer aan. Na jarenlang hartige droge-worst-bollen en spek-ui-bollen gebakken te hebben wil ik dit jaar eens proberen om een oude-kaas-peppadew-oliebol te bakken! | |
djkoelkast | woensdag 24 december 2014 @ 11:46 |
CUL / Oliebollen-zelfbakkers! 2 | |
-Mellow- | woensdag 24 december 2014 @ 12:11 |
ziet er lekker uit, wat zit er in? | |
Yankee | woensdag 24 december 2014 @ 12:26 |
In de twee cakelagen: o.a. banaan, ananas en pecannoten. Verder: o.a. roomkaas, limoen, poedersuiker | |
sirdanilot | donderdag 25 december 2014 @ 01:29 |
Ik vind het nooit zo lekker als er allemaal verschillende dingen in zitten. Roomkaas, limoen, annanas, banaan, noten, nou nou een hele maaltijd in je cake. Dan vind ik een lekkere combinatie van twee van die dingen veel lekkerder, anders is het veel te 'druk'. | |
Bleie | donderdag 25 december 2014 @ 08:27 |
Even crosspost met het kersttopic: Ik wil voor het toetje vanavond versimpelde peren-tarte tatins maken (kleintjes), en die warm serveren. Bodem is van bladerdeeg. Kan ik die vanmiddag al maken en dan vanavond nog even opwarmen, of wordt dat niks?h | |
Yankee | donderdag 25 december 2014 @ 08:53 |
Vind het voor een keer prima, maar wat jij zegt heeft normaal ook mijn voorkeur | |
Molo | donderdag 25 december 2014 @ 10:36 |
Ik zou het niet erop wagen. Wordt vaak zo snel zompig. Je kunt wel al karamel maken en de peren bakken, maar dan nog zonder bladerdeeg deksel wegzetten. Dan hoef je dat 's avonds er alleen nog op te doen en te bakken, de peren zijn dan in de oven ook zo weer warm zat. | |
Bleie | donderdag 25 december 2014 @ 10:42 |
Dank je! | |
sirdanilot | donderdag 25 december 2014 @ 11:05 |
Ik kreeg laatst een afgekoelde peren tarte tatin geserveerd bij iemand. Ik vind het persoonlijk helemaal niet erg, maar als je het knapperig wil moet je het inderdaad niet laten afkoelen. | |
RobinOok | donderdag 25 december 2014 @ 12:01 |
Bladerdeeg kan er volgens mij ook al best op. Dat je ze dus echt alleen nog de oven in hoeft te schuiven. Ik zou daar zeker voor gaan. | |
Tinuviel | donderdag 25 december 2014 @ 15:19 |
Vandaag weer even lekker gebakken. Cinnamon rolls/ cinnamon buns: | |
Myraela | donderdag 25 december 2014 @ 16:42 |
Die zijn best bleekjes, waren ze wel helemaal goed? | |
Tinuviel | donderdag 25 december 2014 @ 21:30 |
Ja ze waren helemaal gaar, niet zo cross aan de buitenkant maar heerlijk zacht. Heb voor het eerst in de nieuwe oven gebakken en dacht liver te licht, dan dat ze te droog zijn. Ook zit er nog suikerglazuur op, wat ze bleker laat lijken. | |
lady-wrb | vrijdag 26 december 2014 @ 14:16 |
ik had gister een uurtje over en heb mijn nieuwste koekjesuitstekers uitgeprobeerd. het was lekker snel klaar want uit mijn deeg haalde ik maar 8 koekjes
| |
Tinuviel | vrijdag 26 december 2014 @ 14:27 |
Mooi geworden lady-wrb! | |
Bleie | vrijdag 26 december 2014 @ 15:18 |
Mooi geworden lady! Grote koekjes inderdaad. Mijn perentaartjes gisteren waren heerlijk geworden. | |
lady-wrb | vrijdag 26 december 2014 @ 15:26 |
mooi! wat voor peren heb je gebruikt? en ligt er ijs naast? | |
Bleie | vrijdag 26 december 2014 @ 15:55 |
Doodgewone conference. Waren nog redelijk hard, maar dat schijnt juist goed te werken voor taart. En ijs, inderdaad. Chocolade van AH huismerk. Lekker ijs. | |
Bleie | zondag 28 december 2014 @ 08:56 |
En het toetje van Tweede Kerstdag: | |
derLudolf | zondag 28 december 2014 @ 18:56 |
Ik heb met kerst een boek gekregen over taart bakken. Beetje raar boek ('3 eetlepels boter' zeg verdomme hoeveel gram) waarin bewust een verschil tussen bloem en cakemeel wordt gemaakt. Het enige wat er over stond was dat dit was omdat cakemeel fijner is. Patentbloem / type 405 kan toch ook? En wat is cakemeel? Een mix van bloem, suiker en bakpoeder? | |
RobinOok | zondag 28 december 2014 @ 19:09 |
Nee, gaat om t glutenpercentage. Je hebt broodmeel en cakemeel en daar zit geloof ik nog iets tussen. Met broodmeel is het slecht cake bakken en andersom. | |
Dragonberry | zondag 28 december 2014 @ 19:14 |
Volgens mij heb ik weleens gelezen dat je voor cakemeel een deel van de bloem kan vervangen met maizena. Dan is het inderdaad fijner denk ik? | |
SuperFood | zondag 28 december 2014 @ 19:18 |
kan niets anders vinden dan dat cakemeel fijner gemalen is en meer toevoegingen heeft - niets over gluten percentage dat afwijkt? | |
kwakz0r | zondag 28 december 2014 @ 19:18 |
Vertaling uit t engels/amerikaans dan denk ik? Online kun je die maten wel omrekenen. Of van die maatschepjes kopen. | |
kwakz0r | zondag 28 december 2014 @ 19:19 |
Cakemeel in Amerika/Engeland is anders dan cakemeel wat je hier bij de super koopt in elk geval. | |
djkoelkast | zondag 28 december 2014 @ 19:21 |
Voor cake kun je 405 pakken Voor bloem 550 en voor brood 1050 | |
Buurpoes | zondag 28 december 2014 @ 19:21 |
Handig zeg, drie eetlepels...Amerikaanse eetlepels zijn 20 ml, Britse zijn 15 en in de rest van de wereld mag je raden.... Boter weegt 0,86 gram per cm3....dus rekenen maar! | |
derLudolf | zondag 28 december 2014 @ 19:21 |
Ik zie het, 5.7% tegen 10.7% eiwit. Vind nog een pak Koopmans cakemeel in de kast. Cakemeel is bloem met extra tarwezetmeel. Hmm toch maar de duurdere Koopman meel kopen ipv goedkopere bloem | |
djkoelkast | zondag 28 december 2014 @ 19:21 |
Ik heb een nieuw experiment in de koeling staan: pistachespijs. Zelfde als amandelspijs, alleen dan met pistachenoten. Ik ben benieuwd | |
derLudolf | zondag 28 december 2014 @ 19:22 |
Inderdaad, waarschijnlijk door iemand die geen kaas heeft gegeten van bakken | |
Buurpoes | zondag 28 december 2014 @ 19:26 |
Dat klinkt heeeeeel goed. | |
Molo | zondag 28 december 2014 @ 19:29 |
Zonde van zo'n boek maar ik vertrouw er dan niks meer uit en flikker het lekker weg. Kleine kans dat de recepten echt gemaakt en getest zijn, als ze al zo beroerd vertaald zijn | |
Molo | zondag 28 december 2014 @ 19:30 |
Weet iemand hoe lang sooet van korstdeeg goed blijft in de koelkast? Is zonder ei | |
Buurpoes | zondag 28 december 2014 @ 19:31 |
Wat is er mis met letterlijk vertalen? Ik zou gewoon een lijstje maken en dat voorin het boek plakken: Per eetlepel per kopje Bloem 12 gram xxx gram Boter Suiker Etc. | |
Molo | zondag 28 december 2014 @ 19:35 |
Niet altijd aangepast aan de Nederlandse situaties, producten en wat je zelf al aan geeft, is het een Engelse eetlepel of een Amerikaanse of nog iets anders. Slagroom met andere vetpercentages, dat soort dingen | |
Lienekien | zondag 28 december 2014 @ 19:39 |
Wat moet daar staan? | |
derLudolf | zondag 28 december 2014 @ 19:45 |
Tja ik zal eens wat proberen en zien wat het wordt | |
Molo | zondag 28 december 2014 @ 19:46 |
Soort Korstdeeg zonder ei dus. | |
Buurpoes | zondag 28 december 2014 @ 19:47 |
Dat zijn allemaal dingen die je zelf kunt aanpassen en uitzoeken. Ik doe dat liever zelf dan dat een vertaler er een slag naar slaat (vind dat wel een mooie puzzel). Een vertaler die recepten uitprobeert voor hij/zij ze vertaalt, lijkt me iemand die nog geen droog brood verdient. | |
Molo | zondag 28 december 2014 @ 19:49 |
Snap wat je bedoelt. Dat zijn ook niet de boeken waar ik heel enthousiast van word, ik wil graag een boek waarin recepten echt geprobeerd zijn door de maker, niet de vertaler. | |
Buurpoes | zondag 28 december 2014 @ 19:51 |
Precies. En er komen steeds meer 'buitenlandse' bakproducten in de supermarkt. | |
Molo | zondag 28 december 2014 @ 19:52 |
Ik heb weleens zelf Deense en Zweedse kookboeken zitten vertalen, leuk om te doen hoor, zeker met weer zoals vandaag En bij dat soort talen prima te doen ook | |
kwakz0r | zondag 28 december 2014 @ 20:09 |
http://m.convert-me.com/en/convert/cooking/ Of deze http://www.onlineconversion.com/weight_volume_cooking.htm Bij allebei kun je maten/gewicht omrekenen per soort product. | |
Molo | zondag 28 december 2014 @ 20:13 |
Ja gaat mij er een beetje om dat je niet altijd kunt achterhalen of het een Engelse of een Amerikaanse eetlepel is, wat bij bakken nogal uit maakt. En soms heb je boekjes die bestaan uit vertaalde recepten uit verschillende kookboeken, soms uit verschillende landen. Dan ga je die convertor dus niet goed kunnen gebruiken als je niet weet welke maat je om moet rekenen. | |
Buurpoes | zondag 28 december 2014 @ 20:14 |
Als ik een tradioneel buitenlands gerecht wil maken, google ik vaak in de betreffende taal. Dat levert ook mooie puzzels op. | |
SuperFood | zondag 28 december 2014 @ 20:16 |
hele site in google translate | |
Buurpoes | zondag 28 december 2014 @ 20:17 |
Dan kun je vaak lachen! | |
SuperFood | zondag 28 december 2014 @ 20:17 |
true. maar meestal helpt het wel bij mij | |
Molo | zondag 28 december 2014 @ 20:18 |
Russische of Finse recepten heb ik wel opgegeven op die manier hoor, dat was echt geen doen | |
Buurpoes | zondag 28 december 2014 @ 20:25 |
Tsjechisch is ook een heel gedoe. | |
Molo | zondag 28 december 2014 @ 20:27 |
Ja idd, die heb ik weleens via foodgawker te pakken gehad | |
Mry | zondag 28 december 2014 @ 20:35 |
Is dat zo? Ik maak amerikaanse recepten altijd gewoon met de maatlepels die ik hier gekocht heb (met een eetlepel van 15ml dus) en dat gaat tot nu toe gewoon goed. Klopt, per cup bloem 2 eetlepels vervangen door maizena (wat als ik me niet vergis 1/8 deel van de bloem is) | |
djkoelkast | zondag 28 december 2014 @ 20:37 |
Ik laat weten hoe het is geworden | |
Myraela | zondag 28 december 2014 @ 20:39 |
Zag ik laatste ook ergens voorbij komen, lijkt me echt heerlijk. | |
Myraela | zondag 28 december 2014 @ 20:42 |
Even mijn kerst dessert hier nog crossposten. Het een baked Alaska. Met koffie cake, zelfgemaakte chocolade ijs, een zoute karamel swirl en Italiaans meringue natuurlijk. Was erg lekker. | |
djkoelkast | zondag 28 december 2014 @ 20:43 |
Het is gemaakt met rauw pistachemeel dus normaal gezien moet de smaak er goed doorkomen als ik het maar lang genoeg laat rijpen, al ben ik bang dat ik over een week toch wel wil weten hoe het smaakt Ik heb ook een boterkoek gemaakt met amandel en pistache (deel van het meel vervangen voor amandelmeel/pistachemeel). Geeft ook een heel ander tintje aan de boterkoek, met een spijsnasmaak, heel erg lekker. Alleen proef je niet direct pistache in dit geval. Het was ook niet heel erg veel, want experiment, dus klein beginnen | |
Skaai | zondag 28 december 2014 @ 20:59 |
Amandel fruit taart (origineel is met bramen, maar ik vond bosbessen wel lekker ) | |
Stimorol- | zondag 28 december 2014 @ 21:25 |
Omg. Omfg. Waar is t recept?? | |
sirdanilot | zondag 28 december 2014 @ 21:30 |
Klinkt als gevulde boterkoek maar dan de vulling gemengd met het deeg ipv gevuld | |
Myraela | zondag 28 december 2014 @ 21:49 |
Ik moet het nog uittikken. | |
Stimorol- | zondag 28 december 2014 @ 22:31 |
Wat een teaser ben jij | |
Opblaaspop077 | dinsdag 30 december 2014 @ 14:47 |
Hoe lang is wafel beslag goed? Als ik dat vandaag maak en in de koeling bewaar kan ik het morgen toch nog wel gebruiken of mis ik dan veel smaak? | |
robuust89 | dinsdag 30 december 2014 @ 15:19 |
Ik denk niet dat er veel smaak verloren gaat, eerder dat je minder luchtige wafels krijgt. | |
RenRen- | dinsdag 30 december 2014 @ 15:56 |
Wat kun je dan wel gebruiken? Want onze bruine suiker is ook heel anders dan hun bruine suiker. | |
RobinOok | dinsdag 30 december 2014 @ 16:39 |
Nou ja, het ligt natuurlijk heel erg aan het recept. Als er maar een eetlepel gebruikt wordt of zo dan zal je niet veel verschil merken. In een pudding ook niet. Maar als hoofdbestanddeel in een deeg kan het wel behoorlijk uitmaken. Het doet iets met de vochtbalans van je deeg. Ten eerste kun je beter rietsuiker nemen ipv basterdsuiker, dat komt al dichter in de buurt. En dan wordt aanbevolen om er een scheutje stroop bij te doen. Maar ik zou gewoon op internet een alternatief recept googelen, eentje dat erop lijkt maar dan met de ingredienten die je hebt in de verhoudingen die dus al getest zijn. Want eigenlijk is alles allang al ergens door iemand geprobeerd, dus hoef je dat wieltje niet opnieuw uit te vinden. Dat is wat ik doe als ik er de tijd voor neem en anders waag ik de gok. ;-) Maar iedereen weet, bakken is precisie, dus je kunt niet zo makkelijk zomaar een alternatief geven dat in alle recepten en alle verhoudingen werkt. | |
PaigeSix | dinsdag 30 december 2014 @ 21:14 |
Wat zijn ze mooi in vorm gebleven! Mijne lopen altijd uit. Mag ik het recept van je? | |
lady-wrb | dinsdag 30 december 2014 @ 22:49 |
ik heb koekjesmix gebruikt van funcakes. die doet het erg goed | |
-Mellow- | woensdag 31 december 2014 @ 01:27 |
Ik vind dit altijd een handige site om maten om te rekenen: http://www.traditionalove(...)utter_converter.html | |
Bortecinem | woensdag 31 december 2014 @ 02:23 |
In Amerikaanse kookfilmpjes kom ik regelmatig een soort bruine suiker tegen wat heel erg veel op bruine basterdsuiker lijkt. Ze noemen het 'packed brown sugar'. Komt behoorlijk in de buurt van basterdsuiker lijkt mij? *edit, had de reactie van de poster boven jou niet gezien. Maar imo lijkt de bruine suiker van de Amerikanen wel heel erg op basterdsuiker. Ik gebruik iig altijd basterdsuiker. | |
Bortecinem | woensdag 31 december 2014 @ 02:27 |
Yum. | |
n0a | woensdag 31 december 2014 @ 02:58 |
Als ik brown sugar zie staan dan gebruik ik lichtbruine basterdsuiker. Packed heeft naar mijn idee meer te maken met het feit dat je het in de cup aandrukt en dus meer gebruikt dan wanneer je het losjes afmeet. | |
Bortecinem | woensdag 31 december 2014 @ 03:41 |
Ja, inderdaad. Las ik net ook. | |
Isegrim | woensdag 31 december 2014 @ 05:37 |
Achterlijke Amerikanen met hun volumematen voor dingen die je gewoon in gewicht zou moeten meten. | |
PaigeSix | woensdag 31 december 2014 @ 06:42 |
Oh dat is ook nog een mogelijkheid ja, dank je. | |
Myraela | donderdag 1 januari 2015 @ 14:25 |
Gisteren donuts in plaats van oliebollen gebakken. Jeetje, die waren echt heerlijk. | |
sirdanilot | donderdag 1 januari 2015 @ 15:28 |
Heeft niemand in Amerika een weegschaaltje of zo? Ik vind dat altijd erg raar, alles in cups ipv gewicht. Ik ben een rozijnenbrood aan het maken. Ik wilde eerst oliebollen gaan bakken dus had al rozijnen in water gezet, maar dat kwam er niet van dus heb maar een rozijnenbrood van de rozijnen gemaakt. | |
Pietverdriet | donderdag 1 januari 2015 @ 15:38 |
Amerikanen zijn raar wat inhouds en gewichtsmaten aan gaat, maar het is gewoon 237 cc Hetzelfde vind ik ook altijd vreemd aan recepten in NL of Europa. 8 eieren (waarom niet gewoon gewicht, eieren heb je van S tot XL) Theelepel zout, eetlepel suiker (waarom niet gewoon gram?) Snufjes, mespunten, etc En dan heb ik het nog niet over de bloem in NL, er staat vrijwel nooit op of het zachte of harde tarwe is, maw, voor gebak of voor brood. | |
Joosie200 | donderdag 1 januari 2015 @ 15:40 |
Oliebollendeeg gemaakt, deel met en zonder krenten/rozijnen. Rees lekker omhoog met dank aan de houtkachel thuisthuis. Vervolgens bakken maar.. alleen veuls tekort in tijd omdat de inductieplaat te hard warmte af stond. Ergo ongare bollen qua binnenste deel, gaar aan de rand. Blijkt dat het campinggaststelletje het beter doet want lekker weinig warmte dus duurt lang tot de bollen zichzelf omdraaien. Verder nog kerstschuimkransjes gemaakt, appelflappen met spijs en een echte Limburgse vlaai. De kransjes en flappen vormden geen probleem. De Limburgse vlaai was qua verdeling tussen de bodem en deeg slierten bovenop verkeerd gegaan. Lang leve kerstvakantie, genoeg excuus om te mogen bakken Beste wensen voor het nieuwe jaar. Moge 2015 prima baksels opleveren voor iedereen | |
Bleie | donderdag 1 januari 2015 @ 15:45 |
Deels wel met je eens, maar theekepels e.d voor kleine hoeveelheden zout, suiker, enz. vind ik wel handig, dat is met een setje maatschepjes nauwkeuriger dan op de meeste weegschalen. Bij bloem vind ik het vooral irritant dat er op de verpakkingen zo weinig informatie is te vinden. Of bedoel je dat ook? | |
Pietverdriet | donderdag 1 januari 2015 @ 15:47 |
Wat is er dan tegen het allebei erbij te zetten, een weegschaal die op grammen nauwkeurig is kost ook maar een tientje of 2 En ja, dat er geen reet op bloemverpakkingen staat is ook zeer irritant. Ik wil de bak eigenschappen weten. | |
Sorella | donderdag 1 januari 2015 @ 15:50 |
Bloem gebruik ik om brood te bakken of harde taarten, patentbloem gebruik ik voor cake,s en zachte taarten. Kristal bloem geen idee waar ik dat voor zou gebruiken, misschien voor soezen en bechamel sausjes ? | |
sirdanilot | donderdag 1 januari 2015 @ 15:52 |
Mwah dit kan ik wel bedenken.. Stel je meet het ei in grammen, dan zit je vaak met een half ei ofzo dat je weg moet gooien, dat is van huis uit niet gewenst want Nederlanders zijn te zuinig om dingen weg te gooien. Piepkleine hoeveelheden zoals een theelepel zout zijn te klein om te meten als je geen goede weegschaal hebt (daarom wordt dat alleen bij professionele recepten afgewogen) Bloem: buurvrouw Ria koopt gewoon de goedkoopste bloem in de supermarkt, of ze nu een brood of een cake gaat bakken. Daarom ook hier zie je dat dit alleen bij professionele recepten wordt gespecificeerd. | |
Bleie | donderdag 1 januari 2015 @ 15:54 |
Nou ja, eigenlijk moet je er dan een hebben die op tienden van grammen nauwkeurig is. En dat is weer een extra gadget in huis. Dat is wel fijn aan allrecipes.com trouwens, die kan recepten zowel in metrisch als in VS weergeven, dus dan doe ik grammen voor de dingen die ik wil wegen, en eet- en theelepels voor de rest. | |
djkoelkast | zaterdag 3 januari 2015 @ 20:29 |
Gevulde koeken met pistachespijs. Is niet groen geworden van binnen omdat ik geen witte suiker gebruik en het pistachemeel was niet van het diepgroene soort. | |
sirdanilot | zaterdag 3 januari 2015 @ 21:03 |
Lekker ! Zou spijs van hazelnoten ook kunnen? (vast wel want alles kan) | |
djkoelkast | zaterdag 3 januari 2015 @ 21:32 |
Moet van alles kunnen al denk ik zelf dat de wat vettere noten wat minder lekker zijn (pinda's, macedamia's, cashew), maar dat is pure speculatie. Hazelnoot gaat een beetje richting pasta smaken, met uitzondering van de cacao dan, maar op zich vind ik dat nog niet eens zo'n heel gek idee, lijkt me wel lekker met hazelnoten. | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2015 @ 01:01 |
En, wat vond je er van? Ze zien er mooi uit, en volgens mij blijft pistache in gemalen staat nooit zo mooi fel groen. Pistache-ijs zonder kleurstof is ook nooit echt groen. | |
djkoelkast | zondag 4 januari 2015 @ 01:05 |
Ze zijn lekker, alleen vond ik het niet echt uitgesproken pistache, ondanks dat er zowel in het deeg als in de spijs 10% minder suiker zit dan de standaardreceptuur. Kan aan het soort pistachenoten liggen, of misschien moet ik het meel eerst roosteren (dit was rauwe gemalen pistache) voor ik er spijs van maak. Ik wil absoluut niet met aroma's gaan werken, dus andere technieken of veel meer vulling of toch de diepgroene variant proberen. Experiment dus in de basis geslaagd, maar ik zou graag meer pistache proeven. | |
Molo | zondag 4 januari 2015 @ 01:07 |
Roosteren voor het malen en meer zout gebruiken door de pistache? | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2015 @ 01:07 |
Ik kan me heel goed voorstellen dat roosteren al veel meer smaak geeft. | |
FutureFairytale | zondag 4 januari 2015 @ 01:13 |
Reguliere pistaches zijn ook niet echt groen. De echte groene, zowel van buiten- als binnenkant, vind je zelden en zijn 3-4x meer waard. | |
djkoelkast | zondag 4 januari 2015 @ 10:17 |
Ik heb in het spijs helemaal geen zout gebruikt, lijkt me ook niet lekker. Doe ik ook niet bij amandelspijs. Is goed mogelijk, maar ik ben rauw begonnen omdat je dat met amandelspijs ook doet. | |
minilot | zondag 4 januari 2015 @ 15:27 |
Hoi vanuit de keuken!Ròòòòbin. Kijk eens wat ik voor mijn collega's voor morgen aan het maken ben Twee kleine aanpassingen: snuf zout erin en rietsuiker gebruikt in plaats van gewone suiker, want dat leek me lekker met de whisky Staat nu in de oven, ruikt goed | |
RobinOok | zondag 4 januari 2015 @ 15:37 |
Cool! Ik ben niet zo'n fan van rietsuiker, (ze hadden dat altlijd bij mijn vaste babysitadres, ik haatte het, echt. Ik deed in die tijd iets van 3 of 4 scheppen suiker in mijn thee, maar met rietsuiker kun je een halve pot erin kiepen en is je thee nog niet zoet genoeg ) , maar goed, de haat is gezakt en je taart/brownies wordt vast superlekker! Ga je ook nog braaf de ganache maken? Ik laat dat vaak weg, wegens zo'n gedoe en vooral zo'n geklieder. Maar het voegt wel echt iets toe. (snuf zout doe ik eigenlijk ook altijd wel ja. Sowieso in een cake en bij chocola helemaal) | |
minilot | zondag 4 januari 2015 @ 15:50 |
Uiteraard de ganache. Ik overweeg zelfs nog een extra laagje. Was trouwens na vijvenvijftig minuten op 160 graden ruimschoots gaar. Ik hoop dat -ie niet te droog zal zijn. Nog even afwachten | |
minilot | zondag 4 januari 2015 @ 15:52 |
Ik laat de cake trouwens afkoelen in de vorm, giet er dan de ganache over, laat dat uitharden en dan pas met behulp van bakpapiertje uit de vorm wippen. Ergo: geen geklieder. | |
RobinOok | zondag 4 januari 2015 @ 15:54 |
Ja, maar dan heb je alleen ganache op de bovenkant? Dat ziet er toch niet uit? Druppen en druipen moet ie! :-) (ja, de baktijd ben ik slecht in. Het ligt volgens mij nogal aan de vorm, hoe hoog. En ik ben altijd bang dat ie niet gaar wordt.... Maak hem regelmatig en ik weet het nog steeds niet. Ben geen bakster) | |
-Mellow- | zondag 4 januari 2015 @ 16:13 |
Mmm, whiskey in de brownies. Dat ga ik binnenkort ook proberen wat veel trouwens, 250 ml | |
minilot | zondag 4 januari 2015 @ 16:17 |
Ik ga strakke blokjes snijden (geen gedruip) met inderdaad een laag aan de bovenkant. En nog een wit, zacht vanillelaagje ertussen. Komt goed! Mits niet te droog natuurlijk, want in dat geval ga ik het niet uitdelen | |
RobinOok | zondag 4 januari 2015 @ 16:33 |
Hij kan volgens mij niet te droog. | |
Spanky78 | zondag 4 januari 2015 @ 16:52 |
In principe zou basterdsuiker Ipv muscovado, turbinado oid wel moeten werken, want ze lijken qua suiker erg op elkaar. De smaak is wel wat anders. Belangrijkste is dat allen naast de suiker eenheid klein beetje glucose en fructose bevatten zodat er wat meer kleur en smaak ontstaan bij het bakken. Ook bindt het wat meer vocht. Overigens heeft tate & de lyle laatst een basterdsuiker van rietsuiker op de markt gebracht, daar zit wat rietmelasse bij Ipv invertsuiker die in basterdsuiker zit. Die zou meer moeten smaken als muscovado (al is dat net even anders qua aroma ). Maarg, bij bakken komt het wel heel nauw, dus de verkeerde suiker kan best eenslecht resultaat geven... | |
RobinOok | zondag 4 januari 2015 @ 16:58 |
Ik denk dat een cup basterdsuiker of een cup kristalsuiker nogal van elkaar afwijken in gewicht. (even geen tijd om het zelf te wegen, maar ik denk het echt) | |
minilot | maandag 5 januari 2015 @ 09:02 |
Snotver! Er bleek op mijn werk én geen snijplank meer te liggen en er was alleen nog een aardappelschilmesje of een botermesje om mee te snijden. Naja, dan maar zo! Lekker zijn ze wel! Niet helemaal mijn soort brownie - ik heb ze qua structuur liever wat kleveriger en fudge-achtig en deze zijn nogal vast. Maar ja. Whisky is wel goed te proeven! [ Bericht 23% gewijzigd door minilot op 05-01-2015 09:16:25 ] | |
Isegrim | maandag 5 januari 2015 @ 09:23 |
Ondanks het inadequate snijgereedschap zien ze er keurig uit. | |
minilot | maandag 5 januari 2015 @ 09:24 |
Daarover verschillen we dan van mening. | |
RobinOok | maandag 5 januari 2015 @ 16:34 |
Het waren eigenlijk ook geen brownies. Ik noemde ze gewoon zo omdat ik ze in blokjes sneed. (ik vind ze er ook netjes uitzien. Weet niet of ik dat voor elkaar zou krijgen met een aardappelschilmesje) | |
minilot | maandag 5 januari 2015 @ 16:46 |
Het was ook een heel gepiel. Maar Robin, ze zijn schoon op! Onze twee monteurs lopen momenteel rond met chocoladebevlekte mondhoeken! | |
kwakz0r | maandag 5 januari 2015 @ 17:47 |
Ik vind stiekem deze brownies het lekkerste... Zit alleen cacao in... Rete makkelijk, kleverig, bitterzoet, lekker met wat zeezout eroverheengestrooid ook weleens gemaakt met zoute caramelswirl erdoorheen en gehakte pecannoten. http://smittenkitchen.com(...)-brownies/#more-5631 | |
RobinOok | maandag 5 januari 2015 @ 18:08 |
Grappig is dat he, stop een beetje (of een beetje veel) whiskey in je taart en opeens zijn mannen ook dol op gebak. | |
minilot | dinsdag 6 januari 2015 @ 12:43 |
Collega's vandaag: 'heb je niks gebakken'? Ik geloof dat ik een solide oplossing heb die ervoor zorgt dat ik mijn bakhobby kan blijven uitoefenen zonder ook in 2015 zestien kilo aan te komen. | |
minilot | dinsdag 6 januari 2015 @ 12:43 |
Ik geloof dat alle mannen die ik ken sowieso wel dol zijn op gebak. | |
-Mellow- | dinsdag 6 januari 2015 @ 12:52 |
Hier ook, ik kan mijn bakmanie echt áltijd op mijn lief en mijn broer botvieren Die komen allebei ook nog geen gram aan, wat ze ook eten. | |
Isegrim | dinsdag 6 januari 2015 @ 12:52 |
Heb je straks allemaal vadsige collega's. | |
minilot | dinsdag 6 januari 2015 @ 13:02 |
Ik botvier het ook op mijn kerel, maar die groeit er net zo hard van als ik. Jaa! | |
Syrena | woensdag 7 januari 2015 @ 19:20 |
Moet je idd je voordeel mee doen (ik werk met vrijwel alleen maar vrouwen ) Overigens vond ik de gesneden brownies er prima uitzien! | |
minilot | maandag 12 januari 2015 @ 13:13 |
Tuttige miniatuurtaartjes zoals ze ze in Victoriaans Engeland graag aten: Zoet korstdeeg (met citroenschil erdoor), custardvulling en rozetten van appel. Dit recept min of meer als basis gebruikt: http://timetocookonline.com/2011/08/25/apple-rose-tarts/ Maar dan met kaneelstokjes door de appelsap waarin de plakjes moeten sudderen, veel minder appel (maar wél vanille) in de custard en ik heb de rand van de korstbodem wat lager gehouden. O, en aangezien ik per abuis alle appelsap al had weggegooid (stom, dacht even niet na en goot gewoon de appelplakjes af in de gootsteen ), heb ik aan het einde van het recept vooral nog wat druivensap met een schepje suiker tot siroop ingekookt. Of ze lekker zijn weet ik niet, want ik heb er geeneen op. Ik heb ze op mijn werk neergezet, goede voornemens indachtig. Maar de custard smaakte in elk geval erg lekker bij het voorproeven, en hoe korstdeeg en appel smaken weet ik sowieso wel. | |
Myraela | maandag 12 januari 2015 @ 13:16 |
Ze zien er cute uit. | |
Dragonberry | maandag 12 januari 2015 @ 13:17 |
Heel mooi en lijkt me echt lekker | |
minilot | maandag 12 januari 2015 @ 13:22 |
Heb wel maar eens even concreet om eerlijke recensies gevraagd. Ervaring leert dat als andere collega's iets meenemen, iedereen steevast roept van 'lekker!', en dan alsnog erover gaan zeuren zodra de meebrenger in kwestie z'n hielen licht. Aangezien het mijn lief uberhaupt geen zak boeit dat ik van koken en bakken hou voelt hij zich nooit bezwaard om te zeggen dat iets maar zozo is, en nu ik niet meer voor onszelf bak maar voorlopig alleen nog voor op kantoor moeten ze het daar ook maar eens leren. En als we dan toch eerlijk zijn, hier een minder glamoureus (telefoon)shot, gewoon van naast de koffieautomaat.
[ Bericht 28% gewijzigd door minilot op 12-01-2015 13:32:34 ] | |
HaverMoutKoekje | maandag 12 januari 2015 @ 13:24 |
van Britisch bake off kandidate | |
vlindertje89 | maandag 12 januari 2015 @ 22:59 |
Heb deze net gemaakt, heerlijk!! Geen foto want hij is niet mooi, haha. Maar wel heel heel lekker. | |
RobinOok | maandag 12 januari 2015 @ 23:19 |
Ik haat dat, oneerlijke mensen. Dat je echt moet jengelen om serieuze kritiek. Maar ja, ik doe het ook. Vorige week, mannelijke collega had van alles zelf gebakken. Tijdens de vergadering waarin hij dat aanbood sloeg ik beleefd af. Vervolgens hoorde ik mensen jubelen om zijn chocoladetaart, dus toen hij nog eens op onze afdeling langskwam nam ik alsnog een stukje. Om er achter mijn bureau achter te komen dat de onderkant gewoon rauw was. Maar niks van gezegd. Hij was evengoed wel lekker, die taart (sommig deeg is rauw ook lekker) maar volgens mij wilde hij het ook liever niet horen. De reden waarom veel mensen niks zeggen, omdat veel mensen het liever ook niet horen. Ergo, ik bak bijna nooit vor mijn collega's. Gedoe. | |
djkoelkast | dinsdag 13 januari 2015 @ 00:09 |
En als je kritiek geeft krijg je de volle laag omdat het niet opbouwend genoeg is | |
NiceHat | dinsdag 13 januari 2015 @ 00:21 |
Iemand een idee waar ik een beetje betaalbaar vormen kan krijgen voor Italiaanse bollen? Ik ben al jaren aan het zoeken hiernaar, maar ze zijn alleen maar te krijgen voor tien euro per stuk ofzo. | |
djkoelkast | dinsdag 13 januari 2015 @ 00:23 |
Italiaanse bollen? Gewoon die broodjes? Die gaan toch niet in een vorm? | |
NiceHat | dinsdag 13 januari 2015 @ 00:49 |
Bij mij worden ze niet altijd even mooi omdat ze uitzakken. Ik heb in een bakkerij gewerkt, waar ze in vormpjes gingen. Dan ging het altijd goed. | |
Isegrim | dinsdag 13 januari 2015 @ 07:01 |
Ik heb eens in een filmpje gezien dat ze een soort kartonnen ringen gebruiken. Die zou ik ook graag hebben voor sommige kleine broodjes. | |
minilot | zaterdag 17 januari 2015 @ 17:02 |
Yo, bakluitjes. Ik zoek nog lekkere, bijzondere en vooral graag een beetje bewerkelijke koekjes om maandag voor mijn collega's te bakken. Iemand een suggestie? | |
Diconnected | zaterdag 17 januari 2015 @ 17:50 |
Oatmeal cookies? Altijd goed en je kan er alles doorheen gooien wat je lekker lijkt. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 17 januari 2015 @ 17:53 |
Veel te simpel. | |
Oceanonix | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:00 |
Bokkenpootjes? | |
minilot | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:02 |
O, bokkenpootjes is wel een idee! Alleen, wel bewerkelijk, maar niet bijzonder. Iedereen heft al honderd keer bokkenpootjes gegeten.. Hmm. Inderdaad | |
Diconnected | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:09 |
Zelf roze koeken maken? Of is dat ook te simpel | |
minilot | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:10 |
Simpel, en inderdaad ook een tikkie saai, aangezien iedereen dat ook wel kent. Ik zoek juist wat obscuurdere koekies. | |
Diconnected | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:14 |
Die ken ik helaas niet, ben nog een beginner qua koekjes bakken maar succes met zoeken en bakken alvast | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:14 |
Robin had poosje geleden een topic met tractatie opties, daar al gekeken? | |
Sjeen | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:15 |
Pindakaas chocoladekoekjes? Of is dat nog te eenvoudig? | |
minilot | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:15 |
Ja, daar zat ik me zelf ook tegenaan te bemoeien toen. Maar ik zoek nu echt koekies, geen uitgebreide traktatie. | |
minilot | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:16 |
Ze zien er wel tof uit! Recept? | |
Sjeen | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:54 |
http://www.evilshenanigan(...)tter-marble-cookies/ Je zou ze nog kunnen 'versieren' met chocolade/caramel. | |
minilot | zaterdag 17 januari 2015 @ 18:59 |
Thanks! Qua bereiding inderdaad veeeeeeeel te simpel voor maandag, maar niettemin leuk! Opgeslagen | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:05 |
Het moet echt zo ingewikkeld mogelijk? Heeft Heston geen koekjesrecept dat 36 uur in beslag neemt? | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:08 |
36 uur weet ik niet, maar bacon en banaan - dat moet een succes zijn bij kerels! http://www.telegraph.co.u(...)-Banana-Cookies.html | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:43 |
Niet alleen bij kerels. | |
Sjeen | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:49 |
ze zijn hier favoriet Macarons, dat een idee? | |
Isegrim | zaterdag 17 januari 2015 @ 19:53 |
http://smittenkitchen.com/blog/2008/12/seven-layer-cookies/ ? | |
uniekhoorn | zaterdag 17 januari 2015 @ 22:05 |
Chocolade krakelingen met zeezout? | |
-Mellow- | zondag 18 januari 2015 @ 16:30 |
macarons ja | |
Diconnected | zondag 18 januari 2015 @ 16:34 |
Vanmiddag oatmeal cookies gemaakt met rozijnen. Omnomnom . Blijft mijn favoriete koekje. | |
minilot | zondag 18 januari 2015 @ 16:41 |
Ik vind macarons zelf niet zo lekker. Je denkt, mjam, meringue als je ze ziet, maar dan blijkt het iets taaiers. Ik heb 'goeie' macarons gehad hoor, maar ik vind ze de moeite niet zo waard.. | |
Molo | zondag 18 januari 2015 @ 17:44 |
Eens met minilot. Tarteletjes? Met perfecte ganache ofzo? | |
minilot | zondag 18 januari 2015 @ 18:20 |
Ik had vorige week maandag al tarteletjes. Vandaar dat ik nu echt koekies wilde. | |
Mord_Sith | zondag 18 januari 2015 @ 18:24 |
ik kochtdie dingen altijd bij de Lidl, maar die heeft ze al een tijd niet meer | |
Sjeen | zondag 18 januari 2015 @ 18:25 |
ik heb ook alleen maar goede macarons gehad bij Bread & Delicious in Maastricht. Maar het is een moeilijk iets, lijkt me | |
Diconnected | zondag 18 januari 2015 @ 18:54 |
Zelf maken! Zijn veel lekkerder! En zo gebeurd | |
Molo | zondag 18 januari 2015 @ 19:45 |
Recept, NUUUUUU!!! | |
Isegrim | zondag 18 januari 2015 @ 21:52 |
Deeg voor die pindakaas-choco-swirl-koekjes ligt in de koeling hier om morgen te bakken. Ik vond ze er zó leuk uitzien. Ik hou van dat soort baksels: eenvoudig om te maken, met spectaculair uitziend resultaat. | |
Diconnected | zondag 18 januari 2015 @ 23:34 |
http://www.24kitchen.nl/recepten/havermoutkoekjes Astu | |
minilot | maandag 19 januari 2015 @ 11:09 |
Ik ben eruit wat het wordt mensen! Wel morgen pas maken in plaats van vandaag, want mijn werkrooster bleek deze week complete anders dan verwacht. Ik maak morgen de 'Blueberries & Cream Cookies' uit het Momofuku Milk Bar-boek. Ze zien eruit als gewone koekjes, maar zijn bewerkelijk ind e zin dat je er eerst romig 'milk crumb' voor moet maken (licht gebakken clustertjes van o.a. melkpoeder, boter en witte chocolade) en dat gaat dan weer, samen met o.a. glucose, bruine suiker en gedroogde blauwe bessen (net gevonden op de markt!) door koekjes. Recept:
Niettemin dank voor het meedenken allemaal! Het antwoord bleek te vinden in een van de weinige kookboeken die ik thuis heb staan. Wel echt een aanrader voor wie van wat bijzondere baksels houdt: http://www.amazon.com/Mom(...)a-Tosi/dp/0307720497 | |
minilot | maandag 19 januari 2015 @ 18:11 |
O, maakte gisteren trouwens nog een zoet baksel. Stond al in het Foodgawkertopic, maar kaneelbolletjes met maple syrup-laklaagje passen hier ook wel. | |
-Mellow- | maandag 19 januari 2015 @ 18:36 |
Dat klinkt fijn die maple syrup laklaag. Mijn vent bracht van de week een liter ervan voor me mee dus ik kan weer loos Hoe vind je de combi met kaneel? Ik hou erg van kaneelbroodjes en wilde ze sowieso binnenkort weer eens maken maar ik heb het idee dat kaneel en ahornsiroop elkaar qua smaak in de weg zouden zitten. Niet dat het niet lekker zou zijn of een slechte combi, maar meer dat de uitgesproken smaak die beide hebben dan een beetje verloren gaat. | |
-Mellow- | maandag 19 januari 2015 @ 18:38 |
Ik heb net overigens ook het pindakaas-choco marmerkoekjesdeeg gemaakt om morgen te bakken (alleen heb ik de hoeveelheid zout in het recept gehalveerd, de vanille weggelaten en ipv bakpoeder heb ik baksoda en een beetje azijn gebruikt). | |
IsabellaMariaAnna | maandag 19 januari 2015 @ 19:43 |
Heb jij hét recept voor lekkere kaneelbolletjes al ontdekt? Binnenkort ook weer eens maken. | |
Molo | maandag 19 januari 2015 @ 20:22 |
Hoe heb je deze gemaakt? Brooddeeg? En dan boter, suiker, kaneel als vulling? | |
Buurpoes | maandag 19 januari 2015 @ 20:51 |
Ik heb laatst een mini-appeltaartje gebakken in een ring van een reep karton uit de papierbak. Een stuk bakpapier erin en hup, gaan. De oven hoeft voor appeltaart toch niet zo warm. Ging prima. | |
NiceHat | maandag 19 januari 2015 @ 23:24 |
Zoiets is leuk voor een keertje. Maar het is niet handig voor elke zondag helaas. | |
sirdanilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 00:33 |
Doet denken aan zeeuwse bolus (wat een zelfde concept is, drolvormig broodje in zoete kleverige stroop) lekker ! | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 07:25 |
Neuh, ik maak ze bijna nooit, en ben daar ook niet zo naar op zoek. Ik had vooral nog een klont verrijkt brooddeeg (met wat suiker, eieren en melk erdoor) over van een ander recept, en ik dacht, kom: ik maak zoiets voor bij de thee. Ik vond het wel lekker bij elkaar. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik wat dat betreft misschien niet een heel verfijnde smaak heb. | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 07:35 |
| |
Buurpoes | dinsdag 20 januari 2015 @ 08:10 |
Als je elke zondag bakvormen nodig hebt, lijkt t me verstandig ze te kopen. | |
Frag_adder | dinsdag 20 januari 2015 @ 08:17 |
Uberhaupt zou ik jouw kartonnen improvisatie bakvorm ook niet herhaaldelijk gebruiken. De eerste keer is prima, maar na 1 keer afwassen heb je een probleem. | |
Buurpoes | dinsdag 20 januari 2015 @ 08:21 |
Ik heb hem tweemaal gebruikt zonder afwassen. Ging prima. | |
Frag_adder | dinsdag 20 januari 2015 @ 08:23 |
cinnamon rolls! Ik maak die alleen op de luie mensen manier met voorgemaakt croissant deeg. | |
Bleie | dinsdag 20 januari 2015 @ 09:55 |
Ik heb even inspiratie nodig. Mijn zoontje wordt binnenkort 3, en daar hoort taart bij. Ik wil proberen om van een gewone cake een duplotaart te maken, maar wil daarnaast ook nog een 'grotemensentaart'. Liefst een die ik een dag van tevoren kan maken, maar dat hoeft niet per se. Iemand suggesties? | |
Myraela | dinsdag 20 januari 2015 @ 10:10 |
Ik vind "ik wil een taart" altijd zo breed. Wat vind je een beetje lekker. hoe moeilijk wil je het hebben? | |
Bleie | dinsdag 20 januari 2015 @ 10:31 |
Heb je gelijk in, het is ook heel breed. Ik vind zelf eigenlijk bijna alles, alleen spijs en marsepein echt niet. Cheesecake, appeltaart, chocoladetaart, lemon-merengue vind ik allemaal heerlijk. Iets met fruit is lekker, maar dan wel fruit van het seizoen, dus appel, peer, dat soort dingen. Het mag best een beetje ingewikkeld zijn (zeker als ik hem een dag van tevoren kan maken), maar ik ben niet zo van het gepriegel. Helpt dat al een beetje? | |
kwakz0r | dinsdag 20 januari 2015 @ 10:58 |
Chocolade truffeltaart? Deze is altijd heel succesvol, haal er ca 18-20 kleine puntjes uit ipv de 10-12 die t recept voorstelt. Erg machtig namelijk. | |
kwakz0r | dinsdag 20 januari 2015 @ 10:59 |
Plaatjes lukten niet. Poging 2. *nou moe* | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 11:05 |
Deze voor de volwassenen? http://www.inmyredkitchen.com/white-truffle-cake/ | |
kwakz0r | dinsdag 20 januari 2015 @ 11:20 |
Gelukt! Uit Donna Hay Modern Classics deel twee. | |
-Mellow- | dinsdag 20 januari 2015 @ 11:58 |
: @ Bleie: Ik bakte laatst een dikke chocoladetaart met een zoute karamellaag ertussen, was heel erg lekker! Recept heb ik niet want ik heb het allemaal uit de losse pols gedaan, maar wellicht heb je wat aan het idee? | |
-Mellow- | dinsdag 20 januari 2015 @ 12:00 |
En dan hier de choco-pindakaas koekjes! Ze zijn goed gelukt, fijne structuur ook. Alleen vind ik ze zelf gek genoeg een pietsie te zoet, terwijl de hoeveelheid suiker in het recept vrij gangbaar is. Isegrim hoe waren die van jou geworden? | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 13:54 |
Tip voor Bleie, in de nieuwste Elle Eten staat een recept voor een dikke chocoladetaart met zoute karamel ertussen. | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 13:55 |
Aaaa, helemaal zoals op het plaatje geworden! Leuk! Ik ben zelf halverwege Momofuku's blueberries & cream cookies. Ik heb nu de benodigde 'milk crumb' gemaakt en wat is dat al allejezus lekker zeg! Zo verder met de koekjes zelf. | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 13:56 |
Kwam dat misschien omdat je de hoeveelheid zout in het recept had gehalveerd? | |
-Mellow- | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:02 |
ja dat dacht ik zelf ook al, maar ik ben wel blij dat ik het zout gehalveerd heb. Ik vind de hoeveelheid zout in Amerikaanse koekjes en cakerecepten soms echt buitensporig. Terwijl ik juist hou van wat meer zout in zoete baksels, wel meer dan de Hollandse snuf zeg maar.... | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:04 |
Huh, echt? Daar heb ik bij mijn recepten van Amerikaanse oorsprong eigenlijk echt nooit last van. | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:05 |
(Hou je er wel rekening mee dat het in Amerika veel gebruikte kosher salt wel even andere koek is dan ons fijne tafelzout? Een halve theelepel van het ene is niet bepaald in wisselbaar met een halve theelepel van het andere ) | |
-Mellow- | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:07 |
dit recept gebruikt in totaal bijv. 1 tl zout. Ik vind dat veel. Hetzelfde trouwens voor het recept van de no knead broodjes: 1,5 theelepel voor 3 cups bloem. De eerste keer dat ik die maakte vond ik het echt te zout, dus nu gebruik ik 1tl. | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:09 |
Ja, maar 1 tl kosher salt is inderdaad ongeveer 1/2 tl gewoon tafelzout en nog minder als je heel fijn tafelzout hebt. Wegen is altijd beter natuurlijk. | |
-Mellow- | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:09 |
Daar zeg je wat. Heb ik inderdaad niet op gelet.... ik ga voor de gein het verschil even wegen nu | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:11 |
In de no-kneadbollen gaat 'marine salt', da's vaak nog grover dan kosher salt. Ik gebruik op die hoeveelheid deeg ongeveer driekwart theelepel tafelzout. | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:11 |
Hehe. Geen wonder dat je vindt dat Amerikaanse bakrecepten zo zout zijn! | |
-Mellow- | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:16 |
ja ik heb daar inderdaad niet altijd bij stil gestaan dan nog gaat er in Amerikaanse zoete recepten vaak veel meer zout dan in andere, maar dat vind ik dus juist wel lekker. | |
-Mellow- | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:22 |
Hmm, ik weet niet precies hoeveel een tl kosher salt weegt, maar ik heb hier grof zeezout/course sea salt gewogen vs fijn keukenzout en dat scheelt maar 1 a 2 gram op een theelepel... | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:25 |
Nou ja, een theelepel gemiddeld tafelzout is maar vijf gram, dus als het twee gram verschilt met een ander type zout lijkt me dat nogal significant. | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 14:25 |
Goed, tijd voor de rest van de bosbessen&room-koekjes! | |
ohmoetdatzo | dinsdag 20 januari 2015 @ 15:21 |
Ik had ook altijd ruzie met de zoutgehaltes. En zie hier waarom: Table Salt: small-grained cubes. 10 ounces/280 grams per cup. Morton's Kosher Salt: small flakes. 8 ounces/225 grams per cup. Diamond Crystal Kosher Salt: wide flakes. 5 ounces/140 grams per cup. Maldon Sea Salt: Large, flaky pyramids. 4 ounces/115 grams per cup. Fleur de Sel: Large crystals. 8 ounces/225 grams per cup De verhouding tussen de grofste en de fijnste is 2.5-1 | |
Bortecinem | dinsdag 20 januari 2015 @ 15:47 |
Ben echt benieuwd naar het resultaat. Ik ga binnenkort dat boek zelf ook kopen. | |
minilot | dinsdag 20 januari 2015 @ 15:57 |
Ik bak ze morgen pas af, maar mijn hemel - dit is nu al het lekkerste ongebakken koekjesdeeg ooit | |
Bortecinem | dinsdag 20 januari 2015 @ 16:04 |
Ik wacht. Ik vind koekjesdeeg sowieso vaak lekkerder dan de koekjes zelf. | |
Bleie | dinsdag 20 januari 2015 @ 18:59 |
Dank voor alle suggesties! Ik heb nog geen wow-gevoel. Straks pinterest eens even doorspitten... | |
Helsinki | dinsdag 20 januari 2015 @ 20:30 |
Crème Brûlée-taart | |
Negentiendertig | dinsdag 20 januari 2015 @ 20:36 |
Booohh, opgeslagen | |
vinnypassy | dinsdag 20 januari 2015 @ 22:20 |
Oef. Die ga ik binnenkort ook maken. | |
Isegrim | dinsdag 20 januari 2015 @ 22:28 |
Mijn swirls zien er een beetje anders uit dan op de foto bij het recept dat eerder voorbij kwam. Dat komt doordat het deeg wat korrelig was en makkelijk kapot rolde. Maar ik vind ze eigenlijk wel heel leuk geworden zo. | |
Isegrim | dinsdag 20 januari 2015 @ 22:29 |
Oh, en wat betreft de smaak: het deeg smaakte echt goddelijk, lekkerder dan de klare koekjes. | |
-Mellow- | dinsdag 20 januari 2015 @ 23:59 |
mooi zijn ze! | |
Bleie | woensdag 21 januari 2015 @ 07:46 |
Ik schuif de taartbeslissing even voor me uit, en ben heel nieuwsgierig geworden naar die chocopindaswirls die steeds voorbijkomen. Ik moet morgen op mijn werk een lastige, lange vergadering voorzitten, en wil dan mijn collega's paaien met koekjes. ze zien er super uit, maar ik ben een beetje 'bang' voor de smaak. Ik hou namelijk absoluut niet van de combi pinda - chocola zoals in pindarotsjes, snickers en m&m's. lijkt het daar inderdaad op? | |
Molo | woensdag 21 januari 2015 @ 07:51 |
Het heet chocopindaswirls, wat denk je zelf? En in een vergadering mensen paaien met koekjes | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 08:08 |
Reken maar dat dat werkt! Bleie, als je de blogpost van het recept leest, dan zie je dat de koekjes in het oorspronkelijke recept 'gewoon' vanille & chocolade waren. De blogster vond dat saai smaken, dus stopte ze pindakaas in het vanilledeeg. Misschien kun je zelf het lichte deeg uppen met íets dat je wél lekker vindt bij chocolade. Sinaasappel of kokos ofzo. http://www.evilshenanigan(...)tter-marble-cookies/ | |
Isegrim | woensdag 21 januari 2015 @ 08:15 |
Ze smaken als een boterham met pindakaas en hagelslag! | |
Bleie | woensdag 21 januari 2015 @ 08:42 |
Ah, goede tip, had ik niet gezien. | |
Molo | woensdag 21 januari 2015 @ 08:55 |
Ja zal best, maar als een vrouwtje (pun intended) weer aan komt met koekjes om die reden vind ik dat nogal sneu. Gewoon met inhoud en discussie je punt maken, koekjes daarna om je resultaat te vieren. Misschien dat vrouwen dan eens van dat softe suffe imago qua vergaderen en werken af komen, dit helpt wmb in ieder geval niet. Maar goed, ideeën verschillen. | |
Bleie | woensdag 21 januari 2015 @ 09:05 |
Het paaien gaat vooral om een vergadering van drie uur uitzitten, niet om mijn mening erdoor te drukken, die kan ik prima onderbouwen. In dit geval maakt het me eigenlijk geen biet uit, als we maar één lijn trekken, maar er zitten wat mannen in het team die per se hun mening door willen gaan drukken - ik wil dus graag beginnen met een prettige, constructieve sfeer neerzetten. De volgorde van de agenda draagt daar (hopelijk) ook aan bij, en de koekjes zijn meer voor gezelligheid, en om het 'leed' wat te verzachten dat we daar allemaal zitten. Verder zit ik in het onderwijs, dus soft zijn we uiteindelijk allemaal toch wel. | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 10:20 |
Goed, je ziet het er niet bepaald aan af.. ...maar Momofuku's Blueberries & Cream Cookies zijn misschien wel de lekkerste koekjes die ik ooit heb gebakken! Ik snap nu wel dat ze er bij de Milk Bar $2,50 per koekie voor durven te vragen! Ik ga nu de rest maken, maar wel gehalveerd in grootte, want ze zijn anders enorm. | |
-Mellow- | woensdag 21 januari 2015 @ 11:15 |
jeetje, ik vond het recept helemaal niet zo lekker klinken... maar nu wel nieuwsgierig geworden | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 11:22 |
Nou ja, het zal misschien niet iedereens smaak zijn, maar ik vind ze echt enorm lekker! | |
djkoelkast | woensdag 21 januari 2015 @ 11:54 |
Wat een ongelooflijke hoeveelheid suiker gaat er in die koekjes. Uitgaande van 15 koekjes in het recept heb je al 27g aan suiker per koekje. Dan heb ik de suiker in de milk crumbs en de blueberries nog niet meegerekend. Tuurlijk, je gaat geen 3 van die koeken eten, maar ik vind het veel. Gisteren volkorenkoekjes gebakken, gewoon volkorenmeel (einkorn/spelt in mijn geval), boter, suiker en wat smaak. Deze keer gekozen voor eigen vanillesuiker, citroenrasp en als decoratie amandelmeel. Bovenop heel dun laagje ahornsiroop en daarop weer amandelmeel. Superlekker. Recept met 10% minder suiker dan gebruikelijk en de helft kokosbloesemsuiker gebruikt. Aanrader | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 11:56 |
Ze zijn enorm hè? Die op de foto van mij waren al een stuk kleiner dan wat in het recept staat aangegeven (daar gaat 1/3 cup deeg per koekje in, ik deed mijn eerste batch krap 1/4 cup per koekje). En heb dát bij de volgende batch nog gehalveerd tot een normaal koekjesformaat. | |
djkoelkast | woensdag 21 januari 2015 @ 12:00 |
Gekke Amerikanen Ik ben in de loop van mijn baktijd juist steeds minder suiker gaan gebruiken, vind ik zelf lekkerder, je proeft meer van de smaken die je er in doet. | |
-Mellow- | woensdag 21 januari 2015 @ 12:46 |
dat met die laagjes amandelmeel en ahornsiroop klinkt erg fijn | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 13:20 |
Ik hou wel van suikerige koekjes. Kijk, ik eet minstens een halve kilo groente bij mijn avondeten, ik drink nooit frisdrank, eigenlijk alleen water, en ik eet een paar keer per week veganistisch. ..maar als ik dan een koekie eet boeit het me echt niet hoeveel gram suiker er in zit. Want het is een koekie. Ieder z'n ding. | |
djkoelkast | woensdag 21 januari 2015 @ 13:27 |
Ik kijk ook niet bij voorbaat naar het aantal gram suiker (ik schrok alleen wel van het recept, vandaar de berekening), maar door in mijn eigen recepten steeds een beetje minder suiker te gebruiken (tegenwoordig steeds 10-15% minder dan het originele recept) vind ik fabriekskoekjes al veel te zoet. Heeft niet zo zeer te maken met 'oh jee een koekje is ongezond', maar met de verandering van mijn smaak juist door minder suiker te gebruiken in de recepten. Dus meer vanuit smaakoogpunt dan vanuit gezondheidsoverwegingen. Ik vind het lekkerder zo, maar je moet dat wel geleidelijk doen want suiker wen je heel snel aan. Als je eerst een Mars eet en daarna een van mijn koekjes dan vind je mijn koekje veel te flauw. Doe je het andersom dan is de Mars veel te zoet | |
Pietverdriet | woensdag 21 januari 2015 @ 13:33 |
Eens Ik vind de status quo dat alles maar zoet moet zijn vreselijk. Ben regelmatig bob en eigenlijk alles zonder alcohol is zoet. Zelfde geld voor zout trouwens. Als ik zelf soep maak proeft je de ingredienten zoals de groenten en het vlees, als je een blik soep open trekt smaakt het mij vooral naar zout en maggie. | |
-Mellow- | woensdag 21 januari 2015 @ 13:44 |
Ik vind iets ook al gauw te zoet (of te zout). Supermarktkoekjes, die ik heel zelden nog wel eens probeer als het per ongeluk voor m'n neus staat, doen echt zeer aan mijn tanden. Desalniettemin ben ik er ook wel eens in doorgeslagen en vond ik mijn eigen koekjes niet zoet genoeg. Koekjes horen wat mij betreft ook wel zoet, anders eet ik het net zo lief niet. | |
sirdanilot | woensdag 21 januari 2015 @ 13:57 |
Tsa ik ben Braziliaanse zoete dingen gewend en die zijn vaak echt héél erg zoet. Men eet het daar meestal ook in een volgorde, eerst stukje fruit en dan van wat minder extreem zoet naar super extreem zoet, als je meerdere dingen eet, en ook kleine hoeveelheden. Ik vind het altijd lastig bij recepten, soms zijn recepten gewoon veel te zoet maar heb ook wel eens een recept gehad wat echt niet zoet genoeg was, dus tsja... bij braziliaanse recepten is de hoeveelheid suiker halveren echter altijd wel een goed idee. Ook omdat men daar wat minder pure suikers gebruikt dan hier. | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 13:59 |
Ben het zeker wel met je eens als het gaat om verpakte fabrieksspullen, die smaken doorgaans erg vlak, alléén zoet of alléén zout. Voorverpakte toetjes vind ik vaak echt volkomen oneetbaar. Maar bij zelfgemaakt mag iets van mij ook wel flink zoetig of zoutig uitpakken, als er verder ook maar voldoende smaakdiepte is. | |
sirdanilot | woensdag 21 januari 2015 @ 14:01 |
Het hangt er ook vanaf of je het puur eet of met een bakje koffie. Puur is een stroopwafel vee lte zoet maar dat is jusit lekker bij een bakkie | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 14:05 |
Maar goed, ik lepel ook gerust een blikje zoete gecondenseerde melk leeg, dus misschien moet ik er verder ook maar niks over zeggen. | |
Myraela | woensdag 21 januari 2015 @ 14:06 |
Goede discussie over suiker terwijl ik nog een stukje van mijn mislukte suikerbrood op eet. Iemand daar toevallig een goed recept voor? | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 14:17 |
Deze! http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/search?q=suikerbrood Maar misschien kun je dat beter in het broodbaktopic vragen. | |
djkoelkast | woensdag 21 januari 2015 @ 14:18 |
Voorverpakt spul vind ik vooral naar aroma smaken. Ik heb wel eens een vlatoetje gekocht "met echt amandelspijs". Wauw! Ja. 0,1% en de rest was 'aroma'. Ik vind ook dingen snel te zout, van huis uit aten wij groenten en aardappels zonder zout en het vlees werd altijd zelf gekruid. Ook hier geldt gewenning, als je een tijd lang minder zout eet worden voorverpakte dingen al gauw te zout. Ik bob altijd en ik vind frisdrank ook te zoet, dan wordt het maar appelsap of een enkele koffie bij het eten. Je went gewoon snel aan zoet en zout, dan heb je er steeds meer van nodig. | |
Myraela | woensdag 21 januari 2015 @ 14:22 |
Heb je die wel eens gemaakt? want ik kijk voor brood recepten vaak op haar blog, maar deze vond ik er een beetje droog uitzien. | |
-Mellow- | woensdag 21 januari 2015 @ 14:25 |
In Brazilië wordt toch juist heel veel gebruik gemaakt van ongeraffineerde rietsuiker. Het komt er immers vandaan (raspadura/ panela/ jaggery... ik ben vergeten hoe ze het daar noemen). . Of misschien is het bij baksels anders? dat weet ik dan weer niet. Ik vind het erg lekker om "gewone" suiker te vervangen hiermee, maar dan moet je een standaard recept wel helemaal omgooien omdat het vochtgehalte bij jaggery hoger is. | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 14:26 |
Ja, die foto vertekent nogal, dat vind ik ook een beetje een misser. Brood is echt wel zoet en rijk en lekker. Verdient een andere foto! | |
PdeHoog | woensdag 21 januari 2015 @ 14:27 |
Thnx. Die ga ik maken zaterdag | |
sirdanilot | woensdag 21 januari 2015 @ 16:42 |
Ja, men gebruikt voornamelijk rietsuiker en die is iets minder geraffineerd dan onze normale suiker. Men heeft inderdaad ook rapadura, een ongeraffineerd suikerblok. Maar voor zover ik weet gebruikt men dat niet in baksels maar eet men het gewoon zo op, geschaafd. Het heeft een bijna drop achtige smaak. Ook drinkt men wel een soort sap rechtstreeks van suikerriet, ook zoet maar met dus complexe smaken er ook in want niet geraffineerd. Vind ik zelf alleen lekker met een limoentje erbij voor het zuur, maar dat is een typisch hollandse instelling want dat doen de mensen zelf niet. Maar er zal vast een recept te vinden zijn met rapadure erin verwerkt maar ik ken dat zelf iig niet. | |
-Mellow- | woensdag 21 januari 2015 @ 16:49 |
jaa met limoen aguapanela noemen ze dat in Colombia. Word door heel Zuid-Amerika wel gedronken. Grappig wat je zegt van dropachtige smaak, dat heb ik zelf ook wel eens gedacht | |
HenkPietKlaasWim | woensdag 21 januari 2015 @ 16:50 |
Iemand hier een tip voor een app om hoeveelheden om te rekenen? Ik stond gister ook het deeg te mengen voor die peanutbutter chocolate marble cookies, maar werd enigszins simpel van de eenheidsmaten die ze gebruikten in het recept. Wel een rotdeeg trouwens om mee te werken. Ben benieuwd naar het resultaat. | |
-Mellow- | woensdag 21 januari 2015 @ 16:51 |
een app weet ik niet, wel deze website http://www.traditionalove(...)r_volume_weight.html | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 17:11 |
Dé tip is vooral om voor een paar euro even wat cup-maatscheppen en tl/el-maatlepels te halen bij de HEMA ofzo. Gaat een stuk sneller dan steeds weer al die Amerikaanse recepten omrekenen | |
HenkPietKlaasWim | woensdag 21 januari 2015 @ 17:14 |
Die heb ik, alleen werkt dat niet helemaal met boter. | |
minilot | woensdag 21 januari 2015 @ 17:19 |
Ja, daar heb je gelijk in. Met boter zit ik ook altijd nog even om te rekenen. Maar ik ken de conversies wel bijna uit mijn hoofd intussen: http://www.onlineconversion.com/cooking_butter.htm | |
Bleie | woensdag 21 januari 2015 @ 20:39 |
Ik blijf die cups onhandig vinden hoor, ook met een cupsetje. Gewicht is gewoon veel nauwkeuriger, en bij bakken moet je redelijk nauwkeurig zijn. Anyway: Dit zijn mijn koekjes geworden. Ik heb het vanilledeel (dat je nauwelijks, om een of andere reden) gewoon als vanille gelaten, dus geen extra smaakje erdoor. De familie heeft ze in elk geval al goedgekeurd (meneer Bleie: "Ik hoop dat je collega's ze niet allemaal opeten morgen."). En voor de verjaardagstaart zit ik opeens aan iets met mousse of zo te denken, maar ik kan nog niet echt een goed recept vinden. | |
djkoelkast | woensdag 21 januari 2015 @ 20:41 |
Er zijn alleen wel verschillen, zoals je zelf al opmerkte in bijvoorbeeld zout. Kosher salt en tafelzout verwisselen wordt een probleem, vooral als je de hoeveelheid kosher in tafelzout gaat nemen | |
Bleie | woensdag 21 januari 2015 @ 20:54 |
http://www.24kitchen.nl/recepten/gemarmerde-mango-yoghurttaart Misschien wordt dit hem wel. Hoewel ik wat twijfels heb bij een bodem van lange vingers. | |
Isegrim | woensdag 21 januari 2015 @ 20:56 |
Die gebruik ik ook altijd. | |
Isegrim | woensdag 21 januari 2015 @ 20:57 |
Was het bij jou ook zo korrelig en brekerig? Dan ligt het in elk geval niet aan mij, was al bang dat er iets was misgelopen bij omrekenen ofzo. | |
Sjeen | woensdag 21 januari 2015 @ 22:14 |
Het is echt frustrerend deeg, maar minilot vroeg om iets bewerkelijks | |
Sorella | woensdag 21 januari 2015 @ 22:44 |
Voor amerikaanse recepten kan je dan niet beter een amerikaans cupmaatsetje gebruiken ? | |
Bleie | donderdag 22 januari 2015 @ 07:46 |
Geen idee of ik een Amerikaans setje heb. Ooit hier gekocht bij een kookwinkel geloof ik. Maar alleen al dat je daar eigenlijk rekening mee moet houden. Een gram is een gram. Ik sta vooral altijd enorm te knoeien met die cups, trouwens. | |
Isegrim | donderdag 22 januari 2015 @ 08:58 |
Een 'rechthoek' ervan rollen was in elk geval vrij onmogelijk. De mijne leek meer op Denemarken. | |
Myraela | donderdag 22 januari 2015 @ 09:06 |
Een cup is toch gewoon een cup? Daar heb je toch niet verschillende versies van? |